Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Πεμπτη 2 Ιουλιου 2015


Καμμένος: Όποιος δεν αντέχει τον πόλεμο, φεύγει
Τι δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μετά τις διαρροές υπέρ του "ναι" και κατά τις διεξαγωγής δημοψηφίσματος τεσσάρων βουλευτών του κόμματός του
Ιούλιος 02 2015 14:43
"Έχουμε πόλεμο και δεν κάνουμε εκπτώσεις. Όποιος δεν αντέχει στον πόλεμο φεύγει. Εμείς συνεχίζουμε", φέρεται να δήλωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ερωτηθείς για τιςδιαφοροποιήσεις τεσσάρων βουλευτών του κόμματός του σε σχέση με το δημοψήφισμα. "Θα ενημερωθώ και θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες", δήλωσε κληθείς να σχολιάσει τη στάση των τεσσάρων βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με το επικείμενο δημοψήφισμα. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας σε ερώτηση εάν θα τεθούν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι ο κ. Δαμοβολίτης τού είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί, ενώ για τους άλλους βουλευτές σημείωσε ότι θα εξεταστεί η παραπομπή τους στο πειθαρχικό
Μετά το βουλευτή Λάρισας των ΑΝΕΛ Βασίλη Κοκκαλη, ο οποίος χθες δήλωσε πως όταν ψήφισε το Σάββατο για δημοψήφισμα είχε τη διαβεβαίωση ότι δε θα γίνουν capital controls και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ακυρώσει το δημοψήφισμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ Κώστας Δαμαβολίτης αποκάλυψε πως θα ψηφίσει “ναι”. Επίσης, ο βουλευτής Ευβοίας Νικόλαος Μαυραγάνης, χαρακτήρισε το δημοψήφισμα "νόθο" και πρόσθεσε ότι η θέση της χώρας στο ευρώ, είναι "αδιαπραγμάτευτη". Υπάρχουν πληροφορίες και για άλλους δυο βουλευτές. Κεντρικά πάντως θέμα απόσυρσης της εμπιστοσύνης του Πάνου Καμμένου δεν τίθεται. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει στηρίξει το δημοψήφισμα και το “όχι”, θέτει όμως ως όρο για οποιαδήποτε λύση να μην υπάρξουν μειώσεις στις δαπάνες για την εθνική άμυνα (και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων) και να μην αλλάξει το καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Χθες μάλιστα απείλησε με παραίτηση, καθώς η πρόταση της κυβέρνησης στους θεσμούς περιελάμβανε περικοπές στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα το Μαξίμου να διαβεβαιώσει επισήμως ότι δεν τίθεται θέμα.
Ο Αριθμός των Βουλευτών που τάσσονται κατά της διενεργείας δημοψηφίσματος ανέβηκαν στους 4 Έχουμε και λεμέ Βασίλης Κόκκαλης βουλευτης Λαρισας Κώστας Δαμαβολίτης βουλευτης Ηρακλειου Δημήτρης Καμμενος βουλευτης Β Πειραιως Θανάσης Παπαχριστόπουλος βουλευτης Β Αθηνας λένε ένα βροντερό όχι Συμφωνία με πληροφορίες σε λίγο και η Βουλευτής Β Θεσσαλονικης Σταυρούλα Ξουλιδου θα εκφράσει ανοιχτά την διαφωνία της
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκος Μαυραγάνης, βουλευτης Ευβοιας, γίνεται ο 6ος βουλευτής του κόμματος του Πάνου Καμμένου που διαφοροποιεί τη στάση του για το δημοψήφισμα. Ο κ. Μαυραγάνης, χαρακτήρισε «Νόθο» το δημοψήφισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε, ότι «αν και παραμένει μαχητής του Όχι, ο λαός καλείται να αποφασίσει την Κυριακή για το μέλλον του, αλλά καλείται με το πιστόλι στον κρόταφο». Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα σε άλλα δηλώνει: Ενώ έπρεπε να διασφαλίσουν τη ρευστότητα συνέχισαν τις καταβολές προς δανειστές.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοψήφισμα 2015 - Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στη συγκέντρωση υπέρ του «ΟΧΙ» στο Σύνταγμα
02 Ιουλίου 2015 15:05
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στις 19:30, στην Πλατεία Συντάγματος. «Στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ο ελληνικός λαός καλείται να πάρει στα χέρια του το μέλλον του τόπου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στα τελεσίγραφα των δανειστών και τους εγχώριους υποστηρικτές της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων», αναφέρει ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι «το "ΟΧΙ" θα ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, βάζοντας το θεμέλιο για τη σύναψη μίας συμφωνίας που θα ανοίγει μία νέα προοπτική για τη χώρα, δίνοντας λύση στο πρόβλημα του χρέους και θέτοντας τους όρους για την επιστροφή στην ανάπτυξη». «Οι δανειστές θέλουν να καταργήσουν τη Δημοκρατία. Επιδιώκουν να μας στερήσουν το δικαίωμα να μιλάμε και να αποφασίζουμε. Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε τα σχέδια», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Το "ΟΧΙ" την Κυριακή θα είναι η αδιαπραγμάτευτη νίκη του ελληνικού λαού. Το "ΟΧΙ" είναι η μόνη θετική απάντηση για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσκοπήσεις- μαϊμού ετοιμάζονται να βγάλουν τα ΜΜΕ των... εργολάβων
02 Ιουλίου 2015 13:09
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μεγάλα κανάλια και γνωστές ιστοσελίδες ετοιμάζονται τις επόμενες ώρες να δημοσιοποιήσουν δημοσκοπήσεις-μαϊμού που θα δείχνουν το «ΝΑΙ» να προηγείται του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Οι δημοσκοπήσεις αυτές έχουν κατασκευαστεί από τα ΜΜΕ των «εργολάβων», προκειμένου να επηρεάσουν τον κόσμο τις τελευταίες κυριολεκτικά ώρες πριν πάει στις κάλπες. Βλέπετε, οι συγκεκριμένοι κύριοι έχουν μετατρέψει την ψυχολογία της μάζας σε επιστήμη και με τον τρόπο αυτό τα τελευταία χρόνια ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Οι πληροφορίες από έγκυρες εταιρείες δημοσκοπήσεων επιμένουν ότι αυτή τη στιγμή το «ΟΧΙ» βρίσκεται περίπου 10 μονάδες μπροστά από το «ΝΑΙ». Οτιδήποτε άλλο πλασάρουν τα ΜΜΕ των εργολάβων της ενημέρωσης θα πρόκειται για παραπληροφόρηση και ακόμη μία προσπάθεια εκβιασμού και τρομοκράτησης του λαού. Και θα το κάνουν. Όπως το έκαναν στο παρελθόν παραποιώντας τη βούληση του κοινής γνώμης προκειμένου να δημιουργούν «παραστάσεις νίκης» και περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Βροχή" καταγγελιών στο ΕΣΡ για κλίμα τρομολαγνείας στα κανάλια
Δύο φάκελοι με «βροχή» καταγγελιών από πολίτες σχετικά με το κλίμα τρομολαγνείας που δημιουργούν ορισμένα ΜΜΕ έχουν σχηματιστεί από το ΕΣΡ.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου ο πρώτος αφορά την ταυτόχρονη μετάδοση δελτίου ειδήσεων από τους τηλεοπτικούς δέκτες και από το ραδιόφωνο συγκεκριμένου σταθμού, ενώ ο δεύτερος φάκελός αφορά παραποιημένο φωτορεπορτάζ του καναλιού MEGA που έδειχνε φωτογραφία ηλικιωμένης έξω από ΑΤΜ με τη φωτογραφία να έχει τραβηχτεί το 2012 στη νότια Αφρική. Το ΕΣΡ επισημαίνει, επίσης, το άνισο μετάδοσης του χρόνου που αφορά στις συγκεντρώσεις υπέρ του ΝΑΙ και υπέρ του ΟΧΙ, ενώ καταγγελίες υπήρξαν από πολίτες και για την προβολή του σποτ υπέρ του ΝΑΙ που έχει κατακλύσει τον τηλεοπτικό χρόνο των καναλιών. Το ΕΣΡ δηλώνει ότι θα ασχοληθεί άμεσα με το τεράστιο αυτό θέμα και επισημαίνει ότι έγκαιρα είχε αποστείλει στα Μέσα ενημερωτικό δελτίο για την τήρηση της δεοντολογίας όσον αφορά ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκαψε τη σημαία της Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζουν το «Όχι» στο δημοψήφισμα
«Όχι μέχρι τέλους! Σας σιχαθήκαμε, δε σας φοβόμαστε. Όχι στις κανιβαλικές προτάσεις των δανειστών, όχι στις αντιλαϊκές προτάσεις της κυβέρνησης, όχι στο μαύρο μέτωπο ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ» γράφει το τεράστιο πανό που κρέμασαν στο μπαλκόνι των γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλη της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή. Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που υποστηρίζουν το «Όχι» στο δημοψήφισμα φώναξαν συνθήματα και πέταξαν φειγ βολάν. Στη συνέχεια έκαψαν με μεγάλη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Κόψε» τον συνταξιούχο από τον «αέρα»!
Δημοσιογράφος του ΜΕΓΚΑ έξω από την Εθνική της Καλλιθέας, ρωτάει έναν συνταξιούχο "ποιες ανάγκες θα προλάβετε να καλύψετε με αυτά τα 120 ευρώ;" και ο γεράκος απαντάει: "Το θέμα δεν είναι οι ανάγκες, το θέμα είναι να στηρίξουμε αυτόν τον άνθρωπο (σσ. Τσίπρα) που δίνει μάχη απέναντι σ αυτούς που μας θέλουν να αυτοκτονούμε". Και ο συνάδελφος του πήρε το μικρόφωνο και τον παραμέρισε!
Στο αμέσως επόμενο πλάνο η παρουσιάστρια του δελτίου πάει στην Ν. Ιωνία σε άλλη ανταποκρίτρια σε άλλη τράπεζα. Πριν καν προλάβει να πάρει το λόγο η δημοσιογράφος, δύο κυρίες παίρνουν το μικρόφωνο και λένε: «Εσείς μας έχετε σπάσει τα νεύρα. Τι κάνετε εσείς εδώ;»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν κωλώνουν να εκφραστούν απολύτως ελεύθερα στα κανάλια και ιδιαίτερα στα κανάλια τα οποία εργάζονται.... Δημοσ: "Με συγχωρείτε, δε φταίω εγώ αν όλες οι κοινωνικές ομάδες τάσσονται υπέρ του ΝΑΙ..." [τι είπε το άτομο ρε!!!!] Κ.Γ. "Α, σωπάτε! Σωπάτε! Όλες οι κοινωνικές ομάδες που ΕΣΕΙΣ προβάλλετε τάσσονται υπερ του ΝΑΙ..." ... "Να φύγει η χούντα της ιδιωτικής τηλεόρασης από την Ελλάδα, να σηκωθεί και να φύγει, να τα μαζέψει και να πάει από εκεί που 'ρθε." ΑΞΙΟΣ ΑΠΛΑ! ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΠΕΛΟ!!!!! Τα σέβη μου κύριε Γρηγοριάδη!!!
Κλέων Γρηγοριάδης: Ο ηθοποιός ξεφτίλισε το MEGA on air και η Σαράφογλου τον έκλεισε!
«Στον αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA παρενέβη τηλεφωνικά ο ηθοποιός, Κλέων Γρηγοριάδης και φρόντισε να βάλει στη θέση τους όλα τα ΜΜΕ της διαπλοκής για την επιχείρηση εκφοβισμού των Ελλήνων και την προπαγάνδα τους που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής (05/07/2015). Ο δημοφιλής ηθοποιός είναι μεταξύ των 200 ατόμων από το χώρο του πολιτισμού, οι οποίοι τάσσονται υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα. Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως «το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι αν εμείς, οι Έλληνες θα συνεχίσουμε να αποφασίζουμε για τις τύχες μας ή όχι». «Αλλιώς θα έχουμε χούντα», πρόσθεσε. Η συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του ενόχλησε σφόδρα την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων, Μαρία Σαράφογλου, η οποία και αντέδρασε έντονα. «Δράττομαι της ευκαιρίας, μιας και είμαι στο MEGA, να πω ότι η συμπεριφορά των ιδιωτικών σταθμών είναι αήθης», συνέχισε ο ηθοποιός. «Φιλοξενείστε σε έναν από αυτούς τους σταθμούς, ο οποίος και σας δίνει βήμα τώρα», του αντέτεινε η παρουσιάστρια, με τον ηθοποιό να μην κάνει πίσω και να λέει αλήθειες, που όλοι μας θέλουμε εδώ και ημέρες να φωνάξουμε και δεν μπορούμε: «Έχετε την αίσθηση ότι δίνετε ισότιμο χρόνο σε όλους; Δίνετε το ίδιο βήμα στη μία άποψη και στην άλλη; Έχετε την αίσθηση ότι στο ζύγι, είστε εντάξει;». «Εγώ μπορώ να σας μιλήσω μόνο για το MEGA», του απάντησε η Σαράφογλου, με τον κ. Γρηγοριάδη να συνεχίζει: «Μα για το ΜEGA σας μιλάω κι εγώ». Η συζήτηση συνεχίστηκε μέχρι που η παρουσιάστρια βρήκε την «αφορμή» που έψαχνε, «θίχτηκε» και έκλεισε το τηλέφωνο «δημοκρατικά» στον ηθοποιό, συνεχίζοντας, με όλο το επιτελείο του σταθμού, να σκορπά τρόμο και πανικό στους Έλληνες πολίτες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ORIGINAL 21: «Τα μεγάλα ΟΧΙ πάντα τα έλεγε ο λαός»
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Με ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, η μεγαλύτερη οργάνωση οπαδών της ΑΕΚ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «τα μεγάλα ΟΧΙ πάντα τα έλεγε ο λαός». «Τα μεγάλα ΟΧΙ πάντα τα έλεγε ο λαός… Στις μεγάλες μάχες για αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και την ίδια την ζωή ο ΛΑΟΣ της ΑΕΚάρας είναι πάντα στην πρώτη γραμμή! Άλλωστε είναι ξεκάθαρο χρόνια τώρα, ζούμε εξεγερμένοι και ΟΧΙ σαν ρουφιάνοι και προσκυνημένοι. Το ραντεβού μας αύριο στο Δωματιάκι μας στις 18:30 και ΟΛΟΙ μαζί κατηφορίζουμε για Σύνταγμα με ενδιάμεση στάση την αγαπημένη μας πλατεία».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιαννακόπουλος: Επάρκεια φαρμάκων στην ελληνική αγορά – Την Κυριακή λέμε ΟΧΙ στους δανειστές
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία κάνει τα πάντα ώστε να υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στην αγορά, υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Βιανέξ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση βράβευσης εταιρειών «The Diamonds of the Greek Economy 2015». «Παρά τις δυσκολίες, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στέκεται υπεύθυνα στο πλευρό των πολιτών, συνεχίζει να παραδίδει στο 100% τις παραγγελίες, ακόμα και με πίστωση, για να υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στην αγορά» υποστήριξε ο κ. Γιαννακόπουλος. Όσον αφορά το δημοψήφισμα, υποστήριξε ότι «μπροστά μας έχουμε ένα πολύ σημαντικό δημοψήφισμα, που πρέπει να γίνει ευκαιρία, για να εκφράσουμε την καταδίκη μας στα μνημόνια διαρκείας των δανειστών». Τασσόμενος υπέρ του «όχι», εξήγησε ότι οι δανειστές «προκάλεσαν το κλείσιμο των τραπεζών, για να εκβιάσουν έναν ολόκληρο λαό, που τόλμησε να πει όχι στη σκληρή λιτότητα». «Μετά από την παταγώδη αποτυχία να ελέγξουν τη φαρμακευτική δαπάνη, ζητούν και νέες μειώσεις σε εξευτελιστικά πλέον επίπεδα. Ζητούν τιμές χαμηλότερες από τη Βουλγαρία» συμπλήρωσε, καλώντας τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιταλία: 500 πανεπιστημιακοί με το “ΟΧΙ” - Ιστορικά μνημεία Πίζας, Βενετίας, Ρώμης... λένε “ΟΧΙ”
Πάνω από 500 Ιταλοί πανεπιστημιακοί στηρίζουν το "ΟΧΙ", ενώ ιστορικά μνημεία της Ιταλίας, από τον Πύργο της Πίζας, τη Γέφυρα του Ριάλτο της Βενετία και τις γέφυρες της Αιώνιας Πόλης, μετατρέπονται από τους ακτιβιστές σε προπύργια του "ΟΧΙ" για να δώσουν ένα ενωτικό μήνυμα στους δύο λαούς να μην υποκύψουν τη λιτότητα και τους εκβιασμούς.
Οι χθεσινές δηλώσεις του Ματέο Ρέντσι δίπλα στην Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο είχαν σαν συνέπεια να επιταχυνθούν οι προετοιμασίες για τις περίπου 100 εκδηλώσεις στήριξης του "ΟΧΙ" στην Ιταλία, γιατί πυροδότησαν ένα κύμα οργής ανάμεσα στους δημοκρατικούς, προοδευτικούς και αριστερούς Ιταλούς από τη στιγμή που ο Ρέντσι υπερασπίστηκε τις αντιμεταρρυθμίσεις του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι "τώρα στην Ιταλία η εργασία είναι πιο ελαστική και από τη Γερμανία", για να λάβει τα εύσημα της Μέρκελ, ενώ δεν δίστασε να επιτεθεί εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης για το δημοψήφισμα και το σεβασμό των κανόνων! Περισσότεροι από 500 πανεπιστημιακοί απεύθυναν κάλεσμα στον ελληνικό λαό για να ψηφίσει "ΟΧΙ" υπογραμμίζοντας τη σημασία του ελληνικού πολιτισμού για τη δυτική κουλτούρα και το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί ιστορικά την κοιτίδα της Ευρώπης, γεγονός που δεν μπορεί να αλλάξει από τη βούληση των τεχνοκρατών της λιτότητας. "Πάνω απόλα ο καθένας από εμάς συμμερίζεται μια βαθιά ανησυχία για τα γεγονότα που εξελίσσονται αυτές τις ημέρες, όπως και μια βαθιά περιφρόνηση και θυμό για τον εκβιασμό που επιβλήθηκε από τους τεχνοκράτες της λιτότητας, που αποκάλυψαν τον πραγματικό στόχο της αγριότητάς τους: να επιβάλλουν ένα ενιαίο και αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο που βασίζεται στην ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας", υπογραμμίζουν στο κάλεσμά τους οι Ιταλοί πανεπιστημιακοί. "Για αυτούς τους λόγους δεν μπορούμε να μη στηρίξουμε τον ελληνικό λαό σε αυτή τη δύσκολη σελίδα της ιστορίας του. Συνειδητοποιούμε ότι το αποτέλεσμα του επικείμενου δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, που εμείς ελπίζουμε να νικήσει το "ΟΧΙ", θα οδηγήσει σε ένα κλίμα σύγχυσης που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν για να κάνουν τους Έλληνες πολίτες να σκύψουν το κεφάλι. Ευχόμαστε ότι ο ελληνικός λαός θα κάνει την επιλογή του με πλήρη αυτονομία και αξιοπρέπεια, ενώ η διεθνής αλληλεγγύη απέναντί του ενισχύεται συνεχώς. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος αγανακτεί και κινητοποιείται γιατί η Ελλάδα μπορεί να αποδείξει ότι μια διαφορετική Ευρώπη, ένας διαφορετικός κόσμος, είναι πραγματικά εφικτοί, απορρίπτοντας το τελεσίγραφο ανάμεσα στη σκλαβιά της αγοράς ή τη βαρβαρότητα", συμπληρώνουν οι Πανεπιστημιακοί κλείνοντας το κάλεσμά τους υπέρ του "ΟΧΙ" με "Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες σας" και τη φράση: "Ζήτω η Ελλάδα". Χιλιάδες ακτιβιστές πραγματοποίησαν χθες δεκάδες εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις για τη στήριξη του "ΟΧΙ" και την ενημέρωση του ιταλικού λαού με αιχμή της εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε διεθνώς γνωστά ιστορικά μνημεία της χώρας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΌΧΙ λένε οι οργανωμένοι οπαδοί ΠΑΟΚ και ΑΕΚ
Σύνδεσμοι οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ έχουν ήδη ανακοινώσει, ότι βρίσκονται υπέρ του ΟΧΙ. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεγαλειώδης η σημερινή διαδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου για το ΟΧΙ της Ανατροπής...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μη μασάτε, αγαπητοί φίλοι/ες, από τη λύσσα της συνασπισμένης αντίδρασης. Έχουν επιστρατεύσει όλα τα κανάλια, κάθε κοινωνικό κατακάθι, κάθε γραφειοκρατική κάστα, κάθε αφεντικό, κάθε μπάτσο, κάθε ξεπεσμένο ρετάλι, για να φοβίσουν τον "κοσμάκη". Έχουν λυσσάξει γιατί ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, γιατί βλέπουν ότι το λαϊκό ρεύμα δεν αντιστρέφεται. Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με μπροστάρη τη νεολαία, έχουν πάρει ήδη την απόφασή τους και θα δώσουν την περήφανη απάντησή τους την Κυριακή με το ΟΧΙ της Ανατροπής. Η ταξική πόλωση διαπερνάει όλο τον κοινωνικό ιστό και οι γνωρίζοντες μιλούν για τεράστια ποσοστά υπέρ του ΟΧΙ ειδικά στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας, εκεί που πάντα κρίνονται οι μεγάλες μάχες. Δεν εφησυχάζουμε όμως. Δίνουμε τη μάχη μαζικά και αποφασιστικά. Μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε! Έτσι κι αλλιώς, το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς... ‪
#‎ΟΧΙ_μέχρι_το_τέλος‬
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[...] Οι δυνάμεις που υπογράφουμε αυτό το κείμενο δίνουμε την μάχη γα την νίκη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Δίνουμε την μάχη ενάντια στους χυδαίους εκβιασμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ, την εργοδοτική τρομοκρατία υπέρ του ΝΑΙ στους χώρους δουλειάς, τον φόβο. Ενάντια στην μαύρη προπαγάνδα των κατεστημένων ΜΜΕ υπερ του ΝΑΙ. Ξέρουμε πως η επικράτηση του ΝΑΙ θα ανοίξει τον δρόμο για την πιο βάρβαρη αντεπίθεση των αστικών και μνημονιακών δυνάμεων. Για βάρβαρες και διαρκείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, για κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, για μαζικές απολύσεις, για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Η νίκη του ΟΧΙ, θα αφήσει ανοιχτή την δυνατότητα για έναν νέο γύρο αγώνων για την επιβολή κατακτήσεων, για έναν άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία. Θεωρούμε πως το ΚΚΕ με την στάση του, γυρνάει την πλάτη στο λαό, την ώρα που δέχεται τον πιο φοβερό εκβιασμό για να οδηγηθει στην υποταγή, διευκολύνει την αντιδραστική αντεπίθεση .
Το δικό μας ΟΧΙ είναι ΟΧΙ : στους εκβιασμούς Ε.Ε.-ΔΝΤ, στη νέα συμφωνία-μνημόνιο , στο χρέος, την ευρωζώνη, την Ε.Ε.
Είναι το ΟΧΙ που διεκδικεί: Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων. Παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με λαϊκό εργατικό έλεγχο. Ρήξη και αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την Ε.Ε.. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.
1 ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. 2 Μ.ΑΡ.Σ. 3 ΚΙΝΗΜΑ Δεν Πληρώνω 4 Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας 5 Σύλλογος για τη διάδοση της μαρξιστικής σκέψης «Γ. Κορδάτος»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν θα έπρεπε βέβαια να μας εκπλήσσει ότι το Μέγκα δημοσίευσε πλαστή δημοσκοπηση. Πρόκειται για το κανάλι που
1. Κάνει πλιάτσικο 26 χρόνια, αρνούμενο να πληρώσει για τη συχνότητα που καταλαμβάνει. Αλλά σε κατηγορεί ότι ζούσες πάνω από το όριο σου 2. Εχει τεράστια χρέη που υπερβαίνουν κατά πολύ τον ετήσιο τζίρο του. Ο μόνος λόγος που υπάρχει είναι τα δάνεια που του δίνουν οι τράπεζες ως επιβράβευση για την προπαγάνδα υπερ του μνημονίου. 3. Πείραξε το βίντεο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου για να φαίνεται ότι γινόντουσαν επεισόδια και ότι ο Κορκονέας βρισκόταν σε θέση άμυνας 4. Πριν κανά μήνα μάθαμε ότι κλέβει ρεύμα. Εν τέλει δεν τρέχει και τίποτα με τη δημοσκόπηση, για αυτούς είναι σχεδόν πρόοδος...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
κάποιοι - αν και τα ατμ δε δίνουν πάνω από 60 ευρώ - μάλλον είχαν απόθεμα και έχουν βγει και ψωνίζουν σήμερα. ήδη έχουν αγοράσει 4 ανελ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σταυρουλα Ξουλιδου στο twiter
Επανέρχομαι. Όσο και να ανεβάσετε το ποσό ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ! Ανεβαίνουν οι χρηματισμοί για αποστασίες...
Σταυρούλα Ξουλίδου Επανέρχομαι. Όσο και να ανεβάσετε το ποσό ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ!!!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με 60 ευρώ όριο αναλήψεων θα πεινάσεις... με 300 ευρώ μισθό θα είσαι "ευρωπαίος", στη "ζώνη των ισχυρών"!
Αυτό να το κοιταξεις. Πρωτα με τον ψυχαναλυτη σου και μετα με τον καθηγητη μαθηματικων…

2 σχόλια:

e-h είπε...



ALBA-TCP - Ανακοίνωση για την κατάσταση στην Ελλάδα / ALBA-TCP - Comunicado sobre la situación en Grecia
ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΑΣ –
ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
(ALBA-TCP)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους Λαούς της Αμερικής μας - Συνθήκη για το Εμπόριο των Λαών (ALBA-TCP) εκφράζει την πιο ισχυρή στήριξη και την αλληλεγγύη της προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση, ενάντια στην αδηφάγο πολιορκία του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού καπιταλισμού και τους Ευρωπαίους εκπροσώπους του, οι οποίοι με ασύμμετρη και αδίστακτη φιλοδοξία επιδιώκουν να κάμψουν την επιλογή αυτής της χώρας για μια αξιοπρεπή και δίκαιη ζωή, το επίκεντρο της οποίας είναι η προστασία της πραγματικής δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι τα προσβλητικά προνόμια και οι καταστροφικές συνέπειες του νεοφιλελεύθερου διεθνούς κεφαλαίου.
Οι λαοί και οι κυβερνήσεις της ALBA-TCP, πεπεισμένοι από τον Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες ότι «η Ιστορία μας καλεί όλους για ενότητα και αγώνα", στέλνουμε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης προς το γενναίο ελληνικό λαό και τη κυβέρνηση, με την πεποίθηση ότι ο ιστορικός αγώνας που εκτυλίσσεται είναι ένας αγώνας για την σωτηρία όλης της ανθρωπότητας, για τη ζωή, την ελευθερία και την αυτοδιάθεση όλων των λαών.

Είμαστε βέβαιοι ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.

Καράκας, 28 Ιουνίου 2015
Γραφείο Τύπου - Oficina de Prensa
Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας
Embajada de la República Bolivariana de Venezuela

Τel. 210-6729169, εσωτ. (int.) 132, 133

T: https://twitter.com/embavenezgrecia
FB: https://www.facebook.com/embassyvenezuelagreece

e-h είπε...


Ο Πρόεδρος Μαδούρο εκφράζει τη στήριξή του στην Ελλάδα / El Presidente Maduro expresa apoyo a Grecia
Στη συνέχεια θα βρείτε την απομαγνητοφώνηση του βίντεο του Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, με το μήνυμα αλληλεγγύης προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Ελληνικό Λαό.
Θα Νικήσουμε!


Ο Πρόεδρος Μαδούρο εκφράζει τη στήριξή του στην Ελλάδα

Θα ήθελα επισήμως να εκφράσω στον Πρωθυπουργό Τσίπρα, στο ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό όλη την αλληλεγγύη του μπολιβαριανού και τσαβικού λαού της Βενεζουέλας, όλη την υποστήριξη και την αγκαλιά μας. Την αγκαλιά μας προς τους πολίτες της Ελλάδας, τον ελληνικό λαό.
Αν κάτι είναι γνωστό στην Ελλάδα εδώ και 2000, αυτό είναι η λέξη «δημοκρατία». Και ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με δημοκρατία. Εμείς όλα αυτά τα έχουμε ήδη ζήσει. Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, θα μπορούσαμε να τραγουδήσουμε μαζί με τους Comunicalle (μουσικό συγκρότημα) και να τους πούμε πως εδώ είχαν ιδιωτικοποιηθεί όλα, πως είχαν εξαφανιστεί οι συντάξεις και η δημόσια εκπαίδευση, πως η εκπαίδευση ιδιωτικοποιήθηκε. Όλα, όλα, τα πάντα είχαν ιδιωτικοποιηθεί. Επίσης πώς ο λαός μας έτρωγε ζωοτροφές.
Και πώς σπάσαμε τα δεσμά μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μη φοβάστε, Έλληνες και Ελληνίδες αδέρφια μας! Ο δρόμος είναι να σπάσουμε τα δεσμά με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Να αποτινάξουμε το ζυγό που προσπαθεί να ρουφήξει το αίμα των λαών, την εργασία των λαών, τον πλούτο των χωρών. Αυτός είναι ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος…
Θαυμάζουμε αυτό που κάνει ο λαός της Ελλάδας! Ένας αγώνας δύσκολος, σύνθετος ενώ οι εκβιασμοί υψώνονται εναντίον του λαού της Ελλάδας, οι οικονομικοί εκβιασμοί. Είναι επίσης ένας πόλεμος με σκοπό ο λαός της Ελλάδας να μην κάνει ούτε ένα βήμα προς την ελευθερία και την ανεξαρτησία και η Ευρώπη γενικότερα να μην ξυπνήσει ποτέ από αυτό το λήθαργο, αυτή την κυριαρχία των «Θεσμών» αυτών.

(https://www.youtube.com/watch?v=4JOf9gUA5-0)