Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Κυριακη 8 Μαιου 2016


Ο Ούγκο Τσάβες για τον Φιντέλ Κάστρο
Oύγκο Τσάβες, Ιστορίες του Arañero”, εκδόσεις Vadell Hermanos Editores C.A, 2012, (υπό έκδοση στα ελληνικά)
ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ
Ο Φιντέλ, ο οποίος τα βλέπει όλα, κάθε μέρα γίνεται πιο σοφός. Εγώ του είπα: ”Άκου Φιντέλ, μακάρι να ζήσεις περισσότερο από μένα, να ζήσεις περισσότερο από εμάς”.
Τότε εκείνος μου απάντησε: ”Κοίτα,oι πιθανότητες δείχνουν ότι μπορεί, ποιος ξέρει”. Τώρα πια αφιερώνεται στον στοχασμό, στη σκέψη, τώρα δεν βρίσκεται πια άμεσα στο δρόμο. Είναι παρών γράφοντας, μελετώντας, σκεπτόμενος. Η σοφία του έχει αναπτυχθεί όπως η άσπρη γενειάδα του. Μια φορά τον άκουγα πάνω από έξι ώρες, σχεδόν χωρίς διακοπή, μόνο που και που έκανα κάποια ερώτηση, ένα σχόλιο. Ένας σοφός. Ξέρεις τι μου είπε ο Φιντέλ; Θα σας το πω αυτό γιατί αποτελεί κριτική, αλλά έχει δίκιο και αισθάνομαι υποχρεωμένος να το πω δημόσια. Μου το είπε με πολύ σεβασμό: ”Tσάβες, μου επιτρέπεις να σου πω δυο -τρία πράγματα στα ίσια;”. Του απάντησα: ”Εσύ έχεις την άδεια να μου πεις ότι θέλεις”. Και μου είπε:”Αρχικά δύο πράγματα”. Και ξέρετε, κρατάει σημειώσεις, κάθε φορά που πηγαίνω εκεί, ο Φιντέλ κρατάει σημειώσεις, δουλεύει τρεις, τέσσερις μέρες πριν, περιμένοντάς με και όταν πάω βγάζει το χαρτάκι του.
Μου είπε λοιπόν: ”Άκου, ένα συμπέρασμα που έβγαλα, είπες σε μια ομιλία...“. Και άρχισε να αναφέρεται στην ομιλία, είχε ολόκληρη την ομιλία μου και μια περίληψή της και είχε κάνει ανάλυση ιδιοχείρως, με σημειώσεις και αριθμούς.
Μου είπε:
”Εσύ ανέφερες στην ομιλία σου μία φράση, ένα νούμερο, ότι πριν δέκα χρόνια στην Βενεζουέλα υπήρχαν εξακόσιες χιλιάδες φοιτητές πανεπιστημίου, ενώ σήμερα υπάρχουν δύο εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες”. Αυτό είναι αλήθεια, υπήρξε μια αύξηση 400%. Όμως εκείνος είχε και μια μακριά λίστα των επιτευγμάτων της εκπαίδευσης, της υγείας, όλων όσων έχουμε επιτύχει, όλα τα κοινωνικά επιτεύγματα σε αυτά τα δέκα χρόνια. Και μου είπε: ”Έβγαλα ένα συμπέρασμα Τσάβες. Καμία Επανάσταση που γνωρίζω, ούτε η κουβανική, έχει πετύχει τόσα πράγματα για το λαό της στον κοινωνικό τομέα, κυρίως σε τόσο λίγο διάστημα, όπως η Μπολιβαριανή Επανάσταση”. Ξέρετε ποιο ήταν το δεύτερο που μου είπε; Έτσι ακριβώς μου το είπε: ”Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εσείς δεν θέλετε να επωφεληθείτε πολιτικά από αυτά τα κοινωνικά επιτεύγματα”. Η διατύπωση ακούγεται σκληρή “δεν θέλετε”. Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ότι πιθανόν δεν μπορούμε. Δηλαδή, το να μετατρέψεις με την ίδια ένταση το κοινωνικό όφελος, όλα όσα έχουμε επιτύχει, σε πολιτικό κεφάλαιο. Επομένως, το συμπέρασμα είναι σκληρό: Ότι δεν θέλουμε, βλέπεις; Και υπάρχει και κάτι άλλο επίσης, έχει μεγάλη σχέση με το ότι κάποιοι δεν γνωρίζουν. Πρέπει να μάθουν, πρέπει ο κόσμος να λαμβάνει όλα όσα η Επανάσταση προχωρώντας μεταδίδει στο λαό και να κάνει τη σύγκριση με το παρελθόν. Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό, τι θα συνέβαινε εάν η αντεπανάσταση επέστρεφε στην διακυβέρνηση της Βενεζουέλας;.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΞΟΔΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ
Ο Φιντέλ είναι ένας από εκείνους που μου έχει αναφέρει τις περισσότερες φορές αυτό το θέμα όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και τώρα, μετά από επτά ώρες, που του είπα:”Φιντέλ, άντε ξεκουράσου, κι εγώ θα ξεκουραστώ επίσης”. Επτά ώρες. Μου απάντησε:”;Oχι, όχι, κάτσε λίγο ακόμα”. Λίγο ακόμα θα πει δύο ώρες ακόμα. “Λίγο ακόμα, φέρε του καφέ”. “Φέρε μου καφέ”. “Θεέ μου! Κι άλλο”. Και το δικαιολογεί κιόλας, το δικαιολογεί κατ αυτόν τον τρόπο, βγάζει χαρτιά, μια ώρα, κι άλλη ώρα και η επόμενη ώρα. Μου είπε: ”Τσάβες, εσύ δεν έχεις έξοδο διαφυγής, όπως δεν είχα κι εγώ”, γι αυτό και γι αυτό. Ο Φιντέλ δηλώνει, σήμερα πιο πολύ απ ότι χθές, ότι αν ο Ούγκο Τσάβες εξαφανιστεί, θα είναι πολύ σκληρά τα πράγματα, μιλώντας σαν να ήμουν κάποιος πολύ μεγάλος. Αλλά όχι, εγώ δεν είμαι, δεν είμαι τίποτα παραπάνω από τόσο δα μικρούλης.
Όμως υπάρχει μια σειρά σκέψεων, τις οποίες εκφράζει και με τις οποίες εγώ καταλήγω να συμφωνώ τελικά, που με υποχρεώνουν να βρίσκομαι εδώ, δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα. Ο Θεός το ξέρει και ο λαός θα το πει, έτσι δεν είναι; O Φιντέλ, ο οποίος βλέπει τον εχθρό να μάχεται ακούραστα, τις επτά στρατιωτικές βάσεις, την επίθεση των παραστρατιωτικών, τα θέματα που μας επηρεάζουν, την ανασφάλεια, αυτά τα θέματα της ηλεκτρικής ενέργειας, το θέμα του νερού κλπ, μου λέει: ”Τσάβες, ο δικός σου πόλεμος είναι πολύ διαφορετικός από τον δικό μου. Εδώ, οι πιο ορκισμένοι εχθροί μου έφυγαν. Βρίσκονται στο Μαιάμι. Εσύ τους έχεις κάτω από τη μύτη σου. Το δικό σου Μαϊάμι βρίσκεται εκεί Τσάβες”. “Εδώ και καιρό – μου λέει – τον έβαλα σε απόσταση τον εχθρό, υπάρχει μια απόσταση. Εσύ όχι, εσύ τον έχεις εκεί δίπλα, ζεις μαζί του”. “Το να κοιμάσαι με τον εχθρό”, υπάρχει μια ταινία, σωστά; “Ο εχθρός βρίσκεται εκεί, επομένως πρόκειται για έναν πόλεμο πολύ διαφορετικό”. Και συνεχίζει: “Eγώ δεν ξέρω πως θα είχα πράξει, εάν μου είχε τύχει η δική σου περίπτωση. Εδώ κάναμε το δικό μας, όμως το δικό σου είναι πιο δύσκολο ακριβώς γι αυτό το λόγο”.
Μου είπε επίσης και το παρακάτω: ”Kαλό είναι Τσάβες, να πεις στα στελέχη σου, στο κόμμα, στο Κονγρέσο, ένα πράγμα, σε περίπτωση που δεν το έχουν αντιληφθεί, κυρίως σε κάποιους που θα μπορούσαν να επηρεαστούν από ιδέες”. Και είπε το παρακάτω, κάτι το οποίο το αξιολογώ κι εγώ εδώ και η ιστορία το αποδεικνύει: ”Δες την περίπτωση του Πινοσέτ, εκεί δεν συγχώρησαν κανέναν”. Και συνέχισε: ”Κοίτα, εάν η αντεπανάσταση πετύχει να σε αποσπάσει, να σε βγάλει από εκεί και να αρπάξει από τον λαό την εξουσία, η καταδίωξη και η ισοπέδωση θα είναι γενική. Εκεί δεν πρόκειται να συγχωρήσουν κανέναν”.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας
8/5/2016 12.30
Ξεκίνησαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ πραγματοποιείται στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς. Το ΠΑΜΕ διαδηλώνει στο Σύνταγμα, με τους διαδηλωτές να κρατούν γαρίφαλα στα χέρια. Κλειστοί είναι όλοι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και την Ομόνοια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Κυριακή
8/5/2016 1.30
Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων και την Κυριακή 8 Μαΐου. Αρχικά να σημειώσουμε πως οι οδηγοί ταξί δεν συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις, συνεπώς θα μπορείτε κανονικά να μετακινείστε με το συγκεκριμένο μέσο.
Αναλυτικά τα ΜΜΜ: Λεωφορεία και Τρόλεϊ: Θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00. Αποκατάσταση της κυκλοφορίας ως τις 10:00 π.μ., θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00. Μετρό: Τα πρώτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 9:00 π.μ. λόγω στάσης εργασίας μεταξύ 5:00-9:00. Τα δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο δεν θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της μέρας. ΗΣΑΠ, Τραμ: Κανονική λειτουργία Προαστιακός: 24ωρη απεργία
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι μεγάλες κινητοποιήσεις για Ασφαλιστικό και Φορολογικό συνεχίζονται
Η κυβέρνηση αποφάσισε αιφνιδιαστικά την επίσπευση της συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή των σφαγιαστικών νομοσχεδίων για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, το Σάββατο και την Κυριακή 7-8 Μάη. Μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις της Παρασκευής, και ενώ συνεχίζεται το Σάββατο η 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και την Κυριακή η 24ωρη για την εργατική πρωτομαγιά, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται:
Σάββατο 7 Μάη το απόγευμα:
Το ΠΑΜΕ στις 6.00 μ.μ. στην Ομόνοια Η ΛΑΕ στις 6.00 μ.μ. Σύνταγμα – σημείο συνάντησης Αμαλίας & Όθωνος. Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το συντονισμό και ηΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 6.00 μ.μ. στο Σύνταγμα Όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς απεργούν ολόκληρη την ημέρα
Κυριακή 8 Μάη το πρωί για την Εργατική Πρωτομαγιά:
Το ΠΑΜΕ στις 10.30 στο Σύνταγμα Η ΛΑΕ προσυγκέντρωση στις 10:00 πμ Χαυτεία, Σταδίου & Αιόλου. Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το συντονισμό και ηΑΝΤΑΡΣΥΑ στις στις 10.00 π.μ. στην αρχή της Ερμού στο Σύνταγμα ΟΣΕ και Προαστιακός απεργούν ολόκληρη την ημέρα (και το Μετρό από Δουκίσης Πλακεντίας μέχρι αεροδρόμιο), λεωφορεία και τρόλει κινούνται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
Κυριακή 8 Μάη το απόγευμα (ψήφιση νομοσχεδίων στη Βουλή): Η ΛΑΕ στις 6:00 μμ Σύνταγμα (Αμαλίας & Όθωνος) Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το συντονισμό και ηΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 6:00 μμ στο Σύνταγμα ΟΣΕ και Προαστιακός απεργούν ολόκληρη την ημέρα (και το Μετρό από Δουκίσης Πλακεντίας μέχρι αεροδρόμιο), λεωφορεία και τρόλει κινούνται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
KAΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΣΟΔΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ 6/5-7/5-8/5
Αποφασίζομεν και διατάσσομεν!
Αν δεν κάνω λάθος, ο κήπος αυτός έμεινε κλειστός κατά την περίοδο των Δεκεμβριανών του 1944 και τις πρώτες μία-δύο μέρες των πραξικοπημάτων της 21ης Απριλίου 1967 και της 25ης Νοεμβρίου 1973. Γράφει ιστορία η κυβέρνηση Τσίπρα!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την επιστροφή σε «σκοτεινές εποχές» στοχοποίησης της δράσης τόσο αγωνιστών όσο και αριστερών πολιτικών κομμάτων, με αφορμή το υπηρεσιακό σημείωμα του Αστυνομικού Τμήματος Πετρούπολης, με το οποίο δίνεται εντολή για επίδειξη φωτογραφιών της Αικατερίνης Πατρικίου και άλλων «σεσημασμένων μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ» στον υποψήφιο βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Κουράκο Αθανάσιο, προκειμένου να διευκολυνθεί η υποστήριξη αβάσιμης καταγγελίας του και να τους ασκηθεί ποινική δίωξη. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την πλήρη μνημονιακή μετάλλαξή της, έχει στείλει στους μηχανισμούς καταστολής το μήνυμα της ανοχής (ή και της συνενοχής) στην ασυδοσία, στο φακέλωμα και στην καταπάτηση βασικών πολιτικών ελευθεριών. Είναι φανερό ότι τα μνημόνια, ο αυταρχισμός και η καταστρατήγηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων πηγαίνουν χέρι – χέρι. Η ΛΑΕ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της στα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και απαιτεί από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να θέσουν άμεσα τέλος στις πρακτικές του φακελώματος και της συνεργασίας αστυνομικών με στελέχη του ναζιστικού παρακράτους, οι οποίες απειλούν άμεσα τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισλαμοφασιστες «σύροι» διαδηλωσαν στο κέντρο της Αθήνας για τον ισλαμοφασισμο
Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, 14:10
Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χθες λιγες δεκάδες Ισλαμοφασιστες «σύροι», το μεσημέρι της Κυριακης, ζητώντας να σταματήσει η σφαγή στο Χαλέπι. Περί τα 30 άτομα φώναζαν το σύνθημα: «Ούτε Χούντα, ούτε Τζιχαντιστές, ούτε Αμερικάνοι».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γερμανία: «Σκανδαλώδης» η καταδίκη των Tούρκων δημοσιογράφων
Σάββατο, 7 Μαΐου 2016, 23:24
Η καταδίκη δύο επικριτικών προς την κυβέρνηση δημοσιογράφων σε πολυετείς ποινές φυλάκισης προκαλεί αντιδράσεις στη Γερμανία. Οι φωνές για αλλαγή πολιτικής της Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία ολοένα ενισχύονται. «Με αυτή τη σκανδαλώδη απόφαση η τουρκική δικαιοσύνη κατέστησε απόλυτα σαφή την πλήρη περιφρόνησή της για την ελευθερία του Τύπου» τόνισε ο Κρίστιαν Μιρ, επικεφαλής της διεθνούς οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» στο Βερολίνο. Όπως υπογράμμισε, οι δημοσιογράφοι που ασκούν κριτική θα σκέπτονται στο εξής «τρεις φορές» προτού αναλάβουν το ρίσκο της δημοσίευσης πολιτικά ανεπιθύμητων ρεπορτάζ. Σύμφωνα με την Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων (DJV), οι χθεσινές καταδικαστικές αποφάσεις κατά των δύο δημοσιογράφων δεν θα πρέπει να μείνουν χωρίς διεθνείς επιπτώσεις. «Οι καταδικαστικές αποφάσεις απέδειξαν με δραστικό τρόπο ότι το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης ποδοπατείται στην Τουρκία» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Φρανκ Ύμπεραλ, επικεφαλής της DJV σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Παρόμοια ήταν και η εκτίμηση της αντιπροέδρου της γερμανικής βουλής και βουλευτού των Πρασίνων Κλαούντια Ροτ. Κατά την γνώμη της, οι επίμαχες αποφάσεις «επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους γύρω από την κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία». Όπως επισήμανε η ίδια «υπό τον πρόεδρο Ερντογάν η χώρα εγκαταλείπει ολοένα πιο αισθητά τον δρόμο της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, κατευθυνόμενη προς τον αυταρχισμό και την καταστολή». Σύμφωνα με την «πράσινη» πολιτικό, οι χθεσινές αποφάσεις συνιστούν τεκμήριο μιας «εκδικητικής δικαιοσύνης». Παρόμοια σφοδρή κριτική άσκησε και η ανθρωπιστική οργάνωση «Human Rights Watch», που επισήμανε σε ανακοίνωσή της ότι οι αποφάσεις «δείχνουν πως δικαστήρια στην Τουρκία ακολουθούν την εκστρατεία εκδίκησης του Ερντογάν εναντίον όσων ασκούν κριτική». Η Σεβίμ Νταγκντελέν, βουλευτής της γερμανικής Αριστεράς και εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στον τομέα των διεθνών σχέσεων, ζήτησε αλλαγή πολιτικής απέναντι στην Τουρκία. Όπως υπογράμμισε «η απόφαση πρέπει να αποτελέσει αφορμή για την Ε.Ε. και τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αλλάξει ριζικά την πολιτική της έναντι της Τουρκίας».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μερα της Μητερας σημερα. Για τις Μανάδες των Μαρτύρων της Συριας
Χθες στην Αθήνα, με την "μάσκα" του "πρόσφυγα, τα καλοντυμένα καλόπαιδα με τα σινιέ ρούχα τους, τα υπερσύγχρονα κινητά, και φυσικά με την επί 5 ολόκληρα χρόνια μισθοδοσία τους από τους "εξεγερμένους εκδημοκρατιστές" της Συρίας και την λιποταξία τους από τον στρατό της πατρίδας τους -που δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση- παρέλασαν και διαδήλωσαν εναντίον του "τυράννου Άσαντ", που βομβαρδίζει το Χαλέπι και τη Ράκκα...
Καμία σχέση με πραγματικούς πρόσφυγες πολέμου... Μάλιστα, χωρίς καμία ντροπή, βλέπεις στις φωτογραφίες της "παρέλασης", για παράδειγμα Μαροκινές που ζουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα, τζιχαντιστές σε "ύπνωση" στην πατρίδα μας, από κάθε μεριά του πλανήτη, να σηκώνουν ακόμη και την τιμημένη Παλαιστινιακή σημαία, ως φερετζέ... "επικοινωνιακό" τρικ των ΜΚΟ Soros κι εγχώριων επαγγελματιών "αντιρατσιστών", ως παγίδα ανημέρωτων πολιτών -σωστότερα παραπληροφορημένων από τα ΜΜΕ-, ως παραχάραξη της πραγματικότητας κι εμφάνισης των Παλαιστινίων ως συμπαραστάτες τους. Τα χθεσινά παλικαράκια γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει στη Συρία η Παλαιστινιακή "Ταξιαρχία Ιερουσαλήμ", η ηρωική Χεζμπολά... Όμως, προκαλούν σε διατεταγμένη υπηρεσία με τη χρηματοδότηση της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας, του Ισραήλ, των αραβικών δικτατορικών καθεστώτων κι ετοιμάζουν τους μισθοδοτούμενους "εξόριστους" αντιπολιτευόμενους του "ελεύθερου συριακού στρατού, των οργανώσεων-παρακλάδια της Αλ Κάιντα...
Σήμερα θα μιλήσουμε για μία και συγκεκριμένη Μάνα... Και θα μιλήσουμε με τα σημερινά λόγια του φίλου, συντρόφου κι αδελφού Σύρου αγωνιστή Ouday Ramadan, για την ΜΑΝΑ της Συρίας και για την αδελφή του: "Η πιο ωραία των μανάδων είναι εκείνη που περιμένει την επιστροφή του δικού της παιδιού. Η μανάδες των δικών μας Μαρτύρων, που περιμένουν υπομονετικά την ΄επιστροφή΄ των παιδιών τους. Η ΄επιστροφή΄ των δικών μας Μαρτύρων θα επέλθει με την πλήρη απελευθέρωση της Συριακής γης.
Μια σκέψη σε όλες τις Μανάδες και μια ιδιαίτερη σκέψη στην αδελφή μου Ghaysaa, που αναμένει κι αυτή την ΄επιστροφή΄ του δικού της παιδιού, του Hassan Assa'ad Assa'ad".
Ouday Ramadan * Ο Hassan Assa'ad Assa'ad, ανιψιός του Ouday Ramadan, μαρτύρησε στην πρώτη γραμμή των μαχών για την πατρίδα. Ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει φίλε Ouday... τώρα είναι στο πάνθεο των ηρώων της Αδέσποτης κι Αδούλωτης πατρίδας των Σελευκιδών του Μ. Αλεξάνδρου! ** Ο ανιψιός του Ouday, στο μπλουζάκι του μικρού αδελφού του, μαζί με τη Μάνα... που υπομονετικά περιμένει την ΄επιστροφή΄ του Μάρτυρα Hassan, του παιδιού της...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
80 "Χρυσαυγίτες Μπάτσους γουρούνια δολοφόνους"χρειάζεται για την προστασία του ο εργολάβος Αλεκος Φλαμπουραρης του συριζα... Στην υποβαθμισμένη δυτική Αττική, ούτε αστυνομικός στα Τμήματα κι οι ληστείες ούτε καν καταγράφονται!
80 "Χρυσαυγίτες Μπάτσους γουρούνια δολοφόνους" χρειάζεται ο μνημονιακος εκατομμυριούχος Υπουργός για να μην πέσει στα χέρια των φανατικών θαυμαστών του..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΣΟΚ! Βγάζουν, μεσάνυχτα, σπίτια σε πλειστηριασμό...
ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΥΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΝΑ...ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ. Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΒΓΑΖΕΙ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sayyed Hassan Nasrallah: Η Συρία δέχεται επίθεση γιατί είναι ο πυλώνας της Αντίστασης στη Μέση Ανατολή!
Ο Sayyed Hassan Nasrallah, Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολά, της οργάνωσης που κατατρόπωσε τον "ανίκητο στ5ρατό" του σιωνιστικού-ναζιστικού Ισραήλ, στον πόλεμο του 2006, δεν άφησε κανένα περιθώριο δεύτερης ερμηνείας για το ποιοι υποκινούν την επίθεση εναντίον της Συρίας.
Μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε ο "Σύλλογος Υποστήριξης της Αντίστασης", υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Η Συρία είναι το κέντρο του άξονα της Αντίστασης κι ο πόλεμος που υφίσταται έγινε για την υποστήριξή της στο Λίβανο και την Παλαιστινιακή Υπόθεση... Η Συρία δέχεται επίθεση γιατί είναι ο πυλώνας της Αντίστασης στη Μέση Ανατολή... Η προπαγάνδα εναντίον της Αντίστασης καθοδηγείται από το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, για να εξυπηρετήσει συμφέροντα των ΗΠΑ... Οι σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ, είναι πλέον πολύ στενές και του καθεστώς Σαούδ υλοποιεί σχέδιο εναντίον της Μέσης Ανατολής, που περιλαμβάνει την επίθεση εναντίον της Συρίας, όπως και της Υεμένης, σε πλήρη αντίθεση με όλες τις πολιτικές λύσεις για την περιοχή... Η Αντίσταση θα συνεχίσει να αποκομίζει νίκες και επιτυχίες..." Τα είπε όλα... δεν χρειάζονται εξηγήσεις...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λογοκρισία της google στο Ιρανικό διαδίκτυο...
Η "δημοκρατική" και "πλουραλιστική" google, επέβαλε λογοκρισία σε ιρανικούς λογαριαρσμούς youtube (jewtube) και την γλώσσα φαρσίτου Ιράν. Η αναζητήσεις για την πολιτική και ιστορία εμφανίζουν αντίστοιχες αντί-Ιρανικές ιστοσελίδες, όπως VOA, BBC Persian, Euronews, France 24, Al Jazeera, VICE και άλλες. Ελέγχοντας το διαδίκτυο, ελπίζουν και στον πλήρη έλεγχο της πληροφόρησης, με αναβάθμιση της παραπληροφόρησης και τη διασπορά ψευδών στοιχείων και ειδήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διαστρέβλωση της αλήθειας, στις φονικές επιθέσεις της "μετριοπαθούς" αντιπολίτευσης του "αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος της Συρίας" στο Χαλέπι...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σιγά το καλσόν... Ρε νεοφασίστα! Αυτοί δεν ψήφισαν ούτε την άρση ασυλίας για την κλοπή της εφορίας, με τις ανύπαρκτες αποδείξεις του τηλέμπορα, κι εσύ κακαρίζεις;
19 Νοέμβρη 2013: Tελικά κι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο μνημονιακό παιχνίδι; Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε εναντίον της άρσης ασυλίας του νεοφασίστα Σπυρίδωνα Γεωργιάδη (το Άδωνις είναι από "βαφτίσια" όταν είχε προσχωρήσει στο Δωδεκάθεο και θεωρούσε το Χριστιανισμό ως λέπρα)!
Σε διέσωσαν, όταν ήσουν μέλος της Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ κι είχες όλο το σόι σου στη λίστα... και τώρα κακαρίζεις ανέξοδα προς τον... υπουργό που ακολουθεί πιστά την πολιτική σου; Σπυρίδων (το Άδωνις προστέθηκε δικαστικά, όταν έφτυνες την ορθοδοξία κι είχες ενστερνιστεί το Δωδεκάθεο... Για να μην μας περνάς για μεγάλους μαλάκες) Γεωργιάδης σε Πολάκη: «Εσένα θα σε βάλω φυλακή για το ΚΕΕΛΠΝΟ» Τώρα μας έπεισες!
* Έγραφε ο Κώστας Βαξεβάνης: Να ψεύδεται και να χρησιμοποιεί τη βουλευτική του ιδιότητα για λόγους προσωπικής εκδίκησης πιάστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μετά τις αποκαλύψεις του ΗΟΤ DOC αναφορικά με την εμπλοκή της γυναίκας του, Ευγενίας Μανωλίδου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τη δημόσια τοποθέτηση του δημοσιογράφου και εκδότη του ΗΟΤ DOC, Κώστα Βαξεβάνη ότι θα πρέπει για λόγους ηθικής τάξης να παραιτηθεί από μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, ο βουλευτής της ΝΔ χρησιμοποίησε με αισχρό τρόπο τη βουλευτική του ιδιότητα... Ο νεοφασίστας τηλεβιβλιοπώλης πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με εντολή Τσίπρα! Διορίζονται άνθρωποι του Νικ. Κακλαμάνη και του Κ. Σκανδαλίδη σε διοικήσεις Νοσοκομείων...
Εκτός από τις δύο περιπτώσεις διορισμών στις διοικήσεις μεγάλων νοσοκομείων (σχετικά οφείλω να ενημερώσω για λόγους δεοντολογίας πάντως ότι ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος μου διαμήνυσε πώς ουδεμία σχέση έχει με την...τοποθέτηση της Αν. Μπαλασοπούλου στο Ιπποκράτειο), ενδιαφέρον πολιτικό παρασκήνιο υπάρχει και σε άλλες τοποθετήσεις. Προς το παρόν, παρουσιάζω τα στοιχεία που έχω συλλέξει για δύο περιπτώσεις.
Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» τοποθετείται ο αναισθησιολόγος Βασίλειος Κεκερής: Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα αναισθησιολόγου. Με βάση το βιογραφικό του έχει διατελέσει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ, προϊστάμενος Ιατρικής Υπηρεσίας στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μέλος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Υγείας. Μια σημαντική λεπτομέρεια; Ο κ. Κεκερής είναι πολιτικός φίλος και υπήρξε στενός συνεργάτης του Νικήτα Κακλαμάνη (ναι!) στο υπουργείο Υγείας. Όπως φαίνεται μάλιστα από το ΦΕΚ που σας αποκαλύπτω επί των ημερών του, το 2005, διορίστηκε πρόεδρος στο ΕΚΑΒ! Ο κ. Κεκερής ανήκει στην καραμανλική δεξιά στην οποία κάνει ανοίγματα από την αρχή ο κ. Τσίπρας. Με το δικό του πράσινο φως μάλιστα, λένε οι πληροφορίες μου, εγκρίθηκε ο διορισμός του κ. Κεκερή αφού άλλωστε ο κ. Τσίπρας συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Ν. Κακλαμάνη από την κοινή θητεία τους στο δήμο Αθήνας. Και δεν είναι ένα απλό προσωπικό ρουσφέτι στον πρώην υπουργό ο οποίος και ως αντιπρόεδρος της Βουλής κάνει συχνά αβάντες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά άλλη μια παραχώρηση στους "καραμανλικούς". Βοήθησε επίσης και το γεγονός ότι ο κ. Κεκερής είχε εξασφαλίσει και τη θετική γνώμη των ΑΝΕΛ.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά την Όλγα Μπαλαούρα. Το όνομά της είχε ακουστεί για το Σισμανόγλειο αλλά έμεινε τελικά για την επόμενη φάση διορισμών. Δεν πρόκειται για την κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα αλλά για στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Αναδείχθηκε πολιτικά από τον Κώστα Σκανδαλίδη με τον οποίο υπήρξε υποψήφια για το δήμο της Αθήνας το 2006. Με τη δική του παρέμβαση επίσης ανέλαβε θέσεις στη διοίκηση νοσοκομείων μετά το 2009, όπως το "Αγία Όλγα" και παρέμεινε στο πολιτικό του περιβάλλον και το 2015 όταν συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΔΗΣΟ. Ο κ. Σκανδαλίδης ανήκει κι αυτός στα "φιλοτσιπρικά" στελέχη, από πλευράς του ΠΑΣΟΚ (θήτευσε μαζί με τον κ. Τσίπρα όπως και ο Νικήτας Κακλαμάνης στο δήμο της Αθήνας), γι αυτό και το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει το ΟΚ για την αξιοποίηση της συνεργάτιδάς του. Στην περίπτωση αυτή φαίνεται ότι βοήθησαν και οι καλές παράλληλες σχέσεις με (ποιον άλλο...) τον υπουργό Σπίρτζη που προσπαθεί να χωθεί παντού επιχειρώντας κι αυτός να "εξαγοράσει" πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Video ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Τζιχαντιστές διεισδύουν στη Συρία... από την Τουρκία του φασίστα Ερντογάν! Κανένα έλεος, καμία ανακωχή με τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους!
https://www.youtube.com/watch?v=EBdfKc5zG60
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΦΑΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ την ώρα που σφαγιάζουν την κοινωνία! Εκατομμύρια ευρώ για άτοκα δάνεια (48 δόσεων) στους βουλευτές...
Αν νομίζατε ότι έχει αλλάξει κάτι έστω και τώρα σε σχέση με τους τριακόσιους της Βουλής, δυστυχώς κάνετε πολύ μεγάλο λάθος! Την ώρα που ετοιμάζονται να περάσουν νέα καταστροφικά μέτρα για την ελληνική κοινωνία, να πάρουν από τον Έλληνα και το τελευταίο ευρώ που του έχει απομείνει, αν του έχει απομείνει, στην τσέπη, να του καταργήσουν τη σύνταξη και να του αυξήσουν φόρους, εισφορές και κάθε είδους επιβάρυνση, οι ίδιοι ψηφίζουν νέες προνομιακές ρυθμίσεις προς όφελός τους. Ναι, ακριβώς όπως το διαβάζετε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το δημοσιογραφικό απεργιακό φιάσκο… Τεράστιος απεργιακός …άθλος της δημοσιογραφικής πορνείας! Απεργούσαν, αλλά ο Τσίπρας ξεστόμιζε από τα κανάλια, με θηριώδη κομπασμό και αυθάδεια, τα ασύστολα ψεύδη του και την ελεεινή προπαγανδιστική διαφήμιση του καταστροφικού έργου του...

2 σχόλια:

e-h είπε...


Win flights to Cuba
Dear friend
With a fabulous first prize of two return flights to Cuba, why not try your luck in the CSC blockade buster raffle today!
The raffle is a fantastic way to support CSC and get the chance to win flights or one of the great runners up prizes.
Don't forget the draw takes place on 11 June 2016 so we need all ticket stubs before then.
• 1st prize – Two return flights to Cuba – or cash alternative of £1,000!
• 2nd prize – Cuban hamper with Cuban rum, coffee, chocolate and lots more
• 3rd prize – Selection of 5 great Cuban music CDs
• Plus 5 runners up prizes of Cuban books and CDs

You can also support the work of the Campaign by selling raffle tickets to friends, family and colleagues. Please contact CSC on 020 74905715 or email office@cuba-solidarity.org.uk to request more books. By buying or selling tickets you will make a huge contribution to our work against the ongoing blockade and in defence of Cuba’s sovereignty.
Thank you and good luck!
The Cuba Solidarity Campaign team

e-h είπε...


Κερδίστε πτήσεις προς Κούβα
Αγαπητέ φίλε
Με ένα υπέροχο πρώτο βραβείο δύο πτήσεις μετ 'επιστροφής στην Κούβα, γιατί να μην δοκιμάσετε την τύχη σας στο CSC λοταρία σήμερα!
Η κλήρωση είναι ένας φανταστικός τρόπος για να υποστηρίξει CSC και να πάρετε την ευκαιρία να κερδίσετε αεροπορικά εισιτήρια ή ένα από τα μεγάλα επιλαχόντα βραβεία.
Μην ξεχνάτε την κλήρωση λαμβάνει χώρα στις 11 Ιουνίου, 2016, έτσι χρειαζόμαστε όλα τα αποκόμματα των εισιτηρίων πριν από τότε.
• 1ο βραβείο - Δύο επιστροφή πτήσεις προς Κούβα - ή εναλλακτικά μετρητά ύψους £ 1.000!
• 2ο βραβείο - Κούβας με Κούβας ρούμι, καφέ, σοκολάτα και πολλά άλλα
• 3ο βραβείο - Επιλογή 5 μεγάλες κουβανέζικες μουσικές CDs
• Συν 5 επιλαχόντες βραβεία της Κούβας βιβλία και CDs

Μπορείτε επίσης να υποστηρίξετε το έργο της Εκστρατείας πουλώντας λαχνούς στους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους. Παρακαλούμε επικοινωνήστε CSC σε 020 74905715 ή στο email office@cuba-solidarity.org.uk να ζητήσετε περισσότερα βιβλία. Με την αγορά ή πώληση των εισιτηρίων σας, θα κάνετε μια τεράστια συμβολή στο έργο μας ενάντια στον συνεχιζόμενο αποκλεισμού και για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της Κούβας.
Σας ευχαριστώ και καλή τύχη!
Η ομάδα της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα