Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Τεταρτη 23 Δεκεμβριου 2015


Οι μετανάστες απειλούν Το Γερμανικό "κοινωνικό κράτος"
Τον Δεκέμβριο, ο αριθμός των προσφύγων που διέσχισαν τα σύνορα της Γερμανίας το 2015, είναι πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι . Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται από την κυβέρνηση της Βαυαρίας στο Μόναχο, που σημαντικά υπερέβησαν τις επίσημες προβλέψεις. Στην πραγματικότητα, τα στοιχεία θα μπορούσαν να είναι ακόμη υψηλότερα, διότι πολλοί πρόσφυγες αποφεύγουν την καταγραφή. Στο πλαίσιο αυτό, η Βαυαρία ζήτησε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου να καθορίσει ένα ανώτατο όριο για ενδεχόμενη είσοδο προσφύγων, δεδομένου ότι η Γερμανία δεν είναι σε θέση να αντέξει μια τέτοια εισροή προσφύγων. Ωστόσο, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον συνήθη τρόπο αγνοεί αυτά τα αιτήματα.
Η υποδοχή των προσφύγων - ένα εξαιρετικά πολύπλοκο θέμα στα οργανωτικά και οικονομικά προβλήματα. Μόνο η Βαυαρία φέτος δέχθηκε περίπου 153.000 πρόσφυγες και υποχρεούται να παρέχει όλη την απαραίτητη ιατρική βοήθεια στους άστεγους. Και αυτό παρά το γεγονός ότι πολλοί Γερμανοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν υπάρχουν αρκετά καταφύγια για τους άστεγους, και τα δύο τρίτα των ηλικιωμένων πάσχουν από έλλειψη χρημάτων. Μέχρι το τέλος του έτους, έγινε σαφές ότι η Γερμανία δεν ήταν προετοιμασμένη να λάβει ένα τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων. Ο Οργανισμός Μετανάστευσης και Προσφύγων στη Νυρεμβέργη δεν έχει το χρόνο να επεξεργαστεί τις αιτήσεις που κατατέθηκαν , δεν διαθέτει επιχειρήσεις για περισσότερες από 300 χιλιάδες υποθέσεις ατόμων που αναζητούν εργασία υπό το καθεστώς του πρόσφυγα. Από την άποψη αυτή, οι αρχές πρέπει να προσλάβουν τέσσερις χιλιάδες νέους υπαλλήλους για να χειριστούν τα έγγραφα. Τον Δεκέμβριο, πραγματοποιήθηκε η παραίτηση του επικεφαλής των κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών του Βερολίνου Lageso Franz Allert - λόγω της πλήρους αποδιοργάνωσης της εργασίας. Οι αρχές του Βερολίνου, όπως έχει διαπιστωθεί, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην εισροή προσφύγων λόγω έλλειψης ξενώνων και σκηνών.
Το Πρόβλημα των προσφύγων οδηγεί στην πόλωση της γερμανικής κοινωνίας. Το κόμμα της Λαϊκής Δεξιάς "Εναλλακτικό για τη Γερμανία" (AFD) ενίσχυσε σημαντικά τη θέση του , ειδικά στα ανατολικά. Σύμφωνα με έρευνες, καταλαμβάνει το 8% των ψηφοφόρων σε ολόκληρη τη Γερμανία, μεταξύ των οποίων το 16% στις ανατολικές πολιτείες και 10% στη Βαυαρία. Την ίδια στιγμή, το συντηρητικό CDU / CSU και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας και το κόμμα των "Ελεύθερων Δημοκρατών" χάνει την υποστήριξη των ψηφοφόρων. Η Δημοτικότητα της Άνγκελα Μέρκελ μειώθηκε από 75% τον Απρίλιο σε 49% το Νοέμβριο και το 52% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση των προσφύγων. Αυξάνεται ο αριθμός των Γερμανών που είναι υπέρ της άποψης ότι τη Μέρκελ δεν θα την ψηφίσουν για μια τέταρτη θητεία. Η κατάσταση αυτή θεωρείται ως ένα ιστορικό χαμηλό της Γερμανικής ηγεσίας.
Η Frontex, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης τον Μάρτιο προειδοποίησε τη Γερμανική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Εσωτερικών και προσωπικά την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, την κλίμακα του επικείμενου προβλήματος των προσφύγων, αλλά το Βερολίνο έχει αγνοήσει αυτές τις πληροφορίες. Η Ανεξέλεγκτη μετανάστευση παραβιάζει την ευρωπαϊκή και την Γερμανική νομοθεσία, αλλά η Μέρκελ κρατά ένα καλό πρόσωπο σε ένα κακό παιχνίδι. Συλλαμβάνονται στα Γερμανικά σύνορα για διακίνηση και εμπορία ανθρώπων και ανοιχτά δηλώνουν: «Η καγκελάριος Μέρκελ κάλεσε τους πρόσφυγες στη Γερμανία, έτσι εμείς κανονίζουμε την παράδοση." Τα Λόγια της Μέρκελ ήταν " απόλυτα κατανοητά " σε όλα τα καυτά σημεία σε όλο τον κόσμο-από το Αφγανιστάν έως την Ερυθραία, το Ιράκ την Συρία και την Λιβύη. Άρχισε η μετακίνηση των ανθρώπινων μαζών, συγκρίσιμη με τα μεγαλύτερα κύματα μετανάστευσης στην Ευρώπη του έτους 1945. Διαπράχθηκαν λάθη, τόσο πολλά που η δεξιά πτέρυγα του κινήματος άρχισε να χτίζει μια θεωρία συνωμοσίας ότι η κυβέρνηση εσκεμμένα ακολούθησε μια πολιτική της "αλλαγής πληθυσμών", μετατρέποντας την Γερμανία σε φυλετικό καζάνι. Η Μέρκελ επιδιώκει μια πολιτική «ανοικτών θυρών» και έχει προκαλέσει την αποδοκιμασία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως εκείνες που είναι στο δρόμο των προσφύγων. Έχουν ανοιχτά κατηγορήσει την Γερμανία για «ανθρωπιστικό μεσσιανισμό», το οποίο δεν είναι καλό. Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει και στις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας.. Σε εσωτερική εγκύκλιο του Γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι η ενσωμάτωση εκατομμυρίων προσφύγων απλά δεν είναι δυνατή, στην Ευρώπη εισάγεται ο ισλαμικός εξτρεμισμός, οι εθνικές και εθνοτικές συγκρούσεις άλλων χωρών. Αυτή την άποψη υποστηρίζει το προσωπικό της Γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND, της αστυνομίας και της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας προστασίας του συντάγματος.
Μέχρι σήμερα, το 54% των Γερμανών πιστεύουν ότι η μαζική εισροή προσφύγων υπονομεύει τα θεμέλια της ασφάλειας και δραματικά αυξάνει την τρομοκρατική απειλή. Σχεδόν όλοι οι ειδικοί, οι κοινωνιολόγοι και οι υπάλληλοι επιβολής του νόμου έρχονται να πιστεύουν ότι η κύρια αιτία για αυτή την κατάσταση είναι η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ και επιτυγχάνεται με την πολιτική των "ανοικτών θυρών". Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία της έρευνας, καθώς και η αυξανόμενη κριτική από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, εν τούτοις η Άνγκελα Μέρκελ, έχει σταθερά αρνηθεί να αναγνωρίσει το «ανώτατο όριο» για τον προσφυγικό πληθυσμό. Παρατηρητές τη συγκρίνουν με την τρελή οδηγό που οδηγεί στην αντίθετη λωρίδα. Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται αντιμέτωπη με την αυξανόμενη αντίδραση στις τάξεις του δικού της κόμματος CDU. Το δεύτερο πρόσωπο στο κόμματος , ο υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, ο υπουργός εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, καθώς και όλη η οργάνωση της νεολαίας Junge Union απαιτούν την άμεση πορεία διόρθωσης στο θέμα των προσφύγων. Ζητούν από την Μέρκελ τουλάχιστον να ακούει τις δηλώσεις των Ευρωπαίων πολιτικών: του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, του προέδρου του Ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, Του Σουηδού Υπουργού για την ένταξη του Μόργκαν Johansson. Όλοι λένε ότι η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να δεχθεί τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων. Ωστόσο, Άνγκελα Μέρκελ παραμένει ακλόνητη και αρνείται να ορίσει το ανώτατο όριο για τον αριθμό των προσφύγων.
Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της Μέρκελ — για να προσθέσει έναν "συνασπισμό με πρόθυμους" — απέτυχε. Το έργο αυτό υπέθετε την πληρωμή της Τουρκίας με 3 δισ. Ευρώ για το πιο σκληρό έλεγχο των συνόρων,την μετανάστευση των προσφύγων από τη Μέση Ανατολή απευθείας στην Ευρώπη και την διανομή των ποσοστώσεων τους σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Ιδιαίτερα δραστικά εναντίον αυτού του σχεδίου ήταν η Γαλλία, όπου επιτυχίες της ψηφοφορίας του "Εθνικού μετώπου" τρόμαξε τους πολιτικούς. Παρά τη θέση της Μέρκελ, η ηγεσία της χριστιανοδημοκρατικής ένωσης, υπό την πίεση των περιστάσεων αρχίζει να προσαρμόζει τη θέση του στο θέμα των προσφύγων. Στο ψήφισμα του παρελθόντος του συνεδρίου του CDU ανέφερε ότι οι χριστιανοδημοκράτες είναι αποφασισμένοι να μειώσουν σημαντικά τον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών, δεδομένου ότι μακροπρόθεσμα, αυτό δημιουργεί ένα υπέρογκο φορτίο για τη Γερμανία. Αν αποτύχουν τα πανευρωπαϊκά μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης, η Γερμανία θα ενισχύσει καθεστώς συνόρων. Παραδόξως, έντονη περιφρόνηση των εθνικών συμφερόντων γίνεται στη Γερμανία ιδιόμορφος κανόνας. Η πολιτική των Γερμανικών αρχών, τόσο των εκτελεστικών όσο και των δικαστικών, εδώ και καιρό είναι σε αντίθεση με τις διαθέσεις των Γερμανών. Μια βόμβα έκανε αποδεκτή το Δεκέμβριο η απόφαση του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Kassel — δεν αρνήθηκε την λήψη του κοινωνικού επιδόματος σε όλα τα πρόσωπα, που ζουν στο έδαφος της Γερμανίας τουλάχιστον για 6 μήνες.
Αυτό προκάλεσε έντονη αρνητική αντίδραση στην ομόσπονδα κρατίδια και τις κοινότητες στη Γερμανία επειδή, σε αντίθεση με το επίδομα ανεργίας, που πληρώνεται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό η κοινωνική πρόνοια πληρώνεται από τις τοπικές αρχές. Το Κοινωνικό επίδομα περίπου αντιστοιχεί με το ελάχιστο επίδομα της ανεργίας , το λεγόμενο Hartz IV, και είναι περίπου 400 ευρώ το μήνα ανά άτομο που είναι περισσότερο από ό, τι παίρνει για την εργασία του στη Ρουμανία ο δάσκαλος. Επιπλέον, στον δικαιούχο του επιδόματος θα καταβάλλεται στέγαση και θέρμανση. Το ποσό του κόστους σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί να αποτελέσει μόνο για το πρώτο στάδιο μέχρι και ένα δισεκατομμύριο Ευρώ. Οι αρχές της Γερμανίας χρόνια προσπαθούν να αντισταθούν στις προσπάθειες των πολιτών της ΕΕ να διεισδύσουν στο γενναιόδωρο Γερμανικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, και τώρα το κενό στη νομοθεσία τρυπιέται με διατρητική μηχανή. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα αυτό μπορεί να επωφεληθούν από περίπου 130 χιλιάδες άτομα που ήδη ζουν στη Γερμανία, κυρίως μετανάστες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Μετά από αυτό στη Γερμανία είναι έτοιμοι να ξεχυθούν εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιοι των παροχών από τις φτωχές χώρες της Ευρώπης. Αυτό, με τη σειρά του, θα θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη του Γερμανικού "κράτους πρόνοιας" και θα προκαλέσει βαθύτατη δυσαρέσκεια στον εργατικό πληθυσμό της Γερμανίας. Η συμμετοχή στο Γερμανικό κοινωνικό σύστημα των ατόμων που δεν έχουν δώσει ούτε μια δεκάρα σε αυτό, συνιστά παραβίαση των θεμελιωδών αρχών της δικαιοσύνης, λένε οι ειδικοί.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Το κεφάλαιο έχει βίτσια... δημιουργεί το γεγονός (ανεργία, πόλεμο, μνημόνια, χρέος, ανάπτυξη της υπανάπτυξης...) και καρπώνεται το αποτέλεσμα.
Σε ξεριζώνουν από τη γη σου για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι μεγάλες πολυεθνικές και τα μονοπώλια καθορίζουν ποιο έθνος θα είναι πλούσιο και ποιο φτωχό.
Το σημερινό ΄φαινόμενο΄ της μαζικής εισόδου “προσφύγων” στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμετωπίζεται από τα ΜΜΕ, τους δημοσιογράφους και τα πολιτικά κόμματα της “ανανεωτικής αριστεράς”, αλλά και τμήματος της “εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς”, σε πλήρη εναρμόνισης με τις κατευθυντήριες γραμμές του διευθυντηρίου της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης... με τον νεοφιλελευθερισμό. Από την ώρα που η “αριστερά” πήρε διαζύγιο από τους εργαζόμενους, τις τάξεις και στρώματα καταπιεσμένων που εξέφραζε, μετατοπίστηκε στο πεδίο δράσης της αστικής τάξης και έκανε ιδεολογικό της εικόνισμα τον κοσμοπολιτισμό, που του έδωσε περιτύλιγμα ιδεολογίας κι αντιπαράθεσης με τον “εθνικισμό” της ακροδεξιάς. Όμως, ούτε ο κοσμοπολιτισμός, ούτε ο “εθνικισμός” της ακροδεξιάς ανήκουν στις ιστορικές ιδεολογικές παραδόσεις των εργαζομένων και των εργατικού κινήματος. Αντιθέτως, οι μάζες των εργαζομένων αισθάνονται ως αναπόσπαστο τμήμα της πατρίδας τους και του έθνους τους. Ο προλεταριακός διεθνισμός δεν σημαίνει άρνηση της εθνικής προέλευσης. Τουναντίον, είσαι επαναστάτης όταν θέλεις να αλλάξεις τις συνθήκες εξάρτησης κι εκμετάλλευσης, πρώτα απ' όλα της πατρίδας σου. Να παραβλέψουμε το “Πατρίδα ή Θάνατος” της Κουβανέζικης σοσιαλιστικής επανάστασης και του Τσε Γκεβάρα;
Αρκεί να δούμε την προτελευταία -η τελευταία είναι η βίαια φονική μετανάστευση από την Ελλάδα των μνημονίων-, βίαια μετανάστευση που επιτελέστηκε στην πατρίδα μας, μετά τον εμφύλιο και τη φονική βία των “νικητών”, προς τα σκλαβοπάζαρα της δύσης. Στα ορυχεία του Βελγίου, στους ξυλοκόπους του Καναδά, στους λαντζέρηδες πιάτων στα εστιατόρια όλου του κόσμου, στις φάμπρικες της Γερμανίας, στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και παντού όπου βρέθηκαν οι μετανάστες μας, έστησαν τις Ελληνικές Κοινότητες για τη διάσωση των πολιτιστικών παραδόσεων του έθνους. Αυτές οι Κοινότητες μπήκαν μπροστά στον αντιδικτατορικό αγώνα εναντίον της αμερικανοκίνητης χούντας και δεν αποτέλεσαν “εθνικιστικές” οργανώσεις, που αρέσκεται να παπαγαλίζει η κοσμοπολίτικη “αριστερά”. Είσαι διεθνιστής γιατί αναγνωρίζεις πως η ταξική σύγκρουση είναι μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας κι όχι σε σύνορα που δημιουργούν διεθνισμό εχθρών ή “αδελφών”, λόγω εθνικής καταγωγής. Αυτός είναι “διεθνισμός” της μπουρζουαζίας και δεν έχει καμία σχέση με αριστερά. Σήμερα, η “εκσυγχρονισμένη αριστερά” της Ευρώπης, σαγηνευμένη από την κυβερνητική εξουσία και τον κοσμοπολιτισμό, δεν έχει τη δυνατότητα ν' αντιληφθεί, αλλά ούτε να διαβάσει τις θέσεις της αριστεράς που παλεύει τον ιμπεριαλισμό στην πρώτη γραμμή! Τα ευρωπαϊκά κοσμοπολίτικα “αριστερά” πολιτικά κόμματα και κινήματα, και στην πατρίδα μας (ο ΣΥΡΙΖΑ κι ορισμένες “εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις), στηρίζουν την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον του λαού της Συρίας στο όνομα των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων”. Δεν τους αφορά, δεν τους ακουμπάει το γεγονός πως το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας, όχι μόνον καταγγέλλει την επίθεση που δέχεται η Συρία από τους μισθοφόρους της Ε.Ε. Και των ΗΠΑ, αλλά μάχονται μαζί με τον Αραβικό στρατό του καθεστώτος Άσαντ και τη Λαϊκή πολιτοφυλακή, για την πατρίδα. Γιατί; Γιατί γνωρίζουν ως κομμουνιστές, πως χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει σοσιαλισμός -όπως πάντα υπενθύμιζε ο Τσε!
Η ευρωπαϊκή “εκσυγχρονισμένη” αριστερά κι η αντίστοιχη ελληνική, σε πλήρη ταύτιση με τη δεξιά και το διευθυντήριο της γερμανικής Ε.Ε., θεωρούν επαναστατικό καθήκον να πέσει το “αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ” και να προσφέρουν ελεημοσύνη και φιλανθρωπία στους “πρόσφυγες”. Κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση κι ο πρόεδρος της Συρίας εκλέχθηκαν με ελεύθερες εκλογές, πως η αριστερά της Συρίας είναι τμήμα αναπόσπαστο του πολιτικού συστήματος, το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας είναι νόμιμο από το 1944... Όμως, δεν τους ενοχλεί καθόλου να συνεργάζονται με καθεστώτα όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, όπου η Βουλή διορίζεται από τον μονάρχη (όπως η συμβουλευτική του Παπαδόπουλου), οι γυναίκες απαγορεύεται ακόμη και να οδηγούν αυτοκίνητο ή να κυκλοφορούν χωρίς μαντήλα... Κι όχι μόνον η κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή αριστερά, αλλά ούτε οι “ανθρωπιστικές” και φεμινιστικές οργανώσεις δεν βγάζουν άχνα. Και φυσικά κανείς από όλους αυτούς τους βολεμένους “αριστερούς” κοσμοπολίτες, δεν τολμάει να βάλει στο τραπέζι το απλό ζήτημα: Τους πρόσφυγες παράγουν οι μισθοφόροι μας, ο πόλεμος μας για να “εκδημοκρατίσουμε” τη Συρία, οι μισθοφόροι που εμείς επισήμως εκπαιδεύουμε, εξοπλίζουμε και στηρίζουμε στην Τουρκία και το Ισραήλ. Τελειώνουμε τον δικό μας πόλεμο για να μην έχουμε τους πρόσφυγες.
Ο πολιτικός αναλφαβητισμός της κοσμοπολίτικης αριστεράς δεν μπορεί να κατανοήσει (σωστότερα έχει επιλέξει να είναι αναπόσπαστο τμήμα του νεοφιλελευθερισμού) πως τα φαινόμενα της “μετανάστευσης” καθορίζονται σήμερα σε απόλυτο βαθμό από τη “λογική” και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Δεν μπορεί να δει (με πρόθεση δεν θέλει να δει) πως πίσω από την δήθεν “ελεύθερη διακίνηση” ανθρώπων, χρημάτων και εμπορικών δραστηριοτήτων, βρίσκεται η ανάγκη του διευθυντηρίου της Ε.Ε. για φτηνά εργατικά χέρια και φτηνό επιστημονικό δυναμικό, ώστε να υπάρξει αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Περιζήτητοι είναι οι γιατροί μας, για παράδειγμα στην Σουηδία, τη Γερμανία, τη βόρεια Ευρώπη: Τους σπουδάζετε εσείς, τους εκπαιδεύεται εσείς (δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι), και τους παίρνουμε να εργαστούν σ' εμάς, χωρίς να έχουμε επενδύσει ούτε μία δεκάρα. Το κεφάλαιο έχει βίτσια... δημιουργεί το γεγονός (ανεργία, πόλεμο, μνημόνια, χρέος, ανάπτυξη της υπανάπτυξης...) και καρπώνεται το αποτέλεσμα. Σε ξεριζώνουν από τη γη σου για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι μεγάλες πολυεθνικές και τα μονοπώλια καθορίζουν ποιο έθνος θα είναι πλούσιο και ποιο φτωχό. Η μεγάλη συγκέντρωση των γνωστών “χρηματοπιστωτικών” εταιριών καθορίζουν την τιμή στο στάρι, το ρύζι, το αντικείμενο της παραγωγικής σου δραστηριότητας, αδιαφορώντας για τον παράγοντα Άνθρωπο. Και, ταυτόχρονα είναι "φιλάνθρωποι", ευαίσθητοι στην προσφυγιά... Φιλάνθρωποι όπως φιλόζωοι. Μέσω της διαπλοκής, τις μίζες (το σκάνδαλο siemens, στο οποίο μάλλον ποτέ δεν θα μάθουμε τι ακριβώς συνέβη και συμβαίνει), τις εμπορικές συμφωνίες... αγοράζουν κυβερνήσεις, πολιτικά κόμματα, πολιτικούς, ΜΜΕ, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Κι αν έχουν πρόβλημα στην εξαγορά, τότε ο πόλεμος μέσω “εξέγερσης” για “ελευθερία και δημοκρατία”: “Αραβική άνοιξη”. Κι αν ο πόλεμος δεν φέρνει αποτέλεσμα ποθητό για το κεφάλαιο, δηλαδή δεν υποτάσσεται ο λαός κι η πολιτική του ηγεσία, τότε οι “τρομοκρατικές” οργανώσεις που έχουμε δημιουργήσει, εκπαιδεύσει, εξοπλίσει... όπως το “ισλαμικό κράτος” στη Συρία, Ιράκ, Υεμένη κ.α.
Αποτέλεσμα: χιλιάδες, εκατομμύρια ανθρώπων δραπετεύουν, φεύγουν, “μεταναστεύουν”... Καθήκον της εργατικής τάξης, της αριστεράς είναι σήμερα να πολεμήσει με όλες της τις δυνάμεις τα αίτια που παράγουν “πρόσφυγες” και να εγγυηθούν -πάνω απ' όλα- το δικαίωμα του ανθρώπου να μείνει στη γη του. Όσοι αναδεικνύουν ως καθήκον της αριστεράς τη φιλανθρωπία, την ελεημοσύνη, την παροχή τροφής και στέγασης, τον “ανθρωπισμό” της εκκλησίας, του εθελοντισμού και δεν λένε την αλήθεια, είναι ένοχοι. Υπερασπίζονται τις θεωρίες της μπουρζουαζίας και τον ιμπεριαλισμό. Πρόθυμοι και δουλικοί υπηρέτες του κεφαλαίου που ξεπλένουν δημόσια τις συλλογικές τους ευθύνες με την “φιλανθρωπία”. “Η φιλανθρωπία δολοφονεί την κοινωνία”, τόνιζε ο Λένιν. Η άρνηση των θεωριών του νεοφιλελευθερισμού θα έπρεπε να είναι στην ημερήσια διάταξη της αριστεράς κι όχι το πως θα καρπωθούν -και θα πλουτίσουν- αυτοί που θα διαχειριστούν τα 35 ευρώ ημερησίως το κεφάλι για κάθε “πρόσφυγα”, που προσφέρει η Ε.Ε., πάντα με χρήματα των φορολογούμενων Ευρωπαίων πολιτών. Είναι ανθρωπιστές με τα χρήματα των λαών. Πριν λίγες ημέρες ξέσπασε το σκάνδαλο στη γειτονική Ιταλία. Το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα (αλλά όχι στην κυβέρνηση, λόγω εκλογικού νόμου) του Μπέπε Γκρίλο (Κίνημα 5 Αστέρια), ξεσκέπασε τον πλουτισμό των ημετέρων ΜΚΟ, της “φιλανθρωπίας” των αρχόντων της Αυτοδιοίκησης, την πολιτική μαφία που με τα 35 ευρώ την ημέρα για κάθε “παράνομο' ή νόμιμο μετανάστη, ή "πρόσφυγα", αγοράζουν ψήφους και πλουτίζουν τα κυβερνητικά κόμματα της κλεπτοκρατίας. Με τα 35 ευρώ το κεφάλι, οι χώρες προέλευσης αυτών των προσφύγων, θα ήταν χώρες παραδείσου. Όμως, το κεφάλαιο τους χρειάζεται για άλλους σχεδιασμούς.
Οι “πρόσφυγες” ή μετανάστες, μαύροι, λευκοί, κίτρινοι δεν είναι εχθροί των εργαζομένων. Είναι οι αναγκαίοι σύντροφοι στον αγώνα εναντίον του πραγματικού εχθρού: των εκμεταλλευτών, αυτών που προκαλούν τους πολέμους, των “φιλάνθρωπων”, του κεφαλαίου και του νεοφιλελευθερισμού. Η κοσμοπολίτικη “αριστερά” στην Ελλάδα, στεγάζεται κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει επιβάλλει τις εθνομηδενιστικές της αντιλήψεις και πολιτικές σ' ολόκληρο το κόμμα. Στην κυβέρνηση Τσίπρα παρέμειναν σε μια “ύπνωση” έχοντας τον ΄φόβο΄ του Πάνου Καμμένου, που αποδείχτηκε ουσιαστικό ανάχωμα επίλυσης εθνικών ζητημάτων (διάβαζε ξεπουλήματος), όπως: Σκοπιανό, Κύπρος, Αιγαίο, μουσουλμανική μειονότητα Θράκης κ.α.π. Με την απόφαση του διευθυντηρίου της Ε.Ε. Να χρησιμοποιήσει ως όπλο το μεταναστευτικό, συμφώνησε όχι μόνον η κυβέρνηση Τσίπρα και τα κόμματα του μνημονιακού τόξου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι), αλλά μπήκε μπροστά και το “ρεύμα” των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, 33 χρόνια από τη Γενοκτονία στους Παλαιστινιακούς καταυλισμούς Σάμπρα – Σατίλα, επέλεξε ο “αριστερός” εθνομηδενιστής Κωστής Τσιτσελίκης, να δημοσιεύσει άρθρο στην Έφημερίδα των Συντακτών΄, με τίτλο: “Θέλετε λύση στο προσφυγικό; Νομιμοποιήστε το!". Ο Τσιτσελίκης, “καθηγητής Πανεπιστημίου” και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (;), (δηλαδή μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που χρηματοδοτείται για να προπαγανδίζει τους χρηματοδότες και την πολιτική τους με βαρύγδουπο τίτλο, χωρίς να προσδιορίζει ότι είναι μια παρέα εθνομηδενιστών και ΤΙΠΟΤΑ περισσότερο), συγκαλύπτει τα εγκλήματα της “πολιτισμένης” δύσης στη Μέση Ανατολή. Ζητάει νομιμοποίηση των φονικών ιμπεριαλιστικών πολέμων, έντεχνα και παγιδεύοντας στελέχη, μέλη, ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να καταγγελθεί από τον ίδιο και την “οργάνωσή” του η ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, που ξεριζώνει οικογένειες από τα σπίτι, το βιός τους και το νοικοκυριό τους, ρίχνει το πιο φασιστικό δηλητήριο της νέας τάξης: “ Νομιμοποιήστε τους ΄πρόσφυγες΄”! Και φυσικά, ρατσιστής και γιατί όχι φασίστας, είναι αυτός που καταγγέλλει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι αφού δεν είναι “φιλάνθρωπος”, “ανθρωπιστής”... Τώρα δεν ξέρουμε... το κάνει σε διατεταγμένη υπηρεσία ή στοχεύει μέρος των κονδυλίων για να δράσει η Μη Κυβερνητική Οργάνωσή του; Ή και τα δυο μαζί;
Για αυτή την παρέα των εθνομηδενιστών στην υπηρεσία του 4ου Ράιχ, των διχοτομικών Ανανιστών, έχουμε πολλά γνωστά επεισόδια: τα μαύρα δολάρια προπαγάνδισης του σχεδίου Ανάν (αποκάλυψη Μιχάλη Ιγνατίου), πρόσφατα την “τουρκική μειονότητα στη θράκη” από τον άλλο “καθηγητή” Χριστόπουλο, την γνωστή Σία Αναγνωστοπούλου (την έκανε και υπουργό ο Τσίπρας με τον ανασχηματισμό) και πολλά άλλα. Όμως, απαλλοτριώνω σημερινό σχετικό σχόλιο του φίλου και συντρόφου Γιώργου, που τα λέει όλα: “Είναι δυνατόν να κάνεις "πολιτική" χωρίς να ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ σε ποια ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΣ;;; Ρωτήστε την ΔΕΑ, την ΣΕΚ, την Σία Αναγνωστοπούλου, τον Νάσο Θεοδωρίδη... τον Χριστόπουλο, την Τασία... όλους τους ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ της "παγκοσμιοποίησης"... ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ σύντομα ΗΡΑ από το ΣΤΑΡΙ...”. Κλείνοντας, για την ώρα, θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε εκατοντάδες λόγους για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον του λαού της Συρία και την εφαρμογή του σχεδίου “πρόσφυγες-μετανάστες” και τα “φιλάνθρωπα” ένστικτα των Ευρωπαϊκών “δημοκρατικών κι ανθρωπιστικών” αρχών που τέθηκαν σε εφαρμογή. Θα αρκούσε ένας απλός λόγος: Η Συρία έχει ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τις τράπεζες Ρότσιλντ, την ΕΚΤ και Σια... Δηλαδή δεν χρωστάει, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ! Η Συρία, επισήμως η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα από όλες τις άλλες Αραβικές χώρες. Πριν το 2011 ήταν μια περιοχή πλούσια και με έναν αμύθητο πολιτισμό αιώνων, όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζούσαν αδελφικά και κυριαρχούσε ο απόλυτος σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων που συνθέτουν 18 μειονότητες.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝΤΡΟΥ & Η ΑΝΤΑΛΛΛΑΓΗ ΕΥΧΩΝ
Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι απαγόρευσε τα Χριστούγεννα -Οποιος τα γιορτάσει, 5 χρόνια φυλακή
22|12|2015 8:32
Συνέβη και αυτό. Ο σουλτάνος του Μπρουνέι, στην Απω Ανατολη, στον Ειρηνικο Ωκεανο, διπλα στην Ινδονησια, απαγόρευσε τα Χριστούγεννα. Οποιος, μάλιστα, από τους κατοίκους της χώρας του τολμήσει να τα γιορτάσει θα βρεθεί αντιμέτωπος με πενταετή φυλάκιση. Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι έλαβε αυτή την απόφαση φοβούμενος ότι η θρησκευτική γιορτή θα επηρεάσει την πίστη της χώρας του. Η ποινή της πενταετούς φυλάκιση αφορά όσους μουσουλμάνους γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και όσους, μη μουσουλμάνους, οι οποίοι θα διοργανώσουν εκδηλώσεις για τη γιορτή. Οι μη μουσουλμάνοι επιτρέπεται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, εντός των κοινοτήτων τους, ωστόσο θα πρέπει να αποκλείσουν από την όποια γιορτή κάνουν κάθε μουσουλμάνο. Επίσης απαγορεύεται ο στολισμός δέντρου, τα θρησκευτικά τραγούδια, η ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων ευχών. Ωστόσο, κάποιοι από τους κατοίκους του Μπρουνέι το διακινδυνεύουν και ανεβάζουν φωτογραφίες, σε χριστουγεννιάτικο κλίμα, στα social media, ως μέρος της εκστρατείας #MyTreedom, που γιορτάζει τη θρησκευτική ελευθερία. Το 20% των κατοίκων του Μπρουνέι δεν είναι μουσουλμάνοι, αλλά βουδιστές και κάποιοι λιγοι χριστιανοί.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ
Οι αστυνομικοί βάζουν φρένο στην τρέλα της Δανίας: Δεν θα αρπάζουμε τα κοσμήματα προσφύγων
22|12|2015 17:42
Αντίθετη με την πρόθεση της Δανίας να κατάσχει κοσμήματα και μετρητά των προσφύγων δηλώνουν οι αστυνομικοί της χώρας. Ο επικεφαλής της αστυνομικής ομοσπονδίας δήλωσε ότι το πλάνο να κατάσχονται τα πολύτιμα αντικείμενα των προσφύγων, για να καλυφθεί το κόστος της διαμονής τους στη Δανία, είναι ανέφικτο. Η πρόταση, που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και πολλοί τη συνδέουν με τη δράση των Ναζί απέναντι στους Εβραίους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν είναι δουλειά των αστυνομικών να εκτιμούν την αξία της περιουσίας των προσφύγων, τόνισε ακόμη ο Κλάους Οξφελντ, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό DR. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα αρπάζουμε για παράδειγμα βέρες από τα χέρια προσφύγων που έρχονται στη χώρα», είπε προσθέτοντας ότι επιπλέον οι αστυνομικοί δεν έχουν τη δυνατότητα να εκτιμούν το αν ένα δαχτυλίδι αξίζει 1.000 ή 10.000 κορόνες. Η αμφιλεγόμενη πρόταση παρουσιάστηκε στο κοινοβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα και προβλέπει την κατάσχεση πολύτιμων αντικειμένων των προσφύγων ώστε να καλυφθούν τα έξοδα παραμονής τους στη χώρα, αλλά και για να λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους θέλουν να κάνουν το ίδιο ταξίδι. Σύμφωνα με την πρόταση, θα κατάσχετε όποιο αντικείμενο αξίζει πάνω από 3.000 κορόνες (400 ευρώ). Η οριστική απόφαση θα ληφθεί με ψηφοφορία τον Ιανουάριο, αλλά ο Οξφεντ τόνισε ότι η ομοσπονδία της αστυνομίας της Δανίας απορρίπτει αυτή την ιδέα.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟ 11,3% Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Μαύρα μεσάνυχτα έδωσαν τα τελικά αποτελέσματα της ΝΔ - Διαβάστε τα ποσοστά
23|12|2015 0:43
Τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών της ΝΔ δόθηκαν στη δημοσιότητα... τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Γιάννη Τραγάκη ο Ευ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ακολουθεί ο Απ. Τζιτζικώστας με 20,3% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 11,4%.
------------------------------------------------------------------------------------------
Να καταργηθούν πάνω από 300 επιδόματα ζητούν οι δανειστές Τα επιδόματα πολυτέκνων και αναπήρων έχουν βάλει ξανά στο στόχαστρο οι εκπρόσωποι των θεσμών
Δεκέμβριος 22 2015 11:07
Τα επιδόματα πολυτέκνων και αναπήρων έχουν βάλει ξανά στο στόχαστρο οι εκπρόσωποι των θεσμών. Σε μια προσπάθεια να μειωθεί η δαπάνη των Ασφαλιστικών Ταμείων για χορήγηση επιδομάτων, τα επιδόματα που χορηγούνται στις συγκεκριμένες ειδικές ομάδες του πληθυσμού, βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» είτε για περικοπή, είτε για εξορθολογισμό.
Δεν είναι τυχαία η χθεσινή τοποθέτηση της Αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας Θεανώς Φωτίου, η οποία στο περιθώριο συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε με θέμα τη χορήγηση δεκατιανού σε δημοτικά σχολεία της Αττικής, έκανε λόγο για «εμμονές» των θεσμών, με τα συγκεκριμένα επιδόματα. Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 300 επιδόματα που έχουν ήδη εντοπιστεί και καταγραφεί στη σχετική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, που θα ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση, είτε να καταργηθούν είτε να πραγματοποιηθεί ένας εξορθολογισμός τους. Μάλιστα, η καταμέτρηση ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, άρα ο αριθμός των επιδομάτων αυτών είναι πιθανό να αυξηθεί. Σε κάθε περίπτωση, η επίμαχη έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, αναμένεται να παραδοθεί στην ελληνική πλευρά, το αργότερο έως τις 15 Ιανουαρίου του νέου έτους. Το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου της τρέχουσας χρονιάς, δεν ήταν αρκετό και χρειάστηκε να υπάρξει μια μικρή παράταση. Άλλωστε είναι τόσο δαιδαλώδης η χορήγηση των επιδομάτων στην Ελλάδα, που είναι λογικό να παρατηρείται μια μικρή καθυστέρηση στην απόλυτη καταγραφή τους, από την Παγκόσμια Τράπεζα. Με δεδομένο ότι από την 1η Απριλίου του 2016, αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά, η καθολική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αναζητείται τρόπος ώστε να υπάρξει μεταφορά επιδομάτων σε αυτό το νέο μοντέλο οικονομικής παροχής σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Επίσης, κομβικής σημασίας είναι να καταστεί δυνατό να αποφευχθούν τυχόν αλληλοεπικαλύψεις. Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια εξορθολογισμού των επιδομάτων, αποτελεί ζητούμενο και για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να επιτευχθεί σημαντική μείωση λειτουργικής δαπάνης, από αυτή τη διαδικασία. Όμως σε καμία περίπτωση δεν γίνεται λόγος για κατάργηση επιδομάτων, αλλά μόνο για εξορθολογισμό της χορήγησής τους.
Σχολιο.- Να καταργηθουν οι ανθρωποι ζητουν οι δανειστες Σχολιο.- Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν ισχύει για τους ανάπηρους και τους πολύτεκνους?
-----------------------------------------------------------------------------------
Αισχος εξω από τη Μητροπολη της Αθηνας. Τελικα οι ομοφυλοφυλοι την ημερα που πετυχαν την πρωτη πολιτικη νικη τους καταφεραν να προκαλεσουν χωρις λογο. Πηγαν 10 ατομα εξω από την Μητροπολη της Αθηνας, δυο από αυτους ντυμενοι παπαδες, φιλιοντουσαν στο στομα, προκαλωντας αντιδρασεις χριστιανων.
--------------------------------------------------------------------------------------
Με καθυστερηση χρονων η βουλη ψηφισε το συμφωνο συμβιωσης για τα ομοφυλοφιλα ζευγαρια. Παιδια του ιδιου Θεου.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ανέλαβαν την ευθύνη για κυβερνοεπιθέσεις
Anonymous: Κήρυξαν «πόλεμο» στην Τουρκία, καταγγέλλουν ότι στηρίζει την ISIS
22/12/2015 21.44
Στο στόχαστρο της ομάδας χάκερ-ακτιβιστών Anonymous βρίσκεται η Τουρκία. Η οργάνωση πραγματοποίησε κυβερνοεπίθεση κατά τουρκικών ιστοσελίδων την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας προβλήματα στη λειτουργία 40.000 τουρκικών ιστοσελίδων. Τώρα, οι Anonymous απειλούν να «ρίξουν» τα συστήματα, βάσει των οποίων λειτουργούν τα αεροδρόμια, οι τράπεζες και οι κυβερνητικές εγκαταστάσεις της χώρας καθώς και τους διακομιστές που αποτελούν τη βάση των ψηφιακών υποδομών της Τουρκίας. Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα αναφέρει: «Η Τουρκία στηρίζει το Νταές, αγοράζοντας πετρέλαιο από αυτό και επιτρέποντας στους μαχητές του να νοσηλευτούν (στη χώρα)». «Δεν δεχόμαστε ότι ο Ερντογάν, ηγέτης της Τουρκίας, θα βοηθά την ISIS. Εάν δεν σταματήσετε να στηρίζεται την ISIS, θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε επιθέσεις κατά του Διαδικτύου σας» σημείωσε. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι χακτιβιστές εξαπέλυσαν τεράστια επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDoS) κατά της Τουρκίας.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΖΑ. Διαγραφουν τον Κριτσιωτακη επειδη δεν παραιτειται
---------------------------------------------------------------------------------------
Η μνημονιακή στροφή Τσίπρα ανέκοψε τους Podemos και τη συγκρότηση ισχυρού αντιμνημονιακού Μετώπου στον Ευρωπαϊκό Νότο-Του Νότη Μαριά
Δημοσιεύθηκε: 23/12/2015 17:37
Του Νότη Μαριά*
Παρά τις δήθεν θριαμβολογίες του Αλέξη Τσίπρα και του Πάμπλο Ιγκλέσιας για το αποτέλεσμα των Ισπανικών εκλογών, τα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι Podemos δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι η εκλογική δυναμική που είχαν, ανακόπηκε και κατρακύλησε. Θυμόμαστε όλοι ότι οι Podemos ήταν το Ισπανικό κίνημα που μόλις προ ενός έτους φάνταζε ως εκλογικό φαβορί, αφού καρπώθηκε δημοσκοπικά μεγάλο ποσοστό της ελπίδας των ταλαιπωρημένων από την κρίση Ισπανών, που έβλεπαν τα σπίτια τους να βγαίνουν σε πλειστηριασμούς και τα εισοδήματά τους να πετσοκόβονται από φόρους και ανεργία. Όμως αυτή η πολλά υποσχόμενη δυναμική δεν αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, που «έριξαν» τους Podemos στην τρίτη θέση. Αιτία είναι η ανεύθυνη πολιτική του Αλέξη Τσίπρα και οι πολιτικές «κωλοτούμπες» του με το τρίτο Μνημόνιο, που έφερε τελικά στην Ελλάδα. Οι πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα ουσιαστικά χαντάκωσαν ολόκληρη τη δυναμική που υπήρχε στον φτωχό Ευρωπαϊκό Νότο για την συγκρότηση ενός αντιμνημονιακού Μετώπου. Οι προσδοκίες που στήριξε ο Ελληνικός λαός στη διακυβέρνηση Τσίπρα και ο τρόπος που διαψεύστηκαν οικτρά μετά την πλήρη ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με τις προσταγές των δανειστών δημιούργησε ένα σαφές «πολιτικό προηγούμενο», που έχει αναπόφευκτο αντίκτυπο πλέον στους Podemos. To αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής στην Ισπανία μπορεί να επιδέχεται ποικίλες ερμηνείες όπως το τέλος του 40χρονου δικομματισμού, η πτώση του ποσοστού του Ραχόι κ.λ.π., καταδεικνύει όμως ότι η πολιτική Τσίπρα στην Ελλάδα ανέκοψε τον δρόμο των Podemos προς την εξουσία.
*Ο Νότης Μαριάς, είναι Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
----------------------------------------------------------------------------------------
Η Γαλλία ενέκρινε την συνταγματική μεταρρύθμιση – Θα μπορεί να επιβάλλεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Δημοσιεύθηκε: 23/12/2015 14:56
Η γαλλική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου σχέδιο μεταρρύθμισης του Συντάγματος για την εγγραφή σε αυτό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, όπως είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την επομένη των επιθέσεων στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς. Το σχέδιο αυτό θα κατατεθεί στο γαλλικό κοινοβούλιο. Προκειμένου να υιοθετηθεί, πρέπει να λάβει μια πλειοψηφία των τριών πέμπτων των βουλευτών και γερουσιαστών. Η κυβέρνηση ενέκρινε επίσης την δυνατότητα απώλειας της εθνικότητας για τους πολίτες που έχουν γεννηθεί στη Γαλλία και έχουν διπλή υπηκοότητα στην περίπτωση καταδίκης τους για «εγκλήματα κατά της ζωής του έθνους».
----------------------------------------------------------------------------------------
1)Δικαίωμα στην εργασία και μάλιστα με συλλογικές συμβάσεις 2)Δικαίωμα στο αξιοπρεπές εισόδημα 3)Δικαίωμα στην στέγη 4) Δικαίωμα στην δημόσια Υγεία 5)Δικαίωμα στην δημόσια παιδεία. 6)Δικαίωμα στον πολιτισμό . 7)Δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο μετά από αξιοπρεπή εργασία 8)Ταξική φορολόγηση από τα πάνω προς τα κάτω...Και αυτό δικαίωμα.
Αυτά και τόσα άλλα βασικα δικαιώματα,αφορούν όλους τους κατοίκους της χώρας και πρωτίστως τις καταπιεζόμενες τάξεις,ανεξαρτήτως εθνικότητας,φυλής,φύλου και ερωτικών προτιμησεων ναι ή όχι?..Και δεν ειναι δα και κομμουνιστικά ,απλά αντινεοφιλελεύθερα στα πλαίσια προγραμμάτων αντιλιτότητας. Αν όντως ειναι δικαιώματα,μου ειναι παγερά αδιάφοροι οι υποκριτές που προβάλλουν διαρκώς ένα κουτσουρεμένο σύμφωνο συμβίωσης και σε όλα τα υπόλοιπα στηρίζουν εξοντωτικές πολιτικές..και έχουν βγάλει τον σκασμό .
Για να ξέρουμε δηλαδή που βρίσκεται το ταξικό-δικαιωματικό..,που η υποκρισία και που ο ψευτοφιλελευθερισμός...
-------------------------------------------------------------------------------------------
Αλληλεγγύη στα παιδιά και το λαό του Ντονμπάς. Εν όψει βαρυχειμωνιάς και των εορτών…
Posted on 23/12/2015 by kseeath
Αλληλεγγύη στα παιδιά και το λαό του Ντονμπάς. Εν όψει βαρυχειμωνιάς και των εορτών…
Άνθρωποι από το Ντονμπάς, από Ρωσία και λοιπές χώρες της τ. ΕΣΣΔ, αυτές τις μέρες συντονίζουν τις προσπάθειές τους για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πολύπαθους κατοίκους της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, που υποφέρουν άλλη μια χρονιά από τον συνεχιζόμενο πόλεμο που διεξάγει εκεί το καθεστώς του Κιέβου. Υπάρχει η πρωτοβουλία, από γονείς και εκπαιδευτικούς, να σταλούν από παιδιά της Ελλάδας στα παιδιά του Ντονμπάς ειδικά αφιερωμένες ζωγραφιές και γραπτά μηνύματα. Καλό θα ήταν να πλαισιωθεί αυτή η πρωτοβουλία ευρύτερα από εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα (ει δυνατόν μέσω Δ.Ο.Ε & ΕΛΜΕ).
Επιπλέον, έχουν αποφασίσει την αποστολή χρηματικών ποσών – εμβασμάτων για τους κατοίκους της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, μέσω του ειδικού και δημόσια ελεγχόμενου λογαριασμού της ανθρωπιστικής οργάνωσης με έδρα την Εσθονία «ДОБРОСВѣТЪ» (MTÜ DOBROSVET):
MTU DOBROSVET/ IBAN: EE852200221060155884/ Estonia, Tallinn, Muhu 1/ SWEDBANK AS/ Liivalaia 8, 15040 Tallinn/ S.W.I.F.T.: HABAEE2X/
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/12/23/solidarity_with_donbass/
-----------------------------------------------------------------------------------------
Asma... η "άπιστη" (δεν φοράει μαντίλα, ούτε μπούργκα... ως μουσουλμάνα) του "δικτάτορα" Άασαντ, τις μέρες των Χριστουγέννων στη μαρτυρική κι Αδέσποτη Συρία!
Ορφανοτροφείο στο "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς της Συρίας", για τα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους από τους "εξεγερμένους" για "εκδημοκρατισμό" της Συρίας, τους φονιάδες-μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης...
Στον 5ο χρόνο ιμπεριαλιστικής επ΄πιθεσης στη Συρία... ακόμη η περίθαλψη πλησιάζει αυτή της αποικίας Ελλάδας (sic!)... της Ελλάδας που η "δεύτερη φορά αριστερά" συνεχίζει το φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας... (η Ελλάδα του 4ου Ράιχι δεν πουλάει ούτε φάρμακα για παιδιά στη "δικτατορία" της Συρίας)
---------------------------------------------------------------------------------------
Ευρω-τουρκική εισβολή στο Αιγαίο! Κι εσύ να νομίζεις πως έφεραν τον Τσίπρα μόνον για να συνεχίσει τα μνημόνια...
του Γιώργου Δελαστίκ απο ΠΡΙΝ
Σοκ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βέλγου αντιπροέδρου της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς στην ολλανδική εφημερίδα Ντε Φόλκσκραντ. «Τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποτελούν σύνορα της Ευρώπης», δήλωσε. Επομένως «είναι κάτι παραπάνω από λογικό πως η φύλαξή τους αποτελεί συλλογική ευθύνη», πρόσθεσε. Πρόκειται για ανατριχιαστική θέση. Είτε θέλει είτε δεν θέλει μία χώρα, η συνοριοφυλακή της ΕΕ θα αποφασίζει μόνη της – δηλαδή οι Γερμανοί θα αποφασίζουν μόνοι τους! – και θα εισβάλει στη χώρα αυτή για να διεξαγάγει οποιαδήποτε πραγματική ή φανταστική επιχείρηση έχει αποφασίσει το Τέταρτο Ράιχ της Γερμανίας! Ακόμη και αν διαφωνεί ριζικά η εν λόγω χώρα, η συνοριοφυλακή της ΕΕ θα δρα στη χώρα αυτή επειδή έτσι αποφάσισε το Βερολίνο! Εδώ έχουμε να κάνουμε με την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών – μελών της ΕΕ. Η πρόταση της Κομισιόν αναφέρει ρητά ότι η συνοριοφυλακή της ΕΕ θα έχει «ενισχυμένο ρόλο αναφορικά με τη συνεργασία με τρίτες χώρες» για διάφορους σκοπούς, «συμπεριλαμβανομένης …της πραγματοποίησης κοινών επιχειρήσεων στην επικράτεια της ΕΕ». Τι σημαίνει αυτό; Απλούστατα ότι η συνοριοφυλακή – ακτοφυλακή της ΕΕ μπορεί, έχει το δικαίωμα βάσει των ιδρυτικών της κανόνων, να συμφωνήσει με την Τουρκία να κάνουν όχι απλώς κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, αλλά και στρατιωτικές επιχειρήσεις με οποιοδήποτε πρόσχημα! Βερολίνο και Άγκυρα μπορούν νομίμως πλέον να αδιαφορούν για οποιαδήποτε αντίρρηση της κυβέρνησης της Αθήνας, και να τη γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια! Ό,τι και να λένε οι ελληνικές κυβερνήσεις, όσο και να διαφωνούν, οι Τούρκοι θα αλωνίζουν στο Αιγαίο με την άδεια και τη συναίνεση των Γερμανών και των υπόλοιπων Ευρωπαίων, αν η πρόταση της Κομισιόν περάσει ως έχει. Ή -για ένα εξάμηνο αναβολή της λήψης απόφασης για την ίδρυση της συνοριοφυλακής, ακτοφυλακής της ΕΕ δεν οφείλεται σε ταλαντεύσεις των Γερμανών ή των Γάλλων. Αποσκοπεί απλώς στο να «χωνέψουν» τη νέα κατάσταση κάποιες χώρες που έχουν αντιρρήσεις και τις προβάλλουν μέχρι στιγμής – όλες με δεξιές κυβερνήσεις, όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ισπανία, η Κύπρος, η Μάλτα. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν συμπεριλαμβάνεται στις κυβερνήσεις αυτές. Κατά βάση συμφωνεί με τις προτάσεις της Κομσιόν, έχει απλώς κάποιες «ενστάσεις» αναφορικά με το πώς θα διασφαλιστεί η συναίνεση του κράτους – μέλους της ΕΕ, στην επικράτεια του οποίου θα αναπτυχθεί η συνοριοφυλακή. Επίσης ο Τσίπρας, κατά την Αυγή, προτείνει «τεχνητή (όχι επιχειρησιακή) συνεργασία με τα τρίτα αυτά κράτη». Το τι θα δουν τα μάτια μας δεν περιγράφεται…
--------------------------------------------------------------------------------------
Αύριο Tεταρτη πάει Μόσχα ο ηγέτης του Κουρδικού κόμματος Hdp, Selahattin Demirtas...
...όπου θα συναντήσει τον Ρώσο υπουργό των Εξωτερικών Sergey Lavrov και θα εγκαινιάσει γραφεία Επίσημης Αντιπροσώπευσης του HDP στην Ρωσία! Ένα πολιτικό κόμμα της Τουρκίας του φασίστα Ερντογάν, ανοίγει ουσιαστικά πρεσβεία στη Μόσχα! Ελήφθη; Ε... Ρεεεεε Γλέντιααααααααααααααααααααααααα!
--------------------------------------------------------------------------------------
Aντιπαλο δεος απεναντι στις ΗΠΑ υπαρχει! Λεγετα…Βλαντιμιρ Πουτιν!
Οι ΗΠΑ μετα το 1990 θεωρησαν ότι είναι οι απολυτοι νικητες. Βρηκανε μια διαλυμενη Σοβιετικη Ενωση, που τον προδοτη ανθρωπο τους Γκοσμπατσοφ διαδεχτηκε το υποχειριο τους ο μεθυστακας Γιελτσιν, και εκαναν σχεδια επι χαρτου, πως θα δαλυσουνε πλεον την Ρωσια, την οποια θεωρουσαν ότι ειχε ξεπεσει από υπερδυναμη, όχι σε δυναμη, αλλα σε αποικια τους! Κουνια που τους κουναγε! Ηταν ζητημα χρονου η Ρωσια να σταθει ξανα στα ποδια της, και να γινει ξανα η Ρωσικη αρκουδα! Και ο χρονος ηρθε όταν ανεβηκε στην εξουσια ο ΒλαντιμιρΠουτιν!
Η ΗΠΑ μεθυσμενες από την απολυτη κυριαρχια τους σε ολοκληρο τον κοσμο, και τους συνεχεις πολεμους που εκαναν για να εδραιωσουν την κυριαρχια τους, στο Αφγανισταν, στη Γιουγκοσλαβια, στο Ιρακ, στη Λιβυη, στη Σομαλια, δεν προσεξαν την Ρωσικη δυναμη που ξανανδρωθηκε.
Ο Πουτιν τους ξεκαθαρισε ότι η Ρωσια δεν είναι Σοβιετικη Ενωση, ουτε προκειται να γινει, αλλα η καπιταλιστικη Ρωσια είναι μεγαλη δυναμη και απαιτει σεβασμο. Στην αρχη προσπαθησε να τους το πει με λογια, αλλα οι αμερικανοι ειχαν παραφρονησει και νομιζαν ότι η παγκοσμια καπιταλιστικη ζουγκλα είναι δικια τους, συμπεριφερονταν σαν αγρια θηρια και εβγαζαν τα δοντια τους στη Ρωσια μαζι με τα ευρωπαικα τσιρακια τους.
Τοτε ο Πουτιν αποφασισε να τους δειξει ότι η Ρωσια είναι μια γιγαντια αρκουδα με τα πυρηνικα της Σοβιετικης Ενωσης, που μπορει να τους διαλυσει από τη μια στιγμη στην άλλη. Συμμαχισε με την άλλη υπερδυναμη την Κινα, και τις αναδυομενες καπιταλιστικες αγορες της Ινδιας Βραζιλιας και Νοτιας Αφρικης, και αρχισε να τος δειχνει, ότι μεχρι εδώ ηταν τα ψωμια τους, αν δεν συμβιβαστουν. Με την διαφορα, ότι ο Πουτιν, επειδη τον συνεφερε, μιλαγε και μιλαει, για έναν καπιταλισμο που θα εδραιωνεται μεσω της οικονομιας, και όχι μεσω των πολεμων και της νεοαποικιοκρατιας, που εφαρμοζαν οι αμερικανοι και τα δυτικοευρωπαικα τσιρακια τους.
Αρχισε να το δειχνει ο Πουτιν στους δυτικους αποικιοκρατες. Στην αρχη με την Γεωργια, όταν εβαλαν οι αμερικανοι τον γελοιο κλοουν τους Σαακασβιλι, να απειλει την Ρωσια. Η Ρωσικη αρκουδα εισεβαλε στη Γεωργια, και μεσα σε μια εβδομαδα κοντεψε να μπει στην πρωτευουσα της Τυφλιδα. Οι δυτικοι αποικιοκρατες εβγαλαν τον σκασμο! Ολος ο κοσμος καταλαβε ότι η Ρωσια ειχε ξαναεπιστρεψει. Παρολα αυτά ο Πουτιν σεβαστηκε τος κανονες των αποικιοκρατων και δεν μπηκε στη Τυφλιδα. Αλλα κρατησε τις περιοχες που ειχε απελευθερωσει, και αλλαξε τον κλοουν Σαακασβιλι.
Δευτερη επιδειξη δυναμης ηταν στην Ουκρανια! Απελευθερωσε την Κριμαια, και βοηθησε τους αντιφασιστες ανταρτες σε δυο επαρχιες. Όπως ειπε ο ιδιος, εάν ηθελε, μεσα σε μια εβδομαδα, θα μπορουσε να καταλαβει την Ουκρανια από ακρη σε ακρη, και να σκοτωσει όλα τα ναζιστικα τσουτσεκια των δυτικων αποικιοκρατων που ειχαν καταλαβει με πραξικοπημα την κυβερνηση μεσω πολυχρωμης «επαναστασης» της CIA και των δυτικων αποικιοκρατων.
Τριτη και φαρμακερη είναι στη Συρια. Εχει κανει ξεκαθαρο στους δυτικους αποικιοκρατες και στους ισλαμοφασιστες τους ότι δεν προκειται να αφησει την Συρια στα νυχια τους. Τους το ειπε ξεκαθαρα. Θα αποφασισει ο ιδιος ο Συριακος λαος, και όχι οι ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων. Τους ισλαμοφασιστες τους εχει διαλυσει. Οι αποικιοκρατες κανουν ότι δεν καταλαβαινουν ακομα. Κακο του κεφαλιου τους.
Η Τουρκια ξυνεται στη γκλιτσα του τσοπανη. Λιγα ειναι τα ψαμια της. Ο Πουτιν την εχει ξεγραψει.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Μέτρα από το «Μπολιβαριανό» Κοινοβούλιο
Μετά το αποτέλεσμα στις εκλογές της 5ης Δεκέμβρη στη Βενεζουέλα, το «Μπολιβαριανό μπλοκ» σπεύδει τώρα να πάρει κάποια μέτρα για να αποτρέψει να παρθούν πίσω δικαιώματα που κατακτήθηκαν τα τελευταία 17 χρόνια. Θυμίζουμε ότι, για πρώτη φορά, η αντιδραστική αντιπολίτευση κατάφερε να κερδίσει την πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή που πρόκειται να συγκροτηθεί στις 5 Γενάρη. Συγκεκριμένα, η συμμαχία των 21 κομμάτων, ένα συνονθύλευμα «κεντροδεξιών» και «κεντροαριστερών» κομμάτων με την επωνυμία «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD) πήρε το 56,2% των ψήφων ή 7.707.422 και αντίστοιχα το 67,07% της Βουλής των 167 εδρών, δηλαδή τα 2/3 ή 112 έδρες. Ενώ η εκλογική συμμαχία «Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος - Σιμόν Μπολίβαρ» (GPP - SB) (όπου κυρίαρχο είναι το κυβερνών διαταξικό Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV) και συμμετέχουν δεκάδες κόμματα που στηρίζουν τη λεγόμενη Μπολιβαριανή Διαδικασία και το ΚΚ Βενεζουέλας, (το οποίο στηρίζει κριτικά τη Διαδικασία) πήρε το 40,8% ή 5.599.025 ψήφους και αντίστοιχα το 32,93% των εδρών ή 55 έδρες (2 του ΚΚ Βενεζουέλας).
Ετσι την προηγούμενη βδομάδα, ο πρόεδρος της Βουλής, Ντιοσδάδο Καμπέγιο, επαναδραστηριοποίησε το λεγόμενο «Εθνικό Κοινοβούλιο των Κοινοτήτων» για να «υπερασπιστεί το σύνταγμα και τις κατακτήσεις του λαού». Το όργανο αυτό, με βάση νόμο που προώθησε η δεύτερη κυβέρνηση του Ούγκο Τσάβες σχετικά με τις κοινότητες, ουσιαστικά είναι η ανώτατη δομή όλων των εκλεγμένων εκπροσώπων των κοινοτήτων από όλη τη χώρα, ως μια μορφή της λεγόμενης «συμμετοχικής δημοκρατίας», που δεν είναι οι τυπικές τοπικές δημοτικές αρχές. Οπως υπογράμμισε το στέλεχος του PSUV, το κοινοβούλιο αυτό «θα είναι το αντίβαρο στο κοινοβούλιο όπου πλειοψηφεί η αστική τάξη, για να προωθήσει παραπέρα την επανάσταση, να εξασφαλίσει πόρους και ο λαός να αποφασίζει για την περιοχή του».
Ταυτόχρονα, η παρούσα Βουλή όπου πλειοψηφεί το «Μπολιβαριανό μπλοκ», αναμενόταν χτες να εγκρίνει τη σύνθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, αλλά και άλλους νόμους που είχαν ετοιμαστεί και όλο το προηγούμενο διάστημα δεν προωθούνταν. Επίσης, το Πανεθνικό Μέτωπο Πάλης της Εργατικής Τάξης, το ταξικό μέτωπο συσπείρωσης όπου δρουν και οι κομμουνιστές είχε καλέσει χτες σε διαδήλωση προς τη Βουλή, προβάλλοντας το αίτημα να ψηφιστεί άμεσα ο λεγόμενος «Οργανικός Νόμος για τα Εργατικά Σοσιαλιστικά Συμβούλια». Πρόκειται για νόμο που επίσης έχει καθυστερήσει για χρόνια και έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει την εργοδοτική ασυδοσία στους τόπους δουλειάς.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ Σήμερα η συνάντηση Ντεμιρτάς - Λαβρόφ, εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων...
ΑΓΚΥΡΑ.-- Ταξίδι στη Μόσχα, όπου θα συναντήσει, μεταξύ άλλων, τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, πραγματοποιεί σήμερα ο ηγέτης του φιλοκουρδικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, με φόντο την κλιμάκωση της βίαιης επέμβασης του στρατού στη ΝΑ Τουρκία, σε επαρχίες και πόλεις της οποίας έχουν επιβληθεί εδώ και τουλάχιστον πέντε μέρες απαγόρευση κυκλοφορίας και σκληρά μέτρα με στρατιωτικό νόμο φασιστικης δικτατοριας, ενώ φουντώνουν οι πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ στρατού και ΡΚΚ με αποτέλεσμα το θάνατο άνω των 100 Κούρδων μαχητών μέσα στο τελευταίο πενθήμερο, και αμετρητων αμαχων πολιτων μεσα στις πολεις. Ο Ντεμιρτάς, δίνοντας χτες συνέντευξη Τύπου, υπερασπίστηκε το ταξίδι του στη Μόσχα και απάντησε στις επικρίσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, που δήλωσε νωρίτερα χτες ότι οι βουλευτές του HDP «μπορούν να πηγαίνουν όπου θέλουν αλλά διερωτάται κανείς γιατί ταξιδεύουν τώρα στη Ρωσία, με την οποία διανύουμε μια κρίση και όχι πριν από δύο μήνες». Σημείωσε έτσι πως το σημερινό ταξίδι του εκεί είχε προγραμματιστεί πριν ξεσπάσει η κρίση στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις μετά την κατάρριψη του ρωσικού «Su-24» από τουρκικό «F-16» στις 24 Νοέμβρη. Δήλωσε μάλιστα πως ενημέρωσε σχετικώς τον υφυπουργό Εξωτερικών, Φεριντούν Σινιρλίογλου, και πως έλαβε από αυτόν «ενημερωτικό σημείωμα» που θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει στη διάρκεια των επαφών του στη Μόσχα, τροφοδοτώντας έτσι τις φήμες ότι επιχειρεί να παίξει «διαμεσολαβητικό ρόλο».
Διαδήλωση στο Ντιγιαρμπακίρ
Νωρίτερα χτες πολλές χιλιάδες κάτοικοι στη νοτιοανατολική πόλη Ντιγιαρμπακίρ, αγνοώντας επιδεικτικά την απαγόρευση κυκλοφορίας, διαδήλωσαν ενάντια στα σκληρά μέτρα αστυνόμευσης των δυνάμεων ασφαλείας αλλά απωθήθηκαν βίαια από την αστυνομία, όταν επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη συνοικία Σουρ (όπου μόνο προχτές σκοτώθηκαν τουλάχιστον οκτώ νεαροί Κούρδοι από πυρά του στρατού). Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν εδώ και μία βδομάδα τη μεγαλύτερη επιχείρηση των τελευταίων ετών με στόχο την εξάλειψη οπαδών του PKK. Η επικίνδυνη κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ στρατού - ΡΚΚ, που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Ιούνη μετά από διετή εκεχειρία, με ευθύνη της κυβέρνησης Ερντογάν, προκάλεσε χτες ανησυχίες σε στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Σεζγκίν Τανρίκουλου, που ζήτησε από την κυβέρνηση και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να ξεκινήσει «επειγόντως ειρηνευτική διαδικασία συνομιλιών».
-------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Η Ρωσία θα αρχίσει την ερχόμενη βδομάδα την κατασκευή δύο νέων πυρηνικών αντιδραστήρων στο Ιράν, δήλωσε χτες στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος της ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μπεχρούζ Καμαλβαντί, στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας που είχε υπογραφεί το Νοέμβρη του 2014. Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή δύο αντιδραστήρων ισχύος 1.000 μεγαβάτ στο Μπουσέρ (νότιο Ιράν).
ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Οι ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν χτες στο κέντρο της δυτικής πόλης Ραμάντι που έλεγχαν τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» από τον περασμένο Μάη, ξεκινώντας την αποναρκοποίηση περιοχών, με την προσδοκία πως η πόλη θα έχει «εκκαθαριστεί πλήρως» έως το Σάββατο.
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΣΑΝΑΑ.-- Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Ιορδανός Ζέιντ Ραάντ αλ Χουσεΐν, επέρριψε στη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της, που πραγματοποιούν ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Υεμένη, την ευθύνη για τις περισσότερες και πιο αιματηρές επιθέσεις με θύματα αμάχους.
ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 10 μέρες επέβαλε χτες η κυβέρνηση στο Μάλι για να αποτρέψει πιθανές επιθέσεις τζιχαντιστών.
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Εβραίοι φανατικοί ακροδεξιοί έσπασαν χτες στη 1.30 π.μ. τα τζάμια παραθύρου σπιτιού Παλαιστινίων σε χωριό της Δυτικής Οχθης και έριξαν δακρυγόνα, γράφοντας παράλληλα με σπρέι στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού τη λέξη «εκδίκηση» στα εβραϊκά. Οι ένοικοι του σπιτιού πρόλαβαν και βγήκαν από το σπίτι χωρίς να υποστούν τα χειρότερα.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΠΑΝΙΑ Παζάρια για λογαριασμό των εκμεταλλευτών του λαού
Με σαφή την τάση αναδιαμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος στην Ισπανία που έδειξαν τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής, έχει αρχίσει το παζάρι για το σχηματισμό της νέας αστικής κυβέρνησης διαχείρισης, διαδικασία που φαίνεται ότι θα είναι μακρά, πολύ πιο πέρα από τις 13 Γενάρη που αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα η νέα Βουλή. Εαν δεν σχηματιστει κυβερνηση, σε τρεις μηνες προκηρυσιονται νεες εκλογες. Σε ό,τι αφορά τα δεδομένα των παζαριών που θα φουντώσουν το επόμενο διάστημα: το έως τώρα κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, που ήρθε μεν πρώτο με 123 βουλευτές στους 350, θέλει στήριξη από άλλο ή άλλα κόμματα. Το δεύτερο Σοσιαλιστικό (90 έδρες) επίσης αναζητεί συμμαχίες, το «Ποδέμος» (69 έδρες, του κινήματος των αγανακτισμένων και αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ) και το νεοφιλελεύθερο κόμμα «Πολίτες» (40 έδρες, αδελφό κόμμα του Ποταμιού). Επίσης, η συρρικνωμένη οπορτουνιστική Ενωμένη Αριστερά - Λαϊκή Ενότητα (2 έδρες, όπου συμμετέχει και το μεταλλαγμένο ΚΚ Ισπανίας) και τα αλλά πέντε εθνικιστικά και τοπικά κόμματα που συγκεντρώνουν συνολικά 28 έδρες, αναμένεται να παίξουν ρόλο. Τα σενάρια, λόγω ακριβώς της σύμπλευσης στα βασικά και στις δεσμεύσεις της χώρας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, είναι όλα στο τραπέζι με τους αναγκαίους συμβιβασμούς, ώστε είτε να πιαστεί το όριο της απόλυτης πλειοψηφίας (176 έδρες) - που είναι και λιγότερο πιθανό - ή της σχετικής πλειοψηφίας ή αλλιώς να ξαναγίνουν εκλογές. Ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος και έως τώρα πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, επιθυμεί το λεγόμενο «μεγάλο συνασπισμό με τους Σοσιαλιστές» και με τους «Πολίτες», για να διασφαλιστούν η «σταθερότητα και οι επιτυχίες της χώρας». Οι Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσες, που θα συνεδριάσουν άμεσα αλλά θα αναβάλουν το προγραμματισμένο για το Φλεβάρη συνέδριο, εμφανίζονται να δηλώνουν πως δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τον Ραχόι, ενώ οι «Πόλιτες» λένε ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση με τον Ραχόι, αλλά θα έδιναν με την αποχή τους τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας στο Λαϊκό Κόμμα, σε μια δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή. Οι «Ποδέμος», από την πλευρά τους, εμφανίζονται να θέλουν τη «νέα μεταπολίτευση» και να προκρίνουν «αριστερή κυβέρνηση» με τους Σοσιαλιστές, που λένε ότι «πρέπει ν' αλλάξουν, ώστε να εφαρμοστεί πρόγραμμα που θα σταματήσει τη λιτότητα». Επίσης, ο επικεφαλής αυτού του σχήματος, Πάμπλο Ιγκλέσιας, δηλώνει, αναπαράγοντας τα ιδεολογήματα περί «αποικίας», ότι: «Το μήνυμά μας προς την Ευρώπη είναι σαφές. Η εθνική κυριαρχία είναι η προτεραιότητα για εμάς σε ό,τι αφορά την οργάνωση του πολιτικού συστήματος. Η Ισπανία δε θα είναι ποτέ πια στην περιφέρεια της Γερμανίας».
Γκρινιαζει και ο Ρέντσι στη Μερκελ
Η διαδικασία της αναμόρφωσης του αστικού σκηνικού στην Ισπανία έκανε τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι (που εκπροσωπεί μια αστική τάξη που είναι ριγμένη στη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης, όπως και αυτή της Ιταλιας και Γαλλίας, σε σχέση με της Γερμανίας), να σηκώσει τους τόνους. Σε συνέντευξη στους βρετανικούς «Financial Times», σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω τι θα απογίνει ο φίλος μου ο Μαριάνο (σ.σ. Ραχόι), αλλά ξέρω ότι αυτοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή όντας πιστοί σύμμαχοι της αυστηρότητας χωρίς ανάπτυξη, έχουν χάσει τις δουλειές τους. Αυτό συνέβη στη Βαρσοβία - παρόλο που οι συνθήκες εκεί ήταν ιδιαίτερες - αυτό συνέβη στην Αθήνα, αυτό συνέβη στη Λισαβόνα και τώρα να δούμε τι θα συμβεί στη Μαδρίτη». Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Ρέντσι ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς τη Γερμανία και για τις μπίζνες της με τη Ρωσία για την κατασκευή του «Nord Stream 2» (νέος βόρειος αγωγός φυσικού αερίου), ενώ μπλοκάρισε τον «South Stream» (νότιο αγωγό, που ευνοούσε τα ιταλικά μονοπώλια). Ετσι, είπε ότι «η Ευρώπη πρέπει να εξυπηρετεί και τις 28 χώρες και όχι μόνο μία...». Βεβαίως, η γκρίνια του Ρέντσι, του Ολάντ ή του Τσίπρα, ή το λεγόμενο «μέτωπο των χωρών του Νότου» αφορούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα που τσακίζονται παντού.
----------------------------------------------------------------------------------------
Εκεί πάνω στο Ντονμπας της Ουκρανιας ένας λαός δίνει σκληρό αγώνα ενάντια στην αναβίωση της φασιστικής απειλής, μετά την εγκαθίδρυση του καθεστώτος των νοσταλγών του Χίτλερ και των ουκρανών συνεργατών του, στο Κίεβο. Κι ας μη δίνει καμιά σημασία η -κατά τα άλλα, επαγρυπνούσα έναντι του φασιστικού κινδύνου- ευρωπαϊκή Αριστερά. Κι ας μη βγάζουν τσιμουδιά τόσα και τόσα αριστερά κόμματα και οργανώσεις -με ελάχιστες εξαιρέσεις- για τη στήριξη που παρέχουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. προς τους νεοφασίστες του Κιέβου. Όσοι και όσες εξακολουθούμε να αντιλαμβανόμαστε τον φασιστικό κίνδυνο όταν εκδηλώνεται χειροπιαστά, ας σταθούμε στο πλευρό αυτού του ηρωικού λαού των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, και των παιδιών του. Κι ας αφήσουμε στους χοντρόπετσους τις κατάρες ενάντια στον φασισμό που ίσως προκύψει στο μέλλον. Α! Και τα "no pasaran!", όταν πρόκειται για αντιστάσεις του παρελθόντος.

3 σχόλια:

e-h είπε...



Call for designing the Women's Boat to Gaza logo
Dear friends;

We are asking for your help and involvement in designing a logo for the Women's Boat to Gaza.

The Women's boat to Gaza is a Freedom Flotilla Coalition (FFC) initiative. By launching a women’s boat, women from all over the world aim to highlight the undeniable contributions and indomitable spirit of Palestinian women who have been central within the Palestinian struggle in Gaza, the West Bank, inside the Green Line and in the diaspora. More info further below*.

Here is what we are looking for:

- A logo that is scalable,clear and appealing whether it is reduced to a thumbnail or painted on the hull of a boat.

- A logo that could be used in color or in grayscale/B&W

- The deadline for submissions is January 5, 2016. The adopted design will be announced within the couple of weeks that follow.

- Only open to women designers

- Please send your designs to canadaboatgaza@gmail.com with WBG logo in the subject line. If you have any questions in the meantime you can direct them to the same address.

In solidarity!



* Background:

Gaza has been under Israeli blockade for the past decade during which Israel has also launched countless attacks against the besieged population, turning their life into a nightmare and a continuous struggle. Through Freedom Flotillas and other naval missions we have brought international attention to their suffering and their resistance.

The Women's Boat to Gaza (WBG) seeks not only to challenge the Israeli blockade but to also show solidarity and bring a message of hope to the Palestinian people. With the support of women, men, non-governmental organizations, civil society groups and from women's collectives and events around the world, we will make this happen.

FFC is composed of civil society organizations and initiatives from many countries. We have been challenging the illegal and inhuman Israeli blockade of Gaza for years and are committed to continue the struggle until the blockade is unconditionally lifted and the Palestinian people everywhere regain their full rights.

e-h είπε...



Πρόσκληση για το σχεδιασμό logo για Σκάφος Γυναικών για τη Γάζα
Αγαπητοί φίλοι και φίλες;

Ζητάμε τη βοήθεια και τη συμμετοχή στο σχεδιασμό ενός λογότυπου για το σκάφος Γυναικών για τη Γάζα.

Πλοίο των Γυναικών για τη Γάζα είναι μια πρωτοβουλία του Συνασπισμού του Στόλου της Ελευθερίας (FFC). Με την έναρξη για βάρκα γυναικών, γυναίκες από όλο τον κόσμο εβαλαν ως στόχο να αναδείξουν τις αναμφισβήτητες εισφορές και το αδάμαστο πνεύμα των Παλαιστινίων γυναικών που έχουν κεντρική θέση στα πλαίσια του Παλαιστινιακού αγώνα στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, μέσα στην Πράσινη Γραμμή και στη διασπορά. Περισσότερες πληροφορίες παρακάτω *.

Εδώ είναι αυτό που ψάχνετε:

- Ένα λογότυπο που είναι επεκτάσιμο, σαφές και ελκυστικό αν μειώνεται σε μια μικρογραφία ή ζωγραφισμένο στο κύτος του σκάφους.

- Ένα λογότυπο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθει σε χρώμα ή σε κλίμακα του γκρι / B & W

- Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι 5 Ιανουαρίου, 2016. Το σχέδιο εγκρίθηκε και θα ανακοινωθεί εντός των δύο εβδομάδων που ακολουθούν.

- Μόνο για τις γυναίκες σχεδιαστές

- Παρακαλούμε να στείλετε τα σχέδιά σας σε canadaboatgaza@gmail.com με WBG λογότυπο στη γραμμή θέματος. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, εν τω μεταξύ μπορείτε να τα κατευθύνετε προς την ίδια διεύθυνση.

Σε αλληλεγγύη!

e-h είπε...


* Φόντο:

Η Γάζα βρίσκεται υπό ισραηλινό αποκλεισμό για την τελευταία δεκαετία κατά την οποία το Ισραήλ έχει επίσης δρομολογήσει αμέτρητες επιθέσεις εναντίον του πολιορκημένου πληθυσμού, μετατρέποντας τη ζωή τους σε εφιάλτη και ένα συνεχή αγώνα. Μέσω της Ελευθερίας νηοπομπές και άλλες ναυτικές αποστολές φεραμε τη διεθνή προσοχή στον πόνο τους και την αντοχή τους.

Το Σκάφος των Γυναικών για τη Γάζα (WBG) επιδιώκει όχι μόνο να αμφισβητήσει τον ισραηλινό αποκλεισμό, αλλά να δείξουμε την αλληλεγγύη και να φέρει ένα μήνυμα ελπίδας στον παλαιστινιακό λαό. Με την υποστήριξη των γυναικών, των ανδρών, από μη κυβερνητικές οργανώσεις, ομάδες της κοινωνίας των πολιτών και από συλλογικότητες και γυναικιες συλλογικοτητες και εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, θα το κάνουμε αυτό να συμβεί.

Το FFC αποτελείται από οργανισμούς και πρωτοβουλίες από πολλές χώρες της κοινωνίας των πολιτών. Έχουμε αμφισβητησει τον παράνομο και απάνθρωπο ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας για χρόνια και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι ο αποκλεισμός άνευ όρων να αρθεί και ο παλαιστινιακός λαός να ανακτήσει παντού πλήρως τα δικαιώματά του.