Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Κυριακη 22 Ιουνιου 2014


Σκουρλέτης: «Μιλάω με τον Τσίπρα και στα 10 δευτερόλεπτα κόβεται η γραμμή»
Καταγγελία για παρακολουθήσεις τηλεφώνων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμη και του προέδρου του κόμματος Αλ. Τσίπρα, κατέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινώντας από τον ισχυρισμό ότι πολλές από τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν προέρχονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από άλλες πηγές, φέρεται να κατήγγειλε ο Π. Σκουρλέτης ότι αρκετές φορές διακόπτεται η συνομιλία του στα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα όταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος Τύπου είπε κλείνοντας ότι δεν τα λέει για να προκαλέσει φόβο στο Σώμα, αλλά για να είναι όλοι πιο προσεκτικοί στο εξής. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι αντίπαλοι αδίστακτοι, προειδοποίησε σύμφωνα με πληροφορίες. Αντίστοιχες καταγγελίες έχουν κάνει κατά το παρελθόν τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο Ν. Βούτσης
σχολιο.- Εσύ τι νόμιζες τόσα χρόνια ,έχουν σχολή οι ρουφιάνοι. Ή μήπως θες να μας πεις ,ότι αν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσουν οι υποκλοπές και θα θεσπιστεί το απόρρητο ... ρε ούτε με περιστέρια.
------------------------------------------------------------------------------
Η Κούνεβα δίνει τον μισθό της στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ
Με συμβολικό αλλα και ουσιαστικό τρόπο θέλησε να εκφράσει την αλληλεγγύη της, στον αγώνα που δίνουν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, η Κωνσταντίνα Κούνεβα που εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κ.Κούνεβα ενημέρωσε τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών πως μόλις λάβει τον πρώτο μισθό της από την Ευρωβουλή, θα τον καταθέσει στις συναδέλφους της, που παραμένουν έξω από το υπουργείο διαμαρτυρόμενες για την τακτική της κυβέρνησης. «Σας θαυμάζω, είμαι περήφανη που ήμουν και παραμένω μια από εσάς» τόνισε σε γραπτή της δήλωση υπογράφοντας ως «εκλεγμένη από σας "Βουλγάρα καθαρίστρια" της Ευρωβουλής».
Σχολιο.- Το να παραχωρήσεις ένα μισθό, ήτοι 19 χιλιάρικα από τα 230 που έχεις λαμβάνειν σε ένα έτος ευρωκοινοβουλευτικής θητείας, συγγνώμη δε συνιστά θυσία αλλά μάλλον αποτελεί φτηνό λαικισμό.
----------------------------------------------------------------------------
Ο Πούτιν θέλει να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος στην Ουκρανία αναμεσα στους ναζιστες πραξικοπηματιες και τους αντιφασιστες
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα την ναζιστικη κλικα του Κιεβου και τους αντιφασιστες αυτονομιστές αντάρτες να αρχίσουν «ουσιαστικό διάλογο», ζητώντας παράλληλα από το ναζιστικο Κίεβο να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να παράσχει εγγυήσεις προς τους αντιφασιστες της ανατολικής Ουκρανίας. «Πρέπει να ξεκινήσει εις βάθος και ουσιαστικός διάλογος», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη ρωσική τηλεόραση και πρόσθεσε: «Έχει σημασία ο διάλογος αυτός ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στην Ουκρανία να βασίζεται στο ειρηνευτικό σχέδιο» που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και το οποίο στηρίζει η Μόσχα. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Ρωσίας επέμεινε ότι οι ναζιστες του Κίεβου πρέπει να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία. Κατι που φυσικα είναι αδυνατον για τους υπανθρωπους λακεδες ναζιστες των αποικιοκρατων. «Η δυνατότητα που προσφέρεται με την κατάπαυση των στρατιωτικών επιχειρήσεων πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου και για την εξεύρεση πολιτικού συμβιβασμού ανάμεσα στις εμπόλεμες πλευρές στην ανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.
--------------------------------------------------------------------------------
Βίντεο: Ο Ιρακινός στρατός βομβαρδίζει κρησφύγετα τζιχαντιστών στη Μοσούλη
Βίντεο στο οποίο καταγράφεται ο βομβαρδισμός περιοχών στη Μοσούλη που θεωρούνται κρησφύγετα τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ έδωσε στη δημοσιότητα η ιρακινή κυβέρνηση. Η Μοσούλη των δυο εκατομμυρίων κατοίκων έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Έκτοτε ακολούθησαν άλλες πόλεις όπως το Τικρίτ και η Καίμ με εκατοντάδες χιλιάδες ιρακινών να αναζητούν αλλού ασφαλές καταφύγιο. Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση των κουρδικών περιοχών σε περίπου 300.000 υπολογίζονται οι Ιρακινοί που αναζήτησαν καταφύγιο στις βόρειες επαρχίες όπου κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο.
Τρεις πόλεις της επαρχίας Ανμπαρ στο δυτικό Ιράκ, κατέλαβαν σημερα Κυριακή οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), σύμφωνα με μαρτυρίες και πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας. «Οι δυνάμεις του στρατού αποσύρθηκαν από τις πόλεις Ράουα, Άνα και Ρούτμπα το πρωί της Κυριακής και το ΙΚΙΛ ανέλαβε γρήγορα τον έλεγχο των τριών», δήλωσε αξιωματούχος των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του Η υπηρεσία στρατιωτικής διοίκησης του Ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι δεν σχολίασε το γεγονός και ανακοίνωσε ότι ενημέρωση για τις εξελίξεις θα υπάρξει αργότερα εντός της ημέρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Επίθεση σε Ιρακινο συνοριακό φυλάκιο κοντά στα σύνορα με τη Συρία πραγματοποίησαν το Σάββατο ένοπλοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ). Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 30 στρατιώτες σύμφωνα με πληροφορίες από τις ιρακινές αρχές . Στόχος των δυνάμεων του ΙΚΙΛ ήταν το φυλάκιο στην πόλη Κάιμ, σε απόσταση 320 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης. Αναλυτές εκτιμούν ότι στόχος των επιθέσεων του ΙΚΙΛ σε συνοριακά φυλάκια είναι να μπορεί να διακινεί ευκολότερα όπλα και βαρύ εξοπλισμό σε διαφορετικά πεδία μαχών.
--------------------------------------------------------------------------------
«Να μην επέμβουν στρατιωτικά στο Ιράκ οι ΗΠΑ»
Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, 18:01
Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ εξέφρασε εκ νέου σήμερα τη σφοδρή του αντίθεση σε μία επέμβαση στο Ιράκ από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή από άλλη δύναμη, λέγοντας ότι οι ίδιοι οι Ιρακινοί μπορούν να επιτύχουν τον τερματισμό της βίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Απευθυνόμενος σε αξιωματούχους της ιρανικής δικαιοσύνης, ο Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι στόχος της Ουάσινγκτον είναι να διατηρήσει το Ιράκ υπό τον έλεγχό της και να τοποθετήσει τα δικά της υποχείρια στην εξουσία. «Η σύγκρουση εκεί δεν είναι θρησκευτική, αλλά στην πραγματικότητα είναι μία σύγκρουση ανάμεσα σε εκείνους που θέλουν το Ιράκ στο αμερικανικό στρατόπεδο και σε εκείνους που επιδιώκουν την ανεξαρτησία του Ιράκ» είπε. «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την επέμβαση των ΗΠΑ ή άλλων χωρών στο Ιράκ. Δεν το εγκρίνουμε, καθώς πιστεύουμε ότι η ιρακινή κυβέρνηση, το έθνος και οι θρησκευτικές αρχές είναι σε θέση να τερματίσουν αυτήν τη συνωμοσία. Και θα το κάνουν με τη βοήθεια του Θεού» πρόσθεσε. Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ο αγιατολάχ Χαμενεΐ αρνείται ότι η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε συνιστά «πόλεμο ανάμεσα στους σουνίτες και τους σιίτες» και κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι «απεργάζονται την αποσταθεροποίηση του Ιράκ και απειλούν την εδαφική του ακεραιότητα». Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε στις 19 Ιουνίου την αποστολή 300 στρατιωτικών συμβούλων στο Ιράκ για να βοηθήσουν στον συντονισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της προέλασης των δυνάμεων του ΙΚΙΛ. Δεν ανταποκρίθηκε όμως στο αίτημα της κυβέρνησης του σιίτη Νούρι αλ-Μάλικι για την πραγματοποίηση αμερικανικών αεροπορικών κατά των δυνάμεων των τζιχαντιστών. «Η Αμερική δεν είναι ικανοποιημένη με την εν εξελίξει πολιτική διαδικασία στο Ιράκ, που συνίσταται στην ευρεία συμμετοχή στις εκλογές και στην επιλογή από τους Ιρακινούς των δικών τους αντιπροσώπων, καθώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν ένα Ιράκ υπό την ηγεμονία τους, που θα κυβερνάται από τα υποχείριά τους» είπε ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ.
--------------------------------------------------------------------------------
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Καλώ Το ΧΩΝΙ να πάρει πρωτοβουλία διαλόγου για ένα αντιμνημονιακό μέτωπο»!‏
Με μια κίνηση που μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.), Πάνος Καμμένος, πρότεινε στην αντιμνημονιακή εφημερίδα Το ΧΩΝΙ να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία διαλόγου για τη δημιουργία ενός πατριωτικού, δημοκρατικού, αντιμνημονιακού μετώπου. Ο Πάνος Καμμένος απευθύνει προσκλητήριο συστράτευσης όλων των δυνάμεων, που -διατηρώντας την αυτονομία τους- θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Το προσκλητήριο στοχεύει να συγκεντρώσει τις ευρύτερες δυνατές δυνάμεις -και όχι, αποκλειστικά, του κεντροδεξιού χώρου- ώστε να εκλεγούν οι βουλευτές που θα δώσουν την επόμενη κυβερνητική λύση, αποκαθιστώντας τις δημοκρατικές αρχές και ορθώνοντας το ανάστημα απέναντι στους δανειστές και τα μέτρα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Το μέτωπο πρέπει να προκύψει άμεσα, διότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή. Το μέτωπο πρέπει να προκύψει μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο. «Ο διάλογος αυτός δεν μπορούν να είναι ούτε κρυφοί, ούτε κάτω από το τραπέζι, ούτε εν αγνοία του ελληνικού λαού. Γιʼ αυτό απευθύνω το προσκλητήριο μέσα από Το ΧΩΝΙ. »Και ζητώ από Το ΧΩΝΙ, την εφημερίδα που έχει κρατήσει μια σταθερή και δίκαιη αντιμνημονιακή στάση απέναντι σε όλα αυτά τα κινήματα, να πάρει την πρωτοβουλία για έναν ανοιχτό πολιτικό διάλογο που θα οδηγήσει σε μια μεγάλη δημοκρατική συμφωνία για τη δημιουργία αυτού του μεγάλου μετώπου», τονίζει ο Π. Καμμένος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αυτή την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ. ΑΣΦΑΛΩΣ Το ΧΩΝΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.
-----------------------------------------------------------------------------
Στα ισραηλινά ΜΜΕ εδώ και μέρες συντονισμένα και απόλυτα ελεγχόμενη διεξάγεται επιχείρηση να παρουσιάζονται οι Ισραηλινοί στρατιώτες που εξαφανίστηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ως "έφηβοι ισραηλινοί πολίτες" που έπεσαν θύματα απαγωγής από Παλαιστινίους μαχητές. Αυτή η εικόνα βολεύει το κράτος του σιωνισμού για να δικαιολογηθεί η εφαρμογή της πολιτικής μαζικής τιμωρίας. Στη πρώτη φωτογραφία βλέπουμε τα "αθώα" και "έφηβοι" του σιωνισμού όπως μεταδίδεται από τα ισραηλινά ΜΜΕ. Στη δεύτερη φωτογραφία είναι ο "αθώος" και ο "έφηβος" στρατιώτης, ο οποίος στη πρώτη φωτογραφία βρίσκεται στο κέντρο..ναι ναι αυτό το αθώο παιδάκι με το χαμόγελο...να διασκεδάζει και κοροϊδεύει και να κλωτσάει και να δίνει σφαλιάρες σε νέους Παλαιστινίους συλληφθέντες. Ήταν το αγαπημένο παιχνίδι του να "παίζει" με παιδιά της Δυτικής Όχθης ....
--------------------------------------------------------------------------
Tι είναι η «βιομετρική κάρτα» που αντικαθιστά τις αστυνομικές ταυτότητες
Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν οι αστυνομικές ταυτότητες όπως τις γνωρίζαμε ως σήμερα καθώς τη θέση τους θα πάρουν οι «βιομετρικές κάρτες». Η νέα κάρτα δεν θα καταγράφει μόνο τα συνηθισμένα στοιχεία, που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα, αλλά θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά, τα οποία είναι δύσκολο να αλλοιωθούν. Η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων άναψε το πράσινο φως για να εφαρμοστούν πειραματικά δυο πιλοτικά προγράμματα, με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ουσιαστικά, πρόκειται για την αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή», η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου. Δηλαδή, μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, ο τρόπος βαδίσματος, καθώς και φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ). Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων.
Σχολιο.- Χάξλεϊ και Όργουελ, πόσο μπροστά από την εποχή σας ήσασταν ... Σχολιο.- Θεε μου κανε εστω σ αυτο να αντιδρασει ο κοσμακης! Οι νοικοκυραιοι! Σχολιο.- ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΦΕΛΟΣ ,ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜ...ΤΕ! ........ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΑΚΙ ... ΚΑΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ...... ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ! ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΠΑΡΤΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΠΑΛΙ. ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ "ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ" ΘΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΥΝΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧ...ΣΟΥ. ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΗ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ! ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΝΟΣ
----------------------------------------------------------------------------
Παλαιστίνη: Ησυχία, δολοφονούμε!
José Fort: Για τέσσερις ημέρες σκοτώνουν ξανά τα παιδιά και νέους στην Παλαιστίνη. Μέσα στην εκκωφαντική σιωπή της λεγόμενης διεθνούς «κοινότητας». Τρεις νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, κι αυτό δεν είναι είδηση. Τρεις νέοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις τέσσερεις τελευταίες μέρες: ο πρώτος 13 ετών, δολοφονήθηκε κοντά στη Χεβρώνα, ο δεύτερος 22 χρονών, σκοτώθηκε στο τσεκ-πόιντ ” Qalandiyia ” ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα. Ο τρίτος 26 ετών, σκοτώθηκε στη Ναμπλούς. Περισσότεροι από 300 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν, συμπεριλαμβανομένων και 53 πρώην κρατουμένων που απελευθερώθηκαν πρόσφατα. Το πρόσχημα: η εξαφάνιση των τριών νεαρών Ισραηλινών, μια πράξη που μέχρι στιγμής δεν διεκδικήθηκε από κανέναν. Ο ισραηλινός στρατός κατοχής ελέγχει σήμερα τις βασικές παλαιστινιακές πόλεις, ενώ οι στρατιώτες περιπολούν στην ίδια την καρδιά της Ραμάλα. Η αλαζονεία των αποικιοκρατών είναι τέτοια ώστε στη Χεβρώνα παλαιστινιακές οικογένειες έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους για να εγκατασταθούν οι στρατώνες των Ισραηλινών στρατιωτών. Εδώ και κάποιες μέρες ήμουν στη Χεβρώνα και τη Ραμάλα. Πέρασα επανειλημμένα το τσεκ-πόιντ “Qalandiyia” όπου πρέπει να υποβληθείς, ανάλογα με τη διάθεση των στρατιωτών και των παράξενων οπλισμένων πολιτών,σε ανακρίσεις και έρευνες. Για τους Παλαιστίνιους, η ταπείνωση είναι καθημερινή.
-------------------------------------------------------------------------------
Κουίκ για ΕΛΣΤΑΤ: Το ΠΑΣΟΚ ούτε να διανοηθεί ότι θα συγκαλυφθούν οι ευθύνες Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου
Σε δήλωση για τις καταγγελίες της Ζωή Γεωργαντά και του Νίκου Λογοθέτη για την υπόθεση των αλλοιωμένων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, προέβη ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, από την Χίο, όπου βρίσκεται, τόνισε: «Θεωρούμε αυτονόητο ότι η Δικαιοσύνη θα φέρει στο φως όλα τα στοιχεία που καταγγέλλει και ζητά προς διερεύνηση η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά σχετικά με τα αλλοιωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και το ρόλο του υπόδικου Ανδρέα Γεωργίου. Το ΠΑΣΟΚ ούτε να διανοηθεί ότι θα συγκαλυφθούν οι ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, ο δε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς οφείλει να τοποθετηθεί στην ανακοίνωση των συνεταίρων του, του ΠΑΣΟΚ, που αποδίδουν ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή».
---------------------------------------------------------------------------------
Ο σιωνιστής εγκληματίας πολέμου, υπουργός Εξωτερικών του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος... επισκέφθηκε τους τραυματίες της Αλ Κάιντα στη Συρία, που περιθάλπει το Ιρραήλ... Τώρα κατάλαβες γιατί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ-Βαρθολομαίος-Ιερώνυμος θεωρούν δικτάτορα τον Άσαντ κι έχουν συνταχθεί με τους ΝΑΤΟϊκούς μισθοφόρους στη Συρία;
Το ναζιστικό κτήνος, ο υπουργός των Εξωτερικών του Ισραήλ, ο εγκληματίας πολέμου Avigdor Lieberman, επισκέφθηκε τους τραυματίες τρομοκράτες της ΑΛ Κάιντα που με την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική ενίσχυση της "πολιτισμένης" δύσης (πρωτοστατεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), θέλουν να εκδημοκρατίσουν τη Συρία! (Israeli television has reported that Israel's Health Minister visited wounded Terrorists from Syria in the Ziv Hospital for the first time) Ο νεοναζί σιωνιστής Lieberman είχε δηλώσει στη διάρκεια των δολοφονικών βομβαρδισμών στη Γάζα, ότι: "Στη Γάζα χρειάζεται ότι έκαναν στη Χιροσίμα οι ΗΠΑ. Μια ατομική βόμβα"! Εκτός από εγκληματίας πολέμου είναι και συνένοχος με την Big Pharma... εξ' ου κι οι συναντήσεις του με τον Σπυρίδωνα Γεωργιάδη και τα συμφέροντα που κατέστρεψαν το ελληνικό σύστημα υγείας... Κατανόησες τώρα τι δουλειές έκαναν Λοβέρδος, Γεωργιάδης, Αβραμόπουλος με την TEVA, τον Μόσιαλο και τα γενόσημα, που θα μείωναν το κόστος στην Υγεία; Φυσικά, με την συμπαράσταση και συνενοχή της λεγόμενης δικαιοσύνης! (όπως την κάρφωσε για τον δουλικό ρόλο της ΚΑΙ ο ΓΓ της κυβέρνησης και την δέχεται σε κάθε ευκαιρία στο πετσί του ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός, μιας κι οι δικαστές αποφάσισαν ότι το Σύνταγμα είναι κουρελόχαρτο μπροστά στα κέρδη των τραπεζιτών, με δικαιολογία ότι τα μνημόνια είναι είναι "εθνικό καθήκον"). Κι οι φίλοι του σιωνιστικού στην πατρίδα μας... ούκ ολίγοι:
--------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τραμπούκικη και φασιστικού τύπου επίθεση που δέχτηκαν όσοι προσπάθησαν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση του Συντονιστικού Κατοίκων Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής, από ομάδα οπαδών της ΑΕΚ ελεγχόμενη από σκοτεινά επιχειρηματικά και πολιτικά κέντρα. Η συγκεκριμένη ομάδα οπαδών η οποία καθοδηγείτο από ένα συνοθύλευμα υπαλλήλων επιχειρηματικών συμφερόντων, μπράβων αλλά και ατόμων που συνδέονται με την Χρυσή Αυγή έβρισαν, προπηλάκισαν, τραυμάτισαν και τελικά απαγόρευσαν την εκδήλωση, υπό την πλήρη κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων που απλά παρακολουθούσαν. Οι πραγματικοί στόχοι των σκοτεινών κέντρων που χρησιμοποίησαν τους οπαδούς της ΑΕΚ σαν προκάλυμμα επιβεβαιώθηκε και με την δολοφονική επίθεση 40 ατόμων στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της Στρούγκας όπου κτυπήθηκαν βάναυσα απλοί πολίτες και επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στον χώρο, αλλά απωθήθηκαν από τα μέλη της κατάληψης. Η εικόνα των δύο μπλοκ που συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα ήταν ξεκάθαρη. Από τη μια πρόσωπα ελεύθερα, άντρες και γυναίκες, με απόφαση να υπερασπίσουν το δικαίωμα στη ζωή, στην ελευθερία και τη δημοκρατία γι’αυτούς και τα παιδιά τους. Πολίτες που αντιδρούσαν στο Ρυθμιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που διευκολύνει την επέλαση επιχειρηματικών συμφερόντων και την υποβάθμιση της ζωής των πολιτών και των εργαζομένων σε όλη την Αττική. Από τη άλλη μια αφιονισμένη μειοψηφία, που προφανώς δεν εκφράζει την πλειοψηφία των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ , γεμάτη τυφλό μίσος και φανατισμό, ικανό να τους φτάσει στο να χτυπάνε αδιακρίτως χωρίς καμιά πρόκληση. Οι αλλεπάλληλες απειλές από συγκεκριμένα άτομα ότι «θα κάψουμε το Άλσος», «Να φύγετε από την Ν. Φιλαδέλφεια, γιατί εδώ κάνουμε κουμάντο εμείς» , κλπ, δείχνουν ότι το γήπεδο της ΑΕΚ είναι η πρόφαση για να εξυπηρετηθούν άλλοι επιχειρηματικοί στόχοι. Στη μέση οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ενώ συχνά για ασήμαντη αφορμή επιτίθενται σε εργαζόμενους, διαδηλωτές, ακόμη και σε οπαδούς ομάδων, στην συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο έδειχναν πλήρη ανοχή, αλλά ήταν σε εμφανή συνεννόηση με τους καθοδηγητές των τραμπούκων. Αυτό που έγινε την Παρασκευή 20/6 στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη συνεργασία παρακράτους και κράτους είναι η προσπάθεια έμπρακτης αμφισβήτησης του δικαιώματος να μπορεί να συζητά κάποιος ελεύθερα και να καταθέτει δημόσια την άποψή του, η προσπάθεια συγκρότησης κινήματος. Η κίνηση αυτή ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους. Σήμερα με αφορμή το ρυθμιστικό και το γήπεδο. Αύριο για τις παραλίες, το Ελληνικό, τα σκουπίδια, το νερό, οτιδήποτε αμφισβητεί επιχειρηματικά συμφέροντα και την κυρίαρχη πολιτική. Η Νέα Φιλαδέλφεια της προσφυγιάς και της αντίστασης, η πόλη των αγώνων του λαού μας, η πόλη που η ΑΕΚ και οι άνθρωποί της γέλασαν πανηγύρισαν, πικράθηκαν αλλά έμειναν όρθιοι, δεν πρέπει να επιτρέψει σε κανέναν δήθεν σωτήρα να την εκμεταλλευτεί. Είναι χρέος και ευθύνη για κάθε σκεπτόμενο φίλο της ΑΕΚ και του οργανωμένου οπαδικού της κινήματος να καταλάβει πού οδηγούν αυτές οι πρακτικές. Και είναι αδιανόητο για την ιστορία της ΑΕΚ να αφήνουν μια μειοψηφία τραμπούκων να τους καπελώνει και να λειτουργούν σαν μοχλός εφαρμογής τέτοιων πολιτικών. Την κύρια πολιτική ευθύνη για ό,τι συμβαίνει έχει η μαύρη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την πολιτική της και οι τοπικοί κολαούζοι της, που έστρωσαν το χαλί για να υποδεχτούν τον Μελισσανίδη και τα ολέθρια σχέδιά του καθώς, με το νέο ρυθμιστικό, ανοίγει την όρεξη και ξεπουλάει και τους τελευταίους δημόσιους χώρους στο κεφάλαιο, διαλύει τον οικιστικό ιστό της πόλης, καταστρέφει το άλσος , διαμορφώνει τους όρους για τη δημιουργία εργασιακών σκλαβοπάζαρων. Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνουμε ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το δικαίωμα να μπορεί ο λαός της πόλης μας να συζητά ελεύθερα, να οργανώνεται συλλογικά και να υπερασπίζεται τη ζωή του και την πόλη του. Καλούμε τον κόσμο της ΑΕΚ να σκεφτεί αν το θέμα του γηπέδου και της αγωνίας τους γι’ αυτό, μπορεί να χρησιμοποιείται από επιχειρηματίες που παρουσιάζονται σαν σωτήρες της ομάδας, χωρίς να βάζουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους, ως μέσο προκειμένου να καταστέλλεται κάθε απόπειρα έκφρασης μιας διαφορετικής γνώμης. Καλούμε το λαό της Νέας Φιλαδέλφειας τα σωματεία και τις συλλογικότητες της πόλης να υπερασπιστούν το δικαίωμα της ελεύθερης συζήτησης και άποψης, να συμβάλουν στη συγκρότηση κινήματος που θα βάλει φρένο στα επιχειρηματικά σχέδια της καταστροφής της πόλης.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ –τοπική επιτροπή Νέας Ιωνίας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Μεταμόρφωσης.
--------------------------------------------------------------------------------------
Προσκλητήριο Καμμένου για τη συγκρότηση πατριωτικού-αντιμνημονιακού μετώπου
Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, 17:22
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στην εφημερίδα «Το Χωνί» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Χριστοφορίδη, απευθύνοντας παράλληλα προσκλητήριο για τη συγκρότηση ενός πατριωτικού, δημοκρατικού, αντιμνημονιακού μετώπου.
ΕΡ.-Σχεδόν πανηγυρίζουν, Σαμαράς και Βενιζέλος, για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών... ΑΠ.-Το αποτέλεσμα ότι οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν εκπροσωπούν ούτε το 30% των ευρωβουλευτών της Ελλάδας. Το ίδιο συμβαίνει και με τη λεγόμενη κυβερνητική πλειοψηφία. Πλειοψηφία υπάρχει μόνο για τους τραπεζίτες, για τους δανειστές, την τρόικα, τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο. Ο ελληνικός λαός δεν έχει δώσει την έγκρισή του να μας κυβερνά η σημερινή κυβέρνηση. ΕΡ.-Όμως, άλλο πράγμα λέει ότι κατάλαβε ο Σαμαράς... ΑΠ.-Ο Σαμαράς, μην ξεχνάμε, έχει ένα ιστορικό. Είναι το αφεντικό του Συμπιλίδη. Είναι ο άνθρωπος που ανέτρεψε την κυβέρνηση με την οποίαν εξελέγη, για λόγο εθνικό. Το όνομα της Μακεδονίας, που σήμερα έρχεται και το παραδίδει ως πρωθυπουργός της χώρας. Τελικά, οι ψηφιακές συσκευές ήταν η αιτία που έριξε την κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς. Και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, τα οποία τότε έγιναν πλούσια και, μάλιστα, ελέγχουν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στα οποία στηρίζεται ο κ. Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να ξέρει ότι, όσα προσωρινά μαξιλάρια κι αν βρει, η Ιστορία δεν γράφεται από προδότες. Η ιστορία γράφεται από δημοκρατικούς ηγέτες. Και τέτοιος δεν είναι. Ένας ηγέτης που παραδίδει την εθνική κυριαρχία της χώρας του, ένας ηγέτης ο οποίος εξαθλιώνει τον λαό του και ένας ηγέτης ο οποίος συνεργάζεται δίνοντας ασυλία στον ιστορικό πολιτικό του αντίπαλο, με αντάλλαγμα την εξουσία, δεν είναι ηγέτης ο οποίος μπορεί να έχει στα χέρια του τη μοίρα του ελληνικού λαού. Και τέτοιος είναι ο κ. Σαμαράς. ΕΡ.-Ο Σαμαράς, πάντως, δίνει συνεντεύξεις και δηλώνει σίγουρος ότι θα τους βρει τους 180 βουλευτές, θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα κάτσει στην καρέκλα μέχρι το 2016... ΑΠ.-Η Ελλάδα, πάντα στην ιστορία της, είχε Πήλιους Γούσηδες και Εφιάλτες. Αυτούς, όμως, ο ιστορικός του μέλλοντος πάντα τους περιέγραψε ως τέτοιους. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουνε πρόθυμοι. Και μάλιστα, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι το διαλαλούν το προϊόν τους. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι του βουλευτή που έφυγε από τους ΑΝΕΛ, του κ. Νταβρή, που με συνέντευξή του στη «Real News» απαντούσε στο προσκλητήριο Σαμαρά, πριν καν του το απευθύνει. ΕΡ.-Εσείς, κ. Καμμένε, τι προβλέπετε; Θα βρουν αρκετούς πρόθυμους οι Σαμαρο-Βενιζέλοι; ΑΠ.-Ακόμη και με τα ανταλλάγματα που τους δίνουν κατά παράβαση του Συντάγματος, δεν θεωρώ ότι -τελικά- υπάρχουν αρκετοί βουλευτές οι οποίοι θα τολμήσουν να στηρίξουν την κυβέρνηση και να εξαθλιώσουν τον λαό τους. Τα ανταλλάγματα είναι πολλά και τα βλέπουμε ήδη. Βλέπουμε, για παράδειγμα, ότι κατά παραβίαση του κανονισμού της Βουλής δέχεται ο κ. Μεϊμαράκης οι ανεξάρτητοι βουλευτές να δημιουργήσουν, λέει, κόμμα. Και το ερώτημα είναι το εξής: εάν ίσχυε αυτό, γιατί δεν θεωρήθηκε κόμμα η κοινοβουλευτική ομάδα των 10 που κάναμε τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αφού καταψηφίσαμε το δεύτερο μνημόνιο; Με τη λογική του κ. Μεϊμαράκη, θα 'πρεπε οι ΑΝΕΛ να είχαμε χρηματοδοτηθεί και για τις εκλογές του Μαΐου του 2012. Με τη λογική αυτή, θα 'πρεπε να έχουμε ίσο χρόνο στις τηλεοπτικές εκπομπές, πράγμα που δεν ίσχυσε ποτέ. Ίσα ίσα, περικόψανε και την επιδότηση του κινήματος για το 2012, παρότι ήμασταν εκλεγμένο τέταρτο κόμμα στη Βουλή. ΕΡ.-Από την άλλη, στις ευρωεκλογές φάνηκε και η πολυδιάσπαση του αντιμνημονιακού χώρου. Δεν είναι ώρα να γίνει κάτι γι' αυτό; ΑΠ.-Η πολυδιάσπαση του αντιμνημονιακού πατριωτικού δημοκρατικού χώρου φάνηκε και από τις διαρροές που είχαμε οι ΑΝΕΛ: 16,9% των ψήφων μας πήγαν σε μικρότερα κόμματα, τα οποία όμως όχι μόνο δεν μπόρεσαν να εκλέξουν ευρωβουλευτή, αλλά ουσιαστικά στέρησαν και δύο με τρεις ευρωβουλευτές που θα μπορούσαμε να εκλέξουμε οι ΑΝΕΛ με τη συνεργασία που κάναμε. Η συνεργασία που έγινε από την πρώτη στιγμή με τα κινήματα της πλατείας, με το Άρμα των Πολιτών του Γιάννη του Δημαρά, με την Πυρίκαυστο Ελλάδα του Ζουράρι, έδειξαν ότι μπορούμε να βρούμε κοινό τόπο. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό κείμενο και, κρατώντας ο καθένας τη δική του ιδιαιτερότητα, να υπάρξουμε σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο στις εθνικές εκλογές. Να γίνει μια συστράτευση, να γίνει ένα μεγάλο μέτωπο. Εμείς, ευτυχώς, αντέξαμε. Παρ' όλο τον τεράστιο πόλεμο που δεχθήκαμε. Οι ΑΝΕΛ, λοιπόν, δεχόμαστε να ξεκινήσουμε συζητήσεις προκειμένου να βρεθούμε όλοι σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο για τις επόμενες εθνικές εκλογές, κρατώντας ο καθένας την αυτονομία του. ΕΡ.-Αυτό το προσκλητήριο σε ποιους ακριβώς απευθύνεται και σε ποιους όχι; Για παράδειγμα, αφορά μόνο τον κεντροδεξιό χώρο ή είναι πιο διευρυμένο; ΑΠ.-Μιλάμε για ένα μεγάλο, πατριωτικό, δημοκρατικό, αντιμνημονιακό -και όχι αναγκαστικά κεντροδεξιό- μέτωπο. Απευθύνω προσκλητήριο προς όλες αυτές τις δυνάμεις, ο καθένας να κρατήσει την ιδιαιτερότητά του και να κατεβούμε σε μια κοινή μάχη, σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών, προκειμένου ενώνοντας τις δυνάμεις μας να εκλέξουμε βουλευτές που θα μπορέσουν να δώσουν και την επόμενη κυβερνητική λύση, διώχνοντας τους κατακτητές, διώχνοντας τους δανειστές, αποκλείοντας τους τραπεζίτες από τη δυνατότητα να περνούν το τραπεζικό χρέος σε δημόσιο χρέος, σταματώντας την εξαθλίωση των πολιτών με τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται αυτή τη στιγμή κατά παράβαση του Συντάγματος και των δημοκρατικών αρχών. ΕΡ.-Το προσκλητήριό σας, κ. Καμμένε, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, ιδιαίτερα στο χρονικό σημείο που βρίσκονται οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, αλλά και ο τόπος. Το κρίσιμο ερώτημα, ωστόσο, είναι πώς θα υλοποιηθεί, πρακτικά, η συγκρότηση αυτού του μετώπου που αναφέρετε. ΑΠ.-Μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Μέσω του διαλόγου. Του δημόσιου διαλόγου. Οι διάλογοι αυτοί δεν μπορούν να γίνουν ούτε κρυφά ούτε κάτω από το τραπέζι ούτε εν αγνοία του ελληνικού λαού. Μέσω μιας ανοιχτής συζήτησης, η οποία όχι μόνο θα αρχίσει άμεσα, αλλά θα καταλήξει άμεσα και σε αποτέλεσμα. Στη δημιουργία του μετώπου. Γιατί οι εκλογές μπορεί να έρθουν ανά πάσα στιγμή. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, κ. Χριστοφορίδη, θέλω να ζητήσω από «Το Χωνί» να αναλάβει την πρωτοβουλία να διοργανώσει αυτόν τον δημόσιο διάλογο. Κάνω το προσκλητήριο μέσα από τη δική σας εφημερίδα, που έχει κρατήσει μια αντιμνημονιακή στάση σταθερή και δίκαιη απέναντι σε όλα αυτά τα κινήματα. Σας καλώ να πάρετε την πρωτοβουλία, να κάνουμε έναν ανοιχτό πολιτικό διάλογο και να κάνουμε μια μεγάλη δημοκρατική συμφωνία. Το «Χωνί» μπορεί και πρέπει να κάνει αυτή την προσπάθεια, ζητώντας τις απόψεις όλων των κινημάτων, και με έναν δημόσιο διάλογο να προχωρήσουμε στη σύνταξη αυτού του μεγάλου μετώπου.
-------------------------------------------------------------------------------
Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ: «Φυσικά είμαστε φασίστες. Υπάρχει κανένα πρόβλημα;»
Η φράση ανήκει σε δόκιμο αξιωματικό της ελληνικής αστυνομίας. Αυριανό στέλεχος ή ακόμα και μελλοντικό αρχηγό του Σώματος. Ειπώθηκε -μεταξύ άλλων τεράτων- κατά τη διάρκεια σεμιναριακού μαθήματος στη Σχολή Αστυνομικών στην Αμυγδαλέζα παρουσία μάλιστα εκπαιδευτών. Η καθηγήτρια εγκληματολογίας που παρέδωσε τις διαλέξεις δέχτηκε να μας μιλήσει. Τα όσα εξιστορεί αποτελούν αντικείμενο μιας ΕΔΕ, που όμως καθυστέρησε ένα χρόνο. Από το «λευκό πόρισμα» που έδωσε στη... δημοσιότητα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αμέσως μετά τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής, σχετικά με την έρευνα που διεξήγαγε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για τη διασύνδεση αστυνομικών με το νεοναζιστικό μόρφωμα, πληροφορηθήκαμε ότι «από τα στοιχεία που αξιολογήθηκαν και παρουσιάζονται στην έκθεση, δεν διαπιστώνονται συγκροτημένες ομάδες εν ενεργεία αστυνομικών, που να επιδιώκουν κοινό εγκληματικό σκοπό και να τελούν μεταξύ τους σε τέτοια σχέση ώστε να αισθάνονται, έναντι αλλήλων, ως ενιαίο μονάδα. Δεν συγκροτούνται πυρήνες ή αδιαφανείς φράξιες ή παρασυνταγματικοί πόλοι στην Ελληνική Αστυνομία, που σι : σύνολο της αποτελεί πυλώνα της δημοκρατικής τάξης». Πριν λίγες ημέρες, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris 11 και πρώην σύμβουλος του υπουργείου Προστασίας ίου Πολίτη επί Χρήστου Παπουτσή Αναστασία Τσουκαλά κλήθηκε, στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, να καταθέσει την εμπειρία της από τις διαλέξεις που παρέδωσε στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα πριν από ένα χρόνο. Το θέμα των διαλέξεων ήταν ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Η εμπειρία της είναι κάτι περισσότερο από αποκαλυπτική και σε πλήρη αντίθεση με τα συμπεράσματα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Αντιρατσιστική διάλεξη στη Αμυγδαλέζα Τον Ιανουάριο του 2013, ο τότε Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας ταξίαρχος Γεώργιος Σταύρακας ενημερώνει την κ. Τσουκαλά ότι το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Αξιωματικών της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα θα περιλάμβανε εφεξής έναν κύκλο σεμιναρίων με θέμα το ρατσισμό και την ξενοφοβία και την προσκαλεί να κάνει μια σειρά σχετικών διαλέξεων στους δόκιμους αξιωματικούς του 2ου, 3ου και 4ου εκπαιδευτικοί, τμήματος. Αυτό ισοδυναμεί με τους 2ετείς, 3ετείς και 4ετείς φοιτητές μιας Πανεπιστημιακής Σχολής. Αποδέχεται την πρόσκληση, αλλά αρνείται να λάβει την προβλεπόμενη αμοιβή. Έτσι λοιπόν στις 28 Φεβρουαρίου και στις 4 Μαρτίου πραγματοποιεί δύο δίωρες διαλέξεις στους δόκιμους αξιωματικούς του 4ου εκπαιδευτικού τμήματος. Οι διαλέξεις, οι οποίες βιντεοσκοπούνταν φανερά, πραγματοποιήθηκαν ομαλά. «Το περιεχόμενο των διαλέξεων βιντεοσκοπήθηκε για παιδαγωγικούς σκοπούς αλλά, απ” ό,τι έμαθα, δεν τέθηκε ποτέ στη διάθεση των δοκίμων και έχει πλέον σβηστεί. Έχω κρατήσει όμως τη δική μου ηχογράφηση των διαλέξεων» μας λέει. Στις 5 Μαρτίου ακολουθεί η πρώτη δίωρη διάλεξη στους δόκιμους αξιωματικούς του 3ου εκπαιδευτικού τμήματος, στην onoiα επαναλαμβάνει ουσιαστικά όσα είχε πει στις προηγούμενες. Στο τέλος της διάλεξης παραχωρεί στους δόκιμους ένα τέταρτο για να θέσουν τυχόν ερωτήσεις. Η συζήτηση διήρκεσε τελικά 45 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάλεξη και τη συζήτηση παρευρίσκονταν στην αίθουσα οι εκπαιδευτές των δοκίμων αξιωματικών, οι οποίοι παρέμειναν απολύτως αμέτοχοι στα γεγονότα που ακολουθούν αποφεύγοντας να κάνουν συστάσεις στους δόκιμους. Οι περήφανοι φασίστες της Αστυνομίας «Πήρε αρχικά το λόγο ένας δόκιμος που μου ανακοίνωσε ότι διαφωνούσε ριζικά με όλα όσα είχα πει διότι δεν δεχόταν ότι οι μετανάστες ήταν ίσοι με τους Έλληνες. Σχολιάζοντας τη δήλωσή του, εξήγησα ότι, μιλώντας με πολιτικούς όρους, η αποδοχή της ανισότητας μεταξύ των ανθρώπων, με βάση φυλετικά ή εθνοτικά κριτήρια, δεν προσιδιάζει στη δημοκρατία αλλά σε καθεστώτα αυταρχικά και ολοκληρωτικά, φασιστικού τύπου. Ο δόκιμος συμφώνησε αβίαστα μαζί μου, λέγοντας: «Μα, είμαστε φασίστες. Και είμαστε περήφανοι που είμαστε φασίστες. Υπάρχει κανένα πρόβλημα;»». Η δήλωσή του προκάλεσε ενθουσιώδη χειροκροτήματα από τους συμφοιτητές του. Η κ. Τσουκαλά, πάλι, επιχείρησε να εξηγήσει ότι «οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για ιις πολιτικές πεποιθήσεις των αστυνομικών. Αυτό που προσδοκούν είναι να μην επηρεάζονται οι αστυνομικοί από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους διότι σε ένα κράτος δικαίου οι αστυνομικο: οφείλουν να εφαρμόζουν το νόμο ουδέτερα και απρόσωπα, ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η ισονομία». Η απάντησή της αυτή προκάλεσε την αντίδραση ενός άλλοι δόκιμου, ο οποίος της είπε ότι, ως καθηγήτρια εγκληματολογίας, θα όφειλε να γνωρίζει ότι «ο νόμος δεν έχει αυτοτελή αξία γιατί είνα κοινωνική κατασκευή, που αντανακλά τις εκάστοτε πολιτικές και κοινωνικές ισορροπίες». «Συμφώνησα θεωρητικά με το σχόλιο του» μας εξηγεί «προσδιορίζοντας όμως ότι το δημοκρατικό πολίτευμα βασίζεται, μεταξύ άλλων, στο ότι οι πολίτες αποδέχονται, κοινή συναινέσει, τη συμβατική αλήθεια του νόμου ως κρατούσα αρχή ρύθμισης του δημόσιου και ιδιωτικού βίου. Συμπλήρωσα λέγοντος ότι, επειδή όλοι γνωρίζουν ότι το συμβατικό δεν μπορεί να ε ίνα μόνιμο, όλοι αποδέχονται τον προσωρινό χαρακτήρα της εκάστοτε νομοθετικής ρύθμισης, χωρίς όμως να αμφισβητούν την ισχύ της – πράγμα που δηλώνεται σαφώς από τη φράση «Νόμος ορίζει». Η διευκρίνιση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση ι δόκιμου, ο οποίος απάντησε ότι «Είναι απαράδεκτο να ζητά από έναν αστυνομικό να εφαρμόζει νόμους με τους οποίους διαφωνεί Ο αστυνομικός έχει κριτικό πνεύμα και δεν μπορεί παρά να εφαρμόσει μόνο τους νόμους εκείνους με τους οποίους συμφωνεί. Το «νόμος ορίζει» είναι υποκριτικό και δεν δεσμεύει τον αστυνομικό». Η δήλωσή του συνοδεύτηκε και πάλι από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των συμφοιτητών του. Οι χαρτογιακάδες, ο Χίτλερ και η σημαία Η καθηγήτρια επιχειρεί εκ νέου να διαπιστώσει αν τουλάχιστον θεωρούν ότι δεσμεύονται από την ιεραρχία τους. «Είπα ότι, σε τελευταία ανάλυση, δεν έχει μεγάλη σημασία το αν συμφωνούν ή διαφωνούν με το περιεχόμενο του νόμου που καλούνται να εφαρμόσουν διότι. στο βαθμό που εκτελούν τις εντολές των ανωτέρων τους, είναι τελικά πολύ πιθανό να εφαρμόσουν πιστά το νόμο. Πήρε τότε το λόγο ένας άλλος δόκιμος, που δήλωσε απαξιωτικά ότι «στην Κατεχάκη είναι όλοι τους ανίκανοι, άχρηστοι χαρτογιακάδες, στην υπηρεσία της κάθε κυβέρνησης». Ολοκλήρωσε τη σκέψη του, εν μέσω γενικής θυμηδίας, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να ζητάω από έναν αστυνομικό να προσαρμόσει τη δράση του στις εντολές που δέχεται από αξιωματικούς που, αφενός, επιδιώκουν να προωθήσουν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και, αφετέρου, είναι άσχετοι προς τα επιχειρησιακά ζητήματα που προκύπτουν εν ώρα δράσης». Στην προσπάθειά της να εντοπίσει ένα γενικά αποδεκτό σημείο αναφοράς, που να θεωρούν ότι τους δεσμεύει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τους υπενθύμισε ότι θα ορκιστούν πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και τους ρώτησε αν προτίθενται να γίνουν επίορκοι. «Μου απάντησε ένας άλλος δόκιμος διευκρινίζοντας ότι «ο όρκος στο Ευαγγέλιο δεσμεύει μόνο τους χριστιανούς και όχι τους φασίστες που, συνήθως, είναι παγανιστές»». Και αυτή η δήλωση προκάλεσε γενική θυμηδία και ενθουσιώδη χειροκροτήματα. Καθώς η συζήτηση εξελισσόταν σε ένα οριακά πολιτισμένο πλαίσιο, πήρε το λόγο ένας άλλος δόκιμος επανερχόμενος στο θέμα των εθνικών συμβόλων, που είχε αναλύσει στη διάλεξή της. Έχοντας αναπτύξει το επιχείρημα ότι η ξενοφοβία υποδηλώνει αδύναμη εθνική ταυτότητα (διότι ένας ισχυρός πολιτισμός δεν κλείνεται στον εαυτό του, αλλά ανοίγεται με αυτοπεποίθηση προς τους άλλους πολιτισμούς), είχε εξηγήσει ότι η εμμονική προβολή εθνικών συμβόλων εκφράζει πολιτισμική παρακμή και όχι ισχύ, προσθέτοντας ότι, αντίθετα από ό,τι νομίζουν οι εθνικιστές, η εμμονική χρήση των εθνικών συμβόλων δεν συνιστά εκδήλωση εθνικής υπερηφάνειας αλλά ομολογία αγωνίας για τη φθίνουσα ισχύ του έθνους. Μεταξύ των διαφόρων παραδειγμάτων εμμονικής χρήσης εθνικών συμβόλων, είχε αναφέρει τη διαδεδομένη παραποίηση της στολής των αστυνομικών με την προσθήκη της ελληνικής σημαίας. «Θίγοντας λοιπόν το σημείο αυτό, ο δόκιμος με ρώτησε επιθετικά αν ντρεπόμουν για τη σημαία που κυμάτιζε στο προαύλιο και για το εθνόσημο που κοσμούσε το βάθρο από όπου μιλούσα- Προκαταλαμβάνονιας την όποια απάντηση μου, δήλωσε ότι εκείνος ήταν περήφανος για τη σημαία, γιατί «γι” αυτήν τη σημαία είχε δώσει το αίμα του ο πατέρας του, και ο πατέρας του πατέρα του. όταν πολεμούσαν για την πατρίδα». Τόνισε επομένως ότι έθετε τη μελλοντική δουλειά του στην υπηρεσία αυτής της σημαίας, στην υπηρεσία της πατρίδας του, διότι «όταν μπαίνει στο περιπολικό ξέρε ότι πάει για πόλεμο, και στον πόλεμο μόνο η σημαία τον εμπνέει” Όταν κόπασαν τα θυελλώδη χειροκροτήματα των συμφοιτητών του, τον ρώτησα να μου πει ποιος ήταν ο εχθρός του στον πόλεμο αυτό. Καθώς δεν μου απάντησε, έθεσα την ερώτηση σε όλους τους δόκιμους. Την τέταρτη συνεχόμενη φορά που έθεσα το ερώτημα «Ποιος είναι ο εχθρός σας όταν μπαίνετε στο περιπολικό;», μια φωνή από το βάθος της αίθουσας είπε ειρωνικά «ο κακοποιός ποιος άλλος;» προκαλώντας γενική θυμηδία». Στις 7 Μαρτίου η κ. Τσουκαλά επιστρέφει για τη δεύτερη δίωρπ διάλεξη στους δόκιμους αξιωματικούς του ίδιου τμήματος. Στο ακροατήριο υπήρχαν ανάμεσα στους δόκιμους ορισμένοι μεσήλικες, αγνώστων λοιπών στοιχείων. «Πριν ξεκινήσω τη διάλεξη μου, ζήτησα από τους δόκιμους να με βοηθήσουν να καταλάβω πόσο καλά γνώριζαν τα θέματα που είχαμε θίξει την προηγούμενη φορά. Ρώτησα αν μπορούσε κάποιος να μου εκθέσει συνοπτικά τα κύρια σημεία του φιλοσοφικού και πολιτικού συστήματος το οποίο, κατά δήλωσή τους, ασπάζονταν οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι δόκιμοι, και να μου εξηγήσει τη θέση που κατέχει το άτομο σε μια φασιστική κοινωνία. Μου απάντησαν δύο εντυπωσιακά καλά καταρτισμένοι δόκιμοι, οι οποίοι δεν αρκέστηκαν στην παρουσία των βασικών χαρακτηριστικών που είχα ζητήσει, αλλά άρχισαν ν- αναλύουν διεξοδικά τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μεταξν Φράνκο, Μουσολίνι και Χίτλερ, τις σχέσεις του φασισμού με το τραπεζικό σύστημα, τα αίτια της διαφορετικής αντιμετώπισης του εβραϊκού στοιχείου από τη μια χώρα στην άλλη κ.ο.κ. Ζήτησαν τον λόγο και άλλοι δόκιμοι, προκειμένου να αναπτύξουν άλλες πτυχές του θέματος, αλλά δεν τους τον παραχώρησα γιατί κινδύνευα να μην έχω πλέον επαρκή χρόνο να ολοκληρώσω τn διάλεξη μου. Στο τέλος της διάλεξης, παραχώρησα το λόγο στους δόκιμους για τυχόν ερωτήσεις. Δεν μου τέθηκε καμία ερώτηση. Η ΕΔΕ που άργησε έναν χρόνο Όταν ολοκλήρωσε τον κύκλο των διαλέξεών της, κατήγγειλε τα έκτροπα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. «Την 1 η Απριλίου 2014, με πήραν τηλέφωνο στο Παρίσι από την ΕΛ.ΑΣ για να μου ανακοινώσουν ότι διεξαγόταν ΕΔΕ για τα έκτροπα του Μαρτίου 2013 και ότι με καλούσαν να καταθέσω». Τη ρωτάμε αν θεωρεί ότι η καθυστέρηση του ενός χρόνου και το γεγονός ότι την επόμενη ακριβώς ημέρα από το τηλεφώνημα που δέχτηκε αποκαλύφθηκε το περιβόητο βίντεο Κασιδιάρη-Μπαλτάκου είναι τυχαία γεγονότα ή προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης να φιλοτεχνήσει το δημοκρατικό της προφίλ, ξεθάβοντας από το συρτάρι υποθέσεις σαν κι αυτή. «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι συνέβη ενδιαμέσως. Μετά την αρχική μου καταγγελία και μέχρι το τηλεφώνημα αυτό δεν είχα άλλη ενημέρωση. Όταν κατέστησα σαφές ότι δεν μπορούσα να μεταβώ άμεσα στην Αθήνα για να δώσω κατάθεση, μου δόθηκε η εντύπωση ότι η ΕΔΕ είχε επείγοντα χαρακτήρα. Όταν, στα μέσα Απριλίου, ανακοίνωσα ότι ήμουν διαθέσιμη συνειδητοποίησα πως η πίεση για άμεση διεξαγωγή της ΕΔΕ είχε ατονήσει. Τελικά, η ΕΔΕ ξεκίνησε όταν έδωσα κατάθεση στις 20 Μαΐου 2014». Τα γεγονότα που καταγγέλλει η κ. Τσουκαλά δείχνουν ότι στην Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχουν απλώς «θύλακες» της Χρυσής Αυγής ή «ακροδεξιά σταγονίδια». Δείχνουν επίσης ότι η υποστήριξη της αστυνομίας προς τη Χρυσή Αυγή, που μαρτυρείται από τη συντριπτική ψήφο των αστυνομικών υπέρ των νεοναζί και στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, δεν είναι ούτε συγκυριακό φαινόμενο ούτε σύμπτωμα της κρίσης. Απεναντίας, η εικόνα που σχηματίζεται είναι αυτή της συστηματικής καλλιέργιας των φασιστικών ιδεών κατά την εκπαίδευση των αστυνομικών και μάλιστα τόσο απροκάλυπτα ώστε οι αυριανοί υπηρέτες του δημοκρατικού νόμου να μη νιώθουν ούτε καν φόβο να διατυμπανίσουν ότι είναι φασίστες.