Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Δευτερα 17 Ιανουαριου 2011 ______21.10

24 ωρη πανελλαδικη απεργια κυριξε η ΑΔΕΔΥ μαζι με την αποφαση του ΠΑΜΕ
από ! 5:17μμ, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011
την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011
•· Συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια ενάντια στις επιλογές της Κυβέρνησης που διαλύουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και τους κανονισμούς εργασίας των εργαζομένων στα ΜΜΜ και επιβαρύνουν τους πολίτες με νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων.
•· 4ωρη στάση εργασίας (8.30 π.μ. - 12.30 μ.μ) την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011 συμπαραστεκόμενη στους συμβασιούχους και στο συλλαλητήριο που οργανώνουν την ίδια ημέρα έξω από τον Άρειο Πάγο.
•· Συλλαλητήριο κατά της Ακρίβειας (αυξήσεις σε εισιτήρια, διόδια, είδη πρώτης ανάγκης) την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011.
•· Πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011, επιδιώκοντας ταυτόχρονα την ενιαία αγωνιστική κινητοποίηση και με τα Συνδικάτα του Ιδιωτικού Τομέα.




ΕΚΘΕΣΗ 9ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ...
από antixyta 12:41μμ, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011
http://antixyta.blogspot.com/2011/01/9.html





Μπεν Άλι: Φεύγοντας πήρε μαζί του 1,5 τόνο χρυσού από την Τράπεζα της Τυνησίας
από αλιεύς 3:05μμ, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011
Η οικογένεια του Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι διέφυγε από την Τυνησία με 1,5 τόνο χρυσού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde που επικαλείται πηγές της γαλλικής προεδρίας.
Η γαλλική προεδρία στηρίζεται σε πληροφορίες των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών "που προσπαθούν να καταλάβουν με ποιόν τρόπο τελείωσε η ημέρα της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου, όταν ο Μπεν Άλι έφυγε από τη χώρα μαζί με την οικογένειά του και όταν έπεσε το καθεστώς του".
Σύμφωνα με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, η Λέιλα Τραμπέλζι, η σύζυγος του προέδρου, "μετέβη στην κεντρική τράπεζα της Τυνησίας για να πάρει ράβδους χρυσού", λαμβάνοντας αρχικά την αρνητική απάντηση του προέδρου της τράπεζας, πριν εκείνος υποχωρήσει στις πιέσεις του Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.
"Φαίνεται ότι η σύζυγος του Μπεν Άλι έφυγε με τον χρυσό, βάρους 1,5 τόνου και αξίας 45 εκατ. ευρώ", δήλωσε στην εφημερίδα Γάλλος πολιτικός αξιωματούχος.
Η δεύτερη σύζυγος του Μπεν Άλι, η Λέιλα Τραμπέλζι και η οικογένειά της έχουν καταχραστεί τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της Τυνησίας εκμεταλλευόμενοι τους κρατικούς μηχανισμούς, σε συνθήκες διαφθοράς και απειλών, σύμφωνα με αναλυτές. Εδώ και τρεις ημέρες, τα μέλη της οικογενείας καταδιώκονται, έχουν συλληφθεί ή σκοτωθεί και οι επαύλεις τους έχουν λεηλατηθεί.






Σαν σήμερα, 15/01/1919: Δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ
από **** 6:42μμ, Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε σε αυτήν σήμερα, καθώς σαν σήμερα, στις 15 Ιανουαρίου 1919 δολοφονήθηκε.






Για την Φαίη-Μαρί Μάγιερ
από *** 4:56μμ, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011
κείμενο από site της Λαμίας
(Κείμενο απο site της Λαμίας όπου σπούδαζε η Φαίη στο τμήμα Φυσικοθεραπείας..)
Στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας έχουν να λένε τα καλύτερα...
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport η 27χρονη Φαίη-Μαρί Μάγιερ, που έγινε το επίκεντρο της δημοσιότητας, μετά τη σύλληψή της από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σπούδαζε στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Λαμίας. Μάλιστα, όπως συζητιέται στους διαδρόμους του ΤΕΙ, ίσως ακόμη και σήμερα να είναι εγγεγραμμένη στους καταλόγους σπουδαστών.
Η 27χρονη Φαίη-Μαρί Μάγερ Γερμανικής καταγωγής είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε συμφοιτητές, προσωπικό και καθηγητές στο ΤΕΙ από το πέρασμά της στη Λαμία. Μάλιστα παρέδιδε και ιδιαίτερα μαθήματα Γερμανικών, ενώ για κάποιο χρονικό διάστημα δούλεψε και σε καφετέρια της πόλης για να βγάλει το χαρτζιλίκι της.
Κανείς από όσους τη γνώρισαν δεν πιστεύει ότι μπορεί αυτή η κοπέλα να έχει σχέση με τρομοκρατία, όπως φέρεται από δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου.
Επίσης τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, δηλ. ότι μητέρα της 27χρονης ήταν η Μπάρμπαρα Μάγερ, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση RAF, διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από την οικογένειά της και την ίδια τη μητέρα της.
Από επικοινωνία με κόσμο του ΤΕΙ, μαζεύονται υπογραφές από φοιτητές και καθηγητές για να σταλούν στους δικηγόρους της Φαίης. Επίσης κρεμάστηκε πανό αλληλεγγύης από συντρόφους έξω από την βιβλιοθήκη του ΤΕΙ.

Ελεύθερη αφέθηκε, έπειτα από διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, η 27χρονη Γερμανίδα που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και συνδέεται από τις αρχές με την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την τύχη της Γερμανίδας, δηλαδή αν θα παραμείνει ελεύθερη, αν θα της επιβληθούν περιοριστικοί όροι ή θα προφυλακιστεί.
Η 27χρονη βρέθηκε στο επίκεντρο γκάφας της ΕΛΑΣ. καθώς την περασμένη Παρασκεύη η αστυνομία είχε σπεύσει να την παρουσιάσει ως κόρη καταζητούμενης για συμμετοχή στη γερμανική RAF. Ο ισχυρισμός κατέπεσε μέσα σε λίγες ώρες.
Η μητέρα της κατηγορούμενης, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη RAF, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τέσσερις που συνελλήφθησαν για την ίδια υπόθεση την Περασμένη Πέμπτη.





Διεμβολισμό καταγγέλλουν οι διασωθέντες μετανάστες στην Κέρκυρα
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011, 20:59
Μια διαφορετική εκδοχή για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βούλιαξε το ψαροκάικο που τους μετέφερε στην Ιταλία δίνουν οι διασωθέντες μετανάστες.
Όπως λένε το πλοιάριο διεμβόλισε μεγάλο (εμπορικό) πλοίο το οποίο μάλιστα, αδιαφόρησε στο σήμα κινδύνου που εξέπεμψαν.
Επιτροπή έξι μεταναστών που όρισαν οι ναυαγοί, μίλησε το μεσημέρι στους δημοσιογράφους και ανακοίνωσε πως απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση να στείλει εκπρόσωπο του ΟΗΕ, της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και δημοσιογράφους μεγάλων διεθνών δικτύων ώστε να πάρει δημοσιότητα η καταγγελία τους για το πλοίο που επιχείρησε να τους πνίξει. Μάλιστα, απείλησαν ότι αν το αίτημά τους δεν γίνει δεκτό, τότε θα έχουμε αυτοκτονίες και ομαδική απεργία πείνας.





Στην Υεμένη, 11 νεκροί και πολλοί τραυματίες από συγκρούσεις
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011, 19:09
Μια γυναίκα σκοτώθηκε και επτά άλλοι άμαχοι καθώς και τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και τους μαχητές του αυτονομιστικού κινήματος στη νότια Υεμένη, έγινε σήμερα γνωστό από ιατρικές πηγές.
Η Άντμπα Γιαχία Χουσέιν σκοτώθηκε το βράδυ της Κυριακής από την πτώση μιας οβίδας στο σπίτι της στο Χαμπιλαγιούν στην επαρχία Λαχέτζ, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ανάφεραν ότι υπάρχουν επίσης έξι τραυματίες ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας της.
Συνολικά, επτά τραυματίες εισήχθησαν στο νοσοκομείο σήμερα, δήλωσε από την πλευρά της μια ιατρική πηγή.
Η έκρηξη της οβίδας έγινε κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα στους ένοπλους αντάρτες, που είχαν οχυρωθεί στο εσωτερικό του Χαμπιλαγιούν, και τις ένοπλες δυνάμεις, που έχουν αναπτυχθεί γύρω από την πόλη, δήλωσαν οι κάτοικοι.
Από την πλευρά του, ο στρατός δήλωσε ότι υπάρχουν τέσσερις τραυματίες στις τάξεις του,
Το νότιο τμήμα της Υεμένης, το οποίο ήταν ανεξάρτητο κράτος πριν από το 1990, είναι το θέατρο της αμφισβήτησης των νοτίων που ζητούν αυτονομία ή ανεξαρτησία.






Θα απέχει από τις εκλογές της Τυνησίας το Εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011, 22:08
Το Εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Τυνησίας, μαοικων πεποιθησεων, που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας επί διακυβέρνησης του πρώην προέδρου Μπεν Αλι, δεν θα κατεβάσει υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τους επόμενους έξι μήνες, ανακοινώθηκε από τον ηγέτη του Χάμα Χαμάμι, που χαρακτήρισε τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης «μηδαμινή μεταρρύθμιση».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου του ραδιοσταθμού Ευρώπη 1, για μελλοντική υποψηφιότητα του κόμματός του, ο κ. Χαμάμι δήλωσε: «Όχι, δεν θα μετάσχουμε, γιατί οι εκλογές που θα γίνουν σε έξι μήνες θα βγάλουν έναν πρόεδρο που θα ανήκει στο κόμμα του Μπεν Αλι, τη Συνταγματική Δημοκρατική Ένωση».
«Παράλληλα, το κόμμα μας υπερασπίζεται τη δημιουργία ενός καθεστώτος κοινοβουλευτικού και όχι προεδρικού. Για το λόγο αυτό καλούμε για μια συνταγματική Βουλή που θα εκπονήσει ένα νέο Σύνταγμα», πρόσθεσε ο κ. Χαμάμι.





Αντιδράσεις από προκλητικό ναζιστικο χαιρετισμό Μιχαλολιάκου
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011, 22:47
Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου εκλεγμένου με τον συνδυασμό της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας για την ακυρωμένη συναυλία του Σαββάτου στον Άγιο Παντελεήμονα.
«Οι κάτοικοι (εννοουσε η αληταρια των ναζιστικων χρυσων αυγων που εισεβαλε μεσα στην εκκλησια και την κατεστρεψε, και για να τα βγαλουν εξω τα ναζιστικα πρεζονια τα ΜΑΤ αναγκαστηκανε και πεταξανε δακρυγονα. Οι κατοικοι ειναι καιρο τωρα κλεισμενοι μεσα στα σπιτια τους τρομοκρατημενοι απο τους ναζιστες οι οποιοι εχουν τη συμπαρασταση της αστυνομιας για την τρομοκρατια που ασκουν στην περιοχη!!!) δεν ήθελαν να διεξαχθεί η συναυλία. (Ομολογησε ανοιχτα λοιπον, οτι ειχε αποφασιστει αντιρατσιστικη αντιφασιστικη συναυλια, και οι ναζιστες την εμποδισαν, με τη συμπαρασταση της αστυνομιας η οποια εμποδισε τους 2.000 αντιφασιστες να φτασουν στον Αγιο Παντελεημεονα, και αφησε εκει τους 300 κοπριτες πρεζεμπορους νταβατζηδες ναζιστες να ασχομονουν εκει, μεχρι που το παρακαναν και μπηκαν στην εκκλησια να την σπασουν!!!). Καληνύχτα σας. Να χαίρεστε τους Πακιστανούς και τους Μπαγκλαντεσιανούς.που τους κάνατε Ελληνες και σας ψηφίσανε», δήλωσε ο ναζιστης γουρουνοΜιχαλολιάκος, ο οποίος αποχωρώντας πρόταξε το δεξί του χέρι.
Ο κ. Καμίνης αντιδρώντας επεσήμανε ότι «είναι απαράδεκτο εδώ μέσα να γίνεται ναζιστικός χαιρετισμός. Δε θέλω να δώσω μεγαλύτερη διάσταση από αυτή που εκ των πραγμάτων έχει και είναι σε συμβολικό επίπεδο τεράστια».
Και ο Νικήτας Κακλαμάνης κατήγγειλε την κίνηση Μιχαλολιάκου, τονίζοντας ότι μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, δεν πρέπει να γίνονται πράγματα που προσβάλουν το δημοκρατικό πολίτευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή του επεισοδίου ήταν ένας έντονος διάλογος μεταξύ του κ. Μιχαλολιάκου και του δημοτικού συμβούλου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρου Κωνστανίνου.







Το αληθινο γκαλοπ: Μπροστά η ΝΔ, μειώνει τη διαφορά το ΠΑΣΟΚ
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011, 17:06
Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ αλλά με την «ψαλίδα» να κλίνει ελαφρά προς το ΠΑΣΟΚ καταγράφει η μοναδικη πραγματικη δημοσκόπηση που παρουσιαζουμε σημερα εναντια στις πλαστες μαλακιες που εχουν πληρωσει διαφορες κωλοφυλλαδες αλητες γκαλοπατζηδες για να γανωσουν το μυαλο του κοσμου με ψεματα.
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. καταγράφει 15,7%, η Ν.Δ. 20,9%, το Κ.Κ.Ε. 12,8% , ο ΛΑ.Ο.Σ. 2,8%, ο ΣΥΝ 4,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 0,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,0%, άλλα μικρότερα κόμματα 14,% και οι αναποφάσιστοι 8,7% ενώ Άκυρο, Λευκό και Αποχή καταγράφουν 17,6%.
Οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 15,8%, τάσσονται υπέρ της ολοκλήρωσης της θητείας της κυβέρνησης, ενώ το 81,2% υποστηρίζει ότι θα είναι καλύτερα για τη χώρα να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στο 2011, οσο το δυνατον πιο συντομα.
Παράλληλα, το 10,3% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την τοποθέτηση του «φράχτη» στην παραμεθόριο του Έβρου, ενώ οι 9 στους 10 ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ., δηλαδη 3 στους 10 μαλακες βλακομουτρα, συμφωνούν με τη θέση να γίνει επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας, γιατι οι υπολοιποι 7 Ελληνες τους αλητες σκατοπροδοτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τους εχουν στη σφαλιαρα και στο χεσιμο.
Η δημοσκόπηση καταγράφει ποσοστό 5% στην απάντηση: «Είναι δυστυχώς επιβεβλημένες και πρέπει να εφαρμοστούν», οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο Δημόσιο, στις μετατάξεις στις Δ.Ε.Κ.Ο., στις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ το 0,2% συμφωνεί με την απάντηση «Πρέπει να εμποδιστούν με απεργίες και μαζικές διαδηλώσεις».





Ανακρίτρια εναντίον ελευθερίας της πληροφορίας και του δικαιώματος στην ενημέρωση
από ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ 8:09μμ, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011
"Δεν επιτρεπεται να διαβάζετε κείμενα τρομοκρατών. Δεν είναι φυσιολογικό(!) να έχετε στο σπίτι σας τέτοιες προκυρήξεις.", είπε η ανακρίτρια στην κατηγορουμενη γερμανιδα Μ.Μ.
Δεν επιτρέπεται?
Οπως λέμε δεν επιτρέπεται το sex πριν από το γάμο?
Αλλη μια απόδειξη ότι η ελευθερία λόγου στις μέρες μας έχει πάει περίπατο και πως απαγορευεται ακομα και να ενημερώνεσαι.
Βεβαια οι αληταριες αυτες που ειπε η ανακριτρια πρεπει να οδηγηθουν κατευθειαν σε πειθαρχικο δικαστικο συμβουλιο! ΑΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΣΤΩ ΤΥΠΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!
Το σιγουρο παντως ειναι οτι πηγανε να στησουνε απο τις τηεορασεις ενα τρομοσοου ολοι οι αλητες δημοσιοκαφροι για να τρομοκρατησουνε το κοσμο, και οι αλληλεγγυοι που μαζευτηκαν για συμπαρασταση στους κατηγορουμενους για ΣΠΦ τους το χαλασανε!!!! Και ολοι οσοι το βλεπανε το υχαριστηθηκανε!!!!