Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Παρασκευη 22 Ιουλιου 2016


Η απόφαση των κατακτητών για επέκταση της βουλγαρικής κατοχής, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και στην κεντρική Μακεδονία, κατέβασε στις 22 Ιουλίου 1943 περίπου 250.000 διαδηλωτές στην Αθήνα, μετά από κάλεσμα του ΕΑΜ. Η μεγάλη αυτή διαδήλωση αντιμετωπίστηκε με τη δολοφονική βία των φασιστών, με αποτέλεσμα τον θάνατο 30 διαδηλωτών, ενώ άλλοι 300 τραυματίστηκαν και 500 συνελήφθησαν.
Κορυφαία στιγμή η επίθεση της 17χρονης επονίτισσας Παναγιώτας Σταθοπούλου σε γερμανικό τανκς, στο οποίο σκαρφάλωσε χτυπώντας τον οδηγό του. Η νεαρή αγωνίστρια σκοτώθηκε και αμέσως μετά στο τανκς επιτέθηκε η 19χρονη Κούλα Λίλη, επίσης επονίτισσα, που έπεσε κι αυτή νεκρή.
Βαρύς ο φόρος αίματος, μεγαλειώδης η αντίσταση και η βουλγαρική επέκταση δεν πραγματοποιήθηκε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελληνική Πολεμική Αεροπορία: Κανείς δεν καταδίωξε το αεροσκάφος του Ερντογάν
21/7/2016 15.43
Σύμφωνα με ανώτατους στρατιωτικούς του γενικού επιτελείου της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, το προεδρικό αεροσκάφους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δέχθηκε καμία παρενόχληση κατά την διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της Παρασκευής. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε υποστηρίξει πως, το βράδυ της Παρασκευής, το αεροσκάφος του είχε γίνει στόχος πολεμικών αεροσκαφών που ελέγχονταν από στασιαστές. Στην ίδια γραμμή είχαν κινηθεί και οι δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου στο Reuters που είχε δηλώσει πως ο Τούρκος πρόεδρος «απέφυγε το θάνατο για λίγα μόλις λεπτά» Όπως όμως αποκαλύπτει ανώτατη στρατιωτική πηγή της ελληνικής αεροπορίας, τα ελληνικά ραντάρ παρακολουθούσαν την πτήση του προεδρικού αεροσκάφους του Τούρκου προέδρου μέχρι και την στιγμή που προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη και, όπως προκύπτει από τα δεδομένα παρακολούθησης, το business jet του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ούτε συνοδευόταν από τουρκικά F-16 ούτε παρενοχλήθηκε από άλλα αεροσκάφη».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβολούν άοπλο θεραπευτή δίπλα σε αυτιστικό ασθενή
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016, 16:01
Εκτός ελέγχου είναι οι αστυνομικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτό αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά με το συγκεκριμένο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 23χρονος αυτιστικός βρέθηκε να περιπλανάται στους δρόμους του Μαϊάμι, και ο 47χρονος νοσηλευτής Charles Kinsey ανέλαβε να τον επιστρέψει στο κέντρο όπου φιλοξενείται. Το αποτέλεσμα ήταν ο νοσηλευτής να είναι ξαπλωμένος με τα χέρια σηκωμένα δείχνοντας στους αστυνομικούς ότι είναι άοπλος δίπλα στον ασθενή, που κρατά ένα παιδικό παιχνίδι... Οι αστυνομικοί παρολ' αυτά τον πυροβόλησαν στο πόδι. Οι αστυνομικοί μετά τον πυροβολισμό μάλιστα πέρασαν χειροπέδες στον αιμόφυρτο νοσηλευτή!
Το ερασιτεχνικό βίντεο έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο δικηγόρος του Kinsey.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απληρωτοι, η με μισθους «γαλερας» στο «Miramare». Ο Εμιρης βαζει φεσια. «Δεν θα δινουμε στην Ελλαδα αμοιβες Ελβετιας» απαντα ο εκπροσωπος του. Καταγγελιες-σοκ σε βαρος του από το Εργατικο Κεντρο Κερκυρας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με καρτα σιτισης σχεδιαζουν να ενισχυσουν τους χαμηλοσυνταξιουχους που εχασαν το ΕΚΑΣ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μήνυμα Λαβρώφ στην στριμωγμένη Τουρκία.. "οι σχέσεις μας με την Άγκυρα διέρχονται μέσω Συρίας", δήλωσε ο Ρώσος υπεξ... προαναγγέλοντας την ρωσική απαίτηση για πλήρη απαγκίστρωση της Άγκυρας από την Συρία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Abdala Ferran, αυτός που συμμετείχε στη δολοφονία του Τούρκου στρατιώτη, στη Γεφυρα του Βοσπορου στη Κωνσταντινουπολη, σκοτώθηκε σήμερα με 11 σφαίρες, μπροστά από το σπίτι του...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανεξάρτητα από το τι ακούγεται, δεν φαίνεται να υπάρχουν «χαμένα» πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ή της τουρκικής Ακτοφυλακής, σε αντίθεση με ελικόπτερα που είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχουν χαθεί, με ανοικτό το ενδεχόμενο κάποια να έχουν προσγειωθεί σε δύσβατες περιοχές στα ανατολικά της Τουρκίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη χτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, για την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» υπερψήφισαν το κυβερνών ΑΚΡ και το ακροδεξιό MHP, με τον ηγέτη του Ντεβλούτ Μπατχσελί να τη χαρακτηρίζει «ευεργετική για το τρέχον εύθραυστο και ευαίσθητο περιβάλλον στην Τουρκία». Το σοσιαλδημοκρατικό CHP καταψήφισε την απόφαση, λέγοντας ότι αυτή «δεν είναι πολιτικά βιώσιμη στις σημερινές συνθήκες», ενώ το ίδιο έκανε και το κουρδικό HDP, λέγοντας ότι αποσκοπεί στην «εξάλειψη» κάθε κόμματος της αντιπολίτευσης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚ, ΤΟΥΡΚΙΑ
Να δυναμώσει η ενιαία πάλη της εργατικής τάξης
Σε νέα, εκτενή της ανακοίνωση για τα γεγονότα, η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος, Τουρκία σημειώνει ότι «η απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιούλη δεν ήταν μια αντιπαράθεση μεταξύ ιδεολογικά αντικρουόμενων κέντρων, αλλά εμπλέκονται τουλάχιστον δύο ή και ακόμα περισσότερες κλίκες στο πλαίσιο του κράτους, με πανομοιότυπες ταξικές ταυτότητες και ιδεολογίες. Δεν είναι δυνατό αυτές οι κλίκες να μη γνώριζαν καθόλου η μία τα σχέδια και τις ενέργειες της άλλης, καθώς επίσης δεν είναι δυνατό κάποιος να πει ότι η μία διαφέρει ουσιαστικά από την άλλη. Ωστόσο, η απόπειρα στις 15 Ιούλη δεν ήταν ένα αιματηρό σενάριο σχεδιασμένο από τον Ερντογάν, όπως κάποιοι υποστήριξαν. Ηταν μια πραγματική απόπειρα πραξικοπήματος...».
Η ΚΕ επισημαίνει ότι «είναι σε μεγάλο βαθμό σωστή η σκέψη ότι ένα πραξικόπημα στην Τουρκία δεν θα λάμβανε χώρα χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ, καθώς η Τουρκία είναι στενός στρατιωτικός εταίρος των ΗΠΑ ως μέλος του ΝΑΤΟ. Ο κύριος λόγος που τα περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που είναι εξοργισμένα με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) δεν πραγματοποίησαν πραξικόπημα, οφείλεται στην υποστήριξη που έχει προσφέρει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στο AKP διαχρονικά. Η υποστήριξη αυτή έχει μειωθεί πρόσφατα για διάφορους λόγους». Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει πως «το γεγονός ότι οι πραξικοπηματίες είχαν σύνδεση με το εξωτερικό δεν κάνει τον Ερντογάν πατριώτη ή αντιιμπεριαλιστή... Το γεγονός ότι ο Ερντογάν τώρα πλησιάζει τον έναν ή τον άλλο διεθνή άξονα, δεν αλλάζει τον ταξικό του χαρακτήρα και τις ιδεολογικές του προτιμήσεις».
Η ΚΕ τονίζει ότι «όπως έχουμε πάντα επισημάνει, η Τουρκία μπορεί να απελευθερωθεί μόνο με την ενιαία πάλη της εργατικής τάξης εναντίον της ταξικής ηγεμονίας, που παρουσιάζεται από σκοτεινές δυνάμεις, και όχι ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων ανάμεσα σε σκοτεινές δυνάμεις. Δεν δεχόμαστε καμία ανάλυση και θέση που αγνοεί αυτή την πραγματικότητα. Είναι προφανές πως οι κομμουνιστές δε θα δώσουν πίστωση χρόνου στην κοροϊδία της "νίκης των δημοκρατικών δυνάμεων", ούτε στα "πονηρά" καλέσματα για να ενωθούν όλοι εναντίον του Ερντογάν. Ανάμεσα στους ανθρώπους που προφέρουν τις λέξεις "η νίκη της δημοκρατικής εξουσίας", είναι επίσης και μερικοί που δημιουργούν πανικό με τη ρητορική ότι "οι οπαδοί της σαρίας θα μας κόψουν τα κεφάλια", και αυτό είναι μια μαρτυρία για το επίπεδο της σύγχυσής τους. Επαναλαμβάνουμε: Εμείς ποτέ δε θα συμπορευτούμε με τους εκπροσώπους της καπιταλιστικής τάξης, με πραξικοπήματα στηριγμένα από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ή με πράκτορες των "χρωματιστών επαναστάσεων". Αυτή η θέση θα μας αποδυνάμωνε. Μια ανοργάνωτη εργατική τάξη που δελεάζεται από ψεύτικες λύσεις, είναι επίσης κάτι που θα μας αποδυναμώσει».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αίσθηση προκάλεσε η μακροσκελής συνέντευξη του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ αλ Ασαντ, στο κουβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Prensa Latina», όπου μεταξύ πολλών άλλων σημείωσε πως οι Τούρκοι, οι Καταριανοί και οι Σαουδάραβες ιμπεριαλιστές «έχασαν τα χαρτιά τους» στα πεδία συγκρούσεων στη Συρία και πως η μάχη στο Χαλέπι είναι το τελευταίο τους χαρτί...