Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Τεταρτη 5 Οκτωβρη 2011

ΦΟΙΤΗΤΕΣ. Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ
http://eamgr.wordpress.com/2011/10/04/%ce%b7-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%b9-%ce%b7-%ce%b5%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%83/



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Πιέσεις από Πανέτα, ενώ «πάγωσε» η αμερικανική βοήθεια
ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες για χτες επαφές του Αμερικανού υπουργού Αμυνας σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά εδάφη, πριν μεταβεί στην Αίγυπτο. Ο Πανέτα μετέβει στη Ραμάλα, όπου συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Αμπάς και τον πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγιάντ, ενώ εκτός από τον Ισραηλινό ομόλογό του Εχούντ Μπαράκ, συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι συναντήσεις αυτές, γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Κογκρέσου να «παγώσει» τα εναπομείναντα 200 εκατομμύρια δολάρια από την ετήσια «βοήθεια» προς την Παλαιστινιακή Αρχή, ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων ως αντίδραση στην απόφαση των Παλαιστινίων να καταθέσουν αίτημα μονομερούς αναγνώρισης ανεξαρτησίας στον ΟΗΕ.
Απεργία πείνας
Διευρύνεται το κύμα απεργίας πείνας Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές για τις συνθήκες κράτησης με τη συμμετοχή πλέον περισσοτέρων από 1.500 κρατουμένων. Η απεργία πείνας άρχισε την περασμένη βδομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους ακόμη αυστηρότερους κανόνες κράτησης που επέβαλε η κυβέρνηση Νετανιάχου. Υπενθυμίζεται ότι στις ισραηλινές φυλακές βρίσκονται περίπου 12.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι.


ΚΟΥΒΑ
Ο σοσιαλισμός εξάλειψε τον παιδικό υποσιτισμό
Η Κούβα είναι η μοναδική χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου έχει μηδενικό ποσοστό παιδικού υποσιτισμού, επισημαίνει σε πρόσφατη έκθεσή της η UNICEF, ο οργανισμός του ΟΗΕ για τα παιδιά. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση που φέρει το τίτλο «Πρόοδος για τα Παιδιά, μια έκθεση για τη Διατροφή» υπογραμμίζεται πως σήμερα υπάρχουν στον πλανήτη 146 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε χρόνων που πάσχουν από χρόνιο υποσιτισμό. Το 28% αυτών βρίσκονται στην Αφρική, το 17% στη Μέση Ανατολή, το 15% στην Ασία, το 7% στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, το 5% στην Κεντρική Ευρώπη και το 27% σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.
Η Κούβα, ωστόσο, αποτελεί εξαίρεση καθώς είναι η μοναδική χώρα στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική που έχει εξαλείψει τον παιδικό υποσιτισμό, χάριν στις προσπάθειες της κυβέρνησης να βελτιώσει τη διατροφή, κυρίως στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Επιπλέον, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) έχει ήδη αναγνωρίσει την Κούβα ως χώρα με τις περισσότερες προόδους στην Λατινική Αμερική σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του υποσιτισμού, παρά τον επιβαλλόμενο για σχεδόν 50 χρόνια απάνθρωπο αποκλεισμό των ΗΠΑ κατά του Νησιού.
Αυτό οφείλεται στη φροντίδα που παρέχει το σοσιαλιστικό κράτος, στα παιδιά και στις μητέρες και την εξασφάλιση για όσες μητέρες θηλάζουν ως τουλάχιστον τον 4ο μήνα του βρέφους, με προμήθεια τροφίμων σε ειδικά κέντρα για τη μητρότητα. Επίσης, καθημερινά διανέμεται ένα λίτρο γάλα σε όλα τα παιδιά έως επτά ετών καθώς και άλλα, όπως χυμοί, λαχανικά κ.λπ. στους παιδικούς σταθμούς και σχολεία.


ΙΣΡΑΗΛ
Επιθέσεις αστυνομίας κατά διαδηλωτών στις πλατείες
Τρικυμία προκαλεί στην κυβέρνηση το πόρισμα της επιτροπής Τράτζτενμπεργκ που προτείνει αύξηση κοινωνικών δαπανών και μείωση του αμυντικού προϋπολογισμού
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία, οι δημοτικές αρχές του Τελ Αβίβ προχώρησαν, χθες τα ξημερώματα, στην απομάκρυνση των σκηνών που είχαν στηθεί, εδώ και τρεις μήνες, σε διάφορες μεγάλες πλατείες της πόλης στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για το υψηλό κόστος ζωής με αιχμή του δόρατος τα ενοίκια, την εκπαίδευση και την κοινωνική ασφάλιση. Οι επιχειρήσεις έγιναν χωρίς να προκληθούν επεισόδια με εξαίρεση τις συλλήψεις δύο διαδηλωτών.
Οι διαμαρτυρίες των Ισραηλινών πολιτών άρχισαν τον Ιούλιο και κορυφώθηκαν στις 3 Σεπτέμβρη όταν περίπου μισό εκατομμύριο Ισραηλινοί κατέκλυσαν τους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων ζητώντας «κοινωνική δικαιοσύνη και αναδιανομή του πλούτου». Η διαμαρτυρία καταγράφηκε ως η μαζικότερη στην ιστορία του Ισραήλ. Η κυβέρνηση Νετανιάχου προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα ορίζοντας «επιτροπή» για να διερευνήσει τρόπους μείωσης του κόστους ζωής.
Μόλις πριν λίγα 24ωρα, η 22μελής επιτροπή Τράτζτενμπεργκ παρέδωσε στον πρωθυπουργό Νετανιάχου το πόρισμά της, το οποίο προβλέπει μάλλον τα αυτονόητα: ενίσχυση της δημόσιας παιδείας και αύξηση των βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών αλλά και των σχολείων έτσι ώστε να καλύπτονται οι πληθυσμιακές ανάγκες, ενίσχυση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης, δημόσιες επενδύσεις και κίνητρα για την κατασκευή τουλάχιστον 200.000 νέων κατοικιών, των οποίων την αγορά το κράτος θα επιδοτήσει κ.ο.κ. Η πρόταση της επιτροπής προβλέπει πεντάχρονο πλάνο για την υλοποίηση των στόχων αυτών και εκτιμά ότι ο προϋπολογισμός θα είναι της τάξης των 30 δισ. σέκελ, τα οποία προτείνει να εξοικονομηθούν από περιστολή των υπέρογκων αμυντικών δαπανών και από μείωση άλλων βοηθημάτων, όπως των προγραμμάτων για τους θρησκευόμενους Εβραίους αλλά και επανεξέταση του ποσού που χορηγείται για την εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας.
Οι πρώτες αντιδράσεις εκπροσώπων των διαδηλωτών δεν ήταν ενθουσιώδεις, εκτιμώντας ότι πρόκειται για «άτολμες» προτάσεις που δεν ανταποκρίνονται στις τεράστιες ανάγκες. Αρνητικότατα αντέδρασαν στην προοπτική περικοπής αμυντικών δαπανών αλλά και προνομίων των φανατικά θρησκευόμενων Εβραίων, όμως, και αρκετοί από τους κυβερνητικούς εταίρους του Νετανιάχου, όπως ο ακροδεξιός Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ή το θρησκευτικό κόμμα «Σας», με αποτέλεσμα το πόρισμα να μην έχει ακόμη συζητηθεί έστω στο Υπουργικό Συμβούλιο.


ΣΟΜΑΛΙΑ
Δεκάδες νεκροί από επιτυχημενη βομβιστική επίθεση ισλαμιστών
MOΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Νέο επιτυχημενο χτυπημα πετυχαν χτες το πρωί ισλαμιστές βομβιστές της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, πυροδοτώντας ένα φορτηγό 10 τόνων γεμάτο εκρηκτικά έξω από κτιριακό συγκρότημα που φιλοξενούσε το υπουργείο Παιδείας και άλλα τρία υπουργεία. Το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον 70 νεκροί - οι περισσότεροι μαθητές λυκείου που μαζί με τους γονείς τους περίμεναν τα αποτελέσματα υποτροφιών για σπουδές στο εξωτερικό! - και πάνω από 50 τραυματίες, αρκετοί σε σοβαρή κατάσταση.
Οι ισλαμιστές της «Αλ Σαμπάμπ» έσπευσαν να αναλάβουν αμέσως την ευθύνη για την επίθεση, ισχυριζόμενοι ότι οι «Μουτζαχεντίν μαχητές» τους «μπήκαν σε ένα μέρος όπου μένουν υπουργοί και ξένοι στρατιώτες» από την αποστολή της Αφρικανικής Ενωσης (AMISOM). Η προηγούμενη επίθεση ισλαμιστών της «Αλ Σαμπάμπ» έγινε τον Ιούλη του 2010 στην Ουγκάντα (χώρα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αποστολή της AMISOM) με αποτέλεσμα 76 νεκρούς...


ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέες επιθέσεις εναντιον σιιτων
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Συνεχίζονται οι επιθέσεις εναντίον σιιτών μουσουλμάνων στο Πακιστάν, ενισχύοντας την εσωτερική βία και αποδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο το λαό της χώρας. Χτες ένοπλος στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στην περιοχή του Μπαλουχιστάν, σταμάτησε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν οι σιίτες έβαλε τους επιβάτες σε σειρά και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας περισσότερους από 12 ανθρώπους. Η αστυνομία αποδίδει την επίθεση σε αυτονομιστές, ενώ τα συγκεκριμένα περιστατικά γίνονται όλο και συχνότερα.


ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Κατά 100.000 περισσότεροι είναι οι άνεργοι στην Ισπανία, φτάνοντας τα 4,226 εκατομμύρια το Σεπτέμβρη, μια μηνιαία αύξηση της τάξης του 2,32%, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Εργασίας της χώρας. Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές του Νοέμβρη, σε διάστημα ενός έτους ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 5,2%, δηλαδή 208.981 άνεργοι περισσότεροι από τα τέλη του Σεπτέμβρη του 2010.
ΜΑΝΑΜΑ.-- Από 15 έως 25 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκαν 36 συλληφθέντες κατά τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις του περασμένου Φλεβάρη, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για σωρεία κατηγοριών, όπως «δολοφονικές επιθέσεις κατά του στρατού και της αστυνομίας», παρά το γεγονός ότι δεν προσκομίστηκαν σχετικά στοιχεία. Η ηγεσία του εμιράτου του Μπαχρέιν, του οποίου η σημασία είναι κομβική για τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, οπότε και οι «ευαισθησίες περί δικαιωμάτων» εξαιρετικά περιορισμένες, κατέστειλε τις διαδηλώσεις με ιδιαίτερη βία, στηριζόμενη και στις δυνάμεις που απέστειλαν Σ. Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επέβαλε στρατιωτικό νόμο για καιρό και πλέον έχει επιδοθεί σε πογκρόμ κατά όσων την αμφισβητούν. Ετσι, την περασμένη βδομάδα καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από 5 έως 15 χρόνια και γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό επειδή φρόντισαν τραυματίες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων!
KAMΠΕΡΑ.-- Η πρώτη δίκη του είδους της παγκοσμίως ξεκίνησε χτες στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τον οίκο αξιολόγησης «Standard and Poor's» στο εδώλιο του κατηγορουμένου και μηνυτές 13 δήμους της Νέας Νότιας Ουαλίας, που κατηγορούν τον συγκεκριμένο οίκο ότι τους παραπλάνησε με τις αξιολογήσεις τιτλοποιημένων χρεωστικών υποχρεώσεων (collateralized debt obligations), με αποτέλεσμα να χάσουν σημαντικά ποσά (άνω των 15 εκατ. δολαρίων) κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Περισσότεροι από 130 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση χτες σε όλη την Τουρκία, με τις αστυνομικές αρχές να επικαλούνται «έρευνες» για πιθανές διασυνδέσεις τους με «Κούρδους αυτονομιστές» και το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ).







Δημήτρης Κουφοντίνας: Τιμή η ένταξη μου στον κατάλογο των αμετανόητων αντιπάλων της εξουσί
από thess 18:37, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011
θεματικές: Πολιτικοί κρατούμενοι
Δήλωση του Δ. Κουφοντίνα
Δήλωση από την φυλακές του Κορυδαλλού έστειλε ο Δημήτρης Κουφοντίνας σχετικά με την απόφαση της "Β` Μονάδας οικονομικών κυρώσεων κατά υπόπτων τρομοκρατίας" της «Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας» να καταχωρήσει στον κατάλογο των σχετιζόμενων με την τρομοκρατία προσώπων τους καταδικασθέντες για την υπόθεση της 17Ν.
Όπως ο ίδιος αναφέρει η απόφαση αυτή ομοιάζει με την παμπάλαια τακτική της εξουσίας στην αρχαία Ρώμη να συντάσσει τέτοιους καταλόγους με τη δωδεκάδελτο θεσπίζοντας κατάλογο με τα ονόματα όσων διέπρατταν τα υπέρτατο έγκλημα καθοσιώσεως να τα βάλουν με την κρατική εξουσία. Ο ίδιος ακόμη δηλώνει ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο η ένταξη σε ένα κατάλογο αμετανόητων αντιπάλων της εξουσίας, και ότι «όπως είναι αυτονόητο ότι ο ελληνικός λαός έχει συντάξει ήδη τον δικό του κατάλογο όσων ευθύνονται για την εθνική και κοινωνική καταστροφή, όσων παρέδωσαν άνευ όρων τους αδύναμους ως λεία στους ισχυρούς.»
Ολόκληρη η δήλωση
Τον Μάρτιο του ‘11 η Βουλή του Μνημονίου ανέθεσε στην «Β΄ Μονάδα της Αρχής για την επιβολή κυρώσεων κατά υπόπτων τρομοκρατίας» την αρμοδιότητα να συντάσσει και να τηρεί κατάλογο που περιλαμβάνει τα ονόματα των «σχετιζομένων με την τρομοκρατία φυσικών και νομικών προσώπων ή οντοτήτων».
Την παμπάλαια τακτική της εξουσίας να συντάσσει τέτοιους καταλόγους κωδικοποίησε πρώτη η αρχαία Ρώμη, με τη δωδεκάδελτο, από τον 5ο π.Χ. αιώνα, θεσπίζοντας κατάλογο με τα ονόματα όσων διέπρατταν τα υπέρτατο έγκλημα καθοσιώσεως να τα βάλουν με την κρατική εξουσία. Η απλή αναφορά από τους υπηκόους των ονομάτων αυτού του καταλόγου επέσυρε βαρύτατες ποινές και όσοι περιλαμβάνονταν εκεί έμεναν άταφοι, ενώ τα υπάρχοντα τους δημεύονταν από το κράτος.
Σήμερα τα ανδρείκελα της τρόικας συνεχίζουν επάξια αυτήν την παράδοση και αναθέτουν στην δικαιοσύνη, την ίδια δικαιοσύνη που αφήνει ανενόχλητους τους λυμεώνες του δημόσιου πλούτου, να συντάξει κατάλογο με τους σύγχρονους αντιπάλους της κρατικής εξουσίας τους οποίους αποκαλεί συκοφαντικά τρομοκράτες . Μάλιστα αυτή η έκτακτη νομοθεσία έφερε τους πρώτους καρπούς και ήδη 175 ευρώ από μια αγροτική σύνταξη και ένα επίδομα ανεργίας οδεύουν στη μαύρη τρύπα της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους.
Είναι αυτονόητο ότι αποτελεί τιμή για μένα η ένταξη σε ένα κατάλογο αμετανόητων αντιπάλων της εξουσίας, όπως είναι αυτονόητο ότι ο ελληνικός λαός έχει συντάξει ήδη τον δικό του κατάλογο όσων ευθύνονται για την εθνική και κοινωνική καταστροφή, όσων παρέδωσαν άνευ όρων τους αδύναμους ως λεία στους ισχυρούς.
Και η ιστορία διδάσκει ότι αργά ή γρήγορα θα έχουν την τύχη που τους αρμόζει.
5-10-2011 Δημήτρης Κουφοντίνας, Φυλακές Κορυδαλλού




Συλλήψεις για τη χθεσινή έκρηξη ή όταν η αντιτρομοκρατική κατασκευάζει ενόχους
από thess 11:30, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011
Αμέσως μετά τη φονική έκρηξη στην Τριανδρία, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής εισέβαλλε σε μαγαζιά και σπίτια Τούρκων πολιτικών προσφύγων στη Θεσσαλονίκη και προσήγαγε 4 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΘ.
Αμέσως μετά τη φονική έκρηξη στην Τριανδρία, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής εισέβαλλε σε μαγαζιά και σπίτια Τούρκων πολιτικών προσφύγων στη Θεσσαλονίκη και προσήγαγε 4 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΘ. Οι προσαχθέντες, όλοι γνωστοί για την πολιτική τους δράση, παρέμειναν στην αντιτρομοκρατική για περισσότερες από 5 ώρες και κατόπιν μεταφέρθηκαν σε άλλο τμήμα της ασφάλειας, καθώς δεν προέκυψε συμμετοχή τους σε παράνομες δραστηριότητες. Μέχρι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα χέρια των αστυνομικών αρχών.
Πρόκειται όμως για άλλη μια γκάφα της αντιτρομοκρατικής;
Αμέσως μετά τη χθεσινή έκρηξη βόμβας η ΓΑΔΑ, διαρρέει τρομοσενάρια για σύνδεση του νεκρού με τους Τούρκους αγωνιστές που συνέλαβε η αστυνομία τον περασμένο Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη. Πριν ακόμη ταυτοποιηθεί το πτώμα του διαμερίσματος στη Τριανδρία, τα ΜΜΕ έχουν όνομα, ηλικία και πληροφορίες για σχέσεις του νεκρού με την Gulaferit Unsal.
Η Unsal είχε συλληφθεί με μια φαντασμαγορική επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, καθώς είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της από τη Γερμανία, για αστείες κατηγορίες, όπως η διοργάνωση εκδηλώσεων αλληλεγγύης σε Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους.
Η Gulaferit Unsal. είναι γνωστή στην Τουρκία για την πολιτική και συνδικαλιστική δράση της, αφού είναι ιδρυτικό μέλος του Besmen (συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων) στην Αγκυρα και ενεργό μέλος των επιτροπών αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους της Τουρκίας και του Κουρδιστάν. Για τη δράση της φυλακίστηκε μαζί με τον δημοσιογράφο σύζυγό της.
Πρόσφατα με απόφασή του ο Άρειος Πάγος άνοιξε τον δρόμο για την έκδοσή της στη Γερμανία, ενώ εκρεμμεί η αίτηση ασύλου που έχει καταθέσει στην Ελλάδα.
Δικηγόροι που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση δηλώνουν στο alterthess.gr ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμη φιάσκο της αντιτρομοκρατικής, αλλά για μια εντέχνως κατασκευασμένη υπόθεση, που συνδέεται άμεσα με την υπόθεση της Unsal, που κρίνεται αυτές τις ημέρες.
Σε κάθε περίπτωση ο χειρισμός της υπόθεσης από την αντιτρομοκρατική γεννά σειρά ερωτηματικών.
Πως η ΓΑΔΑ είχε ταυτοποιήσει το νεκρό πριν από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο στη Θεσσαλονίκη;
Πως πριν ακόμη ταυτοποιηθεί ο νεκρός, άλλο κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούσε συλλήψεις Τούρκων πολιτικών προσφύγων, σχετικά με την υπόθεση;
Ποια φωτεινά μυαλά της αντιτρομοκρατικής έκαναν τη σύνδεση της Unsal, με τη φονική έκρηξη χθες το βράδυ;
ΥΓ. Ορισμένοι συνάδελφοι καμιά φορά δεν είναι κακό να μην αναπαράγουν σαν υπνωτισμένοι τα σενάρια της ασφάλειας.



Απίστευτο: Αποφυλακιστήκε ο δολοφόνος Β.Σαραλιώτης
από ς 15:21, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011
Αναστολή ποινής για τον συνεργό του Κορκωνέα !!!!! ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα κυκλοφορεί ελεύθερος!!!
απο σημερινή 5-Οκτ αστική φυλλάδα παραθέτω:
Ο Βασίλης Σαραλιώτης -που ήταν ο δεύτερος αστυνομικός που είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου μαζί με τον Επαμεινώνδα. Κορκονέα ζήτησε από το δικαστήριο την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του στις φυλακές της Κασσανδρας επικαλούμενος ανεπανόρθωτη βλάβη. Το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή με τον όρο παραμονής του στο νομό της Δράμας.
πραγματικά απίστευτο



5/10/2011-------19.57
Το γνωστό σκηνικό
Πεδίο μάχης και πάλι το Σύνταγμα με επιθεσεις των ΜΑΤαζτιδων της ξενοκινητης χουντας του ΜΠΑΤΣΟΚ και τραυματίες διαδηλωτες - Επίθεση σε δημοσιογράφους - Εισβολη για αλλη μια φορα στο μετρο απο τα μπατσογουρουνα και ριξιμο ασφυξιογονων!
Αθήνα
Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα μετα την επιθεση των πρεζομενων σκυλων των ΜΑΤ της χουντας του ΜΠΑΤΣΟΚ εναντιον της πορείας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που ειχε 18.000 κοσμο.
Κατά τη διάρκεια της πορείας, ομάδες διαδηλωτών επιχείρησαν να κατεβάσουν το φράχτη που έχει τοποθετήσει η μπατσαρία της χουντας της γερμανικης τροικας στο ύψος της Βασ.Σοφίας, και οι μπασκινες της ξενοκινητης χουντας προχωρήσαν σε χρήση χημικών.
Η ένταση μεταφέρθηκε και εντός του σταθμού του Μετρό στο Σύνταγμα, όπου είχαν καταφύγει ομάδες διαδηλωτών. Μπατσογουρουνα της ξενοκινητης χουντας του ΜΠΑΤΣΟΚ εισήλθαν για αλλη μια φορα μέσα στο σταθμό όπου από τη χρήση χημικών η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και χτυπουσαν οποιον εβρισκαν. Σύμφωνα με εργαζόμενους στο Μετρό, χτυπήθηκαν και υπάλληλοι. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν. Ανυποψίαστοι τουρίστες, ασχετοι που δεν γνώριζαν ότι γίνονται επεισόδια, ηλικιωμένοι και παιδιά βγαίνοντας από τους συρμούς και ανεβαίνοντας τις σκάλες προς την έξοδο βρίσκονταν ξαφνικά αντιμέτωποι με γουρουνια των ΜΑΤ και διαδηλωτες που προσπαθουσαν να προφυλαχτουν και έτρεχαν να ξεφύγουν έντρομοι.
Επίθεση κατά φωτορεπόρτερ
Επίσης τα μπατσογουρουνα των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ επί της οδού Αμαλίας. Μεταξύ των τραυματιών είναι η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, καθώς και άλλη μία Ελληνίδα φωτορεπόρτερ η οποία εργάζεται για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Αναλυτικά δύο ήταν τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά που εκτυλίχτηκαν την Τετάρτη στο Σύνταγμα: Το ένα συνέβη στη διασταύρωση των οδών Αμαλίας και Οθωνος όταν αρκετα μπατσογουρουνα των ΜΑΤ χτυπούσαν με όποιο τρόπο μπορούσαν διαδηλωτή ο οποίος είχε πέσει στο έδαφος. Φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι επιχειρούσαν να καταγράψουν το περιστατικό και ξαφνικά τα μπατσογουρουνα γύρισαν προς το μέρος τους χτυποντας τους με τη χρήση ασπίδων και γκλομπ επιτεθικαν αναιτια για να τους απομακρύνουν βίαια με αποτέλεσμα μια φωτορεπόρτερ που εργάζεται σε ξένο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να χάσει πολλα δόντια της...
Λίγο αργότερα το σκηνικό επαναλήφθηκε μερικά μέτρα μακρύτερα. Τα πληρωμενα αδρα μπατσογουρουνα των ΜΑΤ της ξενοκινητης τροικας επιτεθηκαν με τις ασπίδες τους και τα γκλομπ σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ και όταν εκείνοι διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν τους επιτρέπουν να κάνουν τη δουλειά τους, μπασκινας χειροδίκησε εναντίον της φωτορεπόρτερ κυρίας Τατιάνας Μπόλαρη με αποτέλεσμα να την τραυματίσει. Και παρά το γεγονός ότι τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοί της αλλά και οι δημοσιογράφοι έκαναν διαρκώς γνωστή την ιδιότητά τους δείχνοντας τις επαγγελματικές ταυτότητες τους.
Για το περιστατικό διατάχθηκε από το πουταναριο της ΓΑΔΑ έρευνα. Οπως καταλαβαινει ο καθενας, θα γινει ΕΔΕ, και θα βγουν ολοι αθωοι.
Λίγο μετά τις 14.00 ομάδες νεαρών συνέχιζαν τον κλεφτοπόλεμο με την εξοπλισμενη σαν αστακο και πληρωμενη αδρα μπασκιναρια πετωντας πετρες. Τα μπατσογουρουνα των ΜΑΤ της ξενοκινητης τροικα επεστρεφε πισω τις πέτρες με δακρυγόνα αντίστοιχα, από τα δύο πεζοδρόμια της Αμαλίας, στο ύψος του Αγνωστου Στρατιώτη.
Στην Αμαλίας ο δρόμος έκλεισε όταν ένας οδηγός λεωφορείου της ΕΘΕΛ, το οποίο είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του, είδε τι συνέβαινε και στάθμευσε κάθετα στο ύψος της Οθωνος, κλείνοντας την κυκλοφορία. Οι επιβάτες -το λεωφορείο ήταν γεμάτο- βρέθηκαν στα παράθυρα να παρακολουθούν πίσω από τα τζάμια την κατακρεουργηση απο τα μπατσογουρουνα διαδηλωτων, και τις μαχες μεταξυ Ελληνων και ΜΑΤατζιδων που είχαν καταλάβει τα ριθρα των δύο πεζοδρομίων.
Οι εύζωνες αναγκάστηκαν, λόγω των χημικών, να απομακρυνθούν από τα φυλάκιά τους.
Το απόγευμα μικροεπεισόδια έγιναν στα Εξάρχεια, όπου η μπασκιναρία έκανε χρήση χημικών στην οδό Μπενάκη.
Οι μπατσοι προχώρησαν σε δεκαπέντε προσαγωγές, εκ των οποίων οι δέκα εξελίχθηκαν σε συλλήψεις.
Οι επικεφαλείς της Μπασκιναρίας έχουν δεχθεί τις επικρίσεις των εργαζομένων του Μετρό στο Σύνταγμα, καθώς ο σταθμός απειλήθηκε επανειλλημένα να μεταβληθεί σε πεδίο μάχης εν λειτουργία με άμεσο κίνδυνο για επιβάτες και εργαζόμενους..
Νωρίτερα, την Τετάρτη, είχε ολοκληρωθεί και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο οποίου συμμετείχαν περιπου 12.000 εργαζομενοι, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Ομόνοια και πορεύτηκαν μέχρι τη Βουλή. Την ωρα που τα μπατσογουρουνα χτυπουσαν τους διαδηλωτες, ειχαν εισβαλλει στο μετρο και πετουσαν ασφυξιογονα, διαφορα μελλοι του ΠΑΜΕ ειχαν κανει αλυσιδες στην Αμαλιας μπροστα στη βουλη για να την προστατεψουν, βοηθωντας τους φιλους τους τους μπατσους.