Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Τριτη 27 Οκτωβριου 2015


ΠΟΛΩΝΙΑ
Στην τρίτη θέση, εμφανίζεται το λαϊκίστικο ακροδεξιο κόμμα Κukiz'15, από το όνομα του τραγουδιστή Πάβελ Κούκιζ, με 8,8% και 42 εδρες και ακολουθούν το νεοφιλελεύθερο κόμμα Nowoczesna (Μοντέρνο) με 7,6% και 27 εδρες, ο συνασπισμός της Ενωμένης Αριστεράς (ZL), σοσιαλδημοκράτες που συμμετέχουν στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών πήρε 7,5%, αλλά δεν μπαίνει στη Βουλή (το όριο για συνασπισμούς ήταν 8% και για μεμονωμένα κόμματα 5%). Στη Βουλή μπαίνει το χριστιανοδημοκρατικο Αγροτικό κόμμα PSL με 5,1% και 17 εδρες, τωρινός σύμμαχος των νεοφιλελευθέρων του PO, ενώ δεν μπαίνει το κόμμα ΚΟRWIN του φασιστοειδούς ευρωβουλευτή Γιάνους Κόρβιν - Μίκε που πηρε 4,76%.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ
Μεγάλη νίκη στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γουατεμάλα πέτυχε την Κυριακή, με 68%, ο 46χρονος Τζίμι Μοράλες, του κεντροδεξιούΜετώπου Εθνικής Σύγκλισης (FCN), πρώην κωμικός ηθοποιός, τηλεοπτικός αστέρας και επιχειρηματίας. Ο Μοράλες προέρχεται από το κόμμα του προηγούμενου Πρόεδρου, Οτο Πέρες Μολίνα, γνωστού αντιδραστικού πολιτικού, πρώην στρατιωτικού, με συμμετοχή στα δικτατορικά καθεστώτα, ο οποίος τώρα είναι υπόδικος με κατηγορίες διαφθοράς. Ο Μοράλες νίκησε τηνΣάντρα Τόρες, υποψήφια του κεντροαριστερού κόμματος Εθνική Ενότητα για την Ελπίδα, που πήρε 32,57%.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ξέρεις τι είναι να περιμένεις να μπουν στον λογαριασμό της κάρτας σίτισης 70 κωλοευρώ, για να ψωνίσεις τα απαραίτητα για τη διατροφή σου ή και της οικογένειάς σου, κι αυτά να τα έχει δώσει η κυβέρνηση στους "δανειστές"; Και να σου λένε πως θα μπουν αυτή τη βδομάδα; Μέχρι τότε τι θα τρώει αυτός ο κόσμος, ρε Τσακαλώτε; Ρε Σταθάκη, έχεις καμιά ιδέα; Ή μήπως να το ρίξω στον "λαϊκισμό" και να σας ρωτήσω και τους δυο πόσα ξόδεψε ο καθένας σας για Σαββατοκύριακο; Δεν ντρέπεστε, λίγο; Χορτάτοι εσείς, παίζετε με την πείνα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που έτυχε οι μπαμπάδες τους να μην είναι εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες;
------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν είναι "του ποιοτικού" η Πάολα, δεν θα κληθεί ποτέ να τραγουδήσει σε Φεστιβάλ αριστερού κόμματος και πολύ σωστά, Αλλά αυτή η γυναίκα, γεννημένη στη φτώχεια, που όταν χρειάζεται μοιράζεται το μεροκάματό της με τους συνεργάτες της, έδωσε την απάντηση -σε συνέντευξή της στον "Ενικό"- στον ψαγμένο και ποιοτικό Χρήστο Θηβαίο: "Δεν θα μπορούσα να μιλήσω τόσο σκληρά, είναι λίγο σκληρό αυτό. Μπορεί όντως να είχε συμβεί, να συμβαίνει, να μπορεί να επιβιώσει κάποιος με πέντε παξιμάδια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι έτσι. Ο καθένας έχει την άποψή του. Εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ και άσχετα αν μπορεί να συμβαίνει. Και με στενοχωρεί πάρα πολύ το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με πέντε παξιμάδια".
-----------------------------------------------------------------------------------------
Σου παίρνουν το σπίτι και ψήφισες τη δεύτερη φορά ΣΥΡΙΖΑ Τι λες;
Α) Τον ήπια Β) Είμαι μαλάκας Γ) Μα και οι άλλοι ήταν χειρότεροι Δ) Τι να κάνει και το παιδί; (ο Αλέξης)
----------------------------------------------------------------------------------------
Η κρυφή ατζέντα του Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας
27 Οκτωβρίου 2015 07:11
ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ - ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Από την πρώτη στιγμή των διαπραγματεύσεων ο Σόιμπλε και το Βερολίνο είχαν ποντάρει στην αποτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και ήξεραν πολύ καλά ότι το πρόγραμμα του τρίτου μνημονίου δεν πρόκειται να «βγει» ποτέ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. απλά τους επιβεβαιώνει. Οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και η υποχωρητικότητα των κυβερνώντων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε: να οδηγηθεί η χώρα γονυπετής στην έξοδο από το ευρώ. Είναι προφανές ότι αργά ή γρήγορα, ενδεχομένως μέσα στους πρώτους μήνες του 2016 ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να ομολογήσει στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα του τρίτου μνημονίου δεν βγαίνει. Η απάντηση των δανειστών είναι κάτι παραπάνω από προδιαγεγραμμένη. Θα μας δείξουν την έξοδο όπως την επιθυμούσε από την αρχή της διαπραγμάτευσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Το σενάριο της απόλυτης επικυριαρχίας των δανειστών το είχαμε επισημάνει. Παρόλα αυτά οι κυβερνώντες αρνούνται να δουν κατάματα την αλήθεια και εξακολουθούν ακόμα και τώρα να ελπίζουν ότι οι δανειστές θα δείξουν κάποια στιγμή επιείκεια. Μάταια. Η κρυφή ατζέντα του Σόιμπλε είναι σε εξέλιξη και δεν μπορεί κανείς πλέον να την ανακόψει, όπως πολύ εύστοχα επισημαίνει σε άρθρο.
Είναι μια πρόσφατη στιχομυθία μεταξύ του κ. Βαρουφάκη και του “κυρίου” Σόιμπλε. “Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμοστεί, θα αποτύχει” του επισημαίνει ο Βαρουφάκης. Και ο Σόιμπλε απαντάει: “Γι’ αυτό σχεδιάστηκε, για να αποτύχει”. Αυτή η απάντηση υποδηλώνει ότι υπάρχει ένας κρυφός σχεδιασμός, μια “κρυφή ατζέντα” εκ μέρους της Γερμανίας, την οποία η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης όχι μόνον γνωρίζει, αλλά και την έχει αποδεχτεί. Όλη η τακτική που ακολουθεί καθιστά ολοφάνερο το γεγονός αυτό. Στις 13.7.2015, ο οιονεί πρωθυπουργός της Ελλάδος αποδέχτηκε και υπέγραψε ένα βαρύτατο πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας, το Τρίτο Μνημόνιο. Όλοι όσοι το συναποφάσισαν γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα αυτό “δεν βγαίνει”, δηλαδή δε θα μπορέσει να εφαρμοστεί. Τότε ποια η σκοπιμότητά του και ποιο το επόμενο βήμα -η κρυφή ατζέντα - που έχουν σχεδιάσει για μας, χωρίς εμάς.
Στόχος η μεγάλη, γρήγορη Αρπαχτή Το Τρίτο Μνημόνιο σχεδιάστηκε για να αποτελέσει, στην πρώτη του φάση η οποία και θα εκτελεστεί τάχιστα, τη μεγάλη γρήγορη Αρπαχτή: Επί της κοινής μας περιουσίας, που δημιουργήθηκε από το περίσσευμα του κόπου και του μόχθου των πατεράδων μας ¬λιμάνια, αεροδρόμια, φιλέτα γης, δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια, τα πάντα! Επί μισθών, συντάξεων, άμεσων και έμμεσων (Φ.Π.Α.) φόρων Επί της τρύπιας πλέον τσέπης τού Έλληνα πολίτη για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι ελληνικές Τράπεζες! Και, κάτι πιο τραγικό για τον μεροκαματιάρη Έλληνα που κατάφερε να έχει ένα μικρό τραπεζικό κομπόδεμα, ίσως μια αρπαχτή σ’ αυτό το κομπόδεμα κατά 20¬30¬40%, όπου τους κάτσει. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα αποτελεί μια γιγαντιαία κλοπή με τη βούλα του Νόμου, όπως εξ’ άλλου όλες οι άλλες “κλοπές” με θύματα εμάς, μέχρι τώρα. Επί των δημοσίων αγαθών και παροχών (πρώτα περικοπές και μετά ιδιωτικοποίηση) που το λεγόμενο “Κράτος” προσφέρει στους πολίτες του, λόγω των φόρων που εισπράττει: υγείας, παιδείας, πολιτισμού, άμυνας, πρόνοιας για πολίτες με ιδιαίτερες ανάγκες κ.α. Όπως με περίσσευμα κυνισμού δήλωσε πριν λίγες μέρες η “κυρία” Μέρκελ, σχεδιάζουν αρπαχτή του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος ¬από τα πετρέλαια ως τα σπάνια στοιχεία όπως το όσμιο. Επί πλέον σχεδιάζουν διχοτόμηση του Αιγαίου, απώλεια της Θράκης και ποιος ξέρει τι άλλο. Τελευταίος απροκάλυπτος εκβιασμός, γι’ αυτό και ο πλέον κυνικός: αν θέλετε ελάφρυνση του χρέους, κρατήστε στην Ελλάδα όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Έτσι είναι... όποιος έμαθε να “σκύβει” για να σηκώσει από κατάχαμα “ένα Ευρώ”, (το γυαλιστερό καθρεφτάκι, χωρίς κανένα αντίκρυσμα σε χρυσό, που αύριο ίσως ραγίσει έως διαλύσεως), πουλώντας το άγιο χώμα της πατρίδας του, οι επικυρίαρχοι τον λιώνουν χωρίς κανένα δισταγμό ή έλεος.
Μετάβαση στη “δραχμή”, σχεδιασμένη σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα Αφού προχωρήσει για ένα εύλογο διάστημα η μεγάλη Αρπαχτή, τότε το Ευρω-διευθυντήριο με τα εδώ συνεταιράκια του θα εμφανίσουν το επόμενο τελειωτικό χτύπημα κατά της Ελλάδος: τη μετάβαση σε δραχμή (ή όπως αλλιώς ονομάσουν αυτό το δήθεν “εθνικό νόμισμα”), υπό το καθεστώς της απόλυτης επικυριαρχίας τους επί της πατρίδος μας. Ακροθιγώς αναφέρω, επειδή το θέμα είναι πολύ μεγάλο και πολύ σοβαρό, ότι σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε την υποχρέωση να αποπληρώνουμε (ες αεί!) ένα μη βιώσιμο, απεχθές, παράνομο και ψευδές χρέος (παρά την τυχόν προσχηματική μείωση των δόσεων αλλά αύξηση του χρόνου αποπληρωμής του!) σε ένα ακριβό νόμισμα, το Ευρώ. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορεί ένα άλλο “ευτελές” νόμισμα, ίσως σε πλαστική μορφή, με συνοδευτικούς Νόμους και αρχική υποτίμηση έναντι του Ευρώ που οι επικυρίαρχοι θα έχουν αποφασίσει, κατά τα συμφέροντα τους. Ακυρώνεται έτσι η στάση πληρωμών του χρέους, ώστε οι δανειστές να υποχρεωθούν να το ελαχιστοποιήσουν. Ακυρώνεται η ελπιδοφόρα Σεισάχθεια, ¬ο μηδενισμός των χρεών όλων των Ελλήνων. Ακυρώνεται η ανάπτυξη των παραγωγικών δομών της Ελλάδος σύμφωνα με εθνικό σχεδιασμό και προς όφελος όλου του λαού της. Ακυρώνεται το πέρασμα των Τραπεζών σε Δημόσιο έλεγχο. Όλα αυτά είναι επιβεβλημένο να συμβούν, αν μεταβούμε σε δικό μας νόμισμα με δική μας Εθνική πρωτοβουλία, όπως μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα, ώστε η πατρίδα μας να ευημερήσει και όχι να δυστυχήσει ακόμα περισσότερο. Η λογική στην οποία βασίζεται το συμπέρασμα περί κρυφού σχεδιασμού είναι η “κοινή” και απλή. Το τρίτο μνημόνιο, εφ’ όσον δεν βγαίνει, θα χρειαστεί να ακολουθηθεί από ένα τέταρτο. Και δε θα υπάρχει κόμμα, ούτε καν ο συνασπισμός όλων των κομμάτων της τωρινής Βουλής, που θα μπορεί να φέρει ένα τέταρτο μνημόνιο, χωρίς να εξεγερθούν οι Έλληνες. Εκεί συνεπώς τα πράγματα κολλάνε. Ακριβώς τότε, θα έρθουν οι επικυρίαρχοι δήθεν ως σωτήρες, αλλά στην πραγματικότητα ως άλλοι Δαναοί, να μας φέρουν “δώρο” το εθνικό νόμισμα, ώστε να ανακουφιστούν οι Έλληνες, τουλάχιστον στις στοιχειώδεις εσωτερικές ανάγκες τους και οι επικυρίαρχοι να συνεχίσουν ανενόχλητοι τη λεηλασία της Ελλάδος.
Η λυσσαλέα -τότε- προπαγάνδα Επί πλέον η λυσσαλέα προπαγάνδα των επικυρίαρχων θα κραυγάζει προς όσους θέλαμε εθνικό νόμισμα: “Σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσατε...Έγινε αυτό που θέλατε, συνεπώς δεν έχετε κανένα λόγο να αντιτίθεστε...” Και άντε να πείσουμε τότε -αργά πια- το λαό ότι δεν είμαστε ελέφαντες, αλλά είμαστε εκείνοι που γνωρίζαμε -αλλά δεν είχαμε την πρό-νοια και τον κατάλληλο “λόγο” να πείσουμε έγκαιρα όλους τους συμπολίτες μας- ότι για να πετύχει το εθνικό νόμισμα πρέπει να σχεδιαστεί και να συνοδευτεί από πολλές άλλες αποφάσεις. Τέτοιες, που μόνον γνήσιοι Έλληνες, οι οποίοι αγαπούν την πατρίδα τους και το λαό της, μπορούν να πάρουν και όχι “κατακτητές” ανθέλληνες και ντόπιοι προδότες. Και “εκεί που μας χρωστάνε θα μας πάρουνε και το βόδι”, αν δεν αφ-υπνιστούμε άμεσα όλοι οι πολιτικοί και κοινωνικοί σχηματισμοί που αντιπαλεύουμε το Σύστημα και όλος ο ελληνικός λαός. Διαφορετικά θα τρέχουμε ασθμαίνοντας -ως συνήθως- να νικήσουμε τις εξελίξεις, αφού έχουν συμβεί. Και χωρίς καθόλου να τις έχουμε προβλέψει, ώστε να προετοιμαστούμε για νικηφόρο πόλεμο. Έλληνες, όλοι στον αγώνα με το όπλο της γνώσης “παρά πόδας” Ας μη μας πιάσουν, λοιπόν, στον ύπνο και κατά την τελευταία, αποφασιστική επιδρομή που ετοιμάζουν εναντίον του παρόντος μας και του μέλλοντος πολλών γενεών Ελλήνων, συνεπώς εναντίον της ύπαρξής μας ως Έθνους Ελλήνων. Και ποια είναι η καλύτερη προετοιμασία για ένα νικηφόρο πόλεμο; Είναι η πλήρης και βαθιά (προ)γνώση όλων των πιθανών εκδοχών της επίθεσης και η μετάδοσή της στο λαό, ώστε να αναπτύξει πνεύμα έγκαιρης και τελεσφόρου αντίστασης. Πού είναι το συμφέρον μας να πάμε και πού θέλουν να μας οδηγήσουν -και ήδη μας οδηγούν- προς το συμφέρον τους. Αυτά τα δύο πρέπει συνεχώς να αντιπαρατίθενται, πλήρως στοιχειοθετημένα, από τους γνώστες. Χωρίς ψηφοθηρικές επιδιώξεις, επειδή σε αυτήν την περίπτωση ο πολίτης δυσπιστεί -πάντα δυσπιστούσε, αλλά τώρα η δυσπιστία χτύπησε κόκκινο- κι ας του λέγονται οι πιο μεγάλες αλήθειες. Μόνον έτσι ο λαός, όλοι εμείς, θα αναπτύξουμε αγωνιστικό και ενωτικό Πνεύμα, που τόσο μας λείπουν! Έχω πειστεί πως, αν πρόκειται να διασωθεί η Ελλάδα, θα διασωθεί από τον ίδιο το λαό της και όχι από κόμματα. Σε λίγο θα τα μεταβάλλει όλα σε ξέφτια και “αποκόμματα”. Μέλλον θα έχουν μόνο όσοι πολιτικοί σχηματισμοί το κατανοήσουν αυτό και δράσουν “υπό” τον λαό, μην επιχειρώντας ούτε να ψηφοθηρήσουν ούτε, πολύ περισσότερο, να τον ποδηγετήσουν σύμφωνα με τα “ψιλά γράμματα” της ιδεολογία τους. Οι τελευταίες εκλογές έδειξαν ότι η εποχή των κομμάτων τείνει προς τη δύση της, με τελευταία αναλαμπή τον ΣΥΡΙΖΑ -και το 20 % που κατάφερε να ξεγελάσει επί του συνόλου των Ελλήνων. Εμπρός, όλοι οι αληθινοί Έλληνες “μια γροθιά”, όλοι “Ένα Μέτωπο”, να σώσουμε την πατρίδα μας. Και θα βρούμε τον τρόπο!
----------------------------------------------------------------------------------------
Το πλαστικό χρήμα και η κοινωνία των 2/3
13 Οκτωβρίου 2015 08:07
Δυστυχώς παρά τις πολιτικές διαβεβαιώσεις και της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, η ανάκαμψη καρκινοβατεί εδώ και επτά χρόνια. Οι επενδύσεις παρά την θεαματική αύξηση των κερδών των πολυεθνικών και τη μείωση του εργατικού κόστους δεν έρχονται... Η ανεργία, η ανισότητα, η μιζέρια και η φτώχεια συνθέτουν το σύγχρονο κοινωνικό ζήτημα και αποκαλύπτουν ότι η «κοινωνία των 2/3» δεν αποτελεί πρόσκαιρο φαινόμενο... Η «κοινωνία των 2/3» ήρθε για να μείνει. Οι υπάρχουσες μορφές ελέγχου της οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής και επικοινωνιακής ισχύος σπρώχνουν στο περιθώριο -ουσιαστικά εκτός κοινωνίας- μια αυξανόμενη μερίδα του πληθυσμού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έλαβε το τελευταίο διάστημα, δυο φορές τη λαϊκή εντολή υποσχόμενη την κατάργηση των μνημονίων, την εκδίωξη της τρόικας, την αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την απόδοση της 13ης σύνταξης σε όσους έπαιρναν έως 700 ευρώ, την επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη διενέργεια διεθνούς διασκέψεως για το χρέος, το δωρεάν ρεύμα για τους Έλληνες που δεν έχουν να πληρώσουν, τη δωρεάν και άμεση πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες του ΕΣΥ. Αντ ΄αυτών η «αριστερόστροφη» κυβέρνηση προχωρά πάνω στα βήματα που χάραξαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις υπηρετώντας τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που επιβάλει η παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση που στήθηκε από την «Ελίτ Εξουσίας» μετά το Μάαστριχτ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. τιμωρεί την ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα με ολομέτωπη επίθεση κατά των ιδιοκτητών ακινήτων. Ο Αλέξης Τσίπρας που παρακινούσε τους πολίτες να μην πληρώσουν το χαράτσι του Βενιζέλου και τον ΕΝΦΙΑ του Στουρνάρα, μονιμοποιεί τον φόρο σε οριζόντια βάση. Ετοιμάζει νέο σφοδρό χτύπημα για όλες τις συντάξεις βάζοντας «ταβάνι» τα 1.000 ευρώ. Προχωρά σε αυξήσεις στο καλάθι της νοικοκυράς, αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, προκαταβολή φόρου 100% στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυξήσεις στον ΦΠΑ στα νησιά, άνοδο στα ηλικιακά όρια για συνταξιοδότηση και 25% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αν αυτό δεν είναι «καταδρομική» επίθεση με απώτερο σκοπό τον αφανισμό της μεσαίας τάξης, τότε πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί; Η κοινωνία των 2/3 όπου η συγκέντρωση του πλούτου μεταφέρεται στο 1/3 και τα υπόλοιπα 2/3 ζουν κάτω από το όριο της εξαθλίωσης είναι η θλιβερή πραγματικότητα, ο οδυνηρός μετασχηματισμός που ζούμε αυτή την περίοδο. Το τέχνασμα του πλαστικού χρήματος είναι βεβαίως το τελειωτικό χτύπημα, αφού οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες θα «κινούνται» με πιστωτικό χρήμα, δηλαδή με υποσχετικές μισθών και συντάξεων, σε αντίθεση με τους πολύ πλούσιους που θα συγκεντρώσουν στους λογαριασμούς τους την πραγματική αξία του χρήματος. Όλο αυτό το σχέδιο, δεν είναι κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αφού το ζούμε όλοι μας σε καθημερινή βάση. Το status quo έχει αποφασίσει να βάλει φραγμό στην άνοδο της μεσαίας τάξης η οποία διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στις πολιτικές και στις κοινωνικές εξελίξεις των μεταπολεμικών δεκαετιών. Τα «παιδιά της μεσαίας τάξης» δεν πρέπει πλέον να ανέρχονται στα ύπατα αξιώματα και στις θέσεις - κλειδιά της γραφειοκρατίας του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού. Γι' αυτό το λόγο έχει αποφασιστεί και ο αποκλεισμός τους από την ιδιωτική εκπαίδευση. Άλλωστε στην πολιτική τίποτα δεν γίνεται τυχαία... και αυτό είναι κανόνας. Οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι και το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ για αναδιανομή του πλούτου και για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό αποδείχθηκε απλά μια επικοινωνιακή φιέστα. Όπως έχουμε ήδη επισημάνει r, η εισαγωγή του πλαστικού χρήματος στις καθημερινές συναλλαγές των μισθωτών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών δεν είναι τίποτα άλλο από παγίωση των capital controls!!! Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο δεν θα παταχθεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή στα υψηλά κλιμάκια, αλλά αντίθετα η αγορά θα συρρικνώνεται συνεχώς, οι τράπεζες θα κερδίζουν από την προμήθεια των συναλλαγών και οι εταιρείες που πουλάνε τα μηχανάκια συσκευών χρέωσης καρτών (POS) θα θησαυρίσουν. Άραγε ποιον μπορούν να πείσουν οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών ότι οι πιστωτικές κάρτες μπορούν να λύσουν τα προβλήματα της σίτισης, της ένδυσης, της ιατρικής περίθαλψης, της ανεργίας; Η κυβέρνηση ακροβατεί και οδηγεί το λαό σε επικίνδυνα μονοπάτια με τις υποδείξεις των δανειστών... Επιμένει στη λογική του πλαστικού χρήματος ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να απαιτήσει το ΦΠΑ που χάρισε η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου σε πολυεθνικές εταιρείες, στις εταιρείες των Γερμανών που επί σειρά ετών λυμαίνονταν τα δημόσια έργα. Θα μπορούσε κάλλιστα να αναζητήσει τους φόρους από τα δισεκατομμύρια των μαύρων χρημάτων που διακινήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και τα οποία καταγράφονται στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ και στις άλλες λίστες που έχουν κιτρινίσει στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών. Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε για έναν και μόνο λόγο: Η Ελλάδα έχει εδώ και χρόνια χάσει την εθνική της αυτοδιάθεση και δεν εννοώ το national self-determination. Η Ελλάδα έχει χάσει το δικαίωμα - ως πολιτική οντότητα - να αποφασίζει δια μέσω του λαού της, αυτοδύναμα, για το διεθνές στάτους της επικράτειάς της.
----------------------------------------------------------------------------------------
Μουζάλας: Μας ζήτησαν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης τερατούργημα - Τι είπε για τα 5,9 εκατ. της ΕΕ
26 Οκτωβρίου 2015 21:50
Στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας εμφανίστηκε ικανοποιήμενος για όσα πέτυχε η ελληνική πλευρά. Αναφερόμενος στο επίμαχο δημοσίευμα του Spiegel με βάση το οποίο ετοιμαζόταν «στρατόπεδο προσφύγων στην Ελλάδα, 50 έως 60.000 θέσεων», ο Γιάννης Μουζάλας είπε: «Προλάβαμε να προετοιμαστούμε. Τέτοια στρατόπεδα στον κόσμο δεν υπάρχουν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και μετά. Υπάρχει ένα στην Ιορδανία και λειτουργεί πάρα πολύ κακά». Εν τέλει τι πέτυχε η ελληνική πλευρά; Σύμφωνα με τον Γιάννη Μουζάλα: «Κρατάμε το πρόγραμμα που πριν από ένα μήνα είχαμε καταθέσει στην ΕΕ και το οποίο περιλαμβάνει 7.000 hot spots στα νησιά, περίπου 3.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας που έχουμε σε διάφορες δομές στην Αθήνα και είχαμε αναλάβει την υποχρέωση ότι μαζί με τον ΟΗΕ θα φτιάξουμε δύο χώρους προσωρινής φιλοξενίας όπου θα μπορούν να κρατήσουν 10.000 άτομα ο καθένας, έναν στη Βόρειο Ελλάδα και έναν στη Νότιο Ελλάδα. Ανάλογα με τους πόρους και τις οικονομικές δυνατότητα, μπορούμε να τα “σπάσουμε” σε μικρότερα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα δούμε στην πορεία». «Γυρίσαμε από μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση και θεωρούμε ότι είχαμε θετικά αποτελέσματα και όσον αφορά στην απόσπαση υποσχέσεων και όσον αφορά στην απόκρουση επικίνδυνων απόψεων για τη χώρα», δήλωσε επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Παράλληλα, όπως επισήμανε ο Μουζάλας, «ζητήθηκε από την Ελλάδα να δημιουργήσουμε ένα χώρο φιλοξενίας προσφύγων, ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης-τερατούργημα 50.000 - 60.000 θέσεων. Τέτοια στρατόπεδα στον κόσμο δεν υπάρχουν μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Αυτή τη θέση την προβάλαμε με επιτυχία. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες και πετύχαμε». Οι 30.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας που εγκρίθηκαν εξήγησε, δε, ότι βασίζονται στον προηγούμενο σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης και αφορούν στις 7.000 θέσεις σύντομης φιλοξενίας στα hot spots των νησιών, στις 3.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας στην Αθήνα που ήδη υπάρχουν, αλλά και στη δημιουργία ως το τέλος του χρόνου δύο νέων χώρων προσωρινής φιλοξενίας χωρητικότητας 10.000 ατόμων ο καθένας. Οι χώροι αυτοί θα δημιουργηθούν ο ένας στη Βόρεια Ελλάδα και ο άλλος στην Αττική, ενώ όπως επισήμανε ο κ. Μουζάλας το υπουργείο βρίσκεται σε αναζήτηση των χώρων αυτών. «Έχουμε καλή συνεργασία με τους δήμους αλλά έχουμε και αντιδράσεις», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα μπορεί αντί για δύο χώρους να δημιουργηθούν περισσότεροι με μικρότερη χωρητικότητα. Σχετικά με την επιδότηση ενοικίου για 20.000 άτομα, ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε το πρόγραμμα «θετικό, φιλικό προς τους πρόσφυγες και ανταποδοτικό προς την κοινωνία με τη λογική ότι θα δίνονται χρήματα για κενά σπίτια». Ξεκαθάρισε ακόμα ότι αφορά σε προσωρινή φιλοξενία μέχρι να γίνει η μετεγκατάσταση των προσφύγων, ότι το ενοίκιο θα επιδοτείται από τον ΟΗΕ και ότι θα βασιστεί σε ανάλογο πρόγραμμα που εφαρμόζει ο ΟΗΕ και σε άλλες χώρες. Ο κ. Μουζάλας στάθηκε ιδιαίτερα και στο γεγονός ότι «αποκρούσαμε την πρόταση για κοινή φύλαξη των χερσαίων συνόρων με ευρωπαϊκές δυνάμεις και με δυνάμεις όμορων χωρών. Αποφασίστηκε δηλαδή ότι τα σύνορά μας θα συνεχίσουν να φυλάσσονται από το στρατό και την αστυνομία μας, η δε Frontex θα είναι μακριά από τα σύνορα και θα ασχολείται με την ταυτοποίηση και την καταγραφή των προσφύγων». Εξάλλου, χαρακτήρισε επιτυχία το γεγονός ότι στα συμπεράσματα της άτυπης συνόδου συμπεριλήφθηκε και ο όρος «διαδρομή ανατολικής Μεσογείου», «κάτι το οποίο σημαίνει ότι παύει να βάζει την Ελλάδα στο στόχαστρο», καθώς και ότι γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην Τουρκία. «Ήταν πολύ δύσκολη συνεδρίαση γιατί εμείς ήμασταν ο στόχος και γινόταν προσπάθεια να περάσει ότι οι ροές θα ελεγχθούν από την Ελλάδα. Περιλάβαμε την Τουρκία, καταδείξαμε ότι η πόρτα είναι η Τουρκία και αυτά είναι προϊόντα μεγάλης διαπραγμάτευσης», τόνισε. Αναφορικά με τη χρηματοδότηση, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει σχεδιασμό για πλήρη έκτακτη χρηματοδότηση σχετικά με τις θέσεις φιλοξενίας και τη μετεγκατάσταση, προσθέτοντας ότι το ποσό των 5,9 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν για τα hot spots και τη μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στην Αθήνα «δεν είναι αρκετό». Για τη μετεγκατάσταση παρατήρησε ότι η πρώτη από την Ελλάδα θα γίνει μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου στο Λουξεμβούργο και θα αφορά σε περίπου 30 άτομα. Επίσης, το υπουργείο αναζητά νέους προσωρινούς χώρους στην Αθήνα για την προφύλαξη των προσφύγων από τις καιρικές συνθήκες ώστε να επιστραφούν το Γαλάτσι και το Ελληνικό. Σημειώνεται τέλος, ότι ο αναπληρωτής υπουργός θα επισκεφθεί αύριο τη Λέσβο και τη Χίο για τη χωροθέτηση των hot spots. Κάνοντας αυτοκριτική ο ίδιος κατέληξε: «Με τις υπερβολικές ροές τα συστήματα στα νησιά αποδείχθηκαν ανεπαρκή. Οι άνθρωποι που έπρεπε να βοηθηθούν δεν εισέπραξαν αυτό που δικαιούνται. Γι' αυτό πάω αύριο στα νησιά».
------------------------------------------------------------------------------------------
Μουζάλας: Θα προσπαθήσουμε να μην γίνουν μόνιμες οι 50.000 θέσεις φιλοξενίας
26 Οκτωβρίου 2015 12:05
Η ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μην γίνουν μόνιμες οι 50.000 θέσεις φιλοξενίας που θα πρέπει να δημιουργήσει στα εδάφη της, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Ο κ. Μουζάλας τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως το ζήτημα «είναι θέμα δυναμικής», όμως διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να διαβεβαιώσει πως η Ελλάδα δεν θα χάσει κάποιες μάχες στην πορεία. Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως στη μίνι - Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών η Ελλάδα κατάφερε να αποκρούσει αξιώσεις των εταίρων για τη δημιουργία ενός «γκέτο» 60.000 ανθρώπων στην Αττική και για συμμετοχή της Frontex στη φύλαξη των ελληνικών συνόρων. Επισήμανε πως η κυβέρνηση πέτυχε στον αντίποδα την υλοποίηση της πολιτικής που είχε ήδη συμφωνηθεί, η οποία προβλέπει θέσεις φιλοξενίας σε κέντρα υποδοχής, συν 20.000 θέσεις επιδοτούμενων ενοικίων, και διασφάλισε πως η προστασία των συνόρων θα γίνεται μόνο από ελληνικές δυνάμεις. Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας είπε πως η Αθήνα πέτυχε να συνδέσει τη δημιουργία των θέσεων φιλοξενίας με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προσέθεσε, δε, πως οι 30.000 θέσεις σε κέντρα υποδοχής θα είναι δυνατό να δημιουργηθούν έως το τέλος του έτους, μόνο εφόσον οι Βρυξέλλες προσφέρουν τους απαραίτητους πόρους, καθώς διαφορετικά αυτό το χρονοδιάγραμμα «δεν είναι ρεαλιστικό». Οι ακριβείς τοποθεσίες όπου θα κατασκευαστούν οι εν λόγω χώροι φιλοξενίας δεν έχουν επιλεγεί και αναζητούνται, όμως τα έργα θα γίνουν σε Αττική και Μακεδονία, προσέθεσε ο κ. Μουζάλας. Ο αναπληρωτής υπουργός επαναβεβαίωσε πως βασικός άξονας της ελληνικής πολιτικής για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης είναι οι πρόσφυγες να καταγράφονται στην Τουρκία και να διαμοιράζονται στην Ε.Ε. απευθείας από εκεί, χωρίς να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι ο εν λόγω στόχος είναι «δύσκολος».
---------------------------------------------------------------------------------------
Θέλουν να κάνουν το ΟΑΚΑ στρατόπεδο συγκέντρωσης;
27 Οκτωβρίου 2015 09:52
Τεράστια αναστάτωση αναμένεται να προκαλέσει το σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατραπεί το Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας σε μόνιμο χώρο στέγασης και φιλοξενίας προσφύγων. Στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας, το οποίο είναι και το μοναδικό σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει στρέψει το βλέμμα της η κυβέρνηση σαν λύση για τη στέγαση χιλιάδων προσφύγων από αυτούς που καταφτάνουν καθημερινά στη χώρα, όπως σημειώνει σήμερα Τρίτη (27/10) δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Goal», ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί μια από τις επιλογές που εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να διαμορφωθεί ανάλογα και σε μόνιμη βάση πλέον να φιλοξενεί περί τους 5.000 πρόσφυγες. Όπως σημειώνει το άρθρο, ήδη το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel άφησε να εννοηθεί σε δημοσίευμά του ότι ένα κέντρο προσφύγων θα δημιουργηθεί σε πρώην αθλητική εγκατάσταση που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Στο γερμανικό άρθρο, που δεν αναφέρεται συγκεκριμένα η εγκατάσταση, υπολογίζεται φιλοξενία μέχρι και 50.000 ατόμων. «Από την κυβέρνηση μιλούν για 5.000 άτομα στο ποδηλατοδρόμιο και τα υπόλοιπα διάσπαρτα σε ανάλογες χιλιάδες, σε άλλους τόπους της Αθήνας», σημειώνει το «Goal» και συμπληρώνει ότι «στη διοίκηση του ΟΑΚΑ, εκεί όπου ανήκει δηλαδή το ποδηλατοδρόμιο, έχει φτάσει μια κάποια πληροφόρηση (προφορική ή γραπτή παραμένει ακόμα άγνωστο), για την παραχώρηση του ποδηλατοδρομίου που μάλιστα είναι το μοναδικό σε όλη τη χώρα». Όπως τονίζει το δημοσίευμα, οι φήμες για χρήση του χώρου και μετατροπή της έκτασης σε στρατόπεδο προσφύγων έχουν θορυβήσει τόσο τη διοίκηση του ΟΑΚΑ όσο φυσικά και την ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας, ενώ την απειλή νιώθουν και άλλα αθλήματα που φιλοξενούνται σε κοντινούς χώρους. Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη, έκτακτη μίνι Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, η Ελλάδα δέχθηκε τη δημιουργία κέντρων καταγραφής προσφύγων στην Ελλάδα, με δυνατότητα εξυπηρέτησης 50.000 ατόμων.
----------------------------------------------------------------------------------------
Με τις δηλωσεις της Παολα για το Θηβαιο θυμηθηκα κατι που ειχαν πει οι Κατσιμιχαιοι παλιοτερα. Αν πας ειπαν, σ εναν εντεχνο και του ζητησεις ενα χιλιαρικο θα σε πεταξει εξω με τις κλωτσιες,αν πας ομως σ ενα σκυλα, αυτος θα σου δωσει και το παντελονι του
------------------------------------------------------------------------------------
Το φετινό θαύμα του Αγίου Δημητρίου, ανήμερα στη γιορτή του! Νεκραναστήθηκε η ΔΕΛΤΑ και την έπεσε στους αντιεξουσιαστές που αποπειράθηκαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία των ΑΝΕΛ! Αν και μόλις νεκραναστημένα, τα πάνοπλα φασιστοειδή και βία χρησιμοποίησαν και προσαγωγές έκαναν. Μεγάλη η χάρη του Αγίου!
----------------------------------------------------------------------------------------
Ο Χ. Ξηρός μηνύει εισαγγελέα και διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας καταγγέλλοντας βασανιστήρια
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015, 20:31
Μηνυτήρια αναφορά κατά του εποπτεύοντος εισαγγελέα των δικαστικών φυλακών της Νιγρίτας Σερρών, του διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος και του αρχιφύλακα κατέθεσε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Το πρώην μέλος της 17 Νοέμβρη καταγγέλλει την απάνθρωπη συμπεριφορά της διεύθυνσης των φυλακών, που κατατείνει στο βασανισμό του, στερώντας του καθημερινές βασικές ανάγκες, ενώ όσον αφορά την επερχόμενη δίκη του αναφέρει ότι δημιουργούνται συνεχώς εμπόδια και προβλήματα κατά το επισκεπτήριο.
Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία του Χριστόδουλου Ξηρού:
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ Χριστόδουλου Ξηρού του Τριαντάφυλλου, κρατούμενου στις Δικαστικές Φυλακές Νιγρίτας Σερρών. ΚΑΤΑ 1. Του εποπτεύοντος Εισαγγελέως των Δικαστικών Φυλακών Νιγρίτας Σερρών. 2. Του Διευθυντή Δικαστικών Φυλακών Νιγρίτας Σερρών. 3. Του Αρχιφύλακα των Δικαστικών Φυλακών Νιγρίτας Σερρών. 4. Παντός άλλου υπευθύνου.
Ι. ΙΣΤΟΡΙΚΟ Ευρίσκομαι σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης από τον Ιανουάριο του έτους 2015. Μετά την εκ νέου σύλληψή μου στις αρχές του έτους 2015 κρατήθηκα στην ΓΑΔΑ, στη συνέχεια για δύο εβδομάδες περίπου στις φυλακές Κορυδαλλού και κατόπιν μετά στις φυλακές τύπου Γ΄ στο Δομοκό, στη συνέχεια στις φυλακές Χανίων και κατόπιν μεταφέρθηκα στις δικαστικές φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου και παραμένω έως και σήμερα. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης μου τέθηκα σε καθεστώς απομόνωσης. Το καθεστώς αυτό εντάθηκε μετά από επίθεση που δέχτηκα από ποινικό κρατούμενο στις φυλακές τύπου Γ’. Η άμεση απομόνωση, που παρουσιάστηκε σε εμένα ως δήθεν μονόδρομος, καθότι κρίθηκε απαραίτητη για την δική μου ασφάλεια μου επέφερε πλήρη στέρηση της επικοινωνίας μου με άλλα άτομα. Το γεγονός ότι προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά χωρίς την παραμικρή επικοινωνία με άλλα άτομα, δεδομένου ότι ακόμη και το φαγητό μου το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου επέφεραν σοβαρές ψυχικές διαταραχές, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιώ ο, τιδήποτε μου παρεχόταν στη φυλακή με τον ως άνω βάναυσο και εξευτελιστικό τρόπο. Στην επιβαρυμένη αυτή κατάστασή μου συνέβαλλε και το γεγονός ότι δεν μπορούσα να επικοινωνήσω, τόσο με τους οικείους μου όσο και με τους συνηγόρους μου, καθότι οι φυλακές στις οποίες ευρισκόμουν απείχαν πολλά χιλιόμετρα από τον τόπο καταγωγής μου αλλά και από την πρωτεύουσα. Η μεταγωγή μου στις Δικαστικές Φυλακές Νιγρίτας Σερρών, η οποία και πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ευρίσκομαι πιο κοντά στους οικείους μου, που διαμένουν έξω από τη Θεσσαλονίκη, αντί να βελτιώσει την προϋπάρχουσα δύσκολη κατάσταση της ψυχικής μου υγείας, εντούτοις τη χειροτέρεψε και τούτο διότι: Ο Διευθυντής των ως άνω Φυλακών και δεύτερος μηνυόμενος, από την πρώτη ημέρα της μεταγωγής μου επέδειξε προς εμένα προκατειλημμένη και απάνθρωπη συμπεριφορά. Απευθυνόμενος προς εμένα με χαρακτηρισμούς όπως «με αυτά που έκανες και λίγα έχεις πάθει», «εκεί να ψοφήσεις μόνος σου μέσα στο κελί σου» κ.α. δυσχέρανε τόσο την καθημερινή μου επιβίωση, όσο και την επικοινωνία μου με τους οικείους μου. Το καθεστώς πλήρους απομόνωσης εντάθηκε, μου απαγορευόταν ακόμη και η τηλεφωνική επικοινωνία για κάποιες ημέρες, με άφησαν μία εβδομάδα δίχως ρεύμα μέσα στο κελί μου, ενώ με το πρόσχημα ότι ήταν χαλασμένες οι τηλεφωνικές συσκευές επικοινωνίας στην αίθουσα επισκεπτηρίων, μου απαγόρευσαν να δω τον αδερφό μου και λοιπούς συγγενείς μου που ήρθαν να με επισκεφθούν. Ακόμη και στο συνήγορό μου, που με επισκέφθηκε για να προετοιμαστούμε για την επερχόμενη δίκη μου, δημιουργήθηκαν κατ’ εντολή του ως άνω Διευθυντή και δεύτερου μηνυόμενου, προβλήματα στο επισκεπτήριο και στην επικοινωνία μου με αυτόν. Η απάνθρωπη αυτή σε βάρους μου συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωση μου, επέδρασε πολύ άσχημα στην ήδη επιβαρυμένη ψυχική μου κατάσταση, εμφανίζοντας καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας, η οποία και με οδήγησε σε εμφάνιση ψυχωσικού επεισοδίου βάζοντας φωτιά στο κελί μου. Η προς το πρόσωπό μου συμπεριφορά ακόμη και μετά το ως άνω επεισόδιο συνεχίστηκε να είναι απάνθρωπη και εκδικητική, αντί να είναι βοηθητική προς ένα άτομο που χρήζει ψυχικής και θεραπευτικής βοήθειας, με αποτέλεσμα ημέρα με την ημέρα να οδηγούμαι σε χειρότερη κατάσταση της υγείας μου, μη δυνάμενος να προετοιμαστώ για την επερχόμενη σε βάρος μου δίκη. Εξακολουθώ να υπόκειμαι ψυχολογικά βασανιστήρια, όπως ξαφνικό άναμμα του φωτισμού του κελιού μου την ώρα που κοιμάμαι, με σκοπό τον εκφοβισμό μου, εσκεμμένος αποκλεισμός μου σε οπτικοακουστικά υλικά, με σκοπό τη δημιουργία απόλυτης δυσχέρειας να έρθω σε επαφή με άλλους ανθρώπους και να καμφθεί το ηθικό μου, απότομη και απαξιωτική συμπεριφορά των σωφρονιστικών υπαλλήλων απέναντί μου. Είναι φανερό ότι οι ως άνω σε βάρος μου συμπεριφορές, με την ανοχή του πρώτου εκ των μηνυομένων, ο οποίος γνωρίζει την κατάσταση και αποφεύγει να λάβει τα οιοδήποτε μέτρα προς τη δική μου προφύλαξη και με τις εντολές του δεύτερου και τρίτου των μηνυομένων αποσκοπούν αποκλειστικά στην ηθική και ψυχική μου εξόντωση, η οποία πλέον έχει περιέλθει, καθότι παραμένω για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης.
ΙΙ. ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ
Α)Κατά το άρθρο 137Α του Ποινικού Κώδικα: «Υπάλληλος ή στρατιωτικός, στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση ή η εξέταση αξιόποινων πράξεων ή πειθαρχικών παραπτωμάτων ή η εκτέλεση ποινών ή η φύλαξη ή η επιμέλεια κρατουμένων, τιμωρείται με κάθειρξη, εάν υποβάλλει σε βασανιστήρια κατά την εκτέλεση αυτών των καθηκόντων πρόσωπο που βρίσκεται στην εξουσία του με σκοπό: α) να αποσπάσει από αυτό ή από τρίτο πρόσωπο ομολογία, κατάθεση, πληροφορία ή δήλωση ιδίως αποκήρυξης ή αποδοχής πολιτικής ή άλλης ιδεολογίας* β) να το** τιμωρήσει,* γ) να εκφοβίσει αυτό ή τρίτα πρόσωπα. Με την ίδια ποινή τιμωρείται υπάλληλος ή στρατιωτικός, που με εντολή των προϊσταμένων του ή αυτοβούλως σφετερίζεται τέτοια καθήκοντα και τελεί τις πράξεις του προηγούμενου εδαφίου». 2. Βασανιστήρια συνιστούν, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, κάθε μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία ή ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη, καθώς και κάθε παράνομη χρησιμοποίηση χημικών, ναρκωτικών ή άλλων φυσικών ή τεχνικών μέσων με σκοπό να κάμψουν τη βούληση του θύματος. 3. Σωματική κάκωση, βλάβη της υγείας, άσκηση παράνομης σωματικής ή ψυχολογικής βίας και κάθε άλλη σοβαρή προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που τελείται από τα πρόσωπα, υπό τις περιστάσεις και για τους σκοπούς που προβλέπει η παρ.1, εφόσον δεν υπάγεται στην έννοια της παρ. 2, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών, αν δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη. Ως προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας θεωρούνται ιδίως: α) η χρησιμοποίηση ανιχνευτή αλήθειας,* β) η παρατεταμένη απομόνωση,* γ) η σοβαρή προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. 4. Δεν υπάγονται στην έννοια του άρθρου αυτού πράξεις ή συνέπειες συμφυείς προς τη νόμιμη εκτέλεση ποινής ή άλλου νόμιμου περιορισμού της ελευθερίας ή προς άλλο νόμιμο μέτρο δικονομικού καταναγκασμού.» Εν προκειμένω, η συγκεκριμένη σε βάρος μου ως άνω συμπεριφορά συνιστά βασανιστήριο, καθότι αποτελεί βάναυση, απάνθρωπη, εξευτελιστική συμπεριφορά που κατατείνει στο βασανισμό του κρατούμενου, στερώντας του τόσο καθημερινές βασικές ανάγκες, όσο και τη δυνατότητα να προετοιμαστεί προκειμένου να μετέχει με την ιδιότητα του κατηγορουμένου σε μία δίκαιη δίκη. Επιπλέον, το παρατεταμένο καθεστώς πλήρους και ολοκληρωτικής απομόνωσης συνιστά άλλωστε από μόνο του βασανιστήριο, το οποίο αντίκειται πλήρως τόσο στις συνταγματικές επιταγές όσο και στο άρθρο 6 της ΕΣΔΑ. Είναι άλλωστε σαφές ότι η ως άνω συμπεριφορά αποσκοπεί και στη δική μου αισθητηριακή αποστέρηση, καθότι υπό τις παρούσες και παρατεταμένες συνθήκες κράτησής μου έχω απολέσει πλέον ολοκληρωτικά κάθε δυνατότητα κρίσης και αντίληψης της πραγματικότητας, γεγονός που έγκειται σε ακραίες μορφές σωφρονισμού, οι οποίες διεθνώς έχουν καταδικαστεί, αφού προσβάλλουν τα ατομικά μου δικαιώματα, θίγουν βαρύτατα την ανθρώπινή μου υπόσταση, τιμή και αξιοπρέπεια και θεωρούνται μορφές ψυχικού βασανισμού. Την παρούσα κατάστασή μου επιβεβαιώνει σχετική έκθεση γνωμοδότησης με ημερομηνία 20-8-2015 της κλινικής νευροψυχολόγου, διδάκτωρος του ιατρικού τμήματος του Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νιόνιας (Διονυσίας) Γ. Βαλλιανάτου, με την ιδιότητα της τεχνικής συμβούλου.
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΖΗΤΩ Να διωχθούν ποινικά οι αυτουργοί και υπεύθυνοι των ως άνω πράξεων. Άπτω με την παρούσα την από Επισυνάπτω με την παρούσα την από 20-8-2015 γνωμοδότηση της κλινικής νευροψυχολόγου, διδάκτωρος του ιατρικού τμήματος του Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νιόνιας (Διονυσίας) Γ. Βαλλιανάτου, με την ιδιότητα της τεχνικής συμβούλου.
Νιγρίτα Σερρών 11/10/2015
H δήλωση του δικηγόρου Φραγκίσκου Ραγκούση: «O Χριστόδουλος Ξηρός δεν έχει τη δυνατότητα άλλης αντίδρασης από το να οδηγήσει τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη. Η έννομη τάξη αποκαθιστά το δίκαιο και δεν εκδικείται αλλιώς χάνει και τη νομιμότητα αλλά και την ασφάλεια του δικαίου», τονίζει ο συνήγορος υπεράσπισης σε δηλώσεις του.
----------------------------------------------------------------------------------------
Συγκέντρωση φαρμακοποιών στο Υπουργείο Υγείας
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015, 15:25
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν την Δευτέρα οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά (γυρω στα 300 ατομα) στο πλαίσιο των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που ξεκίνησαν από σήμερα αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που αφορά τον κλάδο και επιτρέπει τη συμμετοχή και μη φαρμακοποιών στην ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών, στη συνεδρίαση του ΠΦΣ, κατέθεσε πλαίσιο με το οποίο καλούσε να οργανωθούν οι απεργίες από τους τοπικούς Συλλόγους, με Γενικές Συνελεύσεις και τοπικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και κοινή δράση και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική. Η ΔΗΠΑΚ Φαρμακοποιών τονίζει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, νομοθετεί τα τελευταία κομμάτια του παζλ της απελευθέρωσης του επαγγέλματος και γι' αυτό ο αγώνας των φαρμακοποιών πρέπει να στοχεύει στην ανατροπή όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί σε αυτή την κατεύθυνση.
----------------------------------------------------------------------------------------
Υεμένη: Ισλαμιστές επιχειρούν να επιβάλουν τον νόμο τους σε πανεπιστήμιο
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015, 05:57
Ισλαμοφασιστες απείλησαν να προβούν σε χρήση βίας εάν οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Άντεν, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Υεμένης, δεν αποκηρύξουν το μεικτό σύστημα και τη μουσική. Αφίσες τοιχοκολλήθηκαν από ένοπλους σε τουλάχιστον τρεις σχολές και φυλλάδια διανεμήθηκαν σε δρόμους του Άντεν, στο νότιο τμήμα της χώρας. Σε αυτά γίνεται σαφές πως οι ισλαμοφασιστες θέλουν επίσης να επιβάλουν στους φοιτητές να προσεύχονται μέσα στο πανεπιστήμιο. Οι συγγραφείς του κειμένου όρισαν τελεσίγραφο ως την Πέμπτη, απειλώντας εάν οι απαιτήσεις τους δεν εφαρμοστούν να εξαπολύσουν επιθέσεις με κοκτέιλ μολότοφ και οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες, διευκρίνισαν φοιτητές. «Οι φοιτητές αρνήθηκαν να υπακούσουν στη διαταγή να τερματιστεί το μεικτό σύστημα» στο πανεπιστήμιο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος της διοίκησης του πανεπιστημίου του Άντεν. «Δεν θα μπορούσαν να γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις σκοταδιστικών δυνάμεων», πρόσθεσε το στέλεχος αυτό του πανεπιστημίου. Η αυθεντικότητα των φυλλαδίων και των αφισών δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί. Το κείμενο αναφέρει στην επικεφαλίδα του ότι παρήχθη από το «Ισλαμοφασιστικό Χαλιφάτο - Επαρχία του Άντεν», αλλά σε αυτό εικονίζεται το μαύρο λάβαρο της αλ Κάιντα. Η τζιχαντοφασιστική οργάνωση Ισλαμοφασιστικό Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις της 6ης Οκτωβρίου εναντίον της έδρας της διορισμενης κατοχικης «κυβέρνησης» των αποικιοκρατων, που προσωρινά έχει εγκατασταθεί σε ένα ξενοδοχείο στο Άντεν. Το κείμενο ανάληψης της ευθύνης έφερε την υπογραφή «Ισλαμοφασιστικό Χαλιφάτο - Επαρχία Άντεν / Αμπιάν», μια επαρχία που γειτονεύει με τη μεγάλη πόλη όπου βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας. Εξάλλου οπαδοί της αλ Κάιντα είναι όλο και πιο ορατοί σε συνοικίες του Άντεν, τις οποίες λυμαίνονται ένοπλες συμμορίες αφότου εκδιώχθηκαν από την πόλη οι λαικοι σιίτες αντάρτες από τις αλητικες κατοχικες δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στην δοσιλογη διορισμενη κατοχικη «κυβέρνηση» των αποικιοκρατων που εχουν διορισει προεδρο τον Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι. Εν μέσω του κλίματος ανασφάλειας, ένοπλοι που επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα δολοφόνησαν έναν άνδρα στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο. Εξάλλου στην αλ Μανσούρα, μια συνοικία του Άντεν, αληταραδες καθυστερημενοι ισλαμοφασιστες ανήρτησαν αφίσες στην είσοδο ενός σουπερμάρκετ απαιτώντας οι εργαζόμενες στα ταμεία να φορούν νικάμπ (ολοσωμη μπουργκα). Η αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) γεννήθηκε το 2009, με τη συγχώνευση των βραχιόνων του δικτύου στην Υεμένη και στη Σαουδική Αραβία. Η Ουάσινγκτον θεωρεί αυτόν τον βραχίονα του δικτύου που ίδρυσε ο Οσάμα μπιν Λάντεν. Η ΑΚΑΧ είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων, την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Charlie Hebdo τον Ιανουάριο.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ: Πολεμικό πλοίο κατευθύνεται προς τα τεχνητά νησιά της Κίνας
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015, 04:53
Έναν καταστροφέα κατευθυνόμενων βλημάτων, το USS Lassen, έστειλε το αμερικανικό ναυτικό στα τεχνητά νησιά που έχτισε η Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα. Το πλοίο πλησίασε το όριο των 12 ναυτικών μιλίων που έχει οριοθετήσει η Κίνα και θα βρίσκεται στη περιοχή για αρκετές ώρες, όπως δήλωσε την Τρίτη αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η περιπολία του πλοίου θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα), στο αρχιπέλαγος Σπράτλι, κοντά σε δύο ύφαλους, οι οποίοι βρίσκονταν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας προτού η Κίνα ξεκινήσει ένα τεράστιο έργο οικοδόμησης για να τα μετατρέψει σε νησιά, το 2014. Το πολεμικό σκάφος θα συνοδεύεται από ένα ή δύο αεροσκάφη, τα οποία εκτελούν συχνές ανιχνευτικές πτήσεις στη περιοχή, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Περαιτέρω ανιχνευτικές αποστολές θα εκτελούνται συχνά τις επόμενες εβδομάδες, είπε, ίσως και γύρω από τμήματα που έχουν χτιστεί από το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες στην περιοχή Σπράτλι. «Αυτό θα συμβαίνει συχνά από εδώ και στο εξής»,ανέφερε, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη τακτική δεν έχει ως στόχο μόνο την Κίνα. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, παρέπεμψε σχετικές ερωτήσεις στο Πεντάγωνο. Ωστόσο, τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν καταστήσει ξεκάθαρο στην Κίνα το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ελεύθερη εμπορική διέλευση στη Νότια Σινική Θάλασσα. «Υπάρχουν δισεκατομμύρια δολάρια εμπορικών συναλλαγών που ταξιδεύουν μέσω αυτής της περιοχής του κόσμου. Η διασφάλιση ελεύθερης ροής εμπορίου είναι πρωτεύουσας σημασίας για την παγκόσμια οικονομία», πρόσθεσε. Η απόφαση των ΗΠΑ έρχεται μετά από μήνες συζητήσεων και ρίσκου να διαταραχθούν περισσότερο οι ήδη δύσκολες σχέσεις με την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, με την οποία οι αμερικανικές επιχειρήσεις και τα οικονομικά ενδιαφέροντα είναι βαθιά συνδεδεμένα. Η Κίνα, από την πλευρά της, δήλωσε μέσω της πρεσβείας της στην Ουάσινγκτον ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει «να αποφύγουν να πουν ή κάνουν οτιδήποτε προκλητικό, και να δράσουν υπεύθυνα στη διατήρηση της ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχ»ή. Ο εκπρόσωπος της πρεσβείας, Ζου Χαικάν, πρόσθεσε ότι «η ελευθερία πλεύσης και πτήσεων δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για παλληκαρισμούς και για να υπονομεύσει την κυριαρχία και ασφάλεια άλλων χωρών».
---------------------------------------------------------------------------------------
Tα ΟΧΙ του Λετονου εκπροσωπου της Μερκελ Ντομπροβσκις σοκαραν τον ελληνικο λαο! Επιβαλλει 23% ΦΠΑ στην Παιδεια! Γιατι λεει είναι εκτος κοινοτικης νομοθεσιας η προταση Φιλη για μειωμενους συντελεστες σε σχολεια και φροντιστηρια και απερριφθει από την τροικα.
Επισης οι ξενοι τοκογλυφοι απαιτουν πληρη απελευθερωση των πλειστηριασμων κατοικιων! Για να περασουν τα ελληνικα σπιτια στα σαπια κωλοχερα τους! Χωρις περιορισμους, ουτε καν για την πρωτη κατοικια.
Την αντιθεση του επεβαλλε ο Ντομπροβσκις και στην αυξηση των εργοδοτικων εισφορων ώστε να καλυφθει μερος της μαυρης τρυπας του ασφαλιστικου γιατι λεει θα δεχτει πληγμα η ανταγωνιστικοτητα της ελληνικης οικονομιας.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ταπεινωτικο το ευρωπαικο χαρτζιλικι με αντιτιμο τη διαλυση της χωρας.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΕΝΦΙΑ 73.750 στα Παιδικα Χωρια S.O.S.!!!! Ρεσιταλ απανθρωπιας!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Η «βομβα» για κουρεμα καταθεσεων!
--------------------------------------------------------------------------------------
Προπαγανδα κανει και ο Παγκοσμιος Οργανισμος Υγειας των καπιταλιστων διαδιδοντας ότι το κρεας είναι καρκινογονο όπως ο αμιαντος, αρα πρεπει να τρωμε ακριδες κατσαριδες και σκουλικια, που σε παλιοτερες «ερευνες» του λεει ότι εχουν πολλες πρωτεινες!!!!
----------------------------------------------------------------------------------------
Ένα εκατομμύριο πρόσφυγες επέστρεψαν στα σπίτια τους στη Συρία... Ο κ. Μουζάλας, ακούει;
Ο Μεγάλος Μουφτής των Σουνιτών της Συρίας, με τους βουλευτές της Ρωσίας (με πρώτους αυτούς του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας), που βρίσκονται στη Δαμασκό, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια σε φάρμακα και παιδικές τροφές
Ο Ahmad Badreddin Hassoun, ο Μεγάλος Μουφτής των Σουνιτών της Συρίας -αυτό έχει τη σημασία του σε σχέση με το ότι εμφανίζουν την επίθεση εναντίον της Συρίας και ως καταπίεση των Σουνιτών Μουσουλμάνων-, έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία για την επαναγκατάσταση 800.000 Σύρων προσφύγων στις εστίες του, οι οποίοι είχαν διαφύγει για να μην βρεθούν υπό την κατοχή των “εκδημοκρατιστών” εξεγερμένων στη Συρία. Ο Ahmad Badreddin Hassoun, επισημαίνει: "Μετά την επέμβαση των Ρώσων, η κυβέρνηση της Συρίας απελευθέρωσε περιοχές και πόλεις που πριν έλεγχαν οι τρομοκράτες. 800.000 πρόσφυγες επανήλθαν στη χώρα!". Περίεργο... οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις των τραπεζιτών και πολυεθνικών (ΟΛΕΣ, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης Τσίπρα, η κυβέρνηση “δεύτερη φορά αριστερά”), μόλις χθες δεν έχυσαν στη Σύνοδό τους -την αφιερωμένη στους "πρόσφυγες"-, άφθονα κροκοδείλια δάκρυα για το δράμα των προσφύγων, μαζί κι οι οργανώσεις των επαγγελματιών “αντιρατσιστών”, θέτοντας το θέμα βαθιά στην πολυεύσπλαχνη καρδιά τους, μιας κι είναι η μεγάλη μπίζνα, το εμπόριο των νέων σκλάβων και των κέντρων υποδοχής;
Κανείς πλέον δεν μιλάει για την επιχείρηση 'business'... τα 35 ευρώ ημερησίως το κεφάλι για τον κάθε “πρόσφυγα” ή μετανάστη που μπαίνει στην Ελλάδα ή την Ιταλία. 1.050 ευρώ τον μήνα στοιχίζει στον... Ευρωπαίο φορολογούμενο η απόφαση του διευθυντηρίου της Ε.Ε., χωρίς να συμπεριλάβουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου θα καταγράφονται και θα φεύγουν όσοι έχουν τα απαραίτητα “εργασιακά” προσόντα για τα σκλαβοπάζαρα της βόρειας Ευρώπης. Μια τεράστια οικονομική κερδοσκοπική επιχείρηση. Στην Ιταλία το σκάνδαλο αναδείχθηκε και το κόμμα των “5 Αστέρων” αναμένει τα επίσημα στοιχεία, για το που διοχετεύεται αυτό το μαύρο πολιτικό χρήμα από την “κεντροαριστερή” ιταλική κυβέρνηση. Στην Ελλάδα κανένα πολιτικό κόμμα δεν έχει θέσει ζήτημα... Όλοι επαναπαύονται στις “επιδοτήσεις” ενοικίων για τους “πρόσφυγες”, τα χρήματα που θα πάνε στις “φιλάνθρωπες” ΜΚΟ, στην Αυτοδιοίκηση των αρεστών δημάρχων και Περιφερειαρχών.
Για μια ακόμη φορά τα ΜΜΕ μιλούν για Σύρους που φεύγουν από την πατρίδα τους, λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών και πάντα η έγκυρη πηγή: το “Αποικιακο παρατηρητήριο για τη Συρία” του Λονδίνου (σε επόμενο σχόλιο θα δοθούν όλα τα στοιχεία και να δούμε που θα κρυφτούν εκεί στην “Αυγή”, το left.gr, οι επαγγελματίες “αντιρατσιστές”, εφημερίδες και κανάλια). Οι αποκεφαλιστές διαφεύγουν, κυρίως προς Τουρκία, προσπαθώντας να περάσουν στη δυτική Ευρώπη και να διασωθούν από τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του στρατού της Συρίας, μαζί με τη Χεζμπολά και τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης. Οι πρόσφυγες που επέστρεψαν βρισκόταν σε όμορες χώρες με τη Συρία: Λίβανος, Τουρκία, Ιράκ και Ιορδανία. Η μαζική επιστροφή Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους κι αποκάλυψη από τον Μεγάλο Μουφτή των Σουνιτών της Συρίας, είναι ένα ακόμη χαστούκι στο επί 10 χρόνια σχεδιασμό των ΗΠΑ, Ε.Ε., Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ισραήλ και Τουρκία, ώστε η “αραβική άνοιξη” να κατακτήσει και τη Συρία.
Ο υπουργός για το μεταναστευτικό κ. Μουζάλας, δεν γνωρίζει τα νέα δεδομένα; Η κυβέρνηση Τσίπρα, γιατί δεν θέτει ζήτημα να σταματήσει η δυτική επέμβαση στη Συρία και συνεχίζει να υπερασπίζεται τους “εξεγερμένους”, εναντίον μιας φίλης χώρας με δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση; Για τα 1050 ευρώ το μήνα που θα διατεθούν (ποιος, ποιοι θα τα διαχειριστούν και με ποιους κανόνες διαφάνειας;) για κάθε “πρόσφυγα”, ή μετανάστη και τα χρήματα για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ο κ. Μουζάλας συμφωνεί; Μήπως κάποιοι προσδοκούν να “ανασάνει” η εθνική οικονομία με τα χρήματα προς την αποικία αποθετήριο ψυχών, ή να κερδοσκοπήσουν οι γνωστές “αριστερές” αντιρατσιστικές οργανώσεις και αρεστές ΜΚΟ των υμετέρων;
Τι έχει να πει ο κ. Μουζάλας για το συνεχιζόμενο φονικό εμπάργκο της Ελλάδας εναντίον της Συρίας; Βοηθάει το σταμάτημα της μεταναστευτικής ροής προς τη χώρα μας, ή βοηθάει να παίρνει η κυβέρνηση περισσότερα κονδύλια; Συνεπώς, ο μέχρι σήμερα εμφανιζόμενος στα ΜΜΕ και τον πολιτικό κόσμο ως σώφρων και άριστος διαχειριστής του “προσφυγικού” προβλήματος, δεν είναι στο απυρόβλητο. Οφείλει να πάρει θέση και στη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με τη Συρία, την απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την Αθήνα, ως ανεπιθύμητο πρόσωπο! Αυτό βοηθάει τη διασταύρωση στοιχείων όσων δηλώνουν “πρόσφυγες από τη Συρία”; Έτσι λύνεται το μεταναστευτικό κ. Μουζάλα κι όχι με υποταγή στο διευθυντήριο! Εδώ η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κ. Μουζάλα... όπως έλεγε κι ο κ. Τσίπρας, πριν γίνει πρωθυπουργός! «Ἐς αὔριον τά σπουδαῖα»... γιατί βρισκόμαστε στην αρχή!
-------------------------------------------------------------------------------------------
Tι θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι/ες οι υπερασπιστές του Παλαιστινιακού λαού... για να μην τους πιάνουν "κώτσους" οι ηγεσίες των επαγγελματιών "αναρχοαντιρατσιστών" της αμερικανικης πρεσβειας και της ιμπεριαλιστικής αποικιοκρατικης "αριστεράς"!
Η σημαία (η πρασινοασπρομαυρη με τα τρια κοκκινα αστερακια στη μεση) δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την Παλαιστινιακή υπόθεση και τον αγώνα εναντίον της σιωνιστικής κατοχής της Παλαιστίνης. Είναι η σημαία των "εξεγερμένων" για "εκδημοκρατισμό" της Συρίας, των φονιάδων μισθοφόρων της "πολιτισμένης" δύσης... και ήταν η σημαία που χρησιμοποιούσε η Γαλλία, όταν ως αποικιοκρατική δύναμη είχε στην "κατοχή" της τη Συρία!
----------------------------------------------------------------------------------------
Η Χρυση Αυγη σήμερα έβγαλε ανακοίνωση για το "έπος του 40". Εδώ ο υπαρχηγός της Παπας στον τάφο του Μουσολίνι χαιρετα φασιστικα και δινει υποσχεση αιωνιας πιστης στον φασισμο.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Tα σιωνιστικά κτήνη του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος συνέλαβαν μαθητή δημοτικού σχολείου, γιατί είχε στην τσάντα του φονικό όπλο! Το "φονικό όπλο" ήταν... ένας σπασμένος χάρακας!
-----------------------------------------------------------------------------------------
To μεγαλείο της ευρωπαϊκής δημοσιογραφικής πορνείας!
Μια τεράστια πανιταλική διαδήλωση εναντίον του ΝΑΤΟ, των αμερικάνικων βάσεων, για την ειρήνη, στην καρδιά του ΝΑΤΟ, στοΔιακλαδικό Στρατηγείο Δυνάμεων της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ, στη Νάπολη της Ιταλίας και δεν βρήκαν χρόνο οι δημοσιογραφικές πόρνες στην υπηρεσία του νεοφιλελευθερισμού να δώσουν την "είδηση".
Για να ενημερωθεί ο ευρωπαίος πολίτης πρέπει να βλέπει την Ιρανική τηλεόραση ή κάποιο περιφερειακό μέσο ενημέρωσης, ή ακόμη ορισμένα ιστολογοφόρα (blogs), που δεν ελέγχονται ακόμη... Ναι, αυτή η είδηση που δείχνει την αφύπνιση του λαού στη γειτονική Ιταλία, θα την δει ο Ιταλός, ο Έλληνας, ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης, μόνον αν παρακολουθεί την Ιρανική τηλεόραση! Ο δημότης της... αντιφασιστικής Νάπολης των 4 εκατομμυρίων, της Εθνικής Αντίστασης στο φασισμό και ναζισμό, με αποκορύφωμα τις "4 ημέρες της Νάπολης", δεν θα δει τον Δήμαρχό του να είναι μπροστάρης στη διαδήλωση... Ο Ιταλός κι ο Ευρωπαίος πολίτης δεν θα δουν ότι διαδηλώνουν για να αποκτήσουν την κατεχόμενη πατρίδα τους οι Παλαιστίνιοι, ότι στηρίζουν τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα της Συρίας του "δικτάτορα" Άσαντ, ότι είναι στο πλευρό της "τρομοκρατικής" οργάνωσης Χεζμπολά, το άνθος της αντίστασης που κατατρόπωσε το Ισραήλ και τον "ανίκητο" στρατό του το 2006...
---------------------------------------------------------------------------------------
O Aλέξης και τα παξιμάδια του Θηβαιου του γαμπρού του Μικρούτσικου...
----------------------------------------------------------------------------------------
Εθνική καταστροφή και οι εθνομηδενιστές "χτενίζονται", μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Σια...
Συνολικά 228.000 νέοι μετανάστευσαν από την Ελλάδα μεταξύ του 2009 και του 2013, τάση η οποία συνεχίστηκε και το 2014, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων της Alpha Bank.
ΠΑΠΑΡΙΑ, κωλόπαιδα ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ Τσιπράοι -Συριζαίοι, οι "Πρόσφυγες" (ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ) σας "μάραναν" ..παραμύθα, αφού είναι ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ότι ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ καν ή "έννοια" ΠΑΤΡΙΔΑ...γι΄αυτό ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ να μετατρέψετε την Ελλάδα από ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΧΩΡΑ (έως πρότινος) σε "χώρο".. γι΄αυτό αποδέχεστε.. μόνοι ΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, να 'Φιλοξενήσετε" 30.000- 50.000 παρανομους μεταναστες- την ίδια στιγμή που δεν δέχετε να πάρει ούτε το ένα εκατοστό! από αυτούς καμία χώρα στον πλανήτη!!!, είσαστε πιό μάγκες;;;;;, ΕΛΕΟΣ μαλάκες μου Φίλιδες, Τασίες, Σίες...-πράγμα που σημαίνει ΠΛΗΡΗ ΠΛΗθΥΣΜΙΑΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ!!..ακριβώς διότι.. ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ και ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.. ΔΙΑ ΤΟΎΤΟ δεν σας αφορα ο ΑΝΘΟΣ της Ελλάδας που μεταναστεύει... ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ, για λίγο ακόμη, που στο θέμα αυτό, δεν σας ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, -διότι οι υπόλοιποι είναι όμοιοι σας, ομοτράπεζοι, "Εκσυγχρονιστές"- γι΄αυτό κάνετε τους "τσάμπα μάγκες".. θα ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΟΜΩΣ, ΠΟΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ο Φλαμπουράρης και ο Βούτσης...
--------------------------------------------------------------------------------------
ΙΟΡΔΑΝΙΑ – ΣΙΩΝΑΖΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Σε πλήρη εξέλιξη η φονική κατοχική βία των σιωναζι
Ενώ Ιορδανία και Ισραήλ ανακοίνωσαν την εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ
ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Η βία των ισραηλινών κατοχικών αρχών παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, αφού με την άδεια της κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δολοφονούν, καταπιέζουν και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον Παλαιστινιακό λαό, πυροβολώντας και συλλαμβάνοντας καθημερινά με διάφορα προσχήματα νεαρούς Παλαιστινίους (αγόρια και κορίτσια). Παράλληλα, η κυβέρνηση Νετανιάχου διατείνεται πως δε σκοπεύει ν' αλλάξει το καθεστώς στην Πλατεία των Τζαμιών της Ιερουσαλήμ, ενώ σφίγγει κι άλλο τον κλοιό της κατοχής σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, εξετάζοντας αναθεώρηση του σημερινού καθεστώτος για την έκδοση αδειών μόνιμης κατοικίας, για δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίους που διαμένουν σε συνοικίες του ανατολικού τμήματος της ιερής πόλης... Μόνο χτες έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των Ισραηλινών στρατιωτών δύο έφηβοι 17 και 19 ετών, στη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις, συνέπεια εφόδων σε καταυλισμούς και σπίτια χωριών κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης. Αλλος ένας Παλαιστίνιος 22 ετών είχε παρόμοια τύχη, καθώς κατηγορήθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις ότι κρατούσε μαχαίρι και ότι επιχείρησε να επιτεθεί σε στρατιώτες... Νωρίτερα, μία 17χρονη Παλαιστίνια σκοτώθηκε από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών, με τη δικαιολογία της κατοχής μαχαιριού, την Κυριακή, στη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης. Υπολογίζεται ότι από την αρχή Οκτώβρη ως χτες, είχαν δολοφονηθεί πάνω από 50 Παλαιστίνιοι (οι 30 γιατί μαχαίρωσαν Ισραηλινούς ή επειδή θεωρήθηκαν «ύποπτοι» για μία τέτοια πράξη...), άλλοι 10 Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους από επιθέσεις Παλαιστινίων ή και συμπατριωτών τους, ενώ οι τραυματισμοί και οι συλλήψεις σε βάρος Παλαιστινίων από τις επιθέσεις κατοχικών δυνάμεων και φανατικών Εβραίων εποίκων ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες. Μέσα σε αυτό το κλίμα συνέχισης της όξυνσης της κατοχικής βίας, ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίς χτες βράδυ πως μία ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας στο Σντερότ του νότιου Ισραήλ στην αυλή κατοικίας, προκαλώντας υλικές ζημιές. Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε άμεσα την ευθύνη.
Συμφωνία Ιορδανίας - Ισραήλ για την Πλατεία των Τζαμιών
Στο μεταξύ, οι διαδοχικές επαφές που είχε το Σαββατοκύριακο στο Αμάν της Ιορδανίας ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούτ Αμπάς και τον Ιορδανό μονάρχη, Αμπντάλα Β', δεν απέδωσαν σε σπουδαία αποτελέσματα, παρά μόνο σε μία συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ιορδανία, που ανέλαβε την «κηδεμονία» της Πλατείας των Τζαμιών και του τεμένους Αλ Ακσα στην Ιερουσαλήμ μετά τον πόλεμο του 1967. Στόχος της ιορδανο-ισραηλινής συμφωνίας είναι η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας στην Πλατεία των Τζαμιών και η λειτουργία τους επί 24ώρου βάσεως, ωστόσο δεν ανακοινώθηκε πότε θα γίνει αυτό και υπό ποιες παραμέτρους. Πάντως, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν προτίθεται ν' αλλάξει το στάτους κβο της περιοχής, που επιτρέπει την τέλεση θρησκευτικών τελετουργιών και προσευχής μόνο σε Μουσουλμάνους και όχι σε αλλόθρησκους (συμπεριλαμβανομένων και των Εβραίων που αποκαλούν την περιοχή «Ορος του Ναού», γιατί πάνω στα συντρίμμια του παλιού ναού του Σολομώντα κτίστηκε αργότερα το τέμενος Αλ Ακσα). Οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, από την άλλη, όπως ο Σαέμπ Ερεκάτ, επιφύλαξαν χλιαρή υποδοχή στη συμφωνία, δηλώνοντας ότι είχε ως στόχο «την παρακολούθηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δικών μας ανθρώπων». Γεγονός είναι, πάντως, ότι από τη συνάντηση που είχαν το Σάββατο, στο Αμάν της Ιορδανίας, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, διαφάνηκε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία πρόθεση να ξεκινήσουν μία πρωτοβουλία για την επανέναρξη των ισραηλινο-παλαιστινιακών ειρηνευτικών συνομιλιών ή ν' ασκήσουν πιέσεις στο Ισραήλ για ανάσχεση των παράνομων εβραϊκών εποικισμών και τερματισμό της καταδυνάστευσης και τρομοκράτησης του Παλαιστινιακού λαού. Σύμφωνα με πληροφορίες Παλαιστινιακών ΜΜΕ, ο Πρόεδρος Αμπάς εξέφρασε μεταξύ άλλων έντονη ανησυχία για μία σειρά ζητήματα, όπως η συνέχιση των εβραϊκών εποικισμών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη και την επιθυμία του για την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με στόχο το χρονικό προσδιορισμό αναγνώρισης μίας ανεξάρτητης Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.