Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Τεταρτη 21 Οκτωβριου 2015


Ξεδιάντροπη δήλωση Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν είναι κράτος
20 Οκτωβρίου 2015 15:40
ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΥΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Με μια άκρως προκλητική δήλωση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καταφέρθηκε για ακόμη μία φορά εναντίον της χώρας μας, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι κράτος». Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Liberation» και τον δημοσιογράφο Ζαν Κατρεμέρ, ο κ. Σόιμπλε ρωτήθηκε για ποιο λόγο ζητούσε επίμονα στις 11 Ιουλίου ένα Grexit κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η Σύνοδος του Eurogroup.
«Αναρωτιόμουν πάντοτε, όπως πολλοί οικονομολόγοι, εάν η Ελλάδα, με την οικονομική της κατάστασή και την κυβέρνησή της – όπως το λέει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οι Έλληνες σχηματίζουν ένα μεγάλο λαό, αλλά η Ελλάδα δεν είναι κράτος – δεν θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσει σε μια απαραίτητη ανάκαμψη της οικονομίας της μέσω μιας υποτίμησης. Και γι’ αυτό τον λόγο εξήγησα ότι θα ήταν μάλλον προς το συμφέρον της Ελλάδας να εγκαταλείψει το ευρώ για ένα συγκεκριμένο διάστημα, για να αποκαταστήσει τον οικονομικό της σχεδιασμό και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της προτού επιστρέψει στην Ευρωζώνη. Αλλά εγώ δεν ικέτεψα ποτέ για να πετάξουμε έξω την Ελλάδα. Είπα απλά ότι εάν η Ελλάδα από μόνη της ήταν σύμφωνη ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη πρόταση προς το συμφέρον της – κι αν υπήρχαν αρκετοί ώστε να το πουν αυτό στην Ελλάδα – τότε θα έπρεπε να τη βοηθήσουμε και να την υποστηρίξουμε», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.
Ο ίδιος απέρριψε κατηγορηματικά τον χαρακτηρισμό του «κακού της Ευρωζώνης» αλλά κι ότι ο συμβιβασμός της 13ης Ιουλίου που οδήγησε στο «Μνημόνιο 3» έγινε καθ’ υπαγόρευση της Γερμανίας. «Δεν υπήρξε γερμανική υπαγόρευση. Οι 18 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, εάν δεν υπολογίσουμε τον Έλληνα υπουργό (ενν. τον Βαρουφάκη), είχαν συμφωνήσει να απαιτήσουν από την Ελλάδα να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα του προγράμματος βοήθειας. Αυτό ήταν αδιαπραγμάτευτο. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν ήθελε να τους εκπληρώσει: Είχε δεσμευτεί για αυτό σε ορισμένες στιγμές, αλλά δεν το έκανε. Στο πλαίσιο αυτό, 15 υπουργοί Οικονομικών θεώρησαν ότι για την Ελλάδα η καλύτερη λύση θα ήταν να αποχωρήσει από το ευρώ. Μόνον οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Κύπρου δεν είχαν ευθυγραμμιστεί με αυτή την άποψη.Επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε για γερμανική υπαγόρευση. Κι αυτό είναι η αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι, στην χειρότερη περίπτωση, προπαγάνδα ή παρερμηνεία, στην καλύτερη περίπτωση», δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο Β. Σόιμπλε.
σχολιο.- Αγαπητέ κ. Σόϊμπλε. πώς τολμάτε να ισχυρίζεστε ότι : ".... η Ελλάδα δεν είναι κράτος", όταν γνωρίζετε, ότι είναι... το αρχαιότερο κράτος της Ευρώπης, από την μυθολογία του οποίου (της ΕΛΛΑΔΑΣ δηλαδή) ονομάσατε την ένωσή σας, αποτίοντας ( ; ; ; ) φόρο τιμής, σε αυτούς που σας δίδαξαν την έννοια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ; ; ; Ενώ εσείς αγαπητέ ( Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ δηλαδή) εκτός από δύο Π.Π. με εκατομμύρια νεκρούς, Τ Ι _ Π Ρ Ο Σ Φ Ε Ρ Α Τ Ε _ Σ Τ Η Ν _ " Γ Η Ρ Α Ι Α _ Η Π Ε Ι Ρ Ο ; ; ; ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Αλλά μάλλον αυτογελοιοποιείστε αγαπητέ !
-------------------------------------------------------------------------------------
Ζωή προς Σόιμπλε: Οι γερμανικές οφειλές είναι αποδεδειγμένο χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα
21 Οκτωβρίου 2015 00:16
«Ανοησία» χαρακτηρίζει η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου την άρνηση αποζημίωσης της Ελλάδας, απαντώντας στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, η πρώην πρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Οι γερμανικές οφειλές αποτελούν αποδεδειγμένο δημόσιο χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ύψους 278-340 δισ. ευρώ». Σε επόμενο tweet της σημειώνει: «ανοησία, εθνικισμός και έγκλημα είναι η άρνηση της αποζημίωσης, όπως και η εξόντωση του ελληνικού λαού για ένα χρέος που δεν οφείλει».
----------------------------------------------------------------------------------------
Μητρόπουλος: Αντισυνταγματική η κατάργηση των επικουρικών συντάξεων
21 Οκτωβρίου 2015 09:02
Την έντονη αντίδραση και κάθετη διαφωνία του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού κράτους εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνοντας λόγο για αντισυνταγματική απόφαση, ενώ ζητά να σταματήσει αμέσως η τρομοκράτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μητρόπουλου:
«Σύμφωνα με την υπ’αριθ. 2287/2015 πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η επικουρική κοινωνική ασφάλιση έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα όπως και η κύρια σύνταξη, σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 5 του Συντάγματος. Σύμφωνα με την κεφαλαιώδους σημασίας αυτή απόφαση «Το κράτος ανεξαρτήτως αν μέχρι σήμερα δεν έχει προβλεφθεί κρατική χρηματοδότηση των φορέων της υποχρεωτικής επικουρικής κοινωνικής ασφάλισης, υποχρεούται πάντως κατά τη συνταγματική διάταξη (22.5 Συντ.) να συμμετέχει στη χρηματοδότηση και των φορέων τούτων προς κάλυψη των ελλειμμάτων τους». Εξ αυτού του λόγου, η ως άνω απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε τις μειώσεις και επί των επικουρικών συντάξεων του δεύτερου Μνημονίου (ν. 4051/2012 και 4093/2012) ως «ανίσχυρες και μη εφαρμοστέες» αφού αντιτίθενται στο Σύνταγμα. Η επικουρική σύνταξη ήταν -και είναι ακόμη- ο πρόσθετος πυλώνας ασφάλισης που γενικεύτηκε μετά τον Γαλλικό Μάη του 1968, όταν το παλλαϊκό αίτημα των εργαζομένων για συμμετοχή στις αποφάσεις που τους αφορούν και την αυτοδιαχείριση της παραγωγικής διαδικασίας γενικεύτηκε σε όλη την Ευρώπη (και όχι μόνον).
Το επικουρικό κεφάλαιο, που σχηματίζεται αποκλειστικά από πόρους εργοδοτών και εργαζομένων, έδινε μια παραπάνω εγγύηση για τη διατήρηση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου ζωής στους απόμαχους της εργασίας, τότε που οι οικογενειακές ανάγκες φροντίδας, σπουδών και αποκατάστασης των παιδιών βρίσκονταν (ηλικιακά) σε έξαρση. Ήταν μια περαιτέρω κατάκτηση του Εργατικού Κινήματος που άμβλυνε τις ταξικές αντιθέσεις και συνέβαλλε στην παραγωγικότητα της εργασίας εξανθρωπίζοντας το σκληρό καπιταλιστικό σύστημα και προσθέτοντας έναν ακόμη πυλώνα στο Κοινωνικό Κράτος. Στη χώρα μας υιοθετήθηκε με μεγάλη ταχύτητα από τους συντελεστές της παραγωγικής διαδικασίας και η πολλαπλότητα των δομών της, η διαφορετική απόδοση των αγώνων των ιδιαίτερων κλάδων των εργαζομένων, αλλά και ο βαθμός αρμονικής (ή όχι) συνύπαρξης με τους εργοδότες, συνετέλεσαν στο να δημιουργηθούν πολλά Επικουρικά Ταμεία που αντανακλούν και την πολλαπλότητα και τα διάφορα επίπεδα έκβασης της ταξικής πάλης. Οσάκις το κράτος κλήθηκε να στηρίξει την επικούρηση, αυτό έγινε επειδή συνήθως η διαχείριση των αποθεματικών των κεφαλαίων ανήκε σ’αυτό και τα διέθετε σε διάφορους -αλλότριους του προορισμού τους- σκοπούς.
Η συρρίκνωση και η προωθούμενη από την κυβέρνηση και τους δανειστές κατάργηση του σπουδαίου αυτού θεσμού της συνάρτησης Εργασιακού-Ασφαλιστικού, με τη ρητή μνημονιακή πρόβλεψη, φτωχαίνει τους ασφαλιστικούς θεσμούς, απομειώνει τη συμμετοχή των εργαζομένων στο θεσμικό γίγνεσθαι και κατεβάζει δραματικά το επίπεδο ζωής των συνταξιούχων, στην εποχή της αιχμής των μεγάλων προσωπικών και οικογενειακών τους αναγκών. Και είναι ειρωνεία της ιστορίας ότι την κατεδάφιση του σημαντικού αυτού θεσμού, που συμβάλλει πολύ στην παραγωγικότητα της εργασίας, ανέλαβε να την ολοκληρώσει μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε το εντελώς αντίθετο, δηλαδή την ενίσχυσή του. Η σκληρή όμως και νεοφιλελεύθερη αυτή προσέγγιση μέλλει, αργά ή γρήγορα, να συναντήσει καθολική αντίδραση όλων των εργαζομένων, όταν και πάλι το Κίνημα συνειδητοποιήσει τι πραγματικά έχει συμβεί στην πατρίδα και την κοινωνία».
------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Der Standard για τις φρικαλεότητες των ναζί στην Ελλάδα
20 Οκτωβρίου 2015 22:13
Στην φρικαλεότητα των εγκλημάτων της γερμανοναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα την περίοδο 1941-1944, αναφέρεται σημερινή ανάρτηση της ηλεκτρονικής έκδοσης της αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ», με τίτλο «Ντοκουμέντα από αρχεία των ΗΠΑ αποδεικνύουν τις φρικαλεότητας των ναζιστών στην Ελλάδα».
Το δημοσίευμα βασίζεται στα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στα αρχεία των ΗΠΑ και δόθηκε στη δημοσιότητα την Δευτέρα (19/10/2015) από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις της ιστορικού Έφης Πασχαλίδου της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ, η οποία κάνει λόγο για μία «ατέλειωτη λίστα» φόνων, λεηλασιών, καταστροφών χωριών. Στις δηλώσεις της προς την «Ντερ Στάνταρντ», η κ. Πασχαλίδου τονίζει το γεγονός ότι οι πληροφορίες δεν προέρχονται από κάποιον Έλληνα πρόπαππο αλλά από τα ίδια τα στρατεύματα του Χίτλερ (προσωπικά ημερολόγια, εκθέσεις των επί τόπου διοικητών στην ανωτέρα διοίκηση της "Βέρμαχτ", όπου οι εκδικητικές πράξεις με εκατοντάδες νεκρούς χαρακτηρίζονται ως "μέτρα εξιλέωσης" για ανταρτικές επιθέσεις) και αναφέρει πως οι στρατιώτες της Βέρμαχτ στην Ήπειρο, είχαν εντολή να μην δείχνουν «κανένα έλεος» και «καμία αδυναμία», ούτε καν απέναντι σε οικογένειες. Μάλιστα, οι ύποπτοι θα έπρεπε να εκτελούνται επί τόπου, διαφορετικά θα μπορούσε να «κοστίσει σε γερμανικό αίμα». Στο δημοσίευμα προστίθεται πως δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι εκτοπίστηκαν και δολοφονήθηκαν κατά την περίοδο της Κατοχής, ότι ολόκληρα χωριά κάηκαν, και γυναίκες και παιδιά δολοφονήθηκαν. Σε λεπτομερείς δε, καταλόγους, καταγράφονται οι «τόνοι κρέατος, σιτηρών και ελαιόλαδου, αυτοκίνητα και ακόμη και μάλλινοι τάπητες κατασχέθηκαν, σε μια εποχή που στην Ελλάδα εξαπλωνόταν η πείνα». Αναφορές γίνονται επίσης και στην αποζημίωση που έχει ζητήσει η Ελλάδα από τη Γερμανία για τα εγκλήματα των χιτλερικών, καθώς και στο κατοχικό δάνειο του 1942, για την αποπληρωμή του οποίου είχε υπάρξει στο παρελθόν σχετική συμφωνία, χωρίς το δάνειο να αποπληρωθεί. Όπως τέλος, σημειώνεται στο δημοσίευμα, η γερμανική κυβέρνηση παραπέμπει σε μια συμφωνία του 1960 με την Ελλάδα και άλλες χώρες που είχαν πληγεί, και θεωρεί πως η Συνθήκη «4 συν 2» του 1990, αποκλείει περαιτέρω απαιτήσεις για επανορθώσεις.
----------------------------------------------------------------------------------------
Δεν γλιτωσαν τον ΦΠΑ σχολεια και φροντιστηρια. ΦΠΑ 13% στα ιδιωτικα σχολεια, 6% σε φροντιστηρια και ΙΕΚ, και απαλλαγη για νηπιαγωγεια. Αντιδρασεις από γονεις και εκπαιδευτηρια.
Και ο Μοσκοβισι ειρωνευετε και κοροιδευει. «Δεν ζητησε η Κομισιον τον ΦΠΑ για την Παιδεια, (ενώ αυτή το ζητησε!), ηταν αποφαση της κυβερνησης».
Πετουν στο δρομο χιλιαδες υπερηλικες με την αυξηση του ΦΠΑ στο 23% για τα γηροκομεια.
----------------------------------------------------------------------------------------
«Τσεκουρι» στις συνταξεις φερνει η ενοποιηση κυριας και επικουρικης. Ένα Ταμειο, μια συνταξη, εγγυημενα 390 ευρω για ολους, με «συμπληρωμα» από εισφορες η ιδιωτικη ασφαλιση. Πυρετος στην κυβερνηση για τη ρητρα μηδενικου ελλειματος.
------------------------------------------------------------------------------------------
Η τροικα ζηταει ισοδυναμα 3 δις οι Βρυξελλες μπλοκαρουν τη δοση των 2 δισ
--------------------------------------------------------------------------------------
Εικονα διαλυσης σε όλα τα Νοσοκομεια της Ελλαδας.
---------------------------------------------------------------------------------------
Απερριψε ο πρωθυπουργος καποιες απο τις σκληρες προτασεις της επιτροπης σοφων για το ασφαλιστικο. Λαμβανοντας υποψει τις κοινωνικες και πολιτικες αντιδρασεις. Δεν εφαρμοζονται οι προτασεις για 23% ΦΠΑ στην ιδιωτικη εκπαιδευση.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Κυβερνητικο ΟΧΙ στην αξιωση των «δανειστων» για απελευθερωση των πλειστηριασμων σε οσους χρωστουν πανω από 80.000 ευρω. Δεν πεφτει κατω από 200.000 ευρω το οριο, από 350.000 ευρω που είναι σημερα με το νομο Βαλαβανη. Την επομενη βδομαδα στη βουλη το νέο θεσμικο πλαισιο.
----------------------------------------------------------------------------------------
Η κυβερνηση ενωπιον αντιδρασεων για ασφαλιστικο, νεους φορους, «κοκκινα» δανεια, αγροτες και φαρμακα.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Η μεσαια ταξη δεν εχει πλεον να πληρωσει. 1,5 δις ληξιπροθεσμες οφειλες τον Σεπτεμβριο.
---------------------------------------------------------------------------------------
Σκαει το ιδιωτικο χρεος! 80 δις (οσο το δανειο για το Μνημονιο 3) οι οφειλες προς την εφορια, 3 δις προς τα τελωνεια, και 17 δις προς τα Ταμεια.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ε ! Δεν αυτοκτονείς γιατι εχασες την πτηση σου ρε φιλε !
Κρεμασμένη βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δημοσιογράφος του BBC
Κρεμασμένη στις τουαλέτες του αεροδρομίου «Ατατούρκ», στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε το Σάββατο μία Βρετανίδα δημοσιογράφος. Πρόκειται για την Ζακλίν Σάτον η οποία εργαζόταν για το BBC. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ η Βρετανίδα αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της εξαιτίας της απελπισίας που ένιωσε όταν έχασε την πτήση της. Όπως ανέφεραν, η Σάτον δεν είχε χρήματα για να κλείσει νέο εισιτήριο και παρά τις εκκλήσεις της η εταιρεία δεν της το αντικατέστησε. Ωστόσο, νέες πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας τονίζουν ότι οι συνθήκες γύρω από τον θάνατο της Σάτον είναι «ύποπτες». Η Βρετανίδα ταξίδευε το Σάββατο από το Λονδίνο στην Ερμπίλ, πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της ημι-αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν, με ενδιάμεση στάση στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Independent, η Σάτον θα πήγαινε στην Ερμπίλ προκειμένου να διεξάγει την έρευνά της για το διδακτορικό που έκανε αυτή την περίοδο και αφορούσε στο ζήτημα της διεθνούς αναπτυξιακής στήριξης στις γυναίκες που εργάζονται στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Φίλοι και συνάδελφοι της 50χρονης δεν πιστεύουν, όμως, πως η Σάτον θα αυτοκτονούσε για μια πτήση και ζητούν από τις αρχές να ξεκινήσουν έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιοι ή ποιος είναι πίσω από τον θάνατό της.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονικη. Ο ΧΥΤΑ Μαυροραχης ρυπαινει το ρεμα Μπογδανα και την Κορωνεια!
Το ποταμι βαφτηκε κοκκινο από τον ΧΥΤΑ. Καταγγελλουν οι κατοικοι της Νεας Ζωης Πελλας.
--------------------------------------------------------------------------------------
Αρχιζει η επαναλειτουργια του Ελληνικου Εργοστασιου Ζαχαρης στην Ορεστιαδα. Με 60.000 τονους τευτλων από Εβρο και Ροδοπη που αντιστοιχουν σε 12.000 στρεμματα καλλιεργειας. Μεγαλη σημασια η επαναλειτουργια του εργοστασιου για την ελληνικη κοινωνια. Για να παψουν οι εισαγωγες ζαχαρης από το εξωτερικο. Ζαχαρη, που τοσα χρονια παραγωταν στην Ελλαδα, προσφεροντας θεσεις εργασιας, στο εργοστασιο και στον αγροτικο κοσμο, και με απαιτηση των ξενων τοκογλυφων της ευρωπαικης ενωσης και της τροικας, εχουν κλεισει τα 3 ελληνικα εργοστασια ζαχαρης.
-----------------------------------------------------------------------------------------
«Φερτε πισω το επιδομα». Το ΙΚΑ ζητα πισω το επιδομα τοκετου επειδη δεν γεννησαν στο… σπιτι. Χιλιαδες γυναικες που γεννησαν στα νοσοκομεια απειλουνται με κατασχεση. Και όμως το επιδομα χορηγηθηκε από το ιδιο το…ΙΚΑ! Και με την επιβολη τοκων απειλουν τα «μπιλιετακια». Το ΙΚΑ αγνοει δικαστικη απαφαση που δικαιωσε τις γυναικες. Σφοδρες κοινωνικες αντιδρασεις για το «θεατρο του παραλογου».
-------------------------------------------------------------------------------------
Στο κοκκινο σχολεια της Ξανθης και ολης της Θρακης με υπισιτισμενους μαθητες. Το Ινστιτουτο Prolepsis ζητει τη συνδρομη της τοπικης κοινωνιας για να καλυψει τις αναγκες.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ορεστιάδα: Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο ζάχαρης- Προσλήψεις 140 εργαζομένων
Σε λειτουργία μπαίνει ξανά από σήμερα και ύστερα από ένα χρόνο αναστολής της λειτουργίας του, το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα. Ήδη στο δυναμικό του εργοστασίου έχουν προσληφθεί 94 άτομα, με συμβάσεις 3,5 μηνών και εντός των επόμενων ημερών θα προχωρήσει και η πρόσληψη άλλων 140 εργαζομένων ώστε να επανδρωθούν όλα τα τμήματα. «Οι 60.000 τόνοι τεύτλων αντιστοιχούν σε 12.000 στρέμματα καλλιέργειας, έκταση κατά πολύ μικρότερη της καλλιεργητικής πρόθεσης των αγροτών, η οποία στη διάρκεια της σποράς “άγγιζε” τα 25.000-30.000 στρέμματα, που όμως δεν μπόρεσαν να καλλιεργηθούν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών» διευκρινίζει ο διευθυντής του εργοστασίου Παράσχος Παρασχούδης. Ο διευθυντής του εργοστασίου χαρακτηρίζει πολύ σημαντική την επαναλειτουργία του, καθώς παραδοσιακοί καλλιεργητές τεύτλων που τα τελευταία χρόνια είχαν αποσυρθεί, λόγω της αβεβαιότητας που υπήρχε ως προς τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, τώρα επανέρχονται, εκφράζοντας εκ νέου το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια. Ο κ. Παρασχούδης έκανε, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στη σημασία του εργοστασίου για την τοπική κοινωνία, λέγοντας ότι αν ρωτήσει κανείς τους κατοίκους της Ορεστιάδας που έκαναν το πρώτο τους μεροκάματο, η απάντηση που θα εισπράξει από την πλειοψηφία αυτών θα είναι στο εργοστάσιο ζάχαρης. Πριν από 40 χρόνια, οι πρώτοι εργαζόμενοι ονειρεύτηκαν και ταύτισαν τη ζωή τους με τη λειτουργία του εργοστασίου, σήμερα νέοι άνθρωποι καλλιεργητές και εργαζόμενοι, φοιτητές που κάνουν την πρακτική τους, μπορούν να ελπίζουν και να αισιοδοξούν.
------------------------------------------------------------------------------------------
Τι λέει ο Βαρουφάκης για τα 55.000 ευρώ πληρωμή- «Ούτε το ταξί…»
Δημοσιεύθηκε: 21/10/2015 11:36
Με την εφημερίδα «Αυγή» τα έχει ο πρώην τσάρος της οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης Από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται διαμαρτυρήθηκε για το δημοσίευμα που τον παρουσίαζε ότι αμείβεται με 55.000 ευρώ για κάθε ομιλία που κάνει. «Ως τώρα από τότε που έφυγα από την κυβέρνηση έχω κάνει 10 ομιλίες και 30 διαλέξεις. Και εισέπραξα για όλες περί τα 1.100 ευρώ. Ούτε τα ταξί μου δεν πληρώνουν. Τι είναι αυτά που έγραψαν ότι παίρνω για κάθε ομιλία μου 55.000 ευρώ…», ανέφερε σύμφωνα με το Βηματοδότη. Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει προ ημερών η Αυγή, η οποία αναπαράγει σχετικό ρεπορτάζ της γαλλικής κρατικής τηλεόρασης, ο Έλληνας πρώην υπουργός ζητά αμοιβή 55.000 ευρώ για κάθε διάλεξή του στο εξωτερικό.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Δολοφονική επίθεση εναντίον κομμουνιστών στη Μαριούπολη!
Posted on 21/10/2015 by solidarity2014
Το καθεστώς της Ουκρανίας και οι (παρα)κρατικές φασιστικές ομάδες του συνεχίζουν να τρομοκρατούν τους κομμουνιστές της Ουκρανίας. Παρά την προσπάθεια του ΚΚ Ουκρανίας να συντηρηθεί στη νομιμότητα και την απροθυμία του να υποστηρίξει την ένοπλη εξέγερση του λαού του Ντονμπάς, τουλάχιστον δημοσίως, τα μέλη κι οι οργανώσεις του συνεχίζουν να πέφτουν θύματα τρομοκρατικών ενεργειών. Η Καμπάνια έχει επανειλημμένως υποστηρίξει ότι το ουκρανικό καθεστώς σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένο να εκδημοκρατιστεί. Στόχος του είναι να τσακίσει κάθε εσωτερική φωνή διαμαρτυρίας σε μια Ουκρανία που βυθίζεται σε μια ανεπανάληπτη φτώχεια λόγω του πολέμου και της υλοποίησης των «συνταγών» του ΔΝΤ.
Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ανακοίνωση του ΚΚ Ουκρανίας σχετικά με την επίθεση που δέχτηκαν μέλη του στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης. Στις 19 Οκτώβρη, 4 π.μ., το διαμέρισμα του γραμματέα της τοπικής επιτροπής του ΚΚ Ουκρανίας της περιοχής Πριμόρσκι (Μαριούπολη), Alexei Krivun, δέχτηκε πυρά από κινητό εκτοξευτή χειροβομβίδων. Η χειροβομβίδα χτύπησε το παράθυρο του διαμερίσματος που βρίσκεται σε 5όροφη πολυκατοικία και έφτασε σε μια ντουλάπα με οικιακά είδη. Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες. Η πράξη αυτή εντάσσεται, κατά την άποψη, του ΚΚ Ουκρανίας, στην επιχείρηση κατατρομοκράτησης του πληθυσμού του Ντονιέτσκ που βρίσκεται ακόμα υπό ουκρανική κυριαρχία εν όψει των τοπικών εκλογών. Η τοπική επιτροπή του ΚΚ Ουκρανίας ζητά διαλεύκανση της υπόθεσης και τιμωρία των νεοναζί αποβρασμάτων που βρίσκονται από πίσω της.
Εμείς να προσθέσουμε ότι κάπως έτσι θα γίνουν οι «ελεύθερες, δημοκρατικές εκλογές» στην Ουκρανία, στις οποίες προφανώς οι διεθνείς παρατηρητές δεν θα διαπιστώσουν κανένα πρόβλημα…
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/10/21/%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD/#more-2002
----------------------------------------------------------------------------------------
Επανέρχονται τα 5 ευρώ στα Νοσοκομεία!
Η κυβέρνηση έχει ασφυκτικό περιθώριο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να φέρει ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μην επανέλθουν τα 5 ευρώ που ήταν το εισιτήριο της επίσκεψης στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Ειδάλλως πρέπει να αποδώσει στα Νοσοκομεία τα 19 εκατομμύρια Ευρώ που ήταν το όφελος από το εισιτήριο των Εξωτερικών Ιατρείων, όπως υποστηρίζουν οι δανειστές..
---------------------------------------------------------------------------------------
Πετσοκόβουν συντάξεις και μισθούς αλλά δίνουν υπερωρίες (2.703.807) ευρώ στην ΕΡΤ!
Την ώρα που σχεδιάζουν να πετσοκόψουν συντάξεις και μισθούς, πέρασε σχεδόν απαρατήρητο το δώρο στους 1900 εργαζόμενους της ΕΡΤ !! Φαύλοι και προκλητικοί ! " Ποσό 2.703.807 ευρώ θα δοθεί ως υπερωρίες στους... 1930 εργαζόμενους της ΕΡΤ για το 2015. Ή απόφαση ενεκρίθη και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ"
------------------------------------------------------------------------------------------- Τι σουρεαλισμός, υποκρισία, δουλοπρέπεια απέναντι στη νέα τάξη και μ@λακίες... Δεν έχουν τσίπα! Ο Παυλόπουλος μαζί με τον Κοτζιά μας δουλεύουν ψιλό γαζί; Ποιες ορθόδοξες συνειδήσεις; Μήπως λεσχών και χορευτών μαζί με τους φονιάδες; Συμμετέχουν στους "φίλους της Συρίας", το κατασκεύασμα της διεθνούς τρομοκρατίας στη Συρία -και μάλιστα μαζί με την "Μακεδονία" (δηλαδή τα Σκόπια), τη "Βόρεια Κύπρο" (δηλαδή την κατεχόμενη ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κύπρο μας), το Κόσοβο (παράνομο ΝΑΤΟϊκό προτεκτοράτο)-, στηρίζουν τους φονιάδες μισθοφόρους στη Συρία, έχουν επιβάλλει φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας (συμπεριλαμβανομένων των 2 εκατομμυρίων ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ), έχουν παραβιάσει κάθε αρχή διεθνούς δικαίου, ουσιαστικά με κήρυξη πολέμου εναντίον της Συρίας, έχοντας διακόψει διπλωματικές σχέσεις κι έχοντας απελάσει την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα, ως ανεπιθύμητη μέχρι να πέσει η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της φίλης χώρας και πάνε σε... μια διεθνή μάζωξη χριστιανών, επισημαίνοντας, χωρίς καν να ντρέπονται: «Ουδεμία ορθόδοξη συνείδηση μπορεί να κοιμάται ήσυχη, όταν αθώες ψυχές χάνονται στη Μεσόγειο». Κατερίνα Σαββαΐδου: «Δεν παραιτούμαι!»... Δικαιολογημένα, αφού θα λέει... δεν παρατείται ο Σταθάκης, ο Φλαμπουράρης κι ούτε ο κομπλεξικός ο Κατρουγκαλος, που σηκώνεται στις μύτες των ποδιών για να φωτογραφίζεται ψηλότερος, εγώ γιατί να παραιτηθώ;
Ο Προκόπης Παυλόπουλος ζει στην Ελλάδα ή στο Βερολίνο;
O κ. Παυλόπουλος "υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Αντιόχειας" και μιλούσε για "ειρήνη"... 'Εχει αμνησία ή μας δουλεύει ψιλό γαζί; Υποκρισία... Κύριε Παυλόπουλε... ξεχνάς ότι:
Η Ελλάδα, της οποίας είσαι πρόεδρος Δημοκρατίας, έχει επιβάλλει φονικό εμπάργκο στον λαό της Συρίας; Η Ελλάδα έχει απελάσει την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα και με χυδαίο, φασιστική πρακτική, έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις τη Συρία, κι έγινε με την ευχή -την πιο προκλητική παρέμβαση στα εσωτερικά μια δημοκρατικής χώρας με νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και πρόεδρο, με την πιο αισχρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου: «Ελπίζουμε να φύγει ο Άσαντ και το δικτατορικό αιμοσταγές καθεστώς...» "Ευχή" Αβραμόπουλου και στην ίδια γραμμή Βενιζέλος-Κοτζιάς! Η Ελλάδα οφείλει αιώνια ευγνωμοσύνη στους "δικτάτορες" Άσαντ:Hafez Al Assad το 1985: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!
Η Ελλάδα όφειλε πλήρη στήριξη στο Πατριαρχείο Αντιόχειας (έδρα στη Δαμασκό, γιατί η Αντιόχεια είναι υπό τουρκική κατοχή: την προσάρτησαν στην Τουρκία οι αποικιοκράτες Γάλλοι το 1938), την έδρα του οποίου διεκδικεί η Τουρκία. Η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιόχειας, από την αρχή της "αραβικής άνοιξης made in USA"... το ίδιο ο Βαρθολομαίος κι ο Ιερώνυμος. Η Ελλάδα αδιαφόρησε για τους περισσότερο από 2.000.000 εκατομμύρια Ελληνορθοδόξους της Συρίας. Η Ελλάδα δεν έλαβε ποτέ -λογόκριναν οι δημοσιογραφικές πόρνες- υπόψη της τη θέση των Ελληνορθοδόξων: μένουμε στη γη μας, την πατρίδα Συρία, δεν γινόμαστε λιποτάκτες. Η Ελλάδα κάνει πως δεν γνωρίζει ότι τους Ελληνορθοδόξους της Συρίας, τις Εκκλησίες, τα Μοναστήρια... προστατεύουν από τους μισθοφόρους-φονιάδες της "πολιτισμένης" δύσης, ο "δικτάτορας" Άσαντ, οι Μουσουλμάνοι μαχητές της Χεζμπολά, οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης και τώρα η Ρωσία!
Η Ελλάδα, στα 5 χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας, ενδιαφέρθηκε μόνον για κονδύλια άσκησης "φιλανθρωπίας" προς τους "πρόσφυγες"... 35 ευρώ ημερησίως το κεφάλι δίνει η Μέρκελ -από χρήματα Ευρωπαίων φορολογούμενων- και τώρα νέα κονδύλια για να γίνουμε αποθετήριο ανθρώπων, έδρα διαλογής για να παίρνουν οι βόρειες χώρες φθηνά χέρια δούλων, φτηνούς επιστήμονες. Άραγε θα μάθει ποτέ ο ελληνικός λαός που καταλήγουν αυτά τα χρήματα; Στη Συρία, στη Δαμασκό του "αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος" η τιμή της Ελληνικής Σημαίας έχει μεγάλη αξία, εδώ; Νομίζουμε ότι όλα τα απάντησε "διπλωματικά" ο ίδιος ο Παπαφλέσσας Πατριαρχης Αντιοχειας και της Μέσης Ανατολής, στη Διάσκεψη της Αθήνας για την ειρηνική συνύπαρξη θρησκειών και πολιτισμών στη Μέση Ανατολή: "Η άνοιξη που κάποιοι ανακοίνωσαν οδήγησε στην καταστροφή των Εκκλησιών και των Τζαμιών μας"!
------------------------------------------------------------------------------------------
Ακόμα ψάχνουν οι ΗΠΑ πως πήγε ο Άσαντ στη Μόσχα - Έξαλλοι με τις μυστικές υπηρεσίες
21/10/2015
Ακόμα ψάχνουν να βρουν πως ξεγλίστρησε ο Σύρος Πρόεδρος Άσαντ χθες. Κάτω από τη μύτη των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών ο Σύρος πρόεδρος πραγματοποίησε το ταξίδι Αστραπή στη Μόσχα την Τριτη. Οι Αμερικανοί, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος έμαθε για την επίσκεψη αφού αυτή είχε ολοκληρωθεί…
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνάντησε τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Μόσχα την Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ. Η συνάντηση, η οποία δεν είχε ανακοινωθεί στα MME, είχε ως αντικείμενο την στρατιωτική παρέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, για την ενίσχυση των δυνάμεων του Άσαντ εναντίον του Ισλαμοφασιστικού Κράτους. Σύμφωνα με τον Πέσκοφ, ο Σύρος ηγέτης ενημέρωσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του και τα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησής του. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η μυστική επίσκεψη του Άσαντ στη Μόσχα είναι μία από τις ελάχιστες φορές που ο Σύρος πρόεδρος έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό αφότου ξέσπασε ο πόλεμος των δυτικων αποικιοκρατων και των ισλαμοφασιστων τους το 2011.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΛΙΒΥΗ Επιδρομές «αγνώστων» και άρνηση στο σχέδιο του ΟΗΕ
ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις ισλαμοφασιιστών παραρτήματος του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» στη Σύρτη της Λιβύης πραγματοποίησαν πολεμικά αεροσκάφη απροσδιόριστης ταυτότητας και εθνικότητας, χτες, κατά την τέταρτη επέτειο από τη σφαγή του Λίβυου Προέδρου, Μουαμάρ Καντάφι, στη γενέτειρά του στις 20 Οκτώβρη 2011 από ισλαμοφασιστες μισθοφόρους. Τρεις μέρες αργότερα, η λεγόμενη «μεταβατική» κατοχικη λιβυκή «κυβέρνηση» ανακοίνωνε την υποτιθέμενη «πλήρη απελευθέρωση» της Λιβύης από το καθεστώς Καντάφι, παρότι συνεχιζόταν η επέμβαση που είχαν εξαπολύσει το Μάρτη της ίδιας χρονιάς ΝΑΤΟικές δυτικές δυνάμεις (πλην Γερμανίας) και χώρες του Περσικού Κόλπου... Μέσα σε αυτό το κλίμα, η διεθνώς αναγνωρισμένη κατοχικη «κυβέρνηση της Λιβύης ανακάλεσε χτες την απόφασή της να στηρίξει πρόταση του ΟΗΕ και να συμμετάσχει σε «κυβέρνηση ενότητας» με «μετριοπαθείς» ισλαμοφασιστες που εδρεύουν στην Τρίπολη που θα είχε ως πρωθυπουργό τον Φαγιέζ Σαμάτζ και τρεις αντιπροέδρους από τη δυτική, ανατολική και νότια Λιβύη. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι κατά το παρελθόν έχουν πραγματοποιήσει επιδρομές σε θέσεις τζιχαντοφασιστών στη Λιβύη πολεμικά αεροσκάφη από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΜΠΟΥΛ.- Ο Αφγανός υπουργός Αμυνας, Μασούμ Στανεκζάι, ειπε αισχρα ψεματα, ότι στο νοσοκομείο της Κουντούζ, που εφτιαξαν και διαχειριζονταν οι Γιατροι του Κοσμου, του οποίου ο πρόσφατος βομβαρδισμός από τους Αμερικανους, κόστισε τη ζωή άνω των 20 ανθρώπων, βρέθηκαν στοιχεία (π.χ. σημαίες) που δείχνουν ότι αποτελούσε εστία δράσης για Ταλιμπάν ή και άλλες δυνάμεις (σ.σ. μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν). Και όλα αυτά τα ψεματα, τα ειπε, προσπαθωντας να δικαιολογησει τους αφεντες του αμερικανους.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο 14χρονος μαθητής γυμνασίου σουδανικής καταγωγής Αχμέντ Μοχάμεντ, που συνελήφθη και κρατήθηκε πριν από λίγους μήνες στις ΗΠΑ επειδή έφερε στο σχολείο του ένα ρολόι δικής του κατασκευής για το μάθημα των Τεχνικών, ήταν επίσημος προσκεκλημένος το βράδυ της Δευτέρας στο Λευκό Οίκο, μαζί με σπουδαστές, καθηγητές, επιστήμονες και αστροναύτες που συμμετείχαν στη δεύτερη «Νύκτα Αστρονομίας».
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η «Tata Steel», η μεγαλύτερη βιομηχανία χάλυβα στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να απολύσει περίπου 1.200 εργαζόμενους στο πλαίσιο των σχεδίων της για αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της, μεταξύ άλλων και λόγω του εισαγόμενου φθηνότερου χάλυβα από την Κίνα. Μερικές βδομάδες νωρίτερα, είχε προβεί σε ανάλογη απόφαση για το εργασιακό μέλλον άλλων 2.200 Βρετανών εργατών η εταιρεία χάλυβα SSI, σε εργοστάσιο της βορειοανατολικής Αγγλίας, πάλι λόγω του φτηνού, εισαγόμενου κινέζικού χάλυβα.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΙΩΝΑΖΟΙ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Επίσκεψη του «Πόντιου Πιλάτου» γγ του ΟΗΕ
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν επέστρεψε χτες αιφνιδίως στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και στο Ισραήλ σε μία προσπάθεια να σώσει τα προσχήματα και δήθεν να πιέσει για εκτόνωση της έντασης, που οξύνεται επικίνδυνα εδώ και βδομάδες με κύρια ευθύνη των ισραηλινών κατοχικών αρχών. «Γνωρίζω ότι οι ελπίδες σας για ειρήνη έχουν εξανεμιστεί αμέτρητες φορές. Είσαστε οργισμένοι από τη συνεχιζόμενη κατοχή και την επέκταση των εποικισμών... Δεν σας ζητώ να είστε παθητικοί, αλλά πρέπει να αφήσετε κατά μέρος τα όπλα της απελπισίας», είπε χτες ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ απευθυνόμενος στους Παλαιστίνιους πριν συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι στη Ραμάλα με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Μαχμούτ Αμπάς. Ο Μπαν, απευθυνόμενος, αργότερα, και στους Ισραηλινούς δήλωσε πως κατανοεί τους φόβους τους για την επιδείνωση της ασφάλειας, αλλά υπογράμμισε ότι η λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να είναι στρατιωτική, λέγοντας: «Οταν ο καθένας στο δρόμο είναι υποψήφιο θύμα, η ασφάλεια πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα. Ομως τα τείχη, τα σημεία ελέγχου, η βίαιη αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας και οι κατεδαφίσεις σπιτιών δεν μπορούν να οδηγήσουν στη βιώσιμη ειρήνη και ασφάλεια που χρειάζεστε και πρέπει να έχετε».
Στη συνάντηση που είχε χτες ο Μπαν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τον τελευταίο αμετανόητο και αδιάλλακτο, καθώς ο σιωναζι επέρριψε τις ευθύνες για τη σημερινή έκρυθμη κατάσταση στον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, κατηγορώντας τον ότι «πήρε το μέρος του Ισλαμικού Κράτους και της Χαμάς διαδίδοντας ψεύδη για τα σχέδια των Ισραηλινών στο τέμενος Αλ Ακσα». Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ισχυρίστηκε μάλιστα ότι για την τωρινή κατάσταση δεν φταίνε οι ασταμάτητοι εβραϊκοί εποικισμοί, οι τραμπουκισμοί των εποίκων και η βαρβαρότητα των κατοχικών δυνάμεων σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού ούτε η ανυπαρξία ειρηνευτικής διπλωματικής διαδικασίας, αλλά «η επιθυμία των Παλαιστινίων να καταστρέψουν το Ισραήλ». Σήμερα, ο Νετανιάχου μεταβαίνει στο Βερολίνο για διήμερη επίσημη επίσκεψη στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να συναντήσει τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι. Ο Κέρι έως το τέλος της βδομάδας θα συναντήσει πιθανώς στο Αμμάν της Ιορδανίας τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Αμπάς μαζί με τον Ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα Β'. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι έως χτες βράδυ συνεχίζονταν οι αιματηρές συγκρούσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων στα σύνορα της Λωρίδας Γάζας με το Ισραήλ (με αποτέλεσμα χτες βράδυ το θάνατο τουλάχιστον ενός Παλαιστινίου και τον τραυματισμό άλλων τριών από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών) αλλά και οι επιθέσεις Παλαιστινίων σε σταθμούς λεωφορείων κατά Ισραηλινών στρατιωτών.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Παρακαλείται η hasbara (σιωνιστική προπαγάνδα) να μη λειτουργεί τόσο ερασιτεχνικά γιατί γελάνε και τα τσιμέντα!
(το μαχαίρι στη φωτογραφια στο χέρι του Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες ω του θαύματος δεν έχει σκιά)
---------------------------------------------------------------------------------------
Έτσι κατασκεύαζουν "τρομοκράτες" τα σιωνιστικά ανθρωπόμορφα κτήνη του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος... Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Στην πραγματικη φωτογραφια, ο δολοφονημενος Παλαιστινιος δεν εχει μαχαιρι, και στη δευτερη φωτογραφια, εχουν βαλει διπλα στη σωρο του, ένα μαχαιρι!
---------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Κορυφώνονται οι συζητήσεις για αστική κυβέρνηση
Καθώς προχωράνε οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό της νέας αστικής κυβέρνησης στην Πορτογαλία με τις συναντήσεις του Προέδρου της χώρας, Ανιβάλ Καμπάκο Σίλβα, με τους επικεφαλής των κομμάτων (σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις ολοκληρώνονται σήμερα) ο επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών του Σοσιαλιστικου Κομματος, Αντόνιο Κόστα, (πήρε 32,38% στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη), εξέφρασε την προτίμησή του. Είπε χτες στον Πορτογάλο Πρόεδρο ότι είναι έτοιμος να σχηματίσει «εναλλακτική αριστερή κυβέρνηση» με τη στήριξη του Αριστερού Μπλοκ (10,22%) και του Πορτογαλικού ΚΚ (8,27%). Είχε προηγηθεί συνάντηση του Α. Κ. Σίλβα, με τον επικεφαλής του κεντροδεξιού συνασπισμού, Πέδρο Πάσος Κοέλιο (που βγήκε πρώτος στις εκλογές με 38,55%, αλλά χωρίς απόλυτη πλειοψηφία), ο οποίος δήλωσε ότι οι Σοσιαλιστές πρέπει να συμβάλουν σε μια σταθερή κυβέρνηση και να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Πάντως, ο Αντόνιο Κόστα, αν και είπε ότι μια «αριστερή κυβέρνηση» έχει την πλειοψηφία στη Βουλή (122 βουλευτές στους 230) δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σε τι έχει συμφωνήσει με τα άλλα κόμματα που τον στηρίζουν. Η απόφαση για την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί κυβέρνηση μειοψηφίας και νέες εκλογές σε 6 μήνες. Δεδομένο, πάντως, πρέπει να θεωρείται και από την «αριστερή» εκδοχή αστικής διαχείρισης η στήριξη του ευρώ και της ΕΕ, ενώ τα όποια κοινά σημεία σοσιαλιστών - «αριστερών» καλλιεργούν αυταπάτες για φιλολαϊκές λύσεις στον καπιταλισμό, αφού αντικειμενικά η όποια καπιταλιστική ανάκαμψη θα πατήσει στα ισοπεδωμένα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.
-------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί ανοίγουν δρόμο στο συριακό στρατό
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Εντείνονται με αμείωτη σφοδρότητα οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε θέσεις τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» και του ισλαμοφασιστικου «Μετώπου Νούσρα» της Αλ Καιντα, αλλά και έναντι αποικιοκρατικών ισλαμοφασιστικών οργανώσεων που έχουν εκπαιδευτεί από τη CIA και άλλες δυτικές μυστικές υπηρεσίες, ανοίγοντας το δρόμο για την κλιμάκωση των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του συριακού στρατού, που μεταξύ άλλων πέτυχε χτες σημαντική ανακατάληψη χωριών στο νότιο τμήμα της επαρχίας Χαλέπι. Η ρώσικη επέμβαση που γίνεται μετα από αιτημα για βοηθεια από την Συριακη κυβερνηση, ήρθε μετά την επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και των συμμάχων τους στην περιοχή, για την ανατροπή της αστικής συριακής κυβέρνησης και για ευρύτερα γεωστρατηγικά σχέδια. Ετσι, οι ρωσικές στρατιωτικες επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των ευρωατλαντικών αποικιοκρατων ιμπεριαλιστών.
Ο συριακός στρατός που προωθείται, προκαλεί βαριές απώλειες στις δυνάμεις που στήριξαν οι ευρωατλαντικοί, όπως η λεγόμενη «Πρώτη Παράλια Μεραρχία» που συμμετέχει στον αποικιοκρατικό λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», που επιβεβαίωσε χτες το θάνατο του διοικητή της, Μπαζί Ζάμο, που ως το 2011 ήταν ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος του συριακού στρατού. Την ίδια τύχη ανακοινώθηκε πως είχε προχτές και ο διοικητής της αποικιοκρατικής ομάδας, «Ταξιαρχίες Νουρ αλ Ντιν αλ Ζίνκι», στη διάρκεια συγκρούσεων στο Χαλέπι. Το ίδιο διάστημα, η εκπρόσωπος του Συντονιστικού Γραφείου του ΟΗΕ για τις Ανθρωπιστικές Υπηρεσίες στη Γενεύη, Βανέσα Χουγκένιν, δήλωσε ότι οι εξελίξεις στα πεδία των συγκρούσεων τις τελευταίες μέρες έχουν προκαλέσει «κύμα φυγής» περίπου 35.000 ισλαμοφασιστων μη μαχημων που οι αποικιοκρατες τους αποκαλουν «προσφυγες» από νοτιοδυτικά περίχωρα του Χαλεπίου.
Παράλληλα, εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στη Δαμασκό δήλωσε άγνοια χτες βράδυ σε σχέση με τα ψεματα και την προπαγανδα που μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Ρόιτερς, σχετικά με «τους υποτιθέμενους θανάτους τριών Ρώσων... ή τριών Ρώσων στρατιωτών στη Συρία». Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε καταγγείλει τα σχέδια τζιχαντοφασιστών να επεκτείνουν τη βάση τους στη Συρία, με στόχο να αποσταθεροποιήσουν «ολόκληρες περιοχές σε άλλες χώρες». Ενδιαμέσως, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε τις 55 εξόδους ρωσικών αεροσκαφών, σημειώνοντας πως έπληξαν 60 στόχους τζιχαντοφασιστών. Από την πλευρά του, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι «συμμαχικά αεροσκάφη διεξήγαγαν 15 αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε θέσεις του ΙΚ στο Ιράκ τη Δευτέρα και δύο αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία». Ανακοινωθηκε ότι υπαρχει συμφωνια Ρωσιας – ΗΠΑ για εξουδετερωση του ISIS. Τέλος, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ, εκτίμησε ότι στο Ιράκ πολεμούν περίπου 13.000 μισθοφόροι με το πλευρό του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» και ότι οι ένοπλοι των αποικιοκρατων στη Συρία που δεν είναι μέλη του ΙΚ ή του «Μετώπου Νούσρα» ανέρχονται σε περίπου 80.000.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ο Νταβούτογλου άσκησε κριτική και στον πρώην πρόεδρο της χώρας (και συνιδρυτή του ΑΚΡ που ωστόσο έχει «αποσυρθεί» πλέον) Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος επέλεξε να στείλει συλλυπητήριο μήνυμα για το μακελειό, όχι στους εκπροσώπους της πολιτείας ή της κυβέρνησης, αλλά στο HDP.
Η αστυνομία συνέλαβε τον Κούρδο Ταχίρ Ελτσί, πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, κατηγορώντας τον για προπαγάνδιση της τρομοκρατίας. Πριν μερικές μέρες, ο Ελτσί είχε πει ότι «ακόμη και αν ορισμένες από τις ενέργειες του PKK έχουν τρομοκρατικό χαρακτήρα, το PKK δεν είναι ένα ένοπλο πολιτικό κίνημα».
------------------------------------------------------------------------------------------
Νετανιάχου: Οι Παλαιστίνιοι και όχι ο Χίτλερ αποφάσισαν το ολοκαύτωμα
Συγχωροχάρτι στον Χίτλερ προκειμένου να αποδώσει στους Παλαιστίνιους την ευθύνη για το ολοκαύτωμα, έδωσε ο ακροδεξιός Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας στο 37ο συνέδριο σιωνιστών. «Ο Χίτλερ δεν ήθελε να αφανίσει τους Εβραίους αλλά να τους απελάσει» υποστήριξε ο Νετανιάχου συμπληρώνοντας ότι ο μουφτής Χατζ Αμίν Αλ-Χουσσεΐνι τον έπεισε τελικά να τους εξοντώσει γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πήγαιναν στα παλαιστινιακά εδάφη.
Οι δηλώσεις Νετανιάχου προκάλεσαν σάλο σε ολόκληρο τον κόσμο (παρά το γεγονός ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τις είχε επαναλάβει και το 2012) ενώ αρκετοί σχολιαστές υποστήριξαν ότι με αυτό τον τρόπο καθαγιάζει τον Αδόλφο Χίτλερ.
Το επιχείρημα έχουν αποδομήσει δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί όπως ο Ρόμπερτ Φισκ και ο Ζιλμπέρ Ασκάρ. Υπενθυμίζεται ότι ο Χατζ Αμίν Αλ-Χουσσεΐνι ήταν άνθρωπος των Βρετανών (έχει κατηγορηθεί ότι εργαζόταν για λογαριασμό του βρετανικού γενικού επιτελείου), μέχρι τη στιγμή που τους εγκατέλειψε για να ταχθεί στο πλευρό του Άξονα.
Αν έκανε αυτή την δήλωση οποιοσδήποτε άλλος, τώρα θα τον κυνηγούσαν στους τέσσερις ορίζοντες του κόσμου για αντισημιτισμό, ξέπλυμα του Χίτλερ, Ναζισμό, διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας, μισανθρωπία και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Γενικότερα, δεν πάμε καθόλου καλά.
---------------------------------------------------------------------------------------
«Μας μαχαιρώνουν! Μας μαχαιρώνουν!» φωναζουν οι ισραηλινοι. Από την «αρχή» των θεωρούμενων τωρινών «επεισοδίων» στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, έχουν σκοτωθεί 47 Παλαιστίνιοι και 9 Ισραηλινοί, επί το πλείστον έποικοι. Η δύναμη κατοχής φαίνεται εκ των πραγμάτων.
------------------------------------------------------------------------------------------
Εντάξει θα λεγα το τερμάτισε ο Νετανιάχου, αλλα φοβάμαι ότι έχει δρόμο ακόμα, εχω και την αίσθηση οτι καταβάθος τον Χιτλερ τον θαυμάζει.
"ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Η ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΧΥΔΑΙΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Σε μια ομιλία του στο Παγκόσμιο Σιωνιστικό Συνέδριο στην Ιερουσαλήμ, την Τρίτη, ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι ο Χατζ Αμίν αλ-Χουσεϊνί έπεισε τον Χίτλερ να πραγματοποιήσει τις δολοφονίες των 6 εκατομμυρίων Εβραίων. Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε δημοσίως ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε καμία πρόθεση εξόντωσης των Εβραίων της Ευρώπης μέχρι που ο Παλαιστίνιος Μούφτης της Ιερουσαλήμ τον έπεισε να το κάνει. Η προσπάθεια του Ισραηλινού πρωθυπουργού να συγκαλύψει τον Χίτλερ και ρίξει το φταίξιμο για το Ολοκαύτωμα στους Παλαιστινίους στοχεύει σε σημαντική κλιμάκωση της υποκίνησης εναντίων τους και στη δαιμονοποίηση ανθρώπων που ζουν κάτω από στρατιωτική κατοχή και το νόμο έποικου της χώρας του.
Αποτελεί, επίσης, την άρνηση ύπαρξης του Ολοκαυτώματος και ξέπλυμα της ναζιστικής κτηνωδίας Al-Husseini ήταν ο Μεγάλος Μουφτής της Ιερουσαλήμ, η μεγαλύτερη θρησκευτική εξουσία, που ασχολούντυαν με θρησκευτικά θέματα που αφορούν τη μουσουλμανική κοινότητα και ιερούς τόπους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 και του '30, όταν η Παλαιστίνη βρισκόταν υπό βρετανική κυριαρχία. Διορίστηκε στη θέση του Herbert Samuel, δηλωμένου Σιωνισή, ο οποίος ήταν ο πρώτος Βρετανός Ύπατος Αρμοστής της Παλαιστίνης. Στο βίντεο της ομιλίας του (https://www.youtube.com/watch?v=XnXS146cxLE), ο Νετανιάχου υποστηρίζει ότι η Αλ-Χουσεϊνί «είχε κεντρικό ρόλο στην υποδαύλιση της τελικής λύσης. Πέταξε στο Βερολίνο. Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους την εποχή εκείνη, ήθελε να εκδιώξει τους Εβραίους και ο Χατζ Αμίν αλ-Χουσεϊνί πήγε στον Χίτλερ και του είπε: «Αν τους απελάσει, όλοι θα έρθουν εδώ». «Λοιπόν, τι πρέπει να κάνω με αυτούς;» ρώτησε. «Κάψτε τους!»
Δεν υπάρχει κανένα αρχείο μιας τέτοιας συζήτησης απολύτως, και ο Νετανιάχου δεν παρέχει αποδεικτικά στοιχεία ότι έλαβε χώρα ποτέ. Αυτή η χυδαία προπαγάνδα δεν μπορεί να έχει άλλο σκοπό παρά για την περαιτέρω αποκτήνωση των Παλαιστινίων και να δικαιολογήσει συνεχιζόμενη εθνοκάθαρση και τη δολοφονία του Ισραήλ."
---------------------------------------------------------------------------------------------
''Αυτό που κάνουν σήμερα οι νεαροί Παλαιστίνιοι είναι να ακολουθούν τη συμβουλή του Hajo Meyer, του 90χρονου Εβραίου που επιβίωσε από το Ολοκαύτωμα και πέθανε πέρυσι τον Αύγουστο. Στην τελευταία του συνέντευξη είπε: «Το μήνυμά μου στους Παλαιστίνιους είναι ότι δεν πρέπει να παρατήσουν τον αγώνα... Είναι δίκαιο να δείχνετε στους Ισραηλινούς σιωνιστές ότι είστε μια δύναμη την οποία πρέπει να υπολογίζουν. Πολεμήστε με πέτρες, πολεμήστε με όπλα. Ναι, και με όπλα. Αν δεν πολεμήσετε, θα χάσετε τον αυτοσεβασμό σας και δεν θα κερδίσετε το σεβασμό των Ισραηλινών». Είτε το πούμε Ιντιφάντα είτε όχι, αυτό που συμβαίνει στη Δυτική Όχθη, τη Γάζα, την Ιερουσαλήμ είναι μεγάλο και πρέπει να το στηρίξουμε με κάθε μέσο.''
----------------------------------------------------------------------------------------
Η κυρία Πρόεδρος, μέλος της Επιτροπής Σοφών, εισπράττει… Σύνταξη «Αγάμου Κορασίδος»
Ανάμεσα στους «12 Σοφούς» που επέλεξε ο Υπουργός κ. Κατρούγκαλος για να μελετήσουν το πρόβλημα του Ασφαλιστικού στην Ελλάδα, περιλαμβάνεται και μία κυρία, πρόεδρος του φορέα που εκπροσωπεί, η οποία ακόμη και σήμερα, παρά την επαγγελματική της άνοδο και οικονομική αυτοτέλεια, συνεχίζει να εισπράττει «επίδομα άγαμης θυγατέρας» επιπλέον όλων των υπολοίπων αποδοχών της από το Δημόσιο… Προφανώς αυτό το επίδομα «άγαμης θυγατέρας» που συνεχίζει να εισπράττει η Πρόεδρος του Φορέα, αποτελεί ένα από τα πολλά «κεκτημένα» μιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας για τη διατήρηση των οποίων αγωνίσθηκαν με πάθος οι συνδικαλιστές της Αριστεράς από την εποχή του Στέφανου Μάνου, του Τάσου Γιαννίτση και του Γιάννη Σπράου. Είναι τόσο απλό. Σήμερα η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει τα σχέδια των «σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που κατέστρεψαν την κοινωνική ασφάλιση» στον 21ο αιώνα… Γιατί μόνον αυτή μπορεί …

3 σχόλια:

e-h είπε...


Join the modern suffragettes fighting for fair votes!
Ενωμενοι με τις σύγχρονες σουφραζέτες που αγωνίζονται για δίκαιη ψήφο!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
Oct 19, 2015 — A new film about equal votes

Suffragette, a great new film about voting reform, starring Meryl Streep, Helena Bonham Carter and Carey Mulligan, is currently in cinemas. It creates an excellent opportunity to start conversations about equal votes this century, in the form of Proportional Representation.

We did a demo at the premiere last week and got our photo with #MakeSeatsMatchVotes in the Independent:
http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/suffragette-premiere-protesters-lie-on-red-carpet-and-let-off-purple-and-green-smoke-in-a6685236.html
19 Οκτωβρίου 2015 - Μια νέα ταινία για ισοψηφία
Σουφραζέτα, μια μεγάλη νέα ταινία για τη μεταρρύθμιση της ψηφοφορίας, με πρωταγωνιστή την Meryl Streep, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και Carey Mulligan, είναι σήμερα στους κινηματογράφους. Δημιουργεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να ξεκινήσουν συνομιλίες για την ισοψηφία αυτόν τον αιώνα, με τη μορφή της αναλογικής εκπροσώπησης.
Κάναμε ένα demo στην πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα και πήρα την φωτογραφία μας με #MakeSeatsMatchVotes στην Independent:
http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/suffragette-premiere-protesters-lie-on-red-carpet-and-let-off-purple-and-green-smoke-in-a6685236.html

e-h είπε...


Want to get involved?

Join or set up a Suffragette Screening - it's easy!

http://www.unlockdemocracy.org/suffragette-screening

We'd like to invite you to go and watch Suffragette locally with friends and/or other supporters of voting reform and have a conversation afterwards, maybe over a drink in your local pub, about what you'd like to do to help make our voting system more fair.

There are already local groups working to improve our democracy in numerous towns and cities including Bristol, Birmingham, Cambridge, London and Sheffield - we want to start them all over the country to build a grassroots movement for PR that can't be ignored! If you're up for watching Suffragette and meeting like-minded people locally, sign up here for a Suffragette Screening, and invite a friend or a few.


The time is now. Over to you!


You can make this into whatever you want it to be - it could simply be a fun night at the cinema and a chat with people who share an interest in equal votes, or it could form the beginning of a new local group for voting reform.


Enjoy the film and have fun!


Thank you for your continued support,

Owen

e-h είπε...


Θέλετε να συμμετάσχετε;

Γίνετε μέλος ή συστήστε μας ένα Screening σουφραζετών - είναι εύκολο!

http://www.unlockdemocracy.org/suffragette-screening

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να πάτε και να παρακολουθήσετε τις Σουφραζετες τοπικά με φίλους ή / και άλλους υποστηρικτές της μεταρρύθμισης της ψηφοφορίας και να έχετε μια συνομιλία στη συνέχεια, ίσως και πάνω από ένα ποτό στην τοπική pub σας, σχετικά με το τι θα θέλατε να κάνετε για να βοηθησετε για ένα σύστημα πιο δίκαιης ψηφοφορίας.

Υπάρχουν ήδη οι τοπικές ομάδες που εργάζονται για να βελτιώσουν τη δημοκρατία μας σε πολλές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Μπρίστολ, Μπέρμιγχαμ, Κέιμπριτζ, στο Λονδίνο και Σέφιλντ - θέλουμε να τα αναφέρουμε όλα για να ξεκινήσετε στη χώρα για να οικοδομήσουμε ένα λαϊκό κίνημα για το PR που δεν μπορεί να αγνοηθεί! Εάν είστε υπερ για να παρακολουθείσετε τις Σουφραζέτες και για συνάντηση με ομοϊδεάτες ανθρώπους σε τοπικό επίπεδο, εγγραφείτε εδώ για την προβολή Σουφραζετες, και να καλέσετε έναν φίλο ή μερικους.


Η ώρα είναι τώρα. Βασίζετε σε σας!


Μπορείτε να το κάνετε αυτό σε ό, τι θέλετε να είναι - θα μπορούσε να είναι απλώς μια διασκεδαστική βραδιά στον κινηματογράφο και μια συνομιλία με ανθρώπους που μοιράζονται ένα ενδιαφέρον για την ισοψηφία, ή θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή μιας νέας τοπικής ομάδας για τη μεταρρύθμιση της ψηφοφορίας.


Απολαύστε την ταινία και να διασκεδάσετε!


Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας,

Owen