Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Τριτη 4 Οκτωβριου 2011

Αποκαλυπτικό παραλήρημα της ΔΗΜΑΡ
«Κε. Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε και κ. συνάδελφοι, εδώ έχουμε άγρια δείγματα αγριανθρωπισμoύ. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό o κ. Σοφιανός, να επιτίθεται σε ανθρώπους με τέτοιο τρόπο».
Ετσι ξεκίνησε την επίθεσή του στο ΚΚΕ και στον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ του Κόμματος και δημοτικό σύμβουλο Αθήνας, στο πρόσφατο ΔΣ του Δήμου, ο Φώτης Προβατάς, μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο Καμίνη που στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ.
Λόγος της επίθεσης; Το γεγονός ότι οι αιρετοί του ΚΚΕ έφεραν προς συζήτηση στο ΔΣ την καταγγελία γονιού πως στο 56 Λύκειο Αθήνας (τελούσε υπό κατάληψη) η πρόεδρος της εκεί Σχολικής Επιτροπής Κα. Γαβρίλη, επίσης στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, πρωταγωνιστούσε στο vα αντιμετωπιστεί η κατάληψη με εισαγγελείς.
Τι άλλο είπε ο Προβατάς, απευθυνόμενος στο ΚΚΕ, σύμφωνα με τα επισήμως απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του ΔΣ; «Ακούστε, ξέρω ότι το κόμμα σας έχει δύο τρεις αγριανθρώπoυς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι γνωστοί, έτσι; Δεν μπορεί επειδή μας έστειλαν έναν εδώ πέρα να τα κάνετε λίμπα, κ. Σοφιανέ, έτσι; Αυτό σας λέω μόνον (...) Δεν θα μιλάς για τον καθένα του δικού μου πολιτικού κόμματος με τέτοιο τρόπο (...) Λέω αυτό είναι αγριανθρωπισμός των γκουλάγκ, αγαπητέ. Αγριανθρωπισμός τωv γκoυλάγκ! Φέρνεις εδώ πέρα την πολιτική του 1950! (...) Αγριάνθρωποι!»
Τι απάντησε η ίδια η Κα. Γαβρίλη επί των συγκεκριμένων καταγγελιών που μετέφερε στο ΔΣ ο Νίκος Σοφιανός στην ίδια συνεδρίαση; «Δυστυχώς, τα παιδιά πιστεύουν ότι το σχολείο είναι η προέκταση του παιδικού δωματίου. Δυστυχώς, τα παιδιά πιστεύουν ότι έχουν δικαίωμα να κάνoυν πράγματα (...) λυπάμαι πραγματικά όταν έξω από τα σχολεία αυτά τα δύο τα συγκεκριμένα, υπάρχει και φωτογραφία, υπάρχουν συνθήματα που πάνω πάνω λένε "Εξω το ΔΝΤ" και διάφορα τέτοια. Και απορώ πραγματικά πώς και με ποιο τρόπο (...) θεωρούν στην επίφαση της δημοκρατίας, της ιδεοληψίας που ζουν, ότι με κάποια τάχα μου ψηφοφορία θα μπορέσουν να νομιμοποιήσουν μια έκρυθμη κατάσταση. Θυμίζω επίσης ότι πριν δύο χρόνια το σχολείο αυτό έγινε σμπαράλια μέσα και επενέβη και η αστυνομία για vα μπορέσει και θα την ξαvακαλέσουμε...
ΣΟΦIΑΝΟΣ: Με εισαγγελέα, απειλήσατε κυρία μου; Απειλήσατε με εισαγγελέα;
ΓΑΒΡIΛΗ: Αυτή είναι η δουλειά μας. Εμένα όποιος με κατηγορεί ότι κάνω καλά τη δουλειά μου, πραγματικά αισθάνομαι υπερήφανη (...) Προσωπικά χθες το βράδυ εγώ ήμουνα μέσα στο Πειραματικό, κ. Σοφιανέ και θα είμαι και σήμερα το βράδυ και θα κοιμόμαστε μες στα σχολεία για να μη γίνει κατάληψη. Διότι τα σχολεία λειτουργούν όταν είναι ανοιχτά, κ. Σοφιανέ! Καταλάβατε;».
Τι βρήκε να συμπληρώσει στην απαράδεκτη αυτή τοποθέτηση το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Προβατάς, απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ; «Είστε αγριάνθρωπoι ψευτοκoμμoυνιστές!»
Συμπέρασμα; Η σύμπλευση με την κυβέρνηση στη στήριξη και ενίσχυση του καπιταλισμού και του βάρβαρου αντιλαϊκού αστικού πολιτικού συστήματος, πάει χέρι - χέρι με τον αντικομμουνισμό στην υπηρεσία της πιο άγριας αντιλαϊκής πολιτικής, σε στενή συνεργασία με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, τους εισαγγελείς, ενάντια ακόμα και στα παιδιά που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο.


ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Διαδήλωση ενάντια σε λιτότητα και αντεργατικό κώδικα
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.-- Μεγάλη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων διεξήχθη το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, ενάντια στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν, αλλά και στο νέο Εργατικό Κώδικα, που στην ουσία αφαιρεί το δικαίωμα της απεργίας, περιορίζει τη δράση των συνδικάτων, μειώνει μισθούς και παροχές και αποτελεί αντεργατική λαίλαπα στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Τη συγκέντρωση είχαν καλέσει περίπου 100 συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλοι μαζικοί φορείς και ανάμεσα στους διαδηλωτές υπήρχαν δημόσιοι υπάλληλοι, σιδηροδρομικοί, εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες, ανθρακωρύχοι, εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί και πυροσβέστες. Πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και να θέσει περιορισμούς στη δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης. Ηδη στη χώρα - που τον Οκτώβρη του 2008 έλαβε δάνειο 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την ΕΕ και την Κεντρική Τράπεζα, προς όφελος φυσικά του κεφαλαίου - υλοποιούνται μέτρα λιτότητας όπου έχουν καταργηθεί συγκεκριμένες κατακτήσεις στο χώρο δουλειάς, έχουν περιοριστεί δικαιώματα και ελευθερίες, έχουν «παγώσει» οι μισθοί του Δημοσίου. Ο 13ος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων έχει περικοπεί, έχουν απολυθεί χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι, έχει αυξηθεί η ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 65 χρόνια, έχουν μειωθεί κατά 10% τα επιδόματα ασθενείας και αναπηρίας, υπάρχει αύξηση των φόρων και φυσικά επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του λαού.
Οι συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που για χρόνια παίρνουν μέρος στο λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο», έχουν εξαναγκαστεί - λόγω της οργής και της αγανάκτησης του λαού - να οργανώσουν συγκεκριμένες διαμαρτυρίες. Ξεκινώντας την Πέμπτη με μια καθιστική διαμαρτυρία στη Βουδαπέστη, οργάνωσαν τη συγκέντρωση του Σαββάτου και προειδοποιούν και για άλλες δραστηριότητες τις προσεχείς ημέρες


ΣΟΥΔΑΝ
Κινητοποιήσεις κατά της ακρίβειας
XAΡΤΟΥΜ.--
Με βροχή δακρυγόνων και χρήση γκλομπς ισχυρές δυνάμεις της σουδανικής αστυνομίας επιχείρησαν να διαλύσουν τις προχτεσινές διαδηλώσεις χιλιάδων ατόμων που διαμαρτύρονταν για τη συνεχή και δραματική επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου λόγω της αλματώδους ακρίβειας σε βασικά τρόφιμα και είδη διαβίωσης.
Ανεξακρίβωτος αριθμός διαδηλωτών τραυματίστηκε κατά τις επιθέσεις των αστυνομικών ή συνελήφθη, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ιμάμης τζαμιού στο προάστιο Αλιλαφού του Χαρτούμ γιατί ενθάρρυνε τους πιστούς στη συμμετοχή αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων.
Ωστόσο, οι διαδηλωτές δε φαίνεται να κάμπτονται καθώς η ανέχεια και η φτώχειά τους (μαζί με τη νέα υποτίμηση της σουδανικής λίρας έναντι ξένων νομισμάτων...) εξωθούν σε συνέχιση του νέου κύκλου κινητοποιήσεων που έχουν ουσιαστικά ξεκινήσει από την περασμένη Τρίτη κάνοντας την αρχή με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προάστιο Μπούρι. Δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις φαίνεται πως δίνει και το Σουδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Παράλληλα, το Σάββατο κόμματα της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να προχωρήσουν στο συντονισμό της δράσης τους ενάντια στην κυβέρνηση του ισλαμιστή προέδρου Ομάρ Αλ Μπασίρ, εκτιμώντας ότι η χώρα δεν έχει ελπίδα επιβίωσης όσο παραμένει στο τιμόνι της εξουσίας ο συγκεκριμένος ηγέτης...


ΤΟΥΡΚΙΑ.--
Την Κυριακή χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν, μετά από κάλεσμα διαφόρων οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων στο Κιουρετσίκ της νοτιοανατολικής Τουρκίας στην επαρχία Μαλάτεια, ενάντια της απόφασης της τουρκικής κυβέρνησης, για την εγκατάσταση στην περιοχή του συστήματος ραντάρ της ΝΑΤΟικής «αντιπυραυλικής ασπίδας». Σύμφωνα με το δίκτυο ΝΤV οι ομιλητές της κινητοποιήσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ότι «ενέδωσε» στις «ιμπεριαλιστικές» απαιτήσεις των ΗΠΑ.






ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ GULAFERIT UNSAL
από ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ 21:31, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011
ΠΡΟΣ:
ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
«Είμαι η Gulaferit Unsal. Καταρχήν, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την συμπαράστασή σας. Στην χώρα σας ήρθα για να ζητήσω πολιτικό άσυλο. Εδώ και τρεις μήνες είμαι στη φυλακή, ενώ το Δικαστήριο του Αρείου Πάγου αποφάσισε την έκδοσή μου στη Γερμανία.
Όπως ξέρετε κι εσείς, η απόφαση αυτή δεν είναι νόμιμη, αλλά πολιτική. Γι' αυτό ζητώ από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την αδικία και να μην τελεστεί η απόφαση έκδοσής μου στη Γερμανία. Θέλω επίσης να καταγγείλω τους 4 δικαστές του Αρείου Πάγου που έχουν λάβει αυτή την άδικη και παράνομη απόφαση. Το πολιτικό άσυλο είναι δικαίωμα και θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό μου το δικαίωμα. Παρ' όλη την καταπίεση και τις διώξεις, οι αγώνες των λαών του κόσμου για ανεξαρτησία, δημοκρατία και σοσιαλισμό, θα συνεχιστούν.
Έχουμε δίκιο και θα νικήσουμε».
Gulaferit Unsal
Υπογραφή
ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΑΒΑΤΩΝ
3/10/2011



Διαδήλωση 5000 Τούρκων εναντίον της Αντιπυραυλικής Άμυνας του ΝΑΤΟ
από ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 17:55, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011
Το αντιπολεμικό κίνημα της Τουρκίας και τα εργατικά σωματεία αμφισβητώντας τις επιλογές της κυβέρνησης Ερντογάν πραγματοποίησαν την Κυριακή μεγάλη κινητοποίηση με την συμμετοχή 5000 αγωνιστών και διαδήλωσαν στην Νοτιοανατολική Τουρκία κατά της εγκατάστασης Νατοϊκού ραντάρ, στο πλαίσιο της αντιπυραυλικής ασπίδας που αναπτύσσει η συμμαχία.
Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση για την ανάπτυξη του ραντάρ AN/TPY-2 αντιβαλλιστικής προστασίας στο Kurecik που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας κοντά στην Μαλάτια και το οποίο πρόκειται να είναι επιχειρησιακό μέχρι το τέλος του χρόνου είχε ληφθεί στη Λισσαβόνα κατά τη διάρκεια της τότε συνόδου του ΝΑΤΟ.
Για την εγκατάσταση της ασπίδας σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας πραγματοποιήθηκαν και πρόκειται να πραγματοποιηθούν παρόμοιες συγκεντρώσεις και πορείες. Το κυρίαρχο σύνθημα του διαδηλωτών ήταν «Όχι στην ανάπτυξη του νέου ραντάρ». Σύμφωνα με τον Σειτ Αλντογάν ανταποκριτή της ημερήσιας εφημερίδας EVRENSEL, οι διαδηλωτές σε όλη την διάρκεια της πορείας φώναξαν συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ, την Αμερική και την κυβέρνηση της Τουρκίας.
Ο βουλευτής του κόμματος εργασίας Λεβέντ Τουζέλ στην ομιλία του κάλεσε τον κουρδικό και τουρκικό λαό, τους εργάτες και εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ενάντια της Τούρκικης κυβέρνησης. Ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη για τον ενωμένο αγώνα των Κούρδων, Τούρκων και υπόλοιπων μειονοτήτων.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτή την στιγμή που κλιμακώνεται ο πόλεμος που διεξάγει το Τουρκικό κράτος κατά των Κούρδων ανταρτών , που οι ανταγωνισμοί των αστικών συμφερόντων και των πολυεθνικών απειλούν με θερμό πολεμικό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο, αριστερά να μιλά για κοινό αγώνα, πρεσβεύοντας με μάχιμο τρόπο την αντίληψη του εργατικού διεθνισμού.


Ηγεμονίσκοι εν δράσει:(Αγανάκτηση στην Κύπρο)
από Aneipwtos 0:05, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011
Μεθοδευμένες προσπάθειες απο συγκεκριμένα κέντρα επιχειρήσεων [βλ.Πολίτης 11.9] να παρουσιαστούν οι Αγανακτισμένοι του προεδρικού με όρους πλήθους που συμπορεύεται μαζί με τους αγανακτισμένους της πλατείας Πουέρτα ντε Σολ και του Συντάγματος στόχο έχουν να εμπεδώσουν στην κοινή γνώμη οτι πρόκειται για ένα κίνημα λαϊκό και αυθόρμητο το οποίο δεν υποκινείται απο κανενα, συντάσσεται κάτω απο το αίτημα να παραιτηθεί ο Χριστόφιας και αποσκοπεί στην οριστική εξιλέωση και κάθαρση του πολιτικού μας συστήματος
Ηγεμονίσκοι εν δράσει:(Αγανάκτηση στην Κύπρο)
Μεθοδευμένες προσπάθειες απο συγκεκριμένα κέντρα επιχειρήσεων [βλ.Πολίτης 11.9] να παρουσιαστούν οι Αγανακτισμένοι του προεδρικού με όρους πλήθους που συμπορεύεται μαζί με τους αγανακτισμένους της πλατείας Πουέρτα ντε Σολ και του Συντάγματος στόχο έχουν να εμπεδώσουν στην κοινή γνώμη οτι πρόκειται για ένα κίνημα λαϊκό και αυθόρμητο το οποίο δεν υποκινείται απο κανενα, συντάσσεται κάτω απο το αίτημα να παραιτηθεί ο Χριστόφιας και αποσκοπεί στην οριστική εξιλέωση και κάθαρση του πολιτικού μας συστήματος. Επιχειρείται με αυτό τον τρόπο να παρουσιαστεί το κίνημα των αγανακτισμένων ως αυτόβουλα αποκομμένο από την κομματική πολιτική σκηνή ή έστω μη πολιτικοποιημένο με την έννοια οτι δεν ταυτίζεται ιδεολογικά με κανένα χωρο ούτε επιχειρεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την δράση του. Αντί αυτού επιχειρείται να φανεί ότι οι Κύπριοι αγανακτισμένοι προτάσσουν κάτι καινούργιο. Eνδεικτικό είναι και το άρθρο του πολίτη «Ένας νέος Κύπριος πολίτης γεννιέται» που δημιουργεί την εντύπωση σε ένα ελαφρώς αφελή ότι οι Κύπριοι αγανακτισμένοι αποτελούν προϊόν κάποιου είδους «ευγενούς παρθενογένεσης» που αιτείται την άνευ όρων αποκαθήλωση της εγχώριας τάξης πραγμάτων.
Τούτη η προσπάθεια να προστεθούν οι Κύπριοι αγανακτισμένοι στον αστερισμό του πλήθους που κατακλύζει πλατείες σε Ισπανία και Ελλάδα, αποτελούμενο από ετερόκλητα άτομα και συλλογικότητες και που αποσκοπεί στην επίτευξη κάποιας μορφής απόλυτης δημοκρατίας- θεωρητικά πλαίσια δανεισμένα άνευ επιστροφής από την αριστερά του πλήθους των Virno, Hardt και Νegri- αναχαιτίζει με τρόπο περίτεχνο την κάθε συζήτηση περί του ρόλου των ηγεμονικών δυνάμεων στο όλο παιχνίδι. Και επειδή αυτές οι ηγεμονικές δυνάμεις δεν είναι αόριστες και ακατονόμαστες αλλά έχουν όνομα και ιστορία, φέρουν βαρέως την ευθύνη για μια σειρά συγκεκριμένων γεγονότων που στιγμάτισαν και στιγματίζουν την πορεία αυτού του νησιού καλό θα ήταν να εκτεθούν με τα ονόματα τους μια προς μια. Για αποφυγή οποιωνδήποτε ασαφειών και παραλείψεων.
1) Η Αρχιεπισκοπική Εκκλησία της Κύπρου, ο πιο επικερδής επιχειρηματικός οργανισμός στον τόπο από τον καιρό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας .
2) Σύσσωμο το κομματικό εποικοδόμημα κλυδωνίζεται. Συντελούνται μετακινήσεις και μετατοπίσεις στον πολιτικό και ιδεολογικό χάρτη που έρχονται να αμφισβητήσουν κατά μέτωπο τον ηγεμονικό ρόλο των κομμάτων και των πολιτικών ελίτ ως φορείς έκφρασης της πολιτικής βούλησης του λαού. Έχοντας εις γνώσιν αυτά τα νέα δεδομένα κάποια κόμματα καταφεύγουν στην συγκρότηση άτυπων συμμαχιών που υιοθετούν πάνω κάτω γραμμές κοινές με αφορμή την πρόσφατη έκρηξη στο Μαρί. Οι απορριπτικές κομματικές δυνάμεις ΔΗΚΟ,ΕΔΕΚ, ΕΥΡΟΚΩ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ στέκονται δίπλα στο πλευρό των αγανακτισμένων και απαιτούν την άνευ όρων παραίτηση του Χριστόφια ο οποίος στάθηκε όπως υποστηρίζουν ανίκανος να διαχειριστεί το ζήτημα. Ο υπερβάλλων ζήλος τους να ρίξουν το φταίξιμο στον ίδιο τον Χριστόφια ως τον κατεξοχήν υπεύθυνο γι α το φονικό στο Μαρί.
Κάθε άλλο μάλιστα, αφού το ΔΗΣΥ από την πρώτη κιόλας στιγμή της έκρηξης φρόντισε να διαχειριστεί το ‘τραύμα’ στρατηγικά, προχωρώντας σε κατά μέτωπον φραστικές επιθέσεις εναντίον του Χριστόφια, προτρέποντας τον να παραιτηθεί από ευθιξία και για χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Η θέση του ως το μεγαλύτερο δεξιό κόμμα της αντιπολίτευσης που το πιο πιθανόν θα είναι αυτό που θα επωφεληθεί και πολιτικά από την έκρηξη στο Μαρί, με την ανάδειξη του στην εξουσία, καθώς και το ασήκωτο φόρτο του ενοχικού του παρελθόντος το κατατάσσουν στην περίοπτα προνομιακή θέση να αναλύεται κατά αποκλειστικότητα.
Ο ΔΗΣΥ είναι το κόμμα με το ποιο ενοχικό παρελθόν από όλα στην σύγχρονη ιστορία του τόπου. Στον ΔΗΣΥ βρήκε σκέπη και θαλπωρή η Γριβική δεξιά μετά την εισβολή, υπεύθυνη για μια σειρά δολοφονιών Τουρκοκύπριων αμάχων και μαχόμενων καθώς και Κυπρίων Κομμουνιστών. Με τον φάκελο του Κυπριακού να μην έχει ακόμη ανοιχτεί και με το ΔΗΣΥ να αποποιείται των όποιων ευθυνών του απέναντι στην ιστορία, το περιστατικό στο Μαρί το έφερε κοντά
Κάτι που αξίζει να κρατήσουμε εδώ που έχει ήδη αναφερθεί και από άλλους συντρόφους σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων στην Κύπρο είναι ότι η ‘φρεσκαρισμένη δεξιά’ η οποία αποτελεί αναπόσπαστο αν όχι συστατικό στοιχείο της όλης αγανακτισμένης κίνησης, παρατάσσεται πλέον στους δρόμους συσπειρωμένη με όρους επιθετικούς. Στρατοπεδεύει στην έξοδο του προεδρικού ζητώντας την έξοδο του Χριστόφια από το προεδρικό αξίωμα, καθώς και την έξοδο οποιουδήποτε που από οποιαδήποτε θέση δηλώνει αριστερός. Το σύνθημα που ομολογουμένως θα ενσωμάτωνε η δεξιά εάν της δινόταν η ευκαιρία να εκφραστεί πιο ελεύθερα θα ήταν ένα από τα παλιά: “Διώκεται οποιοσδήποτε πολίτης εμφορείται από κομμουνιστικά ιδεώδη”. Και ένοχοι για κομμουνισμό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι όλα τα μήκη και τα πλάτη της αριστεράς, από τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ μέχρι την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Το γιατί σήμερα η αριστερά στην Κύπρο έφτασε στο σημείο να είναι το θύμα αδυσώπητων επιθέσεων από την δεξιά είναι σίγουρα ένα μεγάλο ερώτημα, στο οποίο θα μπορούσαν να δοθούν πολλές και διάφορες απαντήσεις. Στο τι θα μπορούσε να γίνει δε για να σταθεί στα πόδια της οι ερμηνείες ποικίλουν και διίστανται. Η πιο κάτω ρύση ενδεχομένως να μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου… έτσι για να χουμε τον νου μας



Αυστραλια: Κάλεσμα για καταληψη της Αυστραλίας στις 15 Οκτωβρη.
από rebelian 12:21, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011
(Μια και πολυς κοσμος θέλει να πάει κατα Αυστραλία μεριά,ενα ενδιαφέρον κάλεσμα απο εκει).
Παγκόσμιο κίνημα διαμαρτυρίας "Καταλάβετε την Αυστραλία, Μελβούρνη ενωμένη για την αλλαγή.".
Καθώς η διαμαρτυρία "Καταλάβετε την Wall St" εξαπλώνετε σε όλη την Αμερική, έγινε κάλεσμα στις πόλεις της Μελβούρνης, του Σιδνεϋ, της Αδελαϊδας, του Περθ και του Μπρισμπεϊν για συμετοχή στην κινητοποιηση Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγη στις 15 Οκτώβρη.
Το καταλάβετε την Μελβούρνη δήλωσε οτι στόχος είναι να αποσταλεί ένα μη βίαιο μηνημα στον Παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τομέα. Η Αυστραλία βρίσκεται και αυτη κάτω απο την κατοχή της χρηματηστιριακής πολιτικής και των ορέξεων των πολυεθνικών ομίλων.Δειχνουμε την υποστήριξή μας στο "Καταλάβετε την Wall Street" καταλαμβάνοντας την Αυστραλία.
Το κάλεσμα ειναι μια προσπάθεια ένωσης των απλών ανθρώπων για την αληθινή δημοκρατία. Η δημοκρατία που χρειάζετε και δικαιούτε η πλειοψηφία των ανθρωπων είναι πάνω απο τα κέρδη και τα συμφέρωντα των λίγων.
Ένας κόσμος ενωμένος κάτω από τη σημαία της αλληλεγγύης. Εργαζόμενοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ειρήνη και την περιβαλλοντική δικαιοσύνη. Είναι καιρός για την Αυστραλία να συμμετάσχει στο παγκόσμιο κίνημα της εξέγερσης ενάντια στις δύο δικτατορίες, αυτη της στρατιωτικής και αυτης της δικτατορίας του κεφαλαίου. Οπως στην Ελλάδα, την Υεμένη, τη Χιλή, την Αίγυπτο, την Τυνησία, το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Λιβύη, Συρία, το Μπαχρέιν, το Ηνωμένο Βασίλειο και πέρα.







Ακτιβιστές στη Βέροια επανασυνδέουν το κομμένο ρεύμα
από RG 11:38, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011
Ομάδα πολιτών στη Βέροια ανέλαβε να επανασυνδέει το ρεύμα που κόβει η ΔΕΗ στα νοικοκυριά που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.
Ομάδα πολιτών στη Βέροια ανέλαβε να επανασυνδέει το ρεύμα που κόβει η ΔΕΗ στα νοικοκυριά που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.
Μιλώντας στο ρ/σ Σκάι, οι ακτιβιστές δήλωσαν πως η δράση τους έχει αρχίσει εδώ και μερικές ημέρες και στόχος τους είναι η παροχή βοήθειας σε μακροχρόνια ανέργους, φτωχούς και συνταξιούχους.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ομάδας «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – Κοινωνική αλληλεγγύη – συνδέουμε το ρεύμα», «σε αυτήν την χώρα, εκτός από την υποχρέωση να πληρώνουμε και να ξαναπληρώνουμε κλέφτες και απατεώνες, έχουμε και δικαιώματα. Και το σπουδαιότερο από όλα, είναι η αξιοπρέπεια».
Η ομάδα πολιτών ανοίγει τη «χελώνα» της ΔΕΗ, εν αγνοία του ιδιοκτήτη, επανασυνδέει το ρεύμα και σκεπάζει τη «χελώνα» με ένα αυτοκόλλητο που γράφει «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – Κοινωνική αλληλεγγύη – συνδέουμε το ρεύμα».