Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Δευτερα 30 Σεπτεμβριου 2024


Επιστρέφω από την εθνική Πατρών Κορίνθου στην Αθήνα. Στο ύψος του Δερβενίου η εικόνα είναι αυτή. Τα βουνά σε ένα μήκος παράλληλα με την εθνική οδό περίπου 25 χιλιόμετρα, σχεδόν από την Ακράτα μέχρι το Ξυλόκαστρο, καίγονται ανεξέλεγκτα. Ομολογώ ότι δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Οι καπνοί έχουν πνίξει μέχρι και την Κόρινθο. Είναι τεράστια η καταστροφή για την Κορινθία



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχαμε μια νίκη κατά του Οργουελισμού στην Ιρλανδία! Καταργήθηκε νομοσχέδιο για “αδικήματα του λόγου” μετά απο μαζικές αντιδράσεις των πολιτών – παρά το ότι στηρίχθηκε από τα μεγάλα πολιτικά κόμματα!

29/9/2024

Την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώθηκε ότι η Ιρλανδία θα καταργούσε τους προτεινόμενους νόμους περί δρακόντειας ρητορικής μίσους, μετά απο τις αντιδράσεις πολιτών, δημοσιογράφων και δικαστικών.

Το νομοσχέδιο για τα αδικήματα του λόγου, που αρχικά υποστηρίχθηκε συντριπτικά από τα μεγάλα πολιτικά κόμματα στην Ιρλανδία, ηττήθηκε αφού αντιμετώπισε την μαζική αντίδραση του κόσμου.

Η νίκη είναι μια επιτυχία για τους υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου κόντρα στα σχέδια των συστημικών κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης.

Ωστόσο, θα πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση και αφοσιωμένοι στην υπεράσπιση των πολιτικών ελευθεριών καθώς όσο εύκολα έφυγε, τόσο εύκολα μπορεί να επανέλθει, προειδοποιεί ο Δρ Ντέιβιντ Θάντερ. 

Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι η ελευθερία του λόγου είναι θεμελιώδης πυλώνας της δημοκρατίας και πρέπει να την υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε πάση θυσία.

Πέρυσι, με όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα να τον υποστήριζουν, υπέθεσα ότι  το νομοσχέδιο για τα αδικήματα μίσους και μίσους της Ιρλανδίας ήταν ασταμάτητο. Τον Απρίλιο του 2023, το νομοσχέδιο για την ρητορική μίσους πέρασε από την βουλή του ιρλανδικού κοινοβουλίου με συντριπτική πλειοψηφία: 110 ψήφους υπέρ και μόλις 14 ψήφους κατά.

Όταν έφτασε στη Γερουσία, αρκετοί γερουσιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις του στις πολιτικές ελευθερίες. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, το νομοσχέδιο απέκτησε τόσο μεγάλη φήμη που η ιρλανδική κυβέρνηση υποχώρησε από αυτό και το απέσυρε εντελώς, τουλάχιστον εκείνα τα στοιχεία που αφορούν τη ρητορική μίσους.

Αυτή είναι μια πολύ ενθαρρυντική νίκη για τους υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου και για το κίνημα της αλήθειας διεθνώς. Τι θα είχε συμβεί αν ένας συνασπισμός ακτιβιστών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών δεν είχε παραταχθεί ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο – άτομα όπως ο γερουσιαστής Michael McDowell, η Free Speech Ireland, η ADF Alliance Defending Freedom και, φυσικά, ο Elon Musk;

Το υπάρχον καθεστώς ρητορικής μίσους στην Ιρλανδία, που βασίζεται στον  νόμο περί απαγόρευσης της υποκίνησης μίσους του 1989 , θα είχε ενισχυθεί και θα είχε γίνει σκέτη λογοκρισία. Οι μέγιστες ποινές για αδικήματα ρητορικής μίσους, θα είχαν αυξηθεί από δύο σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Υπάρχουν πολλά διδάγματα από αυτή τη νίκη. Το πρώτο είναι ότι η μετάβαση από ένα νομοσχέδιο που είχε την συντριπτική υποστήριξη στο Κοινοβούλιο ηττήθηκε απο μια σειρά αντιδράσεων εκτός αυτού. Και είναι πολύ εντυπωσιακό, δείχνει την αποτελεσματικότητα μιας εκστρατείας υψηλού προφίλ. Εφόσον έχετε σημαντικούς συμμάχους στο Κοινοβούλιο και τα μέσα ενημέρωσης, ακόμα κι αν είναι μειοψηφία, μπορείτε να δημιουργήσετε αρκετή αντίδραση για ένα νομοσχέδιο όποιο κι αν είναι αυτό και να καταφέρετε να το σταματήσετε.

Δεύτερον, πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή περισσότερο από ποτέ γιατί το γεγονός ότι αυτό το δρακόντειο νομοσχέδιο πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία από το κοινοβούλιο μας δείχνει ότι οι πολιτικοί μας δεν ακολουθούν ποτέ τα θέλω των ψηφοφόρων τους. Προς το παρόν, όμως, θα ήθελα να συγχαρώ όλους, από απλούς πολίτες μέχρι επιχειρηματίες υψηλού προφίλ, γερουσιαστές, TDs, δημοσιογράφους και πολιτικούς ακτιβιστές που εργάστηκαν τόσο πολύ για να καταρρίψουν αυτό το νομοσχέδιο.

Αυτό που έχουμε με το μέρος μας είναι η πεποίθηση και το πάθος. Πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε γιατί κατανοούμε ότι η ελευθερία του λόγου είναι ένας από τους θεμελιώδεις πυλώνες της δημοκρατίας και των υπόλοιπων πολιτικών μας ελευθεριών. Χωρίς ελευθερία του λόγου, δεν έχουμε φωνή, να υπερασπιστούμε την αλήθεια ή να ελέγξουμε τους πολιτικούς. Χωρίς ελευθερία λόγου, ολισθαίνουμε πολύ γρήγορα στον αυταρχισμό και οι υπόλοιπες ελευθερίες μας διαλύονται εύκολα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Le Parisien: Ο Ιρανός κατάσκοπος που «κάρφωσε» στο Ισραήλ τη θέση του Νασράλα

29/9/2024

Σύμφωνα με αποκάλυψη της γαλλικής εφημερίδας «Le Parisien» ένας Ιρανός κατάσκοπος έδωσε πληροφορίες σχετικά με τη θέση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Νασράλα οι οποίες οδήγησαν στην «εξουδετέρωσή» του το απόγευμα της Παρασκευής.

Η «Le Parisien» τονίζει ότι ο «Ιρανός κατάσκοπος», η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, ήταν εκείνος που ενημέρωσε το Ισραήλ για την άφιξη του Νασράλα στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Έπειτα αυτός στοχοποιήθηκε και ξεκίνησε η εκτέλεση του σχεδίου «New Order» από την αεροπορία των IDF.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νασράλα έφτασε στο νότιο προάστιο με το ίδιο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής διοικητής της δύναμης Quds των Φρουρών της Επανάστασης, Αμπάς Νιλφορουσάν, ο οποίος σκοτώθηκε επίσης στην επίθεση.

Η εφημερίδα επιβεβαίωσε ότι στη συνάντηση συμμετείχαν ο Νασράλα και ο Νιλφορουσάν, μαζί με 12 ανώτερα στελέχη της Χεζμπολάχ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα αντιρωσικά μέτρα χρεοκοπούν χώρες της ΕΕ και οι αναλυτές ανησυχούν για μια πιθανή κρίση που θα ξεσπάσει στο εγγύς μέλλον.

29/9/2024

Οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει πλήθος κυρώσεων στη Ρωσία για να της στερήσουν βασικές πηγές πόρων και να την απομονώσουν στη διεθνή σκηνή. Ωστόσο, όλα έγιναν εντελώς διαφορετικά από ό,τι είχε προγραμματιστεί, αναφέρει δημοσίευμα του InfoBrics.

«Η οικονομική κατάσταση στις ευρωπαϊκές χώρες επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο.

Τα αντιρωσικά μέτρα χρεοκοπούν χώρες της ΕΕ και οι αναλυτές ανησυχούν για μια πιθανή κρίση που μπορεί να ξεσπάσει στο εγγύς μέλλον.

Η κατάσταση στη Γερμανία είναι ιδιαίτερα σοβαρή», αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές, η γερμανική οικονομία συρρικνώνεται και αυτή η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2025.

Ακόμη και αν η κυβέρνηση κάνει προσπάθειες να αλλάξει την κατάσταση, είναι απίθανο αυτό να λειτουργήσει βραχυπρόθεσμα. Τα οικονομικά προβλήματα επικαλύπτονται από άλλα προβλήματα στη Γερμανία, ιδίως στον κοινωνικό τομέα.

Ως αποτέλεσμα, η πιο ισχυρή και οικονομικά ανεπτυγμένη χώρα της ΕΕ έχει πέσει σε παγίδα λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας. Χωρίς πρόσβαση στη ρωσική ενέργεια, έχει γίνει μια χώρα χωρίς προοπτικές για το μέλλον.

Χρεοκοπούν μαζικά

Χιλιάδες επιχειρήσεις στη Γερμανία είναι αντιμέτωπες με το φάσμα της χρεοκοπίας.

«Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν η Γερμανία είχε δράσει ανεξάρτητα και είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στις αντιρωσικές κυρώσεις.

Χωρίς ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία, το Βερολίνο απέτυχε να διατηρήσει το επίπεδο της βιομηχανικής παραγωγής που είχε και οδηγήθηκε στην τρέχουσα οικονομική ύφεση», υποστηρίζει το δημοσίευμα του InfoBrics.

Η Γερμανία θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει το παράδειγμα της Ουγγαρίας για να διατηρήσει μια φιλοδυτική θέση και να αποφύγει τις κυρώσεις.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Γερμανίας ακολούθησε τον αντίθετο δρόμο.

Αυτομποϊκοτάζ με εντολή των ΗΠΑ

«Στην πράξη, η Γερμανία συνειδητά συμφώνησε να καταστρέψει την οικονομία της και την ευημερία του λαού της για να προσπαθήσει απλώς να απομονώσει τη Ρωσία.

Και πάλι, η μόνη χώρα που ωφελείται από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις είναι οι ΗΠΑ.

Οδηγώντας τη Γερμανία σε ένα είδος.. αυτομποϊκοτάζ, η Ουάσιγκτον εξουδετέρωσε την ευρωπαϊκή χώρα που είχε τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης και οικονομικής κυριαρχίας, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Οι γερμανικές αρχές αναγνωρίζουν την ύπαρξη σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση του καγκελαρίου Olaf Scholz αρνείται να πιστέψει ότι ήταν οι δικές της ενέργειες που έφεραν τη χώρα στο σημείο που βρίσκεται τώρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμα ένας κορυφαίος γιατρός παραδέχεται: «Τα πρωτόκολλα θανάτου COVID σκότωσαν εκατομμύρια ασθενείς χρησιμοποιώντας αναπνευστήρες»!

29/9/2024

Σε ένα επεισόδιο του « Καλημέρα CHD », ένας κορυφαίος γιατρός ο Mark Bishofsky είπε ότι είδε το προσωπικό του νοσοκομείου να λαμβάνει εντολές να διασωληνώσει πρόωρα πολλούς ασθενείς με COVID-19. Κάτι που γνώριζαν κι ίδιοι πως θα τους οδηγούσαν στον θάνατο.

«Πολλές χιλιάδες ασθενείς πέθαναν εξαιτίας αυτής της βιασύνης για πρώιμη διασωλήνωση και που παράλληλα με αυτό δεν επέτρεπαν την έγκαιρη θεραπεία με φάρμακα όπως  η ιβερμεκτίνη  και  η υδροξυχλωροκίνη, ακόμα και την βιταμίνη D — δεν έδιναν σε αυτούς τους ασθενείς βιταμίνη D ενώ γνώριζαν πως μόνο καλό θα τους κάνει. Το μόνο που ήθελαν ήταν να τους διασωληνώσουν και να τους δώσουν το θανατηφόρο φάρμακο ρεμντεσιβίρη .»

Οι ασθενείς διασωληνώνονταν «όταν χρειάζονταν μόλις τρία λίτρα οξυγόνου», σύμφωνα με τον Bishofsky, ο οποίος είπε ότι δεν είχε ξαναδεί κάτι τέτοιο στα 25 χρόνια της ιατρικής πορείας του.

«Είναι τόσο λίγο οξυγόνο σε σημείο που δεν χρειάζεται να βάλεις τον ασθενή σε μια τέτοια διαδικασία, θα είναι καλά», είπε. «Αλλά υπήρξε αυτή η παράλογη βιασύνη για τη διασωλήνωση αυτών των ασθενών».

«Η διασωλήνωση πάντα ήταν η τελευταία λύση»

Ο Bishofsky προσπάθησε να πείσει τους γιατρούς ότι «αυτό δεν ήταν το σωστό». Εξήγησε:

«Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου το 1999 πήγα σε… ένα τεράστιο ιατρικό συνέδριο που μιλούσε για τους κινδύνους της διασωλήνωσης – τους κινδύνους της χρήσης αναπνευστήρα – και ακόμη και τότε ήταν γνωστό ότι η διασωλήνωση θα έπρεπε να είναι η τελευταία λύση καθώς προκαλεί σε μεγάλο βαθμό τον θάνατο.

«Εκείνη την εποχή, ανέφεραν αύξηση 25% στη θνησιμότητα των ασθενών που διασωληνώνονταν και έβαζαν αναπνευστήρα. Σήμερα ξέρουμε ότι κατά τη διάρκεια του COVID πάνω από το 80 με 85% των ανθρώπων που κατέλειγαν στα νοσοκομεία με COVID τους έβαζαν αναπνευστήρες και πέθαιναν».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξυλόκαστρο : Πόσο ΑΝΙΚΑΝΟΣ πρέπει να είσαι ρε υπουργέ Κικίλια, τέλη Σεπτέμβρη με 24⁰-25⁰ βαθμούς θερμοκρασία, χωρις ΚΑΝΕΝΑ άλλο ενεργό μέτωπο σε όλη την χώρα, και μόλις 10' λεπτά της ώρας απόσταση από την βάση των Canader, να μην είσαι ικανός -επιτελικά-να σβήσεις μια φωτιά πριν καεί η μισή Κορινθία;;; 

ΠΟΣΟ;;; 

Κρίμα για τα δύο νέα παιδιά 35-40 ετών που κάηκαν,στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν 

Πως κοιμάστε τα βράδια ρε λαμόγια υπουργοί;;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Τι είναι χειρότερο από το να δαγκώσεις ένα μήλο και να βρεις ένα σκουλήκι;

- Να δαγκώσεις ένα μήλο και να βρεις μισό σκουλήκι!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο ένα κτήνος μπορεί να συνιστά στους φτωχούς να κάνουν οικονομία.

Το να συνιστούμε οικονομία στους φτωχούς, είναι κατι τόσο εξωφρενικό όσο και υβριστικό. 

Είναι σαν να συμβουλεύουμε έναν που πεινάει, να τρώει λιγότερο.

Όσκαρ Ουάιλντ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιος κύριος Άδωνις που είναι Υπουργός της Κυβέρνησης,προερχόμενος από το ΛΑΟΣ, και εκδότης πονηματων, έγραψε ότι το Ισραήλ όπως και η Ρώμη κάποτε εγγυάται τα δυτικά συμφέροντα εξοντώνοντας όποιον ανθίσταται σε αυτα.Ερωτημα πρώτο: με την ενιαία Ευρώπη του Τρίτου Ράιχ, που έκανε τα ίδια, δολοφονώντας υπανθρώπους, που διαφωνεί; Ερώτημα δεύτερο : αν εμφανιστούν οι Ούννοι η οι Γότθοι στα σύνορα,τι σκέφτεται να κάνει;

Σχολιο.- Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η χαρά δε τον αφήνει...Πάντως αν εμφανίζονταν οι Ούννοι και στριμωχνόταν επειδή εκτός από φασίστας είναι και χαμαίλεοντας θα αλλαζε τροπάρι όπως τότε που ζητούσε συγγνώμες για το περιεχόμενο κάποιων πονημάτων που εξέδιδε.

Σχολιο.- ...συμπληρωματικά..."...ρε μάγκες, επειδής η ΜοSSαντ και οι πάτρονες της, κάνουν ειδεχθή εγκλήματα, δεν σημαίνει ότι μπορούν να νικήσουν!

VENCEREMOS"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξήντα χιλιάδες είναι οι Ισραηλινοί που, για να αποφύγουν τις ρουκέτες της Χεζμπολάχ, έχουν καταφύγει ως πρόσφυγες στα νότια, μακριά από τη βόρεια Παλαιστίνη που είχαν εποικίσει οι πρόγονοί τους το 1948, σφαγιάζοντας τον ντόπιο πληθυσμό. 

Αυτό τον αριθμό ανακοίνωσε ο στρατός των δολοφόνων και βέβαια έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι είναι πολύ περισσότεροι.

Και θα γίνουν ακόμα περισσότεροι τώρα που το σιωνιστικό κράτος πραγματοποίησε την απειλή χερσαίας εισβολής στον Λίβανο. Όπου το περιμένει μια ήττα μεγαλύτερης έκτασης απ' αυτήν του 2006, καθώς αυτή τη φορά έχει ανοίξει πολλαπλά μέτωπα.  

Και τότε, μαύρη μοίρα περιμένει τους κατοίκους της Χάιφα. Που θα ψάχνουν να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη και την Αμερική.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πού να ξέρανε ελληνικά οι Γκλύξμπουργκ και να καταλάβαιναν και τι λέει εκείνο το τραγούδι που χορέψανε χθες στο Βυζαντινό Μουσείο, που τους παραχώρησε η Μενδώνη για να το ξεφτιλίσουν! 

Πού να ξέρανε τι είναι αυτό το "Drapetsona"! 

Πού να ξέρανε ότι όταν το 69% του ελληνικού λαού έδιωχνε οριστικά το σόι τους απ' την Ελλάδα, στις εργατικές συνοικίες που αποτελούν τη Β' Πειραιά το ποσοστό «να φύγουν οι Γκλύξμπουργκ, Δημοκρατία» ήταν 82%. Και στο "Drapetsona" 88%! 

Ε! Πώς να 'χουν ζωή εκεί κάτω;

Σχολιο.- Πολύ αμφιβάλλω αν ξέρει την ιστορία του τραγουδιού και η ίδια. Και το ρεζιλίκι τους πως το χόρεψε, είναι μια άλλη ιστορία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοσίευμα-ερώτηση από τη Jerusalem Post προχθές στις 25  Σεπτεμβρίου

" Είναι το Λίβανο μέρος της υποσχεθείσας Γης - σύμφωνα με τα ιερά τους Βιβλια- προς το Ισραηλ;" 

Απανταει ο ραβίνος Shay Tahan διαβάζοντας κείμενα της Torah ότι αυτό λένε οι στίχοι της.....

Σχολιο.- Αποκάλυψη μεγατόνων έκανε ο Ισραηλινός βουλευτής Αβί Λίπκιν για το μεγάλο Ισραήλ, ανέφερε ότι τα σύνορά του εκτείνονται μέχρι μέσα στο τουρκικό έδαφος.

'Πιστεύω ότι θα πάρουμε την Μέκκα, την Μεδίνα, και το όρος Σινά και θα καθαρίσουμε αυτά τα μέρη ανέφερε ο ισραηλινός συγγραφέας και πολιτικός Αβί Λίπκιν ότι οραματίζεται τα σύνορα του Ισραήλ να εκτείνονται από τον Λίβανο στην Σαουδική Αραβία και από την Μεσόγειο μέχρι τον Ευφράτη.'

Ο όρος 'μεγάλο Ισραήλ' αναφέρεται στην επέκταση του εδάφους και της κυριαρχίας του Ισραήλ για να συμπεριλάβει αυτό που πολλοί ισραηλινοί περιγράφουν ως την ιστορική βιβλική Γη.

Γι’ αυτούς, αυτό περιλαμβάνει τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και τα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν, καθώς και το έδαφος που περιγράφει ο Λίπκιν.

Το σχέδιο για την Μ. Ανατολή όπως είπε ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Οντέτ Γινόν, βασίζεται στο όραμα του ιδρυτή του Σιωνισμού Θεόδωρου Χερστλ, το οποίο αναφέρει ότι το Ισραήλ θα προσαρτήσει μεγάλα τμήματα του Λιβάνου, της Συρίας, της Ιορδανίας, του Ιράκ, της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας και θα δημιουργήσει μια σειρά από φιλικά κράτη όπως το Κουρδιστάν για να εξασφαλίσει την κυριαρχία του στην περιοχή.

Το Σχέδιο ‘Μεγάλη Μέση Ανατολή’ που αναπτύχθηκε το 2001 από τον Αμερικανό συνταγματάρχη Ραλφ Πήτερς προβλέπει την δημιουργία του λεγόμενου Μεγάλου Ισραήλ. Το σχέδιο αναφέρει ότι το Ιράκ και η Συρία θα πρέπει να χωριστούν σε τρία μέρη σιιτικό, σουνιτικό και κουρδικό.

Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία του Κουρδιστάν, το οποίο θα αποτελεί μέρος του Ισραήλ έως τον Ευφράτη.

Για το Ιράν, η αποσύνθεση του Ιράκ και της Συρίας θα σημάνει την ολοκληρωτική κατάρρευση του αποκαλούμενου σιιτικού άξονα και τον αποκλεισμό της πρόσβασης των Ιρανών στην Μεσόγειο.

Επιπλέον, το Ιράν θα αποκτήσει στα βορειοδυτικά σύνορά του μακροπρόθεσμα έναν νέο εχθρό με απεριόριστα στρατιωτικά μέσα.

Σχολιο.- Είναι οι χάρτες του μεγάλου Ισραήλ, (κατά το είναι ο καπιταλισμός.

https://www.youtube.com/watch?v=KzE00o5cn7Q&list=PLnrP6ZVm1enlYh6Du22wK_zDTeeAu65cV&index=38&t=6s



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Δερβένι Κορινθίας καίγεται το σύμπαν, στα κανάλια καίγεται ο εγκέφαλος μας. Άκρα του τάφου σιωπή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλείνουν τα ΕΛΤΑ  μετά από 196 χρόνια. Τα δίνουν όλα σε ιδιώτες. Παραχωρούν καταστήματα και διανομή αλληλογραφίας.

Σχολιο.- Πάνε και τα ΕΛΤΑ. Να ζήσουμε, να τα θυμόμαστε.

Τελικά τίποτα δεν θα αφήσουν ..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O 3ος (ή 4ος) Παγκόσμιος Πόλεμος

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν ειδικά στoν Δυτικό κόσμο, αναγκάζονται να σκέφτονται και να ζουν κάτω από το στεγανό θόλο της “εικονικής πραγματικότητας” που έχει επιβάλει μεθοδικά η ηγεσία της Δύσης. 

Οι ψεύτικες ειδήσεις, η αντιστροφή της πραγματικότητας, η καταιγιστική προπαγάνδα, η επιβολή σιωπής με καταστολή ή όχι, αποτελούν ναρκωτικά που μας μπουκώνει ένα σύστημα για να καλλιεργεί τη μακαριότητα και την αφωνία, όταν δεν καταφέρνει να ελέγχει και να στρέφει κατά που το βολεύει, εντυπώσεις και συνειδήσεις.

-Τον 4ο Παγκόσμιο πόλεμο -αν θεωρήσουμε ότι ο “Ψυχρός” 1947-1990 ήταν ο 3ος- που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους, αυτό που λέμε “συλλογική Δύση”, εναντίον ΟΛΟΥ του υπόλοιπου πλανήτη!

-Ένας πόλεμος που εξελίσσεται αυτή την περίοδο στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη, αλλά κανείς δεν αμφιβάλλει ότι σχεδιάζεται να κλιμακωθεί ταχύτατα και ραγδαία καταρχήν στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και μετά αναπόφευκτα σε κάθε σημείο του κόσμου! 

-Ο Ουκρανικός κι ο Σιωνιστικός ναζισμός είναι απλά τα “μισθοφορικά σώματα”, τα εργαλεία - κραδαίνοντας το ανόητο επιχείρημα της … “αυτοάμυνας” - για να ξεκινήσει η γενική επίθεση που σχεδιάζεται, οργανώνεται, διοικείται, εξοπλίζεται και πληρώνεται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις τοπικές για την ώρα συγκρούσεις σε Ουκρανία-Παλαιστίνη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού παντρεύεται η Θεοδώρα, η κόρη του Κοκού του έκπτωτου βασιλιά με πάρτυ στο βυζαντινό μουσείο που της παραχώρησε η Μενδώνη. 

Είχαν δε το θράσος να χορέψουν τη «Δραπετσώνα» ένα τραγούδι που γράφτηκε για τον βίαιο διωγμό των προσφύγων απ’ τις παράγκες τους στη Δραπετσώνα.

Το τραγούδι γράφτηκε από τον Τάσο Λειβαδίτη και μελοποιήθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη για τα βίαια γεγονότα της «μάχης της παράγκας» το 1960 επι πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή και βασιλείας Παύλου Γκλύξμπουργκ με πρίγκιπα τον Κοκό..

Με αυτό το θράσος οι «γαλαζοαίματοι» σας φτύνουν στα μούτρα, χωρίς καν να αναφέρεται πουθενά πως είναι «τέως» χορεύοντας στο ρυθμό ενός τραγουδιού που εξιστορεί τον πόνο που οι ίδιοι προκάλεσαν.

Τον Φεβρουάριο του 1960 η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα εξαγγείλει τη διάθεση 260 εκατομμυρίων δραχμών για την πραγματοποίηση ρηξικέλευθου προγράμματος στεγαστικής αποκατάστασης προσφύγων και γηγενών. Επρόκειτο για την κατασκευή με εργολαβία 3.500 διαμερισμάτων, σε τετραώροφα και οκταώροφα, εκ των οποίων 1.200 προορίζονταν για τη Δραπετσώνα (συν 1.100 για Αθήνα και 1.200 για Θεσσαλονίκη).

Οι κάτοικοι της Δραπετσώνας θα αντιδράσουν και θα προβάλουν ως μοναδική λύση την αυτοστέγαση. Δηλαδή, αντί να γκρεμιστούν όλες οι παράγκες και να χτιστεί ο νέος συνοικισμός στη θέση του παλιού εξ αρχής, προτείνεται η «επί τόπου αυτοστέγαση» για όλους. Για την αυτοστέγαση περιγράφονταν διάφορες εκδοχές (διώροφα με δύο ιδιοκτήτες ανά κατοικία κ.λπ.) αλλά δεν υπήρχε ακόμη σαφές σχέδιο. 

Η υπεράσπιση της παράγκας θα σημαδέψει τη νέα δεκαετία και θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα όσο ο Καραμανλής συνεχίζει να δίνει φιλέτα σε φίλους εργολάβους και να εφαρμόζει την περίφημη αντιπαροχή.

Από τις 499 προσφυγικές οικογένειες που υποχρεώνονταν να γκρεμίσουν την παράγκα τους, υπάκουσαν μόνο 138 όταν έληξε η προθεσμία που έθεσε η κυβέρνηση. Το φρόνημα των παραπηγματούχων παρέμενε υψηλό και η κυβέρνηση Καραμανλή πήρε την απόφαση για πλήρη απαγόρευση των διαδηλώσεων. Το πρωί της 14ης Νοεμβρίου 1960 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη έφοδος της αστυνομίας και συνεργείων κατεδάφισης. Ο προσφυγικός συνοικισμός θα γεμίσει από πηλήκια της αστυνομίας και της χωροφυλακής και το ξύλο θα είναι αμείλικτο χωρίς εξαιρέσεις, με τις ευλογίες της κυβέρνησης Καραμανλή και του βασιλιά Παύλου.

Οι γυναίκες θα πρωτοστατήσουν στη «μάχη της παράγκας», μια μάχη που δόθηκε ακριβώς 11 χρόνια μετά το τέλος του Εμφυλίου. Οι κάτοικοι της Δραπετσώνας, θύματα του κράτους των νικητών, διωγμένοι από το καθεστώς Μεταξά, κυνηγημένοι από τους δωσίλογους κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, εξόριστοι στη Μακρόνησο και αλλού τη δεκαετία του 1950, θα στείλουν το δικό τους μήνυμα στην Ελλάδα του 1960. «Εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί».

«Μ' αίμα χτισμένο, κάθε πέτρα και καημός

κάθε καρφί του πίκρα και λυγμός

Μα όταν γυρίζαμε το βράδυ απ' τη δουλειά

εγώ και εκείνη όνειρα, φιλιά

Το 'δερνε αγέρας κι η βροχή

μα ήταν λιμάνι κι αγκαλιά και γλυκιά απαντοχή

Αχ, το σπιτάκι μας, κι αυτό είχε ψυχή.

Πάρ' το στεφάνι μας, πάρ' το γεράνι μας

στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή

Κράτα το χέρι μου και πάμε αστέρι μου

εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δύο νεκροί(35+40χρονών)στο Δερβένι Κορινθίας κάηκαν στην προσπάθεια τους να ελευθερώσουν ζωάκια από μαντρί φίλου τους.

Ηταν παντρεμένοι με τρία παιδάκια έκαστος.

Του ενός το τρίτο είναι ακόμα στην κοιλιά της μαμάς του.

Τους λέγανε Βασίλη κ Δημήτρη,

έμεναν στη Λυκοποριά.

Από χτες καίγεται η μισή Κορινθία και όμως στα κανάλια τσιμουδιά. Κάτοικοι με πυροσβέστες και εποχικούς παλεύουν μόνοι. Καμία ελπίδα πια.

Σχολιο.- Είδαμε χθες τα πυροσβεστικά να κάνουν βόλτες στο χωριό και καλα, ότι φουλαρανε νερό.

Σχολιο.- Μόλις καούνε όλα θα βάλουνε τις ανεμογεννήτριες. Αυτοί τις βάζουν τις φωτιές, στέλνουν την πυροσβεστική να ελέγχει μη τυχόν σβήσει, και  μόλις σβήσει   φυτεύουν ανεμογεννήτριες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟ ΑΝΟΙΑΚΟ ΡΑΜΟΛΙ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ...

«Είναι ώρα για κατάπαυση του πυρός» είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στη Ρεχόμποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ την ιδια στιγμή που σπρωχνουν τούς σιωνιστές πιο βαθιά στόν πόλεμο...

Νωρίτερα, ο ιδιος είχε χαρακτηρίσει απονομή δικαιοσύνης την εξόντωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά στη Βηρυτό....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ

Φωτογραφίες απο την χθεσινη διαδήλωση με εργατικά σωματεία στους Αγίους Θεόδωρους για να σταματήσει ο ανεφοδιασμός καυσίμων στο κράτος δολοφόνο του Παλαιστινιακού και Λιβανέζικου λαού απο την Motor Oil του Βαρδινογιάννη….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όντως η εναέρια επιτήρηση της ακυβέρνητης πέτυχε τον στόχο της..30 χιλιόμετρα μέτωπο πυρός και δύο νεκροί στην Κορινθία

Σχολιο.- Πώς αλλιώς θα φυτρώσουν οι ανεμογεννήτριες;;;;;;; Χρειάζονται χώρο και καμένα δέντρα για να μην εμποδίζουν τον άνεμο στα φουρφούρια......

Σχολιο.- Οχιιι ρε γμτ...πρόκειται διάβασα,για δύο άνδρες 35 και 40 ετών που χάθηκαν στην περιοχή Άνω Πιτσά στο Ξυλόκαστρο και αγνοούνταν από το βράδυ της Κυριακής (29.9.2024) την ώρα που την περιοχή περικύκλωνε η φωτιά πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς ένα μαντρί για να απομακρύνουν τα ζώα από το μέτωπο της φωτιάς τ ρ α γ ι κ ο απανθρακωθηκαν!....

Σχολιο.- Ανθρώπινο λίπασμα για τα φουρφύρια

101  οι καμμενοι στο Μάτι,και δεν κουνήθηκε κανένας πολιτικός απ' την θέση του!

Σχολιο.- Πότε κουνήθηκαν ή πότε ανέλαβαν κάποια ευθύνη ;;;;; Μήπως στα Τέμπη;;;;; Ανάληψη ευθύνης συνεπάγεται παραίτηση!!!!!!!

Σχολιο.- συμφωνώ,  όλοι τούτοι δεν ενδιαφέρονται για ανθρώπινες ζωές ,τους ενδιαφέρει μόνον η καρέκλα τους και πώς θα γεμίσει η τσέπη τους,  λες και θα ζήσουν αιωνια



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σπίτι είναι φυσικό κι όχι αποδιδόμενο δικαίωμα κάθε ανθρώπου.Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ΤΩΡΑ.

Σχολιο.- Δεν τον κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ;;;

"Ηγετίδια" του τσυριζα είστε για φτύσιμο και φούντο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-4,4% - Ρωσική οικονομική ανάπτυξη - διπλάσια από πέρυσι.

-Η ρωσική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 4,4% το 7μηνο του 2024 , ποσοστό που είναι πάνω από 2 φορές υψηλότερο από τις αξίες του περασμένου έτους.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, η αύξηση των επενδύσεων σε πάγιο κεφάλαιο έφτασε το 11%, αναφέρει η ρωσική κυβέρνηση

-Οι βασικοί μοχλοί ανάπτυξης ήταν οι βιομηχανίες στον πραγματικό τομέα της οικονομίας - κυρίως η μεταποιητική βιομηχανία. Υψηλά ποσοστά στις κατασκευές και τη γεωργία.

-" Η ρωσική οικονομία ... δέχεται τεράστια πίεση, οι περιορισμοί από μη φιλικές χώρες επεκτείνονται και νέες προκλήσεις εμφανίζονται.

Υπό την ηγεσία του αρχηγού του ρωσικού κράτους … είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν οι περιορισμοί, να υποστηριχθούν οι πολίτες, οι επιχειρηματίες και τα αναπτυξιακά έργα, θέτοντας τα θεμέλια για περαιτέρω ανάπτυξη», δήλωσε η ρωσική κυβέρνηση.

-Το 2024, το παγκόσμιο εμπόριο μειώθηκε κατά 2% λόγω των αυστηρότερων εμπορικών μέτρων και της διακοπής των αλυσίδων μεταφορών και logistics.

Το 2023 εισήχθησαν 3 χιλιάδες νέοι περιορισμοί.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ επιβραδύνεται.

Στις χώρες της ζώνης του ευρώ δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1%, γεγονός που υποδηλώνει σημάδια στασιμότητας στις χώρες αυτές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΚΩΛΟΣΟΓΟ 

ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΙ ΟΙ ΕΚΠΤΩΤΟΙ …

ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΚΠΤΩΤΟΙ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗ «Δραπετσώνα» 

ΣΤΟ PRE WEDDING PARTY ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ που σε χρόνο DT μετατρέπεται σε ΤΣΑΜΙΚΟ - DΙSCO 

ΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΡΕ ΦΙΛΕ 

«…ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ»

ΓΕΡΑ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ 

ΕΛΛΗΝΟΥΤΣΟΙ-ΔΕΞΙΟΙ

Σχολιο.-  Με τέτοιο λαό, όχι μόνο γάμους θα κάνουν, αλλά θα ξανά έρθουν , τυχαία δεν διάλεξαν αυτό το τραγούδι που μεταξύ άλλων λέει και το ''Αχ, το σπιτάκι μας, κι αυτό είχε ψυχή.''

Σχολιο.- Τι γνωρίζει η νέα γενιά για τους κηφήνες της Βασιλείας και για το δημοψήφισμα του 74 για να εμποδίσει την επιστροφή της που το τελευταίο διάστημα με κηδείες, με βαφτίσια και με γάμους καλλιεργείται το κλίμα ;;;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικαστική  απόφαση  σταθμός κατά των fund και των κόκκινων δανείων

Ένας δανειολήπτης προσέφερε την οφειλή των 50.000 ευρώ για να σώσει το σπίτι του αλλά ο servicer ήθελε σώνει και καλά πλειστηριασμό και το Εφετείο Αθηνών αποφάσισε όχι μόνο να αναστείλει τον πλειστηριασμό αλλά και να μην πληρώσει τίποτα ο δανειολήπτης λόγω της καταχρηστικής συμπεριφοράς του servicer.

Σχολιο.- Βέβαια μπαίνει το ερώτημα από που κι ως που έχουν δικαιώματα οι servicers αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Η Δύση υποσχέθηκε κατάπαυση του πυρός εάν το Ιράν δεν προβεί σε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ!

«Οι υποσχέσεις των ηγετών της Αμερικής και της Ευρώπης να παύσουν πυρ με αντάλλαγμα να μην απαντήσουμε στη δολοφονία του Χανίγια ήταν καθαρά ψέματα»

— Ιρανός πρόεδρος

-Καλώς ήρθες στην πραγματικότητα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρχισε η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο! Τα Κατοχικά στρατεύματα εισβάλουν στο έδαφος του Λιβάνου.

30/09/2024

Άρχισε η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο. Τα κατοχικά στρατεύματα εισβάλουν στο έδαφος του Λιβάνου. Σύμφωνα με τη διπλωματία των ΗΠΑ η Τσαχάλ ξεκίνησε «περιορισμένες» χερσαίες επιχειρήσεις στο Νότιο Λίβανο αλλά ο λιβανικός τύπος λέει ότι γνωστοποιήθηκε. Ο εβραικός τύπος όμως δείχνει Ισραηλινούς κομάντο σε πορεία στα σύνορα. Το Ισραηλινό πυροβολικό σφυροκοπά θέσεις των υπερασπιστών του πατρώου εδάφους..Τα τανκς του Ισραήλ κινήθηκαν εντός του Νότου του Λιβάνου και εισέβαλαν σε μια κυρίαρχη χώρα. Με λευκό φώσφορο πλήττουν τώρα το Ν Λίβανο οι Ισραηλινοί..

Ο στρατός του Λιβάνου αποσύρεται από κάποιες παραμεθόριες θέσεις στο Νότο με πληροφορίες να κάνουν λόγο για επικείμενη ισραηλινή εισβολή. Άλλες αναφορές τον θέλουν να έχει αποσυρθεί 5 χλμ από τα σύνορα. Για τακτική αναδίπλωση κάνει λόγο το LBC.O στρατός απαντάει στα ισραηλινά πυρά. Η Χεζμπολάχ παραμένει στις προκεχωρημένες θέσεις της..Οι δυνάμεις της UNIFIL εκκρεμούσαν από τα προηγούμενα κέντρα τους που βρίσκονται στα νότια σύνορα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη σιωνιστική εισβολή.

«Hadshot Bazaman»: Η ισραηλινή κυβέρνηση ετοιμάζεται σύντομα να κηρύξει κατάσταση «πολέμου» στον Λίβανο

100 τανκ του Ισραήλ είναι ήδη στα σύνορα του Λιβάνου.

Ισραηλινά τανκς εισέρχονται στην πόλη Rmeish, στο νότιο Λίβανο. (Al Arabiya)

Σύμφωνα με το Maariv Online, το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε μια περιορισμένη χερσαία επιχείρηση στο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός καλεί τους κατοίκους πολλών περιοχών της Νότιας Βηρυτού όπως Bharat Hreik και Burj al-Barajneh να απομακρυνθούν.

Ισραηλινά τανκς βομβαρδίζουν επί του παρόντος τα λιβανέζικα χωριά Khiam και Kafr Kila, στο νότιο Λίβανο..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλήθεια είναι ότι όσο υπήρχε η Σοβιετική Ένωση με το παράδειγμα της που απευθυνόταν σε όλο τον κόσμο, ο καπιταλισμός στην προσπάθεια του να την ανταγωνιστεί, αναγκάστηκε να υιοθετήσει κάποια από τα μέτρα που πρώτη είχε εφαρμόσει.  

Δηλαδή τη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για όλο τον κόσμο,  το 8ωρο, την μηνιαία άδεια μετ αποδοχών,, και γενικά το κοινωνικό κράτος για τους εργαζόμενους και τους αγρότες. Και αυτά όχι σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη. Αλλά θεωρούταν πως είναι η πρόοδος και νομοτελειακά όλα τα κράτη προς τα εκεί βαδίζανε.

Μόλις η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε, κατέρρευσε μαζί της και το κοινωνικό κράτος. Επικράτησε ένας κανιβαλικός νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός που βασική του αρχή είναι ότι το κοινωνικό κράτος είναι σκουπίδι που πρέπει να ξεφορτωθούμε. Πάτα τον άλλο για να ανέβεις, φάε τον διπλανό σου για να επικρατήσεις. 

Για να φτάσουμε μετά από 25 χρόνια να υποβαθμιστούμε ακόμα περισσότερο, και να περάσουμε από τον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό στον τεχνοφεουδαρχικό νεοφιλελεύθερο ανώμαλο διεστραμμένο  καπιταλισμό, που εχθρεύεται τον ίδιο τον Άνθρωπο και θεωρεί ότι μόνο οι κεφαλαιούχοι μπορούν να ζούνε, και οι Άνθρωποι πρέπει να μεταφερθούν στο επίπεδο του ζώου. Στην επικράτηση δηλαδή της σιωνιστοναζιστικής ιδεολογίας με την  αμέριστη υποστήριξη των δυτικών αποικιοκρατών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιούχα και ..."αντε γεια" στο δολοφόνο Νετανιάχου. Ίσως η μόνη στιγμή που άξιζε από την 79η ΓΣ του ΟΗΕ! 

https://twitter.com/i/status/1840542361417294168



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Jerusalem Post: Ο θεός μας υποσχέθηκε τα εδάφη του Λιβάνου

30/09/2024

Τις τελευταίες ημέρες ένα από τα trending θέματα στο X (πρώην Twitter) στις ΗΠΑ είναι και η φράση Μεγάλο Ισραήλ (Greater Israel) όπου χρήστες της πλατφόρμας σχολιάζουν την επεκτατική πολιτική του Ισραήλ. Το θέμα ανέβηκε αισθητά χτες όταν το Ισραήλ βομβάρδισε και την Υεμένη ενώ το τελευταίο διάστημα έχει βομβαρδίσει και πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, το Λίβανο και τη Συρία.

Ενώ όμως στο X η αναφορά στο Μεγάλο Ισραήλ χρησιμοποιείται συνήθως από επικριτές της χώρας, μέσα στο Ισραήλ κάποιοι συζητούν πολύ σοβαρά τα νέα σύνορα που θα πρέπει να έχει το κράτος τους. Στις 25 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα Jerusalem Post δημοσίευσε κείμενο με τίτλο «Είναι ο Λίβανος τμήμα της Γης της Επαγγελίας;». Το κείμενο με την υπογραφή του Μαρκ Φις αναλύει το Τορά (πέντε τεύχη της εβραϊκής βίβλου) για να διαπιστώσει αν το Ισραήλ «έχει την υποχρέωση» να καταλάβει τα εδάφη του Λιβάνου, αφού τα έχει υποσχεθεί ο Θεός.

Το συμπέρασμα του αρθρογράφου είναι ότι η Γη της Επαγγελίας περιλαμβάνει την περιοχή από το Νείλο μέχρι τον Ευφράτη δηλαδή εδάφη της Δυτικής Όχθης, της Γάζας, του Λιβάνου, της Συρίας, της Ιορδανίας και του Ιράκ. Το κείμενο μάλιστα καταλήγει με την εξής διαπίστωση «Αν κοιτάξει κανείς έναν χάρτη, θα μείνει έκπληκτος από το πόσο βόρεια εκτείνεται αυτό το ποτάμι (Ευφράτης) και πόσο απέραντη είναι πραγματικά η Γη του Ισραήλ. Αν και μπορεί να μην είμαστε σε θέση να το διεκδικήσουμε ξανά στην εποχή μας, ο Hashem (Θεός) σίγουρα θα μας το επιστρέψει σύντομα.

H Jerusalem Post κράτησε το κείμενο στην ιστοσελίδα της για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν το διαγράψει. Είχε σωθεί όμως στο αρχείο του wayback machine και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ 

https://web.archive.org/web/20240925152307/https://www.jpost.com/judaism/article-821680

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που στο Ισραήλ αποφάσεις λαμβάνονται ή προωθούνται μέσα από τον φονταμενταλιστικό φακό πολιτικών ή δημοσιογράφων που αποδίδουν τις πράξεις τους στα ιερά κείμενα του Ιουδαϊσμού. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι οι συνεχείς αναφορές του Νετανιάχου και άλλων πολιτικών στα «παιδιά του Αμαλήκ». 

Όπως εξηγούσαμε «o Αμαλήκ ήταν εθνάρχης των αμαληκιτών οι οποίοι στην εβραϊκή βίβλο είναι οι σημαντικότεροι εχθροί των ισραηλιτών. Στο 25ο κεφάλαιο του Δευτερονόμιου μάλιστα ο θεός δίνε εντολή να αφανίσουν όλους τους αμαληκίτες φροντίζοντας να σβήσουν ακόμη και τη μνήμη τους -«ἐξαλείψεις τὸ ὄνομα Ἀμαλὴκ ἐκ τῆς ὑπὸ τὸν οὐρανὸν καὶ οὐ μὴ ἐπιλάθῃ».

Απευθυνόμενος σε Ισραηλινούς στρατιώτες ο Νετανιάχου είχε δηλώσει «Να θυμάστε τι σας έκανε ο Αμαληκ. Δεν θα το ξεχάσουμε και θα πολεμήσουμε». Η συγκεκριμένη φράση χαρακτηρίστηκε σαν ένα άμεσο κάλεσμα προς όλα τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ να προχωρήσουν σε ολοκληρωτικό αφανισμό των Παλαιστινίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις κατατέθηκαν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης από τους δικηγόρους της Νότιας Αφρικής ως αποδεικτικό στοιχείο για την πρόθεση του Ισραηλινού πρωθυπουργού να πραγματοποιήσει γενοκτονία στη Γάζα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιράν «βγαίνει από το κάδρο» της κρίσης: «Δεν θα κτυπήσουμε το Ισραήλ» – Ενημερώθηκαν Μόσχα και Πεκίνο

«Μόνο αν απειληθεί η εδαφική μας ακεραιότητα θα απαντήσουμε στο Ισραήλ» δήλωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ

30.9.2024 | 23:59

Το Ιράν δεν θα απαντήσει στο Ισραήλ για την δολοφονία Νασράλα, καθησύχασε Μόσχα και Πεκίνο, η Τεχεράνη, απαντώντας στις «παρεμβάσεις ανησυχίας» Ρωσίας και Κίνας για πιθανή άμεση επίθεση στο Ισραηλινοναζιστικό αποικιακό καθεστώς λόγω της εξόντωσης Νασράλα.

Λίγο μετά τις ενημερώσεις των δύο κύριων συμμάχων του Ιράν ο υπουργός Εξωτερικών του τελευταίου, Αμπάς Αραγτσί, με δήλωση του στο AFP, δήλωσε ότι «Η Τεχεράνη δεν θα στείλει μαχητές στον Λίβανο ή στη Γάζα και θα απαντήσει στο Ισραήλ μόνο αν απειληθεί η εδαφική του ακεραιότητα», περιγράφοντας με ακρίβεια το πλαίσιο που έχει :Σε μια τέτοια σύγκρουση διακυβεύονται πολλά περισσότερα από την τύχη ενός Νασράλα ή ενός Χανίγια ή ενός Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμενη, ή των 5 Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων που τους σκότωσαν οι πρακτορες της Μοσάντ μέσα στο ίδιο το Ιράν, ή τις πλήρως διαβρωμένες Ιρανικές μυστικές υπηρεσίες από την ισραηλινοναζιστική Μοσάντ.

Η πιθανότητα ανατροπής της ιρανικής ισλαμικής δημοκρατίας  μετά από μία πιθανή ήττα στην σύγκρουση με Ισραηλινοναζιστικό αποικιακό καθεστώς και ναζιστικές ιμπεριαλιστικές αποικιοκρατικές ΗΠΑ, είναι περισσότερο εφιάλτης για Ρωσία και Κίνα, παρά οτιδήποτε άλλο.

Τόσο η Μόσχα, όσο και το Πεκίνο, συστήνουν στην ιρανική ηγεσία «να μην παρασυρθεί από την ισραηλινοναζιστική παγίδα και εμπλακεί σε ανοικτό πόλεμο κατά του Ισραηλινοναζιστικού καθεστώτος».

Οι δύο αντίρροπες των ναζιστικών ιμπεριαλιστικών αποικιοκρατικών ΗΠΑ δυνάμεις τονίζουν ότι «Εγγυώνται την ασφάλεια του Ιράν»  αλλά υπό τον όρο ότι ότι «Δεν θα κλιμακώσει την κρίση».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: Προελαύνουν οι Ισραηλινοναζί – Πρώτες εστίες αντίστασης από Χεζμπολάχ- Τραυματίστηκε θανάσιμα Ελληνορθόδοξος ιερέας

Σφοδροί βομβαρδισμοί της Βηρυτού - Μπαράζ πυροβολικού κατά των θέσεων της Χεζμπολάχ 

30.09.2024 | 22:21

Οι ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις με την κάλυψη πυροβoλικού έχουν προχωρήσει 5 χλμ. εντός του λιβανικού εδάφους αντιμετωπίζοντας σποραδική αντίσταση από μαχητές της Χεζμπολάχ ενώ ο λιβανικός Στρατός, αποχώρησε από τα νότια σύνορα της χώρας αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο Στρατός του Λιβάνου, μια μικρή δύναμη, έτσι ή αλλιώς, αποχωρεί από τις  θέσεις του, όπως πάντα, αφήνοντας πίσω του την Χεζμπολάχ να αντιμετωπίσει τους ισρναηλινοναζί.

Ισραηλινοναζιστικές ειδικές δυνάμεις μαζί με τεθωρακισμένες δυνάμεις ανοίγουν τον δρόμο για την δεύτερη ισραηλινή κατοχή του νοτίου Λιβάνου μετά το 1998, ήδη από χθες το βράδυ, έχοντας προχωρήσει 3 χιλιόμετρα, ενώ διακηρυγμένος στόχος των ισραηλινοναζί είναι να καταλάβουν 50 χιλιόμετρα σε βάθος, στην ουσία τον Νότιο Λίβανο.

Πριν λίγο αναφέρθηκαν επιθέσεις και στον νότο του Λιβάνου στις περιοχές Kokba, Rashaya al-Fakhar, Kfar Kila, Khiyam, στους ποταμούς Blat και Litani, μεταξύ Zawtar και Deir Siryan στο νότιο Λίβανο από μαχητικά της ισραηλινοναζιστικής Αεροπορίας που υποστηρίζουν τις χερσαίες δυνάμεις.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε πως προσέβαλε τα πρώτα τμήματα Ισραηλινοναζί στο έδαφος του Λιβάνου στην περιοχή Κφάρ Κίλα, καθώς και την Οντάισε.

Ανταποκρίτρια του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων του Λίβανου στη πόλη Μαρτζαγιούν ανέφερε ότι ισραηλινοναζιστική επιδρομή οδήγησε στο θάνατο τριών ανθρώπων, στο χωριό Ιμπέλ αλ-Σακί.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η ισραηλινοναζιστική επιδρομή οδήγησε επίσης, στον θανάσιμο τραυματισμό του Ελληνορθόδοξου ιερέα, πατήρ Γρηγορίου Σαλλούμ, της ενορίας του Αγίου Γεωργίου στο ίδιο χωριό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κυβερνητικό Νοσοκομείο Μαρτζαγιούν για για να διαπιστωθεί ο θάνατος του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου δεν έχει καμία σχέση με το πεδίο των συγκρούσεων, δεν είναι καν στο χωριό, είναι μόνη της σε ένα λόφο, και βομβαρδίστηκε από τους σιωνιστοναζιστές σατανιστές γιατί μισούν οτιδήποτε Χριστιανικό. 

Κάτω από τον λογαριασμό στην πλατφόρμα Facebook που διατηρεί ο πάτερ, συγχωριανοί και πιστοί προσεύχονται για την γρήγορη ανάρρωσή του, χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι ήδη νεκρός.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι περισσότερες αν όχι όλες οι εκκλησίες στον Λίβανο – ανεξαρτήτως δόγματος – έχουν ανοίξει και έχουν υποδεχθεί εκτοπισμένους.

Το Πατριαρχείο Αντιόχειας έχει καταδικάσει τις επιθέσεις στον Λίβανο ήδη από τις 18 Σεπτεμβρίου. «Αυτό που συνέβη αποτελεί κατάφωρη παραβίαση και επιθετικότητα σε κάθε τι που σχετίζεται με την ανθρωπότητα, καθώς και επικίνδυνο προηγούμενο στη χρήση των μέσων επικοινωνίας ως εργαλείου θανάτου δίχως διάκριση μεταξύ στρατιωτών και αμάχων», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αντιοχείας το οποίο καταδικάζει παράλληλα τα όσα συνέβησαν και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των αμερικανών σιωνιστοναζί σατανιστών αποικιοκρατών ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από το Ισραηλινοναζιστικο σιωνιστοσατανιστικό καθεστώς για την εισβολή στον Λίβανο την οποία χαρακτήρισε το Τελ Αβίβ «κομψά», «περιορισμένης έκτασης επιχειρήσεις χερσαίες επιχειρήσεις».

Oι Ισραηλινοί έχουν συγκεντρώσει τέσσερις Ταξιαρχίες με πάνω από 200 άρματα μάχης και 600 τεθωρακισμένα και φυσικά δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα όσο η Χεζμπολάχ παραμένει ακέφαλη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελληνορθόδοξος ιερέας ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ από ισραηλινό βομβαρδισμό στο Λίβανο! ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ! ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

30/09/2024

Ισραηλινοναζιστική βόμβα στο Ibl AlSaqi στο Λίβανο τραυμάτισε θανάσιμα τον π. Gregorius Saloum, Ελληνορθόδοξο ιερέα της ενορίας Άγιος Γεώργιος GO, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση όπου και κατέληξε. Χτυπήθηκε κατά το βομβαρδισμό κοντά στην εκκλησία Αγ Γεωργίου στην πόλη Ibl al-Saqi ο ιερέας της ενορίας ο π. Γρηγόριος ενώ η πρεσβυτέρα είναι στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση. Την είδηση του θανάτου του μεταφέρει τώρα το info3Lebanon.

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ!

ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΕΣΣΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

Ο στρατός του Αντίχριστου στοίχισε το σπίτι του Ελληνορθόδοξου ιερέα που ήταν πολύτεκνος και έχει 6 κόρες.. Στοχευμένη δολοφονία.. Και άλλα μέλη της οικογένειας του τραυματίστηκαν. .

Νωρίτερα..

https://twitter.com/ChristiansMENA/status/1840809623051239646?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1840809623051239646%7Ctwgr%5E2c4b5a5a534ad772c04c57163b60c7e3e24aaf39%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdimpenews.com%2F2024%2F09%2F30%2Fceb5cebbcebbceb7cebdcebfcf81ceb8cf8cceb4cebfcebecebfcf82-ceb9ceb5cf81ceadceb1cf82-cf84cf81ceb1cf85cebcceb1cf84ceafcf83cf84ceb7cebaceb5%2F

https://x.com/ChristiansMENA/status/1840812465954676967

Ιερομάρτυρας π. Γρηγόριος ο Λιβανέζος σκοτώθηκε από Σιωνιστοναζιστές

Όπως ο Μάρτυρας επίσκοπος Χαλεπίου Παύλος ευλόγησε με το αίμα του τον αγώνα του συριακού λαού κατά τζιχαντοφασιστών υποχείρια σιωνιστοναζιστών έτσι και ο π. Ο Γρηγόριος ευλογεί με το αίμα του τον αγώνα ανεξαρτησίας του λαού του Λιβάνου ενάντια στο ασκέρι που θα φέρει το ψευδεπίγραφο!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως οι Ναζί.. Το Ισραήλ βομβάρδισε μια εκκλησία στο χωριό Kfour στο Λίβανο. ΒΙΝΤΕΟ

30/09/2024

Οπως οι Ναζί.. Το Ισραήλ βομβάρδισε μια εκκλησία στο χωριό Kfour βόρεια της Βηρυτού στο Λίβανο.

https://twitter.com/i/status/1840716596429426754

https://twitter.com/i/status/1840741032792641590