Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Πεμπτη 14 Ιουλιου 2016


Η εταιρία νερού που διεκδικεί και το νερό της Θεσ/νίκης, αφήνει τους Παλαιστίνιους «στη δίψα»
70 λίτρα τη μέρα....
Τόσο νερό δίνει η ιδιωτική εταιρεία Mekorot στους Παλαιστίνιους. Δηλαδή 30 λίτρα λιγότερα ανά άτομο από αυτά που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Το παρατσούκλι της Mekorot είναι «Απαρτχάιντ σε σωλήνα». Εκστρατεία κατά της εταιρείας που διεκδικεί και το νερό της Θεσσαλονίκης, της Κύπρου, της Ιταλίας και άλλων χωρών, έχει ξεκινήσει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση, Φίλοι της Γης. Παλαιστινιακές οργανώσεις κατηγορούν την εταιρεία ότι είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του «Απαρτχάιντ νερού». Στο κείμενο της διεθνούς καμπάνιας κατά της Mekorot, καλούν σε μποϊκοτάζ και παρουσιάζουν 6 λόγους για τους οποίους οι πολίτες οφείλουν να ξεσηκωθούν και να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις να μη συνεργαστούν με την εταιρία.
Οι 6 λόγοι είναι:
1. Η Mekorot εφαρμόζει σύστημα απαρτχάιντ νερού: Η παλαιστινιακή κατανάλωση στα Κατεχόμενα είναι περίπου 70 λίτρα ανά άτομο την ημέρα ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας συστήνει 100 λίτρα ανά άτομο την ημέρα και η ημερήσια κατανάλωση από τους Ισραηλινούς είναι περίπου 300 λίτρα, δηλαδή 14 φορές περισσότερο. Η Mekorot έχει αρνηθεί την παροχή νερού σε παλαιστινιακές κοινότητες μέσα στο Ισραήλ, παρ' ότι απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ αναγνωρίζει το δικαίωμά τους στην πρόσβαση στο νερό. Εκθεση του γαλλικού Κοινοβουλίου έχει χαρακτηρίσει αυτή την κατάσταση «απαρτχάιντ νερού». 2. Η υποστήριξη της Mekorot για τον αποικιοκρατικό εποικισμό συνεχίζεται αδιάλειπτα από την κατοχή το 1967 της Δυτικής Οχθης, της Γάζας και των Υψιπέδων του Γκολάν μέχρι σήμερα. Στην εταιρεία δόθηκε το μονοπώλιο όλων των πηγών νερού στα κατεχόμενα εδάφη, εφαρμόζοντας πολιτικές που ενισχύουν τον ισραηλινό εποικισμό εις βάρος των παλαιστινιακών κοινοτήτων. 3. Η Mekorot συμμετέχει στο διεθνές έγκλημα της λεηλασίας των φυσικών πηγών και στη χωρίς όρια καταστροφή των υποδομών νερού: Η Mekorot λειτουργεί 42 πηγάδια στη Δυτική Όχθη, κυρίως στην περιοχή της Κοιλάδας του Ιορδάνη που κατά κύριο λόγο υδροδοτούν τους ισραηλινούς εποικισμούς. Η Mekorot δουλεύει σε στενή συνεργασία με τον ισραηλινό στρατό για να κατάσχει σωλήνες ύδρευσης από Παλαιστίνιους αγρότες και να καταστρέφει τις πηγές παροχής νερού των παλαιστινιακών κοινοτήτων.
4. Η στέρηση του ανθρώπινου δικαιώματος στο νερό στους Παλαιστινίους από τη Mekorot είναι μέσο για την ισραηλινή πολιτική εκτοπισμού: Το καλοκαίρι η Mekorot συνοδευόμενη από το στρατό, κλείνει τη βρύση για τους Παλαιστινίους στις κοινότητες της Δυτικής Οχθης, αφήνοντάς τους στην ξηρασία. Η Mekorot είναι υπερήφανος συνεργάτης στο «Σχέδιο Έρημος Νέγκεβ» του Εβραϊκού Εθνικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το οποίο 40.000 Παλαιστίνιοι Βεδουίνοι, κάτοικοι του Ισραήλ, θα ξεριζωθούν από τα σπίτια τους και τα εδάφη τους θα χρησιμοποιηθούν για εποικισμούς «μόνο για εβραίους» στην έρημο Νέγκεβ. 5. Η Mekorot εξάγει το απαρτχάιντ νερού επωφελούμενη από την ιδιωτικοποίηση του νερού. Το Συνδικάτο Δημόσιου Τομέα της Αργεντινής δήλωσε στην καμπάνια του ότι «αν η σύμβαση δοθεί στη Mekorot, το νερό θα θεωρείται από εδώ και πέρα είδος πολυτελείας και όχι ζωτικός πόρος. 6. Η προβαλλόμενη ειδίκευση της Mekorot στο νερό χρησιμοποιείται ξεκάθαρα για αποπροσανατολισμό: Η δημιουργία μύθων σχετικά με το νερό έχει στόχο να βελτιώσει την εικόνα του Ισραήλ διεθνώς. Αντίθετα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας, το Ισραήλ δεν έκανε την «έρημο να ανθήσει».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Νοσεί» η... Υγεία σε όλη τη χώρα
14/7/2016 11.30
Στην εντατική παραμένει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα που απειλούν ακόμη και τη ζωή ασθενών. Μετά τα ρεπορτάζ για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής που βρίσκεται στα όρια της διάλυσης, μια εικόνα ντροπής είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Στο Δήμο Ιστιαίας στην Εύβοια κι εν μέσω τουριστικής σεζόν ασθενής μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας πάνω σε καρότσα αγροτικού γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Το αλαλούμ ενισχύθηκε καθώς ορισμένοι προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στη δήμαρχο Ιστιαίας Λίνα Ευσταθίου. Ωστόσο, όπως προκύπτει, η δημοτική αρχή της περιοχής όταν παρέλαβε βρήκε δύο ασθενοφόρα πλήρως διαλυμένα και τα παραχώρησε στο ΕΚΑΒ, το οποίο τα ανακαίνισε και τα παρέδωσε πλήρως εξοπλισμένα.
ΕΡΕΙΠΙΑ
Το ένα ήταν δημοτικό ασθενοφόρο που σάπιζε στο Δήμο Αιδηψού, αφού δεν μπορούσε να κινηθεί νόμιμα, ενώ το άλλο ήταν ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας που αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω ελλείψεως καυσίμων, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να επιβαρύνονται τα έξοδα της διακομιδής τους σε νοσοκομείο. Το πρώτο ως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χρησιμοποιείται για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους δημότες. Το δεύτερο οδηγήθηκε στις υποδομές του ΕΚΑΒ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και επέστρεψε στο ΕΚΑΒ Ιστιαίας τις επόμενες ημέρες. Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τον περασμένο Απρίλιο τα ασθενοφόρα δόθηκαν προς χρήση και όχι η κυριότητα στο ΕΚΑΒ, ωστόσο, χθες έγιναν δύο περιστατικά ταυτόχρονα κι έτσι δεν υπήρχε διαθεσιμότητα ασθενοφόρου. Η ευθύνη βαραίνει το υπ. Υγείας που έχει αφήσει μια τουριστική περιοχή με 25.000 ανθρώπους το καλοκαίρι χωρίς ασθενοφόρα και μόνο χάρη στην προσπάθεια του δήμου και τη συνεργασία με το ΕΚΑΒ σώζονται ζωές. Συγκέντρωση έξω από το υπ. Υγείας προγραμματίζει σήμερα στις 13.30, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο 'Ευαγγελισμός', ενώ θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι από άλλα νοσοκομεία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πλήγμα για τα γουρουνια τους ισλαμοφασιστες του ISIS: Νεκρός ο «Τσετσένος»
14/7/2016 5.30
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Άμακ, μετέδωσε ότι ηγετικό στέλεχος του ISIS έχασε τη ζωή του σε μάχη στην πόλη Σιρκάτ του Ιράκ, νότια της Μοσούλης. Σύμφωνα με το Άμακ που πρόσκειται στη τζιχαντοφασιστική συμμορια, πρόκειται για τον Αμπού Όμαρ αλ Σισάνι ή «Τσετσένο». Το πρακτορείο δεν προσδιόρισε χρονικά τον θάνατο του Σισάνι. Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι ο Σισάνι -τον οποίο είχε χαρακτηρίσει «υπουργό Πολέμου» του Ι.Κ.- είχε πιθανόν σκοτωθεί σε μια αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στην επικράτεια της Συρίας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντιδράσεις για e-συνταγογράφηση εξετάσεων στα επείγοντα
14/7/2016 12.00
«Πρακτικά ανεφάρμοστη και εν δυνάμει επικίνδυνη για τους ασθενείς», χαρακτηρίζουν οι γιατροί την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση των εξετάσεων που διενεργούνται στα τμήματα επειγόντων των δημόσιων νοσοκομείων και την οποία επιχειρεί να επιβάλει ο ΕΟΠΥΥ. Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με επιστολές τους προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη, διαμαρτύρονται για την απόφαση αυτή του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι δεν δύναται να εφαρμοστεί λόγω του φόρτου εργασίας και της υποστελέχωσης των νοσοκομείων. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ. Ματίνα Παγώνη, συντονίστρια διευθύντρια στο «Γ. Γεννηματάς», «όταν υπάρχει αναμονή στα επείγοντα έως και επτά ώρες, δεν μπορεί ο γιατρός να κάνει και αυτή τη χρονοβόρο διαδικασία».
Αφορμή για τις αντιδράσεις των γιατρών είναι η νέα –δεύτερη κατά σειρά– οδηγία του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία ότι πρέπει οι εφημερεύοντες γιατροί να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά μέσω της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.) τις επείγουσες παρακλινικές ενδονοσοκομειακές εξετάσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων. «Ως ΕΙΝΑΠ ζητούμε να ανακληθεί η συγκεκριμένη οδηγία που δυσχεραίνει περαιτέρω το έργο των εφημερευόντων γιατρών», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ηλίας Σιώρας, καρδιολόγος στον «Ευαγγελισμό», επισημαίνοντας ότι οι συνθήκες που επικρατούν στα επείγοντα κατά την εφημερία, ελλείψει ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού δεν το επιτρέπουν. Ο ίδιος, αμφισβητεί τη χρησιμότητα του μέτρου, αφού «η εμπειρία έχει δείξει ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει», υπενθυμίζοντας την πρόχθεσινή διαγραφή χρεών του Οργανισμού προς τα δημόσια νοσοκομεία ύψους 4,5 δισ. ευρώ.
«Θα πρέπει πριν αποφασίζουν, να περνούν από κάποιο νοσοκομείο και να βλέπουν τι συμβαίνει στα επείγοντα», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και προσθέτει ότι το μέτρο σημαίνει περαιτέρω καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση κάποιου ασθενή που εκείνη τη στιγμή κρίνεται η ζωή του». Στην επιστολή του ΙΣΑ προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, επισημαίνεται ότι το μέτρο θα υποβαθμίσει σοβαρά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα ΤΕΠ με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των ασθενών. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» και σε άλλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου (Αττικόν, ΚΑΤ, ΨΝΑ, «Αγιος Σάββας»), πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όσων εργάζονται στα νοσοκομεία με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, «εργολαβικοί» κ.ά.). Εξόφληση ληξιπρόθεσμων Εν τω μεταξύ, με την έγκριση 254 εκατομμυρίων ευρώ προς τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου και του Αιγαίου και 68 εκατ. ευρώ για το Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης ξεκινά η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του υπουργείου Υγείας προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων. Στόχος είναι έως το τέλος του 2016 να έχουν εξοφληθεί 1,1 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πώς θα χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό χωρίς να αρρωστήσετε;
14/7/2016 9.00
Με τον υδράργυρο να 'χτυπάει ' κόκκινο, η δροσιά του κλιματιστικού είναι απόλαυση. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη χρήση τους και την μη σωστή συντήρησή τους. Όπως αναφέρει, ο Δημήτρης Βασσάλος, Πνευμονολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός συνεργάτης της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) ΤΕΙ Αθήνας, έχει παρατηρηθεί από ιατρικές μελέτες ότι αυξάνονται οι παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, δέρματος, μυών και αρθρώσεων σε ανθρώπους που ζουν ή και εργάζονται σε χώρους με κλιματισμό.
Αύξηση της νοσηρότητας κατά τους μήνες που γίνεται μεγαλύτερη χρήση των κλιματιστικών, κατέγραψε, ανάλυση στην Καλιφόρνια, με πρώτη αιτία νοσηρότητας την πνευμονία, το άσθμα και την ΧΑΠ, ακολουθούσαν τα καρδιαγγειακά και τα εγκεφαλικά. Σύμφωνα με τον κ. Βασσάλο, τα πλέον συνηθισμένα προβλήματα υγείας στην Ελλάδα με τα οικιακά κλιματιστικά είναι: η φαρυγγίτιδα (επίμονη που κρατεί 2 εβδομάδες), η ρινίτιδα, λόγω ξηρότητας των βλεννογόνων από τον αέρα που ανακυκλώνεται με το κλιματιστικό, ο πονοκέφαλος, η ψύξη μυών, η επιδείνωση αρθρίτιδας ή νευρίτιδας, η ξηρότητα δέρματος και η εμφάνιση δερματοπαθειών, η εμφάνιση αλλεργιών από μύκητες και σκόνη από τα φίλτρα του κλιματιστικού, η ξηροφθαλμία και η επιπεφυκίτιδα. Επίσης, από κλιματιστικά σε νοσοκομεία, ξενοδοχεία και χώρους εργασίας, λόγω κακής συντήρησης των συστημάτων αποθήκευσης και μεταφοράς του νερού στον κλιματισμό, μπορεί να αναπτυχθούν μικρόβια που προκαλούν μια επικίνδυνη πνευμονία την Legionela (νόσος των Λεγεωνάριων).
Τι πρέπει να κάνουμε, ώστε η χρήση των κλιματιστικών να μην έχει επιπτώσεις στην υγεία μας: *Σωστή συντήρηση κλιματιστικών *Καθαρισμός φίλτρων σε τακτά χρονικά διαστήματα *Ρύθμιση σε 10 βαθμούς Κελσίου διαφορα με την εξωτερικη θερμοκρασια (ιδανικές συνθήκες θερμοκρασία 25-26 βαθμούς Κελσίου για εξωτερικη θερμοκρασια υπο σκια 36 βαθμους Κελσιου) *Ένα μπολακι με νερο στο δωματιο που είναι το κλιματιστικο για να μην ξεραινεται ο αερας. *Όχι χαμηλα στη θερμοκρασια το κλιματιστικο (όταν εξω εχει 40 βαθμους θερμοκρασια υπο σκια, δεν είναι δυνατον να βαζεις το κλιματιστικο στους 20 βαθμους), και να βγαινεις εξω νομιζοντας ότι μπαινεις σε φουρνο, κανοντας απότομες εναλλαγές κρυο ζεστό και αντίστροφα, γιατι αυτό είναι καταστροφη για την υγεια. Τέλος, αφενός δεν βάζουμε το κλιματιστικό σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και αφετέρου το σβήνουμε 20 λεπτά πριν βγούμε από το σπίτι ή το αυτοκίνητο, ώστε να προσαρμοστεί ο οργανισμός στην μεταβολή της θερμοκρασίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο φοιτητής που έγινε θέμα συζήτησης – Δείτε πόσο έγραψε στα Νέα Ελληνικά
13.07.2016 | 22:30
Έσπασε κάθε ρεκόρ και κατάφερε να γράψει ιστορία ένας μαθητής που έδινε εξετάσεις για να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Ειδικότερα, πέρασε στο Πανεπιστήμιο έχοντας γράψει στο μάθημα των Νέων Ελληνικών 0,4 με άριστα... το 20! Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» που δημοσιεύει την είδηση, φέτος διατέθηκαν στην α’ κατανομή 2.287 θέσεις για τα δημόσια ιδρύματα της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές, ενώ στα ΑΕΙ της Ελλάδας αναμένεται να προσφερθούν ακόμα 7.000. Περισσότερες, δηλαδή, από 9.200 θέσεις σ’ ένα σύνολο υποψηφίων 5.674. Δηλαδή μένουν κενές περίπου 2.500 θέσεις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Ενταση και προπηλακισμοί στον πλειστηριασμό του Athens Ledra -Ακυρώθηκε λόγω εισβολής του ΕΠΑΜ
13|07|2016 20:06
Εισβολή στο ειρηνοδικείο στο οποίο θα γινόταν ο πλειστηριασμός του Athens Ledra έκανε την Τετάρτη ομάδα του ΕΠΑΜ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Μέλη του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου πιάστηκαν στα χέρια με εργαζόμενους του ξενοδοχείου, οι οποίοι ήθελαν να γίνει ο πλειστηριασμός, καθώς μέσω αυτού διατηρούν τις ελπίδες τους να πάρουν μέρος των δεδουλευμένων που τους οφείλονται. Η ένταση και οι προπηλακισμοί συνεχίστηκαν και εκτός της αίθουσας του Ειρηνοδικείου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του STAR ο πλειστηριασμός αναμένεται να προγραμματιστεί εκ νέου τον Σεπτέμβριο, με σχεδόν τη μισή τιμή εκκίνησης, από τα 48 εκατ. ευρώ στα 25 εκατομμύρια.
Σχολιο menoumeeyropi.- Πόσο φασίστες πια?? Οι πρώην εργαζόμενοι ήθελαν να συνεχιστεί η διαδικασία για να πληρωθούν και να θρέψουν τις οικογένειές τους και οι γελοίοι ιδεοληψίες φασίστες εμπόδισαν την ολοκλήρωση του πλειστηριασμού....
Σχολιο.- Ποιες "φασιστικες συμπεριφορες" ακριβως? Το οτι δεν αφηνουν να παραδωθει στους "δανειστες" ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ κομματι της περιουσιας της χωρας? Φασιστικη συμπεριφορα ειναι το αλυσοδεμα της χωρας σε ενα φαυλο κυκλο χρεους, ο οποιος εχει τιτλοποιηθει ως "διασωση", για να μας φορτωνουν νεα δανεια με αποκλειστικο σκοπο να πληρωνουμε τα παλια. Φασιστικη συμπεριφορα ειναι το συνεχες ξεπουλημα των περιουσιακων στοιχειων της χωρας, οπως το συγκεκριμενο,για να συνεχιζεται η εν λογω "διασωση". Δεν ξερω δηλαδη αν το και κερατας και δαρμενος, σου θυμιζει κατι. Να δουμε και καποια στοιχεια, σχετικα με το τι εχει βγει απο την ολη ιστορια: Μελέτη της μια ομάδα Γερμανών οικονομολόγων της «Ευρωπαϊκής Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας» (ESMT) του Βερολίνου και τη δημοσιεύει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Λεει λοιπον η ερευνα (Απο γερμανους οικονομολογους): Το 95% των 220 δισ. ευρώ πήγαν γι’ αυτό τον σκοπό και μόνο το 5% πήγε στον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των πολιτών. -Προτεραιότητά τους ήταν, λέει η έρευνα, να σώσουν όχι τους Έλληνες, αλλά τις τράπεζές τους και τους ιδιώτες πιστωτές. -Μετά από έξι χρόνια και διαδοχικά προγράμματα ύψους 220 δισ. σε (ΝΕΑ) δάνεια, η Ελλάδα ακόμη δεν μπορεί να βγει από τη δίνη της κρίσης. -Συγκεκριμενα απο τα χρηματα που δανεισαν στην Ελλαδα απο το 2010: 1) 86,9 δισ. ευρώ πήγαν στην εξόφληση παλαιών χρεών 2) 52,3 δισ. για εξόφληση τόκων και 3) 37,3 δισ. στις καημενες τις ελληνικες τραπεζες (Οι οποιες βεβαια παντα συνεχιζουν να παιρνουν τα σπιτια του κοσμου, κι ας ειναι ο ιδιος κοσμος που μεσω των φορων του, χρηματοδοτει το κρατος, για να δανειζεται και να τις χρηματοδοτει). Το δε γερμανικο υπουργειο οικονομικων δηλωσε πως... "Δεν τους ενοχλει η εν λογω ερευνα και μπορει να δημοσιευθει"! Φασιστικη συμπεριφορα ειναι οτι για να συνεχιζουν να γινονται ολα αυτα (ο νεος δανεισμος για να πληρωνουμε παλια δανεια, δηλαδη η "διασωση"!) απαιτουν συνεχως νεα μετρα, οπως: - Να δωσουμε τα κοκκινα δανεια σε κορακια του εξωτερικου. Αυτο πως ακριβως ωφελει τη χωρα στο προβλημα του χρεους? Αν δηλαδη χρωσταω εγω σε μια τραπεζα, πώς βοηθαει το χρεος μου εαν βαλω την υπογραφη μου να παρει μια ΑΛΛΗ τραπεζα, το σπιτι του παιδιου μου, για ΑΛΛΑ χρεη, που ας πουμε οτι εχει το παιδι μου? Αυτο, πώς ακριβως βοηθαει το δικο μου χρεος?? - Να ξεπουλησουμε τα αεροδρομια σε γερμανικες εταιριες, - Να κλεισουμε την ΕΛΒΟ για να αγοραζουμε μεχρι και τις σφαιρες απο Γερμανικη εταιρια (Προσοχη: Απαιτουν να την κλεισουμε, οχι να εξορθολογισουμε τη λειτουργια της, και αν χρειαζεται να κανουμε και απολυσεις) - Να κοψουμε καθε μισθο, καθε ΕΚΑΣ και καθε συνταξη, , και ολα αυτα γιατι? Για τη "διασωση" που σου αναλυθηκε προηγουμενως. Καταλαβαμε τι ειναι "Φασιστικη συμπεριφορα"? Υπαρχει περιπτωση να ξυπνησουμε ποτέ??
Σχολιο.- Ηταν τοτε οταν η χωρα ΣΟΥ, υπεγραψε μαζι με ολες τις αλλες χωρες να κουρευτει σχεδον 100% το χρεος της Γερμανιας. Της ιδιας Γερμανιας που μολις πριν ειχε προκαλεσει το Δευτερο Παγκοσμιο Πολεμο και πανω απο 52 εκατομμυρια νεκρους. Της ιδιας Γερμανιας που μας υποχρεωσε να της δωσουμε ΕΜΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟ, οντας υπο κατοχη, το οποιο τωρα δεν αναγνωριζει. Της ιδιας Γερμανιας η οποια ακομη και σημερα που μιλαμε εσυ κι εγω, δεν εχει υπογραψει συνθηκη ειρηνης με την Ελλαδα και μας λεει ευθαρσως και δημοσιως οτι δεν δικαιουμαστε, λεει, αποζημιωση για το θανατο και την καταστροφη που υπομειναμε. Της ιδιας Γερμανιας της οποιας τις Ιδιωτικες τραπεζες, το 2010 ειχαμε το ΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ να τις υποχρεωσουμε σε κουρεμα μεχρι και 100% κουρεμα, θελαν δε θελαν. Αλλα μας φορτωσαν το Μνημονιο 1' και 110 Δισ ευρω δανεια, για να ξεπληρωσουμε τις τραπεζες τους στο ακεραιο. Κατι αλλο?
Σχολιο.- Τι "ετσι σωθηκε η Ελλαδα" βρε ΤΡΑΓΙΚΕ, που ο κοσμος δεν εχει να φαει? Για ποιες "καταθεσεις" μιλας, που εχουμε πληρωσει πανω απο 50 δισ για τις συνεχεις ανακεφαλαιωσεις των τραπεζων? Εχουν επιβληθει τοσοι φοροι και τοσες μειωσεις, για να μπορει η χωρα να ανακεφαλαιοποιει τις τραπεζες καθε 6 μηνες, και εσυ νομιζεις πως "εχουν σωθει οι καταθεσεις"? Ποιες καταθεσεις σωθηκαν, αυτες που εχει η χωρα χρηματοδοτησει πενηντα φορες? ΖΩΟ? ΤΟΣΟ ΖΩΟ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα: Πέφτει η Βαστίλη σηματοδοτώντας τη Γαλλική Επανάσταση
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016, 10:20
14 Ιουλίου 1789: Οι εξεγερμένοι Παριζιάνοι αρπάζουν χιλιάδες τουφέκια από το Μέγαρο των Απομάχων το πρωί. Την ίδια ημέρα πολιορκούν τη Βαστίλη, το φρούριο στην ανατολική πλευρά του Παρισιού που χρησίμευε ως φυλακή των αντιφρονούντων του παλαιού καθεστώτος. Το εξεγερμένο πλήθος ζητεί από τον διοικητή της Βαστίλης μαρκήσιο Ντε Λονέ να παραδώσει το φρούριο. Αυτός αρνείται και διατάσσει τους λιγοστούς άνδρες του να ανοίξουν πυρ εναντίον τους. Αυτοί δεν διστάζουν να πραγματοποιήσουν έφοδο κατά του φρουρίου, με βαρύ φόρο αίματος και άνευ αποτελέσματος. Όταν, όμως, οι πολιτοφύλακες, με επικεφαλής τον λοχαγό Ελί, μεταφέρουν κανόνια για να παραβιάσουν τις πύλες της Βαστίλης, ο Ντε Λονέ παραδίδεται, αλλά εκτελείται επί τόπου, μαζί με τρεις αξιωματικούς του.
Τι προηγήθηκε
Στα μέσα του 1789 η Γαλλία δονείται από επαναστατικό ενθουσιασμό. Το αριστοκρατικό και φεουδαρχικό καθεστώς της χώρας βρίσκεται υπό κατάρρευση και η λεγόμενη Τρίτη Τάξη (αστοί, αγρότες και λαϊκές τάξεις των πόλεων) διεκδικεί μερίδιο στην εξουσία. Στις 9 Ιουλίου η Εθνοσυνέλευση, στην οποία πλειοψηφούν οι αστοί και οι φιλελεύθεροι ευγενείς, μετατρέπεται σε Συντακτική Συνέλευση και απαιτεί Σύνταγμα από τον βασιλιά. Η απόλυτη μοναρχία του Λουδοβίκου ΙΣΤ' έχει καταργηθεί. Ο μονάρχης αντιδρά και συγκεντρώνει στρατό στο Παρίσι για να χτυπήσει τους επαναστάτες και παράλληλα απολύει τον δημοφιλή υπουργό οικονομικών Ζακ Νεκέρ, ο οποίος έχαιρε της εμπιστοσύνης της εθνοσυνέλευσης (11 Ιουλίου). Οι βουλευτές δεν έχουν τη δύναμη να αντιπαρατεθούν με τη στρατιωτική δύναμη του μονάρχη. Η αντεπανάσταση καραδοκεί. Την κρίσιμη στιγμή αναλαμβάνει δράση ο λαός του Παρισιού, που εισέρχεται για πρώτη φορά στο προσκήνιο της επανάστασης. Καθοδηγούμενος από φλογερούς δημοκρατικούς ρήτορες, όπως ο Καμίλ Ντεμουλέν, καταλαμβάνει το δημαρχείο και οργανώνει πολιτοφυλακή. Για τον εξοπλισμό της πολιτοφυλακής, οι εξεγερμένοι Παριζιάνοι αρπάζουν χιλιάδες τουφέκια από το Μέγαρο των Απομάχων το πρωί της 14ης Ιουλίου. Η κατάληψη της Βαστίλης γιορτάζεται ξέφρενα από τους Παριζιάνους, καθώς συμβολίζει τη μοναρχική καταπίεση αιώνων. Μπροστά στη διογκούμενη λαϊκή πίεση, ο Λουδοβίκος υποχωρεί. Επαναφέρει τον δημοφιλή Νέκερ στο Υπουργείο Οικονομικών και διατάσσει την αποχώρηση των στρατευμάτων του από το Παρίσι. Ο λαός βρίσκεται για πρώτη φορά στο προσκήνιο της ιστορίας και η Γαλλική Επανάσταση, με το σύνθημα «Ελευθερία - Ισότητα - Αδελφότητα». Μεταγενέστερα, η άλωση της Βαστίλης χαιρετίστηκε ως θρίαμβος των λαϊκών δυνάμεων κατά της τυραννίας και της μοναρχίας.
Η ημέρα τιμάται στη Γαλλία ως εθνική εορτή.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα σιωνιστικά ανθρωπόμορφα κτήνη των ναζί, κτύπησαν ορφανοτροφείο στη Γάζα... 3 ανάπηρα παιδάκια, νεκρά! Οι δημοσιογραφικές πόρνες, που είναι;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευχάριστα νέα... Οι δικαστές έκριναν στο Μισθοδικείο, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ (φυσικά), τις περικοπές στα... αναδρομικά τους!
Οι δικαστές έκριναν στο Μισθοδικείο, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ (φυσικά), τις περικοπές στα... αναδρομικά τους. Ευτυχώς, γιατί κανένας απο εμάς δε θέλει δικαστές που είναι εξαθλιωμένοι και εξαγοράζονται εύκολα από πολυεθνικές και συμφέροντα πάσης φύσεως. Στα υπόλοιπα νέα μας, αναβλήθηκε επ'αόριστον η δίκη της γερμανικής Siemens (που εκδικάζεται για πάνω από 11 χρόνια), καθώς το δικαστήριο έκρινε οτι... δεν είχε μεταφραστεί το κατηγορητήριο στους 13 γερμανούς κατηγορούμενους! Αν και ζουμε, σε μια χώρα που "μεταφράζει"-"διαβάζει"-ψηφίζει 7500 σελίδες μνημονιακών νόμων, σε δυο νύκτες, το ευχάριστο νέο είναι οτι η δικαιοσύνη, δεν αφήνει καμία λεπτομέρεια να δημιουργήσει κλίμα αδικίας σε κάποιον κατηγορούμενο, ιδιαίτερα ξένο και επενδυτή, που μπορεί να στερήσει τη χώρα από την ανάπτυξη.
Ο Μαρινόπουλος, που λέτε, είχε βγάλει λένε καμιά 104 μόνο εκαταμμυρια ευρώ από τη χωρα το 2012 και τα πήγε στο Γιβραλταρ και τα 54 εκατομμύρια τα "αποαναγνώρισε", δηλαδή τα διέγραψε! Ο Μπόμπολας, με τις εθνικές οδούς, τις κατασκευαστικές, τα απόβλητα, τον εκδοτικό όμιλο Πήγασο (ημερησια, εθνος, Goal κτλ) και το Μεγκα, τα ειπε ομορφα. Ή διαγράφετε τα χρέη του πήγασου ή τον κλείνω και τους πετάω στο δρόμο. Η εφημερίδα Κύρηκας Χανίων στη λεβεντογέννα Κρήτη, συμφερόντων Κωνταντίνου Μητσοτάκη, είχε πάρει ένα δανειάκι 300.000 ευρώ το 2005, δεν αποπλήρωσε ποτέ ούτε ένα ευρώ και ΜΟΛΙΣ φέτος, καταγγέλθηκε το δάνειο από την τράπεζα Πειραιώς. Το καλό νέο είναι οτι υπάρχει εφοριακός που βούτηξε, οχι τους παραπάνω, αλλά βούτηξε στη θάλασσα για να επιβάλλει πρόστιμο σε μια άθλια φοροκλέφτρα κινέζα μασερ παραλίας. Όπως λένε και οι ευρωπαϊστές φίλοι μου, από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις το κολύμπι! Και που ξέρεις, μπορεί να φτάσεις μέχρι και στο Mαϊάμι...
Κατά τα λοιπά, το Συμβούλιο Ευρωπαίων Υπουργών Οικονομικών, επικύρωσε την επιβολή προστίμων σε Ισπανία και Πορτογαλία (ξερετε που βγαινει συνεχεια απο το μνημονιο και εχει αναπτυξη και ειναι παράδειγμα προς μίμηση για εμάς τους αχαΐρευτους εδώ), γιατί έχουν πολύ υψηλά ελλείματα και "δεν έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα" (γκουχου-γκουχου, μπα σε καλό μου). Το ευχάριστο νέο είναι οτι η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση για τις κυρώσεις, δείχνει την ενότητα ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων (και της δικής μας προφανώς), να αποκατασταθεί η Μνημονιακή τάξη από άκρο σε άκρο της οικονομικής μας Ένωσής, ειδικά τώρα που κάποιοι πιστολάδες λαοί, αποφάσισαν οτι η Ε.Ε. δεν είναι καλή για την ανάπτυξη (άσχετοι, δεν το συζητώ). Η Deutsche Bank, μας ενημέρωσε οτι οι "θωρακισμένες" τράπεζες της Ευρωζώνης, θα χρειστούν για αρχή 150 δις ευρώ με Bailout! Συζητιέται δε, το Bail in, στην Ιταλία, γεγονός που θα ενεργοποιήσει κουρέματα σε καταθέσεις πολιτών, για να διασώσει τις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ τράπεζες και να συνεχίσουν το γνωστό αναπτυξιακό τους ... λειτούργημα! Κατά τα άλλα, καταρρέει και η Deutsche Bank. Ηδη μια από τις θυγατρικές της, απέτυχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα stress tests της Fed. Λες να γίνουν κουρέματα γερμανικών καταθέσεων;
Μονο την περασμένη χρονιά πάντως, η DB, αποκάλυψε οτι αντιμετωπισε 7.000 ξεχωριστές μηνύσεις, που την ανάγκασαν να εγγράψει δαπάνες για επίλυση δικαστικών διαφορών 1,2 δις ευρώ και προβλέψεις ύψους 5,2 δις ευρώ!!! Το καλό νέο είναι ότι μείναμε στην Ευρωζώνη και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε την DB να ορθοποδήσει, γιατί είμαστε αλληλέγγυοι και εταίροι. Εν ανάγκη, ας πουλήσουμε και κάτι. Ο φίλος, στην ανάγκη φαίνεται! Καλημέρα σας και καλή δουλειά. Τα πρώτα 99 χρόνια είναι δύσκολα!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλέξη θυμάσαι ; 4 Αυγούστου 2010. H ΔEH οικοδομήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού! Κανείς δεν μπορεί να πουλήσει εθνική περιουσία!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο μεγάλος Pharrell Williams, ακύρωσε τη συναυλία του στο σιωνιστικό ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς! (Pharrell Williams cancels Israel concert)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κανένας και καμία απόψε στην Ομόνοια, στη "διαδήλωση" των φονιάδων του λαού της Συρίας & των "αριστερών" της ισραηλινής πρεσβείας!
Χωρίς να ντρέπονται... οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές" διοργανώνουν αύριο στην Ομόνοια "διαδήλωση" υποστήριξης των εγκληματιών μισθοφόρων του χαλιφάτου και του φασίστα Ερντογάν: (Διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες) Ούτε μια λέξη, μια αναφορά για τους περισσότερους από 250.000 χιλιάδες νεκρούς στη Συρία... Ούτε μια λέξη για τα ανθρωπόμορφα κτήνη του "ελεύθερου συριακού στρατού", των δολοφόνων που υψώνουν σημαίες σε όλη της Ελλάδα! Το παρακράτος που φίμωσε την φωνή του Συριακού λαού είναι εδώ, μέσα στην πατρίδα μας! Απάντηση σ' όλους αυτούς η λαοπρόβλητη πολιτική ηγεσία της Συρίας, η κυβέρνηση Άσαντ, στην οποία συμμετέχουν τα δύο Κομμουνιστικά Κόμματα της Συρίας! Οι εγχώριοι μισθοφόροι του Σόρος και των ιμπεριαλιστών, οι υπάλληλοι του σιωνιστικού ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος και των μοναρχών-δικτατόρων ξεσκεπάζονται!