Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Πεμπτη 24 Δεκεμβριου 2015


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΙΝΑ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ
Η πρώην σύζυγος του Μπογδάνου πανηγυρίζει για το σύμφωνο συμβίωσης με καυτό φιλί σε γυναίκα
23|12|2015 10:45
Το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών είναι πλέον γεγονός και στην Ελλάδα. Το Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ και η Τζίνα Μοσχολιού το γιόρτασε. Η πρώην σύζυγος του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, γνωστή δημοσιογράφος, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια... ιδιαίτερη φωτογραφία. Το φιλί είναι από φωτογράφηση που έγινε πριν δυο χρονιά στη lifo εναντίον της αιμοφοβίας.
--------------------------------------------------------------------------------------
Oυρές για την κατάθεση πινακίδων
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015, 08:34
Αυξάνονται και πληθύνονται οι ουρές στις εφορίες ιδιοκτητών αυτοκινήτων, οι οποίοι επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους για να αποφύγουν την πληρωμή τελών για το 2016. Εκτιμάται ότι περισσότερες από 645.000 πινακίδες κατατέθηκαν στα γκισέ των κατά τόπους ΔΟΥ τους πρώτους μήνες του 2015, εκ των οποίων το 83% αφορούσε σε αυτοκίνητα με κινητήρες έως 1.800 κ. εκ. Την ίδια στιγμή, πάντως, το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη κυκλοφορίας του 2016 δημιουργούν ένα ευνοϊκό σύστημα, το οποίο αποτρέπει τους κατόχους Ι.Χ. από το να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας 2016 αναμένεται να είναι μειωμένα κατά 2 εκατ. ευρώ. Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έχουν αποφασίσει να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους θα πρέπει να γνωρίζουν πως, αν δεν δοθεί παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Τι απαιτείται για την κατάθεση πινακίδων
Οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις πινακίδες των Ι.Χ. τους στην εφορία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οφείλουν να προσκομίσουν: • την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος • τις πινακίδες κυκλοφορίας • φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, από την οποία πρέπει να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ. • απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2013 • υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο • αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.
--------------------------------------------------------------------------------------
Εμπειροι πορτοφολάδες στον ΗΣΑΠ
«Οι πιο έμπειροι επιβάτες ξέρουν πώς να προστατεύονται. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε εκείνους που είναι περιστασιακοί χρήστες και ανεβαίνουν στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο τώρα, μόνο για τις αγορές των Χριστουγέννων». Οπως αποδεικνύεται, ο «έμπειρος», συστηματικός επιβάτης, εκτός από τα δρομολόγια, μαθαίνει και πώς να... προφυλάσσεται από τους πορτοφολάδες. Τα παραπάνω εξήγησε, με αφοπλιστική φυσικότητα, ο πρόεδρος της ένωσης εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, Ελευθέριος Ρενιέρης. Τις ημέρες των εορτών τα περιστατικά είναι αυξημένα, κατ’ αναλογίαν της εμπορικής κίνησης των καταστημάτων. «Οσο ο κόσμος κυκλοφορεί περισσότερο για να πραγματοποιεί αγορές, οι επιτήδειοι ενισχύουν τη δράση τους», όπως περιγράφουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Καθημερινά οι απόπειρες κλοπής πορτοφολιών φτάνουν τα 40 περιστατικά, εκ των οποίων τα μισά σχεδόν στέφονται με «επιτυχία» για τους πορτοφολάδες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων που εργάζονται στις ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες). Η πιο «επικίνδυνη» διαδρομή εντοπίζεται μεταξύ Θησείου και Βικτώριας, όπου σημειώνεται η πλειονότητα των περιστατικών. Κρούσματα παρατηρούνται και στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, ωστόσο σε περιορισμένη έκταση, και αυτό γιατί, όπως τονίζουν στελέχη των ΣΤΑΣΥ, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (η γραμμή 1 του μετρό) κινείται κατά μήκος πιο εμπορικών περιοχών. Τα περιστατικά σημειώνονται μπροστά στα μάτια εργαζομένων και επιβατών. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι «γνωρίζουμε τις οργανωμένες ομάδες των πορτοφολάδων, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα». Δρουν κατά ομάδες τεσσάρων ή πέντε ατόμων, επιβιβάζονται σε ένα βαγόνι, εντοπίζουν το υποψήφιο θύμα τους, ένας το προσεγγίζει και με χειρουργικές κινήσεις αφαιρεί το πορτοφόλι. Οσο εκτελεί τα ταχυδακτυλουργικά του ο «ελαφροχέρης» της παρέας, οι άλλοι στέκονται στις πόρτες του βαγονιού, ώστε να μην μπορεί ο οδηγός να τις κλείσει, διασφαλίζοντας τη διαφυγή τους λίγο πριν ξεκινήσει ο συρμός.
Μέτρα ασφαλείας
«Η αστυνομία δεν κάνει και πολλά πράγματα», υποστηρίζει ο κ. Ρενιέρης, ο οποίος καταγγέλλει ότι. ακόμη και αν οι Αρχές προβούν σε κάποια σύλληψη, λίγες μέρες αργότερα «βλέπουμε τα ίδια ακριβώς άτομα και πάλι να αναλαμβάνουν δράση». Οι εργαζόμενοι μάλιστα τονίζουν ότι, ακόμα και να «πιάσουν στα πράσα» τον δράστη, δεν υπάρχει κανένας στον οποίο να μπορούν να απευθυνθούν. «Εχουμε επανειλημμένως ζητήσει από τη διοίκηση να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στους σταθμούς, αλλά δεν έχουμε δει κάτι να γίνεται. Εστω τις ημέρες με μεγάλη κίνηση να πραγματοποιούν αστυνομικοί κάποιες περιπολίες στους πιο επικίνδυνους σταθμούς», ζητεί ο κ. Ρενιέρης. Η διοίκηση των ΣΤΑΣΥ έχει απευθυνθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο, από την πλευρά του, αδυνατεί να καλύψει το σύνολο των αναγκών της πόλης λόγω ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Κηπουρός, το βάρβαρο ξυπνητήρι...
Οι φυσητήρες ή απορροφητήρες κήπου για τη συγκομιδή ή μετακίνηση φύλλων εκπέμπουν θόρυβο ικανό να σου πάρει το μυαλό.
«Ας είμαστε ευγνώμονες σ’ αυτούς που μας δίνουν χαρά. Είναι οι κηπουροί που κάνουν την καρδιά μας ν’ ανθίζει», έχει γράψει ο Μαρσέλ Προυστ σε ένα απόφθεγμα γλυκό σαν περίτεχνο λουλουδάτο στεφάνι. Πού να ’ξερε ο άνθρωπος ότι οι άλλοτε φιλήσυχοι κηπουροί, με το ψάθινο καπέλο, το ψαλίδι και την τσουγκράνα, θα έκαναν το 2015 τέτοιον σαματά. Εάν ένας κήπος αγκαλιάζει και το δικό σας σπίτι ή πολυκατοικία, εάν στη γειτονιά σας υπάρχει κάποιο πάρκο ή αν –ο μη γένοιτο– οι γείτονές σας έχουν δέντρα που σκορπάνε τα φύλλα τους χωρίς αιδώ, θα γνωρίζετε σε τι αναφερόμαστε. Η επίσημη ονομασία τους είναι φυσητήρες ή απορροφητήρες κήπου και πρόκειται για τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται πλέον μαζικά από ιδιώτες, επαγγελματίες αλλά και τις υπηρεσίες πρασίνου, για τη συγκομιδή ή μετακίνηση των πεσμένων φύλλων και την εκπομπή θορύβου ικανού να σου πάρει το μυαλό. «Κάθε Δευτέρα, στις 7.30 το πρωί, ξυπνάμε από αυτό τον διάολο» λέει στην «Κ» ο Θύμιος Κ. που ζει στα Βριλήσια. Με νέο μωρό στο σπίτι, ο ύπνος αποτελεί ούτως ή άλλως καθημερινό στοίχημα και η αιφνιδιαστική απώλειά του ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα. «Είναι από τον κηπουρό του γείτονα που μαζεύει τα πεσμένα φύλλα. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί εγκατέλειψε την τσουγκράνα, δεν είναι τόσο μεγάλη η έκταση που έχει να καλύψει». Με τον ίδιο τρόπο ξυπνούν πολλοί σε διάφορες περιοχές της πόλης. Η λήξη της ώρας κοινής ησυχίας σημαίνει αυτόματα την έναρξη της μηχανής. Το μάζεμα των φύλλων άλλωστε είναι η πρώτη δουλειά στο πρόγραμμα.
Οπως και τα άλλα θορυβώδη εργαλεία του οπλοστασίου των κηπουρών, τις χλοοκοπτικές μηχανές και τα χορτοκοπτικά, έτσι και οι φυσητήρες και οι απορροφητήρες κήπου χωρίζονται σε ηλεκτρικούς και βενζινοκίνητους. Οι δεύτεροι παράγουν μεγαλύτερο θόρυβο, αλλά έχουν και μεγαλύτερη ισχύ. Καθότι όμως είναι κατά κανόνα ακριβότεροι, επιλέγονται κυρίως από τους επαγγελματίες. Αν, δε, είναι και βενζινοκίνητος και δίχρονος, ο πονοκέφαλος είναι εγγυημένος. Από αυτούς τους τυχερούς είναι ο Κώστας Φ. που ζει σε ισόγειο πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι με μεγάλο κήπο. «Κάθε εβδομάδα ο κηπουρός θα περάσει πότε με το κλαδευτήρι των θάμνων, πότε με την κλασική κουρευτική μηχανή του γκαζόν και πότε με το πριόνι-κλαδευτήρι», λέει στην «Κ». «Αλλά κάθε φορά με το καταραμένο φυσερό. Και όχι μόνο στον κήπο μου. Στη γειτονιά σχεδόν κάθε πολυκατοικία έχει κοινόχρηστο χώρο με γκαζόν και θάμνους. Ναι, και κηπουρούς με φυσερά σχεδόν κάθε μέρα της εβδομάδας. Βόρεια προάστια δεν ήθελα; Καλά να πάθω. Αν έχω δουλέψει μέχρι αργά, αυτό είναι το βάρβαρο ξυπνητήρι μου. Αν έχω ξυπνήσει νωρίς επειδή δουλεύω στο σπίτι, αυτός είναι ο λόγος που τα μαζεύω και φεύγω».
Οπως λέει, ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει μάθει να απομονώνει ήχους έντονους και διαρκείς υπό την προϋπόθεση να είναι σταθεροί. «Γι’ αυτό, π.χ., δεν έχω κανένα πρόβλημα στο αεροπλάνο, γι’ αυτό αντέχω οριακά τη μηχανή του γκαζόν. Αλλά δεν μπορώ με τίποτα να υπομείνω το ακανόνιστο μαρσάρισμα του φυσερού των φύλλων. Είναι στην κορυφή των μισητών μου πραγμάτων που κάνουν θόρυβο. Πιθανόν να είμαι υπερβολικός. Αλλά υπερβολικά είναι και τα ντεσιμπέλ που παράγουν αυτά τα βάρβαρα μηχανήματα, που έχουν μετατρέψει στις μέρες μας τον κηπουρό από έναν πράο, υπομονετικό και καλόκαρδο άνθρωπο της φύσης, σε έναν βάνδαλο χούλιγκαν με ένα παπάκι με κομμένη εξάτμιση στα χέρια που επιτίθεται στα φυτά του κήπου μου». Σύμφωνα με το υπ. Περιβάλλοντος, η στάθμη εκπομπών θορύβου της συγκεκριμένης μηχανής δεν πρέπει να ξεπερνά τα 105 dB, όπως είναι οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Στην αγορά, πάντως, κυκλοφορούν φυσητήρες που παράγουν πολύ υψηλότερες στάθμες θορύβου. Χαρακτηριστικό είναι ότι μηχανή που παράγει 80 ντεσιμπέλ διαφημίζεται ως «αθόρυβη». Υπάρχουν πάντως και κηπουροί που απαρνιούνται τους φυσητήρες. «Η μεταλλική σκούπα τα μαζεύει πιο καλά», λέει ο κ. Αρης Μπούσης. «Το μηχάνημα είναι για τους ερασιτέχνες που βαριούνται».
---------------------------------------------------------------------------------------
220.000 ασφαλισμενοι της «Ασπις» χανουν τα λεφτα τους. Μολις 40.000 από τις 260.000 δικαιουχους παιρνουν πισω μερος των χρηματων τους.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΔOY. Η κριση παρκαρε 1.200.000 πινακιδες αυτοκινητων
--------------------------------------------------------------------------------------
Κεσατια στην αγορα και ανεχεια. Το 2009 ο τζιρος των γιορτων εφτανε τα 5,5 δις. Τωρα η πτωση φτανει το 42% (μολις στα 3,2 δις ο συνολικος τζιρος).
----------------------------------------------------------------------------------------
Ευρω-καταδικη από το Ευρωπαικο Δικαστηριο γιατι οι γιατροι μας δουλευουν πανω από 24 ωρες αδιαλειπτως. «Εγκληματικες» οι ωρες δουλειας των Ελληνων γιατρων. Ουτε στην υγεια εφαρμοζετα το Ευρωπαικο Δικαιο.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΑΝΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ
Δημοσιεύθηκε: 24/12/2015 07:26
Οι ρωσικές δυνάμεις μετά από σφοδρές μάχες εξόντωσαν δεκάδες τουρκμένους στην περιοχή της Λαττάκειας ενώ οι Κούρδοι πιάσανε αιχμάλωτο Τούρκο ο οποίος ανακρίθηκε από το ρωσικό Στρατό με έναν ακόμη πράκτορα της ΜΙΤ να πέφτει νεκρός στο Ιράκ. Προσωπικά του αντικείμενα μεταφέρθηκαν στο επιχειρησιακό στρατηγείο των «4+1» στη Βαγδάτη για περαιτέρω διερεύνηση. Οι τραυματίες Τούρκοι και Τουρκμένοι όπως θα δείτε και σε εικόνες παρακάτω μεταφέρθηκαν σε τουρκικά νοσοκομεία μεταξύ αυτών και ο Amir Siho, διοικητής τους που πολεμούσε στο πλευρό της αλ-Κάιντα στη Λαττάκεια. Ταυτόχρονα, ο τουρκικός Στρατός σφυροκόπησε θέσεις των Κούρδων εντός της Συρίας στην περιοχή Tall Abyad. Στη περιοχή σπεύδουν μαχητές από την πολιτοφυλακή Sotoro στο Κομπάνι και δυνάμεις SDF. Τούρκοι στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία σφυροκόπησαν θέσεις των Κούρδων του YPG στην πόλη Tall Abyad. Οι Κούρδοι του YPG είναι στενοί σύμμαχοι των Κούρδων του PKK που πολεμούν στην ΝΑ Τουρκία. Το σφυροκόπημα των θέσεων των Κούρδων ξεκίνησε χτες βράδυ στις 19:30 τοπική ώρα Δαμασκού χωρίς να υπάρξει καμία πρόκληση. Οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων έχουν αυξηθεί από τη στιγμή που οι Κούρδοι απελευθέρωσαν την πόλη Tall Abyad από το ISIS τον περασμένο Ιούλιο μετά από μαζική αντεπίθεση που ξεκίνησε από το Κομπάνι. Tαυτόχρονα ο Mahmut Ghazi Tatar, ισλαμιστής αιχμάλωτος από το ISIS σε ανάκριση του την οποία το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στην δημοσιότητα αποκάλυψε τους δεσμούς της ISIS με την Τουρκία. Ο 24χρονος Mahmut Ghazi στρατολογήθηκε στο ISIS από την τουρκική πόλη Adıyaman. Αυτός μαζί με 27 άλλους Τούρκους πέρασε τα σύνορα με τη Συρία με βοήθεια (από την τουρκική κυβέρνηση) για να καταταχθεί στους ισλαμιστές του ISIS. «Αφού περάσαμε τα σύνορα μετακινηθήκαμε σε στρατόπεδο εκπαίδευσης 5 χλμ από τα σύνορα. Λάβαμε στρατιωτική εκπαίδευση και θρησκευτική κατήχηση. Πριν την αρχή της εκπαίδευσης καθένας από μας ρωτήθηκε αν θέλουμε να γίνουμε «μάρτυρες» (βομβιστής αυτοκτονίας). Αρνήθηκα. Αυτοί που συμφώνησαν μέσα σε έξι μήνες έλαβαν θρησκευτική εκπαίδευση. Από τη στιγμή που αρνήθηκα, η μόρφωση μου και η εκπαίδευση μου διήρκησε 70 ημέρες. Διδαχθήκαμε από τουρκικά βιβλία. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, λίγοι άνθρωποι από την Τουρκία ήρθαν να μας ελέγξουν. Δεν είχαν γένια και δεν ήταν μέλη του ISIS» είπε Mahmut Tatar. «Αυτοί που έλαβαν εκπαίδευση, τα 27 μέλη που ήταν όλοι Τούρκοι στάλθηκαν στην πόλη Tel Abaid όπου ζούσαν σε σπίτια και η εκπαίδευση τους συνεχίστηκε εκεί. Τα ονόματα τους κρατήθηκαν μυστικά και δεν τους επιτράπηκε να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους για έξι μήνες». «Μόλις ειδοποιηθήκαμε για την παρουσία Κούρδων στρατιωτών από άλλα μέλη του ISIS, εγώ με 12 ακόμα μέλη, τρέξαμε μακριά από το Tal Abaid. «Κρυφτήκαμε σε κοντινό χωριό. Το επόμενο πρωινό προσπάθησα να ξεφύγω αλλά πιάστηκα αιχμάλωτος». «Οι Κούρδοι συμπεριφέρονται καλά στους αιχμαλώτους, τους δίνουν νερό ακόμη και τσιγάρα. Κρατήθηκα σε ένα δωμάτιο μαζί με αρκετούς άλλους ανθρώπους. Δεν πίστευα ότι θα μου φέρονταν τόσο καλά, φοβόμουν βασανισμούς. Σκέφτηκα ότι θα σκοτωθώ αλλά αποδείχτηκε ότι οι Κούρδοι δεν σκοτώνουν αιχμαλώτους». «Άκουσα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μου τον Μάϊο του 2015, από τον διοικήτη του ISIS, Abu Talha, ότι πουλάμε πετρέλαιο στην Τουρκία και τα λεφτά από την Άγκυρα μας βοηθάνε να επιλύουμε όλες τις οικονομικές δυσκολίες». Τα βυτιοφόρα είχαν αργό πετρέλαιο, πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη. Aυτή είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για το ISIS»… «Το πετρέλαιο πουλείται στη Τουρκία με τη μεσολάβηση αριθμού επιχιερηματιών και εμπόρων. Το ISIS λαμβάνει πολλά προϊόντα από την Τουρκία και άλλες Αραβικές χώρες» είπε ο Mahmut Ghazi. «Ανέφερε ότι οι Αμερικανικοί βομβαρδισμοί δεν τους έπληξαν καθόλου. Πίστευαν ότι οι ΗΠΑ προσποιούνται»… Όταν ρωτήθηκε γιατί το ISIS δεν πολεμά εναντίον του Ισραήλ o Abu Talha είπε: “Πρώτα πρέπει να σπάσουμε ένα μικρό τοίχο και μετά να καταστρέψουμε ένα μεγάλο». Τέλος είπε ότι: «οι ισλαμιστές που θέλουν να καταταχθούν περνάνε τα σύνορα με Τουρκία. Οι μαχητές από Ευρώπη, Αμερική, Σαουδική Αραβία, Τυνησία, Υεμένη, Κατάρ, Λίβανο και Αίγυπτο ακολουθούν όλοι τον ίδιο δρόμο…» «Οι διοικητές μας είπαν ότι προετοιμάζουν μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση από την 11 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ»… Ταυτόχρονα βρέθηκε κινητό ενός πράκτορα της ΜΙΤ που έπεσε νεκρός γεγονός που αποδεικνύει πως η Τουρκία παρέχει υποστήριξη στους ισλαμιστές του ISIS και στο Ιράκ. «Το κινητό τηλέφωνο βρέθηκε πάνω σε μέλος του ISIS που έπεσε νεκρό μετά από σφοδρές μάχες δύο ημέρες πριν»… «Το κινητό περιέχει μηνύματα από την ΜΙΤ που αναφέρουν τους διαδρόμους που είναι ασφαλή για να περάσουν οι ισλαμιστές».. «Επίσης περιέχει και άλλες σημαντικές πληροφορίες που δεν μπορούν να αποκαλυφθούν τώρα και έχουν δοθεί σε ειδικές υπηρεσίες ασφαλείας για περαιτέρω ανάλυση»… Η Χεζμπολάχ μετά το θάνατο σημαντικού στελέχους της ορκίζεται «θάνατο στους ψευτικους ισλαμιστές του DAES»…
------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ!! Για κατοικους ορεινων και μειονεκτικων περιοχων. Νέο επίδομα: Ισχύει για όλους έως 31 Δεκεμβρίου!
Δημοσιεύθηκε: 24/12/2015 09:20
Τα ΚΕΠ της χώρας… με ανακοινώσεις τους ενημερώνουν τους πολίτες ότι έως 31/12/2015 ισχύει η κατάθεση των αιτήσεων για τις οικογένειες Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών μελών της Ε.Ε, σχετικά με την «Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών έτους 2015» που φτάνει έως και τα 600 ευρώ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται μετά την κατά καιρούς αναπροσαρμογή του : -σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 ) ετησίως και -σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00). Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή. Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή. Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε ημερολογιακού έτους με την υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών: * Αίτηση του δικαιούχου στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού. * Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. * Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης όπου να διαφαίνεται ευκρινώς το IBAN * Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ. * Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (φετινό εκκαθαριστικό 2015 για εισοδήματα του 2014 – φορ. έτος 2014). * Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος. Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, προς την ΥΔΕ περί της μη ύπαρξης σε βάρος του κανενός στοιχείου εκχώρησης ή κατάσχεσης. Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η «οικογένεια» και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή. Ως «οικογένεια» θεωρούνται οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο- αρχηγό της οικογένειας. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν «οικογένεια» (για να αποτελούν οικογένεια απαιτούνται πάνω από δύο μέλη). Το επίδομα μπορεί να αιτηθεί ο δικαιούχος μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου. Όσον αφορά την έννοια της οικογένειας νοικοκυριού διευκρινίζεται: -Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η οικογένεια και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή. -Για την εφαρμογή των υπόψη διατάξεων με τον όρο “οικογένεια” εννοείται το ζεύγος των σε νόμιμο γάμο συμβιούντων συζύγων μετά των ανηλίκων και άγαμων τέκνων αυτών (συγγενική οικογένεια) που συμβιούν κάτω από την ίδια στέγη. Κατόπιν αυτού ως οικογένεια θεωρούνται: Οι σύζυγοι μόνο ή και τα τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα άγαμα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο -αρχηγό της οικογένειας. -Επίσης την εισοδηματική ενίσχυση δικαιούνται και δυο (2) οικογένειες που συνοικούν κάτω από την ίδια στέγη…
----------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΑΖΟΥΝ στη Ρωσία με την την έκθεση της ΜΚΟ των δυτικων αποικιοκρατων Διεθνούς Αμνηστίας για τους βομβαρδισμούς στη Συρία
Δημοσιεύθηκε: 24/12/2015 17:05
Οργισμένη εμφανίζεται η Ρωσία από… την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας η οποία χαρακτηρίζει «έγκλημα πολέμου» τους βομβαρδισμούς της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σημείωσε ότι η έκθεση δεν περιλαμβάνει ξεκάθαρα γεγονότα, ενώ την χαρακτήρισε «πολύ πολιτικοποιημένη και ψευδής».
----------------------------------------------------------------------------------------
Στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ το ISIS – Ανακατάληψη θέσης που ελεγχόταν από τον Άσαντ…
Δημοσιεύθηκε: 24/12/2015 16:57
Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε μέρος της… πόλης Ντέιρ Αλ Ζορ, το οποίο ελεγχόταν μέχρι πρότινος από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, σε μια επαρχία η οποία βρίσκεται σχεδόν στο σύνολό της υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με το Ι.Κ., συνοικία που ελεγχόταν από τον στρατό βρίσκεται στα χέρια του, μετά από επιθέσεις αυτοκτονίας σε σημεία ελέγχου του στρατού και εισβολή των τζιχαντιστών στον θύλακα που έλεγχαν οι κυβερνητικές συριακές δυνάμεις. Η πόλη στο μεγαλύτερο μέρος της ελεγχόταν από το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο ο συριακός στρατός ελέγχει ορισμένες συνοικίες και το αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται έξω από τον αστικό ιστό.
------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΙΘΕΣΗ της Μόσχας στη τουρκική κυβέρνηση:”Γιατί ο Ερντογάν παραμένει στη θέση του μετά τις καταγγελίες για αγορά πετρελαίου από τζιχαντιστές;”
Δημοσιεύθηκε: 24/12/2015 14:22
Μαίνεται ο “πόλεμος” ανάμεσα στις δυο χώρες Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση Τύπου, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, επανήλθε στο ζήτημα της παράνομης συναλλαγής πετρελαίου ανάμεσα στην Άγκυρα και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με τα “καρφιά” να εκθέτουν την τουρκική ηγεσία. Η κυρία Ζαχάροβα αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα του νορβηγικού Τύπου που έκαναν λόγο για την «μαύρη αγορά» που έχει στηθεί μεταξύ της Τουρκίας και του Ισλαμικού Κράτους, στα οποία επισημαίνεται πως το πετρέλαιο μεταφέρεται με φορτηγά στη χώρα. Την ίδια στιγμή, τόνισε πως ανάλογες αναφορές από ειδικούς υπήρχαν και τον περασμένο Ιούλιο, πριν δηλαδή την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι από τουρκικά μαχητικά, η οποία πυροδότησε εντάσεις μεταξύ των «αυτοκρατόρων» Βλάντιμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Οι ειδικοί ξέρουν ότι εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει “μαύρη αγορά” πετρελαίου στην Τουρκία που προέρχεται από το ΙΚ εξαιτίας της διαφθοράς της τουρκικής κυβέρνησης. Και αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες πηγές», τόνισε η κ. Ζαχάροβα. Την ίδια στιγμή, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών εξήγησε πως η Ρωσία λαμβάνει μέτρα για να κοπούν τα μέσα παροχής πετρελαίου από τους τρομοκράτες. Δε θα μπορούσε, όμως, να αναφερθεί και προσωπικά στον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος είχε επανειλημμένως τονίσει πως αν αποδεικνυόταν η σχέση Άγκυρας και τζιχαντιστών θα παραιτείτο. «Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι πρόσφατα ο κύριος Ερντογάν είπε ότι ήταν έτοιμος να παραιτηθεί αν το γεγονός ότι αγόραζε πετρέλαιο από το ΙΚ αποδεικνυόταν. Τι συμβαίνει λοιπόν με τη θέση του;», διερωτήθηκε η κ. Ζαχάροβα. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην μεταναστευτική κρίση, για την οποία δήλωσε πως η Ρωσία εκφράζει την ανησυχία της, καθώς όπως είπε, «πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή και αυτή είναι η συνέπεια κοντόφθαλμων και ανεύθυνων παρεμβάσεων στην εθνική κυριαρχία χωρών». Όσο για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν εκ νέου από τις ΗΠΑ στη Ρωσία, είπε ότι «δεν υπάρχει κοινή λογική για αυτά βήματα» και εξήγησε πως ο μόνος λόγος για τον οποίο κινείται κατ’αυτόν τον τρόπο η αμερικανική κυβέρνηση είναι για να φέρει σε δύσκολη θέση τη Μόσχα.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ρωσία ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ τη Διεθνή Αμνηστία!
Δημοσιεύθηκε: 24/12/2015 14:07
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση! Η Ρωσία έφερε σε δύσκολη θέση τη Διεθνή Αμνηστία που ισχυρίστηκε πως οι βομβαρδισμοί της Μόσχας χτυπούν αμάχους. Η θέση της Ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας συνοψίζεται σε 10 επιχειρήματα όπως τα ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ: 1. Έχουμε υπόψιν μας την έκθεση: Δεν δημοσιεύει κάτι ιδιαίτερο πέρα από κοινοτοποίες και ψευδείς πληροφορίες που έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί. 2. Η έκθεση χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως «πιθανές ρώσικες επιθέσεις» και «πιθανές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου» που συνιστούν υποθέσεις δίχως απόδειξη. 3. Η αληθοφάνεια των αεροφωτογραφιών που χρησιμοποιεί η Διεθνής Αμνηστία, εγείρει σοβαρές αμφιβολίες. 4. Η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε με βεβαιότητα πως δεν υπάρχουν μαχητές εκεί που χτυπάμε. Αλλά πρόκειται για κάτι που δεν έχει τρόπο να το ελέγξει. 5. Το Ρωσικό ΥΠΑΜ καλεί τη Διεθνή Αμνηστία να δηλώσει τις πηγές των δεδομένων της σε σχέση με τις ρωσικές πτήσεις. 6. Έχουμε αρκετές πληροφορίες για τον υποτιθέμενο αραβικό συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους που αποδεικνύουν πως μόνο το Ισλαμικό Κράτος δεν στοχεύει. 7. Έχουμε αποδείξεις πως τα αστικά κτίρια είναι άθικτα στις περιοχές που χτυπάμε. 8. Η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς καθώς δεν διαθέτουμε τέτοια όπλα στη βάση μας στη Συρία. 9. Γιατί η Διεθνής Αμνηστία κράτησε σιγή ιχθύος όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χτυπούσαν αμάχους; 10. Είναι παράξενο που η Διεθνής Αμνηστία δεν έδωσε προσοχή στα εγκλήματα πολέμου στη Συρία πριν τις ρωσικές επεμβάσεις. Το επιλεκτικό περιεχόμενο των εκθέσεων της μας είναι γνωστό. Δεν έχουμε δει ούτε μια σελίδα αναφοράς στις επεμβάσεις της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη και των τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στη Συρία και στο Ιράκ.
---------------------------------------------------------------------------------------
Στη μεγγενη προνοιακα επιδοματα. Για πολυτεκνους και αναπηρους.
----------------------------------------------------------------------------------------
Xριστουγεννιάτικο ρώσικο δώρο στα ανθρωπόμορφα κτήνη... Πριν από λίγο οι Ρώσσοι ενεργοποίησαν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο από εδώ, από βορεια της Κασπιας και της πολης Ροστοβ του Ντον...
----------------------------------------------------------------------------------------
Σεβαστούπολη... Κριμαία! Ο Αντιφασισμός ενώνει τους λαούς εναντίον της νεοναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 4ο Ράιχ!
---------------------------------------------------------------------------------------
Είναι δικό μας δικαίωμα να εκδικηθούμε
"Ο Samir είναι ένας από εμάς και Κομαντάντε της δικής μας Αντίστασης. Είναι δικό μας δικαίωμα να εκδικηθούμε τη δολοφονία του... σε χώρο, τόπο και με τρόπο που εμείς θεωρούμε κατάλληλο. Θα ασκήσουμε αυτό το δικαίωμά μας, Θεού θέλοντος"
Sayyed Hassan Nasrallah
--------------------------------------------------------------------------------------
Sayyed Hassan Nasrallah: "Θα αντιδράσουμε για τον Samir Kuntar, στην τρομοκρατία του Ισραήλ, κάθε ώρα, οπουδήποτε"...
-------------------------------------------------------------------------------------------
Η Δουμα (Duma) Βουλή της Ρωσίας, προτείνει στον πρόεδρο Πούτιν κυρώσεις εναντίον της Coca Cola, Visa, Master Card...
όπως ανακοίνωσε ο Peskov, γραμματέας του προέδρου Πούτιν
----------------------------------------------------------------------------------------
Για τους επαγγελματίες "αντιρατσιστές", τις δημοσιογραφικές πόρνες, τις ΜΚΟ της μπίζνας και κονόμας, του "φιλάνθρωπους" της "πολιτισμένης" δύσης... αυτοί δεν υπάρχουν!
Yemen is now the world’s worst humanitarian crisis
Η Υεμένη είναι τώρα η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο
A young boy peeks from behind his tent at a camp for displaced people in Hajjah, Yemen. He and his family have been forced from their homes twice because of airstrikes in the nine months that a coalition led by Saudi Arabia, and supported by the United States, has been waging war inside the country.
Ένα νεαρό αγόρι κρυφοκοιτάζει πίσω από τη σκηνή του σε ένα στρατόπεδο για τους εκτοπισμένους στο Hajjah, Υεμένη. Ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους δυο φορες εξαιτίας των αεροπορικων επιδρομων στο εννεάμηνο που ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που υποστηρίζεται και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει εξαπολύσει πόλεμο στο εσωτερικό της χώρας.
This is an empty dialysis room in Hudeidah. Normally, it would be busy. But more than 200 patients have had their treatment delayed because of complications related to the war.
Αυτό είναι ένα άδειο δωμάτιο αιμοκάθαρσης σε Hudeidah. Κανονικά, θα επρεπε είναι απασχολημένο. Αλλά περισσότεροι από 200 ασθενείς η θεραπεία καθυστέρησε λόγω των επιπλοκών που σχετίζονται με τον πόλεμο.
----------------------------------------------------------------------------------------
O Θεός μπορεί να τους συγχωρέσει... όμως, οι Σύριοι κι η Χεζμπολάχ ποτέ! Θάνατος χωρίς έλεος για τα ανθρωπόμορφα κτήνη, τους μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης και του φασίστα Ερντογάν!
Δείτε το βίντεο για την επιχείρηση απελευθέρωσης της ιστορικής Παλμύρας, από τα ανθρωπόμορφα κτήνη της "πολιτισμένης" δύσης:
https://www.youtube.com/watch?v=a3y3Q0ATRK8&sns=fb