Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Δευτερα 26 Οκτωβριου 2015


Αυξήσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους από τον Ιανουάριο!
26 Οκτωβρίου 2015 07:28
ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΣΦΑΖΕΙ» ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!
Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καυτηριάζει τις οικονομικές πληγές των συνταξιούχων, έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές να βγάλει από την «κατάψυξη» τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από την 1η Ιανουαρίου 2016!!! Αυτή η συμφωνία αφορά στους εισαγωγικούς μισθούς στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, οι οποίοι παραμένουν «παγωμένοι» από το 2010. Τι έχει συμφωνηθεί Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του και το ΤΟ ΒΗΜΑ, η βασική αρχή της συμφωνίας είναι να «ξεπαγώσουν» οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων που είναι «παγωμένοι» από το 2010 και να γίνει ως το τέλος του έτους επανακατάταξη τους με βάση τα χρόνια υπηρεσίας και το επίπεδο σπουδών τους στους πίνακες του ενιαίου μισθολογίου. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Μετά από πέντε χρόνια περικοπών με νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να περάσει από τη Βουλή τον ερχόμενο Δεκέμβριο και θα έχει ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2016, θα δοθούν αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων λόγω προϋπηρεσίας αλλά και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Με βάση το ίδιο νομοσχέδιο οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα αλλάζουν κλίμακα κάθε τρία χρόνια.
Ο, τι συνέβαινε, δηλαδή, και πριν από τα μνημόνια! Από την άλλη περιορίζει τις προσλήψεις υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Όπως για παράδειγμα είναι οι καθαρίστριες (σ.σ., και σ' αυτό το σημείο μπορεί κάποιος να γελάσει ή να κλάψει...) Και το απλό ερώτημα είναι: Από πού θα βρει τα λεφτά αυτά η κυβέρνηση, όταν χρωστάει ακόμη και το περσινό επίδομα θέρμανσης; Προφανώς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τα έχει «κανονίσει» αλλιώς απ' ότι τα περιμένει η ελληνική κοινωνία. Με διαφορετικά... κριτήρια. Κριτήρια που διαισθανόμαστε ή υποψιαζόμαστε, αλλά ακόμη δεν έχουν αποκαλυφθεί στο σύνολό τους. Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο το οποίο τουλάχιστον ξενίζει. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα εξής επιδόματα: οικογενειακής παροχής, απομακρυσμένων περιοχών, θέσης ευθύνης και ανθυγιεινής εργασίας. Ειδικά, μάλιστα, για το επίδομα με τον κωδικό «θέση ευθύνης» που αφορά σε προϊσταμένους και διευθυντές του δημοσίου, αναμένεται να αυξηθεί κατά 50 ευρώ το μήνα!
Ναι, είναι η ίδια κυβέρνηση η οποία «κλειδώνει» στις αποφάσεις της μία ακόμη μείωση στους συνταξιούχους και παζαρεύει σε μία δήθεν απόγνωση οικονομικής ασφυξίας «σφαγή» στα γερόντια -ειδικά σε όσους λαμβάνουν πάνω από 1.000 ευρώ σύνταξη, διότι τους άλλους τους έχει αποτελειώσει- και φορομπηχτικό «ξυλοδαρμό» στους ιδιωτικούς υπαλλήλους οι οποίοι έτσι κι αλλιώς τελούν υπό οικονομικό αδιέξοδο. Είναι η ίδια κυβέρνηση η οποία δια των στελεχών της προτρέπει τους Έλληνες να τρώνε φθηνά φαγητά, όπως τα «γεμιστά» και κυρίως τους οικονομικά αδύναμους να μην σκέφτονται «αριστοκρατικά» για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Τουτέστιν να σκύψουν στην «υποταγή»: Όπου φτωχός και η μοίρα του... Είναι σίγουρο πως κάποιοι πρέπει να ντρέπονται για μία σειρά αποφάσεων και συμφωνιών που «δεξιοποιούν» και το τελευταίο ίχνος ελπίδας για κοινωνική δικαιοσύνη από μία υποτίθεται «αριστερή» κυβέρνηση. Είναι σίγουρο, όμως, πως κάποιοι άλλοι -και μάλιστα πολλοί- κλαίνε...
Σχολιο.- Απλα για να γνωριζετε,οι δημοσιοι υπαλληλοι προ μνημονιου αλαζαν κλιμακιο καθε δυο χρονια και οχι καθε τρια.Την μια χρονια αλαζαν κλιμακιο και την αλλη χρονοεπιδομα 4%.Τωρα πανε να τα παρουν απο τους χαμηλομισθους Υ.Ε και Δ.Ε. και να τα δωσουν στους υψιλομισθους Τ.Ε και Π.Ε, δηλαδη μια γραμματεας Δ.Ε θα παιρνει στον καταληκτικο βαθμο και κλιμακιο 560 ευρω περιπου απο μια γραμματεα Π.Ε ενω θα κανουν ακριβως την ιδια δουλεια και θα εχουν τις ιδιες υποχρεωσεις.
---------------------------------------------------------------------------------------
Κατρούγκαλος: Συγχώνευση συντάξεων ή ρήτρα μηδενικού ελλείμματος
25 Οκτωβρίου 2015 17:00
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής. «Είναι προτιμότερο να υπάρξει συγχώνευση κύριας και επικουρικής σύνταξης και να διασφαλιστεί το εισόδημα των συνταξιούχων από το να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής. «Η κυβέρνηση δεσμεύεται για την προστασία των χαμηλότερων συντάξεων. Δεν μπορούμε να θέσουμε κάποιο όριο από τώρα, γιατί βρισκόμαστε σε φάση ποσοτικοποίησης των διάφορων σεναρίων και ο στόχος μας είναι να θέσουμε τον πήχη της προστασίας όσο ψηλότερα γίνεται» αναφέρει σε συνέντευξή του στη Realnews. Για την εθνική σύνταξη, ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι θα καταβάλλεται σε όλους τους ασφαλισμένους, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με χρηματοδότηση από τη φορολογία. «Η εθνική σύνταξη δεν θα έχει χαρακτήρα προνοιακής καταβολής. Θα τη λαμβάνουν όσοι έχουν θεμελιώσει το ελάχιστο συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θα έχουν δηλαδή 15 έτη ασφάλισης. Οι ανασφάλιστοι θα προστατεύονται μέσω της πρόνοιας. Οι τελικές κυβερνητικές αποφάσεις, πάντως, θα ληφθούν εντός των επόμενων ημερών, εφόσον ληφθεί υπόψη και ο σχετικός δημόσιος διάλογος» δηλώνει. Αναφερόμενος στο ΕΚΑΣ, ο κ. Κατρούγκαλος σημειώνει ότι «μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων θα δούμε πώς θα συνδυαστεί με την κοινωνική προστασία των ασφαλισμένων».
-----------------------------------------------------------------------------------------
Αργεντινή: Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί η εκλογή του νέου προέδρου
26 Οκτωβρίου 2015 07:56
Θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος, για πρώτη φορά στην ιστορία των προεδρικών εκλογών στην Αργεντινή, προκειμένου να κριθεί η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ντανιέλ Σκιόλι, τον υποψήφιο της κεντροαριστεράς τον οποίο υποστηρίζει η απερχόμενη πρόεδρος Κριστίνα Κίρτσνερ, και τον συντηρητικό δήμαρχο του Μπουένος Άιρες Μαουρίσιο Μάκρι. Με καταμετρημένο το 72% των ψήφων, ο Μαουρίσιο Μάκρι προηγείται με ποσοστό 35,91% των ψήφων έναντι 35,01% του Ντανιέλ Σκιόλι, τάση που αναμένεται ωστόσο να ανατραπεί, καθώς μόλις το 40% των ψήφων έχει καταμετρηθεί στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, που θεωρείται προπύργιο του Σκιόλι και συγκεντρώνει το 37% του εκλογικού σώματος της χώρας. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 22 Νοεμβρίου. Ο Μαουρίσιο Μάκρι, που διαθέτει παραδοσιακά ισχυρή υποστήριξη στην πρωτεύουσα, προηγείται σε όλη τη χώρα σε βάρος του Μετώπου για τη Νίκη (FPV), του αριστερού συνασπισμού που βρίσκεται στην εξουσία από το 2003. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύθηκαν μία εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές, έδειχναν ένα προβάδισμα περίπου δέκα μονάδων υπέρ του Σκιόλι. Τα επίσημα αποτελέσματα που μεταδόθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα φέρουν στην τρίτη θέση με ποσοστό 21,14% τον βουλευτή Σέρχιο Μάσα, που αποσχίστηκε από το κόμμα της Κίρτσνερ και ακολουθεί η υποψήφια της αριστεράς Μαργκαρίτα Στολμπίσερ (3,4%), ο τροτσκιστής Νίκολας Ντελ Κάνο (2,7%) και ο περονιστής Αδόλφο Ροδρίκες Σάα (1,8%). Για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο, ένας υποψήφιος χρειάζεται το 45% των ψήφων ή 40% και απόσταση 10 ποσοστιαίων μονάδων από τον επόμενο υποψήφιο.
------------------------------------------------------------------------------------------
Καλαμάτα: Πέντε άτομα από τον φασιστικο εθνικιστικο χωρο σχεδίαζαν επιθέσεις με εκρηκτικά σε κρατικές υπηρεσίες και τράπεζες
26 Οκτωβρίου 2015 04:40
Επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε Εισαγγελία, Αστυνομία, Εφορία και άλλες κρατικές υπηρεσίες και τράπεζες, είχε σκοπό να κάνει η Ομάδα των 5 φασιστων εθνικιστων δωδεκαθειστων, που συνελήφθη το Σάββατο (24/10), από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και παραδέχθηκαν τις εκρήξεις στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κων. Παλαιολόγου στο Μυστρά. Το βράδυ της Κυριακής τα πέντε άτομα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη και τις επόμενες ημέρες θα απολογηθούν στην Ανακρίτρια. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για έναν 52χρονο ηλεκτρονικό που τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Καλαμάτα και 4 νεαρούς από τη Δράμα, ηλικίας από 28 έως 34 ετών. Ηγετικό ρόλο φαίνεται να έχει ο 52χρονος Καλαματιανός, ενώ παρουσιάζονται ως μέλη της Ομάδας Ε. Εξήγησαν την επίθεση με τον εκρηκτικό μηχανισμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, ως εναντίωση στο κεφάλαιο και τη μασονία και στο άγαλμα του Παλαιολόγου ως εναντίωση κατά του Βυζαντίου. Επέλεξαν, όπως υποστηρίζουν την Καλαμάτα για την ιστορικότητά της και επειδή από εδώ ξεκίνησε η επανάσταση, δειχνοντας ποσο μπερδεμενα τα εχουν στο μυαλο τους. Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν βρέθηκε πλούσιος εξοπλισμός για να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους, όπως παραδέχθηκαν πως είχαν σκοπό. Ειδικότερα, αποκάλυψαν στους αστυνομικούς που τους ανέκριναν, πως στόχος τους ήταν να διαμένουν μόνιμα στο βουνό (είχαν εφοδιασθεί και με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό) και να κατεβαίνουν μόνο για να υλοποιήσουν κάποιοι νέο χτύπημά τους και να επιστρέφουν στο βουνό, με επίκεντρο των επιθέσεών τους την Καλαμάτα. Μάλιστα για την υλοποίηση των πρώτων τους επιθέσεων βρίσκονταν στην Καλαμάτα, εδώ και περίπου μια εβδομάδα. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν όλα τα σχέδιά τους, καθώς πριν προλάβουν να φύγουν για το βουνό, είχαν ήδη πέσει στα χέρια της Ασφάλειας Καλαμάτας, η οποία άμεσα και με σωστές κινήσεις αξιοποίησε όλα τα στοιχεία και πρόλαβε χειρότερες καταστάσεις.
---------------------------------------------------------------------------------------
Η ακροδεξια ομάδα «Ε» σχεδίαζε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων
26 Οκτωβρίου 2015 10:30
Τα ακροδεξιά μέλη της ομάδας «Έψιλον» που είχαν ως σύμβολό τους το Δελφικό «Ε» και πιστεύουν στον Δία, εκτός από τις βομβιστικές επιθέσεις τα ξημερώματα της Παρασκευής(23/10) στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας επί της οδού Νικηταρά στο κέντρο της Καλαμάτας και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στoν Μυστρά, σχεδίαζαν να τοποθετήσουν και άλλους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Δημαρχείο, τα Δικαστήρια, τη Νομαρχία και την Εφορία της πόλης! Οι αστυνομικοί μάλιστα εκτιμούν ότι οι δύο πρώτες βόμβες μικρής ισχύος αποτελούσαν «πρόβα» για τις επιθέσεις που θα ακολουθούσαν... Σε μία από τις βόμβες που τοποθέτησαν την Παρασκευή οι δράστες, είχαν χρησιμοποιήσει εφημερίδες από τη Δράμα. Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με ένα ύποπτο αυτοκίνητο με πινακίδες από τη Δράμα, αλλά και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, οδήγησαν τους αστυνομικούς στα ίχνη της ομάδας «Έψιλον». Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ανάμεσα τους ένας 52χρονος Καλαματιανός ηλεκτρονικός που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της ομάδας, τρεις άνδρες από τη Δράμα, και ένας πρώην Ειδικός Φρουρός. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στην κατοχή των μελών της ομάδας «Έψιλον»,αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, παρόμοιους με αυτούς που είχαν τοποθετήσει στην τράπεζα της Ελλάδας και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Όπως λένε οι αστυνομικοί, οι πέντε συλληφθέντες είναι ενάντια στον Χριστιανισμό, δήλωσαν αρνητές συνείδησης αλλά και κάθε πολιτικής αρχής και εξουσίας. Για τις επιθέσεις θα χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο βουνό της Μεσσηνίας και γι' αυτό είχαν προμηθευτεί εξοπλισμό ορεινής διαβίωσης. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 52χρονου συλληφθέντος, κατασχέθηκαν κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, μαχαίρια, τόξο και τσεκούρι. Το μεσημέρι (26/10) θα γίνουν ανακοινώσεις για την υπόθεση στην Τρίπολη, από τους αξιωματικούς που εξάρθρωσαν την ομάδα των βομβιστών.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Φρικιαστικό video από τους τζιχαντοφασιστες - Πατούν κρατούμενο με τανκ
25 Οκτωβρίου 2015 15:29
Μετά τις πυρπολήσεις, τους πνιγμούς και τους δημόσιους ακρωτηριασμούς, οι τζιχαντοφασιστες επιμένουν να φιλμάρουν και να διανέμουν στο δίκτυο ακόμη πιο αποκρουστικά video με εκτελέσεις κρατουμένων. Αυτή τη φορά ένας στρατιώτης ο Fadi Amr al-Zaydan, ο οποίος ανήκε στο δυναμικό της συριακής αεροπορίας εκτελείται με ένα τανκ να περνάει από πάνω του. Ο 19χρονος ο οποίος αναγνωρίστηκε προέρχεται από τη Λαττάκεια.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Έλεγχοι ακόμα και μέσα στα σπίτια μας – Προσπαθουν να καταργησουν ακομα και την Γαλλικη Αστικη Επανασταση του 1789 που πρωτη εξεδωσε νομο για την προστασια και το αβατο της ιδιωτικης κατοικιας! Ζητουν να δηλωθουν χρήματα και κοσμήματα για να τα κλεψουν πιο ευκολα!
25 Οκτωβρίου 2015 23:24
Ζητουν να δηλωθουν οτιδήποτε αξίας υπάρχει μέσα στο ίδιο μας το σπίτι για να τα κλεψουν οι κλεφτες πιο ευκολα. Νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που έχει ήδη σταλεί στην τρόικα, θελει να υποχρεώσει τους πολίτες να δηλώνουν υποχρεωτικά τα μετρητά που έχουν στο σπίτι ή σε θυρίδες στις τράπεζες. Ήδη το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τη Real news, έχει καταρτίσει σχετικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με αυτό, θα πρέπει να δηλώνονται στο πόθεν έσχες τα χρήματα και τα αντικείμενα αξίας που κάθε πολίτης έχει στο σπίτι του, αλλά και το περιεχόμενο των θυρίδων του. Για να τα κλεψουν οι κλεφτες της κατοχικης κυβερνησης της τροικα, η οι ιδιωτες κλεφτες πιο ευκολα.
Υποχρεωτικά λενε θα πρέπει να δηλώνονται: • Τα περιεχόμενα των θυρίδων σε τράπεζες και ιδρύματα εσωτερικού και εξωτερικού. • Τα εκτός πιστωτικών ή άλλων ιδρυμάτων φυλασσόμενα μετρητά, τιμαλφή και πολύτιμα είδη, πολύτιμα μέταλλα ή πολύτιμοι λίθοι. • Τα μετρητά που βρίσκονται στο σπίτι θα πρέπει αν δηλώνονται αν ξεπερνούν τα 15. 000 ευρώ και τα τιμαλφή - κοσμήματα και αντίκες της γιαγιάς - αν ξεπερνούν τα 30. 000, ανά οικογένεια.
σχολιο.- ΧΑΧΑΧΑ..ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΣ!!
Σχολιο.- Ζήτω η κατοχικη κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!!!! Αυτό θα πει κατοχικη κυβερνηση των κωλοευρωπαιων αποικιοκρατων! Να μπει στο σπίτι και να σου πάρει ότι έχεις και δεν έχεις. Εύχομαι πάντως ολόψυχα να πάρει από τους ψηφοφόρους της τα πάντα, εγώ δεν έχω μία. Οι πλούσιοι την ψήφισαν αν κρίνω από τους γνωστούς μου. Οι πλούσιοι που πίστεψαν πως θα κόψει τους φόρους.
--------------------------------------------------------------------------------------
Στις 25 Οκτώβρη 1917 τα σοβιέτ εργατών, στρατιωτών και αγροτών κατελάμβαναν την εξουσία στη Ρωσία, εισβάλλοντας στα Χειμερινά Ανάκτορα.
"Το βασικό ζήτημα κάθε επανάστασης είναι το ζήτημα της κρατικής εξουσίας. Στα χέρια τίνος βρίσκεται η εξουσία, αυτό κρίνει το παν!" Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΓΡΕΝΑΔΑ. ΜΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
Ξεχασμένη από τους περισσότερους παλαιότερους, άγνωστη στους νεότερους, η εισβολή αμερικανικών στρατευμάτων στο νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής Γρενάδα, στις 25 Οκτωβρίου 1983, αποτέλεσε μία από τις πρώτες πρακτικές εφαρμογές της νέας επιθετικής πολιτικής που εγκαινίασαν οι ΗΠΑ, μετά την άνοδο στην προεδρία του Ρόναλντ Ρίγκαν, το 1981.
Παρά τις αλλεπάλληλες ήττες του ιμπεριαλισμού σε άλλα σημεία του πλανήτη, κατά τη δεκαετία του 1970 (Ινδοκίνα, Αγκόλα, Μοζαμβίκη κ.λπ.), στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός είχε κατορθώσει, μέχρι το 1979, να ανακόψει τα επαναστατικά αντιιμπεριαλιστικά κινήματα, κυρίως με την επιβολή στρατιωτικών δικτατοριών. Έτσι, το επαναστατικό καθεστώς της Κούβας παρέμενε απομονωμένο στην αμερικανική ήπειρο και η απειλή της επέκτασης του κουβανικού παραδείγματος έμοιαζε απομακρυσμένη. Εντούτοις, το 1979 η απειλή επανεμφανίστηκε με τη νίκη της σαντινιστικής επανάστασης στη Νικαράγουα και την κατάληψη της εξουσίας στη Γρενάδα από το επαναστατικό κίνημα που είχε συγκροτηθεί υπό την ηγεσία του Μόρις Μπίσοπ.
Η Γρενάδα (αποτελούμενη από το ομώνυμο νησί και κάποια μικρότερα, συνολικής έκτασης 344 τ.χλμ.), ήταν μέχρι το 1974 βρετανική αποικία. Η ανακήρυξή της ως κράτους ανεξάρτητου – μέλους της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, δεν άλλαξε τίποτε στη ζωή του λαού της. Η πολιτική εξουσία και ο έλεγχος της οικονομίας παρέμενε στα χέρια της λευκής μειονότητας, την οποία εκπροσωπούσε ο πρωθυπουργός σερ Έρικ Γκέρι, ενώ η τεράστια πλειονότητα των περίπου 100.000 κατοίκων, την οποία αποτελούσαν απόγονοι αφρικανών σκλάβων, συνέχιζε να ζει σε ένα καθεστώς ιδιότυπου απαρτχάιντ. Ανατρέποντας την κυβέρνηση Γκέρι, το νέο επαναστατικό καθεστώς κατάργησε κάθε φυλετική διάκριση, προχώρησε σε εθνικοποιήσεις, κατοχύρωσε τα εργασιακά δικαιώματα, αναγνώρισε την πλήρη ισότητα των γυναικών, ενώ ταυτόχρονα η πλειονότητα του λαού της Γρενάδα εντάχθηκε σε μαζικές οργανώσεις, οι οποίες συμμετείχαν, μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων. Εξαιρετικά μαζική ήταν και η Λαϊκή Πολιτοφυλακή, που ανέλαβε τη δημόσια τάξη και την άμυνα της χώρας. Η αμερικανική στρατιωτική επέμβαση πραγματοποιήθηκε με πρόσχημα την κατασκευή διεθνούς αεροδρομίου, που χαρακτηρίστηκε από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία της Μάργκαρετ Θάτσερ, «σοβιετική στρατιωτική βάση», ενώ ήδη είχε εκφραστεί η αντίθεσή τους στις σχέσεις που ανέπτυξε η επαναστατική κυβέρνηση Μπίσοπ με την Κούβα και τη σαντινιστική Νικαράγουα. Η ευκαιρία για την αμερικανική επέμβαση δόθηκε όταν στις 19 Οκτωβρίου ξέσπασε κρίση στην κυβέρνηση της Γρενάδα, στην οποία συμμετείχαν και υποστηρικτές μιας μετριοπαθούς πολιτικής έναντι των ιμπεριαλιστών. Την ανατροπή του Μπίσοπ και την εκτέλεση του ίδιου και άλλων μελών της επαναστατικής κυβέρνησης, ακολούθησε στις 25 Οκτωβρίου η εισβολή 1.800 αμερικανών πεζοναυτών και 300 άλλων από γειτονικά νησιά ελεγχόμενα από τους Βρετανούς. Η ανατροπή του επαναστατικού καθεστώτος δεν συνοδεύτηκε από αναίρεση του μεγαλύτερου μέρους των λαϊκών κατακτήσεων, σε μια προσπάθεια των Αμερικανών και των Βρετανών να αποφύγουν παρατεταμένη λαϊκή εξέγερση. Αν και αναιρέθηκαν οι εθνικοποιήσεις, η Γρενάδα ενισχύθηκε ποικιλοτρόπως και κυρίως με την τόνωση της τουριστικής της ανάπτυξης, ώστε να καμφθούν οι λαϊκές αντιστάσεις. Επιπλέον, σχετικά πρόσφατα, το 2009, το αεροδρόμιο που αποτέλεσε το πρόσχημα για την ιμπεριαλιστική επέμβαση ονομάστηκε «Μόρις Μπίσοπ», προς τιμή του ηγέτη της Επανάστασης του 1979.
----------------------------------------------------------------------------------------
Γουατεμάλα: Ο 46χρονος κωμικός ηθοποιός Τζίμι Μοράλες νικητής των προεδρικών εκλογών
Ο Τζίμι Μοράλες, ένας πρώην κωμικός ηθοποιός της τηλεόρασης, συντηρητικος, που εχει σπουδασει θεολογια, ο οποίος δεν κατείχε ποτέ δημόσιο αξίωμα, κέρδισε τις χθεσινές προεδρικές εκλογές στη Γουατεμάλα, επωφελούμενος από τη δημόσια οργή που προκάλεσε ένα σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο βάθυνε τη δυσπιστία των ψηφοφόρων στο πολιτικό κατεστημένο. Ο 46χρονος Μοράλες κέρδισε με μεγάλη διαφορά την κεντροαριστερή αντίπαλό του και πρώην πρώτη κυρία Σάντρα Τόρες στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, παρά το ότι δεν διαθέτει πολιτική εμπειρία και μερικές από τις ιδέες του μπορεί να φαίνονται εκκεντρικές σε ορισμένους. Στα κεντρικά γραφεία του κεντροδεξιού κόμματος του Μοράλες, του Μετώπου Εθνικής Σύγκλησης (FCN), που εχει 8,7% και 11 εδρες στην 158μελη βουλη, οι οπαδοί του ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς με την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων που του δίνουν τη νίκη με ποσοστό που πλησιάζει το 69%. Οι ψηφοφόροι εξέφρασαν τη ευρεία δυσαρέσκειά τους για την πολιτική τάξη της Γουατεμάλας που επαυξήθηκε όταν μια υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ έρευνα για ένα τελωνειακό σκάνδαλο αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων οδήγησε τον περασμένο μήνα στην παραίτηση και τη σύλληψη του πρώην προέδρου Ότο Πέρες. Η οικονομική δυσπραγία και η βία των συμμοριών οδηγεί σε μαζική μετανάστευση προς τις ΗΠΑ. Η ζέση κατά της διαφθοράς έχει οδηγήσει στην εκλογή ενός αγνώστου στη Γουατεμάλα. Δεν είναι σαφές πως ο Μοράλες θα χειριστεί τη βία των συμμοριών ή πώς θα προσπαθήσει να ανακόψει το ροή των μεταναστών που κατευθύνονται στις ΗΠΑ. Ο Μοράλες ήταν οικείο πρόσωπο για τους κατοίκους της χώρας λόγω της παρουσίας του επί 14 χρόνια σε ένα δημοφιλές τηλεοπτικό σόου. Ο ταπεινής καταγωγής αυτοαποκαλούμενος κεντροδεξιος προσήλκυσε τους ψηφοφόρους υποσχόμενος να πατάξει τη διαφθορά και να δώσει εκατομμύρια smartphone στα παιδιά. "Υποστηρίζω 100% τον Μοράλες", δήλωσε ο Γουστάβο Γκονσάλες, ένας 21χρονος άνεργος που συμμετείχε στους πανηγυρισμούς της νίκης στην έδρα του κόμματος. "Είναι έξυπνος, αξιόπιστος και λέει και κανένα καλό ανέκδοτο". Πέρυσι ο Μοράλες εγκατέλειψε το τηλεοπτικό του σόου, που επικεντρωνόταν στη σάτιρα και την αθυροστομία, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Τον Απρίλιο μόλις που συμμετείχε στον κατάλογο των προτιμήσεων των ψηφοφόρων στις δημοσκοπήσεις ωστόσο σύντομα η δημοτικότητά του εκτινάχθηκε, καθώς τόσο η κυβέρνηση Πέρες όσο και ένας υποψήφιος που προηγείτο τότε στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές ενεπλάκησαν στις έρευνες για διαφθορά. Ο Μοράλες στόχευσε επίσης στην απογοήτευση με τους αποτυχημένους θεσμούς της Γουατεμάλας λέγοντας ότι θα βάλει στους δασκάλους συσκευές GPS ώστε να διασφαλίσει ότι θα πηγαίνουν στις τάξεις τους. Έχει επίσης αφήσει να εννοηθεί ότι θα αναβιώσει μια ιστορική εδαφική διαμάχη με το γειτονικό Μπελίζ. Σχέδια όπως αυτό του Μοράλες τον έχουν εκθέσει στη χλεύη των επικριτών του, ενώ έπρεπε επίσης να ρίξει τους τόνους για τις σχέσεις του FCN με τον στρατό, ο οποίος κατηγορείται για ωμότητες στον εμφύλιο πόλεμο της Γουατεμάλας (1960-1996). Η αντίπαλος του Μοράλες, η Σάντρα Τόρες, προειδοποίησε τους ψηφοφόρους πως η χώρα χρειάζεται εμπειρία και όχι κάποιον ασυντόνιστο πολιτικό. "Η Γουατεμάλα δεν είναι κωμωδία", είπε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι μια προειδοποίηση για τα κόμματα του κατεστημένου στη φτωχή αυτή χώρα της Κεντρικής Αμερικής τα οποία έχουν συγκλονιστεί από τις έρευνες της Επιτροπής Εναντίον της Ατιμωρησίας στη Γουατεμάλα (CICIG), το υποστηριζόμενο από τον ΟΗΕ σώμα κατά της διαφθοράς. 'Ψήφισα τον Τζίμι επειδή δεν θέλουμε διεφθαρμένους πολιτικούς όπως η Σάντρα Τόρες", δήλωσε ο τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών Ούγο Βιγιαγκράν, 28 ετών. "Δεν θα είναι διεφθαρμένος επειδή είναι φτωχός όπως κι εμείς". Η έρευνα της CICIG είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Πέρες και προκάλεσε εκκλήσεις για τη δημιουργία παρόμοιων σωμάτων και αλλού στην Κεντρική Αμερική. Ο Μοράλες, πρώην φοιτητής Θεολογίας, με συντηρητικές πολιτικές ιδέες, χαιρέτισε το έργο της CICIG και δεσμεύθηκε να διευρύνει την εντολή της. Ωστόσο δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες για τα σχέδιά του να τελειώνει με την εδραιωμένη διαφθορά, εκτός από υποσχέσεις για περισσότερα χρήματα στη δικαιοσύνη, διαφάνεια στις κυβερνητικές δαπάνες και λεπτομερή λογιστικό έλεγχο των θεσμών. Το μανιφέστο του Μοράλες αποτελείται από μόλις από έξι σελίδες και δίνει λίγα στοιχεία για το πώς θα κυβερνήσει. Το κόμμα του, FCN, θα κατέχει μόλις 11 έδρες από τις 158 έδρες του επόμενου Κογκρέσου.
Μεγάλη νίκη στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γουατεμάλα πέτυχε την Κυριακή, με 68%, ο 46χρονος Τζίμι Μοράλες, του κεντροδεξιούΜετώπου Εθνικής Σύγκλισης (FCN), πρώην κωμικός ηθοποιός, τηλεοπτικός αστέρας και επιχειρηματίας. Ο Μοράλες προέρχεται από το κόμμα του προηγούμενου Πρόεδρου, Οτο Πέρες Μολίνα, γνωστού αντιδραστικού πολιτικού, πρώην στρατιωτικού, με συμμετοχή στα δικτατορικά καθεστώτα, ο οποίος τώρα είναι υπόδικος με κατηγορίες διαφθοράς. Ο Μοράλες νίκησε τηνΣάντρα Τόρες, υποψήφια του κεντροαριστερού κόμματος Εθνική Ενότητα για την Ελπίδα, που πήρε 32,57%.
----------------------------------------------------------------------------------------
Το χωριό που άλλαξε όνομα για να τιμήσει τον ήρωά του!
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015, 11:06
Ταυτισμένο με τη θυσία του ήρωα πιλότου Ιωάννη Σακελλαρίου, ο οποίος σκοτώθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1940, μετά από άνιση μάχη στον αέρα με ιταλικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα, είναι το μικρό χωριό Σακελλαρικό της Ζίτσας Ιωαννίνων. Τις πρώτες ημέρες του ιταλικού πολέμου, κατά τη διάρκεια αερομαχίας, τα πυρά του εχθρού χτύπησαν το αεροπλάνο τύπου PZL του 25χρονου ανθυποσμηναγού, το οποίο κατερρίφθη. Η ηπειρώτικη γη που δέχτηκε το νεκρό σώμα του, το χωριό Κουτρουλάδες, προκειμένου να τιμήσει τη θυσία του, ώστε να μη σκεπάσει η σκόνη της λήθης τον ηρωικό θάνατό του, λίγο αργότερα, με απόφαση των κατοίκων του, μετονομάστηκε σε Σακελλαρικό. Ο ανθυποσμηναγός ετάφη στο χωριό, ενώ σε περίοπτη θέση της πλατείας βρίσκεται το άγαλμά του, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον άνθρωπο που «έπεσε» ηρωικά στις 2 Νοεμβρίου 1940, μαχόμενος κατά πολύ υπέρτερων αεροπορικών δυνάμεων. Η κυρία Αλεξάνδρα, σήμερα 93 ετών, έχει ζωντανά στη μνήμη της τις στιγμές της κατάρριψης του ελληνικού αεροπλάνου. Την ιστορία αυτή και όλα όσα βίωσε η ίδια εκείνη την μέρα, τα αφηγήθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ήταν μεσημέρι. Είμαστε στα χωράφια και μαζεύαμε καλαμπόκια. Από πάνω μας πετούσαν για πολύ ώρα αεροπλάνα. Ήταν τρία ή τέσσερα. Πολεμούσαν στον αέρα. Είμαστε φοβισμένοι, παρακολουθούσαμε τι γινόταν. Εγώ ήμουν 18 χρόνων. Ξαφνικά είδαμε ένα από τα αεροπλάνα να βγάζει άσπρους και μετά μαύρους καπνούς. Μετά πήγαινε σαν φτερό στον άνεμο. Το χάσαμε από τα μάτια. Ακούστηκε μεγάλος κρότος πίσω από το μοναστήρι. Εγώ έτρεξα να δω τι έγινε. Εκεί ήταν και το σπίτι της αδελφής μου. Τα φτερά του αεροπλάνου που είχε πέσει ήταν μέσα στο αυλάκι, σε έναν βάλτο. Γίνονταν εκρήξεις. Στην αρχή, όσοι μαζευτήκαμε εκεί, ήρθαν πολλοί από τον κάμπο, δεν ξέραμε εάν είναι ελληνικό, δικό μας το αεροπλάνο, ή ιταλικό. Λίγο αργότερα ήρθαν και στρατιώτες. Είπαν ότι το αεροπλάνο ήταν ελληνικό. "Δικό μας, δικό μας" όλοι φώναζαν! Οι φαντάροι, όταν σταμάτησαν οι εκρήξεις, σήκωσαν το σώμα το πιλότου μέσα από τα συντρίμμια και τα ρούχα που φορούσε πήραν φωτιά. Νομίζω το παλικάρι ήταν ακόμη ζωντανό, ψυχορραγούσε. Τον τύλιξαν με αλεξίπτωτο και με μία κουβέρτα. Μετά τον έφεραν στο χωριό. Εδώ τον θάψαμε τον λεβέντη….» αναφέρει η 93χρονη γυναίκα, η οποία δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της και συνεχίζει: «Σκοτώθηκαν και δικά μας παιδιά, συγγενείς μας, σκοτώθηκε ο λοχίας Γιώργος Καραμπίνας 25 μέρες αργότερα και τον θάψαμε δίπλα στον Σακελλαρίου». Ο υποσμηναγός Ιωάννης Σακελλαρίου γεννήθηκε το 1915 στα Βίλια Αττικής. Τον Νοέμβριο του 1935 αποφοίτησε από τη Σχολή Αεροπορίας με τον βαθμό του ανθυποσμηναγού. Με την κήρυξη του πολέμου τοποθετήθηκε στην 21η Μοίρα Διώξεως. Στις 2 Νοεμβρίου 1940, ως αρχηγός σχηματισμού, ανέλαβε την καταδίωξη ιταλικών βομβαρδιστικών, τα οποία είχαν στόχο την πόλη των Ιωαννίνων. Ήταν μία άνιση μάχη στον αέρα. Τα πολυβόλα των ιταλικών αεροπλάνων κατάφεραν να πλήξουν το PZL του Ιωάννη Σακελλαρίου, το οποίο στη συνέχεια κατέπεσε. Τα 75 χρόνια από τη θυσία του ηρωικού πιλότου τιμά με τριήμερες εκδηλώσεις ο δήμος Ζίτσας, όπου θα παραστεί αντιπροσωπεία από τη γενέτειρά του.
----------------------------------------------------------------------------------------
Σημερα λεει είναι Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο
-------------------------------------------------------------------------------------
Συνεφιασμενη Δευτερα. Πολλες πιεσεις δεχεται η Αθηνα η οποια ανησυχει ενοψει της ανακεφαλαιοποιησης των τραπεζων και των εμμεσων απειλων ακομα και για κουρεμα καταθεσεων τη στιγμη που επικρατει ατμοσφαιρα αδιεξοδου στις διαπραγματευσεις με τους δανειστες για ΦΠΑ και κοκκινα δανεια. Παραλληλα στην Ελλαδα ασκειται πιεση να δημιουργησει καταυλισμους για την φιλοξενια ακομα και 50.000 προσφυγων.
-------------------------------------------------------------------------------------
Οι Γερμανοι θελουν στην Αθηνα στρατοπεδο 50.000 προσφυγων.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ανεξαρτητο κρατος προσφυγων (εντος της Αττικης) θελει η Μερκελ. Το εξωφρενικο σχεδιο για 50.000 εποικους στις ολυμπιακες εγκαταστασεις που υπογεια προωθει το Βερολινομε γενικολογες υποσχεσεις για χαλαρωση της λιτοτητας. Ασφυκικες πιεσεις στον Τσιπρα στη μινι συνοδο κορυφης. Μαχη για το ρολο της FRONTEX, απειλες στα Βαλκανια για κλεισιμο συνορων.
Κοκκινος συναγερμος στην ΕΥΠ για (ξυρισμενους) τζιχαντιστες!
---------------------------------------------------------------------------------------
Ασφυκτικες πιεσεις στην Ελλαδα από τις Βρυξελλες για τους «προσφυγες». «Συμμορφωθειτε προς τας υποδειξεις». Στο απυροβλητο εμεινε η Τουρκια, χωρα εισοδου των «προσφυγων», στην ατυπη συνοδο κορυφης. Η Γερμανια εδωσε εμφαση στην αναχαιτιση της ροης μεσα στην Ελλαδα, χωρις να ληφθει αποφαση. Σημερα ο αντιπροεδρος της Ε.Ε. Ντομπροβσκις, θα δωσει οδηγιες για ασφαλιστικο, ΦΠΑ, πλειστηριασμους, κοκκινα δανεια και τραπεζες. Με σκληρη αντζεντα καταφθανει στην Αθηνα ο απεσταλμενος της Μερκελ Βαλντις Ντομπροβσκις.
--------------------------------------------------------------------------------------
Συγκλονιστικες αποκαλυψεις για την ομαδα των ακροδεξιων στη Καλαματα μετα την συλληψη 1 Καλαματιανου και 4 Δραμινων
--------------------------------------------------------------------------------------
Λουκετο διαρκειας από σημερα στα φαρμακεια. Κυλιομενες 24ωρες απεργιες σε ολη τη χωρα. Διωρες διημερευσεις.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Οι Πολωνοί το ’ριξαν ακροδεξιά
Στροφή... τέρμα δεξιά, εθνικιστικά και ευρωσκεπτικιστικά έκανε για άλλη μια φορα από χθες η Πολωνία, όπως συνιθηζουν οι καθυστερημενοι ακροδεξιοι Πολωνοι, μετά την επικράτηση του άκρως συντηρητικού και ρατσιστικού Κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) στις ίσως πιο κομβικές βουλευτικές εκλογές στη μετακομμουνιστική ιστορία της χώρας.
Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων), οι Πολωνοί εθνικιστές εξασφάλισαν το 37,58% των ψήφων, κατακτώντας απόλυτη πλειοψηφία 235 εδρών σε σύνολο 460 κι αναδεικνύοντας «σιδηρά κυρία» της χώρας την επικεφαλής του ψηφοδελτίου τους, Μπεάτα Σίντλο. Πέντε μήνες λοιπόν μετά την επικράτηση του (σχεδόν άγνωστου μέχρι τότε) υποψηφίου του, Αντρέι Ντούντα, στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Μάη, το PiS επανέρχεται -έπειτα από οκτώ χρόνια στην αντιπολίτευση- στην εξουσία.
Οι ιδέες του κόμματος Κάθετα αντίθετο στην ένταξη της Πολωνίας στην ευρωζώνη, υπέρμαχος του ΝΑΤΟ ως αντίβαρου στη Ρωσία, θιασώτης της «καθαρότητας» της Καθολικής Πολωνίας και σφόδρα αντιμεταναστευτικό (σε βαθμό που ο σκληροπυρηνικός ηγέτης του, όχι όμως και υποψήφιος πρωθυπουργός λόγω μη δημοφιλίας, Γιάροσλαβ Καζίνσκι, υποστηρίζει ότι οι πρόσφυγες κουβαλούν «χολέρα κι άλλες επικίνδυνες ασθένειες, παράσιτα και παθογόνα πρωτόζωα» στην Ευρώπη), το PiS κατάφερε να «χαϊδέψει τα αυτιά» των ψηφοφόρων με πλείστες όσες υποσχέσεις: από αύξηση των κοινωνικών δαπανών για τους οικονομικά ασθενέστερους και της φορολογίας για τις τράπεζες, έως μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, από τα 67 έτη που είναι σήμερα (με μέση σύνταξη στα 1.921 ζλότι, ήτοι 457 ευρώ τον μήνα).
Βασική αντίπαλός του στη νέα, πεντακομματική Βουλή θα είναι η κεντροδεξιά, πρώην κυβερνώσα Πλατφόρμα Πολιτών (PO), που -«πληρώνοντας» την πολιτική σκληρής λιτότητας των τελευταίων χρόνων- συρρικνώθηκε στο 24,1% των ψήφων. Εξέλεξε μόλις 138 κεντροδεξιους βουλευτές (από 202). Και τώρα αναμένεται να εισέλθει σε φάση εσωστρέφειας, καθώς πληθαίνουν οι φωνές για αντικατάσταση της επικεφαλής του, Εύα Κόπατς (η οποία ουσιαστικά πήρε τα πρωθυπουργικά «ηνία» από τον Ντόναλντ Τουσκ, πριν από έναν χρόνο, μετά τον διορισμό του ως προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου). Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται, με 8,8% και 42 εδρες, το φερόμενο ως ακροδεξιό κόμμα Kukiz’15 του ηθοποιού-ροκά Πάβελ Κούκιζ, ο οποίος ήταν η πραγματική έκπληξη των προεδρικών εκλογών τον Μάιο (αποσπώντας τότε το 21% των ψήφων) και τώρα αξιώνει φόρο «στους τραπεζίτες γκάγκστερ», ενώ καταγγέλλει ότι η Πολωνία έγινε «αποικία ξένων κυβερνήσεων». Τέταρτο κόμμα με 7,6% και 27 εδρες έρχεται το νεοφιλελεύθερο Nowoczesna (που μεταφράζεται «Μοντέρνο») του πρώην οικονομολόγου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρούσαρντ Πέτρου. Πέμπτο είναι το χριστιανοδημοκρατικό Πολωνικό Αγροτικό Κόμμα, με 5,1% και 17 εδρες. Μεγάλοι απόντες από τη νέα Βουλή είναι πάντως το κόμμα της Ενωμενης Αριστεράς, που αποτελει συνασπισμο απο το κομμα της Δημοκρατικης Αριστερης Συμμαχιας, το Κινημα σου, το Ποώνικο Σοσιαλιστικο Κομμα, την Εργατικη Ενωση, τους Πρασινους, και το Πολωνικο Εργατικο Κομμα που ειναι το Κομμουνιστικο Κομμα της Πολωνιας που εχει αλλαξει ονομα λογω της νομικης απαγορευσης. Για την ακρίβεια, σχολιάζουν αναλυτές, είναι η πρώτη φορά από το 1990 που οι μετακομμουνιστές σοσιαλδημοκρατες της Δημοκρατικης Αριστερης Συμμαχιας μένουν χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στη χώρα! Με ενδιαφέρον τώρα αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης στη μεγαλύτερη οικονομία της κεντρικής Ευρώπης, για την οποία ήδη εκφράζονται έντονες ανησυχίες για παρέκκλιση από τη διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας των τελευταίων ετών, σκλήρυνση της εξωτερικής πολιτικής και διατάραξη των σχέσεων με το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες.
Στην τρίτη θέση, εμφανίζεται το λαϊκίστικο ακροδεξιο κόμμα Κukiz'15, από το όνομα του τραγουδιστή Πάβελ Κούκιζ με 8,8% και 42 εδρες, και ακολουθούν το νεοφιλελεύθερο κόμμα Nowoczesna (Μοντέρνο) με 7,6% και 27 εδρες, ο συνασπισμός της Ενωμένης Αριστεράς (ZL), σοσιαλδημοκράτες που συμμετέχουν στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών πήρε 7,5%, αλλά δεν μπαίνει στη Βουλή (το όριο για συνασπισμούς ήταν 8% και για μεμονωμένα κόμματα 5%). Στη Βουλή μπαίνει το χριστιανοδημοκρατικο Αγροτικό κόμμα PSL με 5,1% και 17 εδρες, τωρινός σύμμαχος των φιλελευθέρων του ΡΟ, ενώ δεν μπαίνει το κόμμα ΚΟRWΙΝ (Συνασπισμος για την ανασυγκροτηση της δημοκρατιας-ελευθερια και ελπιδα) του φασιστοειδούς ευρωβουλευτή Γιάνους Κόρβιν - Μίκε που πηρε 4,76%.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Κλεινουν τα φαρμακεια πριν… τους τα κλεισουν!
---------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΈΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! ΖΗΤΑΕΙ ΑΣΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ..JULIAN ASSANGE!
Δημοσιεύθηκε: 26/10/2015 12:36
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμο Κοκκινο και το The Press Project που συνεργαζεται μαζι του εχοντας ωριαια εκπομπη, ο ιδρυτής του Wikileaks, λέει ότι θα τον ενδιέφερε να του δοθεί άσυλο στην Ελλάδα, μιλά για τη χώρα μας και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναφέρεται επίσης στον “έλεγχο του στρατού και της αστυνομίας” για τον οποίο υποστηρίζει ότι έχει αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι απόλυτος από την κυβέρνηση Τσίπρα. Αξίζει να σημειωθεί πως η συνέντευξη του Julian Assange, δόθηκε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.
Ακολουθούν μερικά ενδιαφέροντα αποσπάσματα που έχουν σχέση με την Ελλάδα:
Για το άσυλο από την Ελλάδα: Θα ενδιαφερόμουν πολύ να ακούσω μια τέτοια προσφορά γιατί γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλη υποστήριξη από τον ελληνικό λαό και μια τέτοια κίνηση θα είχε νομικά και ηθικά μεγάλη σημασία στην Ευρώπη. Αλλά η ενδιαφέρουσα ερώτηση είναι ποια είναι η πραγματική φύση της ελληνικής δύναμης. Έχει στα αλήθεια τέτοια επιλογή; Νομίζω όχι. Αν ήμουν εγώ στη θέση του Τσίπρα τι θα έκανα σε αυτή τη σύγκρουση με την Τρόικα; Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν διαφορετικά επιχειρήματα από διαφορετικές σκοπιές αλλά αυτό που θα έβρισκα εγώ ενδιαφέρον θα ήταν να χρησιμοποιήσω αυτή τη σύγκρουση προκειμένου να δημιουργήσω μια ισχυρή ενότητα εντός της Ελλάδας. Όταν έχεις τον έλεγχο του στρατού και της αστυνομίας σε έναν πόλεμο και εφόσον έχεις υγιή πληθυσμό και δεν αντιμετωπίζεις φυσικές καταστροφές μπορείς να κάνεις πολλά. Αλλά ειλικρινά αυτή είναι η ερώτηση… Γιατί στην Ελλάδα είχατε μια κατάσταση που προσομοιάζει με πόλεμο και μάλιστα η Ελλάδα έχει επιβιώσει στο παρελθόν από ακόμα δυσκολότερες καταστάσεις πολέμου και έτσι δεν υπάρχει λόγος να πιστεύω ότι δεν θα μπορούσατε να τα καταφέρετε καλά και σε αυτόν τον πόλεμο ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να έβγαιναν και μερικά καλά από όλη αυτή την υπόθεση. Επαναλαμβάνω όμως ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν έχεις τον έλεγχο της αστυνομίας και του στρατού και νομίζω ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε απόλυτο έλεγχο σε αυτές τις υπηρεσίες, οπότε δεν είχε και πολλές επιλογές.
Για την λιτότητα στην Ελλάδα και σ΄ όλη την Ευρώπη: Η TTIP είναι ένα κομμάτι που αφορά τις σχέσεις μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης ενός πολύ μεγαλύτερου σχεδίου που ονομάζουμε τα τρία «Ταυ», TTP , TTIP και TISA. Το σχέδιο αυτό θέλει την δημιουργία μιας μεγάλης περίφραξης, ενός νέου οικονομικού και νομικού καθεστώτος που θα εμπλέκει 52 έθνη, 1.6 δισεκατομμύρια κόσμο και, κυρίως, τα 2/3 του παγκόσμιου ΑΕΠ. Κατασκευάζεται πολιτικά για αποτρέψει την Κίνα να παίξει το χαρτί της. Όποτε εμφανίζεται κάτι ριζοσπαστικό και μεγάλο σημαίνει ότι υπάρχει κάποια μεγάλη δύναμη που το υποστηρίζει και σε αυτή την περίπτωση έχει την στήριξη των μεγαλύτερων πολυεθνικών εταιριών που πάντα προσπαθούν να πετύχουν συμφωνίες σαν και αυτή αλλά επίσης έχει και την στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και των μυστικών της υπηρεσιών που βλέπουν την ευκαιρία για στρατηγικό αποκλεισμό της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας. Γιατί φοβούνται ότι η Κίνα μπορεί να επεκταθεί στην Ευρώπη και να ενταχθεί στο σύστημα, όπως το ίδιο μπορεί να συμβεί και στις νότιες χώρες της Ασίας. Η συμφωνίες αυτές είναι οι πιο μεγάλες και ριζοσπαστικές που οδηγούν σε ένα διεθνές καθεστώς από την κατασκευή της Ευρώπης και έχουν στόχο την εγκαθίδρυση μια για πάντα τον διεθνή νεοφιλελευθερισμό σε αυτές τις χώρες δεσμεύοντάς τες με μια διεθνή συνθήκη από την οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποσυρθείς. Πολύ δυσκολότερο και από την Ελλάδα να αφήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί καλύπτει σχεδόν σε κάθε πτυχή της οικονομίας, όπως είναι οι μεταφορές, τα καύσιμα και οι υπηρεσίες που καλύπτουν περίπου το 75% της ευρωπαϊκής οικονομίας (όπως για παράδειγμα τις υπηρεσίες διαδικτύου, επεξεργασίας τροφίμων, τις συμβουλευτικές και τις λογιστικές υπηρεσίες). Βασικά καλύπτει σχεδόν οτιδήποτε δεν μπορείς να ρήξεις στο πόδι σου. Βασικά μας επιστρέφει πίσω στα χρόνια ακριβώς μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου πολέμου όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες ήλεγχαν το συντριπτικό ποσοστό του παγκόσμιου ΑΕΠ και ξεκίνησαν να δημιουργούν διεθνείς θεσμούς για να κρατήσει τον έλεγχο. Έτσι δημιουργήθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου. Αλλά σταδιακά ο ΠΟΕ έγινε αυτόνομος θεσμός όταν επεκτάθηκε και συμπεριέλαβε την Ινδία, την Βραζιλία, την Ρωσία και την Κίνα οπότε τελικά εκδημοκρατίστηκε κατά μια έννοια. Οι εσωτερικές διαπραγματεύσεις οδήγησαν τελικά στην συνάντηση στη Ντόχα το 2000 όπου επιχειρήθηκε να θεσπιστούν ουδέτεροι κανόνες που δεν άρεσαν στις ΗΠΑ οπότε τελικά σαμπόταραν αποτελεσματικά τη διαδικασία και ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις εκτός του ΠΟΕ με τους συμμάχους της. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά η διατλαντική εμπορική συμφωνία που αρχικά σχεδιάστηκε για να δημιουργηθεί ένα νέο νομικό πλαίσιο εκτός του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου που θα ελέγχει τα 2/3 του ΑΕΠ, θα δώσει στις πολυεθνικές ότι θέλουν και θα απομονώσει την Κίνα. Κατά την άποψή μου το σημαντικότερο ζήτημα είναι ότι κλειδώνει για πάντα το αμερικανικό νεοφιλελεύθερο μοντέλο που συνδέεται με τις πολυεθνικές, τουλάχιστον για τις ερχόμενες δεκαετίες. Κάτι που σημαίνει ότι αν η Ελλάδα εκλέξει μια νέα κυβέρνηση ή ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να πάρει άλλο δρόμο, απλά δεν μπορεί. Θα είναι ήδη πολύ αργά. Στη συμφωνία υπάρχουν όροι όπως για παράδειγμα αν η κυβέρνηση θελήσει να αλλάξει την νομοθεσία μπορεί να δεχτεί πρόστιμο. Μπορεί να δεχτεί ακόμα και πρόστιμο σε περίπτωση που δεν διευκολύνει τις πολυεθνικές αλλά με το να υπάρχει τόσο φιλελεύθερος ρυθμιστικός κώδικας για περίπου το 95% της βιομηχανίας στο διεθνές εμπόριο σημαίνει ότι θα ελεγχθεί σχεδόν απόλυτα η οικονομική δράση. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις αυτές τις διεθνείς συμφωνίες και όσο οι βιομηχανίες θα αλλάζουν και θα υπάρχουν νέες ανακαλύψεις, νέοι τρόπο εργασίας και εμπορίου οι χώρες που θα έχουν υπογράψει αυτές τις συμφωνίες θα μείνουν πίσω ακριβώς εξαιτίας του ίδιου του ρυθμιστικού τους πλαισίου.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΕΡΡΙΦΘΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ; – ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ISIS Ο ΠΙΛΟΤΟΣ;
Δημοσιεύθηκε: 26/10/2015 11:25
Το μέτωπο της Συρίας αποκτά έναν ακόμα “παίχτη” και μάλιστα ισχυρό… Ισραηλινά μαχητικά εισέβαλαν στην Συρία και βομβάρδισαν την 90η συριακή Ταξιαρχία στην Quneitra, ενώ μετά από σφοδρές μάχες Χεζμπολάχ και τζιχαντοφασιστών ένα ισραηλινό μαχητικό κατερρίφθη και ακολούθησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του πιλότου ο οποίος κρατείται από τους συνεργατες των ισραηλινων τρομοκρατες του ISIS. Ο Ισραηλινός στρατός μπλόκαρε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και τα ισραηλινά στρατιωτικά φόρουμ ενώ οι πληροφορίες που διοχέτευσε σχετικά με το θέμα είναι αντικρουόμενες και γενικευμένες. Ο ισραηλινός πιλότος κρατειται απο την al-Liwa Yarmouk η οποία συνεργάζεται με το ISIS στα σύνορα με το Ισραήλ.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΑΥΤΟΣ είναι ο άνθρωπος που θα έπρεπε να γνωρίζει όλη η Ελλάδα! Κι όμως! Δεν τον ξέρει κανένας…
Δημοσιεύθηκε: 25/10/2015 11:31
Δείτε αυτό το πρόσωπο στη φωτογραφία… Είναι ένας άνθρωπος που αντίστοιχό του δεν υπάρχει στην παγκόσμιαιστορία. Το όνομά του Έιζα Τζένιγκζ. Γεννήθηκε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και τον Αύγουστο του 1922, λίγες μέρες πριν την καταστροφή της Σμύρνης, βρέθηκε στην πόλη, να εργάζεται ως γραμματέας της YMCA. Όταν η μοιραία πόλη πυρπολήθηκε και μισό εκατομμύριο περίπου πρόσφυγες Ελληνικής και Αρμενικής καταγωγής ήταν αποκλεισμένοι στην παραλία, χωρίς ελπίδα σωτηρίας, αυτός ήταν ο μόνος δυτικός που είχε παραμείνει εκεί. Αρνήθηκε να φύγει, έτσι ώστε να μπορέσει να σώσει ζωές. Ναι. Κι΄ αν έσωσε λέει. 350 χιλιάδες! Φαντάσου το! Έσωσε 350 χιλιάδες ανθρώπους! Πως; Συναντήθηκε με τον Κεμάλ κ εκμαίευσε από αυτόν προθεσμία 7 κ μετά επιπλέον 4 ημερών, για να φύγουν οι πρόσφυγες… Ύστερα θα ξεκινούσαν οι Τούρκοι τις εκτοπίσεις στο εσωτερικό της Μικράς Ασίας όσων προσφύγων δεν είχαν μπορέσει να φύγουν. Πως όμως θα έφευγαν, με τι μέσα θα διασώζονταν; Ο Έιζα, αυτός ο σύγχρονος άγιος, έπεισε καταρχήν τον πλοίαρχο ενός πλοίου να μεταφέρει όσους μπορούσε. Έναν άλλο, τον πλήρωσε με δικά του χρήματα. Και μετά βρέθηκε στη Μυτιλήνη όπου εξεβίασε (ναι, εξεβίασε) την Ελληνική δεξια κυβέρνηση του Γουναρη αναγκάζοντάς την να δεχτεί να σώσει τους Έλληνες που παρέμεναν αποκλεισμένοι στην κατεστραμμένη Σμύρνη. Μόνο μετά από την δική του παρέμβαση στάλθηκαν Ελληνικά πλοία στην χαμένη πόλη κ μάζεψαν σταδιακά όλους τους πρόσφυγες. Μάλιστα Ο θρύλος λέει πως το τελευταίο πλοίο με μικρασιάτες πρόσφυγες απέπλευσε από την Σμύρνη 6 ώρες πριν λήξει η προθεσμία που ο Έιζα είχε πάρει από τον Κεμάλ. Πως ζεις όταν ξέρεις ότι έσωσες 350 χιλιάδες ανθρώπους; Γιατί δεν ξέραμε αυτόν τον άνθρωπο, γιατί δεν υπάρχει στα βιβλία ιστορίας μας; Γιατί δεν έχει το όνομά του η πιο κεντρική πλατεία στην Αθήνα; Ο Asa K. Jennings πέθανε το 1933, σε ηλικία 56 ετών. Στα 22 είχε περάσει μια ασθένεια που τον είχε αφήσει φρικτά καμπούρη, τον είχε συρρυκνώσει σε ύψος 1,60 και τον είχε αφήσει ευάλωτο κ φιλάσθενο. Κ όμως δεν πτοήθηκε. Κ όμως προχώρησε. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της μοίρας, κ σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι, οι απόγονοι όσων έσωσε, ζουν χάρη σε αυτόν. Στο πρόσωπο του Έιζα Τζένιγκζ, το γλυκό πρόσωπο ενός ασθενικού άντρα, βλέπουμε το υπέροχο της ανθρώπινης φύσης που μας εμπνέει.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Πουθενά η καταβολή της τέταρτης δόσης της επιδότησης σίτισης – Πήξαμε στη κοροϊδία
Δημοσιεύθηκε: 26/10/2015 12:47
Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση Στον «αέρα» βρίσκεται η καταβολή της τέταρτης δόσης της επιδότησης σίτισης σε 145.359 δικαιούχους. Η δόση θα έπρεπε να είχε καταβληθεί το διήμερο 23 με 24 του μήνα, αλλά οι δικαιούχοι δεν βρήκαν τα ανάλογα ποσά πιστωμένα στις κάρτες τους. Η επιδότηση σίτισης ανέρχεται στο ποσό των 70-220 ευρώ το μήνα για αγορά τροφίμων και χορηγείται στους δικαιούχους ανάλογα με το δηλωμένο εισόδημα. Εκτός χρονοδιαγράμματος και προγραμματισμού βγήκε η καταβολή της δ’ δόσης της επιδότησης σίτισης, που πιστώνεται στην Κάρτα Αλληλεγγύης, σε 145.359 δικαιούχους, οι οποίοι αντιστοιχούν σε 349.826 ωφελούμενους, μέλη των οικογενειών τους. Το υπουργείο Εργασίας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την καταβολή κάθε μήνα της συγκεκριμένης επιδότησης. Εως τώρα οι προηγούμενες τρεις δόσεις είχαν καταβληθεί στις 24 κάθε μήνα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η καταβολή της δ’ δόσης μεταφέρεται για το τέλος της εβδομάδας.
------------------------------------------------------------------------------------------
Τοπικές εκλογές στην Ουκρανία: Το μεγάλο φιάσκο του φασιστικού καθεστώτος
Posted on 26/10/2015 by solidarity2014
Μόνο ως παταγώδης αποτυχία για το καθεστώς του Κιέβου μπορούν να χαρακτηριστούν οι τοπικές εκλογές που έλαβαν χώρα στην Ουκρανία, χθες 25 Οκτωβρίου. Η συμμετοχή των πολιτών έπιασε ιστορικά χαμηλά φτάνοντας μόλις και μετά βίας στο ιλιγγιώδες …46,6%. Και αν ο μέσος όρος συμμετοχής ήταν τόσο χαμηλός, στα ανατολικά της χώρας όπου υπερέχει ο ρωσόφωνος πληθυσμός αυτή έπεσε κάτω από το 40%!!! Συγκεκριμένα στις περιοχές του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου η συμμετοχή των πολιτών ήταν 31% και 35%αντίστοιχα! Στη Χερσόνα και το Μικολάγιεφ, νομούς που βρίσκονται στα νοτιοανατολικά της χώρας το ποσοστό συμμετοχής ήταν 37% και 38% αντίστοιχα ενώ στην Οδησσό και την πόλη του Κιέβου έπεσε κάτω απ’ το 42%. Πέρα όμως από το γεγονός της μαζικής απαξίωσης των εκλογών από την πλειοψηφία πλέον του ουκρανικού λαού υπήρξαν εκατοντάδες καταγγελίες για βία, νοθεία και δωροδοκίες. Στην Οδησσό, πόλη-κλειδί για το ουκρανικό καθεστώς, διεθνείς παρατηρητές πιστοποίησαν ότι μέλη όλων των μεγάλων κομμάτων δωροδοκούσαν ψηφοφόρους με σακιά πατάτες και πακέτα ζάχαρης… Τόσο εξόφθαλμες ήταν οι ατασθαλείες των καθεστωτικών κομμάτων που το θέμα αναδείχτηκε κι από τους βρετανικούς Times με τον σαρκαστικό τίτλο «Πατάτες για ψήφους: το Κίεβο γεύεται τη δημοκρατία». Ο ηγέτης του Μπλοκ της Αντιπολίτευσης (μετεξέλιξη του Κόμματος των Περιφερειών του πρώην προέδρου Γιανουκόβιτς) δήλωσε ότι σε σειρά πόλεων και χωριών της περιοχής του Χάρκοβο στην Αν. Ουκρανία, δεν επετράπη σε υποψηφίους του κόμματός του να θέσουν υποψηφιότητα για τις εκλογές. Στην δε Μαριούπολη, ένα απ’ τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, εκλογές δεν πραγματοποιήθηκαν καν καθώς προέκυψε πρόβλημα με τις λίστες υποψηφίων αφού τα ονόματα κάποιων είχαν καταχωρηθεί σε άλλα κόμματα απ’ τα οποία ανήκαν! Το ίδιο ισχύει και για την μικρότερη πόλη Κρασνοαρμέισκ που βρίσκεται κι αυτή στην περιοχή του Ντονμπάς. Πρόκειται πραγματικά για θρίαμβο των αξιών της Ε.Ε. και του δυτικού κόσμου!
Τα παραπάνω γεγονότα, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν ειρωνικές και καταγγελτικές δηλώσεις απ’ την πλευρά των ηγεσιών των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονιέτσκ-Λουγκάνσκ. Ο πρωθυπουργός της ΛΔ Λουγκάνσκ, Ιγκόρ Πλοτνίτσκι σε συνέντευξη τύπου δήλωσε πως είναι προφανές ότι το Κίεβο δεν μπορεί να εναρμονιστεί με τα στάνταρντς που θέτει ο ΟΑΣΕ κι οι διεθνείς παρατηρητές. Έτσι, συνέχισε, η Ουκρανία δεν έχει τίποτα να κάνει με τις μελλοντικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις δύο Λαϊκές Δημοκρατίες μες στο 2016. «Θα τις κάνουμε μόνοι μας τηρώντας τις προδιαγραφές του ΟΑΣΕ …και θα γράψουμε μόνοι μας τον νόμο για τις ουκρανικές εκλογές». Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε στις δηλώσεις του και ο εκπρόσωπος της ΛΔ Ντονιέτσκ, Πουσίλιν. Ίσως να μην πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι ηγεσίες των Λαϊκών Δημοκρατιών, λίγο καιρό αφότου, σε ένδειξη καλής θελήσεως, ανέβαλλαν τις δικές τους τοπικές εκλογές, τώρα κάνουν αυτές τις δηλώσεις. Ταυτόχρονα στην πλατεία Λένιν του Ντονιέτσκ εορταζόταν η ημέρα της σημαίας της ΛΔ Ντονιέτσκ με συμμετοχή άνω των 10.000 ατόμων. Στη διάρκεια των εορτασμών, πολίτες κατέστρεψαν το εθνικό σύμβολο της Ουκρανίας (μια τρίαινα με την ουκρανική σημαία) σε τέσσερα δημόσια κτίρια της πόλης ενώ το Κραματόρσκ, πόλη του Ντονμπάς υπό ναζιστικο «ουκρανικό» έλεγχο, γέμισε με αντιναζιστικά συνθήματα!
Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν τη μεγεθυνόμενη αποστοίχιση των μαζών από τα κόμματα εξουσίας στην Ουκρανία και τη συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος που έχει προκύψει μετά την «επανάσταση του Μαϊντάν». Στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας η τάση αυτή έχει εκτιναχθεί καθώς δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η συμμετοχή στις εκλογές απ’ το 35% και το 40%… Για τον πρόεδρο Προροσένκο και τον πρωθυπουργό Γιατσενιούκ, η επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα είναι εύκολη. Ο τελευταίος, βλέποντας τη δημοτικότητά του να κατρακυλάει αναγκάστηκε να μην κατεβάσει υποψηφίους στις τοπικές εκλογές. Το ίδιο ισχύει και για την Γιούλια Τιμοσένκο που είδε τα ποσοστά των υποψηφίων του κόμματός της να πέφτουν κάτω από το 5% (ποσοστό που στις εθνικές εκλογές την αφήνει εκτός Βουλής). Τέλος, οι κατάφωρες παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας δίνουν ηθικό προβάδισμα στις κυβερνήσεις των Λαϊκών Δημοκρατιών. Τοπικές εκλογές, δημοκρατικά οργανωμένες και με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή στο Ντονμπάς μες στο 2016 θα αποτελέσουν ένα ηχηρό χαστούκι προς το καθεστώς του Κιέβου και μια ακόμα ηθική, πολιτική δικαίωση των εξεγερμένων του Ντονμπάς απέναντι στους θύτες της άλλης πλευράς. Ίσως αυτή η γκρίζα προοπτική για το καθεστώς του Κιέβου να βρίσκεται πίσω από τις σπασμωδικές του κινήσεις: νέες μαζικές παραβιάσεις της εκεχειρίας τα τελευταία 24ωρα,βομβαρδισμοί των χωριών Veseloye, Alexandrovka, Spartak και των περιχώρων του Ντονιέτσκ και απόφαση για απαγόρευση εισόδου/διέλευσης στον ουκρανικό εναέριο χώρο για όλα τα ρωσικά πολιτικά αεροσκάφη. Το τελευταίο μέτρο απαντήθηκε από τη Ρωσία με παρόμοια απαγόρευση για τα ουκρανικά αεροσκάφη Η Ουκρανία κυβερνάται από ένα καθεστώς το οποίο είναι υπεύθυνο για τον πόλεμο στα ανατολικά της χώρας, την αποξένωση του ρωσόφωνου πληθυσμού που συνιστά το 1/3 του πληθυσμού της Ουκρανίας και την οικονομική κατάρρευση μιας ήδη ασθμαίνουσας οικονομίας. Κατά 16% έπεσε το ουκρανικό ΑΕΠ στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και κατά 20% μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή για το ίδιο διάστημα ενώ αβάσταχτοι είναι οι φόροι που προβλέπονται από το πρόγραμμα του ΔΝΤ. Βαρύ το τίμημα του «εξευρωπαϊσμού» της χώρας…
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/10/26/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC/#more-2009
----------------------------------------------------------------------------------------
Aιώνια τιμή και δόξα στον μάρτυρα της Λευτεριάς Fadi Zidan...
Ο 19χρονος Fadi Zidan, στρατιώτης που υπηρετούσε τη θητεία του στην 67η Ταξιαρχία τεθωρακισμένων του Αραβικού στρατού της Συρίας, έπεσε στα χέρια των μισθοφόρων-φονιάδων της "πολιτισμένης" δύσης, στην Επαρχία της Χόμς.
Οι βάρβαροι δολοφόνοι τον έβαλαν ζωντανό κάτω από τις ερπύστριες ενός τανκ (από το υλικό που τους προμηθεύουν οι έμποροι όπλων, όπως ο σοσιαΛΗΣΤΗΣ Ολάντ) και κατακρεουργήθηκε.
Η τιμωρία όλων των δολοφόνων δεν αργεί... Ο Fadi Zidan μπήκε στο πάνθεο των ηρώων του λαού της Συρίας. Έπεσε για την πατρίδα, δεν έγινε λιποτάκτης, "πρόσφυγας" για να περάσει το Αιγαίο... Το αίμα του στο βωμό όλων των Ελεύθερων του κόσμου! Συρία γερά... φωτιά κι ατσάλι στους λακέδες των ιμπεριαλιστών!
------------------------------------------------------------------------------------------
Εξουθενωμένοι οι εργαζόμενοι στο Παίδων
Τις εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στο Ακτινολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού καταγγέλλει το ενιαίο σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου. Οι 10 εργαζόμενοι του τμήματος καλούνται να καλύψουν κυκλικό ωράριο και τις εφημερίες του νοσοκομείου μέρα παρά μέρα, γεγονός που καθιστά τις συνθήκες εργασίας εξουθενωτικές, αφού δεν μπορούν να κάνουν χρήση των ρεπό και των αδειών τους.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Η απογευματινή εφημερία γίνεται από δυο τεχνολόγους με αποτέλεσμα όταν ο ένας είναι στο χειρουργείο και ο άλλος στους ορόφους, να μην υπάρχει τεχνολόγος στην εφημερία για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας έγγραφα προτάσεις προς την διοίκηση του νοσοκομείου μας και την υγειονομική περιφέρεια, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Αιτία του προβλήματος είναι το πάγωμα των προσλήψεων για αρκετά χρόνια και ρουσφετολογικές μετακινήσεις αποσπάσεις αρκετών συναδέλφων. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μαζί με τους γονείς και τους μικρούς ασθενείς μέχρι να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των μικρών μας ασθενών». Οι εργαζόμενοι στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού με την στήριξη του ενιαίου σωματείου και της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν συμμετείχαν στη 48ωρη απεργία στις 22-23/10.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Η ξιφολόγχη και η σφραγίδα...
Με τον Σενέρ Λεβέντ
Υπάρχουν κάποιοι που σας λένε ψέματα κοιτώντας σας στα μάτια, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει αμερικανικός δάκτυλος στα γεγονότα του 1963». Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι «ούτε στο 1974 υπάρχει δάκτυλος της Αμερικής». Προφέσορες. Ακαδημαϊκοί. Και άλλοι πολλοί. Υπάρχουν ομοσπονδιακοί, οι οποίοι προσπαθούν να σας πείσουν ότι η Τουρκία θέλει πράγματι λύση και ειρήνη. Υπάρχουν κάποιοι που σας τρομάζουν. Λέγοντας ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία. Ότι θα μονιμοποιηθεί η διχοτόμηση. Θα γίνει χειρότερη. Δεχτείτε και τον στρατό και τους εποίκους και τον χάρτη. Μην επιμένετε στο περιουσιακό. Έχει δικαίωμα και ο χρήστης, ο οποίος αγοράζει και πωλεί χίλιες φορές τα χώματά σας! Έτσι λένε. Προσπαθούν να σας κάνουν να δεχτείτε πράγματα τα οποία εδώ και χρόνια δεν μπόρεσαν να κάνουν εμένα και τους όμοιούς μας να δεχτούμε. Τι είδους λύση είναι αυτή; Ε, μάτια μου; Ξιφολόγχη ή σφραγίδα; Κοιτάξτε κουβέντα. Δεν υπάρχει αμερικανικός δάκτυλος σε αυτή την υπόθεση, λέει. Ούτε το 1963 ούτε το 1974. Δηλαδή, εμείς κάναμε όλη την τρέλα. Εμείς γκρεμίσαμε αυτή τη δημοκρατία. Δεν αναμίχθηκε καθόλου η CIA. Ούτε στον Γιωρκάτζη ούτε στον Ντενκτάς έστειλε χρήματα. Δεν διέταξε καθόλου να καθαριστούν οι κομουνιστές εδώ. Εμείς βάλαμε τη βόμβα στα... τεμένη Μπαϊρακτάρης και Ομεριγιέ. Εμείς βάλαμε τη βόμβα στο άγαλμα του Δράκου. Εμείς σκοτώσαμε τον Αϊχάν Χικμέτ. Εμείς ζητήσαμε την τροποποίηση του Συντάγματος.
Τι αμαρτία διέπραξαν οι καημένοι οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι; Ο Henry Kissinger. Είναι ένας αθώος άνθρωπος λουσμένος με το αμόλυντο νερό. Είναι γεμάτος ειρήνη, αδελφοσύνη και αγάπη. Έτσι; Ποιος είπε ότι εκείνος έδωσε τη διαταγή και για τη δεύτερη φάση της επιχείρησης; Ποιος είπε ότι είπε «πηγαίνετε να πάρετε την Αμμόχωστο και την Καρπασία»; Αν είναι να μοιραστεί το νησί, να μοιραστεί εντελώς. Στη μέση σαν καρπούζι! Ρωτήστε τους κύριους κουλτουριάρηδες, οι οποίοι λένε ότι «δεν υπάρχει δάκτυλος της Αμερικής στην Κύπρο». Μήπως υπάρχει αμερικανικός δάκτυλος αλλού; Στη Χιλή για παράδειγμα; Στην Αργεντινή; Στην Τουρκία; Στην Τυνησία, στο Ιράκ, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στη Συρία; Υπάρχει; Μέχρι σήμερα δεν το άκουσα αυτό από κανέναν τους. Ούτε έναν από αυτούς δεν είδα να λέει κάτι κακό για την Αμερική. Τι προφέσορες, τι ακαδημαϊκούς βγάλαμε. Σάμπως και είναι όλοι απόφοιτοι του Harvard οι ευλογημένοι! Υπάρχουν κάποιοι που σας λένε ότι αυτό το νερό είναι «νερό της ειρήνης». Υπάρχουν κάποιοι που λένε «αγαπάτε τον Ερντογάν». Υπάρχουν κάποιοι που λένε «μην αποκαλείτε κατοχική δύναμη την Τουρκία και μην τη θυμώνετε». Μην γίνεστε συγκρουσιακοί! Να είστε συναινετικοί! Δεχτείτε και τους αγωγούς με τους οποίους θα περάσει το αέριο από την Ανατολία! Δεχτείτε να είναι Τούρκοι η πλειοψηφία του πληθυσμού στον βορρά! Μην επιμένετε στην ελευθερία εγκατάστασης. Τι κλίμα είναι αυτό! Και δεν βρέχει κιόλας για να ξεπλυθούν και να φύγουν όλα αυτά. Όμως, είναι φθινόπωρο. Σε λίγο φεύγει και ο Οκτώβρης. Ακόμα είναι ζέστη. Ακόμα υπάρχουν κουνούπια. Πέφτουν σαν τα μαραμένα φύλλα και τα φύλλα της ελπίδας. Ακόμα και του κυρίου Άιντε του κόπηκε η φόρα. Τι να κάνω εγώ τώρα. «Θα ήθελα πολύ να έκανα λάθος», είχε πει ο Δάσκαλος Οζκέρ. Δεν έκανε καθόλου λάθος. Άραγε αν κοιμηθούμε και ξυπνήσουμε μετά από εκατό χρόνια, έτσι στην ίδια κατάσταση θα βρούμε αυτό το νησί και πάλι;
----------------------------------------------------------------------------------------
Ο Φιντέλ Κάστρο, τα είπε όλα: Η Μοσάντ πίσω από το ισλαμικό κράτος!
Και μίλησε 2 Σεπτέμβρη 2014, για ότι σήμερα είναι γνωστό σε όλους!
Tης Κούβας ο πρώην πρόεδρος Φιντέλ Κάστρο επιτέθηκε στο Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, τη Δευτέρα, λέγοντας ότι η Μοσάντ υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ ήταν πίσω από τη ριζοσπαστική ομάδα του ισλαμικού κράτους και τη σύγκρινε με των στρατιωτικών εκπροσώπων του ΝΑΤΟ και τα ναζιστικά SS. Σε μια στήλη που δημοσιεύθηκε στα κουβανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο πατέρας της κομμουνιστικής επανάστασης του νησιού επιτέθηκε επίσης στον γερουσιαστή των ΗΠΑ Τζον Μακέιν για την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή, αποκαλώντας τον «άνευ όρων σύμμαχο του Ισραήλ.""Ο κόσμος δεν έχει δει καμία αναβολή κατά τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, κάτω από την αυστηρή και απόλυτη ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, που αποφάσισαν ότι είχε έρθει η ώρα να εγκατασταθούν νικητές σε ό, τι είχε απομείνει από τα δύο μεγάλα έθνη (Ρωσία και Κίνα) ότι ... ο κοσμος είχε πραγματοποιήσει την ηρωική πράξη του βάζοντας τέλος στην ιμπεριαλιστική αποικιακή τάξη να επιβληθούν στον κόσμο από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες », είπε ο ηλικιωμένος ηγέτης 88 χρόνων. Κατηγόρησε τη Δύση του «κυνισμού» και είπε χαρακτηριστικά οτι εχει γίνει «ένα σύμβολο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής."Ξεχώρισε τον Μακέιν, τον 2008 Ρεπουμπλικανό προεδρικό υποψήφιο, λέγοντας ότι είχε υποστηρίξει τη Μοσάντ του Ισραήλ και «συμμετείχε μαζί με την εν λόγω υπηρεσία στη δημιουργία Ισλαμικού Κράτους, η οποία ελέγχει σήμερα ένα σημαντικό και ζωτικό τμήμα του Ιράκ και σύμφωνα με πληροφορίες το ένα τρίτο της Συρίας . "...
----------------------------------------------------------------------------------------
Μία 17χρονη κοπελίτσα γαζώθηκε με δεκαδες σφαίρες από Ισραηλινούς στρατιώτες επειδή κινήθηκε "ύποπτα"... Ούτε στις ειδήσεις, ούτε θρήνους από τους Je Suis Charlie και τους Antifa, ούτε συνθήματα στους τοίχους... Ούτε το όνομά της δεν αναφέρεται διότι αύριο θα έχει την ίδια τύχη και μία άλλη και μετά κι άλλη κι άλλη... Δυο γραμμές σε κάποιο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας και... τέλος.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Bashar Al Assad: «Είμαι έτοιμος να υποβάλω υποψηφιότητα στις εκλογές»!
Η δήλωση του προέδρου Assad, μεταφέρθηκε στo RT από τον βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας Alexander Yushchenko, που επισκέφθηκε τη Συρία -μαζί με άλλους βουλευτές- για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της Συρίας και συμπαράσταση στο λιοντάρι της Συρίας, τον πρόεδρο Assad.
Ο Ρώσος βουλευτής πρόσθεσε ότι «ο Assad εκτίμησε τον ρόλο της Ρωσίας κι ευχαρίστησε τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ρωσικής βουλής, τους ηγέτες των κομμάτων για όλη την υποστήριξη που δείχνουν υπέρ της Συρίας». Μετά την επίσκεψη του προέδρου της Συρίας στη Ρωσία και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Πούτιν, κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της ρωσικής βουλής μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, με ιατροφαρμακευτικό υλικό και παιδικές τροφές, ένδειξη της... ομόφωνης υποστήριξης του ρωσικού πολιτικού συστήματος.
Η αποικία Ελλάδα (ορολογία που δανείζομαι από τον υπουργο Νίκο Κοτζιά)κάνει εμπάργκο στη Συρία, δηλαδή δεν επιθυμεί να κάνει εξαγωγές η πατρίδα μας, δεν υπάρχουν ανάγκες στην εθνική μας οικονομία κι έτσι δεν πουλάει φάρμακα, τρόφιμα, αγροτικά προϊόντα, εργαλεία κ.α.π. μέχρι να "εκδημοκρατιστεί" η νόμιμη εκλεγμένη κυβέρνηση της φίλης χώρας και να εγκαθιδρυθεί ένα καθεστώς από τους υποστηριζόμενους από την "πολιτισμένη" δύση φονιάδες μισθοφόρους. Επίσης έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία, μέχρι να απομακρυνθεί -από τους φονιάδες "εκδημοκρατιστές- ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος Assad.
Επίσης, ο πρόεδρος Assad υπογράμμισε ότι οι κρίσεις στην Ουκρανία και τη Συρία, με τις όποιες διαφορές, έχουν τον ίδιο "αρχιτέκτονα". Και πως οι εθνικιστές της Ουκρανίας, όπως κι οι "εξεγερμένοι" μισθοφόροι στη Συρία, καθοδηγούνται από το ίδιο κέντρο (τη δύση). Ποια θα είναι η επόμενη τεράστια ήττα των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους στη Συρία; Σημειώστε... η αντιπολίτευση της Συρίας (κόμματα, βουλευτές που διαφωνούν με τη σοσιαλιστική -κατ' αυτούς- πολιτική του), δεν έχει βάψει με αίμα τα χέρια της. Τα σχήματα που κατασκευάζει στη Συρία η δύση, δεν μπόρεσαν να στρατολογήσουν ούτε έναν Σύρο πολιτικό, της αντιπολίτευσης στον Assad, ή υποστηρικτή του. Ούτε μία αποσκίρτηση... ούτε μία εξαγορά... παρά τις προσφορές εκατομμυρίων δολαρίων. Η Συρία δεν είναι Αίγυπτος!
Είναι να απορεί ο απλός, αλλά σκεπτόμενος πολίτης, πως η δύση, με τη συνδρομή τόσων χωρών της περιοχής και μυστικών υπηρεσιών -τις παρουσιάζουν ως ανίκητες, π.χ. Μοσάντ-, δεν μπόρεσαν να δουν αυτό που διαπιστωνει ένας απλός επισκέπτης στη Συρία (πριν την "αραβική άνοιξη"):μια φιλο-δυτική αντιπολίτευση, που όμως δεν συγκρούεται με τον πρόεδρο Άσαντ και απολαμβάνει τα κοινοβουλευτικά προνόμια, 18 θρησκευτικές μεινότητες -με μεγαλύτερη τους Ελληνορθοδόξους-, που στηρίζουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα τον Άσαντ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας να έχει ενσωματωθεί στη Λαϊκή Πολιτοφυλακή μαζί με τους Ασαντιστές του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπάαθ... Εδώ έχουμε την πολιτική, αλλά και στρατιωτική ήττα της πρώην μοναδικής υπέρδύναμης... Η "αραβική τους άνοιξη", έγινε βαρύς χειμώνας, ένα νέο Στάλινγκραντ για τη νέα τάξη. Έτσι, οι υποστηριζόμενοι από ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισραήλ, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ "εξεγερμένοι", ουδεμία σχέση έχουν με την αντιπολίτευση της Συρίας και πολεμούν με μισθοφόρους. Σε περίπτωση νέων εκλογών, θα έχουμε μια ακόμη τεράστια εκλογική νίκη του σοσιαλιστικού κόμματος Μπάαθ και του προέδρου Assad. Σημειώστε το αυτό...