Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Δευτερα 23 Φεβρουαριου 2015


ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΉΣ ΧΆΡΙΣΕ ΧΡΈΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΊΑ – ΤΟ ΞΈΧΑΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΆΣ, ΤΟ ΞΈΧΑΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΤΣΊΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΆΚΗΣ; Αυτήν την ιστορική φωτογραφία την αφιερώνουμε στον Γερμανικό Λαό αλλά και στην κυβέρνηση του Σύριζα, στον κ. Τσίπρα και στον κ. Βαρουφάκη, αλλά και στις προηγούμενες προδοτικές κυβερνήσεις που πέρασαν από την χώρα μας αυτά τα 5 χρόνια για να νικήσουν την λήθη τους… https://archive.today/aGEZS#selection-111.1-111.109
Τι λέτε βρε βόδια, αμόρφωτα στουρνάρια, μου θέλετε και ιστορικούς παραλληλισμούς. Ποιο 1953 χάρισε ποιος Καραμανλής ποια χρέη σε ποιους Γερμανούς;;; Κάνουν κι αφιέρωση τη φωτογραφία τα κούτσουρα τα απελέκητα, που όλοι μαζί ζήτημα να έχουν διαβάσει 1,5 βιβλίο, και που είναι τόσο αστοιχείωτοι, που ούτε που μπορεί κανείς να τους προτείνει π.χ. "διαβάστε εκείνο, θα σας κάνει καλό". Αυτοί και τον λογαριασμό της ΔΕΗ, που λέει και το ανέκδοτο, να προσπαθήσουν να διαβάσουν (όχι ότι θα τον καταλάβουν κιόλας), καλό θα τους κάνει.
To 1951-1952 (η διάσκεψη κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο) είχαμε κυβέρνηση Πλαστήρα (καμία σχέση ο Καραμανλής) κι απ' τον Νοέμβριο του 1952 και μετά είχαμε κυβέρνηση Παπάγου, με τον Καραμανλή Δημοσίων Εργων (καμία σχεση με διεθνή ζητήματα) και τον Αβέρωφ πουθενά. Αρα η φωτογραφία είναι από τις μεταγενέστερες συμφωνίες 6-7 χρόνια μετά.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Οι κυβερνήσεις οφείλουν να κάνουν την πεζοπορία και την ποδηλασία ασφαλή
Η ταχεία οικονομική ανάπτυξη σε πολλές χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος έχει οδηγήσει σε αυξημένη αυτοκίνηση. Από το 2007, έχει υπάρξει μια παγκόσμια αύξηση του αριθμού των μηχανοκίνητων οχημάτων κατά 15%. Σε ολόκληρο τον κόσμο, υπάρχουν τώρα πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια καταγεγραμμένα οχήματα-47% των οποίων είναι σε υψηλού εισοδήματος χώρες, 52% στις μέσου εισοδήματος χώρες και 1% στις χώρες χαμηλού εισοδήματος. Οι μέσου εισοδήματος χώρες εμφανίζουν την πιο ραγδαία αύξηση της μηχανοκινησης και τώρα έχουν περισσότερο από το ήμισυ των παγκόσμια καταγεγραμμένων οχημάτων, σε σύγκριση με το 39%, μόλις πριν από τρία χρόνια. Με την αύξηση της αυτοκίνησης, οι κυβερνήσεις πρέπει να εξισορροπήσουν την επιθυμία τους για αύξηση της κινητικότητας με την διασφάλιση της ασφάλειας των χρηστών των δρόμων που βρίσκονται μέσα- όπως και έξω-από τα μηχανοκίνητα οχήματα. Ο αυξανόμενος αριθμός των μηχανοκίνητων οχημάτων κάνει τους δρόμους πιο επικίνδυνους για εκείνους τους χρήστες του δρόμου που χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς-ιδίως για κείνους που περπατούν, ποδηλατούν και χρησιμοποιούν μοτοσικλέτες. Στον σχεδιασμό των έργων οδοποιίας, υπήρξε ανεπαρκής προσοχή στην πρόληψη των αρνητικών επιπτώσεων της μηχανοκίνησης που πέφτουν πιο βαριά πάνω στους πιο εκτεθιμένους σε κίνδυνο χρήστες του οδικού δικτύου. Για παράδειγμα, καινούριοι πολλαπλών λωρίδων δρόμοι κατασκευάζονται διχοτομόντας κοινότητες χωρίς να παρέχουν ασφαλείς διαδρομές και διαβάσεις για τους πεζούς, χαμηλότερα όρια ταχύτητας, ή αποκλειστικές λωρίδες για τους ποδηλάτες. Στην πραγματικότητα της ταχείας αύξησης της μηχανοκίνησης παγκόσμια, οι κυβερνήσεις πρέπει να εργαστούν για την αύξηση της ασφάλειας και της κινητικότητας για όλους τους χρήστες του δρόμου, ιδιαίτερα για τους πιο εκτεθιμένους σε κίνδυνο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μίκης Θεοδωράκης: Αλέξη, πες «Όχι» στο «Nein» του Σόιμπλε
Επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Αλέξη Τσίπρα
Μετά το κείμενο του Μανώλη Γλέζου που ζητούσε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, τις ενστάσεις της Σοφίας Σακοράφα, ο Μίκης Θεοδωράκης δημοσίευσε την Κυριακή το βράδυ ένα κείμενο στο οποίο σχολιάζει τις ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις.
Ο Μ.Θεοδωράκης καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να επιστρέψει το «ΝΕΙΝ» του Σόϊμπλε με ένα δικό μας «ΟΧΙ». Διαβάστε το κείμενο:
«Διάβασα σήμερα (Κυριακή 22 Φεβρουαρίου) το άρθρο του Δελαστίκ με τίτλο «Τους έλιωσαν οι Γερμανοί!» (ιστοσελίδα «ΠΡΙΝ», 21.2.2015), που επιβεβαιώνει τις αντιρρήσεις μου για τη συμμετοχή της ΣΠΙΘΑΣ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012, γιατί όπως είχα δηλώσει τότε, πίστευα ότι ο στόχος για μια Κυβέρνηση της Αριστεράς μέσα στον υπάρχοντα συσχετισμό δυνάμεων αποτελεί πράξη τυχοδιωκτική τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για την ίδια την Αριστερά. Η εικόνα που σχηματίζει κανείς απ’ αυτό το άρθρο είναι εκείνη του άτυχου εντόμου που από λάθος πέφτει στα δίχτυα της αράχνης ανήμπορο να αντιδράσει και να σωθεί.
Όπως είναι γνωστό, από την εποχή που τέθηκε η προοπτική του ευρωπαϊκού προσανατολισμού για τη χώρα μας, υπήρξα ο μοναδικός αριστερός ευρωπαϊστής, όταν οι άλλοι (ΠΑΣΟΚ και σύμπασα η Αριστερά) την θεωρούσαν -μαζί με το ΝΑΤΟ, φυσικά- Συνδικάτο του εγκλήματος («ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο»). Τότε όμως είχαμε να κάνουμε με μια διαφορετική Ευρώπη, στον αντίποδα της σημερινής. Όταν η Ευρώπη άρχισε να παίρνει τη σημερινή της μορφή, ήταν φυσικό να αλλάξω κι εγώ τη στάση μου απέναντί της και να συνδέσω το σημερινό αρνητικό της πρόσωπο με τις αδικίες, τις προσβολές και τα εγκλήματα που έχει διαπράξει η Ευρώπη ενάντια στον λαό μας στους δύο τελευταίους αιώνες και να θέσω στον εαυτό μου το ερώτημα: «Ως ποιο βαθμό, ως ποιο σημείο θα πρέπει να είμαστε υποχρεωμένοι να εισπράττουμε προσβολές, απειλές και πάσης φύσεως εγκλήματα από μια Ευρώπη στην οποία δεσπόζουν οι Τράπεζες και τα συμφέροντα της Γερμανίας, που έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχη δύναμη με ακόρεστες ορέξεις και με στόχο της υποταγή των λαών της Ευρώπης στη θέλησή της;». Η απάντησή μου ήταν: «Φτάνει πια!». Το πρόβλημα όμως ήταν, με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε το «ΝΕΙΝ» του Σόϊμπλε με ένα δικό μας «ΟΧΙ». Όποιος έχει διαβάσει την ομιλία μου στην Ακαδημία Αθηνών («Η μόνη λύση»), θα δει μεταξύ άλλων ότι ο Λαός μας που ζει πάνω στο πετσί του τις προσβολές των «Φράγκων», όπως ο ίδιος ονομάζει τους κυρίαρχους δυτικοευρωπαίους και τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, ξεσηκώνεται -στην ουσία επαναστατεί- πολύ δύσκολα. Κι αυτό γιατί οι «Φράγκοι», από την εποχή των Βαυαρών, φρόντισαν να σχηματίσουν ένα κοινωνικό-οικονομικό-πολιτικό σύστημα που τους εκπροσωπεί 100%, με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο του Λαού μας σε όλους τους τομείς και με όλα τα μέσα, ενώ παράλληλα έχει διαμορφώσει ένα Σύστημα Εξουσίας Εκφοβισμού και Ελέγχου (Στρατός, Αστυνομία, Κράτος, ΜΜΕ κ.λπ.) με σκοπό να τον διαμορφώνει, δηλαδή να τον παραμορφώνει στα πλέον ευαίσθητα σημεία του, δηλ. στη σκέψη του, τις συνήθειές του, το ήθος του εξουδετερώνοντας την ιστορική και πολιτική του μνήμη, γεγονός που στην ουσία δημιουργεί ένα καθολικό δέος και μια πλήρη εγκατάλειψη κάθε αντίθετης προς το Σύστημα ιδέας κι ακόμα πιο πολύ, πράξης.
Σήμερα με τα Μνημόνια οι Φράγκοι κατόρθωσαν να πτοήσουν περισσότερο ακόμα και από την γερμανική κατοχή τους συμπατριώτες μας. Να όμως που ο Λαός μας ξεσηκώθηκε μετά το πρώτο Μνημόνιο με τη μορφή μεγάλων και συνεχών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Λίγο πιο πριν, τον Δεκέμβρη του 2010, έγινε η ομιλία μου στο «Ίδρυμα Κακογιάννη». Τι δήλωσα τότε; Ότι αποβλέπω σε ένα Κίνημα Ιδεών. Στη συνέχεια, μετά από την ξαφνική ανάπτυξη της ΣΠΙΘΑΣ, ενέδωσα στις πιέσεις για τη δημιουργία πολιτικής κίνησης με οργανώσεις κ.λπ. Αυτό ήταν το μεγάλο μου λάθος και το ομολογώ. Τα γεγονότα είναι γνωστά και είναι περιττό να επανέλθω. Όμως οι αρνητικές εξελίξεις που ακολούθησαν, μου δίνουν το δικαίωμα να πω ότι η αρχική μου άποψη, δηλαδή το Κίνημα Ιδεών, ήταν ορθή. Τόσο ορθή, ώστε σήμερα να επανέρχεται δριμύτερη, θα έλεγα, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που φανερώνουν ότι ο Λαός μας αγνοεί ή θέλει να αγνοεί το παρελθόν, ενώ για το παρόν και για το μέλλον είναι παγιδευμένος από την … γοητεία του Συστήματος, που όπως είπα -σύμφωνα με το άρθρο του Δελαστίκ- αυτή η γοητεία οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην αγκαλιά της αράχνης. Και όμως, υπάρχει ελπίδα. Κι αυτή είναι να βρουν οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ τη δύναμη να πουν έστω και τώρα «ΟΧΙ» στο «ΝΕΙΝ» του Σόιμπλε. Να οχυρωθούν στην εθνική νομιμότητα που τους προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή και να στραφούν αποφασιστικά στον Λαό και στον Εθνικό μας Πλούτο, που κακώς –πολύ κακώς- τον αγνοούν επιδεικτικά. Οχυρωμένοι πίσω από τη δύναμη του Ενωμένου Λαού να προτείνουν Κοινοπραξίες για την αξιοποίηση του Εθνικού μας Πλούτου με αντάλλαγμα οικονομικές συμφωνίες που θα μας απαλλάξουν μια για πάντα από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των δανειστών μας.
Θα πρέπει όμως, για να ξεκινήσουν αποφασιστικά, να καταργήσουν άμεσα όλα τα μέτρα των Μνημονίων ξεκινώντας από την αποκατάσταση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, για την οποία δεν άκουσα ως τώρα να γίνεται λόγος. Αγαπητέ Αλέξη, μου έγραψες πριν λίγες μέρες ότι είστε έτοιμοι να ματώσετε. Με τα μέτρα που σου προτείνω, δεν πρόκειται να ματώσετε ούτε εσείς ούτε ο Λαός μας. Θα περάσουμε ίσως δύσκολες μέρες μαζί αλλά σκέψου ότι ζούμε στο 2015 και όχι σε εκείνες τις σκοτεινές και επώδυνες εποχές που οι ξένοι και ντόπιοι εξουσιαστές μας αλώνιζαν ανεμπόδιστα, γιατί δεν υπήρχε απέναντί τους δύναμη ικανή να τους σταματήσει. Σ’ αυτόν τον νέο δρόμο που σου προτείνω, δεν θα ΄μαστε μόνοι μας. Ο παγκόσμιος χάρτης έχει αλλάξει. Η διεθνής κοινή γνώμη είναι μαζί μας. Και στο κάτω-κάτω κανείς, ούτε η Ευρώπη, δεν μας εμποδίζει (νομικά εννοώ) να συνάπτουμε οικονομικές συμφωνίες προς το συμφέρον της χώρας μας.
Αθήνα, 22.2.2015
Μίκης Θεοδωράκης»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
72 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ!... Σαν σήμερα...
Στα 72 χρόνια από την ίδρυση, στις 23 Φεβρουαρίου 1943, της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων, της θρυλικής ΕΠΟΝ, της μεγαλύτερης και πιο σημαντικής νεολαιίστικης οργάνωσης στην Ελλάδα του 20ού αιώνα.
Στη σύσκεψη για την ίδρυση της ΕΠΟΝ, που έγινε στην Οδό Δουκίσσης Πλακεντίας στους Αμπελόκηπους πήραν μέρος οι εξής Οργανώσεις: Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ), Αγροτική Νεολαία Ελλάδος, Ενιαία Εθνικοαπελευθερωτική Εργατοϋπαλληλική Νεολαία, Ενιαία Μαθητική Νεολαία, Ένωση Νέων Αγωνιστών Ρούμελης, Θεσσαλικός Ιερός Λόχος, Λαϊκή Επαναστατική Νεολαία, Λεύτερη Νέα, Σοσιαλιστική Επαναστατική Πρωτοπορία Ελλάδος, Φιλική Εταιρεία Νέων, Αντιπροσωπεία του ΕΑΜ Νέων Μακεδονίας, Πελοποννήσου και τα μέλη της ΚΕ του ΕΑΜ Νέων, Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου των φίλων της Νέας Γενιάς. Πάνω από 35.000 ΕΠΟΝίτες και ΕΠΟΝίτισσες κατατάχθηκαν και πολέμησαν στις γραμμές του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ) στα βουνά, στις πόλεις, στον Εφεδρικό ΕΛΑΣ και στις βοηθητικές υπηρεσίες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την ώρα που ο ελληνικός λαός «θυσιάζεται» πληρώνοντας φόρους και χαράτσια, σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος φορολογείται ελάχιστα για τα εισοδήματα του. Τα εκκαθαριστικά της εφορίας που φέρνει στη δημοσιότητα το Παρόν, αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπαδήμος, από το 2004 έως το 2011 εισέπραξε ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, συνολικά 2.238.484,09 ευρώ και πλήρωσε φόρο μόλις 511
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το φορτίο με τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες από το Κομπάνι ξεκίνησε το ταξίδι του! 13 τόνοι τροφίμων, 124 μεγάλες κούτες φαρμάκων, 1000 κουβέρτες και 1400 συσκευασίες με είδη προσωπικής υγιεινής βρίσκονται καθοδόν.
Ειμαι πολυ συγκινημένη και περιφανη για ολο αυτο .Η ανθρωπιστική βοήθεια για το Κομπανι πήρε τον δρόμο της. Την τριτη θα συναντήσουμε την νταλίκα εκεί για να αρχίσουμε την διανομή. Η Αλλυλεγγυη ειναι ο μόνος δρόμος των λαών...Ειμαι σίγουρη γι αυτο. Καταυλισμός προσφύγων από το Κομπάνι - Μαθητές, Έλληνες και Κούρδοι δάσκαλοι τραγουδούν και χορεύουν
https://www.youtube.com/watch?v=1Ag24_JBj2M
Καμπάνια αλληλεγγύης για τους πρόσφυγές από τη Ροζάβα Εκπαιδευτικά σωματεία Ελλάδας
Η αποστολή των εκπαιδευτικών σωματείων στους προσφυγικούς καταυλισμούς της νότιας Τουρκίας-Κουρδιστάν, επισκέφτηκε την Κυριακή 21/2 τον καταυλισμό των Γεζιντί, προσφύγων από την περιοχή Σενγκάλ του Ιράκ , που φτιάχτηκε με τη φροντίδα του δήμου στο Ντιγιάρμπακιρ, την «πρωτεύουσα» του Κουρδιστάν. Ο πληθυσμός της Σενγκάλ υπέστη γενοκτονία από τους ισλαμοφασίστες του ISIS: καταστροφή των χωριών, χιλιάδες δολοφονίες, βιασμοί και σκλαβοπάζαρα για 3000 γυναίκες.
22/2/2015
Σε προσφυγικούς καταυλισμούς Κούρδων από το Κομπάνι η ελληνική αντιπροσωπεία από χθες Σαββατο Έφτασε στους προσφυγικούς καταυλισμούς στην περιοχή του Σουρούτς της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες άνθρωποι από το ηρωικό κουρδικό Κομπάνι της Συρίας, η αντιπροσωπεία ελλήνων δασκάλων, συνδικαλιστών από τα εκπαιδευτικά σωματεία. Η αντιπροσωπεία των σωματείων της εκπαίδευσης, πέρασε από την Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε με τους συναδέλφους του συνδικάτου εκπαιδευτικών της Τουρκίας Egitim Sen, με την συνεργασία του οποίου οργανώθηκε η αποστολή αλληλεγγύης και συγκέντρωσης μεγάλης ποσότητας ειδών πρώτης ανάγκης (φαγητό, ρουχισμός, κ.α.). Στη συνέχεια, η ελληνική αποστολή κατευθύνθηκε προς τα Τουρκο-Συριακά σύνορα όπου βρίσκονται οι προσφυγικοί καταυλισμοί των Κούρδων από το Κομπάνι και την περιοχή της Ροζάβα. Συγκινητικές ήταν οι επαφές και οι πρώτες επισκέψεις των μελών της αποστολής στην περιοχή. Στα σχολεία, μαζί με δασκάλους του καταυλισμού και παιδιά, πραγματοποιήθηκε τελετή. Μαθητές, Έλληνες και Κούρδοι δάσκαλοι τραγούδησαν και χόρεψαν: «Ζήτω η αντίσταση στο Κομπάνι». Περιοδεία έγινε σε γειτονιές της πόλης και στις σκηνές των προσφύγων, ενώ θερμή ήταν η συνάντηση με τους κούρδους και εθελοντές δασκάλους της περιοχής. Από τη συζήτηση με την Fayza Abdi, αντιπρόεδρο του Λαϊκού Συμβουλίου του Κομπάνι: “Στη Ροζάβα κάθε απόφαση παίρνεται μέσα από συνελεύσεις, όπου συμμετέχουν όλοι, ανεξάρτητα φύλου και εθνικότητας, συζητούν και διαμορφώνουν άποψη. Δεν είναι κάτι δύσκολο, είναι εύκολο και είναι αληθινό. Είναι πράξη. Εμείς δεν θα αφήσουμε να μας πάρουν πίσω την ελευθερία και τη δημοκρατία που κερδίσαμε!» «Δεν άφησαν τίποτα! Τα κατέστρεψαν όλα! Θέλουμε να γυρίσουμε στον τόπο μας.» Μαζί με δασκάλες από το Κομπάνι που ήρθαν να διδάξουν εθελοντικά στα παιδιά των καταυλισμών: Η αποστολή συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες και θα υπάρξουν νέες ανταποκρίσεις. Πίσω μας το ελεύθερο Κομπάνι!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελενα Ακριτα.- Όταν ο πρεσβευτής της Γερμανίας ΤΟΛΜΑΕΙ να ζητήσει αποπομπή έλληνα υπουργού (Βαρουφάκη) από εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση - τότε μια Ανάσα Αξιοπρέπειας δεν φτάνει. Μια Ανάσα στις πλατείες δεν είναι αρκετή... Όχι για έναν λαό που, τόσα χρόνια, εισπνέει τις τοξικές ουσίες της υποτέλειας και της ταπείνωσης. Μήπως κι ο πρεσβευτής μας στο Βερολίνο να ζητήσει άμεση αποπομπή του Σόιμπλε; Αίσχος!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το MEGA θα το σκεφτεί πολύ να ξανακαλέσει τον Σφακιανό βουλευτή Πολάκη
Την πάτησαν άγρια στο μέγκα σαββατοκύριακο καλώντας τον Σφακιανό βουλευτή του Σύριζα Π.Πολάκη.
Τον διακόπτει ο Αναγνωστάκης του mega για να τον ρωτήσει τι ακριβώς εννοεί με το "να τα ξαναπούμε αλλιώς" και παίρνει την απάντηση που ενοχλεί την διαπλοκή και παίρνει φωτιά το πάνελ μη αφήνοντας τον Πολάκη να ολοκληρώσει τις προτάσεις του. Πολάκης:"4 μήνες είναι υπεραρκετοί για να κάνουμε...χωρίς πρόβλημα ρευστότητας και bank run το οποίο και ο συνομιλητής μου(Άδωνις) μαζί με τον πρόεδρο της ΝΔ καλούσαν τον κόσμο να προχωρήσει σε αναλήψεις...4 μήνες είναι υπεραρκετοί για: 1.Να ζητήσουμε από την Γερμανία να μας δώσει τον Χριστοφοράκο για να αποκαλύψει στο δικαστήριο σε ποιους τα "έχωσε" 2.Να πάρουμε τον κατάλογο των εμβασμάτων από την τράπεζα της Ελλάδας,τον οποίο φυλάει στην αγκαλιά του ο Στουρνάρας,και να δούμε ποιοι έβγαλαν 350 δις από το 2000 μέχρι το 2011 3.Να προχωρήσουμε σε δημοπράτηση των αδειών των συχνοτήτων των καναλιών και του Δικού σας,να δούμε τα χρέη που έχουν,γιατί εμένα για 5 χιλιάρικα δεν σταματούν να με ενοχλούν αλλά το δικό σας κανάλι το MEGA ή τον ΑΝΤ1 με τα υπέρογκα χρέη δε νομίζω να σας ενοχλούν. Οι 4 μήνες είναι αρκετοί για να εφαρμόσουμε ένα μνημονιακό μέτρο που είναι η φορολόγηση 20% των διαφημίσεων στα κανάλια. Μεταξύ των άλλων στις συνεχιζόμενων διακοπές ο Χασαπόπουλος λέει :"απειλείται τις επιχειρήσεις" και ο Πολάκης απαντά:"εσείς απειλείται 4 χρόνια κάθε βράδυ την ελληνική κοινωνία" Στο δεύτερο μέρος αρπάχτηκαν με τον Άδωνι και σε κάποιο σημείο τον έκοψαν για να μπορέσει μόνος του ο Άδωνις να αναπτύξει ανενόχλητος τους γκαιμπελισμούς του.Αξίζει το σημείο που ο Πολάκης συνεχίζει τον καταλογισμό των 4 μηνών για να εφαρμόσει η κυβέρνηση την εξυγίανση στο χώρο της Υγείας. Παυλος Πολακης: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ MEGA. Μόλις είδαν οτι δεν τα βγάζουν πέρα ,μόλις άκουσαν αλήθειες ,μόλις έθιξα τα κανάλια και την παραοικονομία στην υγεία,ΘΙΧΤΗΚΑΝ τα πουλημένα τομαρια και με έκοψαν για να μιλάει μόνο του το γκρουπουσκουλο της φασιστικής συνιστώσας της Νέας Δημοκρατίας,ο Αδωνις
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Financial Times 22/2/2015: Δεν υπάρχουν μέτρα λιτότητας στην λίστα Βαρουφάκη που θα σταλθεί αύριο
Η εφημερίδα Financial Times αναφέρει πως η λίστα που θα στείλει ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης την Δευτέρα προς έγκριση θα περιλαμάνει μεταρρυθμίσεις «κυρίως δομικής φύση» και δεν θα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για προβλέψεις όσον αφορά την αύξηση των εσόδων ή την μείωση των εξόδων Κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στην εφημερίδα θα πρόκειται για μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου σε καύσιμα και τσιγάρα, μέτρα από τα οποία θα μπορούσαν να υπάρξουν έσοδα της τάξης των 2-2,5 δισ. ευρώ για το 2015, όπως εκτιμά η κυβέρνηση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αν προτάσεις από την μεριά της Ελλάδας δεν κριθούν επαρκείς τότε θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Eurogroup την Τρίτη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παυλος Πολακης
Οσο κι αν φαινεται παραξενο τωρα μονο,ξαναβλεποντας την εκπομπη ακουσα τις εκφρασεις περι λαχαναγορας και ηθους αριστερου βουλευτη που ειπε αυτο το τσουλοπανο ο αναγνωστακης .Απο μια αποψη καλυτερα γι αυτους που δεν ημουν στο στουντιο στην αθηνα αλλα στον οτε στα χανια .Απο μια αλλη κριμα που δεν το ακουσα απο το ακουστικο και ηξερα εγω να του απαντησω περι αξιας και ηθους ,επιστημονικου και κοινωνικου , δικου μου δικου του και του γκεσταμπιτο βιβλιοπωλη
Σχολιο.- Και να θέλατε να απαντήσετε σιγά μην σας άφηναν τα παπαγαλάκια. Σχολιο.- Εδώ συγχυζόμαστε εμείς που είμαστε απλοί ακροατές της εκπομπής, γι' αυτό εγώ προσωπικά, έχω να δω την εκπομπή τους τουλάχιστον 4 χρόνια. Πόσο περισσότερο συγχύστηκες εσύ επομένως που ήσουν άμεσα εμπλεκόμενος στη συζήτηση με όλον αυτόν το δημοσιογραφικό συρφετό και τον Άδωνι που μόνο που τον βλέπεις παθαίνεις υστερία. Πού να εμπλακείς μαζί του σε κουβέντα. Τα νεύρα γίνονται τσατάλια Σχολιο.- ειπα κι εγω τι συμβαινει και δεν παιρνει 'αναποδες' ο Πολακης....μεγαλες προσβολες....πρεπει να κλεισει το χαζοκαναλο... Σχολιο.- Παύλο, αναλογίσου τι σκατάνθρωπους είχες απέναντί σου, και κατάλαβε πως και οι 3 μαζί, δεν κάνουν μισό πολακη. Μιλάμε για μπουμπουκο και χασαποπουλο. Ο ένας πιο γλοιώδης πο τον αλλο.... Σχολιο.- Και όμως γιατρέ δε χρειάστηκε να απαντήσεις γιατί ο κόσμος που είδε την εκπομπή έβγαλε τα συμπεράσματα του. Είδε για άλλη μια φορά το ήθος και το ύφος τους...Αυτά που είπες άγγιξαν το λαό, φάνηκαν πρωτόγνωρα, μα ήταν τόσο αληθινά και τόσο αντρίκια!! Σχολιο.- ΕΓΩ ΘΑ ΘΕΛΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΥΛΟ ΝΑ ΣΑΣΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ....ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΑΝΑΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΘΑ ΧΑΝΕ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΡΟΙΑ....ΠΑΡΑ ΗΤΑΝ ΤΡΥΠΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΤΟΥΣ ΤΟ "ΜΕΓΚΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ" Κ ΣΑ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΚΑΚΑΡΙΖΑΝΕ Κ ΛΕΓΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΝ ΑΠΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΟΥ ΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.... ΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΟΙ???ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ....Η ΜΙΣΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ....
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δολοφονική – ρατσιστική επίθεση οδηγού Ι.Χ. σε ποδηλάτη
Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν στο Κόκκινο τη δολοφονική – ρατσιστική επίθεση οδηγού Ι.Χ. εναντίον μετανάστη επειδή τον εμπόδιζε να αναπτύξει ταχύτητα. Ο ποδηλάτης διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Βούλας σύμφωνα με το ΕΚΑΒ. Το συμβάν διαδραματίστηκε στη λεωφόρο Καλυβίων – Λαγονησίου στο 41ο χιλιόμετρο το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες οδηγός ιδιωτικού επιβατικού οχήματος, SMART, κατέβηκε από το όχημά του και επιτέθηκε απρόκλητα με λοστό σε ποδηλάτη αφήνοντάς τον χτυπημένο στην άσφαλτο. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο της λεωφόρου το ανώτατο επιτρεπτό όριο ταχύτητας είναι 30χλμ/ώρα. Στο σημείο έσπευσαν η τροχαία και το ΕΚΑΒ. Ο ποδηλάτης διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Βούλας, στη νευροχειρουργική κλινική.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
αν ο Γλέζος έκανε γνωστή την πρόθεσή του να κατεβάσει την σημαία από την ακρόπολη, Ζουγανέλληδες και χαρυνκλήδες θα τον έλεγαν ανεύθυνο που θέλει να εξοργίσει τους Γερμανούς την ώρα που θα μπορούσαμε να έχουμε μια συμβιβαστική συνύπαρξη....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι άλλος αγανακτισμένος με τον Γλέζο!
Μετά τον Χάρρυ Κλυνν και τον Γιάννη Ζουγανέλη, κι άλλος ένας γνωστός καλλιτέχνης ένιωσε την ανάγκη να κατακεραυνώσει τον Μανώλη Γλέζο. Πρόκειται για τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, που διαπίστωσε ότι ο Γλέζος είναι ένας ναρκισιστής και οι δηλώσεις του δεν αφορούν κανέναν. Είναι εμπόδιο στην εθνική περηφάνεια ο Γλέζος.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Μαδρίτη στους δρόμους: “Όχι στο πολιτικό πραξικόπημα – Όχι στην Τρόικα”
Ενάντια στις πολιτικές λιτότητας της συντηρητικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι διαδήλωσαν την Κυριακή χιλιάδες Ισπανοί στο κέντρο της Μαδρίτης. Συνθήματα και πανό «για την ελευθερία, τα δικαιώματα και τις δημόσιες υπηρεσίες» και ενάντια στο «πολιτικό και οικονομικό πραξικόπημα και την τρόικα» επικράτησαν στη συγκέντρωση, ενώ στα χέρια των συγκεντρωθέντων βρέθηκαν και πλακάτ για την Ελλάδα. Τη συγκέντρωση στήριξαν το ισπανικό κόμμα Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας, η Ενωμένη Αριστερά, η Αντικαπιταλιστική Αριστερά, το ΚΚ Ισπανίας και το περιβαλλοντικό «Έκουο».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ - ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
Στον απόηχο της δήλωσης του μεγάλου μουσικοσυνθέτη ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να πει ένα «όχι» τον Σόιμπλε και να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, οι δύο άνδρες είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία. Ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον Μίκη Θεοδωράκη προκειμένου να τον συγχαρεί για το άρθρο του. Και έγινε σε συνέχεια ανταλλαγής επιστολών μεταξύ των δύο ανδρών. Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Μίκη Θεοδωράκη αύριο το πρωί, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, στις 10:30.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Λάβρος» εναντίον των δυτικών ο Λαβρόφ
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015, 22:15
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τις δυτικές δυνάμεις ότι προσπαθούν να επιβάλουν την ιδεολογία τους στον υπόλοιπο κόσμο. Ειδικότερα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς να τις κατονομάσει, ότι έχουν βυθίσει στο χάος τη Μέση Ανατολή, όπου τροφοδοτούν την άνοδο του εξτρεμισμού για να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους να διευθύνουν τον κόσμο. Κατά την ομιλία του σε ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που οργανώθηκε από την Κίνα, η οποία προεδεύει του Συμβουλίου και με την ευκαιρία της 70ής επετείου από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε την κατάφωρη παραβίαση των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, και ειδικότερα, «της ανεξαρτησίας, της ισότητας των κυρίαρχων κρατών, της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις», προβάλλοντας ως παραδείγματα τις δυτικές επεμβάσεις στη Συρία, την Λιβύη και το Ιράκ. «Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών για την διεύθυνση της πορείας του κόσμου, της κυριαρχίας των πάντων και παντού και της χρήσης της στρατιωτικής βίας κατά μονομερή τρόπο για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων», είπε. «Όλα αυτά έχουν βυθίσει τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στην αστάθεια και το χάος και, σε μεγάλο βαθμό, έχουν δημιουργήσει κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη των εξτρεμισμών», πρόσθεσε. Για όσους «δεν συνεργάζονται, υπάρχουν διάφορες μέθοδοι, ανάμεσά τους η αλλαγή καθεστώτος, η ανοικτή υποστήριξη του αντισυνταγμαιτκού πραξικοπήματος στην Ουκρανία εδώ και έναν χρόνο», υπογράμμισε, καταγγέλλοντας τις μονομερείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γερμανία: Ο ναζιστης Λουτς Μπάχμαν και πάλι στην ηγεσία του Pegida
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015, 23:08
Το γερμανικό ακροδεξιο αντιισλαμικό κίνημα Pegida αποκατέστησε τον πρώην ηγέτη του Λουτς Μπάχμαν, ο οποίος είχε παραιτηθεί τον Ιανουάριο, ανακοινώνοντας την επιστροφή του στην διευθυντική του επιτροπή. Ο ναζιστης Μπάχμαν παραιτήθηκε από την ηγεσία του Pegida στις 21 Ιανουαρίου μετά την απκαλυψη και δημοσίευση στον Τύπο φωτογραφίας του στην οποία ποζάρει ως αδόλφος Χίτλερ και την αποκάλυψη ξενοφοβικών ναζιστικων δηλώσεων για τους πρόσφυγες. Σήμερα, οι ακροδεξιοι Ευρωπαίοι Πατριώτες κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης επιβεβαίωσαν στη σελίδα τους στο Facebook την επιστροφή του ηγέτη τους, σύμφωνα με πληροφορία που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild. Το κίνημα Pegida δεν εξήγησε τους λόγους αυτής της αποκατάστασης, ωστόσο ο ίδιος ο Μπάχμαν παριστανε όπως συνηθιζουν οι ναζι τον αθωο και λεγοντας ψεματα είχε αμφισβητήσει προς την εφημερίδα The Guardian την αυθεντικότητα της επίμαχης φωτογραφίας, λέγοντας ότι στο πρωτότυπό της δεν είχε μουστάκι. Ο Μπάχμαν είχε εξαφανισθεί μετά την παραίτησή του από το Pegida, έλαβε δημοσίως τον λόγο κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πλέον συγκέντρωσης της Δευτέρας, στις 16 Φεβρουαρίου, στη Δρέσδη. Η άτυπη παραμονή του στην ηγεσία του κινήματος οδήγησε στην έξοδο, στις 28 Ιανουαρίου, πέντε στελεχών του Pegida, ανάμεσά τους και της πρώην εκπροσώπου Κατρίν Ερτέλ, σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα ενημέρωσης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Tariq Ali για το διάγγελμα Τσίπρα
Το παρακάτω σχόλιο έκανε ο Tariq Ali σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναδημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. Υπενθυμίζουμε – προς αποφυγή παρεξηγήσεων – ότι ο Tariq Ali ήταν ανάμεσα στους ευρωπαίους διαννοούμενους που στήριξαν αποφασιστικά το ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό, ενώ και προεκλογικά υποστήριξεευθέως τη σημερινή κυβέρνηση.
Είπε λοιπόν ο Tariq Ali: Η δήλωση Τσίπρα δεν είναι καν ευσεβείς πόθοι, είναι ένα σύμπλεγμα ανακριβειών. Ο Σόιμπλε με φαύλη και θριαμβευτική διάθεση, είπε στην ελληνική αντιπροσωπεία ότι αναρωτιέται πώς θα μπορούσε να εξηγήσει αυτή τη συνθηκολόγηση στο λαό της. Η δήλωση Τσίπρα είναι απόπειρα απάτης. Ευτυχώς όμως είναι οι μαλακίες που κάνουν τους πολιτικούς να υπερέχουν. Θα μπορούσαμε να το δούμε ως μια τακτική υποχώρηση, αν ήταν μέρος μιας συνολικής στρατηγικής, αλλά αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει. Μια πιο ειλικρινής δήλωση θα ήταν ως εξής: Η ομιλία που ο Τσίπρας θα έπρεπε να κάνει Προσπαθήσαμε, διαπραγματευτήκαμε ειλικρινά, αλλά ήταν αποφασισμένοι να εκκενώσουν πάνω από τα κεφάλια μας. Πρώτα οι Γερμανοί και, στη συνέχεια, οι οπαδοί τους. Αυτό ήταν ιδιαίτερα ανώμαλο για τον υπουργό Οικονομικών μας, ο οποίος δεν φορούσε το καπέλο του εκείνη την ημέρα. Ήταν στο χέρι του να αποφασίσει. Έτσι δε φέραμε πίσω τίποτα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΥΡΙΟΥΣ: ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
Κύριοι την Κυριακή 22/2 προσκλήθηκα να συμμετάσχω στην εκπομπή σας και αποδέχθηκα την πρόσκληση σας παρά το γεγονός πως η άποψη που έχω για την δημοσιογραφική σας στάση συντάσσεται με την πλειονότητα των πολιτών η οποίοι θεωρούν πως είστε υπέρμαχοι της στρατευμένης δημοσιογραφίας που σκοπό έχει την χειραγώγηση συνειδήσεων. Αποδέχθηκα την πρόσκληση γιατί ήθελα να ακουστεί η άλλη άποψη, αυτή που δεν ακολουθεί δημοσιοσχετίστικες δεοντολογίες και συγκαλυμμένα μισόλογα. Δεν αρνήθηκα την πρόσκληση ακόμα και όταν ενημερώθηκα πως ο έτερος των συνομιλητών μου θα ήταν ο κύριος Γεωργιάδης, ο κύριος εκπρόσωπος της πλέον αμαρτωλής ακροδεξιάς που με την ιδιότητα μου ως γιατρού και πρώην Δημάρχου έχω απόλυτη και τεκμηριωμένη άποψη πως υπήρξε όνειδος για τον χώρο της Υγείας , από τους πλέον υπευθύνους για την εξαθλίωση των Νοσοκομείων, γνωστός σε όλους για την κυνικότητα , το θράσος και την εμπάθεια του. Γνωρίζετε πως συμμετείχα στην εκπομπή με εξ αποστάσεως σύνδεση που δεν μου επέτρεπε να έχω καλή πρόσβαση στον ήχο με αποτέλεσμα να έχω επιστροφή της φωνής μου και να μην ακούω καλά. Εισέπραττα βέβαια στο ακέραιο τον εκνευρισμό σας κυρίως μετά τις δηλώσεις μου σχετικά με την παράνομη λειτουργία του καναλιού σας, όπου με κάθε τρόπο προσπαθούσατε να μου αφαιρέσετε τον λόγο, να διακόπτετε με αιφνίδιες διαφημίσεις και τέλος στην κορύφωση της αμηχανία και της δύσκολης θέσης που περιήλθατε να διακόψετε εντελώς την σύνδεση με τα Χανιά αφήνοντας όλο το χρόνο χωρίς αντίλογο στον εκλεκτό σας μαϊντανό του οποίου η άποψη φιλοξενείται καθημερινά σε όλα τα κανάλια αυξάνοντας του έτσι κατά μια ακόμα μέρα την εικοσάχρονη θητεία του στην τηλεόραση όπως περήφανα ισχυρίστηκε ο γελωτοποιός τηλεαστέρας σας. Παρακολουθώντας εκ των υστέρων όμως το βίντεο είδα δύο σημεία που διέφυγαν της αντίληψης μου κατά την διάρκεια της εκπομπής και αισθάνθηκα πως με κάθε τρόπο πρέπει να αποκαταστήσω. Το ένα σημείο ήταν η στιγμή που ο κ. Αναγνωστάκης απευθυνόμενος σε μένα λέει πως δεν βρισκόμαστε στην λαχαναγορά. Αρχικά και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων έχω να πω ότι τιμώ όλουσ όσους εργάζονται στην λαχαναγορά των οποίων η αυθεντικότητα και η τίμια δουλεία τους πολύ απέχει από τα έργα και τις ημέρες του κ. Αναγνωστάκη, αλλά επειδή εν προκειμένω η φράση χρησιμοποιήθηκε για να καταδείξει την τάχα ανάρμοστη συμπεριφορά μου, αφού όλα όσα έλεγα δεν ήταν της έγκρισης του δημοσιογράφου και των ανθρώπων για τους οποίους βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, έχω να του απαντήσω πως ο καθαρός λόγος, η παρρησία και η εντιμότητα με την οποία έχω επιλέξει να πολιτεύομαι απέχει παρασάγγας από τα δικά του σχολεία που τον εκπαίδευσαν, άριστα ομολογουμένως, στην χάλκευση, στην παραπληροφόρηση και στην δημοσιογραφική ανηθικότητα που υπηρετεί. Το δεύτερο σημείο που επίσης διέφυγε της αντίληψης μου ήταν όταν είπε: αυτό είναι το ήθος αριστερού βουλευτή. Το ήθος κύριε Αναγνωστάκη των αριστερών βουλευτών δεν μπορείτε όχι να το εγκαλείτε, αλλά ούτε καν να το ορίσετε καθώς δεν αναφέρεται σε όσα εσείς έχετε επιλέξει να υπηρετήσετε. Το ήθος των αριστερών βουλευτών βρίσκεται στους αγώνες τους διαχρονικά , στην αέναη προσπάθεια τους για να σταθεί η χώρα στα πόδια της, στην αφοσίωση τους να ανασυρθεί από το χείλος το γκρεμού που οδηγήθηκε με τις υπηρεσίες διεφθαρμένων πολιτικών και διεφθαρμένων δημοσιογράφων που όσο κι αν ψάξετε δεν θα τους βρείτε στον χώρο της αριστεράς. Όταν απευθύνεστε σε μένα κύριε Αναγνωστάκη θα πρέπει αν μη τι άλλο να ήσαστε περισσότερο διαβασμένος για την προσωπική και κοινωνική μου διαδρομή για την οποία εγώ αξιολογήθηκα από τους συμπολίτες μου, ενώ εσείς αμφιβάλλω αν μπορείτε να κυκλοφορείτε στο δρόμο χωρίς να εισπράττεται την απαξίωση σας από τους ανθρώπους. Η καθαρή συνείδηση κύριοι είναι το πιο μαλακό μαξιλάρι κι εγώ κοιμάμαι πολύ εύκολα τα βράδια, εσείς άραγε κοιμάστε? Στοιχειώνουν άραγε τον ύπνο σας οι αδικίες που συντελείτε στο όνομα του κέρδους και της τηλεθέασης? Πιθανά όχι γιατί οι τύψεις απαιτούν συνείδηση
Παυλος πολακης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανιων
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έγραψε ο δημοσιογράφος Τσεκερης της «Αυγής» και του «Κόκκινου», συνέχισε ο Χάρρυ Κλυνν, ακολούθησε ο Ζουγανέλης, το τερμάτισε ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και ως επιστέγασμα της επίθεσης στον Μανώλη Γλέζο έρχεται άρθρο κάποιου Ρόη Παυλόπουλου στην ιστοσελίδα hitandrun.gr. Ο αρθρογράφος δεν ασχολείται με το πολιτικό ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε με τις δηλώσεις του ο Γλέζος. Αυτό τον αφήνει αδιάφορο. Αυτός ψυχολογία κάνει και μάλιστα ψυχολογία αξιώσεων. Χωρίς να τον γνωρίζει τον άνθρωπο, χωρίς να αναφέρεται σε οτιδήποτε άλλο που να σχετίζεται με τη ζωή του, τις συνήθειές του, τις απόψεις του, τις αγωνίες του, ο συντάκτης του hitandrun.gr αποφασίζει να μας ενημερώσει για «το φαντασιακό όφελος του Μανώλη Γλέζου», όπως τιτλοφορείται το απίθανο αυτό άρθρο. Εκεί ο συντάκτης επιδεικνύει τις καταπληκτικές του ικανότητες να πιάνει πουλιά στον αέρα! Βουλωμένο γράμμα διαβάζει, καθώς είναι σε θέση να ξέρει ότι «ο άνθρωπος όταν βρεθεί στο καθοδικό ρεύμα της ζωής, ή που κατακλύζεται από μια γενναιόδωρη κατανόηση ή που ασυνείδητα βγάζει φθόνο γι” αυτό που σιγά σιγά δεν έχει». Άσπρο-μαύρο στην ψυχολογία; Θα τον έβαζαν να τους τα λέει για να σπάνε πλάκα οι ψυχολόγοι, για να μη σου πω και οι αστρολόγοι! Αλλά κι αυτό αδιάφορο για τον συντάκτη! Χαίρεται για την ανακάλυψή του, που θα τη ζήλευαν οι ψυχολογούντες στα τηλεοπτικά μεσημεριανάδικα, και βουρ στον πατσά, να αποδείξει πως ο Γλέζος έκανε τη γνωστή δήλωση γιατί… φθονεί τα νιάτα του Τσίπρα! Να προσληφθεί πάραυτα στο Κόκκινο, να βγαίνει τα μεσημέρια με εκπομπή ψυχολογίας, ο Ρόης! Να σκίσει από ακροαματικότητα ο ραδιοσταθμός. Να πεινάσουν οι μεσημεριανούδες των καναλιών. Τέτοιος ρατσισμός κατά της τρίτης ηλικίας, τόση ασέβεια προς έναν άνθρωπο που συνεχίζει να αγωνίζεται παρά την εξαιρετικά προχωρημένη ηλικία του, τόση κακοποίηση κάθε έννοιας σοβαρού λόγου, μπροστά στην ανάγκη να ειπωθεί ο εξυπνακισμός!…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν θα μπορούσαν να λείψουν, βέβαια, και οι "υπεράνω", οι "αντικειμενικοί". Αυτοί ακούν τους μεν να λένε στους διαφωνούντες να πάνε στο διάολο, τους ζητάνε να "πάνε σπίτι τους", χαρακτηρίζουν "κωλόγερο" τον Γλέζο. Αλλά ακούνε και τους άλλους να διαμαρτύρονται και να μιλάνε για φίμωση της ελεύθερης έκφρασης και για υβριστές. Και οι "υπεράνω", οι "αντικειμενικοί"" δεν παίρνουν θέση. Απλώς, καταδικάζουν και τους μεν και τους δε!...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν ακόμα 20 χωριά από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος
Κούρδοι αντάρτες του YPG/YPJ εξεδίωξαν το Ισλαμοφασιστικό Κράτος από 20 χωριά στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια και ένα κουρδικό πολιτικό κόμμα. Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG, κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας) επιτίθενται ενάντια στο Ισλαμοφασιστικό Κράτος σε συντονισμό με τον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντοφασιστες διεξάγοντας αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από τον Σεπτέμβριο. Τουλάχιστον 12 τζιχαντοφασιστες σκοτώθηκαν στις μάχες και δεν είναι γνωστό αν οι Κούρδοι είχαν απώλειες στις τάξεις τους, προσθέτει το Αποικιακο Παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στη Βρετανία και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών σε όλη τη Συρία. «Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις των YPG τον τελευταίο καιρό» είπε ο Νεουάφ Χαλίλ, εκπρόσωπος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD, το μεγαλύτερο κουρδικό κόμμα στη Συρία). Είναι έτοιμες να πολεμήσουν το Ισλαμοφασιστικό Κράτος όπου κι αν είναι «από την (κουρδική περιοχή της) Ροζάβα έως την υπόλοιπη Συρία». Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος που εχουν εξοπλισει οι αποικιοκρατες επωφελήθηκε από τον μισθοφορικο πόλεμο των αποικιοκρατων που μαίνεται στη Συρία εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια για να καταλάβει μεγάλες εκτάσεις της χώρας, όπως και του Ιράκ και να ανακηρύξει τις περιοχές αυτές σε «χαλιφάτο».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημήτρης Κουφοντίνας και Νίκος Μαζιώτης : Mηνύματα αλληλεγγύης προς τον Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά
Πρόσφατα στη Γαλλία το πολιτικό σύστημα, με προεξάρχουσα τη Μαρίν Λεπέν, διαδήλωσε την πίστη του στις «αξίες της γαλλικής δημοκρατίας». Μαζί τους έσπευσε να συνταχθεί και η μεταμοντέρνα γαλλική (και όχι μόνο) διανόηση, που στο όνομα αυτών των «αξιών» νομιμοποιεί όλες τις γενοκτονίες της γαλλικής άρχουσας τάξης στο εξωτερικό και όλη την κρατική βία και τον εκφασισμό στο εσωτερικό της Γαλλίας. Αυτή η τόσο φλύαρη διανόηση, που απαξιώνει ηθικά κάθε μορφή λαϊκής αντιβίας (είτε πρόκειται για πράξεις εκδίκησης, είτε για ενέργειες των επαναστατικών οργανώσεων που λειτουργούν ιδεολογικά και δημιουργούν συνείδηση), την ίδια ώρα θεωρεί αδιανόητο να υπερασπίσει τα θύματα της γαλλικής άρχουσας τάξης, τόσο έξω όσο και μέσα στη Γαλλία. Ετσι δεν έχει βρει ούτε μια λέξη να πει για τον αγωνιστή της παλαιστινιακής αντίστασης, τον Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά, που παραμένει εδώ και 31 ολόκληρα χρόνια αιχμάλωτος της γαλλικής εξουσίας. Παρακολουθεί με απάθεια και συνένοχη σιωπή το διαρκές βασανιστήριο του σύντροφου Αμπνταλά, σε αυτή την υποκριτική φάρσα που παίζεται ανάμεσα στη δικαστική και την πολιτική εξουσία της Γαλλίας, που εναλλάσσονται στο ρόλο του «καλού» και του «κακού», με το ίδιο πάντοτε αποτέλεσμα: Ο Αμπνταλά να παραμένει όμηρος, προς δόξαν αυτών των περίφημων «αξιών της γαλλικής δημοκρατίας» και του γαλλικού πολιτισμού. Αυτή η διανόηση, που τόσο πρόθυμα παρέχει πιστοποιητικό νομιμότητας στην εξουσία, να μην ξεχνά τα λόγια του Ροβεσπιέρου, ότι άλλα είναι τα κριτήρια των εξουσιών, και άλλα τα κριτήρια των λαών. Και, σύμφωνα με τα κριτήρια των λαών, ο Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά, επί 31 χρόνια έγκλειστος στις γαλλικές φυλακές, αμετανόητος αγωνιστής της παλαιστινιακής υπόθεσης, έχει όλο το δίκιο του κόσμου με το μέρος του. Ο αγώνας του είναι κομμάτι του ίδιου μεγάλου αγώνα των καταπιεσμένων όπου γης, και έχει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας.
Είναι ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη. Ο λιβανέζος επαναστάτης κομμουνιστής Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά έχει συμπληρώσει 30 χρόνια εγκλεισμού στις γαλλικές φυλακές. Ολες οι αιτήσεις αποφυλάκισής του, ακόμη και υπό τον όρο της απέλασης στην πατρίδα του, απορρίπτονται ή οδηγούνται σε ναυάγιο, χάρη στις παρεμβάσεις του αμερικανο-σιωνιστικού λόμπι. Ο σημερινός πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς είναι αυτός που ως υπουργός Εσωτερικών οδήγησε σε ματαίωση την τελευταία απόφαση γαλλικού δικαστηρίου που προέβλεπε την αποφυλάκιση και την απέλαση του Αμπνταλά στο Λίβανο. Στις 5 Νοέμβρη 2014 εκδικαστεικε στη Γαλλία η ένατη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης του λιβανέζου επαναστάτη, και ξανααποριφθηκε, ο ιδιος παραμένει σταθερός στις απόψεις του, δεν λύγισε, δεν προχώρησε σε δηλώσεις μετάνοιας, δεν έβαλε νερό στο κρασί του.