Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Πεμπτη 11 Δεκεμβριου 2014


«Παλαιοκομμουνιστικό απομεινάρι» η Διαβάτη, λέει ο Μαστοράκης
Τα συγχαρητήριά του στο Σάκη Ρουβά για την επεισοδιακή βράβευσή του, έδωσε μέσω Facebook, ο γνωστός (και για τις απόψεις του) σκηνοθέτης και παρουσιαστής, Νίκος Μαστοράκης. Παράλληλα δεν δίστασε να επιτεθεί με βαρύτατες εκφράσεις στην ηθοποιό Χρυσούλα Διαβάτη, για την τοποθέτησή της και την άρνησή της να παραλάβει το δικό της βραβείο.
σχολιο.- Πράγματι έχουν μείνει κάτι τέτοιες υστερικές παλαικομμουνιστικές παρουσίες στην τέχνη. Δυστυχώς δεν τις εξολόθρευσε πλήρως ούτε η φιλότιμη προσπάθεια της"εθνικής κυβερνήσεως" (ξέρεις ποιούς λέω ε;), ούτε το νεομουνιστικό κίνημα του ΟΛΑ ΜΠΙΠ και της αισθητικής του "ΑΝΤ1, Υπάρχει και αυτή η τηλεόραση!"...
Σχολιο.- Ποιός Νίκος Μαστορακης? το φασιστόμουτρο της χούντας? βγήκε να μας κάνει μάθημα? το ρουφιανάκι του ΕΑΤ ΕΣΑ μας κάνει μαθήματα αξιοπρέπειας?? και ποιο θάρρος?? θες να πεις θράσος?? να χαρακτηρίζει το φασιστάκι την Διαβάτη ως απομεινάρι? ποιος?? ένας γελοίος που νομίζει ότι έχει κάνει τηλεόραση και σκηνοθεσία?? μην ξεράσω..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοβιετία, κυρίες και κύριοι!
Πρόκειται για την Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο για την περήφανη στάση της στην υπεράσπιση του Νίκου Ρωμανού και για την επίθεση που δέχτηκε από τους νεοφασίστες τύπου Άδωνι Γεωργιάδη και Βουλτεψη. Η ιστοσελίδα «Αλφαβήτα» δημοσιεύει τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών για το Δ.Σ. της συγκεκριμένης ΕΛΜΕ, στις οποίες οι Παρεμβάσεις (του ευρύτερου αριστερού εξωκοινοβουλευτικού χώρου) πήραν την απόλυτη πλειοψηφία με 53,3%, ενώ με το 18,3% του ΠΑΜΕ και το 14,7% των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε συνολικά 86,3% αριστερών ψήφων:
Ψήφισαν: 199 Λευκά: 2 Έγκυρα: 197 Αγωνιστική Παρέμβαση: 105 53,3 % 5 (5) ΠΑΜΕ: 36 18,3 % 2 (2) Ενωτική Ριζ. Πρωτοβουλία 29 14,7 % 1 (1) ΔΑΚΕ 27 13,7 % 1 (1)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπορεί, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 10/12,να πήρε το Νόμπελ ο Σεφέρης αλλά, από την άλλη, «επτωχεύσαμεν» με το ιστορικό του Χαρ. Τρικούπη «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Τούτοι εδώ το λένε ανάπτυξη. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, πλέον. Κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Χαρ. Τρικούπη έγιναν οι πρώτες προσπάθειες «δημοσιονομικής εξυγίανσης». Ορος που περιλάμβανε μεταξύ άλλων και την «αναμόρφωση του δημοσιονομικού και διοικητικού οργανισμού της χώρας, την εκβιομηχάνιση και την ανάπτυξητης ελληνικής οικονομίας». Μια αναμόρφωση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ξένων, ώστε να λυμαίνονται την ελληνική οικονομία, τον ορυκτό της πλούτο και τον ιδρώτα των εργαζομένων. Μετά ήρθε η επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου και ο Διεθνής Οικονομικός Ελεγχος (πες το και τραπεζικά κοράκια) επέβαλε στην Ελλάδα δάνειο 150 εκατ. Μιλάμε για το 1897, τις συνέπειες του οποίου πληρώνουμε ακόμη και σήμερα. Εσείς, ξέρετε, αλλάξτε ημερομηνίες και ονόματα και η εξίσωση θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή=ταπί (για ψύχραιμοι, δεν το βλέπω).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκοψαν την έκπτωση της ΔΕΗ από την οικογένεια του 19χρονου πεζοναυτη που σκοτώθηκε στο στρατόπεδο επειδή δεν είναι πλέον πολύτεκνοι
Αίσθηση προκαλεί η είδηση που ήρθε στο φως και αφορά την οικογένεια του 19χρονου οπλίτη πεζοναυτων Φώτη Ανδρικόπουλου που βρήκε τραγικό θάνατο ενώ εκτελούσε τη στρατιωτική του θητεία, πριν μερικούς μήνες από έκρηξη όλμου, κατά τη διάρκεια άσκησης.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει μέσω επιστολής η αδελφή του, επειδή πλέον, μετά το θάνατο του 19χρονου, δεν θεωρούνται πολύτεκνοι, τους διεκόπη η έκπτωση που είχαν στη ΔΕΗ. Επιπλέον η αποζημίωση που έλαβαν από το κράτος για το θάνατο του νεαρού... φορολογήθηκε. Η επιστολή της αδελφής του Φώτη Ανδρικόπουλου έχει ως εξής: «Eίμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στο Βόλο από την Πάτρα. Μας ειδοποίησαν από την ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα,και δεν είμαστε τέσσερα. Όταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο στρατός τα 13.000 τα 3.000 τα πήρε η εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό. ΝΤΡΟΠΗ,ΑΙΣΧΟΣ.. Όταν χάνονται τέτοια παιδιά ΗΡΩΕΣ όταν μας αποκάλεσαν το παιδί μας και το κράτος κοιτάει από που να μαζέψει χρήματα.. ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ!!!!!.. Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε κατ' οίκον περιορισμό οι Μεσσήνιοι εμποροι ναρκωτικων
Ως βόμβα έσκασε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας η είδηση απελευθέρωσης των 12 συλληφθέντων για το μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Τα μεσάνυχτα της Τρίτης έληξε η προθεσμία που είχαν οι Αρχές να τους κρατήσουν και βάσει συνταγματικού τους δικαιώματος οι αστυνομικοί που τους συνόδευαν αναγκάστηκαν να τους βγάλουν τις χειροπέδες και να τους αφήσουν ελεύθερους! Φυσικά, οι 12 κατέβηκαν τις σκάλες χωρίς δεύτερη σκέψη και έφυγαν. Η ουσία, βέβαια, της υπόθεσης παραμένει, γι’ αυτό και τα ξημερώματα –ελεύθεροι πλέον- παρουσιάσθηκαν πρώτοι ο 69χρονος συνταξιούχος αστυνομικός από τη Μεσσηνία και ο 20χρονος άνεργος γιος του, που κατηγορούνται ως μέλη της 2ης εγκληματικής οργάνωσης και λόγω διαφωνίας εισαγγελέα και ανακρίτριας, για την προφυλάκισή τους ή μη, θα αποφασίσει σε συνεδρίασή του το Δικαστικό Συμβούλιο μέσα σε 5 ημέρες. Ο εισαγγελέας πρότεινε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και η ανακρίτρια να προφυλακισθούν. Μέχρι τότε τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Σχολιο.- Είπαμε αν ο Νίκος Ρωμανός ήταν έμπορος ναρκωτικών και μάλιστα απ τα μέρη του πρωθυπουργού, τότε θα ... Τι όχι ;
Σχολιο.- μα ο ένας ήταν συνταξιούχος μπάτσος, δεν τους άφησαν τυχαία..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενα τελευταίο χωρίς να ασχοληθώ περαιτέρω με διάφορα σχόλια, ο νόμος για το "βραχιολάκι" δεν πέρασε τώρα με την υπόθεση του Ρωμανού, έχει περάσει από το Νοέμβριο του 2013, αν εμείς τότε κοιμόμασταν αυτό είναι άλλο. Εκτός κι αν έπρεπε να ζητήσουμε από το Ρωμανό να πάρει πάνω του με την απεργία πείνας και την κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου. Αυτά γιατί διαβάζω κάτι ειρωνικά περι "αντιεξουσιαστικά βραχιολάκια" κ.α τέτοια ωραια. Αυτό που τα κάνουμε όλα αχταρμά να το κοιτάξουμε λίγο, σα να μην μπορούμε να μας επιτρέψουμε πια να πάρουμε έστω μια ανάσα. Δεν ειπε κανεις ότι έπεσε ο καπιταλισμός με την υπόθεση του Ρωμανού. Αλλά η "δημοκρατία" τους και εκβιάστηκε και διαπραγματεύτηκε παρόλο που κραυγάζει ότι δεν κάνει ποτέ τίποτα από τα δύο. Ενώ φασιστές και κρυφοφασίστες, φιλελέδες και λοιποί μισάνθρωποι ταπεινώθηκαν γι'αυτο και έχουν λυσσάξει από χθες.
Σχολιο.- την ημέρα που θα πάρει πτυχίο ο Ρωμανός, θα σας βρω έναν έναν όσους τον λοιδορήσατε κι όσους αμφισβητούσατε την πρόθεσή του να σπουδάσει και θα σας φτύσω κατάμουτρα και δημόσια...α να χαθείτε μισάνθρωποι!!!!
Σχολιο.- βλακείες, βλακείες, βλακείες γράφονται από χθες για τον Ρωμανό και το βραχιολάκι. Πάτε καλά όρε...ο αγώνας ήταν πρώτιστα του απεργού πείνας και αφού ο απεργός πείνας συμφωνεί με το βραχιολάκι, εγώ θα το στηρίξω. .Είμαι χαρούμενος γιατί ο απεργός πείνας πρώτα και μετά το κίνημα ΝΙΚΗΣΕ...Η μάχη συνεχίζεται και όσοι μπορούν και θέλουν θα είναι παρόν.... οι υπόλοιποι ας μεμψιμοιρήσουν, ευχόμενοι να μην είχε κάνει πίσω η ακροδεξιά, για να πουν ή να κάνουν τα δικά τους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γρηγόρης Μπιθικώτσης. O μεγάλος ερμηνευτής με τη δωρική φωνή δεν ηταν αριστερος
Γεννημένος σαν σήμερα, στις 11Δεκεμβρίου 1922, ο μεγάλος ερμηνευτής του λαϊκού μας τραγουδιού άρχισε τη σταδιοδρομία του σε πολύ μικρή ηλικία σε ένα ταβερνάκι της γειτονιάς του, στο Περιστέρι, όπου έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε. Αντίθετα απ” ό,τι ισχυρίζεται μια εξαιρετικά διαδεδομένη φήμη, ο Μπιθικώτσης δεν ήταν αριστερός. Όπως λέει ο ίδιος στην Αυτοβιογραφία του, κατά την περίοδο της «εαμοκρατίας», δηλαδή από την Απελευθέρωση του Οκτωβρίου 1944 έως την αποχώρηση του ΕΛΑΣ από την Αθήνα με τη λήξη των Δεκεμβριανών, κρύβονταν μαζί με τον αδελφό του, από φόβο μήπως τιμωρηθούν γιατί εργάζονταν τα χρόνια της Κατοχής στον «Μάριο», ένα μαγαζί όπου σύχναζαν μαυραγορίτες και δωσίλογοι. Ως στρατιώτης ο Μπιθικώτσης θα υπηρετήσει στη Μακρόνησο, στην αρχή ως συνοδός κατά τις μεταγωγές εξορίστων και κατόπιν ως τραγουδιστής στη Λέσχη Αξιωματικών. Τότε θα γνωριστεί με τον κρατούμενο Μίκη Θεοδωράκη, χάρη σε ένα βαθιά ανθρώπινο περιστατικό: Κατά τη μεταγωγή κρατουμένων αριστερών στρατιωτών, το καλοκαίρι του 1948, έξω από την Κερατέα, ένας από τους συνοδούς στρατιώτες θα τους δώσει με το παγούρι του νερό. Επρόκειτο για τον Μπιθικώτση και ο κρατούμενος Θεοδωράκης θα τον γνωρίσει καλύτερα στη Μακρόνησο, εξαιτίας του κοινού ενδιαφέροντός τους για τη μουσική.
Το 1949 ο Μπιθικώτσης θα εμφανιστεί και ως συνθέτης, με πρώτο τραγούδι «Το καντήλι τρεμοσβήνει», σε στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη, που το ερμήνευε ο ίδιος μαζί με τον Μάρκο Βαμβακάρη. Έχοντας συνεργαστεί με μεγάλους λαϊκούς συνθέτες, όπως ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης, ο Χατζιδάκις κ.ά., η απογείωση της παρουσίας του στο τραγούδι θα γίνει στα 1960-67, όταν θα αναδειχθεί στον κύριο ερμηνευτεί των τραγουδιών του Θεοδωράκη. Ερμηνευμένα με τη φωνή του, τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη θα φτάσουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο. Αν και το 1968 ο Μπιθικώτσης υποχώρησε στις πιέσεις της Χούντας και τραγούδησε τον «Ύμνο της 21ης Απριλίου», ουδέποτε υπήρξε πραγματικά συνεργάτης των ποικίλων μηχανισμών χαφιεδισμού και διώξεων αντιφρονούνων, κάτι που αναγνώριζαν όλοι όσοι τον ήξεραν. Εντούτοις, μετά την πτώση της δικτατορίας θα αρχίσει και η σταδιακή απόσυρσή του από το πάλκο και τη δισκογραφία. Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο «σερ» του ελληνικού τραγουδιού, που με τη δωρική του φωνή συνέβαλε στην ποιοτική του αναβάθμιση, θα πεθάνει το 2005.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
εδώ πήρε νόμπελ ειρήνης ο Μπαράκ Ομπάμα, το βραβείο του Ρουβά σας πείραξε,,,
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Άδωνις για τον Ρωμανό: Εκβιάστηκε το κράτος
«Δεν σας κρύβω ότι αυτό με ενοχλεί», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «το κράτος φάνηκε να κάνει μία σωστή ρύθμιση αλλά υπό ένα καθεστώς εκβιασμού». Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε μέσω της εκπομπής του στην τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή για τον Νίκο Ρωμανό και του ευχήθηκε «να παρακολουθήσει τα μαθήματα, να περάσει το 30%, να δείξει ειλικρινή μεταμέλεια, να κάνει την αίτηση για ''βραχιολάκι'' και να του εγκριθεί η αίτηση εφόσον πληροί όλες τις προϋποθέσεις». «Επί της ουσίας, η ρύθμιση είναι πραγματικά σωστή και σταθμισμένη. Αλλά υπάρχει και ένα στοιχείο πολιτικού συμβολισμού, που εδώ μπορεί η κυβέρνηση και το κράτος να δεχθούν μία σκληρή κριτική», σχολίασε και εξήγησε: «Αυτή η σταθμισμένη τροπολογία, δεν έγινε από την κυβέρνηση και από τη βουλή εξ ιδίας πρωτοβουλίας. Δεν έγινε δηλαδή επειδή αποφάσισε το κράτος ότι αυτό είναι σωστό, αλλά έγινε κατόπιν της απεργίας πείνας και της πιέσεως που άσκησε ο Νίκος Ρωμανός στην κυβέρνηση, στο κράτος, στα κόμματα». «Σε επίπεδο πολιτικού συμβολισμού το κράτος φάνηκε να κάνει μεν μία σωστή ρύθμιση αλλά να την κάνει υπό ένα καθεστώς εκβιασμού. Δεν σας κρύβω ότι αυτό με ενοχλεί», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Σχολιο.- Αυτά που λέει ο Γεωργιάδης απηχούν την γνώμη ΠΟΛΛΩΝ Ελλήνων που ΦΥΣΙΚΑ είτε δεν προβλήθηκε είτε λοιδωρήθηκε από τους αντίπαλους τους (αριστεροπροοδευτικούς), που δείχνουν πως νοιώθουν αίμα από το αίμα τους κάθε αναρχοτσόγλανο συμμορίτη. Φυσικά αν οι ανεξάρτητοι δημοκράτες δημοσιογράφοι έπαιρναν εντολή να στηλιτεύσουν τον ΕΚΒΙΑΣΤΗ του κράτους μας (πάντα αυθόρμητα και δημοκρατικά), θα το έκαναν. Βλέποντας ποιοι υποστήριξαν τον καταδικασμένο ληστή, καταλαβαίνει αμέσως την άποψη τους για την Πατρίδα τους.
Σχολιο.- Αυτά που λέει ο Γεωργιάδης απηχούν την γνώμη ΠΟΛΛΩΝ προδοτών σκατόψυχων που τολμάνε να θέλουν να ονομάζονται και "ελληνες" που ΦΥΣΙΚΑ είτε δεν προβλήθηκε είτε λοιδωρήθηκε από τον Τύπο η σκατοψυχιά τους, που φυσικά είναι φαινόμενο των προδοτών προγόνων τους και που δείχνουν πως νοιώθουν αίμα από το αίμα τους κάθε ταγματασφαλίτη γερμανοτσολιά προδότη και κάθε αληταρά χουντικό οι δήθεν κεντροδεξιοί μας. Φυσικά αν οι ανεξάρτητοι δημοκράτες δημοσιογράφοι έπαιρναν εντολή να στηλιτεύσουν τον κ'αθε αληταρά προδότη ακροδεξιό (πάντα αυθόρμητα και δημοκρατικά), θα το έκαναν. Βλέποντας ποιοι ήταν ενάντια όχι μόνο σε 20χρονο παιδί απεργό πείνας, αλλά και των νόμων για την εκπαίδευση των φυλακισμένων που έχει θεσπίσει η πατρίδα μας, καταλαβαίνει αμέσως την άποψη των τσογλαναράδων, που πρέπει να κλειστούν σε ένα ζωολογικό πάρκο να τους επισκεπτόμαστε και να τους πετάμε φυστίκια, καταλαβαίνει τη γνώμη τους για την Πατρίδα μας. Γιατί οι απόγονοι των προδοτών γερμανοτσολιάδων δεν είναι Έλληνες!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αρχηγική παρέμβαση Παπανδρέου: Πρόεδρος και νέα κυβέρνηση – Ανοιχτό το... νέο κόμμα
Ο Παπανδρέου, που κατεστρεψε την Ελλαδα, είναι μασονος ηλιθιος στην κατωτατη βαθμιδα, οδηγησε την Ελλαδα σε πτωχευση και την εβαλε στο ΔΝΤ, δηλωσε: Αν δεν εκλέξουμε ΠτΔ κάνω κόμμα
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις καθώς ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με δήλωσή – παρέμβαση στις πολιτικές αναφέρει ότι η παρούσα Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
ΠΑΣΟΚ: Ο Παπανδρέου προκαλεί σύγχυση και αβεβαιότητα
Με μια ανακοίνωση 46 λέξεων απάντησε το ΠΑΣΟΚ στην πολυσέλιδη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός προαναγγέλλει τη δημιουργία κόμματος σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατηγορεί ευθέως τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι απέτυχε να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Και η δήλωση καταλήγει με μια αναφορά που θα μπορούσε να ερμηνευθεί για το χρέος που υποτίθεται ο κ. Παπανδρέου μετά τη θητεία του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ: «Όλοι θα ανταποκριθούμε συνεπώς στο χρέος μας. Αρκεί να το θυμόμαστε και να το υπολογίζουμε σωστά».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνάντηση με νόημα Καμμένου – Παππά στη Βουλή
Λίγη ώρα αφού δυο βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαφοροποιήσουν τη στάση τους στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος είχε συνάντηση μισής ώρας με τον Νίκο Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συνάντησε τον Νίκο Παππά έξω από την πόρτα του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συζήτησαν για την προεδρική εκλογή. Φήμες θέλουν τον Πάνο Καμμένο να μην έμεινε έξω από το γραφείο αλλά να πέρασε και την πόρτα για να συζητήσει για λίγα λεπτά με τον Αλέξη Τσίπρα.
Η συνάντηση με νόημα στη Βουλή έρχεται λίγες ώρες αφού ο Παύλος Χαϊκάλης και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά είχαν αφήσει οι δυο τους, μέσω συνέντευξης στα Παραπολιτικά και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι δυο τους την αρνητική ψήφο τους για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η κα Κόλλια Τσαρουχά και ο Παύλος Χαϊκάλης δεν δίστασαν να πουν ότι αν κρίνουν ότι η κατάσταση απαιτεί αλλαγή στάσης θα ψηφίσουν "ναι" για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Θα μπορούσε να αλλάξει η στάση μου αν υπάρχει κάτι συνταρακτικό. Μια εθνική υπόθεση, ένας εθνικός κίνδυνος, αυτό για εμένα θα ήταν ένας προβληματισμός ιδιαίτερος. Έχω κι εγώ τα συνειδησιακά μου» είπε η εκ των αντιπροέδρων της Βουλής, ενώ ο Παύλος Χαϊκάλης είπε: «Δεν ξέρω όμως τι γεγονότα θα υπάρξουν αύριο. Μπορεί να γίνει πόλεμος, μπορεί να αδειάσουν από χρήματα τα ΑΤΜ».
Σχολιο.- Λεφτα για τους πουλημενους ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Σχολιο.- Είναι πολλα τα λεφτα Αρη! Σχολιο.- Τελικα υπαρχουν πολλα πουλημενα παλιοτομαρα στουςΑΝΕΛ!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ντοκουμέντο: Οι πιο εξωφρενικές μέθοδοι βασανισμού της CIA
Οι θηριωδίες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Αμερικής κατά των υπόπτων για τρομοκρατία καταγράφονται στην έκθεση που έδωσαν οι ίδιες οι αρχές στην δημοσιότητα. Δείτε τα "ανδραγαθήματά" τους
Δεκέμβριος 10 2014 12:19
Οι πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αναφορές τις CIA για τους βασανισμούς των υπόπτων για τρομοκρατία είναι ανατριχιαστικές. Στην πολυαναμενόμενη έκθεση της υπηρεσίας καταγράφονται λεπτομερώς οι βασανιστικές μέθοδοι που ακολουθήθηκαν για τη συγκέντρωση πληροφοριών από τους υπόπτους, που κρατούνταν ακόμη και για μήνες στα κολαστήρια της CIA. Παρακάτω, καταγράφονται ορισμένες από τις πιο απάνθρωπες τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι πράκτορες της υπηρεσίας κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. Όπως αναφέρεται, στην πλειονότητα των υποθέσεων, οδήγησαν απλά στην εξάντληση των κρατουμένων και σε πολλές περιπτώσεις στον θάνατό τους.
1. Η CIA τοποθετεί χούμους στο έντερο υπόπτου Οι πράκτορες της υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης προχώρησαν στην εισαγωγή χούμους (κρεμώδης σαλάτα) στο έντερο του κρατουμένου διαμέσου του πρωκτού του, ισχυριζόμενοι ότι αυτός ο βασανισμός ήταν απόλυτα αποτελεσματικός και βασίστηκε σε ιατρικές τεχνικές, στόχος ήταν η συλλογή πληροφοριών για επικίνδυνους τρομοκράτες. 2. Οι ανακριτές ανάγκαζαν τους υπόπτους να στέκονται όρθιοι ενώ είχαν σπασμένα πόδια Το 2003, η CIA ανέκρινε 4 υπόπτους που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, οι δύο είχαν σπασμένα πόδια, ο τρίτος στραμπουληγμένο πόδι και ο τέταρτος είχε προσθετικό μέλος. Παρόλο που η συγκεκριμένη τεχνική κρίθηκε παράνομη από τους γιατρούς, οι πράκτορες δεν αντιμετώπισαν καμία κύρωση από την υπηρεσία τους. 3. Οι πράκτορες τις CIA απειλούσαν τους υπόπτους με τον βιασμό των μητέρων τους Μετά από τα βασανιστήρια που είχε υποβληθεί ένας από τους υπόπτους από πράκτορα της υπηρεσίας, ενημερώθηκε ότι ότι δεν θα μπορούσε να φύγει ζωντανός από την υπηρεσία και να καταφύγει στο δικαστήριο αφού ο κόσμος δεν έπρεπε να πληροφορηθεί για τους βασανισμούς στους οποίους είχε υποβληθεί. Ο ανακριτής φροντίζει να εξασφαλίσει την σιωπή του απειλώντας τον ότι θα βιάσει και θα σκοτώσει την μητέρα του. 4. Ο Khalid Sheikh Mohammed υποβλήθηκε 183 φορές στο μαρτύριο του πνιγμού Το 2003, οι πράκτορες της CIA χρησιμοποιούν για πρώτη φορά τη μέθοδο του αναγκαστικού πνιγμού στον ύποπτο, ακολούθησαν 183 ακόμη χρήσεις τις ίδιας μεθόδου, ζητώντας από τους συμβούλους συμβουλές για το πόσες φορές μπορούσαν να εφαρμόσουν τη μέθοδο σε έναν μόνο κρατούμενο. Ο Khalid Sheikh Mohammed και ο Abu Zubaydah κινδύνευσαν αμέτρητές φορές με πνιγμό κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων τους. 5. Ο Abu Zubaydah έχασε το αριστερό του μάτι κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων Τον Οκτώβριο του 2002, οι πράκτορες της αμερικάνικης υπηρεσίας αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος Abu Zubaydah έχασε το ένα του μάτι κατά τη διάρκεια των μεθόδων ανάκρισης. 6. Πίεζαν τα τραύματα, των κρατουμένων Στις αναφορές φαίνεται ότι οι πράκτορες χρησιμοποιούσαν τους τραυματισμούς των υπόπτων ως μεθόδους βασανισμού, αναφερόμενοι στο παράδειγμα του Abu Zubaydah και τον τραυματισμό του από σφαίρα, αναφέρουν ότι αποτελούσε όπλο στα χέρια τους. 7. Οι ύποπτοι κρατούνταν άυπνοι για πάνω από 180 ώρες συνεχόμενα Οι ύποπτοι αναγκάζονταν να παραμείνουν άυπνοι για 180 ώρες συνεχόμενα, είτε στεκόμενοι όρθιοι είτε γονατιστοί με τα χέρια τους στο κεφάλι. Περισσότεροι από 5 κρατούμενους αντιμετώπιζαν παραισθήσεις από την έλλειψη ύπνου, με τους πράκτορες να συνεχίζουν τον βασανισμό. 8. Οι πράκτορες προκάλεσαν ανεπανόρθωτες βλάβες σε έναν από τους κρατούμενους Τον Αύγουστο του 2002, η υπηρεσία μετά από σειρά βασανισμών, ανάγκασαν τον ύποπτο να παραμείνει έγκλειστος σε δωμάτιο με μουσική σε υψηλή ένταση, που του προκάλεσε προβλήματα ακοής και τον επέβαλλαν σε ατροφία. 9. Ένας από τους κρατούμενους έχασε τη ζωή τους κάτω από "αδιευκρίνιστες συνθήκες" Ο ύποπτος Rahman μετά από μια σειρά βασανισμών οδηγήθηκε στο κελί του, όπου υπέστη άγριο ξυλοδαρμό και αλυσοδέθηκε ώστε να παραμείνει καθισμένος στο τσιμεντένιο πάτωμα, ενώ ήταν ημίγυμνος από τη μέση και κάτω. Την επόμενη μέρα οι φύλακες βρήκαν το άψυχο σώμα του. 10. Πρώτα βασάνιζαν μετά ρωτούσαν Η CIA φαίνεται ότι βασάνιζε τους υπόπτους ακόμη και αν εκείνοι δεν είχαν αρνηθεί να συνεργαστούν μαζί τους. Οι πράκτορες υποστηρίζουν στην αναφορά ότι οι βασανισμοί τέτοιου είδους στόχευαν στο να λυγίσουν την όποια αρχική αντίσταση που θα μπορούσε να έχει ο ύποπτος. 11. Εξαναγκάζονταν να βασανίζουν οι πράκτορες της CIA Η αναφορά υποστηρίζει ότι οι πράκτορες ήταν αντίθετοι σε ορισμένες μεθόδους βασανισμού, αλλά εξαναγκάζονταν από τους ανωτέρους τους να συνεχίσουν. Στην υπόθεση του Abu Zubaydah, οι ανακριτές είχαν ζητήσει να ελαττώσουν τα βασανιστήρια αλλά οι ανώτεροι τους ανάγκασαν να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, μέχρι που έκριναν ότι η κατάσταση του υπόπτου ήταν οριακή. 12. Τουλάχιστον 26 από τους 119 υπόπτους ήταν αθώοι Αναφέρεται ότι η κράτηση και ο βασανισμός, τουλάχιστον 26 ατόμων δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από την υπηρεσία. Μάλιστα, η κράτηση πολλών υπόπτων από τη CIA διήρκεσε πολλούς μήνες. 13. Η CIA έδωσε ψεύτικα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των βασανισμών Σε έκθεσή της στον Λευκό Οίκο η υπηρεσία αναφέρει ότι οι βασανισμοί των υπόπτων είναι αυτοί που βοηθούν στη συλλογή πολύτιμων πληροφοριών, ωστόσο αποδεικνύεται ότι οι πολλές πληροφορίες προήλθαν από άλλες πηγές. Για παράδειγμα, αναφέρθηκε ότι ο βασανισμός του Khalid Sheikh Mohammed βοήθησε στη σύλληψη επικίνδυνου τρομοκράτη, που είχε πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση σκοτώνοντας 200 ανθρώπους, ωστόσο οι πηγές των πληροφοριών αποδείχτηκε ότι ήταν άλλες. 14. Οι πράκτορες που συμμετείχαν στους βασανισμούς επιλέγονταν προσεκτικά από την υπηρεσία Σύμφωνα με την έκθεση, η υπηρεσία αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σεξουαλική παρενόχληση είτε στους υπόπτους, είτε στις οικογένειες αυτών. Αναφέρεται ότι όλοι οι πράκτορες που συμμετείχαν στις ανακρίσεις δεν είχαν παραδεχτεί ανάμειξη σε τέτοιου είδους υποθέσεις και μάλιστα είχαν υποβληθεί σε διάφορες δοκιμασίες που αποδείκνυαν τον αυτοέλεγχο τους. 15. Η υπηρεσία αρνήθηκε να υποβάλλει κυρώσεις εις βάρος πράκτορα που εμπλεκόταν στον θάνατο κρατουμένου Σε τουλάχιστον δυο υποθέσεις η υπηρεσία δεν προχώρησε σε κυρώσεις αξιωματικών που κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων οδήγησαν τους υπόπτους στον θάνατο. Υποστηρίζεται ότι στην πρώτη υπόθεση ο αξιωματικός είχε την εντολή να συλλέξει με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο πληροφορίες, ενώ στη δεύτερη ο θάνατος αποδόθηκε σε λάθος του αξιωματικού. Σύμφωνα με την αναφορά, από τους 119 υπόπτους που καταγράφονται στη λίστα των βασανιστηρίων, τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων τους.
Σχολιο.- Ένας στους τρεις νεκρός από τα βασανιστήρια. Ρεκόρ Γκίνες. Το προηγούμενο το είχε η Γκεστάπο. Σχολιο.- Απ αυτή την Αμερική παίρνουμε εντολές,νόμους και...μαθήματα πολιτισμού.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γερμανική Αμυντική Βιομηχανία: Παραδεχόμαστε ότι δώσαμε μίζες στην Ελλάδα
Για πρώτη φορά δημόσια παραδοχή γερμανικής εταιρίας - κολοσσού ότι έδωσε μίζες στην Ελλάδα, για την πώληση αντιαεροπορικών συστημάτων Asrad. Οι δηλώσεις του προέδρου και της γερμανικής κυβέρνησης
Δεκέμβριος 11 2014 08:34
Για πρώτη φορά μία γερμανική αμυντική βιομηχανία παραδέχεται την καταβολή μιζών για να προωθήσει το συμβόλαιό της στο εξωτερικό και μάλιστα, στην Ελλάδα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Καθημερινής" (από πηγές της ειαγγελίας της Βρέμης και κύκλους της Sueddeutsche Zeitung), η εταιρία Rheinmetall Defence Electronics προχώρησε σε συμβιβασμό με την εισαγγελία της Βρέμης στην υπόθεση της πώλησης στην Ελλάδα των αντιαεροπορικών συστημάτων Asrad (ύψους σύμβασης 150 εκατ. ευρώ) αποδεχόμενη πληρωμές μιζών από τον αντιπρόσωπό της Πάνο Ευσταθίου, ύψος 10 εκατ. ευρώ. Για την παραδοχή αυτή θα πληρώσει πρόστιμο 300.000 ευρώ. Συνολικά, η εταιρία θα πληρώσει μίζες το συμβόλαιο, 43 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος της εταιρίας Πάπεργκερ είπε σε δηλώσεις του στη σημερινή έκδοσης της Zeitung ότι στη "Rheinmetall κάναμε λάθη και αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Στο μέλλον, θα προτμήσουμε να μην κλείσουμε ένα συμβόλαιο, παρά να προχωρήσουμε σε αμφίβολης νομιμότητας πληρωμές". Οι δηλώσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς ο ίδιος προΐσταται της Ένωσης των Γερμανών παραγωγών αμυντικού υλικού. Μελλοντικές παραγγελίες της εταιρίας θα μπορούσαν είπε, να υλοποιούνται μέσω εντολών της γερμανικής κυβέρνησης για λογαριασμό ξένου εντολέα, όπως έγινε πρόσφατα με τα πυρομαχικά αρμάτων LEO-2 για λογαριασμό του ελληνικού στρατού (αξίας 52 εκα. ευρώ). Ο συμβιβασμός της εισαγγελίας με την εταιρία που συνέβαλε με εσωτερική έρευνα δικηγορικού γραφείου του Βερολίνου στη διαλεύκανση της υπόθεσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποινικές υποθέσεις εναντίον στελεχών της, για τα ίδια περιστατικά. Εξαίρεση αποτελούν δύο στελέχη της, που πήραν χρήματα πίσω από τον Έλληνα αντιπρόσωπο. Ένας από αυτούς, πρώην υπεύθυνος της γερμανικής εταιρίας στην Αθήνα, πήρε 176.000 ευρώ. Στον ανακριτή Εν τω μεταξύ, στον ανακριτή εμφανίστηκαν οκτώ κατηγορούμενοι της άλλης γερμανικής εταιρίας ηλεκτρονικών, της STN ATLAS και πήραν προθεσμία να απολογηθούν στις 20/1/2015. Παράλληλα, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Σοντόβσκι, απαντώντας στον πράσινο βουλευτή Στρέμπελε, επιβεβαίωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή τις δικαστικές εμπλοκές των γερμανικών εταιριών στην Ελλάδα αναφέροντας τις διαδικασίες στη Βρέμη εναντίον της Rheinmetall και της Atlas. Να σημειωθεί ότι ο ανακριτής κ. Μάλλης ζητεί από τις δύο εταιρίες αποζημίωση, ύψους 38 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή, η γερμανική κυβέρνηση, δεν θεωρεί ότι έχουν δώσει αφορμές οι εν λόγω εταιρίες, ώστε να τους απαγορευτεί η άδεια εξαγωγής αμυντικού υλικού.
Σχολιο.- Διάβασα καλά; Το πρόστιμο που θα πληρώσει η Ράινμεταλ είναι ...300,000 ευρώ; Εντάξει, θα μπορούσαν να βάλουν τον CEO να γράψει στον πίνακα "δεν θα ξαναδώσω μίζες" εκατό φορές. Θα τους γλίτωνε και τη γραφειοκρατία. Σχολιο.- Η Siemens Γερμανίας για το σκάνδαλο στην Ελλάδα, πλήρωσε 150 χιλ. πρόστιμο. Γιατί; Γιατί χρηματοδοτεί τον προεκλογικό αγώνα της Μέρκελ; Νομίζεις ότι οι Γερμανοί δεν ξέρουν ή δεν κάνουν βρωμιές επειδή κατηγορούν εμάς; Σχολιο.- Μόνο με τα σκάνδαλα της αυτοκινητοβιομηχανίας τους να ασχοληθεί κανείς φτάνει για να καταλάβει πόσο "ηθικοί προτεστάντες" είμαι οι Γερμανοί. Δεν χρειάζεται καν να επεκταθεί σε βιομηχανίες όπλων, κατασκευαστικές και ηλεκτρονικών. Σχολιο.- 300,000 πρόστιμο για μίζα 10 εκατομμυρίων... να γελάσω ή να κλάψω; Σχολιο.- Για σύμβαση ύψους 150 εκατ.ευρώ, μίζα ύψους 10 εκατ, το πρόστιμο θα είναι, μόνο 300.000?Τελικά οι Γερμανοί,σε διαφθορά, μας συναγωνίζονται επαξίως και ας μην το παραδέχονται!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετα το δημοσιευμα του Ελευθερου Τυπου, ξανα δασκαλος για το μαθητη με λευχαιμια
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο Νομο Θεσσαλονικης Χριστουγεννα με σκουπιδια. Ο κορεσμος του ΧΥΤΑ Μαυροραχης απειλει την Θεσσαλονικη. Χριστουγεννα με σκουπιδια στους δρομους. Περιοριστηκαν τα δρομολογια των απορριματοφορων. Σεαδιεξοδο ο κεντρικος δημος, εκπεμπει SOS ενοψει γιορτων
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιός παρακολουθεί το Σαμαρά, οεο;
Πέρασαν 24 ώρες από την ώρα που δημοσιοποιήθηκε το ηχητικό το οποίο εμφανίζει τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Ως αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία διάψευση πως στο ηχητικό είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Άρα οφείλουμε να υποθέσουμε πως αυτός είναι, αφού σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση θα είχε κινήσει τις διαδικασίες για να εντοπιστούν οι... παραχαράκτες και οι μοντέρ. Με αυτό το δεδομένο, ας αφήσουμε προς στιγμήν το σκανδαλώδες της πιθανής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη και ας πάμε σε κάτι άλλο που προκύπτει. Ποιος είναι αυτός ο αληταρας πραξικοπηματιας ναζιστης που παρακολουθεί και καταγράφει τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια διανέμει το υλικό με την ίδια ευκολία που κάποιος πουλά λάθρα CD στην Ομόνοια; Πρόκειται για μυστικές υπηρεσίες, για επαγγελματίες της παρακολούθησης ή για συνεργάτες του πρωθυπουργού; Όποιο σενάριο και να επιλέξει κάποιος, είναι το ίδιο εφιαλτικό. Ο πιο προστατευμένος άνθρωπος στην Ελλάδα, ο πιο φρουρούμενος και κυρίως αυτός που εμφανίζει το θέμα της Ασφάλειας ως ύψιστο αγαθό που μπαίνει πάνω και από τα δικαιώματα, είναι τρύπιος. Το Μέγαρο Μαξίμου, η πρωθυπουργική κατοικία ίσως, οι χώροι που ο πρωθυπουργός συναντιέται με τους συνεργάτες του είναι σουρωτήρι. Το χειρότερο σενάριο, είναι ο πρωθυπουργός να έχει καταγραφεί από τους ίδιους τους συνεργάτες του. Τότε το θέμα δεν είναι μόνο η υποκλοπή, αλλά και η σχέση που έχουν αυτοί οι αληταραδες ναζιστες «συνεργάτες του» με αληταραδες ναζιστες της Χρυσής Αυγής. Σχέση τέτοια που φτάνει στο σημείο να της διοχετεύουν ηχητικά που εκθέτουν σε κάθε περίπτωση τον πρωθυπουργό. Και ενώ όλοι παρακολουθήσαμε τη σύλληψη και τη διπλή δίκη του Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, δεν βλέπουμε να κινείται κάποια δικαστική αρχή για να εντοπίσει ποιος υποκλέπτει τον πρωθυπουργό και δημοσιοποιεί συνομιλίες που θεωρητικά είναι απόρρητες. Μήπως η όποια κινητοποίηση σε αυτή την κατεύθυνση θα δηλώνει και την γνησιότητα της συνομιλίας; Αλλά αν η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη πρέπει να κινηθεί για να διαπιστώσει και αυτό. Πόσο μάλλον όταν η δημοσιοποίηση του ηχητικού εκθέτει και την ίδια. Περιμένουμε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τόσο μαλάκας και ξεφτίλας ο Κουκουλοπουλος... ο υπουργός της δωσίλογης ακροδεξιάς κατοχικής κυβέρνησης! Ευτυχώς θα περάσει σύντομα στη "διαθεσιμότητα"! Μα τόσο μ@λ@κας!...
Mα τόσο πολύ! Επί δέκα ολόκληρα λεπτά τον ρωτάγανε αν είδε τις φωτογραφίες - όπως ισχυρίστηκε στη Βουλή- και κείνος απαντούσε "Μα είναι κακό να έχει κάνει αυτές τις συναντήσεις ο κύριος Τσίπρας;" Ρε άνθρωπε είδες τις φωτογραφίες (επέμεναν οι Οικονομέας και Καμπουράκης αλλά και ο Σκουρλέτης). Εκεί αυτός. "Κακό είναι;" Τόσο μ@λ@κας και ξεφτίλας...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να πάει να γαμηθεί το ευρώ τους και αυτή η ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση! Στην Ισπανία οι φτωχοί πουλάνε ανθρώπινα όργανα για μεταμοσχεύσεις... μέσω διαδικτύου!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κύριε Κουκουλόπουλε, αφήστε τις φωτογραφίες και ψάξτε τα CD! Και πέστε μας... οι μίζες της siemens, εκτός από τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, σε ποιες τσέπες πήγαν!
Αγαπητέ κύριε Κουκουλόπουλε. Σας άκουσα να λέτε μέσα στη Βουλή, πως υπάρχουν τελικώς οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο Salon de Bricolage με τις κυρίες Μαριάννα Λάτση και Γιάννα Αγγελοπούλου. Φαντάστηκα πως για να το λέει ένας βουλευτής, έτσι θα είναι, διαφορετικά είναι ψεύτης και προβοκάτορας. Περίμενα λοιπόν τις επόμενες ημέρες να παρουσιάσετε ή τις φωτογραφίες ή τις... αποδείξεις για τις φωτογραφίες. Ως σήμερα δεν το κάνατε. Οπότε δικαιούται οποιοσδήποτε να θεωρήσει πως η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί να ορίζεται από τέτοιους όρους έστω και «αθώας» λάσπης εντυπώσεων την οποία επιλέξατε. Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να σας πω ένα παράδειγμα για το τι σημαίνει ο τρόπος που επιλέξατε για την πολιτική αντιπαράθεση. Πριν από μερικά χρόνια, επί Γιώργου Παπανδρέου, οι κρατικές υπηρεσίες αναζητούσαν τον εγκέφαλο ενός κυκλώματος το οποίο διακινούσε ναρκωτικά από τα Σκόπια. Για το κύκλωμα αυτό είχε δώσει πληροφορίες η Ιντερπόλ και οι ελληνικές αρχές κατάφεραν να παρακολουθήσουν τα τηλέφωνα κάποιων μελών. Σε μία από τις υποκλαπείσες συνομιλίες κατάφεραν να υποκλέψουν και τον έλληνα «εγκέφαλο» του κυκλώματος ο οποίος τους ήταν άγνωστος τότε και τον γνώριζαν με το ψευδώνυμό του. Συνέχισαν επί μήνες τις παρακολουθήσεις και τελικώς κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν. Η έκπληξή τους ήταν τεράστια, αφού όπως λένε οι πληροφορίες ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος ήταν πολιτικός από την περιοχή της Κοζάνης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για το θέμα ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός στον οποίο δόθηκαν και CD με τις συνομιλίες. Η ακρίβεια της ιστορίας που σας παραθέτω δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί αφού όσοι μπορούν να την πιστοποιήσουν μάλλον δεν θα το κάνουν ποτέ για ευνόητους λόγους. Σκεφθείτε λοιπόν κύριε Κουκουλόπουλε, να έβγαινε ένα site και να μετέφερε αυτή την ιστορία ως πραγματική χωρίς να παραθέτει κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Να ενοχοποιούσε δηλαδή εσάς και όλους τους πολιτικούς της Κοζάνης με βάση «πληροφορίες» ως εμπόρους ναρκωτικών. Και στη συνέχεια να ερχόταν ένας βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να δήλωνε πως οι πληροφορίες αυτές είναι αληθινές, χωρίς πάλι να παραθέσει στοιχεία. Τι θα κάνατε κύριε Κουκουλόπουλε; Επειδή μάλλον τη γνωρίζετε την ιστορία που έγραψα ως στέλεχος (και) του Γιώργου Παπανδρέου τότε, μάλλον καταλαβαίνετε και την επικινδυνότητα τέτοιων μεθόδων στην πολιτική. Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι πως συνήθως βγαίνει χαμένος αυτός που τις χρησιμοποιεί.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Ρωσική πρόταση για επανέναρξη «ενδοσυριακών συνομιλιών»
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Πολύωρη συνάντηση με τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ Ασαντ, τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών, Ουαλίντ Αλ Μοάλεμ, είχε χτες στη Δαμασκό ο Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, για τη Συρία. Ο Μπογκντάνοφ μετέφερε, όπως δήλωσε αργότερα, «προφορικό μήνυμα» του Προέδρου Πούτιν στον Σύρο ηγέτη, ενημέρωσε τον τελευταίο για τις πρόσφατες επαφές που είχε με Σύρους αντιπολιτευόμενους ηγέτες με στόχο την επανέναρξη ενδοσυριακών ειρηνευτικών συνομιλιών «μακριά από ξένες παρεμβάσεις» και τον διαβεβαίωσε για τη θερμή υποστήριξη της Μόσχας στον αγώνα του συριακού λαού κατά της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του συριακού πρακτορείου SANA, o Ασαντ, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Ρώσο απεσταλμένο για την αδιάλειπτη υποστήριξη της Μόσχας στο συριακό λαό και συμφώνησε με τον Μπογκντάνοφ ότι η επιτυχία της όποιας προσπάθειας για την «επίλυση της συριακής κρίσης» απαιτεί «δουλειά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού». Παρόντες στη συνάντηση Ασαντ - Μπογκντάνοφ ήταν εκτός από τον Σύρο αντιπρόεδρο Μοάλεμ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Φαϊσάλ Μικντάντ, η στενή σύμβουλος Τύπου του Ασαντ, Μπουτάινα Σααμπάν, και ο Ρώσος πρέσβης στη Δαμασκό. Ωρες πριν, αργά το βράδυ της Τρίτης, στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη (όπως αναφέρει χτεσινό ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Χα'αρέτζ») οι υπουργοί Εξωτερικών Συρίας, Ιράν και Ιράκ διαβεβαίωναν πως θα εντείνουν τη μεταξύ τους συνεργασία με στόχο την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Στα ύψη η ένταση από τη δολοφονία Παλαιστίνιου υπουργού
ΡΑΜΑΛΑ.-- Εκρηκτική κατάσταση επικρατεί εκ νέου στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη μετά το χτεσινό, βάρβαρο, φονικό χτύπημα των ισραηλινών κατοχικών αρχών σε βάρος του 55χρονου Παλαιστίνιου υπουργού Ανευ Χαρτοφυλακίου Ζιγάντ Αμποάγιν, στη διάρκεια ειρηνικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας για την αρπαγή παλαιστινιακής γης και δεντροφύτευσης στο χωριό Τουρμουσίγια της Δυτικής Οχθης. Ο Παλαιστίνιος υπουργός συμμετείχε μαζί με περίπου 100 ξένους και Παλαιστίνιους αγωνιστές της «Επιτροπής ενάντια στο Τείχος και τους Εποικισμούς» με αφορμή τη χτεσινή Παγκόσμια Μέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επιχειρούσαν να πραγματοποιήσουν δενδροφύτευση όταν κλήθηκαν να σταματήσουν σε «αυτοσχέδιο» σημείο ελέγχου των ισραηλινών κατοχικών αρχών. Φωτορεπόρτερ διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων όπως το «Ρόιτερς» και το Γαλλικό, σημείωσαν πως στη διάρκεια έντονης λεκτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Παλαιστίνιο υπουργό και τις ισραηλινές κατοχικές αρχές, τρεις Ισραηλινοί στρατιωτικοί τον χτύπησαν δυνατά στο στήθος με τις λαβές των όπλων τους και τα κράνη τους, προκαλώντας του έντονη δυσφορία, δύσπνοια. Αλλοι αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν πως ο Αμποάγιν δέχθηκε στο στήθος και χτύπημα με φιάλη δακρυγόνου. Ο Παλαιστίνιος υπουργός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Ραμάλα, για τις πρώτες βοήθειες, όπου άφησε την τελευταία του πνοή προκαλώντας οργή στους Παλαιστίνιους για ακόμη μία άδικη δολοφονία. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε μαχητικές διαδηλώσεις νεαρών Παλαιστινίων. Σε μία από αυτές, Ισραηλινοί στρατιώτες χτύπησαν σοβαρά στο κεφάλι, προκαλώντας σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τον 14χρονο Παλαιστίνιο Ραούφ Χουσεΐν Σνούμπαν κοντά σε προσφυγικό καταυλισμό στη Ραμάλα. Η Παλαιστινιακή κυβερνηση εξέφρασε την έντονη αντίδρασή της ανακοινώνοντας εκδηλώσεις τριήμερου πένθους και διακοπή της συνεργασίας ασφαλείας με τις ισραηλινές κατοχικες αρχές, όπως της είχαν ζητήσει νωρίτερα η «Χαμάς» και η «Ισλαμική Τζιχάντ». Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, καταδίκασε το περιστατικό χαρακτηρίζοντάς το «βάρβαρη πράξη, για την οποία δεν μπορούμε να σωπάσουμε και την οποία δεν μπορούμε να δεχτούμε». Η επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι, απαίτησε την άμεση διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του Παλαιστίνιου αξιωματούχου, χαρακτηρίζοντας «ανησυχητικές» τις πληροφορίες περί «υπερβολικής χρήσης βίας από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας». Αργότερα χτες βράδυ η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα μεταβεί στη Ρώμη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, όπου θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπ. Νετανιάχου, για να συζητήσουν «τις εξελίξεις στο Ισραήλ και τη Δυτική Οχθη».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Αντιδράσεις για τα βασανιστήρια της CIA
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι αποκαλύψεις για τα γνωστά, φρικτά, βασανιστήρια που χρησιμοποίησε η CIA σε ύποπτους τρομοκράτες στο Γκουαντάναμο, αλλά και σε παράνομες «φυλακές» στο εξωτερικό με τις ευλογίες της πρώην κυβέρνησης του Προέδρου Τζ. Ου. Μπους ανάγκασαν χτες αξιωματούχους του ΟΗΕ και οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ζητήσουν την άσκηση διώξεων σε βάρος Αμερικανών που εμπλέκονται στη χρήση βασανιστηρίων. Ο επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρξει ατιμωρησία ή παραγραφή των βασανιστηρίων που φέρονται να διέπραξαν στελέχη της υπηρεσίας κατασκοπείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της CIA, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης σχετικά με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν επί προεδρίας Τζορτζ Ου. Μπους. Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μπεν Εμερσον, σημείωσε ότι η έκθεση «επιβεβαιώνει αυτό που η διεθνής κοινότητα γνώριζε εδώ και καιρό». Πρόσθεσε ότι πρόκειται για πολιτική που «ξεκάθαρα ενορχηστρώθηκε» από ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης του πρώην Προέδρου Τζ. Ου. Μπους επιτρέποντας τη «συστηματική διάπραξη εγκλημάτων και κατάφωρων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Ζήτησε την ανάληψη δράσης, να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν «όσοι ευθύνονται για την εγκληματική συνωμοσία». Ο γενικός διευθυντής της «Αμερικανικής Ενωσης Πολιτικών Ελευθεριών» «ACLU», Αντονι Ρομέρο, χαρακτήρισε την έκθεση της Γερουσίας για τα βασανιστήρια από τους πράκτορες της CIA «σκανδαλώδη», εκφράζοντας «αγανάκτηση για τη διάπραξη ειδεχθών εγκλημάτων». Κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση Ομπάμα να διασφαλίσει ότι «οι ΗΠΑ δε θα βασανίσουν ποτέ ξανά», ορίζοντας μεταξύ άλλων και έναν ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει τις καταγγελίες. Αγανάκτηση για τα βασανιστήρια από τη CIA εξέφρασε χτες και ο Αφγανός νέος Πρόεδρος Ασραφ Γάνι, ενώ ο Αλγκιρντας Μπουτκέβιτσους, πρωθυπουργός της Λιθουανίας (μία από τις χώρες όπου στήθηκαν παράνομες φυλακές της CIA) εξέφρασε την ελπίδα να ξανανοίξει η λιθουανική Βουλή την έρευνα και να διαβιβάσει η Ουάσιγκτον στις λιθουανικές αρχές πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές της CIA στη χώρα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Ψήφιση προϋπολογισμού με χαμηλά έσοδα από το πετρέλαιο
ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Το Κοινοβούλιο της Βενεζουέλας (Εθνοσυνέλευση) ενέκρινε το βράδυ της Τρίτης κατά πλειοψηφία των προϋπολογισμό του 2015, που προβλέπει ότι, παρά τα μειωμένα έσοδα λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου (που είναι σχεδόν μοναδικό εξαγώγιμο είδος), θα συνεχιστούν τα λεγόμενα κοινωνικά προγράμματα που αντιμετωπίζουν κάποια από τα ακραία προβλήματα των φτωχών στρωμάτων του πληθυσμού και αναφέρονται στη διατροφή, στην κατοικία, στην υγεία. Επίσης λίγες μέρες πριν, ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις των απολαβών του ίδιου, των υπουργών της κυβέρνησής του και ανώτερων κρατικών αξιωματούχων, προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια. Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Εθνοσυνέλευσης Ρικάρντο Σανγκίνο, βουλευτής του κυβερνώντος Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV), που ειναι, από την άνοδο του Τσάβες στη εξουσία, ανέφερε ότι τα κονδύλια του προϋπολογισμού είναι αυξημένα κατά 34,2% σε σχέση με πέρσι και ο υπολογισμός γίνεται με βάση τα 60 δολάρια το βαρέλι του αργού πετρελαίου (σε αντίθεση με πέρσι που ήταν στα 100 δολάρια). Επίσης, προβλέπεται ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η παραγωγική δραστηριότητα του κράτους και σε άλλους τομείς, ώστε να αντιμετωπισθεί «ο εμπορικός πόλεμος που γίνεται» τόσο από το κεφάλαιο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα, σε πρόσφατη ομιλία του, ο Πρόεδρος της χώρας έκανε λόγο για πολιτική χειραγώγηση από την πλευρά των ΗΠΑ και συμμάχων τους σε ό,τι αφορά την τιμή του πετρελαίου και τη μαζική παραγωγή του σχιστολιθικού φυσικού αερίου, «ώστε να υπονομευτούν χώρες όπως η Βενεζουέλα, η Ρωσία, το Ιράν και άλλες».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Εκατοντάδες Αμερικανοί επανέλαβαν και χτες τις διαδηλώσεις τους στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για τα αυξανόμενα θύματα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. Ανάλογες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες 27 πόλεις της χώρας.
ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Με 86 ψήφους υπέρ και 55 κατά, ο κυβερνητικός συνασπισμός του Ιρλανδού πρωθυπουργού Εντα Κένι πήρε, αργά το βράδυ της Τρίτης, ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο. Η εξέλιξη επισκιάστηκε ώρες μετά από τις νέες μαζικές διαδηλώσεις, που πραγματοποίησαν χτες χιλιάδες Ιρλανδοί, ενάντια στην καθιέρωση λογαριασμών ύδρευσης (που επί δεκαετίες πλήρωναν μέσω της φορολογίας) από το νέο χρόνο. Στο μεταξύ, οι πρωθυπουργοί Ιρλανδίας Ε. Κένι και Βρετανίας Ντ. Κάμερον αναμένονται σήμερα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας σε μία προσπάθεια να πείσουν τους ηγέτες των εκεί κοινοβουλευτικών κομμάτων να καταλήξουν σε μία συνολική ειρηνευτική συμφωνία.
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί κατηγόρησε χτες «διάφορες χώρες» ότι συνωμότησαν, για να ρίξουν τις τιμές του αργού πετρελαίου, υποστηρίζοντας ότι η πρόσφατη μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου «δεν βασίζεται μόνο σε οικονομικούς παράγοντες ούτε μόνον στην παγκόσμια ύφεση».
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Η Σερβία καταδικάζει την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να δεχθεί το Κοσσυφοπέδιο ώστε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σημειώνοντας ότι η απόφαση της ΔΟΕ παραβιάζει το λεγόμενο «Ολυμπιακό Χάρτη», που προβλέπει ότι η αίτηση ένταξης προέρχεται μόνον από ανεξάρτητο κράτος αναγνωρισμένο από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.
ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-- Σε απεργία κατέβηκαν χτες για δεύτερη μέρα οι ειδικευόμενοι γιατροί στη Σιέρα Λεόνε, απαιτώντας καλύτερη μεταχείριση των εργαζομένων στον τομέα των υπηρεσιών Υγείας που δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας του αιμορραγικού ιού «Εμπολα» στη χώρα. Εκθεση που δόθηκε χτες από Αμερικανούς ερευνητές διαπιστώνει ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές στη Σιέρα Λεόνε έχουν 100 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό σε σχέση με άλλους ενήλικες στη χώρα.
ΣΚΟΠΙΑ.-- Χιλιάδες φοιτητές συμμετείχαν χτες σε διαδήλωση κατά των σχεδίων του υπουργείου Παιδείας της ΠΓΔΜ για επιπλέον εξετάσεις στο τέλος του δεύτερου και του τέταρτου έτους των πανεπιστημιακών σπουδών.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χαιρετισμός κομμουνιστών ανταρτών απ’ το Λουγκάνσκ. Προς απαγόρευση του κομμουνισμού οδεύει η Ουκρανία.
Χαιρετιστήριο μήνυμα προς όσους βοήθησαν υλικά τη μονάδα «Κόκκινη Αντίσταση» απευθύνουν στο παρακάτω βίντεο, κομμουνιστές-μέλη της. Η μονάδα «Κόκκινη Αντίσταση», όπως έχουμε ξαναγράψει, δρα στα πλαίσια της ταξιαρχίας «Φάντασμα», στην πρώτη γραμμή του μετώπου, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και συγκεκριμένα στην κωμόπολη Κομισαρόβκα. Αποτελείται από ντόπιους, Ρώσους και Ευρωπαίους εθελοντές οι οποίοι συμμετέχουν ισότιμα.
(Στο βίντεο στο youtube, πατήστε το εικονίδιο δεξιά κάτω για να ενεργοποιηθούν οι υπότιτλοι)
https://www.youtube.com/watch?v=gpONdmsi4oM
Ένα βήμα πιο κοντά στην απαγόρευση του κομμουνισμού η Ουκρανία!
Εν τω μεταξύ, ένα βήμα πιο κοντά στην απαγόρευση της κομμουνιστικής ιδεολογίας βρίσκεται η Ουκρανία καθώς την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκε νομοσχέδιο προς συζήτηση στην ουκρανική ναζιστικη βουλή το οποίο προβλέπει την απαγόρευση της «κομμουνιστικής», και «αντι-ουκρανικής» ιδεολογίας. Η κίνηση εντάσσεται στη σειρά μέτρων που αποβλέπουν στην «απο-κομμουνιστικοποίηση» της Ουκρανίας όπως χαρακτηριστικά λένε οι εμπνευστές των μέτρων τα οποία σημειωτέον υποστηρίζονται και από τα πέντε ναζιστικα συγκυβερνώντα κόμματα της ναζιστικης «ουκρανικής βουλής». Το δικαστήριο της επαρχίας του Κιέβου εξάλλου ξεκίνησε διαδικασία απαγόρευσης λειτουργίας κάθε κομμουνιστικού κόμματος και οργάνωσης, διαδικασία που τελεί υπό την επίβλεψη του ουκρανικού υπουργείου δικαιοσύνης. Σε άλλη ένδειξη ότι το Κιεβο γυρίζει σε εποχές μεσοπολεμικού ευρωπαϊκού φασισμού, η ναζιστικη κλικα το Κιεβου δημιουργεί Υπουργείο Πληροφοριών το οποίο θα καθοδηγείται από την Εθνική Φρουρά (πολιτικοστρατιωτικό ναζιστικο σώμα) και ως στόχο θα έχει τον έλεγχο των πληροφοριών που δημοσιεύονται και διακινούνται στην ουκρανική επικράτεια στο όνομα της εθνικής ασφάλειας. Ήδη υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις από προσωπικότητες και διεθνείς ενώσεις δημοσιογράφων στη δημιουργία του γκεμπελικού υπουργείου πληροφοριών.
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Χ.Α. στοχοποιεί εκπαιδευτικούς
Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή (Πυρήνας Κεφαλονιάς - Ιθάκης) στοχοποιεί την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και τα μέλη της. Με αφορμή την υπόθεση Ρωμανού, καταγγέλλουν ονομαστικά τον εκπαιδευτικό Νικόλα Γαλιατσάτο, για την υπογραφή του σε πανελλαδικό κείμενο με αίτημα να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στους απεργούς πείνας Ρωμανό και Κωστάρη.
Το κείμενο
Τι έγραφε το κείμενο αυτό που υπέγραψαν 210 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων; «Οσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δάσκαλοι από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, επισημαίνουμε κατ’ αρχάς τον κίνδυνο να απαξιωθεί και να ακυρωθεί στην πράξη ο πολύτιμος όσο και πολύπαθος θεσμός του σχολείου εντός της φυλακής. Πάνω απ’ όλα, όμως, θεωρούμε απαράδεκτο να φτάνουν δύο άνθρωποι να διεκδικούν ένα τόσο βασικό και αυτονόητο δικαίωμα, όπως η πρόσβαση στην παιδεία, χρησιμοποιώντας ως έσχατο μέσο το σώμα τους και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία τους. Ζητούμε να δοθεί στους δύο απεργούς πείνας άμεσα, πριν να είναι αργά, η εκπαιδευτική άδεια την οποία δικαιούνται και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων τους». Στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή γράφει: «Διαβάζοντας τη λίστα με τα ονόματα των "εκπαιδευτικών" που υπέγραψαν τη δήλωση συμπαράστασης στους εγκληματίες - τρομοκράτες της “17 Νοέμβρη” και των “Πυρήνων της φωτιάς”, Ηρακλή Κωστάρη και Νίκου Ρωμανού, είδαμε και το όνομα του εξέχοντος μέλους της ΕΛΜΕ Κ-Ι Νικόλα Γαλιατσάτου. Φυσικά δεν μας προκάλεσε καμία έκπληξη το γεγονός καθαυτό, όσο η απουσία και των υπολοίπων ονομάτων του "κύκλου των μπολσεβίκων καθηγητών" της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Χωρίς κανένα σχόλιο, να υπενθυμίσουμε απλώς ότι έχουμε από την πλευρά μας προειδοποιήσει προ πολλού την κοινωνία των νησιών μας και τους Κεφαλλήνες γονείς για το δηλητήριο που ποτίζουν καθημερινά τα παιδιά στα σχολεία τα αντεθνικά - προδοτικά φίδια που έχουν καταλάβει την εκπαίδευση».
Το έγκλημα
Προφανώς το δικαίωμα των κρατουμένων για μόρφωση και εκπαιδευτικές άδειες συνιστά για τη Χρυσή Αυγή έγκλημα. Μάλιστα, με απειλητικό τρόπο τονίζει ότι «πολύ σύντομα όμως φτάνει η ώρα της κρίσεως». Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς επισημαίνει ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής «στοχοποιούν όχι μόνο πρόσωπα αλλά και την καλλιέργεια των αξιών της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και του αγώνα μέσα στα σχολεία. Γίνονται λαγοί του συστήματος προκειμένου να προωθήσουν από κοινού με τους οικονομικούς τους πάτρωνες την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης». Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ διαμηνύει «στους απόγονους των Ες Ες και των ταγμάτων ασφαλείας ότι οι καταγγελίες - κραυγές τους αποτελούν τίτλο τιμής για τους καταγγελλόμενους. Είναι τιμή για την εκπαιδευτική κοινότητα της Κεφαλονιάς να βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα για τους σιωνιστές φονιάδες. Ένοπλοι ισραηλινοί κακοποίησαν έλληνα πολίτη!
Η καταγγελία του Συλλόγου Ιντιφάντα είναι χαρακτηριστική της ασυδοσίας ένοπλων Ισραηλινών, οι οποίοι έχουν, όπως φαίνεται, κάθε δικαίωμα να κακοποιούν έλληνες πολίτες στην ίδια τη χώρα μας. Μέλος του Συλλόγου Ιντιφάντα διέκοψε την ομιλία της iσραηλινής πρέσβειρας, υψώνοντας παλαιστινιακή σημαία και φωνάζοντας συνθήματα, στη χτεσινοβραδυνή εκδήλωση έναρξης του φεστιβάλ ισραηλινού κινηματογράφου που διοργανώνει η Πρεσβεία του Ισραήλ, στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Άνδρες της ασφάλειας της Ισραηλινής Πρεσβείας, μόλις έβγαλαν τον αλληλέγγυο έξω από την αίθουσα, του επιτέθηκαν και τον κακοποίησαν προσπαθώντας να μάθουν ποιοι άλλοι ήταν μαζί του – επειδή κάποια λίγα άτομα μέσα στην αίθουσα είχαν επικροτήσει φωνάζοντας συνθήματα και χειροκροτώντας. Στη συνέχεια τον παρέλαβαν έλληνες αστυνομικοί, που στάθηκαν αμήχανοι όταν ζήτησε τα στοιχεία των Ισραηλινών και παρότι αναγνώρισε κάποιον από αυτούς που τον κακοποίησαν. Αργότερα οι έλληνες αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι ζήτησαν τα στοιχεία, αλλά ότι οι άντρες της Πρεσβείας αρνήθηκαν να τα δώσουν. Το μέλος του Συλλόγου Ιντιφάντα προσήχθη στο Α.Τ. Πετραλώνων και αφού καταγράφηκαν τα στοιχεία του και το συμβάν, αφέθηκε ελεύθερο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λέσβος: Ανεπιθύμητος ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Με ανακοινώσεις τους η τοπική ΕΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογος Eργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη που κάνει στην πρωτεύουσα του νησιού «ο υπουργός των απολύσεων και της διάλυσης των δημόσιων δομών» Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λέσβου: Πρόκληση αποτελεί για τους εργαζόμενους, την νεολαία, την τοπική κοινωνία η επίσκεψη του Υπουργού Διοικητικής «Απορρύθμισης» Κ. Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη για να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση. Ποιο είναι το έργο για το οποίο με περηφάνια θα μιλήσει ο κύριος Μητσοτάκης; Οι 2.000 συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα που τους κρατάει σε καθεστώς ομηρίας, οι χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα (σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, διοικητικοί πανεπιστημίων), η διάλυση δεκάδων δημόσιων οργανισμών με κοινωνικό προσανατολισμό, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου; Ο Κ. Μητσοτάκης εκφράζει την σκληρότερη εκδοχή της νεοφιλελεύθερης επίθεσης που δέχεται σήμερα η ελληνική κοινωνία, η οποία παίρνει τη αγριότερη μορφή της στον κυνισμό των κυβερνητικών στελεχών απέναντι στη συγκινητική διαμαρτυρία ενός νέου ανθρώπου που διεκδικεί επίμονα να σπουδάσει.
Για όλους αυτούς τους λόγους ο Κ. Μητσοτάκης είναι ανεπιθύμητος στη Λέσβο. Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Κεντρικά Λύκεια την Παρασκευή 12/12, ώρα 6:00 μ.μ.. * Να επιστρέψουν στις θέσεις του όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα. * Καμία απόλυση εκπαιδευτικού. * Να επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν. * Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει. * Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Λαμπίκο» άφησαν τα κατειλημμένα κτίρια οι αντιεξουσιαστές
Αποχώρησαν οι αντιεξουσιαστές καταληψίες από τα κτίρια που είχαν καταλάβει τις τελευταίες μέρες, ως εκδήλωση συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο Νίκο Ρωμανό. Συνήθως επρόκειτο για δημοτικά κτίρια, όπως αυτό του Ηρακλείου το οποίο μετά την αποχώρησή τους μύριζε χλωρίνη, ενώ ένα κίτρινο τριαντάφυλλο εξέφραζε τα αισθήματά τους προς τους εργαζόμενους του μέχρι χθες κατειλημμένου χώρου. Ανάλογη επιχείρηση καθαριότητας έγινε και όπου αλλού πραγματοποιήθηκε κατάληψη, ενώ στο δημαρχείο του Ζωγράφου οι υπάλληλοι βρήκαν φτιαγμένα τα φωτοτυπικά μηχανήματα που ήταν από καιρό εκτός λειτουργίας!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ανακοίνωση της Ε.Π. Κρήτης του Κ.Κ.Ε.δίνει τις ευρύτερες και ουσιαστικότερες διαστάσεις που έχει το θέμα που ανέκυψε εδώ στην Κρήτη με την αναγόρευση του καθηγητή Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Π.Κ.
Πολλές από τις διαμαρτυρίες που γίνονται αγαπητή Λίλα για το θέμα αυτό εδώ στην Κρήτη, παίρνουν χαρακτηριστικά που -σκόπιμα ή από πρόχειρη εξέταση των πραγμάτων- αγνοούν τη βασική ουσία που αναδεκνύει το Κ.Κ.Ε. ότι δηλαδή: " Η εξίσωση του θύματος με το θύτη που επιχειρείται από τον Ρίχτερ, αποτελεί κύριο εκφραστή της επίσημης ιδεολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η ίδια λογική με την οποία ο φασισμός, ότι πιο απάνθρωπο και βάρβαρο έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα, εξισώνεται με τον κομμουνισμό, με αυτούς δηλαδή που τσάκισαν το ναζισμό και το φασισμό και απελευθέρωσαν τους λαούς της Ευρώπης".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Dear friend,
Give a friend the gift of membership to the Cuba Solidarity Campaign (CSC) this year, and not only will you both be supporting the people of Cuba, but they will receive a free book and other goodies too!
Click here to join a friend today with our special Solidarity Membership Gift Pack and free book offer.
With a choice from two beautiful full colour books on Cuba, plus a fabulous music CD, badge, special Che Guevara bag and four copies of the quarterly Cuba Si magazine – giving a friend or colleague the gift of membership of CSC makes a wonderful present and is an important symbol of solidarity with Cuba at the same time.
You can choose either the mouth watering 140 page cookery book ‘A Taste of Cuba’: “A glorious gastronomic tour of Cuba and its culinary history, with easy-to-follow-recipes for authentic dishes illustrated with gorgeous photos, and wonderful original illustrations.”
Or ‘Cuba, Portrait of an Island’ a 92 page hardback photography book with “vibrant and enchanting photographs that capture the spectacular contrasts of lush scenery and historic architecture of the Caribbean’s most fascinating island.”
PLUS Together with your choice of book, the new member will also receive:
• a year’s membership to the Cuba Solidarity Campaign
• a 15 track Cuban music CD
• a metal membership badge
• CubaSí magazine delivered four times a year
• a Cuba greetings card with a personalised message from you
• PLUS the whole gift pack comes wrapped in our popular Che Guevara cotton bag!
The total price for the year’s membership of CSC, the quarterly magazines, all the above gifts and your choice of book is just £20 when you order your Membership Gift today.
Not only do you give a unique and special gift to a friend, you also make a vital contribution to the work of the Cuba Solidarity Campaign in Britain to campaign against the US blockade of Cuba, lobby the British government to build better relations with the island, and break the silence around the case of the Miami Five.
I hope you will support us and give a Solidarity Membership Gift today. It’s a great way to introduce new people to Cuba and the work of CSC, and also a great idea for a present too!
The membership gift pack and book can be sent either directly to you, or we can send it to the new member together with a personalised message from you written in one of our Che greetings cards.
Just click here for details and to buy your Solidarity Membership Gift today.
And remember – we have plenty of other great gift ideas in our online shop, so why not visit us today at shop.cuba-solidarity.org.uk/
Thank you for your support and best wishes
Rob Miller,
Director
Cuba Solidarity Campaign
PS. If you would like your Solidarity Gift Pack to arrive before Christmas Day then please order by Tuesday 16 December.

Ανώνυμος είπε...


Αγαπητέ φίλε,
Δώστε σε ένα φίλο το δώρο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Εκστρατεία Αλληλεγγύης της Κούβας (CSC) του τρέχοντος έτους, και όχι μόνο θα εισαστε και οι δύο που υποστηρίζουν το λαό της Κούβας, αλλά θα λάβετε ένα δωρεάν βιβλίο και άλλα καλούδια πάρα πολά!
Κάντε κλικ εδώ για να ενταξετε ένα φίλο σήμερα στην ειδική μας Μέλους Αλληλεγγύης πακέτο δώρων και δωρεάν προσφορά βιβλίων.
Με μια επιλογή από δύο όμορφα έγχρωμα βιβλία σχετικά με την Κούβα, καθώς και ένα υπέροχο μουσικό CD, σήμα, ειδική τσάντα Τσε Γκεβάρα και τέσσερα αντίτυπα του τριμηνιαίου περιοδικού Κούβα Si - δίνοντας σε ένα φίλο ή συνάδελφο το δώρο των μελών του CSC κάνετε ένα υπέροχο δώρο και είναι ένα σημαντικό σύμβολο της αλληλεγγύης με την Κούβα την ίδια στιγμή.
Μπορείτε να επιλέξετε είτε το μαγειρικη για το στόμα 140 σελίδες μαγειρικής βιβλίο «Μια γεύση της Κούβας»: «Μια υπέροχη γαστρονομική περιήγηση της Κούβας και γαστρονομική ιστορία της, με εύκολες στη συνέχεια συνταγές για αυθεντικά πιάτα που απεικονίζονται με εκπληκτικες φωτογραφιες, καθώς και την υπέροχη πρωτότυπη εικονογράφηση ".
Ή «Κούβα, Πορτρέτο του ένα νησί», ένα 92 σελίδες βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο φωτογραφίες βιβλίο με "ζωντανες και γοητευτικες φωτογραφίες που αιχμαλωτίζουν τις θεαματικές αντιθέσεις από το καταπράσινο τοπίο και την ιστορική αρχιτεκτονική του πιο όμορφο νησιου της Καραϊβικής."
PLUS Μαζί με την επιλογή σας για βιβλίο, το νέο μέλος θα λάβει επίσης:
• ενός έτους ένταξη στην Εκστρατεία Αλληλεγγύης Κούβα
• 15 κομμάτιακουβανέζικη μουσική CD
• ένα σήμα των μελών από μέταλλο
• περιοδικό CubaSí που παραδίδεται τέσσερις φορές το χρόνο
• μια κάρτα με χαιρετισμούς από Κούβα με ένα εξατομικευμένο μήνυμα για εσάς
• ΣΥΝ ολόκληρο το πακέτο δώρων έρχεται τυλιγμένο σε δημοφιλή Τσε Γκεβάρα βαμβακερή τσάντα μας!
Το συνολικό τίμημα για την φετινή μελών του CSC, τα τριμηνιαία περιοδικά, όλα τα παραπάνω δώρα και της επιλογής σας βιβλίο είναι μόλις £ 20, αν η παραγγελία σας Μέλους δώρων γινει σήμερα.
Όχι μόνο δεν θα δώσετε απλως ένα μοναδικό και ξεχωριστό δώρο σε ένα φίλο, μπορείτε επίσης να κάνετε μια σημαντική συμβολή στο έργο της Εκστρατείας Αλληλεγγύης της Κούβας στη Βρετανία για την εκστρατεία ενάντια στον αποκλεισμό των ΗΠΑ στην Κούβα, πιεζεται την βρετανική κυβέρνηση να βελτιώσει τις σχέσεις της με το νησί , και να σπάσει τη σιωπή γύρω από την υπόθεση των Μαϊάμι Πέντε.
Ελπίζω ότι θα μας υποστηρίξετε και να δώσετε μια αλληλεγγύη Μέλους δώρο σήμερα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εισάγουμε νέους ανθρώπους στην ιδεα της Κούβας και το έργο του CSC, και επίσης μια μεγάλη ιδέα για δώρο για εσας!
Το πακέτο δώρου των μελών και του βιβλίου μπορούν να απευθύνονται είτε απευθείας σε εσάς, ή μπορούμε να το στείλουμε στο νέο μέλος μαζί με ένα εξατομικευμένο μήνυμα από εσάς γραμμένο σε μία από τις κάρτες μας με του Τσε χαιρετισμούς.
Απλά κάντε κλικ εδώ για λεπτομέρειες και να αγοράσετε Αλληλεγγύης Μέλους δώρων σας σήμερα.
Και να θυμάστε - έχουμε πολλές άλλες μεγάλες ιδέες για δώρα στο online κατάστημά μας, οπότε γιατί να μην μας επισκέπτεσται σήμερα στο shop.cuba-solidarity.org.uk/
Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας και τις καλύτερες ευχές
Rob Miller,
διευθυντής
Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Κούβα
ΥΓ. Αν θα θέλατε Αλληλεγγύης πακέτο δώρων να φτάσει πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων, τότε παρακαλούμε να παραγγείλετε την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου.