Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Δευτερα 29 Αυγουστου 2016


Έκτακτα μέτρα για την απομάκρυνση των μεταναστών - Η Ιταλία προχώρησε στις πρώτες μαζικές απελάσεις με πτήσεις τσάρτερ
28/8/2016
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται Γερμανία, Ιταλία και Σουηδία χώρες οι οποίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από το κύμα των παράνομων μεταναστών αλλά και προσφύγων τα τελευταίο διάστημα. Η Ιταλία ξεκίνησε ήδη τις πρώτες μαζικές απελάσεις από το έδαφός της χρησιμοποιώντας ειδικές ναυλωμένες πτήσεις, ενώ η Γερμανία βρίσκεται κοντά στην σύναψη συμφωνίας με χώρες της βόρειας Αφρικής για την επαναπροώθηση των μεταναστών. Όπως αποκαλύπτει ο βρετανικός Τύπος οι αρχές του Σουδάν και της Ιταλίας συνεργάζονται από κοινού προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο. Ήδη η πρώτη μαζική απέλαση 48 μεταναστών από την Ιταλία πραγματοποιήθηκε με ναυλωμένη πτήση charter της EgyptAir και ο ι οποίοι κατέληξαν στην πρωτόπιασα του Σουδάν το Χαρτούμ.
Οι ιταλικές αρχές και σε μια προσπάθεια να μην προκαλέσουν αντιδράσεις από «αλληλέγγυους» δεν προχώρησαν στην απέλαση των παράνομων μεταναστών από το αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου αλλά από ένα άλλο αεροδρόμιο το Turin-Caselle που βρίσκεται μια ώρα σε απόσταση από το Μιλάνο. Η συμφωνία μεταξύ Σουδάν και Ιταλίας υπογράφηκε νωρίτερα μέσα στο μήνα σε απόφαση των δύο χωρών να εργαστούν από κοινού προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Μάλιστα όπως αναφέρεται ομάδα Σουδανών αξιωματούχων επισκέφτηκε τη συνοριακή γραμμή Ιταλίας-Γαλλίας ώστε να ταυτοποηθούν οι Σουδανοί που βρίσκονταν εκεί ώστε να επιστρέψουν πίσω στην χώρα τους. Η συνεργασία της Ε.Ε. με το Σουδάν είναι έντονη καθώς η χώρα είναι σταυροδρόμι μεταξύ της ανατολικής Αφρικής και των λιβυκών ακτών στην προσπάθεια των μεταναστών να κατευθυνθούν σε Ιταλία και Ελλάδα.
Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η Γερμανία. Ένα χρόνο περίπου αφότου η Γερμανίδα Καγκελάριος άνοιξε τα σύνορα για να υποδεχθεί 1 εκατ. αλλοδαπούς, τώρα η Ακγελα Μέρκελ πιστεύει πως μια συμφωνία με χώρες της Βόρειας Αφρικής θα μπορέσει να δώσει λύση στο πρόβλημα. «Πρέπει να προχωρήσουμε σε παρόμοιες (με της Ιταλίας) συμφωνίες με χώρες της βόρειας Αφρικής ώστε να απιοκτήσουμε μεγαλύτερο έλεγχο γύρω από την Μεσογειακή κρίση μετανάστευσης», είπε η Μέρκελ για να συνεχίσει: «Τέτοιες συμφωνίες είναι καλύτερες και για τους μετανάστες τους ίδιους. Είναι πιο ασφαλές για αυτούς να παραμένουν στην Τουρκία κοντά στην πατρίδα τους όπου τα πολιτισμικά και γλωσσικά εμπόδια είναι μικρότερα». Αυστηρή κριτική όμως δέχεται η Γερμανία από την Αυστρία ο υπουργός Άμυνας της οποίας σημείωσε πως η χώρα του δεν μπορεί να είναι «χώρα αναμονής για τους μετανάστες». «Αυτό δεν είναι πολιτική. Εάν η Ευρώπη παρατείνει την αγωνία της και χώσει το κεφάλι της στην άμμο, αυτό δεν είναι πολιτική», δήλωσε ο Hans Peter Doskozil, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Krone.
«Με το να επαναλαμβάνει το μοτο “μπορούμε να το κάνουμε” η Μέρκελ δημιούργησε ένα νέο παράγοντα προσέλκυσης με την ρητορική της φέρνοντας περισσότερους μετανάστες στην Ευρώπη. Η πολιτική αυτή του “μπορούμε να το κάνουμε” είναι ανεύθυνη καθώς προκαλεί ζημιά στην Ευρώπη ως σύνολο . Η Αυστρία δεν μπορεί να είναι δωμάτιο αναμονής για τους μετανάστες ώστε αυτοί να μπουν κάποια στιγμή στην Γερμανία» πρόσθεσε ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας. Μέτρα όμως παίρνει και η Σουηδία. Πάνω από 10.000 άτομα, τα οποία είχαν αιτηθεί άσυλο, έχουν αποχωρήσει από το ξεκίνημα του 2016, ενώ η σουηδική κυβέρνηση τους προσφέρει και... μπόνους 4.000 ευρώ στον καθένα, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα του ταξιδιού της επιστροφής στις πατρίδες τους. Με άλλα λόγια, η τεχνητή, όπως όλα δείχνουν, καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου και τα χρήματα που προσφέρονται, αποτυπώνουν τη διάθεση της σκανδιναβικής χώρας να «διώξει» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με κάθε τρόπο από το έδαφός της.
Και στην Ελλάδα τι;
Από την άλλη πλευρά στην Ελλάδα τίποτα δε δείχνει πως η κυβέρνηση φαίνεται συμμερίζεται την έντονη ανησυχία των ευρωπαϊκών κρατών. Πέρα από δηλώσεις «ανησυχίας» για ενδεχόμενη «κατάρρευση» της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας (η οποία πρακτικά δεν ισχύει πλέον) δεν υπάρχει καμία άλλη κίνηση αντιμετώπισης του προβλήματος. Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας ανέφερε σε συνέντευξή του πως «60.000 αλλοδαποί δεν είναι μεγάλος αριθμός», ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απλώς… ανησυχεί, και οι παράνομες είσοδοι αλλοδαπών συνεχίζονται με αυξανόμενη τάση. Το θέμα είναι βέβαια πως ο ΑΝΥΕΘΑ είδε μόνο 60.000 αλλοδαπούς την ώρα που τα ίδια τα στοιχεία της ΕΛΑΣ φαίνεται να τον διαψεύδουν.
Σύμφωνα με αυτά το 7μηνο του 2016 μπήκαν παράνομα στη χώρα 176.743 αλλοδαποί, ενώ το αντίστοιχο 7μηνο του 2015 ο αριθμός αυτός ήταν μικρότερος στους 156.726. Πως αναπαράγεται συνεχώς το νούμερο των 60.000 ως να μην υπήρξαν άλλοι αλλοδαποί που έχουν μπει στη χώρα τόσο το 2016 όσο και τα υπόλοιπα χρόνια πριν είναι άγνωστο, Σημασία έχει πως αν η κυβέρνηση θεωρεί πως 60.000 είναι μόνο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν έρθει στη χώρα, τότε έτσι πρέπει να είναι. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι η παντελής αδράνεια και απραξία που κυριαρχεί στα κυβερνητικά κλιμάκια με μόνη επωδό αυτή της μόνιμης ανησυχίας και τίποτα άλλο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βγήκε στον αέρα η ανανεωμένη ιστοσελίδα της πομακικής εφημερίδας "Ζαγάλισα". Περιλαμβάνει τον πρώτο πλήρη οδηγό για τα Πομακοχώρια της ελληνικής Θράκης (με χάρτες, εικόνες κτλ), παλιότερα τεύχη της εφημερίδας, άρθρα για την πομακική ιστορία και τον πολιτισμό, καθώς και θέματα που πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στο αναγνωστικό κοινό της Ελλάδας. Είναι μια προσπάθεια διάσωσης της πομακικής ταυτότητας που δέχεται την επίθεση του τουρκικού εθνικισμού ο οποίος θέλει να τουρκοποιήσει τις μουσουλμανικές μειονότητες και να τις στρέψει εναντίον της Ελλάδας. Όποιος ενδιαφέρεται και ενδιαφέρεται να στηρίξει τον αγώνα των Πομάκων ας μπει στο
http://www.zagalisa.gr/
Με άρθρο του (28.4.16) στον Παρατηρητή της Θράκης, ο Μουσταφά Τσολάκ (κατά το ήμισυ πομακικής καταγωγής από το χωριό Σαρακηνή ν. Ροδόπης), «διεθνιστής» και «αντιεθνικιστής» κατά δήλωσή του, εκδότης της εφημερίδας Barikat και μέλος της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αναφέρει τον Τούρκο αριστερό Μιχρί Μπελί (καπετάν Κεμάλ) για να … αποδείξει ότι δεν υπάρχουν Πομάκοι! Η πομάκικη ταυτότητα, κατά τον Τσολάκ, (αλλά και κατά τον Κωστόπουλο από τους Ιούς της Ελευθεροτυπίας και τους Τούρκους εθνικιστές) είναι κατασκεύασμα του … αστικού ελληνικού κράτους το οποίο … έγραψε βιβλία, ίδρυσε συλλόγους και άλλα πολλά ευφάνταστα γελοία. Το άρθρο, γραμμένο στα ελληνικά, απευθύνεται στο ελληνόφωνο κοινό της πόλης με προφανή στόχο να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να ανακόψει το γιγαντούμενο κύμα ευαισθησίας μεταξύ των χριστιανών συμπολιτών μας.
Φαίνεται, πως ο Τσολάκ δεν έχει διαβάσει ούτε μία σελίδα (ασυγχώρητο για αρθρογράφο) από τα απομνημονεύματα του Μιχρί Μπελί, τα οποία είχαμε παλαιότερα παρουσιάσει στη Ζαγάλισα. Εκεί, σε όλο το βιβλίο του Μπελί, που αναφέρεται στο κομμάτι του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα που διεξήχθη στα ορεινά της Θράκης, οι κάτοικοι των ορεινών χωριών αποκαλούνται ως ΠΟΜΑΚΟΙ, ενώ δηλώνεται απερίφραστα και η ύπαρξη των Ρωμά και των Αλεβιτών. Ο Μιχρί Μπελί, που πολέμησε το ελληνικό αστικό κράτος δεν είχε κανένα συμφέρον να αποκαλεί τους κατοίκους των ορεινών ως Πομάκους. Φανταζόμαστε ότι δεν τον … πλήρωσε το ελληνικό κράτος για να κατασκευάσει στο βιβλίο του μία πλαστή ταυτότητα! Απλά, ο άνθρωπος ως ειλικρινής αριστερός, συνομιλώντας με τους κατοίκους, περιέγραψε την αλήθεια, όχι μόνο στα Απομνημονεύματά του αλλά και μπροστά στον τηλεοπτικό φακό (βλ. και εκπομπή της ΕΤ3 και το ντοκιμαντέρ του Φώτου Λαμπρινού «Καπετάν Κεμάλ») και αποκαλούσε τους Πομάκους ως Πομάκους. Φανταζόμαστε ότι και ο παππούς του Τσολάκ που καταγόταν από τη Σαρακηνή (Σαρατζίνα στα … πομακικά) και συμπολέμησε με τον Μπελί μιλούσε και εκείνος πομακικά και με βάση αυτόν και τους συγχωριανούς του ο Μπελί έγραψε για τους Πομάκους συμπολεμιστές του. Τρίζουν τα κόκκαλα του Μπελί με τους εν Ελλάδι αριστερούς, οι οποίοι έχουν ιδεολογικά προσβληθεί από τον ιό του τουρκικού εθνικισμού.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ! ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ! Ε.ΠΑ.Μ
Γράφει ο Δημήτρης Καζάκης
Ομολογούν τη συνωμοσία για να σπρώξουν τον κόσμο στην πολιτική αποχή.
Μην τολμήσει κανείς και αμφισβητήσει τις προθέσεις και τους σκοπούς των μεγάλων δανειστών και εταίρων μας, γιατί αμέσως θα τον κατηγορήσουν για συνωμοσιολογία. Σε μια εποχή που ακόμη και στα πανεπιστήμια σε μαθαίνουν ότι το μόνο που οφείλει να σε ενδιαφέρει είναι η ερμηνεία και η εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής, οποιαδήποτε προσπάθεια να διακρίνεις ασυμφιλίωτα συμφέροντα πίσω από τις εξελίξεις σε κατατάσσει αμέσως στην κατηγορία των conspiracy theorists, δηλαδή των θεωρητικών της συνομωσίας. Έστω κι αν η κατανόηση των βαθύτερων συμφερόντων και της αναμέτρησής τους συνιστούσε ανέκαθεν και εξακολουθεί να συνιστά την αφετηρία της αληθινής επιστήμης της κοινωνίας.
Προφανώς η παγκόσμια οικονομία και πολιτική αποτελείται από μια πολιτισμένη ελίτ που εξ ορισμού θέλει το καλό όλων μας, αλλά δυστυχώς δεν το πετυχαίνει πάντα γιατί κάνει λάθη και αστοχίες. Οτιδήποτε ξεφεύγει από αυτή την παντελώς ανόητη και παιδαριώδη άποψη ανήκει στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας. Από κει και πέρα αναλαμβάνει η νοημοσύνη επιπέδου φρεντουτσίνο, κουκουρούκου, ή πόκεμον, η οποία καλλιεργείται με σύστημα από σχολεία, πανεπιστήμια και ΜΜΕ. Το δυστύχημα βέβαια είναι ότι μέρα τη μέρα αποκαλύπτεται η ευκολία με την οποία μας είπαν ψέματα όλοι αυτοί που αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς. Μας ξεγέλασαν για να επιβάλουν τα χειρότερα. Όχι για το συμφέρον μας, αλλά για το συμφέρον τους. Θυσίασαν εν ψυχρώ έναν ολόκληρο λαό για να διασωθεί το τραπεζικό καρτέλ της ευρωζώνης και το νόμισμά του. Για να μην κινδυνεύσουν οι αγορές! Η έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office - I.O.E.) του ΔΝΤ είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη. Τι λέει εν ολίγοις η συγκεκριμένη έκθεση;
Το εξής πολύ απλό. Η ηγεσία του ΔΝΤ και της ΕΕ συνωμότησαν προκειμένου αφενός να διασωθούν οι μεγάλες τράπεζες, οι αγορές και το ευρώ και αφετέρου να φορτώσουν το κόστος αυτής της διάσωσης στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Τα υποτιθέμενα "λάθη" του ΔΝΤ με τους πολλαπλασιαστές και τα υπόλοιπα δεν ήταν λάθη. Η έκθεση του I.O.E. αναφέρει ότι οι εκτιμήσεις αυτές στήθηκαν από άγνωστες πηγές και άγνωστους μηχανισμούς, εκτός των προβλεπομένων διαδικασιών του ίδιου του ΔΝΤ. Ποιά δικαιοσύνη στον κόσμο δεν θα θεωρούσε την πρακτική αυτή ως απόδειξη συνωμοσίας; Μόνο η δική μας και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου! Μια τόσο ωμή και ξεκάθαρη επίσημη ομολογία εξαπάτησης και συνομωσίας σε βάρος της Ελλάδας, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα. Τι απάντησαν σ' αυτήν οι αξιωματούχοι των δανειστών; Α, αυτά ήταν γνωστά εξαρχής στους Έλληνες και ήταν κοινός μας στόχος η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Αυτά δήλωσε εν ολίγοις η Λαγκάρντ κι ο Γιουνγκέρ.
Κι αυτά που μας έλεγαν περί διάσωσης της Ελλάδας γιατί τα δάνεια τα χρειαζόμαστε ώστε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις; Σήμερα μετά από 6 χρόνια μνημονίων και 40% μείωσης μισθών και συντάξεων, το δημόσιο χρέος έχει εκτοξευθεί στο 180% του ΑΕΠ. Σήμερα η Ελλάδα έχει τις ίδιες προοπτικές ανάπτυξης με την Υεμένη, την Γουανδελούπη, τη Λιβερία, τη Γουινέα-Μπισάου, κοκ. Η οικονομία της χώρας μας έχει καταλήξει στον πάτο της τροφικής αλυσίδας των παγκόσμιων αγορών. Από κοντά και η κοινωνία μας. Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την αντιπολίτευση ετοιμάζονται για ένα νέο γύρο μνημονιακών μέτρων από τον Σεπτέμβρη. Και για να μην ενοχληθούν στη δουλειά τους, σπρώχνουν με σύστημα την πλειοψηφία του κόσμου στην πιο απόλυτη απελπισία. "Όλοι ίδιοι είναι!", συνηθίζουν να λένε του Κουτρούλη για να τον σπρώξουν στην πολιτική αποχή ώστε η νομιμοποίηση της συνωμοσίας να συνεχιστεί με την μικρότερη δυνατή συμμετοχή του εκλογικού σώματος.
Όταν ο κόσμος μπούχτισε με τους δοσίλογους της δικομματικής εναλλαγής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, το καθεστώς ετοίμασε τη διαδοχή του Τσίπρα. Αντιμνημονιακά φούμαρα μακριά από την ταμπακέρα, δηλαδή το νόμισμα και την ΕΕ. Από το 2012 ο Μαρινάκης και η παρέα του έδιναν βιβλία στον Τσίπρα για να μορφωθεί. Με τον Τσίπρα κάηκε και το χαρτί της αριστεράς. Το καθεστώς δεν έχει να πουλήσει άλλες φρούδες ελπίδες στον κοσμάκη. Και τι κάνει; Αφενός, με προκλητικό κυνισμό ομολογεί τη συνωμοσία και αφετέρου βάζει όλους τους επαναστάτες του πληκτρολογίου να καλούν τον κόσμο σε πολιτική αποχή. Πώς αλλιώς το καθεστώς κατοχής μπορεί να καταφέρει το τελειωτικό πλήγμα στη χώρα και το λαό; Μόνο αν ο κόσμος πειστεί ότι δεν γίνεται τίποτε και κλειστεί στο καβούκι του. Και σ' αυτό οι θιασώτες της πολιτικής αποχής αποδεικνύονται σήμερα οι καλύτεροι πράκτορες του καθεστώτος. Καλύτεροι κι απ' τους πιο ακραιφνείς θιασώτες της κατοχής.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Με μισθό χαμηλότερο του ανειδίκευτου εργάτη το 38% των εργαζομένων
29/8/2016 11.00
Μέσα σε ένα χρόνο το ποσοστό των εργαζομένων που αμείβονται με αποδοχές χαμηλότερες από αυτές του ανειδίκευτου εργάτη αυξήθηκε από το 36%, που ήταν στο τέλος του 2014, στο 38%. Αρκούσε ένα 12μηνο για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το ποσοστό αυτών που αμείβονται με λιγότερα από 1.000 ευρώ και να φθάσει στο 58,8%. Οσον αφορά στην απασχόληση, πράγματι τα στοιχεία αποκαλύπτουν αύξηση, καθώς μέσα στο 2015 ο αριθμός των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ φαίνεται να έχει αυξηθεί κατά 85.053 άτομα. Οι αποδοχές, όμως, που προσφέρουν αυτές οι καινούργιες δουλειές έχουν ως εξής: • Οι 15.087 θέσεις, ή ποσοστό 17,74%, προσφέρουν αμοιβές έως και 200 ευρώ τον μήνα. • Οι 22.806 θέσεις, ή ποσοστό 26,81%, προσφέρουν αμοιβές από 200 έως 400 ευρώ. • Οι 37.317 θέσεις, ή ποσοστό 43,87%, εξασφαλίζουν αμοιβές από 400 έως και 800 ευρώ. • Οι 8.424 θέσεις, δηλαδή μόλις το 9,9%, δίνουν αποδοχές από 800 έως 1.000 ευρώ, ενώ • μόλις 1.419 θέσεις, ή το... 1,67% των νέων θέσεων εργασίας, δίνουν αμοιβές άνω των 1.000 ευρώ.
Τα στοιχεία τα οποία προέρχονται από τη στατιστική επεξεργασία των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων που υποβάλλουν οι εργοδότες στο ΙΚΑ –μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα δεδομένα για τον Δεκέμβριο του 2015– αποκαλύπτουν τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά. Οι δείκτες της ανεργίας εμφανίζουν βελτίωση, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των απασχολουμένων. Η αύξηση αυτή, όμως, οφείλεται είτε στη δημιουργία πραγματικών θέσεων μερικής απασχόλησης, είτε στον φόβο των εργοδοτών για το πρόστιμο των 10.550 ευρώ, που τους υποχρεώνει να ασφαλίσουν το μέχρι πρότινος «μαύρο» προσωπικό έστω και για λίγες ώρες.
Αυτές οι μέθοδοι, βέβαια, έχουν ως αποτέλεσμα να συνεχίζεται η «φτωχοποίηση» των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και να λιγοστεύουν κάθε χρόνο και περισσότερο –αναλογικά με το σύνολο των εργαζομένων– οι καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, κάτι που έχει πολλαπλές συνέπειες: 1. Τη συνεχιζόμενη πτώση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, η οποία αποδίδει κάθε χρόνο και λιγότερα έσοδα παρά τη συνεχή αύξηση των φορολογικών συντελεστών. 2. Την αδυναμία σημαντικής αύξησης των εσόδων του ΙΚΑ παρά την αύξηση της απασχόλησης, καθώς ο εξαιρετικά υψηλός συντελεστής υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών (41%) υπολογίζεται επί χαμηλών ονομαστικών αποδοχών. Πώς διαμορφώνεται ύστερα από μία ακόμη κακή χρονιά –δεδομένου ότι οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν αφορούσαν στη μεγάλη τους πλειονότητα σε χαμηλά αμειβόμενους– ο χάρτης αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα; Η στατιστική αποδεικνύει τη συνεχιζόμενη μετατόπιση πληθυσμού προς τη «βάση» της μισθολογικής πυραμίδας.
Τα στοιχεία έχουν ως εξής: • Οι ασφαλισμένοι με αποδοχές έως και 200 ευρώ έφθασαν να αντιστοιχούν πλέον στο 8,1% του συνόλου (από 7,65% το 2014) και ανέρχονται πλέον στα 143.715 άτομα. • Οι 12 στους 100 εισπράττουν από 200 έως 400 ευρώ, αντιπροσωπεύουν το 11,9% του συνόλου των ασφαλισμένων και είναι πλέον 209.546 άτομα. • 484.610 άτομα, δηλαδή περίπου το 27,4% του συνόλου των ασφαλισμένων, αμείβονται με ποσά από 400 έως 800 ευρώ. • Το ποσοστό αυτών που εισπράττουν πάνω από 1.000 ευρώ μειώθηκε το 2015 συγκριτικά με το 2014. Το ποσοστό αυτών που εξακολουθούν να έχουν αμοιβή άνω των 1.000 ευρώ μειώθηκε το 2015 στο 41,2% (από 43,23%), με τον αριθμό τους να διαμορφώνεται πλέον στα 728.393 άτομα.
Μεικτές αποδοχές
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του ΙΚΑ αναφέρονται στις μεικτές αποδοχές, οι οποίες περιλαμβάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου, τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων (σ.σ.: επιβάλλεται σε όσους έχουν ετήσιες αποδοχές άνω των 9.000 ευρώ) αλλά και την εισφορά αλληλεγγύης (σ.σ.: επιβάλλεται σε όσους έχουν ετήσιες αποδοχές άνω των 12.000 ευρώ τον χρόνο). Η μοναδική «ομάδα» που φαίνεται να μην έχει επηρεαστεί από την πολυετή κρίση είναι αυτή των πολύ υψηλά αμειβομένων. Ο αριθμός των εργαζομένων με μεικτές αποδοχές άνω των 5.000 ευρώ τον μήνα δεν έχει συρρικνωθεί από το 2009 μέχρι σήμερα. Πρόκειται, βέβαια, για έναν πολύ μικρό αριθμό εργαζομένων –περίπου 20 - 22.000 άτομα–, οι οποίοι στελεχώνουν θέσεις-κλειδιά στις μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Μειώνονται οι αυτοαπασχολούμενοι
Εκτός από τις αλλαγές στον χάρτη των αμοιβών των εργαζομένων, η πολυετής κρίση έχει αλλάξει το τοπίο και στον χώρο των εργοδοτών. Τα στοιχεία του ΙΚΑ αποκαλύπτουν ότι συμπιέζεται δραματικά ο αριθμός των αυτοαπασχολουμένων –πρόκειται για εργοδότες που πρακτικά απασχολούν μόνο τον εαυτό τους ή έναν ακόμη εργαζόμενο–, ενώ την ίδια ώρα ενισχύεται το «μερίδιο» των μεγάλων εργοδοτών. Το 2015 φθάσαμε στο σημείο περίπου ο ένας στους τέσσερις εργαζομένους (ποσοστό 22,87%) να απασχολείται σε 277 επιχειρήσεις (αντιπροσωπεύει το 0,12% του αριθμού των εργοδοτών), καθεμία από τις οποίες μετράει περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας. Η τάση, οι νέες θέσεις εργασίας να δημιουργούνται κυρίως από τους μεγάλους εργοδότες, εντείνει την ανησυχία όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας. Οι μικρομεσαίοι, που επί δεκαετίες αποτελούσαν «καταφύγιο» για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους, δείχνουν αδυναμία να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας υπό το βάρος της υψηλής φορολογίας και των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκπληκτικό: Μέλισσες ανιχνεύουν τον καρκίνο μέσα σε 10 λεπτά
Ένα εντυπωσιακό σύστημα εντοπισμού καρκινικών όγκων εφήβραν σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού κάποιοι ερευνητές μεσώ του οποίου οι μέλισσες ανιχνεύουν καρκινικά μόρια τα οποία απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα από τον άνθρωπο όταν αναπνέει . Όλοι γνωρίζουμε τις εξαιρετικά εξελιγμένες υπεραισθήσεις που διαθέτουν οι μέλισσες μας στον εντοπισμό των ανθοφοριών απο πολύ μακριά. Η »μύτη» της μέλισσας μπορεί να εντοπίσει και να ανιχνεύσει »μόρια» που κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα απο τοσο μεγαλη απόσταση που κάνεις δεν μπορούσε να το φανταστεί. Η »μύτη» της μέλισσας είναι οι κεραίες της οι οποίες στην άκρη τους φέρουν εως και 3 χιλιάδες μικρές υποδοχές με σκοπό να μπορούν να εγκλωβίσουν αυτά τα μόρια που ρέουν στην ατμόσφαιρα απο χιλιόμετρα μακριά. Οι επιστήμονες δεν δίστασαν να το εκμεταλλευτούν , και αυτή τη φορά να το χρησιμοποιήσουν για την ίαση της μεγαλύτερης ασθένειας που μαστίζει τον πλανήτη μας , τον ΚΑΡΚΙΝΟ!!! Η Διαδικασία εχει ως εξής. Ο ασθενής φυσά μεσα στην γυάλινη κατασκευή , και αν πάσχει απο την ασθένεια ακόμη και σε πρώιμο στάδιο , οι μέλισσες το εντοπίζουν. Για να γίνει πιο κατανοητό οταν μια μέλισσα ανιχνεύσει οτι όντως υπάρχει η νόσος , τότε επιβραβεύεται με σιρόπι το οποιο τοποθετείτε μέσα στην ειδική υποδοχή. Ετσι μετά απο σκληρή εκπαίδευση οι μέλισσες συνδυάζουν στον εγκέφαλο τους την ασθένεια με την εύρεση τροφής. Και οταν συμβεί αυτό ολες οι κρυφές »υπεραισθησεις» βγαίνουν στην επιφάνεια!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αρτέμης Σώρρας: Επανήλθε με τα 600 δις και… σας ξεχρεώνει. Χαμός στο twitter
Ποια τα νέα «τάματα» του Αρτέμη Σώρρα;Επανήλθε με το γνωστό «σωτήριο» στυλ ο Αρτέμης Σώρρας, η επαναφορά του οποίου έκανε το twitter να τρελαθεί. Επτακόσιοι άνθρωποι πίστεψαν ή έκαναν πως πίστεψαν ότι ο Αρτέμης Σώρρας από την Πάτρα έχει 600 δισεκατομμύρια ευρώ και βάλε και θα σώσει την Ελλάδα και τους ίδιους προσωπικά.Ότι θα τους χαρίσει τα χρέη προς τράπεζες και εφορία. Το πιο σπουδαίο είναι ότι πιστεύουν ότι τα δισεκατομμύρια αυτά βρέθηκαν αφού ο Μεσσίας Αρτέμης πούλησε… απόρρητη… αρχαία ελληνική τεχνολογία στους Αμερικάνους.Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο. Και δεν είναι μόνο στην Τρίπολη. Ο Αρτέμης Σώρρας διευθύνει με απόλυτη μαεστρία την εκστρατεία του σε όλη την Ελλάδα.
Το «κίνημά» του «Ελληνων Συνελευσις» έχει ανοίξει γραφεία σε όλη την Ελλάδα και οι οπαδοί του εργάζονται μέρα και νύκτα πόρτα – πόρτα.
Ποια Χρυσή Αυγή, ποιος Λεβέντης, ποιο κόμμα Κυνηγών και Ψαράδων.
Ο Αρτέμης Σώρρας θα είναι το νέο πρόσωπο στην επόμενη Βουλή. Και δεν θα πρόκειται για μία κίνηση αντίδρασης των νεοελλήνων προς το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Αλλά μία συνειδητή επιλογή από ανθρώπους που πιστεύουν ότι ο Αρτέμης Σώρρας θα τους εξασφαλίσει εισόδημα και σύνταξη από την δική του προσωπική περιουσία!Τι κι αν οι αμερικανικές αρχές απάντησαν σε σχετικό ερώτημα της Τράπεζας της Ελλάδος ότι τα χρήματα δεν υπάρχουν, τι κι αν όλη αυτή η ιστορία είναι τραβηγμένη από μαλλιά της πριγκίπισσας στα παραμύθια της Χαλιμάς. Το μυστικό της επιτυχίας του Σώρρα είναι το ίδιο με το μυστικό όλων των πολιτικών στην Ελλάδα!Σε μία χώρα που έχει πάρει εδώ και δεκαετίες διαζύγιο από την κοινή λογική, ο κόσμος είναι έτοιμος να πιστέψει τα πιο «ακραία». Ο Αρτέμης Σώρρας δεν ανακάλυψε τον τροχό. Ταΐζει σανό τον λαό, επειδή ο λαός θέλει αυτή την τροφή και μόνο αυτή.Και μπορεί κάποιος να λέει τόσο χοντροκομμένα ψέματα; Φυσικά και μπορεί, όπως ακριβώς μπορούσαν και οι «άλλοι».
Τι είπε ο κ. Σώρρας; Ότι θα χαρίσει τις οφειλές του κόσμου στην εφορία. Βλέπετε κάποια διαφορά από τους αλλους πολιτικαντιδες του ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μας δουλευουν; Τι είπε ο κ. Σώρρας; Ότι έχει τρόπο να λύσει τον γόρδιο δεσμό του χρέους.
Ο κ. Σώρρας είπε και το άλλο, ότι είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Αυτό είναι αλήθεια ότι δεν το έχει πει άλλος. Είναι δική του πατέντα. Μέχρι χτες ξέραμε ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη είναι ο Bill Gates με 75 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Αρτέμης έχει άλλη άποψη. Κι εν πάση περιπτώσει, είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα ο καθένας είναι ό,τι δηλώσει. Γιατί όχι και ο κ. Σώρρας να μην έχει το δικαίωμα να δηλώνει ότι αξίζει όσο δέκα Bill μαζί; Ότι η δική του δύναμη είναι όση εκείνη δέκα Microsoft;Αλήθεια! Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει σωτηρία;Για τους άπιστους ή καλύτερα για τους πιστούς του ΜεσσίαΗ Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε από το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών μία απάντηση για το αν υπάρχουν ή όχι τα χρήματα του Σώρρα. Η απάντηση ήρθε στις 5 Απριλίου του 2013.
Η ερώτηση…«Η δικηγορική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Bleakley Platt &Schmidt μας έστειλε αντίγραφο επιστολής (επισυνάπτεται προς ενημέρωση των αμερικανικών αρχών), η οποία απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ και αφορά το άνοιγμα λογαριασμών θεματοφύλαξης και αποθετηρίου υπέρ του Αρτεμίου Σώρρα.Με την επιστολή επίσης γνωστοποιείται στους παραλήπτες η κατάθεση συγκεκριμένων Διεθνών Συναλλαγματικών στον εν λόγω λογαριασμό εις πίστωσιν και υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας υπό ορισμένους όρους και προϋποθέσεις. Σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε σχετικά με την ύπαρξη – εγκυρότητα των συναλλαγματικών που αναφέρονται στη συνημμένη επιστολή.Σας παρακαλούμε επίσης να επιβεβαιώσετε κατά πόσον η διαδικασία γνωστοποίησης και καταχώρισης που περιγράφεται στις δύο τελευταίες παραγράφους της επιστολής συνιστά υποχρέωση απορρέουσα από το δίκαιο των ΗΠΑ».… κι η απάντηση«Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε, σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ (τα κεφαλαία επέλεξε ο συντάκτης της επιστολής) αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών.
Το υπουργείο συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία».«Παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών τηρεί λογαριασμούς ιδιωτών στο σύστημα Treasury Direct που διαθέτει, αυτοί είναι λογαριασμοί τίτλων και όχι καταθετικοί λογαριασμοί όψεως.Οι ιδιώτες δεν μπορούν να εκδίδουν εντολή πληρωμής προς τρίτον από λογαριασμό Treasury Direct χρησιμοποιώντας απλή ή διεθνή συναλλαγματική ή οποιοδήποτε άλλου είδους μέσο. Κάθε έγγραφο που αποπειράται κάτι τέτοιο είναι απατηλό»…Τέλος, ο γενικός επιθεωρητής των ΗΠΑ συνέστησε στην Τράπεζα της Ελλάδος: «αν θέλετε να αναφέρετε το θέμα σε τοπικό επίπεδο, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τις διωκτικές αρχές της χώρας σας».Ταυτόχρονα, το twitter καλωσόρισε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τον Αρτέμη Σώρρα και τα 600 του δις, με το hashtag #sorrasVStsipras να είναι το πρώτο trend:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετανάστες έκαναν 10 ληστείες σε χωριό της Χίου -Ομάδες περιπολίας συνέστησαν οι κάτοικοι
Ομάδες περιφρούρησης για να προστατέψουν τις περιουσίες τους αλλά και τις οικογένειές τους έχουν συστήσει οι κάτοικοι της Χίου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το alithia.gr, από την Παρασκευή οι κάτοικοι της περιοχής Βαβύλων, νιώθοντας μόνοι και απροστάτευτοι από το κράτος χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες των 4 ατόμων (συνολικά συμμετέχουν 26 άτομα), οι οποίες βγαίνουν στο δρόμο τη νύχτα και... περιπολούν την περιοχή. Οι κάτοικοι των Βαβυλών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση ύστερα από τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών στο χωριό. «Έχουμε τις τελευταίες μέρες πάνω από 10 διαρρήξεις σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή από τους μετανάστες που φιλοξενούνται στην π. ΒΙΑΛ» ανέφερε ο Οθωνας Τρέμης, κάτοικος της περιοχής . Μάλιστα την πρώτη βράδια της ιδιότυπης αυτής περιπολίας, τα μελή μια ομάδας, έπεσαν πάνω σε μετανάστες, που μόλις είχαν διαρρήξει ένα ακόμη σπίτι. Οι μετανάστες στην θέα των κατοίκων τράπηκαν σε φυγή, πετώντας τα κλοπιμαία που παραδόθηκαν στην αστυνομία για να τα παραδώσει με την σειρά της στον κάτοχο. «Είμαστε τυχεροί που δεν κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον μας και έφυγαν» ανέφεραν οι κάτοικοι που προβληματίζονται ωστόσο τι θα συμβεί σε περίπτωση που οι «διαρρηκτές» δεν τραπούν σε φυγή.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Η συγγραφέας Ασλί Ερντογάν καταγγέλλει πως στη φυλακή την έχουν χωρίς νερό και φάρμακα
Η βραβευμένη συγγραφέας αποκαλύπτει τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησεις στις γυναικείες φυλακές του Μπακίρκιοϊ
28.8.2016 | 13:02
Η βραβευμένη συγγραφέας Ασλί Ερντογάν, που συνελήφθη στις 20 Αυγούστου με την κατηγορία ότι διατηρούσε σχέσεις με Κούρδους αυτονομιστές του PKK, κατήγγειλε πως μέσα στις γυναικείες φυλακές του Μπακίρκιοϊ όπου και κρατείται, την μεταχειρίζονται με τρόπο που θα της αφήσει "μόνιμη φυσική ζημιά". Η Ερντογάν, συνεργαζόταν με την εφημερίδα Ozgur Gundem, η οποία έκλεισε την περασμένη Τρίτη με δικαστική εντολή καθώς κρίθηκε ότι διέδιδε την προπαγάνδα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία. Προφυλακίστηκε στην Κωνσταντινούπολη με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και της υπονόμευσης της εθνικής ενότητας
Η συγγραφέας μίλησε στην Cumhuriyet μέσω του δικηγόρου της Nesrullah Oğuz και αποκάλυψε πως της αρνήθηκαν (για πέντε ημέρες) όχι μόνο την ενδεδειγμένη ιατροφαρμακευτική αγωγή (η Ασλί Ερντογάν υποφέρει από άσθμα, χρονίζοντα πνευμονικά προβλήματα ενώ πάσχει και από διαβήτη) αλλά ακόμη και το νερό, ενώ την έβαλαν να κοιμάται σε στρώμα όπου κάποιος είχε ουρήσει πριν. "Με μεταχειρίζονται με τρόπο που θα αφήσει μόνιμη ζημιά στο σώμα μου" δήλωσε η Ερντογάν. "Τα τελευταία δέκα χρόνια έχω σοβαρό πρόβλημα με το έντερό μου. Το πάγκρεας και το πεπτικό μου σύστημα δεν λειτουργούν σωστά και δεν μου έχουν δώσει τα φάρμακά μου εδώ και πέντε ημέρες. Είμαι διαβητική και χρειάζομαι ειδική διατροφή. Αλλά στην φυλακή που είμαι μπορώ να τρώω μόνο γιαούρτι... Επίσης, παρόλο που υποφέρω από άσθμα και χρονίζοντα πνευμονικά προβλήματα, δεν μου έχει επιτραπεί η πρόσβαση σε καθαρό αέρα" τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Hurriyet, τα προβλήματα με την υγεία της ξεκίνησαν ενώ ήταν ακόμη στο κρατητήριο, οπότε διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να επιστρέψει λίγο αργότερα στο κελί της. Η ίδια πρόσθεσε πως γνωρίζει την συμπαράσταση που δείχνουν για εκείνη όσοι βρίσκονται έξω. "Γνωρίζω για τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλονται. Καταλαβαίνω την ειλικρίνεια και τα συναισθήματα στα μηνύματα που λαμβάνω. Μπορεί να ακουστώ πολύ ρηχή, αλλά σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ" σημείωσε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Susan Sarandon: Η Hillary θα προκαλέσει 3ο Παγκόσμιο
Η Susan Sarandon είναι μια γυναίκα που δεν κολλάει σε τυπικότητες και καθωσπρεπισμούς. Όταν θέλει να στηλιτεύσει κάτι, θα το κάνει ακόμα κι αν έχει δέκα χέρια να προσπαθούν να της κλείσουν το στόμα. Στις Κάννες τον περασμένο Μάιο είχε μιλήσει με σκληρά λόγια για τον Woody Allen και όσα ακούγονται για εκείνον. Ούσα μια άκρως πολιτικοποιημένη γυναίκα, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ομιλητικότατη και γύρω από τις εκλογές και τους υποψηφίους στις ΗΠΑ. Το ότι δεν θα στήριζε με τίποτα Donald Trump, δεν χρειάζεται να έχεις μαντικές ικανότητες για να το ξέρεις σίγουρα. Το ότι δεν θα πίστευε ούτε στην Hillary ήταν επίσης ένα πιθανό σενάριο. Η Susan Sarandon είχε εξ αρχής δώσει τη στήριξη της στον Bernie Sanders, λέγοντας ότι είναι καθόλα σεξιστικό και φαλλοκρατικό να πιστεύει κάποιος ότι μια γυναίκα ψηφίζει με τον κόλπο της, στηρίζοντας την Hillary μόνο και μόνο επειδή θα γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος αν εκλεγεί.
Μόνο που η 69χρονη ηθοποιός δεν έμεινε μόνο εκεί. Ειπε και καποιες άλλες αληθειες γύρω από την θητεία της Clinton. Κατά την παρουσία της σε διαδήλωση κατά της κατασκευής ενός αγωγού πετρελαίου που θα προκαλέσει τοξική καταστροφή στη Βόρειο Ντακότα και ανεπίστρεπτη οικολογική μόλυνση για τους κατοίκους της περιοχής, η Sarandon είπε: «Δεν εμπιστεύομαι τη Χίλαρι Κλίντον για το πώς θα χειριστεί την εξωτερική μας πολιτική. Είναι πολύ επικίνδυνη. Την έχω ικανή να ξεκινήσει 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πολιτική της Κλίντον ευθύνεται κατά πολύ για όσα συμβαίνουν στη Συρία...».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ερντογάν "καθάρισε" τα media της Τουρκίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα
Η Τουρκία έχει ενισχύσει την καταστολή στο τοπίο των media της χώρας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του προηγούμενου μήνα, με τις οργανώσεις δικαιωμάτων να μιλούν για εκκαθάριση που έφερε την Τουρκία στην πρώτη θέση παγκοσμίως στη φυλάκιση δημοσιογράφων, γράφει ο Guardian. Κατά τη διάρκεια της τρίμηνης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση έχει την εξουσία να κυβερνά με διατάγματα και ήδη έχει διατάξει το κλείσιμο 102 δημοσιογραφικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων 45 εφημερίδων, 16 τηλεοπτικών σταθμών, τριών πρακτορείων ειδήσεων, 23 ραδιοφωνικών σταθμών, 15 περιοδικών και 29 εκδοτικών οίκων. Έχουν εκδοθεί περισσότερα από 100 εντάλματα σύλληψης δημοσιογράφων και έχουν συλληφθεί 48, σύμφωνα με την ανεξάρτητη δημοσιογραφική πλατφόρμα Ρ24.
Συνολικά 2.038 εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, κάποιοι από αυτούς σε μέσα που συνδέονται με τον Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν έχει κατηγορήσει ως υπεύθυνο για το πραξικόπημα, έχουν απολυθεί από τις εργασίες τους. Εκατοντάδες διαπιστεύσεις έχουν ακυρωθεί και έχουν αφαιρεθεί διαβατήρια από δημοσιογράφους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Η Τουρκική κυβέρνηση επιμένει ότι τα μέτρα δικαιολογούνται για λόγους ασφαλείας και λέει ότι οι δημοσιογράφοι που έχουν φυλακιστεί είναι υπό έρευνα για εγκληματικές ενέργειες.
Όμως ομάδες προάσπισης των δικαιωμάτων διαφωνούν. «Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Τουρκία είναι η σχέση κυβέρνησης και δικαιοσύνης, η οποία είναι βλαβερή για την ελευθερία του Τύπου», λέει ο Erol Önderoğlu, Τούρκος εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα. Αλλά τώρα, προσθέτει η κυβέρνηση μπορεί να προσπεράσει ακόμη και τα δικαστήρια και οδηγείται σε μία ακόμη περισσότερο αυθαίρετη κατάσταση, η Τουρκία σήμερα ηγείται στις λίστες που καταπατείται η ελευθερία του Τύπου. Αυτό που συμβαίνει, σύμφωνα με δικηγόρο εταιρείας ΜΜΕ είναι ότι «χρησιμοποιούν το πραξικόπημα σαν ευκαιρία να κλείσουν όλα τα ΜΜΕ που δεν συμπαθούν». Πολλοί δημοσιογράφοι είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας και συνοψίζουν την κατάσταση με μία φράση «το πραξικόπημα απέτυχε αλλά η χούντα ήρθε στην εξουσία».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κανενας Μεταναστης δεν θα μεινει χωρις Καρτα Υγειας λεει το Υπουργειο. – 1.200.000 οι Ανασφαλιστοι Ελληνες. – Όχι, δεν είναι ρατσισμος…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, Αύγουστος 28, 2016 (WAFA) - Συνολικά 124 Παλαιστίνιοι μαθητές στην Ιερουσαλήμ, δεν θα βρίσκονται στα σχολεία τους την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με τον Αντνάν Γκαέθ, υπάλληλο της Φατάχ στην Ιερουσαλήμ, 11 μαθητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των αναταραχών που εξαπλώθηκαν την περσινή χρονιά σε όλη τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ενώ 124 κορίτσια και αγόρια είναι σήμερα φυλακισμένα συμπεριλαμβανομένων 10 παιδιών ηλικίας κάτω των 12 ετών. Είπε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση προσπαθεί να αποποιηθεί την ευθύνη της έναντι αυτών των παιδιών, ως προερχόμενα από κατεχόμενα εδάφη, και παραβαίνει όλους τις διεθνείς νόμους και συμβάσεις που εξασφαλίζουν το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση. "Η εκπαίδευση πρέπει να είναι ένα δικαίωμα και μια ελεύθερη επιλογή που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν", πρόσθεσε. Ο Γκαέθ επιβεβαίωσε ότι στοχεύοντας τα παιδιά, είτε σκοτώνοντάς ή συλλαμβάνοντάς τα, το Ισραήλ έχει στόχο να καταστρέψει τον πιο βασικό πυλώνα κάθε κοινωνίας και να δημιουργήσει μια γενιά άγνοιας. "Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την εκπαίδευση για την επίτευξη των στόχων του, αλλάζοντας τη διδακτέα ύλη", πρόσθεσε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
«…δεν παραδέχτηκα την ήττα…»
Στις 29 με 30 Αυγούστου 1949 έπεσε και το ύψωμα Κάμενικ. Μια μέρα πριν, στις 28 Αυγούστου, οΔημοκρατικός Στρατός Ελλάδας ξεκίνησε να συμπτύσσεται προς το κέντρο του μετώπου του Γράμμου, οργανώνοντας την υποχώρηση προς την Αλβανία. Ο κυβερνητικός στρατός είχε στα χέρια του την κύρια κορυφή του Γράμμου. Ακολουθούν στίχοι του Μανόλη Αναγνωστάκη:
Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει. Όμως εγώ Δεν παραδέχτηκα την ήττα. Έβλεπα τώρα Πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω Πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες. Μιλάτε, δείχνετε πληγές αλλόφρονες στους δρόμους, Τον πανικό που στραγγαλίζει την καρδιά σας σα σημαία, Καρφώσατε σ’ εξώστες, με σπουδή φορτώσατε το εμπόρευμα Η πρόγνωσις σας ασφαλής: Θα πέσει η πόλις. Εκεί, προσεχτικά, σε μιά γωνιά, μαζεύω με τάξη, Φράζω με σύνεση το τελευταίο μου φυλάκιο Κρεμώ κομμένα χέρια στους τοίχους, στολίζω Με τα κομμένα κρανία τα παράθυρα, πλέκω Με κομμένα μαλλιά το δίχτυ μου και περιμένω. Όρθιος και μόνος σαν και πρώτα περιμένω.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετα τους Γιατρους μετανεστευουν και οι Νοσηλευτες
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα ντοκουμεντα που τρεμουν οι δανειστες. Τα Mails της προδοσιας. Οι εντολες του ΔΝΤ και της Eurostat προς τον Γιωργο Παπακωνσταντινου. «Αλλοιωστε το ελλειμα γρηγορα και με εχεμυθεια». Πως σχεδιαστηκε και εκτελεστηκε (με πειραγμενα στοιχεια!) το βρομικο σχεδιο καταστροφης της Ελλαδας προκειμενου να εξοφληθουν στο ακεραιο οι ξενες τραπεζες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016
To “Eυρύ Μέτωπο” του Περού ενάντια στην είσοδο στρατευμάτων των ΗΠΑ στη χώρα
Λίμα – Το Ευρύ Μέτωπο (Frente Amplio) του Περού καταψήφισε την εγκατάσταση μιας ναυτικής μονάδας και άγνωστου αριθμού “στρατιωτικού προσωπικού” των ΗΠΑ, που ενέκρινε η νεοφιλελεύθερη πλειοψηφία του κοινοβούλιου του Περού. Οι 20 βουλευτές του FA αντιτάχθηκαν στην απόφαση του Κοινοβουλίου να εγκρίνει την στρατιωτική επιδρομή των ΗΠΑ, που σύμφωνα με το Σύνταγμα απαιτείται γι αυτό νομοθετική ρύθμιση. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας Luciana León, αιτιολόγησε τα σχέδια εισόδου βορειοαμερικανικών στρατευμάτων ως μέρος της επιχειρησιακής δράσης του Σεπτεμβρίου των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνεργασία με άλλες χώρες.
Ο βουλευτής του FA, Edyson Morales, δήλωσε ότι η στρατιωτική συνεργασία για την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων του Περού, πρέπει να εκπληρώνει τις αρχές της μη επέμβασης, του σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής ασφάλειας. Αυτή η επιδρομή – είπε – δεν είναι στα πλαίσια των δικών μας αναγκών και προτεραιοτήτων αλλά των δικών τους, της Νότιας Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Ο Morales έθεσε επίσης το ζήτημα του κοινοβουλευτικού – πολιτικού ελέγχου στα μέσα της διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας και απαίτησε από το Υπουργείο Άμυνας μια έκθεση για την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη χώρα.
Επεσήμανε επίσης την παρουσία πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ σε στρατιωτικές μονάδες του Περού, ιδιαίτερα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις περιοχές Aguaytía, Palmapampa, Pichari, Nanay καιCaballococha. Άλλος βουλευτής του FA ζήτησε από την Επιτροπή Άμυνας ενημέρωση για τις άδειες εισόδου βορειοαμερικανικών στρατευμάτων τα τελευταία πέντε χρόνια στη χώρα, καθώς και για τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια αυτών των αδειών. Κατά τον ίδιο τρόπο, ζήτησε μια εκτίμηση του κόστους και του οφέλους από την εγκατάσταση στρατιωτικού προσωπικού και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στην χώρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Συνάντηση, που πραγματοποιείται στη Λίμα στις 26, 27 & 28 Αυγούστου, συνδιοργανώνεται από το Περουάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα και το Κομμουνιστικό Κόμμα Περού – Κόκκινη Πατρίδα, που βρίσκονται σε διαδικασία ενοποίησης. Συμμετέχουν επίσης, Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV),MAS/Βολιβίας, PT/Βραζιλίας, ΑP/Eκουαδόρ, FA/Ουρουγουάης, FSLN/ Νικαράγουα, FMLN/Ελ Σαλβαδόρ, Kομμουνιστικά Κόμματα Αργεντινής, Βολιβίας, Εκουαδόρ, Ουρουγουάης, Αλληλέγγυο Κόμμα Αργεντινής, Δημοκρατικό Επαναστατικό Κόμμα Μεξικό, Κόμμα Εργασίας Μεξικό, Φόρουμ Σαν Πάολο, κ.α.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 τόνοι φάρμακα από την Κούβα του Φιντέλ, στη Συρία του Άσαντ! Η μπίζνα με τους "πρόσφυγες" πάει καλά στας Ευρώπας; Ψιτ, Τσίπρα, κράτα γερά... εμπάργκο στη Συρία!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο Ντονμπάς βάφτηκε στο αίμα η "Γιορτή του Ανθρακωρύχου"... Τα κτήνη του νεοναζιστικού καθεστώτος που εγκαθίδρυσε η γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση, με ελεύθερους σκοπευτές-δολοφόνους πυροβόλησαν και δολοφόνησαν δύο γυναίκες...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
28 Αυγούστου 1944: Το μπλόκο της Καλλιθέας και το κάψιμο της ηρωικής συνοικίας των Πάνω Σφαγείων…
Συμπληρώθηκαν εβδομήντα δύο χρόνια από τη φοβερή εκείνη Δευτέρα 28 του Αυγούστου του 1944, που, πριν ακόμα καλά καλά χαράξει, ορδές Γερμανών κατακτητών και ταγματασφαλητών κύκλωσαν την... περιοχή από Πετράλωνα, τις προσφυγογειτονιές των Πάνω και Κάτω Παλαιών Σφαγείων και ολόκληρο το Δήμο Καλλιθέας και συγκέντρωσαν στο Γήπεδο της ΑΕΚ στην Καλλιθέα όλους τους άντρες από 14 έως 65 χρόνων. Μακάβριος ο απολογισμός των νεκρών ΕΠΟΝιτών - ΕΑΜιτών, που η ηλικία τους κυμαινόταν από 14 έως 25 χρόνων. 22 εκτελέστηκαν στο γήπεδο και 8 γαζώθηκαν από τα οπλοπολυβόλα των καταχτητών και των ντόπιων συνεργατών τους στους δρόμους. Στη συνέχεια η ηρωική συνοικία των Πάνω Παλαιών Σφαγείων έγινε ολοκαύτωμα από τα ναζιστικά κτήνη και τους ντόπιους ταγματασφαλήτες. Το 1944, χρονιά που χάνουν το «παιχνίδι» του πολέμου, οι Γερμανοί έδειξαν όλη τους την αγριότητα. Τη χρονιά αυτή έγιναν οι μαζικότερες εκτελέσεις στις πόλεις και στα χωριά, τα αγριότερα μπλόκα στις γειτονιές, κυρίως της Αθήνας και δόθηκαν οι σκληρότερες μάχες με τον ΕΛΑΣ σ' ολόκληρη τη χώρα.
«Οι τρίμηνες μάχες του 1944 (Ιούνης - Ιούλης - Αύγουστος) στην περιοχή μας στοίχισε τη ζωή πολλών πατριωτών. Επίσης έγιναν και ομαδικές εκτελέσεις. Ετσι, επειδή και η γειτονιά μας, με την ίδρυση του ΕΑΜ, μπήκε σχεδόν ολόκληρη στον αγώνα, δέχτηκε την «τιμωρία» των κατακτητών και των ταγματασφαλιτών. Στις 28 Αυγούστου, αυτού του χρόνου, πριν ακόμα χαράξει η μέρα, κύκλωσαν ολόκληρο το Δήμο Καλλιθέας, καλώντας όλους τους άνδρες, από 15 έως 65 χρόνων, να συγκεντρωθούν στο Γήπεδο με την απειλή της εκτέλεσης επιτόπου, για όποιον έμενε μέσα στο σπίτι. Μακάβριος ο απολογισμός των νεκρών. 30 νεκροί ΕΠΟΝίτες, όλα νέα παιδιά από 15 έως 25 χρόνων», θα πει σε εκδήλωση τιμής και μνήμης τον Σεπτέμβρη του 2001, ο Στ. Ψωμιάδης(1), πρόεδρος του Παραρτήματος Πετραλώνων - Θησείου - Πάνω Σφαγείων της ΠΕΑΕΑ. «Αργότερα -συνέχισε- και μετά το λουτρό αίματος, οι ταγματασφαλίτες επιδόθηκαν στο πλιάτσικο των σπιτιών και, αφού πήραν ό,τι πολύτιμο αντικείμενο βρήκαν στα νοικοκυριά των προσφύγων, παρέδωσαν τη συνοικία μας στις φλόγες. Ηταν το ολοκαύτωμα των Πάνω Σφαγείων».
Για το μπλόκο της Καλλιθέας :
“Εξήντα ένα χρόνια από την αποφράδα κείνη μέρα. Το ολοκαύτωμα της οδού Μπιζανίου δεν ήταν το τελευταίο γεγονός που ταρακούνησε την Καλλιθέα. Εγινε και το άλλο, το τρομερότερο. Η Καισαριανή είναι ξεσηκωμένη. Το Δουργούτι το ίδιο. Η Κοκκινιά έχει γράψει την ιστορία της και συνεχίζει. Το Κατσιπόδι, ο Βύρωνας, το Μπαρουτάδικο, οι Ποδαράδες, το Περιστέρι. Ολες οι φτωχογειτονιές της Αθήνας πληρώνουν τίμημα βαρύ και πολεμούν. Μέσα σ' αυτές συνοδοιπόρος και μπροστάρισσα η Καλλιθέα. Με τα Παλιά Σφαγεία, το συνοικισμό Χαροκόπου, την Αγιά-Λεούσα, τις Τζιτζιφιές.
Αύγουστος ήταν στις 28 του '44. Δευτέρα ξημερώματα. Κίνησε ο πατέρας από βαθιά χαράματα να πάει στη δουλιά και πριν ο ήλιος βγει γύρισε πίσω. «Τι συμβαίνει και ξαναγύρισε;». Εκανε με τρόμο η Μάνα. Τότε εκείνος ξεστόμισε την πιο φρικτή λέξη, που όλοι ακούγαμε, όλοι φοβόμασταν κι όλοι περιμέναμε... Μπλόκο!!! Ολάκερη η Καλλιθέα μπλοκαρισμένη. Από Λεωφ. Συγγρού μέχρι γραμμές ηλεκτρικού κι από τη γέφυρα Κουκακίου μέχρι παραλία. Δεν άργησαν να μπουκάρουν στη γειτονιά. Πλημμύρισε ο τόπος φέσι, φουστανέλα και προστυχόλογα. Ενα χωνί στην πλατεία ουρλιάζει και σπέρνει τρόμο και πανικό... Ολοι οι άντρες από 14 χρόνων κι επάνω να συγκεντρωθούν γρήγορα στο γήπεδο της ΑΕ Καλλιθέας». Φώναξαν καμιά δεκαπενταριά φορές και μετά άρχισαν τα γιουρούσια στα σπίτια. Τραβολογούν και δέρνουν. Βάζουν τον υποκόπανο μπροστά, χτυπάνε στα πλευρά και σπρώχνουν. Δεν αφήνουν γωνιά που να μην ψάξουν. Αλίμονο σ' όποιον έκανε την κουτουράδα να προσπαθήσει να κρυφτεί για να ξεφύγει. Σαν σκυλί τον ξαπλώνουν στον τόπο. Οι Γερμανοί αφ' υψηλού ελέγχουν το έργο. Ευχαριστημένοι που οι υποτελείς κάνουν καλή δουλιά.
Πριν πάρει μεσημέρι ντουμάνιασε ο τόπος. Πυκνές τούφες καπνού σκουραίνουν τον ουρανό. Αμέσως το φρικτό μαντάτο. Τα Σφαγεία καίγονται. Το 5ο Δημ. Σχολείο καίγεται. Μαυροφορεμένες γυναίκες με ξέμπλεκα μαλλιά παίρνουν το δρόμο ξεφωνίζοντας. Η κάπνα κατέβηκε χαμηλά και νύχτωσε αυγουστιάτικα, μέρα μεσημέρι. Πάνω στη Δεξαμενή οι ταγματασφαλίτες απολαμβάνουν το θέαμα, πετώντας τα φέσια τους ψηλά. Βαράνε στον αέρα. Καταμεσήμερο και ο ήλιος πάνω από τα κεφάλια σε τσουρουφλίζει. Είναι όλοι ανακούρκουδα καθισμένοι και ξεφυσάνε. Τα χείλη σκασμένα για μια στάλα νερό. Η αγωνία του θανάτου μέσα από το βλέμμα του καταδότη με την κουκούλα τσακίζει τα πρόσωπά τους. Ενα τσιγάρο στόμα το στόμα, ρουφηξιά τη ρουφηξιά, μοναδική παρηγοριά. Με το σούρουπο πήραν οι άντρες να γυρίζουν πίσω. Είκοσι δύο παλικάρια, όμως, δεν ξαναγύρισαν σπίτι τους... Είκοσι δύο μάνες ξεραμένες στο κεφαλόσκαλο δεν άνοιξαν την αγκαλιά τους. Είκοσι δύο παλικάρια έμειναν για πάντα εκεί, Δοϊράνης και Μαντζαγριωτάκη γωνία, σπορά και θεμέλιο για έναν κόσμο ελεύθερο και ειρηνικό που πίστεψαν πως θα 'ρθει..!”
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δείτε τι κατεστραμενα σπιτια και διαλυση των οικογενειων και των ανθρωπων άφησαν πίσω τους τα ισλαμοφασιστικα κτήνη στην Daraya, που απελευθερώθηκε και να τους αναμένετε στας Ευρώπας, όσους διέφυγαν με ασφάλεια... υπό την προστασία των "ανθρωπιστικών" οργανώσεων & του ΟΗΕ...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ημέρα μνήμης για το Λιδωρίκι... Δεν ξεχνάμε!
Λιδωρικι 29 Αυγουστου 1944 Το Λιδωρικι θυμαται, το Λιδωρικι τιμα!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Περήφανος λαός οι Κρητικοί... Την ημέρα της Μεγάλης Σφαγής του Ηρακλείου, χόρευαν σαν χανουμάκια για τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου!
Ηράκλειο, 28 Αυγούστου 1898... Η μεγάλη σφαγή Φωτογραφία της οδού Μαρτύρων 25ης Αυγούστου 1898, ’λίγες ’μέρες αφότου εσφάγησαν -τότε- απ’ τους τούρκους, οι περισσότεροι Έλληνες χριστιανοί, που ζούσαν εντός των τειχών