Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Πεμπτη 3 Οκτωβριου 2024


Πάνω από 40 δισ. ευρώ ζημιώθηκαν οι Έλληνες για τις τράπεζες και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δηλώνει «ενθουσιασμένη»!

Και όλα αυτά έγιναν για να καταλήξει χώρα να μην έχει δικό της τραπεζικό σύστημα!

03.10.2024 | 15:50

Οι Έλληνες πλήρωσαν πολύ ακριβά την «διάσωση» των τραπεζών καθώς η συνολική ζημιά, μετά την πώληση τους σε ξένους ιδιοκτήτες, αγγίζει τα 40 δισεκατομμύρια €.

Με τέτοια μεγάλη ζημιά για τις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων είναι άξιο απορίας γιατί πανηγυρίζει η κυβέρνηση και μάλιστα ο υπουργός οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε ανακοινώσεις του δηλώνει ενθουσιασμένος!

Ενθουσιασμένος για ποιο λόγο; Τα μαθηματικά είναι αδιάψευστος μάρτυρας του τι ακριβώς συνέβη.

Καλό είναι να υπολογιστεί το άθροισμα της ζημιάς από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες συνολικά:

Πειραιώς ζημιά για δημόσιο -18,39 δισεκ. ευρώ

Εθνική ζημιά για δημόσιο -7 δισεκ.

Eurobank ζημιά για δημόσιο -9,9 δισεκ. ευρώ

Alpha bank ζημιά για δημόσιο 3,66 δισεκ.

Συνολικά λοιπόν έχουν χαθεί 40 δισεκ. ευρώ και η κυβέρνηση ενθουσιάστηκε που πήρε 691 εκατ ευρώ από το 10% της Εθνικής τράπεζας.

Δεν είδαμε όμως κανένα κυβερνητικό στέλεχος να βγαίνει στην τηλεόραση δημοσίως και να εξηγεί στους πολίτες τι ακριβώς έγινε.

Οι δανειστές υποχρέωσαν τους Έλληνες πολίτες να αγοράσουν τις τράπεζές τους και τώρα τους υποχρεώνουν (με τη βοήθεια και της ελληνικής κυβέρνησης βεβαίως) να τις πουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές!

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως οι τράπεζες ανήκουν σε ξένους ιδιοκτήτες.

Στην ιστορία ουδέποτε υπήρξε οικονομία που να αναπτύχθηκε και να ευημέρευσε χωρίς να έχει δικό της εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Χωρίς ελληνικές τράπεζες δεν μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Γιατί όταν οι τράπεζες βρίσκονται στα χέρια αλλοδαπών ιδιοκτητών το πρώτο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίζουν οι ίδιοι και όχι η οικονομία της χώρας στην οποία βρίσκονται τα αποκτήματα τους.

Και μπορούν πολύ εύκολα να κερδίζουν κάνοντας χρήση απλώς των χρημάτων των Ελλήνων πολιτών χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο.

Κυριολεκτικά «πάρτι» κάνουν οι τράπεζες με τα χρήματα των καταθετών καθώς την ίδια στιγμή που δανείζουν με 5,78% (νέα αύξηση) το επιτόκιο που δίνουν στους καταθέτες είναι μόλις 0,57%!

Και αυτό το θεωρούν και «επιτυχία» τέτοιου επιπέδου που μοίρασαν και μέρισμα λόγω εκτόξευσης κερδών, ύψους 814 εκατομμυρίων ευρώ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζαφείρης Μελάς για Ματούλα Ζαμάνη: «Να βγω εγώ τώρα 100 κιλά γυμνός στην πίστα, δεν θα μου πετάξουν ντομάτες;»

«Δεν μπορεί μία σοβαρή και παχουλούτσικη κοπέλα να τα κάνει αυτά - Είναι ντροπή»

03.10.2024 | 12:24

Την κίνηση της Ματούλας Ζαμάνη να βγάλει τη μπλούζα της και να την πετάξει στο κοινό κατά τη διάρκεια συναυλίας της, αποδοκίμασε ο Ζαφείρης Μελάς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με πρωινή εκπομπή.

Σχολίασε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «Να βγω εγώ τώρα, 100 κιλά, γυμνός στην πίστα, δε θα μου πετάξουν ντομάτες; Φυσικό είναι».

Συγκεκριμένα ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής είπε:

«Δε συμφωνώ με την κοπέλα, ξέρω ότι είναι μια πολύ καλή τραγουδίστρια αλλά, στο βωμό της επιτυχίας και του χρήματος… Δε ξέρω.

Αυτά τα πράγματα τώρα για ποιο λόγο τα κάνουν; Δε μπορώ να καταλάβω. Δε μπορεί μια σοβαρή και παχουλούτσικη κοπέλα να τα κάνει αυτά. Εντάξει είπαμε, στον βωμό της επιτυχίας και του χρήματος τα κάνουμε όλα.

Αν αυτό που έκανε πιστεύει ότι θα της δώσει μεγάλη επιτυχία, καλά έκανε. Δε συμφωνώ. Ήταν λάθος. Δεν ήταν σε ένα prive χώρο για να το κάνει.

Ήταν σε ένα δημόσιο χώρο, σε μια συναυλία που βλέπανε χιλιάδες άνθρωποι. Είναι ντροπή. Δε σέβονται. Ίσως τρελάθηκαν κιόλας, δε ξέρω. Δυστυχώς δε σεβόμαστε τον κόσμο που μας αγαπάει και έρχεται να μας παρακολουθήσει.

Να βγω εγώ τώρα, 100 κιλά, γυμνός στην πίστα, δε θα μου πετάξουν ντομάτες; Φυσικό είναι. Όσο καλά και να τραγουδάω.

Τώρα αν αυτή η κοπέλα το έκανε για να υποτιμήσει τα μανεκέν και να πει ότι κι αυτή είναι ένα μανεκέν χοντρό, τι να πω…» ήταν τα λόγια του τραγουδιστή.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=09zB9kChmMI&t=2s



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχει χάσει την ψυχραιμία του ο Νετανιάχου και αυτό είναι επικίνδυνο για το Ισραήλ: «Παίζει με τη φωτιά» κτυπώντας την ρωσική αποθήκη

Η Ρωσία θα επιχειρήσει να κρατηθεί το θέμα «χαμηλά» για να μην επηρεαστούν οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές

03.10.2024 | 12:06

Το χτύπημα κατά της ρωσικής βάσης Χμέιμιμ στην Λαττάκεια δείχνει ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου έχει χάσει την ψυχραιμία του και αυτό μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο κίνδυνο ακόμα και για το ίδιο το Ισραήλ.

Εκτίμησή μας είναι ότι οι Ρώσοι θα παίξουν «χαμηλά» το θέμα για έναν πολύ απλό λόγο κι αυτός είναι για να μην επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Εάν προβούν σε κάποιο είδος αντιποίνων κατά των Ισραηλινών αυτό θα έχει συνέπειες στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Το ότι θα προσπαθήσουν να μην δημιουργηθεί κλιμάκωση φαίνεται από την αντιμετώπιση των ρωσικών ΜΜΕ.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης προσέφεραν μια σύντομη περιγραφή του περιστατικού.

Το Interfax ανέφερε: «Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας ισχυρίστηκαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν τοποθεσίες στις δυτικές παράκτιες πόλεις της Συρίας».

Δηλαδή μέχρι αυτή τη στιγμή έκανα απλώς μία καταγραφή του γεγονότος και απέφυγαν να αναφερθούν στο ότι χτυπήθηκε ρωσική βάση.

Μάλιστα το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, αναφέρει βομβαρδισμό των συριακών παράκτιων πόλεων και ότι χτυπήθηκε μία αποθήκη οπλισμού στην πόλη Τζάμπλε χωρίς να αναφέρεται ότι εκεί βρίσκεται και η ρωσική βάση Χμεϊμίμ.

Και όμως νωρίς το πρωί της 3ης Οκτωβρίου, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε αποθήκη όπλων στη ρωσική βάση Χμεϊμίμ με άφθονο οπτικό υλικό που το επιβεβαιώνει.

Ο ίδιος ο Νετανιάχου επέλεξε να προχωρήσει σε αυτό το επικίνδυνο για την ασφάλεια όλων, πλήγμα κατά της ρωσικής βάσεις γιατί επιθυμεί να υπάρξει κλιμάκωση σε τέτοιο βαθμό που να αναγκαστούν εμπλακούν οι μεγάλες δυνάμεις, δηλαδή η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Κίνα η οποία παίρνει το πετρέλαιο της από το Ιράν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ έπληξε την ρωσική βάση Χμέιμιμ στην Λαττάκεια!

Αμέσως μετά την άφιξη ιρανικού αεροσκάφους!

03.10.2024 | 09:16

Το Ισραήλ βομβάρδισε τη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ μία ώρα μετά την άφιξη ιρανικού αεροπλάνου που ανήκε στην αεροπορική εταιρεία «Qeshm»!

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι ισραηλινοί χτύπησαν μία ρωσική βάση!

Το ισραηλινό χτύπημα δεν είχε στόχο τους διαδρόμους ή τους πύργους στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ ούτε το πολιτικό αεροδρόμιο της Λαττάκειας.

Ο βομβαρδισμός είχε στόχο άλλες στρατιωτικές τοποθεσίες στην επαρχία ταυτόχρονα με αποθηκευτικό χώρο εντός της αεροπορικής βάσης Χμέιμιμ.

Η βάση έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν από τους Ιρανούς οι οποίοι έχουν προνομιακή σχέση με τους Ρώσους.

Ο ισραηλινός βομβαρδισμός άρχισε στις 3:55 π.μ. και τελείωσε στις 4:41 π.μ., σε συνδυασμό με την εκτόξευση τριάντα πυραύλων από πλοία του ισραηλινού Nαυτικού.

Ρωσικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τη Λαττάκεια μετά το τέλος της ισραηλινής επίθεσης.

Η συριακή και η ρωσική αεράμυνα επιχειρούσαν για περισσότερα από 50 λεπτά, καταρρίπτοντας βλήματα στη Λαττάκεια, την Τζάμπλε και την Ταρτούς.

Πάνω από 50 βλήματα αναχαιτίστηκαν, ιδιαίτερα κοντά στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ που λειτουργεί από τη Ρωσία.

Μετά την επίθεση ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές στην Τζάμπλε, κοντά στην αεροπορική βάση.

Στην περιοχή έχουν αποσταλεί συνεργεία της πυροσβεστικής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Reuters: Εξαρθρώθηκε από το Ιράν το δίκτυο των πρακτόρων που οδήγησε το Ισραήλ στην εξόντωση του Χ.Νασράλα

Η Τεχεράνη είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αλλά ο Νασράλα δεν το πίστεψε

03.10.2024 | 05:50

Ο θάνατος του Χ.Νασράλα δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αν δεν είχε διατρήσει τον εσωτερικό κύκλο εμπιστοσύνης του, το Ισραήλ σε συνδυασμό με την πίστη του πρώτου στο ότι κανείς δεν θα τον πρόδιδε.

Όμως η αλήθεια δεν τον δικαίωσε και αυτό οδήγησε στο θάνατό του αλλά και την Τεχεράνη σε μια μοναδική επιχείρηση αντι-κατασκοπείας.

Ο γάλλος ισλαμολόγος Ζιλ Κεπέλ, ένας από τους γνωστότερους δυτικούς αναλυτές του αραβικού κόσμου, εξέφραζε μιλώντας στην ιταλική «La Repubblica» την πεποίθηση πως «η θεαματική δολοφονία του Νασράλα δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια μέρους των ιρανικών υπηρεσιών πληροφοριών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Mohanad Hage Ali, αναπληρωτής διευθυντής ερευνών του Carnegie Middle East Center στη Βηρυτό, με έμφαση στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ, περιέγραψε την επίθεση ως «τη μεγαλύτερη διείσδυση πληροφοριών από το Ισραήλ» από τότε που ιδρύθηκε η Χεζμπολάχ.

Την ίδια στιγμή που η Χεζμπολάχ παραμένει ακόμα συγκλονισμένη από τη δολοφονία του Νασράλα στο καταφύγιό του σε ένα αρχηγείο διοίκησης, είναι και σοκαρισμένη από το πόσο επιτυχώς το Ισραήλ διείσδυσε στην ομάδα, δήλωσαν επτά πηγές στο Reuters.

Επικεντρώνονται ιδιαίτερα σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό ή έχουν συγγενείς που ζουν εκτός Ιράν με την Τεχεράνη να αρχίζει να υποψιάζεται ορισμένα μέλη των Φρουρών που ταξίδευαν στον Λίβανο, όπως είπε ο Ιρανός αξιωματούχος.

Ο σεΐχης Ναμπίλ Καούκ, ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ, τέθηκε ως επικεφαλής της έρευνας, η οποία προχωρούσε γρήγορα, πριν μια ισραηλινή επιδρομή τον σκοτώσει μια μέρα μετά τη δολοφονία του Νασράλα.

Ο Καούκ όμως είχε προλάβει και είχε καλέσει για ανάκριση στελέχη της Χεζμπολάχ που εμπλέκονται στην υλικοτεχνική υποδομή και άλλους «που συμμετείχαν, μεσολάβησαν και έλαβαν προσφορές σε βομβητές και γουόκι-τόκι», ανέφερε η ίδια πηγή, προσθέτοντας πως μια «βαθύτερη και ολοκληρωμένη έρευνα» και εκκαθάριση ήταν τώρα απαραίτητες μετά τη δολοφονία του Νασράλα και άλλων διοικητών.

Οι ανησυχίες προκλήθηκαν όταν ένα από αυτά τα άτομα άρχισε να ρωτά για το πού βρίσκεται ο Νασράλα, ρωτώντας ιδιαίτερα για το πόσο καιρό θα παραμείνει σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, πρόσθεσε.

Το άτομο συνελήφθη μετά την εξόντωση του Νασράλα μαζί με αρκετούς άλλους, εντοπίστηκε να κατέχει μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Η οικογένεια του υπόπτου είχε μετακομίσει εκτός Ιράν, σε μία κλασική επιχείρηση διαφυγής.

Η ειρωνεία είναι ότι η πρόσκληση του Χαμενεΐ προς τον Νασράλα να μετακομίσει στο Ιράν ήρθε μετά την έκρηξη χιλιάδων βομβητών και ασυρμάτων που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ σε θανατηφόρες επιθέσεις στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου όπως δήλωσε αξιωματούχος ωστόσο ο  Νασράλα ήταν σίγουρος για την ασφάλειά του και εμπιστευόταν απόλυτα τον στενό του κύκλο, παρά τις σοβαρές ανησυχίες της Τεχεράνης για πιθανούς κατασκόπους στις τάξεις της Χεζμπολάχ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΜΕ Λιβάνου: «Το Ισραήλ χρησιμοποίησε τις απαγορευμένες βόμβες λευκού φωσφόρου»

Απαγορεύονται ρητά από τη Σύμβαση της Γενεύης του 1980

03.10.2024 | 16:27

Το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων (NNA) του Λιβάνου, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποίησε τις διεθνώς απαγορευμένες βόμβες λευκού φωσφόρου.

Οι κατηγορίες αυτές διατυπώθηκαν αφού οι κάτοικοι περιοχής της Βηρυτού που χτυπήθηκε ανέφεραν μια μυρωδιά που έμοιαζε με θειάφι μετά την επίθεση, που έβαλε φωτιά σε συγκρότημα διαμερισμάτων, το οποίο σχετίζεται με τις υπηρεσίες υγείας της Χεζμπολάχ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η λεηλασία μιας χώρας: Oι δανειστές των Μνημονιών πούλησαν μέσω ΤΧΣ μετοχές της Εθνικής με ζημιά για τους πολίτες 7,5 δισ. ευρώ!

Τι κόστισαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στους Έλληνες πολίτες

02.10.2024 | 11:06

To ελληνικό Δημόσιο μετά την πώληση λόγω απαίτησης του ΤΧΣ του 10% στην Εθνική Τράπεζα, από το 18,3% που είχε απομείνει στην κατοχή του κατέγραψε μία μεγάλη ζημιά 7,5 δισ. ευρώ παρά τους «πανηγυρισμούς» της διοίκησης και της κυβέρνησης για τη μεγάλη ζήτηση που εκδηλώθηκε για τις μετοχές που διατέθηκαν προς πώληση.

Συγκεκριμένα, το Δημόσιο, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι, βγαίνει με ζημιά, αφού έχει επενδύσει απευθείας στην Εθνική 8,5 δισ. ευρώ και θα έχει εισπράξει 1,8 δισ. ευρώ από τις δύο πωλήσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που διαχειρίζεται τις μετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες, πούλησε πέρσι το Νοέμβριο το 22% της Εθνικής και εισέπραξε 1,06 δισ. ευρώ, ενώ τώρα πουλά το 10% και θα εισπράξει περί τα 800 εκατ. ευρώ.

Εάν υπολογίσουμε και τα περίπου 800 εκατ. ευρώ που το ελληνικό Δημόσιο έβαλε για να καλύψει τα ανοίγματα των τραπεζών που κρίθηκαν μη βιώσιμες οι οποίες απορροφήθηκαν από την Εθνική η ζημιά φτάνει στο ποσό των 7,5 δισ. ευρώ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με την εκλογή Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην τελική ευθεία και την αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ακολουθεί, θυμήθηκα την Μελίνα Μερκούρη, περί τα τέλη της δεκαετίας του’80, να επισημαίνει στον Ανδρέα Παπανδρέου: «Πρόεδρε, δεν αρέσουμε!» Ας υπενθυμίσω ότι στις εθνικές εκλογές του 1989 το ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε από 2.551.518 πολίτες, ενώ σε αυτές του Οκτωβρίου του 1993 από 3.235.017 πολίτες. Και επειδή πράγματι, «άλλο εθνικές εκλογές, άλλο ευρωεκλογές», ας μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτές του 1994 (αν και «δεν άρεσε») ψηφίστηκε από 2.458.619 πολίτες, ενώ τον Ιούνιο του 2024, η Νέα Δημοκρατία έλαβε 1.225.510 ψήφους (το 28% περίπου του 40% του εκλογικού σώματος, δηλαδή γύρω στο 12% της λαϊκής ψήφου).

Σαν να μην μας έφταναν λοιπόν οι πόλεμοι στην Ουκρανία και την Μέση Ανατολή, ο δημογραφικός μαρασμός και η μετανάστευση νέων συμπατριωτών, η ακρίβεια και τα χρέη των νοικοκυριών και του κράτους τα οποία διογκώνονται ενώ εκποιούνται περιουσίες μας μπιρ παρά, το ταμειακό αδιέξοδο της κοινωνικής ασφάλισης και το χρονίως ελλειμματικό εμπορικό μας ισοζύγιο, ως φόντο τους έχουμε πια μια, χωρίς προηγούμενο στα 50 χρόνια της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας, απώλεια της δημοκρατικής νομιμοποίησης των κυβερνώντων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Παραδουλεύτρες” της Mossad είναι!

3/10/2024     -     10.38

Αυτοί, το… βιολί τους!

Ο Μητσοτάκης συγκάλεσε... σήμερα “εκτάκτως” το ΚΥΣΕΑ, για να δει τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα υπέρ του κολλητού του Νετανιάχου και της παρέας του…

Έβγαλαν κι ανακοίνωση που λέει:

«Συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, μετά τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

Αξιολογήθηκε η κατάσταση ασφαλείας, ενώ συζητήθηκε το σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από τον Λίβανο.

Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Η Ελλάδα στηρίζει τον λαό του Ισραήλ και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια και επαναλαμβάνει την έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση.

Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα, εντείνουν ελέγχους και συνεργασία για ανταλλαγή πληροφοριών».

Όχι, οι Μητσοτάκης, Δένδιας, Γεραπετρίτης και λοιποί δεν προσήλθαν με… κράνη και μπαλάσκες…

Οι στολές στις φωτό είναι γιατί είχαν καλέσει και τους στρατηγούς και την ΕΥΠ για να τους… “ενημερώσουν”.

Για ποιο πράγμα να “ενημερωθούν”;

Μα, για το τι λέει η… Mossad!

Έτσι κι αλλιώς, επιτελεία και ΕΥΠ, “παραδουλεύτρες” της Mossad είναι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ περνά εν λευκώ στη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ!

3/10/2024      -    10.30

Το Δημόσιο την παραχώρησε έναντι 3,27 δισ. για 25 χρόνια στον πανίσχυρο κατασκευαστικό όμιλο, ο οποίος περιμένει έσοδα 50 δισ.  

Χωρίς διασφαλίσεις για τους 800 εργαζομένους, με μειωμένο ελεγκτικό ρόλο και ανοιχτά παράθυρα για μεγάλες αυξήσεις και νέους σταθμούς διοδίων.

Χωρίς διασφαλίσεις για 800 εργαζομένους, με μειωμένο ελεγκτικό ρόλο για το Δημόσιο, τήρηση απορρήτου για τα στοιχεία που αφορούν τους «δείκτες απόδοσης» της επένδυσης και ανοιχτά παράθυρα για μεγάλες αυξήσεις και νέους σταθμούς διοδίων προχωρά η κυβέρνηση στη fast-track ψήφιση της σύμβασης μέσω της οποίας η πανίσχυρη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ αποκτά την Αττική Οδό πληρώνοντας 3,27 δισεκατομμύρια ευρώ και περιμένοντας έσοδα 50 δισεκατομμυρίων στην 25ετία.

Τα παραπάνω αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των πρώτων συνεδριάσεων της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, που συζητά το νομοσχέδιο το οποίο κυρώνει τη νέα σύμβαση με τη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Στη διάρκεια των συνεδριάσεων η κυβέρνηση δέχτηκε σκληρή κριτική για το περιεχόμενο της σύμβασης όχι μόνο από βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και από επιστημονικούς φορείς των μηχανικών του Δημοσίου (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ) και τον Σύλλογο Μελετητών.

Σε πρώτο πλάνο όμως τέθηκαν οι ανησυχίες των εργαζομένων της Αττικής Οδού που θα έπρεπε να απολυθούν από την κοινοπραξία (ΑΚΤΩΡ) που παραχωρεί το έργο, να πάρουν τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις και στη συνέχεια να προσληφθούν με τα ίδια δικαιώματα από τη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Το θέμα τέθηκε από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, Στάθη Λαζάρου, αλλά στη συνέχεια απάντηση ζήτησε από τους αρμοδίους και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μπουκώρος –ένας από τους 11 βουλευτές της Ν.Δ., πλέον 10, που θεωρούνται εσωκομματική αντιπολίτευση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία... έγιναν… αλλεργικοί και στο… καρπούζι - και δέρνουν όταν εμφανιστεί!

Μέχρι και… φωτογραφίες και ζωγραφιές με… καρπούζι, απαγόρευσαν στη Γερμανία!

Το καρπούζι, χρησιμοποιήθηκε σαν “σύμβολο” της Παλαιστινιακής αντίστασης στο Ισραήλ όταν απαγορεύτηκε η Παλαιστινιακή σημαία!

Έχει βλέπετε τα ίδια χρώματα μ’ αυτήν - κόκκινο/πράσινο/λευκό/μαύρο.

Ε, στη Γερμανία φέτος, οι αρχές και η αστυνομία, έγιναν… αλλεργικοί και στο… καρπούζι - και δέρνουν όταν εμφανιστεί!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ! 5.000 ΕΥΡΩ για 4 νύχτες σε lux ξενοδοχείο για την Μενδώνη και τον αστυνομικό-συνοδό της...

Την ώρα που η Μαρινέλλα κατέρρεε στο Ηρώδειο και δεν υπήρχε ασθενοφόρο με διασώστες του ΕΚΑΒ να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ήταν σε… ταξίδι μαζί με την ειδική σύμβουλό της, τη δημοσιογράφο Άννα Παναγιωταρέα, διπλωματικό σύμβουλο αποσπασμένο στο γραφείο της και τον αστυνομικό φρουρό της στη Νότια Κορέα.

Μπορεί το υπουργείο Πολιτισμού να μην είχε φροντίσει να υπάρχει ένα ασθενοφόρο έξω από το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο, όπου παρευρίσκονταν χιλιάδες ανυποψίαστοι θεατές της συναυλίας της Μαρινέλλας, αλλά διέθεσε το συνολικό ποσό των 19.000 ευρώ για το ταξίδι της Λίνας Μενδώνη και της κουστωδίας της στη χώρα με τη χαμηλότερη υπογεννητικότητα στον κόσμο.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα Τετάρτη η «Espresso», σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού που δημοσιεύτηκε στη ∆ιαύγεια, εγκρίθηκε η μετακίνηση της Λίνας Μενδώνη και της συνοδείας της στη Νότια Κορέα από τις 23 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά 7.810 ευρώ κόστισαν τα αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής premium economy class της υπουργού, η τετραήμερη διαμονή της σε υπερπολυτελέστατο ξενοδοχείο που στοίχισε 590 ευρώ τη βραδιά (σ.σ.: πολυτελή σουίτα), ενώ αποζημιώθηκε τόσο η ίδια όσο και η Άννα Παναγιωταρέα με 100 ευρώ ημερησίως επί πέντε ημέρες, δηλαδή πήραν χίλια ευρώ από τα ταμεία του υπουργείου Πολιτισμού για τα «εκτός έδρας».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ματούλα Ζαμάνη έβγαλε τη μπλούζα της στη σκηνή και την πέταξε να την πάρει  ο κόσμος.

Σχολιο.- Το να ξεγυμνώνεται κάποιος/α, που τραγουδάει , επί σκηνής είναι ούτως ή άλλως αναξιοπρεπές, είτε με λίγα κιλά είτε με πολλά. Τώρα αν εσύ θεωρείς ότι ήταν ακτιβιστική δράση , της Ζαμάνη, λυπάμαι αλλά ήταν εξίσου γελοίο θέαμα όπως με τις κάθε λογής " όμορφες" παρουσίες.

Σχολιο.- Υπάρχει και το μέτρο της αισθητικής και η κυρία το έχει χάσει , μην την εκθειάζεται λοιπόν δεν αξίζει . Και μην αναφερθητε σε άλλους γιατί τώρα μιλάμε για αυτήν . Όλοι στη σειρά τους ένας ένας ..

Σχολιο.- Μπούρδες...ούτε το ένα επικροτώ ούτε το άλλο για μένα είναι ασέβεια προς το κοινό κάτι τέτοιο έλεος πια θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε τι έχετε πάθει; είδατε ποτέ τους έλληνες τραγουδιστές του 60 70 να πετάνε τις μπλούζες τους να δείχνουν τα βιζια τους και τους ποπους τους στους θαμώνες; παρόλα αυτά άφησαν ιστορία στην ελληνική μουσική σκηνή!!!

Σχολιο.- θα σου πω πως σκέφτονται οι άντρες για να κατανοήσεις, όταν βλέπουν μια γυναίκα με το βρακί όπως είπες στην σκηνή θέλουν να την πηδήξουν, όταν βλέπουν μια χοντρή πάνω στην σκηνή που πετάει τα ρούχα της και φαίνονται τα πατσοκοιλα της θέλουν να ξερασουν, για αυτό πρέπει να υπάρχει το μετρο και αυτό που πρέπει να αποτυπώνεται είναι η φωνή και μια ευπρεπής παρουσία.

Σχολιο.- φυσικά και ενοχλούν τά κιλά αμα είναι νά βγαίνουμε και εμείς πού έχουμε κάποια κιλά παραπάνω νά ξεφτιληστουμε ευχαριστούμε πολύ δεν θά πάρουμε

Σχολιο.- Και όταν εκτελεί στην κυριολεξία τα τραγούδια η Λιόλιου , φορώντας το σουτιέν και φαίνεται και το βρακί, φυσικά και μας ενοχλεί..

 όλοι αυτοί μας ενοχλούν. Αυτοί που δεν ενοχλούνται είναι οι λοβοτομημένοι! What's your point baby?

ενοχλούνται τα αυτιά μας από την Λιόλιου και τα μάτια μας από την Ζαμάνη.

Σχολιο.- Γιατι μιλαμε;Για το αισχος ολων που πετουν τα ρουχα τους για μαγκια,για εξυπναδα,γιατι το κανουν ολοι,για χαζομαρα;

Σχολιο.- Και προκαλείτε και σκούζετε! Πως γίνεται αυτό; Μήπως θέλετε και επιβράβευση; Σας έχουμε σιχαθεί όλους τους ψευτοκουλτουριάρηδες.

Σχολιο.- Μλκιες...απλά δεν έχει αξιοπρέπεια...σε κοινό απευθύνεται όχι σε φιλαράκια της...

Σχολιο.- Η πορνεία και το ξετσιτσίδωμα εχει γίνει μόδα, αυτή είναι η κατάντια μας

Σχολιο.- Βρε αντε που θα μας επιβάλλετε το ξεβρακωμα...και χωρίς καμία αισθητικη κιολας

Σχολιο.- εγώ πάλι πιστεύω ότι το έκανε για πρακτικούς λόγους ... κάργα ιδρωμένη το σώμα έψαχνε οξυγόνο η μπλούζα κολλούσε και την έπνιγε ... δεν έβγαλε το σουτιέν της...

Σχολιο.- ΈΧΕΙ ΚΑΛΉ ΦΩΝΉ. ΔΕΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΈΤΕΙ ΚΆΤΙ ΑΥΤΉ Η ΚΊΝΗΣΗ.

ΦΥΣΙΚΆ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΎΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΑΔΙΚΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ.

Σχολιο.- Αφοῦ προσπαθούνε να μας κάνουνε πρότυπο ὀμορφιᾶς την μπάρκα σαν να εἶναι η μπελοῦτσι, επηρεάστηκε και η ζαμάνη. και τα πέταξε.

Σχολιο.- Παρατραγουδο

Σχολιο.-  Και επειδή κάποιοι/ες κάνουν κάθε είδους μαλακία ή αναξιοπρέπεια για λόγους δημοσιότητος, πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να τους ακολουθήσουν στην κατρακύλα..???? Επειδή τα πετάνε, μια καλλίγραμμη ή ένας με φέτες, το κάνουμε κανονικότητα και το επικροτουμε σπρώχνοντας και τους υπόλοιπους στην ξεφτίλα αντί να γίνει το αντίθετο??? Ομαλοποιούμε και κάνουμε μέρος της καθημερινότητας και της φυσιολογικοτητας κάθε ξεφτιλικι αντι να κρατήσουμε το ήθος απέναντι σε όλα αυτά.. .???? Δεν είναι θέμα ούτε κομματικό, ούτε εμφάνισης ούτε ηλικίας....είναι θέμα αξιοπρέπειας...και αν η κυρία αυτή και όποια άλλη, πιστεύει ότι έκανε κάποιου είδους επανάσταση ή διαμαρτυρία ή ακτιβισμό απέναντι στο κατεστημένο που σε θέλει να ξεβρακωνεσαι και να χάνεις κάθε είδους αξιοπρεπεια και αυτοσεβασμού, λυπάμαι...αλλά πέτυχε να ρίξει τον εαυτό της και τον επαγγελματισμό της στον βούρκο....το δύσκολο στην σημερινή εποχή είναι να κρατηθείς καθαρός, να είσαι ο εαυτός σου με τις αρχές και το ήθος σου, όσοι έχουν τουλάχιστον....

Σχολιο.- Οτι κ να λες ηταν περιττη κ αχρειαστη ενεργεια... Ποσο μαλλον οταν το θεαμα ηταν απαγορευτικο... Καλο ειναι να εχουμε το γνωθι σαυτον...

Σχολιο.- Ο ΛΌΓΟΣ ΠΟΥ ΈΒΓΑΛΕ ΤΗ ΜΠΛΟΎΖΑ;

ΤΗΝ ΤΙΜΆΕΙ; ΤΗΝ ΑΝΕΒΆΖΕΙ ΩΣ ΕΡΜΗΝΕΎΤΡΙΑ;

ΜΠΟΎΡΔΕΣ

Σχολιο.- Το θράσος σας σπάει κόκκαλα! Σοβαρά τώρα;  Θα πρέπει εμείς να αισθανθούμε ενοχή για την ξεβράκωτη;

Σχολιο.- Δεν ήξερα ότι η κομματική απόχρωση έχει καί καλό ξεγυμνωμα..

Σχολιο.- Γιατί δεν ρωτάτε την ίδια γιατί το έκανε και για ποιο λόγο. Έχει γίνει τόσο μεγάλο θέμα πια. Αλλά μιας και το πες, ένα 90% θα ήθελε να πηδήξει μια ινφλουενσερ παρά μια κυρία 150 κιλών. Για ποια σοβαροφάνεια μιλάτε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο "Έλληνας" Ίωνας που πέθανε από την επίθεση του Ιράν στο Τελ Αβίβ, δεν ήταν και τόσο «Έλληνας». Είχε υπηρετήσει στις τρομοκρατικές μονάδες του ισραηλινού στρατού. 

Ψόφο σε κάθε στρατιώτη του Ισραηλινού στρατού!

Νίκη στο όπλα της Αντίστασης!

#Ισραηλ

Κουράστηκα πραγματικά να αναμάσει ο κόσμος κάθε παραμύθι που του πασάρουν.

Αλήθεια, μετά από όλα όσα έχουμε ζήσει ειδικά τα τελευταία 15 χρόνια, δεν έχετε καταλάβει τίποτα; Δεν έχετε αποκτήσει κανένα αντανακλαστικό; Δεν βάζετε κανένα φίλτρο σε ότι σας λένε;

Τι διάολο συμβαίνει και τους πιστεύετε τόσο πολύ;

Γαμώ την ισραηλινή προπαγάνδα σας που γίνεται μέσα στο προτεκτοράτο του Ισραήλ, την αποικία των Ισραηλινών που λέγεται Ελλάδα.

Μας έχουν κλέψει τις ζωές και την χώρα και εμείς καθόμαστε και προσκυνάμε ένα Σύστημα που ελέγχεται από το Ισραήλ και όσους το υποστηρίζουν.

Το Ισραήλ δεν είναι εχθρός μόνο των Παλαιστινίων αλλά και των Ελλήνων. Μας χρησιμοποιεί ως μπροστάρη μέχρι να μας ισοπεδώσουν.

αυτοί βάζουν τις φωτιές και μετατρέπουν την Ελλάδα σταδιακά σε μπαταρία της Ευρώπης, που θα κάνει κυρίαρχο το Ισραήλ στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.

Οι ανεμογεννήτριες πάνε μαζί με τα φωτοβολταϊκά αλλά και τους αγωγούς φυσικού αερίου, μέσα από τους οποίους το Ισραήλ θα εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα των Παλαιστινίων, των Κυπρίων και των Ελλήνων ως δικά του.

Σχολιο.- Ο Ίωνας Καρούσος ήταν στον IDF και έκανε τη θητεία του στη Γάζα .

Σχολιο.- "Έλληνες" που αποφάσισαν να εποικίσουν τη γη της Παλαιστίνης και να στρατευτούν για τον "εκλεκτό λαό του θεού" τους... να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία στο σιωνιστικό στρατό κι όχι στην πατρίδα ….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Επέλεξα την Ελευθερία αντί της Δικαιοσύνης» ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΣΑΝΖ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΣΑΝΖ: «Επέλεξα την Ελευθερία αντί της Δικαιοσύνης».

Ο Οκτώβριος, για το Συμβούλιο της Ευρώπης, άνοιξε με την παρουσία στο Στρασβούργο και την συγκλονιστική κατάθεση του Τζούλιαν Ασσάνζ, στην πρώτη του επίσημη παρουσία, μετά την αποφυλάκισή του. «Δήλωσα ένοχος για δημοσιογραφία, ένοχος γιατί αναζήτησα πηγή πληροφοριών, ένοχος για τη λήψη πληροφοριών, και παραδέχθηκα την ενοχή μου για την ενημέρωση του κοινού με αυτές οι πληροφορίες».

«Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος: δεν είμαι ελεύθερος σήμερα γιατί το σύστημα λειτούργησε. Είμαι ελεύθερος σήμερα, μετά από χρόνια φυλάκισης, γιατί παραδέχθηκα ότι είμαι ένοχος για δημοσιογραφία».

Δεν ήταν μόνο σε αυτό ξεκάθαρος. Αυστηρός, ήρεμος, με μιαν περιποιημένη κοντή γενειάδα, εμφανώς υγιής, με τη Στέλλα στο πλευρό του από την μία πλευρά, και τον Κρις Χράφνσον – των Wikileaks- από την άλλη, ήταν ξεκάθαρος σε κάθε φράση του προσεκτικού λόγου του, σήμερα, 1η Οκτωβρίου 2024, ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Είχε φτάσει στο Στρασβούργο, για να μιλήσει για το δυσοίωνο μέλλον της Δημοσιογραφίας και την αντιμετώπιση των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος (whistleblowers), τιμώντας και την στήριξη που του είχε προσφέρει το Συμβούλιο, που, ως όργανο υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετά από προσφυγή ισλανδής βουλευτού, είχε χαρακτηρίσει τον Τζούλιαν Ασσάνζ Πολιτικό Κρατούμενο και είχε ζητήσει από τη Βρετανία – χώρα μέλος του Συμβουλίου- να τον απελευθερώσει άμεσα.

Στο αεροδρόμιο, τον υποδέχθηκε ο Χράφνσον κι οι κάμερες, που ήταν σαν να μην υπήρχαν όταν οι δύο άνδρες αγκαλιάστηκαν ζεστά, δυνατά. Δημοσιογράφος ο ίδιος, δεν αρνήθηκε να μιλήσει και για την προσωπική του κατάσταση, σήμερα, και κυρίως για την προσαρμογή του, που «έχει και δυσκολίες», όπως το να «διδαχθεί την πατρότητα» αλλά και «να συνηθίσει ότι έχει πεθερά», όπως αστειεύτηκε. Έξω από το κτήριο του συμβουλίου τον υποδέχθηκαν οι απλοί άνθρωποι που επί χρόνια «τον κουβαλούσαν στους ώμους τους», με ένα μεγάλο πανώ που έγραφε «Σε ευχαριστούμε, Τζούλιαν». «Είμαστε μαζί σου, είσαι ελεύθερος!» του φώναξαν, ενώ εκείνος σήκωνε τη γροθιά του, χαιρετώντας τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι "χαζό γλέντι" , η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για τα Τέμπη, είναι η κραυγή αγωνίας όλων μας που ερχόμαστε αντιμέτωποι με την χειρότερη χούντα που πέρασε μετά τον Παπαδόπουλο και που μια μητέρα με το θάρρος που της δίνει ο αδικος χαμός της κορης της τα βάζει με Θεους και Δαίμονες χωρίς να λογαριάζει τίποτα για να ξεσκεπάσει την πλεκτάνη που έχει τυλιχτεί γύρω από αυτό το εγκλημα των Τεμπών ..

Τι δεν είχε υπάρξει ηλεκτρονική παρακολούθηση των σιδηροδρομικών γραμμών  με αποτέλεσμα δύο τραίνα να συγκρουσθούν στην ίδια γραμμή τι παράνομη μεταφορά εύφλεκτου υλικού στο τραίνο που έκαψε τα παιδιά από την σύγκρουση τι μαφία με την νοθεία καυσίμων τι αναξιοκρατία και κομματικη τοποθέτηση άσχετων σε νευραλγικά πόστα ευθύνης τι πολιτική αβελτηρια που γνωρίζοντας τα χάλια του σιδηροδρομικού συστήματος ασφαλείας το οποίο είχαν καταγγείλει όταν ήταν στην αντιπολίτευση τώρα που έγιναν κυβέρνηση κουνούσαν το δάχτυλο σε όσους τολμούσαν να θέσουν θέματα ασφάλειας των σιδηροδρόμων ακόμα και εναντίον του συνδικάτου των εργαζομένων που προειδοποιούσε εγγράφως για ατύχημα τι ρουσφέτια έγιναν για να ξαναβγεί πανηγυρικά βουλευτής και να χαίρει της πρωτοφανούς σε κοινοβούλια *βουλευτικής ασυλίας" ο δήθεν παραιτηθης Υπουργός Μεταφορών από τους αλλαλάζοντες ψηφοφόρους του που τους διόρισαν τα παιδιά σε μια θεσουλα του δημοσίου ώστε να φάνε ψωμί εξαγοράζοντας την εκλογική τους ψήφο τι Άρειος Πάγος που η εισαγγελέας προέτρεψε την χαροκαμενη μητέρα να βρει την ηρεμία της ψυχής της στην εκκλησία γιατί άδικα παλεύει για να βγει η αλήθεια τι στημένες εξεταστικές επιτροπές στην Βουλή που είχαν έτοιμο το πόρισμα και δεν καλούσαν βασικούς μάρτυρες για εξέταση τι δικαιοσύνη που κωλυσιεργεί χρόνια για να εξετάσει ένα μάρτυρα τι παρέμβαση του Μητσοτάκη στην κολλητή του διεφθαρμένη Γερμανίδα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να ορίσει ως Επίτροπο Μεταφορών δικό του άτομο ώστε να εμποδίσει να εξεταστεί η υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών από τα αρμόδια όργανα ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

και τελειωμό δεν έχει αλλοιμονο από την μάνα που στάθηκε μόνη της εναντίον όλων αυτών των τεράτων που στο τέλος θα την φάνε μέσα από τους συγγενείς των άλλων θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών ότι τα κάνει όλα αυτά για αυτοπροβολή και εκμεταλλεύεται το όνομα των δικών τους αδικοχαμένων παιδιών..ακόμα και για κατάχρηση χρημάτων θα τολμήσουν να την κατηγορήσουν!

Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα τρώει τους γενναίους αλλά εμείς σε πείσμα όλων αυτών θα σταθούμε δίπλα στην Μάνα με την λιονταρίσια ψυχή!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέτωπο Λαϊκού Αγώνα «Ηλέκτρα Αποστόλου»

-7 Οκτωβρίου Διαδηλώνουμε Μαζικά και Δυναμικά!

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 19.00 στο Πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής)

Διαδήλωση στις πρεσβείες ΗΠΑ-Ισραήλ

Ήττα του ΝΑΤΟϊκού άξονα σε όλα τα μέτωπα

-1 Χρόνος Αντίστασης απέναντι στην Γενοκτονία!

-Στις 7 Οκτωβρίου συμπληρώνεται 1 χρόνος από την δίκαιη επιχείρηση της Παλαιστινιακής Αντίστασης.

Στις αραβικές χώρες οι λαοί θα σηκώσουν ψηλά το κεφάλι τους και θα διαδηλώσουν τιμώντας την αντίσταση και οργανώνοντας την πάλη τους απέναντι στο σιωνιστικό κράτος -τρομοκράτη του Ισραήλ και τους συμμάχους του του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Ακόμη και αν ο ιμπεριαλιστικός άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και το Ισραήλ κλιμακώνουν τον πόλεμό τους και απέναντι στον λαό του Λιβάνου, ενώ εκβιάζουν με αποικιοποίηση όλες τις χώρες της Δυτικής Ασίας και τους αραβικούς λαούς, οι αγωνιζόμενοι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη.

Από την πάλη του λαού του Ντονμπάς και της Ρωσίας απέναντι στο ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου και από την απελευθερωτική πάλη των λαών της Αφρικής ως τον αγώνα των λαών της Λατινικής Αμερικής απέναντι στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, οι λαοί σηκώνουν ψηλά το κεφάλι και το ανάστημά τους.

Πάνω σε αυτή τη συνθήκη, αναγνωρίζοντας πως η ντόπια αστική τάξη και η κυβέρνηση έχουν ταχθεί αναφανδόν με τον ιμπεριαλιστικό άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και στηρίζουν το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου και το σιωνιστικό κράτος - τρομοκράτη, εξαθλιώνοντας την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία, την 7η του Οκτώβρη καλούμε το σύνολο του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας να συναντηθούμε στον δρόμο του αγώνα!

Οργανώσεις και συλλογικότητες για την ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟΪΚΟΥ ΑΞΟΝΑ, συσπειρωνόμαστε μετωπικά και καλούμε τον λαό και τη νεολαία να μας πλαισιώσουν για να φωνάξουμε δυνατά και με ψηλά τις σημαίες της αντιφασιστικής και αντιιμπεριαλιστικής πάλης πως ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ!

Συγκέντρωση: 19:00 Πλατεία Ελευθερίας και διαδήλωση στις πρεσβείες ΗΠΑ και ΙΣΡΑΗΛ!

Παλεύουμε για:

1) ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε., ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ !

2) ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ -ΕΕ !

3) ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ !

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ !

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Συλλογικότητες και Οργανώσεις για την ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχετικά με τη συναυλία του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών στο Καλλιμάρμαρο, που συζητείται σήμερα στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, θα ήθελα να θυμίσω ότι το ΥΠΠΟ κρίνει από άποψη προστασίας μνημείου, συμβολικής και πραγματικής. Αν ο Σύλλογος που ζητά το Καλλιμάρμαρο έχει νόμιμη ύπαρξη (που έχει), αν ο φάκελος της παραγωγής έχει πλήρη κάλυψη για κάθε πιθανό κίνδυνο για το νεώτερο μνημείο (που, όπως πληροφορούμαι, έχει), αν ο τίτλος και ο σκοπός της συναυλίας δεν προσβάλλει το νεότερο μνημείο (αυτονόητο), τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην δοθεί. Κανένας κίνδυνος δεν προκύπτει για το νεότερο μνημείο από τη διοργάνωση συναυλίας και δεν γνωρίζω άλλη περίπτωση που η ΕΟΕ να ήταν θετική για συναυλία και το ΚΣΝΜ να είπε όχι.

Το αίτημα να γίνει η συναυλία χωρίς αντίτιμο (εκτός του ότι δεν είναι εφικτό, για όποιον γνωρίζει κόστη όπως "ενοικίαση" Καλλιμάρμαρου, ηχητικά, φώτα, ασφάλεια για συναυλία 50.000 ανθρώπων) δεν είναι θέμα του ΥΠΠΟ.

Πιστεύω ότι τα μέλη του Συμβουλίου θα πράξουν αυτό που επιβάλλει η συνείδηση όλων μας. Και μακάρι να γεμίσει το Καλλιμάρμαρο και να μείνουν στον Σύλλογο λεφτά για να κάνει ό,τι ενέργειες χρειάζονται



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτούς τους εγκληματίες στηρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ: Το Ισραήλ έριξε βόμβες φωσφόρου στο χτύπημα της Βυρηττού!

3/10/2024   

Αλλεπάλληλα είναι τα φονικά πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο, την ώρα που συνεχίζονται οι μάχες «σώμα με σώμα» IDF – Χεζπολάχ στα σύνορα κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 8 ισραηλινοί στρατιώτες.  Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε ιατρικό κέντρο στην καρδιά της Βηρυτού σε γειτονιά όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι.

Ισραηλινά πλήγματα και στη Δαμασκό της Συρίας όπου σκοτώθηκε και ο γαμπρός του Νασράλα. Επίθεση με δύο drones δέχτηκε στο μεταξύ, η παραλιακή πόλη του Ισραήλ, Μπατ Γιαμ.

Στη Γάζα, 80 ακόμη Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές, ενώ αναμένεται η απάντηση του Ισραήλ και των συμμάχων του στην πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη το Ιράν.

Χρήση βομβών φωσφόρου στο χτύπημα της Βηρυτού απο το Ισραήλ.

Η επιδρομή σε πολυκατοικία στο κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 6 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 11.

Οι κάτοικοι της Βηρυτού ανέφεραν ότι μετά την αεροπορική επιδρομή υπήρχε μια μυρωδιά που έμοιαζε με θειάφι στην πόλη, μεταδίδει το Euronews. Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου κατηγόρησε αργότερα το Ισραήλ ότι χρησιμοποίησε τις διεθνώς απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου στην αεροπορική επιδρομή στην κεντρική συνοικία Μπασούρα της Βηρυτού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μαρία Καρυστιανού σε παρέμβαση που έκανε στην εκπομπή «Πρωινό» απαντά στα ερωτήματα που έχουν προκύψει για την συναυλία των Τεμπών και κατηγορεί τον Νίκο Πλακιά πως προσπάθησε να εμποδίσει την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Για το κόστος των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων:

«Εχω μιλήσει με νομικές εταιρείες του εξωτερικού, τα χρήματα που θα χρειαστούμε είναι πολλά.

Μπορούμε να καταφύγουμε σε ευρωπαϊκά δικαστήρια υπό δυο προϋποθέσεις.

Η μία είναι όταν πιστεύουμε πως δεν θα δικαιωθούμε στην χώρα μας- δεν χρειάζεται να περιμένω να ολοκληρωθεί η δίκη- και η άλλη όταν αρχειοθετηθούν- που έτσι πάει το πράγμα- οι κατηγορίες για τα πολιτικά πρόσωπα. Εμάς μας ενδιαφέρουν και τα δυο.

Οταν αρχειοθετηθούν οι κατηγορίες για τα πολιτικά πρόσωπα εμείς έχουμε μονάχα 4 μήνες για να καταθέσουμε φάκελο και να κάνουμε δικαστήριο.

Αυτό το χρονικό διάστημα είναι εξαιρετικά μικρό.

Αρα θέλουμε μια νομική ομάδα ή και δυο του εξωτερικού που θα πάρουν από τώρα το φάκελο, θα μας καθοδηγούν και εδώ.

Αλλά είναι άλλος ο λόγος που σας πήρα.

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για το εξώδικο, όπως είδατε το εξώδικο έφυγε από μένα, δεν έφυγε από τον Σύλλογο, ο Σύλλογος ακόμη και τώρα θέλει να είναι ενωμένος και κρατάει προς το παρόν μια στάση άμυνας ή υποχώρησης και ο λόγος είναι ο εξής.

Οταν έφτασα στις Βρυξέλλες, πληροφορήθηκα ότι ο κ. Πλακιάς που δεν λειτουργεί μόνος του αλλά με ολόκληρη ομάδα, επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Αρβανίτη προσπαθώντας να μπλοκάρει την παρουσία μου στο Ευρωκοινοβούλιο, λέγοντας πως η κ. Καρυστιανού λειτουργεί για τον εαυτό της και για άλλες 2-3 οικογένειες, δεν εκπροσωπεί κανέναν από τους συγγενείς θυμάτων και ως εκ τούτου γιατί την βγάζετε και την βοηθάτε.

Η απάντηση ήταν ''μα εμείς βοηθάμε τον αγώνα των Τεμπών, η κ. Καρυστιανού δεν θα μιλήσει για προσωπική της υπόθεση, μιλάει για τον δικό σας τον αγώνα'', ο κ. Πλακιάς παρέμεινε ανένδοτος, οπότε η ερώτησή μου είναι ''τι φοβήθηκε ο κ. Πλακιάς, μη βγάλω δίσκο και μαζέψω λεφτά από τους ευρωβουλευτές;''.

Εκεί λοιπόν αναγνώρισα, παρόλο που δεν ήθελα να το πιστέψω, γιατί έχουμε δεχθεί πολλές φορές επίθεση και ο Σύλλογος και εγώ, ότι το θέμα είναι προσωπικό και δεν θα σταματήσει ποτέ.

Αφού λοιπόν είναι προσωπικό και δεν θα τελειώσει και αφορά τον δικό μου αγώνα, αυτό που κάνω εγώ απέναντι στο παιδί μου, δεν μπορώ εγώ να αφήσω εμπόδια στον δρόμο μου, ακόμη κι αν προέρχονται από συγγενείς θυμάτων που για κάποιο λόγο θέλουν να βρίσκονται απέναντί μου.

Αυτή είναι η δική μου κόκκινη γραμμή. Γι' αυτό προχώρησα σε αυτό το εξώδικο. Γιατί η κίνηση του κ. Πλακιά και της ομάδας του - και άλλες που δεν θα καθίσω να πω, παλαιότερες, για τις οποίες δεν έχετε μάθει ούτε θα μάθετε ποτέ και δεν υπάρχει λόγος- είναι εναντίον μου.»

-Για ποιο λόγο κ. Καρυστιανού, τι έχετε να χωρίσετε, χάσατε όλοι τα παιδιά σας;

«Aυτό δεν το κατανοώ, τίποτα δεν έχουμε να χωρίσουμε και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.»

-Επειδή ο κ. Πλακιάς αφήνει αιχμές οικονομικές, ο Σύλλογος ο δικός σας έχει μαζέψει μέχρι τώρα κι άλλα χρήματα; Πως χειρίζεστε με διαφάνεια τα οικονομικά του Συλλόγου;

«Οπως τα χειρίζονται όλοι οι Σύλλογοι κ. Λιάγκα. Εχουμε λογιστές, έχουμε δικηγόρους, τι εννοείται εσείς; Ρωτάτε σε κάθε Σύλλογο που υπάρχει πως διαχειρίζεται τα οικονομικά του;»

-Εχετε μαζέψει άλλα χρήματα;

«Εχουμε κάποια χρήματα, οχι πολλά μη νομίζετε, από τις εγγραφές και κάποιες δωρεές.»

-Αυτό που λέει ο κ. Πλακιάς είναι ότι όταν πήγατε να ζητήσετε το στάδιο, ουσιαστικά παραπλανήσατε την Πολιτεία, λέγοντας πως εκπροσωπείτε το σύνολο των θυμάτων.

Κύριε Λιάγκα, ακούσατε τι σας είπα; Ο κ. Πλακιάς προσπάθησε να εμποδίσει την ομιλία μου στο Ευρωκοινοβούλιο. Εδώ για μένα τελειώνουν όλα.

Ο καθένας δίνει τον αγώνα του με την τιμιότητα που τον διακρίνει. Και την ψυχή του. Την καθαρότητα της ψυχής του.»

-Δεν έχουμε καταλάβει το γιατί κ. Καρυστιανού...

«Αυτό να το ρωτήσετε στον κ. Πλακιά και άμα σας δώσει την απάντηση, παρακαλώ πείτε την και σε μένα...»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυτικός μπολιτισμός… Sex Roulette το νέο «παιχνίδι» στα social media – Ανήλικες συναντούν αγνώστους και «χάνουν» όσες μείνουν έγκυες!  Άμα κάποια είναι μαλακισμένα, έχουν λειψό μυαλό και είναι ηλίθια,  και εμπιστεύονται τον κάθε νταβατζή στο διαδίκτυο, δεν τους φταίει κανένας!

3/10/2024

Ονομάζεται Sex Roulette και αποτελείται από μια πρόκληση που «γεννήθηκε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέτοντας , σύμφωνα με ΜΜΕ από την Ιταλία, πολλούς ανηλίκους σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, η πρόκληση γεννήθηκε στους κύκλους των πλούσιων οικογενειών των πλούσιων εκατομμυριούχων στο Βελιγράδι και στη συνέχεια εξαπλώθηκε γρήγορα στην Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και πρόσφατα έφτασε και στην Ιταλία.

Οι κανόνες του παιχνιδιού αναφέρουν ότι η χαμένη μένει έγκυος. Αλλά δεν είναι αρκετό. Η αδρεναλίνη, ο κίνδυνος και η… συγκίνηση αυξάνονται άπαξ και ένας από τους συμμετέχοντες είναι οροθετικός. Ένας επιπλέον κίνδυνος υπάρχει επειδή κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητα των άλλων συμμετεχόντων, επομένως κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο θετικός.

14χρονη κοπέλα θύμα εξήγησε ότι μέσω κάποιων κοινωνικών καναλιών σχηματίζεται μια ομάδα μελών και δημιουργούνται παράλληλες συνομιλίες με τις οποίες οι νεαροί συμμετέχοντες μιλούν μεταξύ τους. Στην συνέχεια συμφωνούν πού και πότε να έχουν μια σειρά σεξουαλικών συναντήσεων χωρίς την χρήση προφυλακτικού. Μάλιστα το κοριτσάκι αγνοώντας όλα όσα της είχαν συμβεί, τώρα στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, στεναχωριέται απλά γιατί έχασε την πρόκληση και ένιωθε έξω από την αγέλη.

Δυστυχώς, το Sex Roulette πρόκληση δεν είναι το μόνο παιχνίδι με πολύ υψηλό επίπεδο κινδύνου. Υπάρχουν προκλήσεις κατά τις οποίες κορίτσια ταξιδεύουν σε όλη την Ιταλία για να κάνουν σεξ με αγνώστους, να κινηματογραφηθούν σε βίντεο και να δημοσιεύονται σε διάφορες πλατφόρμες. Κινδυνεύουν να προσβληθούν από ασθένειες και να βυθίσουν οριστικά την εύθραυστη αυτοεκτίμησή τους, σχολιάζουν ΜΜΕ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κόβει το επίδομα παιδιού στις οικογένειές που έχουν πάνω από 1.600 κυβικά αυτοκίνητο!

3/10/2024

Δύο στους δέκα αναμένεται ότι θα χάσουν το επίδομα παιδιού λόγω περιουσιακών κριτηρίων. Αν έχουν αυτοκίνητο πάνω απο 1.600 κυβικά θεωρείται πολυτέλεια.

Σε ένα από τα επόμενα υπουργικά συμβούλια θα εγκριθεί και η αναμόρφωση των επιδομάτων που προβλέπει αύξηση των ποσών και θέσπιση νέων κριτηρίων για τη χορήγησή τους.

Η θέσπιση περιουσιακών κριτηρίων για την παροχή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ αναμένεται να αποτελέσει «κόφτη» για αρκετούς από τους σημερινούς δικαιούχους.

Στο επίδομα παιδιού, η 1η κλίμακα αυξάνεται στα 75 ευρώ και στα 150 ευρώ για το τρίτο παιδί και τα επόμενα. Εισάγονται ωστόσο επιπλέον περιουσιακά κριτήρια κινητής και ακίνητης περιουσίας, που σήμερα δεν υπάρχουν.

Ο «κόφτης» για τη χορήγηση του επιδόματος τέκνων, που θεσπίζεται για πρώτη φορά, καθορίζεται για μια οικογένεια με δύο παιδιά στα 210.000 ευρώ για την αξία της ακίνητης περιουσίας ενώ για τα αυτοκίνητα το όριο είναι τα 1.600 κυβικά.

Παράλληλα ενοποιείται η 2η και η 3η εισοδηματική κλίμακα σε μία, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το ποσό για τους δικαιούχους της 3ης κλίμακας από τα 28 ευρώ ανά παιδί, στα 45 ευρώ και στα 90 ευρώ για το τρίτο παιδί και τα επόμενα.

Στα περιουσιακά στοιχεία που θα ελέγχονται περιλαμβάνονται η ακίνητη περιουσία, οχήματα, καταθέσεις και τοποθετήσεις σε μετοχές και ομόλογα.

Εκτός από το επίδομα παιδιού και στο επίδομα στέγασης εισάγεται το κριτήριο της κινητής περιουσίας που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το έθαψαν το θέμα τα ΜΜΕ του Μητσοτάκη!

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: Για ποιο λόγο να εμπλακεί μία κυβέρνηση καταστρέφοντας σημαντικά στοιχεία;

Τι είπε για το διορισμό Τζιτζικώστα στη θέση του Επιτρόπου!

3/10/2024

Μια ακόμα συγκλονιστική παρέμβαση – ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο πραγματοποίησε η μάνα των Τεμπων,  Μαρία Καρυστιανού.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ύπαρξη παράνομου φορτίου με εύφλεκτα υλικά στο εμπορικό τρένο το οποίο συγκρούστηκε με το μοιραίο Intercity, αναφέρθηκε στην δυσπιστία της σχετικά με την απονομή δικαιοσύνης ενώ σχολίασε και τον διορισμό του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του Eπιτρόπου Μεταφορών.

«Με ποια λογική θα αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο μια χώρα στην οποία συνέβει το χειρότερο δυστύχημα της Ευρώπης,ενώ είναι υπό έλεγχο απο την Ευρωπαική εισαγγελία», διερωτήθηκε σχετικά με τον κ. Τζιτζικώστα.

-Έχουν εξαφανισει από τα ΜΜΕ τη συγκλονιστική ομιλια στο Ευρωκοινοβούλιο της Μαρίας #Καρυστιανού Δεν θέλουν να μαθει ο κόσμος για την ύπαρξη παράνομου φορτίου με εύφλεκτα υλικά στο εμπορικό τρένο. Θέλουν να την φιμώσουν γιατί την τρέμουν και δυστυχως η κυβέρνηση δεν είναι μόνη της

-Θέλουν να μην ακούγεται η φωνη της #Καρυστιανου. Αυτή μόνο φοβούνται Ενοχλεί πολυ τον Μητσοτακη η μητέρα της Μαρθης γι αυτό η μπλε ομάδας αλητείας λειτουργεί εναντίον της με χυδαιότητα. Είναι κριμα που δεν το καταλαβαίνουν όλοι οι συγγενείς των θυμάτων #Τέμπη_έγκλημα

Ολόκληρη η ομιλία της κ. Καρυστιανού

«Η συστηματική και μεθοδευμένη πλήρως απαξίωση του σιδηροδρόμου στη χώρα μου δημιούργησε χρόνιες παθογένειες και παρά το γεγονός ότι χρηματοδοτήθηκε και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια εξακολουθεί να μην μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών ακόμα και τώρα που μιλάμε.

Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έκρινε ότι υφίστανται φερόμενες αξιόποινες πράξεις δύο Ελλήνων πρώην υπουργών Μεταφορών εξαιτίας της καθυστέρησης ολοκλήρωσης του χρόνιου έργου που στόχευε στην ασφάλεια των σιδηροδρομικών μετακινήσεων, διαπράττοντας αδίκημα σε βάρος της ΕΕ. Παρέπεμψε όμως το θέμα στις εθνικές αρχές αναμένοντας από τη Βουλή και την ελληνική δικαιοσύνη να πράξουν τα δέοντα απέναντι στους δύο πρώην υπουργούς. Μάταια όμως.

Η ίδια η Ευρωπαία εισαγγελέας, τυπικά δηλώνει πως σκοντάφτει στο θέμα της ασυλίας που παρέχει στα μέλη της κυβέρνησης το παρωχημένο πλέον ελληνικό Σύνταγμα σε σχέση με τα ευρωπαϊκά. Την ίδια δήλωση η κ. Κοβέσι επανέλαβε ενώπιον της επιτροπής LIBE στις 30 Σεπτεμβρίου

Η ασυλία στην Ελλάδα είναι μια μεγάλη πληγή και ο λόγος διαιώνισης της διαφθοράς, καθώς έχει καταλήξει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως ασπίδα προστασίας των υπόλογων υπουργών απέναντι στη δικαιοσύνη. Αυτό σε συνδυασμό με τον διορισμό ανωτάτων δικαστικών από την κυβέρνηση, οδηγεί σε αθώωση και αρχειοθέτηση όλων των υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα.

Όμως, η ιδιαιτερότητα στη σύγκρουση των Τεμπών είναι πως μετά τη σύγκρουση που έγινε εξαιτίας της έλλειψης συστημάτων ασφαλείας, ακολούθησε ένα δεύτερο έγκλημα. Αυτό αφορά την αδιανόητη κυβερνητική παρέμβαση στον χώρο του συμβάντος λίγες ώρες μετά ώστε να μην μπορέσουμε να διερευνήσουμε τα αίτια της έκρηξης που έκαψαν 30 ανθρώπους ζωντανούς και πλέον γνωρίζουμε πως οφείλονται σε παράνομα φορτωμένο φορτίο εύφλεκτων υλικών που χρησιμοποιείται για νοθεία καυσίμων.

Για ποιο λόγο να εμπλακεί μία κυβέρνηση καταστρέφοντας σημαντικά στοιχεία, παραγκωνίζοντας τις δικαστικές αρχές και εκμεταλλευόμενη ξεκάθαρα τη δύναμη εξουσίας της; Η μόνη απάντηση είναι πως αυτή η κυβέρνηση είναι σίγουρα εμπλεκόμενη και στα δύο εγκλήματα και έχει κάθε λόγο να προσπαθεί να γλιτώσει των ευθυνών της.

Στον ελληνικό χώρο η κατάσταση ελέγχεται πλήρως ενώ η προσπάθεια τώρα επικεντρώνεται στην ευρωπαϊκή εισαγγελία, την επιτροπή TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και την αρμόδια DG MOVE. Η κ. Κοβέσι αναφέρθηκε στη συνέντευξή της πως η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δουλειά της. Και στην TRAN φρόντισαν να υποστηρίξουν την Ελίζα Βόζεμπεργκ για τη θέση της προέδρου της επιτροπής, η οποία ανήκει στο κυβερνητικό κόμμα και στο ΕΛΚ. Και τώρα με τη θέση του Επιτρόπου Μεταφορών στην DG επιθυμούν την τοποθέτηση Τζιτζικώστα, επίσης πρωτοκλασάτου μέλους της κυβέρνησης και του ΕΛΚ.

Εύλογο είναι το ερώτημα εκτός από άστοχη πόσο τυχαία μπορεί να είναι η υποστήριξη για την τοποθέτηση αυτών των προσώπων σε κρίσιμες για τον τομέα των μεταφορών θέσεις, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος για τις προσπάθειες που έχουν γίνει για να μπλοκάρουν τις έρευνες στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Με ποια λογική θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο μια χώρα που συνέβη το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Ευρώπης και ενώ είναι ελεγχόμενη από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και για το οικονομικό σκάνδαλο της 717 σύμβασης για την ασφάλεια των τρένων. Θα μπορεί η TRAN να ελέγχει με αποτελεσματικά και με διαφάνεια την DG MOVE όταν η πρόεδρός της αλλά και ο επίτροπος είναι άτομα από την ίδια χώρα και την ίδια πολιτική παράταξη;

Βασιζόμενος σε ποιες γνώσεις και ποια εμπειρία θα μπορέσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα εκτελέσει με επιτυχία και ακεραιότητα τα καθήκοντά του; Πώς θα μπορέσει να σας πείσει ότι τηρεί τα εχέγγυα της ανεξαρτησίας και της αμερόληπτης δράσης; Θα συνεχιστούν οι έρευνες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων (ERA) τον οποίο θα εποπτεύει, για την ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο; Και αν ναι, θα γίνουν τα πορίσματά του αποδεκτά από την DG MOVE; Θα μάθουμε υπό αυτές τις συνθήκες την αλήθεια για τα αίτια πρόκλησης του θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος;

Δυστυχώς, η απάντηση είναι αυτονόητη και δεν είναι άλλη από την ολοφάνερη προσπάθεια χειραγώγησης του ευρωκοινοβουλίου με σκοπό την αποφυγή των ευθυνών και της τιμωρίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους του Έλληνες ευρωβουλευτές που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα μας. Το θέμα Τέμπη δεν είναι κομματικό, αφορά τη ζωή, το δικαίωμα στη ζωή και το δικαίωμα στην ασφαλή μετακίνηση. Όλα αυτά που είναι για εσάς δεδομένα αλλά είναι υπό αμφισβήτηση στη χώρα μου. Για αυτό είμαι σήμερα εδώ, ασκώντας τα δικαιώματά μου ως Ευρωπαία πολίτης αφού το κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν λειτουργεί. Στέκομαι απέναντί σας με σεβασμό και ελπίδα, ως άνθρωπος προς άνθρωπο, ως γονέας προς γονέα να σας ενημερώσω για τον κίνδυνο και την σκοπιμότητα της τοποθέτησης του κ. Τζιτζικώστα».

«Το να ζούμε μαζί με τους ατιμώρητους υπεύθυνους για τον χαμό των παιδιών μας είναι κάτι που δεν αξίζει σε κανέναν να βιώσει,πλέον του θανάτου του παιδιού του.Μην το επιτρέψετε», κατέληξε η κ. Καρυστιανού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μαρία Καρυστιανού ξανά στο Ευρωκοινοβούλιο για τα Τέμπη

2/10/2024

«…ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ

ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ 717 ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ;»

«ΤΕΛΟΣ, ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Ο κος ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗΣ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Πρόστιμα για όποιον διαδίδει δυτική προπαγάνδα, πως τα παιδιά βλάπτουν και προωθεί οικογένειες χωρίς παιδιά!

2/10/2024

Το ρωσικό κοινοβούλιο πρόκειται να απαγορεύσει την προώθηση ενός «τρόπου ζωής χωρίς παιδιά» και να επιβάλει βαριά πρόστιμα για τη διάδοση «προπαγάνδας ότι τα παιδιά είναι βλαβερά» για την ενίσχυση του χαμηλού ποσοστού γεννήσεων και των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών.

Τα τελευταία χρόνια, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προέτρεψε όλο και περισσότερο τους Ρώσους να ασπαστούν τις «παραδοσιακές αξίες», συμπεριλαμβανομένης της ιδέας ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν ως στόχο να κάνουν παιδιά για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους ως έθνος.

Όμως, λόγω των κοινωνικών τάσεων σε πολλές δυτικές χώρες, όπου τα μέσα ενημέρωσης συχνά τονίζουν τα οφέλη της αποφυγής της γονεϊκότητας, το ποσοστό γεννήσεων στη Ρωσία ανέρχεται σήμερα σε 1,49 παιδιά ανά γυναίκα – πολύ κάτω από το ποσοστό αναπλήρωσης 2,1 που απαιτείται για τη διατήρηση των επιπέδων πληθυσμού.

Αυτή η πληθυσμιακή κρίση έχει γίνει βασικό ζήτημα εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια , η οποία επιδεινώθηκε από τους θανάτους που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε απάντηση, η Elvira Aitkulova, ανώτερο μέλος της επιτροπής εκπαίδευσης της Κρατικής Δούμας, μαζί με άλλους εκπροσώπους, επεξεργάζονται επί του παρόντος νέα νομοθεσία που θα  απαγορεύει την προπαγάνδα υπέρ των αμβλώσεων και κατά της οικογένειας σε πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών, σε ταινίες, διαφημίσεις και μέσα ενημέρωσης.

Το σχέδιο νόμου, που πρόκειται να εισαχθεί στην Κρατική Δούμα την 1η Οκτωβρίου, επιδιώκει να καταπολεμήσει τη διάδοση επιβλαβών μηνυμάτων που ενθαρρύνουν την έλλειψη παιδιών, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων.

«Το νομοσχέδιο αφορά την προπαγάνδα – τη στοχευμένη διάδοση πληροφοριών για την προώθηση ενός τρόπου ζωής χωρίς οικογένεια και παιδιά », είπε η Αιτκούλοβα. «Δεν πρόκειται για το δικαίωμα των ατόμων να κάνουν προσωπικές επιλογές, αυτό είναι απόλυτα σεβαστό, αλλά για τις προσπάθειες να πειστούν ιδιαίτερα οι ανήλικοι, ότι η άτεκνη ζωή είναι καλύτερη».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπουχαχαχαχαχαχα

Φορολογουνε τα τιπς των ντελιβεραδων και των σερβιτόρων πλεμπουρων

Μιλάμε πιο ξεφτιλισμένοι από τον Κουλη και τη συμμορία του δεν έχουν ξανατπάρξει!!!

Σχολιο.- Εαν τω μεταξυ με 229 φορολογία στα 400 μηνιαία φιλοδωρήματα το κράτος δεν παίρνει 4 στα 10 που γράφουνε, αλλά 5,725, δηλαδή σχεδόν 6 στα 10.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Τι δεν μας λένε για το «νεαρό νεκρό Ελληνα Ίωνα Καρούση» που «έπεσε θύμα της τυφλής τρομοκρατίας» στο Ισραήλ; Το πως υπηρετούσε στον ισραηλινό στρατό κατοχής. 

-Ως δια μαγείας η είδηση αποσιωποιείται πλήρως από την ντόπια γκεστάμπο της προπαγάνδας, ενώ μπορεί κανείς πολύ εύκολα να βρει τις φωτογραφίες στα social media του νεκρού αναφορικά με το γεγονός.

-Από όσο ξέρω οι Ελληνες υπηρετούν τον ελληνικό στρατό και όχι ξένους κατοχικούς στρατούς κρατών-μακελάρηδων.

-Ας αφήσουν λοιπόν οι «κλαίουσες ιτιές» τα υποκριτικά δάκρια για τον ΕΝΑΝ νεκρό, τη στιγμή που σχεδόν 50.000 άμαχοι Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων 20.000 περίπου παιδιά, έχουν εξοντωθεί από τον ισραηλινό στρατό κατοχής που ο νεκρός υπηρετούσε. Δεν είδαμε το παραμικρό αφιέρωμα για αυτούς.

-Και αυτοί άνθρωποι είναι και ποτέ δεν διέπραξαν γενοκτονία έναντι κανενός.

Σχολιο.- Επίσης σύμφωνα με τα ΜΜΕ το Ισραήλ δέχτηκε Τρομοκρατική Επίθεση ενώ όταν χτυπούν την Παλαιστίνη είναι "Στρατιωτική Επιχείρηση"....

Σχολιο.- στο παιχνίδι της προπαγάνδας η κάθε λέξη παίζει ρόλο. Τρομοκράτες αυτοί που σκοτώσανε μια χούφτα άτομα και οι μακελάρηδες των 50.000 ισότιμοι πολίτες, σύμμαχοι και δημοκράτες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν κάποιος νέος είναι Έλληνας πολίτης και πηγαίνει εθελοντικά να καταταγεί στον Ισραηλινό στρατό σε συγκυρία πολέμου, λόγω της εβραικοτητας του, είναι μεν θλιβερό που χάνει την ζωή του αλλά, όπως σωστά ισχυρίζεται η Παλαιστινιακή Κοινότητα, δεν είναι άμαχος αλλά εμπόλεμος και μάλιστα πιο εμπόλεμος συνειδησιακά από τον Ισραηλινό πολίτη που στρατολογείται υποχρεωτικά.Εχουν φαγωθεί τα φιλοισραηλινα σάιτ και ιδίως τα σάιτ της ΝΔ για τα αθώα θύματα της " παλαιστινιακής τρομοκρατίας". Οι φίλοι αυτών που καθημερινά δολοφονούν και αφήνουν ανάπηρα μικρά παιδιά σκίζουν τα ρούχα τους γιατί κάποιος ενήλικας εμπόλεμος έχασε την ζωή του για τα ιδεώδη των σιωνιστών στα οποία προφανώς πιστευε. Γραμματείς και Φαρισαίοι, φίλοι των γνωστών πρεσβειών !!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το φάντασμα του ΟΗΕ σε έναν σπαρασσομενο κόσμο 

Μην μένετε έκθαμβοι όταν το Ισραήλ κηρύσσει ανεπιθύμητο τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Δείχνει βεβαίως μια άγρια ηθελημένη απομάκρυνση των σιωνιστών από την διεθνή νομιμότητα,πράγμα αντικειμενικο.Αλλά το βασικό πρόβλημα με την διεθνή νομιμότητα είναι όχι τόσο το ηθικο η το νομικό της θεμέλιο, αλλά η υπαρκτή η μη υλική ισχύς κάτω από αυτήν,τα μέσα εφαρμογής της,η ένοπλη ισχύς της συναίνεσης,η ικανότητα συναίνεσης αυτών που φέρουν τα όπλα η μεγάλου τμήματος τους.... Όταν ο ΟΗΕ είχε πίσω του την ενωμένη και τότε πολύ ισχυρότερη Δύση, έστειλε στρατό στην Κορέα κατά των κομμουνιστών ( 1950- 1954) και κατά της ΛΔ Κίνας, και,επίσης,νομιμοποίησε την ιμπεριαλιστική επίθεση του ΝΑΤΟ ουσιαστικά στο Ιράκ του Σαντάμ το 1990- με την βοήθεια και του " γενναιόδωρου" Γκορμπατσοφ. Σήμερα, ο ΟΗΕ είναι μια χωλή νομιμότητα χωρίς μέσα εκτέλεσης: διανοείται κανείς ότι ο κ.Γκουτιερεζ θα στείλει στρατό για να σταματήσει την γενοκτονία στη Γάζα η την εισβολή στο Λίβανο; απολύτως αδύνατο. Και να έβρισκε τον στρατό, θα του κόβανε οι ΗΠΑ και το ισραηλινο λομπυ την χρηματοδότηση και τέρμα. Επίσης, οι σημαντικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατεχόμενη Κύπρο η για τις παράνομες προσαρτήσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη έχουν,δυστυχώς, μεινει στα αζητητα.

Το γεγονός ότι ο ΟΗΕ αντανακλούσε πάντα τον συσχετισμό δυνάμεων και τώρα με την  παγκοσμιοποίηση και τον νεοφιλελευθερισμό μετά το 1991 και ιδίως μετά το 2018 με την ανώμαλη τεχνοφεουδαρχία  ο πλανήτης όλο και περισσότερο διαιρείται σε δυο εμπόλεμα στρατόπεδα. Ο Γκουτιέρεζ είναι αναγκασμένος να μιλάει βάση των αποφάσεων της Γ.Σ., δεν είναι παρά μια κούκλα που μιλα και ευχεται.  Βεβαίως είναι παρήγορη η απομόνωση σχετικά του Ισραήλ και εν μέρει των ΗΠΑ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ομως, την λύση δεν θα την δώσουν οι ανήμποροι να διεθνείς οργανισμοί η η ανύπαρκτη ηθικοπολιτικη συναίνεση. Θα την δώσουν τα όπλα των λαών που μάχονται τον ιμπεριαλισμό καθώς και των κρατικών δυνάμεων που αντιπαλευουν για σωστούς η όχι λόγους τον ολοκληρωτισμό της συλλογικής Δύσης.

Και μιας και αναφερθήκαμε στην ΛΔ Κίνας, σε μια παλιά αυθεντική της μορφή: 

Μάο Τσε Τουνγκ : η δύναμη (η η εξουσία) πηγάζει από τα στόμια και όχι από τα στοματα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν μπορείς παρά να λυπάσαι για τον θάνατο ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον ενός 26χρονου, αλλά καλό θα ήταν να λέμε και την αλήθεια ολόκληρη.

Να λέμε, δηλαδή, ότι ο Ιωνάς Καρούσης που σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς στον σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στη Γιάφα, δεν ήταν απλώς ένας νέος επιστήμονας που είχε πάει στο Ισραήλ για αρχιτεκτονική μελέτη.

Ο Ιωνάς Καρούσης υπηρέτησε στον ισραηλινό στρατό. Είχε ενταχθεί στον στρατό των φονιάδων που πραγματοποιεί γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. 

Θα μπορούσε, βέβαια, να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό ή να αποφύγει τη στράτευση. Έκανε σαφή επιλογή. 

Ας μην υποκρινόμαστε, λοιπόν, μιλώντας για "αθώο θύμα".

Δεν ήταν και τόσο αθώος ο Ιωνάς Καρούσης.

Λίγη προσοχή στη φωτογραφία. Μία από το πλήθος των φωτογραφιών που ανέβαζε ο ίδιος, καμαρώνοντας γιατί υπηρετούσε τον στρατό των φονιάδων. Η συγκεκριμένη είναι τραβηγμένη στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ. Εκεί που ο ισραηλινός στρατός έκανε και κάνει καθημερινά εγκλήματα σε βάρος του ντόπιου πληθυσμού.

Σχολιο.- θέλει να πει πως κακώς μας λένε την μισή αλήθεια και μας αποκρύπτουν την άλλη μιση και μας ζαλίζουν με τον μισθοφόρο. Επίσης πως τόση ευαισθησία για χιλιάδες παιδάκια της Παλαιστίνης δεν είδαμε στα δελτία ειδήσεων και στα μέσα των διεφθαρμένων κηφήνων.

Σχολιο.- Εντυπωσιακό το ότι έχετε ανάγκη να σας εξηγήσει κάποιος τι εννοεί όταν γράφει "Δεν μπορείς παρά να λυπάσαι για τον θάνατο ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον ενός 26χρονου, αλλά καλό θα ήταν να λέμε και την αλήθεια ολόκληρη".

Σχολιο.- Γιατι ομως τα δελτια και οι ειδησεις που προβαλλουν τοσο το θανατο του δεν εχουν την ιδια ευαισθησια για τη γενοκτονια των Παλαιστινιων για τα εκατονταδες παιδακια η νεους στην ηλικια του σκοτωμενου που κι αν ζησουν δεν εχουν αυριο ..Αραγε δεν υπαρχουν παρομοιες ιστοριες στους νεους της Παλαιστινης...?Δεν προβαλλονται ομως γιατι η ευαισθησια τους ειναι επιλεκτικη και .κατευθυνομενη.Ο,τι λενε τα αφεντικα..Με το Ισραηλ και τους Αμερικανους...

Σχολιο.- Μισές αλήθειες είπε και ο πατέρας του άτυχου 26χρονου, λέγοντας ότι υπάρχουν δυο σκοταδισμοί, ο μουσουλμανικός και ο εβραϊκός...και αποκρύπτοντας στην ουσία οτι, στην τωρινή κατάσταση, οι σκοταδισμοί αυτοί δεν μπορούν να εξισωθούν..

Σχολιο.-  Επιπλέον, η κουβέντα για τις θρησκευτικές αντιθέσεις αποκρύπτει το ότι στην Παλαιστίνη υπάρχει πρόβλημα εποίκισης, κατοχής και γενοκτονίας.

Σχολιο.-  Από ότι διάβασα στα χθεσινά ρεπορτάζ , Ο εν λόγω Ιωνάς Καρουσης ζούσε από παιδί στο Ισραήλ λόγω του ότι οι ιατροί γονείς του είχαν μετακομίσει εκεί (για λόγους επαγγελματικής προτιμησης καλώς ή κακώς) από παλιά δηλ. από το 1988. Μάλλον θα γεννήθηκε επίσης εκεί. Δεν ξέρω εάν είχε Ελληνική ή Ισραηλινή υπηκοότητα, αλλά αφού ήταν πρακτικά πολίτης εκεί δεν είναι περίεργο που υπηρέτησε στον εκεί στρατό.

Σχολιο.- Ξέρουμε πως είχε διπλή υπηκοότητα, και θα μπορούσε να επιλέξει να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό. Δεν το έκανε, αν και ο στρατός που επέλεξε πραγματοποιούσε εγκλήματα καθημερινά. Ακόμη κι η φωτογραφία από την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ δείχνει ότι δεν είχε και ιδιαίτερο πρόβλημα με τα εγκλήματα των φονιάδων. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες όταν έχεις επιλογές και διαλέγεις την πιο βρόμικη.

Σχολιο.- Ήταν στρατιώτης του κατοχικού στρατού. Όταν στην κατοχή ο ΕΛΑΣ σκότωνε Γερμανούς, δεν τους έκανε πρώτα ψυχολογικό προφίλ για να δει μήπως και ήταν κατά βάθος καλά παιδιά, ούτε τους έλεγε "φύγε εσύ, δε φταις, φέρε μου το πολιτικό στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας σου να σκοτώσω αυτό". Το ίδιο και οι Βιετκόνγκ όταν σκοτώναν αμερικάνους. Αν το κάνανε, σίγουρα θα είχε οφεληθεί η αθάνατη ψυχή τους, πατρίδα όμως δε θα είχαν ελευθερώσει.  Για τους αθώους δολοφόνους φαντάρους πάντως, το δικαστήριο της Νυρεμβέργης έχει αποφανθεί ότι το "εκτελούσα διαταγές" δεν αποτελεί ελαφρυντικό.

Σχολιο.- Το ονομα ιωνας μου μοιαζει για εβραικο παντως

Σχολιο.- Ιωνάς το έκαναν εδώ, για να μοιάζει πιο ελληνικό. Στο κατοχκό ψευδοκράτος λεγόταν Ιονάταν.

Σχολιο.- Ο Ιωνάς ήταν προφήτης ο οποίος αναφέρεται στο Τανάκ και στην Παλαιά Διαθήκη. Το όνομά του προέρχεται από την εβραϊκή λέξη «γιωνά», που σημαίνει «περιστερά».

Σχολιο.- και στη συνέχεια -σήμερα-"κυκλοφορεί" και ως Ίωνας....

Σχολιο.- όχι δεν ηταν ελληνοεβραίος, αλλά λογικά υπηρετησε για να μην χάσει την μοριοδοτηση για το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Σχολιο.- είχε γεννηθεί εκεί από γονείς Έλληνες γιατρούς , όχι Εβραίους. Από την στιγμή που γεννήθηκε εκεί, ανεξαρτήτου θρησκείας, μπορούσε να υπηρετήσει. Η εισαγωγή στα πανεπιστήμια του Ισραήλ, αν δεν κάνω λάθος- αν κάνω διορθώστε με, γίνεται μοριοδοτικα και ο στρατός δίνει ένα μεγάλο μέρος των μορίων αυτών. Για αυτο και οι περισσότεροι πηγαίνουν. Οι δε Παλαιστίνιοι του 48 που παραδοσιακά δεν πάνε αποκλείονται σχεδόν από την δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση και από την εύρεση εργασίας στο δημόσιο.

Σχολιο.- Όταν καταλάβετε οτι αυτοί δεν είναι άνθρωποι ο κόσμος μας θα γίνει λίγο καλύτερος

Αυτό σημαίνει συγκρούονται δύο κόσμοι. Δεν χωράνε στο ανθρώπινο είδος και οι δύο τάξεις. Αυτοί το έχουν αντιληφθεί. Εμείς φοβομαστε να μιλήσουμε με όρους βιολογίας γιατί το έκαναν οι ναζί. Αυτοί είναι σιωναζί. Έναν ναζί ή σιωναζί δεν τον θεωρώ άνθρωπο τον θεωρώ απάνθρωπο και δεν μπορείς να πεις ότι κάποιος είναι απάνθρωπος άνθρωπος, καταλαβαίνεις την αντίφαση.

Σχολιο.- Σαν τις δολοφονίες 14.000 ρωσόφωνων στις επαρχίες του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ από τους νεοναζιστές των Αζόφ και Αϊντάρ της ουκρανικής κυβέρνησης;

Σχολιο.- Μετά τους 14.000 δολοφονημένους των 2 ομπλάστ, πάμε και στους 45.000 δολοφονημένους Παλαιστίνιους από το σιωνιστικό κράτος του ισραήλ στη Γάζα. Τί θα μας πείτε; Πως ήταν τρομοκράτες και ο ισραηλινός στρατός έχει "νόμιμο δικαίωμα" να ασκεί γενοκτονία στην περιοχή;

Σχολιο.- συγκρινουμε το κρατος τρομοκρατη με τα θυματα του. Και βρισκουμε το δικαιωμα τών δευτερων στην αυτοάμυνα με καθε τροπο, αδιαπραγματευτο.

Εγκληματα πολεμου και γενοκτονια διαπραττει ο συγκεκριμενος "τακτικος στρατος" των σιωνιστοναζί...

Σχολιο.- Αν αναφερόσαστε στις δολοφονικές επιθέσεις του νεοναζιστικού-κατοχικού μορφώματος και των συμμάχων του, όπως η δολοφονία Του σαγέντ Νασράλλα, του χατζ Κάσεμ Σολεϊμανί, των 42.000 στη Γάζα, του 1 περίπου εκατομμυρίου Ιρακινών που δολοφόνησαν οι ΗΠΑ κλπ, έχετε απόλυτο δίκιο. δολοφονία και τρομοκρατία είναι. Και όσοι τις υποστηρίζουν και τις δικαιολογούν είναι καθάρματα. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, επιτέλους.

Σχολιο.- Στοχευμένοι στρατιωτικοί στόχοι 15.000 παιδιά στη Γάζα, μισό εκατομμύριο παιδιά στο Ιράκ και δεν είναι στοχευμένος στρατιωτικός στόχος ο έφεδρος στρατιώτης του κατοχικού στρατού στην κατεχόμενη χώρα; Νόμιζα ότι οποιοδήποτε χτύπημα εκτός πεδίου μάχης είναι δολοφονία και τρομοκρατία. Τελικά δεν είναι, είναι δολοφονία και τρομοκρατία μόνον όταν στρέφεται ενάντια σε στρατό κατοχής, φαίνεται. Βεβαίως σας επιτρέπω, να επιλέξετε αυτή που σας εκφράζει και ταυτίζεστε πολιτιστικα και κοινωνικά, μπορώ να κάνω και αλλιώς; Λύστε μου όμως μια απορία, ο μπαμπάς σας ήταν ταγματασφαλήτης ή ο παππούς σας;

Σχολιο.- πολιτιστικά κι κοινωνικα και ηθικά να προσθέσω επιλέγετε να ταυτιστείτε λοιπόν με το κράτος δολοφόνο κ τον τακτικό στρατό του. Όχι προσωπικά δεν σας το επιτρέπω, και δεν συνδιαλέγομε μαζί σας,  γιατί είστε συνενοχή τότε.

Σχολιο.- αν η προστασία σας από τον ισλαμισμο περιλαμβάνει και πάνω από 40000 δολοφονίες τότε η αντίληψη η δική σας έχει ένα θεματικό...έτσι για να απαντήσω με το ίδιο ειρωνικό υφακι που έχετε κ εσείς.... Μην απαντήσετε γιατί μετά θα απαντήσω λαϊκά.

Σχολιο.- έλα κάνε μου τη χάρη... Ναι για συναυλία ειρήνης τουλάχιστον δεν είμαι σκατανθρωπος σαν εσένα... Άντε που μου ειρωνεύεσαι κιόλας γελοίο ανθρωπάριο που δικαιολογείς τη σφαγή χιλιάδων αθώων ανθρώπων μη σου αλλοιώσουν τον πολιτισμό. Σαν δε ντρέπεσαι...το αίμα των αθώων να σας στοιχειώνει στα όνειρα σας κάτι τέτοιους σαν κ σένα. Κ πολύ ασχολήθηκα μαζί σου.

Σχολιο.- ξανα μανα... εγκληματα πολεμου και γενοκτονια διαπραττουν οι Ισραηλινοι, τα θυματα τους ειναι οι "τρομοκρατες"... Κανενας αθώος απο οσους συμμετεχουν στα γενοκτονικά εγκληματα. Να ετοιμάζεται  και η ελλάδα;;; Τι ξερετε, που δεν ξερουμε οι υπολοιποι;;;;

Σχολιο.- Ναι, είναι φρικτή η κατάσταση στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Να μεγαλώνεις παιδιά σε μια χώρα που βρίσκεται υπό κατοχή ενός έθνους βιαστών και να μην ξέρεις αν είναι χειρότερο να σκοτωθούν ή να επιβιώσουν. Ευτυχώς τα ψωμιά του κατοχικού καθεστώτος είναι μετρημένα πια.

Σχολιο.- Σου απάντησα και σε άλλο σχόλιο. Σιγά μη σε νοιάζει η θέση της γυναίκας! Αν σε ένοιαζε θα σε ενοχλούσε το ότι στο σιωνιστικό κράτος των φονιάδων ο πολιτικός γάμος δεν αναγνωρίζεται. Και διαζύγιο μπορεί να ζητήσει μόνο ο άντρας.

Σχολιο.- Ελληνικό όνομα το Ιονάταν; Εκπλήσσομαι. Αν πάντως πούμε ότι ήταν Έλληνας, στην πραγματικότητα είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα γι αυτόν: Τι δουλειά έχει ένας Έλληνας να υπηρετεί σε κατοχικό στρατό ξένης χώρας;

Σχολιο.- Δυστυχώς έχει πολλά τέτοια καθίκια και την βρίσκουν να σκοτώνουν γυναικόπαιδα αοπλα αδύναμα να αμυνθούν φωτογραφία Ισραηλινών στρατιωτών να κλωτσάνε από την σκεπή νεκρό Παλαιστίνιο με τις Αρβυλες



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη παγγερμανική αντιπολεμική διαδήλωση πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη στο Βερολίνο, με πρωτοβουλία του κόμματος της Ζάρα Βάγκενκνεχτ και συμμετοχή δεκάδων άλλων συλλογικοτήτων. 

Κεντρικά συνθήματα της κινητοποίησης είναι: 

- Διαπραγματεύσεις για άμεσο τερματισμό του πολέμου σε Ουκρανία και Γάζα!

- Καμία ανάθεση όπλων στην Ουκρανία, στο Ισραήλ και οπουδήποτε στον κόσμο!

- Έξω τα πυρηνικά όπλα από τη Γερμανία και υπογραφή της Συνθήκης για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΑΜΜΑΧΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΎΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ 

«θα σας κόψουμε το λαιμό», και «θα σας σκοτώσουμε!».

ΡΟΔΟΣ

Επίθεση ομάδας ισραηλινών σε κινητοποίηση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου!

Ομάδα περίπου 20 ισραηλινών τουριστών, που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, μόλις αντίκρισαν Παλαιστινιακές σημαίες άρχισαν να προκαλούν, να βρίζουν χυδαία και να φωνάζουν συνθήματα. Εφτασαν μάλιστα σε σημείο να επιτεθούν στους συγκεντρωμένους, με χτυπήματα και απειλές, όπως «θα σας κόψουμε το λαιμό», και «θα σας σκοτώσουμε!».

Η προσπάθεια διάλυσης της συγκέντρωσης δεν πέρασε. Η ομάδα των ισραηλινών έλαβε αποφασιστική απάντηση από τους συγκεντρωμένους, αλλά και από περαστικούς, οι οποίοι τους απώθησαν.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με την προκλητική ανοχή της αστυνομίας που είχε παρουσία στο σημείο. Στη συνέχεια, συνδικαλιστές προχώρησαν σε διαμαρτυρία στην Α' Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, καταγγέλλοντας τη στάση της αστυνομίας και απαιτώντας την σύλληψη και τιμωρία όσων συμμετέιχαν στην επίθεση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τρομοκράτες" οί Παλαιστίνιοι,"Τρομοκράτες" οί Λιβανέζοι, "Τρομοκράτες" οί Ιρανοί καί γενικά "Τρομοκράτης" θά ονοματίζεται όποιος υπερασπίζεται τήν χώρα του,από τά σκυλιά τής Αρπαγής.!!

Αυτά μάς τά λένε τά Κανάλια, πού τρέφονται μέ Ισραηλινές διαφημίσεις.!!

Καί άν χρειαστεί θά ταμπελιάσουν καί τόν #Κολοκοτρώνη ώς #Τρομοκράτη.!!

Τήν Αυτοκρατορία τής Τρομοκρατίας, τού Ψέματος καί τού Φασισμού κανείς δεν θα τήν αναφέρει. ΄Η μάλλον θά τήν αναφέρει ώς "Επιτομή της Δημοκρατίας",τού "Καλού" καί τού "Δίκαιου".!!

"Οσο γιά τό άλλο μόρφωμα "κράτους",πού εξοντώνει μαζικά τους Αραβικούς πληθυσμούς μέ τίς πλάτες του "Καλού", εκείνου τού κατοχικού κράτους τού "Περιούσιου λαού", πού σέ τίποτα δέν φταίει,πού "έχει δικαίωμα στήν Αυτοάμυνα", πού "δέν ευθύνεται γιά τήν κλιμάκωση τού πολέμου", αυτό είναι #Κράτος_Ρομφαία, κράτος δυναμικής εκδίκησης καί κράτος νικητής.!!

#Ούστ_Ξεφτίλες.!! #Δέν_Αντέχεστε.!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκλειστικό: Οι Ανσαρουλάχ  απείλησαν πλοίο του πλοιοκτήτη Νίκου Πατέρα

Το «Contship Ono» έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα - Απομακρύνθηκε από την περιοχή υπό την προστασία αμερικανικών πολεμικών σκαφών

Ο Νικόλας Πατέρας κάνει νταλαβέρια με τους Ισραηλινούς; Γιατί οι Ανσαρουλάχ μόνο αυτά τα πλοία στοχεύουν.

Γαμώ το σπιτάκι του



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ βομβάρδισε εχθές μία αποθήκη πυρομαχικών των Ρώσων στην Συρία.

Είναι ξεκάθαρο πως θέλουν τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να τον ξεκινήσουν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι επιχειρήσεις που έχουν πάρει τα περισσότερα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Έτσι γίνονται τα φράγκα κορόιδα!

Στον ιδιωτικό τομέα ο μεγαλύτερος αποδέκτης είναι ο ΔΕΔΔΗΕ με ποσό περίπου 385 εκατ. ευρώ και ακολουθεί ο ΑΔΜΗΕ με 303 εκατ. ευρώ. Ωστόσο στα παραπάνω ποσά περιλαμβάνονται πέρα από τα δάνεια και επιχορηγήσεις για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις και τις επεκτάσεις δικτύων.

Ο μεγαλύτερος τελικός αποδέκτης του ιδιωτικού τομέα είναι με μεγάλη διαφορά ο όμιλος της ΔΕΗ με τη μητρική να λαμβάνει 204 εκατ. ευρώ, ενώ σύμβαση δανείου για ακόμη μεγαλύτερο ποσό, της τάξης των 290 εκατ. ευρώ, έχει υπογράψει η θυγατρική της ΔΕΗ Οπτικές Επικοινωνίες που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών του ομίλου.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η καταγραφή γίνεται σε επίπεδο ΑΦΜ, έτσι στη λίστα των μεγαλύτερων αποδεκτών καταγράφονται σε διάφορες εταιρείες που ανήκουν όμως στον ίδιο όμιλο.

Σημαντική δανειοδότηση ύψους 200 εκατ. ευρώ λάβει και η Ελληνικός Χρυσός για τα έργα στη Χαλκιδική, ενώ στην κορυφή της λίστας βρίσκονται και οι εταιρείες ενοικίασης-leasing οχημάτων Autohellas (150 εκατ. ευρώ) και AVIS (269 εκατ. ευρώ δάνειο και επιχορήγηση) για την ανανέωση των στόλων οχημάτων με ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και να μη θες να γίνεις συνωμοσιολόγος, οι περιστάσεις, νομίζω, σε κάνουν να το ξανασκεφτείς. Γιατί αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα με τις mega-πυρκαγιές φθινοπωριάτικα είναι πραγματικά εξωφρενικά.

Τις χωνέψαμε τις δικαιολογίες πέντε καλοκαίρια τώρα: «Ειδικές καιρικές συνθήκες», απότοκος της… καταραμένης κλιματικής αλλαγής. «Ηοt, dry and windy» λένε οι «ιθύνοντες», «hot, dry and windy» αναφωνούν και τα πληρωμένα παπαγαλάκια, λες και η ζέστη, η ξηρασία και τα μελτέμια ήρθαν στην Ελλάδα από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Μητσοτάκης.

Ε, λοιπόν, στις μέρες του, η χώρα κατακαίγεται και χωρίς να συντρέχουν οι «ειδικές συνθήκες». Εκτός θερινής περιόδου, με το θερμόμετρο στους 25 βαθμούς το μεσημέρι και τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ. Αντί για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν που επιδιώκει η κυβέρνηση των τουριστικών πρακτόρων, πέτυχε την επιμήκυνση της… διακεκαυμένης ζώνης. Και προς τα δύο άκρα. Θυμίζω ότι το «ανέκδοτο» με τις ξεκούδουνες πυρκαγιές σε ορεινούς όγκους, κάτω από συνθήκες κάθε άλλο παρά ευνοϊκές για την εξάπλωσή τους, ξεκίνησε νωρίς. Μάιο μήνα του 2021 έγιναν στάχτη 70 χιλιάδες στρέμματα στα Γεράνεια, ουσιαστικά όλη η δυτική πλευρά της οροσειράς. Για να φυτευτούν ανεμογεννήτριες. Μερικές εβδομάδες νωρίτερα, στις 4 Απριλίου, είχαν καεί 5.000 στρέμματα στις βουνοπλαγιές της Άνδρου… Ποτέ τα προηγούμενα 20 χρόνια οι καμένες εκτάσεις το αντίστοιχο «ανύποπτο» διάστημα δεν είχαν ξεπεράσει τα 10.000 στρέμματα!

Το 2023 κάηκαν στη χώρα -κρατηθείτε- 1.726.260 στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων. Με αποκορύφωμα, φυσικά, την καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο που αποτέφρωσε, τέλη Αυγούστου, πάνω από τη μισή έκταση του εθνικού πάρκου Δαδιάς. Φέτος τον Ιούνιο παραλίγο να καεί η Σταμάτα. Και τον Αύγουστο ακολούθησε η Πεντέλη με άλλα 100.000 στρέμματα που έγιναν στάχτη, ακόμη και στην καρδιά του αστικού ιστού της πρωτεύουσας.

Ας μην πιάσουμε άλλα παραδείγματα, όπως το Τατόι και η βόρεια Εύβοια. Η σημερινή κυβέρνηση διεκδικεί χωρίς αμφιβολία τον τίτλο του πιο ανίκανου διαχειριστή αντιπυρικής προστασίας των τελευταίων ετών. Ξοδεύει ένα κάρο χρήματα σε drones και ελικόπτερα για εναέρια επιτήρηση της Αττικής (και μόνον – αφού εκεί συγκεντρώνονται οι ψηφοφόροι του Μητσοτάκη), αλλά μόλις εμφανιστεί η πρώτη εστία… χάνεται η μπάλα. Αυτό, όμως, που έζησε τις τελευταίες ημέρες η Κορινθία δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο. Όχι μόνο στο κεφάλαιο των καταστροφικών πυρκαγιών, αλλά και της ενημέρωσης…

Η εξήγηση είναι απλή. Εξέλιπαν οι δικαιολογίες του «hot, dry and windy». Oπότε τα κυβερνητικά φερέφωνα προτίμησαν να το βουλώσουν για να μην έρθουν στην αμήχανη θέση να αποδώσουν ευθύνες. Ευθύνες προφανείς και βαρύτατες, που προδίδουν μνημειώδη ανικανότητα. Ή κάτι άλλο… Μας είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι αυτή η… ρημάδα η Πελοπόννησος «βγάζει λίγο δουλίτσα». Αλλά κανείς δεν βρήκε το θάρρος να ξαναπροβάλει σε πανελλήνια μετάδοση αυτή την απίθανη ατάκα που ειπώθηκε μέσα στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής και να τον ρωτήσει τι εννοούσε.

Εντάξει, το αντιλαμβάνομαι. Προέχει το street party που οργανώνει μεθαύριο ο κυβερνήτης στη Ρηγίλλης. Μη χαλάσουμε την πανηγυρική ατμόσφαιρα… Ας κάνει, όμως, έναν κόπο να περάσει πριν από Ξυλόκαστρο μεριά. Αν μη τι άλλο, για να εξηγήσει στον κόσμο πόσο καλά κάνει τη «δουλίτσα»…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην περιμένετε κάποιες σοβαρές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, που θα αναλάβει καθήκοντα ο νέος Πρόεδρος, θα δουλεύει η πολεμική, η προπαγανδιστική και η γενοκτονική μηχανή, για την επίθεση στο Ιράν με παγκόσμιες επιπτώσεις, εκτός απροόπτου.

Και οι δύο υποψήφιοι στηρίζουν αναφανδόν το Ισραήλ, ή πιο σωστά τα οικονομικά τους συμφέροντα, στην περιοχή. Με πρώτο το πετροδολάριο, όσο το δολάριο χάνει την αξία του και η οικονομία των ΗΠΑ στηρίζεται σε γυάλινα πόδια.

Αυτό θα επέλθει με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου

Οι λαοί θα γυρίσουν στον Μεσαίωνα.

Σχολιο.-  17 νεκροί και 35 τραυματίες στρατιώτες του Ισραήλ, σε μία μόνο ενέδρα της Χεζμπολάχ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία αστεία Ουκρανική ιστορία.

Στην Ουκρανία, έχει φτιαχτεί μουσείο αφιερωμένο στον λιμό του 1932-1933, που σύμφωνα με τα επίσημα ντοκουμέντα είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 700.000 πολιτών της Σοβιετικής Ουκρανίας.

Ο λιμός (Γκολοντόμορ) βέβαια, δεν χτύπησε μόνο την Ουκρανική ΣΣΔ, αλλά πολλές πόλεις της ΕΣΣΔ και της Ευρώπης και οφειλόταν στην ξηρασία εκείνης της χρονιάς, στην επιδημία τύφου, από το 1930 και στην άρνηση των κουλάκων(τσιφλικάδες) να προχωρήσει το σχέδιο της κολλεκτιβοποίησης της αγροτικής γης, που καταπολεμήθηκε με πολλά σαμποτάζ και άρνηση σποράς αγροτικών προϊόντων.

Το θέμα αυτό έγινε όπλο προπαγάνδας, κατά του Σοβιετικού κράτους, από δυτικές υπηρεσίες και αντι-σοβιετικούς "συγγραφείς" βιβλίων, που έφτασαν τα θύματα σε 8.000.000.

Για να κατοχυρωθεί, ως "γενοκτονία" το γεγονός ψηφίστηκε στην Ουκρανία, το 2006 σχετικός νόμος και το 2010 άνοιξε το μουσείο.

Επικεφαλής του μουσείου, επί Ζελένσκι, τέθηκε η Λέσια Γκασιτζάκ, που λόγω του υπερβολικού της βάρους προκάλεσε αντιδράσεις στους ουκρανούς, που υποστήριζαν ότι "δεν συνάδει η εξωτερική της εμφάνιση με το θέμα του μουσείου". 

Ο δικηγόρος Κλιμ Μπρατκόφσκι υποστήριξε δημοσίως ότι "πρόκειται για προσβολή της μνήμης των νεκρών του γκολοντόμορ"

Η Λέσια του έκανε μήνυση και έχασε, τελικά, την δίκη.

Οι δικαστές αποφάσισαν, όπως φάνηκε, ότι η Λέσια δεν αποτελεί σύμβολο του γκολοντόμορ, αλλά μάλλον την αιτία του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλιμακώνεται η ένταση Ισραήλ- Ρωσίας:

-Η Ρωσία έδωσε εντολή στους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ισραήλ!

-Το Ισραήλ κατηγορεί τη Ρωσία ότι εξοπλίζει τη Χεζμπολάχ!

-Η Ρωσία, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, κάλεσε τους Ρώσους πολίτες να φύγουν από το Ισραήλ “όσο ακόμα υπάρχει δυνατότητα”! 

Η Ρωσική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, υπέδειξε στους Ρώσους πολίτες να χρησιμοποιήσουν “εμπορικές πτήσεις” και όποιο άλλο μέσο και να φύγουν από τη χώρα!

Δεδομένου ότι στο Ισραήλ έχουν μετακομίσει περίπου 1,5 εκατομμύριο Ρωσοεβραίοι, που διατήρησαν και τη Ρωσική υπηκοότητα, 

η είδηση δημιούργησε ταραχή και ανησυχία ότι “η Μόσχα περιμένει κάτι πολύ σοβαρό και μεγάλο”!

-Από την άλλη πλευρά το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με όπλα, αντιαρματικές ρουκέτες και συστήματα επικοινωνίας, όλα Ρωσικής κατασκευής, που ισχυρίζεται ότι “ανακάλυψε” σε κρύπτες της Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε εχθρικές ενέργειες αλλά και σε δήθεν … σχεδιαζόμενη “εισβολή της Χεζμπολάχ”(!!!) στο Ισραήλ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίθουσα Επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ:

Η Αίθουσα Επιχειρήσεων της Ισλαμικής Αντίστασης επιβεβαιώνει από αξιόπιστες πηγές πεδίου και ασφάλειας ότι ο αριθμός των νεκρών μεταξύ των αξιωματικών και στρατιωτών του σιωνιστικού εχθρού στις ηρωικές συγκρούσεις που πολέμησαν οι μαχητές της αντίστασης σήμερα, Πέμπτη 03-10-2024, έχει φτάσει τους 17 αξιωματικούς και στρατιώτες.

Πέμπτη, 3-10-2024


Χεζμπολάχ:

Μέχρι τις 19:00 σήμερα το βράδυ, Πέμπτη, 03-10-2024,

η Ισλαμική Αντίσταση πραγματοποίησε 28 ποικίλες στρατιωτικές επιχειρήσεις με διάφορους στόχους,

που κυμαίνονται από την απόκρουση των αποτυχημένων προσπαθειών των επίλεκτων δυνάμεων του «ισραηλινού» εχθρού να προχωρήσουν προς ορισμένα συνοριακά χωριά στο νότιο Λίβανο,

έως τη στόχευση «ισραηλινών» εχθρικών συγκεντρώσεων σε στρατώνες, τοποθεσίες, οπωρώνες και σπίτια εποίκων κατά μήκος της πρώτης γραμμής απέναντι από τα σταθερά νότια χωριά,

και δεν τελειώνει με χτυπήματα σε εποικισμούς και στρατιωτικούς στόχους βαθιά στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη.


Τους 17 έφτασε ο αριθμός των νεκρών αξιωματικών και στρατιωτών του Ισραηλινού στρατού σήμερα, στη δεύτερη κατά σειρά αποτυχημένη απόπειρα να εισβάλουν στο Λίβανο!

Επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πρόσφατη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη συριακή ακτή κοντά στην πόλη Jableh θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια σημαντική καμπή στη συνεχιζόμενη περιφερειακή σύγκρουση. Αυτή η επίθεση ακολούθησε μια συνάντηση την Τετάρτη μεταξύ του Alexander Lavrentiev, του Ειδικού Απεσταλμένου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τη Συρία, και του Ali Akbar Ahmadian, Γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν (SNSC). Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Λαυρέντιεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ισραήλ θα λάβει υπόψη τις προειδοποιήσεις του Ιράν.

Το Ισραήλ φαίνεται να ερμήνευσε αυτή τη συνάντηση, μαζί με τις δηλώσεις του Λαυρέντιεφ, ως σιωπηρή ρωσική έγκριση των αντίποινων ενεργειών του Ιράν. Κατά συνέπεια, το Ισραήλ στόχευσε αποθήκες των ρωσικών δυνάμεων. Αυτό πιθανότατα εξηγεί την κοινή απάντηση από τις συριακές και ρωσικές αεροπορικές άμυνες, που σηματοδοτεί μια απόκλιση από τα προηγούμενα ισραηλινά πλήγματα, όπου η Ρωσία είχε απόσχει από την άμεση ανάμειξη στην αμυντική προσπάθεια.

Μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης στις 5:50 π.μ., ρωσική αεροπορική περιπολία παρατηρήθηκε πάνω από τη Λατάκια.

Το χτύπημα του Ισραήλ σε ρωσικές εγκαταστάσεις στη Συρία είναι μια σοβαρή κλιμάκωση. Οι ενέργειες του Νετανιάχου υποδηλώνουν ότι δεν αντιμετωπίζει πλέον αποκλειστικά τον «Άξονα της Αντίστασης», αλλά διακινδυνεύει και τα ρωσικά συμφέροντα. Εάν η Μόσχα επιλέξει να απαντήσει, θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Νέα απόπειρα των Ισραηλινών επίλεκτων δυνάμεων Golani να περάσουν στο Λίβανο στον οικισμό Maroun Al Rash, σήμερα το μεσημέρι,

-Νέα απόκρουση από τη Χεζμπολάχ,

-Νέο χουνέρι για τους Σιωνιστές ξανά, που υποχώρησαν με πολλούς νεκρούς και τραυματίες!

-Αυτή την ώρα, Ισραηλινά ελικόπτερα με κάλυψη πυροβολικού επιχειρούν να μεταφέρουν πτώματα και τραυματισμένους

Ένα θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Μ-113 εγκαταλείφθηκε από τους Ισραηλινούς στη φυγή τους, έξω από την Maroun Al Rash.

H Χεζμπολάχ αναφέρει, μεταδίδοντας τις εικόνες, ότι οι Ισραηλινοί παγίδευσαν το όχημα με εκρηκτικά πριν το παρατήσουν.

Σχολιο.- Κάποιοι μιλούν πως οι απώλειες των Σιωνιστών πλησιάζουν προς το τριψήφιο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια κίνηση με … σημασία!

Ο Πούτιν χτες διόρισε τον Συνταγματάρχη Artyom Zhoga, σαν “Προεδρικό Πληρεξούσιο για την περιφέρεια των Ουραλίων”

Ο Zhoga, γέννημα/θρέμμα του Ντονμπάς, πολεμάει τους Ουκροναζί από το 2014 με το ψευδώνυμο Kolyma.

Ο γιός του, Vladimir, ήρωας στη Λ.Δ. του Ντονέτσκ, ήταν διοικητής του σώματος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής Sparta, κι όταν σκοτώθηκε, ήταν ο πατέρας του που τον διαδέχτηκε.

Η σημασία της κίνησης, είναι ότι:

1.Ο Πούτιν άρχισε να εφαρμόζει την υπόσχεσή του ότι θα αξιοποιηθούν σε ψηλές θέσεις στη Διοίκηση της Ρωσίας, οι μπαρουτοκαπνισμένοι αγωνιστές του Ντονμπάς. 

Και δείχνει να εμπιστεύεται πια ανθρώπους σαν τον Zhoga, μιας και αναμένονται άλλοι 4 διορισμοί παρόμοιων προσώπων σε επιτελικές θέσεις.

2.Και δεν είναι χωρίς σημασία, ότι στον Zhoga, ανατέθηκε η περιοχή των Ουραλίων, όπου με κέντρο το Αικατερίνεμπουργκ (πρώην Σβερντλόφσκ) και μοχλό το “Κέντρο Γιέλτσιν” εκεί, έχει καταντήσει σφηκοφωλιά φιλελεύθερων, μοναρχικών, 5ης Φάλαγγας και ξένων πρακτόρων…

Ο Zhoga, στις πρώτες του δηλώσεις φαίνεται έτοιμος για το …καθάρισμα μιας και δεσμεύτηκε να “κάνει τα πάντα και να συντονίσει την περιφέρεια για τη Νίκη!”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι του ιδίου φυράματος είναι....Αλληλοβραβεύονται..... και Αλληλοκαλύπτονται...

''Λίγες μόλις ώρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για πρόεδρος του κόμματος Χάρης Δούκας, βράβευσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκαλώντας αρνητικά σχόλια.

Στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε από τον Δήμαρχο Αθηναίων το «Βραβείο Δημοκρατίας της Πόλης των Αθηνών», το οποίο απονέμεται στον ελληνικό λαό για τους αγώνες του για δημοκρατία και ελευθερία που οδήγησαν στην πτώση της δικτατορίας και στη Μεταπολίτευση.

Ο Χάρης Δούκας απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε: «Φέτος, συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση και η Πόλη των Αθηνών με το σημερινό βραβείο επιθυμεί να τιμήσει τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Έχουμε την τιμή το Βραβείο να παραλάβει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκ μέρους και για λογαριασμό όλων των Ελλήνων πολιτών».''



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχει παραγίνει πια - γαμώ τη “δημοκρατία” τους!

Στην δήθεν “δημοκρατική”, “πολυφωνική” και “φιλελεύθερη” Γερμανία 

ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ τόσο η Παλαιστινιακή σημαία, η Παλαιστινιακή μαντήλα (kefiya) και κάθε σύμβολο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη!

-Δείτε στο βίντεο, που καμμιά 20ριά πάνοπλοι Γερμανοί μπάτσοι, κυνηγούν και συλλαμβάνουν -με τη βοήθεια ενός … ειρηνοποιού που τον έδωσε κυριολεκτικά τον πιτσιρικά - ένα 10χρονο, απλά γιατί κρατούσε την Παλαιστινιακή σημαία!

-Δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις βάρβαρης επίθεσης της αστυνομίας σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης έχουν καταγράφει μόλις εμφανιστούν Παλαιστινιακά σύμβολα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1.Διπλά στάνταρντς και υποκρισία της διεφθαρμένης UEFA και των γερμανικών αρχών.

-Η κλεμμένη* από τον ολιγάρχη Ahmedov, “Σαχτιάρ Ντονέτσκ”, αγαπημένη της UEFA και των … στοιχηματζήδων, δίνει τα παιγνίδια της για το Champions League, σε γερμανικά στάδια.

Χτες αντιμετώπισε την ιταλική Atalanta, και ο αγώνας -και η τηλεοπτική μετάδοση - χρησιμοποιήθηκαν με κάθε επίσημο τρόπο, για να … υπενθυμίζεται στους Ευρωπαίους

“η … υποχρέωση να στέλνουν χρήμα και όπλα στους Ουκροναζί” καθώς και για να στηριχτεί η καμπάνια “φέρτε πίσω τα αδέρφια μας του Azov” - εννοώντας τους Ναζί που αιχμαλωτίστηκαν και καταδικάστηκαν για εγκλήματα πολέμου στη Ρωσία!

-Θεατές δεν είχε το ματς, αλλά … τι να γίνει; Τους φτάνει κι η τηλεοπτική μετάδοση!

(* Η άλλη, η πραγματική, η λαϊκή Σαχτιάρ Ντονέτσκ, αγαπημένη των κατοίκων της Λ.Δ. του Ντονέτσκ, επανιδρύθηκε και ξεκίνησε να παίζει στο πρωτάθλημα (Β´ κατηγορίας για φέτος) της Ρωσίας)

2.Διπλά στάνταρντς και υποκρισία της διεφθαρμένης UEFA και των γερμανικών αρχών.

-Σε ένα άλλο παιγνίδι μια μέρα πριν στη Γερμανία, την Τρίτη, η Borussia Dortmund φιλοξενούσε την Celtic Γλασκώβης.

Οι οπαδοί της τελευταίας, γνωστοί και φανατικοί υποστηρικτές της Παλαιστίνης κι άλλων αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων, άνοιξαν στο στάδιο Παλαιστινιακές και Λιβανέζικες σημαίες με το σύνθημα “Ελεύθερη Παλαιστίνη”!

-E, τώρα η Γερμανική αστυνομία επιτέθηκε βάναυσα και συνέλαβε τους οπαδούς που είχαν τη σημαία, ενώ η διεφθαρμένη UEFA, ανακοίνωσε ότι θα τιμωρήσει -για πολλοστή φορά- τη Celtic και τους οπαδούς της!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αεροφωτογραφίες που τραβήχτηκαν από κινέζικο δορυφόρο, - με τεχνολογία που “εξουδετερώνει” τα τεχνητά “ψηφιακά σύννεφα που χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί - 

αποκαλύπτουν σοβαρές ζημιές στη βάση Nevatim από τους Ιρανικούς πυραύλους.

Η βάση στην έρημο Negev στο νότιο Ισραήλ, είναι έδρα εξόρμησης και συντήρησης των σύγχρονων “αόρατων” F-35 που χρησιμοποιούνται για τους βομβαρδισμούς στο Λίβανο και τη Συρία.

-Ανάλυση των φωτογραφιών δείχνει κρατήρες σε υπόστεγα φύλαξης αεροσκαφών, σωρούς ερειπίων και χτυπημένα F-35 κι άλλους τύπους πολεμικών αεροπλάνων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα τα ξημερώματα, οι Ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν με drones στρατιωτικούς στόχους του Ισραήλ στην περιοχή του Τελ Αβίβ. (βίντεο με τις εκρήξεις)

Για την επίθεση χρησιμοποιήθηκαν τα νέα drones τύπου “Yaffa” (το αραβικό όνομα του Τελ Αβίβ) που παράγονται στην Υεμένη κι έχουν την ταμπέλα … “Made in Yemen”!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόδειξη ότι “κάτι σοβαρό” χτύπησαν οι πύραυλοι του Ιράν χτες βράδυ, 

-είναι ότι σήμερα το Ισραήλ έκρυψε τις αεροπορικές βάσεις Tel Nof και Νevatim με “ψηφιακά σύννεφα”!

Έτσι ώστε να μη μπορούν να εμφανίζονται σε δορυφορικές φωτογραφίες τα συντρίμια των κατεστραμμένων F-35 και F-16, τα βομβαρδισμένα υπόστεγα και διάδρομοι!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με ρουκέτες και νάρκες, η Χεζμπολάχ απέκρουσε απόπειρες ισραηλινών εισβολών.!

03/10/2024

Με ρουκέτες και νάρκες, η Χεζμπολάχ λέει ότι απέκρουσε πολλές απόπειρες ισραηλινών εισβολών. Αυτές οι απόπειρες που έγιναν στο Maroun el-Ras, στο Yaroun και στην «Πύλη Fatima», σύμφωνα με το σιιτικό κόμμα. OLJ

Η Χεζμπολάχ ανακοινώνει ότι σκότωσε 17 Ισραηλινούς αξιωματικούς και στρατιώτες σήμερα:

«Η Αίθουσα Επιχειρήσεων της Ισλαμικής Αντίστασης επιβεβαιώνει από αξιόπιστες πηγές πεδίου και ασφάλεια ότι ο αριθμός των νεκρών μεταξύ των τάξεων αξιωματικών και στρατιωτών του σιωνιστικού εχθρού στις ηρωικές συγκρούσεις υπό την ηγεσία των μελών της Αντίστασης σήμερα Πέμπτη 03/10 /2024, έφτασε τους 1 και στρατιώτες».

«Αυτή τη στιγμή, πύραυλοι πέφτουν στα κεφάλια των Σιωνιστών στα περιβόλια του οικισμού Μετούλα, όπου οι εχθρικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν προς το Κφαρ Κιλά και το Ταλ αλ-Νάχας κάτω από βαρύ μπαράζ πυροβολικού και καπνογόνα». Αλ-Μανάρ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουκρανία εκτόξευσε 4 πυραύλους στο ρωσικό πυρηνικό εργοστάσιο του Kursk!

03/10/2024

Η Ουκρανία εκτόξευσε 4 πυραύλους στο ρωσικό πυρηνικό εργοστάσιο του Kursk! Οι ρωσικές αρχές αναφέρουν ότι δεν έχει εντοπιστεί υπερβολική ραδιενεργή ακτινοβολία. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο…

Ωστόσο αυτός ο πόλεμος θα λήξει με πυρηνικά είναι πυρηνικής λάμψης φαεινότερο.

Ισχυρή φωτιά ξέσπασε στο Κουρτσάτοφ αφότου η αεράμυνα απέτρεψε επίθεση επίθεσης

Ισχυρή φωτιά ξέσπασε στην πόλη Κουρτσάτοφ (περιοχή Κουρσκ). Αυτό ανέφερε ο στρατιωτικός ανταποκριτής Γιούρι Κοτενόκ, τονίζοντας ότι η πόλη βρίσκεται περίπου πέντε χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ.

«Υπάρχει ισχυρή πυρκαγιά στο Kurchatov, περίπου 4,8 χλμ. από τον πυρηνικό σταθμό του Kursk», δήλωσε ο Yuri Kotenok στο κανάλι του στο Telegram. Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από τα πυρά, η αεράμυνα εργαζόταν σε εναέριους στόχους. Συγκεκριμένα, καταστράφηκε γαλλική αεροπορική βόμβα. Ο στρατιωτικός ανταποκριτής σημείωσε ότι αναχαιτίστηκαν από έναν έως τέσσερις πύραυλους.

Ο πυρηνικός σταθμός Kursk λειτουργεί κανονικά. Οι μονάδες ισχύος βρίσκονται σε κανονική λειτουργία, η ακτινοβολία υποβάθρου δεν υπερβαίνει τον κανόνα, ανέφερε το τηλεγραφικό κανάλι του πυρηνικού σταθμού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία συνέστησε στους πολίτες της να φύγουν από Ισραήλ και να μην το επισκέπτονται λίγες ώρες μετά την ισραηλινή επίθεση στη ρώσικη Βάση Hmeimim στη Συρία.…

03/10/2024



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά τη Συρία τώρα στην περιφέρεια Δαμασκού!

03/10/2024

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA αναφέρει ότι το μεσημέρι της Πέμπτης η συριακή αεράμυνα αντιμετωπίζει «εχθρικούς στόχους», κωδικός για ισραηλινά πλήγματα, κοντά στη Δαμασκό.

Εκρήξεις ακούγονται στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Rif Dimashq, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Τα συριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ισχυρές εκρήξεις στο ύπαιθρο της Δαμασκού.

Τα συριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αεράμυνα αντιμετώπισε ισραηλινή μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Jdeidet al-Shibani, al-Dimas και Yafour, που βρίσκονται στο ύπαιθρο της Δαμασκού.

Δημοσιογράφος SANA: Εκρήξεις ακούστηκαν στη δυτική ύπαιθρο της Δαμασκού.

Times of Israel: Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν ότι η αεράμυνα εμπλέκεται με εχθρικούς στόχους, που πιστεύεται ότι είναι ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κοντά στην πρωτεύουσα της, τη Δαμασκό. Εκρήξεις έχουν ακουστεί στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Rif Dimashq, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, για τις ισχυρές ότι είναι αναχαιτίσεις και όχι αεροπορικές επιδρομές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ βομβάρδισε τη ρώσικη βάση Hmeimim στη Συρία! Η Ρωσία αντιμέτωπη με το Σιωνισμό που πατρονάρεται από τη συλλογική Δύση! ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΌ ΤΗ ΔΥΣΗ ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ!

03/10/2024



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε τραγική οικονομική κατάσταση οι Έλληνες

6 στα  10 νοικοκυριά μόλις τα βγάζουν πέρα


Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι. Δεν ¨βγάζουν» μισό μήνα