Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Τεταρτη 2 Οκτωβριου 2024


Αν απαγορέψει η βασιλόφρονα Μενδώνη τη συναυλία για το έγκλημα των Τεμπών στο καλλιμάρμαρο στάδιο, θα καταλάβουμε το ΒΑΡΒΑΡΟ υπουργείο του πολιτισμού της και θα την εξοστρακίσουμε από τη χώρα. ΤΕΡΜΑ.

Σχολιο.- Καρυστιανού : «Η συναυλία για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο στις 11 Οκτωβρίου έχει μπλοκαριστεί και προσπαθούμε να την ξεμπλοκάρουμε»

Σχολιο.- Γιατί να την απαγορεύσει; Το Στάδιο το διαχειρίζεται η ολυμπιακη επιτροπή, αυτοι το παραχώρησαν και φανταζομαι δεν το παιρνει όποιος κι όποιος...

Σχολιο.- Απίστευτη λογοκρισία από το ΥΠΠΟ: Δίνει το Καλλιμάρμαρο, σβήνει τους 57 νεκρούς

Αφαιρέθηκε από το αίτημα προς το ΥΠΠΟ η φράση «για την μνημόνευση των νεκρών» κι έμεινε το αίτημα γενικά μιας συναυλίας.

Απίστευτη πολιτική παρέμβαση στον τίτλο της συναυλίας για τα Τέμπη που θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο στις 11 Οκτωβρίου, μιας συναυλίας που σκοπό έχει να θυμίσει τη μεγάλη τραγωδία που συνέβη στη χώρα, με θύματα 57 ανθρώπους. Πριν από λίγη ώρα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού αναρτήθηκε η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων  (ΚΣΝΜ) που θα γίνει την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι. Περιλαμβάνεται και το θέμα της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο αλλά με έναν… μαγικό τρόπο έχει παραλειφθεί από το αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία η φράση «συναυλία για την μνημόνευση των νεκρών», και έχει μείνει το αίτημα για μια συναυλία γενικά και αόριστα χωρίς αντικείμενο. Συγκεκριμένα, διαβάζουμε ότι με εισηγήτρια την Μαρία Μερτζάνη θα συζητηθεί στο ΚΣΝΜ η «Έγκριση ή μη αιτήματος του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-02-2023 για χορήγηση προσωρινής παραχώρησης χρήσης του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο) την Παρασκευή 11-10-2024, με σκοπό τη διοργάνωση μουσικής συναυλίας καθώς και για χορήγηση άδειας φωτογράφισης, επίγειας και εναέριας κινηματογράφησης και ανάρτησης του οπτικοακουστικού υλικού στο διαδίκτυο».

Πριν από λίγες ώρες μάλιστα, η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023», με βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media, τοποθετήθηκε για το ζήτημα που έχει ξεσπάσει σχετικά με τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, μετά την ανάρτηση του Νίκου Πλακιά που ζητούσε την ματαίωση της συναυλίας και εκεί ανέφερε πρώτη φορά ότι η συναυλία «είχε μπλοκαριστεί από την κ. Μενδώνη μέχρις στιγμής και προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε». 

Ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων έχει ήδη υπογράψει σύμβαση με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από τον Ιούλιο. Μιλώντας με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Δημήτρη Καπράλο, μας είπε ότι «πήραμε την απόφαση το Καλλιμάρμαρο να διατεθεί δωρεάν αφού ο σκοπός θα ήταν φιλανθρωπικός, ζητήσαμε μόνο οι διοργανωτές να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα για τον εξοπλισμό». Και πρόσθεσε ότι «στη σύμβαση υπάρχουν προΰποθέσεις, όπως τα έσοδα να πάνε σε όλα τα θύματα, να μην πάρει η συναυλία πολιτική χροιά, και να δώσει την απαραίτητη έγκριση το υπουργείο Πολιτισμού. Αρχές Σεπτεμβρίου έγινε από τον Σύλλογο Θυμάτων το αίτημα στο ΥΠΠΟ, στη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων Μνημείων, και έκτοτε ακολούθησε μια αλληλογραφία, όπου η υπηρεσία ζητούσε συμπληρωματικά έγγραφα αφού έκρινε ότι ο φάκελος δεν ήταν ολοκληρωμένος. Σήμερα, Τρίτη, εστάλη το καταστατικό του Συλλόγου, και αύριο, Τετάρτη θα αποσταλεί η στατική μελέτη ώστε το θέμα να συζητηθεί την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων. 

Σχολιο.- Η πρόεδρος του Συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών, μέσω βίντεο που ανήρτησε στο Facebook, τοποθετήθηκε τονίζοντας:

«Θα ήθελα να τοποθετηθώ σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε από τον κ. Πλακιά για τη συναυλία που θα γίνει για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος μαζί με κάποιους καλλιτέχνες.

Η τοποθέτησή μου, παρόλο που οι δημοσιογράφοι με ρωτάνε να σχολιάσω τον κ. Πλακιά, δεν θα είναι για τον κ. Πλακιά. Ο κ. Πλακιάς ας μιλήσει για τον εαυτό του, εγώ θα μιλήσω για τον Σύλλογο

Εγώ έχω πει πολλές φορές ότι ο Σύλλογος δημιουργήθηκε από μία μικρή ομάδα συγγενών, σίγουρα διπλάσιο αριθμό από αυτόν που αναφέρει ο κ. Πλακιάς. Από πολύ νωρίς, διότι κατανόησε τη δυσκολία του αγώνα και θεώρησε πως είναι καλύτερο να είμαστε ενωμένοι.

Δεν εκπροσωπεί όλες τις οικογένειες. Επίσης, στο Σύλλογο έχουμε μία πολύ επιθετική νομική γραμμή, την οποία υποστηρίζουμε ένθερμα, την οποία έχουμε αποφασίσει ότι θα την απλώσουμε και στο εξωτερικό, και έχουμε κάνει κινήσεις γι’ αυτό.

Έχουμε έρθει σε επαφή με τα νομικά γραφεία, τα οποία ο κ. Πλακιάς αγνοεί. Έχουμε κάνει τις συνομιλίες και γνωρίζουμε τα οικονομικά μεγέθη, τα οποία απαιτούνται για τον αγώνα αυτόν και τον οποίο δυστυχώς δεν είμαστε στην οικονομική κατάσταση, που μπορούμε να στηρίξουμε.

Πάρα ταύτα, δεν δεχόμαστε αυτό να αποτελέσει τροχοπέδη για τη δικαίωση του αγώνα μας. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία για να μαζέψουμε τα λεφτά που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού, στους οποίους όπως είναι γνωστό, ο κ. Πλακιάς δεν συμμετέχει και οι οικογένειες οι οποίες ακολουθούν τη νομική γραμμή που θέλει ο κ. Πλακιάς.

Δεν το κάναμε μόνο γι’ αυτό. Το κάναμε, γιατί θέλαμε εκείνη την ημέρα όλοι να βγούμε, να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη την ημέρα, θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά. Ήταν μία ημέρα αγάπης, σύμπνοιας, ομαδικότητας και συλλογικότητας και είναι κρίμα που αυτό αμαυρώνεται από κάποιους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο.

Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι ξεκάθαροι και έχουμε αποδείξει πόσο πολύ μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας.

Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους καλλιτέχνες που από την αρχή αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και στους καλλιτέχνες που περιμένουν να οργανωθεί η εκδήλωση η οποία έχει μπλοκαριστεί από την κ. Μενδώνη μέχρι στιγμής και προσπαθούμε την ξεπεράσουμε. Εκείνη τη μέρα ας σταθούμε σ’ αυτό, στο ότι θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που έφυγαν. Και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί και για τα παιδιά που είναι δίπλα μας και για εμάς τους ίδιους που επιθυμούμε μία καλύτερη κοινωνία. Σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μας».;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ατομική επιχείρηση, ένας ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα με κέρδος 14.000€ το χρόνο πληρώνει:

Φόρο εισοδήματος: 1.780€

Προκαταβολή φόρου: 890€

Ασφαλιστικές εισφορές: 2.760€

Τέλος επιτηδεύματος: 650€

Αμοιβή λογιστή: 1.200€

Τέλη ΓΕΜΗ και επιμελητηρίου: 100€

Συνολικό ποσό: 1.780 + 890 + 2.760 + 650 + 1.200 + 100 = 7.380€

***

Στην Αγγλία, ένας ελεύθερος επαγγελματίας / ατομική επιχείρηση με εισόδημα 14.000€ πληρώνει:

Φόρο εισοδήματος: 0

Ασφαλιστικές εισφορές: 0

Στην Αγγλία, από το 2023 και μετά, όσοι έχουν καθαρό εισόδημα έως 12.570 λίρες, δεν πληρώνουν τίποτα υποχρεωτικά, ούτε στο ασφαλιστικό τους ταμείο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και να θέλουμε να πιστεύσουμε τους ισχυρισμούς των κυβερνητικών παραγόντων για την προσήλωσή τους στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο, έρχεται η επικαιρότης να μας προσγειώσει στην σκληρή πραγματικότητα.


Η Τουρκία μας έχει περιορίσει στην ζώνη των 6 μιλίων των χωρικών μας υδάτων κα όχι 12 όπως είναι το διεθνές δίκαιο και εμείς δεν αντιδρούμε. Έχουμε ατύπως αποδεχθεί ότι έξω από την αιγιαλίτιδα ζώνη των νησιών μας η θάλασσα είναι «γκρίζα» και οιαδήποτε κίνησίς μας υπόκειται σε έγκριση από την Άγκυρα. Το είδαμε να συμβαίνει σχετικώς προς τις έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδος-Κύπρου, το βλέπουμε τώρα, καθώς έρχονται στο φως οι αποφάσεις της Κυβερνήσεως για το εθνικό θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο, το οποίο κατακερματίζεται. Δεν θα είναι ενιαίο, αλλά θα αποτελείται από ένα σύνολο μικρών πάρκων, το κάθε ένα από τα οποία θα περιορίζεται εντός των χωρικών υδάτων των 6 μιλίων και όχι 12 όπως είναι το διεθνές δίκαιο.

Για τα «Θαλάσσια πάρκα εντός των χωρικών μας υδάτων» υπάρχει δήλωσις «αρμοδίων πηγών» του υπουργείου Εξωτερικών που έχει ως ακολούθως: «Εμείς προχωρούμε ακάθεκτοι να κάνουμε ό,τι πρέπει στο κομμάτι της περιβαλλοντικής προστασίας. Δεν έχουμε κάτι να μοιράσουμε με τους Τούρκους. Δεν πάμε σε διεθνή ύδατα, πάμε σε εθνικά ύδατα, εντός των 6 ναυτικών μιλίων όσον αφορά στο Αιγαίο, εντός των 12 ναυτικών μιλίων όσον αφορά το Ιόνιο».

Πρόκειται για κυνική ομολογία του ότι για δεύτερη φορά, μετά την Κάσο, υποχωρήσαμε στο τελεσίγραφο του Χακάν Φιντάν. Το περιβαλλοντικό πάρκο που είχε σχεδιασθεί κατά ενιαίο τρόπο εγκαταλείπεται και κατακερματίζεται έτσι ώστε να μην «πάμε σε διεθνή ύδατα». Όμως επ’ αυτών των διεθνών υδάτων, η Ελλάς έχει κυριαρχικά δικαιώματα, τα οποία η σημερινή κυβέρνησις όχι απλώς αποφεύγει να τα διεκδικήσει, αρνείται να τα ασκήσει, με βαρύτατες επιπτώσεις στο μέλλον του έθνους. Διότι η άρνησις αυτή σημαίνει ότι «διασπάται η εθνική ενότης της Ελλάδος» και «διχοτομείται η ελληνική επικράτεια». Αυτό δεν το λέμε εμείς. Είναι τα λόγια του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή προς τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζωρτζ Μπους (τον πρεσβύτερο) κατά την διάρκεια επισκέψεως του τελευταίου στην Αθήνα. Είχε πει επί λέξει ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας: «Αν οι Τούρκοι πάρουν υφαλοκρηπίδα μεγαλύτερης εκτάσεως αυτής που δικαιούνται, τότε τα ελληνικά νησιά θα ενταχθούν στον χώρο της Τουρκίας. Και έτσι διασπάται η εθνική ενότης της Ελλάδος». Και παρακάτω: «Το Αιγαίο είναι 50% ελληνικός χώρος, 42% διεθνής και 8% τουρκικός. Και παρά ταύτα οι Τούρκοι θέλουν να το μοιράσουμε στη μέση. Αν γίνει αυτό διχοτομείται η ελληνική επικράτεια. Και δυστυχώς φοβούμαι ότι όλα αυτά γίνονται άνευ λόγου, γιατί τελικά δεν υπάρχει πετρέλαιο».

Το ζήτημα όμως δεν είναι το πετρέλαιο. Διότι η πολιτική διαδικασία καθορίζει την οικονομική. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κυριαρχικά δικαιώματα και ακόμη περισσότερο με εθνικό κύρος.

Η Τουρκία,  «κάνει λόγο για γκρίζες ζώνες στο αιγαίο και νησιά, νησίδες, βράχους των οποίων η κυριαρχία δεν έχει εκχωρηθεί στην Ελλάδα από τις διεθνείς συνθήκες». Και σε αυτό το υπουργείο Εξωτερικών απαντά ότι «πολιτικοποιείται ένα αμιγώς περιβαλλοντικό ζήτημα». Αυτή δεν είναι απάντησις, είναι υπεκφυγή. Διότι όπως και πάλι ο αείμνηστος Καραμανλής είχε τονίσει προς τον πρόεδρο Μπους «Το Αιγαίο είναι κατοχυρωμένο με την Συνθήκη της Λωζάννης».

Η σημερινή Κυβέρνησις προέρχεται από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Θα έπρεπε λοιπόν, να τηρεί ευλαβικά τις παρακαταθήκες του, όσον αφορά τουλάχιστον στα εθνικά θέματα. Αλλά φαίνεται είναι βαριές αυτές οι παρακαταθήκες για τους ώμους ορισμένων. Και ας μην ισχυρισθούν ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες, το διεθνές περιβάλλον, η συσχετισμοί δυνάμεων. Διότι το μόνο που δεν μπορεί να αλλάξει είναι η βούλησις του έθνους για επιβίωση και διατήρηση της ενότητός του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δείτε πως διδάσκουν τη βία σε παιδιά του δημοτικού “Ο Δυνατός ρίχνει μπουνιές”…

2/10/2024

Δείτε στο παρακάτω κείμενο, πως διδάσκουν στα παιδιά του δημοτικού εκτός απο την σεξουαλικοποίηση, την διαστρέβλωση των λέξεων και την σύγχυση των φύλων… και την βία!

Το κείμενο προέρχεται απο μάθημα της Ε’ Δημοτικού 16η ενότητα, Αθλήματα – σπορ, Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο “Ο Δυνατός ρίχνει μπουνιές”…. 

http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/html/8547/2001/Glossa_E-Dimotikou_html-empl/index3_16.html

«Πιαστήκαμε στο ξύλο. Ο Ρούφους κυνηγούσε τον Ανιάν, που φώναζε: Φοράω γυαλιά, φοράω γυαλιά! Ο Εντ άρχισε να μοιράζει γροθιές στις μύτες. -Διασκεδάζαμε πολύ, ήταν απίθανο» ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: Ποιος ΔΥΝΑΤΟΣ έριχνε μπουνιές; Ποιος ΔΕΡΝΟΤΑΝ με τον Νικόλα;

Πόσο παιδαγωγικό σας φαίνεται αυτό;

Θυμάστε που πολλοί παιδοψυχολόγοι έκρουαν το καμπανάκι κινδύνου πως τα παιδιά δεν θα μεγαλώσουν φυσιολογικά σε καθεστώς lockdown, δεν θα παίξουν, δεν θα τρέξουν, δεν θα αποκτήσουν την κατάλληλη επαφή με άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

Θεώρησαν λοιπόν πως είναι καλύτερο να αντικαταστήσουν αυτό το κενό, με μαθήματα που σε οποιαδήποτε άλλη εποχή θα μας φαινόντουσαν τουλάχιστον προκλητικά.

Δείτε τώρα πως η ίδια κυβέρνηση που έφερε αυτά τα άκρως αντιπαιδαγωγικά προγράμματα προσπαθεί να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα, κατηγορώντας την Τραπ μουσική, της οποίας οι στίχοι δεν διαφέρουν και πολύ απο αυτό που ακούσαμε παραπάνω.

Αυτό αφορά τον γνωστό φασίστα υπουργό Θάνο Πλεύρη που εξαναγκάσε χιλιάδες κόσμο να εμβολιαστεί και να πέφτουν νεκροι καθε μερα απο “αγνωστα αιτια”. Βέβαια ο συγκεκριμένος μεγάλωσε και σε ένα άκρως φυσιολογικό ναζιστικό περιβάλλον, κι ίσως να δικαιολογείται εν μέρει…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΤΖΑΝΤ: Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

Ο επικεφαλής της μονάδας ιρανικών μυστικών υπηρεσιών που δημιουργήθηκε για να στοχεύσει πράκτορες της Μοσάντ που εργάζονται στην Ισλαμική Δημοκρατία αποδείχθηκε ότι ήταν ο ίδιος ισραηλινός πράκτορας, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε ένα νεοφιλελευθερο φιλοδυτικό τομάρι.

Μιλώντας στο CNN Turk, ο Αχμαντινετζάντ υποστήριξε τη Δευτέρα ότι άλλοι 20 πράκτορες της ιρανικής ομάδας πληροφοριών που είναι επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση των ισραηλινών κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων στράφηκαν επίσης εναντίον της Τεχεράνης.

Οι φερόμενοι διπλοί πράκτορες παρείχαν στο Ισραήλ ευαίσθητες πληροφορίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τα σχόλιά του στη συνέντευξη, τα οποία διαδόθηκαν ευρέως από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Αχμαντινετζάντ είπε ότι οι πράκτορες βρίσκονται πίσω από ορισμένες βασικές επιτυχίες της Μοσάντ στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής εγγράφων πυρηνικού προγράμματος το 2018 που μεταφέρθηκαν από την Τεχεράνη στο Ισραήλ και αποκαλύφθηκαν από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η κλοπή πιστεύεται ότι ήταν ένας παράγοντας για να πείσει τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων και του Ιράν.

Ο επικεφαλής της μονάδας αντικατασκοπείας αποκαλύφθηκε ως διπλός πράκτορας το 2021, αλλά αυτός και όλοι οι άλλοι φερόμενοι πράκτορες της Μοσάντ μπόρεσαν να φύγουν από τη χώρα και τώρα ζουν στο Ισραήλ, ισχυρίστηκε ο Αχμαντινετζάντ, ο οποίος εμποδίστηκε να θέσει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος νωρίτερα φέτος, λόγω του ότι έχει εξελιχθεί σε ένα νεοφιλελέ φιλοαποικιοκρατικό τομάρι.

Άλλοι Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν παρατηρήσει στο παρελθόν διείσδυση της Μοσάντ στο Ιράν. Ένας πρώην Ιρανός υπουργός που υπηρέτησε ως σύμβουλος του πρώην προέδρου Χασάν Ροχανί δήλωσε το 2022 ότι ανώτεροι αξιωματούχοι στην Τεχεράνη θα πρέπει να φοβούνται για τη ζωή τους λόγω της «διείσδυσης» της υπηρεσίας κατασκοπείας του Ισραήλ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ενσωματωμένοι" δημοσιογράφοι στον πόλεμο κατά της χώρας. Εδώ είναι η γιάφκα των εμπρηστών.


Οικονόμου, γυμνοσάλιαγκας του ΣΚΑΙ, κολλητός του Πρωτοσάλτε :"Παρθένο δάσος,ατόφιο..τι να το κάνεις αυτό;ΑΧΡΗΣΤΟ είναι...

Αφού λοιπόν δημοσιογράφε της πλάκας είναι άχρηστο το αφήνετε να καεί για να φυτέψετε κάτι πιο χρήσιμο που θα μας κάνει αέρα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα τελευταία χρόνια δεκάδες τοπικές κοινωνίες,  περιβαλλοντικές οργανώσεις,  τοπικοί φορείς και άλλες συλλογικότητες της χώρα μας ξεσηκώνονται εναντίων όλων αυτών που είναι υπεύθυνοι για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά της χώρας μας καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, όλης της γύρω περιοχής.

Οι κάτοικοι της Αιγιάλειας αντιτίθενται - και αυτοί μαζί με τόσους άλλους κατοίκους της χώρας μας - στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών για τη δημιουργία αιολικών πάρκων στις περιοχές τους



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχει διαλύσει όλο το ποινικό κώδικα η ΝΔ για το συμφέρον της… Εξαγοράσιμη ποινή 3 ετών στον πρώην βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση για ψεύτικο πόθεν έσχες!

1/10/2024

Μετά την αποκάλυψη ότι ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου, και πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Δημήτρη Καρρά, κατηγορείται για κύκλωμα τράφικινγκ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έρχεται και νέα καταδίκη για πρώην βουλευτή του κόμματος της εγκληματικής οργάνωσης της ΝΔ.

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών κατά συγχώνευση καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης, ύστερα από το αίτημα ποινικής διαπραγμάτευσης που είχε υποβάλει ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Παράλληλα καταδικάστηκαν και οι δύο σύζυγοί του (τέως και νυν).

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από σχετική πρόταση του εισαγγελέα (η οποία επήλθε ύστερα από διαπραγμάτευσή του με τους συνηγόρους υπεράσπισης) επικύρωσε το σχετικό πρακτικό διαπραγμάτευσης, καταδικάζοντας τόσο τον πρώην βουλευτή, όσο και την πρώην, αλλά και νυν σύζυγό του, για ανακριβή και ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες.

Αναλυτικότερα, καταδικάστηκαν η πρώην σύζυγος του Ανδρέα Πάτση σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και η νυν σύζυγός του σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, για συνέργεια σε ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες.

Ευτυχώς που η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και όλες οι ποινές που επιβλήθηκαν κρίθηκαν εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως. Που σημαίνει τίποτα, γιατί μιλάμε για το αστρονομικό ποσό των 10.000 ευρώ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από την Jerusalem Post την περασμένη εβδομάδα, με τίτλο «Είναι ο Λίβανος μέρος της υποσχεθείσας επικράτειας του Ισραήλ;» προοριζόταν αναμφίβολα μόνο για τα εβραϊκά μάτια. Συνειδητοποιώντας την «υπερβολή» της, η Post αφαίρεσε το άρθρο, το οποίο ευτυχώς μπορεί ακόμη να διαβαστεί ολόκληρο  μέσω των διαδικτυακών αρχείων. Ενώ ο Εθνικός κόσμος (στμ.ο μη εβραϊκός) διατάσσεται να πιστέψει ότι το «Ισραήλ» διεξάγει έναν αμυντικό πόλεμο, όπως αποκαλύπτει το εν λόγω άρθρο, στην πραγματικότητα όλα αυτά αφορούν τον Ιουδαϊσμό. Οι Εβραίοι πιστεύουν ότι ο Θεός τους διέταξε να κατακτήσουν τον Λίβανο.

Όπως φαίνεται και από τα παρακάτω αποσπάσματα, το άρθρο, του «Mark Fish», είναι γραμμένο με αδιαμφισβήτητα θριαμβευτικό, αναμενόμενο και γενοκτονικό εβραϊκό ζήλο:

«Η πρόσφατη σύγκρουση στον Λίβανο θέτει το προαιώνιο ερώτημα σχετικά με τα βόρεια σύνορα του βιβλικού Eretz Yisrael Πού ακριβώς όρισε ο Χασέμ (στμ. Ο Θεός) τα όρια και είμαστε υποχρεωμένοι να κατακτήσουμε αυτές τις περιοχές;».

*

«Η Τορά δίνει σαφείς κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις περιοχές που είχαμε εντολή να κατακτήσουμε όταν καταλάβαμε τη γη».

*

«Στην τελευταία γενιά, ο όρος «Μεγάλο Ισραήλ» έχει έρθει στο προσκήνιο. Μερικές φορές χρησιμοποιείται σε πολιτικές ή θρησκευτικές συζητήσεις σχετικά με τα ιδανικά ή τα μελλοντικά σύνορα του Ισραήλ, συχνά στο πλαίσιο μεσσιανικών ή σιωνιστικών φιλοδοξιών».

*

«Όταν ο Χασέμ (Ο Θεός) υποσχέθηκε στον Αβραάμ Αβίνου τη Γη του Ισραήλ στο Brit Bein HaBetarim (στη συμφωνία του Αβραάμ με το Θεό), το Πασούκ, ένα εδάφιο στην Εβραϊκή Βίβλο λέει (בראשית טז): «Εκείνη την ημέρα, ο Χασέμ έκανε μια συμφωνία με τον Αβραάμ, λέγοντας: «Αβραάμ: «Στους απογόνους σου έδωσα αυτή τη γη -από τον ποταμό της Αιγύπτου μέχρι τον μεγάλο ποταμό, τον Ευφράτη».»

*

«Στην ευλογία στο τέλος της Parshat Ekev , ο Χασέμ μας λέει ότι μας παραχωρείται κάθε γη που θα κατακτήσουμε μέσα στα σύνορα που αναφέρονται».

*

«Ο Μωησής μπεν Ναχμάν (Ναχμανίδης στα Ελληνικά) γνωστός και με το εβραϊκό ακρωνύμιο Ραμπάν έγραψε ότι ο Λίβανος βρίσκεται εντός των συνόρων του Ισραήλ και προσθέτει ότι είμαστε υποχρεωμένοι και διαταγμένοι να τον κατακτήσουμε».

Στο ίδιο στυλ της φανατικής εβραϊκής φαντασίας, το άρθρο κλείνει ως εξής : «Αν και μπορεί να μην είμαστε σε θέση να το ανακτήσουμε όλο στην εποχή μας, ο Χασέμ σίγουρα θα μας το επιστρέψει σύντομα».

Έτσι, εδώ βλέπουμε, και πάλι, με απίστευτη εβραϊκή ειλικρίνεια, ότι όλα αυτά αφορούν τον Σιωνισμό, ο οποίος αφορά τον Ιουδαϊσμό. Οι Εβραίοι πιστεύουν ότι βρίσκονται σε μια βιβλικά προκαθορισμένη φάση επέκτασης στα «εδάφη της Γης της Επαγγελίας» και πρέπει να «εξαλείψουν» τους Αμαληκίτες που ζουν εκεί.

Και σε στυλ «σταματήστε το», η Jerusalem Post διέγραψε το άρθρο. Οι Γκόιμ,οι μη Εβραίοι, δεν πρέπει να τα διαβάσουν αυτά . Το γενοκτόνο «Ισραήλ» υποτίθεται ότι διεξάγει έναν «αμυντικό» πόλεμο!

Πράγματι, διέγραψαν το άρθρο επειδή, όπως ακριβώς οι Εβραίοι πιστεύουν ότι ο Θεός τους διέταξε να κατακτήσουν τον Λίβανο, έτσι πιστεύουν επίσης ότι τους διέταξε να λένε ψέματα γι' αυτό



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο κόσμος έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο τρέλας ώστε να βρίσκεται τόσο κοντά στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο και οι λαοί να μην αντιδρούν (με χειρότερο τον ελληνικό λαό και το "πολιτικό προσωπικό" του...), δεν μπορώ να γράψω τίποτα

Σχολιο.- Τώρα που έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο με το ποιος είναι πίσω από τα νήματα που κινούν τον κόσμο, αποδεικνύεται εν τέλει πως οι συνομοσιολογοι και οι "ψεκες" δεν έχουν πέσει έξω σε τίποτα...

Σχολιο.- οι λαοί δεν αντιδρουν γιατί δεν υπάρχει κάποιο κόμμα στο να τους οργανώσει σε αντιπολεμική κατεύθυνση... Δυστυχώς δεν υπάρχουν αριστερά κόμματα (ΝΑΤΟικα και ΕυρωΕνωσιτικα έχουν γίνει όλα τα  κόμματα της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αστειότητα με το "λαό του Ισραήλ" στις ανακοινώσεις του ΚΚΕ καλό θα ήταν να σταματήσει.

Ο "λαός του Ισραήλ" είναι ο IDF.

Ο "λαός του Ισραήλ" ψηφίζει για δεκαετίες Σιωνιστικοναζιστικά κόμματα και κυβερνήσεις με δηλωμένες προγραμματικές θέσεις Απαρτχάηντ, Κατοχής και Επεκτατισμού.

Στη φαντασία σας μόνο, υπάρχει το όνειρο μια χούφτα αριστερών Ισραηλινών να  καθορίζουν τον χαρακτήρα αυτού του Κράτους και το Ιδεολογικό υπόβαθρο της κρίσιμης μάζας του.

Καθαρά μεταφυσική μπούρδα η γενικότητα "ο λαός του Ισραήλ" που αποκρύπτει σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικα.

Ο "λαός του Ισραήλ" είναι έποικοι σε κλεμμένη γη. Αλλά αυτό συμβαίνει όταν έχεις αποσιωπήσει όλη την αποικιοκρατική ιστορία του, αποδέχεσαι την σιωνιστικοναζιστική αφήγηση, και το παρουσιάζεις σαν να πρωτοεμφανίστηκε σαν ένα "αστικό κράτος" εκ του μηδενός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:

Κάθε ουρανός από πάνω σας είναι κόλαση. Κάθε γη κάτω από σας είναι κόλαση.

Ο ουρανός της Παλαιστίνης δεν θα προσφέρει στους σιωνιστές τίποτα άλλο παρά τους μετεωρίτες του θανάτου και τους πυραύλους της αντίστασης, και δεν θα βρουν στη γη της τίποτα άλλο παρά τις νάρκες της αντίστασης και τις σφαίρες των ηρωικών φενταγίν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ελληνορθόδοξος ιερέας Γρηγόριος Σαλούμ, εφημέριος του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Ίμπελ αλ Σάκι, δολοφονήθηκε κατά τους βομβαρδισμούς των σιωνιστών φονιάδων στον Νότιο Λίβανο. 

Μάταια θα περιμένετε διαμαρτυρία από τον σαπιοκοιλιά της Κωνσταντινούπολης, που παλιότερα ευλογούσε τα όπλα του Ερντογάν στη Συρία και τελευταία ασχολείται με τη διάλυση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Όπως μάταια θα περιμένετε την αντίδραση του Ιερώνυμου στην Αθήνα. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βροχή πυραύλων από το Ιράν κατεξευτέλισε την αεράμυνα, καθιστώντας διάτρητο τον δήθεν "Σιδερένιο Θόλο" του σιωναζιστικού κράτους-δολοφόνου. Γελοιοποιώντας τους κομπασμούς των φονιάδων για την παντοδυναμία τους.

Και βέβαια, απόψε Τρίτη βράδυ φάνηκε και η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους ισραηλινοναζιστικούς και τους ιρανικούς βομβαρδισμούς:

Στους πρώτους δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ στρατιωτικών στόχων και αμάχων, Έτσι φτάσαμε στους 45.000 άμαχους νεκρούς της Γάζας, στους οποίους προστέθηκαν τις τελευταίες μέρες και αυτοί του Λιβάνου.

Από τους βομβαρδισμούς του Ιράν δεν χτυπήθηκε ούτε ένα χωριό, ούτε μία συνοικία. Ούτε μία πολυκατοικία. Ούτε ένας άμαχος.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ανασφάλεια δεν γίνεται, πια, καθημερινότητα και για τους  Ισραηλινοναζί. Τις εκατό χιλιάδες έφτασαν οι πρόσφυγες από τις περιοχές κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Και απόψε γέμισαν τα καταφύγια του Τελ Αβίβ με κόσμο.

Σχολιο.- Και εδώ ο Μητσοτάκης θα συνεχίσει να στέλνει εξοπλισμό στο Ισραήλ, και σε εμάς θα συνεχίσει να λέει ΄΄Βγάλτε τον σκασμό, τσιμουδιά γιατί στην γειτονιά μας γίνεται πόλεμος.΄΄ Όμως εμείς...

Σχολιο.- και όλη η θεσμική κυβερνητική δύση καταδικάζει και είναι σοκαρισμένη από την κλιμάκωση του Ιράν.... Και όχι με τους δολοφόνους ισραηλινοναζί τους, που δολοφονούν αθώους άμαχους 77 χρόνια τώρα…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέσσερις νεκροί και δέκα τραυματίες από επίθεση δύο ένοπλων σε σταθμό ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στη Γιάφα, νοτίως του Τελ Αβίβ.

Μετά την εγκατάλειψη των περιοχών κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο και τη μετατροπή των κατοίκων τους σε πρόσφυγες, ένα ακόμα γεγονός που ακυρώνει κάθε ψευδαίσθηση ότι οι άμαχοι ισραηλινοναζι θα μείνουν ανέπαφοι από τον βρόμικο πόλεμο και τη γενοκτονία που πραγματοποιεί το σιωναζιστικό κράτος-δολοφόνος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλανήτης Γη:

Αυξάνεται κατακόρυφα

η τιμή του πετρΕΛΕΟΣ.

Σχολιο.- Εμεις καιμε φυσικο αεριο

Σχολιο.- δεύτερη χώρα μετά τη ρωσία είναι το ιράν σε κοιτάσματα φυσικού αερίου

Σχολιο.- καλε δεν καίμε τοσο πολυ, ειμαστε νεας τεχνολογιας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε σιωνιστικά τομαρια οταν το ισραηλ δολοφονεί δεκάδες χιλιαδες άμαχους Παλαιστίνιους είναι απάντηση στον εξτρεμισμό.Οταν χτυπιούνται στόχοι στό Ισραήλ τότε είναι αντισημιτισμός & τρομοκρατικά χτυπήματα..άντε γαμηθείτε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χθεσινή, απόλυτα νομιμοποιημένη από τις σιωνιστικές βαρβαρότητες του προηγούμενου διαστήματος, πυραυλική απάντηση του Ιράν προς το Ισραήλ, ήταν πολύ σημαντική. 

Αψευδής μάρτυρας της σημασίας της, είναι η στάση, όχι μόνο του ίδιου του σιωνιστικού κράτους, αλλά πρωτίστως των συμμάχων του, ΗΠΑ, ΕΕ και λοιπού ιμπεριαλιστικού σκυλολογίου: από τη συσκότιση πληροφοριών, πολύ γρήγορα (κι ενώ οι "αφίξεις" στο έδαφος του Ισραήλ ήταν ακόμα σε εξέλιξη), πέρασε ταχύτατα στη φάση της υποβάθμισης της επιχείρησης και της εμφάνισης της, προπαγανδιστικά, ως μιας "αποτυχίας του Ιράν". 

Φυσικά, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, τόσο επιχειρησιακά, όσο και - πρωτίστως - πολιτικά.

Καταρχάς, το χτύπημα εξευτέλισε το πολυδιαφημισμένο ως "αδιαπέραστο" σύστημα της σιωνιστικής αεράμυνας.

Το Iron Dome, μέσα σε μια νύχτα, έγινε ...Sourotiri Dome, αφού όλος ο κόσμος είδε ότι ήταν τέτοια η δύναμη του χτυπήματος που προκάλεσε κορεσμό στο σύστημα και οι βαλλιστικοί πύραυλοι του Ιράν πέρασαν σχεδόν όλοι και βρήκαν τους στόχους τους. 

Στρατιωτικές βάσεις, που θεωρούνταν ασφαλείς από αέρος, σταθμοί ραντάρ και πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου έγιναν "ίσιωμα" και παραδόθηκαν στις φλόγες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν δεν ήταν οι κ. ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ

κι ο κ. ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ,

το θέμα θα το είχαν ΜΠΑΖΩΣΕΙ !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα κόψει και το πετσάκι του ο Άδωνις αν του το ζητήσουν οι Ισραηλινοί και θα μας λέει ότι είναι αρχαιοελληνικό έθιμο που ξεκίνησε στην Σπάρτη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ισραηλ ειναι ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΟΧΗΣ..

για ποιο δικαιωμα ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ

μιλατε ρε πολιτικα αχαμνα;;;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα, το Russian House (Κέντρο Δημόσιας Διπλωματίας) άνοιξε στο Niamey, την πρωτεύουσα του Νίγηρα.

Μία από τις λειτουργίες του Russian Houses είναι η μελέτη της ρωσικής γλώσσας και η προετοιμασία Αφρικανών υποψηφίων για εισαγωγή στα ρωσικά πανεπιστήμια.

Τώρα το νεοσύστατο Κέντρο Δημόσιας Διπλωματίας έχει ήδη μια έκθεση ρωσικών λαϊκών τεχνών και χειροτεχνίας, μετά την οποία σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί μια έκθεση φωτογραφίας «Ανακαλύπτοντας τη Ρωσία», που προετοιμάστηκε από κοινού με τη Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία.

Όπως μας λένε πολλοί  από την Αφρική, η Ρωσία πρέπει να διαδώσει πιο ενεργά τη γλώσσα και τον πολιτισμό της στη μαύρη ήπειρο, καθώς αυτή είναι η κύρια ήπια δύναμη και οι μακροχρόνιες και παραγωγικές σχέσεις με τις αφρικανικές χώρες.

Λοιπόν, τα ρωσικά σπίτια είναι ιδανικά για τέτοιες εργασίες.

Η τοποθεσία είναι επίσης σημαντική, επειδή ο Νίγηρας είναι ένας από τους βασικούς μας εταίρους στην αφρικανική ήπειρο.

Αυτό λοιπόν είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό γεγονός.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Haaretz: “Όλο το μέλι του κόσμου, δεν μπορεί να γλυκάνει το φετινό “Ρος Χασάνα* “ 

(* Σημ: Είναι η εβραϊκή πρωτοχρονιά που γιορτάζεται σήμερα) 

-Yedioth Ahnoroth: “Οι χερσαίες επιχειρήσεις του στρατού στο έδαφος του Νότιου Λιβάνου, αποδείχτηκαν καταστροφή!”



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πει στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι αρνούνται να λάβουν μέρος σε οποιαδήποτε επίθεση στο Ιράν και προτρέπουν το Ισραήλ να μην απαντήσει



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ναζισμός αναβίωσε από τις αρχές στη Γερμανία:

Αυτή τη φορά ένας Σκωτσέζος οπαδός ποδοσφαίρου δέχτηκε βάναυση επίθεση από τη γερμανική αστυνομία επειδή προσπάθησε να φέρει μια παλαιστινιακή σημαία σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου πριν από τον αγώνα της ομάδας ποδοσφαίρου της Celtic με την Borussia Dortmund στο Champion's League. Παρόλα αυτά στο γήπεδο κυμάτιζε μια τεράστια Παλαιστινιακή σημαία ανάμεσα σε καπνογόνα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν: «Δεν υποστηρίζω μια ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές τοποθεσίες του Ιράν» – Al Jazeera



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο λογαριασμός στην ΕΕ

Μια αμερικανική επίθεση στο Ιράν πιθανώς θα εξελιχθεί σε ενεργειακό εφιάλτη. Το Ιράν έχει την ικανότητα να κλείσει ή έστω να περιορίσει δραστικά τη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ, από όπου διέρχεται πολύ μεγάλο μέρος των πετρελαϊκών ροών, περίπου το 25%. Σ’ αυτή την περίπτωση, λοιπόν, η τιμή του πετρελαίου θα εκτοξευόταν, με τη Ρωσία να αναδεικνύεται μεγάλη οικονομικά κερδισμένη. Το μεγάλο θύμα θα είναι η Ευρώπη, δεδομένου ότι οι οικονομίες της Ασίας, ιδιαίτερα η Κίνα, έχουν προνομιακή πρόσβαση στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες και δεν θα αντιμετωπίσουν ενεργειακή ανεπάρκεια. Με άλλα λόγια, πόλεμος μεγάλης κλίμακας στη Μέση Ανατολή, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, θα δημιουργήσει εκρηκτικό μείγμα για την ΕΕ.

Καθηγητής στρατιωτικής ανάλυσης

Κωνσταντίνος Γρίβας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τρομοκράτες" οι Παλαιστίνιοι, "τρομοκράτες" οι Λιβανέζοι, "τρομοκράτες" οι Ιρανοί και γενικά "τρομοκράτης" θα ονοματίζεται όποιος υπερασπίζεται την χώρα του, από τα σκυλιά της αρπαγής.

Αυτά μας τα λένε τα κανάλια, που τρέφονται με Ισραηλινές διαφημίσεις.

Και αν χρειαστεί θα ταμπελιάσουν και τον Κολοκοτρώνη ως τρομοκράτη.

Την Αυτοκρατορία της τρομοκρατίας, του ψέματος και του φασισμού κανείς δεν θα την αναφέρει. ΄Η μάλλον θα την αναφέρει ως "επιτομή της Δημοκρατίας", του "Καλού" και του "Δίκαιου".

Οσο για το άλλο μόρφωμα "κράτους", που εξοντώνει μαζικά τους Αραβικούς πληθυσμούς με τις πλάτες του "Καλού", εκείνου του κατοχικού κράτους του "περιούσιου λαού", που σε τίποτα δεν φταίει, που "έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα", που "δεν ευθύνεται για την κλιμάκωση του πολέμου", αυτό είναι κράτος-ρομφαία, κράτος δυναμικής εκδίκησης και κράτος νικητής.

Ουστ ξεφτίλες! Δεν αντέχεστε!

Σχολιο.- Αυτοί που δεν αντέχονται περισσότερο από όλους είναι οι δωσίλογοι Αιγύπτου-Ιορδανίας-Σ. Αραβίας κι Εμιράτων, οι σουνίτες παλιάνθρωποι της Δυτικής Ασίας.

Σχολιο.- Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι οι επόμενοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις το είδα στο OPEN.

"Αποτυχημένη απόπειρα του Πούτιν να επικοινωνήσει με τον Νετανιάχου"  χαχαχαχα

Ακριβώς το αντίθετο συνέβη. Το σωστό είναι:

"Αποτυχημένη απόπειρα του Νετανιάχου να επικοινωνήσει με τον Πούτιν".

Με δολοφόνους δεν μιλάει ο Πούτιν!

Σχολιο.- Ο Πάνος Καμένος δήλωσε ότι οι Ανσαρουλάχ της Υεμένης χτυπήσαν και Ελληνικά πλοία, γιαυτο είναι η φρεγάτα μας εκεί και ότι δεν πρέπει να αφήσουμε μόνο του το Ισραήλ να καθαρίσει για τον «ελεύθερο κόσμο» του ψυχασθενής μουλάδες

ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΝΟ ΚΑΜΕΝΕ, ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Σχολιο.- Το αμερικανόδουλο παρτάλι.

Σχολιο.- Κουραδόμαγκας με ξένο κώλο!

Σχολιο.- Το αμερικανάκι του κώλου μίλησε, και τι είπε; για κάτι κακούς μουλάδες, τι λες ρε τσογλανι τόσο καιρο τα καθαρματα που υποστηρίζεις έχουν αφανίσει δυο λαούς, δεν ακούσαμε να πεις τίποτα γελοίε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας ξεμπερδέψουμε λίγο το αντιφατικό σκηνικό, που έχει δημιουργηθεί στην γεωπολιτική σκακιέρα του Λιβάνου με τον Μακρόν να παρουσιάζεται, ως υποστηρικτής του στρατού αυτής της χώρας και τις ΗΠΑ να τάσσονται υπέρ του Ισραήλ.

Στην πραγματικότητα και οι ΔΥΟ χρηματοδοτούν την ύπαρξη του Λιβανέζικου στρατού

Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τον Λιβανέζικο στρατό και οι Δυτικές χώρες, μεταξύ των οποίων πιο δραστήρια, η Γαλλία, χρηματοδοτούν τους μισθούς των στρατιωτών. 

Οχι, για να υπερασπιστούν τον Λίβανο, αλλά για να μην εξαπλωθεί περισσότερο η επιρροή της Χεζμπολάχ και αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Θα ακούσατε ότι με την εισβολή του Ισραήλ, στον Λίβανο, προχθές, ο στρατός του Λιβάνου και η "ειρηνευτική δύναμη" του ΟΗΕ εξαφανίστηκαν! Υποχώρησαν, αφήνοντας το Ισραήλ να βομβαρδίζει ανενόχλητο. Μόνο η Χεζμπολάχ έμεινε να πολεμάει τον εισβολέα.

Αυτό ακριβώς ήθελε και η Γαλλία. Να εξουδετερωθεί η Χεζμπολάχ, να γίνει πιο αδύναμη, από τα χτυπήματα του Ισραήλ, ώστε ο "επίσημος" στρατός του Λιβάνου να καταλάβει το νότιο τμήμα και να το ελέγχει.

Κάτι που θέλουν και οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Κοινοί στόχοι με διαφορετικές προσεγγίσεις.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν βρήκα καλύτερο επιχείρημα απέναντι σε “ισαποστάκηδες”, λοιπούς “ευαισθητούληδες” και τέτοιους, που ακόμα επιμένουν ότι στην Ουκρανία απλά “μαίνεται μια ιμπεριαλιστική σύγκρουση”,

-από την κυνική ομολογία του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Josep Borrell - και … “σοσιαλιστή” - που στο CNΝ πριν 2 μήνες αποκάλυψε την αλήθεια: 

“Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει, γιατί αλλιώς τα συμφέροντα της ΕΕ και των ΗΠΑ θα ζημιωθούν.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει,

• όχι από απλή γενναιοδωρία, 

• όχι επειδή αγαπάμε τον ουκρανικό λαό και 

• όχι επειδή νοιαζόμαστε για κάποια ελευθερία κάποιας Ουκρανίας, 

αλλά επειδή υπάρχουν συμφέροντα ενός παγκόσμιου παίκτη όπως οι ΗΠΑ σε αυτή την περιοχή που έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε…”

- Πως λένε “από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια”;

- Τον Borrel πάντως μικρό δεν τον λες…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο άλλο μέτωπο:

Ο δυτικός τύπος “μοιρολογεί” και “θρηνεί” για την απώλεια πόλεων/φρουρίων από τους Ουκροναζί και την περικύκλωση (“παγίδευση” το χαρακτηρίζουν) σημαντικών δυνάμεων Ουκρανών από το Ρώσικο στρατό.

-Πάνω, σήμερα, η βρετανική Telegraph και ο Bloomberg…

-Μετά το Ugledar (οι Ουκρανοί και οι δυτικοί το λένε … Vuhledar), οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν εισέλθει και περικυκλώσει τους Ουκροναζί και στο Krasnoarmeesk (οι Ουκρανοί και οι δυτικοί το λένε … Pokrovsk)

Κατάρρευση του μετώπου φαίνεται ότι υπάρχει και στο Kupiansk όπου οι Ρώσοι προωθήθηκαν πάνω από 2 χλμ σε μια μέρα, ενώ επίσης οι Ουκρανοί εκκενώνουν από κατοίκους και την περιοχή της μεγάλης πόλης Sumy.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα με τις mega-πυρκαγιές φθινοπωριάτικα είναι πραγματικά εξωφρενικά.

Τις χωνέψαμε τις δικαιολογίες πέντε καλοκαίρια τώρα: «Ειδικές καιρικές συνθήκες», απότοκος της…καταραμένης κλιματικής αλλαγής. «Ηοt, dry and windy» λένε οι «ιθύνοντες», “hot, dry and windy” αναφωνούν και τα πληρωμένα παπαγαλάκια, λες και η ζέστη, η ξηρασία και τα μελτέμια ήρθαν στην Ελλάδα από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Μητσοτάκης”. 

Και κάηκε …»αθόρυβα» η Κορινθία!.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη στη Γερμανία, είναι ότι η Σάρα Βάγκενκνεχτ, μετά τις επιτυχίες του νέου κόμματος της Αριστεράς BSW στις Ευρωεκλογές και πρόσφατα σε τοπικά κοινοβούλια, έθεσε σαν πολιτικό στόχο και σύνθημα δράσης την “ανατροπή της Κυβέρνησης Σόλτς/Πράσινων/Φιλελεύθερων” με το επιχείρημα ότι “δεν εκφράζουν πλέον ούτε τη θέληση, ούτε τα συμφέροντα του γερμανικού λαού και είναι επικίνδυνοι για τη χώρα!”

H Βάγκενκνεχτ χρησιμοποίησε σαν παραδείγματα την ανατίναξη του Nord Stream, όπου χαρακτήρισε “προδοσία” τη στάση της κυβέρνησης Σόλτς και την παρουσία Αμερικανικών βάσεων και στρατού στη Γερμανία που “αυξάνει το πυρηνικό ρίσκο για το λαό”!

Oι δηλώσεις εδώ: https://youtu.be/BKoDtddDvkw

Κάτι τέτοια βλέπει κανείς και είναι να τον πιάνει θλίψη ή τα γέλια, για τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα που αυτοαποκαλούνται … “αριστερές”:

-Από την τύφλα των “ίσων αποστάσεων” και την παραπομπή των πάντων στη … “μελλοντική σοσιαλιστική εξουσία”…

-… μέχρι το τσίρκο του ποιός θα πάρει την καρέκλα και το ταμείο της … κρατικής επιδότησης!

-Σιγά που θα ασχοληθούν με τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Τώρα, 2/10/2024  -  13.00 :

-Μαζική επίθεση με ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

-Το επίσημο Ισραήλ δεν ανακοινώνει τίποτα φυσικά, αλλά δεκάδες ασθενοφόρα και ελικόπτερα καταγράφηκαν από αυτόπτες, σε κατεστραμμένο χώρο στρατιωτικής ισραηλινής βάσης μαζί με ομάδες διασωστών στα ερείπια!

-Η Χεζμπολάχ επίσης ανακοίνωσε ότι σήμερα τα ξημερώματα, για πρώτη φορά ενεπλάκη σε συγκρούσεις με Ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις που επεχείρησαν να εισβάλουν στον οικισμό Aidessah στο έδαφος του Λιβάνου. 

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι η Ισραηλινή επίθεση αποκρούστηκε.

-Τώρα, 2/10/2024  -  13.00: 

-Εκρήξεις στην περιοχή της Χάιφα στο Ισραήλ.

-Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης ανακοίνωσε πριν λίγο στρατιωτική επιχείρηση με στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις βαθιά μέσα στο Ισραήλ με τη χρήση τριών πυραύλων κρουζ Quds-5.

-Φαίνεται -μετά και τα χθεσινά - εκείνος ο δήθεν “ανίκητος” Iron Dome του Ισραήλ δεν είναι ούτε “ανίκητος”, ούτε και τόσο … “Iron”!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μέσα στον απόηχο της Ιρανικής απάντησης στο Ισραήλ, η Υεμένη ανακοίνωσε χτες - πράγμα που επιβεβαίωσαν και οι δυτικοί οργανισμοί ναυσιπλοΐας- ότι χτύπησε στην Ερυθρά και τον Ινδικό, 3 συνολικά δυτικά πλοία με φορτία Ισραηλινών συμφερόντων:

-Τα πλοία που χτυπήθηκαν είναι

• το βρετανικό δεξαμενόπλοιο με σημαία Παναμά «Cοrdela Moon», 

• το ελληνικών συμφερόντων πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Marathopolis» που έχει σημαία Μάλτας και 

• το επίσης ελληνικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο «Minoan Courage» με σημαία Λιβερίας. 

Για το τελευταίο αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία, ότι υπέστη σοβαρές ζημιές κι εγκαταλείπεται από το πλήρωμά του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1/10/2024

-Παρά τις ανακοινώσεις του Ισραηλινού στρατού για “χερσαία εισβολή στο Νότιο Λίβανο” - έστω και … περιορισμένη όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα κάθε λογής “παπαγαλάκια” των σιωνιστών…

-Παρά τα … ρεπορτάζ των δυτικών μέσων για … σκληρές συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο,

-οι … παλληκαράδες των Σιωνιστών ναζί, ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ακόμα να ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Νότιο Λίβανο!

-Η Χεζμπολάχ επίσημα ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ότι ο Ισραηλινός στρατός πέρασε τα σύνορα! 

Οι εγκληματίες πολέμου για την ώρα προτιμούν την ασφάλεια να βομβαρδίζουν με Αμερικανικά αεροπλάνα, Αμερικανικές βόμβες κι Αμερικανική ηλεκτρονική καθοδήγηση άμαχους στο Λίβανο, στη Γάζα αλλά και τη Συρία!

Όολη η φασαρία γίνεται για να … προβοκάρουν το Ιράν να …εμπλακεί με σκοπό τη γενίκευση του πολέμου!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3 πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι 3 τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επίθεση που είχε στόχο κατοικία στη Δαμασκό.

02/10/2024

Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επίθεση που είχε στόχο ένα από τα κτίρια κατοικιών στη Δαμασκό.

Στρατιωτική πηγή είπε στο SANA: «Ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε, γύρω στις 17:25 σήμερα, μια αεροπορική επίθεση από την κατεύθυνση του κατεχόμενου συριακού Γκολάν με στόχο ένα από τα κτίρια κατοικιών στη συνοικία Mezzeh της Δαμασκού».

Η πηγή πρόσθεσε ότι η επίθεση άφησε τρεις αμάχους νεκρούς και τρεις τραυματίες και προκάλεσε υλικές ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες εκεί.SANA

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι …κάποιον σημαδεύουν και δεν τους βγαίνει.. Ο Συριακός λαός που υπεραμύνθηκε με σθένος το πάτριο έδαφος επί μια δεκαετία και πλέον είναι μαθημένος να ζει στα όρια του.. τι τζιχαντοφασιστική τι σιωνιστοναζική τρομοκρατία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λιβάνου ο Ελληνορθόδοξος ιερέας π. Gregorius Saloum που χτυπήθηκε από το στρατό του Αντίχριστου! 

02/10/2024

Συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Λιβάνου ο ιερέας π. Gregorius Saloum, ο Ελληνορθόδοξος ιερέας της ενορίας Άγιος Γεώργιος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση και τώρα κρίνεται ως ικανοποιητική και σταθερή. Ισραηλινή βόμβα στο χωριό Ibl AlSaqi στο Λίβανο τραυμάτισε στις 30/9/24 τον πολύτεκνο π. Gregorius Saloum όπως και μέλη της οικογένειας του.

Αρχικά πολλά δημοσιεύματα που τον έφεραν νεκρό υπήρξε ένας θρίλερ γύρω από την τύχη του αλλά φαίνεται ο Άγιος Γρηγόριος ο Φωτιστής ο συνονόματός του άγιος της ημέρας που χτυπήθηκε… είχε άλλη γνώμη. είχε Άγιο..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



80 Ισραηλινοί στρατιώτες Κατοχής σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στα σύνορα Λιβάνου. Από ενέδρα σε ενέδρα.. Ο πόλεμος γίνεται και στα υπόγεια τούνελ..! Yedioth Ahronoth: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ στην χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στο Ν Λίβανο!

02/10/2024

80 Ισραηλινοί στρατιώτες Κατοχής σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στο μέτωπο των συνόρων του Λιβάνου. Από ενέδρα σε ενέδρα εξολοθρεύονται .. 

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ, με πιθανότητα να αυξηθεί ο αριθμός λόγω των σοβαρών τραυμάτων. Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου έχει ότι ο αριθμός των νεκρών του σιωνιστικού στρατού στις επιθέσεις της Τετάρτης είναι υψηλότερος από ό,τι ανακοινώθηκε και η ισραηλινή στρατιωτική λογοκρισία εμποδίζει τη δημοσιοποίηση ακριβών στοιχείων. 14 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν αφού μπήκαν σε λιβανέζικο έδαφος  (Sky News)

Ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth: Καταστροφή στη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στο Ν Λίβανο.

” Η μάχη κατά των ισραηλινών ελίτ δυνάμεων σε πολλούς άξονες στα σύνορα του νότιου Λιβάνου, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό περισσότερων από 80 αξιωματικούς και στρατιώτες και την καταστροφή περίπου 5 αρμάτων μάχης Merkava ” αναφέρει το almayadeen

3 άρματα μάχης Merkava εξοπλισμένα με κατευθυνόμενους πυραύλους καταστράφηκαν καθώς προχωρούσαν προς την πόλη Maroun al-Ras λέει η al hadath.

σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ της Χεζμπολάχ και των ισραηλινών δυνάμεων στην παραμεθόριο ζώνη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ισραηλινός στρατός ξεκλήρισε οικογένεια χριστιανών στο Λίβανο!

02/10/2024

Κηδεία των χριστιανών- Samih Saeed, της συζύγου του και του γιου τους, του μέλους των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας, Fadi Saeed, που δολοφονήθηκαν σε επίθεση του ισραηλινού στρατού που είχε στόχο το σπίτι τους τα ξημερώματα σήμερα.

SOS Chrétiens d'Orient: Νέα ισραηλινά χτυπήματα στο χριστιανικό χωριό Debel στο νότιο Λίβανο προκάλεσαν το θάνατο ενός άνδρα, της γυναίκας του και του γιου τους.

« Το χωριό έχει βυθιστεί σε βαθύ πένθος μετά την τραγική απώλεια μιας ολόκληρης οικογένειας –του Samih, της συζύγου του Hala και του γιου τους Fadi– και των τριών θυμάτων του ισραηλινού βομβαρδισμού. Η κατάσταση είναι δραματική. Χθες το πρωί, οι Ισραηλινοί διέταξαν τους κατοίκους του Debel και του Ain Ebel να εγκαταλείψουν τα χωριά τους εν όψει των επικείμενων χτυπημάτων. Πολλοί έφυγαν, παρά την έκκλησή μου να μείνουν. Η αποστολή μας είναι να μείνουμε, να αντισταθούμε, αλλά μετά τον βομβαρδισμό, ο φόβος πήρε πολλές ψυχές.