Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Κυριακη 20 Δεκεμβριου 2015


Αποφυλακίζεται σε τρεις μήνες ο Ρουπακιάς
«Η αποφυλάκισή του δεν μπορεί πλέον να αποτραπεί», λέει συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσή Αυγής
20/12/2015
Σε λιγότερο από τρεις μήνες ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβριο του 2013 και αποτέλεσε την αφορμή για να ξεσκεπαστεί η εγκληματική δράση των ακροδεξιών ταγμάτων εφόδου, αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακής. Το ανώτατο όριο προφυλάκισης (30 μήνες) λήγει για τον Γιώργο Ρουπακιά τον Μάρτιο και έτσι θα αφεθεί ελεύθερος. «Χρονικά πρόκειται για ένα αντικειμενικό γεγονός. Η αποφυλάκισή του δεν μπορεί πλέον να αποτραπεί. Αυτό το γνωρίζαμε όσοι ασχολούμαστε με τη δίκη εδώ και καιρό. Και αυτό γιατί η δίκη ξεκίνησε πολύ μετά τη δολοφονία και οι ρυθμοί με τους οποίους κινήθηκε η δικαιοσύνη δεν άφηναν περιθώρια ολοκλήρωσης της διαδικασίας πριν από το 30μηνο. Σημαντική ήταν και η καθυστέρηση από τη Βουλή που κράτησε επί τέσσερις μήνες τη δικογραφία για το αίτημα άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Οι αρμόδιες ανακρίτριες είχαν στείλει προς τη Βουλή επιστολή με την οποία διαμαρτύρονταν για τους πολύ αργούς ρυθμούς. Όταν είδαν ότι δεν αλλάζει τίποτα, έστειλαν εκ νέου επιστολή διαμαρτυρίας», δηλώνει στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τον ίδιο, «καθυστέρηση υπήρξε στην εισαγγελική πρόταση και στην απόφαση του Συμβουλίου που ήταν ουσιαστικά μια επανάληψη της εισαγγελικής πρότασης. Η πρόεδρος, για να επισπεύσει τη διαδικασία, είχε ζητήσει οι δικαστές της υπόθεσης να είναι αποκλειστικής απασχόλησης, δηλαδή να μην απασχολούνται παράλληλα με άλλες δίκες. Έκανε σχετική αίτηση στο Συμβούλιο Εφετών αλλά απορρίφθηκε. Κατόπιν, επανήλθε με νέα αίτηση. Αν ήταν αποκλειστικής απασχόλησης σε συνδυασμό με περισσότερες δικάσιμους, θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα».
-----------------------------------------------------------------------------------------
Aιώνια Τιμή και Δόξα στον σύντροφο Μάρτυρα Samir Al Qantar!
Samir Kintar, ένας Λιβανέζος ήρωας που αγωνίστηκε πάντα για τη Λευτεριά της Παλαιστίνης... 30 χρονια φυλακισμένος στις φυλακές των σιωνιστων-ναζί... Απελευθερώθηκε μετά τον πόλεμο των 33 ημερών, όταν το 2006 η Χεζμπολάχ κατατρόπωσε τον "ανίκητο" στρατό των σιωνιστών και τους έτρεψε σε φυγή και ήττα από τον Λίβανο... Ο ηγέτης της Χεζμπολά Sayyed Nasrallah, είχε ορκιστεί: "Εμείς δεν θα αφήσουμε τους αγαπημένους μας, φυλακισμένους στις φυλακές των σιωνιστών"... Σήμερα το πρωί μας άφησε, από μια επιδρομή ισραηλινών μαχητικών για την υπεράσπιση των φονιάδων-τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους, στη Τζερμάνα, παραβιάζοντας κάθε διεθνές δίκαιο και αποδεικνύοντας τη στενή σχέση των "μουσουλμάνων" της Αλ Κάιντα και ISIS με τα σιωνιστικά κτήνη του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος. Ο Samir Kintar ΖΕΙ και θα ζει αιώνια... Μάρτυρας της άξονα Αντίστασης... η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ενσαρκωμένη στον Samir: Γεννήθηκε στον Λίβανο, έζησε φυλακισμένος πολέμησε για την Παλαιστίνη και πέρασε 30 χρόνια φυλακισμένος στην Παλαιστίνη... έπεσε για τη Συρία! Αιώνια Δόξα γι' αυτούς τους ήρωες!
* Για αυτούς που θέλουν να εμφανίσουν την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία, ως θρησκευτικό-μειονοτικό "φαινόμενο": ο Samir Kintar, δεν ήταν Σουνίτης, Σιίτης, Αλουίτης... ήταν Δρούζος! ** Ο Samir Kintar δεν ήταν στη Χεζμπολάχ... ήταν Μετώπου για την Απελευθέρωση της Π{αλαιστίνης και πολεμούσε με τη Χεζμπολάχ για τη Συρία, τη μοναδική Αραβική χώρα που δεν εγκατέλειψε ΠΟΤΕ την Παλαιστινιακή Υπόθεση!
------------------------------------------------------------------------------------------
Απίστευτο: Συνεργάτης του Γιούνκερ «μαγείρεψε» τα νούμερα των προσφύγων προς όφελος της Τουρκίας
18 Δεκεμβρίου 2015 13:00
ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ
Σάλο έχει προκαλέσει ρεπορτάζ του περιοδικού Politico το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα, Παρασκευή (18/12/2015) και αποκαλύπτει ο στενότερος συνεργάτης του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «μαγείρεψε» τους αριθμούς των προσφύγων που πέρασαν τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, ώστε να δείξει πως η Άγκυρα έχει λάβει μέτρα. Ο Μάρτιν Σελμέιρ, σύμφωνα με το περιοδικό, απέστειλε επιστολή μέσα στην εβδομάδα στους επικεφαλής των επιτελείων των ηγετών της Ευρώπης των 28, υποστηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι παρατηρείται ραγδαία μείωση στις παράνομες διελεύσεις προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία προς την ΕΕ. «Η μείωση αυτή ήταν η πρώτη ενθαρρυντική ένδειξη για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία, ώστε να ανακόψει τις ακανόνιστες μεταναστευτικές ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», έγραφε χαρακτηριστικά ο Σελμέιρ. Μάλιστα, προκειμένου να ενδυναμώσει περαιτέρω την επιχειρηματολογία του, ο στενός συνεργάτης του Γιούνκερ επισύναψε κι ένα γράφημα στο email που έστειλε την Τρίτη (15/12/2015) που έδειξε ότι οι παράνομες διελεύσεις μειώθηκαν από 52.249 στα τέλη Οκτωβρίου 2015 σε μόλις 9.093 την περασμένη εβδομάδα. Εκεί ακριβώς ξεκίνησε και το μεγάλο πρόβλημα: τα νούμερα δεν ήταν σωστά. Το Politico δημοσίευσε έγγραφα των εσωτερικών υπηρεσιών της Κομισιόν τα οποία καταδεικνύουν μια σημαντική ασυμφωνία μεταξύ των δεδομένων του Σελμέιρ και των πραγματικών αριθμών σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες που διάβηκαν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο της Κομισιόν Ενδεικτικά, ο πραγματικός αριθμός των προσφύγων που πέρασαν χωρίς άδεια τα σύνορα την εβδομάδα από 7 έως 13 Δεκεμβρίου 2015 ήταν σχεδόν τριπλάσιος από αυτόν που περιέγραφε στην επιστολή του ο στενός συνεργάτης του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο αριθμός τους ήταν 27.069 άτομα και όχι 9.093. «Η διαφορά αυτή», επισημαίνει το Politico «έχει πολιτική σημασία. Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να δείξει ότι η Τουρκία σημειώνει ουσιαστική πρόοδο στην ανακοπή των μεταναστευτικών ροών, τότε ο Γιούνκερ μπορεί να έχει ισχυρή επιχειρηματολογία ως προς το σχέδιο του για την ανακατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ευρώπης». Ωστόσο, την ίδια στιγμή, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν ότι το «μαγείρεμα» του Σελμέιρ στέλνει ένα μήνυμα για χαλάρωση των πιέσεων προς την Άγκυρα, ώστε η τουρκική κυβέρνηση να λάβει πιο αποφασιστικά μέτρα ως προς την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. «Εάν η Τουρκία δεν κλείσει τα σύνορά της σύντομα, η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με ακόμη ένα κύμα προσφύγων μετά το πέρας του χειμώνα», προσθέτουν. Δεν διαψεύδει η Κομισιόν το «μαγείρεμα» Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της Κομισιόν, ερωτηθείς για τα παραλλαγμένα δεδομένα του Σελμέιρ απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως στο ζήτημα. Μάλιστα, ο ίδιος δεν το διέψευσε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όλες οι διαφορετικές στατιστικές συγκλίνουν στο ότι παρατηρείται μια πρώτη μείωση των προσφυγικών ροών, κατά τη σύγκριση των δεδομένων του Δεκεμβρίου με τους προηγούμενος μήνες».
----------------------------------------------------------------------------------------
Ο άγνωστος πόλεμος του Κουρδιστάν
Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015, 22:05
Ένας άγνωστος πόλεμος διεξάγεται στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου βρίσκονται περισσότεροι από 10.000 Τούρκοι στρατιώτες με αποστολή «να εκκαθαριστεί η κατοικημένη περιοχή από τους αντάρτες του ΡΚΚ». Και είναι απορίας άξιο πως ο διεθνής τύπος -καθώς και ο ελληνικός- δεν δίνουν καθόλου έμφαση στα δραματικά και αιματηρά γεγονότα που συγκλονίζουν την περιοχή του Κουρδιστάν. Μόνο χθες, τουλάχιστον 68 μαχητές («τρομοκράτες», σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αnadolu Agency) του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στις πόλεις Τσίζρε και Σιλόπι, καθώς και ένας Τούρκος στρατιώτης, ενώ 22 άλλοι στρατιώτες και αστυνομικοί τραυματίσθηκαν. Ανάμεσα στους νεκρούς αναφέρονται και δύο πολίτες.
Στις πόλεις αυτές έχει επιβληθεί από τις 14 Δεκεμβρίου απαγόρευση της κυκλοφορίας. Πολλοί από τους κατοίκους υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λίγο πριν απαγορευθεί η κυκλοφορία στους δρόμους, όπου σημειώνονται συγκρούσεις με Κούρδους διαδηλωτές και μαχητές του ΡΚΚ. Η κατάπαυση του πυρός με το ΡΚΚ τερματίσθηκε κατά την προεκλογική περίοδο στα τέλη του περασμένου Ιουλίου. Από τότε καθημερινά στις στήλες των τουρκικών εφημερίδων αναφέρονται πληροφορίες για στρατιωτικές επιχειρήσεις σε διάφορες πόλεις της ΝΑ Τουρκίας, αλλά και αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε δύσβατες ορεινές περιοχές και πέραν των τουρκικών συνόρων - κυρίως στον ορεινό όγκο Καντίλ του Ιράκ. Κατά τα επίσημα κυβερνητικα ψεματα, οι επιχειρήσεις άρχισαν επειδή «η περιοχή της ΝΑ της Τουρκίας είχε καταστεί ανυπόφορη για τους Τούρκους πολίτες που καταπιέζονταν από Κούρδους εξτρεμιστές, οι οποίοι είχαν μετατρέψει τις πόλεις σε πολεμική ζώνη, με καθημερινές απώλειες για τις δυνάμεις ασφαλείας».
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, σε διάφορες πόλεις των νοτιοανατολικών τουρκικών επαρχιών, εντάθηκαν τις τελευταίες 6 ημέρες, ακόμη και με οδομαχίες σε κουρδικές συνοικίες. Στη μεγάλη επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στις πόλεις Σιλβάν, Σουρ, Σιρνάκ, Τσίζρε και Σιλόπι, όπου κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο, συμμετέχουν περισσότεροι από 2.000 χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων και 1.000 χωροφύλακες, με τις περισσότερο πολύνεκρες μάχες να έχουν σημειωθεί το τελευταίο 24ωρο. Στις πόλεις αυτές έχουν καταφθάσει ειδικές δυνάμεις που ως τώρα στάθμευαν στο Μπολού και στο Σιρνάκ, ενώ όπως ανακοινώθηκε στις οδομαχίες χρησιμοποιούνται και βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα για να καταστρέψουν τα οδοφράγματα. Ο υπουργός αποκάλυψε επίσης ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον δεκάδων δημοτικών αρχόντων, «επειδή επέτρεψαν να χρησιμοποιηθούν μηχανήματα του Δήμου για να ανεγερθούν οδοφράγματα και να σκαφτούν αναχώματα». «Τα οχυρωματικά αυτά έργα κατασκευάσθηκαν από δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΡΚΚ, προκειμένου οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας να εμποδιστούν να εισέλθουν στις συνοικίες τους».
Τις τελευταίες ημέρες -όπως επίσης ανακοινώθηκε- έχουν συλληφθεί δεκάδες «τρομοκράτες», ενώ στην αποκλεισμένη περιοχή «έχουν παγιδευθεί 400 μαχητές του ΡΚΚ». Αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν αντλίες νερού και έριξαν δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ. Έρευνες γίνονται σπίτι με σπίτι. Όπως γράφει η ημερήσια εφημερίδα «Yeni Şafak», τέσσερις γειτονιές όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι έχουν αποκλεισθεί, και οι πολίτες απαγορεύεται να βγουν από τις κατοικίες τους. Μιλώντας στην «Daily Sabah» ο Βαχάπ Τζοσκούν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ντίτζλε, είπε πως «οι καταστροφές στην περιοχή είναι εκτεταμένες και οι ζημιές για τους μαγαζάτορες μεγάλες». Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, με σημερινές δηλώσεις του, υποστήριξε πως το κουρδικό Δημοκρατικό κόμμα του Λαού (HDP) «δρα ως εκπρόσωπος των τρομοκρατών του ΡΚΚ». Το HDP εκπροσωπείται πλέον στην τουρκική εθνοσυνέλευση, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών εθνικιστικών κύκλων να το αποκλείσουν, αφού κατόρθωσε και ξεπέρασε το εμπόδιο του 10% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Κωνσταντινούπολη: Επεισόδια σε διαδήλωση κατά των επιχειρήσεων εναντίον του PKK
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015, 17:06
H τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για να διαμαρτυρηθούν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε πόλεις εκεί, μετέδωσαν σήμερα δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ των δεκάδων αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών και των διαδηλωτών στους δρόμους περιμετρικά της πλατείας. Τουλάχιστον 2 διαδηλωτές συνελήφθησαν, ενώ τα καταστήματα στην πολυσύχναστη περιοχή έκλεισαν εκτάκτως.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διεξαγάγουν εδώ και μία εβδομάδα μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας εναντίον δηθεν του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Αλλα στην ουσια εναντιον ολων των Κουρδων. Τουλάχιστον 110 Κούρδοι έχουν δολοφονηθεί σε διάστημα 6 ημερών, σύμφωνα με τους αληταραδες του τουρκικου στρατου.
----------------------------------------------------------------------------------------
Παραιτήθηκε ευρωβουλευτής στη Δανία λόγω σχέδιων της κυβέρνησης της Δανίας να κατάσχει τα αντικείμενα αξίας των προσφύγων
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015, 16:47
Ένας ευρωβουλευτής του κυβερνώντος νεοφιλελε κεντροδεξιού κόμματος της Δανίας παραιτήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και εντάχθηκε σε κεντροαριστερό κόμμα για να διαμαρτυρηθεί για τα σχέδια της κυβέρνησης της Δανίας να κατάσχει τα αντικείμενα αξίας των προσφύγων προκειμένου να χρηματοδοτήσει την παραμονή τους στην χώρα. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει μεταξύ άλλων ότι θα επιτρέπεται η έρευνα στις αποσκευές των προσφύγων και μεταναστών και θα κατάσχονται όλα τα αντικείμενα αξίας ή τα μετρητά άνω των 3.000 κορώνων (περίπου 400 ευρώ). Το μέτρο δεν αφορά τα ρολόγια, τα κοσμήματα όπως οι βέρες και τα κινητά τηλέφωνα. Ο Γενς Ρόχντε δήλωσε ότι η πρόταση αυτή αλλά και άλλα νομοσχέδια που προβλέπουν τη μείωση των επιδομάτων και παροχών προς τους πρόσφυγες αποδεικνύουν ότι οι Φιλελεύθεροι έχουν πάρει «λάθος δρόμο» και υποστηρίζουν περισσότερο τις θέσεις του αντιμεταναστευτικού Κόμματος του Λαού της Δανίας (DF), καθώς εξαρτώνται από την στήριξή του στο Κοινοβούλιο. «Το Φιλελεύθερο Κόμμα έχει υποχωρήσει (από τις θέσεις του) σε μεγάλο βαθμό. Οι απόψεις του DF είναι απόλυτα αποδεκτές, αλλά δεν κατανοώ γιατί πρέπει να τους αντιγράφουμε» τόνισε ο Ρόχντε, που εκλέγεται βουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2009, σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Politiken. Ο ίδιος είπε ότι θα ενταχθεί στο Κοινωνικό- Φιλελεύθερο κόμμα.«Με κάνει να απορώ αλλά και να ανησυχώ καθώς οι Δανοί πολίτες δεν έχουν αντιδράσει και τόσο οργισμένα, αρκετοί πολίτες δεν έχουν αντιταχθεί (στα κυβερνητικά σχέδια) υποστηρίζοντας ότι δεν είναι σωστά. Δε μπορεί να είναι σωστό να πρέπει να αποδεχθούμε ότι θα κατάσχουν ακόμα και τα τελευταία αντικείμενα αξίας που τους έχουν απομείνει και (μαζί) το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας από τους πρόσφυγες όταν φθάνουν στη Δανία» προσέθεσε ο ίδιος.
--------------------------------------------------------------------------------------
Πούτιν: «Δεν θα αφήσουμε τους Ρώσους της Ουκρανίας στο έλεος των εθνικιστών»
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015, 16:00
Η Μόσχα δεν θα εγκαταλείψει τους Ρώσους πολίτες που ζουν στη νοτιοανατολική Ουκρανία στο έλεος των Ουκρανών φασιστών, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε ένα ντοκιμαντέρ που αναμένεται να προβληθεί εντός της ημέρας από το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η Δύση νομίζει ότι μπορεί να ασκεί πιέσεις στη Μόσχα σχετικά με το θέμα της διευθέτησης της ουκρανικής κρίσης, υποστηρίζοντας ότι δεν αφορά τη Μόσχα το τι συμβαίνει στην Ουκρανία. «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους που διαμένουν στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας στο έλεος των εθνικιστών. Δεν πρόκειται μόνο για τους Ρώσους, αλλά επίσης και για άλλες ρωσόφωνες εθνότητες, που βασίζονται στη Ρωσία» τόνισε. Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των αντιφασιστων ρωσόφωνων αυτονομιστών και των ναζιστικων «ουκρανικών» στρατευμάτων από τον Απρίλιο του 2014.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καμία διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων δεν έσωσε θέσεις εργασίας και ούτε αύξησε τους μισθούς
«Καμία διεύρυνση του ωραρίου δεν έσωσε θέσεις εργασίας και ούτε αύξησε τους μισθούς», τονίζει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) σε ανακοίνωση της με αφορμή τις μεθοδεύσεις δημάρχων και εμπορικών συλλόγων για την κατάργηση της Κυριακής- αργίας μέσω των ανοικτών καταστημάτων για τρεις Κυριακές μέσα στις γιορτές, τη «Λευκή Νύχτα» στο Δήμο Θέρμης και το «Ανοικτό Εμπορικό Κέντρο». Πιο συγκεκριμένα, μέσα στις γιορτές τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη ήταν ανοικτά την Κυριακή 13 Δεκέμβρη και ακολουθούν οι Κυριακές 20 και 27 Δεκέμβρη. Επίσης στη Θέρμη τα καταστήματα σήμερα Σάββατο 19 Δεκέμβρη θα παραμείνουν ανοικτά το βράδυ. «Όσες Κυριακές και να ανοίξουν τα μαγαζιά, τι θα ψωνίσει ο συνταξιούχος που του έκοψαν τη 13η και 14η σύνταξη και σε λίγους μήνες του κόβουν και το ΕΚΑΣ;» αναρωτιέται η Ένωση και προσθέτει: «Όσες ώρες παραπάνω και να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά, τι και πώς θα ψωνίσουν οι 1.500.000 άνεργοι που η πλειοψηφία τους δεν παίρνει ούτε καν το επίδομα ανεργίας; Όσες Λευκές Ημέρες και Νύχτες να οργανώσουν οι δήμαρχοι και οι Εμπορικοί Σύλλογοι τι μπορούν να ψωνίσουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι των 300 ευρώ; Ποια από τις τρεις Κυριακές θα βγει για ψώνια αυτός που ετοιμάζονται να του βγάλουν το σπίτι του στο σφυρί;».
Τονίζει ακόμη ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και η διεύρυνση του ωραρίου είναι απαίτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για να μειώσουν το κόστος λειτουργίας και να ισχυροποιηθούν για να επικρατήσουν στην αγορά με την εξαφάνιση των ανταγωνιστών τους. Σημειώνει επίσης ότι «σε περίοδο "ανάπτυξης" και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (είτε αυτοδύναμες είτε συνεργαζόμενες) υπηρέτησαν αυτές τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Σήμερα σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης, η παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου (ανοικτά και το βράδυ) και η κατάργηση της αργίας της Κυριακής είναι σημαντική για την κερδοφορία του κεφαλαίου και γι' αυτό αποτελεί στόχο και του 3ου μνημονίου που συμφώνησε η “αριστερή” συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». Προειδοποιεί ότι «καμία διεύρυνση του ωραρίου δεν έσωσε θέσεις εργασίας και ούτε αύξησε τους μισθούς. Αντίθετα, μάλιστα, εκατοντάδες εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στην ανεργία, σε χιλιάδες εργαζόμενους επιβλήθηκαν ατομικές συμβάσεις ωρομίσθιου, μεγαλύτερες μειώσεις στους μισθούς τους είδαν χιλιάδες εργαζόμενοι.
Καμιά διεύρυνση του ωραρίου δεν έσωσε τους 200.000 μικρούς εμπόρους που έβαλαν λουκέτο στα χρόνια της κρίσης. Καμιά διεύρυνση του ωραρίου δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα, όταν η εφορία στύβει κάθε εισόδημα, ο ΟΑΕΕ στέλνει το ΚΕΑΟ για κατάσχεση, οι τράπεζες ετοιμάζονται για πλειστηριασμούς». Χαρακτηρίζει τον αγώνα για υπεράσπιση της αργίας της Κυριακής αγώνα «για μια ζωή στα μέτρα των αναγκών μας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και διεκδικεί: - Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. - Κατάργηση των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο. - Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων oρισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. - 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ Η ΧΕΣΜΠΟΛΑΧ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΤΟΥ ΗΓΕΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ ΤΟΥ ΣΑΜΙΡ ΓΚΟΥΝΤΑΡ (ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΣΡΑΛΑ).Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΧΕΣΜΠΟΛΑΧ ΝΑΣΡΑΛΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ 2 ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΥΝΤΑΡ,ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΡΩΣΣΙΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ-ΙΡΑΚ..
Σχολιο.- Ήταν... Παλαιστίνιος, Δρούζος, του Μετώπου για την Απελευθέρωση της Π{αλαιστίνης και πολεμούσε με τη Χεζμπολά για τη Συρία..
----------------------------------------------------------------------------------------
Eισβολή ακτιβιστών & Κούρδων στη RAI του Μιλάνο: "Δεν ενημερώνετε για την Εθνοκάθαρση που πραγματοποιεί ο Ερντογάν"! Όλα τα κρατικά κανάλια της Ε.Ε. έχουν τον δικό τους Χαρίτο... εκ Τελ Αβίβ, και τους δικούς τους Φίληδες
Παρά την προσπάθεια ΟΛΩΝ των χωρών της Ε.Ε. του 4ου Ράιχ να προστατεύουν το αγαπημένο τους καθεστώς, στο Μιλάνο είχαμε εισβολή ακτιβιστών & Κούρδων στη RAI (κρατική τηλεόραση): "Δεν ενημερώνετε για την Εθνοκάθαρση που πραγματοποιεί ο Ερντογάν"!
Οι διαδηλωτές έντυσαν με καρικατούρες του φασίστα Ερντογάν και με φωτογραφίες των σφαγών στο Κουρδιστάν το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, επισημαίνοντας: "Είστε μια δημόσια υπηρεσία, αλλά κρύβεται τις σφαγές του Ερντογάν... Είστε συνένοχοι"!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Παλαιστίνη: Μια νέα γενιά στο προσκήνιο
Μια νέα γενιά Παλαιστίνιων αγωνιστών βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο, με πολύ βαρύ τίμημα. Δεκάδες νεκροί, ακόμη και παιδιά, γίνονται «μάρτυρες». Η νέα γενιά που δεν μεγάλωσε με τις ψευδαισθήσεις των δήθεν συμφωνιών του Όσλο, δηλώνει ότι είναι εδώ και θα παλέψει για το αρχικό όνειρο: την ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη, την δημιουργία του δικού τους κράτους, την... επιστροφή των προσφύγων.
Για πολλά χρόνια τώρα, η Παλαιστίνη αναφέρονταν στα μεγάλα ΜΜΕ λόγω της τιμωρητικής δολοφονίας μερικών χιλιάδων αμάχων στην Λωρίδα της Γάζας, κάθε δύο-τρία χρόνια για να θυμούνται όλοι ποιός είναι το μεγάλο αφεντικό στην περιοχή. Το μόνο που άλλαζε ήταν η κωδική ονομασία του δολοφονικού σχεδίου των σιωνιστών. Αλλά ίδια και μπαγιάτικα τα κροκοδείλια δάκρυα της διεθνούς κοινότητας... Όλοι μιλούσαν για έναν λαό κουρασμένο και απογοητευμένο από την αντίσταση και τις κακουχίες, αλλά και διαιρεμένο από την αντιπαράθεση Χαμάς – Φατάχ. Παρ’ όλο που αυτά είναι υπαρκτά ως ένα βαθμό, η νέα και ελπιδοφόρα -για όλους τους λαούς που αντιστέκονται – εξέγερση των νέων που εδώ και δύο μήνες δεν λέει να κοπάσει, ήρθε να αποστομώσει όσους εκτιμούσαν σαν τελειωμένο το ζήτημα τους. Η εξέγερση αυτή (είτε την πούμε τρίτη Ιντιφάντα, είτε όχι) ενταφιάζει οριστικά το Όσλο, ξεφτιλίζει την Παλαιστινιακή αρχή του συμβιβασμούκαι της υποτέλειας, απονομιμοποιεί τον οποιονδήποτε θα ήθελε ναδιαπραγματευτεί με τους Ισραηλινούς με όρους ξεπουλήματος, υπερβαίνει τον διχασμό, αρνείται την θρησκευτική ηγεμονία στον πολιτικό τους αγώνα, επαναφέρει την αριστερά στο προσκήνιο. Και μάλιστα σε μια περιοχή όπου η βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού αυτή την εποχή, διαλύει χώρες, δημιουργεί νέα προτεκτοράτα, οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά ή στην απόγνωση του τζιχαντισμού σαν μόνη λύση. Για αυτούς τους λόγους, που ξεπερνούν κατά πολύ το Παλαιστινιακό ζήτημα, απαιτείται η ολόπλευρη στήριξη μας σε αυτή την εξέγερση. Με κάθε μέσο και τρόπο. Κι εδώ στη χώρα μας απαιτείται να σταματήσουμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη για τους λαούς της περιοχής μας στρατηγική συμμαχία της Ελληνικής κυβέρνησης (των «αριστερών» ευρωλάγνων) με το σιωνιστικό κράτος δολοφόνο.
---------------------------------------------------------------------------------------
Στο Λούγκανσκ χθες, στην αυτόνομη Ουκρανία, αποκάλυψαν προτομή του Στάλιν, με αφορμή τα γενέθλια του...
Σήμερα είναι τα 137α γενέθλια του μεγάλου μας σύντροφoυ Ιωσήφ Στάλιν. Ζήτω η ιδέα του αγαπημένου μας μεγάλου κομμουνιστή ηγέτη.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Επανέρχονται δριμύτεροι οι αγρότες!
Απολογισμό αγωνιστικής δράσης για το δίμηνο που πέρασε έκαναν χθες οι αγρότες της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών, Κτηνοτροφών και νέων αγροτών Λάρισας, οι οποίοι από χθες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους εκατέρωθεν του επαρχιακού δρόμου Πλατυκάμπου-Άγιας στο ύψος του κόμβου Πλατυκάμπου. Παράλληλα σε σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν προειδοποιούν ότι θα επανέλθουν δριμύτεροι τον Ιανουάριο, ενώ εμμέσως αλλά σαφώς απευθύνουν προειδοποίηση και προς τους βουλευτές σχετικά με την στάση που θα τηρήσουν για τα θέματα που τους αφορούν. Συγκεκριμένα οι αγρότες με την συμμετοχή εκπροσώπων και από την Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Φθιώτιδα, πραγματοποίησαν συνέλευση στο συγκεκριμένο σημείο επί του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία για περίπου 20 λεπτά, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που προωθούνται για τον κλάδο τους στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου. Και μάλιστα, όπως επισημαίνουν, σε μία από τις δυσκολότερες χρονιές για την παραγωγή με χαμηλές τιμές, ανύπαρκτη ρευστότητα και παύση πληρωμών από την πλευρά της πολιτείας, συνθήκες που οδηγούν τον πρωτογενή τομέα σε μεγάλο αδιέξοδο. Μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης οι αγρότες αποχώρησαν με τα τρακτέρ τους, "υποσχόμενοι" να επανέλθουν δριμύτεροι τον Ιανουάριο, μετά από πανελλαδικό συντονισμό και σχετική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου στην Αθήνα.
--------------------------------------------------------------------------------------
"Με βίαζαν μέχρι να λιποθυμήσω"
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015, 21:08
Τα βασανιστήρια που υπέστη επί τρεις μήνες ως αιχμάλωτη του Ισλαμικού Χαλιφάτου περιέγραψε μια 21χρονη Γιαζίντι ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΟΗΕ, καταγγέλλοντας ότι οι τρομοκράτες μεταχειρίζονται τα παιδιά και τις γυναίκες της μειονότητάς της ως λάφυρα πολέμου. Την ίδια ώρα, βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον βίαιο τρόπο με τον οποίο οι μαχητές του Χαλιφάτου αρπάζουν κορίτσια και γυναίκες της φυλής της από τις οικογένειές τους, προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν ως σκλάβες του σεξ. «Ο βιασμός χρησιμοποιούνταν για να καταστρέψει γυναίκες και κορίτσια και να εξασφαλιστεί ότι αυτές δεν θα μπορούσαν ποτέ ξανά να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή» εξήγησε, εμφανώς ταραγμένη, στο 15μελές συμβούλιο η Nadia Murad Basee Taha, που απήχθη από το σπίτι της στο Ιράκ τον περασμένο Αύγουστο. Όπως διηγήθηκε, οι τζιχαντιστές τη μετέφεραν με λεωφορείο στη Μοσούλη. «Στον δρόμο μας εξευτέλιζαν. Μας άγγιζαν και μας βίαζαν. Μας πήγαν στη Μοσούλη μαζί με πάνω από 150 άλλες οικογένειες Γιαζίντι και παιδιά που τα αντάλλαζαν σαν δώρα. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους με πλησίασε. Ήθελε να με πάρει. Κοιτούσα το πάτωμα. Ήμουν εντελώς τρομοκρατημένη. Όταν σήκωσα το βλέμμα είδα έναν τεράστιο άντρα. Έμοιαζε με τέρας…
»Έβαλα τις φωνές, είπα “είμαι πολύ νέα κι εσύ είσαι τεράστιος”. Με χτύπησε. Με κλότσησε και με χτύπησε. Και μερικά λεπτά αργότερα, ένας άλλος άντρας με πλησίασε. Ακόμη κοιτούσα το πάτωμα. Είδα ότι ήταν λίγο μικρότερος. Τον παρακάλεσα. Τον ικέτεψα να με πάρει αυτός. Είχα φοβηθεί πολύ τον πρώτο άντρα. »Ο άντρας που με πήρε μου ζήτησε να αλλάξω θρήσκευμα. Αρνήθηκα. Τότε με ζήτησε σε γάμο, που λέει ο λόγος. … Εκείνη τη νύχτα με χτύπησε. Μου ζήτησε να βγάλω τα ρούχα μου. Με έβαλε σε ένα δωμάτιο με φρουρούς και τότε προχώρησαν στο έγκλημά τους, ώσπου λιποθύμησα. Σας ικετεύω, ξεφορτωθείτε πια το ΙΚΙΛ.» Η Nadia κατάφερε να δραπετεύσει ύστερα από 3 μήνες βασανιστήρια και τώρα ζει στη Γερμανία – πολλοί όμως από τους αδερφούς της σκοτώθηκαν από μαχητές του Χαλιφάτου. Ο ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει τη μεταχείριση των Γιαζίντι από το ΙΚΙΛ ως πιθανή γενοκτονία, αφότου η τρομοκρατική οργάνωση ξεκίνησε μια εκστρατεία δολοφονιών, βιασμών, προπηλακισμών και βασανιστηρίων σε βάρος της μειονότητας. Ο διεθνής οργανισμός κάλεσε μάλιστα το Συμβούλιο Ασφαλείας του να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για το ίδιο ζήτημα.
H πρώτη συνάντηση του συμβουλίου του ΟΗΕ για την εμπορία ανθρώπων –ή αλλιώς trafficking– έρχεται μία μέρα μετά την ανακοίνωσή του όπου καταδικάζει τη σχετική δράση του ΙΚΙΛ και άλλων οργανώσεων, όπως η Μπόκο Χαράμ. Στην ίδια ανακοίνωση το συμβούλιο προειδοποιεί ότι «συγκεκριμένες πράξεις που σχετίζονται με την εμπορία ανθρώπων στο πλαίσιο ένοπλης σύρραξης ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου». Εν τω μεταξύ, ένα αποτροπιαστικό βίντεο που αναρτήθηκε πρόσφατα στο Facebook από Γιαζίντι ακτιβιστές, δείχνει οπλισμένους μαχητές του ΙΚΙΛ να αρπάζουν συζύγους και κόρες από τις οικογένειές τους. Έντρομα κορίτσια προσπαθούν να μείνουν κοντά στους γονείς τους, αλλά οι τζιχαντιστές τις τραβούν με το ζόρι, ακόμα κι απ’ τα μαλλιά τους, και υπό την απειλή όπλου. H τύχη των φερόμενων ως αιχμάλωτων γυναικών αγνοείται. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο δολοφόνησε περίπου 5.000 άντρες Γιαζίντι και αιχμαλώτισε εκατοντάδες γυναίκες και κορίτσια στο πέρασμά του από την ιρακινή πόλη Σιντζάρ τον περασμένο χρόνο. Μερικές γυναίκες, όπως η Nadia Murad Basee Taha, απέδρασαν ή απελευθερώθηκαν και έχουν δώσει συγκλονιστικές μαρτυρίες για βιασμούς, βασανιστήρια, αλλά και αυτοκτονίες αιχμαλώτων που προτίμησαν τον θάνατο από τη φρίκη... Με πληροφορίες από Daily Mail
---------------------------------------------------------------------------------------
Ένταση στις σχέσεις Ισραήλ-Λιβάνου
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015, 21:04
Βλήματα όλμου που εκτοξεύθηκαν από το Ισραήλ προσγειώθηκαν εντός του λιβανικού εδάφους σε ακατοίκητες περιοχές κατά μήκος της λιβανοϊσραηλινής μεθορίου, σύμφωνα με πηγές των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας. Νωρίτερα, τρεις ρουκέτες Κατιούσα που είχαν εκτοξευθεί από τον Λίβανο έπληξαν περιοχές του βορείου Ισραήλ, σύμφωνα με ισραηλινές στρατιωτικές πηγές. Η διασυνοριακή ένταση ακολουθεί την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά την οποία σκοτώθηκε ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ Σαμίρ Καντάρ τη χθεσινή νύκτα στη Δαμασκό. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο Σαμίρ Καντάρ προετοίμαζε επιθέσεις κατά του Ισραήλ από το έδαφος της Συρίας, αλλά δεν επιβεβαίωσε απερίφραστα την ευθύνη του για την αεροπορική επιδρομή εναντίον του.
---------------------------------------------------------------------------------------
Νέες αιματηρές συγκρούσεις στην Υεμένη
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015, 06:24
Δυνάμεις στην δοτη «κυβέρνηση» των αποικιοκρατων πλησίασαν το Σάββατο την πρωτεύουσα της Υεμένης ενώ σφοδρές μάχες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 68 ανθρώπους στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, την παραμονή της ολοκλήρωσης των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Ελβετία. Παρότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός (σ.σ.: που τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη και υποτίθεται θα συνέβαλε να διεξαχθούν οι συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ) είναι φανερό πως έχει καταρρεύσει, οι δύο αντίπαλες πλευρές αποφάσισαν να συστήσουν μια «ουδέτερη στρατιωτική επιτροπή», η οποία θα αναλάβει την παρακολούθηση κι επαλήθευσή της, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην αποικιοκρατική αντιπροσωπεία. Από την πλευρά του ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας «επιτροπής αποκλιμάκωσης (...) για να ενισχυθεί η συμφωνία διακοπής των εχθροπραξιών».
Άκαρπες οι διαπραγματεύσεις Η πέμπτη ημέρα των διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε το Σάββατο στη βορειοδυτική Ελβετία χωρίς να υπάρξει σημαντική πρόοδος σε άλλα θέματα, σύμφωνα με πηγές στις δύο αντιπροσωπείες. Δεν έχει κατορθωθεί να συναφθεί καμιά συμφωνία στο γενικότερο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, για παράδειγμα όσον αφορά στη δημιουργία «διαδρόμων» για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας ή τη συνέχιση της ανταλλαγής αιχμαλώτων. Ο ειδικός επιτετραμμένος του ΟΗΕ για την Υεμένη προγραμματίζει πάντως να παραχωρήσει μια συνέντευξη Τύπου στη Βέρνη την Κυριακή στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) αφού ολοκληρωθούν οι συνομιλίες.
Συνεχίζονται οι μάχες
Επί του πεδίου στο μεταξύ η σύγκρουση συνεχιζόταν χωρίς ανάπαυλα και μάλιστα κλιμακώθηκε το Σάββατο στο βόρειο τμήμα της χώρας. Τουλάχιστον 68 αντιμαχόμενοι σκοτώθηκαν σε σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε άνδρες του αποικιοκρατικου στρατού, από τη μια, και σιίτες αντάρτες και υεμενιτικου στρατου από την άλλη, κοντά στην πόλη Χάραντ και στα σύνορα Υεμένης-Σαουδικής Αραβίας. Στην πλευρά των αποικιοκρατων οι νεκροί έφθασαν τους 28, σύμφωνα με στρατιωτικές τους πηγές, και στις τάξεις των υεμενιτών είναι τουλάχιστον 40, σύμφωνα με πηγές στις φυλές της περιοχής. Τη Χάραντ ανακατέλαβαν την Πέμπτη αποιικιοκρατικά στρατεύματα που εκπαιδεύτηκαν από τη Σαουδική Αραβία. Οι δυνάμεις των αποικιοκρατων που αποτελουνται από προδοτες δοσιλογους πληρωμενους υεμενιτες προσπαθούν τώρα να προελάσουν προς το λιμάνι Μίντι, στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου δέκα χιλιόμετρα από τη Χάραντ, αλλά αντιμετωπίζουν σθεναρή αντίσταση από τους σιίτες που μετέφεραν ενισχύσεις στην περιοχή, κατά πηγές σε φυλές. Σε ένα άλλο μέτωπο οι αποικιοκρατικες στρατιωτικες δυναμεις που ορκίζονται πίστη στον δοτο «πρόεδρο» των δυτικων αποικιοκρατων Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι έφθασαν το Σάββατο σε απόσταση 40 χλμ. από τη Σαναά, η οποία ελέγχεται από τους Σιίτες αντάρτες και τον στρατο της Υεμενης επί έναν χρόνο και πλέον, μετά τα σημαντικά εδαφικά κέρδη τους στην επαρχία Μαρίμπ, ανατολικά της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με πηγές των αποικιοκρατων, οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην δοτη «κυβέρνηση» των δυτικων αποικιοκρατων με τη βοήθεια προδοτων μαχητών που ανήκουν σε φυλές, πολιορκούν μια στρατιωτική βάση που κατέχουν οι Υεμενιτες στη Νιμχ, 40 χλμ. βορειοανατολικά της Σαναά. Πρόκειται για μια περιοχή με δύσβατα όρη. Βορειότερα, στην επαρχία Γκάουφ, οι αποικιοκρατικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την Παρασκευή δύο συνοικίες στην πρωτεύουσά της, τη Χαζμ, σύμφωνα με έναν αξιωματικό μια παραστρατιωτικης προδοτικης οργάνωσης-ομπρέλα προδοτικων δυνάμεων που πρόσκεινται στην δοτη «κυβέρνηση» των δυτικων αποικιοκρατων. Παράλληλα, δυνάμεις προσκείμενες στην δοτη «κυβέρνηση» των δυτικων αποικιοκρατων, με την υποστήριξη της συμμαχίας των αληταραδων σειχιδων δουλων των αμερικανων υπό την ηγεσία της αλητικης καθυστερημενης ισλαμοφασιστικης Σαουδικής Αραβίας (σ.σ.: η οποία εχει και το θρασσις να κατηγορεί τους Σιίτες αντάρτες Χούτι ότι συνδέονται με το Ιράν -τον μεγάλο αντίπαλο των ισλαμοφασιστων αληταραδων του Ριάντ στην περιοχή) κινούνται προς τις επαρχίες Αμράν και Σαάντα στον βορρά, το λίκνο και προπύργιο των Σιιτών. Μετά την προέλαση των αποικιοκρατικών δυνάμεων και την εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων προς την κατεύθυνση της Σαουδικής Αραβίας, ο ένας εκ των οποίων έπεσε σε σαουδαραβικό έδαφος, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ δήλωσε «πολύ ανήσυχος». Ο Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Άχμεντ κάλεσε «όλα τα μέρη να τηρήσουν τη συμφωνία» και να επιτρέψουν στις ανθρωπιστικές οργανώσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλη την επικράτεια. Την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έκρινε από την πλευρά του ότι είναι «επείγον» να τηρηθεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και να υπάρξει «ουσιαστική αποκλιμάκωση» της σύγκρουσης στην Υεμένη, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 6.000 ανθρώπων (σ.σ.: πολλοί από τους οποίους ήταν άμαχοι) από τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία του ξεφτιλοΟΗΕ, που αφηνει τους αληταραδες ισλαμοφασιστες δουλους των δυτικων αποικιοκρατων να δολοφονουν εν ψυχρω το Λαο της Υεμενης.
--------------------------------------------------------------------------------------
Πούτιν: «Αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερα μέσα στη Συρία»
Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015, 17:43
Oι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν αναπτύξει όλες τους τις στρατιωτικές δυνατότητες στη Συρία και ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν «περισσότερα στρατιωτικά μέσα», εφόσον καταστεί απαραίτητο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. «Βλέπουμε πόσο αποτελεσματικά οι πιλότοι μας και τα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών συντονίζουν τις προσπάθειές τους με διάφορα είδη δυνάμεων -τον στρατό ξηράς, το πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία- (βλέπουμε πόσο αποτελεσματικά) χρησιμοποιούν τα πλέον σύγχρονα όπλα» επισήμανε ο Πούτιν σε ομιλία του. «Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτά κάθε άλλο παρά αποτελούν όλες μας τις δυνατότητες» τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους. «Διαθέτουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα. Και θα τα χρησιμοποιήσουμε, εφόσον χρειαστεί» διεμήνυσε ο επικεφαλής του Κρεμλίνου.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ανατροπή στην Ισπανία: Τελος του δικομματισμου! Χάνει το ένα τρίτο της δύναμής του το Λαϊκό Κόμμα. Μεγάλος νικητής οι Podemos
Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Δεκέμβριος, 2015 - 22:26
Σύμφωνα με τα exit polls το κόμμα του Μ. Ραχόι συγκεντρώνει 26,8% και κερδίζει 114- 124 έδρες όταν στην προηγούμενη Βουλή κατείχε 186 έδρες. Το τέλος του δικομματισμού κλειδώνει στην Ισπανία. Η συμμετοχή στις εκλογές έφτασε στο 58% Μεγάλοι νικητές των εκλογών αναδεικνύονται οι Podemos που με το 20% των ψήφων και κερδίζουν 69 έδρες. Το Σοσιαλιστικό κόμμα χάνει επίσης μεγάλο κομμάτι της δύναμής του και έτσι με 23% καταλαμβάνει 96 έδρες από τις 110 που κατείχε. Το κόμμα της Ενωμένης Αριστεράς φαίνεται να κρατά το ποσοστό του στο 4-5%. Το Σύνταγμα της Ισπανίας δεν ορίζει προθεσμία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τη διεξαγωγή εκλογών, Οι Podemos λόγω εκλογικού συστήματος αναμένεται να έχουν λιγότερες έδρες από τους Σοσιαλιστές. Ομάδα αριστερών κομμάτων, ανάμεσά τους το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Podemos, η Ενωμένη Αριστερά και δύο τοπικοί σχηματισμοί συγκεντρώνουν περισσότερες από 180 έδρες, πάνω από το όριο των 176 που απαιτούνται για την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας, μετά τη καταμέτρηση άνω του 50 των ψήφων.
Σύμφωνα με έξιτ πολ, το Λαϊκό Κόμμα (PP) του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι συγκεντρώνει το 26,8% των ψήφων, οι Podemos 21,7%, το PSOE (Σοσιαλιστές) 20,1% και οι Ciudadanos 15,2% στις ισπανικές εκλογές. Λόγω, ωστόσο, του εκλογικού συστήματος οι Σοσιαλιστές κερδίζουν περισσότερες έδρες (81-85) από τους Podemos (76-80). Tο PP συγκεντρώνει 114-128 έδρες, που απέχουν πολύ από τις 176 που χρειάζεται για να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οι Ciudadanos κερδίζουν 47-50.
----------------------------------------------------------------------------------------
Σαρώνει ο Μειμαράκης - Μάχη για τη δεύτερη θεση Πρώτα αποτελέσματα για τη ΝΔ 20.12.2015 | 21:48
Σαρωτική νίκη με μεγάλη διαφορά για το Βαγγέλη Μεϊμαράκη δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών για πρόεδρο της ΝΔ. Δεύτερος για την ώρα φαίνεται να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τρίτος ο Α.Τζιτζικώστας και τέταρτος ο Άδωνις Γεωργιάδης. Οι πρώτες πληροφορίες για τα αποτελέσματα λίγο μετά τις 10 το βράδυ, δίνουν μέχρι στιγμής τα ποσοστά του Μεϊμαράκη πάνω από 45%, και ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είναι πολύ κοντά με τον Τζιτζικώστα. Τελευταίος, με χαμηλά ποσοστά, έρχεται ο Α. Γεωργιάδης. Ωστόσο ασφαλή ποσοστά αναμένονται μετά την καταμέτρηση στα εκλογικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και κοντά στις 11 το βράδυ.
Πρωτα αποτελέσματα 1. Μεϊμαράκης: 47,07% 2. Τζιτζικώστας: 22,72% 3. Μητσοτάκης: 21,83% 4. Γεωργιάδης: 7,46%
--------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΛΑΤΤΑΚΕΙΑ - ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΙΝΤΛΙΜΠ
Ο συριακός Στρατός μπήκε στην ελληνιστική Παλμύρα - Οι ισλαμιστές απειλούν με ανατίναξη των μνημείων αν δεν σταματήσει η προέλαση
19/12/2015 18.53
O συριακός Στρατός μπήκε για πρώτη φορά μετά από οκτώ μήνες στην Παλμύρα και βίσκεται σε απόσταση μόλις 400 μέτρων από τους τζιχαντιστές του ISIS οι οποίοι έχουν παγιδεύσει με εκρηκτικά όλα τα μνημεία της πόλης με την προοπτική να τα ανατινάξουν εάν ο συριακός Στρατός συνεχίσει την προέλαή του Στις 21 Μαΐου του 2015 η πόλη Παλμύρα, διάσημη σε όλο τον κόσμο για τις αρχαιότητές της, έπεσε στα χέρια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και από τότε έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από τους φανατικούς ισλαμιστές αλλά ακόμα παραμένουν "ζωντανά" πολλά μνημεία της πόλης. Οι Αρχές της Συρίας πρόλαβαν να φυγαδεύσουν και να κρύψουν σε μυστικές τοποθεσίες τις πιο σημαντικές αρχαιότητες που βρίσκονταν στο Μουσείο της πόλης, δεν μπόρεσαν όμως να προστατέψουν και τα αρχαία μνημεία, που κάποια από αυτά είχαν τραγικό τέλος από τους τζιχαντιστές. Η 67η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του Συριακού Στρατού και η 18η Μεραρχία Τεθωρακισμένων, συνεπικουρούμενες από Ιρακινούς παραστρατιωτικούς, μαχητές της Χεζμπολάχ, Ιρανούς των σωμάτων Al Quds και Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους επιχειρούν να την ανακαταλάβουν την Παλμύρα, η οποία αποτελεί το πιο σημαντικό στρατηγικό σημείο της Συρίας καθώς από εκεί περνούν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν σε κάθε περιοχή της χώρας, είναι δηλαδή το κεντρικό σταυροδρόμι. Εάν ανακαταληφθεί θα ανοίξει ο δρόμος προς την Ράκκα και τα ιρακινά σύνορα. Το Σάββατο το πρωί, η 67η Ταξιαρχία κατάφερε να προσεγγίσει το κάστρο της Παλμύρας, την Ακρόπολη που δεσπόζει πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο και τη σύγχρονη πόλη, μετά από αιματηρές μάχες Το κάστρο έχει δεσπόζουσα θέση πάνω από την πόλη αλλά ο φόβος της πιθανής καταστροφής του, κάνει διστακτικούς τους Σύρους αξιωματούχους στο να επιχειρήσουν μια τελική έφοδο. Το Ισλαμικό Κράτος έχει παγιδεύσει με εκρηκτικά το σύνολο των αρχαίων μνημείων της πόλης, που δεν έχει κατεδαφίσει και απειλεί να τα ανατινάξει, καθώς γνωρίζουν ότι σημαίνουν πάρα πολλά για τον συριακό λαό αλλά και για όλη την Ανθρωπότητα. Οι ισλαμιστές καλούν σε ενισχύσεις για να μπορέσουν να κρατήσουν την Παλμύρα, όμως η Ράκκα φοβάται να αποστείλει ενιχύσεις καθώς είναι αδύνατον να μην βομβαρδιστούν από την ρωσική Αεροπορία μόλις βγουν ανοιχτά στις απέραντες συριακές ερημικές εκτάσεις. Την ίδια στιγμή στην βόρεια Λαττάκειας συνεχίζεται η προέλαση των συριακώ δυνάμεων οι οποίες μέσα σε 65 ημέρες κατέλαβαν 58 οχυρές θέσεις των ισλαμιστών της Αλ Νουσρα, των Τουρκμένων και της Τζις Αλ Σιγκούρ. To βουνό al-Nuba βορείως της Λαττάκειας έχει πλέον κατακτηθεί, και σχεδόν πλήρως εκκαθαρισθεί, και ανοίγει έτσι ο δρόμος για την Ιντλίμπ, την πόλη μέσω της οποίας οι τζιχαντιστές έχουν ακόμα προγεφύρωμα στην Β.Συρία.