Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Τρτιτη 19 Ιουλιου 2016


Μια τουρκάλα συγγραφέας γράφει ένα συγκλονιστικό κείμενο για το πραξικόπημα
Τι κάνετε, όταν αναρωτιέστε αν το επόμενο πρωί θα ξυπνήσετε με ένα στρατιωτικό πραξικόπημα ή σε μία Ισλα-μική Δημοκρατία;
Η Ετζέ Τεμελκουράν, συγγραφέας, δημοσιογράφος και πολιτική αρθρογράφος, ανήκει στις δημοφιλέστερες προσωπικότητες της σημερινής Τουρκίας. Γεννήθηκε το 1973 στη Σμύρνη. Το 1995 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Άγκυρας και το 1993 άρχισε τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία στην εφημερίδαΤζουμχουριέτ. Έκτοτε έχει εκδώσει έρευνες και βιβλία για ζητήματα που παραμένουν ακανθώδη στην πατρίδα της, όπως είναι το Κουρδικό ή το Αρμενικό, τα δικαιώματα των γυναικών και η ελευθερία της έκφρασης. Μεταξύ των βραβείων που έχει λάβει είναι και το Pen for Peace Award. Το άρθρο της για τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής στην Τουρκία αντανακλά το φόβο, την αμφιβολία και την αγωνία για το αύριο της χώρας της.
Είναι μιάμιση τη νύχτα και απ’ όλους τους μιναρέδες στην Τουρκία ακούγεται ασταμάτητα αυτή η ειδική μακρόσυρτη προσευχή που λέγεται σε περιπτώσεις θανάτου. Τελειώνει η μία, αρχίζει η άλλη. Το μπουμπουνητό των μαχητικών αεροσκαφών πάνω απ’ τις στέγες μας μπερδεύεται με αυτή την προσευχή, που φτάνει μέχρι το μεδούλι και που για μας αναγγέλλει το θάνατο. Όταν οι ήχοι απ’ τις συμπλοκές σταματάνε, έρχονται από τα τζαμιά ανακοινώσεις για αντίσταση στο στρατό: «Τζιχάντ είναι! Βγείτε για τον Αλλάχ στους δρόμους!» Τι κάνετε, όταν αναρωτιέστε αν το επόμενο πρωί θα ξυπνήσετε με ένα στρατιωτικό πραξικόπημα ή σε μία Ισλαμική Δημοκρατία; Αστείο ήταν αυτό.
Ο σαρκασμός φθάνει αδιανόητες κορφές
Εδώ και καιρό οι άνθρωποι στην Τουρκία μετράνε τα όρια του χιούμορ, για να διατηρήσουνε την πνευματική τους υγεία. Ο σαρ¬κα¬σμός φθά¬νει αδια¬νό¬η¬τες κορ¬φές. Δεν ξέρω αν αυτό είναι δείγμα αρρω¬στη¬μέ¬νης ευαι-σθη¬σίας ή αν οι άνθρω¬ποι απλώς προ¬σπα¬θούν να τα βγά¬λουν πέρα με τη ζωή, όμως ενώ ανα¬ρω¬τιό¬μα¬στε πότε θα σπά¬σουνε τα τζά¬μια από το θόρυβο των μαχη¬τι¬κών αερο¬σκα¬φών, πότε θα φτά¬σουν έξω απ’ την πόρτα μας οι πυρο¬βο¬λι¬σμοί που πλη¬σιά¬ζουν, στα κοι¬νω¬νικά μέσα, το μονα¬δικό τόπο όπου μιλάμε μεταξύ μας, κυκλο¬φο¬ρούν ανέκ¬δοτα:
«Η τουρ¬κική δημο¬κρα¬τία πέθανε, γι’ αυτό ακού¬γε¬ται η σελά».
Στην αρχή ήταν όντως σχε¬δόν αστείο, ήταν πιο λογικό να πιστέ¬ψεις ότι ήταν σκη¬νο¬θε¬τη¬μένο. Μία χού¬φτα σαστι¬σμέ¬νοι νέοι στρα¬τιώ¬τες είχε κλεί-σει μία από τις γέφυ¬ρες στο Βόσπορο. Φωνά¬ζανε στους ανθρώ¬πους: «Πηγαί¬ντε σπί¬τια σας!» Έχω γρά¬ψει ένα μυθι¬στό¬ρημα για το στρα¬τιω¬τικό πρα¬ξι¬κό¬πημα του 1980, ξέρω ότι κανένα πρα¬ξι¬κό¬πημα δεν γίνε¬ται έτσι. Το πρα¬ξι¬κό¬πημα είναι σοβαρή υπό¬θεση. Άνθρω¬ποι που έχουν ζήσει πρα¬ξι¬κο¬πή¬ματα έγρα¬ψαν αμέ¬σως στα κοι¬νω¬νικά μέσα: “Είναι παι¬χνίδι του Ερντο¬γάν, λέει: «Κάνουν πρα¬ξι¬κό¬πημα ενα¬ντίον μου», και την επό-μενη μέρα θα ανα¬κη¬ρυ¬χθεί πρό¬ε¬δρος”. Πιο σοβαρό έγινε το πράγμα, όταν ο Ερντο¬γάν εμφα¬νί¬στηκε στα κανά-λια της τηλε¬ό¬ρα¬σης μέσω της υπη¬ρε¬σίας chat Facetime και καλούσε το λαό να βγει στους δρό¬μους, για να προ¬στα¬τέ¬ψει τη δημο¬κρα¬τία. Ήμουν πεπει¬σμένη ότι κανέ¬νας, που λόγω συλ¬λο¬γι¬κής μνή¬μης γνώ¬ριζε πόσο βίαια είναι τα πρα¬ξι¬κο¬πή¬ματα, δεν θα έβγαινε στους δρό¬μους. Ωστόσο, μέσα σε λίγα λεπτά γέμι¬σαν οι δρό¬μοι με αυτο¬κί¬νητα γεμάτα ανθρώ-πους, που φώνα¬ζαν «Αλλά¬χου Άκμπαρ – Ο Θεός είναι μεγά¬λος!». Ένα παρά¬λογο θέαμα.
Εμείς φοβόμασταν τη νύχτα που ξημέρωνε Σάββατο.
Στο αερο¬δρό¬μιο άνθρω¬ποι έδι¬ναν κλο¬τσιές σε τεθω¬ρα¬κι¬σμένα, πολί¬τες έπια¬ναν ομή¬ρους νεα¬ρούς στρα¬τιώ¬τες που ούτε καν αντι¬στέ¬κο¬νταν, υπήρ¬ξαν ακόμα και περι¬στα¬τικά λιν¬τσα¬ρί¬σμα¬τος στρα¬τιω¬τών. Τα συν¬θή¬ματα «Αλλά¬χου Άκμπαρ» σύντομα ακού¬γο¬νταν και στο CNN Türk. Μέσα σε μια ώρα, αφού η παρου¬σιά¬στρια είχε πει: «Στρα¬τιώ¬τες κατα¬λαμ¬βά¬νουν το σταθμό», εμείς δεν βλέ¬παμε στην οθόνη στρα¬τιώ¬τες με μία δια¬κή¬ρυξη για το πρα¬ξι¬κό¬πημα, αλλά έναν παρά¬ξενο νεαρό άντρα, προ¬φα¬νώς οπαδό του Ερντο¬γάν. Φώναξε τρεις φορές «Αλλά¬χου Άκμπαρ» στην κάμερα κι ύστερα κάθισε βαριε¬στη¬μέ¬νος.
Όλη η χώρα παρα¬κο¬λου¬θούσε εκεί¬νον τον άντρα με το ροζ μπλου¬ζάκι, που ασχο¬λού¬νταν με το κινητό του και προ¬σπα¬θούσε με το τηλε¬χει¬ρι-στή¬ριο να θέσει σε λει¬τουρ¬γία τις συσκευές τηλε¬ό¬ρα¬σης του σταθ¬μού. Συγ¬χρό¬νως βάζαμε μαξι¬λά¬ρια στα τζά¬μια στα παρά¬θυρα που έτρι¬ζαν από το μπου¬μπου¬νητό των μαχη¬τι¬κών αερο¬σκα¬φών. Τίποτα και¬νούρ¬γιο για μας, η θλίψη και ο φόβος μας διαρ¬κώς δια¬κό¬πτο¬νται από παρα¬λο¬γι-σμό. Εμείς φοβό¬μα¬σταν τη νύχτα που ξημέ¬ρωνε Σάβ¬βατο. Μόνο ο πρό¬ε¬δρος της Δημο¬κρα¬τίας δεν φοβό¬ταν! Το αερο¬πλάνο του έκανε κύκλους για πολλή ώρα στον αέρα, όταν τελικά προ¬σγειώ¬θηκε στο αερο¬δρό¬μιο Ατα-τούρκ στην Ισταν¬μπούλ, μεταξύ των χιλιά¬δων ανθρώ¬πων που τον περί-με¬ναν εκεί βρι¬σκό¬ταν και ο γαμπρός του, ο υπουρ¬γός μας Ενέρ¬γειας Μπε¬ράτ Αλμπαϊ¬ράκ. Ενώ η από¬πειρα πρα¬ξι¬κο¬πή¬μα¬τος που υπο¬κι¬νή-θηκε από μία χού¬φτα στρα¬τη¬γούς ολί¬σθαινε στο χάος, ενώ μαχη¬τικά αερο¬σκάφη βομ¬βάρ¬δι¬ζαν το Κοι¬νο¬βού¬λιο στην Άγκυρα, ενώ γνώ¬στες της Ιστο¬ρίας έκα¬ναν συγκρί¬σεις με το Ράιχ¬σταγκ, ήταν εντυ¬πω¬σιακό πόσο ήρεμα αντέ¬δρα¬σαν εκεί¬νοι οι δύο:
«Χάρη μάς κάνει ο Αλλάχ μ’ αυτό. Γιατί; Επειδή αυτό το περι¬στα¬τικό θα φέρει μία εκκα¬θά¬ριση στις ένο¬πλες δυνά¬μεις μας». Μ’ αυτό ήταν σαφές σε τι χώρα θα ξυπνού¬σαμε το επό¬μενο πρωί. Σε μια χώρα, στην οποία κυκλο¬φο¬ρούν φωτο¬γρα¬φίες, που δεί¬χνουν έναν από εκεί¬νους, που κλή¬θη¬καν να βγουν στους δρό¬μους για να υπε¬ρα¬σπι-στούν τη δημο¬κρα¬τία, να κόβει το λαρύγγι σε έναν στρα¬τιώτη που είχε παρα¬δο¬θεί. Ήταν το πρωί μιας χώρας, στην οποία δεν ενι¬σχύ¬θηκε η δημο¬κρα¬τία, αλλά ο Ερντο¬γάν. Το κεί¬μενο αυτό της Ετζέ Τεμελ¬κου¬ράν δημο¬σιεύ¬τηκε στις 17/7/2016 στην ιστο¬σε¬λίδα της γερ¬μα¬νι¬κής εφη¬με¬ρί¬δας «Frankfurter Allgemeine Zeitung». Μετά¬φραση από τα τουρ¬κικά στα γερ¬μα-νικά: Sabine Adatepe και MonikaDemirel Από τις Eκδό¬σεις Καστα¬νιώτη κυκλο¬φο¬ρεί το μυθι¬στό¬ρημά της «Η μαγική πνοή των γυναι¬κών» σε μετά¬φραση.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταδικάζοντας τις αγριότητες του καθεστώτος Ερντογάν, ας μην κάνουμε πως δεν ξέρουμε ότι εκείνη τη νύχτα δολοφονήθηκαν άοπλοι πολίτες από τον στρατό των πραξικοπηματιών.
Απλως κανεις δεν είναι δυνατον να πιστεψει ότι αοπλοι πολιτες, βγηκαν στους δρομους αντισταθηκαν στους πραξικοπηματιες, και νικησαν. Α; μην ηταν τα οπλισμενα ταγματα εφοδου των ισλαμοφασιστων του Ερντογαν, και θα βλεπαμε αν δεν θα επικρατουσαν οι λιγοστοι πραξικοπηματιες. Ας πεταγαν και οι μισοι φανταροι τα οπλα από τα χερια τους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016
Πέθανε ο αδερφός του Ούγκο Τσάβες, Ανίμπαλ
Πέθανε την Κυριακή ο βενεζολάνος πολιτικός Ανίμπαλ Τσάβες, αδερφός του Ούγκο Τσάβες, σε ηλικία 59 ετών. Ο Ανίμπαλ Τσάβες, πτυχιούχος ιστορίας και δήμαρχος της επαρχιακής πόλης Αλμπέρτο Αρβέλο Τορεάλμπα, στη Σαμπανέτα της πολιτεία Μπαρίνας, είχε εισαχθεί την προηγούμενη Παρασκευή σε κέντρο υγείας με στομαχικές διαταραχές. Η κυβέρνηση έστειλε συλληπητήριο μήνυμα στην οικογένεια Τσάβες διά στόματος του Υπουργού Επικοινωνίας και Πληροφορίας, Λουίς Χοσέ Μαρκάνο. Στο κείμενο τονίζεται η αφοσίωση του πολιτικού στην υπηρεσία ευγενών σκοπών για το λαό και η εργασία του για την υπεράσπιση των ιδανικών του πατέρα της πατρίδας, Σιμόν Μπολίβαρ, και του αδερφού του, Ούγκο Τσάβες. Συλλυπητήρια έστειλε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter και ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, ενώ μόλις έγινε γνωστή η απώλεια του Ανίμπαλ Τσάβες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με μηνύματα χτηστών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανοίγει η συζήτηση για την ιατρική χρήση της κάνναβης
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016, 04:15
Η συζήτηση για την ιατρική χρήση της κάνναβης αρχίζει, καθώς το υπουργείο Υγείας προχωρά άμεσα στη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με την υπογραφή του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού. «Ο ρόλος της Ομάδας Εργασίας είναι συμβουλευτικός και οι εργασίες της έχουν ως στόχο την αποτίμηση της σύγχρονης εμπειρίας σχετικά με τη χρήση της ιατρικής κάνναβης, τη μελέτη του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου καθώς και τη διατύπωση και τεκμηρίωση προτάσεων σε ό,τι αφορά το κανονιστικό πλαίσιο και τις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η ιατρική χρήση σκευασμάτων που περιέχουν κανναβινοειδή», αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση του. Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας και πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Κατερίνα Αντωνίου, και μέλη της είναι πανεπιστημιακοί, ψυχίατροι, επιστημονικοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, του υπουργού Υγείας και του υπουργού Δικαιοσύνης, νομικοί, μέλη του συλλόγου ασθενών και προϊστάμενοι των Διευθύνσεων των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης. Για το υπουργείο Υγείας, όπως επισημαίνεται, είναι πολιτική προτεραιότητα η κάλυψη των αναγκών επιστημονικά αξιόπιστης και αποτελεσματικής φροντίδας των ασθενών, καθώς και η προστασία της Δημόσιας Υγείας. «Στο ζήτημα της φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης υπάρχουν καινούργια επιστημονικά δεδομένα, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν για ανακουφιστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς χωρίς τους σκοταδισμούς και τις φοβικότητες του παρελθόντος, με έμφαση στην ποιότητα ζωής των ασθενών», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στόχος της διεπιστημονικής ομάδας εργασίας είναι η ολοκληρωμένη προσέγγιση του θέματος και η διαμόρφωση υλοποιήσιμων προτάσεων. Η Ομάδα Εργασίας θα παραδώσει την πρότασή της στον υπουργό Υγείας μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2016.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας απέλυσε 15.200 μετά το πραξικόπημα
19/7/2016 17.00
Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας απέλυσε σήμερα 15.200 εργαζομένους σε σχέση με το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Το κρατικό TRT μετέδωσε πως διατάχθηκε η παραίτηση 1.577 πρυτάνεων και κοσμητόρων σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Η απόφαση ελήφθη μετά τις προηγούμενες εκκαθαρίσεις χιλιάδων ανθρώπων στις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία το δικαστικό σώμα, την εθνική υπηρεσία πληροφοριών, το υπουργείο Οικονομικών, το πρωθυπουργικό γραφείο και τη διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200 άνθρωποι. Οι παραιτήσεις ζητήθηκαν από πανεπιστημιακούς τόσο κρατικών όσο και ιδιωτικών πανεπιστημίων, μετέδωσε το TRT. Εξάλλου το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως 399 εργαζόμενοι του υπουργείου Οικογενειακής και Κοινωνικής Πολιτικής απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απαλλάσσεται με βούλευμα για τα 5 εκ. ευρώ ο Θέμος Αναστασιάδης. Τρέχα εσύ δούλε Ελληνα στις εφορίες, για να απαλλάξεις κι άλλους Θεμους!
Όποιος πληρώνει εφορίες μετά την είσοδο των μνημομιακων κατακτητών, πρέπει να έχει κάψει εγκέφαλο. Απαλλάσσεται με βούλευμα για τα 5 εκ. ευρώ ο Θέμος Αναστασιάδης. Τρέχα εσύ δούλε Ελληνα στις εφορίες, για να απαλλάξεις κι άλλους Θεμους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα έχει γενέθλια ο μικρός Ahmed Aldawabshe... το αδελφάκι του, ένα βρέφος 18 μηνών, έκαψαν ζωντανό μέσα στο σπίτι τους, στην κατεχόμενη Ντούμα, τα σιωνιστικά ανθρωπόμορφα κτήνη του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος. Μαζί με το 18μηνο βρέφος, τα σιωνιστικά κτήνη έκαψαν ζωντανούς και τους γονείς τους...
Ο Ahmed μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σοράκα και διασώθηκε... είναι ορφανός... Ο Ahmed, το μοναδικό μέλος που επέζησε, της οικογένειας που έκαψαν ζωντανούς οι σιωνιστές-ναζί, γεννήθηκε στις 17 Ιούλη 2010 και τώρα ζει με τον παπού του... Ο μικρός Ahmed δεν θα απσχολήσει ποτέ τις δημοσιογραφικές πόρνες, δεν θα γίνει πρωτοσέλιδο στα ΜΜΕ... Όμως, υπάρχουν κι αυτοί που αρνιούνται να ξεχάσουν... Αυτοί που συνεχίζουν μέχρι την ώρα που η σημαία της Παλαιστίνης θα υψωθεί στην πρωτεύουσά της, την Ιερουσαλήμ.. Να μην ξεχνάμε... η επίσημη Ελλάδα αναγνώρισε το σιωνιστικό-ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς με την κυβέρνηση Μητσοτάκη κι υποργό εξωτερικών τον Σαμαρά
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην πατρίδα μας επιμένουμε πίστη στο διευθυντήριο της Ε.Ε.Είμαστε η χώρα όπου μισθοφόροι φονιάδες, ποινικοί εγκληματίες, λιποτάκτες, έμμισθοι μισθοφόροι των φονιάδων του "ελεύθερου συριακού στρατού", διαδηλώνουν ελεύθερα κι ανεμίζουν τις μισθοφορικές σημαίες τους και μάλιστα έχοντας την πλήρη στήριξη των ελληνικών πολιτικών κομμάτων. Κι αυτή η υποστήριξη των φονιάδων του λαού της Συρίας, δεν είναι μια καινούρια υπόθεση. Πρωτοστατούν τα λεγόμενα "αριστερά" κόμματα και κινήματα και πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ -μάλιστα ο κ. Τσίπρας δεν δίσταζε να φωτογραφηθεί στην πλατεία Συντάγματος με τους δολοφόνους και τη σημαία τους
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Νέα δολοφονική επίθεση σε αστυνομικούς στη Λουιζιάνα
Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στις ΗΠΑ η δεύτερη επίθεση σε βάρος των δυνάμεων επιβολής νόμου από ηρωα Αφροαμερικανό, πρώην στρατιωτικό, στη Λουιζιάνα, με αποτέλεσμα το θάνατο τριών ρατσιστων αστυνομικών και τον τραυματισμό άλλων τριών...
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το δεύτερο - μέσα σε λιγότερο από δύο βδομάδες - κρούσμα ένοπλης φονικής επίθεσης ηρωα Αφροαμερικανού, πρώην στρατιωτικού, σε βάρος ρατσιστων αστυνομικών στις ΗΠΑ, έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές, ενώ φέρνει ξανά στην επιφάνεια το μεγάλο «καζάνι που βράζει» στη χώρα, όπου οξύνονται οι ταξικές, κοινωνικές και φυλετικές ανισότητες και διακρίσεις. Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ο 29χρονος Αφροαμερικανός, Γκάβιν Γιουτζίν Λονγκ από το Κάνσας Σίτι, πρώην λοχίας των Αμερικανών πεζοναυτών, που είχε παρασημοφορηθεί για τη δράση του και είχε υπηρετήσει στο Ιράκ, επιτέθηκε τη μέρα των γενεθλίων του σε βάρος ρατσιστων αστυνομικών λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα. Στην πόλη, δηλαδή, όπου στις 5 Ιούλη, είχε δολοφονηθεί για ασήμαντη αφορμή από λευκούς αστυνομικούς ο 37χρονος άοπλος Αφροαμερικανός Αλτον Στέρλινγκ... Σύμφωνα με αμερικανικά δίκτυα, ο Λονγκ, που ήταν ντυμένος στα μαύρα και έφερε σημαντικό αριθμό σφαιρών, πυροβόλησε και σκότωσε τρεις αστυνομικούς (ο ένας Αφροαμερικανός...) και τραυμάτισε ισάριθμους άλλους, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο ίδιος ο ηρωας έπεσε και αυτός νεκρός στη συνέχεια από πυρά αστυνομικών...
Επισήμως μόνο εικασίες...
Σε σχέση με τα κίνητρα της συγκεκριμένης επίθεσης, επίσημα έως χτες δεν υπήρχαν πληροφορίες. Η αστυνομία θεωρεί πως έδρασε μόνος του, δίχως ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο να είχε βοήθεια ή υποστήριξη από τουλάχιστον «δύο ύποπτα άτομα» τα οποία συνέλαβε και ανακρίνει... Τα πρώτα στοιχεία που αφορούν την ταυτότητα του δράστη παρουσιάζουν ένα άτομο με συγκροτημένη προσωπικότητα, καθαρό ποινικό μητρώο και έντονη παρουσία στο διαδίκτυο, όπου όμως διαχώριζε τη στάση του από διάφορες οργανωμένες ομάδες, με αναρτήσεις μηνυμάτων όπως «Είμαι με το πνεύμα της δικαιοσύνης. Τίποτε άλλο, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο». Ο δράστης, χωρισμένος και διαμένων σε μια εργατική γειτονιά είχε υπηρετήσει στους πεζοναύτες μεταξύ 2005 έως το 2010, φθάνοντας μέχρι το βαθμό του λοχία με την ιδιότητα του ειδικού πληροφοριακών δεδομένων δικτύων και είχε πάρει παράσημα για τη δράση του. Είχε σταλεί στο Ιράκ όπου υπηρέτησε από τον Ιούνη του 2008 έως τον Γενάρη του 2009. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως ένας από τους αστυνομικούς που σκότωσε ήταν επίσης Αφροαμερικανός όπως και ο ίδιος. Πρόκειται για τον 31χρονο Μόντρελ Τζάκσον, που σκοτώθηκε τη στιγμή της επίθεσης και που ο ίδιος από την πλευρά του, κατέθετε προ ημερών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον προβληματισμό και τη δύσκολη θέση στην οποία βρισκόταν, το τελευταίο διάστημα, βλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου αλλά και τις δράσεις ρατσιστικής συμπεριφοράς κάποιων συναδέλφων του αστυνομικών...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ιστορία του Σωκράτη
Ο Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε από τη Σέχτα Επαναστατών, η οποία είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Κι εγώ είμαι η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Είμαι ακόμα στη ζωή και θα σας πω ένα παραμύθι. Ακούστε τώρα την ιστορία του Σωκράτη, ενός νεαρού Έλληνα δημοσιογράφου, συνεργάτη του Μάκη του Ζούγκλα, που νόμισε ότι μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του. Αλλά πικρές οι βουλές του Θεού και σκοτεινές οι ψυχές των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας νεαρός δημοσιογράφος που τον έλεγαν Σωκράτη και εργαζόταν για έναν μεγαλοδημοσιογράφο που τον έλεγαν Μάκη. Ο Σωκράτης ήταν πολύ εργατικός και, όταν έμαθε όλα τα κόλπα, θέλησε να ανοίξει τα φτερά του, να φύγει μακριά από το αφεντικό του και να στήσει τη δική του δουλειά. Βέβαια, πάνω στον ενθουσιασμό του, ξέχασε πως δεν είναι εύκολο να φύγεις από μια συμμορία, γιατί είσαι επικίνδυνος για τους άλλους συμμορίτες, αφού αφενός ξέρεις όλα τα μυστικά της συμμορίας και αφετέρου θα τους φας τις δουλειές. Ο Σωκράτης τα κατάφερε πολύ καλά και δημιούργησε ένα μπλογκ –το troktiko- που έγινε μεγάλο και τρανό. Τα μέλη της πρώην συμμορίας –αλλά και των άλλων συμμοριών- κατηγορούσαν το μπλογκ του Σωκράτη αλλά το διάβαζαν πρωί, μεσημέρι και βράδυ, για να μη χάσουν ούτε λέξη. Η κυριότερη κατηγορία για το μπλογκ του Σωκράτη ήταν πως ήταν «κίτρινο», ενώ οι εφημερίδες τους, τα περιοδικά τους, τα κανάλια τους και τα ραδιόφωνά τους δεν είναι κίτρινα – είναι όλα από BBC και πάνω. Κίτρινο-ξεκίτρινο, το μπλογκ του Σωκράτη έγινε το πρώτο ΜΜΕ της χώρας και είχε εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ οι δικές τους εφημερίδες πήγαιναν καρφί για λουκέτο. Από την άλλη, μια χρεοκοπημένη χώρα με αμόρφωτους και αποβλακωμένους κατοίκους κίτρινα θα διαβάζει. Τι θέλετε να διαβάζει; Την Κική Δημουλά; Οι δουλειές του Σωκράτη πήγαιναν πολύ καλά. Έγινε διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό Ρέμα και ήταν σύμβουλος του μεγαλοεπιχειρηματία Δημήτρη Μακρυμηνά, ο οποίος είχε κάτι προβληματάκια με τη Δικαιοσύνη, γιατί μάλλον δεν είχε λαδώσει τους σωστούς ανθρώπους όπως κάνουν οι υπόλοιποι.
Ο Σωκράτης αισθανόταν πια πολύ δυνατός και σίγουρος για τον εαυτό του. Αισθανόταν τόσο δυνατός, που αποφάσισε να εκδώσει και εφημερίδα. Τι την ήθελες την εφημερίδα Σωκράτη μου; Οι άλλες συμμορίες εξοργίστηκαν, όταν έμαθαν πως ο Σωκράτης ετοιμαζόταν να εκδώσει εφημερίδα. Όχι, βέβαια, για τον Σωκράτη, αλλά για τον μεγαλοεπιχειρηματία που κρυβόταν πίσω από τον Σωκράτη. Έπρεπε να του στείλουν αμέσως ένα ξεκάθαρο μήνυμα… Το τέλος του παραμυθιού δεν το γράφω. Το αφήνω στη φαντασία σας. (Δεν συνηθίζω να αναφέρομαι σε άλλα μπλογκ. Για την ακρίβεια, το κάνω μόνο όταν έχω να γράψω κάτι θετικό – κριτές των μπλογκ είναι οι αναγνώστες τους, όχι οι άλλοι μπλόγκερ. Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στο troktiko και σίγουρα είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στον Σωκράτη Γκιόλια. Μακάρι να ήταν στη ζωή και να μην υπήρχε λόγος να γραφτεί αυτό το κείμενο. Νικημένο μου ξεφτέρι, δεν αλλάζουν οι καιροί.)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΜΟΥΝΙΧΙΑ
Κι αφού φτιάξανε κράτος, είπαν να τελειώνουν και με την ιστορία αυτού του τόπου. Κάπου χίλια πεντακόσια με δυο χιλιάδες χρόνια έπρεπε να παραγραφούν, για να βγαίνουν με καμάρι ο Κώτσος κι η Μαλάμω να λένε πως είναι κατευθείαν απόγονοι του Περικλή και της Ασπασίας. Και την πλήρωσαν τα τοπωνύμια! Όποιο τοπωνύμιο -σλάβικο, βλάχικο, αρβανίτικο, τούρκικο- υπήρχε σ' αυτό τον τόπο και θύμιζε την ιστορική του διαδρομή, το 'φαγε η μαρμάγκα. Μόνο τα δυτικά, τα φράγκικα και τα βενετσιάνικα, σωθήκανε, γιατί ο Λιάκος Γκούρας είναι κι αυτός Ευρωπαίος. Και ψάξανε και ξεθάψανε την όποια αρχαία αναφορά στον κάθε τόπο και άρχισε η μεταβάπτιση. Μόνο που εκεί κάτω, στον Πειραιά, τα βρήκανε σκούρα! Εντάξει! Το Πασαλιμάνι το λέγανε Ζέα οι πρόγονοι του Κίτσου Γκέκα και της Κατίγκως Λιάπη. Η Καστέλλα θυμίζει Δύση. Αλλά το Τουρκολίμανο, πώς να το πούμε Μουνιχία; Ποιος τους γαμεί, καημένε, τους αρχαίοι προγόνοι! Έχουμε και μικρά παιδιά και το χειρότερο, εκτός απ' τα παιδιά, έχουμε και κορίτσια! Άκου "Μουνιχία"! Να το πούμε Μικρολίμανο!

2 σχόλια:

e-h είπε...


Women's Boat to Gaza buys 1st boat & sets departure
Amal-Hope to sail from Barcelona on September 14
The Women's Boat to Gaza, a project of the Freedom Flotilla Coalition, has acquired its first boat. Amal-Hope will set sail from Barcelona on September 14, carrying women who plan to challenge the illegal blockade of Gaza.
In Barcelona, members of the community who support our mission will welcome the Amal-Hope. In 1998, Barcelona was 'twinned' with Gaza, with the goal of fostering international support. In 2005, the Barcelona Peace Park was inaugurated in Gaza but destroyed by the Israeli military in 2009. The park was rebuilt in 2010. As her name suggests, Amal-Hope will send a message of hope that the Peace Park and the whole of Gaza must never be bombed again.
Schedule of Events in Barcelona:
Monday 12 September - Music and festival at the port
Tuesday 13 September - Non-violent resistance workshops, local speakers and a tour of the boats
Wednesday 14 September - Local ceremony and departure
The Women's Boat to Gaza, with prominent women on board including Mairead Macguire, Naomi Wallace, Marama Davidson and Gerd von der Lippe, will visit ports in the Western Mediterranean before reaching the shores of Gaza on 1 October.
Women’s Boat to Gaza initiative:
The Women’s Boat to Gaza is a Freedom Flotilla Coalition initiative. By launching a women’s flotilla, women from all over the world aim to highlight the undeniable contributions and indomitable spirit of Palestinian women who have been central within the Palestinian struggle in Gaza, the West Bank, inside the Green Line and in the diaspora.
Gaza has been under Israeli blockade for the past decade, during which time Israel has also launched countless attacks against the besieged population, turning their life into a nightmare and a continuous struggle. Through Freedom Flotillas and other maritime missions, we have brought international attention to their suffering and their resistance.
The Women’s Boat to Gaza seeks not only to challenge the Israeli blockade, but to also show solidarity and bring a message of hope to the Palestinian people. With the support of women, men, non-governmental organizations, civil society groups and from women’s collectives and events around the world, we will make this happen.
The Freedom Flotilla Coalition is composed of civil society organizations and initiatives from many countries. We have been challenging the illegal and inhumane Israeli blockade of Gaza for years and are committed to continue the struggle until the blockade is unconditionally lifted and the Palestinian people everywhere regain their full rights.
For more information please contact spokesperson Wendy Goldsmith at: wendygoldsmith21@gmail.com or (+1) 519 281 3978.

You can support the Women's Boat to Gaza by donating online:
http://canadaboatgaza.org/donate/

Those who can benefit from a U.S. tax receipt can contribute online at
https://womensboatgaza-nonviolenceinternational.nationbuilder.com/contribute

To find and support other campaigns that are part of the Freedom Flotilla Coalition, please see: https://wbg.freedomflotilla.org/donations

Other ways to get involved:
Follow us at www.canadaboatgaza.org and www.womensboattogaza.org
www.facebook.com/FreedomFlotillaCoalition/ and www.facebook.com/CanadaBoatGaza/
Twitter @GazaFFlotilla @CanadaBoatGaza
Thank you for your support. Together we can end the blockade of Gaza!

In Solidarity
the Canadian Boat to Gaza team

--
Canadian Boat to Gaza: www.canadaboatgaza.org email: canadaboatgaza@gmail.com

Bateau Canadien pour GAZA: www.canadaboatgaza.org courriel:canadaboatgaza@gmail.com

e-h είπε...


Σκάφος Γυναικών για τη Γάζα αγοράζει το πρώτο πλοίο & ρυθμίζει την αναχώρηση
Amal-Ελπίδα θα πλεύσει από τη Βαρκελώνη στις 14 Σεπτεμβρίου
Οι Σκάφος Γυναικών για τη Γάζα , έργο του Συνασπισμού Στόλου της Ελευθερίας, απέκτησε το πρώτο πλοίο του. Το Amal-Ελπίδα θα αποπλεύσει από τη Βαρκελώνη στις 14 Σεπτεμβρίου, να μεταφέρει τις γυναίκες που σχεδιάζουν να αμφισβητήσουν το παράνομο αποκλεισμό της Γάζας.
Στη Βαρκελώνη, τα μέλη της κοινότητας που υποστηρίζουν την αποστολή μας θα υποδεχθουν την Αμάλ-Ελπίδα. Το 1998, η Βαρκελώνη ειχε «αδελφοποιηθεί» με τη Γάζα, με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς στήριξης. Το 2005, το Πάρκο Ειρήνης της Βαρκελώνης εγκαινιάστηκε στη Γάζα, αλλά καταστράφηκε από τον ισραηλινό στρατό το 2009. Το πάρκο ξαναχτίστηκε το 2010. Όπως υποδηλώνει το όνομά της, Amal-Ελπίδα θα στείλει ένα μήνυμα ελπίδας ότι το Πάρκο Ειρήνης και το σύνολο της Γάζας δεν πρέπει ποτέ να βομβαρδιστεί και πάλι.
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στη Βαρκελώνη:
Δευτέρα 12 Σεπτέμβριος - Μουσική και φεστιβάλ στο λιμάνι
Τρίτη 13 Σεπτέμβριος - εργαστήρια αντοχής μη-βίαιες, τοπικές ηχεία και μια περιοδεία των σκαφών
Τετάρτη 14 Σεπτέμβριος - Τοπική τελετή και την αναχώρηση
Σκάφος Γυναικών στη Γάζα, με εξέχουσες γυναίκες στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένων Mairead Macguire,Naomi Wallace , Marama Davidson και Gerd von der Lippe , θα επισκεφθεί τα λιμάνια της Δυτικής Μεσογείου πριν φτάσουν στις ακτές της Γάζας την 1η Οκτωβρίου.
Το Σκάφος των γυναικών στην πρωτοβουλία της Γάζας:
Το Γυναικείο Σκάφος για τη Γάζα είναι μια πρωτοβουλία του Συνασπισμού Στόλου της Ελευθερίας. Με την έναρξη του στολίσκου των γυναικών, οι γυναίκες από όλο τον κόσμο εχουν ως στόχο να αναδείξουν τις αναμφισβήτητες εισφορές και το αδάμαστο πνεύμα των Παλαιστινίων γυναικών που έχουν σαν κεντρικό εντός του παλαιστινιακού αγώνα στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, στο εσωτερικό της Πράσινης Γραμμής και της διασποράς.
Η Γάζα βρίσκεται υπό ισραηλινό αποκλεισμό την τελευταία δεκαετία, διάστημα κατά το οποίο το Ισραήλ έχει επίσης δρομολογήσει τις αμέτρητες επιθέσεις εναντίον των πολιορκημένων πληθυσμού, μετατρέποντας τη ζωή τους σε εφιάλτη και ένα συνεχή αγώνα. Μέσω του στολου Ελευθερίας και άλλες θαλάσσιες αποστολές, φέραμε τη διεθνή προσοχή στον πόνο τους και την αντοχή τους.
Το Σκάφος Γυναικών για τη Γάζα επιδιώκει όχι μόνο να αμφισβητήσει τον ισραηλινό αποκλεισμό, αλλά να δείξουμε την αλληλεγγύη και να φέρει ένα μήνυμα ελπίδας στον παλαιστινιακό λαό. Με την υποστήριξη των γυναικών, των ανδρών, των μη κυβερνητικών οργανώσεων, ομάδων της κοινωνίας των πολιτών και από τις συλλογικότητες και εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο των γυναικών, θα το κάνουν αυτό να συμβεί.
Ο συνασπισμός Στόλου της Ελευθερίας αποτελείται από οργανώσεις και πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών από πολλές χώρες. Έχουμε αμφισβητησει τον παράνομο και απάνθρωπο ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας για χρόνια και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι ο αποκλεισμός άνευ όρων να αρθεί και ο παλαιστινιακός λαός να ανακτήσει παντού πλήρως τα δικαιώματά του.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με εκπρόσωπο της Wendy Goldsmith σε:wendygoldsmith21@gmail.com ή (+1) 519 281 3978 . Μπορείτε να υποστηρίξετε το Σκάφος Γυναικών για τη Γάζα από την αιμοδοσία, σε απευθείας σύνδεση: http://canadaboatgaza.org/donate/




Εκείνοι που μπορούν να επωφεληθούν από το φόρο των ΗΠΑ παραλαβής μπορεί να συμβάλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση
https://womensboatgaza-nonviolenceinternational.nationbuilder.com/contribute

να βρείτε και να υποστηρίξετε άλλες εκστρατείες που αποτελούν μέρος του Συνασπισμού Στόλου της ελευθερίας, παρακαλούμε δείτε: https://wbg.freedomflotilla.org/ δωρεές

Άλλοι τρόποι για να εμπλακειτε:
Ακολουθήστε μας


για την υποστήριξή σας. Μαζί μπορούμε να τερματίσει τον αποκλεισμό της Γάζας!

Σε Αλληλεγγύη το καναδικό πλοιο με την ομάδα της Γάζας

--
Καναδικό Σκάφος στη Γάζα: www.canadaboatgaza.org email:canadaboatgaza@gmail.com

Bateau Canadien ρίχνουμε ΓΑΖΑ: www.canadaboatgaza.org courriel:canadaboatgaza@gmail.com