Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Τεταρτη 15 Ιουλιου 2015


Δημοσκόπηση KΑΠΑ Research: 7 στους 10 να ψηφιστεί η συμφωνία από τη Βουλή
Έτσι ακριβώς! Όπως μια μέρα πριν το δημοψήφισμα "έγκυρες δημοσκοπήσεις" έδιναν 50% στο ΝΑΙ και 50% στο ΟΧΙ... Ένας λαός που ψήφισε ΟΧΙ κατά 61,3%, ξαφνικά ανακάλυψε πόσο σωτήριο είναι ένα καινούργιο Μνημόνιο!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
δεν ψωνιζουμε μισο γερμανικο προιον ουτε γι αστειο
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απόφαση βουλευτών Αριστερής Πλατφόρμας: Ψηφίζουμε "ΟΧΙ" και δεν παραδίδουμε την έδρα
Τρί, 14/07/2015 - 23:38
Πριν τις 23:00 τελείωσε η σύσκεψη της Αριστερής Πλατφόρμας. Οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας θα ψηφίσουν "ΟΧΙ" στη νέα συμφωνία ενώ δεν θα παραδώσουν την έδρα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Λαφαζανης, ο Στρατόυλης, ο Λεουτσακος, ο Λαπαβίτσας, ο Χούντας, ο Σταθας, και ο Ήσυχος Οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας δεν σκοπεύουν να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε να προωθήσουν με την στάση τους όσους επιδιώκουν την διάσπαση του κόμματος. Στην συζήτηση έγινε λόγος για τις εναλλακτικές λύσεις που θα υπάρξουν εάν βγει η χώρα από το ευρώ. Τονίστηκε πως η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά της νέας συμφωνίας. Παράλληλα υπενθυμίζουμε, πως με ανακοίνωσή τους έκαναν γνωστό, πως θα ψηφίσουν "ΌΧΙ" οι βουλευτές Μιχελογιαννάκης, Σωτηρίου, Κοδέλας και Δέσποινα Χαραλαμπιδου. Καθαρό «όχι» αναμένεται να ψηφίσουν οι βουλευτές που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα στα νέα σκληρά μέτρα κατά τη ψηφοφορία στη Βουλή και εν θα παραδώσουν τις έδρες τους ακόμη καις την περίπτωση που τους ζητηθεί από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με σχετική απόφαση που ελήφθη το βράδυ της Τρίτης σε σύσκεψη της Αριστερής Πλατφόρμας, οι βουλευτές και τα στελέχη της δεν προτίθεται ούτε να αποχωρήσουν από το κόμμα και να διευκολύνουν τις επιδιώξεις διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. Απεναντίας όπως αναφέρθηκε θα υπερασπισθούν την τιμή και την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ντροπή για το κόμμα της αριστεράς που συνιστά η νέα συμφωνία με τους δανειστές. Επιπλέον, όπως σημείωσε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης θα εργασθούν για την ενότητα και τη περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γι΄ αυτό το θέμα μάλιστα επικαλούνται και την απόφαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ η οποία τάχθηκε κατά της νέας συμφωνίας επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή εκφράσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κόμματος. Στη σύσκεψη που έγινε ακόμη γνωστό ότι υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση κατά την οποία η χώρα θα υποχρεωνόταν να βγει από το ευρώ. Ως παράδειγμα, αναφέρθηκε το αποθεματικό των 22 δις. ευρώ που βρίσκονται στην τράπεζα της Ελλάδας, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, χωρίς την απαραίτητη έγκριση της ΕΚΤ, καθώς θα είχαν δημιουργηθεί έκτακτες συνθήκες.
Σχολιο.- ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ !!!!! Διότι οι αποστάτες ειναι Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, και όχι όσοι επιμένουν στην πιστή εφαρμογή του προγράμματος του.
Σχολιο.- Οσο οι κυρκόσποροι τα ευρωλιγούρια δεν καταλαβαίνουν πως η θέση του Κώστα Λαπαβίτσα είναι στο Υπουργείο Οικονομικών τόσο θα έχουμε αυτόχειρες και γέροντες να τρώνε στα σκουπίδια
σχολιο.- Οδικός χάρτης για το εθνικό νόμισμα... Κρατικοποιείς μόνον την ΕΤΕ... καταργείς την ΤτΕ και φτιάχνεις νέα Ελληνική Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν είναι συνδεδεμένη με την ΕΚΤ Εκδίδεις ομόλογα Υδρογονανθράκων, και τα πουλάς σε κράτη ου ενδιαφέρονται να ανοίξουν πηγάδια στην Ελλάδα. Μαζεύεις όλο το χρυσό που έχει η ΤτΕ, αλλά και αυτόν που είναι «παρκαρισμένος» στο παρακαταθηκών και είναι ακίνητα… δεν ανήκουν πλέον σε κανέναν, Δίνεις οικονομικά κίνητρα για εκμετάλλευση των πολύτιμων «γαιών» που έχει η Ελλάδα σε Ελληνικές εταιρίες. Αφήνεις ελεύθερη την κατασκευή και χρήση «σκαφών» και αναπτύσσεις τις κατασκευές για μαρίνες Όσον αφορά τις εισαγωγές φτιάνεις Block στα τελωνεία (Block ποιότητας) δηλαδή δεν επιτρέπεται η εισαγωγή κανενός προϊόντος που είναι χαμηλότερης ποιότητας από τα Ελληνικά. Και για όσα έχουν υψηλή ποιότητα, "ταλαιπωρείς" την εισαγωγή μέχρι να ανέβει η αξία του πολύ υψηλά. Και με αυτό τον τρόπο προστατεύεις την εγχώρια παραγωγή. Οργανώνεις την εσωτερική παραγωγή καταναλωτικών προϊόντων και την περνάς στην λιανική μέσα σε τρείς μήνες. Στο ενδιάμεσο διάστημα παρέχεις Cash Card σε όλο τον κόσμο ακόμα και στους επαγγελματίες... φέρνεις τις συντάξεις και τους μισθούς στα επίπεδα του 1990 Με αυτό τον τρόπο δίνεις κίνηση (ζωή) στην αγορά, αλλάζεις εκ βάθρων το κύκλωμα φοροείσπραξης (το κάνεις τελείως ηλεκτρονικό) με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεις με πολύ μεγάλη άνεση όλους τους απαιτούμενους φόρους. Σταματάς την υπερφορολόγηση και περιορίζεσαι μόνο στον ΦΠΑ, και στον φόρο εισοδήματος. Δηλαδή οι πολίτες φορολογούνται μόνο κατά την φάση της αγοράς ή κατασκευής... έτσι αφήνεις την αγορά να δουλέψει και από την δουλειά της εισπράττεις τα απαιτούμενα κέρδη σου. Αυτά για μία καλή αρχή... που θα κρατήσεις το πολύ 20 - 24 μήνες, μετά η οικονομία λειτουργεί ρολόϊ καλοκουρδισμένο… με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα ξανά βάλεις μέσα στο τραπεζικό μας σύστημα την μαφία Rothschild και CIA μακριά και έξω από την Ελλάδα αυτοί. Υπάρχουν και άλλα πολλά που χρίζουν αλλαγής, στον οικονομικό και στον κοινωνικό και στον διοικητικό τομέα. Αλλά ας τα αφήσουμε για αργότερα... Όπως λοιπόν βλέπεις, όσα ψέματα μας λένε πάνε στον κάλαθο των αχρήστων... Απλά διότι είναι ψέματα για εκφοβισμό... Με αγάπη... σε μία άλλη ζωή...
σχολιο.- Αυτά που λες γιατί να μην τα κάνει με το ευρώ;
Σχολιο.- ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΥΡΩ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ! #BoycottGermany
Η ιδέα ενός Πανευρωπαϊκού Μποϊκοτάζ κατά των Γερμανικών Προϊόντων που ξεκίνησε πριν δύο ημέρες από το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ απλώνεται από την Ελλάδα όπως περιμέναμε σε όλη πια την Ευρώπη, που αντιδρά έτσι έμπρακτα στην Κατοχή ενός Δ΄ Ράιχ! Και η πτώση των Ράιχ (Γερμανικών Αυτοκρατοριών) ξεκινά πάντα από την Ελλάδα! Και στον Α΄ και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τώρα στη Νέα Γερμανική Οικονομική Κατοχή, που θέλουν να εφαρμόσουν πρώτα στην "μισητή τους" από το 1940 - 41 Ελλάδα! ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ #BoycottGermany Ήδη κάνει θραύση στο twitter το νέο hastag#BoycottGermany που είναι σήμερα πρώτο στην Ελλάδα αλλά και στην Γερμανία, καθώς και πολλοί Γερμανοί, Ευρωπαίοι και Ομογενείς, ζητούν να σταματήσουν τον Σόιμπλε και το άσπλαχνο Δ΄ Γερμανικό Ράιχ! Ζητούν να σώσουν την Ελλάδα!
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ
Ανεβάστε στο twitter σας, στο facebook, στα e-mail, στα blog, στα site, παντού, τις αφίσες του Μποϊκοτάζ που σχεδίασε το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ και στείλτε το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες, σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο! Δεν ξαναγοράζουμε Γερμανικά Προϊόντα για 4 αμείλικτες εβδομάδες που θα γονατίσουν το Βερολίνο! Ούτε κάνουμε κλικ σε σχετικές Γερμανικές Διαφημίσεις που μπαίνουν αυτόματα σε πολλές περιπτώσεις στο διαδίκτυο! Το Βερολίνο, η Γερμανική Κυβέρνηση και ο Σόιμπλε κήρυξαν Πόλεμο Δουλείας και Ατίμωσης στην Ελλάδα! Και σαν Έλληνες πολεμούμε! Αρχικά με τρομερή δύναμη του καταναλωτή! Χτυπώντας το Ράιχ στην αχίλλειο πτέρνα του: την Οικονομία και τις Εξαγωγές! Καλή Νίκη Καλή Λευτεριά
http://noiazomaiblog.blogspot.gr/2015/07/blog-post_28.html?spref=fb
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για την αντιμετώπιση των σημερινών κινητοποιήσεων κατά του 3ου Μνημονίου, ο Τσίπρας, μέσω του ακροδεξιού Πανούση, επιστρατεύει ισχυρές δυνάμεις καταστολής. Αυτός, που ίσα με είκοσι φορές μιλούσε στη χθεσινή συνέντευξη με το λουδοβίκειο "Εγώ", αναλαμβάνει και την ευθύνη για την όποια βιαιότητα των δολοφονικών ορδών των ΜΑΤ κατά του λαού που αγωνίζεται για το ψωμί, την τιμή και την αξιοπρέπειά του. Ελπίζω να μη μείνει στην Ιστορία ως ένας ακόμη πρωθυπουργός που έβαψε τα χέρια του στο αίμα διαδηλωτών.
Αντιεξουσιαστές, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή του Πανούση, δηλαδή του Τσίπρα...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν τα βρίσκεις με τους "θεσμούς" είναι αυτονόητο πως εκτός από το κακό που κάνεις στον τόπο σου παίρνεις στο λαιμό σου και άλλον κόσμο. Υποχρεώνονται να διαφοροποιηθούν οι Ισπανοί του Podemos, για να μη θεωρήσει ο ισπανικός λαός πως κι αυτοί θα φέρουν τίποτα μνημόνια, αν βρεθούν στην κυβέρνηση... «Η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικής πολιτικής του ισπανικού κόμματος,Νάτσο Αλβάρες. «Η Ισπανία και η Ελλάδα είναι διαφορετικές οικονομίες σε πολύ διαφορετικές συνθήκες που απαιτούν διαφορετικές οικονομικές στρατηγικές» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου. «Οι Ποδέμος και ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαφορετικές οικονομικές προσεγγίσεις» πρόσθεσε. Όπως μεταδίδει το AFP, ο ίδιος υποστήριξε ότι η συμφωνία της Δευτέρας για την Ελλάδα προσφέρει σταθερότητα, αλλά δεν είναι καλή γιατί είναι αντίθετη με την βούληση του ελληνικού λαού που ψήφισε κατά της λιτότητας στο δημοψήφισμα. Ο κ. Αλβάρες επέμεινε ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα, «η Ισπανία έχει αρκετό περιθώριο» για να εφαρμόσει φιλοαναπτυξιακές πολιτικές και να μειώσει το έλλειμμα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελάτε , παπαγαλάκια της λεγόμενης πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ ..Βγείτε να πείτε αποστάτες τους συντρόφους του γερμανικού Die Linke που ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ορθώς καταψηφίζουν το μνημόνιο.. Βγείτε να τους κατηγορήσετε, εσείς που τρομοκρατείτε βουλευτές ,μέλη και κοινωνία μιλώντας για 'αποστασίες ' και δεν ντρέπεστε γι αυτά που λέτε ενάντια στους αγωνιστές διαφωνούντες βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αφήνω για το τέλος την πρόβλεψη του Economist ότι το Grexit θα έρθει, αλλά το 2019, όταν θα έχουν ξεπουληθεί ο ορυκτός πλούτος, η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, οι τράπεζες, η ιδιωτική ακίνητη περιουσία, η -υποθηκευμένη στην Πειραιώς πλέον- αγροτική γη, οι ΔΕΚΟ, τα νησιά και οι βραχονησίδες. Απλώς θα διαφωνήσουμε με τη χρονική πρόβλεψη: το 2019 είναι μακριά…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναβλήθηκε για τις 16 Ιουλίου η δίκη τον Erdogan Cakir…
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΗ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ERDOGAN CAKIR ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ! Με τις αποφάσεις για συλλήψεις στην Ευρώπη (Ευρωπόλ) Εκδόθηκε για δεύτερη φορά στην Ευρώπη ένταλμα σύλληψης για τον Erdoğan Çakır.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ στην οδό Λουκάρεως στον 5ο όροφο Την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015, ώρα 12:30 π.μ.
Για δεύτερη φορά και για την ίδια υπόθεση ζητείται η έκδοσή του στη Γαλλία . Συνεχίζουμε να ζούμε μόνιμα τις ίδιες καταστάσεις. Όταν στόχος είναι η καταπίεση και ο εκφοβισμός ενεργοποιείται κάθε μορφή μεθόδων και οδών.
Ο Erdoğan Çakır ήταν ένας επαναστάτης που μαζί με την οικογένεια του ζούσε 30 χρόνια στη Γαλλία. Στη Γαλλία συμμετείχε στον δημοκρατικό αγώνα. Και επειδή, αποκλειστικά και μόνο, δραστηριοποιήθηκε στην διοργάνωση εκδηλώσεων, πορειών, συναυλιών και κάμπινγκ, ζητήθηκε να καταδικαστεί σε φυλάκιση είκοσι χρόνων. Όλες αυτές οι δραστηριότητες του θεωρήθηκε ότι προσφέρουν υπηρεσίες στην τρομοκρατία. Αθωώθηκε από την κατηγορία μεταφοράς χρημάτων στην οργάνωση. Εξαιτίας αυτής της υπόθεσης ζητήθηκε η έκδοση του από την Ελλάδα. Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση του. Όμως σε βάρος του Erdoğan Çakır υπήρχε μια άλλη δίωξη στην Ελλάδα η οποία ακόμη εκκρεμούσε. Εκτός αυτού, οErdoğan Çakır ζήτησε πολιτικό άσυλο και στην Ελλάδα. Μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης του στην Ελλάδα, σύμφωνα με το νομικό δικαίωμα που είχε, ζήτησε να εκτίσει στην Ελλάδα την ποινή που του επιβλήθηκε στην Γαλλία. Κατόπιν, εκ νέου, δρομολογήθηκε στην Ελλάδα μια έρευνα σε βάρος του. Πάνω σ’ αυτό, η Γαλλία επανήλθε για δεύτερη φορά ζητώντας την έκδοση του για την ίδια υπόθεση. Πώς; Στο Εφετείο καταδικάστηκε σε 7 χρόνια. Μολονότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο σύνολο της ποινής του, θεωρήθηκε ένοχος για μεταφορά χρημάτων στην οργάνωση, κατηγορία για την οποία στο πρώτο δικαστήριο είχε αθωωθεί. Αυτή η απόφαση του Εφετείου επικυρώθηκε στον Άρειο Πάγο. Και η Γαλλία, για την ίδια υπόθεση, αυτή τη φορά με την κατηγορία ότι μετέφερε χρήματα στην οργάνωση, ζητεί εκ νέου την έκδοση του από την Ελλάδα. Κατηγορία μεταφοράς χρημάτων στην οργάνωση θεωρήθηκε η διοργάνωση συναυλιών κ.λπ. Κατηγορείται ότι τα χρήματα που συγκεντρωνόταν στις συναυλίες χρησιμοποιούνταν για υπηρεσίες στην τρομοκρατική οργάνωση. Γι’ αυτούς τους λόγους, μετά από την δεύτερη έκδοση απόφασης της Γαλλίας για συλλήψεις στην Ευρώπη, ο Erdoğan Çakır, στις 19 Μάη 2015 οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Τις προσεχείς μέρες θα οδηγηθεί στο δικαστήριο στην Αθήνα, για δεύτερη φορά με την πρόταση έκδοσής του στη Γαλλία. Όλες αυτές οι διώξεις έχουν στόχο την τρομοκράτηση και ενοχοποίηση του δημοκρατικού αγώνα που δίνεται στην Ευρώπη. Όλες οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες αφορούν δημοκρατικές δραστηριότητες. Με αυτές τις επιθέσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεχίζει να επιτίθεται λυσσαλέα, σύμφωνα με την ιμπεριαλιστική της ταυτότητα. Όμως, με αυτές τις επιθέσεις, δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν αυτόν τον δίκαιο και νόμιμο αγώνα. Εμείς, οι επαναστάτες από την Τουρκία, εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον καπιταλισμό και τον φασισμό στη χώρα μας για ανεξαρτησία, δημοκρατία και ελευθερία. Ζούμε σε μια χώρα που με δεκάδες στρατιωτικές βάσεις την κατέχουν οι ιμπεριαλιστές, που ληστεύουν την οικονομία της με τα μονοπώλια, σε μια χώρα που την έχουν εξαρτημένη οικονομικά και πολιτικά. Γι’ αυτό το λόγο είναι ευρέως διαδομένη στη χώρα μας η φράση «Αν φταρνιστεί η Αμερική εμείς θα γριπωθούμε». Γι’ αυτούς τους λόγους η χώρα μας κυβερνάται με χούντες και φασιστικές κυβερνήσεις. Αποτέλεσμα των αγώνων μας προς το σκοπό αυτό ήταν εκατοντάδες άνθρωποί μας να πέσουνε θύματα. Εμείς αγωνιζόμαστε ενάντια σε ένα φασιστικό σύστημα που δολοφονεί τους ανθρώπους στη μέση του δρόμου, που τους καίει ζωντανούς μέσα στις φυλακές, που θάβει εκατοντάδες άτομα σε ομαδικούς τάφους, που πεθαίνουν τα μωρά από την πείνα, που βασανίζει τους ανθρώπους στη μέση του δρόμου. Όσα έγιναν πρόσφατα και ζήσαμε στην αντίσταση της πλατείας Ταξίμ μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου στην πραγματικότητα αρκούν για να εξηγήσουν τα πάντα. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλα αυτά, αποκαλύπτουμε το φασιστικό πρόσωπο της Τουρκίας, λέμε την αλήθεια και αντιστεκόμαστε ενάντια στην τυραννία. Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό δεν είναι αδίκημα. Στην πραγματικότητα, αδίκημα είναι η συνεργασία με τον φασισμό ενάντια στους επαναστάτες που αγωνίζονται για δημοκρατία και ελευθερία! Πραγματικό αδίκημα είναι να παζαρεύεις τους επαναστάτες με τα φασιστικά καθεστώτα για την ανάπτυξη σχέσεων, οικονομικών συμφωνιών και για τα συμφέροντά σου. Σήμερα, το ελληνικό κράτος συνεργαζόμενο με τη ν φασιστική Τουρκία, κάνοντας εφόδους στα σπίτια των επαναστατών, βασανίζοντας και φυλακίζοντας τους, διαπράττει αδίκημα. Αυτές οι διώξεις δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν τον αγώνα μας. Εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε ένα νόμιμο και δίκαιο αγώνα για την πατρίδα μας και το λαό μας, με κανένα τρόπο δεν θα παραιτηθούμε από τον αγώνα μας. Γιατί ξέρουμε ότι έχουμε δίκιο και θα νικήσουμε.
http://oagonas.blogspot.gr/2015/05/blog-post_21.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μποϋκοτάζ διαρκείας σε γερμανικά και ολλανδικά προϊόντα (ακόμα και αν παράγονται στην Ελλάδα).Επίσης υπηρεσίες, καταστήματα και τουρισμός.
Ούτε δραχμή στους δημίους μας. Το πείραμα τέλος.
«Τα μέτρα της Τρόικας οδηγούν την Ελλάδα στην καταστροφή» : Πωλ Κρούγκμαν, νομπελίστας οικονομολόγος. Ως εδώ ο λαός (το σύνολο των πολιτών καταναλωτών) δεν πιστεύει, ούτε την ξένη ούτε την «ελληνική διαρκή» Τρόικα ούτε αυτούς που τις προπαγανδίζουν από όλα τα ΜΜΕ με 1 - 2 εξαιρέσεις .Λένε ψέματα ότι μας δανείζουν για μισθούς και συντάξεις. Μας δανείζουν «αέρα κοπανιστό», που δεν «μπαίνει¨ στην οικονομία μας παρά αυξάνει το «χρέος», και μας οδηγούν σε εξαθλίωση. Κατόρθωσαν να ανατρέψουν την Οικονομική Επιστήμη, έχουμε και Ύφεση και Πληθωρισμό! Λένε ψέματα για να μας τρομοκρατήσουν. Χάνουμε την Βιοτική μας Αξιοπρέπεια. Η Ελλάδα δεν θα γίνει το νέο Γερμανικό Νταχάου Δεν θα πληρώνουμε από το υστέρημά μας τα κέρδη των Δημίων – «Συμμάχων» μας. Το ΙΝΚΑ κάνει έκκληση για συνεργασία σε όλες τις οργανώσεις πολιτών, τους ακτιβιστές και τουςμπλόγκερς, για την πλήρη καταγραφή κάθε προϊόντος, υπηρεσίας, επιχείρησης γερμανικών και ολλανδικών συμφερόντων. Στους γιατρούς να συνταγογραφούν (με την ίδια δραστική-θεραπευτική ουσία που κρίνουν) φάρμακα άλλης εθνικότητας, κυρίως Ελληνικά. Στους σπουδαστές να σπουδάζουν τα Γερμανικά σε Ελληνικά Φροντιστήρια και όχι στο «Γκαίτε» και να πιστοποιούνται με το Κρατικό Δίπλωμα. Ως Εδώ. Να ενημερώσουμε κάθε πολίτη καταναλωτή, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους να εντοπίζουν τα γερμανικά και ολλανδικά προϊόντα και να μην τα αγοράζουν. Το ΙΝΚΑ σε συνεργασία με άλλους φορείς θα εκδώσει πλήρεις καταλόγους με κάθε τι που μεταφέρει τα χρήματά μας σε γερμανικά και ολλανδικά συμφέροντα σε μια δήθεν ενιαία Ευρώπη . Ως Εδώ! Ούτε δραχμή στους δημίους μας Εφαρμογή του Συντάγματος ΥΓ: Η βασική μας θέση ΕΠΙΛΕΓΩ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ συνεχίζεται.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εισβολή στο Νομισματοκοπείο Χολαργού σχεδίαζε η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ για να υφαρπάξει τα αποθεματικά της Τράπεζας της Ελλάδας προκειμένου να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.
Ποιος τα λέει αυτά: Μα, η "Καθημερινή". Η σοβαρή ναυαρχίδα του δεξιού τύπου. Νοστάλγησε τα χρόνια που στήριζε το Γ' Ράιχ και είπε να στηρίξει και το Δ'.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θαυμάστε τον… νεοφιλελεύθερο Αλέξη Τσίπρα
Ας δούμε 10 μόνο από τα μέτρα που θα νομοθετήσει αυτή η κυβέρνηση και θα αποτελούσαν την… ντροπή οποιουδήποτε αριστερού, σε οποιοδήποτε μέρος της Γης, όχι να τα εφαρμόσει αλλά και να τα σκεφτεί ακόμα. 1) «Λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή». 2) «Υλοποίηση όλων των συστάσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ». Όλων. Επαναλαμβάνω: όλων! 3) «Ιδιωτικοποίηση της ενέργειας». Η μικρή ΔΕΗ δηλαδή. 4) «Αυστηρή επανεξέταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων». Αριστερή κυβέρνηση εναντίον των συλλογικών συμβάσεων; Που να το πεις και ποιος να σε πιστέψει. 5) «Αυστηρή επανεξέταση των εργατικών κινητοποιήσεων». Η Αριστερά να απαγορεύει τις απεργίες; Όνειδος για την ιστορία της παγκόσμιας Αριστεράς. 6) «Θα ακολουθήσει τη βέλτιστη πρακτική της ΕΕ για τις ομαδικές απολύσεις». Σε αυτό αδυνατώ να κάνω κάποιο σχόλιο. Σηκώνω τα χέρια ψηλά. 7) «25 δισ. ευρώ ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών». Ξεπουλάει την πατρίδα για να σώσει τις τράπεζες. Ο αριστερός πρωθυπουργός. 8) «Η κυβέρνηση οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς όσον αφορά όλα τα νομοσχέδια, αρκετό χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή». Μιλάμε για ανεξάρτητη κυβέρνηση! Να δείχνει από πριν στην Τρόικα τα νομοσχέδια ώστε να παίρνει την έγκρισή της. 9) «Η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό να τις τροποποιήσει, τις θεσπισθείσες νομοθετικές πράξεις που δεν συνάδουν με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου». Μιλάμε τον ξεφτιλίζουν εντελώς, τόσο που μου δημιουργεί οίκτο. 10) «Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τηρήσουν πλήρως και εγκαίρως τις χρηματοοικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους». Και ο λαός ας πεθάνει… Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας και παρά τα λεγόμενά του αποδεικνύεται «πρωθυπουργός παντός καιρού».
Σχολιο.- Δεν τον σωζει το οτι ειπε για ολα αυτα οτι εγιναν με το πιστολι στον κροταφο! Ας απευθυνοταν ξανα στο λαο!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Η ιστορία διαρκεί πολύ, όπως είπε και ο Αλτουσέρ". Όχι, βρε Αλέξη! Δεν είπε καμιά τέτοια κοινοτοπία ο Αλτουσέρ. "Το μέλλον διαρκεί πολύ" είπε. Πρόκειται μάλιστα για φράση που "δανείστηκε" από τον Ντε Γκολ. Κάτι εντελώς διαφορετικό απ' αυτό που κάπου άκουσες και είπες να το ξεφουρνίσεις στη συνέντευξη για να φανείς και γνώστης της μαρξιστικής φιλοσοφίας. Δόλιο παιδί...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το χειρότερο είναι ότι η αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ δίνει πατημα στους αθλιους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να έχουν μούτρα να βγουν από τις τρύπες τους. Συμβαίνει τώρα στις οθόνες σας...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωμανιάς: Τερατούργημα το νομοσχέδιο. Παραιτούμαι άμεσα
Ενοχλημένος ο γγ κοινωνικών ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, για το Πολυνομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή. Το χαρακτήρισε "τερατούργημα"
Ιούλιος 15 2015 09:20
Τη σφοδρή αντίδραση του γενικού γραμματέα κοινωνικών ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά προκαλεί το Πολυνομοσχέδιο, που έρχεται στη Βουλή. "Ένα τέτοιο νομοσχέδιο δεν μπορεί να με κρατήσει στο υπουργείο Εργασίας" είπε ο κ. Ρωμανιάς μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και πρόσθεσε: "Έχω μείνει κατάπληκτος! Δεν ξέρω ποιοι το έφτιαξαν αυτό το σχέδιο αλλά δεν διστάζω να το χαρακτηρίσω τερατούργημα". Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, ο αρμόδιος Υπουργός δεν ενεπλάκη στη σύνταξη του νομοσχεδίου και έλαβε το προσχέδιο "ανεπισήμως". Τέλος, προκάλεσε αυτούς που το έφτιαξαν να έρθουν να το εφαρμόσουν!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στάση εργασίας στο μετρό την Τετάρτη. Χωρίς τρένα ΟΣΕ και προαστιακό
Χωρίς τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο την Τετάρτη λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων. Στάση στο μετρό
Ιούλιος 15 2015 07:09
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε εθνικό και προαστιακό δίκτυο, ενώ λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και σημερινά βραδινά δρομολόγια. Επίσης, οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Χωρίς μετρό μέχρι τις 9 λόγω στάσης Ακινητοποιημένοι θα είναι αύριο οι συρμοί του Μετρό,από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί,λόγω της προειδοποιητικής στάσης εργασίας που αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ). Κανονικά θα λειτουργήσουν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. ''Η μνημονιακή λαίλαπα συνεχίζεται ακόμα και από την 'αριστερή' κυβέρνηση Τσίπρα, στη λογική της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της κοινωνικής αφαίμαξης'', αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το σωματείο εργαζομένων, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα αυριανά συλλαλητήρια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία
Απεργούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ
Ιούλιος 15 2015 10:14
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, ενώ θα συμμετάσχει και στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 19:30 στο Σύνταγμα, διεκδικώντας ''την κατάργηση των μνημονίων''. Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για ''ολική επαναφορά των ασκούμενων πολιτικών της προηγούμενης πενταετίας, με συμφωνία για τρίτο μνημόνιο που κατακρεουργεί τους πολίτες''. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, με την ψήφιση του ''Δημοσιονομικού Συμβουλίου ως κόφτη των κοινωνικών δαπανών, τελειώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Οι υπηρεσίες μετατρέπονται σε ανταποδοτικές, ανταγωνιστικές και οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους την υγειά τους. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση θα αντιμετωπιστούν από τα έσω του συστήματος, με κατάργηση, υποβάθμιση, απαξίωση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας''. Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι θα επέλθουν νέες μειώσεις μισθών (έμμεσες και άμεσες), κινητικότητα, νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις, ενώ σημειώνει ότι ''οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλουν την άσκηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών και απαιτείται η δημιουργία Ευρωπαϊκού Εργατικού Κινήματος αντατροπής τους''.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βαρουφάκης: Δεν θα ψηφίσω την πρόταση της Συνόδου Κορυφής, γελοιωδέστατο το κείμενο
15/7/2015 10.18
Δεν θα ψηφίσει την πρόταση της Συνόδου Κορυφής, αν κατατεθεί ως έχει στη Βουλή,δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στο ThePressProject, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα «γελοιωδέστατο κείμενο», που έχει σκοπό τον «εξευτελισμό της κυβέρνησης και την ταπείνωση των λαών» και «απειλεί να καταστρέψει την Ευρώπη». «Οι 18, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, είχαν ένα σκοπό: Να ταπεινώσουν τον Αλέξη Τσίπρα. Και χρησιμοποίησαν όλα τα εργαλεία», είπε.«Ο Β. Σόιμπλε ήταν ο μόνος που είχε σχέδιο για Grexit, γιατί αυτός ήταν ο στόχος του. Επιχειρήσαμε την απομόνωσή του. Ωστόσο είναι ο μόνος που λέει την αλήθεια», σημείωσε. Σχετικά με τις τράπεζες, είπε ότι στόχος ήταν η ασφυξία και η ταπείνωση της κυβέρνησης.Για τα capital controls, ανέφερε ότι ο κόσμος καταλαβαίνει πως δεν τα επέβαλε ο ίδιος. «Ο Ντάισελμπλουμ μου έδωσε τελεσίγραφο. Μου είπε: Take it or Leave it», είπε. «Ο κ. Ντάισελμπλουμ ήθελε να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, κατέληξε. «Κάποιοι ήθελαν Grexit, τόνισε ο πρώην υπουργός. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον πρόεδρο του Eurogroup, «ακραίο υπουργό Οικονομικών, μιας ακραίας χώρας».Για τον Σόιμπλε, είπε ότι το πλάνο του για την ευρωζώνη είναι σαθρό. «Πάει να βάλει βόμβα στα θεμέλια της ευρωζώνης», τόνισε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απεργιακό μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα
15 Ιουλίου 2015 07:49
Παραλύει το Δημόσιο, Στάση εργασίας στο Μετρό, 24ωρη στα τρένα, κλειστά τα φαρμακεία
Ρολά κατεβάζει σήμερα το δημόσιο, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του Πολυνομοσχεδίου για τη συμφωνία με τους δανειστές. Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο έχουν προκαλέσει αναβρασμό στους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που βγαίνουν στους δρόμους και ζητούν την καταψήφιση.
Στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο δημόσιο τομέα προχωράει η ΑΔΕΔΥ. Στις 11:00 είναι προγραμματισμένη απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις 19:00 συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος. Επίσης, το απόγευμα στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), στην Ομόνοια. Με ανακοίνωσή του το σωματείο λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) αναφέρει ότι την Τετάρτη 15 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9π.μ., ενώ καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια, «ενάντια στη μνημονιακή λαίλαπα».
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε εθνικό και προαστιακό δίκτυο. Επίσης, οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Κανονικά θα λειτουργήσουν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο επιβατικό κοινό από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr
Κλειστά τα Φαρμακεία Σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι φαρμακοποιοί ενώ θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στα μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών, όπως το άνοιγμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και η απελευθέρωση των δικτύων διανομής για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), υποστηρίζοντας ότι αυτά οδηγούν «στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης».
Διαμαρτυρία της ΠΟΕΣΕ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων θα πραγματοποιήσει σήμερα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος (πεζόδρομος Κοραή) στις 7 το απόγευμα.
Σχολιο.- Κυβέρνηση καραγκιόζηδων ! Αυτοι οι ιδιοι εβγαιναν απο τη Βουλη και τραγουδαγαν μαζι με τους διαδηλωτες το "Ποτε θα κανει ξαστερια" και τωρα μας φερνουν νεο μνημόνιο ! ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ, Αν ξαναπαρετε ψηφο απο μενα να μου κοπει το χερι. Ποσο θα κυβερνησετε? Καποτε θα γινουν εκλογες ! Δεν θα γινουν ! ΧΑΘΗΚΑΤΕ !
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχολιο.- Με το νέο κώδικα πολιτικής δικονομίας εξασφαλίζεται αυτή η εικόνα και για τις ελληνικές γέφυρες (μένουμε Ευρώπη). Ο Τσίπρας θέλει ορίζοντα τετραετίας στην κυβέρνηση, τα σπίτια όμως δεσμεύτηκε να τα δώσει στις τράπεζες μέσα σε δύο χρόνια! Αυτό το "όλοι μαζί", το "να μη διχαστούμε" κλπ συμπεριλαμβάνει και αυτούς που θα κοιμούνται στο δρόμο; Και αυτοί πρέπει να πουν "ευτυχώς μείναμε στο ευρώ"; Όχι φίλοι μου, η κυβέρνηση δεν μου επιτρέπει να κάνω υπομονή! Οι νέες αυτοκτονίες, το 23% στα τρόφιμα που θα φέρει πραγματική πείνα τώρα και όχι σε πέντε χρόνια, το ΕΚΑΣ που κόβεται τώρα και ολόκληρες οικογένειες θα ζούν με 300 ευρώ αντί για 500 (δηλ. θα πεινάνε), οι αυταπασχολούμενοι που οδηγούνται στη μαύρη έως καθόλου εργασία, μου Υπαγορεύουν να φωνάξω: "Κάτω η κυβέρνηση που δολοφονεί το λαό, και κάθε άλλη σαν αυτή". (και δεν τον λυπάμαι που έβγαλε έρπη επειδή δεν ψηφίσαμε ναι στο δημοψήφισμα και "αναγκάστηκε" να μας φορέσει μόνος του το καπέλο μέχρι τα γόνατα)
Η Ισπανία… ανέκαμψε! Ο λαός κοιμάται στους δρόμους
19 Φεβρουαρίου 2015, 14:15
Η φωτογραφία γίνεται viral στο Twitter την Πέμπτη και από εκεί την αναδημοσιεύουμε. Είναι μια εικόνα χίλιες λέξεις για το κατά πόσο η Ισπανία του υποτακτικού του Βερολίνου, Ραχόι, βγήκε από την κρίση, όπως μας λένε… Ιδού το ισπανικό success story! Άνθρωποι, ολόκληρες οικογένειες, άστεγοι αναζητούν προστασία να κοιμηθούν στους υπόγειους αυτοκινητοδρόμους. Αυτό είναι το μέλλον που ονειρεύονται και για εμάς οι Βρυξέλλες, αυτό είναι το μέλλον μας εάν «πειθαρχήσουμε» στους παρανοϊκούς νεοφιλελεύθερους του Βερολίνου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
109 μέλη της Κ.Ε., έναντι 92 που δεν υπογράφουν το κείμενο. Άρα, η πλειοψηφία του οργάνου. Άρα, ο Τσίπρας είναι πλέον απονομιμοποιημένος κομματικά και δρα πραξικοπηματικά
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ!" Το θυμάστε το σύνθημα, έτσι; Τότε που έπρεπε κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να τρέξει να φέρει ψήφους για να γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός. Μόνο που τώρα το σύνθημα φαντάζει απελπιστικά ιλαροτραγικό. Δεν είσαι εσύ ο ΣΥΡΙΖΑ, σύντροφε και συντρόφισσα! Ποιος σε ρωτάει πια για το τι συμφωνεί ο Τσίπρας με τους κάθε λογής Γιούνκερ; Ποιος σε ρώτησε αν συναινείς στον εξευτελισμό του κόμματός σου, με τη μετατροπή του από σημαιοφόρο του αντιμνημονιακού αγώνα, σε μνημονιακό έκτρωμα; Δεν είσαι εσύ ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο δεν θέτεις άμεσα, εδώ και τώρα, ζήτημα κομματικής πειθαρχίας σ' αυτούς που σε εξευτελίζουν. Όσο δεν απαιτείς από αυτή τη μνημονιακή ηγετική ομάδα να απολογηθεί σε ένα έκτακτο Συνέδριο, για το τσαλαπάτημα των δημοκρατικά ειλημμένων κομματικών αποφάσεων..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενόψει του συλλαλητηρίου που οργανώνεται για τις 7.30, η ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή ο Πανούσης, δηλαδή ο Τσίπρας, αποφάσισε να κλείσει ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα από τις 6. Όπως ακριβώς συνέβαινε και με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, για να παρεμποδίζεται η προσέλευση του εχθρού λαού.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Η Ελλάδα ενδεχομένως να μην είχε ποτέ εξασφαλίσει μια συμφωνία για τρίτο πακέτο βοήθειας από τους πιστωτές της χωρίς την βοήθεια της Ουάσινγκτον..Θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως την αμερικανική κυβέρνηση και τον κ. Ομπάμα καθώς χωρίς τη βοήθεια και την επιμονή τους η συμφωνία να περιλαμβάνει το ζήτημα του χρέους, ίσως να μην τα είχαμε καταφέρει." Κώστας Σημίτης 1996; Όχι! Γιάννης Δραγασάκης 2015. Γονατιστός, όπως τότε που ήταν υπουργός στις κυβερνήσεις του βρώμικου '89...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η χειρότερη ξεφτίλα βέβαια είναι που ο Σύριζα παραμένει στη Βουλή να ψηφίσει μνημόνιο ενώ έξω κόσμος τρώει ξύλο δακρυγόνα...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παλιά η χούντα "ανακάλυπτε" όπλα στα γραφεία της ΕΔΑ. Τώρα τα ΜΜΕ "ανακαλύπτουν" ότι...
..η Αριστερή Πλατφόρμα θα καταλάμβανε την ΤτΕ και το εθνικό νομισματοκοπείο
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί και με τη ΝΔ... Μέχρι διαγραφή πάει!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mειοψηφία στο ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας! Τώρα μπορούν να διαγραφούν όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσουν ΝΑΙ στο 3ο Μνημόνιο, αφού εναντιώνονται στις αποφάσεις του κόμματος! Η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στον Τσίπρα! 109 μέλη ζητούν άμεση σύγκλησή της...
109 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (η πλειοψηφία από τα συνολικά 201 μέλη) αποδέχονται την συμφωνία ως μη συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και ζητούν την άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής. Τα μέλη κάνουν λόγο για "συμφωνία με τους "θεσμούς" εν μέσω "απειλών άμεσου οικονομικού στραγγαλισμού". "Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την... ενότητα του κόμματος, στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων. Στις 12 Ιουλίου συντελέστηκε στις Βρυξέλλες ένα πραξικόπημα που απέδειξε ότι στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών ήταν η παραδειγματική εξόντωση ενός λαού που οραματίστηκε ότι μπορεί να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος πέραν και έξω από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ακραίας λιτότητας. Ένα πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως εναντίον κάθε έννοιας δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας. Η συμφωνία με τους "θεσμούς" ήταν αποτέλεσμα απειλών άμεσου οικονομικού στραγγαλισμού και συνιστά ένα νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας. Αντιλαμβανόμαστε τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά, παρά ταύτα θεωρούμε ότι το παλλαϊκό περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών. Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάμε την άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής και καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος, στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων".
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ: Ακόμα προφταίνεις να σώσεις την ψυχή σου! Απόψε μην κατεβάσεις το μνημόνιο στη βουλή. Kάνε ανασχηματισμό κυβέρνησης και ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. Βάλε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη θέση σου...
ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ... Σήμερα, 15 Ιουλίου 2015 και εν αναμονή της ψηφοφορίας στη βουλή για το 3ο μνημόνιο, καθώς και της αντιμνημονιακής διαδήλωσης στο Σύνταγμα, σήμερα λοιπόν το πρωϊ στο Μετρό άκουσα, μετά από 12 και πλέον μήνες, την παλιά γνωστή ανακοίνωση πως "... με διαταγή της αστυνομίας και για λόγους ασφαλείας ο σταθμός Μετρό 'Σύνταγμα' θα παραμείνει κλειστός από τις 18:00..." Άραγε σε πόσον καιρό θα δούμε πάλι τα κάγκελα στη βουλή?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει απόψε στη διαδήλωση του Συντάγματος εναντίον του 3ου Μνημονίου... Όπως κι η Ν. ΠΑΣΟΚ με το 1ο Μνημόνιο...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο νέος Σημίτης! Δραγασάκης: «Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» και τον Ομπάμα...
«Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια την αμερικανική κυβέρνηση και τον κ. Ομπάμα καθώς χωρίς τη δική τους βοήθεια και την επιμονή ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει το ζήτημα του χρέους ίσως να μην είχαμε πετύχει» είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο...αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
,,, θυμηθείτε ΜΟΝΟ τον "σάλο" που προκλήθηκε όταν ο Σημίτης είπε τα ίδια λόγια ? "προδότης", "πουλημένος", "στημένος", "πράκτορας" ,,, τώρα τι λέτε γατόγιδα ? ,,, αν απευθύνω τους ίδιους χαρακτηρισμούς στην κυβέρνηση "της πρώτη φορά αριστεράς της αξσιοπρέπυας" τους ίδιους χαρακτηρισμούς, θα είμαι υβριστής ?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάει κι αυτό! Σε αστυνομικό κλοιό η Βουλή ενόψει της ψηφοφορίας... Tέτοια καταστολή δεν έζησε ΠΟΤΕ η πατρίδα μας! Ολες οι διαθέσιμες διμοιρίες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ θα μετατραπούν σήμερα σε ανθρώπινα… κάγκελα γύρω από το Κοινοβούλιο προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη προσπάθεια κατάληψής του!
Ολες οι διαθέσιμες διμοιρίες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ θα μετατραπούν σήμερα σε ανθρώπινα… κάγκελα γύρω από το Κοινοβούλιο προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη προσπάθεια κατάληψής του. Οι διμοιρίες θα τοποθετηθούν λίγο πιο έξω από τις σκοπιές, περίπου στα σημεία όπου στο πρόσφατο παρελθόν ήταν τοποθετημένα τα σιδερένια κιγκλιδώματα, τα οποία αποσύρθηκαν την πρώτη μέρα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Κορυφαία στελέχη του... υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προβαίνοντας σε μία ανάλυση εκτίμησης κινδύνου, διαπιστώνουν αλλαγή στάσης από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και «μπαχαλάκηδων», με κλιμάκωση δράσης που θα εμπεριέχει ακτιβιστικές ενέργειες, καταδρομικές επιθέσεις, ρίψεις μολότοφ, εμπρηστικές επιθέσεις, καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων, εισβολές σε καταστήματα τροφίμων κ.ά.. Οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως θα υπάρξει μαζικοποίηση και αύξηση των ενεργειών ακόμη και μετά την ψηφοφορία της συμφωνίας-μνημόνιο με σταδιακή κλιμάκωση. Το μοναδικό «θετικό» σε αυτή την αστυνομική εκτίμηση είναι η πολυδιάσπαση του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τις πολλές τάσεις στο εσωτερικό του να μην βρίσκουν εύκολα σημεία σύγκλισης και κοινής στόχευσης στη δράση τους. Η ανησυχία αφορά τις ενδεχόμενες αντιδράσεις «αγανακτισμένων» οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτών που ασπάζονται την ιδεολογία της αριστερής πλατφόρμας, πολιτών «νέων» ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος που απογοητεύτηκαν από την κατάληξη της διαπραγμάτευσης, η οποία οδήγησε στην επώδυνη συμφωνία-μνημόνιο, αλλά και σε «άσχετους» που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την εύθραυστη κοινωνική και κυβερνητική σταθερότητα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πραξικόπημα... Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που βλέπω μια κυβέρνηση να συνεργάζεται με τους πραξικοπηματίες που υποστηρίζει πως θέλουν να την ανατρέψουν...
Διαβάζω παντού πως στη χώρα μας έχει γίνει πραξικόπημα από τους δανειστές. Αλλά η εκλεγμένη κυβέρνηση συνεργάζεται με τους πραξικοπηματίες και φέρνει νέο Μνημόνιο στη Βουλή. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που βλέπω μια κυβέρνηση να συνεργάζεται με τους πραξικοπηματίες που υποστηρίζει πως θέλουν να την ανατρέψουν. Αλλά γιατί να ανατρέψουν τον Αλέξη Τσίπρα, αφού θα τους κάνει την δουλειά τους μια χαρά; Ο Αλέξης Τσίπρας είπε χτες πως η κυβέρνησή του δεν θα γίνει αριστερή παρένθεση. Δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει ο πιο δεξιός πρωθυπουργός της νεότερης ελληνικής ιστορίας και θα εφαρμόσει το πιο άγριο Μνημόνιο, για να μην γίνει αριστερή παρένθεση. Λυπάμαι αλλά αυτό είναι από τον... Καραγκιόζη. Το μόνο πραξικόπημα που βλέπω εγώ είναι αυτό όπου ένας πρωθυπουργός εκλέγεται με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και μέσα σε έξι μήνες υπογράφει αυτό που κατηγορούσε λυσσασμένα, ενώ, παράλληλα, γράφει και στα παλιά του τα παπούτσια το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ο ίδιος κάλεσε μια εβδομάδα πριν. Αυτό είναι πραξικόπημα. Αν ο Αλέξης Τσίπρας εκβιάστηκε, πρέπει να καταγγείλει διεθνώς τον εκβιασμό της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησής του, να παραιτηθεί και να πάει ξανά σε εκλογές. Δεν πρέπει να ψηφίσει το Μνημόνιο. Όσοι υποστηρίζουν πως η παραίτηση είναι δειλία, να τους ενημερώσω πως είναι καλύτερα να σε πουν δειλό παρά προδότη.
(Για κάποιους καθυστερημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ -προφανώς πρώην πασόκους- που έχουν ξεσκιστεί να με βρίζουν, να τους ενημερώσω πως δεν με ενδιαφέρει καθόλου η γνώμη τους. Αν πιστέψατε το Μέγαρο Μαξίμου επί Σαμαρά που με ήθελε σχεδόν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνατε μεγάλο λάθος. Δεν είμαι -και δεν ήμουν ποτέ- στέλεχος κανενός κόμματος. Και δεν έχω και αφεντικό. Πάντως, κοντεύετε να γίνετε πιο σιχαμεροί και από τους φασίστες του Σαμαρά που με απειλούσαν. Συνεχίστε. Εγώ θα συνεχίσω μέχρι την τελευταία στιγμή να προσπαθώ να πείσω τον Αλέξη Τσίπρα να μην υπογράψει το Μνημόνιο. Εσείς θέλετε τον Τσίπρα εξευτελισμένο, τους Έλληνες δούλους και τη χώρα ξεπουλημένη, όχι εγώ.)
Πιτσιρίκος
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μας λένε ότι έγινε πραξικόπημα και συνεργάζονται με τους πραξικοπηματίες; Είμαστε μαλάκες ή μας θεωρούν; Έχει άδικο η Ζωή Κωνσταντόπουλου, που λέει: Η Βουλή δεν πρέπει να δεχθεί τον εκβιασμό..
''Είναι υποχρέωση της Βουλής και των θεσμικών εγγυητών της να μην επιτρέψουμε ο εκβιασμός που γίνεται στη κυβέρνηση να ολοκληρωθεί. Οφείλουμε όλοι μας, συγκροτημένα, να ζητήσουμε από τους... λεγόμενους εταίρους να εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις τους, που είναι ο σεβασμός στη δημοκρατία και τη κοινοβουλευτική διαδικασία''. Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου στη κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών που συζητούν το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα. ''Εδώ υπάρχει ξεκάθαρα ο κίνδυνος μέσα από αυτό τον εκβιασμό να δημιουργηθούν τετελεσμένα. Είναι ξεκάθαρο ότι η Βουλή δεν μπορεί να συμπράξει σε αυτή τη διαδικασία και με αυτή τη συμφωνία'' τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση της και για τη συμφωνία και για τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κύπρος... Πραξικόπημα 15 Ιούλη 1974... Ατιμώρητοι οι φονιάδες!
15 Ιούλη 1974: η πρώτη μέρα ενός ακόμη ατιμώρητου εγκλήματος των ΗΠΑ, με εκτελεστές τη χούντα της Αθήνας!