Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Κυριακη 25 Οκτωβριου 2015


Tα εγκλήματα που κρύβουν οι δημοσιογραφικές πόρνες! Η ΕΡΤ του Χαρίτου εκ Τελ Αβιβ, τα κανάλια των νταβατζήδων δημοσίων έργων... αποσιωπούν!
115 κάτοικοι, αθώοι κι άμαχοι πολίτες, εξολοθρεύθηκαν στη νήσο Akban, στην πόλη di Hodeidah, της Υεμένης! Η γενοκτονία του λαού της Υεμένης συνεχίζεταικαι "αγνοείται" από ΟΛΑ τα ΜΜΕ, στην υπηρεσία της νέας τάξης και στην υπεράσπιση των φονιάδων τζιχαντιστών, Σαουδικής Αραβίας, Ισραήλ, Κατάρ και Σια... Η σιωπή είναι έγκλημα! Φονιάδες δεν είναι μόνον οι εγκληματικές ηγεσίες των... σιωνιστικών χωρών, λακέδες στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστών, αλλά κι οι δημοσιογραφικές πόρνες! Παλαιστίνη, Συρία, Υεμένη... δέχονται αδιάκοπη ιμπεριαλιστική επίθεση! (η σφαγή έγινε στις 23 Οκτώβρη)
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ρε τι κάνουν τα αργύρια... Κότσιρας και Τσαλιγοπούλου σε εκδήλωση των ναζί του σιωνιστικού δολοφονικού καθεστώτος! Ρε κρυφοσιωναζι... η Ελλάδα αναγνώρισε το Ισραήλ, μόλις με κυβέρνηση Μητσοτάκη και υπουργό εξωτερικών τον Αντωνάκη Σαμαρά... !
Για τις 4 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση για τα 25 χρονια πολιτιστικων εκδηλωσεων ισραηλ-ελλαδας στο Gazarte, με συμμετέχοντες τον Γιάννη Κότσιρα και την Ελένη Τσαλιγοπούλου. Η συμμετοχή των συγκεκριμένων καλλιτεχνών σε μια εκδήλωση φιλίας προς το κράτος σκληρής κατοχής της Παλαιστίνης το οποίο έχει δανειστεί όλες τις μεθόδους των Ναζί και τις... εφαρμόζει πάνω στους Παλαιστίνιους είναι το λιγότερο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και προκλητική! Θα πρέπει να καταγγελθεί με το πιο κατηγορηματικό τρόπο και να καταδικαστεί από όλους μας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Λουκέτα (από την Δευτέρα) στα φαρμακεία... H "αριστερά"του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε διατεταγμένη υπηρεσία απέναντι στο 4ο Ράιχ... αποφάσισε να τελειώσει και τους Φαρμακοποιούς, για τις πολυεθνικές του Μερκελιστάν!
Μόνο από εφημερεύοντα φαρμακεία θα εξυπηρετούνται οι πολίτες από αύριο Δευτέρα αφού οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν τελικά να προχωρήσουν σε συνεχόμενες 24ωρες κυλιόμενες απεργίες κατά την...έκτακτη γενική συνέλευση του ΠΦΣ. Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ο λαός είπε ΟΧΙ. Κάποιοι το έκαναν "ναι" νομίζοντας πως καλύπτονται από ασυλία. Μέγα λάθος...
Ο λαός είπε ΟΧΙ. Κάποιοι το έκαναν "ναι" νομίζοντας πως καλύπτονται από ασυλία. Μέγα λάθος, ούτε οι βουλευτές καλύπτονται. Αντίθετα, είναι επιβαρυντικό. Η οργή του Λαου θα είναι συντριπτική.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Τεράστια πανιταλική διαδήλωση εναντίον του NATO, για την Ειρήνη στη Νάπολη! Πέταξαν έξω από τη διαδήλωση τους υποστηρικτές της "μετριοπαθούς" αντιπολίτευσης στη Συρία, αφού τους στηρίζει το ΝΑΤΟ! Εθνομηδενιστές ΣΥΡΙΖΑ, τροτσικιστες, αναρχομπουρμπουτσαλοι... τελειώνει το παραμύθι της ιμπεριαλιστικής-σιωνιστικής "αριστεράς"! Και της μεσοβεζικης «αριστερας» τυπου ΚΚΕ και Ανταρσυα!
Κάτι "ξυπνάει" στη γειτονική Ιταλία... Μεγάλη αντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση... εναντίον του πολέμου, το κλείσιμο των ΝΑΤΟϊκών βάσεων, το άμεσο σταμάτημα της μεγαλύτερης άσκησης του ΝΑΤΟ μετά τον ψυχρό πόλεμο, με την επωνυμία "Trident Juncture", στη Νάπολη του αντιφασισμού, με την παρουσία της ΝΑΤΟϊκής βάσης ελέγχου της Μεσογείου. Μια διαδήλωση που ήταν επίσης αφιερωμένη στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, αλλά και της Συρίας που δέχεται για 5ο χρόνο ιμπεριαλιστική επίθεση. Σ' αυτή τη διαδήλωση, σημαίες της Παλαιστίνης, της Συρίας και της Χεζμπολά σηματοδοτούν τη συνειδητοποίηση για την πατριωτική αριστερά, πως ήρθε το τέλος της ανοχής απέναντι στην αριστερά του ιμπεριαλισμού, όπως η "Λίστα Τσίπρα" στην Ιταλία. Η προσπάθεια εισχώρησης στη διαδήλωση μιας επιτροπής, ελεγχόμενης από τη... "Λίστα Τσίπρα" και τους γνωστούς "επαναστάτες" κι εθνομηδενιστές, με την ονομασία "Ένωση υπέρ της συριακής επανάστασης - Μόνιμη επιτροπή για την επανάσταση στη Συρία" (Unione Pro-rivoluzione siriana - Comitato permanente per la rivoluzione siriana), με τις σημαίες των μισθοφόρων-φονιάδων (3 κόκκινα αστέρια), βρήκε την πλήρη απώθηση από τους διαδηλωτές και τους οργανωτές, που τους πέταξαν εκτός πορείας. Πολεμάτε εναντίον της νόμιμης κι εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας, σας ενισχύει το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Τουρκία γι αυτό και θέλετε να διαδηλώσετε εναντίον του ΝΑΤΟ και για την ειρήνη; (δείτε σχετικό βίντεο με το πέταγμα εκτός διαδήλωσης των υπερασπιστών, των μισθοφόρων τζιχαντιστών). Επικεφαλής της διαδήλωσης ένας παπάς, ο Alex Zanotelli και ο Δήμαρχος της Νάπολης Luigi de Magistris. Ανεξάρτητος Δήμαρχος που εκλέχθηκε με αντιπάλους την κεντροαριστερά και την κεντροδεξιά, υπερασπιστής των Εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων. Κι όταν η πορεία πέρναγε από την πλατεία Δημαρχείου... μια τεράστια σημαία της Παλαιστίνης, "Ελεύθερη Παλαιστίνη", ξετυλίχθηκε από τον Δήμο στα τείχη του συμβόλου της πόλης, το Maschio Angioino!
--------------------------------------------------------------------------------------------
"Κόκκινο πανί" ο Τζίμης Πανούσης για τους σιωνιστές-ναζί! καλά, οι έλληνες πολίτες, εβραίοι το θρήσκευμα, τι σκατά σχέση έχουν με τον σιωνισμό; Γιατί ταυτίζουν τη θρησκεία τους με τα σιωνιστικά ανθρωπόμορφα κτήνη;
Την ενόχληση της εκφράζει η ελληνική εβραϊκή κοινότητα από την αφίσα της μουσικής παράστασης του Τζίμη Πανούση, στην οποία απεικονίζεται το... άστρο του Δαβίδ να περιπλέκεται με την ναζιστική σβάστικα. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) έστειλε επιστολές προς τον υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και προς τον γ.γ. Θρησκευμάτων, εκφράζοντας την ενόχληση του και σημειώνοντας ότι "η απεικόνιση επί της εν λόγω αφίσας προσβάλλει βάναυσα τόσο την ίδια τη θρησκεία μας όσο και τη μνήμη των 6 εκατομμυρίων Εβραίων αδελφών μας θυμάτων του Ολοκαυτώματος". Ζητά "τις κατά την κρίση τους ενέργειες για το θέμα της επαίσχυντης αφίσας" ενώ ζητά και από τις δημοτικές αρχές στις περιοχές όπου έχει αναρτηθεί η αφίσα να την απομακρύνουν. Στη συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό Δίεση 101,3 ο Τζίμης Πανούσης ερωτώμενος σχετικά με τη λέξη "εβραιοναζήδες" και την αφίσα είχε πει ότι δεν αναφέρεται στους λαούς αλλά στην πολιτική και είχε χαρακτηρίσει τη Λωρίδα της Γάζας, μεγαλύτερη φυλακή από το Νταχάου. "Οι λαοί δεν φταίνε, όπως δεν φταίνε και όλοι οι Γερμανοί για το ναζισμό", είχε πει.
----------------------------------------------------------------------------------------
Newsbomb.gr: Οι κραυγές και οι απειλές σας δεν πρόκειται να μας φιμώσουν...
25 Οκτωβρίου 2015 13:31
Για μια ακόμη φορά το Newsbomb.gr μπαίνει στο στόχαστρο της «εξουσίας» και γίνεται αποδέκτης απειλητικών μηνυμάτων, προκειμένου να πάψει να πράττει καθημερινά, αυτό που υποτίθεται πως είναι υποχρεωμένοι και εξουσιοδοτημένοι από τον ελληνικό λαό, να πράττουν, εκείνοι που διαχρονικά επιχειρούν να επιβάλλουν την «υποταγή» στα δικά τους συμφέροντα. Γνωρίζουν καλά όλοι εκείνοι που τάσσονται διαχρονικά απέναντι στο Newsbomb.gr πως δεν είμαστε εμείς αυτοί που αλλάζουμε τις θέσεις μας και δυστυχώς για εκείνους, έχουμε όλα τα στοιχεία στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, προκειμένου να αποδεικνύουμε ανά πάσα στιγμή τα γραφόμενά μας. Γνωρίζουν ακόμα καλύτερα, πολλοί μάλιστα εξ αυτών και από πρώτο... χέρι, πως το Newsbomb.gr λειτουργεί με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια ως προς την προάσπιση των συμφερόντων της πατρίδας μας. Γνωρίζουν, επίσης, πως από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας αυτού του διαδικτυακού Μέσου, ήταν ξεκάθαρες οι δεσμεύσεις μας απέναντι στον ελληνικό λαό.
«Δεν συμβιβαζόμαστε, δεν εκπροσωπούμε επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν ξεπουλάμε την Ελλάδα, αγωνιζόμαστε ωστε ο λαός μας να έχει τη δική του φωνή αντίστασης, απέναντι σε ένα πολιτικό κατεστημένο που έχει μετατρέψει σε στάση ζωής την επιβολή του αργού θανάτου στους Έλληνες...». Αυτή ήταν, αυτή είναι και αυτή θα παραμείνει για πάντα, η δική μας κόκκινη γραμμή, μια γραμμή που δεν πρόκειται ποτέ να τη μετατρέψουμε σε... κύκλο, για να τύχουμε της αποδοχής του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Αδωνι και εσχάτως του... Καμμένου. Τιμή μας είναι να μας κατηγορούν οι πολιτικοί του... χθες, για την πιστή τήρηση των αξιών που μας χαρακτήριζαν και θα μας χαρακτηρίζουν για πάντα. Τιμή μας είναι να «φωνάζει» από το βήμα της Βουλής ο κ. Πάνος Καμμένος και να αντιπαραθέτει τα δημοσιευματά μας, υπέρ των θέσεων που εξέφραζε προεκλογικά και κατά εκείνων που εκφράζει και εφαρμόζει μετακλογικά. Αν θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός είναι ηλίθιος και δεν έχει καταλάβει ποιος είναι αυτός που άλλαξε θέσεις, τον διαβεβαιώνουμε ρητά πως κάνει λάθος. Γνωρίζει, άλλωστε, πως κάνει λάθος. Οπως γνωρίζει και πολλά άλλα πράγματα που δεν είναι της παρούσης, διότι το Newsbomb.gr ουδέποτε έχει παρακαλέσει κανέναν πολιτικό σε αυτή τη χώρα και καλούμε σήμερα κιόλας, όποιον έχει το παραμικρό στοιχείο που να αποδεικνύει το αντίθετο, να το προσκομίσει στην ελληνική δικαιοσύνη.
Τι περίμενε, αλήθεια, από το Newsbomb.gr ο κ. Πάνος Καμμένος; Τι ζητούσε και τι εξακολουθεί να ζητά; Να κλείσουμε τα μάτια στις δικές του κωλοτούμπες και εκείνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ; Ας ξεκινήσουμε από τα Εθνικά... - Να επιτρέψουμε στους Τούρκους κ. Καμμένε να πραγματοποιούν κοινές περιπολίες με τον ελληνικό στόλο στο Αιγαίο, έτσι όπως σας διατάζει η κ. Μέρκελ. - Να αφήνουμε τους Γκρίζους Λύκους και το τουρκικό προξενείο στη Θράκη να αλωνίζουν και να μοιράζουν επιδόματα πιστής τήρησης της τουρκικής προπαγάνδας, μέχρι να εξαφανιστεί και ο τελευταίος Έλληνας από την πιο ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας; - Να αποδεχτούμε τους αλυτρωτικούς ισχυρισμούς και την προπαγάνδα των Σκοπιανών και να ξεχάσουμε τη Μακεδονία μας; - Να ανεχτούμε, όσα εσείς ανέχεστε στο θέμα του Κυπριακού; - Να κλείσουμε τα μάτια στην αλλοίωση των πληθυσμών στα ακριτικά νησιά μας και σύντομα και στις μεγάλες πόλεις αυτής της χώρας, λόγω της ανυπαρξίας ενός εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού; Πάμε και σε ορισμένα μόνο από τα εσωτερικά μας ζητήματα...
Τι ακριβώς είναι αυτό που σας ενόχλησε κύριε Καμμένε; Εσείς δεν λέγατε «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη»; Με αυτό το «σλόγκαν» δεν υφαρπάξατε τη ψήφο των Ελλήνων; Το Newsbomb.gr από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του έχει ξεκαθαρίσει και μάλιστα με ανυπολόγιστο κόστος σε εμπορικό επίπεδο (σ.σ. για να τα λέμε όλα κ. Καμμένε και όχι μόνο αυτά που μας συμφέρουν) πως δεν πρόκειται να δεχτεί ποτέ να καταλήξουν τα σπίτια των Ελλήνων στα χέρια των τραπεζιτών και των ληστρικών funds.
Εσείς δεν λέγατε, προεκλογικά, σε μια από τις δεκάδες συνεντεύξεις σας, ακόμα και στο Newsbomb.gr (σ.σ. θυμάστε ε; «Πάρτε κάμερα, σας περιμένω στο σπίτι μου τώρα...») ότι απαιτείται βίαιη μεγάλη πτώση της φορολογίας, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί με τις άλλες γειτονικές χώρες; Εσείς δεν λέγατε ότι πρέπει να πάρετε μέτρα για να παγώσουν, να διαγραφούν και να σβήσουν οι οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διότι διαφορετικά δεν πρόκειται να μειωθεί η ανεργία; Εσείς δεν είχατε προαναγγείλει την ανάληψη πρωτοβουλίας για επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων για να συζητήσετε τον ΕΝΦΙΑ; Εσείς δεν ήσασταν αυτός που λέγατε πως δεν πληρώνετε τον ΕΝΦΙΑ, καλώντας και τους πολίτες να πράξουν το ίδιο; Εσείς δεν απειλούσατε με αποχώρηση από την κυβέρνηση για τον ΦΠΑ στα νησιά; Μήπως είναι, τελικά, το Newsbomb.gr αυτό που έταζε όλα τα παραπάνω και δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες άλλες προεκλογικές και μετεκλογικές «ασυναρτησίες», όπως απέδειξε η σκληρή για το λαό και εσάς πραγματικότητα, κύριε Καμμένε; Εσείς δεν φωνάζατε για το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο είχε διαλύσει -σύμφωνα με δικά σας λεγόμενα- η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ; Εσείς δεν μιλήσατε δημόσια για το ελληνικό φάρμακο, την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και τους χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτή, μιλώντας μέχρι και πριν από λίγο καιρό για την απόλυτη αναγκαιότητα στήριξης ενός κλάδου που μπορεί να προσφέρει στη χώρα και το λαό της πολλά; Εσείς δεν είστε αυτός που... ΔΕΝ φωνάξατε ποτέ - δυστυχώς- για την φορολόγηση των εφοπλιστών; Εσείς δεν είστε εκείνος που θα τους τσακίζατε στη νομιμότητα; Τους φοροφυγάδες, τους καναλάρχες, τους επιχειρηματίες της Λίστας Λαγκάρντ;
Για να τελειώνουμε κύριε Καμμένε και κύριοι της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και όποιοι -τελικά- είστε εσείς που πιστεύετε πως μπορείτε να κάνετε κατάχρηση των εξουσιών που σας έχει προσφέρει ο ελληνικός λαός. Το Newsmbomb.gr δεν πρόκειται να κάνει πίσω, όσες κορώνες και αν πετάξετε από το βήμα της Βουλής. Το Newsbomb.gr δεν πρόκειται, επίσης, ποτέ να ταυτιστεί με κανένα επιχειρηματικό συμφέρον και αυτό είναι κάτι που αντιλαμβανόμαστε ότι μπορεί να ενοχλεί τον δικό σας τρόπο σκέψης και το σύστημα της διαπλοκής με το οποίο έχουν συνηθίσει να συνδιαλέγονται, παραδοσιακά, οι κυβερνήσεις αυτού του τόπου. Καθαρός ουρανός, άσφαιρα... πυρά δεν φοβάται, κύριε Καμμένε και κύριοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Τις δικές μας κόκκινες γραμμές δεν πρόκειται να τις ξεπουλήσουμε ποτέ. Ο ελληνικός λαός και βλέπει και ακούει και ξέρει να... διαβάζει, όσο και αν οι μνημονιακές κυβερνήσεις κάνετε τα πάντα για να διαλύσετε και τη δημόσια Παιδεία. Οι πολίτες που κάθε μήνα μας χαρίζουν εδώ και χρόνια την πρωτιά στις επίσημες μετρήσεις της ΕΝΕΔ, κάτι παραπάνω γνωρίζουν από εσάς.
Γνωρίζουν πως στην Ελλάδα των μνημονίων, στη χώρα που έχετε ξεπουλήσει τα πάντα και συνεχίζετε να πουλάτε ακόμα και την ψυχή σας στο διάβολο, για να παραμείνετε υποταγμένοι στη Μέρκελ και... σκυφτοί στο κουρτέτο, για να ζήσετε κι εσείς το όνειρο της υπουργικής καρέκλας, υπάρχουν ακόμα πατριώτες, υπάρχουν ακόμη Έλληνες που θα λένε ΟΧΙ... ΟΧΙ στο ξεπούλημα της πατρίδας ΟΧΙ στα ξένα συμφέροντα... ΟΧΙ στους ψεύτες πολιτικούς... ΟΧΙ στα μνημόνια... ΟΧΙ στη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας... ΟΧΙ στην απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και ανεξαρτησίας... ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ... Εκατομμύρια ΟΧΙ, κύριε Καμμένε, όσα και οι Έλληνες πως εξαθλιώσατε και προδώσατε και εσείς με τα δικά σας μετεκλογικά «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»... Οι καιροί αλλάζουν, εσείς αλλάξατε... Το Newsbomb.gr, όμως, δεν θα αλλάξει ΠΟΤΕ... Μαζί με τον ελληνικό λαό, χέρι - χέρι με τα εκατομμύρια μοναδικών επισκεπτών μας, θα δίνουμε καθημερινά τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο. Και θα το εξασφαλίσουμε, να είστε σίγουροι... Η πατρίδα μας θα απελευθερωθεί...
-----------------------------------------------------------------------------------------
Κάνουν την Αθήνα πόλη προσφύγων
25 Οκτωβρίου 2015 22:34
«ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ «HOTSPOTS» ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 50.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - FRONTEX ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ
Καμία αντίσταση δεν προέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για το προσφυγικό ζήτημα. Αν και ο Αλέξης Τσίπρας καλούσε τους Ευρωπαίους πριν τη Σύνοδο Κορυφής «να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τελικά είπε για μια ακόμη φορά «ναι σε όλα». Ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχτηκε τη δημιουργία κέντρων καταγραφής προσφύγων στην Ελλάδα, με δυνατότητα εξυπηρέτησης 50.000 ατόμων. Ταυτόχρονα, είπε «ναι» στο σχέδιο των Ευρωπαίων για ενίσχυση της αστυνόμευσης από άνδρες της Frontex στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και τα Σκόπια. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα να υποχρεωθεί να μείνει με δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην επικράτειά της. Τι αναφέρει το προσχέδιο Σύμφωνα με το προσχέδιο της Διάσκεψης για το μεταναστευτικό αναμένεται να ληφθούν μια σειρά μέτρων για τον συντονισμό της δράσης μεταξύ των κρατών-μελών.
Αναλυτικά: 1. Ανταλλαγή πληροφοριών και ορισμός σημείων επαφής επικοινωνίας που θα διευκολύνουν την ανταλλαγή πληροφοριών αλλά και τον συντονισμό τους έτσι ώστε μέσα στις επόμενες 24 ώρες να υπάρχουν αυτά τα σημεία επαφής ώστε να επιτευχθεί η σταδιακή, ελεγχόμενη και ομαλή κυκλοφορία των προσφύγων κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων. 2. Συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να γίνει χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Οι άμεσες προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην παροχή προσωρινής στέγασης καθώς και για την οργάνωση ταχεία και αποτελεσματική επιστροφή των μεταναστών που δεν προκρίνονται για άσυλο. 3. Δέσμευση για την αύξηση της ικανότητας των χωρών μας για την παροχή προσωρινής στέγης, τροφής, υγείας, ύδρευσης και αποχέτευσης σε όσους τη χρειάζονται. Σε περίπτωση που αυτά υπολείπονται, θα δεσμευτούν να κάνουν τις ανάγκες σαφές προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, ενδεχομένως, να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ. Επαρκείς εγκαταστάσεις προσωρινής στέγης θα πρέπει να εξασφαλίζεται κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων. Χαιρετίζουμε την πρόθεση της Ελλάδας να αυξήσει την ικανότητα υποδοχής σε 50.000 θέσεις, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας πριν από το τέλος του έτους. 4. Δέσμευση για συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες (UNHCR). Αίτημα για άμεση ενίσχυση της Ύπατης Αρμοστείας όσον αφορά την ικανότητα υποδοχής και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. 5. Άμεση επικοινωνία με διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που είναι έτοιμες να υποστηρίξουν οικονομικά τις προσπάθειες για την παροχή καταφυγίου. Δεσμευόμαστε να συνεργαστεί με αυτά τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ενεργούν με συντονισμένο τρόπο. Χαιρετίζουμε την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συγκαλέσει μια συνάντηση συντονισμού με αυτά τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέσα σε μια εβδομάδα.
Διαχείριση των μεταναστευτικών ροών από κοινού 6. Να εξασφαλιστεί η πλήρης ικανότητα να εγγράφονται οι αφίξεις, με τη μεγαλύτερη χρήση των βιομετρικών δεδομένων, ιδίως τα δακτυλικά αποτυπώματα. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας, ιδίως στο σημείο πρώτης εισόδου στην ΕΕ. Εγγραφή δεν αντικαθιστά την υποχρέωση των κρατών μελών της υποχρεωτική καταχώριση σύμφωνα με τους κοινούς κανόνες ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου της ΕΕ. 7. Άμεση ανταλλαγή πληροφοριών των κρατών μελών για το μέγεθος και την κίνηση των ροών μέσω των χωρών, ιδίως τον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, και όταν ζητηθεί για όλες φτάνουν πρόσφυγες και μετανάστες στο έδαφός μας. 8. Συνεργασία με τους οργανισμούς της ΕΕ, ιδίως την Frontex και την EASO για να γίνει άμεσα η ανταλλαγή πληροφοριών. Οι εν λόγω οργανισμοί της ΕΕ καλούνται να παράσχουν τεχνική βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια και να συμβουλεύει σχετικά με τις πληροφορίες που πρέπει να ανταλλάσσονται. 9. Δέσμευση να ενισχυθούν οι εθνικές και συλλογικά συντονισμένες προσπάθειές μας για την ταχεία επιστροφή των μεταναστών που δεν έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας, ιδίως στο σημείο πρώτης εισόδου στην ΕΕ. Η Frontex και η EASO καλούνται να παράσχουν τεχνική βοήθεια. 10. Συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Frontex ώστε να εντείνουν την συνεργασία για επανεισδοχή μεταναστών στις τρίτες χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, το Ιράκ και το Πακιστάν. Δευτερογενείς μετακινήσεις 11. Δέσμευση ώστε να μην διευκολύνεται η κυκλοφορία των προσφύγων ή μεταναστών στα σύνορα μιας άλλης χώρας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της εν λόγω χώρας. Μια πολιτική μεταφοράς προσφύγων προς τις γειτονικές χώρες δεν είναι αποδεκτή. Αυτό πρέπει να ισχύει σε όλες τις χώρες κατά μήκος της διαδρομής.
Διαχείριση των Συνόρων 12. Δέσμευση για άμεση αύξηση της προσπάθειας για τη διαχείριση των συνόρων μας και αύξηση του συντονισμού των ενεργειών μας όσον αφορά τη διαχείριση των συνόρων. • Πλήρης εφαρμογή του σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας, ιδίως όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ των ακτοφυλακών, της διαχείρισης των συνόρων και της επανεισδοχής. • Αναβάθμιση της κοινής επιχείρησης Poseidon στην Ελλάδα, της παρουσία της Frontex ιδιαίτερα στο Αιγαίο, και σημαντική ενίσχυση της Frontex ώστε να στήριξει την Ελλάδα στην καταγραφή και τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων • Ενίσχυση της υποστήριξης της Frontex στα σύνορα μεταξύ της Βουλγαρίας και της Τουρκίας. • Άμεση διμερή μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης σχετικά με τα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια • Η δημιουργία ενός νέου κέντρου λειτουργίας του Frontex στα εξωτερικά χερσαία σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα, τα Σκόπια και την Αλβανία, που θα επικεντρωθεί σε ελέγχους εξόδου, αλλά επίσης και για την καταχώρηση των προσφύγων και των μεταναστών, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στην Ελλάδα. • Αύξηση της παρουσίας της Ύπατης Αρμοστείας στα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια • Συνεργασία με τον Frontex για τον εντοπισμό παράνομων διελεύσεων των συνόρων και την καταγραφή υποστήριξης και δακτυλικών αποτυπωμάτων στην Κροατία. • Αποστολή μέσα σε μια εβδομάδα 400 συνοριοφυλάκων αλλά και του απαραίτητου εξοπλισμό μέσω διμερούς στήριξης και, επιπλέον, η ενεργοποίηση στην Σλοβενία της ομάδας ταχείας επέμβασης στα σύνορα (RABIT) 13. Επιβεβαίωση της αρχής ότι μια χώρα μπορεί να αρνηθεί την είσοδο στους υπηκόους τρίτων χωρών οι οποίοι, όταν προσέρχονται στα σημεία διέλευσης των συνόρων, δεν επιβεβαιώνουν την επιθυμία να υποβάλουν αίτηση για διεθνή προστασία.
Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου 14. Δέσμευση για την ενίσχυση της αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας ώστε να επιταχύνουν τις ενέργειές της παράνομης διακίνησης μεταναστών. Συμμετοχή της Europol και της Interpol για τη στήριξη της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ανθρώπων. Πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των προσφύγων και των μεταναστών 15. Δέσμευση να γίνει χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων επικοινωνίας για την ενημέρωση πρόσφυγες και μετανάστες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Η Ύπατη Αρμοστεία να στηρίξει σε αυτό το θέμα. Παρακολούθηση 16. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρακολουθεί την υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτών σε εβδομαδιαία βάση, σε συνεργασία με τα εθνικά σημεία επαφής.
----------------------------------------------------------------------------------------
Οι Ευρωπαίοι θέλουν την Αθήνα μια πόλη προσφύγων
25 Οκτωβρίου 2015 21:30
ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ HOTSPOTS ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ασφυκτικές πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση να πει το «ναι» στη δημιουργία κέντρων καταγραφής προσφύγων, με δυνατότητα εξυπηρέτησης 50.000 ατόμων, ασκούν οι Ευρωπαίοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις που αγγίζουν τα όρια του εκβιασμού για να δεχτεί τη δημιουργία «Hotspots» στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, σε περίπτωση που προωθηθεί το σχέδιο για ενίσχυση της αστυνόμευσης από άνδρες της Frontex στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και τα Σκόπια, η Ελλάδα κινδυνεύει να υποχρεωθεί να μείνει με δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην επικράτειά της. Ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη σύνοδο των Βρυξελλών επέκρινε μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών - χωρίς όμως να τις κατονομάσει- ότι υιοθετούν μια στάση «όχι στη δική μας αυλή», αναφερόμενος ευθέως στις χώρες εκείνες που δεν επιθυμούν άλλους πρόσφυγες στην επικράτειά τους. Ξεκάθαρο «όχι» από Μουζάλα Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τη δημιουργία ενός καταυλισμού προσφύγων στην Αθήνα για 50.000 πρόσφυγες, όπως προτείνει η Γερμανία σύμφωνα με το «Spiegel». «Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πέσουμε πάνω σε μία τέτοια πρόταση στη Σύνοδο Κορυφής, όμως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει μια κωμόπολη προσφύγων», τόνισε ο κ. Μουζάλας. Σε συνέντευξή του υποστήριξε πως «η μόνη συμφωνία που υπάρχει και έχει αποσπάσει τις θετικές γνώμες είναι η συμφωνία είναι με τον ΟΗΕ να χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία για να φτιάξουμε δύο χώρους φιλοξενίας των 8 με 10 χιλιάδων ένα στην Αττική και ένα στη Μακεδονία». «Αυτό που είχαμε σχεδιάσει για το Λαύριο και τη Θεσσαλονίκη είναι τα λεγόμενα hot-spots, δύο χώροι για την ταυτοποίηση των προσφύγων, 1.500 ατόμων στο Λαύριο και 1.000 ατόμων στη Θεσσαλονίκη. Και αυτό στην περίπτωση που οι εισροές στα νησιά συνέχιζαν να είναι μεγάλες».
Επιμένει ο Σουλτς Την ανάγκη να αναπτυχθούν τα κέντρα καταγραφής των προσφύγων (Hotspots) στην Ελλάδα, με δυνατότητα εξυπηρέτησης 50.000 ατόμων, τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και προειδοποίησε για τους κινδύνους από το γεγονός ότι μεταξύ χωρών των Βαλκανίων σημειώνονται πλέον πραγματικές εντάσεις με αφορμή την μετακίνηση των προσφύγων. «Πρέπει να αναπτύξουμε τα κέντρα καταγραφής στην Ελλάδα σε σημαντικό αριθμό - 50.000 είναι ο αριθμός που πρέπει να επιδιώξουμε», δήλωσε ο κ. Σουλτς νωρίτερα απόψε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και εξέφρασε την ελπίδα να υιοθετηθεί το σχέδιο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμανε ακόμη ότι ένα από τα σοβαρά προβλήματα το τελευταίο διάστημα είναι ότι πολλά ανακοινώνονται αλλά μετά δεν υλοποιούνται και τόνισε ότι στην περίπτωση της προώθησης προσφύγων από τη μία χώρα στην άλλη έχει προστεθεί κάτι το οποίο ο ίδιος δεν θεωρούσε ως τώρα πιθανό, ότι μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων πχ. την Σερβία - Κροατία, Σλοβενία - Κροατία, Σκόπια «σημειώνονται πραγματικές εντάσεις». Αυτό είναι επικίνδυνο, τόνισε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης, «για αυτό είμαστε υποχρεωμένοι σήμερα εδώ να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα». Αναφερόμενος δε στη στάση πολλών ευρωπαϊκών χωρών, ο Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε ότι με την τακτική του «να μην καεί το δικό μου σπίτι και ας καεί το σπίτι του γείτονα», η Ευρώπη δεν θα προχωρήσει. «Είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουμε, διότι η πίεση ανεβαίνει. Αν οι κυβερνήσεις δεν δείχνουν στους πολίτες ότι φέρνουν λύσεις, τότε χάνουν την εμπιστοσύνη και αυτό ισχύει για κάθε κυβέρνηση, αριστερή ή δεξιά», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διαπραγματευτεί συμφωνία επανεισδοχής με το Αφγανιστάν, ο κ. Σουλτς σημείωσε ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει και χαιρέτισε την δήλωση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες ότι «πρέπει να στείλετε πίσω τους ανθρώπους που δεν έχουν δικαίωμα να μείνουν». Νομίζω το είπε διότι οι πρόσφυγες «χρειάζονται ένα μήνυμα - ότι όσοι δεν διώκονται και δεν έχουν καμία πιθανότητα δεν πρέπει να αφεθούν στους εγκληματίες και τους διακινητές», δήλωσε ο κ. Σουλτς.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Σε ισχύ από Δευτέρα ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση
25 Οκτωβρίου 2015 22:00
Αν και η κυβέρνηση διαμηνύει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, δεν έχει δοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής για νέα παράταση. Η προηγούμενη παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καθορίσει το πλαίσιο που θα ισχύσει, λήγει και τυπικά τη Δευτέρα. Άρα από αύριο 26 Οκτωβρίου, σε φροντιστήρια, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και όχι μόνο στα ιδιωτικά σχολεία, ισχύει αυξημένος συντελεστής ΦΠΑ 23%. Κι όλα αυτά ενώ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μίλησε για προπαγάνδα. Τις προηγούμενες ημέρες σύσσωμη η κυβέρνηση, διέρρεε με κάθε τρόπο ότι αναζητούνται ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση και ότι, αν επιβληθεί, θα είναι μειωμένος στα φροντιστήρια και στους παιδικούς σταθμούς. Ισοδύναμα δεν βρέθηκαν και από τη Δευτέρα (26/10), το ΦΠΑ 23% είναι γεγονός για όλα τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (νηπιακούς σταθμούς, φροντιστήρια ξένων γλωσσών και ιδιωτικά σχολεία). Πρόκειται για ένα μέτρο που κτυπά απευθείας στην τσέπη της μέσης οικογένειας, η οποία έχει υποστεί τα πάνδεινα στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Στο σχέδιο της κυβέρνησης για τρεις συντελεστές ΦΠΑ οι θεσμοί διατύπωσαν ενστάσεις, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Οδηγία δεν προβλέπει την εφαρμογή διαφορετικών συντελεστών. Επί της ουσίας, η οδηγία αφήνει περιθώριο στις κυβερνήσεις είτε να μην επιβάλουν καθόλου ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είτε να εφαρμόσουν τον κανονικό συντελεστή –23% για την Ελλάδα– εφόσον επιλέξουν την ένταξη των συγκεκριμένων υπηρεσιών σε καθεστώς ΦΠΑ.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Διώχνουν τους αλητες Γιατρούς Χωρίς Σύνορα από την ανατολική Ουκρανία
25 Οκτωβρίου 2015 23:40
Οι δραστηριότητες της οργάνωσης της CIA Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ απαγορεύθηκαν λόγω κατασκοπείας και λαθρεμπορίου ναρκωτικών, ανακοίνωσαν σήμερα οι αντιφασιστες αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας. "Η διαπίστευση της ΓΧΣ ακυρώθηκε λόγω της συμμετοχής των συνεργατών της στη συλλογή πληροφοριών σχετικών με την άμυνα και σε παράνομες παραδόσεις ψυχοτρόπων φαρμάκων", μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των αντιφασιστων αυτονομιστών DAN. Οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ απαγόρευσαν αυτή την εβδομάδα τις δραστηριότητες πολυάριθμων ξένων μκο, (οργανα των ξενων δυτικων αποικιοκρατικων μυστικων υπηρεσιων) μεταξύ των οποίων οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των αντιφασιστων ανταρτών, η ΓΧΣ είχε επίσης οργανώσει "ψυχολογικά σεμινάρια που είχαν προδήλως στόχο να αποπροσανατολίσουν" τον ντόπιο πληθυσμό. Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει άμεσα με την μκο για να της ζητήσει να σχολιάσει τις κατηγορίες αυτές. Τον Σεπτέμβριο είχαν ήδη απαγορευθεί οι δραστηριότητες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη γειτονική αυτονομιστική Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, ταυτόχρονα με εκείνες πολυάριθμων άλλων ξένων μκο. Οι αντιφασιστες αντάρτες είχαν κατηγορήσει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ότι αποθηκεύουν "παρανόμως ψυχοτρόπα φάρμακα", κάτι που η μκο είχε υποκριτικα διαψεύσει υποστηρίζοντας υποκριτικα πως λαμβάνονται σε βάρος της μέτρα εκφοβισμού. Την Παρασκευή η αποστολή παρατηρητών στην Ουκρανία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κατήγγειλε τους περιορισμούς αυτούς που εμποδιζουν, όπως τόνισε, την εργασία των μκο στη ζώνη των συγκρούσεων.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Δ. Γιαννακόπουλος: Θα συνεχίσω τον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μου, δεν κάνω πίσω...
24 Οκτωβρίου 2015 23:04
H ΑΠΑΝΤΗΣΗ TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν άφησε αναπάντηση την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος. Με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Γιαννακόπουλος κάνει λόγο για ένα ρεσιτάλ... ερμηνείας από τον εξαιρετικό «πολιτικό», που χρησιμοποιεί το βήμα της Βουλής, αλλά περισσότερο την βουλευτική του ασυλία για να ρίχνει λάσπη σε όποιον αντιστέκεται σε εκείνους που πρόδωσαν τον ελληνικό λαό. Και ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση πως για εκείνον αυτό που προέχει είναι η συνέχιση του αγώνα που δίνει για την απελευθέρωση της πατρίδας, από τις ξένες δυνάμεις κατοχής, τους δοσίλογους και τους προδότες, τους ψεύτες και τους κλέφτες. Και αυτό είναι αποφασισμένος να πράξει, να συνεχίσει τον αγώνα για να σπάσει η Ελλάδα τα δεσμά της, ανεξάρτητα από τις απειλές που ο ίδιος δέχτηκε στο παρελθόν, δέχεται σήμερα και θα δεχτεί -ενδεχομένως- στο μέλλον... Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν παραλείπει, βέβαια, να διαμηνύσει προς τον κ. Καμμένο πως μαζί του θα συνομιλήσει ξανά εκεί που πρέπει και όταν -φυσικά- δεν θα προστατεύεται από τη βουλευτική του ασυλία, γνωστοποιώντας σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό πως είναι εκείνος ο «πολιτικός» που στήριξε προσωπικά ακριβώς επειδή αυτά που δήλωνε προεκλογικά τα πίστεψε, όπως τα πίστεψαν και χιλιάδες Έλληνες που περίμεναν την απελευθέρωση της πατρίδας από τις ξένες δυνάμεις και το... σκίσιμο των μνημονίων. Αναλυτικά όσα αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένα ακόμη ρεσιτάλ ερμηνείας από τον εξαιρετικό "πολιτικό", Πάνο Καμμένο, που χρησιμοποιεί το βήμα αλλά πολύ περισσότερο την ασυλία της Βουλής για να συνεχίζει να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό και να ρίχνει λάσπη σε όποιον στέκεται απέναντι σε αυτούς που πρόδωσαν τον ελληνικό λαό. Με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, που δυστυχώς πια ούτε τους ανεξάρτητους αλλά ούτε και τους Έλληνες εκπροσωπεί, ταυτιστήκαμε και τον στήριξα προσωπικά επειδή πίστεψα ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα ελευθερώσει την πατρίδα μας από τις ξένες δυνάμεις κατοχής. Πίστεψα κι εγώ όπως χιλιάδες Έλληνες ότι είναι πατριώτης κι όχι ένας ακόμη προδότης. Ποιος θα περίμενε ότι κι αυτός τελικά θα στηνόταν στα τέσσερα και γλείφοντας εκεί που έφτυνε, θα έβαζε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε ένα ακόμη μνημόνιο, το βαρύτερο και το σκληρότερο, οδηγώντας τους Έλληνες ακόμη πιο βαθιά στην καταστροφή και παραδίδοντας την πατρίδα μας στα κοράκια. Κι αυτό δεν αλλάζει όσο κι όποιον κι αν επιχειρήσει να συκοφαντήσει ο "ηθοποιός" Καμμένος, που κρινει εξ ιδίων τα αλλότρια. Με τον Καμμένο θα τα πούμε εκεί που πρέπει όταν δεν θα μπορεί να κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική του ασυλία. Άλλωστε η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να κρυφτείς. Όλοι γνωρίζουν ποια είναι η οικογένεια Καμμένου και ποια η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ποιος υπογράφει την καταστροφή των Ελλήνων και ποιος δίνει ψωμί εδώ και δεκαετίες σε χιλιάδες οικογένειες. Δυστυχώς για τον Καμμένο, όταν έρθει η ώρα των αποδείξεων θα χρειαστεί να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Μια ακόμη κωλοτούμπα... Προσωπικά θα συνεχίσω τον αγώνα μου, για να απελευθερώσω την πατρίδα από τις ξένες δυνάμεις κατοχής, τους δοσίλογους και τους προδότες, τους ψεύτες και τους κλέφτες. Αυτούς που ξεπουλάνε την χώρα σπιθαμή προς σπιθαμή και καταδικάζουν τις επόμενες γενιές Ελλήνων σε θάνατο. Και δυστυχώς για τον κάθε Καμμένο, όταν πρόκειται για την πατρίδα μου, δεν κάνω πίσω ποτέ. Όσες απειλές δέχτηκα, δέχομαι και θα δεχτώ».
------------------------------------------------------------------------------------------
Κοινωνικό κραχ! Περισσότεροι από 500.000 συμπολίτες μας στα συσσίτια
25 Οκτωβρίου 2015 08:56
Η κοινωνία αργοσβήνει και η κυβέρνηση επιμένει να αντιμετωπίζει με εξοργιστική αλαζονεία τις κραυγές της ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτής της κρίσης στην οποία πάτησαν πάνω της και πατούν ανελέητα με σκοπό να εφαρμόσουν τα πιο αδίστακτα μέτρα! - Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες κατέφυγαν στα συσσίτια μέσα σε ένα χρόνο. Αναμένοντας το «τελειωτικό χτύπημα» που θα αφορά στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας, οι περισσότεροι Έλληνες βουλιάζουν στην ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και τον φόβο της επόμενης μέρας. Αυτό το εθνικό δράμα, τελειωμό δεν έχει… Ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι οδεύουν στον κατήφορο την ώρα που υποτίθεται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με μία σειρά «σκληρών» διαπραγματεύσεων (που περιέργως έχουν θετικό πρόσημο μόνον για τους δανειστές), με ψευδεπίγραφη λογική προσπαθεί να δημιουργήσει αναχώματα στην πτώση. Η ανεργία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το πρώτο τρίμηνο του 2015, αγγίζει το 26,6%. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης, η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση με τα ποσοστά ανεργίας και την δεύτερη με το ποσοστά ανεργίας στους νέους (48,3% στους νέους κάτω των 25 ετών). Την πενταετία 2009-2013 «δραπέτευσαν» από την χώρα μας 228.000 επιστήμονες. Οι παρατηρητές της «φυγής» του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας εκτιμούν πως «η αποτίμηση για την Ελλάδα θεωρείται ιδιαίτερα δυσχερής». Στα συσσίτια, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), καταφεύγουν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι. Μόνον το 2014 η Εκκλησία της Ελλάδος φρόντισε σχεδόν μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας. Οι συνάνθρωποί μας που σιτίζονται καθημερινά από την εκκλησία ξεπερνούν πια τους 10.000. Το σημαντικότερο, όμως, είναι γι’ αυτήν την κοινωνική κατηγορία που όσο περνά ο καιρός, ενισχύονται δραματικά, δεν υπάρχει διέξοδος. Φως στο τούνελ δεν υπάρχει. Κι αυτό είναι ίσως το πλέον τραγικό. Ανάλογη εικόνα επικρατεί σε όλη την Ελλάδα. Στην Ξάνθη αυτήν τη στιγμή περί τους 17.000 ανθρώπους έχουν καταγραφεί ως άποροι. Στην Ηπειρο, την πλέον φτωχή περιφέρεια της χώρας, οι άνθρωποι πνίγονται στα λασπόνερα μιας αδιέξοδης πολιτικής. Από τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει πως οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στην Ηπειρο (μείωση κατά 8,3% στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ), την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη (με μείον 7,9%) και την Κρήτη με ανάλογο ποσοστό. Δραματικά είναι και τα στοιχεία που αφορούν στους συνανθρώπους μας οι οποίο βρίσκονται στο δρόμο. Πάνω από 40.000 άνθρωποι ζουν στους δρόμους. Με την Αθήνα να κατέχει την πρωτιά πανελλαδικώς με το μεγαλύτερο ποσοστό αστέγων. Συγκριτικά με το 2009, εκτιμάται πως ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί κατά 30%! Και για επίλογο η φράση ενός οδηγού ταξί την δεύτερη ημέρα παραμονής στην Αθήνα μας του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ: «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Κατάντια και μόνον κατάντια. Αν τολμήσουν και πειράξουν το κεραμίδι μας, φοβάμαι για το τι θα επακολουθήσει»…
----------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με όλα τα κόμματα που εξέλεξαν βουλευτές μετά τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη, ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας, Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα, ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ με διάγγελμά του ότι δίνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πέδρο Πάσος Κοέλιο, επικεφαλής του κεντροδεξιού συνασπισμού «Πορτογαλία Μπροστά» που, με 38,5%, ήρθε μεν πρώτος αλλά χωρίς αυτοδυναμία και κατέλαβε 107 έδρες σε σύνολο 230. Η επιχειρηματολογία του προερχόμενου, όπως και ο Κοέλιο, Προέδρου από το κεντροδεξιόΣοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) ήταν ότι ο συνασπισμός με το Δημοκρατικό Κέντρο - Λαϊκό Κόμμα (CDS-PP) είναι το πρώτο κόμμα, ενώ επέμεινε σε μια «σταθερή κυβέρνηση που θα τηρήσει τις δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα αξιοπιστίας στις αγορές». Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δεύτερου κόμματος των σοσιαλδημοκρατών Σοσιαλιστών του Αντόνιο Κόστα (πήρε 32,38% και 86 έδρες) και κατέθεσε πρόταση στον Πρόεδρο ότι μπορεί να σχηματίσει εναλλακτική κυβέρνηση με το Αριστερό Μπλοκ (είναι μέλος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και πήρε 10,2% και 19 έδρες) και την Ενωτική Δημοκρατική Συμμαχία τουΠορτογαλικού ΚΚ και των Οικολόγων Πράσινων(8,2% με 17 έδρες) συμπληρώνοντας 122 έδρες. Ετσι ο Κόστα είπε ότι «ο Σίλβα δημιουργεί μια άχρηστη πολιτική κρίση, αφού γνωρίζει ότι ορίζει έναν πρωθυπουργό που δεν έχει την πλειοψηφία στη Βουλή». Το Μπλοκ χαρακτήρισε την πράξη «αντιδημοκρατική που αγνοεί τη θέληση ενός εκατομμυρίου Πορτογάλων». Από την πλευρά του, το Πορτογαλικό ΚΚ είπε ότι «ο Σίλβα λειτούργησε ενάντια στο Σύνταγμα και ως εκπρόσωπος του κεντροδεξιού συνασπισμού και είναι μη αποδεκτό να λειτουργεί όχι ως εκπρόσωπος της εθνικής ανεξαρτησίας αλλά σαν συνήγορος των χρηματαγορών, των τοκογλύφων και των συμφερόντων του πολυεθνικού κεφαλαίου».
«Σοσιαλιστής» πρόεδρος της Βουλής
Η εξέλιξη της παραπομπής στη Βουλή, για να προσπαθήσει ο Π. Π. Κοέλιο να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης για το πρόγραμμά του, πράγμα που φαίνεται απίθανο, είχε ως αποτέλεσμα την Παρασκευή το βράδυ να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής ο Σοσιαλιστής Εντουάρντο Φέρο Ροντρίγκες με 120 ψήφους έναντι του κεντροδεξιού υποψηφίουΦερνάντο Νεγκράο με 108 (κεντροδεξιοί και ένας ψήφος του Κόμματος Προστασίας των Ζώων και της Φύσης που πήρε 1,5% και έχει μια έδρα). Ο Ροντρίγκες ήταν επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος το 2002 - 2004 και πολλές φορές υπουργός. Η εκλογή του χαιρετίστηκε από τον Κόστα ως «έκφραση της διάθεσης των Πορτογάλων για κυβερνητική αλλαγή», ενώ το Μπλοκ σημείωσε πως «επιβεβαιώνει ότι είναι εγγυητής της σταθερότητας για μια κυβέρνηση που θα θέσει τέλος στη λιτότητα». Το Πορτογαλικό ΚΚ και Οικολόγοι μίλησαν για «ένα νέο συσχετισμό δύναμης». Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Μπλοκ και το Πορτογαλικό ΚΚ συνεχίζουν το παζάρι για το κυβερνητικό πρόγραμμα που πιθανά θα κληθούν να υλοποιήσουν και το οποίο παρουσιάζουν ως φιλολαϊκό. Στοιχεία της διαπραγμάτευσης είναι το ύψος των μισθών, οι συντάξεις, ο ΦΠΑ και ο λεγόμενος «τερματισμός της λιτότητας».