Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Κυριακη 16 Ιανουαριου 2011 ______11.50

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΚΑΙ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ …«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ»
Γύρισε ο «τέντζερης» και βρήκε το …«καπάκι»
Η επονομαζόμενη και «ατμομηχανή» της Ευρώπης πρέπει να είναι καλά «στημένη», για να μπορεί να «σέρνει το χορό» της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Σ' αυτό καλούνται, με τον τρόπο τους, να συμβάλουν όλες οι «καθεστηκυίες» πολιτικές δυνάμεις, «δεξιές» κι «αριστερές».
Ο λόγος για τη Γερμανία και την αστική «δημοκρατία» της, όπου εξακολουθούν εδώ και δεκαετίες να ισχύουν οι απαγορεύσεις εργασίας για τους κομμουνιστές σε διάφορες θέσεις του Δημοσίου. Αφορμή για ένα νέο επεισόδιο παροξυσμού του αντικομμουνισμού έδωσε η πρόθεση της Γκεζίνε Λοτς, προέδρου του Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) να μιλήσει σε εκδήλωση όπου το θέμα περιείχε και τη λέξη «κομμουνισμός». Το γεγονός προκάλεσε τα «σκληρά» ταξικά αντανακλαστικά των αστικών γερμανικών κομμάτων, καθώς και των ΜΜΕ, που κατηγόρησαν το συγκεκριμένο κόμμα και την πρόεδρό του για ... διολίσθηση στον «κομμουνισμό».
Η γερμανική αστική ...«δημοκρατία»
«Οποιος κάνει τον κομμουνισμό στόχο του, επιτίθεται στη φιλελεύθερη δημοκρατική τάξη του συντάγματός μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU). Ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), με δήλωση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Τόμας Οπερμαν, εστιάζει στις εσωτερικές αναταραχές, που έφερε στη Die Linke και μόνον η παρουσία της προέδρου του σε μια τέτοια εκδήλωση, συμπεραίνοντας πως «η αριστερά έχει σπάσει πλέον σε δύο πιλότους στην ηγεσία της». Ο δε Γενικός Γραμματέας των χριστιανο-κοινωνιστών (CSU), Αλεξάντερ Ντόμπριντ, απαίτησε «να παρακολουθείται η Die Linke σε εθνικό επίπεδο από τις εθνικές υπηρεσίες πληροφοριών».
Αυτή είναι η πολυδιαφημιζόμενη αστική «δημοκρατία», των ευρωπαϊκών προτύπων και των «ευρωπαϊκών κεκτημένων» της «ατμομηχανής» της Ευρώπης, που ανοιχτά κηρύσσει τον αντικομμουνισμό και τη δίωξη όποιου τολμήσει να θέσει το ζήτημα της ανατροπής του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, την αναγκαιότητα της οικοδόμησης μιας κοινωνίας χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Δηλώσεις αποκήρυξης του κομμουνισμού
Οπως, όμως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, κοντά στα «ξερά» μπορεί να καούν και τίποτα «χλωρά». Ο λόγος για την πρόεδρο της Die Linke, που δέχτηκε εχθρικά, αλλά και «φίλια» πυρά, από στελέχη του κόμματός της. Τι κι αν η ίδια έκανε τη μια πάνω στην άλλη τις δηλώσεις «αποκήρυξης του κομμουνισμού», δηλώνοντας πότε «σοσιαλίστρια κι όχι κομμουνίστρια», ενθυμούμενη το «σταλινισμό» και καταδικάζοντας τα «εγκλήματα του κομμουνισμού». Τι κατάρες για τον «υπαρκτό σοσιαλισμό» και όρκοι για το λεγόμενο ...«δημοκρατικό σοσιαλισμό»!
Τι κι αν στελέχη της Die Linke βγήκαν σεργιάνι, δηλώνοντας τη νομιμοφροσύνη του κόμματός τους, με ύμνους για την αστική δημοκρατία. Ετσι, για παράδειγμα, ο Λόταρ Μπίσκι, στέλεχος και προηγούμενος πρόεδρος του κόμματος, δήλωσε πως: «Η επανένωση της Γερμανίας εγγυήθηκε την ελευθερία και τα ατομικά δικαιώματα και μας έφερε ένα εξαιρετικό σύνταγμα. Και - για να μιλήσω σε προσωπικό επίπεδο για μια στιγμή - οι μαθητές μου και οι γιοι μου ήταν σε θέση να μεγαλώσουν σε αυτή τη χώρα με έναν τρόπο που προηγουμένως δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς».
Ωστόσο, όλα αυτά τα ... «απεταξάμην τον κομμουνισμόν» δεν φαίνεται να βοήθησαν τη Die Linke.
Μάλιστα η ηγεσία του συγκεκριμένου γερμανικού οπορτουνιστικού κόμματος «διακρίθηκε» στις εκδηλώσεις που έγιναν την περασμένη βδομάδα, τη μέρα της επετείου της δολοφονίας των κομμουνιστών ηγετών της Γερμανίας, Ρόζα Λουξεμπουργκ και Καρλ Λίμπκνεχτ, με τον εξής τρόπο: Τοποθέτησε στο κοιμητήριο των σοσιαλιστών - κομμουνιστών αγωνιστών μια πλάκα μνήμης για τα ... «θύματα του σταλινισμού». Αυτή η επιμονή της Die Linke στη συγκεκριμένη προβοκατόρικη ενέργεια εκδηλώνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά, αφού η πλάκα, όπως είναι λογικό, προκαλεί έντονες αντιδράσεις.
Στάση ξένη στις αξίες, παραδόσεις και στην Ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος
Την ίδια ώρα, διαφαίνεται, για άλλη μια φορά, η ιδεολογική συστράτευση των οπορτουνιστών με την αστική ιδεολογία. Αλλωστε, η εναντίωση στην ταξική πάλη και στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού, αποτελεί «κοινό παρονομαστή» της Die Linke και με τα κόμματα του λεγόμενου «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ΚΕΑ). Οχι τυχαία από τα καταστατικά ντοκουμέντα του, το ευρωκόμμα συμμετέχει ενεργά στη χυδαία αντικομμουνιστική καμπάνια στην Ευρώπη, καταδικάζοντας την πορεία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην ΕΣΣΔ.





ΤΥΝΗΣΙΑ
Ελιγμοί κάτω από το λαϊκό ξέσπασμα
Σε έξοδο από τη χώρα υποχρεώθηκε ο, επί 23 χρόνια, «ισχυρός άνδρας» Μπεν Αλι
«Αξιοπρέπεια, Ψωμί, Ελευθερία». Το σύνθημα αυτό συγκλονίζει ένα μήνα τώρα την Τυνησία. Μέσα από οργισμένες λαϊκές διαδηλώσεις σάρωσε τη μία πόλη μετά την άλλη και έφτασε στην Τύνιδα, όπου παρέσυρε, τελικά και τον Πρόεδρο Ζιν αλ Αμπιντίν Μπεν Αλι. Οι αρχικές απειλές του κατά «των μειοψηφικών συμμοριών» και η σκληρότατη καταστολή έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι δεκάδες νεκροί και οι πολλαπλάσιοι τραυματίες (δεν υπάρχει ακόμη τελικός απολογισμός) πυροδότησαν μια, εκτός ελέγχου, έκρηξη της λαϊκής οργής.
Οι ύστατοι ελιγμοί του Μπεν Αλι, οι δεσμεύσεις του για κατάπαυση του πυρός, για τιμωρία όσων ευθύνονται για τις δολοφονίες διαδηλωτών, για αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή μόλις ολοκληρωθεί η «θητεία» του το 2014, για περισσότερες ελευθερίες έκφρασης, για άρση των απαγορεύσεων στο διαδίκτυο και στην ενημέρωση, για περισσότερες πολιτικές ελευθερίες, για 300.000 θέσεις εργασίας, για δραστική μείωση των τιμών στα βασικά είδη διατροφής, για πρόωρες εκλογές σε έξι μήνες δεν έπεισαν. Η συγνώμη του, μετά από τόσα χρόνια αιματηρής πυγμής, ήταν πολύ λίγη.
Η φυγή του ίδιου και των μελών της οικογένειάς του τα ξημερώματα του Σαββάτου για την Σαουδική Αραβία, και η ανάληψη των ηνίων προσωρινά από τον πρωθυπουργό Γανούσι, με νέες υποσχέσεις, δεν εγγυώνται λύση στα οξύτατα λαϊκά προβλήματα, καθώς δεν παύει ν' αποτελεί μέρος του καθεστώτος Μπεν Αλι.
Εύσημα από το ΔΝΤ, αδιέξοδο και απελπισία στο λαό
Η σπίθα που πυροδότησε την έκρηξη ήταν η αυτοπυρπόληση του 26χρονου Μουχάμαντ Μπουαζίζι, στις 17 Δεκέμβρη, στο Σίντι Μπουζίντ. Απόφοιτος της Πληροφορικής, πουλούσε λαχανικά σε υπαίθριες αγορές για να ζήσει. Οταν οι αρχές κατάσχεσαν τον πάγκο του, η απελπισία του ξεχείλισε. Η είδηση έγινε η αφορμή.
Η σύντομη αυτή ιστορία είναι κοινό βίωμα της πλειοψηφίας της τυνησιακής νεολαίας. Η Τυνησία, με γνώμονα τα «νούμερα», είναι μία από τις πλέον εύπορες χώρες της Βόρειας Αφρικής. Στα τέλη του Οκτώβρη, στην έκθεσή του το ΔΝΤ, του οποίου τις «προδιαγραφές» η τυνησιακή ηγεσία έχει ασπαστεί από τη δεκαετία του '80, ανέφερε ότι το 2010 το ΑΕΠ έφτασε το 4%, έναντι 3,1% το 2009, ότι η οικονομική της ανάπτυξη ήταν της τάξης του 4,8%, ότι οι τομείς της τεχνολογίας της πληροφορικής και της βιομηχανίας υδρογονανθράκων παρουσίαζαν αύξηση της τάξης του 16% και του 13% αντιστοίχως, και ότι το μέσο κατά κεφαλήν ετήσιο ΑΕΠ υπολογίζεται στα 8.254 δολάρια, ποσό που συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ...«αξιοπρεπών» στην περιοχή.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση (στοιχεία ΟΟΣΑ και Αφρικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης), η Τυνησία είναι «η πλέον ανταγωνιστική οικονομία της Αφρικής» και κατατάσσεται στην 40ή θέση παγκοσμίως (ΠΟΕ). Ως συνήθως, όμως, όταν τα νούμερα ευημερούν, δε συμβαίνει το ίδιο με τους ανθρώπους. Το 55% του πληθυσμού είναι κάτω των 25 ετών, αλλά η ανεργία σε αυτές τις ηλικίες ξεπερνά το 30%. Ενας στους δύο ανέργους είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου, και πολλοί εξ αυτών έχουν κάνει και μεταπτυχιακές σπουδές.
Το 1984 ξέσπασαν μεγάλες διαδηλώσεις κατά της αύξησης της τιμής του ψωμιού. Ηταν οι πρώτες τέτοιου είδους αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο. Και πνίγηκαν στο αίμα από τον τότε ηγέτη, τον Χαμπίμπ Μπουργκίντα.
Στη συνέχεια, η χώρα προσδέθηκε ολοταχώς στο ΔΝΤ: Ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων (κατά το ήμισυ ή εξολοκλήρου έχουν ιδιωτικοποιηθεί περίπου 160), πώληση ή ενοικίαση τεράστιων εκτάσεων γης σε ιδιώτες. Ο τουρισμός εκτοξεύτηκε, φθάνοντας στο 12% των κρατικών εσόδων. Η Τυνησία μεταμορφώθηκε στην «Ελβετία της Βόρειας Αφρικής», όπως ανέφεραν διάφορα ΜΜΕ, και σε παράδειγμα προς μίμηση, με τα έξι υπερσύγχρονα εμπορικά της λιμάνια και τα επτά διεθνή της αεροδρόμια!
Παρά τις «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», η τυνησιακή ηγεσία στην επιδίωξή της, προφανώς, να διασφαλίσει έστω και στοιχειώδη συναίνεση στην αυταρχική εξουσία της, κράτησε υπό τον έλεγχό της βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως οι υδρογονάνθρακες, η ηλεκτρική ενέργεια, τα καύσιμα, το νερό και ο χρηματοπιστωτικός τομέας. Επίσης, λειτουργούν το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης και το Εθνικό Ταμείο Απασχόλησης, με το πρώτο να διανέμει βοηθήματα (έστω και περικομμένα) για τα τρόφιμα και το δεύτερο για τους ανέργους.
Ορισμένες ενδιαφέρουσες παράμετροι
Στην Τυνησία δε θα δει κανείς, τουλάχιστον στις ανατριχιαστικές διαστάσεις που υπάρχουν σε άλλες χώρες, τόσο της Αφρικής όσο και του αραβικού κόσμου, εκτεταμένη εξαθλίωση. Και γι' αυτό, δεν είναι τόσο ακριβής η σύνδεση των τωρινών εξελίξεων στην Τυνησία με τις ταραχές από τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων στην Αίγυπτο, το 2007 - 2008, και μόλις πριν λίγες μέρες στην Αλγερία.
Το μείγμα της λαϊκής οργής στην Τυνησία έχει ορισμένα εντελώς δικά του χαρακτηριστικά. Η Τυνησία είναι η χώρα με το μικρότερο ποσοστό αναλφαβητισμού στη Βόρεια Αφρική και σε μεγάλο μέρος του αραβικού κόσμου. Από το 1956, οπότε κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία, οι μόλις δύο ηγέτες της, ο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα και ο Ζιν αλ Αμπιντίν Μπεν Αλι παρέμειναν σταθεροί στην επιλογή για δημόσια δωρεάν υποχρεωτική δεκάχρονη εκπαίδευση, για δημόσια τριτοβάθμια Παιδεία, δίνοντας, τουλάχιστον, το 6% του ετήσιου ΑΕΠ γι' αυτόν το σκοπό.
Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο συνδυασμός της εκπαίδευσης με την ύπαρξη ενός αξιόπιστου δημόσιου συστήματος Υγείας χρησιμοποιήθηκε και ως θεμέλιο της βαθιάς κοσμικότητας της χώρας, της αντιμετώπισης των ισλαμιστικών τάσεων (καθώς είναι γνωστό ότι οι ισλαμιστικές οργανώσεις «προσηλυτίζουν» διά μέσου των υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας που παρέχουν, καλύπτοντας τα αντίστοιχα κενά του κράτους). Ως προς αυτό, μέχρι στιγμής, ο στόχος επιτεύχθηκε. Στην Τυνησία, οι θρησκευτικές ομάδες και αντιλήψεις είναι περιθωριακές. Ταυτόχρονα, βέβαια, δημιουργήθηκαν στρατιές πτυχιούχων ανέργων.
Τα παραπάνω δύο στοιχεία, σε συνδυασμό με την ασφυκτική πολιτική καταπίεσης και καταστολής κάθε αντίθετης φωνής είναι κομβικές παράμετροι ερμηνείας των εξελίξεων. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η λαϊκή οργή δεν πηγάζει, αποκλειστικά και μόνο, από την εξαθλίωση, όπως σε άλλες περιπτώσεις. Δεν πηγάζει ούτε από επικρίσεις «θρησκευτικής» χροιάς, όπως συχνά γίνεται σε άλλες μουσουλμανικές χώρες (π.χ. Σ. Αραβία).
Οι διαδηλωτές εξεγείρονται κατά της παντελούς έλλειψης κάθε είδους ελευθεριών, εξεγείρονται ζητώντας δουλειά και όχι την ελεημοσύνη των βοηθημάτων, εξεγείρονται κατά της κοινωνικής αδικίας.
Είναι μάλλον προφανές ότι η οργή αυτή δεν κατευνάζεται εύκολα μόνο με τη διανομή επιπλέον βοηθημάτων και ορισμένων γενικόλογων υποσχέσεων.
Τα κροκοδείλια δάκρυα
Φυσικά, όλα όσα οδήγησαν στη σημερινή έκρηξη ήταν γνωστά, και ανεκτά, από όλους όσοι υποκριτικά διατυπώνουν «κορόνες εκδημοκρατισμού» και «θλίψη για τη βία». Τόσο, η Ουάσιγκτον, όσο και οι Βρυξέλλες, δεν «ανακάλυψαν» αίφνης το «απεχθές πρόσωπο τής, επί 23 χρόνια, εξουσίας» του Μπεν Αλι. Ολοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ανέτρεψε πραξικοπηματικά, επικαλούμενος νοητική ανικανότητα, τον Μπουργκίντα, το 1987, ότι έκανε εκλογικές παρωδίες, όπως το 2009, οπότε εκλέχτηκε με ποσοστό 89,62%, ότι άλλαξε επανειλημμένως το σύνταγμα, για να παρατείνει την παρουσία του στην εξουσία, ότι νόμιμα είναι μόνο τα κόμματα που «διαφωνούν εντός ορίων», ότι όποιος επικρίνει το καθεστώς για το παραμικρό εξαφανίζεται από προσώπου Γης κ.ο.κ.
Πρόκειται για το σκηνικό που συναντά κανείς σε διάφορες χώρες του κόσμου, και ιδιαίτερα στις χώρες της περιοχής της Μέσης Ανατολής. Εντούτοις, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, οι οποίες σε άλλες περιπτώσεις κραυγάζουν για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αρκούνται σε καταδικαστικές δηλώσεις και ευχολόγια, με αντάλλαγμα τη διασφάλιση πιστών ηγεσιών - «ακολούθων» στα διάφορα σχέδιά τους για την περιοχή.
Το ίδιο συνέβη και με το καθεστώς Μπεν Αλι. Συμπαρατάχθηκε ασυζητητί στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» της Ουάσιγκτον, έκανε μπίζνες με αμερικανικές επιχειρήσεις, και συναίνεσε στις οικονομικές συμβουλές των Μπους και Κλίντον. Επίσης, παραμένει σημαντικότατος εμπορικός εταίρος της ΕΕ, με καθεστώς ειδικής σύνδεσης από το 1995, 72,5% εισαγωγές από την ΕΕ και 75% εξαγωγές προς αυτήν και την Γαλλία ειδικότερα, παρά τις αλλεπάλληλες καταδικαστικές επίσημες εκθέσεις για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το πόσο υποκριτικές ήταν οι κορόνες της κ. Αστον αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι παρά τους νεκρούς στους τυνησιακούς δρόμους, οι Βρυξέλλες δεν ανέστειλαν, καν, έστω και προσωρινά για λόγους εντυπώσεων, τη διαδικασία αναβάθμισης των οικονομικών τους σχέσεων με την Τύνιδα!
Τη σημασία της έχει, πάντως, και η στάση του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος έσπευσε, ενώ ο εκδιωχθείς Μπεν Αλι δεν είχε ακόμη προσγειωθεί κάπου, να εξάρει το θάρρος του τυνησιακού λαού και να ταχθεί υπέρ των «άμεσων και ελεύθερων εκλογών»!








Ραγδαίες εξελίξεις φέρνει η «Επανάσταση του Γιασεμιού». Πλακωσανε και οι ισλαμοφασιστες!
Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011, 19:16
Ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς της Τυνησίας, Άλι Ελ Σεριάτι, συνελήφθη, σύμφωνα με τις μαλακιες που συνηθως διαδιδει το ραδιοαρβυλα ισλαμοφασιστικο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.
Εν τω μεταξύ, το καθαρμα, ο Ρασίντ Γανούσι, επικεφαλής του τυνησιακού καθυστεριμενου ισλαμιστικού φασιστικου κινήματος «Ενάχντα», ανακοίνωσε σήμερα ότι ετοιμάζει την επιστροφή του στην χώρα και ότι είναι έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
«Ετοιμάζω την επιστροφή μου», δήλωσε κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας του με το Γαλλικό Πρακτορείο από το Λονδίνο, όπου ζει εξόριστος.
Ερωτηθείς για το πότε σχεδιάζει να επιστρέψει στην Τυνησία, απάντησε: «Σύντομα. Η τυνησιακή ιντιφάντα πέτυχε την πτώση της δικτατορίας», πρόσθεσε.
«Υπάρχει μία διάσπαση του πολιτικού συστήματος. Μπορεί να πάρει καιρό να συμφωνήσουμε σε μία κοινή βάση», σημείωσε ο Ρασίντ Γανούσι.
Βεβαια τα πραγματα για τους καθυστεριμενους ισλαμοφασιστες στην Τυνησια ειναι δυσκολα, λογω του ανεπτυγμενου πνευματικου επιπεδου του λαου. Το καθεστως, εδινε ιδιαιτερη προσοχη στην αναπτυξη της Παιδειας και της Υγειας. Η Τυνησια εχει το μεγαλυτερο ποσοστο στον αραβικο κοσμο αποφοιτων πανεπιστημιου, και με μεταπτυχιακα. Το προβλημα ηταν οτι το καθεστως ειχε συνδεθει με το ΔΝΤ, και υπηρχε μεγαλη ανεργια, ιδιαιτερα στους νεους που ειναι και η μεγαλη πλειοψηφια του πληθυσμου. Το 30% των ανεργων και αστεγων ειναι αποφοιτοι πανεπιστημιου. Ο νεος που δουλευε στην λαικη αγορα και αυτοπυρπολιθηκε επειδη το καθεστως του απαγορεψε να πουλαει φρουτα, πυροδοτωντας την εξεγερση, ηταν αποφοιτος πανεπιστημιου.
«Οι συγγενείς του πρώην προέδρου της Τυνησίας Μπεν Άλι που βρίσκονται σε γαλλικό έδαφος θα φύγουν», δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο France Info, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Φρανσουά Μπαρουάν.
«Η οικογένεια του Μπεν Άλι που βρίσκεται σε γαλλικό έδαφος δεν προτίθεται να μείνει και αυτή η οικογένεια δεν έχει εκδηλώσει την επιθυμία της να μείνει και θα φύγει», ανέφερε ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Οι συγγενείς του Τυνήσιου πρώην προέδρου, ανάμεσά τους η 24χρονη κόρη του Νεσρίν και η δεύτερη σύζυγός του, Λέιλα Τραμπέλσι, έφυγαν σήμερα το απόγευμα από το ξενοδοχείο στην Eurodisney, όπου είχαν φτάσει την Πέμπτη.
Σύμφωνα με υπεύθυνο του Disneyland Hotel, αυτά τα άτομα, ο αριθμός των οποίων δεν έχει γίνει γνωστός έφυγαν πριν από μία ή δύο ώρες.
«Όλοι έχουν φύγει, κανένας δε γνωρίζει που κατευθύνονται», πρόσθεσε ο υπεύθυνος.
Διαδηλώσεις σε Γαλλία και Ελβετία
Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας για να γιορτάσουν την πτώση του Τυνήσιου προέδρου, Μπεν Άλι.
Στο Παρίσι, 8.000 διαδηλωτές, κυρίως Τυνήσιοι, Γάλλο-τυνήσιοι καθώς και εκπρόσωποι της γαλλικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας, σύμφωνα με την αστυνομία.
«Έγινε η επανάσταση, τίποτα δε θα είναι πια ίδιο, δε θα αφήσουμε να κλέψουν τη νίκη του λαού», δήλωσε ένας 17χρονος μαθητής.
Στην Μασσαλία, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Μπεν Άλι δολοφόνε» και «Τιμή στους μάρτυρές μας».
Περίπου 800 άτομα διαδήλωσαν στην Λυών, όπου αρκετοί Τυνήσιοι τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο της πατρίδας τους.
Στην Λίλ, περίπου 450 άνθρωποι συμμετείχαν στην διαδήλωση, όπου εκτός από τις σημαίες της Τυνησίας, κυμάτιζαν σημαίες της Αλγερίας και του Μαρόκου, ενώ αρκετοί ζητούσαν την πτώση του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
Τέλος, στην Τουλούζη 350 έως και 500 άνθρωποι έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης.
Την ίδια ώρα, περίπου χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν στην Λοζάννη και στην Γενεύη στην δυτική Ελβετία. «Ζήτω η επανάσταση στην Τυνησία» και «Όλη η εξουσία στον λαό», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές.
«Το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα. Είναι δυνατό να κυνηγήσουμε τους εγκληματίες», δήλωσε ο Ανίς Μανσουρί, μέλος της Ένωσης Τυνήσιων στην Ελβετία.









Διαδήλωση «για την Δημοκρατία» στο Ισραήλ
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011, 08:06
Τουλάχιστον δέκα χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν το βράδυ χθες Σάββατο στο Τελ Αβίβ για την «προάσπιση της δημοκρατίας» και κατά της εκστρατείας της άκρας δεξιάς που έχει στόχο να πλήξει αριστερές οργανώσεις.
Οι διαδηλωτές -15.000 σύμφωνα με τους οργανωτές- στην πλειοψηφία τους εβραίοι αλλά και άραβες, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Τελ Αβίβ πριν συγκεντρωθούν έξω από το μουσείο της πόλης, μετά την έκκληση αρκετών δεκάδων οργανώσεων και αριστερών κομμάτων για την «προάσπιση της δημοκρατίας όσον ακόμη είναι καιρός».
«Είναι μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων. Είναι βασικό το μήνυμά μας να εισακουστεί από την εξουσία», δήλωσε ένας από τους οργανωτές, ο Γιαρίβ Οπενχάιμερ, εκπρόσωπος του κινήματος Ειρήνη Τώρα.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν ισραηλινές, παλαιστινιακές και κόκκινες σημαίες, ενώ τα πανό τους έγραφαν: «ειρήνη αντί για εγκλήματα πολέμου», «δεν χτίζεται η δημοκρατία πάνω σε ρατσιστικούς νόμους», «η άκρα δεξιά: κίνδυνος για το Ισραήλ».
Η διαδήλωση, για την πραγματοποίηση της οποίας η αστυνομία είχε δώσει άδεια, οργανώθηκε σε απάντηση για την απόφαση του κοινοβουλίου στις 6 Ιανουαρίου να συγκροτήσει μια επιτροπή που θα ερευνήσει τις πηγές χρηματοδότησης των οργανώσεων προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η ψήφιση αυτή εντάσσεται σε μια εκστρατεία απονομιμοποίησης των οργανώσεων αυτών, την οποία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες η ακροδεξιά, κυρίως το υπερεθνικιστικό κόμμα Ισραέλ Μπεϊτένου του οποίου ηγείται ο υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.
Ο ακροδεξιος σιωναζιστής αυτός ηγέτης κατηγορεί ορισμένες οργανώσεις ότι είναι «συνένοχοι των τρομοκρατών» και έχουν «μοναδικό σκοπό να αποδυναμώσουν τον ισραηλινό στρατό».
Η συγκρότηση της ερευνητικής επιτροπής χαρακτηρίστηκε αντιδημοκρατική όχι μόνο από την αριστερά αλλά και από τη δεξιά. Ο πρόεδρος της Κνεσέτ Ρόιβεν Ρίβλιν, μέλος του δεξιού κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και τρεις υπουργοί του κόμματος διατύπωσαν επικρίσεις.
Στόχος της επιτροπής είναι να ερευνήσει, για παράδειγμα, την οργάνωση Σπάστε τη Σιωπή, όπου πρώην στρατιώτες καταθέτουν μαρτυρίες για την πραγματικότητα της σύγκρουσης στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, την Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων και το Machsom Watch (Παρατηρητήριο των Σημείων Ελέγχου) που ελέγχει και συντάσσει εκθέσεις για τη συμπεριφορά των στρατιωτών, συγκεκριμένα τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σημεία ελέγχου στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ.






Κατασκευή 1.400 κατοικιών σε εβραϊκό οικισμό εξετάζει το Ισραήλ
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011, 09:43
Οι ισραηλινές Αρχές, σύμφωνα με το ραδιόφωνο του στρατού, την προσεχή εβδομάδα πρόκειται να εγκρίνουν ένα νέο σχέδιο ανέγερσης, συνολικά 1.400 κατοικιών στο Γκίλο, έναν εβραϊκό οικισμό στον ανατολικό τομέα της Ιερουσαλήμ.
Το ίδιο επιβεβαίωσαν και δημοτικοί σύμβουλοι, σε δηλώσεις τους στο ραδιόφωνο.
«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ένα πράσινο φως σε αυτό το κατασκευαστικό σχέδιο θα είναι η χαριστική βολή για την ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστίνιους» δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Μέιρ Μαργκαλίτ, του αριστερού σοσιαλδημοκρατικου κόμματος Μερέτζ.
Οι ειρηνευτικές συνομιλίες έχουν ήδη παγώσει μετά την άρνηση της ισραηλινής κυβέρνησης να παρατείνει το 10μηνο μορατόριουμ στην ανέγερση κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.
«Το Γκίλο είναι αναπόσπαστο τμήμα της Ιερουσαλήμ. Δεν μπορεί να υπάρχει καμιά αμφισβήτηση στο Ισραήλ για την ανέγερση κατοικιών σε αυτή τη συνοικία» απάντησε ο δημοτικός σύμβουλος Ελισά Πελέγκ, του ακροδεξιού κυβερνητικου κόμματος Λικούντ.
Οι οικοδομικές εργασίες που έχουν ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρείες μπορεί να διαρκέσουν τέσσερα χρόνια λόγω των προβλημάτων κατασκευής σε ένα έδαφος με μεγάλη κατωφέρεια κοντά στη Βηθλεέμ.





Επεισοδιακές διαδηλώσεις κατα νεοναζι στη Γερμανία
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011, 05:26
Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ακροδεξιών νεοναζι που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο και το Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, πυροδοτώντας οργισμένες διαδηλώσεις από αριστερούς.
Στο Βερολίνο, 180 στελέχη του ακροδεξιού νεοναζιστικου συνασπισμού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος-Λαϊκή Ένωση συγκεντρώθηκαν σε περιοχή των προαστίων για να συζητήσουν την υιοθέτηση κοινών πολιτικών θέσεων μετά τη συνένωση των δύο παρατάξεων την 1η Ιανουαρίου.
Η αστυνομια επιτεθηκε εναντια στους αριστερους διαδηλωτες που αντιδρουσαν.
Δύο από τους διαδηλωτες που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν συνελήφθησαν.
Στο Μαγδεμβούργο, νοτιοδυτικά του Βερολίνου, περίπου 2.500 διαδηλωτές εμπόδισαν πορεία 1.000 ακροδεξιών στην πόλη, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία σε δρόμους ώσπου τους απομάκρυνε η αστυνομία.
Οι ακροδεξιοί νεοναζι έκαναν την πορεία στην 66η επέτειο της καταστροφής της με μαζικό αεροπορικό βομβαρδισμό στην διάρκεια του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι ακροδεξιοί νεοναζι υπερπροβάλλουν τους βομβαρδισμούς Γερμανικών πόλεων, τους οποίους χαρακτηρίζουν εγκλήματα πολέμου, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να αυξήσουν την απήχησή τους.





Στήριξη Καντάφι στον Μπεν Αλί
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011, 00:22
Ο Λίβυος ηγέτης, Μοάμαρ Καντάφι, εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για την πτώση του προέδρου της Τυνησίας, Μπεν Άλι, και πρότεινε στους Τυνήσιους την εφαρμογή του δικού του μοντέλου της άμεσης Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς τον λαό της Τυνησίας.
Ο Μοάμαρ Καντάφι, στην ομιλία του που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε επίσης ότι ο Μπεν Άλι είναι ακόμη ο νόμιμος πρόεδρος της Τυνησίας, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιό του.
Ειπε οτι ο Μπεν Αλι ειναι ο καλυτερος προεδρος που εχει υπαρξει για την Τυνησια, οτι οι διαδηλωτες ειναι υποκινουμενοι απο ξενες δυναμεις, παραβλεποντας και αποσιωποντας οτι για οποιαδηποτε δουλεια στην Τυνησια επρεπε να δωσεις υπερογκα ποσα για μιζα στον Μπεν Αλι και στην οικογενεια του.





Ο πρέσβης των Η.Π.Α. στα Σκόπια γίνεται υφυπουργός των ΗΠΑ
Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011, 14:00
Ο πρέσβης των Η.Π.Α. στην ΠΓΔΜ, Φίλιπ Ρίκερ, επελέγη για τη θέση του βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α., μεταδίδουν τα Μ.Μ.Ε. των Σκοπίων. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από την πρεσβεία των Η.Π.Α. στα Σκόπια.
Ο κ. Ρίκερ αναμένεται να αντικαταστήσει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Τόμας Κάντριμαν και θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο θεμάτων για την Ευρώπη και την Ευρασία.
Ο Φ. Ρίκερ ανέλαβε καθήκοντα πρέσβη των Η.Π.Α. στην ΠΓΔΜ τον Σεπτέμβριο του 2008.







ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ Η ΣΗΜΑΙΑ
από ...και λόγω επικαιρότητας 2:01μμ, Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011
Υποστηρίζεται και σωστα από διαφορους κύκλους, ότι η ελληνική σημαία αποτελεί σύμβολο ελευθερίας, γιά το οποίο έχουν χυθεί ποταμοί αίματος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΄40. Τις τελευταίες ημέρες σε συζητήσεις στο διαδίκτυο και στους τηλεοπτικούς δέκτες αυξάνουν αυτοί, που υποστηρίζουν, ότι ο κόσμος πρέπει να αντιταχθεί στο Δ.Ν.Τ. κατεβαίνοντας στους δρόμους κρατώντας -όχι κομματικές, αλλά- μόνο την ελληνική σημαία, σαν ένδειξη εθνικής ενότητας, πραγμα που ειναι τελειως ηλιθιο και γελοιο.
Ένας θρυλλος της Ρωμιοσύνης
Η επιλογή των χρωμάτων και τής μορφής τής σημαίας τού νεοελληνικού κρατους αποτελεί μια πραγματικοτητα εναντια στα ψεματα των αναρχοφασιστακιων των πληρωμενων απο τις ΗΠΑ. Οι νεαροί μαθητές διδάσκονται την αληθεια στα σχολεία, ότι τα χρώματά της συμβολίζουν οπως αποφασιστηκε το γαλάζιο τής θάλασσας τού Αιγαίου και το λευκό των κυμάτων, ενώ οι εννέα λωρίδες της τις συλλαβές τής φράσης «ελευθερία ή θάνατος».
Η πλειονότητα των σημερινών κατοίκων τής Ελλάδας ξερουν την πραγματικότητα, την οποια προσπαθησαν να διαστρευλωσουν τα αναρχοφασιστακια πρακτορεια των ΗΠΑ, λεγοντας μαλακιες, ότι δηλαδή τα χρώματα τής σημαίας τής σύγχρονης Ελλάδας (μπλέ και άσπρο) καθορίστηκαν από τον Όθωνα, για να ταιριάζουν με τα χρώματα τής σημαίας τής Βαυαρίας, ενώ η μορφή της (πέντε μπλέ και τέσσερις λευκές οριζόντιες λωρίδες με σταυρό επάνω αριστερά) καθορίστηκε από τον αγγλόφιλο Αλ. Μαυροκορδάτο κι αποτελεί απλή αντιγραφή τής σημαίας των Άγγλων αποικιοκρατών στην Ινδία.
Απόφαση καθιέρωσης σημαίας γιά το νέο κράτος
Με το «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος», που προέκυψε από την Α΄ Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο (Ιανουάριος 1822) καθορίστηκε γιά πρώτη φορά ενιαίος τύπος εθνικής σημαίας με χρώματα γαλάζιο και λευκό, ανατέθηκε δε στο Εκτελεστικό Σώμα να προσδιορίσει τη μορφή της (παρ. ρδ΄ και ρε΄).
Στις 15 Μαρτίου 1822 εκδόθηκε η με αριθμό 540 απόφαση τής Προσωρινής Διοίκησης υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο, με την οποία καθοριζόνταν η μορφή τής σημαίας. Για την ακρίβεια καθορίστηκαν τρείς τύποι σημαιών: μία πολεμική για την ξηρά (γαλάζια με μεγάλο άσπρο σταυρό) και δύο για τη θάλασσα: εμπορική (γαλάζια με άσπρο τετράγωνο επάνω αριστερά και γαλάζιο σταυρό εντός του) και πολεμική (γαλάζια, και ακριβώς ίδια στη μορφή με τη σημερινή σημαία, που γνωρίζουμε). Από τότε μέχρι σήμερα ακολούθησαν σειρά διαταγμάτων, που επέφεραν διάφορες παραλλαγές στους τύπους και τις διαστάσεις τών σημαιών (προσθαφαιρέσεις βασιλικών παρασήμων, στεμμάτων, εικόνας του αγ. Γεωργίου κ.λπ.).
Από τους διάφορους τύπους σημαιών δεν άλλαξε η μορφή (αλλά μόνο το χρώμα) τής πολεμικής σημαίας τής θάλασσας. Στο άρθρο αυτό θα ασχοληθούμε ειδικά με αυτή τη σημαία και τους λόγους, που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη της μορφή και τα χρώματα, καθ΄ ότι έχει ταυτισθεί απόλυτα με τήν έννοια του νεοελληνικού έθνους / κράτους και αποτελεί σήμερα την επίσημη -ενιαία γιά όλες τις εκδηλώσεις- σημαία της σύγχρονης Ελλάδας.
Μεχρι να τελειωσει η επανασταση, το 1828, παρολη την αποφαση της Επιδαυρου, υπηρχαν διαφορες σημαιες, σχεδον οσες και οι οπλαρχηγοι.
Ο Όθων αλλάζει τα χρώματα τής ελληνικής σημαίας,
για να ταιριάζουν με τα χρώματα τής σημαίας τής Βαυαρίας
Μερικά χρόνια μετά την πρώτη εθνοσυνέλευση, ο νέος βασιλιάς αποφάσισε να αλλάξει το γαλάζιο χρώμα τής σημαίας και να το κάνει πιό σκούρο (λιγότερο γαλάζιο και περισσότερο μπλέ), προκειμένου να ταυτίζεται με τα χρώματα τής σημαίας τής Βαυαρίας (βλ. παραπλεύρως εικόνα), από τον βασιλικό οίκο τής οποίας προερχόταν ο Όθων.
Ο αγγλόφιλος Μαυροκορδάτος αντιγράφει
τη σημαία των άγγλων αποικιοκρατών
Περισσότερο ενδιαφέρον όμως, παρουσιάζει ο λόγος, γιά τον οποίο ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος είχε επιλέξει τη συγκεκριμένη μορφή γιά τη σημαία. Ο Μαυροκορδάτος, τόσο κατά τη διάρκεια της επανάστασης, όσο και επί Όθωνα ήταν ο κύριος εκφραστής τής αγγλικής πολιτικής. Επέλεξε λοιπόν ως μορφή τής ελληνικής σημαίας τη σημαία τής περιβόητης αποικιοκρατικής British East India Company, τής -υπό την αιγίδα τού αγγλικού κράτους- εταιρείας των Ανατολικών Ινδιών.
Δηλαδη ο Οθωνας και ο Μαυροκορδατος επεφεραν μικρες εως αναπαισθητες αλλαγες στη σημαια, και δεν την καθορισαν αυτοι, οπως διαδιδουν τα αναρχοφασιστακια που ειναι πληρωμενα πρακτορια των ΗΠΑ.







Ανακοίνωση από το αρχηγείο της γΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα επώνυμα των πολιτών
από * 0:24πμ, Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011
<από το πιεστήριο>
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες που στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, να απευθυνθούν στις Νομαρχίες του νομού καταγωγής τους και να αλλάξουν το επώνυμό τους, χρησιμοποιώντας τουλάχιστον δώδεκα αριθμούς και λατινικούς χαρακτήρες, ώστε να είναι κατά το δυνατόν μοναδικό.
Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγεται σημαντικά τυχόν κίνδυνος έκθεσης των υπηρεσιών μας στο μέλλον, λόγω συνωνυμίας.
Ακολουθούν υποδείγματα ονοματεπώνυμων:
- Αθανάσιος HfE3T2OMbkVf
- Χριστίνα r0NJ0N3tc9l8if
- Πέτρος IEt5lAQmnDDGz01Ol4
- Εμμανουήλ zGbJxWCHyhTK3K5
- Δήμητρα oNP2M0gEfvZIRxQ6TGCWA





Ρουφιάνος της Αγγλικής αστυνομίας στην Κέρκυρα?
από --|--|--|--| 2:33πμ, Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011
Σύμφωνα με το παρακάτω, το 2009 έφυγε από το Κάρντιφ για να εργαστεί στην Κέρκυρα σαν κηπουρός. Είχε επικοινωνία με Ουαλία για έναν μήνα περίπου και μετά εξαφανίστηκε. Το ελληνικό τηλέφωνό του, σύμφωνα με το indymedia UK είναι (ήταν) το εξής: 6942665880 begin_of_the_skype_highlighting 6942665880 end_of_the_skype_highlighting
http://www.indymedia.org.uk/en/2011/01/472122.html?c=on#comments
Να μην ξεχναμε, οτι ο αλητης εγγλεζος δημοσιοκαφρος που ειχε στησει το σκηνικο με το δηθεν πεταγμα παπουτσιου στον Παπανδρεου στη Θεσσαλονικη απο εναν πληρωμενο μαλακα, ειχε βγαλει και ενα καταπτυστο αρθρο που μιλαγε οτι οι Κερκυραιοι θελουν αυτονομια απο την Ελλαδα, χωρις να εχει κανενα στοιχειο, μονο με τα σκατα που ειχε μεσα στο μυαλο του. Φυσικα εγραφε αυτα που τον ειχαν πληρωσει να γραψει οι προστατες του.








ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
από ΕΠΕΙΓΟΝ 6:52μμ, Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΑΛΛΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ
ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΧΟΥΝΕ ΘΑΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ
85ΧΡΟΝΗ ΓΙΑΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΕ ΚΕΡΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΕΠΑΘΕ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑΝΕ ΜΕΣΑ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ
ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΗΤΑΝΕ 'ΟΥΑΟΥ ΤΙ ΑΝΤΡΕΣ ΦΟΒΑΜΑΙ' ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΜΕ ΜΙΣΟΛΟΓΑ
ΟΤΑΝ ΜΑΘΩ ΣΕ ΠΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ
ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ :;;;;
ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΙΣΧΥΕΙ
από ΑΥΤΟΠΤΗΣ 7:27μμ, Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Η ΓΙΑΓΙΑ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ 'ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ'
ΤΟΤΕ Ο ΠΙΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΛΙΟΣ ΟΥΚΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΝΑΥΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΣΟΜΑΛΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΠΛΟΥΖΑ ΤΟΝ ΟΥΚ ΣΗΚΩΣΕ ΕΝΑ ΜΑΝΟΥΑΛΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕ
'ΣΚΑΣΕ ΜΩΡΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΟΥΑΑΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΚΟΙ ΟΥΑΑΑΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ' ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟΣ ΕΦΤΥΝΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΓΕ
'ΚΟΥ ΚΟΥ Ε ΨΗΦΙΣΕΣ ΡΕ ΚΩΛΟΓΕΡΕ ;' ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΥΤΑΓΑΝΕ ΤΑ ΨΙΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΕΝΩ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ
ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΟΤΙ ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΤΕ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΣΑΣ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΔΩ ΠΕΡΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΑΣ




Φανερη υπηρεσια πληροφοριων?
Αληθευει οτι το ΔΝΤ ζητησαν τα στοιχεια απο το υπουργειο Οικονομικων και την Τραπεζα της Ελλαδας των πρακτορων και τη μισθοδοσια της ΕΥΠ, και η κυβερνηση τα εδωσε? Και ετσι τωρα εχουμε φανερη "μυστικη" υπηρεσια πληροφοριων?


Ο Ρεστης μπηκε στο Πρωτο Θεμα με μετοχες. Ο Κορωνιας μπηκε στο ALTER.

Τουρκικο μπλοκο στις ερευνες για πετρελαιο αξιας 170 δισεκ. δολαριων Νοτια της Κρητης

Πως τον ελεγαν τον πρεσβευτη των ΗΠΑ στην Ελλαδα τη δεκαετια του 1950 που πηγαιναν πρωθυπουργοι και υπουργοι και του εδιναν αναφορα? Πιουριφοη! Αυτον φαινεται θυμιθηκε ο Μ. Χρυσοχοιδης και πηγε σουζα και εδινε αναφορα στον τοτε πρεβευτη Σπρεχαρντ. Ατιμο Wikileakes τι τους κανεις!








Δημοσκοπήσεις άγριας κατοχικής προπαγάνδας…..
από dakrygono 9:01μμ, Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011
Κυριακάτικο ξεσάλωμα για τους κομιστές-δημοσιογράφους της αλητείας του κοινοβουλίου και των εργολάβων-εφοπληστών των ΜΜΕ. Ότι είναι να διασύρουν και να το ανταλλάξουν με εκμετάλλευση, κέρδη και κοινωνική καταστολή το τύπωσαν σε μορφή δημοσκοπήσεων και το παρουσίασαν στην κοινωνία ως «επιλογή» της.
Η αλητεία των δημοσιογράφων συναγωνίζεται σε κυνικότητα την βία της αστυνομίας, την διαφθορά των πολιτικών, την διαστροφή της παρασιτικής αστικής Τάξης, συμπληρώνοντας την καθολική παρακμή ενός θεσμικού επ-οικοδομήματος που πρέπει η κοινωνία να αποφασίσει να ανατρέψει.
Μας επιβάλλουν ως «δική» μας άποψη ότι είμαστε υπέρ του ανοίγματος των «κλειστών» επαγγελμάτων σε γιγαντιαία ποσοστά μέσα στην κοινωνία, κάνοντας τα δώρα στους εργολάβους των πολυκαταστημάτων. Αν το συγκεκριμένο στατιστικό μέγεθος(64%) ήταν αληθές θα έπρεπε η απόφαση των «κλειστών» επαγγελμάτων να ήταν απαίτηση όχι των Κουίσλγκ των αμερικάνων, αλλά των ανα την Ελλάδα επαγγελματικών ενώσεων που….. από Δευτέρα έχουν κηρύξει ανά κλάδο πανελλαδικές απεργίες(πχ φαρμακοποιοί).
Μας επιβάλλουν ως δική μας άποψη την κατασκευή φράχτη στον Έβρο κατά 73% έως και 80% , η Pablic Isou λεει για 60%, ελπίζοντας να καλλιεργήσουν μια μαζική εθνική αποκτήνωση πέρα από κάθε δεδομένο. Για να υποστηριχτεί αυτό το ποσοστό θα έπρεπε να ψηφίσουν υπέρ του φράχτη και ένα μεγάλο μέρος της αριστεράς, των αναρχικών, των δεκάδων ανα την Ελλάδα αντιρατσιστικών οργανώσεων που στις εκδηλώσεις τους συγκεντρώνουν εκατοντάδες άτομα και βέβαια τα χαμηλότατα ποσοστά των ρατσιστικών οργανώσεων που σε δημόσιες εκδηλώσεις συγκεντρώνουν μετά βίας μερικές δεκάδες υπάνθρωπων ρατσιστών. Τόσο ξετσίπωτοι
Σε εταιρο δημοσιογράφο διαβάζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πρόθεση ψήφου 27,7% η ΝΔ 20, κάτι % μέχρι και στον ανύπαρκτο κοινωνικά Κουβέλη του χαρίζουν ένα 2,2% από τον προπαγανδιστικό κορβανά, έτσι για να παίζει και αυτός στη σάπια πραγματικότητα των ΤιΒι. Την αποχή του 60% στις πρόσφατες εκλογές την διαμορφώνουν στο 16% προφανώς γιατί μετά τις θεραπευτικές ιδιότητες της ανεργίας, των μαζικών απολύσεων, της κτηνώδης αστυνομικής βίας ο κόσμος έφυγε από την επιλογή της αποχής και επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ, στον Κουβέλη και στους εθνικιστές μπουμπούκους που ψήφισαν το μνημόνιο.
Επίσης σε ποσοστό 81% οι πολίτες(εργαζόμενοι-μικροεπαγγελματίες-συνταξιούχοι-άνεργοι) τάσσονται υπέρ της ολοκλήρωσης του προγράμματος που έχει αναλάβει ο giorgakis από τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ, εδώ το στατιστικό μέγεθος διαμορφώθηκε σίγουρα από όλους μας.
Από όλους αυτούς, όλους Εμάς που συμμετέχουμε σε κάθε είδους αντικατοχική διαδήλωση ή εκδήλωση, δηλαδή τους χιλιάδες άνθρωπους έναντι των πραγματικά ελάχιστων που υπερασπίζονται την άγρια κατοχή που έχουν αναλάβει οι νενεκοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των φασιστών-εθνικιστών. Τόσο ξετσίπωτοι .
Τέλος να σημειωθεί πως ΜΟΝΟ το υπ παιδείας υπό τη διαμαντοπούλου θα δώσει 500.000 ευρώ σε δημοκοπικές εταιρείες ερευνών για να καταγραφεί!!!!!! η κοινή γνώμη για αλλαγές του υπουργείου. Προσέξτε ότι κάποιες απο αυτές τις αλλαγές τις έχουν ήδη πραγματοποιήσει.







Μέγα λάθος
από Anarch 3:16μμ, Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011
Μην απορούμε για το τί έγινε...
Θεωρώ τα πράγματα ολίγον τί πιο σύνθετα απ'ότι φαίνονται.
Το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χτες δεν προσέφερε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Κι αυτό γιατί εντάσσεται στα πλαίσια της φαιδρής-πρόχειρης, αλλά κυρίαρχης στον α/α χώρο και την αριστερά, αντίληψης της αλληλεγγύης σε ΟΛΟΥΣ τους μετανάστες, ανεξαρτήτου ταξικής και κοινωνικής θέσης. Όσο η αλληλεγγύη μας στους μετανάστες (λαθράιους και μη), ασκείται χωρίς φραγμούς και κοινωνικά/ταξικά κριτήρια, τόσο περισσότερο θα ενδυναμώνεται η ακροδεξιά τάση σε γειτονίες όπως στον Α-Παντελεήμωνα και σύντομα θα εξαπλωθεί και σε άλλες. Κι αυτό γιατί δεν βασίζεται σε παραλογισμούς και σε ρατσιστικά DNA κάποιων συμπολιτών μας, αλλά στο αίσθημα ανασφάλειας που νιώθει κάθε κάτοικος που ζει σε γειτονιά με εγκληματικότητα, και η οποία σχετίζεται σε κάποιο βαθμό με τους μετανάστες. Αυτό δίνει ελεύθερο πεδίο σε φασιστικές ομάδες να μεταδώσουν τις ιδέες μίσους στις γειτονιές.
Ως αναρχικός ΔΕΝ είμαι αλληλέγγυος σε κανένα μετανάστη (λαθραίο ή νόμιμο), ο οποίος πουλάει πρέζα, είναι σε κυκλώματα της νύχτας ή είναι ληστής του κοινού ποινικού. Κι αυτό γιατί τους βάζω στην ίδια συνωμοταξία με τους Έλληνες ποινικούς, οι οποίοι δεν αποτέλεσαν και ούτε θα αποτελέσουν ποτέ επαναστατικό υποκείμενο.
Είμαι ΟΜΩΣ αλληλέγγυος στο μετανάστη - εργάτη βιοποριστή, σ'αυτόν που αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και επιβίωση. Στις Κούνεβες όλων των εθνικών μειονοτήτων που υπάρχουν και θα υπάρξουν, και που σίγουρα νιώθουν μειονεκτικά, όταν τους/τις εντάσουμε στο φαντασιακό μας πεδίο και στην έμπρακτη αλληλεγγύη μας με ομοεθνείς τους, που στελέχωσαν και στελεχώνουν το κοινό έγκλημα.
Εάν δεν μπουν τα διαχωριστικά κριτήρια τουλάχιστον ανάμεσα σε αυτές τις δύο κατηγορίες μεταναστών θα γεννηθούν πολλοί Άγιοι - Παντελεήμωνες, που σημαίνει την όλο και μεγαλύτερη συσπείρωση ακραίων εθνικιστικών ομάδων.
Εάν δε βρούμε αυτούς τους μετανάστες με τους οποίους είμαστε δεμένοι με ταξικές αλυσίδες, τότε αφήνουμε στο σφαίρα επιρροής αγανακτισμένων πολιτών και ακροδεξιών ομάδων, συμπολίτες μας, οι οποίοι ούτε γεννηθηκαν, ούτε γαλουχήθηκαν με ρατσιστικές ιδέες, και που μοιραία θα αποτελέσουν τη "λαϊκή βάση" της κυριαρχίας του κράτους ασφαλείας πάνω στις ζωές μας.
Χωρίς ομοβροντίες και κλαπατσίμπαλα, ταξικά κι ωραία...