Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Κυριακη 18 Οκτωβριου 2015


Ούτε η χούντα των συνταγματαρχών δεν περιφρόνησε δημοψήφισμα. Αυτοί είναι οι 154 της μνημονιακής εθνοσωτηρίας, που περιφρόνησαν την λαϊκή ετυμηγορία του ΟΧΙ.
--------------------------------------------------------------------------------------
Σε εκλογικη αναμετρηση η Αίγυπτος
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015, 10:59
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η εκλογική αναμέτρηση στην Αίγυπτο, η οποία αποτελεί το τελικό βήμα της δημοκρατικής ομαλοποίησης της βορειο-αφρικανικής χώρας. Σημειώνεται ότι η χώρα δεν διαθέτει Κοινοβούλιο από τον Ιούνιο του 2012, όταν το ανώτατο δικαστήριο διέταξε την διάλυσή του. Στην τελευταία Βουλή, την πλειοψηφία των εδρών κατείχε η Μουσουλμανοφασιστική Αδελφότητα, η οποία ωστόσο, δεν συμμετέχει στην τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση. Ο πρόεδρος-δικτατορας της χώρας, Άμπντελ Φάταχν αλ Σίσι έχει δεσμευτεί να εξαλείψει την Μουσουλμανοφασιστικη αδελφότητα, η οποία το 2013 κέρδισε τις εκλογές στη χώρα. Μετά την ανατροπή του ισλαμοφασιστα Μοχάμεντ Μόρσι, που προσπαθησε να γυρισει τη χωρα 10 αιωνες πισω, η Μουσουλμανοφασιστική Αδελφότητα έχει υποστεί μία βίαιη καταστολή, με περισσότερους από 1.400 αληταραδες ισλαμοφασιστες νεκρούς και 15.000 φυλακισμένους. Οι ιδιοι οι ισλαμοφασιστες βαζουν βομβες και σκοτωνουν το λαο. Όταν μπορουν. «Οι Αδελφοί Μουσουλμανοφασιστες θα παραμείνουν εκτός του πολιτικού παιχνιδιού για όσο διάστημα ο Σίσι βρίσκεται στην εξουσία» εκτίμησε ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου Χάζεμ Χόσνι.
--------------------------------------------------------------------------------------
Ισπανία: «Οι άνθρωποι πάνω από τις πολυεθνικές»
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015, 07:35
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Μαδρίτη για να καταγγείλουν «τη φτώχεια και τις αυξανόμενες ανισότητες» στην Ισπανία, αλλά και για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών ΤΤΙΡ για τη σύναψη της οποίας συζητούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. «Οι άνθρωποι και ο πλανήτης πάνω από τις πολυεθνικές», έγραφε ένα από τα πανό στην κεφαλή της πορείας, η οποία έγινε με την ευκαιρία της διεθνούς ημέρας για την εξάλειψη της φτώχειας. Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι στην Ισπανία, το ποσοστό των προσώπων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας αυξήθηκε κατά 4,7% μέσα σε έξι χρόνια: από το 24,5% το 2008 στο 29,2% το 2014, σύμφωνα με τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. «Απαιτούμε οι κοινωνικές πολιτικές, οι πολιτικές για την καταπολέμηση των ανισοτήτων να αποκτήσουν προτεραιότητα στους προϋπολογισμούς και στις πολιτικές των κυβερνήσεών μας σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε μπροστά στις κάμερες ο Πάμπλο Μαρτίνεθ, ένας εκπρόσωπος της ισπανικής συμμαχίας κατά της φτώχειας, που έχουν σχηματίσει πάνω από χίλιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Δύο μήνες πριν διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές στην Ισπανία, «γίνεται λόγος για οικονομική ανάκαμψη αλλά οι ανισότητες, η φτώχεια και η κοινωνική αδικία συνεχίζουν να αυξάνονται», ανέφερε στο Twitter η ισπανική συνομοσπονδία συνδικάτων CCOO, μέλη της οποίας συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. «Όχι στην TTIP», «ο αγώνας συνεχίζεται», φώναζαν οι διαδηλωτές στους δρόμους του κέντρου της Μαδρίτης. Στρέφονται εναντίον της TTIP (Διατλαντική σχέση εμπορίου και επενδύσεων), για την οποία ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου στο Μαϊάμι, στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Η συμφωνία έχει στόχο κυρίως την κατάργηση δασμών και διαφόρων ρυθμιστικών εμποδίων στο εμπόριο ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην ΕΕ. «Αυτή δεν είναι συμφωνία, είναι απάτη», ανέφερε ένα από τα πλακάτ των διαδηλωτών. Διαδηλώσεις, πέραν της Μαδρίτης, όπου σύμφωνα με την αστυνομία οι συμμετέχοντες ήταν περίπου 1.500, έγιναν σε πάνω από 50 ισπανικές πόλεις. Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές ήταν πολλές χιλιάδες. Τον Απρίλιο σε μια διαδήλωση εναντίον της TTIP στη Μαδρίτη είχαν συμμετάσχει περίπου 50.000 Ισπανοί - επρόκειτο για μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις για αυτό το ζήτημα στην Ευρώπη. Την περασμένη εβδομάδα, σε μια ανάλογη διαδήλωση στο Βερολίνο, υπολογίζεται ότι συμμετείχαν 100.000 άνθρωποι.
---------------------------------------------------------------------------------------
Βρετανία: 20.000 πολίτες διαδήλωσαν ενάντια στις αλλαγές στις συμβάσεις των γιατρών
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015, 06:37
Περίπου 20.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης διαδήλωσαν το Σάββατο στους δρόμους του Λονδίνου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις σχεδιαζόμενες αλλαγές των συνθηκών εργασίας τους, ανέφερε μια συνδικαλιστική οργάνωσή τους. Η πορεία, η οποία ξεκίνησε από το Ουότερλου Πλέις, κατέληξε έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων. Σύμφωνα με τη Βρετανική Ιατρική Ένωση, οι τροποποιήσεις των συμβάσεων εργασίας, οι οποίες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του 2016, θα μειώσουν τους μισθούς και θα αυξήσουν τις ώρες εργασίας έως και 15, από έως και 12 σήμερα. Οι πολέμιοι των αλλαγών που προωθούνται καταγγέλλουν πως οι νέες συμβάσεις εργασίας ενδέχεται να συμπεριλάβουν μειώσεις μισθών έως και 30% για τους γιατρούς, κάτι που χαρακτηρίζουν απαράδεκτο. Σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις, ο υπουργός Υγείας, Τζέρεμι Χαντ, δήλωσε ότι η θέση της κυβέρνησης για το ζήτημα έχει διαστρεβλωθεί. Κάλεσε το συνδικάτο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και σημείωσε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.
----------------------------------------------------------------------------------------
Είστε ήδη παρελθόν. Θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω...
18 Οκτωβρίου 2015 08:24
ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΠΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ - ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ... ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
Κεντρώοι, δεξιοί και αριστεροί υπέκυψαν στους εκβιασμούς των δανειστών και των ξένων συμφερόντων και προτίμησαν, έκαναν την επιλογή τους και τάχθηκαν απέναντι στον ελληνικό λαό. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ποτέ. Μια του προδότη, δύο του προδότη, τρεις και τέλος! Ας το πάρουμε απόφαση μια για πάντα. Η πατρίδα μας έχει πέσει στα χέρια δοσίλογων πολιτικών, ανθρώπων που δεν έχουν το σθένος να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στους δανειστές, πολιτικών που τα έχουν ισοπεδώσει όλα, δεν σέβονται ούτε το Σύνταγμα, το οποίο έχουν μετατρέψει σε κουρελόχαρτο, ούτε φυσικά τη λαϊκή ετημυγορία, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα από τη μετατροπή του ΟΧΙ στα μέτρα, σε ΝΑΙ στα μνημόνια... Μας κυβερνούν προδότες, πολιτικοί που έφτασαν στο σημείο να ανέχονται να νομοθετούν κατόπιν εντολών των δανειστών και των διεθνών τοκογλύφων που εκείνοι εκπροσωπούν και να καταργούν, ουσιαστικά, τη Βουλή, αποδεχόμενοι ακόμα και έτοιμα νομοσχέδια, γραμμένα από τα κέντρα αποφάσεων των «τεχνοκρατών» του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δυστυχώς, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, φτάσαμε στο σημείο ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να επικαλούνται και να σέβονται το Σύνταγμα, μόνο όταν πρόκειται να χάσουν οι ίδιοι οι 300 κάποιο από τα προκλητικά προνόμιά τους. Για τον ελληνικό λαό, για τους πολίτες που έχουν ρημάξει, έχουν διαλύσει τη ζωή τους εδώ και πέντε χρόνια, δεν υπάρχει κανένα Σύνταγμα, παρά μόνο το... Σύνταγμα των Μνημονίων, αυτό που οι δοσίλογοι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψήφισαν με... υπερηφάνεια, μάλιστα, για να σώσουν τη χώρα, «σκοτώνοντας» το λαό της. Δυστυχώς, το 2015 ο υπέρτατος νόμος της Ελλάδας, πάνω και από το Σύνταγμα της πατρίδας μας είναι το μνημόνιο.
Η «αριστερή» κυβέρνηση Τσίπρα, αυτή που θα έσκιζε τα μνημόνια, θα υποχρέωνε τους ευρωπαίους και τους δανειστές να χορεύουν... πεντοζάλη με νταούλια και ζουρνάδες, έπεσε και αυτή στα τέσσερα. Ακριβώς, όπως στα τέσσερα είχαν πέσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Γι' αυτό και η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου θα έχει ακριβώς την ίδια τύχη με τις δύο προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Λίαν συντόμως θα το αντιληφθούν και ας κάνουν τώρα, προκαλώντας την κοινή γνώμη, πως δεν καταλαβαίνουν ή δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της προδοσίας τους έναντι της πατρίδας. Αξίζει να στηρίζεις κάτι, αξίζει να παλεύεις για να διατηρήσεις κάποιον στην εξουσία, μόνο όταν εκείνος έχει αποδείξει ότι τιμά την ψήφο με την οποία τον τίμησες. Οταν σε προδίδουν και μάλιστα με το καλημέρα, όταν σε δουλεύουν ψιλό γαζί, μόνο και μόνο για να ζήσουν και αυτοί το όνειρό τους, να... κυβερνήσουν μια χώρα που δεν έχει καμία ελπίδα σωτηρίας όσο στηρίζεται στα μνημόνια, τότε η μόνη λύση είναι να τους στείλουμε από εκεί που τους φέραμε. Στο 4%... Εκεί θα καταλήξει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, στο... μηδέν θα πέσουν οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Οι Έλληνες θα πάρουμε πίσω την πατρίδα μας και από τους δανειστές και από τους προδότες πολιτικούς που μας κυβερνούν. Δεν σας ανήκει η Ελλάδα, κύριε Τσίπρα και κύριε Καμμένε, για να την ξεπουλάτε για μια κυβερνητική καρέκλα. Οσα αποφασίσατε και την Παρασκευή και όσα θα αποφασίσετε στα επόμενα νομοσχέδια (όσα προλάβετε μέχρι να πάμε ξανά σε εκλογές) δεν συμβαδίζουν με τη βούληση του ελληνικού λαού.
Ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει και θα προχωρήσει χωρίς εσάς... Την πατρίδα εμείς δεν την πουλάμε, ούτε τη χαρίζουμε σε κανέναν. Πάρτε το χαμπάρι... Είστε ήδη παρελθόν...
Σχολιο.- Εύγε στον συντάκτη του κειμένου!
"Θέλει ΑΡΕΤΗΝ και ΤΟΛΜΗΝ η ελευθερία"
Ανδρέας Κάλβος
----------------------------------------------------------------------------------------
Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων
18 Οκτωβρίου 2015 09:12
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
«Τσουνάμι» αλλαγών στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το νέο μισθολόγιο που θα κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2016. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», το νέο σχέδιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε και εκτιμάται ότι θα έχει συμφωνηθεί σε όλες τις λεπτομέρειες με τους εκπροσώπους των δανειστών, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το μνημόνιο. Το βασικό σενάριο που επεξεργάζονται τα κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη διαμόρφωση του νέου μισθολογίου περιλαμβάνει: • Αποσύνδεση των αυξήσεων από το βαθμολόγιο • Αλλαγή κλιμακίων ανά διετία και τριετία • Διατηρείται στη μείωση μισθού η προσωπική διαφορά • Αύξηση 50 έως 100 ευρώ στο επίδομα θέσης • Παραμένουν τα τέσσερα επιδόματα που αποδίδονται στους δημόσιους υπαλλήλους Αναλυτικά, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα της εφημερίδας, το νομοσχέδιο προβλέπει αποσύνδεση των απολαβών από το βαθμολόγιο, αλλαγή κλιμακίων ανά διετία ή τριετία ανάλογα την εκπαιδευτική βαθμίδα, αύξηση 50-100 ευρώ στους προϊσταμένους και διατήρηση επιδομάτων που δίδονται σήμερα, όπως επίσης και της προσωπικής διαφοράς σε περίπτωση ονομαστικής μείωσης του βασικού μισθού.
----------------------------------------------------------------------------------------
Νέα τέλη στα ΙΧ
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015, 13:20
Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν έως το τέλος του μήνα, σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα και με όσα ανέφερε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης. Μερικές από τις αλλαγές αυτές δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν από φέτος και οι οδηγοί να κληθούν να πληρώσουν ακριβότερα τέλη από τον Ιανουάριο.
Τα σενάρια
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με όσα εξετάζονται, ενδέχεται να καταργηθούν τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, δηλαδή οι ιδιοκτήτες οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που δεν πληρώνουν τέλη (συνήθως για ένα μακρύ χρονικό διάστημα από την ημερομηνία απόκτησης του οχήματος) θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Τι ισχύει σήμερα; Τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα έως 100 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο απαλλάσσονται από τέλη κυκλοφορίας. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την αύξηση των συντελεστών των τελών κυκλοφορίας για τα «μεγάλα» αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, δηλαδή άνω των 1.800 κυβικών. Ταυτόχρονα, μια από τις μεγάλες αλλαγές που σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών είναι η θέσπιση τέλους δακτυλίου, το οποίο θα επιβληθεί στους κατόχους παλαιών ρυπογόνων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στα όρια του μικρού δακτυλίου (Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου). Επίσης, στο τραπέζι υπάρχει η μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα παλαιά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού άνω των 2.000 ή 2.500 κ.ε., ώστε να μειωθεί το φαινόμενο της μαζικής κατάθεσης πινακίδων που καταγράφεται κάθε Δεκέμβριο. Σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας διαμορφώνονται για τα αυτοκίνητα από 1.929-2.357 κ.εκ. σε 660 ευρώ, από 2.358-3.000 κ.εκ. σε 880 ευρώ, από 3.001-4.000 κ.εκ. σε 1.100 ευρώ, ενώ από 4.001 κ.εκ. και άνω σε 1.320 ευρώ.
Πότε θα ισχύσουν οι αλλαγές
Σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές θα πρέπει να κατατεθούν προς ψήφιση στο δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων, τα οποία θα πρέπει να περάσουν τις επόμενες εβδομάδες από τη Βουλή για τη λήψη της δόσης του 1 δισ. ευρώ.
------------------------------------------------------------------------------------
Πιεζει η τροικα – αντιδρα ο Τσακαλωτος. Από 80.000 ευρω στο «σφυρι» τα κοκκινα στεγαστικα. Ενώ σημερα τα ακινητα προστατευονται εως τις 375.000 με το Νομο Κατσελη. Απειλουνται 300.000 νοικοκυρια με εξωσεις.
---------------------------------------------------------------------------------------
Μειωσεις εως και 33% στις μικτες συνταξεις ανω των 1.000 ευρω.
-----------------------------------------------------------------------------------
«Μαγειρευουν» νεα εισφορα-σοκ. Το ΔΝΤ δηθεν πιεζει ασφυκτικα την «ελληνικη» κυβερνηση. Το Ασφαλιστικο φερνει «ψαλιδι» στους μισθους. Κλιμακοτη εισφορα φορου σε μισθους πανω από 1.200 ευρω και μεγαλυτερες επιβαρυνσεις για μισθους ανω των 2.000 ευρω. Τελος οι επικουρικες συνταξεις, πιθανες μειωσεις ακομα και σε κυριες των 700 ευρω. Πολύ μεγαλυτερες περικοπες σε 419.000 ασφαλισμενους που παιρνουν πανω από δυο συνταξεις.
---------------------------------------------------------------------------------------
Νηστικοι στο σχολειο 250.000 μαθητες. Οι ποροι σιτισης όμως είναι εξασφαλισμενοι μονο για 7.500. Οι υπολοιποι θα περιμενουν την επομενη χρονια.
---------------------------------------------------------------------------------------
«Μας συγχωρειτε …διακοπη». Εκατονταδες Χιλιαδες Ελληνες χωρις τηλεοραση ελεω Ψηφιακης!
----------------------------------------------------------------------------------------
Ένα μετά το άλλο απελευθερώνονται τα χωριά, νότια από το Χαλέπι... Ο Αραβικός στρατός της Συρίας προελαύνει!
----------------------------------------------------------------------------------------
Aπoμένoυν μόλις δύο χιλιόμετρα για τον στρατό της Συρίας, ώστε να απελευθερωθούν οι...
...εγκλωβισμένοι, περικυκλωμένοι μήνες, στρατιώτες υπερασπιστές του αεροδρομίου Qubreiis στο Χαλέπι. Σύντομα οι ηρωικοί στρατιώτες της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, θα ελευθερώσουν και θα αγκαλιάσουν τους αποκλεισμένους υπερασπιστές της Συριακής γης!