Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Δευτερα 21 Δεκεμβριου 2015


Στον ύπνο τους το ρεκόρ συμμετοχής: Ψήφισαν οι μισοί σε σχέση με το 2009
Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Δεκέμβριος, 2015 - 23:07
Οι κάλπες έχουν κλείσει και όπως φαίνεται από τα πρώτα αποτελέσματα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βγαίνει πρώτος με καθαρή διαφορά ενώ για την δεύτερη θέση κοντράρονται οι Τζιτζικώστας - Μητσοτάκης. Από το μεσημέρι στα κοινωνικά δίκτυα και σε κάποια κανάλια γίνεται λόγος για "τεράστια" συμμετοχή ή "ρεκόρ" συμμετοχής. Θα ήθελα να θυμίσω πως η συμμετοχή με το ζόρι ι ξεπερνούν τους μισούς από τους 780.000 που είχαν ψηφίσει στην αντίστοιχη διαδικασία του 2009 όπως είχε ανακοινώσει ο τότε πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Δημήτρης Σιούφας Σε αυτή την εκλογική διαδικασία ψήφισανη περίπου 400.000. Το 2009 οι ψηφίσαντες ανήλθαν στους 782.136, με τον Αντώνη Σαμαρά να συγκεντρώνει 386.400 ψήφους, τη Ντόρα Μπακογιάννη 306.625 και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη 78.870 ψήφους.
-----------------------------------------------------------------------------------------
To εθνομετρο και το …προδομετρο της Σιας. Απιστευτες αναφορες που ξεπερνουν και τις ακροτητες της Ρεπουση, από την αν. υπουργο Παιδειας.
------------------------------------------------------------------------------------
Χωρις τεκνα (προς το παρον) το συμφωνο συμβιωσης.
-------------------------------------------------------------------------------------
Η υποχρηματοδοτηση γονατιζει τα Πανεπιστημια. Στα …οπλα οι πρυτανεις.
Η υποχρηματοδοτηση των Πανεπιστημιων φερνει ιδιωτες. Στο νέο σχεδιο νομου για τα ΑΕΙ/ΤΕΙ το υπουργειο Παιδειας προτρεπει τα Πανεπιστημια να βρουν πορους και πηγες χρηματοδοτησης με επιχειρηματικους ορους, ανοιγοντας ετσι το δρομο σε ιδιωτες.
---------------------------------------------------------------------------------------
1821, Παλιγγενεσία, Εθνομηδενισμός και ιστορική συνέχεια
Εθνομηδενισμός και ιστορική συνέχεια
Η ενασχόλησή μου με την ιστορία του νεώτερου ελληνισμού υπήρξε συνέπεια της συνειδητοποίησης του «ιστορικού» χαρακτήρα της ελληνικής ιδιοπροσωπίας. Σε μια συγκυρία βαθύτατης παρακμής, προϋπόθεση για να συνεχίσουμε ως αυτόνομο συλλογικό υποκείμενο, είναι η συναγωγή των συμπερασμάτων της ιστορικής μας διαδρομής, ώστε να επιχειρήσουμε να λύσουμε τον γόρδιο δεσμό του «καημού της ρωμιοσύνης», διότι απειλούμεθα, κυριολεκτικώς, με ιστορική έκλειψη. Αναζητώντας λοιπόν λύση στα δραματικά μας αδιέξοδα, κατέληξα στο συμπέρασμα πως αυτή δεν μπορεί να ανευρεθεί, αν δεν επιχειρηθεί ένας απολογισμός της ιστορικής πορείας του νεώτερου ελληνισμού. Εξάλλου και όλοι οι εθνομηδενιστές –αρνητές της συνέχειας του ελληνισμού, όπως η κ. Ρεπούση ή ο κ. Λιάκος η η κ. Σια Αναγνωστοπουλου–, στην ιστορία επικεντρώνονται, για να στηρίξουν το μύθευμα πως το ελληνικό έθνος δημιουργήθηκε από το κράτος. Γι’ αυτό εξ’ άλλου αναφέρονται σε κράτος-έθνος και όχι πλέον σε έθνος-κράτος, υποστηρίζοντας πως είναι το κράτος που δημιούργησε το έθνος, όπως υποστήριξε πρώτος ο Φαλμεράϋερ το 1830. Αν λοιπόν το έθνος μας είναι απλώς «νεοελληνικό», και δεν υπάρχει καμία ιστορική συνέχεια, τότε εύκολα μπορεί και να εξαφανιστεί μέσα στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης. Αυτό που υποστηρίζω, είναι πως στη μακρά πορεία των εννέα ή δέκα αιώνων του νέου ελληνισμού, δύο ιστορικοί περίοδοι σφράγισαν τις τύχες του, προδιαγράφοντας και το σήμερα. Κατά την πρώτη, 1204-1453, διαμορφώνεται ο νεώτερος ελληνισμός μέσα από την αντίσταση στη φραγκική Δύση και την τουρκική Ανατολή, πριν υποκύψει, το 1453, περίοδο την οποία είχα περιγράψει στον Α΄ τόμο της ιστορίας μου για το 1204. Κατά την περίοδο 1453-1700 καθοριστικό στοιχείο υπήρξε η Αντίσταση, η άμυνα του ελληνισμού –τόσο έναντι των Οθωμανών, όσο και έναντι της αποικιοκρατικής Δύσης– η οποία θα συνδεθεί με την εμμονή στην ορθοδοξία. Απέναντι στους Οθωμανούς και τον επιθετικό καθολικισμό, η ορθοδοξία καθίσταται το ζωτικό στοιχείο της Αντίστασης. Ορθοδοξία και ελληνισμός σχεδόν θα ταυτιστούν. …Εν συνεχεία, κατά την περίοδο 1700-1922, ο ελληνισμός γνωρίζει μια νέα Αναγέννηση. Η πρώτη φάση, ο «φωτισμός και η παλιγγενεσία», διαρκεί έως το 1821 ενώ η δεύτερη, η «Μεγάλη Ιδέα» –η επαναστατική-εθνικοαπελευθερωτική περίοδος που διαρκεί από το 1821 έως το 1922–, στοχεύει στην κρατική ανασυγκρότηση του «ιστορικού χώρου» του υστεροβυζαντινού ελληνισμού. Από την εξέταση αυτής της περιόδου αναδύονται και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής ταυτότητας και όπως τονίζει ο Νίκος Σβορώνος, «ο αντιστασιακός χαρακτήρας… διέπει ολόκληρη τη νεοελληνική ιστορία». (Ν. Σβορώνος, Επισκόπηση της Νεοελληνικής Ιστορίας, Θεμέλιο, Αθήνα 1976, σσ. 12-13.).
Το νέο βιβλίο του Γ. Καραμπελιά, 1821, Η δυναμική της Παλιγγενεσίας θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 στις 19.30 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Παπάγου- Χολαργού, Περικλέους 55, στον Χολαργό. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Φραγκούλης Φράγκος Ε/ΓΕΣ, Απόστολος Διαμαντής, ιστορικός και ο συγγραφέας του βιβλίου.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ζητάει αλλαγή των βιβλίων ιστορίας ζηταει η εθνομηδενιστρια Σια Ααναγνωστοπουλου
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015, 16:37
Να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία της ιστορίας χωρίς τη χρήση "εθνόμετρου", και να μετατραπούν σε γνωμοδοτικά τα συμβούλια στα ΑΕΙ, δηλώνει σε συνέντευξη της, στην "Καθημερινή" η εθνομηδενιστρια αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σια Αναγνωστοπούλου η οποία μετά την πολύμηνη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και παρά την ιδεολογική της αντίθεση για τους τελευταίους εκφράζεται θετικά, αποκλείοντας κάθε περίπτωση πολιτικού καιροσκοπισμού. Η υπουργός για τα σχολικά ιστορικά βιβλία δηλώνει, ότι "πρέπει να πάψει να μπαίνει σε καλούπια εθνόμετρου η έρευνα και η άποψη των επιστημόνων για την Ιστορία και όπως αυτή διδάσκεται στο σχολείο". Στην Ελλάδα , συνεχίζει, προσπαθωντας να "δικαιολογισει" τις ανθελληνικες θεσεις της, οτι εθνική ιστορία θεωρείται ό,τι κάποιοι έχουν επιβάλει. Δηλαδή αυτό που οι ίδιοι θεωρούν πως αποτελεί την εθνική ιστορία των Ελλήνων. Για παράδειγμα χαρακτηρίζει την Μικρασιατική καταστροφή ως ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, το οποίο όμως "Δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες είναι Έλληνες με μια συγκεκριμένη μοίρα αλλά είναι ένα μεγάλο εθνικό γεγονός, επειδή το προσφυγικό είναι μεγάλο ζήτημα στην ανθρώπινη ιστορία". Η υπουργός για τα σχολικά ιστορικά βιβλία δηλώνει, ότι "πρέπει να πάψει να μπαίνει σε καλούπια εθνόμετρου η έρευνα και η άποψη των επιστημόνων για την Ιστορία και όπως αυτή διδάσκεται στο σχολείο". Στην Ελλάδα , συνεχίζει, εθνική ιστορία θεωρείται ό,τι κάποιοι έχουν επιβάλει. Δηλαδή αυτό που οι ίδιοι θεωρούν πως αποτελεί την εθνική ιστορία των Ελλήνων. Για παράδειγμα χαρακτηρίζει την Μικρασιατική καταστροφή ως ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, το οποίο όμως "Δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες είναι Έλληνες με μια συγκεκριμένη μοίρα αλλά είναι ένα μεγάλο εθνικό γεγονός, επειδή το προσφυγικό είναι μεγάλο ζήτημα στην ανθρώπινη ιστορία". Ερωτηθείσα για το κρυφό σχολείο σημειώνει ότι "εάν υπήρχε ή όχι αφορά την ιστορική έρευνα" και ότι η Ορθόδοξη εκκλησία είχε θρησκευτικά σχολεία. Επισημαίνει ακόμη, ότι στη δημόσια ιστορία το σχολείο ως δημόσιο αγαθό είναι προϊόν του έθνους-κράτους. Για την υπόθεση της Μαρίας Ρεπούση, η οποία είχε εκφράσει παρεμφερείς απόψεις η κ. Αναγνωστοπούλου, ομολογεί ότι "φοβήθηκα τον φανατισμό που έστησε έναν άνθρωπο στον τοίχο με τάση απομόνωσής του ως εθνικό προδότη". Σε ότι αφορά την στάση της απέναντι στα Συμβούλια η υπουργός απαντά ότι δεν έπραξαν αυτό για το οποίο ορίστηκαν (εξεύρεση πόρων για τα ιδρύματα) και προσθέτει: "Σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησαν αντιδημοκρατικά στο θέμα της προεπιλογής υποψηφίων πρυτάνεων. Συχνά αδυνατούσαν να συνεδριάσουν λόγω της απουσίας πολλών μελών τους στο εξωτερικό, ενώ την ίδια στιγμή εντός των ΑΕΙ δημιουργήθηκε μια δυσλειτουργική δυαρχία ανάμεσα στον πρύτανη και το Συμβούλιο".
----------------------------------------------------------------------------------------
Ένα στα δυο νοικοκυρια στην Ελλαδα ζει με τη ..συνταξη του παππου!
----------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονικη. Χριστουγεννα στα συσσιτια για 12.000 ανθρωπους.
----------------------------------------------------------------------------------------
Σατυρικο κειμενο
Ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ, λήγουν από 1η Ιανουαρίου τα συμβόλαια των δανεικών από το ΠΑΣΟΚ
Κλίμα έντονης ανησυχίας και προβληματισμού επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Κουμουνδούρου, καθώς με το τέλος του έτους ολοκληρώνεται ο δανεισμός των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζουμε ότι το σοσιαλιστικό κόμμα, είχε προχωρήσει σε δανεισμό αρκετών μελών του στο κυβερνών κόμμα, με διετή διάρκεια και χωρίς οψιόν ανανέωσης. Πλέον, στο τραπέζι θα πέσει η ανανέωση του δανεισμού με πιο ευνοϊκούς όρους για το ΠΑΣΟΚ ενώ δεν αποκλείεται την αντίθετη διαδρομή να ακολουθήσουν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία δεν κρίνονται ακόμη έτοιμα να κυβερνήσουν. «Έχουμε τα καλύτερα φυτώρια, η καλή δουλειά χρόνων φαίνεται», δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, με τον Βαγγέλη Βενιζέλο να συμπληρώνει: «Τους δίνουμε δανεικούς για να πάρουν εμπειρία από πρωταθλητισμό και όταν η παράταξη ορθοποδήσει και παίξει πάλι για το πρωτάθλημα, είμαι σίγουρος πως θα είναι στη βασική ενδεκάδα». Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αφού πρώτα εκδήλωσε την ικανοποίησή του για την πορεία των δανεικών στελεχών, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της απόκτησης κάποιων εξ αυτών με μεταγραφή. Τέλος, όπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα, από τις αρχές του νέου έτους ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει και τις αμοιβές των υπαλλήλων της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς και τα έξοδα συντήρησης του κτιρίου.
---------------------------------------------------------------------------------------
Τελος του δικομματισμου και στην Ισπανια. Μεγαλη νικη των Podemos (Μπορουμε), που ηρθε τριτο κομμα, παρα τις αποτυχημενες προπαγανδιστικες «δημοσκοπησεις» των δημοκοπων-γκαλοπατζηδων που τους ηθελαν τεταρτους και καταιδρωμενους.
-------------------------------------------------------------------------------------
Σε ρολο Ρεπουση η Σια Αναγνωστοπουλου. Σβηνουν την ιστορια από τα σχολικα βιβλια.
------------------------------------------------------------------------------------
Ένας διακινητής προσφύγων εξομολογείται…
Η μαρτυρία
«Αν η τουρκική κυβέρνηση δεν ήθελε να κάνουμε τη δουλειά που κάνουμε εμείς δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε στην Ελλάδα ούτε μύγα»! 20 Δεκ. 2015 Η μαρτυρία
Τον λένε Οσμάν. Ή κάπως έτσι μας συστήθηκε. Είναι ένας από τους κορυφαίους της τουρκικής μαφίας που διαχειρίζεται μετανάστες και πρόσφυγες στη γειτονική χώρα. Δεν κρύβεται… «Αν η τουρκική κυβέρνηση δεν ήθελε να κάνουμε τη δουλειά που κάνουμε εμείς δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε στην Ελλάδα ούτε μύγα» λέει αφοπλιστικά.
Διατηρεί ένα μαγαζί στη Σμύρνη που πουλάει τρόφιμα. Ένα μεγάλο μπακάλικο στο Μπασμανέ, τη συνοικία των Ρωμιών και των Εβραίων πριν το 1922 που σώθηκε από τη φωτιά. Οι Τούρκοι τη συνοικία την αποκαλούν «Δαμασκό». Όπως λένε «εδώ έχει πιο πολλούς Σύρους απ’ ότι στη Συρία». Δεν είναι όμως η εικόνα της περιοχής όπως ήταν το περασμένο καλοκαίρι. Στους δρόμους δεν έχει κανέναν Σύρο. Η δημοτική αρχή ξαναφύτεψε το γκαζόν στα πάρκα και στις νησίδες, Σύρος δεν υπάρχει πια ούτε για δείγμα. Κι όμως… υπάρχουν! Ο Οσμάν μας εξηγεί ότι πλέον «μένουν σε σπίτια που έχουν νοικιαστεί ειδικά για αυτό το σκοπό. Δεν κυκλοφορούν ελεύθερα, η μετακίνηση τους γίνεται με ΙΧ αυτοκίνητα που τους παραλαμβάνουν από τα σπίτια και τους μεταφέρουν σε σημεία εκκίνησης. Από εκεί μεταφέρονται στα σημεία αναχώρησης». Πώς μεταφέρονται τώρα. Με πολλούς τρόπους. Πολλοί από αυτούς προκαλούν γέλιο. Όλοι δείχνουν το μέγεθος του κυκλώματος και το αδίστακτο του τρόπου που αυτό λειτουργεί.
Μετανάστες και πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί λοιπόν από τον Οσμάν στις περιοχές απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο με λεωφορεία φορτωμένα σε αυτοκίνητα οδικής βοήθειας. Με σχολικά λεωφορεία από την ώρα που τα παιδιά σχολάνε μέχρι την επομένη το πρωί που τα λεωφορεία θα ξαναχρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά μαθητών. Με ένα κονβόι ΙΧ, πράγμα που επιτρέπει ακόμα κι όταν ένα αυτοκίνητο το σταματήσει η αστυνομία όλα τα άλλα να κατευθυνθούν στον προορισμό τους. Υπάρχουν όμως και… VIP μεταφορές όπως ανδρών ως πλούσιων αράβων με βιτρίνα Ρωσίδες συνοδούς ακόμα και… με νεκροφόρες! Οι τελευταίες λέει ο Οσμάν είναι ακριβές υπηρεσίες και πληρώνονται εξτρά σχεδόν όσο και το πέρασμα στο νησί. Ας επιστρέψουμε όμως στη Σμύρνη. Εκεί όπου είναι η βάση του κυκλώματος. Το κύκλωμα που πλέον και υπό τον φόβο των μέτρων που εικάζεται ότι θα ληφθούν από τις τουρκικές αρχές μετά από την πίεση των Ευρωπαίων έχει το παρακάτω οργανόγραμμα. Στην κορυφή είναι τα μέλη της μαφίας. Οι περισσότεροι είναι στη δουλειά πάνω από 20 χρόνια. Παλιότερα το κάνανε για κανένα καλό μεροκάματο. Πλέον και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο τα λεφτά είναι πολλά και αξίζει τον κόπο κανείς ακόμα και να ρισκάρει.
Στην άλλη άκρη του δικτύου είναι οι τοπικοί παράγοντες. Αυτοί που διαθέτουν χώρους – ασφαλή περάσματα απ’ όπου και ξεκινούν οι βάρκες. Αυτοί έχουν την ευθύνη να διατηρούν το πέρασμα καθαρό και ασφαλές και να εξασφαλίζουν, είτε την εκπαίδευση κάποιου από τους μεταφερόμενους στο χειρισμό της βάρκας, είτε την εξασφάλιση ενός φτωχοδιάβολου που έναντι καλού μεροκάματου της τάξης των 100 ευρώ τη φορά, θα μεταφέρει τη βάρκα στο νησί και θα επιστρέψει στη συνέχεια στη βάση. Στο ενδιάμεσο των κορυφαίων και των τοπικών παραγόντων υπάρχουν κυρίως δυο κατηγορίες εμπλεκομένων. Οι «ντίλερς» δηλαδή αυτοί που μαζεύουν πελατεία και την προωθούν στους κορυφαίους της μαφίας. Πώς το κάνουν αυτό; Μέσω σελίδων στο Facebook. Αλλά και με τηλέφωνα που δίνονται από πελάτη σε πελάτη. Σε αυτούς απευθύνονται οι κορυφαίοι της οργάνωσης όταν έχουν βάρκα έτοιμη προς αναχώρηση και απλά τη γεμίζουν. Κοντά σε αυτούς οι «μπάνκερς». Απίστευτο πλην όμως αληθινό. Πρόκειται για τους «τραπεζίτες» του κυκλώματος, οι οποίοι εισπράττουν τα κόμιστρα. Ο υποψήφιος προς μετακίνηση πληρώνει σε αυτόν με όποιον τρόπο μπορεί. Με χρήματα ή και σε είδος. Κοσμήματα ή πολύτιμες πέτρες ακόμα και με αρχαιότητες! Από τη στιγμή που θα πληρώσει έχει χρόνο τριών ημερών να περάσει στην Ευρώπη. Μόλις η μεταφορά ολοκληρωθεί ο κάθε μετανάστης και πρόσφυγας τηλεφωνεί σε έναν αριθμό που του έχουν δώσει και δίνει έναν κωδικό αριθμό που έλαβε όταν πλήρωσε. Τότε τα κόμιστρα «απελευθερώνονται» και ο τραπεζίτης πληρώνει όσους έχουν λαμβάνειν. Περίπου το 15 με 20% πληρώνεται σε όλους τους άλλους συμμετέχοντες στη μεταφορά ενώ το υπόλοιπο ποσό το παραλαμβάνει ο κορυφαίος του κυκλώματος. Στην περίπτωση μας ο Οσμάν.
«Γιατί παίρνετε τα περισσότερα εσείς;» τον ρωτάμε. Μας εξηγεί πως έχει πολλά έξοδα. Πληρώνει τα σκάφη. Τις πλαστικές βάρκες που ανάλογα με το μέγεθος τους και την ποιότητα της μηχανής κοστίζουν από 800 έως 20.000 ευρώ! Αυτές αγοράζονται νόμιμα «Με φατούρα» δηλαδή με τιμολόγιο ούτως ώστε κατά τη μεταφορά ακόμα και αν η αστυνομία σταματήσει κάποιον που μεταφέρει βάρκες και μηχανές να μην μπορεί να του κάνει τίποτα. Αυτός πληρώνει και τους τραπεζίτες. Αυτοί πληρώνονται από 20 μέχρι 100 ευρώ για κάθε είσπραξη ενώ κρατάνε και όλα τα χρήματα όσων δεν τηλεφωνούν για να δηλώσουν την άφιξη στον προορισμό τους. Γιατί; Γιατί για παράδειγμα πνίγηκαν ή τους συνέλαβε η ακτοφυλακή και τους επέστρεψε στην Τουρκία κι από εκεί στα στρατόπεδα που διατηρεί στη νοτιοανατολική Τουρκία. «Δεν θέλει ματωμένα λεφτά» λέει ο Οσμάν. Με θράσος θα έλεγε κανείς… Αλλά συχνά επικαλείται τους «κανόνες ηθικής» που διακρίνουν τη δική του δουλειά. Γιατί όπως λέει όλοι αυτοί οι κορυφαίοι «είναι ηθικοί»! Δεν αφήνουν κόσμο να περάσει με θάλασσα. Δε βάζουν περισσότερους από 50 σε κάθε μεγάλη βάρκα και περισσότερους από 20 σε μικρή. Αυτοί μεταφέρουν κόσμο μόνο με πλαστικές βάρκες. Οι ξύλινες είναι δουλειά ντόπιων ή κάποιων Αράβων «που τους είχαμε σαν ενδιάμεσους να μαζεύουν λόγω της γλώσσας κόσμο και άνοιξαν δικά τους μαγαζάκια και πνίγουν τον κόσμο. Αυτούς πιάνουν συνήθως οι λιμενικές αρχές της Τουρκίας ή ρισκάρουν περνώντας κόσμο με μεγάλα σκάφη προκαλώντας ατυχήματα όπως αυτό στη Λέσβο στις 28 Οκτωβρίου». Ο Οσμάν είναι απόλυτα ενημερωμένος για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο. Για το τι συμβαίνει στην Τουρκία δε το συζητάμε.
Ξέρει για τα ατυχήματα και τους νεκρούς, για τα hot spot και για τα προβλήματα που υπάρχουν στα νησιά. Ξέρει φυσικά και για το τι συμβαίνει στην Τουρκία. Για παράδειγμα μας λέει πως το ότι το Σαββατοκύριακο πριν ένα μήνα περίπου δεν πέρασε κανένας στη Λέσβο έχει να κάνει με το ότι στην περιοχή του Μοσχονησιού στον Αδραμυτινό κόλπο ήταν ο Ερντογάν για τη γιορτή της ελαιοσυλλογής. «Να μην προκαλούμε κιόλας» λέει γελώντας. Μας αποχαιρετά «γιατί έχει δουλειά». Τον ρωτάμε αν φοβάται που μας μίλησε. Δε φοβάται. «Σου το ξαναείπα» λέει. «Αν η τουρκική κυβέρνηση δεν ήθελε να κάνουμε τη δουλειά που κάνουμε εμείς δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε στην Ελλάδα ούτε μύγα»! Εξάλλου έχει βγάλει πολλά λεφτά. «Να κάθομαι εγώ. Και τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου. Σήμερα αν μου πει κάποιος πως πρέπει να σταματήσω θα το κάνω. Αλλά δε μου το λέει και κανένας…» λέει καθώς φεύγουμε!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ισπανία: Το εκλογικό αποτέλεσμα εδειξε το τελος του δικομματισμου
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015, 00:42
Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι εξασφαλίζει το 28,72% και 123 έδρες στο ισπανικό κοινοβούλιο, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ενώ το σοσιαλδημοκρατικο Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) έρχεται δεύτερο με 22,01% και 90 έδρες. Ακολουθούν το σοσιαλδημοκρατικο αριστερο Podemos (Μπορουμε) με 20,66% και 69 έδρες και οι νεοφιλελε Ciudadanos (Πολιτες) με 13,93% και 40 έδρες. Η Ενωμενη Αριστερα-Λαικη Ενοτητα με 3,67% και 2 εδρες λογω του εκλογικου συστηματος, η Ρεπουμπλικανικη Αριστερα της Καταλωνιας με 2,39% και 9 εδρες, το κυβερνητικο δεξιο κομμα της Καταλωνιας Δημοκρατια και Ελευθερια (πρωην κομμα Συγκλισης και Ενοτητας) με 2,25% και 8 εδρες, το Βασκικο Εθνικιστικο Κομμα με 1,20% και 6 εδρες, το αριστερο βασκικο κομμα Bildo (πρωην Amuiuo) με 0,87% και 2 εδρες, και ο σοσιαλδημοκρατικος Συνασπισμος Καναριων Νησων με 0,33% και 1 εδρα.
Το εκλογικό αποτέλεσμα καθιστά αδύνατα τα σενάρια, που προεκλογικά διατυπώνονταν για εύκολες και προφανείς συμμαχίες μεταξύ συγγενών ιδεολογικά χώρων (ΡΡ +Ciudadanos ή PSOE+Podemos) σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του πρώτου. Σύμφωνα με τους νέους συσχετισμούς, απαιτείται είτε συνεργασία τριών κομμάτων για να σχηματισθεί κυβέρνηση, ειτε μια συνεργασια δυο μεγαλων κομματων και καποιων από τα μικρα τοπικιστικα τα οποια είναι εθνικιστικα και σοσιαλδημοκρατικα, είτε μία «Μεγάλη Συμμαχία» PP και PSOE, κάτι που κύκλοι από τα δύο κόμματα τουλάχιστον σε πρώτη φάση αποκλείουν. Εν τω μεταξύ, ομάδα αριστερών κομμάτων, ανάμεσά τους το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Podemos, η Ενωμένη Αριστερά και δύο τοπικοί σχηματισμοί, συγκεντρώνουν περισσότερες από 180 έδρες, πάνω από το όριο των 176 που απαιτούνται για την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας. Η Καταλονία μαζί με τη Βαλένθια είναι οι μόνες περιοχές, στις οποίες επικράτησαν οι Podemos με τους συνεργαζόμενους συνδυασμούς τους. Στον εκλογικό χάρτη της υπόλοιπης χώρας επικρατεί το ΡΡ, εκτός από τον Νότο όπου το PSOE διατηρεί, ιδίως στην Ανδαλουσία, το πολιτικό φέουδό του.
---------------------------------------------------------------------------------------
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης τιμάει τον σύντροφο Samir Kuntar...
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης τιμάει τον σύντροφο Samir Kuntar κι όλους όσους έπεσαν στην Αντίσταση εναντίον του σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού. Ο Δρούζος μαχητής Samir Kuntar, στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, πολεμούσε ως κομαντάντε μονάδας Αντίστασης στο μέτωπο του Γκολάν. Μια αληθινή "εικονογραφία" της Αραβικής Α:ντίστασης στον σιωνισμό... 30 χρόνια σκληρής φυλάκισης κι απομόνωσης στις φυλακές των σιωνιστών, δεν τον λύγισαν! Απελευθερώθηκε από τις δυνάμεις της Αντίστασης, όταν τα σιωνιστικά κτήνη του ναζιστικού Ισραήλ ηττήθηκαν το 2006 και... αποχώρησαν από το τμήμα του Λιβάνου που είχαν υπό κατοχή. Δολοφονήθηκε άνανδρα... Οι σιωνιστές θα πληρώσουν ακριβά το θάνατο του Μάρτυρα Samir Kuntar!
Ετυμολογία ονόματος Δρουζοι Το όνομα των Δρούσων απαντάται για πρώτη φορά στο σύγγραμμα Μασαώθ (= οδοιπορικό), περί τον 12ο αιώνα, που συνέγραψε ο Εβραίος ραβίνος περιηγητής Βενιαμίν από την Τουδέλα. Σ΄ αυτό το σύγγραμμα το όνομα του λαού αυτού φέρεται ως επίθετο που παράγεται από το αραβικό ντάραζα (= αναγνώστες της Βίβλου), ή εκ του ντάριζα (= οι κατέχοντες την αλήθεια), ή τέλος εκ του ντουρς (= ο μυημένος). Σημειώνεται ότι τελικά όλες αυτές οι ετυμολογίες σχετίζονται αρκετά με τη θρησκεία των Δρούζων και τις δοξασίες τους τις οποίες και τηρούν με άκρα μυστικότητα.
Θρησκεία των Δρούζων Η θρησκεία των Δρούζων είναι μονοθεϊστική. Αποτελεί ένα κράμα Ιουδαϊσμού, Χριστιανισμού, Ισλάμ και αρχαίας ελληνικής φυσιολατρείας. Γλώσσα της θρησκείας τους είναι η αραβική. Τον δε Θεό τον αποκαλούν «Άκμπαρ» (= Μεγάλος) και τους εαυτούς τους, αποκαλούν Μουσαχιντίν (= μονοθεϊστές). Θεωρούν ότι ο Άκμπαρ έχει ενσαρκωθεί 70 φορές, δηλαδή ανά μία φορά σε κάθε περίοδο ζωής του κόσμου, η τελευταία των οποίων ήταν τον 14ο αιώνα στην ακμή του Φατιμίδη Χαλίφη της Αιγύπτου Χακίμ-μπι-'Αμρι-Ιλλόχ. (= ο Θεία κελεύσει Άρχων). Πιστεύουν στον Ιησού Χριστό θεωρώντας την εμφάνισή του στη Γη μία από τις 70 προγενέστερες θεϊκές ενσαρκώσεις.
Περιοχές με σημαντικό αριθμό Δρούζων Συρία: 865.000 Λίβανος: 280.000 με 350.000 Ισραήλ: 130.000 (συμπεριλαμβανομένων των Δρούζων των υψωμάτων του Γκολάν) Ιορδανία: 20.000.
Ένα από τα χαρακτηριστικά των Δρούζων είναι η πίστη τους στη χώρα που βρίσκονται. Στο Ισραήλ το 95% πηγαίνει εθελοντικά στο Στρατό φτάνοντας στις υψηλότερες βαθμίδες. Το ίδιο συμβαίνει στο δικαστικό σώμα, στο διπλωματικό και όπου αλλού εργάζονται. Οι Τζιχαντιστές του IS πλησιάζουν πολύ κοντά στη περιοχή Jabal Druze απειλώντας τη περιοχή των Δρούζων καθώς και τους ίδιους. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Δρούζο Ισραηλινό υφυπουργό Περιφερειακής Συνεργασίας, Ayub Kara, η κατάσταση των Δρούζων της Συρίας να χειροτερεύει και είναι κάτι το οποίο η Ισραηλινή κοινότητα των Δρούζων δεν μπορεί να δεχτεί. Έτσι οι Δρούζοι της Συρίας δημιούργησαν μία πολιτοφυλακή που εκπαιδεύεται από βετεράνους Δρούζους αξιωματικούς προκειμένου να αντισταθούν στην IS. Σύμφωνα όμως, με το Ayub Kara, το πρόβλημα είναι ότι η πολιτοφυλακή δεν έχει ικανό και ποιοτικό στρατιωτικό υλικό ενώ δηλώνει πως: «δέχεται όπλα από οποιονδήποτε θέλει να δώσει». Σύμφωνα με τον μεγαλύτερο θρησκευτικό ηγέτη των Δρούζων του Ισραήλ, τον Σεΐχη Muwafak Tarif εάν απειληθούν οι Δρούζοι της Συρίας οι Ισραηλινού Δρούζοι θα περάσουν τα σύνορα και θα πολεμήσουν στο πλευρό τους. Μάλιστα δήλωσε πως δεν επιθυμούν να στείλουν οι Ισραηλινοί στρατό «μπορούμε μόνοι μας» και σε αυτό δεν χωρεί καμία αμφιβολία αφού όλοι έχουν υπηρετήσει και πολλοί είναι αξιωματικοί, μάλιστα οι περισσότεροι σε ειδικές μονάδες.
----------------------------------------------------------------------------------------
Η Υεμένη δεν αντιστέκεται απλά στους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους, αλλά τους παίρνει φαλάγγι! Σε κρίση ο παιδόφιλος μονάρχης της Σ. Αραβίας...
Υεμένης Στρατος, με Χούτις ξεκινήσαν μαζική επίθεση μέσα στη Σαουδική Αραβία - σημαντική πόλη ετοιμη για να πέσει
Άσχημα νέο έχει γίνει ένα κοινό θέμα στη Σαουδική Αραβία από αργά, ειδικά όταν το θέμα του Πολέμου της Υεμένης συζητείται μεταξύ των στρατιωτικών αξιωματούχων. Την Κυριακή το πρωί στην περιοχή Jizan της Σαουδική Αραβίας, η Δημοκρατική Φρουρά του Στρατού της Υεμένης - σε συντονισμό με τις λαϊκές επιτροπές και τους Χούτις - επέβαλε τον πλήρη έλεγχο πάνω από την παλιά πόλη της Al-Khubah μετά που η Σαουδική ηγεσία με τις συμμαχικές της δυνάμεις υποχώρησαν το Βορρά προκειμένου να αποφύγουν τους Υεμένης μαχητές της αντίστασης να χτυπησουν τις θέσεις τους. Εκτός από τη καταληψη της παλιάς πόλης στο Al-Khubah, της Υεμένης Ρεπουμπλικανικής Φρουράς του Υεμενικού Στρατού μαζι με τους Χούτις κατέλαβαν την Σαουδική στρατιωτική βάση στο εσωτερικό της προαναφερθείσας πόλης στη Σαουδική Αραβία! Αυτή η είδηση άφησε τη Σαουδική στρατιωτική διοίκηση σε κατάσταση σοκ, ειδικά μετά που αρκετοι στρατιώτες παραδόθηκαν στους μαχητές της αντίστασης της Υεμένης. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η Ρεπουμπλικανική Φρουρά του Στρατού της Υεμένης και οι Χούτις επέβαλαν πλήρη έλεγχο πάνω στα μικρά χωριά της Shabakat και Mustahdath στο Al-Harith Κυβερνείο της περιοχής Jizan της Σαουδικής Αραβίας. Οι Χούτις και η Δημοκρατική Φρουρά έχουν ξεκινήσει μια μαζική επίθεση στην περιοχή Jizan της Σαουδικής Αραβίας μετά που η Σαουδική ηγεσία και οι συμμαχικές της δυνάμεις υπαναχώρησαν στην συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και ξεκίνησαν αρκετά απρόκλητες αεροπορικές επιδρομές στις αμυντικές θέσεις του στρατού της Υεμένης στη νότια Υεμένη.
------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΣΗ ΑΝΟΗΣΙΑ!
Καμιά δεκαριά αναρτήσεις εδώ μέσα, από ρεπορτάζ κάποιας λαθρόβιας ιστοσελίδας: "Moυσουλμάνοι ξήλωσαν και πέταξαν όλα τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα από το κέντρο των Σερρών Τις κατέγραψε και δημοσίευσε στο Facebook ο αντιδήμαρχος της πόλης Ηλίας Γκότσης… Η καταστροφή έγινε τα ξημερώματα από ομάδα ατόμων που δεν αναγνωρίστηκαν". Αυτό είναι όλο κι όλο το ρεπορτάζ, συνοδευόμενο από φωτογραφίες με χριστουγεννιάτικα δέντρα πεσμένα στο πεζοδρόμιο. Έτσι σύντομο και ασύντακτο. Και φυσικά, εξαιρετικά πειστικό! Δεν αναγνωρίστηκαν αυτοί που έριξαν τα δέντρα. Αλλά είναι γνωστό πως πρόκειται για μουσουλμάνους. Από πού προκύπτει αυτή η βεβαιότητα; Από πουθενά! Κι όμως! Να τα σχόλια κατακραυγής, να οι προειδοποιήσεις για επερχόμενες καταστροφές κι από άλλους μουσουλμάνους... Πόση ανοησία, γαμώτο!
Σχολιο.- πουθενά δεν ανέφερε κανείς μουσουλμάνους Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε η εικόνα που αντίκρισαν το πρωί πολλοί συμπολίτες μας , στον πεζόδρομο της οδού Κ. Καραμανλή, όταν είδαν τα χριστουγεννιάτικα δένδρα που στόλισαν μαθητές των σχολείων ξηλωμενα κ πεταγμένα. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τέτοιες βέβηλες πράξεις, στις ημέρες αγάπης!!!!!
Σχολιο.- Moυσουλμάνοι ξήλωσαν και πέταξαν όλα τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα από το κέντρο των Σερρών Τις κατέγραψε και δημοσίευσε στο Facebook ο αντιδήμαρχος της πόλης Ηλίας Γκότσης… Η καταστροφή έγινε τα ξημερώματα από ομάδα ατόμων που δεν αναγνωρίστηκαν…
http://gorganews.gr/eidhseis/moisoulmani-xilosan-ke-petaxan-ola-ta-christougenniatika-dentra-apo-to-kentro-ton-serron/
Κι όμως, η ιστοσελίδα ανακάλυψε... μουσουλμάνους!
Σχολιο.- δεν ξερω για την ιστοσελίδα..αλλά στα ΜΜΕ των Σερρών ( εφημερίδες τηλεόραση ) που παρουσίασαν την είδηση δεν αναφέρθηκε τίποτα για μουσουλμάνους.... μάλλον ." χριστιανόπουλα " μεθυσμένα θα έριξαν τα δέντρα είναι τόσο δύσκολο να το υποθέσουμε
----------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί το «Ισλαμικό κράτος» ή ISIS αποκαλείται τώρα Ντάις ή Ντάες - Daesh
Η τρομοκρατική ομάδα που μέχρι τώρα αποκαλούνταν «Ισλαμικό Κράτος» (όπως επίσης IS ή ISIS ή ISIL) στα διεθνή μέσα ενημέρωσης άρχισε από τις αρχές Δεκεμβρίου να αποκαλείται Ντάις – για παράδειγμα στα ρωσικάДАИШ (Ντάισς) ή στα αγγλικά Daesh. Αυτή η συντομογραφία προέρχεται από τα αραβικά «αλ Ντάουλα αλ Ισλαμίγια φιτ Ιράκ για ας Σαμ» δηλαδή: Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Σάμ (παχύ σ) που είναι η αραβική ονομασία της περιοχής Λεβάντε (Συρία-Λίβανος και Παλαιστίνη), στα αραβικά αποκαλείται 'νταάς'. Έτσι το Ντάις ή Ντάες ή Νταάς, είναι ο ίδιο με αυτό του «Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε –ISIL, αλλά στην αραβική του εκδοχή. Επιπλέον, η ονομασία Ντάες έχει μόνο ένα γράμμα διαφορετικό από την αραβική λέξη που είναι προσβλητική για τα μέλη της ομάδας. Έχει την έννοια της «καταπάτησης» και του «κακοποιού». Οι τρομοκράτες δεν επιθυμούν την ονομασία αυτή, την θεωρούν ως προσβολή της κατάστασής τους.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Μουσουλμάνος ιμαμης σε βίντεο: «Το να λες «Καλά Χριστούγεννα» είναι χειρότερο από τη δολοφονία».
Η θρησκεία της «ειρήνης» ξαναχτυπά. Η μόνη θρησκεία στη γη που πιστεύει, ότι το «Καλά Χριστούγεννα» είναι πιο επιθετικό από ό, τι είναι, οι αποκεφαλισμοί, οι λιθοβολισμοί και οι βιασμοί. Η ίδια θρησκεία που πιστεύει στον λιθοβολισμό των γυναικών μέχρι θανάτου και θεωρεί ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να κάνει σεξ με την κατσίκα του γείτονα. Σύμφωνα με αυτό το μουσουλμάνο στο βίντεο, το να λες «Καλά Χριστούγεννα» είναι χειρότερο από τη δολοφονία (την οποία, παρεμπιπτόντως, οι Μουσουλμάνοι τη θεωρούν δολοφονία όταν σκοτώνεις άλλους μουσουλμάνους, όταν σκοτώνουν έναν άπιστο σαν εμάς δεν είναι και μεγάλη υπόθεση). Στην πραγματικότητα, λέει, ότι λέγοντας «Καλά Χριστούγεννα «είναι χειρότερο από την πορνεία και την κατανάλωση αλκοόλ και τη δολοφονία κάποιου, επειδή εγκρίνεις το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράχθηκε ποτέ από τα παιδιά της αμαρτίας του Αδάμ.»
-------------------------------------------------------------------------------------
Ρουκέτες πετούν πάνω από τα ισραηλο-λιβανικά σύνορα, μετά τη δολοφονία του διοικητή της Χεζμπολάχ στη Συρία
Δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2015 10:38
Οι Λιβανέζοι μαχητές και οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας (IDF) ανταλλάσουν πυρά μετά την είδηση ότι ο διοικητής της Χεζμπολάχ, Samir Kuntar, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Δαμασκό. Το Ισραήλ εξαπέλυσε πυρά πέρα από τα σύνορα μετά την εκτόξευση ρουκετών που έπληξε το βόρειο Ισραήλ την Κυριακή. Ο Ισραηλινός Στρατός "απάντησε με στοχευμένα χτυπήματα πυροβολικού, μετά τις ρουκέτες που έπληξαν το Ισραήλ νωρίτερα, σήμερα, από τον νότιο Λίβανο", σύμφωνα με μια δήλωση του στρατού. Εν τω μεταξύ, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ΝΝΑ δήλωσε ότι το Ισραήλ έριξε εννέα γύρους πυροβολικού στα νότια της χώρας. Δεν αναφέρθηκαν θύματα και στις δύο πλευρές. Ο διοικητής της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο, Luciano Portolano, δήλωσε ότι δύο ρουκέτες εξερράγησαν σε ισραηλινό έδαφος και μια άλλη έπεσε στη θάλασσα. Σε απάντηση, το Ισραήλ εξαπέλυσε τουλάχιστον 10 πυραύλους στο νότιο Λίβανο. "Είναι επιτακτική η ανάγκη να ανακαλύψουμε ποιος ήταν πίσω από την εκτόξευση ρουκετών και να τους δεσμεύσουμε να αποφύγουν τέτοια περιστατικά στο μέλλον", ανέφερε το TASS, πως δήλωσε ο Portolano. Μία από τις ρουκέτες στο Ισραήλ φέρεται να συνετρίβη στην περιοχή της Γαλιλαίας, δήλωσαν οι ισραηλινές στρατιωτικές πηγές, στο AFP. Στο περιστατικό χρησιμοποιούνται ρουκέτες τύπου Katyusha, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων. Όσοι διαμένουν μόνιμα στο Ισραήλ έχουν εντολή να καλύπτονται σε καταφύγια. Η εκτόξευση ρουκετών ξεκίνησε μετά την είδηση ότι ο Samir Kuntar, που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου,του Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, έχει σκοτωθεί στη Δαμασκό. Εικόνες από τη σκηνή δείχνουν ότι κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο κατοικιών, με πολλά μπάζα στο έδαφος. Η Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι Kuntar σκοτώθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας μίλησαν για μια "τρομοκρατική επίθεση". Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ αρνήθηκε την ευθύνη για την επίθεση. Πριν από την εκτόξευση των ρουκετών της Κυριακής, τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου ήταν σχετικά ήσυχα, από τότε που γινόταν ο πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ το 2006.
-----------------------------------------------------------------------------------------
20 Δεκ 2015 | 16:15 ... Χιούμορ & Σάτιρα
Έσβησε ξανά χτες αθόρυβα 24χρονος αστυνομικός θύμα κουκουλοφόρων το 2007
hoax
Κλιμάκιο της κυβέρνησης μετέβη στο νοσοκομείο όπου ξαναέσβησε ο άτυχος 24χρονος νεαρός αστυνομικός, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007. Όλο αυτό το διάστημα ουσιαστικά αναβόσβηνε. Το κλιμάκιο της κυβέρνησης συζήτησε με τους γιατρούς του άτυχου 24χρονου νεαρού αστυνομικού οι οποίοι εξέφρασαν την έκπληξή τους για το πρωτοφανές αυτό ιατρικό περιστατικό. Σε ανακοινώσεις του ο ιατρός του άτυχου 24χρονου νεαρού αστυνομικού, Κώστας Περδίκης, είπε «Μιλάμε για ένα πρωτοφανές περιστατικό το οποίο θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζουμε για την ιατρική. Το άτυχο 24χρονο νεαρό όργανο ανάβει και σβήνει τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο από το 2007, το οποίο όταν είναι αναμμένο παράγει ακτινοβολία ορατού φωτός της τάξεως των 1.000.000 lumen. Είναι ένα περιστατικό που θα απασχολήσει την παγκόσμια ιατρική».
Το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφτηκε τον εξαιρετικά φωτεινό θάλαμο που βρίσκεται ο άτυχος 24χρονος νεαρός αστυνομικός, όπου υπουργοί και βουλευτές, φορώντας προστατευτικά γυαλιά, συζήτησαν μαζί του για το μέλλον του. Η Επιτροπή Ενέργειας, αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση του άτυχου 24χρονου νεαρού αστυνομικού, έβγαλε ανακοίνωση όπου αναφέρουν πως πρόκειται για μια εκπληκτική ευκαιρία για έρευνα, μιας και ο άτυχος 24χρονος νεαρός αστυνομικός φαίνεται να είναι το κλειδί για την ενεργειακή επάρκεια της ανθρωπότητας «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εξαιρετικά υψηλή ακτινοβολία ορατού φωτός που εκπέμπει ο άτυχος 24χρονος νεαρός αστυνομικός για να τροφοδοτήσουμε, με σχεδόν μηδενικό κόστος, συστοιχία ηλιακών συλλεκτών που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν με ρεύμα μια πόλη του μεγέθους της Αθήνας.» Την θλίψη τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άτυχος 24χρονος νεαρός αστυνομικός, εξέφρασαν και οι υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ στο twitter, όπως βλέπετε παρακάτω.
Κυριακος Μητσοτακης 20/12/2015 Μια ειδηση που μαλλον θα περασει απαρατηρητη… τα θερμα μου συλληπητηρια.
Αδωνις Γεωργιαδης 20/12/2015 ΕΣΒΗΣΕ ΧΘΕΣ ΑΘΟΡΥΒΑ 24ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΘΥΜΑ ΚΟΥΚΟΥΚΟΦΟΡΩΝ ΤΟ 2007.
Και ενώ ολόκληρη η Ελλάδα αγωνιά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άτυχος 24χρονος νεαρός αστυνομικός, κάποιοι κακεντρεχείς έχουν χαρακτηρίσει την είδηση ως hoax από το 2014.
Σχολιο.- αρα το 2007 ηταν 16 χρονων..... απο ποτε παιρνουν 16χρονα για αστυνομικους οεο????
---------------------------------------------------------------------------------------
ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Η ΙΣΠΑΝΙΑ
(Δευτ. 21/12/2015 – 10:55)
ΒΑΡΕΙΑ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΤΡΙΤΟΙ ΟΙ PODEMOS, ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
Την αποδοκιμασία της λιτότητας από τη λαϊκή πλειοψηφία και το τέλος 40 χρόνων κυριαρχίας του δικομματισμού σηματοδοτούν οι χθεσινές βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας. Τα δύο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) καιΣοσιαλιστές (PSOE), που κυβερνούν την Ισπανία από το τέλος της εποχής Φράνκο, συρρικνώθηκαν αθροιστικά στο 50%, ενώ παραδοσιακά κυμαίνονταν γύρω από το 80%. Το ΡΡ του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι διατηρήθηκε στην πρώτη θέση, αλλά με τεράστια αιμορραγία ψήφων: συγκέντρωσε μόλις το 28,7% και 123 έδρες, χάνοντας μία στις τρεις από αυτές που κατείχε και μένοντας πολύ μακρυά από το όριο της κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας- 176 έδρες.
Οι Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ κατάφεραν να διατηρήσουν τη δεύτερη θέση με 22% και 90 έδρες, σημειώνοντας ωστόσο το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία τους. Σε απόσταση αναπνοής, οιPodemos (με τους περιφερειακούς συμμάχους τους) απέσπασαν το 20,7% και 69 έδρες. Στην τέταρτη θέση περιορίστηκαν οι φιλελεύθεροι Ciudadanos (μια πιο ισχυρή και πιο σοβαρή, αλλά εξίσου συστημική εκδοχή του δικού μας Ποταμιού) με 13,9% και 40 έδρες – πολύ μακριά από ταπαραφουσκωμένα ποσοστά που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις, για λόγους μάλλον ευνόητους. Δύο έδρες με 3,7% εξασφαλίζει η Ενωμένη Αριστερά, ενώ 26 έδρες παίρνουν τα αυτονομιστικά κόμματατων Καταλανών, των Βάσκων κ.ά.
Το εκλογικό αποτέλεσμα καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το σχηματισμό κυβέρνησης από τη Βουλή που προέκυψε. Ο βασιλιάς Φίλιππος θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ραχόι, ο οποίος, όμως, δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη δεδηλωμένη ούτε με την υποστήριξη των Ciudadanos, ενώαπίθανη θα ήταν η υποστήριξή του από τα αυτονομιστικά κόμματα δεδομένης της πολύ σκληρής γραμμής του στο Καταλανικό. Επομένως, η μόνη περίπτωση να σχηματίσει κυβέρνηση θα ήταν αν οι Σοσιαλιστές έκαναν αποχή στη δεύτερη ψηφοφορία, στη Βουλή, κάτι που θα του έδινε τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας. Το ενδεχόμενο αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί, δεν φαίνεται ωστόσο πολύ πιθανό, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, καθώς θα απειλούσε να οδηγήσει τους Σοσιαλιστές σε πραγματική... εξαέρωση και να αναδείξει τους Podemos στη μόνη αντιπολίτευση. Η άλλη εναλλακτική λύση θα ήταν ο σχηματισμός κυβέρνησης από το PSOE, το Podemos και τηνΕνωμένη Αριστερά, κατά το πορτογαλικό πρότυπο. Οι τρεις σχηματισμοί έχουν αθροιστικά 161 έδρες, όσους περίπου και το άθροισμα PP- Ciudadanos (163 έδρες) και θα χρειαστούν τη στήριξη αυτονομιστικών κομμάτων για να εξασφαλίσουν τη δεδηλωμένη. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τοΚαταλανικό: οι Podemos τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος ώστε να αποφασίσουν οι Καταλανοί για το μέλλον τους, κάτι που οι Σοσιαλιστές απορρίπτουν κατηγορηματικά, τουλάχιστον μέχρι τώρα.
Πάντως, στις πρώτες δηλώσεις του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας εμφανίστηκε ανοιχτός στην κυβερνητική συνεργασία με οποιαδήποτε δύναμη συναινέσει στησυνταγματική αναθεώρηση για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος (χωρίς να θέσει όρους για την κατάργηση της λιτότητας). Θα ήταν πολύ δύσκολο, πάντως, για τους Podemos, να υπαναχωρήσουν από τη θέση τους για το Καταλανικό (θέση, που τους εξασφάλισε πολύ καλές επιδόσεις στηνΚαταλωνία και τη Χώρα των Βάσκων). Όπως πολύ δύσκολη φαίνεται και η υπόθεση της συνταγματικής αναθεώρησης, αφού στη Γερουσία εξακολουθεί να έχει την απόλυτη πλειοψηφία τοΡΡ. Με αυτά τα δεδομένα, ανοίγει από σήμερα μια ενδεχομένως παρατεταμένη περίοδος διαβουλεύσεωνμεταξύ των κομμάτων και του παλατιού για το σχηματισμό κυβέρνησης. Η προθεσμία που προβλέπει το σύνταγμα είναι δύο μήνες. Αν μετά από την παρέλευση διμήνου δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση, η Βουλή θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν νέες εκλογές.
----------------------------------------------------------------------------------------
FINANCIAL TIMES: 48,99% ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ… ΝΟΤΙΑ ΣΕΡΒΙΑ!
Είδαμε τις προηγούμενες ημέρες την προώθηση της προδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας μας από την συγκυβέρνηση. Ο Κοτζιάς σε απανωτές συναντήσεις που είχε με τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων είπε ότι θέση της κυβερνήσεως είναι μία «ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes», δηλαδή να πάρουν το όνομα της Μακεδονίας μας οι Σκοπιανοί. Σε αυτή την κατεύθυνση, επειδή πρέπει να υπάρξει και «νομιμοποίηση» της κοινής γνώμης, το ζήτημα τέθηκε σε στημένη ψηφοφορία στους Financial Times. Αποκαλούμε αυτή την ψηφοφορία στημένη, αφού από τις εννέα συνολικά επιλογές οι οχτώ περιλαμβάνουν τον όρο Μακεδονία για το κρατίδιο των Σκοπίων. Τα ονόματα που «προτείνονται» για το κρατίδιο είναι τα εξής: «Δημοκρατία της Μακεδονίας», «Νότια Σερβία», «ΠΓΔΜ», «Σλαβομακεδονία», «Μακεδονία του Βαρδάρη», «Βόρεια Μακεδονία», «Νέα Μακεδονία», «Άνω Μακεδονία», «Δημοκρατία της Μακεδονίας- Σκοπίων». Παρ’ όλη την προφανή μεθόδευση τα αποτελέσματα δεν ήταν τα… αναμενόμενα. Συγκεκριμένα, μέχρι αυτή τη στιγμή ο κόσμος που ψηφίζει δίνει μια ηχηρή απάντηση στους ταγούς της προδοσίας, αφού το «Νότια Σερβία» προηγείται με 48,99%. Άντε και του χρόνου με πρωτεύουσα το… Βελιγράδι!
----------------------------------------------------------------------------------------
Πάτρα: Απεργία πείνας στη φάτνη της πλατείας Γεωργίου - Ο πατέρας της παραπληγικής Μαρίας δεν φεύγει από το σημείο αν δεν του δώσουν τα φάρμακα για το παιδί του
Κραυγή απόγνωση από τον πατέρα της παραπληγικής Μαρίας που προχώρησε σήμερα σε απεργία πείνας μπροστά στη Χριστουγεννιάτικη φάτνη της πλατείας Γεωργίου. Ο λόγος για τον Νίκο Πουλκουρτζή, τον πατέρα της 30χρονης Μαρίας που κατά καιρούς απασχολεί την κοινή γνώμη με το δράμα που καθημερινά αντιμετωπίζει. Η Μαρία έχει 100% αναπηρία, ενώ για να κρατηθεί στη ζωή πρέπει να παίρνει κάθε μήνα χάπια! Δυστυχώς όμως η αναλγησία του κράτους και του Εθνικού Συστήματος Υγείας διαφαίνεται σε όλο της το μεγαλείο περίτρανα, αφού δεν διαθέτει στη Μαρία όλα τα φάρμακα που απαιτούνται. Μάλιστα μαζί του στην πλατεία Γεωργίου έφερε και την κόρη του. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο τραγικός πατέρας καταφεύγει σε ακραίες μορφές αντίδρασης προκειμένου να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για την κόρη του. Πρόσφατα πήγε μαζί με την Μαρία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενώ απεργία πείνας έχει κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν
------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσικά μαχητικά θα συνοδεύσουν το αεροπλάνο του Bashar Al Assad στην επίσκεψη του στο Ιράν
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ-Άσαντ στο Ιράν το αεροπλάνο του θα συνοδεύεται από τέσσερα ρωσικά μαχητικά. Αυτό ενημερώνει το... RIA Novosti αναφορικά με το πρακτορείο ειδήσεων Fars. "Η Εντολή της Αεροπορίας του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είναι οι δυνάμεις τους να μην πλησιάσουν το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον Πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, προκειμένου να αποφευχθεί σύγκρουση, “ σύμφωνα με εκθέσεις του πρακτορείου πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Συρίας θα περάσει μέσα από τον εναέριο χώρο του Ιράκ. Νωρίτερα κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης είπαν ότι ο Σύριος ηγέτης μπορεί να επισκεφθεί την Τεχεράνη στα τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου, όμως δεν υπήρχαν επιβεβαιώσεις των πληροφοριών.