Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Πεμπτη 14 Αυγουστου 2014


Χαλκιδική: Κατασκήνωση στο δάσος των Σκουριών κατά της εξόρυξης χρυσού
Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής κααι Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού σχεδιάζουν να οργανώσουν δεκαήμερο εκδηλώσεων που θα περιλμβάνει κατασκήνωση στο δάσος των Σκουριών από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 31 Αυγούστου. Με τον τρόπο αυτό, κάτοικοι και φορείς θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές και θα ζητήσουν το σταμάτημα των εργασιών της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold. Μέσα στο δεκαήμερο έχουν προγραμματιστεί εξορμήσεις στο βουνό προς τις εγκαταστάσεις της εταιρίας, καθημερινές εκδηλώσεις και workshops, συναυλίες, προβολές και δραστηριότητες για τα παιδιά.
-------------------------------------------------------------------------------
Με επίδομα ανεργίας ζουν στη Γερμανία 43.513 Ελληνες μετανάστες
Συγκλονιστικά στοιχεία για τους άνεργους μετανάστες στη Γερμανία, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες Ελληνες, δίνει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 300.000 άνεργοι μετανάστες από χώρες της Ε.Ε. -ανάμεσά τους και 43.513 Έλληνες- λαμβάνουν επιδόματα από τις γερμανικές υπηρεσίες πρόνοιας. Ο αριθμός τους σημειώνει αύξηση κατά 21,6% σε σχέση με το 2013, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, τα οποία υποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι άνεργοι από χώρα της Ε.Ε. στη Γερμανία προέρχονται από την Ιταλία (66.458) και ακολουθούν η Πολωνία, η Ελλάδα και η Βουλγαρία. Η Γερμανία έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διεκδικώντας το δικαίωμα να απορρίπτει αιτήματα ώστε να καταπολεμηθεί «η μετακίνηση πολιτών με στόχο τη διεκδίκηση επιδομάτων». Η Γερμανία αναζητά μέτρα προκειμένου να αυστηροποιηθούν οι κανονισμοί για τους μετανάστες από κοινοτικές χώρες, ενώ υπό συζήτηση τίθενται και εισηγήσεις για αυστηρότερη τιμωρία όσων συλληφθούν να εκμεταλλεύονται το γερμανικό σύστημα επιδομάτων - μεταξύ των «ποινών» που εξετάζονται είναι, σε ακραίες περιπτώσεις, η απέλαση από την χώρα ή ακόμη και η απαγόρευση νέας εισόδου. Άλλες προτάσεις κάνουν λόγο για περιορισμό παραμονής των μεταναστών ως και έξι μήνες προκειμένου να αναζητήσουν εργασία. Η ανεργία των νέων στην Γερμανία, με 7,8%, βρίσκεται, πάντως, σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, την ώρα που ο μέσος όρος της ΕΕ ξεπερνά το 22%. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης Φρανκ Βάιζε, το γεγονός οφείλεται στο λειτουργικό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο «διευκολύνει τους νέους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και αποτελεί σταθερή βάση για την καριέρα τους».
----------------------------------------------------------------------------
Καμπανάκι για τις ειδικότητες καθηγητων χτύπησε ο Λοβέρδος
Μια δεύτερη ανάγνωση των δηλώσεων Λοβέρδου σήμερα σχετικά με τις λιγότερες κατά 3000 προσλήψεις, που είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό parapolitika FM, προσπάθησα να βρω πως μπορεί αυτό να περάσει στην α/θμια… Η δήλωση για διδασκαλία μαθημάτων «πέραν του γνωστικού του αντικειμένου», μας οδηγεί σε κακές σκέψεις σε βάρος των συναδέλφων ειδικοτήτων. Κυρίως μουσικής και γυμναστικής, μαθήματα που ήδη δινόταν υπερωριακά σε δασκάλους. Αυτός ο εξορθολογισμός δεν στέκει ούτε λογικά, ούτε οικονομικά. Γιατί δε στέκει λογικά: Ο κάθε εκπαιδευτικός είναι επιστήμονας στο χώρος του, στην ειδικότητα του και σαν αυτόν κανένας δεν μπορεί να το διδάξει το μάθημα… Γιατί δε στέκει οικονομικά: Γιατί η μια υπερωρία κοστίζει στο κράτος περίπου 6 ευρώ. Ένας μουσικός διδάσκει 24 ώρες. Αν πολλαπλασιάσουμε τις 24 ώρες επί το 6, βγαίνει το ποσό των 144 ευρώ, επί 4 βδομάδες ο μήνας 576 ευρώ, όταν ο μισθός του αναπληρωτή δεν ξεπερνά τα 850 ευρώ… Δηλ. αν προσληφθεί ένας μουσικός το κράτος θα χάσει το υπέρογκο ποσό των 244 ευρώ… Απλά μαθηματικά νομίζω! Στην α/θμια δεν περισσεύουν ώρες. Γι΄ αυτό ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Ας βάλουμε λίγο τη λογική να δουλέψει, στην εποχή του παραλογισμού που ζούμε!
-----------------------------------------------------------------------------
Αλέξανδρος Παναγούλης: 13 Αυγούστου 1968, σχεδιάζει την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Αποτυγχάνει και συλλαμβάνεται. Μετά από βασανιστήρια, οδηγείται ημιθανής στο νοσοκομείο και κατόπιν δικάζεται από το Στρατοδικείο και καταδικάζεται δις εις θάνατον. Μεταφέρεται στην Αίγινα για εκτέλεση η οποία όμως ματαιώθηκε χάρη στις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας. «...Δεν έχει σημασίαν ότι ημείς απετύχαμεν. Αλλοι έρχονται μετά από εμάς. Δεν υποχωρώ διότι γνωρίζω ότι το ωραιότερον κύκνειον άσμα οιουδήποτε πραγματικού αγωνιστού είναι ο επιθανάτιος ρόγχος προ του εκτελεστικού αποσπάσματος, παρά ενώπιον μιας τυραννίας, και αυτήν την θέσιν αποδέχομαι». από την απολογία του στο Έκτακτο Στρατοδικείο
-------------------------------------------------------------------------------
«Εξετελέσθη ζητωκραυγάζων υπέρ του ΚΚΕ»…
Στις 14 Αυγούστου του 1954, στις 5.25 τα χαράματα στην Αγία Μαρίνα στο Δαφνί, ο Νίκος Πλουμπίδης πέφτει νεκρός από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος. «Εξετελέσθη ζητωκραυγάζων υπέρ του ΚΚΕ», έγραψαν την επόμενη μέρα οι εφημερίδες της εποχής, «αντιμετωπίζοντας με απόλυτον ψυχραιμίαν τας σφαίρας του αποσπάσματος…δεν εδέχθη ούτε να κοινωνήσει, ούτε να του δέσουν τους οφθαλμούς του».
Ο Νίκος Πλουμπίδης εντάχθηκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα το 1926. Στο μεσοπόλεμο ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση μέσα από την «Αριστερή Παράταξη» των δασκάλων (που στηρίζονταν από το ΚΚΕ). Το Μάρτη του 1933 εκλέχθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ταξικής Ενωτικής ΓΣΕΕ, της οποίας ήταν και εκπρόσωπος στην Κόκκινη Συνδικαλιστική Διεθνή. Υπήρξε μέλος της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο 7ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς το 1935, ενώ κατά το 6ο Συνέδριο του Κόμματος το Δεκέμβρη του ίδιου έτους αναδείχθηκε αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής. Τον Ιούνη του 1938 σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα εκλέχθηκε μέλος του ΠΓ της ΚΕ αναλαμβάνοντας τη καθοδήγηση του Γραφείου Περιοχής Μακεδονίας – Θράκης. Την περίοδο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης υπήρξε Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, ενώ στη συνέχεια διετέλεσε και πρώτος καθοδηγητής της Οργάνωσης Προστασίας Λαϊκού Αγώνα (ΟΠΛΑ). Στο 7ο Συνέδριο του Κόμματος το 1945 αναδείχθηκε και πάλι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στη διάρκεια του εμφυλίου ο Πλουμπίδης παρέμεινε στην Αθήνα, ενώ από την Άνοιξη του 1949 ανέλαβε υπεύθυνος του παράνομου κομματικού κλιμακίου στην Ελλάδα. Στις 25/7/1952 το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στηριζόμενο -σε μεγάλο βαθμό- και σε πληροφορίες στελεχών από την Ελλάδα, καθώς και στην πρωτοβουλία του Πλουμπίδη να δημοσιοποιήσει επιστολή με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ, ενώ υπεύθυνος ήταν ο Μπελογιάννης, βγάζει απόφαση «για τον Νίκο Πλουμπίδη (Μπάρμπα)», με την οποία τον διαγράφει, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρούς, άδικους και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς (του προδότη, του χαφιέ, κλπ.). Ο Πλουμπίδης, απομονωμένος και χαρακτηρισμένος από την ηγεσία του Κόμματος, όχι μόνο δεν το αποκήρυξε, αλλά και το υπεράσπισε μέχρι την τελευταία του πνοή. Και ο ίδιος θεωρούσε πως υπήρξε θύμα συγκυριών και λανθασμένων –ενδεχομένως και προβοκατόρικα διοχετευμένων- παραπλανητικών πληροφοριών: «Δε με χωρίζει καμιά διαφορά με την ηγεσία του κόμματός μου», τόνιζε στην εφημερίδα «Προοδευτική Αλλαγή» της 25/7/1954. «Η ανακοίνωση του κόμματος περί αποκηρύξεώς μου είχε σκοπό να προφυλάξει το κόμμα από έναν υποτιθέμενο εχθρό και οφείλεται σε σφαλερές ενδείξεις και υποβολιμαίες πληροφορίες. Πάντως, πιστεύω ότι το κόμμα θα επανεξετάσει εν καιρώ το ζήτημα». Όπως και έγινε 4 χρόνια μετά, από την 9η Ολομέλεια του Κόμματος το 1958.
-------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα, στις 14 Αυγούστου του 1956, έφυγε από τη ζωή ο Γερμανός κομμουνιστής ποιητής και δραματουργός Μπέρτολτ Μπρεχτ. Τα έργα του, εμπνευσμένα από τους αγώνες της εργατικής τάξης, μπαίνουν στο στόχαστρο των Ναζί (όπως και ο ίδιος) μετά την άνοδό τους στην εξουσία. Έτσι ο Μπρεχτ εγκαταλείπει τη Γερμανία για σχεδόν 15 χρόνια. Επιστρέφει στη Λαοκρατική πια Δημοκρατία της Γερμανίας (ΓΛΔ) το 1949. Το 1950 εκλέγεται μέλος της Ακαδημίας Τεχνών. Τιμήθηκε επίσης με το Εθνικό Βραβείο της ΓΛΔ το 1951 και το Βραβείο Λένιν για την Ειρήνη το 1954.
-------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα, στις 14 Αυγούστου του 1908, γεννήθηκε ο κομμουνιστής ηθοποιός Μάνος Κατράκης. Στα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής και στα χρόνια του εμφυλίου, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της Αντίστασης. Απολύεται από το Εθνικό Θέατρο για τις ιδέες του, συλλαμβάνεται, του ζητούν να υπογράψει δήλωση, αρνείται και εξορίζεται στην Ικαρία, τη Μακρόνησο και τον Αϊ-Στράτη, μέχρι το 1952. Αλλά και αργότερα, ήταν πάντα από τους πρώτους, σε όλους τους λαϊκούς αγώνες και πάντα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, μέχρι το θάνατό του. Σε δύσκολες εποχές ο Μάνος Κατράκης, είτε με το λόγο του «Προμηθέα», είτε με τη συμμετοχή του στην Αντίσταση, στο συνδικαλιστικό κίνημα, στις διεκδικήσεις του ΚΚΕ, τίποτε άλλο δεν επιζητούσε από το να υπηρετήσει τον άνθρωπο. «Η ζωή άρχισε από τότε που μπήκα στο Κόμμα μου», είχε πει ο ίδιος. «Διάλεξα να είμαι κομμουνιστής. Αισθάνομαι υπερηφάνεια για το Κόμμα, για τις εκατοντάδες χιλιάδες τους συντρόφους, που αποτελούν τον κορμό του μεγάλου δέντρου του μέλλοντος. Από αυτό αντλούμε όλη τη δύναμη για την τελική δικαίωση των αγώνων και θυσιών του λαού μας. Από τη ζωοδότρα πηγή αυτού του λαού παίρνουμε εμείς οι καλλιτέχνες το υλικό, που το κάνουμε λόγο, εικόνα, ποίηση, μουσική, θέατρο και ό,τι άλλο βοηθά στην καλυτέρευση του νου και της ψυχής».
---------------------------------------------------------------------------------
Πούτιν: Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσει να ρέει το αίμα στην Ουκρανία
(τριχες κατασαρες! Ειδαμε τι κανανε! Ολος ο κοσμος ειδε! Καθονται και κοιτανε τη σφαγη!)
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κριμαία ότι η Ρωσία θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία. «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τελειώσει αυτή η σύγκρουση όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να σταματήσει να ρέει το αίμα στην Ουκρανία». Παράλληλα τόνισε ότι οι Ρώσοι χρειάζεται να κινητοποιηθούν προς όφελος της χώρας τους, όχι όμως για σύγκρουση με τον έξω κόσμο. «Πρέπει ήρεμα, με αξιοπρέπεια και με αποτελεσματικότητα να χτίσουμε τη χώρα μας και όχι να την αποκλείσουμε από τον έξω κόσμο. Χρειάζεται να ενωθούμε και να κινητοποιηθούμε όχι όμως για πόλεμο ή οποιουδήποτε είδους αντιπαράθεση αλλά για σκληρή δουλειά στο όνομα της Ρωσίας».
-------------------------------------------------------------------------------
Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο ηγέτης των αντιφασιστών στο Λουχάνσκ
Ο ηγέτης των αντιφασιστών στην περιοχή του Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του επειδή, όπως είπε, έχει τραυματιστεί και δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τα καθήκοντά του. Ο Βαλέρι Μπολότοφ είναι το δεύτερο υψηλόβαθμο πρόσωπο στην ηγεσία των αντιφασιστών που παραιτείται την τελευταία εβδομάδα. Την είδηση για την παραίτηση του Μπολότοφ, του κυβερνήτη της επαρχίας αυτής της ανατολικής Ουκρανίας, μετέδωσε το κρατικό ρωσικό δίκτυο Rossiya 24 την ώρα που εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης ανακοίνωνε ότι το τελευταίο 24ωρο στο Λουχάνσκ σκοτώθηκαν 22 αθωοι άνθρωποι από τις ναζιστικες αεροπορικές επιθέσεις. Η περιοχή του Λουχάνσκ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με τη Ρωσία, έχει υπάρξει θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα στους αντιφασιστες αντάρτες και στις ναζιστικές δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούν να αποκτήσουν τον έλεγχο και να καταλαβουν στις περιοχές που έχουν γεννηθει οι αντιφασιστες. Σε σχόλιά του που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση, ο Μπολότοφ είπε ότι στη θέση του θα αναλάβει καθήκοντα ο υπουργός άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Λούγκανσκ, ο Ιγκόρ Πλοτνίτσκι. Η παραίτηση του Μπολότοφ σημαίνει ότι τόσο οι κυριότερες οργανώσεις των αντιφασιστών στο Λουχάνσκ όσο και το Ντονέτσκ υφίστανται αλλαγές στην ηγεσία τους. Στις 7 Αυγούστου, ο Αλεξάντερ Μποροντάι, ο πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, ανακοίνωσε την παραίτησή του.
-------------------------------------------------------------------------------
Ουκρανία: Μια φάλαγγα ρωσικα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια – Στέλνει διαπραγματευτή ο Ερυθρός Σταυρός
Η ρωσική φάλαγγα με περίπου 300 φορτηγά, που κατευθύνεται προς την Ουκρανία, βρισκόταν σήμερα το πρωί στη μεθοριακή περιοχή του Ροστόφ, στη νότια Ρωσία. Η φάλαγγα, που μεταφέρει 1.800 τόννους τροφίμων και φαρμάκων, καθώς και γεννήτριες, βρισκόταν χθες το βράδυ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Βορονέι, σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και παρέμεινε αποκλεισμένη τη νύχτα, εξαιτίας της διαμάχης ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα σχετικά με τον τρόπο διανομής της βοήθειας στο ουκρανικό έδαφος. Η ναζιστικη κλικα του Κιεβου και πολλές δυτικές αποικιοκρατικες χώρες φοβουνται δηθεν ότι αυτή η φάλαγγα των φορτηγών που αναχώρησε το πρωί της Τρίτης από στρατιωτική βάση στα περίχωρα της Μόσχας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάλυψη για μία ρωσική ανθρωπιστικη επέμβαση στην Ουκρανία. Όμως το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει χαρακτηρίσει "παράλογο" αυτό το σενάριο. Ο Ερυθρός Σταυρός στέλνει, γι’ αυτό, στην περιοχή, ανώτατο αξιωματούχο της Διεθνούς Επιτροπής. Ο Λοράν Κορμπάζ, επικεφαλής Επιχειρήσεων για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία της ΔΕΕΣ, αναχωρεί από τη Γενεύη με... αποστολή να υπεραμυνθεί του "αυστηρά ανθρωπιστικού ρόλου" του ανεξάρτητου οργανισμού και του γεγονότος ότι "η αποστολή της βοήθειας δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί", δήλωσε η εκπρόσωπος Αναστάζια Ισιούκ. "Το θέμα των διαδικασιών συνοριακής διέλευσης και των τελωνειακών ελέγχων (για τη ρωσική φάλαγγα) δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί μεταξύ των δύο πλευρών", διευκρίνισε η εκπρόσωπος.
--------------------------------------------------------------------------------
Ο Κούγιας στο Σκάι την ώρα της κηδείας του 10χρονου παιδιού υπερασπιζε τον φονια! Νομιμο μεν, ανηθικο δε!
Ο γνωστός δικηγόρος με πρωτοφανές "μακάβριο θράσος" για νομικό παραστάτη βγηκε την ώρα της κηδείας του άτυχου παιδιού στην Τηλεόραση με το γνωστό του επικοινωνιακό τρόπο για να "μεταμορφώσει" τον αδίστακτο φονιά σε αντίγραφο του Αγίου Φανουρίου ! Έμπειροι νομικοί κύκλοι μιλούν για πρωτοφανές ατόπημα που μπορεί να είναι καθόλα νόμιμο Όμως αμαυρώνει την τιμή του δικηγορικού σώματος . Τηλε –υπεράσπιση θύτη την ώρα της κηδείας του θύματος δεν έχει προηγούμενο στα νομικά χρονικά!
------------------------------------------------------------------------------
Κόσοβο: Συνελήφθη ο εκφραστής του ισλαμοφασιστικου τζιχάντ
Αυτό δειχνει ότι οι αμερικανοι καταλαβαν πλεον ότι ο ισλαμοφασισμος που πηγαν να πουλησουν δεν τραβαει πλεον, και τον εχουν πεταξει στο καλαθο των αχρηστων. Εχουν δωσει πλεον εντολη στους κατά τοπους υποτακτικους τους, να συλλαμβανουν τους ισλαμοφασιστες οπου τους βρουν, αντι να τους κανακευουν και να τους βοηθανε. Μαυρες μερες περιμενουν τα αλητικα ισλαμοφασιστικα καθικομουτρα. Μεχρι να διαλυθουν, θα υποφερουν πολύ!
Τον κύριο εκφραστή του τζιχάντ στην περιοχή, τον ιμάμη του τζαμιού στην πόλη Γκνίλανε, Ζεκερία Τσαζίμι, συνέλαβε η αστυνομία του Κοσόβου. Η σύλληψή του έγινε σε δασική περιοχή, κοντά στο σπίτι του, όπου κρυβόταν τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην Πρίστινα, ο ιμάμης του Γκνίλανε διέσπειρε τον θρησκευτικό φανατισμό και υποκινούσε νεαρούς Αλβανούς να μεταβούν στο Ιράκ και τη Συρία για να ενταχθούν στον "ιερό πόλεμο" των μουσουλμάνων. Υπάρχουν, επίσης, υποψίες ότι οργάνωνε τη μετάβαση τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή.Από την περασμένη Δευτέρα, στο Κόσοβο συνελήφθησαν 40 άτομα, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στις εχθροπραξίες στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Στο Κόσοβο, από τον περασμένο Μάρτιο, που ψηφίστηκε η τροποποίηση του ποινικού κώδικα, η συμμετοχή σε ξένες στρατιωτικές ή παραστρατιωτικές οργανώσεις θεωρείται ποινικό αδίκημα. Όλοι οι συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι για διάστημα 30 ημερών μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες και να σχηματιστεί δικογραφία.
--------------------------------------------------------------------------------
Εκρυθμη η κατάσταση στο Μισούρι
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Φέργκιουσον του Μισούρι στις ΗΠΑ, καθώς συνεχίζονται οι ταραχές με αφορμή το θάνατο ενός νεαρού αφροαμερικανού από τη σφαίρα αστυνομικού το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και άλλα μέσα ενημέρωσης, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν σε ένα πρατήριο βενζίνης που είχε πιάσει φωτιά και όπου ήταν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στο Φέργκιουσον, προάστιο του Σεντ-Λούις. Η αστυνομία συνέλαβε επίσης δύο δημοσιογράφους, τον Ουέσλι Λόουερι, δημοσιογράφο στο πολιτικό τμήμα της Ουάσινγκτον Ποστ και τον Ράιαν Ράιλι του ιστότοπου Huffington Post, ενώ βρίσκονταν σ' ένα εστιατόριο της πόλης. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, αφηγήθηκε ο Λόουερι στο λογαριασμό του στο Twitter. Πολύ νωρίς χθες, Τετάρτη, το πρωί, ένας ένοπλος νεαρός είχε τραυματισθεί σοβαρά όχι μακριά από τον τόπο των διαδηλώσεων που ακολούθησαν το θάνατο, το Σάββατο, του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, ο οποίος σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό ενώ ήταν άοπλος. Σύμφωνα με την αστυνομία της κομητείας του Σεντ-Λούις, την οποία επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός που τραυματίσθηκε χθες, ηλικίας 19 ετών, συμμετείχε σε μια ομάδα περίπου 30 ανθρώπων που διαλύθηκε με την άφιξη της αστυνομίας. Ο 19χρονος κρατούσε ένα όπλο και το έστρεψε προς έναν αστυνομικό, ο οποίος τον πυροβόλησε επανειλημμένα. Η ένταση δεν έχει μειωθεί μετά τις ταραχές και τις λεηλασίες που ακολούθησαν το θάνατο, το Σάββατο, του Μάικλ Μπράουν, υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες. Οι αφηγήσεις για τις συνθήκες του θανάτου του διαφέρουν. Σύμφωνα με έναν μάρτυρα, ο Μάικλ Μπράουν περπατούσε στο δρόμο όταν ένας αστυνομικός τα έβαλε μαζί του και πυροβόλησε τον έφηβο, ο οποίος είχε σηκώσει ψηλά τα χέρια του. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μάικλ Μπράουν σκοτώθηκε αφού επιτέθηκε σ' έναν αστυνομικό και προσπάθησε να αποσπάσει το όπλο του. Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Τομ Τζάκσον, ο οποίος έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου, υποστήριξε εξάλλου πως ο αστυνομικός που ευθύνεται για τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε στο πρόσωπο, αλλά δεν επλήγη από σφαίρες, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα "Σεντ-Λούις Ντισπάτς". Το όνομά του, το οποίο επρόκειτο να δοθεί στη δημοσιότητα, τελικά δεν θα δοθεί για την ασφάλειά του και την ασφάλεια των συναδέλφων του, καθώς η αστυνομία δέχθηκε απειλές. Η μαύρη κοινότητα κινητοποιείται μετά το επεισόδιο και οι διαδηλώσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Ο δήμαρχος της πόλης Τζέιμς Νόουλς ζήτησε σήμερα "όλες οι ομάδες που θέλουν να συγκεντρωθούν για να προσευχηθούν ή να διαμαρτυρηθούν να το κάνουν μόνο στη διάκρεια της ημέρας, οργανωμένα και με σεβασμό".
-------------------------------------------------------------------------------
Κουρουμπλής για Καρατζαφέρη: Η ΝΔ όλο προς τα δεξιά πάει
«Τους ανησυχεί σοβαρά η επέλαση του Αλέξη Τσίπρα γιατί έχει περιεχόμενο και προοπτική, ενώ η ΝΔ όλο προς τα δεξιά πάει», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη, ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τη ΝΔ ώστε να εμποδιστεί η «επέλαση» του Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στον Σκάι, αναφέρθηκε και στην επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιον Όρος, λέγοντας ότι στη ζωή κάποια πράγματα ωριμάζουν και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χαρίσει την Εκκλησία και την Αστυνομία στη δεξιά.
---------------------------------------------------------------------------------
Η κατάρρευση της Ελλάδας είναι χειρότερη από το κραχ του '29
Μπορεί η ύφεση να υποχωρεί ωστόσο η Ελλάδα δύσκολα θα συνέλθει από την οικονομική κρίση. Πόσο μειώθηκε το ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια
Αύγουστος 14 2014 15:41
Βάσει των διαθέσιμων διορθωμένων στοιχείων, η ύφεση στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 παρουσίασε μείωση κατά 0,2% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2013. Αν και πρόκειται για μείωση, είναι η μικρότερη που έχει σημειωθεί από το τρίτο τρίμηνο του 2008. Το Quartz μάλιστα προχωρά και σε ένα ακόμα συμπέρασμα. Ότι η Ελλάδα βιώνει από τις χειρότερες περιόδους ύφεσης στην πρόσφατη ιστορία. Στο δημοσίευμα μάλιστα υπογραμμίζεται πως η μείωση του ελληνικού ΑΕΠ στα χρόνια της κρίσης ανέρχεται περίπου στο 33%. Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο και από το αντίστοιχο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που άγγιξε το 27% μεταξύ του 1929 και του 1933 κατά τη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της Μεγάλης Ύφεσης. Τον Ιούλιο του 2014 ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη έκλεισε στο 0,4%, έναντι 0,5% τον Ιούνιο. Τα μεγαλύτερα αρνητικά πρόσημα παρουσιάστηκαν στη Βουλγαρία (- 1,1%), την Ελλάδα (- 0,8%) και την Πορτογαλία (- 0,7%) ενώ τα μεγαλύτερα θετικά στην Αυστρία (1,7%), τη Ρουμανία και (1,5%) και το Λουξεμβούργο (1,2%).
-------------------------------------------------------------------------------
Αστυνομικοί μπαίνουν σε λάθος σπίτι και τα κάνουν γυαλιά καρφιά
Απίστευτο περιστατικό στις ΗΠΑ. Ειδικές δυνάμεις, κάνουν λάθος στο σπίτι και αντί για κακοποιό, πιάνουν μια 68χρονη. Θαυμάστε τους!
Αύγουστος 14 2014 14:59
Στο σπίτι μιας 68χρονης γυναίκας εισέβαλαν κατά λάθος οι ειδικές δυνάμεις των Η.Π.Α στο Evansville στην πολιτεία της Ιndiana. Η αστυνομία αναζητούσε κάποιον ύποπτο ωστόσο μπήκε σε λάθος σπίτι! Άνδρες των ειδικών δυνάμεων έσπασαν τη τζαμαρία του σπιτιού και έριξαν χειροβομβίδα κρότου λάμψης μέσα στο σπίτι. Ψάχνοντας τον ύποπτο έπεσαν πάνω στην 18χρονη θετή κόρη της Louise Milan και αφού της πέρασαν χειροπέδες κατάσχεσαν και τον υπολογιστή της. Στη συνέχεια αφού διέλυσαν στη κυριολεξία το σπίτι βρήκαν και την 68χρονη και πέρασαν και σε αυτήν χειροπέδες. Η 68χρονη κατέθεσε αγωγή εναντίον της πόλης της Evansville. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την γκάφα των ειδικών δυνάμεων το FBI συνέλαβε αργότερα τον Derrick Murray, που ζούσε σε κοντινή απόσταση από την οικία της 68χρονης. Ο Murray, ήταν ο άνθρωπος που αναζητούσαν στην αρχή, πριν κάνουν λάθος στο σπίτι! Τα πλάνα καταγράφηκαν από κάμερα στο κράνος αστυνομικού των ειδικών δυνάμεων που μπήκε στο σπίτι.
------------------------------------------------------------------------------
Καρατζαφέρης: "Ναι" σε συνεργασία με τη ΝΔ, "όχι" σε προσχώρηση. "Βάλαμε το σπαθί στο θηκάρι"
Συζητώ συνεργασία με τη ΝΔ, αλλά στο πλαίσιο άλλης πολιτικής, λέει ο Γ. Καρατζαφέρης και δείχνει να αποδέχεται το προσκλητήριο Βορίδη. Νέα επίθεση στον Τσίπρα
Αύγουστος 14 2014 10:17
"Βάλαμε το σπαθί στο θηκάρι" μετά τις τελευταίες συζητήσεις με τον Μάκη Βορίδη, δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην πρωινή, ενημερωτική εκπομπή του Mega. Με την διαφαινόμενη λοιπόν επιστροφή Καρατζαφέρη εκτιμούν στη ΝΔ ότι θα περιορίσουν τις απώλειες του κόμματος προς τα δεξιά. "Το ζητούμενο είναι να συμφωνήσουμε σε μια άλλη πολιτική, στο χτίσιμο μιας νέας ιδέας για την Ελλάδα και όχι η επιστροφή στη ΝΔ" δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. "Από εδώ και πέρα χρειάζεται περισσότερο με την καρδιά και το μυαλό να δώσουμε μια ελπίδα στον ελληνικό λαό. Η υπερπροβολή του "Εγώ" δεν είναι ο ασφαλής οδηγός. Πρέπει να βρούμε την συνταγή να βοηθήσουμε τους Έλληνες", συνέχισε. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι μέρες αυτής της κυβέρνησης λιγοστεύουν και ο κ. Τσίπρας επελαύνει. Επανέλαβε μάλιστα πως θα κάνει τα πάντα για να μη γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. "Στο βαθμό που μπορώ να το αποτρέψω, θα βοηθήσω προς αυτή την κατεύθυνση", είπε με νόημα. Κάνοντας νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται τώρα στην ορθοδοξία για να μπορέσει να μαζέψει ψήφους. "Αν ανακάλυψε στα 40 του την Παναγία είναι ...θαύμα" "Δεν μπορεί να δηλώνει "Δεν πιστεύω. Είμαι άθεος" και να το δείχνει αρνούμενος το Μυστήριο της βάφτισης στο παιδί του και την ίδια ώρα να πηγαίνει στο Άγιο Όρος. Αν ανακάλυψε την Παναγία και τον Χριστό στα 40 του τότε είναι θαύμα και το δέχομαι. Είναι Θεομπαίχτης ο Τσίπρας", είπε. "Επί της ουσίας εγώ δεν θέλω τον κ. Τσίπρα. Και γι' αυτό πρέπει να καταλάβει η ΝΔ ότι το προϊόν που προσφέρει στον ελληνικό λαό είναι δύσπεπτο. Η κυβέρνηση και κυρίως η ΝΔ δεν πρέπει να λέει σε όλα ναι αλλά πρέπει να λέει και κάποια όχι". Για τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, είπε ότι και ο ίδιος "έχει αντιληφθεί ότι αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται έχει κοντά ποδάρια". Απαντώντας στο ερώτημα για το αν η παρούσα κυβέρνηση μπορεί εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, είπε: "Πιο εύκολα μπορούν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος να βρουν τους 180 παρά να βρει ο κ. Τσίπρας τους 120". Παρόλα αυτά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές αμέσως μετά την εκλογή Προέδρου, το ερχόμενο φθινόπωρο. Τέλος, για την περιπέτεια της υγείας του ο κ. Καρατζαφέρης αποκάλυψε ότι εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπήρξε και προσωπικό ενδιαφέρον από τον Κώστα Καραμανλή το οποίο μεταφέρθηκε μέσω κοινού γιατρού. Χέρι-χέρι 14 χρόνια μετά Υπενθυμίζεται ότι ο Γ.Καρατζαφέρης είχε αποχωρήσει από τη ΝΔ το 2000, ιδρύοντας το Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς τον ΛΑΟΣ. Ο Μάκης Βορίδης μεταπήδησε στη ΝΔ από τον ΛΑΟΣ την άνοιξη του 2012. Μιλώντας την Τετάρτη στο Mega, ο Μάκης Βορίδης απηύθυνε προσκλητήριο προς τον Καρατζαφέρη λέγοντας: "Σε αυτή την κατεύθυνση όπου ανοίγει μια ευρύτατη συζήτηση για τον τρόπο που θα πορευτεί ο τόπος από εδώ και πέρα, είναι προφανές ότι αναιρούνται όλα αυτά που έχουν χωρίσει ανθρώπους που κανονικά ανήκουν στο ίδιο ιδεολογικοπολιτικό στρατόπεδο. Αυτή η διάκριση μνημόνιο - αντιμνημόνιο που στοίχειωσε τον δημόσιο λόγο μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ξεθωριάζει, ατονεί. Όσο περνάει ο καιρός χάνεται. Και ξαναβρίσκει κανένας τα σημεία της σύγκλισής του", σημείωσε ο υπουργός Υγείας. Και πρόσθεσε με νόημα ότι "σε μια πραγματική βάση όπου ανοίγει αυτή η συζήτηση και ξαναβρίσκουμε τα ιδεολογικά μας μετερίζια τα κανονικά, νομίζω ότι εδώ υπάρχει το περιθώριο, άνθρωποι που διαφωνήσανε να ξανασυνταχθούν και να συναντηθούν". Ακόμα και πιο συγκεκριμένα για την περίπτωση συνεργασίας με τον Γιώργο Καρατζαφέρη υπογράμμισε ότι "σε επίπεδο προσώπων και εννοώ πολιτικά είναι προφανές ότι οι επιλογές θα γίνουν από τον πρόεδρο του κόμματος γιατί αυτός είναι που θα χειριστεί τα επιμέρους πολιτικά ζητήματα". "Αλλά εγώ θα σας έλεγα σε μια γενική αρχή, φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς κανέναν σε αυτή την κατεύθυνση από τη στιγμή όμως που συμφωνούμε σε αυτά τα συγκεκριμένα. Και επειδή μου θέσατε και προσωπικά ερωτήματα εγώ διατηρώ μια προσωπική σχέση με τον Γ. Καρατζαφέρη με την έννοια ότι έχει βαφτίσει τον γιο μου. Υπάρχουν στιγμές που η πολιτική δυσκολεύει τις σχέσεις", δήλωσε από τη δική του μεριά ο Μάκης Βορίδης.
Σχολιο.- Δεξιοί κολοτούμπες, κρατικοδίαιτοι τα πάντα για την εξουσία χωρίς ίχνος ντροπής Σχολιο.- Το τσιρκο μεγάλωσε, με κλόουν από τα παλιά Σχολιο.- πραγματικα ρε φιλε,μιλαμε για τσιρκο medrano...ρε να μην εχουν σταλια τσιπας επανω τους,τι ειναι αυτοι ρε? Σχολιο.- Γύρισε στο μαντρί και άρχισε να βελάζει. Δεν πρόλαβε να βάλει και το δεύτερο πόδι μέσα και άρχισε και αυτός να βάλλει εναντίον του Σύριζα. Είναι η προβλεπόμενη τελετή (ξανά)μύησης για να δείξει ότι είναι δικό τους "παιδί". Σχολιο.- τι έγινε ρε καρατζαφέρη τέλειωσαν τα φράγκα? Σχολιο.- Ο ανθρωπος κοντραρει τον Αδωνη (που τον εκραζε κιολας οταν πηγε στη ΝΔ, που τωρα θελει να παει παλι ο ιδιος) σε αθλιοτητα. Σχολιο.- Aργησες πολυ να κανεις και εσυ την επισημη κωλοτουμπα σου. Εστειλες πρωτα τους υπασπιστες σου Βοριδη και Αδωνι να προσεταιριστουν και ηρθε και εσενα η ωρα σου να προσχωρησεις κατακαλοκαιρο για να μην φας πολυ κραξιμο. Και μετα το επαιζες και περηφανος Ελληνας, τρομαρα σου. Ισως να εισαι και μεγαλυτερος καραγκιοζης θεατρινος απο αυτους που 'συνεργαζεσαι' οπως θεατρικα το λες. Ειναι πολλα τα λεφτα Γιωργο, ε.. Αρη ηθελα να πω! Σχολιο.- Άντε με το καλό και τους χρυσαυγιτες πίσω!! Το άνοιγμα Σαμαρά προς τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους συνεχίζεται ακάθεκτο.. Σχολιο.- Τα έλεγε ο Άδωνις και δεν τον πιστεύατε!!! Κανένας βουλευτής του ΛΑΟΣ δεν πρόκειτε να πάει στη Νέα Δημοκρατία. ΚΑ ΝΕ ΝΑΣ!!! Σχολιο.- Στην Τελική είσαι και πολύ Καραγκιόζης Νούμερο Πουλημένε δεν θέλουμε να μας σώσεις άλλο ναι ρε έχει δικαίωμα και Τσίπρας και ο Καμμένος και όλοι που είναι απέναντι σας να δοκιμάσουν να μας σώσουν εσείς μόνο με φάπες θα καταλάβετε και θα ξεκουμπιστείτε Σχολιο.- Δεν ειναι αστειο να εχεις καθε μηνα 8.000€, εξω φυσικα απο τα τυχερα της δουλειας, οσα παιρνει ενας εργαζομενος σε ενα χρονο!!!!!!!!
------------------------------------------------------------------------------
Επέστρεψε και επίσημα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος
Με ανακοίνωση του την Πέμπτη, ο υπ. Παιδείας ανακοίνωσε την επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ. Επιμένει για το τέλος των αιωνίων φοιτητών
Αύγουστος 14 2014 09:43
Και πάλι στο ΠΑΣΟΚ, και επίσημα ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπ. Παιδείας επιστρέφει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του Ευ. Βενιζέλου μετά τον Δεκέμβριο του 2012. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο υπουργός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. "Το έχω συζητήσει με τον κ. Βενιζέλο αυτό, απλώς θέλουμε να δούμε τον τρόπο", είπε συγκεκριμένα. Στη συνέχεια τόνισε ότι η η αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ έγινε με διαγραφή, την οποία απέδωσε στις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή. "Το ΠΑΣΟΚ έχει προσφέρει πολλά στον τόπο και έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα", συμπλήρωσε. Επιμένει για τους αιώνιους Σε συνέχεια της συνέντευξης του, ο υπουργός δήλωσε ότι επιμένει στην εφαρμογή του νόμου για τους "αιώνιους" φοιτητές. "Θα εφαρμοστεί, όχι γιατί είμαστε νομικιστές, αλλά γιατί έχει δοθεί ο κατάλληλος χρόνος", είπε. "Μιλάμε για φοιτητές 4ετούς ή 5ετούς κύκλου σπουδών, που μπήκαν το 2002 ή 2003. Δεν είναι ο νόμος για τον νόμο, αλλά γιατί πρέπει να δειχθεί σεβασμός στον κύκλο σπουδών", πρόσθεσε.
Σχολιο.- H σταθερότητα στις απόψεις του ήταν και είναι το βασικό χαρακτηριστικό του Ανδρέα... Σχολιο.- η σταθερότητα και η γραφικότητα επίσης Σχολιο.- Αυτό το ανθρωποειδές γλείφει όπου νάνε και ότι νανε,ετσι κι' αλλιώς μπήκε σένα κόμμα που είναι υπό διαλύση. Σχολιο.- Κι έλεγα, τι του λείπει του ΠΑΣΟΚ για να γίνει πάλι κόμμα εξουσίας. Του λείπει μόνο 40%. Σχολιο.- Το φτωχο μου το μυαλο...... ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΞΕΤΑΣΤΕΟΙ.........ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ "ΜΠΗΚΑΝ" ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...70 ΚΙΛΑ..
--------------------------------------------------------------------------
Το δράμα συνεχίζεται: Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τέσσερις νέες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας
Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στη Γάζα παρά την εκεχειρία. Επιδρομές από ισραηλινά αεροσκάφη
Αύγουστος 14 2014 11:21
Ισραηλινά αεροσκάφη επιχείρησαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη αμέσως μετά την έναρξη ισχύος της νέας πενθήμερης εκεχειρίας, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μια πηγή του παλαιστινιακού υπουργείο Εσωτερικών. Οι νέες αεροπορικές επιδρομές έγιναν σε αντίποινα για την εκτόξευση έξι ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος από θέσεις εντός του παλαιστινιακού θύλακα όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. «Ο ισραηλινός στρατός στόχευσε θέσεις τρομοκρατών στη Λωρίδα της Γάζας ως απάντηση για την εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ», ανέφερε η ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. « Ο στρατός θα προχωρήσει σε αντίποινα για οποιαδήποτε απειλή εναντίον του Ισραήλ», πρόσθεσε η ανακοίνωση. Η εκτόξευση ρουκετών από το παλαιστινιακό έδαφος και η απάντηση του Ισραήλ με νέες αεροπορικές επιδρομές προκαλούν φόβους για περαιτέρω έξαρση της βίας και ενώ οι ισραηλινοί και παλαιστίνιοι διαπραγματευτές συμφώνησαν την τελευταία στιγμή για παράταση πέντε ημερών στην κατάπαυση του πυρός. Η νέα πενθήμερη εκεχειρία συμφωνήθηκε για να καταστούν δυνατές περαιτέρω συζητήσεις και να διατηρηθεί μια μόνιμη εκεχειρία μετά από τις πολυήμερες εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, όπου σκοτώθηκαν σχεδόν 2.000 παλαιστίνιοι. Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ ότι παραβιάζει την εκεχειρία Ένας αξιωματούχος της Χαμάς τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, κατηγόρησε το Ισραήλ για παραβίαση της πρόσφατα συμφωνηθείσας παράταση της εκεχειρίας, με στόχο την εξασφάλιση μιας διαρκούς ανακωχής και τον τερματισμό των αιματηρών εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας. «Δεν υπάρχει καμία παραβίαση της εκεχειρίας από την παλαιστινιακή πλευρά και κανείς στη Γάζα δεν άκουσε την εκτόξευση ρουκετών» είπε ο Έζατ αλ-Ρισκ αξιωματούχος της Χαμάς ο οποίος είναι στο Κάιρο και συμμετείχε στις συνομιλίες για την επίτευξη της νέας πενθήμερης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας. «Καταγγέλλουμε τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, οι οποίοι συνεχίζονται. Αυτό αποτελεί παραβίαση της εκεχειρίας» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος της Χαμάς. Νωρίτερα ισραηλινός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε τον ισραηλινό στρατό να απαντήσει άμεσα στην εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το έδαφος του Ισραήλ.
Σχολιο.- Δεν είναι δράμα, είναι γενοκτονία.
-----------------------------------------------------------------------------
Τραυματισμός ενός ακόμη αφρο-αμερικανού από πυρά της αστυνομίας στο προάστιο του Σεντ Λιούις
Ο τραυματισμός ενός ακόμη άντρα από πυρά της αστυνομίας στο προάστιο του Σεντ Λιούις όπου έχουν ξεσπάσει βίαιες διαδηλώσεις μετά το θάνατο ενός νεαρού αφρο-αμερικανού αυξάνει την ένταση
Αύγουστος 14 2014 09:07
Ένας άντρας τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά σε προάστιο έξω από το Σεντ Λιούις του Μισούρι την Τέταρτη κοντά στην τοποθεσία όπου σημειώθηκαν οι βίαιες διαδηλώσεις μετά το θανάσιμο τραυματισμό το περασμένο Σαββατοκύριακο ενός άοπλου αφρο-αμερικανού εφήβου. Τα πυρά που τραυμάτισαν τον άντρα έπεσαν αφότου η αστυνομία κλήθηκε στην περιοχή μετά από αναφορές ότι αρκετοί αφρο-αμερικανοί άνδρες με μάσκες του σκι και οπλισμένοι με καραμπίνες βρίσκονταν και πάλι στο χώρο όπου είχαν εξελιχθεί οι βίαιες διαδηλώσεις. Σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KSDK ένας αστυνομικός πυροβόλησε έναν από τους υπόπτους ο οποίος σημάδευε τους αστυνομικούς με όπλο. Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το ένοπλο περιστατικό και τον νέο τραυματισμό διαδηλωτή οι οποίος σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό KSDK είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Το προάστιο όπου τραυματίστηκε από τα αστυνομικά πυρά ο διαδηλωτής ήταν πεδίο τεταμένων συγκρούσεων μετά τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν το περασμένο Σάββατο. Οι βιαιότητες ξέσπασαν τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής μετά την πορεία και την αγρυπνία στη μνήμη του δολοφονηθέντος αφρο-αμερικανού. Τριάντα-δύο άνθρωποι συνελήφθησαν και 12 καταστήματα λεηλατήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων ταραχών. Η αστυνομία έχει αποδεχτεί αυτό πού αυτόπτες μάρτυρες είπαν από την αρχή ότι ο Μπράουν ήταν άοπλος αλλά οι συνθήκες θανάτου του νεαρού αφρο-αμερικανού έχουν γίνει πεδίο αντιπαράθεσης. Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι ο Μπράουν πυροβολήθηκε αφότου μαζί με έναν ακόμη άτομο επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου. Μάρτυρες είπαν όμως ότι ο Μπράουν είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά, όταν ο αστυνομικός τον πυροβόλησε πολλές φορές.
--------------------------------------------------------------------------------
Πυρά ναζιστικου πυροβολικού στο κέντρο του Ντονέτσκ
Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014, 15:18
Πυρά ναζιστικου πυροβολικού έπληξαν για πρώτη φορά το κέντρο της ελεγχόμενης από αντιφασιστες που εχουν γεννηθει εκει πόλης του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, την Πέμπτη, σύμφωνα με μαρτυρία την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Υπάλληλοι εγκατέλειψαν έντρομοι τα γραφεία τους στο κυβερνειό της πόλης, μετά τον ήχο δυνατών εκρήξεων και προειδοποίηση για εκκένωση. Λίγο αργότερα, ακούστηκαν τουλάχιστον δύο ακόμη εκρήξεις κοντά στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου Reuters στην περιοχή. Η πόλη πολιορκείται εδώ και εβδομάδες από τον ναζιστικό στρατό, ο οποίος έχει περικυκλώσει τους αντιφασιστες ανταρτες οι οποίοι ελέγχουν στρατιωτικά την πολη τους τo Ντονέτσκ.
-----------------------------------------------------------------------------------
Ασκήσεις τρομοκρατίας επί των αγωνιζόμενων καθαριστριών
Ελλάδα Να παραλάβουν τα χαρτιά της απόλυσης από τις υπηρεσίες τους καλούνται παραμονή Δεκαπενταύγουστου οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ καλούνται στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν στις 18 Αυγούστου, σχετικά με τα γεγονότα της 10ης Ιουλίου. Να παραλάβουν τα χαρτιά της απόλυσης από τις υπηρεσίες τους καλούνται παραμονή Δεκαπενταύγουστου οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, και παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκδικαστεί η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών στον Άρειο Πάγο. Παράλληλα οι καθαρίστριες καλούνται στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν στις 18 Αυγούστου, σχετικά με τα γεγονότα της 10ης Ιουλίου, όταν και δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς. Παρόλα αυτά οι καθαρίστριες κατηγορούνται για "εξύβριση κατά συρροή" και "απόπειρα διατάραξης οικιακής ειρήνης". Το συντονιστικό τους πάντως επισημαίνει: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. 11 μήνες στον δρόμο οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες δίνουμε τη μάχη για να πάρουμε πίσω τη δουλειά μας, τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας. Και συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, που κοντοζυγώνει».
------------------------------------------------------------------------------
Ευρωπαϊκές χώρες κλαίνε και οδύρονται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου όχι στην Ουάσιγκτον….
Μετά τις κυρώσεις και τα μέτρα εντός της ευρωζώνης στις 13 Αυγούστου, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες κλαίνε και οδύρονται απευθυνόμενες στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO), για να διαμαρτυρηθούν για τις οικονομικές κυρώσεις που πέφτουν πάνω τους από τη Ρωσία, οι οποίες είναι σοβαρές και επηρεάζουν τις γεωργικές εξαγωγές. Αυτό όμως που ίσως είναι το πιο ειρωνικό σε όλη αυτή την ιστορία, είναι ότι δεν είναι η Ρωσία, που είναι ο δημιουργός των προβλημάτων για τους αγρότες … στην Ισπανία, την Ελλάδα, τη Φινλανδία και την Πολωνία, αλλά, αντίθετα, το πρόβλημα έγκειται κυρίως στην Ουάσιγκτον και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ξεκίνησαν τον εμπορικό πόλεμο με την ευρασιατική δύναμη, και έφεραν τις χώρες της Ευρωζώνης σε σύγκρουση ως παράπλευρες απώλειες. Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε αρκετές οικονομικές κυρώσεις σε νόμο που περιορίζει την εισαγωγή τροφίμων από τις ΗΠΑ και κάθε έθνος που πήγε μαζί με την Ουάσινγκτον στην επιβολή κυρώσεων. Ο Πούτιν περιγράφει αναλυτικά ότι θα άρει αυτές τις κυρώσεις για οποιαδήποτε χώρα, που πρόθυμα επαναστατήσει εναντίον της επιθετικότητας τωνΗΠΑ, και αναζήτησει ελεύθερες συναλλαγές εκτός των πολιτικών που επέβαλαν οι ΗΠΑκατά της Ρωσίας. Δυστυχώς για πολλές χώρες, δεμένες έντονα έναντι του αμερικανικού δολαρίου και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η ευημερία τους είναι μεταξύ σφύρας και άκμονος, απειλείται τώρα η οικονομία τους και ενδεχομένως επίσης τα ποσοστά ανεργίας τους.
------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Κατάληψη πόλεων στη μεθόριο με την Τουρκία από τα γουρουνια από το «Ισλαμικό Κράτος»
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Στελέχη αμερικανοπληρωμενων «συριακών αντιπολιτευόμενων κομμάτων» δήλωσαν χτες, σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες» και το Αποικιοκρατικο «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», ότι γουρουνια ισλαμοφασιστες μισθοφόροι του «Ισλαμικού Κράτους» κατέλαβαν σημαντικές κωμοπόλεις και χωριά κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία στα περίχωρα της επαρχίας Χαλέπι, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για περαιτέρω προέλαση προς τα δυτικά. Σύμφωνα με το Αποικιοκρατικο «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που εδρεύει στο Λονδίνο, οι αληταραδες ισλαμοφασιστες μισθοφόροι του «Ισλαμικού Κράτους», που ελέγχουν ήδη εκτενείς περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, κατέλαβαν χτες τις πόλεις Τουρκμέν Μπαρέχ και Ακχταρίν, 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Χαλεπίου. Οπως φαίνεται, η προέλαση των καθυστερημενων αληταραδων ισλαμοφασιστων του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα από τότε που η αλητικη μισθοφορικη συμμορια ανέλαβε τον έλεγχο της Μοσούλης στο Ιράκ, τον Ιούνη, ιδρύοντας ένα υποτιθέμενο «χαλιφάτο» σε περιοχές των δύο χωρών που έχει υπό τον καταπιεση της, σε μία προσπάθεια να ξαναγράψει τα σύνορα της Μέσης Ανατολής, και να αφανισει τους ανθρωπους που κατοικουν εκει. Παρ' όλα αυτά, το Αποικιοκρατικο «Παρατηρητήριο» ανακοίνωσε πως τις τελευταίες μέρες διαδραματίζονται σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στους καθυστερημενους οπλισμενους αληταραδες ισλαμοφασιστες του «Ισλαμικού Κράτους» και το συριακό στρατό, με επίκεντρο περιοχή κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ράκα, τελευταία θέση που παραμένει υπό κυβερνητικό έλεγχο. Επιπλέον, το Αποικιοκρατικο «Συριακό Παρατηρητήριο» ανέφερε ότι προχτές βράδυ οι αληταραδες ισλαμοφασιστες μισθοφοροι σταύρωσαν δύο ακόμη άτομα στο Ντέιρ αλ Ζορ, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των ατόμων που εκτέλεσαν τις τελευταίες ημέρες σε τουλάχιστον 27. Η προέλαση των αληταραδων ισλαμοφασιστων του «Ισλαμικού Κράτους» στη βορειοανατολική επαρχία του Χαλεπίου εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να καταλάβει μία εδαφική ζώνη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, γι' αυτό και το Αποικιοκρατικο «Παρατηρητήριο» εκτιμά ότι οι επόμενοι στόχοι της ένοπλης εγκληματικής οργάνωσης θα είναι οι πόλεις Αζαζ και Μάρεα στα δυτικά.
---------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελια από εφοριακο. Από ξενα δικηγορικα γραφεια ηρθε ο ΕΝΦΙΑ στα αγγλικα. Καρατομησεις υπευθυνων για τα λαθη.