Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Παρασκευη 23 Οκτωβριου 2015


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ JABARI ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΛΕΝΕ ΑΥΤΌΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ, KAI ...ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΑΖΟΙ
Δύο παιδιά πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη της Χεβρώνας, την Τρίτη το βράδυ, καθώς ζητούσαν βοήθεια από έναν στρατιώτη, λέει μια παλαιστινιακή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι ο 15χρονος Bashar Nidal Jamil Al Jabari και 17χρονος ξάδελφός του Husam Ismail Jamil Al Jabari είχεαν προσπαθήσει να μαχαιρώσουν στρατιώτες σε σημείο ελέγχου της πόλης. Αλλά σύμφωνα με την έρευνα του Παλαιστινιακού Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (PCHR), τα δύο αγόρια παρατηρούσαν μια διαμαρτυρία ισραηλινών εποίκων κοντά στο τέμενος Ibrahimi της πόλης, γύρω στις 21:30. "Ενώ παρακολουθούσαν τη διαδήλωση, τα δύο παιδιά στάθηκαν δίπλα Ισραηλινού στρατιώτη, ο οποίος βρισκόταν στη άλλη γωνία του κτιρίου al-Rajabi που οι ισραηλινοί έποικοι προσπαθούν να καταλάβουν. Ο στρατιώτης που ακουμπούσε στον τοίχο και προφανώς μιλούσε στα δύο παιδιά, "αναφέρουν τα μέλη του PCHR. Τα παιδιά ζήτησαν αργότερα τον στρατιώτη να τους αφήσουν να περάσουν μέσα από μια μεταλλική πύλη, έτσι ώστε να επιστρέψουν στο σπίτι τους. "Όταν τα δύο παιδιά κατευθύνονταν προς την πύλη ήταν μόλις δύο μέτρα μακριά από τον στρατιώτη. Άλλοι Ισραηλινοί στρατιώτες που βρίσκονταν σε ένα στρατιωτικό παρατηρητήριο της περιοχής άνοιξαν πυρ στα παιδιά και τα σκότωσαν ακαριαία," λέει ο PCHR. Η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρει ότι το Ισραήλ δεν έχει επιστρέψει τα σώματα των παιδιών στις οικογένειές τους.
Το Ισραήλ δεν διεξάγει αξιόπιστες έρευνες για τις δολοφονίες των Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων των δύο παιδιών, με αποτέλεσμα οι στρατιώτες και οι έποικοι της ισραηλινής κατοχής ν’ απολαμβάνουν ένα πέπλο συγκάλυψης και συστηματικής ατιμωρησίας για τα εγκλήματα αυτά. Οι ισραηλινές δυνάμεις τον περασμένο μήνα πυροβόλησαν θανάσιμα τον 18χρονο Hadil Salah Hashlamoun σε ένα σημείο ελέγχου στη Χεβρώνα, και στη συνέχεια ισχυρίστηκαν ότι όρμησε σε στρατιώτες με ένα μαχαίρι. Αλλά φωτογραφίες και οι αυτόπτες μάρτυρες διέψευσαν τον ισχυρισμό και αποδείχτηκε ότι δεν αποτελούσε απειλή.
Θάνατος μετά από την εισπνοή δακρυγόνων Τα αγόρια είναι μεταξύ περισσότερων από 50 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του Οκτωβρίου, το Ισραήλ συνεχίζει την καταστολή, με την αιτιολογία ότι είναι μια απάντηση στις επιθέσεις, κατά των δυνάμεων κατοχής, τους έποικους και τους πολίτες του, που έχουν αφήσει νεκρούς 10 Ισραηλινούς. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 10 παιδιά Παλαιστινίων σε ξεχωριστά επεισόδια σε όλη τη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, και τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων, σύμφωνα με Defence for Children International για την Παλαιστίνη. Παλαιστινιακές ιατρικές υπηρεσίες έχουν περιθάλψει χιλιάδες τραυματισμένους, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες από πραγματικά πυρά.Η βία συνεχίστηκε και την Τετάρτη. O Hashem Al Azzeh, 54, πέθανε μετά από εισπνοή δακρυγόνων, που ρίπτονταν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Παλαιστίνιους νέους στη Χεβρώνα. Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν κι άλλον Παλαιστίνιο, ο οποίος, είπε το Ισραήλ, «έριξε» το αυτοκίνητο του πάνω σε μια ομάδα στρατιωτών, τραυματίζοντας πέντε από αυτούς, κοντά στον οικισμό της Δυτικής Όχθης, Gush Etzion. «Προσδιορίστηκε εσφαλμένα ως τρομοκράτης»
Στην Ιερουσαλήμ, οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που είπαν ότι προσπάθησε να αρπάξει ένα από τα όπλα τους. Ισραηλινές αρχές αργότερα παραδέχτηκαν ότι ήταν Εβραίος Ισραηλινός πολίτης και όχι, όπως είχε αρχικά υποτεθεί, Παλαιστίνιος. "Όταν μου ζητήθηκε να εξετάσω το σώμα, κατάλαβα ότι ήταν Εβραίος, και ότι δεν ήταν τρομοκράτης» είπε η ισραηλινή γιατρός Yehuda Meshi-Zahav. Η δολοφονία αυτή υποδεικνύει πόσο αψίθυμες είναι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταδικάσει την πολιτική εξωδικαστικών εκτελέσεων του Ισραήλ- τη με συνοπτικές διαδικασίες δολοφονία οποιουδήποτε παλαιστινίου έχοντας απλώς υποψίες ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει μια επίθεση. Το Ισραήλ λέει ότι οι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν κι άλλον Παλαιστίνιο που ότι μαχαίρωσε μία στρατιώτη στο λαιμό, τραυματίζοντας την σοβαρά, κοντά σε οικισμό βόρεια της Ιερουσαλήμ. Πηγή των Παλαιστινιακών Αρχών δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ma'an ότι ήταν ο Mutaz Atallah Qassem, 22, από την πόλη Al Eizariya, κοντά στην Ιερουσαλήμ.
Επίσης, την Τετάρτη, οι κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ πυροβόλησαν και τραυμάτισαν ελαφρά τον Istabraq Ahmad Nour κοντά στον οικισμό της Δυτικής Όχθης Yitzhar, αναφέρει το πρακτορείο Ma'an. Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι η 15-year-old είχε ένα μαχαίρι και ότι σχεδίαζε να γλιστρήσει μέσα για να επιτεθεί σε εποίκους, αναφέρει το Ma'an. H πόλη Yitzhar, παράνομα χτισμένη σε κλεμμένη έκταση από τα γύρω παλαιστινιακά χωριά, είναι προπύργιο για τους εποίκους που πραγματοποιούν συχνά επιθέσεις σε κατοίκους της περιοχής και στις περιουσίες τους. Ο εν λόγω παράνομος οικισμός είναι το σπίτι του Yitzhak Shapira, του εξτρεμιστή ραβίνου, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο που δικαιολογεί τη δολοφονία των παιδιών της Παλαιστίνης. Ένας Παλαιστίνιο αγόρι υπέστη τραύματα και μώλωπες μετά από επίθεση που δέχτηκε από Ισραηλινούς παράνομους εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την Τρίτη το βράδυ, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεεων Ma'an. Saqir Mahmoud Hirzallah, 14 ετών, ασχολούνταν με τη συγκομιδή ελιάς, με φίλους του, στη γη της οικογένειάς του στο χωριό Yabad, όταν μια ομάδα φανατικών Ισραηλινών εποίκων από τον παράνομο οικισμό Mevo Dotan του επιτέθηκε.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία στα κρατικά ΜΜΕ και στα ιδιωτικά κανάλια
Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ σε συνεννόηση με με την ΠΟΕΣΥ από τις 6 π.μ. σήμερα, 23 Οκτωβρίου 2015 έως της 6 π.μ. του Σαββάτου, 24 Οκτωβρίου 2015. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση η απεργία για να εκφραστεί η αντίθεση σε διατάξεις του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των καναλιών που "αποσκοπεί να μετατρέψει τους δημοσιογράφους σε δημοσίους υπαλλήλους και καταγγέλλει, όπως και στην Επιτροπή της Βουλής, ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στο νέο μιντιακό τοπίο. Αντιθέτως αφήνει περιθώρια για νέο κύμα απολύσεων και αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων".
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία από τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 23 Οκτωβρίου 2015 έως της 6 π.μ. του Σαββάτου, 24 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιούν η Ε.Σ.Η.Ε.Α. και η Ε.Σ.Π.Η Τ., μετά από συνεννόηση με την Π.Ο.Ε.ΣΥ. στο πλαίσιο και της κατεύθυνσης μετά από επιστολή και ανακοίνωση της Ομοσπονδίας (Αρ. Πρωτ. 2410/22-10-15, Αρ. Πρωτ. 460/22-10-15) για πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις. Η απεργία πραγματοποιείται: -στην ΕΡΤ Α.Ε. -στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (στο Πρακτορείο, στις ιστοσελίδες, στις ραδιοτηλεοπτικές καλύψεις και μεταδόσεις, στο ραδιόφωνο και στις εκδόσεις του) -στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (στα Γραφεία Τύπου Υπουργείων, ΟΤΑ, Περιφερειών και στα Γραφεία Τύπου Ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό) -στο ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ -σε όλους τους ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει για ακόμη μια φορά την αταλάντευτη στάση του στην υπεράσπιση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και την απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, καθώς και τον πλουραλισμό. Εκφράζει την αντίθεση του στη μεθόδευση που αποσκοπεί να μετατρέψει τους δημοσιογράφους σε δημοσίους υπαλλήλους και καταγγέλλει, όπως και στην Επιτροπή της Βουλής, ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στο νέο μιντιακό τοπίο. Αντιθέτως αφήνει περιθώρια για νέο κύμα απολύσεων και αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων. Η ΕΣΗΕΑ υπεραμύνεται της δημοσιογραφικής λειτουργίας της ενημέρωσης με κανόνες δεοντολογίας και καλεί τον Κλάδο μαζί με την ελευθερία της έκφρασης να υπερασπισθεί τα ασφαλιστικά του δικαιώματα και την αυτονομία των Ταμείων από την επιχειρούμενη νέα ανατροπή. Η ΕΣΗΕΑ, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., η οποία προηγήθηκε, παρουσίασε τις θέσεις της στη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή, με το μέλος του Δ.Σ., που είχε ορισθεί. Στην αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ συμμετείχαν ακόμη δύο μέλη του Δ.Σ., καθώς και η Νομική Σύμβουλος.
------------------------------------------------------------------------------------------
Το Gamato.gr είναι κάτω και λύθηκε το πρόβλημα της χώρας
21/10/2015
"Αγαπητοί φίλοι και φίλες, καταρχάς σας ευχαριστούμε που είσαστε κοντά μας τόσο καιρό και σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Δυστυχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Παρενέβη η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και το σαιτ μας θα παραμείνει κλειστό. Δεν γνωρίζουμε εάν και πότε θα ανοίξει ξανά. Για τα υπόλοιπα θα ενημερωθείτε πιθανώς από κάποια ανακοίνωση που θα βγει σε λίγες μέρες από το αρμόδιο τμήμα". Αυτή ήταν η ανακοίνωση των δημιουργών του gamatotv με την οποία ανακοίνωσαν το "λουκέτο". Το gamato είναι κάτω και η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, μόλις κλιμακώθηκε (;). Η αλήθεια είναι πως πράγματι, υπήρξε απόκρυψη εσόδων από τις διαφημίσεις, οπότε έπρεπε να εκκινήσει και η προβλεπόμενη διαδικασία όπως πρέπει να γίνεται για όλες τις παραβάσεις. Από την άλλη, πρέπει να σημειωθεί πως τα site αυτά δίνουν μόνο links για κατέβασμα των ταινιών ή δίνουν stream, δεν ανεβάζουν ή κρατούν τα αρχεία στους servers τους, άρα ο όρος "πειρατεία" εν προκειμένω, είναι σχετικός. Η αλήθεια είναι επίσης πως τα video club χάνουν έσοδα από τέτοιου τύπου site. Ας είμαστε ειλικρινείς όμως. Στην Ελλάδα της κρίσης, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την πολυτέλεια της ενοικίασης και εκ των πραγμάτων "επωφελούνται" των παρεχόμενων torrents του διαδικτύου. Αυτή είναι η πραγματικότητα παγκοσμίως και για να επιβιώσεις, πρέπει να προσαρμοστείς σε αυτή. Ποια είναι η νέα συνθήκη; Για κάθε gamato.info που κλείνει, εμφανίζεται ένα gamato.me, ένα gamato.tv ή ένα gamato.com. Το αυτό έγινε και με το piratebay. Άρα ως πάροχος, εξετάζεις εναλλακτικές προσέλκυσης κοινού, τύπου Netflix. Λύσεις όπως παροχή streaming σειρών και ταινιών σε υψηλή ανάλυση, σε μικρό αντίτιμο.
Οι εφημεριδες γραψανε ότι οι διαχειριστες εβγαζαν 94.000 ευρω εσοδα.
----------------------------------------------------------------------------------------
Αν πεις ότι αυτός ο σημιτάνθρωπος θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή, παρέα με τον Άκη, όλο και κάποιος θα πεταχτεί να σου πει πως κάνεις ανεύθυνη κριτική στην κυβέρνηση της "δεύτερης φοράς". Μέχρι και πασόκο μπορεί να σε χαρακτηρίσει, καθώς, όπως φαίνεται, σε ενοχλεί ο αγώνας του Τσίπρα ενάντια στο παλιό!
Μιλτιαδης Νεκταριος. Ενας εκ των «σοφων» της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για το συνταξιοδοτικο. Σαν Διοικητης του ΙΚΑ (1999-2004) επαιξε και εχασε στο χρηματιστηριο τις εισφορες των συνταξιουχων.
---------------------------------------------------------------------------------------
Ο Jullian Assange «στο Κόκκινο» και στο ThePressProject
Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στη ραδιοφωνική εκπομπή του ThePressProject στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» στις 8 το βράδυ θα μεταδοθεί η συνέντευξη του ιδρυτή του Wikileaks, Julian Assange που έδωσε στον Κώστα Εφήμερο στην πρεσβεία του Εκουαδόρ όπου και βρίσκεται παγιδευμένος εδώ και περίπου τρία χρόνια.
Ο Julian Assange στην πρώτη του συνέντευξη σε έλληνα δημοσιογράφο μιλάει για τις μυστικές υπηρεσίες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την επερχόμενη εμπορική διατλαντική συμφωνία αλλά και για την Ελλάδα, τη σύγκρουση της κυβέρνησης με την Τρόικα και τις πιθανότητες που θα είχε να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί και στα αγγλικά μέσω της διεθνούς έκδοσης του stokokkino.gr και του ThePressProject αλλά και σε πλήρη απομαγνητοφώνηση αμέσως μετά το τέλος της ραδιοφωνικής εκπομπής στην ιστοσελίδα του TPP. Το ραδιοφωνικό εγχείρημα του ThePressProject συνεχίζεται...
-------------------------------------------------------------------------------------------
Το κείμενο του Στάθη που εξόργισε την Αυγή
Αφιερωμένο σ όσους ψηφίσαν δεύτερη φορά ΣΥΡΙΖΑ Αυτήν την μετάλλαξη ψηφίσανε
Ούτε καν ενεργό λινκ στην πηγή δεν περιλαμβάνει η απάντηση που έδωσε ο θανάσης Καρτερός από την εφημερίδα Αυγή σε κείμενο του γνωστού σκιτσογράφου για την μεταστροφή του Τσίπρα και των κυβερνητικών στελεχών.
Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο του Στάθη από το site Ενικός.
Αυτόκριτική Δύσκολα εμφανίζεται στην Ιστορία τέτοια οβιδιακή μεταμόρφωση, τέτοια μετάλλαξη ενός πολιτικού ηγέτη, όπως αυτή του κ. Τσίπρα. Και το ίδιο δύσκολα ένα αριστερό κόμμα, ή έστω το μέρος εκείνο του κομματικού σώματος που του απέμεινε, παρακολουθεί αυτή τη μετεξέλιξη προσπαθώντας να μιλήσει τη γλώσσα που μιλούσε πριν να αυτομολήσει στην πολιτική που αντιμαχόταν. Σπανίως, επίσης, στην Ιστορία αυτή η μεταμόρφωση συντελείται τόσο γρήγορα. Και τόσο ξετσίπωτα. Θα αναφερθώ μόνον σε ένα απ’ τα χίλια που έλεγε ο κ. Τσίπρας, πριν να αρχίσει κι αυτός να αραδιάζει τα χίλια ένα παραμύθια της Χαλιμάς. Ελεγε: «Η λέξη ισοδύναμα έχει εισαχθεί απ’ την τρόικα. Οταν αναζητούνε ισοδύναμα, εννοούν ισοδύναμους πόνους». Τώρα όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ομιλούν στα πάνελ και από του βήματος της Βουλής για τους εν λόγω πόνους -τα ισοδύναμα- ως να πρόκειται για φάρμακα που θεραπεύουν πάσα λύπη και στεναγμό, ως να πρόκειται για παραμυθία αυτών των ίδιων, ώστε να αντέξουν τον αυτοδιασυρμό τους. Εσχατοι των Κλαζομενίων και υπομείονες των Αβδηριτών.
Δεν έχει, όμως, πλέον καμία σημασία να υπενθυμίζει κανείς στον κ. Τσίπρα τι έλεγε και τι λέει. Το έργο έχει προχωρήσει, βρισκόμαστε σε μια νέα σελίδα. Κι αυτή, επίσης, σπανίως εμφανίζεται στην Ιστορία, εις όσα αφορούν τουλάχιστον την παρουσία της Αριστεράς διεθνώς. Σπανίως κόμματα της Αριστεράς έχουν περιπαίξει τη λογική, έχουν ατιμάσει την ηθική κι έχουν διασύρει την ιδεολογία τους όσον ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, απ’ όταν ο ίδιος κι όσοι τον ακολούθησαν πέρασαν κάτω απ’ τα καυδιανά δίκρανα της υποταγής. Σπανίως οι ηττημένοι ηττώνται μέσα τους και οι ήρωες μεταμορφώνονται σε ρεμάλια, όπως έγινε με πολλούς από τους Σέρβους μετά τον πόλεμο που έχασαν. Η Αριστερά, σε όλες της τις εκδοχές, εκφράζει την ταξική αντίθεση με τη Δεξιά, σε όλες της επίσης τις εκδοχές. Ποτέ άλλοτε, ή σπανίως, ένα κόμμα της Αριστεράς δεν έχει διασύρει τόσο πολύ και τόσο, σαν έτοιμο από καιρό, αυτήν την αντίθεση. Και μαζί της και τον εαυτόν του. Οι γενίτσαροι ήταν αθώοι. Τους άρπαζαν μωρά οι Οθωμανοί και τους ανάθρεφαν τέρατα. Ο ΣΥΡΙΖΑ που απέμεινε δεν αποτελείται από γενίτσαρους. Αυτοί που αυτομόλησαν στη δεξιά πολιτική δεν ήταν αρπαγμένα μωρά, αλλά ενήλικες που ανάλωσαν -αν όχι όλοι, πάντως οι περισσότεροι και οι καλύτεροι- τη ζωή τους στρατευμένοι στις ιδέες, στα ιδανικά και στον τρόπο της Αριστεράς. Που ως τώρα δεν ήταν ποτέ η χλεύη της Δεξιάς.
Μα δεν αυτομόλησαν, θα έλεγε κανείς, υποχώρησαν για να ανασυνταχθούν και να πολεμήσουν την επόμενη μέρα. Μάλιστα. Πώς πολεμάνε; Λέγοντας όσα κατήγγειλαν; Πράττοντας όσα απέρριπταν; Ή, μήπως, δεν εφαρμόζουν το μνημόνιο που οι ίδιοι υπέγραψαν και μαζί με όλες τις εκδοχές της Δεξιάς υπερψήφισαν; Ή, μήπως, δεν γνωρίζουν ότι τα περί ισοδύναμων είναι φούμαρα, καθώς ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έλεγε – ή, μάλλον, ούτε καν φούμαρα, αλλά «πόνοι»; Σε τι ελπίζουν; Σε ένα λέγε-λέγε-λέγε, ό, τι μείνει κι όπου βγάλει; Τόσο μπορούν; Πέστε μου ένα (αριθμός 1) μέτρο, που έφεραν ως αντιστάθμισμα στα εγκληματικά μέτρα που δέχθηκαν να επιβάλουν. Ενα! Ούτε ένα. Ενώ αντιθέτως βροχή, βροχή φωτιάς κι Αρμαγεδδών, οι διαταγές που εκτελούν. Κι επιπλέον διαπράττουν το αίσχιστο: φορτώνουν στον λαό τον φόνο του εαυτού του. «Μας ψηφίσατε, δεν μας ψηφίσατε»,; ερωτούν ξεδιάντροπα εκείνους που φόβισαν, εκείνους που εξαπάτησαν. Ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός για να έχουμε υπερπρωθυπουργό τον κ. Μάαρτεν Φέρβεϊ ή όποιον άλλο γκαουλάιτερ μας στείλει το Βερολίνο. Σπανίως μια μετάλλαξη λαμβάνει σάρκα και οστά σε τέτοιο βάθος και με τέτοια ταχύτητα. Ο κ. Τσίπρας μιμείται πλέον τον μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, με όλο και πιο ανατριχιαστικό τρόπο. Ομιλεί με τη σύνταξη του Ανδρέα, τις παύσεις του Ανδρέα, τη στίξη του Ανδρέα.
Και το πιο ανατριχιαστικό, όλο και πιο έντονα πια η φωνή του θυμίζει τη φωνή του Ανδρέα. Ανατριχιαστικό, αλλά αναμενόμενο, διότι όσο πιο κούφιος είναι ο μίμος, τόσο πιο έντονη ακούγεται η ηχώς του ινδάλματός του. Σπανίως ένας πολιτικός έχει μιμηθεί τόσους πολλούς και τόσα πολλά. Ο κ. Τσίπρας μιμείται την πολιτική Σαμαρά, τους τρόπους του Βενιζέλου και το στιλ του Ανδρέα. Τον μόνον που δεν μιμείται ο κ. Τσίπρας είναι τον σύντροφο Τσίπρα που πιστέψαμε, που βοηθήσαμε, που αγαπήσαμε. Η ντροπή που βαραίνει πολλούς από εμάς για όλο αυτό είναι το ελάχιστο. Η οδύνη, όμως, που βοηθήσαμε να βαραίνει σήμερα, απ’ όλο αυτό, κόσμο και κοσμάκη είναι ανεξιλέωτη…
Σχολιο.- Ενοχλήθηκε ο Καρτερός της "Αυγής", από άρθρο του Στάθη. Ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρεί ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να λέμε πως δεν μπορεί να ισχυρίζεσαι πως είσαι αριστερός και να εφαρμόζεις ή να εξυμνείς μια αντιλαϊκή πολιτική. Η απάντηση του Στάθη συμπυκνώνεται στο υστερόγραφο: «ΥΓ.: Προς τον Θανάση Καρτερό, παλιό μου διευθυντή στον «Ριζοσπάστη» κι αγαπημένο σύντροφο: Θανάση, αυτά που έγραψες σε μένα, να πας να τα πεις σε μιαν ανάπηρη γυναίκα που της κόβεις τη σύνταξη με τα χεράκια σου.»
Σχολιο.- Οι Καρτεροι, οι Καρπεροι και οι Τσεκεροκυριτσηδες καλό θα ήταν, αφού ανατρέξουν στα παλιά λεγόμενα και γραφόμενα τους,να ρίξουν και μια ματιά στον καθρέφτη τους.Δεν χρειάζεται να αυτοφτυστουν..η μουρακλες τους είναι γεμάτες σάλια.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Χίλιες φορές η Άντζελα Δημητρίου από τον Θηβαίο
Διάβαζα χθες στη lifo ένα εύστοχο κείμενο που αναρωτιόταν αν ο Θηβαίος είναι η Άντζελα του έντεχνου. Θα πω το πρώτο που σκέφτηκα, που δεν έχει σχέση με τα τραγούδια και τα ρεπερτόρια, αλλά με τις κοινωνικές συνθήκες στις οποίες μεγαλώνει κανείς. Χίλιες φορές η Άντζελα. Χίλιες φορές, δηλαδή, να πετάς κοτσάνες επειδή βρέθηκες από παιδί πεταμένος στο δρόμο, χωρίς τη δυνατότητα να μορφωθείς, παρά ύστερα από πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό, όπως ο Χρήστος Θηβαίος. Γιατί στην πρώτη περίπτωση μπορείς να έχεις την ελπίδα ότι η Παιδεία θα άλλαζε κάτι, ενώ στη δεύτερη έχεις την απογοήτευση ότι η Παιδεία δεν κατάφερε να αλλάξει τίποτα. Το σοκαριστικό με το Θηβαίο είναι ότι αποτελεί ένα από τα πιο μορφωμένα (με τυπικούς όρους, αυτούς των σπουδών) πρόσωπα στο ελληνικό τραγούδι, όπως και ο ίδιος συνηθίζει να θυμίζει στις συνεντεύξεις του. Μιλάει για το διδακτορικό του, μιλάει για το πανεπιστήμιο της Μπολόνια, μιλάει για τον καθηγητή του, Ουμπέρτο Έκο. Χρειάστηκαν τόσες σελίδες βιβλίων για να καταλήξεις ότι, στο 2015, η επάρκεια μίας κοινωνίας είναι τρεις ελιές για πέντε άτομα... Το μόνο παρήγορο που μπορεί να βρει κάποιος στην περίπτωση Θηβαίου, είναι ότι την αποτυχία δεν τη χρεώνεται το πολύπαθο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αλλά το ιταλικό.
Σχολιο.- Νεοφιλελε μαλακας είναι
Σχολιο.- Μας έφαγε το επίπεδο.....η κουλτούρα και η υποτιθέμενη διανόηση!!!!! Στην επόμενη συναυλία του σκέφτομαι το εισιτήριο να το πληρώσω με παξιμάδια κι ελιές.....
-----------------------------------------------------------------------------------------
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε το Gamato
22/10/2015
Χθες, 21/10, τα λαγωνικά της ΕΛ.ΑΣ συνέλαβαν τον διαχειριστή της ιστοσελίδας gamatotv.com καθώς και έναν ακόμη άνθρωπο γιατί έδωσαν την δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να παρακολουθούν ταινίες και σειρές χωρίς να καταβάλουν κάποιο αντίτιμο στις μεγάλες εταιρίες παραγωγής τηλεοπτικών και κινηματογραφικών θεαμάτων. Τεράστιο έγκλημα δηλαδή. Βέβαια πριν λίγα χρόνια, το 2010, είχε γίνει παρόμοιο περιστατικό και ο τότε αριστερός ριζοσπαστκός ΣΥΡΙΖΑς στήριζε τους συλληφθέντες. Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε:
Στις 18/03/2010
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της σύλληψης των διαχειριστών του δικτύου gamato.info
Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση της σύλληψης των διαχειριστών του δικτύου gamato.info, καθώς και τον ευρύτερο προβληματισμό γύρω από το διαμοιρασμό αρχείων στο Διαδίκτυο και την αποκαλούμενη “πειρατεία” προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας. Μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υιοθέτει το σύνολο των επιχειρημάτων των εταιριών εμπορίας και διακίνησης έργων πνευματικού μόχθου, αγνοώντας τη διεθνή συζήτηση περί ανταλλαγής αρχείων μουσικής ή βίντεο, η οποία -μεταξύ άλλων- υποστηρίζει ότι έτσι ενισχύεται η αναγνωρισιμότητα και οι πωλήσεις των έργων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι στο περιβάλλον που διαμορφώνουν οι νέες τεχνολογίες, οι δημιουργοί έργων πνευματικού χαρακτήρα και η πολιτεία βρίσκονται μπροστά σε προκλήσεις οι οποίες δεν μπορούν να απαντηθούν με όρους «αγοράς» ή καταστολής. Ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο θα πρέπει να προστατευθεί. Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί με την ποινικοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών, όπως τα δίκτυα p2p, τα οποία αντίθετα πρέπει να αγκαλιαστούν, καθώς συνεισφέρουν σημαντικά στη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη. Η πολιτεία δεν θα πρέπει να ενδώσει στα κελεύσματα υπέρ της ποινικοποίησης της συμπεριφοράς και των συνηθειών εκατοντάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων στο διαδίκτυο, αλλά αντίθετα να δει τη σημερινή κατάσταση σαν ευκαιρία για μια νέα οργάνωση της παραγωγής πολιτισμού με κοινωνικό προσανατολισμό, μακριά από τον σφιχτό εναγκαλισμό των μεγάλων εταιρειών. Οι προσπάθειες της πολιτείας θα πρέπει πρωτίστως να έχουν στόχο την προστασία των δημιουργών και των δικαιωμάτων τους, αλλά και τη διευκόλυνση της πρόσβασης όλων στο έργο τους. Ο επιχειρηματικός κόσμος οφείλει να προσαρμοστεί στις νέες εξελίξεις και να αναζητήσει από κοινού με τους δημιουργούς νέα επιχειρηματικά μοντέλα, και όχι το αντίστροφο. Την επόμενη φορά που η αστυνομία θα δώσει παράσταση με εφόδους σε σπίτια, συλλήψεις και κατασχέσεις σκληρών δίσκων σαν να κυνηγά τρομοκρατική οργάνωση, καλό θα είναι να αφορά στη διαλεύκανση υποθέσεων αποδεδειγμένης εξαπάτησης του Ελληνικού λαού, όπως η Ζήμενς ή το Βατοπαίδι και όχι ο διαμοιρασμός αρχείων από χρήστες του Διαδικτύου.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Για όσους ανόητους ή αφελεις πανηγυρίζουν για τα capital cintrols
Capital controls are forever…
Η πλαστικοποίηση του χρήματος με πρόσχημα τη φοροδιαφυγή ή όλα τα λεφτά στις τράπεζες και στους δανειστές.
Όταν στις 29 Ιουνίου επιβλήθηκαν τα capital controls, λίγο μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, ελάχιστοι υποψιάστηκαν ότι θα αποτελούσαν μιαν αθόρυβη, τεράστια για τα ελληνικά δεδομένα, «διαρθρωτική αλλαγή». Η νηφαλιότητα με την οποία δέχθηκε η λαϊκή πλειοψηφία την αποξένωση από τις λιγοστές αποταμιεύσεις της, τους μισθούς και τις συντάξεις της θεωρήθηκε -και ήταν- μια ισχυρή ένδειξη πολιτικής και κοινωνικής ωριμότητας, σε πείσμα της λυσσαλέας προσπάθειας των ΜΜΕ να στήσουν σκηνές αλλοφροσύνης σε γκισέ και ATM. Το δημοψήφισμα έγινε, το «Όχι» νίκησε στην κάλπη για να ηττηθεί λίγα 24ωρα αργότερα. Τα capital controls όχι απλώς έμειναν, αλλά προκάλεσαν ανατροπές στα συναλλακτικά ήθη των Νεοελλήνων: Τον Ιούλιο, πρώτο μήνα με capital controls, εκδόθηκαν 1,1 νέες χρεωστικές κάρτες. Σήμερα, πλησιάζουν τα 12 εκατ., έναντι 2,7 εκατ. πιστωτικών καρτών. Τον ίδιο μήνα προστέθηκαν 150.000 νέοι χρήστες ηλεκτρονικής τραπεζικής, δεκαπλάσιοι από το μέσο μηνιαίο αριθμό μέχρι τότε. Φυσικά, υπάρχει μεγάλη απόσταση μέχρι να προσεγγίσει η Ελλάδα τα επίπεδα χρήσης πλαστικού χρήματος στην ΕΕ. Στη χώρα μας ακόμη αναλογούν μόλις 19 ηλεκτρονικές πληρωμές ανά κάτοικο το χρόνο, έναντι 198 πληρωμών που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ.
Μια νέα κερδοφόρα αγορά Η προσαρμογή δεν αφορά μόνο τον καταναλωτή-εργαζόμενο. Αφορά και τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες, όπου κυριαρχεί η προσκόλληση στο «φυσικό» χρήμα, όχι μόνο για λόγους ροπής στη φοροδιαφυγή, αλλά και γιατί η εξαετία της ύφεσης έχει καταστήσει όρο επιβίωσης την καθυστέρηση πληρωμών στις πάσης φύσεως οφειλές. Πράγμα που δυσχεραίνεται στο ηλεκτρονικό περιβάλλον «Μεγάλου Αδελφού». Οι τράπεζες υπολογίζουν ότι, σε δύο χρόνια, τουλάχιστον 400.000 επιχειρήσεις λιανικής θα έχουν αποκτήσει συστήματα POS (μηχανάκια αποδοχής χρεωστικών καρτών). Εξ ου και η άνθηση της κερδοφόρας σχετικής αγοράς και η πλημμυρίδα διαφημίσεων που προκαλούν το χασάπη της γειτονιάς να τολμήσει ηλεκτρονικές συναλλαγές με τη σιγουριά που κάνει παϊδάκια ένα κοτόπουλο... Εκ πρώτης όψεως πρόκειται για ένα ταξικά άοσμο και πολιτικά άγευστο εκσυγχρονισμό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσθέτει στο εγχείρημα χροιά κοινωνικής δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι η γενίκευση των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα δώσει αποφασιστικό πλήγμα στη φοροδιαφυγή, και θα αποφέρει αύξηση των ετήσιων κρατικών εσόδων.
Η ταξικότητα των ελέγχων Εν μέρει είναι αλήθεια αυτό. Και σ’ αυτή τη λογική κινούνται και οι εισηγήσεις για μονιμοποίηση και επέκταση των capital controls σε μισθωτούς του Δημοσίου και συνταξιούχους, με υποχρεωτική χρήση μέρους του μισθού ή της σύνταξης σε ηλεκτρονικές πληρωμές. Αλλά και μόνη η σκέψη αποκαλύπτει την ταξική λειτουργία των κεφαλαιακών ελέγχων. Την ώρα που οι έλεγχοι χαλαρώνουν για την επιχειρηματικότητα, για μισθωτούς και συνταξιούχους προωθείται όχι μόνο η συρρίκνωση του εισοδήματός τους, αλλά και ο απόλυτος έλεγχος της χρήσης του. Στην πραγματικότητα, η επέκταση του πλαστικού χρήματος, εδραιωμένη προ πολλού στις κεντρικές καπιταλιστικές οικονομίες, στις ειδικές ελληνικές συνθήκες capital controls και μνημονίων, επιτελεί πολύ συγκεκριμένες λειτουργίες υπέρ δανειστών και χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Συνοπτικά: 1. Εκβιάζει τη συγκέντρωση όλου του διαθέσιμου ρευστού χρήματος, και αυτού που φυλάγεται στα «σεντούκια», στο τραπεζικό σύστημα, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ανάγκες ρευστότητας από ΕΚΤ ή ΤτΕ. Αλλά επιτυγχάνει και τον έλεγχο όλου του χρήματος, και του ηλεκτρονικού που αντιστοιχεί σε εικονικές πιστώσεις, από τις ελεγχόμενες από τους δανειστές τράπεζες. Η τράπεζα μεσολαβεί σε κάθε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών ή με το κράτος, κερδίζοντας τόσο από τις χρεώσεις όσο και από την υπερεκμετάλλευση του επιτοκίου μιας μέρας (overnight). Καθώς μάλιστα κάθε χρεωστική κάρτα είναι συνδεδεμένη με λογαριασμό, η τράπεζα έχει τη δυνατότητα να εκμηδενίζει τους τόκους ταμιευτηρίου, ωθώντας σε διαρκή παροχέτευση της αποταμίευσης στην κατανάλωση. 2. Η χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος αυξάνει, πράγματι, τη φορολογητέα ύλη. Πλην όμως, στις ειδικές συνθήκες του μνημονίου και της διαρκούς μείωσης κοινωνικών και κρατικών δαπανών, τα επιπλέον φορολογικά έσοδα δεν έχουν άλλο προορισμό πέρα από την εξυπηρέτηση του χρέους και των δανειστών. 3. Με τη γενίκευση των ηλεκτρονικών συναλλαγών επέρχεται και η άλωση των προσωπικών δεδομένων. Ο πολίτης είναι εκτεθειμένος όχι μόνο στον κίνδυνο κατασχέσεων των λογαριασμών του για κάθε είδους οφειλή, αλλά και στη διαρκή καταγραφή των συναλλακτικών του συνηθειών. Η τράπεζα, και όχι μόνο αυτή, έχει πλήρη εικόνα για το κοινωνικο-οικονομικό του προφίλ, που είναι πολύτιμο εμπόρευμα. 4. Η ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών θα προκαλέσει σαρωτική συρρίκνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, άρα μια επιταχυνόμενη μονοπώληση των αγορών. Στις ιδιαίτερες συνθήκες τεράστιας ύφεσης, μείωσης της κατανάλωσης και πιστωτικού στραγγαλισμού, η ιδιότυπη στάση πληρωμών όλων προς όλους, επέτρεπε μια -επισφαλή βεβαίως- ισορροπία επιβίωσης των μικρών επιχειρήσεων. Η πλαστικοποίηση του χρήματος θα επισπεύσει το τέλος τους.
---------------------------------------------------------------------------------------
Eντεχνα παξιμαδια «Θηβαιος»
Εντέχνως κάναμε το σκατό μας παξιμάδι, και το προσφέρουμε τραγανό στην καλύτερη λαχταριστή συσκευασία. Για τραγουδιστές φανς του προϊόντος, δώρο τρεις ελιές και ένα παγωμένο νεράκι να πάει το... παξιμάδι κάτω.
-------------------------------------------------------------------------------------
Κοινωνική ασφάλιση: Ήρθε το τέλος!
23 Οκτωβρίου 2015 09:32
ΒΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ - «ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ» ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2016
Σε τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» θα επιδίδονται από εδώ και στο εξής οι Θεσμοί απέναντι στην Ελλάδα ως προς το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό, καθώς ήδη οι εκπρόσωποί τους αξιώνουν πλέον από το υπουργείο Εργασίας την πλήρη και άμεση ποσοτικοποίηση των δημοσιονομικών και αναλογιστικών αποτελεσμάτων της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που βρίσκεται προ των πυλών. Η κατάργηση των επικουρικών συντάξεων μέσω της συγχώνευσής τους σε μία ενιαία σύνταξη, αλλά και η αντίστοιχη ποσοτικοποίηση που ζητούν οι δανειστές για τα μέτρα άμεσης δημοσιονομικής προσαρμογής οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε περικοπές συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2016. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη, βάσει των όσων επιτάσσει το «Μνημόνιο 3», να προχωρήσει σε μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης από φέτος έως το 2018, η οποία αντιστοιχεί σε περίπου 3,5 δισ. ευρώ, ήτοι 1,9% επί του ΑΕΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτά έχουν προϋπολογιστεί για το 2015-16 μέτρα της τάξης του 1,1 δισ. ευρώ και μένουν άλλα 700 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε περικοπές συντάξεων. Και το χειρότερο; Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λογαριασμό για τα πεπραγμένα της στους Θεσμούς, εγκρίνοντας με νομοσχέδιο τις νέες αλλαγές έως και τις 15 Νοεμβρίου.
Με βάση τα όσα είπε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, η βασική εθνική σύνταξη θα διαμορφωθεί στο εξής στα 390 ευρώ και πάνω σε αυτή θα «χτίζονται» τα επιπλέον της σύνταξης, τα οποία θα προκύπτουν από το πόσο εισέφερε ο εκάστοτε ασφαλισμένος προς το Δημόσιο. Από τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι οι Θεσμοί αξιώνουν από την κυβέρνηση την καθιέρωση «συντάξεων πείνας», σπρώχνοντας τους πολίτες προς την ιδιωτική ασφάλιση, έτσι ώστε το κράτος να αρχίσει να περιορίζει τη συμμετοχή του στην ασφάλιση τόσο των εργαζομένων όσο και των συνταξιούχων, αρκούμενο σε παροχές που θα θυμίζουν περισσότερο χαρτζιλίκι. Η εικόνα που διαμορφώνεται γίνεται ακόμη μελανότερη, εάν λάβει κανείς υπ΄ όψιν του ότι τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο», ενώ και τα εργασιακά δικαιώματα βρίσκονται σε πλήρη απορρύθμιση, με τους Θεσμούς να φέρονται να ζητούν από την κυβέρνηση την εγκαθίδρυση «εργασιακών σχέσεων – λάστιχο», όπου η ατομική σύμβαση και η εκ περιτροπής εργασία θα τείνουν να καταστούν κανόνας. Επί της ουσίας, ακολουθώντας πιστά την τακτική «σοκ και δέος» οι εκπρόσωποι του Κουαρτέτου απαιτούν την επαναφορά των όσων είχε επιχειρήσει να εισαγάγει στα εργασιακά η κυβέρνηση Σαμαρά την περίοδο του δευτέρου Μνημονίου, με την απεμπόληση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων και την καταστρατήγηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μέσω της προώθησης ατομικών συμβάσεων.
Όμως, όσο κι αν το κυβερνητικό επιτελείο αναζητεί ισοδύναμα και τρόπους, ώστε να κατευναστεί η δίκαιη οργή των πολιτών, τόσο η συνταγή δεν φαίνεται να του βγαίνει. Οι δρομολογούμενες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και τις συντάξεις, σε συνδυασμό με τον ήδη καταπονημένο «ιστό» του εργασιακού δημιουργεί ένα επικίνδυνα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο απειλεί ανά πάσα στιγμή να ανάψει τη θρυαλλίδα της κοινωνικής αναταραχής. Πόσω δε μάλλον, τη στιγμή που ορισμένοι υπουργοί, αντί να επιλέξουν το δρόμο της σιωπής, επιλέγουν το δρόμο της αμετροέπειας, ερεθίζοντας το κοινωνικό αίσθημα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποιούν στα τηλεοπτικά κανάλια. Ο Έλληνας θα κληθεί από 1/1/2016 να ζει και να αμείβεται, είτε εργάζεται είτε συνταξιοδοτείται, με ψιχία. Και ειδικά ο μικρομεσαίος, ο χαμηλόμισθος και ο χαμηλοσυνταξιούχος είναι εκείνοι που για πολλοστή φορά θα κληθούν να πληρώσουν το «μάρμαρο» του Μνημονίου. Όσο για τα μέτρα; Είναι απλά η «αυλαία» του κοινωνικού κράτους δικαίου, το τέλος της κοινωνικής πρόνοιας και η μεταφορά της σε ξένα οικονομικά funds, τα οποία, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα αρχίσουν να συρρέουν στην Ελλάδα, ζητώντας από το κράτος, αυτό που αξίωνε αλλά δεν κατάφερε να πάρει ποτέ ο Ξέρξης: «γην και ύδωρ»…
----------------------------------------------------------------------------------------
«Θρίλερ» με τα οικογενειακά επιδόματα: Μία εβδομάδα καθυστέρηση και ακόμα τίποτα!
23 Οκτωβρίου 2015 08:55
Στο «κόκκινο» η αγωνία 635.000 δικαιούχων του οικογενειακού επιδόματος, καθώς σήμερα (23/10/2015) ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή τους, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης. Ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα ο ΟΓΑ δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, με αποτέλεσμα οι χιλιάδες δικαιούχοι να αναμένουν στο… ακουστικό τους! Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει την περασμένη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης έως την Παρασκευή (23/10/2015) θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ στους 635.000 δικαιούχους κάτι όμως που μάλλον δεν θα επαληθευτεί αφοί ο καθόλα αρμόδιος ο Υπουργός Εργασίας «βλέπει» την πληρωμή ακόμη και στις 30 του μήνα. «Από ό,τι γνωρίζω τα οικογενειακά επιδόματα θα δοθούν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου», δήλωσε σχετικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η καθυστέρηση σημειώθηκε λόγω της κατάληψης του υπουργείου από μέλη του ΠΑΜΕ και τόνισε ότι η καταβολή θα γίνει «οπωσδήποτε πριν τη λήξη της προθεσμίας για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ». Ωστόσο, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, η καταβολή της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων να καθυστερήσει και άλλο, δηλώνοντας ότι η εκταμίευση των ποσών που απαιτούνται (περίπου 225 εκατ. ευρώ), θα γίνει οπωσδήποτεπριν από τη λήξη κατάθεσης της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή πριν το τέλος του Οκτωβρίου…
---------------------------------------------------------------------------------------
Ημαθία: Παραμένουν στο μπλόκο της Κουλούρας οι αγρότες
23 Οκτωβρίου 2015 09:58
Για δεύτερη ημέρα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ημαθίας παραμένουν στο μπλόκο που έχουν στήσει στον κόμβο της Κουλούρας. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού Ημαθίας, παρέταξαν χθες Πέμπτη (22/10) τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας όπου παραμένουν και σήμερα και παρά τη βροχή το «μπλόκο που έχει στηθεί ενισχύεται ολοένα και περισσότερο», όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης. Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν τον πρωτογενή τομέα διαμαρτύρονται για τα προωθούμενα μέτρα που αφορούν φορολογικά και ασφαλιστικά τους ζητήματα, ενώ σχεδόν καθημερινά πραγματοποιούνται -κατά τόπους- συσκέψεις και συναντήσεις, με στόχο να δημιουργηθεί ενιαίο κοινό μέτωπο σε επίπεδο κινητοποιήσεων. Όπως σημείωσε ο κ. Χαλκίδης, οι αγρότες στο μπλόκο της Κουλούρας θα αποφασίσουν αργότερα, εάν θα προβούν σε συμβολικό αποκλεισμό επί της Εγνατίας οδού.
---------------------------------------------------------------------------------------
Γελοιος Ερντογάν: Συριακή μυστική αστυνομία, ΙΚ και ΡΚΚ πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα
22 Οκτωβρίου 2015 20:26
Ο γελοιος κλοουν τούρκος ισλαμοφασιστας δικτατορας που το παιζει σουλτανος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ειπε παλι μαλακιες σήμερα (22/10/2015) προσπαθωντας να διωξει από πανω τους τις ευθυνες του για τις δικες του Μυστικες Υπηρεσιες, που καλυψαν τη δολοφονια, πως πιστεύει ότι το Ισλαμικό Κράτος κούρδοι μαχητές και η συριακή μυστική αστυνομία «μουχαμπαράτ» διαδραμάτισαν άπαντες ρόλο στη διπλή επίθεση καμικάζι που στοίχισε τη ζωή περισσότερων από 100 ανθρώπων αυτόν τον μήνα στην Άγκυρα. Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν πως ο ένας από τους δύο καμικάζι βομβιστές ήταν ο Γιουνούς Εμρέ Αλαγκόζ, όπως μετέδωσε την περασμένη Δευτέρα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Ο Αλαγκόζ πιστεύεται πως ήταν μέλος ενός τουρκικού πυρήνα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη νοτιοανατολική πόλη Αντιγιαμάν, έχουν δηλώσει αξιωματούχοι. Οι οποιοι γνωριζαν τι σχεδιαζοταν από τους ισλαμοφασιστες, αλλα δεν προσπαθησαν να το αποτρεψουν.
--------------------------------------------------------------------------------------
Ερντογάν, ο εύθικτος Πρόεδρος-Σουλτανος
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015, 13:02
Κάθε δεύτερη ημέρα της 14μηνης μέχρι σήμερα θητείας του, ο Τούρκος ισλαμοφασιστας «πρόεδρος»-σουλτανος Ταγίπ Ερντογάν αισθάνεται προσβεβλημένος. Ερευνώνται 236 υποθέσεις για προσβολή του «προέδρου»-σουλτανου, οι αναλυτές βρίσκουν κι ένα όπλο για τη φίμωση των επικριτών του. Ένα σατιρικό φωτομοντάζ του τουρκικού περιοδικού Nokta το έβαλε σε μεγάλους μπελάδες. Κατηγορήθηκε για «προσβολή του Προέδρου» και αργότερα για «στήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης». Το φωτομοντάζ παρουσίαζε τον Ταγίπ Ερντογάν να βγάζει μια φωτογραφία selfie μπροστά από το φέρετρο ενός Τούρκου στρατιώτη. Το αποτέλεσμα ήταν η αστυνομία να σταματήσει την κυκλοφορία του περιοδικού. Η συγγραφέας και δημοσιογράφος Περιχάν Μαντέν περιγράφει πως λειτουργεί το κυνήγι εναντίον των επικριτικών ΜΜΕ στην Τουρκία: «Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και οργανισμοί, υποκινούν εκστρατείες εναντίον επικριτικών δημοσιογράφων και υποβάλουν μηνύσεις. Η δικαιοσύνη αντιδρά αμέσως και η αστυνομία βρίσκεται με εισαγγελική παραγγελία μπροστά την πόρτα της σύνταξης, όπως έγινε και στην περίπτωση του περιοδικού Nokta». Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ορισμένοι οπαδοί του κόμματος (των Εντογάν-Νταβούτογλου) AKP, προχώρησαν σε αυτοδικία, όταν κάποια στιγμή μια είδηση στο twitter της εφημερίδας Χουριέτ για τον Τούρκο Πρόεδρο δεν τους άρεσε. Εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη, έβαψαν τα τζάμια, έβρισαν τους δημοσιογράφους ως τρομοκράτες και σταμάτησαν μόνο όταν παρενέβη η αστυνομία. Λίγο αργότερα, μια άλλη ομάδα χτύπησε τον Αχμέτ Χακάν, γνωστό δημοσιογράφο της Χουριέτ. «Σήμερα στην Τουρκία όλα αποτελούν προσβολή για τον Πρόεδρο» Ο Τσαν Ντιντάρ, αρχισυντάκτης της κεντροαριστερής εφημερίδας Τσουμχουριέτ υπογραμμίζει: «Αυτή η πίεση δεν είναι κάτι καινούργιο. Η ιστορία των ΜΜΕ στην Τουρκία είναι ταυτόχρονα η ιστορία πολιτικών δολοφονιών, βομβιστικών επιθέσεων και εφόδων. Βρισκόμαστε σήμερα σε ένα καταστροφικό σημείο». Ο Τσαν Ντιντάρ κατηγορείται επίσης και μάλιστα απειλείται με ισόβια. Η εφημερίδα του δημοσίευσε ένα άρθρο με φωτογραφίες και βίντεο που πιστοποιεί πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες εφοδιάζουν με όπλα εξτρεμιστές στη Συρία. Αντί η Εισαγγελία να ερευνήσει το θέμα, ο ίδιος ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υπέβαλε μήνυση στον Τσαν Ντιντάρ, με την κατηγορία «προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας και κατασκοπεία». Εκτός αυτού, η κυβέρνηση συχνά κλείνει λογαριασμούς στο Ίντερνετ ή στο twitter επικριτικών δημοσιογράφων. Η Περιχάν Μαντέν συνοψίζει «Σήμερα στην Τουρκία όλα αποτελούν προσβολή για τον Πρόεδρο. Αυτό είναι το νέο μέσο πίεσης. Είναι παράλογο, σκέφτεται κάποιος, μήπως πιει με λάθος τρόπο ένα ποτήρι νερό ή στραβοκοιτάξει και ο Πρόεδρος προσβληθεί». Ο Ερντογάν βρίσκεται εδώ και 14 μήνες στο αξίωμα του Προέδρου της Τουρκίας. Διαθέτει όμως ένα απαράμιλλο ρεκόρ. Η Εισαγγελία έχει δώσει εντολή να διερευνηθούν 236 υποθέσεις για προσβολή του Προέδρου. Ένα όπλο για να φιμωθούν οι επικριτικές φωνές στην Τουρκία.
----------------------------------------------------------------------------------------
Αδειασαν τα ταμεια, γιατι πληρωθηκε το ΔΝΤ. Αγνωστο το ποτε θα καταβληθουν τα οικογενειακα επιδοματα σε 650.000 δικαιουχους.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Οι γυπες των funds πισω από την εμπλοκη με τους πλειστηριασμους. Ξενα κερδοσλοπικα funds και πολυεθνικες εταιρειες διαχειρισης ακινητων κρυβονται πισω από την εμπλοκη με τους δανειστες που ζητουν αρση της προστασιας της πρωτης κατοικιας για τους πλειστηριασμους. Η τροικα πιεζει για να πεσει πολύ χαμηλα το οριο προστασιας Α κατοικιας για τους πλειστηριασμους. Οι πυλες της κολασεως για 320.000 νοικοκυρια.
----------------------------------------------------------------------------------------
93.000 ευρω τη μερα εισεπραττε η ιστοσελιδα gamato.gr δωρεαν προβολης ταινιων.Γραφει η εφημεριδα Δημοκρατια.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Εκτος εθεσε η κυβερνηση την Κατερινα Σαββαιδου. Μια απολυση και πολλες απειλες. Από ΝΔ και Ποταμι που στηριζουν την απατεωνισα τεως Γ.Γ. Εσοδων. Τα «παπαγαλακια» των Βρυξελλων επιασαν αμεσως δουλεια μετα την αποπομπη Σαββαιδου. Ο γνωστος Χιουγκο Ντιξον του Reuters με αρθρο του επισειει κινδυνους για την κυβερνηση από την αποπομπη και «προειδοποιει» για τις συνεπειες.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Μονον εφημεριδες ραδιοφωνα και ιστοσελιδες σημερα. 24ωρη απεργια σε ιδιωτικα καναλια, ΕΡΤ, και ΑΠΕ.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Μεγαλη σε ογκο και παλμο ηταν η χτεσινη συγκεντρωση και πορεια του ΠΑΜΕ που συγκροτησαν στο κεντρο της Αθηνας χιλιαδες διαδηλωτες ανταποκρινομενοι στο καλεσμα. Μεγαλη διαδηλωση και στη Θεσσαλονικη παρα τις καιρικες συνθηκες. Συγκεντρωσεις του ΠΑΜΕ σε δεκαδες ακομα πολεις.
----------------------------------------------------------------------------------------
Η πλήρης στοίχιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον, υπηρετώντας έτσι τις βλέψεις «γεωπολιτικής αναβάθμισης» του εγχώριου κεφαλαίου, καθώς και η ανάδειξη της χώρας ως ΝΑΤΟικού προμαχώνα στην Ανατολική Μεσόγειο, επιβεβαιώθηκαν και προχτές, στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά.
Παρά τη σιγή ιχθύος που επέλεξε να τηρήσει, για άλλη μια φορά, η συγκυβέρνηση, σε ό,τι αφορά τις συνεννοήσεις της με τον αμερικανικό παράγοντα, τα όσα δήλωσε σε δημοσιογράφους η ίδια η Νούλαντ είναι αποκαλυπτικά όσων είπαν πίσω από τις κλειστές θύρες: «Είχα διαβουλεύσεις με έναν ισχυρό σύμμαχο του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα (...) Τα θέματα που συζητήσαμε με την κυβέρνηση ήταν, προφανώς, σχετικά με την πρόοδο και τις προσπάθειες που κάνει τώρα η Ελλάδα να εφαρμόσει το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης και τηνισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες αυτές. Επίσης, ήταν σχετικά με τη βελτίωση του κλίματος για τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις. Οι αμερικανικές εταιρείες ανυπομονούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και (σ.σ. συζήτησαν) πώς να προσελκύσουμε περισσότερες από αυτές». Επίσης, η Νούλαντ σημείωσε: «Μιλήσαμε για την ενεργειακή ασφάλεια και τον αγωγό TAP (σ.σ.: αγωγός μεταφοράς αζέρικου αερίου που προκρίνουν οι ΗΠΑ), το κίνητρο για το οποίο μιλάμε, να πηγαίνει από εκεί (σ.σ.: τη Β. Ελλάδα) μέχρι τη Βουλγαρία. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, πολύ ενθουσιώδεις σχετικά με το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια». «Και προφανώς μιλήσαμε για περιφερειακά ζητήματα: Κύπρος, Ουκρανία, Συρία, Ιράκ, Λιβύη. Ολες αυτές τις προκλήσεις πάνω στις οποίες δουλεύουμε μαζί». «Ημασταν πολύ ευχαριστημένοι (σ.σ.: ως αμερικανική κυβέρνηση) που είδαμε το (σ.σ. ελληνικό) Κοινοβούλιο να περνά το μεγάλο πακέτο μέτρων (σ.σ.: το πολυνομοσχέδιο)λίγες μέρες πριν. Υπάρχει, βέβαια, ακόμη περισσότερη δουλειά να γίνει εκεί (...) Αλλά τα πράγματα αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο (...) Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι υπάρχει ισχυρή δέσμευση εκ μέρους της κυβέρνησης να ολοκληρώσει αυτό το έργοκαι να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις για το χρέος. Και εμείς έχουμε αποτελέσει τον εταίρο της Ελλάδας καθ' όλη αυτή τη διαδικασία, και θα συνεχίσουμε να είμαστε ένας ισχυρός εταίρος». Παραπέρα, ερωτώμενη για το περιεχόμενο της αναμενόμενης επίσκεψης (περί τα μέσα Νοέμβρη) του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι, είπε: «Οταν έρθει θα είναι για να επιδείξει την ισχυρή επένδυση και υποστήριξή μας γι' αυτή τη διμερή σχέση. Για να μιλήσει για τα οικονομικά θέματα, για να μιλήσει για τα θέματα περιφερειακής ασφάλειας, για να μιλήσει για τη δουλειά που κάνουμε μαζίσε ολόκληρη τη Μεσόγειο, τη Συρία,κ.λπ. Και επίσης ενδιαφέρεται πολύ για τις ευκαιρίες ενεργειακής ασφάλειαςεδώ».
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ε.Ε. Νομισμα το Bitcoin και όχι εμπορευμα. Οι ανταλλαγες θα πρεπει να εξαιρουνται από φορους.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ο Δελαστικ μαλλον απελυθει και από το Εθνος. Εχει κατι μηνες να γραψει στην εφημεριδα.
Όταν ο Δελαστίκ αποκάλεσε γερμανοτσολιάδες όσους ψήφισαν «ναι»
7 Ιουλιου 2015
Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Δελαστίκ, ο οποίος ουσιαστικά αποκάλεσε «γερμανοτσολιάδες» όσους ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα. Ειδικότερα ο κ. Δελαστίκ ήταν καλεσμένος στο Star και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο κ. Δελαστίκ ανέφερε: «Αυτό που έκανε ο ελληνικός λαός απόψε με όλα τα σκυλιά να αλυχτάνε εναντίον του, είναι μεγαλοπρεπής κίνηση. Αποδείχτηκε ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι ραγιάς, δεν είναι γερμανοτσολιάς», τόνισε. Ερωτηθείς του κατά πόσο το 40% του ελληνικού λαού είναι γερμανοτσολιάδες ο κ. Δελαστίκ υπογράμμισε: «Δεν έχω πρόθεση να απαντήσω. Δεν έχω καμία πρόθεση να συζητήσω οτιδήποτε». Από την πλευρά του ο κ. Χατζηνικολάου είπε στον κ. Δελαστίκ: «Αυτό που είπατε είναι πολύ βαρύ. Να σας ρωτάμε αν θεωρείτε το 40% του ελληνικού λαού γερμανοτσολιάδες και να μην απαντάτε, αυτό με ενοχλεί και μένα βαθύτατα», για να λάβει την απάντηση: «Το αντιλαμβάνομαι. Λίγο μετά ο κ. Χατζηνικολάου επανήλθε και τόνισε στον κ. Δελαστίκ: «Πρέπει να σας πω ότι αν δεν είχα την προσωπική φιλία ετών μαζί σας, θα σας ζητούσα να αποχωρήσετε. Δεν το έπραξα για λόγους μόνο προσωπικής φιλίας. Εισέπραξα πολύ αρνητική έκπληξη απόψε για σας με αυτή την τοποθέτησή σας, την οποία ενώ σας την επισημάναμε δεν κάνατε ούτε μισό βήμα πίσω και μιλάτε για το 40% των Ελλήνων». Ο κ. Δελαστικ απάντησε χαρακτηριστικά, «για όσους ψήφισαν ΝΑΙ», με τον Νίκο Χατζηνικολάου να λέει: «πολύ θλιβερό!».
-----------------------------------------------------------------------------------------
Περι τα 200 τρακτερ και αγροτικα μηχανηματα παρεταξαν χθες το πρωι στον κομβο της Κουλουρας στην Ημαθια αγροτες και κτηνοτροφοι, με συνθημα «Δεν υποχωρουμε αν δεν δικαιωθουμε». Αποφασισμενοι να κλιμακωσουν τις κινητοποιησεις τους με κλεισιμο και της Εγνατιας σε περιπτωση που δεν αποτραπουν τα προωθουμενα μετρα σε φορολογικο και ασφαλιστικο.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΛΑΝΕ και οι ΠΕΤΡΕΣ!! ΔΕΝ θα το πιστεύετε – Οι ναζιστες στην Ουκρανία ξήλωσαν το άγαλμα του Λένιν και στη θέση του έβαλαν… τον Darth Vader της ταινιας Star Wars!!!
Τα σοβιετικά σύμβολα και τα αγάλματα των κομμουνιστών ηγετών δεν είναι πλέον επιθυμητά στην ναζιστικη Ουκρανία, που έχει απαγορεύσει… όχι μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα αλλά και κάθε σύμβολο κομμουνιστικό. Ενώ σε αρκετές πόλης τα αγάλματα έχουν γκρεμιστεί, στην Οδησσό επέλεξαν έναν άλλον τρόπο για να απαλλαγούν από το άγαλμα του Λένιν που κοσμούσε άλλοτε την Οδησσό. Ο “καλλιτέχνης” Alexander Milov ανέλαβε δράση και το άγαλμα… μεταμορφώθηκε στον Darth Vader, στον κακό χαρακτήρα της επικής σειράς ταινιών Star Wars.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΕΟΣ! Ελλαδιστάν... Στολίδια, καθρεφτάκια... για να ξεπουλήσουν στον πλασιέ των εμπόρων όπλων! Ελλαδιστάν, υποδοχή αρχηγού κράτους, και το Προεδρικό μέγαρο το έκαναν 1821. ΕΛΕΟΣ
Γαλλικά βλήματα τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιούν ΜΟΝΟΝ οι Ειδικές Δυνάμεις της Γαλλικής Δημοκρατίας…κατασχέθηκαν στους τρομοκράτες μισθοφόρους της Αλ Κάιντα στο «δικτατορικό καθεστώς» της Συρίας, που ο «απελευθερωτικός» στρατός των ισλαμοφασιστών θέλει να εγκαθιδρύσει τη «δημοκρατική σαρία»... * 19 Φλεβάρη 2013
Μετά τις κατωτέρω πρόσφατες επιτυχίες του Νεγκουλέσκου μας, καταφθάνει ο «εξολοθρευτής» του Άσσαντ, ο σύμμαχος του Ερτογάν Ολλάντ, για να ληστέψει, επενδύσεις τα λέει ο Νεγκουλέσκος τους Τσίπρας, την ΕΥΔΑΠ μας κτλ.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Είναι η Ναζριν... μητέρα δύο μικρών αγγέλων. Πέθανε πολεμώντας με το όπλο στα χέρια, για τη γη, την πατρίδα της την Συρια, εναντίον των μισθοφόρων φονιάδων της "πολιτισμένης" δύσης, του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας, του Κατάρ και Σια... Δεν ήρθε σε κάποιο ελληνικό νησί... για να πάει στη Γερμανία, τη Δανία, την Ολλανδία κι αλλού... Ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει Ναζριν... Η δική σου περηφάνια, η δική σου ΤΙΜΗ... ελπίδα των δίκαιων κι Ελεύθερων όλου του κόσμου!
----------------------------------------------------------------------------------------
Γυναικάρες... με τα όλα τους!
Οι στρατιωτίνες του Συριακού Στρατού
Στις φωτογραφίες βλέπετε μία στρατιωτική μονάδα με γυναίκες στρατιώτες του Συριακού Στρατού τόσο εντός των καταλυμάτων τους όσο και κατά την χρήση του οπλισμού τους. Όπως με τους... Κούρδους, έτσι και με τους Σύριους οι γυναίκες έχουν αναπόσπαστο ρόλο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και ουσιαστικά κατά του ίδιου αντιπάλου: του ισλαμοφασισμού
-----------------------------------------------------------------------------------------
Σύσκεψη με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ελληνικών κοινοτήτων Κριμαίας Γιάννη Σόνους και στελέχη της ελληνικής κοινότητας Συμφερούπολης. Ο Έλληνας βουλευτής Γιάννης Σόνους δε μπορεί να έρθει στην Ελλάδα, δεν παίρνει βίζα.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Τα μαθήματα οικιακής οικονομίας από τον Χρήστο Θηβαίο συνεχίζονται. Μετά τη δήλωσή του -που σχολιάστηκε πολύ μπορούμε να πούμε- ότι μία πενταμελής οικογένεια μπορεί να ζήσει με 15 ευρώ την ημέρα, ο Χρήστος Θηβαίος ξαναχτύπησε. Στην κάμερα του «Πρω1νού», και καλούμενος να σχολιάσει την... παλαιότερη δήλωσή του, σχολίασε: «Εντάξει, αυτό ήταν πάλι μέσα στα μονταρίσματα! Σίγουρα, μία πενταμελής οικογένεια μπορεί να φάει πέντε παξιμάδια, τρεις ελιές και μία ντομάτα, δεν είναι ανάγκη να τρώει αρνί κάθε μέρα! Μην τρελαθούμε τώρα!»
Την επίμαχη δήλωση με τα 15 ευρώ την είχε κάνει τον Ιούλιο, στην ραδιοφωνική εκπομπή της Δέσποινας Αυγερίδου, «Αφιερωμένο», στο FM100. Η συζήτηση ξεκίνησε κανονικά, γρήγορα όμως πήρε μια αρκετά άσχημη και, για να είμαστε ειλικρινείς, εντελώς παράλογη τροπή, με τον Χρήστο Θηβαίο να επιτίθεται φραστικά και με εξαιρετικά αγενή τρόπο στη ραδιοφωνική παραγωγό, η οποία προς τιμήν της κατάφερε να παραμείνει «τέρας» ψυχραιμίας απέναντι στο παραλήρημα του τραγουδιστή. Μεταξύ των οποίων ότι «δουλειές υπάρχουν, οι νέοι δεν δουλεύουν από επιλογή», καθώς και όταν είχε προτρέψει την ραδιοφωνική παραγωγό, να κάνει μία πιο παραγωγική δουλειά, να πάει να «δουλέψει στα λιπάσματα».
Στη νέα του συνέντευξη, ο τραγουδοποιός, μίλησε και για αυτά που είχε πει και προκάλεσαν σάλο: «Έδωσα απλά μία συνέντευξη, μιλώντας ειλικρινά, όπως θα μιλούσα σε μία παρέα με φίλους. Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω τους νέους. Αυτό προτάθηκε για να γίνει θέμα. Θυσιάζω και ''τσαλακώνω'' την εικόνα μου, μπροστά στην ειλικρίνεια. Τι συνέβη ή δεν συνέβη, εμένα προσωπικά μου κάνει το ίδιο. Είμαι μία χαρά με τον εαυτό μου και με όσους μου μίλησαν και όμορφα και άσχημα». Να σημειωθεί ότι τότε, μετά τον σάλο που είχαν προκαλέσει όσα είχε πει, ο Χρήστος Θηβαίος είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη, μέσα από την ιστοσελίδα του στο Facebook.
Σχολιο.- Αντε σύρε και γαμήσου παλιομαλάκα Θηβαίε!!! Αν δεν ήταν ο πεθερός σου (Θάνος Μικρούτσικος) να σε πάρει από το χεράκι και να σε βάλει στα μουσικά πράγματα θα παρέμενες ένας άγνωστος, ασήμαντος και άχρηστος τραγουδοποιός. Δεν θάχες σταυρώσει μεροκάματο παλιομαλάκα!!! Και να σου και κάτι αλλο ρε άχρηστε, δεν υπάρχει οικογένεια πουνα τρώει κάθε μέρα αρνί ακόμα και στην εποχή προ κρίσης δεν συνέβαινε αυτό!!! 'Αντε πέσε πέθανε ψευτο-αριστερέ παλιομαλάκα!!!
---------------------------------------------------------------------------------------
Ποια ομολογία-σοκ έκανε για τον Τσίπρα ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός!
«Έχετε δίκιο, αλλά τα χέρια μου είναι δεμένα, ο Τσίπρας έχει υπογράψει τα πάντα», επανέλαβε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αμυνόμενος στην... υψηλών τόνων μη προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), όπως δήλωσε ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ
ΣΟΤΣΙ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Η αντιπαράθεση της Ρωσίας με τους ευρωατλαντικούς αποικιοκρατες συνεχίζεται στο πεδίο της Συρίας. Χτες, από το Σότσι της νότιας Ρωσίας, ο Ρώσος ηγέτης, Βλαντιμίρ Πούτιν, συμμετέχοντας σε διεθνές φόρουμ της «Λέσχης Βαλντάι», υπερασπίστηκε τη ρωσική στρατιωτική βοηθεια στη Συρία (που ακολουθεί την στρατιωτικη επέμβαση των αποικιοκρατων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και συμμάχων τους με τους ισλαμοφασιστες τους στην περιοχή). «Η κατάληψη της Βαγδάτης ή της Δαμασκού από το "Ισλαμικό Κράτος" θα ήταν βατήρας για την παγκόσμια εξάπλωση της οργάνωσης και θα αποκτούσαν πρακτικά το καθεστώς επίσημης (σ.σ. κρατικής) αρχής» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ρωσική στρατιωτική αεροπορική επέμβαση στη Συρία έγινε «κατόπιν αποδοχής επίσημης πρόσκλησης της συριακής κυβέρνησης» και ότι ως εκ τούτου η επιχείρηση «είναι εντελώς νόμιμη» και «εξυπηρετεί την αποκατάσταση της ειρήνης στη χώρα». Υπογράμμισε ότι «μία στρατιωτική νίκη δεν αρκεί για να λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά για να δημιουργήσει συνθήκες που θα οδηγήσουν στην έναρξη πολιτικής διαδικασίας». Επέκρινε, εμμέσως πλην σαφώς, τις ΗΠΑ για τους ισχυρισμούς τους ότι τα ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν «λάθος στόχους», προκαλώντας τες να υποδείξουν «ποιους στόχους να χτυπήσουν».
Ο Τζίμι Κάρτερ έδωσε θέσεις του ΙΚ στη Ρωσία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζακχάροβα, σημείωσε ότι οι τζιχαντιστές του ΙΚ στη Συρία «εξακολουθούν και λαμβάνουν πολεμοφόδια και εξοπλισμό από το εξωτερικό» και ότι ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, έχει δώσει στη Ρωσία χάρτες με συγκεκριμένες θέσεις των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία. Η ίδια εξέφρασε ζωηρή ανησυχία για την εξάπλωση της παρουσίας και δράσης τζιχαντιστών του ΙΚ στο Αφγανιστάν, λέγοντας πως έχουν ήδη φτιάξει βάσεις σε 25 από τις 34 περιφέρειες της χώρας και πως αναπτύσσουν «ιδιαίτερη κινητικότητα» στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν. Το πρώτο τους θύμα σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων, με στόχο την απελευθέρωση Κούρδων αιχμαλώτων από τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) στο βόρειο Ιράκ, μετρούν από χτες οι ΗΠΑ. ΣΙΩΝΑΖΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Νέο κύμα κατοχικής βίας Το ίδιο διάστημα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη η στυγνή βία των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων και των Εβραίων εποίκων παρέμενε σε πλήρη εξέλιξη, πυροδοτώντας νέες αντιδράσεις μεταξύ των νεαρών Παλαιστινίων. Εως χτες το απόγευμα σε συγκρούσεις και επιθέσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν δύο Ισραηλινοί. Ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο στρατός σκότωσε και έναν Ισραηλινό νέο, επειδή ...νόμιζαν ότι ήταν Παλαιστίνιος. Επιπλέον, οι κατοχικές δυνάμεις τοποθέτησαν τσιμεντένιο φράχτη κοντά στον τάφο της Ραχήλ στη Βηθλεέμ της Δυτικής Οχθης για να αποτρέψουν ενδεχόμενα επεισόδια, ενόψει εβραϊκής θρησκευτικής εκδήλωσης που έχει προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου. Ο απολογισμός από την 1η Οκτώβρη μετρά τουλάχιστον 50 νεκρούς Παλαιστίνιους και 10 Ισραηλινούς.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΡΩΣΙΑ Βάσεις στις Κουρίλες και παρέμβαση Πούτιν
Την πρόθεσή της να προχωρήσει στην κατασκευή μιας στρατιωτικής βάσης στις Κουρίλες νήσους (πρόκειται για ομάδα νησιών στο Ειρηνικό που κατέλαβε η Σοβιετική Ενωση από την Ιαπωνία στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου) ανακοίνωσε χτες η ρωσική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Ιντερφάξ», δήλωσε ότι «δεν το κρατάμε μυστικό. Εχουμε πρακτικά δημιουργήσει μια βάση στα νησιά Νοβοσιμπίρσκ, στο νησί Κοτέλνι. Είναι μια μεγάλη στρατιωτική βάση, δεν υπήρχε τέτοια κατά τη σοβιετική περίοδο». Επίσης, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία κατασκευάζει ή σχεδιάζει να κατασκευάσει μια σειρά από νέες στρατιωτικές βάσεις στην Αρκτική. Η εξέλιξη είναι σημαντική γιατί πρέπει να σημειώσουμε ότι Ρωσία και Ιαπωνία δεν έχουν υπογράψει επίσημη Συνθήκη Ειρήνης μετά τον πόλεμο, και η Ιαπωνία διεκδικεί τις Νότιες Κουρίλες που ονομάζει Βόρεια Εδάφη. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το Ρωσικό Κέντρο Ερευνας της Κοινής Γνώμης (VTsIOM) ανέφερε πως η δημοτικότητα του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, έφθασε το 89,9% τον Οκτώβρη, σημειώνοντας άνοδο από το προηγούμενο υψηλό, 89,1%, τον Ιούνη. Πάντως, χτες ο Πρόεδρος της Ρωσίας μίλησε στην 12η συνάντηση της Λέσχης του Βαλντάι στο Σότσι στα νότια της χώρας σε μια παρέμβαση εφ' όλης της ύλης που πρόβαλε την οπτική της ρωσικής αστικής τάξης για μια σειρά ζητημάτων. Η φετινή συνάντηση είχε τίτλο «Ο κόσμος ανάμεσα στον πόλεμο και την ειρήνη. Να ξεπεράσουμε τη λογική της σύγκρουσης στον αυριανό κόσμο». Πρότεινε την επανέναρξη του στρατηγικού διαλόγου για τη μείωση των πυρηνικών εξοπλισμών και κάλεσε τους «εταίρους των ΗΠΑ, να αποδεχτούν την πρόταση». Επίσης χαιρέτισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, υπερασπίστηκε την επέμβαση στη Συρία και την «ανάγκη να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία».
----------------------------------------------------------------------------------------
ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Προεδρικές, βουλευτικές (130 βουλευτές και 24 από τους 72 γερουσιαστές) και περιφερειακές εκλογές (σε 11 από 24 περιφέρειες) πραγματοποιούνται την Κυριακή στην Αργεντινή. Στις δημοσκοπήσεις προηγείται ο κυβερνητικός υποψήφιος του «Μετώπου για την Νίκη» (συνασπισμός όπου συμμετέχουν κεντροαριστερά και το ΚΚ Αργεντινής), Ντανιέλ Σιόλι με 38% που θέλει να συνεχίσει τη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση των Κίρσνερ (στην παράδοση των περονιστών). Ακολουθεί ο κεντροδεξιός συνασπισμός, «Αλλάζουμε» με τον Μαουρίσιο Μάκρι με 33%, η συμμαχία «Νέα Προοπτική» με τον Σέρχιο Μάσσα 20,5% και οι «Προοδευτικοί» με την Μαργαρίτα Στόλμπιζερ και το Μέτωπο της Αριστεράς και των Εργαζομένων (τροτσκιστές).
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Κατηγορίες για άσκηση βίας απήγγειλαν χτες οι νοτιοαφρικανικές αρχές σε βάρος 29 φοιτητών που συμμετείχαν σε κινητοποίηση έξω από το κοινοβούλιο στο Κέιπ Τάουν διαμαρτυρόμενοι για την πρόταση της κυβέρνησης να αυξήσει τα δίδακτρα των ΑΕΙ κατά 6% από το 2016. Παράλληλα, εκπρόσωπος του Νοτιοαφρικανού Προέδρου Τζέικομπ Ζούμα ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία των φοιτητών που κάνουν αποχή από τα μαθήματά τους εδώ και βδομάδες για να συζητήσει τα αιτήματά τους.

5 σχόλια:

e-h είπε...


Miami Five visa case goes to court
Jeremy Corbyn was one of the MPs named in a court case brought against the British Home Secretary Teresa May on 20 October, over her refusal to issue one of the Miami Five with a visitor’s visa.
Ms May banned René Gonzalez from entering the country to take part in House of Commons meetings about the case of the Five in September 2014.
A group of 28 MPs — including Labour leader Mr Corbyn and shadow chancellor John McDonnell — intervened last year by writing to judges saying that the Home Office was breaching their right under the European Convention on Human Rights to freedom of expression.

Tων Μαϊάμι Πέντε περίπτωση θεώρησης πηγαίνει στο δικαστήριο

Ο Jeremy Corbyn ήταν ένας από τους βουλευτές που κατονομάζονται στην δικαστική υπόθεση εναντιον της Βρετανη Υπουργό Εσωτερικών Τερέζα Μay, στις 20 Οκτωβρίου, για την άρνησή της να εκδώσει σε έναν από τους πέντε του Μαϊάμι τουριστική βίζα.
Κα Μay απαγορευει στον René Gonzalez την είσοδο στη χώρα για να λάβει μέρος στην Βουλή των Κοινοτήτων σε συναντήσεις σχετικά με την υπόθεση των πέντε το Σεπτέμβριο του 2014.
Μια ομάδα 28 βουλευτών - συμπεριλαμβανομένων τον ηγέτη των Εργατικών κ Corbyn και τον σκιοδη καγκελάριο John McDonnell - παρενέβη πέρυσι γράφοντας στους δικαστές και λέγοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, παραβιάζει το δικαίωμά τους βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην ελευθερία της έκφρασης.

e-h είπε...


French bank fined for its business with Cuba
Crédit Agricole has become the second French bank this year to negotiate afine with US authorities for violating the blockade laws against Cuba.
On 20 October the French bank agreed to pay more than a billion dollars to the US authorities to settle charges it broke US sanctions in relation to processing financial transactions with Cuba and other countries.
The total amount of the fine is $1,116 million or £517. According to a US Treasury department report, the French bank processed 173 electronic transfers linked to Cuba, to or through financial institutions located in the US, for slightly more than
$97 million dollars.

Σε Γαλλική τράπεζα πρόστιμο για την επιχείρησή της με την Κούβα
Η Crédit Agricole έχει γίνει η δεύτερη γαλλική τράπεζα φέτος που διαπραγματευτεικε με τις αρχές των ΗΠΑ για την παραβίαση των νόμων εμπάργκο εναντίον της Κούβας.
Στις 20 Οκτωβρίου, η γαλλική τράπεζα συμφώνησε να καταβάλει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στις αρχές των ΗΠΑ για να διευθετήσει αυτό που της χρέωσαν οι ΗΠΑ επειδη έσπασε τις κυρώσεις σε σχέση με την επεξεργασία των οικονομικών συναλλαγών με την Κούβα και άλλες χώρες.
Το συνολικό ποσό του προστίμου είναι 1.116 εκατομμύρια $ ή £ 517. Σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, η γαλλική τράπεζα μετεφερε 173 ηλεκτρονικές μεταφορές χρημάτων που συνδέονται με την Κούβα, ή μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που βρίσκονται στις ΗΠΑ, για λίγο περισσότερο από
$ 97 εκατομμύρια δολάρια.

e-h είπε...


Major conference discusses future of Cuba-US relations
Solidarity activists, trade unions, academics, politicians and diplomats met in London on 3 October for a major conference on Cuba. Cuban Futures conference was the first major British conference to discuss the future of Cuba-US relations since the announcements on 17 December that the countries would begin to normalise relations.
The conference was organised by the British Cuba Solidarity Campaign and the South East Region of the Trade Union Congress, and delegates travelled from across Britain to attend the event which sold out of tickets in advance.
Cuban speakers included Dr Carlos Alzugaray, former Cuban Ambassador to the European Union, Rafael Hernández editor of Temas magazine, and Arleen Rodriguez, journalist and Director of Mesa Redonda.

Σημαντικο συνέδριο συζητά το μέλλον των σχέσεων Κούβας και ΗΠΑ

Αλληλεγγύοι ακτιβιστές, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ακαδημαϊκοι, πολιτικοι και διπλωμάτες συναντήθηκαν στο Λονδίνο στις 3 Οκτωβρίου για μια σημαντική διάσκεψη για την Κούβα. Το συνέδριο το Μέλλον της Κούβας ήταν το πρώτο μεγάλο βρετανικο συνέδριο για να συζητήσουν το μέλλον των σχέσεων της Κούβας και των ΗΠΑ μετά τις ανακοινώσεις στις 17 Δεκεμβρίου ότι οι χώρες θα αρχίσουν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την βρετανική εκστρατεία για την Αλληλεγγύη στην Κούβα και την Νοτιοανατολική Περιφέρεια από Trade Union Congress και εκπρόσωποι ταξίδεψαν από όλη τη Βρετανία για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που ξεπούλησε τα εισιτήρια εκ των προτέρων.

Της Κούβας ομιλητές περιλαμβάνονται ο Δρ Κάρλος Alzugaray, πρώην Πρέσβης της Κούβας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ραφαέλ Ερνάντες εκδότης του περιοδικού Temas, και Arleen Rodriguez, δημοσιογράφος και διευθυντής της Mesa Redonda.



e-h είπε...

MPs join quiz night for Cuba
Over 150 people took part in a quiz night for Cuba supporting Cuba Cycle Challenge participants who are raising funds for the Abel Santamaria School for visually impaired children in Havana.
Quiz rounds were hosted by guest quizmasters from across the Trade Union and Labour movement. The audience gave a wonderful standing ovation to two very special surprise guests the leader of the Labour Party Jeremy Corbyn and the Shadow Chancellor John McDonnell.

Βουλευτές συνοδεψαν νύχτα κουίζ για την Κούβα

Πάνω από 150 άτομα συμμετείχαν σε μια νύχτα κουίζ για την Κούβα για την υποστήριξη των συμμετεχόντων της Κούβα Κύκλος Πρόκλησης για την άντληση κεφαλαίων για την Abel Santamaria για Σχολείο για παιδιά με προβλήματα όρασης στην Αβάνα.

Quiz γύρων φιλοξενήθηκαν από quizmasters επισκεπτών από όλη το Συνδικαλιστικο Κινήματο και Εργατικο κινημα. Το κοινό έδωσε μια υπέροχη μόνιμη επευφημία σε δύο πολύ ιδιαίτερες έκπληξης στους επισκέπτες στον ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Jeremy Corbyn και τον σκιοδη καγκελάριο John McDonnell.

e-h είπε...


New speakers confirmed for Latin America 2015
There’s a great line-up of international and other guest speakers at this year’s Latin America – Adelante! Conference 2015 which takes place at the TUC Congress House on Saturday 28 November.
Joining Cuban Ambassador HE Teresita Vicente are William Blum (author 'Rogue State' & 'America's Deadliest Export'), Veronica Rojas (Nicaraguan Government Vice-Minister), Ramon Torres, Ecuadorean Ambassador for Strategic Issues, Luis Primo, Venezuelan trade union leader, HE Rocio Maniero (Venezuelan Ambassador), HE Alicia Castro (Argentinian Ambassador), Marina Prentoulis (Syriza, Greece), and Noe Ramirez, SITRABI (Guatemalan Banana Workers' Union).

Νέα ομιλητές δηλωσαν συμμετοχη για τη Λατινική Αμερική 2015

Υπάρχει ένα μεγάλο line-up των διεθνών και άλλων προσκεκλημένων ομιλητών στη φετινή Λατινική Αμερική - Adelante! Συνέδριο 2015 που λαμβάνει χώρα στο συνεδριακό κέντρο του TUC το Σάββατο 28 Νοεμβρίου.

Συμμετοχή της Κούβας Πρέσβη Teresita Vicente και William Blum (συγγραφέα «κακοποιό κράτος '&' θανατηφόρες εξαγωγες της Αμερικής»), Veronica Rojas (κυβέρνηση της Νικαράγουας αναπληρωτρια Υπουργός), Ραμόν Τόρες, Εκουαδόρ Πρέσβη για στρατηγικά θέματα, Luis Primo, Βενεζουέλας συνδικαλιστή ηγέτη, HE Rocio Maniero (Πρέσβη της Βενεζουέλας), HE Alicia Castro (Αργεντινής Πρέσβη), Μαρίνα Prentoulis (ΣΥΡΙΖΑ, Ελλάδα), και Noe Ramirez, SITRABI (Γουατεμάλας Μπανάνα Ένωση Εργαζομένων).