Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Τριτη 22 Μαιου 2018


Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
Τα διεθνή ΜΜΕ για τις εκλογές στη Βενεζουέλα

Αρκετά διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν επικεντρωθεί σε επικοινωνιακές επιθέσεις κατά της εκλογικής διαδικασίας της Βενεζουέλας, παρά το γεγονός ότι δεν συνέβη σε άλλες παρόμοιες εκλογές.
Η εκλογική διαδικασία που διεξήχθη την Κυριακή στη Βενεζουέλα οδήγησε στη νίκη του προέδρου Νικολά Μαδούρο, ο οποίος επανεξελέγη για την περίοδο 2019-2025 με 67,7% των ψήφων (συνολικά 5,823,728 ψήφους).
Ωστόσο, τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης ευθυγραμμισμένα με τη διεθνή δεξιά επιμένουν στη μετάδοση πολωμένων ειδήσεων σχετικά με την εκλογική διαδικασία.
Η κάλυψη των μεγάλων αλυσίδων ενημέρωσης στην Κολομβία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ισπανία, καθοδηγείται από μια επικοινωνιακή εκστρατεία κατά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, με σκοπό να αποδοκιμάσει τα επαναστατικά επιτεύγματα και να μην αναγνωρίσει τη στάση εκείνων που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.

Υποτιθέμενες παρατυπίες
Μία από τις κύριες πληροφορίες που τονίζει ο διεθνής τύπος είναι οι κατηγορίες για απάτη που εξέδωσαν οι πρώην υποψήφιοι της αντιπολίτευσης, Χένρι Φαλκόν και Χαβιέρ Μπερτούτσι. Ο Φαλκόν ζήτησε να διεξαχθούν και πάλι οι εκλογές τον Οκτώβριο του 2018.
Τα μέσα αυτά αποκρύβουν τις δηλώσεις που εξέδωσαν οι 150 διεθνείς συνοδοί, προερχόμενοι από 40 χώρες της Αφρικής, την Ασία, την Αμερική, την Ευρώπη και την Ωκεανία, οι οποίες τόνισαν τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα του εκλογικού συστήματος της Βενεζουέλας καθ όλη την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.
«Δεν γνωρίζω στον κόσμο μια πιο διαφανή και αυστηρή εκλογική διαδικασία όπως αυτή της Βενεζουέλας. Αυτό που είδα εδώ είναι ότι υπάρχει ένα εορταστικό και δημοκρατικό κλίμα», δήλωσε η διεθνής παρατηρήτρια και μόνιμη εκπρόσωπος της Αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, Arikana Chihombori Quao.
Για να αποφευχθούν αμφιβολίες σχετικά με τυχόν παρατυπίες στη διαδικασία, ο επανεκλεγμένος πρόεδρος κάλεσε τους διεθνείς συνοδούς να παραμείνουν στη χώρα μέχρι να ελεγχθούν όλες οι ψήφοι.

Επιθέσεις κατά της συμμετοχής
Με τη σειρά τους, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι υπήρξε χαμηλή προσέλευση σε αυτές τις εκλογές, η οποία ήταν περίπου 48%.
Ωστόσο, σε άλλες εκλογικές διαδικασίες όπως στις εκλογές με το Μακρόν στη Γαλλία (όπου η συμμετοχή ήταν 42% το 2017) ή με τον Ντόναλντ Τράμπ στις ΗΠΑ (με 46% των ψήφων και το 54% της συμμετοχής) δεν έγινε καμία σχετική αναφορά.
Ακόμη και το ποσοστό συμμετοχής του Χουάν Μανουέλ Σάντος, το οποίο ήταν κοντά στο 47% το 2014 (παρόμοιο με εκείνο που έλαβε ο Νικολάς Μαδούρο), δεν ήταν τόσο σημαντικό για να επισημανθεί στις ειδήσεις.
Παρά τον οικονομικό πόλεμο εναντίον της Βενεζουέλας και το εθνικό και διεθνές μποϊκοτάζ, εκφραζόμενο σε τις απειλές από τις παρεμβατικές κυβερνήσεις, περισσότεροι από 8.603.936 εκατομμύρια άνθρωποι προσήλθαν στις κάλπες και άσκησαν το δικαίωμα ψήφου σε μια μέρα ειρήνης και ηρεμίας χωρίς αξιοσημείωτα περιστατικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΩΡΑ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ  ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ
Η [ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΨΗΦΙΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙΣ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να είσαι ο Γκαργκάνας τώρα, ο δικός μας ο Αριστερός, να έχεις τυπώσει 5000 σημαίες για το ΚΕΕΡΦΑ και να μην έχεις ούτε 10 άτομα να της κρατάνε.
Δράμα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Sanne Wallis de Vries σατιρίζει το τραγούδι της Netta Barzilai που κέρδισε στη Γιουροβίζιον, κατακρίνοντας τον ισραηλινό στρατό για τις δολοφονίες του εναντίον των κατοικων της Γάζας με το ρεφρέν "Κοιτάξτε τι όμορφα ρίχνω τους πυραύλους".
Mια σατιρική εκπομπή στην ολλανδική τηλεόραση διακωμωδεί το τραγούδι του Ισραήλ "Toy" που κέρδισε στην Γιουροβίζιον, με νέους στίχους που κατακρίνουν αυστηρά το Ισραήλ και τη συμπεριφορά του στους Παλαιστίνιους. (https://youtu.be/h6LJfB6Ftiw)
Η δημοφιλής ολλανδέζα κωμικός Sanne Wallis de Vries, που πρωταγωνιστεί στο “Samme Wallis de Vries Show,” εμφανίστηκε παρωδώντας την ισραηλινή νικήτρια στη Γιουροβίζιον Netta Barzilai, φορώντας κιμινό και έχοντας την ίδια κώμωση.
Ο πρώτος στίχος του τραγουδιού, σε ελεύθερη απόδοση από τα Ολλανδικά, λέει: "Kοιτάξτε με, είμαι μια πολύ γλυκιά χώρα / οι ηγέτες όλου του κόσμου τρώνε από το χέρι μου / Μ' ένα φιλί σβήνω όλες τις φωτιές. Κάνουμε πάρτυ, θα έρθετε; Πιο μετά, στο Τέμενος Αλ Ακσά, θα το εκκενώσουμε σύντομα έτσι κι αλλιώς."
https://www.youtube.com/watch?v=h6LJfB6Ftiw&feature=share



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο 85χρονος γελοιογράφος της εφημερίδας Suddische Zeitung απολύθηκε επειδή σχεδίασε αυτή την υποτίθεται αντισημιτική σατιρική εικόνα του Μπίμπι (Νετανυάχου) και της Νέτα Μπαρτζιλάϊ να λέει "Του χρόνου στην Ιερουσαλήμ". Δεν είναι αντισημιτική και είναι ντροπή για τον εκδότη να υποκύπτει στην πίεση του ισραηλινού λόμπυ, που σκοπίμως συγχέει την κριτική του Ισραήλ με τον αντισημιτισμό. Παρακαλώ κυκλοφορείστε την εικόνα, για διαμαρτυρία στην λογοκρισία και στην δύναμη που έχει η σιωνιστική αστυνομία σκέψης να καταπνίγει τον άβολο γι' αυτήν λόγο.
μέσω του Richard Silverstein
** (O Ronnie Barkan είναι ισραηλινός ακτιβιστής, αρνητής στράτευσης και συνιδρυτής της ισραηλινής ομάδας "Μποϋκοτάζ από τα μέσα" [Boycott from within]. O Richard Silverstein είναι αμερικανοεβραίος, και αρθογραφεί μέσω του blog του Tikun Olam.)




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(Αυτο εγινε τον οκτωβριο του 2017 αλλα το ξαναβαζω)
Μια τρομερή σκηνή στον  ξεφτιλοΟΗΕ:
Η εκπρόσωπος της Κούβας στην Ουνέσκο, με δάκρυα στα μάτια, βάζει στη θέση του τον ξιπασμένο Ισραηλινό εκπρόσωπο, που με σηκωμένο το δάκτυλο κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στη συζήτηση για δύο καταδικαστικές για το Ισραήλ προτάσεις και κατά παράβαση του κανονισμού που προφανως γνωρίζει αλλά περιφρονεί, ζητά από το σώμα να σηκωθεί και να κρατήσει ενός λεπτού σιγή για το ολοκαύτωμα. Οι πρέσβεις αλληλοκοιτάζονται και ευγενικά σηκώνονται, σεβόμενοι τα θύματα του ναζισμού, με κάποια αμηχανία.
Το λεπτό περνά, ο Ισραηλίτης τελειώνει την ομιλία του μέσα σε εθνικιστικό παραλήρημα.
Και θα ήταν ένας εξοργιστικά καταχρηστικός επικοινωνιακός θρίαμβος γι αυτόν, αν δεν είχε την ατυχία να είναι η σειρά τής πρέσβειρας της Κούβας να πάρει το λόγο μετά απ’ αυτόν:
«Μόνο ο πρόεδρος έχει τη δικαιοδοσία να ζητήσει ενός λεπτού σιγή. Είναι απαράδεκτο να προσπαθεί να επηρεαστεί η απόφασή μας με τέτοιο τρόπο και να μετατρέπεται η υπόθεση σε πολιτικό τσίρκο », βροντοφωνάζει η υπέροχη Κουβανή ...
«Αλλά, αφού μπήκαμε σ’ αυτή την διαδικασία, ζητώ με τη σειρά μου από το σώμα να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς Παλαιστινίους που έπεσαν θύματα της ισραηλικής βίας όλα αυτά τα χρόνια».
Οι εκπρόσωποι ξεσπασαν σε χειροκροτήματα και βεβαίως με προθυμία οι περισσότεροι σηκώθηκαν ανακουφισμένοι, αφήνοντας σύξυλο τον, αγενή και υπερόπτη Σιωνιστή, που νόμισε ότι τους είχε όλους στο χεράκι του. Δυστυχώς γι αυτόν η Κούβα του Φιντέλ υπάρχει ακόμη.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" Βρε υποκριτές , που "επαναφέρατε" στην σύγχρονη εποχή το σκηνικό των Γκοτζαμάνηδων,και "παίζετε" με τραγικές περιόδους του Ελληνικού λαού, για τις κομματικές και προσωπικές ανάγκες σας, απαντήστε:Αν κάποιος ,όπως ο Γρηγόρης Λαμπράκης τότε, εμφανιζόταν σήμερα με αυτή την λέξη, ΕΛΛΑΣ, (όπως το πανο που κρατουσε στην πρωτη μαραθωνια πορεια ειρηνης που ετρεχε μονος του το 1963), σε μιά ανάλογη φωτογραφία,δεν θα τον χαρακτηρίζατε "εθνικιστή", "ακροδεξιό" ", σοβινιστή" κ.λ.π.; "



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έβαλα την τηλεόραση πάνω στο πλυντήριο και διαπίστωσα ότι τα καλύτερα προγράμματα τα έχει το πλυντήριο και την καλύτερη πλύση την κάνει η τηλεόραση.
Χάρρυ Κλυνν



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«θάνατος στον φασισμό, λευτεριά στου Λαούς!»
Στέπαν Φιλίποβιτς
Ο Στέπαν Φιλίποβιτς (*27 Ιανουαρίου 1916 στο Όμπουζεν, Κροατία; – 22 Μαίου 1942 στο Βάλγεβο, Σερβία) ήταν γιουγκοσλάβος κομμουνιστής και αντάρτης.
Πρίν το ξέσπασμα του πολέμου ζεί κυρίως στη Σερβία και την Βοσνία. Το 1937 αποφασίζει να μπει στο Εργατικό Κίνημα και το 1940 εγγράφεται στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Γιουγκοσλαβίας όπου μεσολαβεί και μία σύλληψη το 1939. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους.
Ο Φιλίποβιτς ήταν αρχηγός της αντάρτικης ομάδας «Tamnavsko-Kolubarski» που δρούσε κυρίως στο Βάλγεβο απο το 1941.
Στις 24 Φεβρουαρίου 1942 συλλαμβάνεται απο την Βέρμαχτ και καταδικάζεται σε θάνατο δια απαγχονισμού με ορισμένη ημερομηνία τις 22/05/1942.
Κατά την διάρκεια της εκτέλεσης του ο Φιλίποβιτς με ήδη την θηλιά σφιγμένη στο λαιμό του δεν διστάζει να σηκώσει τις γροθιές του ψηλά και να φωνάξει «θάνατος στον φασισμό, λευτεριά στου Λαούς!» Ήταν το δικό του κάλεσμα στον λαό να αντισταθεί.
Ο Φιλίποβιτς κηρύσσεται το 1949 και επίσημα απο το κράτος της Γιουγκοσλαβίας ως εθνικός ήρωας. Η πόλη Βάλγεβο του αφιερώνει ένα άγαλμα που τον απεικονίζει την στιγμή της εκτελεσής του. Στην πατρίδα του στο Όμπουζεν το 1968 χτίστηκε ένα μνημείο πρός μνήμη του, το οποίο όμως το 1991 κατα των βομβαρδισμων,καταστραφηκε



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ 43% δεν εχουν τα βασικα διαβιωσης



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασκήθηκε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τη δράση του Ρουβικωνα με τρικακια στο Δημαρχείο της Τήνου
πρόκειται δηλαδή να ξαναδικαστούνε για ΦΕΙΓ ΒΟΛΑΝ στο κτήριο
παραλληλα οι ναζιστες εγκληματιες της Χρυσης Αυγης πινουν το καφεδακι τους στο καφενειο της Βουλης χαζευοντας την δικη που τραβαει τωρα 3 χρονια,παρεα με μεγαλοεπιχειρηματιες που ροκανιζουν εκατομμυρια απο δημοσιο χρημα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ -ΡΑΜΑΖΑΝΙ
Οι Παλαιστινιοι αρνουνται τα φαγητα του Ραμαζανιου που τους προσφερουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα του Κολπου




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Ο Ισραηλινος στρατός συνέλαβε ξανα τον 15χρονο ξάδελφο της Αχέντ Ταμίμι
Ο Mohamed Ταμιμι πυροβολήθηκε στο πρόσωπο από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής τον περασμένο Δεκέμβριο 2017 , ήταν σε κώμα για τέσσερις ημέρες, και περνάει απο το ένα χειρουργείο στο άλλο για να επισκευάσει το θρυμματισμένο κρανίο του
Χθες το βράδυ οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής διαλύσαν το σπίτι του στο Νάμπι Σάλεχ,ένα χωριό της Δυτικής Όχθης. Και τον απαγαγανε
ο Μοχαμεντ ειναι ο 14χρονος ξαδελφος της Αχεντ Ταμιμι
Τα ξημερώματα της 19ης Δεκέμβρη 2017 Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι της, χτύπησαν τη μητέρα της και τα αδέλφια της, κατάσχεσαν κινητά, υπολογιστές και συνέλαβαν την 16χρονη Άχεντ επειδή είχε χειρονομήσει εναντίον δύο στρατιωτών με το βίντεο το γεγονότος να κάνει τον γύρο του κόσμου.
Η Άχεντ στοχοποιήθηκε μετά από τη συμμετοχή της σε διαμαρτυρία στο Νάμπι Σάλεχ, ένα χωριό βόρεια της Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών που χτύπησαν με σφαίρα τον 14χρονο ξαδελφό της Μοχάμεντ Ταμίμι, ο οποίος βρεθηκε τοτε σε κώμα για μερες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μπλα μπλα μπλα η βια,μπλα μπλα μπλα η βια ,και α και ου ,και αναλυσεις, και ο φιλοσιωναζι Μπουταρης και μπλα μπλα μπλα
Στην Παλαιστινη τρωνε βια για πρωινο,
σφαιρες για μεσημεριανο
και μοναξια για βραδυνο
ενω ακρωτηριασμενα παιδια πετανε χαρταετους



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρόνια πολλά χθες στις Ελένες,παραφθορά της Σελένης δλδ Σελήνης το όνομα που χάνονταν στους ουρανούς κι εμφανιζότανε ξανά.
Δεν υπάρχει ομορφότερη ιστορία για τον πόλεμο της Τροίας απ αυτήν που σκάρωσε ο Ευριπίδης στην τραγωδία του,Ελένη.
Η Ελένη δεν ερωτεύτηκε ποτέ τον Πάρι,η Ελένη δε πήγε ποτέ στην Τροία,ένα φάντασμα σκάρωσαν για τη πλάκα τους οι θεοί και έστειλαν μαζί με τον Πάρι.
Την αληθινή Ελένη την έστειλαν ιέρεια στην Αίγυπτο,να την αναθεματίζουν και να την κακολογούν χιλιάδες ενώ ήταν αθώα.
Έτσι,χιλιάδες σφάγηκαν σε πόλεμο φρικτό,τα τείχη της Τροίας έπεσαν,οι γυναίκες των Τρώων σύρθηκαν σκλάβες απ τους Αχαιούς για ένα φάντασμα.
Γι αυτό που γράφει ο Σεφέρης "για ένα πουκάμισο αδειανό,για μιαν Ελένη"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν το δικαίωμα οι πολίτες να ασκούν βία εναντίον εκπροσώπων της πολιτικής αρχής;

21 ΜΑΪΟΥ 2018
Του Δημήτρη Καζάκη

Ο προπηλακισμός κι ο φερόμενος ξυλοδαρμός του δήμαρχου της Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρη, από συγκεντρωμένους κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης των Ποντίων, θέτει για μια ακόμη φορά το θεμελιώδες ερώτημα: Έχουν δικαίωμα οι πολίτες να προπηλακίζουν, να ασκούν βία στους εκπροσώπους της πολιτικής αρχής;
Μπορεί στους ιδιοπαθείς οπαδούς της απολυταρχίας να φαντάζει αδιανόητο και μόνο να θέτει κανείς το ερώτημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι αποτελεί ένα από τα πιο θεμελιώδη ζητήματα που ανέδειξαν το περιεχόμενο και την αξία της λαϊκής κυριαρχίας. Πώς απάντησε η ιστορία, η πολιτική και το δίκαιο στο ερώτημα αυτό;
Πολύ απλά. Οι νοσταλγοί και υπηρέτες της απολυταρχίας, αλλά και της δικτατορίας κάθε μορφής, κοινοβουλευτικής ή άλλης, η οποία θεμελιώνεται πάντα στην ιερότητα του προσώπου των κατόχων της εξουσίας, απαντά ανέκαθεν με ένα κατηγορηματικό ΌΧΙ. Η δημοκρατία όμως που θεμελιώνεται στην ιερότητα όχι των κατόχων της εξουσίας, αλλά του λαού και των πολιτών, απαντά ΝΑΙ! Ναι, υπό προϋποθέσεις.
Η βία που ασκήθηκε εναντίον του κ. Μπουτάρη από πολίτες δεν αφορούσε στο πρόσωπο του εν λόγω κυρίου, ούτε αφορούσε σε προσωπικές διαφορές. Η βία που ασκήθηκε εναντίον του, αφορούσε το βίο και την πολιτεία του ως δημάρχου της Θεσσαλονίκης. Κι ως τέτοιος, ο κ. Μπουτάρης, έκανε τα αδύνατα δυνατά να προσβάλει όχι μόνο το αίσθημα, αλλά και τη ζωή πολλών πολιτών της Θεσσαλονίκης.
Δεν μπορείς να είσαι ο δήμαρχος που ξεπουλά την πόλη του σε ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα στο βωμό του Γερμανού γκαουλάιτερ Φούχτελ και του Ισραήλ. Δεν μπορείς να προσβάλεις επανειλημμένα την ιστορία της πόλης και ιδίως τον ελληνικό της χαρακτήρα, επαναφέροντας λογικές φυλετικού διχασμού που ίσχυαν επί Οθωμανικής Μακεδονίας ή ναζιστικής κατοχής και να περιμένεις ότι θα κυκλοφορείς χωρίς να κινδυνεύεις από προπηλακισμούς πολιτών.
Θερίζεις πάντα αυτά που σπέρνεις. Κι ο κ. Μπουτάρης θέρισε αυτά που σπέρνει ανελλιπώς κι αδιαλείπτως όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη κι αν ο τρόπος είναι παντελώς αθέμιτος. Όπως είναι ο ξυλοδαρμός.
Όταν σπέρνεις οργή, μίσος και μισανθρωπισμό στην κοινωνία, ένα είναι σίγουρο. Θα θερίσεις επίσης οργή, μίσος και μισανθρωπισμό. Ιδίως όταν ανήκεις και εκπροσωπείς ένα καθεστώς εξουσίας τόσο απάνθρωπο που δεν επιτρέπει, δεν δίνει στο ελάχιστο τη δυνατότητα στον απλό πολίτη να διαμαρτυρηθεί και να εισακουστεί. Κι όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος, λέει παραφρασμένη μια παλιά βυζαντινή παροιμία.
Αν και η αλήθεια είναι ότι «όν οὐ τύπτει λόγος οὐδὲ ῥάβδος», που σημαίνει ότι σε όποιον δεν πιάνει ο λόγος δεν πιάνει ούτε το ξύλο.
Στην δημοκρατία της Ρώμης οι αξιωματούχοι της πόλης ήταν υποχρεωμένοι να κυκλοφορούν στην αγορά με ενδύματα χωρίς εμφανείς ή κρυφές τσέπες και δίχως τη συνοδεία φρουρών ή μπράβων. Χωρίς τσέπες για να φαίνεται ότι κανείς δεν μπορεί να τους εξαγοράσει. Και χωρίς μπράβους ή φρουρούς γιατί ήταν ατιμωτικό να κυκλοφορεί κανείς με προστασία έναντι των πολιτών.
Επί αυτοκρατορίας όλα άλλαξαν. Οι αξιωματούχοι κυκλοφορούσαν μόνο και μόνο για να επιδεικνύουν την εξουσία τους πάνω στο πόπολο και πάντα με ένοπλη συνοδεία γιατί έτρεμαν την οργή των πληβείων της Ρώμης.
Οι πολιτικοί που κυκλοφορούν ανάμεσα στους πολίτες, περιτριγυρισμένοι από μυστικούς και ένστολους φρουρούς, απλά αποδεικνύουν πόσο τρέμουν την οργισμένη αντίδραση των θυμάτων τους. Στην Ελλάδα μέχρι και την εποχή της χούντας, ήταν αδιανόητο να κυκλοφορούν υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι με αστυνομική προστασία. Και μιλάμε για μια εποχή όπου τα πολιτικά πάθη ήταν στο αποκορύφωμά τους.
Σήμερα νυν και πρώην υπουργοί, βουλευτές, δημαρχαίοι, ακόμη και κομματάρχες κυκλοφορούν με ισχυρή προστασία. Ο λαός πληρώνει να τους φυλάνε από τη δική του απόλυτα δίκαιη οργή.
Ας αφήσουμε λοιπόν τις υποκρισίες και τις ανοησίες. Το παραμύθι όλων εκείνων που «καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται,» είναι ίδιον μόνο των διεφθαρμένων υπηρετών κάθε λογής τυραννίας, ή όσων λατρεύουν την απόλυτη εξουσία πάνω στον πολίτη. Είναι το γνωστό παραμύθι που εξισώνει τη βία του θύτη με τη βία του θύματος, τη βία του επιτιθέμενου με τη βία του αμυνόμενου, τη βία της εξουσίας με τη βία του υπεξούσιου.
Δεν αφορά στη δημοκρατία, ούτε στο δημοκρατικό πολίτευμα. Η λογική του Βέμπερ ότι «το κράτος είναι η ανθρώπινη κοινότητα που διαθέτει το μονοπώλιο της νόμιμης σωματικής βίας μέσα σε ένα συγκεκριμένο έδαφος» ανήκει στην παράδοση της απολυταρχίας και του φασισμού. Δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία.
Ο μόνος που έχει το απόλυτο δικαίωμα να ασκεί βία σε μια χώρα είναι ο οργανωμένος λαός. Είτε ως συγκροτημένο σώμα πολιτών από το οποίο πηγάζουν άμεσα και προς όφελος του οποίου ασκούνται συνταγματικά όλες οι εξουσίες του κράτους. Είτε ως μαζικό κίνημα υπεξούσιων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, την κυριαρχία τους.
Κανείς άλλος δεν έχει το δικαίωμα στο όνομα του λαού να ασκεί βία και μάλιστα φυσική βία. Κανένα δικαστήριο. Καμιά αστυνομική αρχή. Καμιά εξουσία που δεν υπηρετεί άμεσα και πρακτικά την ευημερία του ίδιου του λαού.
Το κοινοβουλευτικό δημοκρατικό πολίτευμα γεννήθηκε από πράξεις εκδίκησης του λαού και των εκπροσώπων του εναντίον της μοναρχίας. Το σύγχρονο κοινοβούλιο γεννήθηκε με την προμετωπίδα του να διακηρύσσει το δικαίωμα των πολιτών στην αντίσταση. Την αντίσταση εναντίον κάθε απολυταρχικής και παράνομης εξουσίας, που ξέρει μόνο να καταπατά τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες.
Ένας από τους εμπνευστές του Συντάγματος του 1864, ο Θεόδωρος Φλογαίτης έγραφε το 1879 ότι «αν κατά παντός επιτρέπηται η άμυνα ως μέσον υπερασπίσεως των δικαίων ημών, επιτρέπεται και κατ’ εξουσίας ανόμως επιτιθεμένης. Η εξουσία, ως αντιπροσωπική της κοινωνίας αρχή, αντλούσα την ύπαρξιν και την δύναμιν αυτής εκ μόνου του πολιτεύματος και των νόμων, είναι ώσπερ εικός σεβαστή, εν όσω εκπληροί τον εφ’ ω ετάχθη σκοπόν, εν όσω δηλονότι εν τω μέτρω της δυνάμεως αυτής προασπίζει τας ατομικάς του πολίτου ελευθερίας εμμένουσα εν τοις διαγραφόμενοις αυτή ορίοις υπό του πολιτεύματος και των νόμων. Αλλ’ άμα εξερχομένη των ορίων τούτων, άμα αντιστρατευομένη εις τας υπαγορεύσεις του πολιτεύματος και των νόμων, αποβάλλει και το εξ αυτών αντλούμενον δικαίωμα της υπάρξεως αυτής ως εξουσίας και την δύναμιν αυτής, παρίσταται δε εις τους οφθαλμούς του πολίτου ως επιδρομεύς ληιζόμενος τα νόμιμα αυτού δικαιώματα. Εκ τούτου η ελευθερία της αντιστάσεως, άμυνα δηλαδή κατά της παρανόμου επιθέσεως της αρχής.» (Θ. Φλογαίτου, Εγχειρίδιον Συνταγματικού Δικαίου, Αθήνησι, 1879, σελ. 335.)
«Δια της ενασκήσεως της ελευθερίας της αντιστάσεως δεν επιζητείται η ανατροπή των καθεστώτων ή η πτώσις της παρανόμου εξουσίας», σημείωνε επίσης ο Φλογαίτης, «αλλ’ η αποτυχία της κατά τινός πολίτου ή ομάδος πολιτών δικαιώματος, ανήκοντος αυτοίς εκ του νόμου, επιθέσεως της εξουσίας, αθεσμίως ενεργούσης.» (σ. 337)
Επομένως ο προπηλακισμός του κ. Μπουτάρη εντάσσεται στο έννομο δικαίωμα αντίστασης ή άμυνας του πολίτη ή της ομάδας πολιτών, που αντέδρασαν στην «αθεσμίως ενεργούσα» εξουσία του δημάρχου να προσβάλει κατά σύστημα το εθνικό συναίσθημα των πολιτών. Δεν έχει καμιά σημασία η ιδεολογία των πολιτών. Αυτό που έχει σημασία είναι αν ήταν οργανωμένη και προμελετημένη ενέργεια. Και δεν ήταν.
Επομένως, το δικαστήριο οφείλει να δεχθεί ότι οι πολίτες αντέδρασαν εν νομίμω αμύνη γιατί στο πρόσωπο του κ. Μπουτάρη έβλεπαν μια «αθεσμίως ενεργούσα» εξουσία, η οποία ευθέως προσβάλει ένα από τα πιο θεμελιώδη δικαιώματά τους, το δικαίωμα στην εθνική τους ταυτότητα. Δεν μπορεί κανένας δήμαρχος, βουλευτής, υπουργός ή άλλος αξιωματούχος να ισχυριστεί ότι αδικείται από τους προπηλακισμούς, ακόμη και τους ξυλοδαρμούς των πολιτών, από την στιγμή που υπηρετεί ένα από τα άθλια, παράνομα, αντισυνταγματικά, διεφθαρμένα καθεστώτα κατοχής που έχει ζήσει η πατρίδα μας.
Δεν μπορεί κανένας να προσποιείται ότι όλα είναι φυσιολογικά σε μια χώρα που συντελείται μια πρωτοφανής στα ιστορικά χρονικά σκόπιμη και συνειδητή καταστροφή σε βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών της. Δεν μπορεί κανείς εν μέσω μιας πρωτοφανούς γενοκτονίας ενός ολόκληρου λαού εν καιρώ ειρήνης να προφασίζεται ότι οι πολίτες αδίκως τον προπηλάκισαν. Δεν μπορεί κανείς από τους κατόχους εξουσίας να ποδοπατούν με τον χειρότερο τρόπο τα δικαιώματα, τη ζωή, τα ιερά και όσια των πολιτών και να ισχυρίζεται ότι οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα να αντισταθούν, να αμυνθούν. Ακόμη και με προπηλακισμό, με ξυλοδαρμό.
Το δικαίωμα στην άμυνα και την αντίσταση έναντι της «αθεσμίως ενεργούσας» εξουσίας είναι σύμφυτο με τα πιο θεμελιώδη πολιτικά και ατομικά δικαιώματα. Χωρίς αυτό ο πολίτης μετατρέπεται σε υπεξούσιο, σε υποτελή αυθαίρετων και άνομων εξουσιών.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης ή μια μειοψηφία που θεωρεί ότι μιλά και ενεργεί εξ ονόματος του λαού να ασκεί φυσική βία. Ακόμη κι αν νιώθει ή όντως έχει χίλια δίκια.
Οι μειοψηφίες που αναλαμβάνουν να πάρουν εκδίκηση για το λαό, δεν είναι παρά το alter ego, το άλλο πρόσωπο της απολυταρχίας, της πιο απάνθρωπης εξουσίας. Διακατέχονται από τα ίδια εξουσιαστικά σύνδρομα, που λένε ότι καταπολεμούν. Διακατέχονται από την ίδια απαξίωση για την ανθρώπινη ζωή.
Γι’ αυτό και πάντα στην ιστορία από την εποχή των τυραννοκτόνων της αρχαιότητας έως τις μέρες μας λειτουργούν ως μηχανισμός εκτόνωσης και χειραγώγησης, ως βολικό άλλοθι για την αδράνεια και την πολιτική αδιαφορία των πολλών. Κι ας έχουν τις καλύτερες και τις αγνότερες των προθέσεων.
Ο Δημήτρης Καζάκης είναι Πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μίκης Θεοδωράκης: Το να υπερασπίζεται κανείς τα δίκαια της πατρίδας του και του Λαού του, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός! Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χάρρυ Κλύνν για Μπουτάρη: «Εγώ δε σε μισώ, σε σιχαίνομαι, είσαι εντελώς μ@λάκας»

Ας θυμηθούμε σήμερα με την τραγική είδηση του θανάτου του τι είχε πει ο Χάρυ Κλύνν για τον γιάννη μπουτάρη δεδομένης μάλιστα της προσοχής που έχει πάρει λόγω της επικαιρότητας. Με βαρείς χαρακτηρισμούς τότε επιτιθόταν στον Γιάννη Μπουτάρη, ο γνωστός ηθοποιός, Χάρρυ Κλυνν. Αφορμή φαίνεται ότι στάθηκε η δήλωση την οποία φερόταν να έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε γερμανικό ΜΜΕ, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ δε σε μισώ Μπουτάρη, σε σιχαίνομαι, μου προκαλείς ναυτία, γιατί είσαι μ@λ@κας», αναφέρει σε σχόλιο του στο προσωπικό του blog, o Χάρρυ Κλυνν και σε συμπληρώνει ίδιο ύφος: «Ως καλός ταγματασφαλίτης δε θα μπορούσες να κάνεις κατι καλύτερο…Αλητομπεκροτσόγλανε, ουστ παρείσακτε…».
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έσπευσε τότε να εξηγήσει την εν λόγω δήλωση του τον Μαρτιο του 2015 «τους μισω τους ΣΥΡΙΖΑιους, είναι εντελως ηλιθιοι», σημειώνοντας:« Eγώ είπα ότι είναι τρελοί και δεν ντρέπομαι να το πω. Είναι τρελοί για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα πράγματα. Δεν είπα όμως ότι τους μισώ. Δεν ξέρω τι έγινε με τη μετάφραση από τα Αγγλικά, στα Γερμανικά και στα Ελληνικά».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγχαρητήρια μπράβο λαέ της Βενεζουέλας που επιβεβαιώνεις την πορεία της μπολιβαριανής επανάστασης.
Σύνολο ψηφοφόρων: 11.579.649
Maduro: 7.853.962 66.70. %
Falcón:2.960.553. 25.17%
Bertucci: 765.134. 6,61%
Nulos: 178.560. 1.52%



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανακοίνωση ΜΕΚΕΑ: Ο Μπουτάρης, ο Εξεγερμένος Λαός και οι «Φασίστες»
1. Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Μπουτάρης, γνωστός για τις πεντακάθαρες συστημικές απόψεις του υπέρ της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής Ελίτ (Υ/Ε), προπηλακίστηκε και τελικά ελαφρώς τις «άρπαξε» από τον κόσμο που ήταν εκεί συγκεντρωμένος για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των 350.000 Πόντιων από τους Νεότουρκους. Όμως ο ίδιος άνθρωπος είχε το θράσος να πει παλιότερα «I don’t give a shit» (δηλαδή χέστηκα) για τους Έλληνες και Πόντιους που σφαχτήκανε, προκειμένου να τονίσει ότι ανεξάρτητα από αυτό το γεγονός, ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν ένας σπουδαίος ηγέτης θεμελιωτής της σύγχρονης Τουρκίας. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν που εκπροσωπεί το λαό της Θεσσαλονίκης προσέβαλε βάναυσα τον ίδιο τον λαό και τη Μέρα Μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού. Έτσι, ήταν απόλυτα δικαιολογημένη η λαϊκή αγανάκτηση απέναντι σε αυτό που συμβολίζει ο κάθε Μπουτάρης, η οποία λαϊκή αγανάκτηση όταν το ποτήρι ξεχειλίζει αναπόφευκτα δεν θα να είναι με το «γάντι». Και φυσικά δεν έχει σημασία αν κάποιοι από τους ίδιους τους αυτουργούς δεν είχαν λευκό ποινικό μητρώο, όταν η αποδοκιμασία στον κόσμο που παρακολουθούσε τη σκηνή ήταν φαίνεται γενική. Και ο Γιάννης Αγιάννης δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο, εκτός αν μόνο οι καλοβολεμένοι αστοί μπορούν να «επαναστατούν» και να φέρνουν στην εξουσία εγκληματικές κυβερνήσεις: από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ!
2. Απέναντι λοιπόν στην λαϊκή αντίδραση που δεν ήταν βέβαια προσχεδιασμένη, αφού επί ώρα ο κόσμος του φώναζε «φύγε», αλλά ο Μπουτάρης συνέχισε την προκλητική παρουσία του (για να πει τι;), μόλις μαθεύτηκε το γεγονός αυτό σύσσωμο το «συνταγματικό τόξο», δηλ. όλες οι πτέρυγες της βουλής, «καταδίκασαν» (όπως πάντα) την βία. Καταδίκασαν τη βία, ποιοι; Αυτοί που ασκούν από το 2010 την πιο συντριπτική, πραγματικά φασιστική βία του εξανδραποδισμού ενός ολόκληρου λαού, με την Οικονομική, Πολιτική αλλά και αστυνομική Κατοχή που επιβάλλουν στον Ελληνικό λαό σαν τα απόλυτα φερέφωνα-ανδρείκελα της ΕΕ και της Υ/Ε. «Κυβέρνηση» και «αντιπολίτευση» (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ.) μέσα από την αλλαγή σκυτάλης στην εξουσία, είτε απλώς νομιμοποιώντας με την συμμετοχή τους (ΚΚΕ) την Κατοχική βουλή του Προτεκτοράτου που ονομάζεται Ελλάδα σήμερα.
3. Όλοι αυτοί λοιπόν «κουνάνε το δάχτυλο» στα λαϊκά στρώματα, όταν και όποτε αντιδρούν (αφού μέχρι τώρα η αντίδρασή τους δεν είναι αυτή που θα έπρεπε), μπροστά στην σύγχρονη αργή γενοκτονία του Ελληνικού λαού. Όμως μπροστά σε αυτήν την καταστροφή, άτομα σαν τον Μπουτάρη (ή τον ανεκδιήγητο Ζουράρι πριν από αυτόν) είναι συνένοχοι όχι μόνο στην Οικονομική καταστροφή, αλλά και στην αντίστοιχη εθνική και πολιτιστική ισοπέδωση που συντελεί η Παγκοσμιοποίηση, με φερέφωνα ψευτοδιεθνιστές σαν τον Μπουτάρη. Ο κύριος αυτός φόρεσε το ιουδαϊκό άστρο τη μέρα που ορκιζόταν δήμαρχος για να τιμήσει τους Εβραίους και τη δική τους γενοκτονία (που δεν ήταν βέβαια η μοναδική, όπως την παρουσιάζει η «Βιομηχανία του Ολοκαυτώματος»), αλλά τη γενοκτονία των συμπατριωτών του την τίμησε με …σκατά. Και, βέβαια, αν ήταν πραγματικός διεθνιστής ας έβγαινε στην εκδήλωση με την Παλαιστινιακή σημαία και ας κατήγγειλε το νέο έγκλημα των Σιωνιστών με τη δολοφονία δεκάδων άοπλων Παλαιστινίων, για την οποία δεν είπε βέβαια κουβέντα!
4. Σε αυτόν τον φασισμό του συστήματος που υλοποιείται με την αργή γενοκτονία του Ελληνικού λαού μέσω της Ευρωκατοχής, (που αύριο θα μας φορτώσει και όλους τους μετανάστες στην Ευρώπη, τώρα που ξύπνησε ο Ιταλικός λαός και βγάζει κυβέρνηση για Εθνικής και Οικονομική κυριαρχία) έρχονται οι τρισάθλιοι «αριστεροί» απατεώνες του  ΣΥΡΙΖΑ, να ονομάζουν σαν «ακροδεξιά» και «φασιστική» κάθε λαϊκή οργή και αντίδραση. Όμως επίσης εξοργίζει η άθλια στάση του ΚΚΕ και άλλων εξοκοινοβουλευτικών «αριστερών» να επιμένουν να συγκαλύπτουν όλο το σύστημα, «καταδικάζοντας» τον δήθεν «επερχόμενο φασισμό», που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν οι λαϊκές αντιδράσεις απέναντι κυρίως στα εθνικά θέματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο «σταρ» των μίντια Μπογιόπουλος, ο οποίος «μετά βδελυγμίας» καταδίκασε την «απάνθρωπη και φασιστική επιθεση» κατά του δημάρχου. Όμως, ο ίδιος, όταν πριν λίγες μέρες τα ΜΑΤ έστειλαν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένους τους δικούς του συναγωνιστές που πήγαν να γκρεμίσουν το άγαλμα του Τρούμαν, μετά τη νέα εγκληματική εισβολή της Υ/Ε στη Συρία, ο κ. Μπογιόπουλος δεν μίλησε για φασιστική επίθεση από τον στρατό της σύγχρονης «αριστερής» Ευρω-Νατοϊκής Κατοχής στην Ελλάδα, αλλά προφανώς για «κυβερνητικό αυταρχισμό στην υπηρεσία των Ιμπεριαλιστών». Ξέρουν τα αφεντικά σε ποιους δίνουν ραδιοφωνικές εκπομπές…
5. Και αυτή η σπασμωδική λαϊκή βία, στοιχειωδώς αμυντική απέναντι σε όλη την συντριπτική συστημική βία της Υ/Ε και των ντόπιων τοποτηρητών της, δεν είναι  βέβαια επαναστατική με τα επαναστατικά δικαστήρια κλπ., αφού δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη προ-επαναστατικές περιόδους αλλά αυθόρμητη (και επομένως μη ελεγχόμενη) λαϊκή αντιβία στη συστημική βία, γιατί στρέφεται ενάντια στη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) και τα όργανά της και δεν έχει σχέση με τη δήθεν αντιφασιστική βία των πληρωμένων από το σύστημα (Σόρος κλπ.) αντίφα. Η αυθόρμητη λαϊκή αντιβία μπορεί φυσικά να παρεκτραπεί όταν έχει ξεχειλίσει το ποτήρι, όπως μπορεί να έγινε στην προκείμενη περίπτωση, αλλά δεν γίνονται ποτέ εξεγέρσεις με γαλατική ευγένεια. Αυτό σήμαινε πάντα ιστορικά η αυθόρμητη λαϊκή αντιβία στη συστημική βία. Επομένως, ο μπαμπούλας του φασισμού που επικαλείται η «αριστερά», η οποία συμπλέει με τη ΝΔΤ και χαρακτηρίζει «φασιστικά» όλα τα κινήματα για την κυριαρχία, από το Brexit, μέχρι του Γάλλους, τους Αυστριακούς και τώρα τους Ιταλούς, είναι μία άθλια εξαπάτηση μιας ξοφλημένης «αριστεράς» που σήμερα καταρρέει σε όλη την  Ευρώπη. Και αυτό είτε γιατί σκόπιμα παραποιούν είτε γιατί δεν έχουν καταλάβει ότι ζούμε στην εποχή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης που αποτελεί ένα νέο συστημικό φαινόμενο. Έτσι, η λαϊκή αντίδραση στη ΝΔΤ  που εκφράζεται από τα θύματα της Παγκοσμιοποίησης σήμερα μέσω των Κινημάτων για Εθνική και Οικονομική Κυριαρχία (όπως τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα) δεν έχει καμία σχέση με τον ιστορικό φασισμό τον οποίο σήμερα αντιπροσωπεύει επάξια η Υ/Ε, με την οποία συμπλέουν οι άθλιοι «αριστεροί» ενάντια στους λαούς!
6. Ξεκάθαρα, λοιπόν, καλούμε τον Ελληνικό λαό να πετάξει στον σκουπιδοτενεκέ μια «αριστερά», στην καλύτερη περίπτωση, εκτός τόπου και χρόνου και, στην χειρότερη, που διχάζει τα λαϊκά στρώματα σε «ακροδεξιούς», «φασίστες’, «ρατσιστές» από τη μία και «δημοκράτες» (της εγκληματικής ΝΔΤ) από την άλλη, παίζοντας απόλυτα το παιχνίδι της Υ/Ε που επιβάλλει το σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Αντιθέτως, δίνεται σήμερα η ιστορική ευκαιρία στον ελληνικό λαό, πριν να συντελεστεί η απόλυτη προτεκταριοποίηση της χώρας, να ξεπεράσει τις παλιές ταμπέλες «δεξιός», «αριστερός» και να προχωρήσει στην αυτο-οργάνωσή του, ακολουθώντας και ξεπερνώντας τα ευρωπαϊκά Κινήματα που έχουν στόχο την ανάκτηση της Εθνικής και Οικονομικής, αλλά και πολιτιστικής Κυριαρχίας των χωρών τους. Και φυσικά σε ένα τέτοιο Μέτωπο δεν έχουν θέση θαυμαστές των Γερμανοτσολιάδων. Με απλά λόγια, αν ο πολίτης που αντιδρά στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας  ενωθεί με τον πολίτη που αντιδρά ενάντια στην πλήρη ΝΑΤΟ-ποίηση της πατρίδας μας (νέες αμερικανικές βάσεις παντού) και εάν ο πολίτης που αντιδρά στην παράνομη μετανάστευση (τσουνάμι μεταναστών) ενωθεί με αυτόν που αντιδρά στην οικονομική κατοχή και την εξαθλίωση που επιβάλει η ΕΕ, τότε μπορεί να δημιουργηθεί ένα ανίκητο λαϊκό κίνημα που θα πάρει σβάρνα την Υ/Ε,  τους ντόπιους δωσίλογους και τα δεκανίκια τους («αριστερά» και «δεξιά») που είναι η κοινή αιτία για όλα τα παραπάνω προβλήματα και δεινά του ελληνικού λαού.
ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 21/05/2018




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παλαιστίνη: Να διερευνηθούν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαιτίας του ισραηλινού εποικισμού
Τρίτη, 22 Μαΐου 2018, 13:54
Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ-Μάλικι κατέθεσε αίτηση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) να ερευνήσει ενδεχόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σχετίζονται με τις ισραηλινές πολιτικές εποικισμού στα κατεχόμενα εδάφη.
Η αίτηση εκτείνεται πέραν ενός αιτήματος που είχε κατατεθεί το 2015 να διεξαχθεί έρευνα για ενδεχόμενα εγκλήματα στην περιοχή και θα μπορούσε να επιταχύνει τη διαδικασία για μια πλήρη διερεύνηση.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας χαρακτηρίζει παράνομες τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ
Τρίτη, 22 Μαΐου 2018, 04:06
Η διπλωματία της Βενεζουέλας χαρακτήρισε τη Δευτέρα τις νέες κυρώσεις που επέβαλε στη χώρα η κυβέρνηση των ΗΠΑ, με τις οποίες περιορίζονται ακόμα περισσότερο οι δυνατότητες του Καράκας να εκδίδει κρατικό χρέος, να ρευστοποιεί πόρους ή να πωλεί πετρέλαιο, «παράνομα μέτρα».
Οι κυρώσεις αυτές είναι «τρέλα», «βάρβαρες» και «αντίκεινται απόλυτα στο διεθνές δίκαιο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα σε δημοσιογράφους στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες.
Αντιδρώντας στην επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο στην προεδρία της Βενεζουέλας την Κυριακή, ο Αμερικανός ακροδεξιος καθυστερημενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τη Δευτέρα εκτελεστικό διάταγμα, στόχος του οποίου είναι να «στραγγαλίσει» τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης της λατινοαμερικανικής χώρας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: Παραιτήθηκε από το Εργατικό Κόμμα ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον
 Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018, 21:28
Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον παραιτήθηκε σήμερα από το Εργατικό Κόμμα, λόγω των κατηγοριών σε βάρος του για αντισιωναζισμό.
Ο 72χρονος Λίβινγκστον, μια από τις ισχυρότερες προσωπικότητες του κόμματος, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα τον Απρίλιο του 2016, επειδή δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή την αληθεια, δηλαδη ότι ο Αδόλφος Χίτλερ αρχικά ήθελε να στείλει τους Εβραίους στο Ισραήλ και «υποστήριζε τον σιωνισμό αλλά μετρά τρελάθηκε και σκότωσε έξι εκατομμύρια Εβραίους».
«Η μόνιμη διαμάχη γύρω από τη αποπομπή μου από το Εργατικό Κόμμα εξελίχθηκε σε περισπασμό από το βασικό τρέχον ζήτημα, το πώς θα αντικαταστήσουμε τη συντηρητική κυβέρνηση που επιβλέπει τη μείωση του επιπέδου διαβίωσης και το σπιράλ της φτώχειας», εξήγησε στην ανακοίνωσή του. «Δεν δέχομαι τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες δυσφήμισα τους Εργατικούς, ούτε εκείνες που λένε ότι είμαι ένοχος αντισιωναζισμού. Απεχθάνομαι τον αντισιωναζισμό, τον πολέμησαν όλη μου τη ζωή και θα συνεχίσω να το κάνω», πρόσθεσε.
Αντιδρώντας στην αποχώρηση του στενού φίλου του, ο ηγέτης του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι τον «λυπεί» η απόφαση αλλά θεωρεί ότι «έπραξε το σωστό».
Ο ίδιος ο Κόρμπιν υποχρεώθηκε πρόσφατα να ζητήσει συγγνώμη επειδή το 2012, σε ένα σχόλιό του στο Facebook υποστήριξε έναν καλλιτέχνη δρόμου, το γκράφιτι του οποίου περιλάμβανε αντισιωναζιτικά σύμβολα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ισραηλινοναζιστικο μορφωμα  καλεί τους πρέσβεις από την Ισπανία, τη Σλοβενία και το Βέλγιο για την ψήφο τους στον ΟΗΕ για τη Γάζα
 Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018, 19:41
Το ισραηλινοναζιστικο μορφωμα  κάλεσε σήμερα τους πρέσβεις της Ισπανίας, της Σλοβενίας και του Βελγίου σε αντίδραση της ψήφου των χωρών αυτών στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών να στείλει μια διεθνή διερευνητική αποστολή για τα αιματηρά γεγονότα στη Γάζα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινοναζιστη υπουργείου Εξωτερικών, ο αναπληρωτής διευθυντής για τη Δυτική Ευρώπη συναντήθηκε σήμερα με τους πρέσβεις της Ισπανίας και της Σλοβενίας, ενώ ο Βέλγος πρέσβης θα γίνει δεκτός αύριο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας
 Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018, 19:39
Ο αρχηγός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο, επιβεβαίωσε το απόγευμα της Δευτέρας, πως πρότεινε για πρωθυπουργό της Ιταλίας, τον καθηγητή νομικής, Τζιουζέπε Κόντε.
«Υποδείξαμε στον πρόεδρο το όνομα του προσώπου που πιστεύουμε ότι είναι ο καταλληλότερος για να υλοποιήσει, με ισχυρή ηγετική ικανότητα, το κυβερνητικό πρόγραμμα στο όποιο θα δεσμευτούμε πολύ σύντομα» σημείωσε ο κ. Ντι Μάιο μετά τη συνάντηση του με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα.
Τον 54χρονο καθηγητή νομικής εμφάνιζαν τις τελευταίες ώρες ως φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού τα ιταλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Πρόκειται για σχετικά άγνωστο πρόσωπο στην πολιτική και δημόσια ζωή της χώρας,προερχόμενο από τη βορειοανατολική Ιταλία με σπουδές νομικής στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, τις οποίες συνέχισε σε σχολές όπως του Yale, της Σορβώνης και του Cambridge.
Ο Κόντε, ο οποίος προβαλλόταν ως φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού από τα ιταλικά ΜΜΕ, δεν ήταν μέχρι πρότινος ιδιαίτερα γνωστός στην ιταλική κοινή γνώμη, ούτε και διαθέτει εμπειρία στην πολιτική.
Αν λάβει την έγκριση του προέδρου της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο, θα κληθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μεγάλων φοροελαφρύνσεων, αύξησης των δημοσίων δαπανών, αλλά και μερικής κατάργησης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Θεωρείται, δε, βέβαιο ότι θα έρθει σε τροχιά σύγκρουσης με την ναζιστικη μασονικη ευρωενωση.
 Ο 54χρονος Κόντε, χωρισμένος και πατέρας ενός 10χρονου αγοριού,  κατάγεται από την Απουλία της Κάτω Ιταλίας και είναι καθηγητής Νομικής στη Φλωρεντία, ενώ διατηρεί μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Ρώμη. Φέρεται να συνέγραψε το πρόγραμμα των Πέντε Αστέρων στον τομέα της δικαιοσύνης, ενώ ο αρχηγός του Κινήματος, Λουίτζι ντι Μάιο τον προόριζε για υπουργό Δημόσιας Διοίκησης.
Τους τελευταίους μήνες ο Κόντε σε δημόσιες δηλώσεις του έχει υπογραμμίσει με έμφαση ότι στην Ιταλία πρέπει να καταργηθούν εκατοντάδες άχρηστοι νόμοι και να ενισχυθεί η πάταξη της διαφθοράς, ενώ έχει εκφράσει την αντίθεσή του στη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, η οποία προωθήθηκε επί Ματέο Ρέντσι.
Ο Τζιουζέπε Κόντε πριν ασχοληθεί με το Κίνημα των 5 Αστέρων κινείτο ιδεολογικά στο χώρο της Αριστεράς. Μάλιστα είχε δηλώσει ότι στο παρελθόν ψήφιζε αριστερά, αλλά θεωρεί πλέον ότι οι έννοιες αυτές δεν επαρκούν προκειμένου να παράγουν αποτέλεσμα.
Η κύρια άποψή του όμως είναι ότι «αποδεικνύεται χρήσιμο να κρίνουμε μια πολιτική δύναμη βάσει των θέσεών της για τα κύρια δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες» και «ανάλογα με την ικανότητά της να επεξεργάζεται προγράμματα τα οποία αποδεικνύονται χρήσιμα για τους πολίτες».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι η Χρυσή Αυγή λέει ότι ο ουρανός είναι γαλάζιος.Να λέμε εμείς δηλαδή ότι είναι μωβ με πράσινες βούλες για να μην συμπέσουμε;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



απο την επιθεση με μαύρη μπογιά στους εξωτερικούς τοίχους ενώ έσπασαν τζάμια στη είσοδο του Συμβουλίου της Επικρατείας ...
''Το ισόγειο του συμβουλίου της επικρατείας ισοπεδώθηκε.
Δώσαμε ένα μήνυμα σε όλα αυτά τα λαμόγια-δικαστές που συζητούσαν εκείνη την ώρα στον δεύτερο όροφο το πετσόκομμα των συντάξεων.
Είμαστε ικανοποιημένοι που με τις μικρές μας δυνάμεις γίναμε έστω και για μια στιγμή η φωνή των γερόντων.
Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα..''
.ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιεζουν για «Μακεδονια του Ιλιντεν» βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ και ακραιες οργανωσεις.
Βρομικο παιχνιδι από τα ρεταλια της ιμπεριαλιστικης δικαιωματικης αριστερας.
Οργιο προπαγανδας και από αλητες ρουφιανους δημοσογραφους.  Υποπτη εμμονη για το προδοτικο ονομα. Νεα τορπιλη του Ζαεφ που δηλωνει τωρα ότι δεν θα αλλαξει το Συνταγμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπουταρης ηταν προκλητικοτατος!  Όταν εκφραζεις ολες τις νεοφιλελευθερες πολιτικες. Όταν εισαι σιωναζι, και προσπαθεις να ταυτισεις τους ισραηλοναζι με τους Εβραιους. Όταν λες ότι χεστηκες αν ο Κεμαλ σκοτωσε χιλιαδες Ποντιους, όταν λες ότι ο Κεμαλ δεν εκανε καμια γενοκτονια, απλως γινοταν πολεμος, δεν πας στη συγκεντρωση που κανουν οι Ποντιοι για την εθνοκαθαρση. Δεν περνας ουτε από χιλιομετρο μακρια. Εκτος αν εξεπίτηδες πας εκει για να προκαλεσεις, και να το παιξεις θυμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να το πουμε άλλη μια φορα, για να καταλαβουμε τις χθεσινες βλακειες που δηλωσε παλι ο Μικης Θεοδωρακης. Η Σλαβομακεδονια σαν  ορος δεν βρεθηκε το 1945 επι Τιτο. Απλως τοτε πηρε κρατικη υποσταση στο πλαισιο της Γιουγκοσλαβιας, η περιοχη των Σκοπιων. Η ολη αυτή εννοια εφευρεθηκε το 1918. Το 1913 με τον Β Βαλκανικο Πολεμο, η Σερβια κατελαβε την περιοχη των Σκοπιων, στην οποια περιοχη όμως κανενας δεν μιλουσε Σερβικα. Ολοι μιλουσαν Βουλγαρικα, και ειχαν συνειδηση και συναισθηση ότι ηταν Βουλγαροι. Για να το ξεπερασει αυτό η Σερβια, συμφωνησε με την Ελλαδα, οπου στην Μακεδονια υπηρχε σημαντικη Βουλγαρικη μειονοτητα, να αρχισουν να διδασκουν στα Δημοτικα σχολεια, στους μικρους Βουλγαρους, ότι δεν ηταν Βουλγαροι, αλλα μια μιξη από Βουλγαρους και Μακεδονες, και αποτελουσαν ιδιαιτερη εθνοτητα, τη Σλαβομακεδονικη. Οποτε δεν επρεπε να ζητανε να ενωθουν με την Βουλγαρια. Στην πορεια του χρονου, τα μικρα βουλγαροπαιδα εγκολπώθηκαν αυτην την καταφορη διαστρεβλωση της ιστοριας.  Πιστεψαν πλεον ότι δεν είναι Βουλγαροι, παροτι μιλανε Βουλγαρικα, αλλα μια ιδιαιτερη εθνοτητα σλαβομακεδονικη. Ο Τιτο απλως το 1945, αυτην τους την πεποιθηση την μετουσιωσε σε κρατος. Και ετσι φτασαμε στο σημερα, που οι Σκοπιανοι εφτασαν την βλακεια τους και την αντιεπιστημονικοτητα τους στα ακρα, με το να ισχυριζονται ότι οι Βουλγαροι, οι οποιοι ηρθαν στην Ευρωπη τον 6ο αιωνα μ.χ. ηρθαν σε μιξη με τους αρχαιους Ελληνες-Μακεδονες  που ζουσαν το 2ο αιωνα  π.χ. Η ιστορια όμως εκδικειται…..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
Υπόγραψε το ψήφισμα προς τους υπουργούς Εξωτερικών, τους υπουργούς Εμπορίου και τους αρχηγούς των κρατών
754.350 έχουν υπογράψει
https://secure.avaaz.org/campaign/el/gaza_end_the_massacre_loc/?fwwUAgb



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΚΚ Βενεζουέλας με χτεσινή συνέντευξη Τύπου του ΠΓ και δηλώσεις του ΓΓ της ΚΕ Οσκαρ Φιγκέρα, χαιρέτισε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών σε μια πολύ σύνθετη πραγματικότητα, διεθνή και εσωτερική, απαίτησε να γίνει σεβαστό, καταδικάζοντας τις δυνάμεις της αντίδρασης που το αμφισβητούν, εσωτερικές και εξωτερικές, καθώς και τις πιέσεις που ασκούνται. Κάλεσε επίσης να γίνει κριτική και αυτοκριτική για την εφαρμοζόμενη πολιτική και για το ζήτημα της μεγάλης αποχής, ώστε να γίνουν βήματα στην κατεύθυνση υπεράσπισης των συμφερόντων του λαού και σύγκρουσης με το μεγάλο κεφάλαιο.
Σκλήρυνση κυρώσεων
Το αποτέλεσμα των εκλογών έσπευσαν να αμφισβητήσουν - όπως είχαν κάνει και προκαταβολικά - οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική, που συσπειρώνονται στη λεγόμενη «Ομάδα της Λίμα», και μάλιστα ανακαλούν τους πρεσβευτές τους από το Καράκας και καλούν τους πρεσβευτές της Βενεζουέλας για να διαμαρτυρηθούν. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις εκλογές «νόθες» και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νέες κυρώσεις, ενώ ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα με το οποίο περιορίζει τη δυνατότητα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας να πουλάει «δημόσια περιουσιακά στοιχεία».
Στις κυρώσεις αυτές συμπεριλαμβάνεται η επιβολή απαγόρευσης σε όλους τους Αμερικανούς και τις αμερικανικές εταιρείες να συναλλάσσονται με τη Βενεζουέλα, ιδίως όσον αφορά Στην αγορά πετρελαίου και διαφόρων άλλων προϊόντων.
Η Ισπανία, μέσω του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, δηλώνει ότι μαζί με την ΕΕ θα εξετάσει την επιβολή κυρώσεων. Οι κυβερνήσεις Ρωσίας και Κίνας,  κάλεσαν να σταματήσουν οι επεμβάσεις στα εσωτερικά της τελευταίας και να υπάρξει σεβασμός στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ
Αντιδρά στην αποστολή του ΟΗΕ για τη σφαγή στη Γάζα
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Η απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, την Παρασκευή στη Γενεύη, να συγκροτήσει διεθνή διερευνητική αποστολή, με 29 ψήφους υπέρ, 14 αποχές και 2 κατά (ΗΠΑ, Αυστραλία), για την πρόσφατη σφαγή δεκάδων Παλαιστίνιων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας από τον ισραηλινοναζιστικό στρατό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ισραηλινοναζιστικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου. «Είναι σαφές σε όλους ότι σκοπός αυτός του Συμβουλίου δεν είναι η διερεύνηση της αλήθειας αλλά η υπονόμευση του δικαιώματος αυτοάμυνας του Ισραήλ και η δαιμονοποίηση του σιωναζιστικού κράτους», σχολίασε η υφυπουργός Εξωτερικών του ισραηλινοναζιστικου μορφωματος, Τζίπι Χοτοβέλι.
Ανώτερος αξιωματούχος του ισραηλινοναζιστικού υπουργείου Εξωτερικών συναντήθηκε χτες με τους πρέσβεις της Ισπανίας, της Σλοβενίας και του Βελγίου, που ψήφισαν υπέρ της διερευνητικής αποστολής για τα δεκάδες θύματα στη Γάζα, για να... διαμαρτυρηθεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μίκης Θεοδωράκης για το Σκοπιανό: Την ιστορική νομιμοποίηση για το όνομα "Μακεδονία" μόνο οι Έλληνες θα μπορούσαμε να τη δώσουμε