Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Δευτερα 19 Οκτωβριου 2015


Στο βωμό συνταξιούχοι και εργαζόμενοι: Το Ασφαλιστικό πήρε το δρόμο του...
19 Οκτωβρίου 2015 07:58
To πόρισμα της Επιτροπής των Σοφών για το Ασφαλιστικό που έχει προκαλέσει σάλο θα πέσει στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα, Δευτέρα (19/10/2015) ή το αργότερο αύριο, Τρίτη, με συνταξιούχους και εργαζόμενους να παίρνουν σειρά στον βωμό, ενώ κυβερνητικές πηγές συνεχίζουν να διαμηνύουν ότι οι εν λόγω προτάσεις δεν υιοθετούνται στο σύνολό τους και πως οι καθ' ύλην αρμόδιοι ψάχνουν τρόπους να ανακόψουν την αιμορραγία.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αφού γίνουν οι απαραίτητες κυβερνητικές συζητήσεις επί της... περαιτέρω εξαθλίωσης των Ελλήνων... θα ακολουθήσει ο κοινωνικός διάλογος και το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή έως τα μέσα του επόμενου μήνα. Οι εν λόγω προτάσεις από τη στιγμή της δημοσιοποίησης τους έχουν προκαλέσει σοκ στους εργαζόμενους και συνταξιούχους με τις τροποποιήσεις που περιλαμβάνονται είτε στα χρόνια που απαιτούνται είτε στο τελικό ποσό της σύνταξης που προκρίνεται να καταβάλλεται στους... επιβιώσαντες συνταξιούχους. Οι αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων σύμφωνα και με τα μηνύματα που έχουν δοθεί μέχρι ώρας αναμένονται «καυτές» και έντονες με εργασιακούς κλάδους να έχουν ήδη προειδοποιήσει για τα βήματα που θα ακολουθήσουν, περιλαμβανομένων και νομικών κινήσεων. Στο χωρό της φωτιάς εργαζόμενοι και συνταξιούχοι Υπενθυμίζεται πως στο πόρισμα προβλέπεται θέσπιση εθνικής σύνταξης (βασική και ανταποδοτική μαζί), ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων, ανακαθορισμός των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων και υπολογισμός τους με την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων.
Η δομή της νέας σύνταξης προτείνεται να βασίζεται στις εισφορές του ασφαλισμένου (αναλογική), τακτοποιημένες σε ατομικές μερίδες με βάση κανόνες νοητής κεφαλαιοποίησης, μαζί με τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ που θα χορηγείται στα 67 με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα συμπληρωματικών παροχών από επαγγελματικά ταμεία και την ιδιωτική ασφάλιση. Για την επικουρική σύνταξη υποβλήθηκαν δύο προτάσεις: α) να ενσωματωθεί στην κύρια με στόχο να εξαερωθεί σε λίγα χρόνια, καθώς καταργείται η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων από το ΑΚΑΓΕ, β) να παραμείνει το ενιαίο επικουρικό ταμείο με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή το αναδιανεμητικό σύστημα που ίσχυε έως τώρα να μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό. Επίσης, προτείνεται οι εισφορές να προσαρμοστούν στα πρότυπα του ΙΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι σε άλλες περιπτώσεις θα αυξηθούν (π.χ. ΟΓΑ) και σε άλλες θα μειωθούν (ΔΕΚΟ). Στον ΟΑΕΕ οι εισφορές θα συνδεθούν με το πραγματικό εισόδημα (τζίρος). Το νέο σύστημα με τις ατομικές μερίδες θα εφαρμοστεί για τους πρωτοασφαλιζόμενους από την 1/1/2016, θα προβλέπει μειωμένους συντελεστές υπολογισμού των συντάξεων και θα οδηγεί σε χαμηλότερες συντάξεις.
Μέχρις ότου ωριμάσει το νέο σύστημα και να μπορεί να αποδώσει την εξοικονόμηση που απαιτείται, θα υπάρξει μεταβατική περίοδος 5-10 χρόνων, κατά την οποία θα εφαρμοστεί για τους παλαιότερους ασφαλισμένους ο τρόπος υπολογισμού που προέβλεπε ο νόμος Σιούφα του 1992, με χαμηλότερους όμως συντελεστές. Δηλαδή από 70% που είναι το ποσοστό αναπλήρωσης στην 35ετία να συρρικνωθεί στο 55%. Μία από τις βασικές ανατροπές αφορά στην εγγυημένη, βασική σύνταξη των 360 ευρώ καθώς, σύμφωνα με την πρόταση, η βασική σύνταξη που θα απονέμεται θα συνδέεται με την περιουσία, δηλαδή θα συνυπολογίζονται εισοδήματα από ενοίκια, μερίσματα, επενδύσεις και καταθέσεις, που θα μειώνουν τη σύνταξη και ατομικά και οικογενειακά. Έτσι, τα 360 ευρώ σύνταξη θα είναι εγγυημένα μόνο για τους φτωχότερους (και όταν συμπληρώσουν τα 67 τους χρόνια), καθώς όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα τόσο μικρότερη θα είναι η βασική σύνταξη, η οποία μπορεί να καταλήγει και σε μηδέν ευρώ για τους πλούσιους, μοντέλο που προσομοιάζει με αυτό που ισχύει στην Αυστραλία.
---------------------------------------------------------------------------------------
Βόμβα: Σχέδιο αντικατάστασης του δακτυλίου με διόδια!
18 Οκτωβρίου 2015 21:28
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στους οδηγούς το σενάριο που φέρεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση και αφορά στο ενδεχόμενο επιβολής ειδικού τέλους δακτυλίου για τα παλαιά ρυπογόνα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στον μικρό δακτύλιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους το κόστος του τέλους θα υπολογίζεται με βάση την οδηγία ρύπων στην οποία ανήκει κάθε όχημα και θα ανέρχεται από 20-70 ευρώ για ΙΧ και στα φορτηγά θα αγγίζει έως τα 350 ευρώ. Η πρόταση βρίσκει σύμφωνη την αγορά αυτοκινήτων, που πιστεύει πως με το μέτρο αυτό θα ανανεωθεί ο στόλος των ΙΧ που κινούνται στην πρωτεύουσα. Όπως επισημαίνουν από το υπουργείο Οικονομικών το συγκεκριμένο σχέδιο θα πρέπει να συνδυαστεί με το μέτρο επιβολής διοδίων και στο κέντρο της Αθήνας.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Αλαλούμ με το οικογενειακό επίδομα
19 Οκτωβρίου 2015 09:33
ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΕΣΙ ΣΕ 635.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ
Την ώρα που η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες συνέπεια στις φορολογικές και άλλες - υπέρ του δημοσίου – υποχρεώσεις, από όσους έχουν απομείνει με χρήματα, εν μέσω και των capital controls, χρωστά τα οικογενειακά επιδόματα, με αβέβαιη την ημερομηνία καταβολή τους. Τη σύγχυση που επικρατούσε για το πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των 635.000 δικαιούχων διαδέχεται πλέον η οργή και η απόγνωση, αφού ο μήνας έχει πάει 19 Οκτώβρη και ακόμη δεν έχουν καταβληθεί. Υπενθυμίζεται η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, η οποία δεν προσδιόρισε ημερομηνία, παρά γνωστοποίησε ότι θα γίνουν το... συντομότερο δυνατό. Η κ. Φωτίου είχε πει ότι τα οικογενειακά επιδόματα θα πιστωθούν όταν αποδεσμευτούν τα χρήματα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Εάν υπάρχουν στις 19 Οκτωβρίου θα μπουν εκείνη την ημέρα, αν υπάρχουν πριν από τις 16 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν νωρίτερα. Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά ανέφερε ότι μόλις υπάρξει η δυνατότητα θα δοθούν. Ωστόσο φαίνεται να βρίσκει έδαφος ότι η καταβολή της γ' δόσης των οικογενειακών επιδομάτων είναι σε συνάρτηση με τη δόση του ΔΝΤ και την εκταμίευση της υποδόσης. Ο προγραμματισμός πάντως από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) είναι, το κονδύλι των 225 εκατ. ευρώ που απαιτείται θα εκταμιευθεί ίσως στις 19 Οκτωβρίου αλλά ανοικτό παραμένει να πάει μια ή δύο ημέρες πίσω
-----------------------------------------------------------------------------------------
Νεκρός ο Ερυθραίος που δέχθηκε κατά λάθος πυρά Ισραηλινών αστυνομικών
19 Οκτωβρίου 2015 12:36
Ένας Ερυθραίος, εβραικου θρησκευματος, υπέκυψε στα τραύματά του στο Ισραήλ, μετά τα πυρά που δέχθηκε από άνδρα των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας ο οποίος νόμιζε κατά λάθος ότι ο Ερυθραίος ήταν δράστης μιας επίθεσης χθες, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Ο Ερυθραίος αυτός βρισκόταν μέσα στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Μπερσέμπα, πόλης του νοτίου Ισραήλ, όταν ένας Άραβας πολίτης του Ισραήλ που έφερε μαχαίρι και πυροβόλο σκότωσε χθες έναν 19χρονο ισραηλινό στρατιώτη και τραυμάτισε δέκα ακόμη ανθρώπους. Ο δράστης πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός. Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν έναν άνδρα των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας ν' ανοίγει πυρ εναντίον ενός άλλου άνδρα, πιθανόν του Ερυθραίου. Ένα βίντεο, που όπως φαίνεται τραβήχτηκε αφού είχε πέσει νεκρός ο πραγματικός δράστης της επίθεσης, αλλά πριν πυροβοληθεί ο Ερυθραίος, δείχνει επίσης να έχει συγκεντρωθεί πλήθος γύρω από τους τραυματίες και άνδρες --που νόμισαν από λάθος ότι ο Ερυθραίος ήταν ο δεύτερος δράστης της επίθεσης, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης-- να τον ξυλοκοπούν, δίνοντάς του κλωτσιές, μια από τις οποίες ήταν πολύ δυνατή και τον χτύπησε στο κεφάλι. Ο δράστης της επίθεσης ταυτοποιήθηκε σήμερα από την αστυνομία. Πρόκειται για τον Άραβα πολίτη του Ισραήλ Μοχάμαντ Χαλίλ Ούκμπι, 21 ετών, από τα περίχωρα της Μπερσέμπα. Οι Άραβες πολίτες του Ισραήλ (17,5% του πληθυσμού), στην ουσια Παλαιστινιοι που οι σιωναζι τους αποκαλουν με τη γενικη ονομασια «Αραβες», είναι οι απόγονοι των Παλαιστινίων που αφησαν οι σιωναζι να παραμεινουν στο Ισραήλ μετά το 1948 και αλληλέγγυοι φυσικα προς τους Παλαιστίνιους. Η Δυτική Όχθη και η Ανατολική Ιερουσαλήμ, η παλαιστινιακή πλευρά της πόλης που κατελήφθη και προσαρτήθηκε από το Ισραήλ, μαστίζονται εδώ και δυόμισι εβδομάδες από κλιμάκωση της βίας που εγείρει φόβους για μια νέα ιντιφάντα. Τα βίαια επεισόδια έφθασαν μέχρι την καρδιά του Ισραήλ. Χαρακτηριστικό τους είναι η αύξηση των επιθέσεων με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινών και εβραίων, κυρίως από Παλαιστίνιους που έχουν αγανακτήσει από την κατοχή.
------------------------------------------------------------------------------------------
Επεισοδιακή η επίσκεψη Γεωργιάδη στις Σέρρες
18 Οκτωβρίου 2015 19:48
Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης για την 74η επέτειο από το Ολοκαύτωμα στα Κερδύλλια Σερρών, ο Αδωνις Γεωργιάδης ήρθε αντιμέτωπος με μέλη του πολιτικού φορέα «Σπίθα». Μέλη της «Σπίθας» ήρθαν σε φραστική αντιπαράθεση, όπως μεταδίδει το thestival.gr με τον υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και μετά τη λήξη του επεισοδίου εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν μεταξύ άλλων πως: «Στο καφενείο του χωριού, ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, υποψήφιο αρχηγό της Ν.Δ. Σε ερώτησή μας για το τί ακριβώς ήρθε να κάνει στα ιερά χώματα των Κερδυλλίων, αφού δηλώνει εδώ και χρόνια ότι οι “Γερμανοί είναι φίλοι μας”, απάντησε κυνικά λέγοντας ότι η Γερμανία είναι η Ευρωπαίκή Ένωση. Θέλετε να φύγουμε, μας ρώτησε εκβιαστικά. Απαντήσαμε λέγοντάς του ότι θα είναι καλύτερα να φύγει η Γερμανία, γιατί αυτοί δεν συμπεριφέρονται ως Ευρωπαίοι, αφού καταστρέφουν για τρίτη φορά τους λαούς της Ευρώπης!»
-----------------------------------------------------------------------------------------
Πανικός στη Βαρκελώνη: Στις... ουρές οι Ισπανοί για ν’ ακούσουν τον Βαρουφάκη
Εκδηλώσεις λατρείας που απολαμβάνει ίσως μόνο ένας ροκ σταρ, έζησε χθες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Ο προ μηνών τσάρος της ελληνικής οικονομίας, βρέθηκε στην Βαρκελώνη και αυτό που έγινε δεν έχει προηγούμενο. Σύμφωνα με τα διεθνή μίντια αλλά και χάρη στις φωτογραφίες που ανέβασαν χρήστες των social media, στο χώρο όπου θα εμφανιζόταν ο Βαρουφάκης σχηματίστηκαν ουρές αλλά και διαπληκτισμοί από πλήθος κόσμου, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια θέση στην αίθουσα του Born Cultural Center όπου θα μιλούσε.
------------------------------------------------------------------------------------------
Ατέλειωτες ουρές στη Βαρκελώνη για να δουν τον Βαρουφάκη
16/10/2015
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε για την δημοκρατία στην Ευρώπη, ύστερα από πρόσκληση της αριστερής δημάρχου της πόλης, Άντα Κολάου Ατέλειωτες ουρές σχηματίστηκαν χτες στη Βαρκελώνη έξω από το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου από εκατοντάδες Ισπανούς που ήθελαν να παρακολουθήσουν την ομιλία του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος μίλησε για την δημοκρατία στην Ευρώπη, ύστερα από πρόσκληση της αριστερής δημάρχου της πόλης, Άντα Κολάου. Οι Ισπανοί περίμεναν για αρκετή ώρα στην ουρά προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στην αίθουσα των 300 ατόμων όπου μίλησε ο χαρισματικός Βαρουφάκης, όπως τον χαρακτηρίζει το ρωσικό δίκτυο, «Russia Today», προσθέτοντας πως, κατά την σύντομη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, έγινε ένας «πολιτικός ροκ σταρ». Ο ίδιος στο λογαριασμό του στο Twitter, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο, ευχαρίστησε όλους όσοι πήγαν να ακούσουν την ομιλία του στη Βαρκελώνη εκφράζοντας παράλληλα και την ικανοποίησή του από την μεγάλη ουρά των φίλων. Στο μεταξύ, χρήστες γέμισαν το Διαδίκτυο με φωτογραφίες που δείχνουν τις ουρές που είχαν σχηματιστεί έξω από το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου στη Βαρκελώνη, λίγες ώρες πριν την ομιλία του πρώην υπουργού. «Περιμένοντας τον Βαρουφάκη...Απομένουν ακόμη 15 λεπτά», γράφει ένας χρήστης ενώ ένας άλλος σημειώνει: «Ουρά για να δουν τον Γ. Βαρουφάκη να μιλάει στη Βαρκελώνη».
Σχολιο.- Ηλιθιοι βαλκανιοι, Θα τον ζητάτε σύντομα αλλά θα είναι αργά .... Σχολιο.- Όταν βγει στη φόρα όλη η αλήθεια για τις διαπραγματεύσεις (δεν αργεί ο καιρός) οι περισσότεροι ετοιμαστείτε να βρείτε σύννεφο από όπου θα πέσετε. Τότε θα καταλάβετε τι εννοούσε προφητικά λέγοντας "να είμαστε μαζί του και μετά τη ρήξη". Η ρήξη δεν ήρθε, ΘΑ έρθει. Ο άνθρωπος είναι έτη φωτός μπροστά και θα δικαιωθεί μέχρι κεραίας. Οι λογής 'Ελληναρες" προβαίνουν ακόμα στο εθνικό άθλημα του "τζάμπα μάγκα" και στο κράξιμο του Βαρουφακη εκ του ασφαλούς της ανωνυμίας τους. Θα σας κάνω μια πρόβλεψη και κρατήστε την: Κάντε μια λίστα με όλους τους λόγους και τους φόβους σας, για τους οποίους δεν θέλατε τη δραχμή σαν το διάολο το λιβάνι. Θα διαπιστώσετε σύντομα ότι ΟΛΑ όσα φοβόσασταν ότι θα πάθετε επί δραχμής, θα σας συμβούν εντός Ευρώ. Τσεκάρετέ τα στη λίστα ένα ένα καθώς θα συμβαίνουν. Τότε όμως θα είναι πολύ αργά για άλλο δρόμο. Το πουλάκι πέταξε. Μαύρες μέρες έρχονται για σας και το μόνο που σας εύχομαι είναι να βάλει ο Θεός το χέρι του να μη συμβούν τα χειρότερα. Σχολιο.- από τους λίγους Ελληνες πολιτικούς που έδρασε για το καλό της Ελλάδος και με γνώσεις παγκοσμίως αναγνωρισμένες. Σχολιο.- Ενδεικτικό οτι η Ελλάδα τρωει τα παιδια της..Μια προσωπικότητα που ενώ στο εσωτερικό την έχουν ξεφτιλίσει τα media για τους δικούς τους ευνόητους λόγους, στο εξωτερικό διατηρεί την αιγλη της.. Σχολιο.- Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ....ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.... Σχολιο.- Ακριβως φιλε μου. Ακομα δεν ξερουν τι υπεγραψαν Σχολιο.- Πιστευα και πιστευω οτι ο Γιανης ειναι μερικα Ετη φωτος μπροστα απο ολους τους δικους μας Τσομπαναρεους. Το οτι δεν ηταν αγαπητος στην Ευρωπαικη Μαφια, δεν μου λεει τιποτα. Αυτοι ουτως η αλλως θελουν για συνομιλητες μονο αυτους που ξερουν να λενε....Yes mam Σχολιο.- Ο μοναδικος που μπορουσε να αντιμετωπισει τον Σοιμπλε σε επιπεδο οικονομικων. Τωρα κανει παρτυ ο Γερμανος, σε 1.5 χρονο θα μας εχει πεταξει εξω. κανει ''κουμαντο''και μαλιστα δικτατορικα, στα οικονομικα και οχι μονο, ο Γερμανος ΧΩΡΙΣ αντιπαλο. Σχολιο.- Κραζεις ραγια Ελληνα..Θαυμαζεις..Ραγιαδες που θελατε τριτο μνημονιο ναι στο δημοφηφισμα και ανακουφηστηκατε με την τριπλη κολοτουμπα του Αλεξ ο Γιανης ειναι ο μονος που εχει δικιο εαν θελαμε η Ελλαδα μας να μην χρωσταει.Ελεγε παραλληλο νομισμα και κλπ που ηταν η συνεχεια του οχι και ενας εφικτος δρομο για να γινει το χρεως βιωσιμο.Αυτη την την στιγμη εχουμε φαει 3 μνημονια και χρωσταμε παραπανω και θα συνεχισουμε να χρωσταμε περισσοτερα.Ραγια Ελληνα ομως ειναι λογικο 400 χρονια ειχες τον Τουρκο απο πανω σου και δεν μιλαγες τωρα θα κολωσεις που ψευτοκαλοπερνας.Και 10 μνημονια να ερθουν υπνωτισμενος θα εισαι.Καταφερες να εχεις μια βουλη 80% μνημονιακα κομματα.Εδω και πολεμος να γινει θα αδειασει η χωρα γιατι εχουμε γεμισει ραγιαδες και βολεψακιδες.Αυτα ειναι τα χαλια μας σαν λαος για αυτο φτασαμε εδω και ακομη δεν εχουμε δει πατο.Ο Γιανης ειχε το μονο πραγαμτικο σχεδιο εξοδου της χωρας απο την κριση για αυτο δεν το θελαν οι ΕυρωπαιοιΑλλα εσεις θελετε ευρω και νταβατζη.Ξυπντατε γιατι θα σας παρουν και το φραπε κα ιτο πληκτρολογιο και μετα θα πεσετε σε βαρια καταθλιψη.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Άγνωστοι επιτέθηκαν φραστικα στον Σκουρλέτη στα Εξάρχεια
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015, 16:57
Φραστικη επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης κατά τη βραδινή του έξοδο σε μπαρ, επί της Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στον χώρο όπου βρισκόταν ο υπουργός
Φραστική επίθεση δέχτηκε ο Πάνος Σκουρλέτης στα Εξάρχεια
Φραστική επίθεση από αγνώστους δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης στην περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι άγνωστοι εκτός από τη φραστική επίθεση προξένησαν και υλικές ζημιές στον χώρο που βρισκόταν ο υπουργός. Πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πάντως αναφέρουν ότι έγινε «συζήτηση» ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης δεν έδωσε καμία συνέχεια στο περιστατικό. Δεν προχώρησε ούτε σε καταγγελία, ούτε σε μήνυση.
--------------------------------------------------------------------------------------
Οι εμφύλιοι πόλεμοι της Χρυσής Αυγής
Όσο η δίκη θα εμβαθύνει στην ουσία της υπόθεσης και όσο νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όπως το βίντεο-ομολογία του πυρηνάρχη Νίκαιας Πατέλη, θα αναδύονται στη δημοσιότητα τόσο θα παρατηρούνται τάσεις εγκατάλειψης της πρόσδεσης στο άρμα της ναζιστικής οργάνωσης.
Για τη χουντική εφημερίδα «Στόχος», που ταυτίστηκε με τη Χρυσή Αυγή μετά την είσοδό της στο κοινοβούλιο, η στιγμή αυτή ήταν η ανάληψη της «πολιτικής ευθύνης» από τον Μιχαλολιάκο. Προφανώς ο «Στόχος» αντιλήφθηκε ότι η συγκεκριμένη φράση του Αρχηγού ισοδυναμεί με ομολογία ενοχής και αποφάσισε όχι απλώς να εγκαταλείψει το άρμα αλλά και να κηρύξει εμφύλιο πόλεμο. «Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του Φύσσα από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής καταγράφηκε ως τετελεσμένο γεγονός, όποια διορθωτική, συμμαζευτική, διευκρινιστική δήλωση και αν ακολούθησε των λεγομένων. [...] Η ανάληψη αυτή δεν είχε μόνο πολιτικό ή κομματικό αντίκτυπο -άλλωστε είναι δεδομένο ότι στοίχισε κατά κάποιο τρόπο στη συσπείρωση των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής- αλλά έχει -και θα συνεχίσει να έχει- αντίκτυπο ιστορικό και "κυνηγάει" ολόκληρο τον πολιτικό χώρο στον οποίο κινείται η Χρυσή Αυγή», γράφει σε άρθρο με τίτλο «Ως Εδώ!», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες μετά τις εκλογές.
«Πολιτική ευθύνη»
Το πιο ενδιαφέρον όμως ο «Στόχος» το γράφει σε νέο άρθρο στις 30 Σεπτεμβρίου, στο οποίο παραθέτει το αίτημα των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής να συμπεριληφθεί η δήλωση Μιχαλολιάκου για την «πολιτική ευθύνη» στα αναγνωστέα της δικογραφίας. Ενώ στο πρώτο άρθρο, παρά την κήρυξη εμφυλίου, ο «Στόχος» έλεγε ότι θα συνεχίσει να ισχυρίζεται ότι «ούτε ο Μιχαλολιάκος, ούτε κανένα άλλο πολιτικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής έχουν ποινική ευθύνη», τώρα λέει κάτι άλλο. Λέει ότι «αυτό που δεν χρειάστηκε και πολύς καιρός να δούμε ήταν οι νομικές προεκτάσεις αυτής της ανάληψης αφού [...] δεν πρόκειται για μια απλή είδηση αλλά για εξέλιξη που μπορεί να δρομολογήσει με τη σειρά της εξελίξεις και αποτελέσματα...».
Καθηλωμένη κάτω από το «φράγμα» του 7%
Μπορεί οι εκλογικές επιδόσεις της ναζιστικής οργάνωσης να ερμηνεύτηκαν από μερίδα των ΜΜΕ ως «άνοδος», όμως για τη Χρυσή Αυγή ήταν ήττα. Και μάλιστα μεγάλη. Γιατί πράγματι σε ποσοστά παρέμεινε καθηλωμένη κάτω από το «φράγμα» του 7% (πήρε 6,99%), ενώ σε απόλυτα νούμερα 8.806 ψηφοφόροι που στις εκλογές του Ιανουαρίου την είχαν ψηφίσει τώρα δεν θέλησαν να μοιραστούν με τον Μιχαλολιάκο την «πολιτική ευθύνη» των ναζιστικών εγκλημάτων. Μάλιστα, από τον Ιούνιο του 2012 που είχε σχεδόν τα ίδια ποσοστά με σήμερα (6,92%), η Χρυσή Αυγή έχει χάσει 46.825 ψηφοφόρους, ενώ από τον Μάιο του 2012 (6,97%) έχει χάσει 61.385 ψηφοφόρους. Το μέγεθος της ήττας και η εσωτερική κρίση που αυτή φέρνει αντικατοπτρίζονται στο πρωτοσέλιδο της -κάθε άλλο παρά εχθρικά διακείμενης στη Χρυσή Αυγή- εφημερίδας «Μακελειό» στις 25/9/2015. Ο κεντρικός τίτλος είναι «Συνέδριο και εκλογή νέου Αρχηγού στη Χρυσή Αυγή μετά την κατάρα του 7%» και βασίζεται σε όσα είπε επωνύμως στην εκπομπή του Στ. Χίου ο Θεόδωρος Κουδούνας, υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής. Το στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης δήλωσε ότι «τα όργανα της Χρυσής Αυγής είναι έτοιμα αυτή τη στιγμή να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση των εσωτερικών δομών» και έκανε λόγο για «συνέδριο». Την αλλαγή Αρχηγού έσπευσε να διαψεύσει ο Κασιδιάρης, ο οποίος όμως ήταν και ο πρώτος που είχε εξαγγείλει συνέδριο. Ειδικότερα, δύο μέρες πριν από τις εκλογές, δήλωνε σε άλλο φίλα προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή μέσο, το bankingnews, ότι «θα υπάρξουν προσυνεδριακές διαδικασίες που θα ξεκινήσουν μετά τις εκλογές με στόχο να συγκληθεί συνέδριο επανίδρυσης του κόμματος».
-------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιογραφικές πόρνες της Μερκελικής "Αυγής", των εθνομηδενιστών και των οικόσιτων από payrollrs, ποιων και πόσων άραγε πρεσβειών; Το παράδειγμα: ΑΛΗΤΕΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-"δημοσιοκάφροι" της Αυγής, στην υπηρεσία των φονιάδων τζιχαντιστών!
Μαλάκες, αυτό ήταν φάρσα με παιχνίδι αερομοντέλο. Κι εσείς το παίζετε για είδηση! Φάρσα, ρεεεεεεε!
* Δείτε την ΝΑΤΟϊκή αλητεία της ξεφτιλισμένης ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ "Αυγής" των Γερμανοτσολιάδων δημοσιοκάφρων:
Μη επανδρωμένο Ρωσικής κατασκευής κατέριψαν οι Τουρκικές δυνάμεις Η πιθανότητα το drone να ανήκε στις δυνάμεις της συριακής αεροπορίας, στους Κούρδους του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης ή άλλες δυνάμεις δεν μπορεί να αποκλειστεί, πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο κατέρριψαν τουρκικά μαχητικά εντός του τουρκικού εναέριου χώρου, κοντά στη Συρία, την Παρασκευή, ήταν ρωσικής κατασκευής, ωστόσο η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι δεν ανήκε στη Ρωσία, ανέφερε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Η πιθανότητα το drone να ανήκε στις δυνάμεις της συριακής αεροπορίας, στους Κούρδους του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης ή άλλες δυνάμεις δεν μπορεί να αποκλειστεί, πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Η κατάρριψη, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έχει αποτρεπτικό αποτέλεσμα για το μέλλον και πλέον η Ρωσία θα επιδείξει μεγαλύτερη προσοχή σε σχέση με τις παραβιάσεις του τουρκικού εναερίου χώρου.
--------------------------------------------------------------------------------------
Φραστικη επίθεση από νεαρούς δέχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης το βράδυ του Σαββάτου σε μπαρ στα Εξάρχεια. Ο υπουργός Περιβάλλοντος βρέθηκε μαζί με τη σύζυγό του και φίλους του σε μπαρ στην περιοχή των Εξαρχείων. Εκεί έγινε αντιληπτός από νεαρούς, οι οποίοι του ζήτησαν σε έντονο ύφος να αποχωρήσει και παρά τις προσπάθειες του υπουργού να συζητήσει μαζί τους, ήταν ανένδοτοι. Ο Πάνος Σκουρλέτης, αποχώρησε, ενώ το γεγονός ότι δεν είχε μαζί του αστυνομική φρουρά, βοήθησε στο να εκτονωθεί η ένταση.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Αύξηση κατώτατου μισθού κατά 30%...
...στην πατρίδα του κομαντάντε Τσάβες
Ο πρωην οδηγος λεωφορειου και νυν προεδρος της Βενεζουελας, Νικολας Μαδουρο, ανακοινωσε αυξηση του κατωτατου μισθου κατά 30%.
Βέβαια, αυτοί είναι σοσιαλιστές κι όχι σοσιαΛΗΣΤΕΣ, δεν συμμετέχουν στη σιωνιστική διεθνή του ΓΑΠ και δεν έχουν ευρώ...
--------------------------------------------------------------------------------------
Tώρα κι οι πουτάνες του Σόρος, οι femen, υπέρ των τζιχαντιστών... θέλουν "εκδημοκρατισμό" της Συρίας και διαμαρτύρονται για την Ρωσική επέμβαση!
Μία φωτογραφία ένα εκατομμύριο λέξεις για Ουκρανία και Συρία ή αλλιώς
Μια φωτογραφία ένας Σόρος Οι Femenazi και ένας Σύριος μισθοφόρος με το μισθοφορικό κωλόπανο της Συρίας που οι αλητες ισλαμοφασιστες μισθοφοροι των αποικιοκρατων το αποκαλουν σημαια, κατά της βοήθειας της Ρωσίας στην Συρία και την αντιμετώπιση των Τζιχαντιστών
-----------------------------------------------------------------------------------------
Η απάτη της παρουσίασης της κρίσης των ιδιωτικών τραπεζών σαν κρίσης δημόσιου χρέους της Ελλάδας και το φόρτωμα των χρεών τους στις πλάτες των πολιτών.
Πολίτη! Εδώ δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω απ το πλήθος. Το χρέος σε βαραίνει. Κι εσένα και τα παιδιά σου και τα παιδιά των παιδιών σου. Με 40.000 ευρώ τον καθένα. Τι θα κάνεις; Κάτι δεν πρέπει να κάνεις;…
Το 2009 η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου διογκώνοντας παράνομα το δημόσιο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος και υπερτονίζοντας τη σημασία τους, σε συνεργασία με τα ιδιωτικά ΜΜΕ, παρουσίασαν την τότε εξελισσόμενη τραπεζική κρίση, σαν κρίση δημόσιου χρέους. Είχε προηγηθεί η χορήγηση απ την κυβέρνηση Καραμανλή ενός «πακέτου διάσωσης» των τραπεζών ύψους 25 δις. Η όλη επιχείρηση «βοήθειας» της Ελλάδας απ την «τρόϊκα» (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ) είχε σαν μοναδικό σκοπό να περάσουν τα ιδιωτικά χρέη των τραπεζών στο δημόσιο. Η πρώτη δανειακή σύμβαση του 2010 αποσκοπούσε πρωταρχικά στη διάσωση των γερμανικών, γαλλικών και ελληνικών τραπεζών. Το μεγαλύτερο μέρος των δανειακών κεφαλαίων μεταβιβάστηκε απευθείας στις τράπεζες.
Με τα δάνεια «διάσωσης» διογκώθηκε και άλλαξε ριζικά το προφίλ του δημόσιου χρέους: από χρέος προς τον ιδιωτικό τομέα, μετατράπηκε σε χρέος προς τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και προς το ΔΝΤ. Συνολικά έχει υπολογιστεί ότι δόθηκαν πάνω από 250 δις (δηλαδή πάνω απ το ετήσιο ΑΕΠ της Ελλάδας!!!) στις τράπεζες για ανακεφαλαιοποίηση και παροχή εγγυήσεων (ακόμη και μέσω διατάξεων κρυμμένων σε άσχετα νομοσχέδια, πχ περί επιδότησης βοοειδών ή περί εκτέλεσης περιηγητικών πλόων, και όπου κάθε υπουργική απόφαση για παροχή εγγυήσεων στις τράπεζες καταλήγει με τη φράση «σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης, το κόστος θα βαρύνει το δημόσιο, πλέον των προβλεπόμενων τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεων, το ακριβές ύψος των οποίων δεν μπορεί να υπολογιστεί» και όπου λείπει κάθε αναφορά σε εγγυήσεις των τραπεζών προς το δημόσιο, όπως απαιτεί ο νόμος). Η κατάρρευση των δημοσιονομικών είναι συνέπεια της διάσωσης των ιδιωτικών τραπεζών. Για να το καταφέρουν επιτέθηκαν με βιαιότητα στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια των πολιτών και στο μέλλον των επόμενων γενεών. Σας μοιάζει αυτό για κρίση δημόσιου χρέους;
Το κράτος αναλαμβάνει να πληρώσει τις ζημιές των τραπεζών που προέκυψαν μέσα στα πλαίσια των κινδύνων που αναλαμβάνουν παρέχοντας δάνεια (π.χ. θαλασσοδάνεια προς το MEGA και το ALTER, προς τα κόμματα, προς ημέτερους με μηδενικές εγγυήσεις κοκ); Έχει προηγηθεί μήπως έλεγχος για τις ευθύνες τους; Ποιος αποφάσισε ότι το σημαντικότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας είναι οι τράπεζες και όχι πχ τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα νοσοκομεία ή τα πανεπιστήμια και ότι αυτά δεν δικαιούνται αναπλήρωση των απωλειών τους (βλέπε PSI); Γιατί οι τράπεζες δεν προχωρούν στην απόσβεση του χρέους των ιδιωτών αφού έχουν λάβει τόσο μεγάλη δημόσια στήριξη; Γιατί και πως η Ισλανδία άφησε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν και η οικονομία της και οι καταθέσεις των πολιτών σώθηκαν; Μήπως γιατί κάποιοι έχουν κάνει τη δικαιοσύνη θεραπαινίδα τους και η κοινωνία κοιμάται, ονειρευόμενη μνημονιακές σωτηρίες;
Πηγές : Προκαταρκτική έκθεση Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους.
---------------------------------------------------------------------------------------
Γι' αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη, μια σφαίρα στο κεφάλι είναι σπατάλη... Τρέχουν τα τρωκτικά...
Το ζόμπι των "πολιτισμένων" της δύσης, των μετριοπαθών εξεγερμένων για τον "εκδημοκρατισμό" της Συρίας... στα περίχωρα του Χαλεπίου, χεσμένος (στη κυριολεξια!) από τον φόβο!
...προς Τουρκία και κατόπιν μια βάρκα για τη μητέρα Ευρώπη!
Προελαύνει σε όλα τα μέτωπα εναντίον της τρομοκρατίας ο Αραβικός στρατός της Συρίας... και οι φονιάδες μισθοφόροι, από 89 χώρες του πλανήτη, φεύγουν σαν τα ποντίκια, όταν δεν τους προλαβαίνει ο λαός της Αδούλωτης Συρίας!
--------------------------------------------------------------------------------------
Το αισχρό Ποτάμι που έχει στέλεχος τον Τήνιο ο οποίος ήταν συμβουλος του Σημίτη και που έπαιξε τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο, ζητάει να ζητήσουν συγγνώμη ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ που διαδήλωναν κατά του Χιλιανού σχεδίου Γιαννίτση. "Οι διαδηλωτές πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη", όχι αυτοί που έφαγαν τα λεφτά των ασφαλισμένων με δομημένα, χρηματιστήριο, PSI, κουμπάρους, κακοδιαχείριση κλπ
-------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα, επίκαιρος όσο ποτέ, ο ιστορικός λόγος του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία (19 Οκτώβρη 1944)
----------------------------------------------------------------------------------------
Συνεχίζεται η γενοκτονία στην Υεμένη, με τους βομβαρδισμούς του μοναρχικού καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας, με την πλήρη στήριξη της "πολιτισμένης" δύσης, των ανθρωπόμορφων γουρουνιών ΕΕ και ΗΠΑ.
Φυσικά, αυτά τα εγκλήματα πολέμου δεν "κοσμούν" και δεν αποτελούν είδηση για τις δημοσιογραφικές πόρνες, τα οικόσιτα πρεσβειών...