Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Τριτη 8 Μαρτιου 2011 ______18.30

Μαυρη τρυπα στη χρηματοδοτηση των Μη Κυβερνητικων Οργανωσεων αποκαλυφθηκε στο υπουργειο Εξωτερικων, μετα απο καταγγελια που εγινε στη Βουλη. Τις ανακριβειες στα στοιχεια των κονδυλιων αναγκαστηκε να παραδεχτει η ιδια η ηγεσια του υπουργειου, κανοντας λογο για "λαθος" καταγραφη, αφου διαπιστωθηκε οτι συγκεκριμενη ΜΚΟ εμφανιζοταν στον επισημο καταλογο του υπουργειου να εχει εισπραξει μεγαλυτερο ποσο απο αυτο που πραγματικα της δοθηκε. (Η ΜΚΟ Γιατροι του Κοσμου κατηγγειλε οτι ελαβε 1.500.000 ευρω, και οχι 3.500.000 που εχει στις καταστασεις του το υπουργειο). Οπως παραδεχτηκαν ομως τα στελεχη του υπουργειου, η περιπτωση αυτη δεν ηταν η εξαιρεση. Αντιθετως αποδεικνυεται οτι για πολλα χρονια τα ποσα που εγγραφονταν ως δαπανες προς ΜΚΟ δεν ειχαν καμια σχεση με αυτα που τελικως εισεπρατταν οι οργανωσεις. Η διαφορα στα ποσα αυτα προκαλει ευλογα ερωτηματικα, αν εισπραττονταν και απο ποιους. Ακομη περισσοτερα ερωτηματικα ομως προκυπτουν απο το γεγονος οτι επικεφαλης της ερευνας που διαταχθηκε τεθηκε ο διευθυντης της υπηρεσιας που... διαχειριζονταν μεχρι σημερα τα κοδυλια αυτα.






Αυτό η παραπληροφορηση για την Λιβυη που γίνεται εδώ από ορισμένους
από Χαρίτος 3:41μμ, Τρίτη 8 Μαρτίου 2011
είναι ασκήσεις παραπληροφόρησης και "πολεμικές ανταποκρίσεις" που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα για αυτό και "σχεδόν" ποτέ δεν βασίζονται σε πηγές αλλά στην φανατσιοπληξία. Τέλος πάντων για τα "κινήματα" που λέει και η "ηγεσία" τους όπως δήλωσε ο Mustafa Jalil, ηγέτης του Εθνικού Συμβούλιου στη Βεγγάζη υπουργός "Δικαιοσύνης" του Κανταφι (άρα ένοχος κι υπόλογος και αυτός), μπορεί κανείς να δει εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Gaddafi_forces στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στον Καντάφι. Για τον ίδιο τον Mustafa Jalil που προήχθη από υπουργός του Κανταφι στην τρίπολη σε ανατικανταφικό πρωθυπουργό στη Βεγγάζη μπορεί κανείς να δει εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Mustafa_Mohamed_Abud_Al_Jeleil . Όσο για τα προπαγανδιστικά μυθεύματα περί δεκάδων χιλιάδων μισθοφόρων (ισραηλινών, σύριων, ιταλών κλπ) δεν υπάρχει ως τα τώρα τουλάχιστον καμιά βαση κι η μόνη αναφορά που υπάρχει είναι στη γνωστη "Φωνή της Αμερικής" (όργανο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ) Voice of America. 1 March 2011 όπου πιθανολογείται να υπάρχουν "λιγες εκατονταδες μισθοφόρων" από την υποσαχάρια Αφρική. Ακόμα πιθανότερο όμως είναι πως πρόκειται για αφρικανούς. Λίβυους από την περιοχή του Φεζάν πιστούς στο κανταφικό δικτατορικό καθεστώς.
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΤΑΡΑΧΩΝ
από ΣΑΓΚΙ 9:31μμ, Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011
Αυτό δεν είναι εξέγερση ...με τουλάχιστον 2 αποσχισθέντες υπουργούς του Καντάφι όχι ότι ο Καντάφι είναι κι άγιος κάποιος άνοιξε κερκόπορτα με την προσέγγιση στη Δύση και δεν ήμουν εγώ...αλλά οι μέρες γίνονται ιδιαίτερα πονηρές όταν κατεβαίνουν SAS ή Ολλανδοί κομμάντος ή όταν προπηλακίζονται ή και κόβονται κομμάτια μαύροι Εργάτες Λίβιοι της υποσαχάριας Αφρικής από "εξεγερμένες" αντίπαλες φατρίες-φυλές. Τυχαίο δεν είναι που όλα τα δυτικά μέσα είναι στη Βεγγάζη ή σε περιοχές επαναστατημένων μήπως είναι τυχαίο που κάτω από τον κόλπο της σύρτης δείχνει στο δορυφόρο το πιο πλούσιο κοίτασμα πετρελαίου αν δεν καταφέρουν να το βγάλουν δικό τους τότε θα φροντίσουν να μην το βγάλει κανείς κρατώντας εμφύλιο ή και σαμποτάζ σε περιοχές με φυσικούς πόρους (τακτική που γίνεται ήδη στο Αφγανιστάν κρατώντας αποθέματα χρυσού για χρυσές καβάντζες) τυχαία δεν ήταν και οι επιθέσεις στα πλοία με τη βοήθεια για τη Γάζα , σειρά ποιος έχει ? η Συρία ή η Ιορδανία θα δείξει σε οποιαδήποτε πάντως τακτική πολέμου δείχνει εμφύλιο πόλεμο και ενδεχόμενες πληγές που στην Ελλάδα ακόμα δεν έχουν κλείσει
"Τίποτα δεν εκρήγνυται όπως μια πετρελαιοπηγή και οι εξεγερμένοι έχουν την τάση να καίνε" (δήλωση οικον.αναλυτή στο aljazeera κάτι ανάλογο ακούστηκε την Παρασκευή από το κανάλι 10 στα νέα για το χρηματιστήριο)
Εξόφθαλμη παραπληροφόρηση
από τι άλλο θα ακούσουμε; 2:15μμ, Τρίτη 8 Μαρτίου 2011
Αυτά περί 60 χιλ μισθοφόρων του Κανταφι (Ισραηλινών κλπ) με μεροκάματο 4 χιλ. δολάρια είναι εντελώς ανυπόστατα. Δεν υπάρχει καμια πηγή για κάτι τετοιο και επιπλέον είναι σαν ισχυρισμός εξωπραγματικός. 60.000 Χ 3.000 δολάρια μεροκάματο κατα μέσον όρο σημαίνει 180.000.000 δολάρια ημερησίως μόνο για μισθούς, δηλαδή 1.8 δις δολάρια για ένα δεκαήμερο, 3.6 δις δολάρια για 20 μερες κοκ. πραγμα από συναλλαγματικής δυνατότητας παντελώς αδύνατον. Αν είναι ετσι τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, ο εμφύλιος θα τελειώσει πολύ γρήγορα γιατί οι μισθοφόροι θα την κανουν εκτός κι αν ο Κανταφι αρχίσει και τυπώνει πλαστα δολάρια γαι αν καλύψει τις ανάγκες. Τελος πάντων αντί για πληροφόρηση για το τι πραγματικά συμβαίνει στη Λιβύη μερικοί σερβίρουν προπαγάνδα κάκιστης ποιότητας και παραμυθια της χαλιμάς.






Χιόνια στους δρόμους-"χιόνια" και στην ψεύτικη προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜΕ
από **** 2:57μμ, Τρίτη 8 Μαρτίου 2011
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2011/03/blog-post_08.html?spref=bl
Πιστοί στην παράδοση τους οι κκ Παπαχελάς και Τέλογλου έθεσαν την χθεσινή εκπομπή τους στο Σκάι , για τα διόδια, στην υπηρεσία των "δεινοπαθούντων" μεγαλοεργολάβων.
Παρουσίασαν να μιλούν εξ ονόματος του πανελλαδικού μας κινήματος κάποιους περιστοιχίζοντες τον κατά τα άλλα σεβαστό Μανώλη Γλέζο.
Θέλησαν έτσι να υποδηλώσουν ότι το κίνημα μας έχει συγκεκριμένη ιδεολογική ταυτότητα , συνεπικουρώντας την προσπάθεια του Γιωργάκη να μας χρεώσει στον Σύριζα.
Από την άλλη η εκπομπή δεν φιλοξένησε, πλην μιας περίπτωσης ενός συναγωνιστή από την Φθιώτιδα , το Πανελλαδικό μας κίνημα που παλεύει αδιάλακτα εδώ και 16 μήνες για την κατάργηση όλων των διοδίων.
Ακόμη και ο "τεχνικός σύμβουλος της Συντονιστικής επιτροπής Φορέων ΒΑ Αττικής" παραδέχτηκε στην εκπομπή ότι αυτός πληρώνει διόδια!!
Βέβαια όσο και άν προσπάθησαν με συμβιβασμένους δήθεν "εκπροσώπους" του κινήματος να θολώσουν τα νερά δεν μπόρεσαν οι κκ δημοσιογράφοι να κρύψουν από την κάμερα τους εκατοντάδες αγωνιστές των Επιτροπών Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια, με σύνθημα στα πανό τους ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ και έμβλημα τα ενωμένα μικρά ψαράκια που κυνηγάνε το μεγάλο.
Η εκπομπή εξελίχθηκε σε έναν μονόλογο ουσιαστικά των πολυεθνικών εταιριών που όμως δεν μπόρεσε να κρύψει τον πανικό τους και τα αδιέξοδα του συστήματός τους, όταν έφτασε ο εκπρόσωπος των εταιριών να παραδεχθει: "Να κοιτάξουμε να περισώσουμε ότι μπορούμε".
Αυτή η λογική , του να αρπάξουμε ότι μπορούμε, των εταιριών εκμετάλλευσης , είχε σαν αποτέλεσμα στο να αποκλειστούν χιλιάδες ταξιδιώτες,στην επιστροφή της καθαρής Δευτέρας, στις εθνικές οδούς με το πρώτο χιόνι.
Ουρές, άνω των 15 χιλιομέτρων, σχηματίστηκαν στα διόδια των Αφιδνών, εξαιτίας της αδιαφορίας της εκμεταλλεύτριας εταιρίας να διατηρεί βατό τον εθνικό μας δρόμο.
Εκατοντάδες τηλεφωνήματα δέχτηκαν μέλη των επιτροπών του κινήματος μας απο αγανακτισμένους οδηγούς που κατήγγειλαν ότι η εταιρία παρότι τόσο αμελής στην υποχρέωση της να διατηρεί ανοικτό τον δρόμο ήταν , αντίθετα, τρομερά επιμελής στην είσπραξη, απο τους καταταλαιπωρημένους επιβάτες, του χαρατσιού των διοδιών.
Ήταν πολυ ατυχής για τους δημοσιογραφούντες του Σκάι, η σύμπτωση της παρουσίασης της εκπομπής τους την ίδια μέρα με τον αποκλεισμό των εθνικών οδών.
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τον Άνθρωπο. Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δεν θα επιτρέψει σε κανένα να μας θεωρεί πρόβατα για άρμεγμα. Οργανωνόμαστε και παλεύουμε για Ελέυθερους δρόμους για όλους. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"






Τι σημαίνει πρακτικά η "στάση πληρωμών" για ένα κράτος;
από Θανάσης 10:50μμ, Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011
Ακούγεται συνέχεια αλλά κανένας δεν κάνει τον κόπο να το εξηγήσει πρακτικά. Λες και όλοι ξαφνικά έγιναν πέρυσι το Μάιο οικονομολόγοι.
Αν κάποιος έχει χρόνο, ας γράψει μια εξήγηση επί του θέματος, όσο πιο εκλαϊκευμένα γίνεται.
Σταση πληρωμών ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν καταβάλλονται μισθοί-συντάξεις
από .. 2:00πμ, Τρίτη 8 Μαρτίου 2011
Αυτό ήθελε η κυβέρνηση απ'την αρχή να πιστεύει ο κόσμος.
Μπορεί το κράτος να προβεί σε στάση πληρωμών ακριβώς για να μπορεί να πληρώνει μισθούς και συντάξεις.
Όπως άλλο σοσιαλισμός κι άλλο σοσιαλισμός πασοκ, άλλο η στάση πληρωμών που μπορεί να κάνει ένα κράτος με λαϊκή κυβέρνηση κι άλλο το κράτος που έχει τον τζέφρι αρχιποδηλάτη.
Αν είναι έτσι, που έτσι θα είναι για να το λέτε...
από γαμώ τον πράσινο ήλιο γαμώ 2:29πμ, Τρίτη 8 Μαρτίου 2011
Τότε γιατί οι καριόληδες οι μπατσόκοι το λένε στάση πληρωμών και συντάξεων και δεν το λένε στάση πληρωμής των δανείων/χρεών;
Παίζουν δηλαδή συνειδητά με το φόβο εκατομμυρίων ανθρώπων ότι θα μείνουν από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς χρήματα για να ζήσουν;
Και αν ναι, γιατί δεν τους έχουμε παλουκώσει ακόμα;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΟΥΚΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ.
ούτε αυτό με το νέο νόμισμα ισχύει
από .. 12:25μμ, Τρίτη 8 Μαρτίου 2011
Οτι το νεο νομισμα δηλαδη θα ειναι υποτιμημενο. Ούτε το ότι "μόνο έτσι γίνεται", διότι υπάρχουν διέξοδοι και στάσεις πληρωμών εντός ονε απ'την οποία μέχρι να συμφωνήσει ο τζέφρι δεν μπορούν να πετάξουν την ελλάδα, ούτε το συμπληρωματικό καρμίρικο "όλοι ξέρουμε τι πραγματική αξία θα έχει το νεο νόμισμα". δεν είναι απαραίτητο να υποτιμηθεί υπερβολικά πχ αν προχωρήσει η χώρα στη δραχμοποίηση του χρέους ή μέρους του, αυτό θα είναι σαν να στηρίζει το νόμισμα με τα πολλά δις του χρέους.
πώς θα προχωρήσει η χώρα
από αριστερούλης 3:14μμ, Τρίτη 8 Μαρτίου 2011
σε δραχμοποίηση του χρέους, το οποίο έχει συνάψει σε ευρώ και δολλάρια; Μονομερώς; και γιατί να το αποδεχτεί ο δανειστής;
γιατί αν δεν το δεχτεί θα πάρει αποπληρωμή σε φέτα ελασσόνας
από .. 3:27μμ, Τρίτη 8 Μαρτίου 2011
...αριστερουλότατε, μ'αρέσει η ετοιμότητά σου να βρεις προβλήματα "κι αμα δεν το δεχτούν" κλπ...το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλουν οι πασόκοι και οι άλλοι υπαλληλίσκοι να το κάνουν, όχι ότι δεν μπορούν...είπαμε, και λεφτά υπάρχουν και λύσεις...απλά δεν υπάρχουν στις δικές μας τσέπες τα λεφτά, ούτε στο δικό τους σύστημα οι λύσεις
γνώμη σου αυτή...για μένα μόνο ένας κάποιος τζέφρι..
από .. 3:47μμ, Τρίτη 8 Μαρτίου 2011
..θα μπορούσε να προκαλέσει όσα προκάλεσε...ένα αμερικανάκι που ούτε είναι από δω ούτε του αρέσει τίποτα από δω..
σε απάντηση προς αυτό που θέλει να μάθει, το χειρότερο που θα συνέβαινε θα ήταν να κόψουνε τα δανεικά και (αν τελικά υπάρξει κάποια μεγάλη υποτίμηση) να ακριβύνουν τα προϊόντα εισαγωγής. σκασίλα μας...






Νέα "μαργαριτάρια" Πάγκαλου σε συνεντευξή του στη ΝΕΤ
Νέες δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» (την Κυριακη 6/3). Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στο θέμα των μεταναστών της Υπατίας (με φόντο την τραγωδία στη Σούδα) λέγοντας πως «άτομα γνωστού πολιτικού χώρου θέλουν και επιδιώκουν έναν νεκρό», ενώ τόνισε ότι ως οικονομία βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο με τον ίδιο να έχει «συναίσθηση της τραγικότητας της κατάστασης»!
Μάλιστα, τυχαίο ή όχι δεν γνωρίζουμε, από τον κ. Πάγκαλο ξέφυγε και η λέξη «χρεοκοπήσαμε»!
«Πάρτε τους τώρα από την Υπατία και τιμωρήστε τους υποκινητές τους»
Οργισμένος ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά των «ατόμων του γνωστού πολιτικού χώρου» που -όπως είπε ο ίδιος- παίζουν παιχνίδι με τις ζωές των μεταναστών της Υπατίας επιδιώκοντας έναν νεκρό για τους σκοπούς τους!
«Όσοι υποστηρίζουν όποιοι κάνουν απεργία πείνας πρέπει να νομιμοποιούνται, πρέπει να σκεφθούν πολύ σοβαρά τι κάνουν. Με κανέναν τρόπο δε μπορούμε αν δεχθούμε τέτοιο εκβιασμό. Υπάρχει πολιτικός χειρισμός στο θέμα και το βλέπουν όλοι. Γιατροί στα νοσοκομεία εμπόδιζαν τη διατροφή τους και τους έστελναν πίσω ετοιμοθάνατους για να μη χάσουν το πτώμα. Είναι άτομα του γνωστού πολιτικού χώρου» τόνισε ο κ. Πάγκαλος για να ερωτηθεί από τον παρουσιαστή της εκπομπής αν πιστεύει ότι προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ.
"Δεν ξέρω αν είναι ή δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που ξέρω», απάντησε διπλωματικά ο κ. Πάγκαλος, «είναι ότι είναι γνωστό σε όλους σε ποιόν πολιτικό χώρο υπάρχουν τέτοιες ιδεολογίες».
Στη συνέχεια, ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε ότι πρέπει να απομονωθούν άμεσα όσοι εκμεταλλεύονται τους μετανάστες για πολιτικά παιχνίδια και τόνισε ότι αν έπαιρνε μέρος στη σύσκεψη των αρμόδιων υπουργών για το θέμα θα έλεγε: «Πάρτε τους τώρα από την Υπατία, πηγαίνετε τους στα νοσοκομεία και τιμωρήστε παραδειγματικά αυτούς που ευθύνονται για όλο αυτό».
«Είμαστε στο χειρότερο σημείο. Έχω επίγνωση της τραγικότητας»
Τη δήλωση-βόμβα ότι έχει συναίσθηση της σοβαρότητας και της τραγικότητας της κατάστασης έκανε ο Θεόδωρος πάγκαλος μιλώντας στη συνέχεια για την ελληνική οικονομία.
«Συμφωνώ με τη δήλωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι είμαστε στο χειρότερο σημείο. Έχω επίγνωση της τραγικότητας της καταστάσεως. Πρέπει να είμαστε σοβαροί για να υπάρξει μια διέξοδος. Δεν είμαι απαισιόδοξος αλλά ούτε και αισιόδοξος» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Οταν του ειπε ο δημοσιογραφος οτι κλεινουν τα μαγαζια και οι επιχειρησεις το ενα μετα το αλλο, και μπορειτε να το δειτε με μια βολτα στην αγορα, πηρε το γνωστο παγκαλικο ναζιστικο υφος και του ειπε, "οχι λαικισμους σε μενα, θα μιλαμε μονο με στοιχεια, και τα στοιχεια (αυτα που εχει στη φαντασια του δηλαδη για να κοροιδευει τον κοσμο) λενε οτι οσα μαγαζια κλεινουν, τοσα ανοιγουν".
Οταν του ειπε ο δημοσιογραφος οτι υπαρχει μεγαλη ανεργια, του ειπε οτι αυτα ειναι αηδιες των δημοσιογραφων, και κυριως της Ελευθεροτυπιας, η οποια του επιτιθεται συνεχεια, αλλα τωρα, σαν γνησιος ναζιστης οπως ο παπους του, θα αρχισει να κανει μηνυσεις.
Σχολιάζοντας, πάντως, το έργο της κυβέρνησης και λέγοντας ότι έπρεπε να αλλάξει πολλά λάθος πράγματα που είχαν γίνει παλαιότερα,του ξέφυγε και ένα «έχουμε χρεοκοπήσει»! Ερήμην του λόγου του ή κάτι ξέρει ο κ. Πάγκαλος; Μόνο ο ίδιος μπορεί να το απαντήσει...