Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Τριτη 30 Αυγουστου 2016


Σε τι μας χρειάζονται τα σύνορα;
Dimitris Kazakis
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το αντίδοτο στην άνοδο του εθνικισμού στην Ευρώπη, δήλωσε ο Jean-Claude Juncker, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Δευτέρα που μας πέρασε. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Media Academy Alpbach, είπε: «Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στον εθνικισμό, έχουμε το καθήκον να μην ακολουθήσουμε τους λαϊκιστές, αλλά να εμποδίσουμε τη λεωφόρο των λαϊκιστών." Ανέφερε επίσης τα λόγια του πρώην Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, που «έλεγε ότι "αν στον εθνικισμό προσθέσεις τον εθνικισμό θα καταλήξεις σε πόλεμο." Αυτό εξακολουθεί να ισχύει γι 'αυτό πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στον εθνικισμό». Και κατέληξε δηλώνοντας: «Τα σύνορα είναι η χειρότερη εφεύρεση που έγινε ποτέ από τους πολιτικούς". Η αλληλεγγύη πρέπει να δοθεί στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, πρόσθεσε. Δεν γνωρίζω αν ο κ. Γιούνγκερ ήταν νηφάλιος όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις. Αν και γενικά δεν το συνηθίζει. Είναι κι αυτός σαν τον σφετεριστή του βυζαντινού θρόνου Φωκά, που σε κάθε ευκαιρία ο λαός της Βασιλεύουσας του τραγουδούσε: «Πάλι τὸν καῦκον ἔπιες, πάλιν τὸν νοῦν ἀπώλεσας».
Ο κοσμοπολιτισμός δεν ήταν ποτέ το αντίδοτο στον εθνικισμό. Αντίθετα η προέκτασή του. Εθνικισμός είναι η ταύτιση του έθνους με τα συμφέροντα μιας κρατούσας τάξης, μιας ολιγαρχίας που θέλει να επιβάλει την απολυταρχία της εντός και εκτός συνόρων. Παρά και ενάντια στον λαό. Ο εθνικισμός με τη μορφή του σωβινισμού και του τζινγκοϊσμού υπήρξε το λίκνο του ιμπεριαλισμού, της κατάκτησης και της αποικιοκρατίας. Ο εθνικισμός ισοδυναμεί με τον επεκτατισμό των συμφερόντων της κρατούσας τάξης ενός έθνους σε βάρος του λαού εντός της χώρας και σε βάρος των άλλων εθνών. Κι επομένως ο εθνικισμός είναι η άρνηση του έθνους, η κατάλυση του έθνους, δηλαδή του κοινού δικαιώματος όλων και κυρίως της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών να διαμορφώνουν το κράτος εντός της εθνικής επικράτειας με βάση τα πιο θεμελιώδη και ζωτικά συμφέροντά τους.
Κοσμοπολιτισμός είναι η άρνηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των εθνών, της αυτοδιάθεσης των πολιτών εντός της εθνικής τους επικράτειας. Είναι στην ουσία και στην πράξη το alter ego, η άλλη όψη του εθνικισμού, του σωβινισμού, του τζινγκοϊσμού. Υπήρξε εξαρχής η ιδεολογία ή το πρόσχημα του ιμπεριαλισμού και της αποικιοκρατίας. Το δικαίωμα του πολιτισμένου να εκπολιτίσει - όπως αυτός ορίζει τον πολιτισμό - με τη βία, την ανοιχτή ή συγκεκαλυμμένη επέμβαση και τον πόλεμο τα βάρβαρα έθνη. Σ' ένα κόσμο όπου βασιλεύουν οι κατακτητικοί μηχανισμοί της παγκόσμιας διακυβέρνησης που οδηγούν ακόμη και σε ολοκληρωτική διάλυση χώρες, λαούς και έθνη, το να ταυτίζει κανείς την εθνική κυριαρχία με τον εθνικισμό, να καλεί τα έθνη που βρίσκονται υπό καθεστώς υποτέλειας να ξεχάσουν την συγκεκριμένη τους εθνικότητα και θέση, να "υπερβούν τις εθνικές διαφορές" και τα λοιπά, αυτό δεν είναι διεθνισμός, δεν είναι τίποτε άλλο από κήρυγμα υποταγής στο ζυγό, μια άθλια προσπάθεια να δικαιολογηθεί και να διαιωνιστεί η κυριαρχία του κατακτητή κάτω απ' τον μανδύα του διεθνισμού. Όσο για τα σύνορα, μόνο κατακτητές και αποικιοκράτες μπορούν να μιλούν τόσο απαξιωτικά. Τα σύνορα καθορίζουν δικαιοδοσίες. Η διατήρηση των συνόρων είναι το δικαίωμα δημιουργίας και άσκησης δικαίου εντός της εθνικής επικράτειας. Με πηγή τον ίδιο το λαό και το έθνος που ασκεί κυριαρχία στην επικράτεια. Είναι ο μόνος τρόπος για έναν λαό και τους πολίτες ενός έθνους να διεκδικήσουν το δικαίωμα να αποφασίζουν σχετικά με το νόμο.
Το έθνος-κράτος σηματοδοτεί και πραγματώνει μια τέτοια αξίωση. Επιδιώκει τη δικαιοδοσία σε συγκεκριμένη επικράτεια. Εμμέσως πλην σαφώς, το εθνικό κράτος αναγνωρίζει επίσης ότι οι άλλες χώρες είναι εκτός δικαιοδοσίας του. Μπορούν και έχουν το δικαίωμα στη δημιουργία του δικού τους δικαίου πάνω στο δικό τους έδαφος. Τα σύνορα λοιπόν λειτουργούν με δύο τρόπους, και ενώ παρέχουν στο έθνος-κράτος αποκλειστική δικαιοδοσία, μπορούν επίσης να περιορίσουν τις αξιώσεις του μόνο στην καθορισμένη εδαφική επικράτεια. Να γιατί ποτέ οι αυτοκρατορίες δεν αναγνώριζαν σύνορα. Τα θεωρούσαν πάντα ως πρόσκαιρη επινόηση των πολιτικών. Όπως ακριβώς λέει κι ο Γιούνγκερ. Γιατί πολύ απλά δεν αναγνώριζαν ποτέ το δικαίωμα στο σύνολο των πολιτών ενός έθνους να έχουν την αποκλειστικότητα της δικαιοδοσίας στην επικράτειάς τους. Ούτε αναγνώριζαν ποτέ ότι πηγή όλων των εξουσιών και όλου του δικαίου σε μια επικράτεια οφείλει να είναι ο λαός. Όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η υπερεθνικότητα και η πολυπολιτισμικότητα υπονομεύουν την ιδέα της αποκλειστικής δικαιοδοσίας ανά επικράτεια. Στο όνομα της καταπολέμησης του εθνικισμού δίνεται σε υπερεθνικά όργανα η εξουσία να καταλύσουν ή να υπονομεύσουν τα εθνικά σύνορα και να παρακάμψουν τις εδαφικές διευθετήσεις του κράτους έθνους.
Με τον τρόπο αυτό, τα σύνορα γίνονται όλο και πιο διάτρητα για τα υπερεθνικά συμφέροντα των ισχυρών. Η πολυπολιτισμικότητα, εν τω μεταξύ, όχι μόνο απονομιμοποιεί τα σύνορα του κράτους έθνους αποδυναμώνοντας τη συλλογική ταυτότητα των ανθρώπων που ζουν στη συγκεκριμένη εθνική επικράτεια, αλλά ενθαρρύνει επίσης τις διάφορες μειονοτικές και θρησκευτικές ομάδες να επικαλεσθούν κανόνες πέρα από τα σύνορα του κράτους έθνους, υπονομεύοντας έτσι την ίδια την ιδέα της αποκλειστικής δικαιοδοσίας. Δεν είναι τυχαίο που με πρόσχημα τη θρησκεία και την προστασία των μειονοτήτων, ή εθνικοτήτων, ξεκίνησαν οι πιο καταστροφικοί πόλεμοι κατάκτησης και επέκτασης των ισχυρών στο ευρωπαϊκό έδαφος τουλάχιστον από τον 15ο αιώνα μέχρι σήμερα. Οι υπερεθνικοί μηχανισμοί και η πολυπολιτισμικότητα είναι συνεπώς αντίθετες προς την εθνική κυριαρχία και τα σύνορα που αυτή συνεπάγεται. Οι υπερεθνικοί μηχανισμοί αποσυνθέτουν την έννοια της κυριαρχίας, και έτσι προκαλούν την σταδιακή κατάργηση των συνόρων από το εξωτερικό. Ενώ η πολυπολιτισμικότητα αποδυναμώνει την εθνική ταυτότητα, τον εθνισμό ενός λαού και των πολιτών μιας χώρας κι έτσι απονομιμοποιεί την ύπαρξή των συνόρων εντελώς από το εσωτερικό.
Να γιατί ο Γιούνγκερ επικαλείται τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως πολυπολιτισμικό φαινόμενο κι όχι ως προϊόν καταστροφής των εθνικών κρατών και των πατρίδων απ' όπου προέρχονται αυτές οι πληθυσμιακές ροές. Αυτός είναι κι ο λόγος που ο Γιούνγκερ και η παρέα του μπορεί να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους πρόσφυγες, αλλά επουδενί δεν θέλουν να εφαρμόσουν τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις και πρωτόκολλα, οι οποίες στηρίζονται στο σεβασμό της εθνικής επικράτειας. Ο στόχος ήταν και παραμένει ένας. Να στερηθούν οι λαοί την αποκλειστική δικαιοδοσία στη χώρα τους, που τους εξασφαλίζουν τα σύνορα της εθνικής επικράτειας. Έτσι η δικαιοδοσία μεταφέρεται σε υπερεθνικούς μηχανισμούς εξουσίας μακριά από κάθε έννοια δημοκρατικής ή άλλης νομιμοποίησης. Όπως συμβαίνει σήμερα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χώρες με μη βιώσιμο χρέος που επέλεξαν τη χρεοκοπία, κατέληξαν σε οικονομικό θαύμα
Μελέτη διάσημων οικονομολόγων καταρρί-πτει μύθους και την τρομοκρατία των πι-στωτών
''Ο κίνδυνος της χρεοκοπίας που τρομάζει τις αγορές και θέτει την Ελλάδα ξανά στο στόχα-στρο δεν είναι απαραίτητα τόσο απευκταία κατάσταση για τις χώρες που καταλήγουν στο «κόκκινο».'' Αυτό επιβεβαιώνει σχετική μελέτη δύο επιφανών οικονομολόγων της Κάρμεν Ράινχαρτ και τουΚρίστοφερ Τράμπες, μελέτη που γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρη στις μέρες μας και πρώτα απ' όλα για την Ελλάδα και γι' αυτό την υπενθυμίζουμε. Όπως ανέφερε και η Deutsche Welle όταν παρουσίαζε τη νέα αυτή επιστημονική μελέτη, οιεπερχόμενες γενιές δεν χάνονται από προσώπου γης, όταν μια χώρα έχει περάσει από τη στενωπό της χρεοκοπίας. Το αντίθετο!
Μικρό οικονομικά θαύμα
Αναζητώντας διδάγματα για το παρόν, δύο οικονομολόγοι, η καθηγήτρια στο Χάρβαρντ Κάρμεν Ράινχαρτ και ο Γερμανός συνάδελφός της Κρίστοφ Τράμπες, καθηγητής του Πανεπιστημίου... του Μονάχου, ανέλυσαν μια σειρά από χρεοκοπίες του παρελθόντος θέτοντας το εξής βασικόερώτημα: πώς επιδρά μια απομείωση χρέους ή χρεοκοπία μιας χώρας στην ανάπτυξη και στην ευημερία του λαού της; Η απάντηση υπάρχει σε μια ερευνητική μελέτη των δύο οικονομολόγων με τον τίτλο «A distant mirror of debt, default and relief», για την οποία έχει γίνει αναφορά σε παλιές εφημερίδες και περιοδικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, υποστηρίζουν οι δύο συγγραφείς, οι χρεοκοπίες επιφέρουν ένα μικρόοικονομικό θαύμα. Χώρες που κηρύσσουν στάση πληρωμών και -με ή χωρίς τη συναίνεση των δανειστών τους- κουρεύουν τμήμα του χρέους τους, αναπτύσσονται στη συνέχεια με γρηγορότερο ρυθμό απ' ό,τι πριν.
Τι δείχνει το παρελθόν
Στη μελέτη τους οι Ράινχαρτ και Τρέμπες ανέλυσαν συνολικά 47 χρεοκοπίες χωρών, οι περισσότερες στο διάστημα του Μεσοπολέμου και στη Λατινική Αμερική των δεκαετιών του '80 και του '90. Από τα 47 κράτη, τα 39 κατέγραψαν γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά την κήρυξη μερικής ή ολικής στάσης πληρωμών. Σε 6 περιπτώσεις παρατηρήθηκε στασιμότητα και μόνο σε δύο χώρες συρρικνώθηκε η οικονομία. Τα αξιοπερίεργο είναι ότι η ανάπτυξη κινήθηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Στα πρώτα 4 χρόνια μετά την χρεοκοπία στο διάστημα του μεσοπολέμου ο μέσος όρος ήταν της τάξης του 16% και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής 9%. Οι δύο οικονομολόγοι αποδεικνύουν με βάση ιστορικά δεδομένα ότι η διαγραφή χρεών έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Το 1934 πολλές ευρωπαϊκές χώρες δήλωσαν ότι δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν άλλο ταδάνεια από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έναντι της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Και ενώ για παράδειγμα το χρέος της Αυστρίας ήταν σχετικά μικρό, 23 εκ. δολάρια το 1934, η Γαλλία εξοικονόμησε ποσό της τάξης των δισεκατομμυρίων, μειώνοντας το χρέος της κατά 50% μετά το 1934.
«Καθαρό κούρεμα»
Μια συνηθισμένη αντίρρηση για τις διαγραφές χρεών είναι ότι ναι μεν οι βιομηχανικές χώρεςεξοικονομούν μακροπρόθεσμα χρήματα, μακροπρόθεσμα όμως «υποφέρουν» γιατί μετά τη χρεοκοπία κανείς δεν τις εμπιστεύεται, αφού έχουν διακινδυνεύσει την αξιοπιστία τους. Αλλά και αυτό φαίνεται να μην ισχύει, σύμφωνα με την μελέτη. Μετά από μια χρεοκοπία το 1980 χρειάζονταν 4 χρόνια για να πάρει η χώρα νέα δάνεια. Την δεκαετία του '90 οι χώρες που κήρυξαν στάση πληρωμών πήραν σχεδόν αμέσως φρέσκο χρήμα. Για τους νέους δανειστές ήταν προφανώς αδιάφορο εάν οι προηγούμενοι «αιμορράγησαν».
Το συμπέρασμα
Το συμπέρασμα της μελέτης των Ράινχαρντ και Τρέμπερ είναι σαφές: όταν οι χώρες είναιυπερχρεωμένες, εκείνο που χρειάζεται είναι ένα καθαρό κούρεμα και όχι μακροχρόνιοι πολιτικοί τακτικισμοί. Βέβαια, απέναντι σε όλα αυτά, έχει αρχίσει εδώ και καιρό μια αντεπίθεση από τοτραπεζικό κεφάλαιο πρώτα απ' όλα, με διάφορους οικονομολόγους και ινστιτούτα να προσπαθούν, ματαίως, να πλήξουν την επιστημονική αξιοπιστία των Ράινχαρτ και Τρέμπερ αλλά και ανάλογων μελετών της Ράινχαρτ σε συνεργασία με τον διάσημο οικονομολόγο, καθηγητή τουΧάρβαντ, Κένεθ Ρόγκοφ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε έναν δρόμο για την ανακατασκευή του οποίου (που χρόνια τώρα δεν λέει να τελειώσει) κατασπαταλώνται τεράστια ποσά που καταλήγουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μεγαλοεργολάβων. Σ' έναν δρόμο καρμανιόλα, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες ανάπηρους όλα αυτά τα χρόνια. Ναι! Πολύ καλά έκαναν οι αναρχικοί! Έκαναν κάτι που θα έπρεπε να κάνει ο κόσμος που χρησιμοποιεί την οδό Πάτρας-Αθήνας, με τη στήριξη και της Αριστεράς. Και άρνηση πληρωμής διοδίων και καταστροφή των εγκαταστάσεών τους. Για λόγους αξιοπρέπειας, τουλάχιστον.
Επίθεση με σφυριά και λοστούς πραγματοποίησαν μέλη της ομάδας αντιεξουσιαστών «Ρουβίκωνας» στα διόδια Κιάτου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών. 10 συλλήψεις
Αύγουστος 29 2016 21:12
Επίθεση με σφυριά και λοστούς πραγματοποίησαν νωρίτερα το απόγευμα μέλη της ομάδας αντιεξουσιαστών «Ρουβίκωνας» στα διόδια Κιάτου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, προκαλώντας φθορές σε πέντε γκισέ, ενώ οι υπάλληλοι πρόλαβαν να τα εγκαταλείψουν εγκαίρως σύμφωνα με την αστυνομία. Αμέσως μετά, οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, επιβιβάστηκαν ξανά σε δύο αυτοκίνητά με τα οποία είχαν μεταβεί στο σημείο και στα οποία επίσης είχαν καλύψει τις πινακίδες και τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη από περιπολικά της Αστυνομίας και λίγο αργότερα εντοπίστηκαν στο παράδρομο της Εθνικής Οδού στο 85 χλμ. και στο ρεύμα προς Αθήνα, από άντρες της Ασφάλειας Κορίνθου, οι οποίο τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν. Οι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, πέταξαν και φέιγ βολάν στο σημείο με τα οποία έκαναν λόγο για δρόμο καρμανιόλα και καλούσαν τον κόσμο να μην πληρώνει διόδια. Οι δέκα νεαροί συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της διακεκριμένης περίπτωσης φθορών και της διατάραξης κοινής ειρήνης από την Ασφάλεια Κορίνθου.
Για το περιστατικό προχώρησαν σε ανακοίνωση τα μέλη του «Ρουβίκωνα» και σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου που ακολουθεί αυτούσια:
Επίθεση στα διόδια Κορίνθου-Πατρών από Ρουβίκωνας 29/08/2016 4:12 μμ. «Συχνά διαβάζουμε για τα ατυχήματα που συμβαίνουν στην Εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, ένα δρόμο καρμανιόλα, όπως το χαρακτηρίζουν όσοι και όσες το χρησιμοποιούν. Επίσης, διαβάζουμε για τα σκάνδαλα που συνδέονται με τα έργα που έχουν σαν σκοπό την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρομου, που θα εξασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό την ασφάλεια όσων κινούνται σε αυτόν. Ένα έργο, που έχει ξεκινήσει από το 2008 με ανάδοχο και κατασκευαστή την κοινοπραξία Ολυμπία Οδός, μια κοινοπραξία εταιρειών, όπως η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΕ του γνωστού μεγάλου εργολάβου δημοσίων έργων Μπόμπολα, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, η ΑΒΑΞ ΑΕ, η HOCHTIEF PPP SOLUTIONS GMBH. Το Ελληνικό κράτος έχει χρηματοδοτήσει με πολλά εκατομμύρια ευρώ αυτό το έργο, που "δε λέει ποτέ να τελειώσει", με χρήματα που προέρχονται από τη φορολογία των αδύναμων λαϊκών στρωμάτων. Και η χρηματοδότηση του έργου συνεχίζεται ακόμα και τα χρόνια της κρίσης, με ανακοινωμένη περίοδο ολοκλήρωσής του τον Μάρτιο του 2017. Παρ'όλο τoν πακτωλό χρημάτων που έχουν δωθεί, μια νέα συμφωνία υπογράφηκε από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπιρτζή και το διευθύνοντα σύμβουλο της Ολυμπίας, η οποία προβλέπει την επιπλέον χρηματοδότηση του έργου, αλλά και τη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων. Και, ενώ το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, σταθμοί διοδίων λειτουργούν και επιφέρουν επιπλέον έσοδα και κέρδη στις εταιρείες που το κατασκευάζουν. Δε φτάνει που, μετά την ολοκλήρωσή του θα πληρώνονται διόδια για πολλά χρόνια, για ένα έργο που έχει ήδη πληρωθεί από τα λαϊκά στρώματα, αλλά τώρα απαιτούν να εισπράττουν χρήματα και πριν τελειώσει. Αυτό δείχνει για άλλη μια φορά τη νοοτροπία του κεφαλαίου, που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους, αλλά και του κράτους, που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της τάξης που έχει τη διαχείριση της εξουσίας. Έχουν την απαίτηση, ο κόσμος να πληρώνει ένα δρόμο-φονιά. Για εμάς δεν αποτελεί καμία έκπληξη αυτό, γιατί ξέρουμε πολύ καλά πώς λειτουργεί ο καπιταλισμός και η κρατική εξουσία. Αυτό όμως που μας εξοργίζει είναι ότι θέλουν, πέρα από τα χρήματα που δίνονται από το δημόσιο, να πληρώνονται και επιπλέον άλλα με τη μορφή διοδίων. Όχι, δε μπορούμε να ανεχτούμε σαν αναρχικοί να χάνονται ανθρώπινες ζωές, και από την άλλη αυτοί να κερδίζουν. Αναλογιζόμαστε πόσοι απλοί καθημερινοί άνθρωποι από την τάξη των αδύναμων, αντί να πάνε σε κάποιο προορισμό για να κάνουν την δουλειά τους, να ξεκουραστούν, κατέληξαν στα νεκροτομεία ή στα νοσοκομεία. Αναλογιζόμαστε πόσοι επαγγελματίες οδηγοί έχουν πέσει σε ατυχήματα, άνθρωποι που δουλεύουν πάρα πολλές ώρες, λόγω ανάγκης, για να ζήσουν τα παιδιά τους. Και για να κάνουμε μια μικρή αναφορά στις εταιρείες μεταφορών ή διανομής προϊόντων, αυτές αναγκάζουν τους οδηγούς τους να δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ούτε καν να τους καταβάλλουν αυτά που ορίζει η αστική εργατική νομοθεσία. Η ύπαρξη διοδίων αποτελεί και καταπάτηση της ελευθερίας επιλογής και μετακίνησης, αφού, άμα δεν έχεις να πληρώσεις τα ανάλογο τίμημα, πολύ απλά δεν έχεις το δικαίωμα να μετακινηθείς, σε ένα δρόμο που έχεις ήδη πληρώσει. Τα χρήματα για τα διόδια από κάπου αλλού θα λείψουν, και ειδικά σε περιόδους κρίσης γνωρίζουμε όλοι και όλες πόσο πολύτιμο είναι ένα ευρώ. Αυτό που θέλουμε είναι ελεύθερες μετακινήσεις για όλους, χωρίς κανένα τίμημα. Η μετακίνηση είναι δικαίωμα. Καμιά κρατική εξουσία δεν πρόκειται να λειτουργήσει υπέρ των δικαιωμάτων των εκμεταλλευόμενων, όπως και αν λέγεται ο διαχειριστής της. Μόνο εμείς, τα λαϊκά στρώματα, έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε, με πολύμορφες πρακτικές, αυτά που θέλουμε. Η εξουσία, δια μέσω των εκάστοτε κυβερνώντων, πετάει παχιά λόγια και υποσχέσεις, ενώ στην ουσία τα συμφέροντα των αφεντικών θέλει να εξυπηρετήσει. Αλλά και εμείς, ας αναλογιστούμε τις ευθύνες που έχουμε απέναντι σε εμάς τους ίδιους και ας αντιδράσουμε και πράξουμε. Η αδράνεια, η μοιρολατρεία, η υποταγή, μας κάνουν και εμάς συνενόχους στη διαιώνιση των άσχημων καταστάσεων που βιώνουμε. Η υπέρβαση του φόβου και η αυτοοργανωμένη πολύμορφη δράση, χωρίς ιεραρχίες και "σωτήρες", είναι το μόνο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να νικήσουμε τον τρόμο, τη μιζέρια, την αθλιότητα που μας επιβάλλουν οι ισχυροί. Και έτσι επιβάλλεται να λειτουργούμε, σαν καθήκον της συνείδησης σε όλα τα προβλήματα που μας δημιουργούν κράτος και κεφάλαιο, όπως στην περίπτωση της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών. Το να λειτουργεί κανείς σαν εθελόδουλος, δεν το σώζει από τους κοινωνικούς κανίβαλους της κυριαρχίας. Για αυτό και εμείς, θέλοντας να στείλουμε ένα μήνυμα αντίστασης στους εκμεταλλευόμενους, επιλέξαμε να επιτεθούμε στα διόδια Κορίνθου-Πατρών.
Συλλήψεις από @ 29/08/2016 7 μμ. Μετά την παρέμβαση των συντρόφων στα διόδια, έγιναν 10 συλλήψεις. Οι σύντροφοι οδηγήθηκαν στην ασφάλεια Κορίνθου και θα περάσουν αυτόφωρο αύριο το πρωί στην Κόρινθο».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δευτέρα 14/12/2015 - 18:28
ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ Επέστρεψε ως απαράδεκτο έγγραφο του υπουργείου για αντικομμουνιστικό πρόγραμμα της ΕΕ
Ως απαράδεκτο επέστρεψε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ένα έγγραφο του υπουργού ΕσωτερικώνΠαναγιώτη Κουρουμπλή, με το οποίο καλούνται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να υλοποιήσουν ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο πλαίσιο της αντικομμουνιστικής εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για το «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Ευρώπη για τους πολίτες, 2014-2020"» που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το οποίο επιχειρείται η ανιστόρητη ταύτιση της ναζιστικής θηριωδίας με τον κομμουνισμό και τις σοσιαλιστικές χώρες και με προφανή επιδίωξη να χτυπήσουν μέσω της αλλοίωσης της ιστορικής μνήμης τις αγωνιστικές ριζοσπαστικές διαθέσεις, για να θωρακίσουν την εξουσία των μονοπωλίων, με το λαό υποταγμένο.
Στην επιστολή του ο δήμαρχος Πατρέων αναφέρει τα εξής:
«Κε Υπουργέ, Μας αποστείλατε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την 7η Δεκεμβρίου 2015 και με ΑΠ 42767, ενημέρωση με θέμα: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Ευρώπη για τους πολίτες, 2014-2020". Το εν λόγω έγγραφο εστάλη σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. Μέσω αυτής της ενημέρωσης, πληροφορούμαστε ότι οι δημόσιοι φορείς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μπορούν να αιτηθούν για ένταξη σ’ αυτό το πρόγραμμα της ΕΕ. Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 185.468.000 ευρώ για την επταετία 2014-2020. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 1η Μαρτίου για δράσεις που θα αρχίσουν από την 1η Αυγούστου 2016. Στόχος του προγράμματος, όπως αναφέρεται στις σελίδες 9 και 10, είναι να χρηματοδοτήσει έργα που εξετάζουν τα αίτια "των απολυταρχικών καθεστώτων και ειδικά το ναζισμό, σταλινισμό και τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα’’. Στην 3η σελίδα αναφέρει κατ' έτος τα θέματα που πρέπει να επιλεγούν, όπως: "1956: Πολιτική και κοινωνική κινητοποίηση στην Κεντρική Ευρώπη", "1917: Οι κοινωνικές και πολιτικές επαναστάσεις, η πτώση των αυτοκρατοριών και η απήχησή τους στο ευρωπαϊκό πολιτικό και ιστορικό τοπίο", "1948: Έναρξη του Ψυχρού Πολέμου", "1968: Κινήματα διαμαρτυρίας και πολιτικών δικαιωμάτων, εισβολή στην Τσεχοσλοβακία, μαθητικές διαμαρτυρίες και αντισημιτική εκστρατεία στην Πολωνία", "1989: Δημοκρατικές επαναστάσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και πτώση του τείχους του Βερολίνου", "1991: Έναρξη του Γιουγκοσλαβικού Πολέμου" και ένα σύνολο θεμάτων που αφορούν την πορεία της ΕΕ. Ο λαός μας γνωρίζει, και εκ του αποτελέσματος, "τι καλός" είναι ο καπιταλισμός και η ΕΕ. Το βιώνει. Η ανεργία, η φτώχεια, η κατάργηση κατακτήσεων και δικαιωμάτων δεν έρχονται εξ ουρανού, είναι αποτέλεσμα της κυριαρχίας του κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο το θεματολόγιο του προγράμματος. Θέλουν να σβήσουν την αλήθεια. Ότι στη μικρή ιστορική περίοδο που νίκησε η εργατική τάξη με τη σοσιαλιστική επανάσταση και επέβαλε την εξουσία της, το σοσιαλισμό, εξαλείφθηκε η ανεργία, η πείνα, απέκτησαν δικαιώματα, σε χρόνο ρεκόρ καταπολεμήθηκε ο αναλφαβητισμός, υπήρξε υγεία στο λαό. Η Οχτωβριανή Επανάσταση έδωσε ώθηση στους αγώνες της εργατικής τάξης και στις καπιταλιστικές χώρες, συνέβαλε στις κατακτήσεις. Θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού ότι υπήρξε ιστορική περίοδος όπου το κεφάλαιο καταργήθηκε. Γνωρίζουν ότι δεν θα συνεχιστεί αδιατάρακτα η κυριαρχία τους, ζουν με τον εφιάλτη της επανόδου της εργατικής τάξης στην εξουσία, της κατάργησης του καπιταλισμού και της κυριαρχίας του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Πάρτε τα "τριάκοντα αργύρια" πίσω και στείλτε τα στους γαλαντόμους κεφαλαιοκράτες της ΕΕ. Μπορεί ο λαός μας να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά το ρόλο τόσο της ΕΕ όσο και του κεφαλαίου τον καταλαβαίνει πολύ καλά. Δεν θα αργήσει η στιγμή που θα καταλάβει ο λαός τη δύναμή του, θα ανατρέψει το σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης και θα οδηγηθεί τελικά στο ξέφωτο, στην οικοδόμηση μιας άλλης, νέας, ανώτερης κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».
Σχολιο.- Βέβαια είναι του Δεκέμβρη του 2015... όχι ότι αλλάζει η ουσία...
Σχολιο.- Είναι επίκαιρο λόγω της Ευρωπαϊκής Μέρας κατά του Φασισμού και του Κομμουνισμού, στις 23 Αυγούστου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιχείρησαν να κόψουν το ρεύμα σε σπίτι όπου διαμένει ανήλικος με πρόβλημα υγείας
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016, 08:06
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ σε νοικοκυριά που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και στην Κρήτη. Το φαινόμενο είναι πλέον καθημερινό, ωστόσο πολλές φορές διαπιστώνεται πως χρειάζεται η ΔΕΗ να είναι περισσότερο ενημερωμένη για τις οικογένειες που αφήνει χωρίς ρεύμα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που περιγράφει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Αγίων Δέκα στην Κρητη, όταν την περασμένη Παρασκευή συνεργείο της ΔΕΗ επιχείρησε να κόψει το ρεύμα σε μία οικογένεια όπου ζει ένας ανήλικος με σοβαρά προβλήματα υγείας. Μάλιστα, ο Σύλλογος απευθύνει έκκληση στη ΔΕΗ για περισσότερη προσοχή κι ευαισθησία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:
Την περασμένη Παρασκευή, υπάλληλοι της ΔΕΗ ήρθαν στο χωριό μας με σκοπό να διακόψουν την παροχή ηλεκτροδότησης σε τρία σπίτια συγχωριανών μας. Σε ένα από αυτά μένει ένας ανήλικος που αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, και η παροχή ηλεκτροδότησης είναι γι’ αυτόν απαραίτητη, καθώς χρησιμοποιεί συσκευές οξυγόνου. Καλούμε την υπηρεσία να είναι πιο προσεκτική στις κινήσεις της την επόμενη φορά, και να αντιμετωπίσει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα με ευαισθησία και σύνεση… Εμείς, ως εκπολιτιστικός σύλλογος Αγίων Δέκα, θα είμαστε στο πλευρό των συγχωριανών μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Μπράιτον στέλνει ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς το λαό της Γάζας
29 Αυγούστου 2016
10 χρόνια της πολιορκίας της Γάζας!
Υποστηρικτές της ελευθερίας για τη Γάζα εγκατέστησαν ένα εντυπωσιακό μήνυμα αλληλεγγύης σε έναν από τους ανοιχτούς χώρους στο Μπράιτον. Αυτό έγινε μπροστά από τον καινούργιο πύργο, δίπλα στη θάλασσα, ο οποίος ανεβάζει και περιστρέφει (360 μοίρες) τα 200 άτομα που χωράνε στη γυάλινη αίθουσα του, σε ύψος 450 ποδιών. Οι επιβάτες στην γυάλινη αίθουσα, συγκινήθηκαν από το μήνυμα και έβγαλαν φωτογραφίες που έστειλαν στους φίλους τους μέσω Twitter και Instagram. Οι φωτογραφίες έχουν διαδοθεί πια σε όλο τον κόσμο - συμπεριλαμβανομένης της Γάζας. Δείτε το βίντεο που τραβήχτηκε από τη γυάλινη αίθουσα του πύργου ενώ ανέβαινε πάνω από την πόλη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΗN ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΝΦΙΑ! ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ! (Διαφορετικα ο πρωθυπουργος θα ηταν ενας αδιστακτος απατεωνας, πραγμα που αποκλειεται)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις για την ΕΛΣΤΑΤ
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016, 15:01
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.
Αναλυτικά:
Στην πολιτικο-οικονομική διελκυστίνδα των τελευταίων ημερών σχετικά με εκκρεμή στη Δικαιοσύνη υπόθεση (ΕΛΣΤΑΤ) σειρά εξωθεσμικής παρέμβασης είχε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μεταξύ άλλων απαίτησε, κατά τρόπο ανεπίτρεπτο, «από τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση» της παραποίησης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, αλλά και «να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς». Οι ως άνω τοποθετήσεις δεν θα επηρεάσουν, όπως είναι φυσικό, τους Δικαστικούς Λειτουργούς, που θα επιληφθούν της προαναφερόμενης υπόθεσης, οι οποίοι με αμεροληψία και νηφαλιότητα θα αποφασίσουν έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το Σύνταγμα, τους νόμους και προπαντός τη συνείδησή τους. Η επίκληση ωστόσο της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της από πολιτικούς-πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι οι αναίτιοι και πολλαπλοί τραυματισμοί του κύρους της Δικαιοσύνης από αλλοδαπά και ημεδαπά κέντρα εξουσίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συστηματική αμφισβήτησή της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα κράτος δικαίου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρούσεφ: «Πραξικόπημα η αποπομπή μου»
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016, 20:27
Ενώπιον της Γερουσίας παρουσιάστηκε σήμερα η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, σε μια ύστατη παρέμβασή της πριν από την πιθανή καθαίρεσή της με τις κατηγορίες ότι παραποίησε τα στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα και ενέκρινε με διατάγματα δημόσιες δαπάνες χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.
Η Ρουσέφ στην ομιλία της χαρακτήρισε την παραπομπή της «πραξικόπημα» από μια «κυβέρνηση σφετεριστών» και τόνισε ότι δεν υπήρχε καμία δικαιολογία για την απομάκρυνσή της από την προεδρία. Επανέλαβε ότι δεν διέπραξε κανένα από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται και υποστήριξε ότι οι κατηγορίες που της αποδόθηκαν ήταν ένα πρόσχημα για να την καθαιρέσουν, κατά παράβαση του συντάγματος. Με τις ενέργειες αυτές η δημοκρατία στη Βραζιλία τέθηκε σε κίνδυνο για να προστατευθούν τα συμφέροντα μιας οικονομικής ελίτ, συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύει επίσης η κοινωνική πρόοδος που επιτεύχθηκε τα τελευταία 13 χρόνια στη χώρα.
Σύμφωνα με τη Ρουσέφ, η μεγαλύτερη απειλή που τίθεται για τους Βραζιλιάνους από την προσωρινή κυβέρνηση είναι ο περιορισμός στις δημόσιες δαπάνες. Μετά την ομιλία της και τις ερωτήσεις που θα της θέσουν οι γερουσιαστές –εφόσον δεχτεί να τις απαντήσει– θα ακολουθήσει μια μακρά συζήτηση στο Σώμα και η τελική ψηφοφορία αναμένεται διεξαχθεί αύριο ή την Τετάρτη. Προκειμένου να καθαιρεθεί η πρόεδρος, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία της Βραζιλίας, απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων των γερουσιαστών, δηλαδή 54 ψήφοι σε σύνολο 81. Εάν οι γερουσιαστές αποφασίσουν να απομακρύνουν τη Ρουσέφ από την εξουσία, τότε δεν θα έχει το δικαίωμα να κατέχει ή να διεκδικήσει δημόσιο αξίωμα για τα επόμενα οκτώ χρόνια. Αν την αθωώσουν, θα επανέλθει στα καθήκοντά της.
Πολλές χιλιάδες υποστηρικτές της είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το κτίριο της Γερουσίας για να την υποδεχτούν κατά την άφιξή της. Ορισμένοι φώναζαν συνθήματα όπως "Ντίλμα, η πολεμίστρια της βραζιλιάνικης πατρίδας" ή κρατούσαν πανώ του Κόμματος των Εργατών (PT) ενώ άλλοι της έδιναν λουλούδια σε ένδειξη συμπαράστασης. "Ελπίζαμε ότι δεν θα έφταναν τόσο μακριά τα πράγματα, γι' αυτόν τον λόγο αισθάνομαι αγανακτισμένη" είπε μια διαδηλώτρια, η 65χρονη συνταξιούχος καθηγήτρια Μαρλένε Μπάστος. Εγινα επεισοδια μεταξυ των δημοκρατικων διαδηλωτων και της μπατσαριας, η οποια πεταξε δακρυγονα για να τους διαλυσει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι είναι ο ΕΝΦΙΑ? Είναι ενας φορος αισχος, που καταστρεφει τα νοικοκυρια, που τιμωρει οσους δουλευαν μια ζωη για να αποκτησουν ένα κεραμιδι πανω από το κεφαλι τους
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαυρη Παρασκευη για τις Επικουρικες συνταξεις. Αντιστροφη μετρηση για 150.000 δικαιουχους σε απογνωση που θα δουν τις συνταξεις τους να συρρικνωνονται.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κουβα – ΗΠΑ. Ξαναρχιζουν οι εμπορικες πτησεις μετα από 53 χρονια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΕΝΦΙΑ δεν βελτιωνεται ουτε αλλαζει, μονο καταργηται, λεει το ΚΚΕ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πεσκεσι στους εργοδοτες το επιδομα ανεργιας. Ότι δεν τολμησε να κανει καμια κυβερνηση μεχρι σημερα ερχεται να το κανει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο ονομα της αντιμετωπισης της ανεργιας. Να μετατρεψει το επιδομα ανεργιας σε επιδομα για τους εργοδοτες και στην πραξη ανοιγει το δρομο για την καταργηση του.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΝΦΙΑ. Δυο στους τρεις με μειωμενο η ιδιο φορο. 11% των φυσικων προσωπων και η πλειονοτητα των επιχειρησεων θα εχουν αυξημενο φορο. 14% δεν θα πληρωσουν ΕΝΦΙΑ γιατι εχουν μηδενικο εκκαθαριστικο εφοριας. 38,5% θα πληρωσουν χαμηλοτερο ΕΝΦΙΑ. 26% θα πληρωσουν το ιδιο με το 2015. 25% θα πληρωσουν αυξημενο ΕΝΦΙΑ μεχρι 10 ευρω. 6,7% θα πληρωσουν αυξημενο ΕΝΦΙΑ παραπανω από το 2015 μεχρι 50 ευρω. Και 4,25% θα πληρωσουν αυξημενο ΕΝΦΙΑ από περσι πανω από 1.000 ευρω.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι υποστηριζόμενοι από Τουρκία τζιχαντοφασιστες ξανάνοιξαν το δικαστήριο της Σαρία στην Τζαραμπλούς. Απελευθέρωση...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Κούβα του Τσε Γκεβάρα σπάει το δολοφονικό ευρωπαϊκό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας.
Ενώ η Ε.Ε., με πρώτους τους "σοσιαλοδημοκρατες" μαζί με τον νεοταξικο "αριστερό" Τσίπρα, (νεα ταξη ηθελε πρωτος ο χιτλερ) εφαρμόζουν δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, το σοσιαλιστικό καθεστώς της Κούβας του Τσε Γκεβάρα και του Φιντέλ, στέλνει τόνους παιδικά εμβόλια και φάρμακα, που τόσο είναι απαραίτητα στο χειμαζόμενο λαό της Συρίας. Είναι πλέον πασιφανές πως η σημερινή πολιτική και οι σημερινοί πολιτικοί, στη λεγόμενη "μεταρρυθμιστική αριστερά" και την παραδοσιακή δεξιά, πράττουν ως υπηρετικό προσωπικό πολεμικών βιομηχανιών, τραπεζιτών, του κεφαλαίου... Χθες, στο Διεθνές αεροδρομίου της Δαμασκού προσγειώθηκε ένα τεράστιο μεταγωγικό αεροσκάφος με φορτίο, περισσότερους από δύο (2) τόνους παιδικά εμβόλια και φάρμακα. Αυτή είναι η απάντηση της Κούβας στην "πολιτισμένη" δύση, που στοχεύει τη γενοκτονία του λαού της Συρίας: Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία... Ο Rogerio Santana, πρέσβης της Κούβας στη Δαμασκό, έκανε δηλώσεις εκφράζοντας την "πλήρη αλληλεγγύη της κυβέρνησης της Κούβας στο λαό της Συρίας, που δέχεται εδώ και πέντε χρόνια τρομοκρατική επίθεση κι αντιστέκεται". Επίσης ο πρέσβης της Κούβας σημείωσε πως πρόκειται για αποστολή εμβολίων αρίστης ποιότητας και φαρμάκων, και πως η Κούβα είναι στη διάθεση της Συρίας για κάθε νέα βοήθεια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα άσφαιρα πυρά του υιού Καφετζόπουλου… Ο Καφετζόπουλος υιος και μαλακας πατερας και οι όμοιοί του παρέχουν μεγάλες υπηρεσίες στο καθεστώς και στα παιχνίδια του...
Ο Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος είχε πει κάποτε: «Από την καταγγελία της κατανάλωσης φτάσαμε στην κατανάλωση της καταγγελίας»!!! Ο γελοιος αχρηστος αταλαντος μαλακας γιος του Αντώνη Καφετζόπουλου, ο Γιώργος, καταναλώνει πολλές καταγγελίες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ • Συμπαράσταση στους εργαζόμενους των Μ.Μ.Ε. • Ποντίκια στο ΕΚΑΒ Κοζάνης • Οι εργαζόμενοι με έρανο αγοράζουν ακόμη και το χαρτί υγείας. Χρησιμοποιούν ακόμη και τα... παγκάρια της εκκλησίας
Εδώ καράβια χάνονται (ανθρώπινες ζωές) βαρκούλες αρμενίζουν (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης) Η κυβέρνηση επιδιώκει επίσης να αλλάξει την ατζέντα από τα «τάρταρα» που μας έχει οδηγήσει με τις πολιτικές της. Διαλύουν το Κοινωνικό Κράτος, την Κοινωνική Ασφάλιση, τα εισοδήματα και ζητάνε να τους αποθεώνουν οι πολίτες, που δήθεν τους σώζουν. Σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό μας και ζητάνε να τους λέμε και ευχαριστώ. Έχουν μεταπολεμική πολιτική νοοτροπία. Ισοπεδώνουν τα πάντα, σπέρνουν την απογοήτευση, τις χαμηλές προσδοκίες και με επίκληση φανταστικών εχθρών, επιδιώκουν τη συσπείρωση των πολιτών με ικανοποίηση στο τίποτα (συσσίτια, προνοιακά επιδόματα). Θέλουν στη κυβέρνηση με τις τηλεοπτικές άδειες να αλλάξουν πολιτική ατζέντα για να ξεχάσουν οι πολίτες τη διάλυση των μισθών, τη μείωση των συντάξεων, το κόψιμο τους ΕΚΑΣ, την κατάργηση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» για λίγες πενταροδεκάρες που θα τις έβρισκαν από ισοδύναμα μέτρα, όπως έλεγαν οι κυβερνητικοί παράγοντες. Να ξεχάσουμε τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας.
Μόλις σήμερα βρήκαν αρουραίο στο κτίριο που στεγάζεται το ΕΚΑΒ Κοζάνης στο υπόγειο του Νοσοκομείου. Το κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση του τοπικού Σωματείου, το έδωσαν στη δημοσιότητα. Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ της υποτίθεται αριστερής κυβέρνησης τι λέτε ότι κάνει; Δεν φροντίζει για τη μεταστέγαση του ΕΚΑΒ Κοζάνης σε κατάλληλο χώρο (είναι σχεδόν έτοιμος) αλλά διώκει πειθαρχικά τη Διοίκηση του Σωματείου επειδή δημοσιοποίησε το γεγονός. Η Κυβέρνηση έχει ανάγκη να κόβει κορδέλες, για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των πολιτών ότι δήθεν εφαρμόζει το Παράλληλο Πρόγραμμα και όχι τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ. Μόνο όμως που ο Ελληνικός Λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Δεν τους ξεγελάνε οι φιέστες. Βάζουν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν τα κοινωνικά αγαθά και την υγειά τους, καθότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Όταν πληρώνεις τα κοινωνικά αγαθά και υποφέρεις για να βρεις την υγειά σου, καθόλου δεν σ’ ενδιαφέρουν τα επικοινωνιακά κόλπα των Κυβερνώντων.
Τι να τις κάνουν οι πολίτες τις κορδέλες; Δεν χειρουργούν οι κορδέλες έγκαιρα, δεν εξασφαλίζουν κρεβάτι ΜΕΘ όταν πεθαίνεις αβοήθητος, δεν εξασφαλίζουν Νοσηλεία με ασφάλεια, δεν κάνουν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, δεν εξασφαλίζουν την ακτινοθεραπεία των καρκινοπαθών που επίσης η υγεία τους κρέμεται σε μία κλωστή, δεν καλύπτουν με προσωπικό τις κλινικές φαντάσματα των Νοσοκομείων. Η Κυβέρνηση με τις κορδέλες απευθύνεται σε όσους μέχρι σήμερα δεν χρειάσθηκαν το ΕΣΥ. Γιατί όσοι το χρειάσθηκαν έχουν βγάλει τα δικά τους συμπεράσματα. Την πολιτική καταστροφής του ΕΣΥ ακολουθεί πιστά η ψευτοαριστερή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με απίθανους τύπους. Καταστρέφουν, εφαρμόζουν Μνημόνια και όταν τους ακούς να μιλάνε νομίζεις ότι ζεις σε άλλη χώρα. Αντί να ζητάνε ταπεινά συγνώμη, χρησιμοποιούν φρασεολογία με την οποία απαιτούν από τον λαό να τους λέει και ευχαριστώ!!! Να τους αποθεώνει για τις πολιτικές που διαλύουν τα πάντα γύρω τους. Είναι φοβεροί τύποι!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο Χαλέπι... μάχεται ΤΩΡΑ η Παλαιστινιακή "Ταξιαρχία Ιερουσαλήμ" (Liwa al-Quds)... μέχρι την εξαφάνιση και του τελευταίου "μετριοπαθή" ισλαμοφασιστα φονιά!
Στη μάχη για το ξεκαθάρισμα των "ισκλαμιστών", των "μετριοπαθών" μιδθοφόρων-αποκεφαλιστών, μπήκαν οι Παλαιστίνιοι μαχητές τη "Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ" και τώρα πολεμούν στο πλευρό της "Δημοκρατικής Φρουράς"... «Εμείς, η Ταξιαρχία Al Quds στο Χαλέπι θα κόψουμε τα κεφάλια αυτών που δεν έχουν καρδιά στα στήθη, αυτών των ανδρείκελων... Αυτών που θέλησαν να δείξουν την... ανδρεία τους σφαγιάζοντας ένα παιδί στην πιο τρυφερή του ηλικία... Αυτών των υπανθρώπων που τους αποκαλούν μετριοπαθείς... Η ηγεσία της "Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ"... θα αποδώσει το θείο δίκιο. Πήραμε όρκο η εκδίκηση έφθασε!» Οι Παλαιστίνιοι γνωρίζουν πολύ καλά πως η Συρία είναι σήμερα ο μοναδικός πυλώνας Αντίστασης κι υποστήριξης του δίκαιου αγώνα για πατρίδα! Οι αποκεφαλιστές των οργανώσεων που στηρίζει κι εξοπλίζει η "πολιτισμένη" δύση... θα πάρουν "απάντηση" για τον αποκεφαλισμό του μικρού Παλαιστίνιου στο Χαλέπι...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Μαδούρο καλεί σε επιφυλακή για σχεδιαζόμενο από τις ΗΠΑ πραξικόπημα στη Βενεζουέλα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικολάς Μαδούρο κατάγγειλε το Σάββατο ότι κυοφορείται σχέδιο πραξικοπήματος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για να κατακλύσουν με βία την Βενεζουέλα. “Είναι δρομολογημένο σχέδιο φασιστικού πραξικοπήματος κατευθυνόμενο από τις ΗΠΑ για να πλήξουν με βία την Βενεζουέλα. Δεν θα το επιτρέψουμε, ο λαός στον δρόμο δεν θα το επιτρέψει”, ανέφερε. Υποδεχόμενος την... πορεία των εργαζομένων στο Προεδρικό Μέγαρο Miraflores στο Καράκας, ο Αρχηγός του Κράτους επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να ισχυροποιηθεί η ιστορική συνείδηση του λαού της Βενεζουέλας, μπροστά στα σχέδια πραξικοπήματος της δεξιάς. “Η λαϊκή συνείδηση είναι η καλύτερη ασπίδα που έχουμε για να υπερασπίσουμε την ειρήνη στη χώρα”. Υπενθύμισε ότι έχουν περάσει 14 χρόνια από το πραξικόπημα κατά του Προέδρου Τσάβες, όταν η πολιτική-στρατιωτική ενότητα διέσωσε τον ηγέτη της Επανάστασης απορρίπτοντας τις στρατηγικές των Ενώσεων Επιχειρηματιών και “την τακτική ψυχολογικού πολέμου και αυτή της φασιστικής πολιτικής που έκανε πράξη”, προσέθεσε o Βενεζολάνος Πρόεδρος κατά την διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων με τους εργαζόμενους που παραμένουν στον αγώνα για να συνεχίσουν την μάχη που ξεκίνησε ο Ούγκο Τσάβες, προς την οικοδόμηση ενός μοντέλου κοινωνικής δικαιοσύνης και της κύησης της νέας ιστορίας του σοσιαλισμού στον 21ο αιώνα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τους νέους που θαυμάζουν τον επαναστάτη Τσε Γκεβάρα κατηγόρησε χτες ο ισλαμοφασιστας πρόεδρος του τουρκικου κυνοβουλίου, Ισμαήλ Καχραμάν, χαρακτηρίζοντας τον Τσε «μια φονική προσωπικότητα», που σκοτώθηκε «προβαίνοντας σε εκτελέσεις ανθρώπων», ένα «ληστή που ενεπλάκη σε δραστηριότητες στη Βολιβία, στην Κούβα και τη Νότια Αμερική και δεν μπορεί να κοσμεί το κολάρο και το στήθος των μαθητών στα σχολεία μου».

2 σχόλια:

e-h είπε...



Sign our letter to Theresa May and Chris Skidmore calling for PR!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
AUG 29, 2016 — Make Votes Matter is sending an open letter to the new Minister for the Constitution - asking him to live up to his rhetoric by giving Proportional Representation full and fair consideration. We want to invite you to sign it - and to add a personal message of your own about why the UK needs real democracy.

Last month, the new Minister responded to our previous open letter to his predecessor, John Penrose. Mr Skidmore's letter repeats the false claim that the 2011 AV Referendum showed that the British people do not want Proportional Representation, and failed to respond to the issues we raised about disproportionality of Parliamentary seats and the exclusion of millions of voters from representation in the House of Commons.

You can see all of our communications with the government here: http://www.makevotesmatter.org.uk/challenging-government/

Nonetheless, Chris Skidmore used his first outing in Parliament as Minister to make some promising remarks about the need to strengthen our democracy, make everyone's voice heard, and ensure that our Constitutional arrangements adapt to changing realities and necessities.

Our new open letter calls on the Minister and Prime Minister to put these principles into practice by making a full, fair and public assessment of our electoral system and the need for PR.

As well as signing the letter, you have the opportunity to add a short comment of your own. You can use this to say why we need PR, what's wrong with the current system, why the Alternative Vote Referendum should not be the final word on electoral reform, or something else - it's up to you.

We know the Government's inaction on fixing our broken voting system is frustrating, but please make your comment a polite one!

Thanks you for your support!

Owen & the Make Votes Matter Team

e-h είπε...


Yπογραψτε την επιστολή μας προς την Theresa May και τον Chris Skidmore ζητώντας PR!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
29 Αύγ του 2016 – Το Κάντε τους Ψήφους θεμα στέλνει ανοιχτή επιστολή προς τον νέο Υπουργό για το Σύνταγμα - ζητώντας του να αφησει στην ακρη τη ρητορική του, δίνοντας στην αναλογική εκπροσώπηση πλήρη και δίκαιη εξέταση. Θέλουμε να σας προσκαλέσουμε να το υπογράψετε - και να προσθέσετε ένα προσωπικό μήνυμα δικό σας σχετικά με το γιατί η Βρετανία χρειάζεται πραγματική δημοκρατία.

Τον περασμένο μήνα, ο νέος Υπουργός απάντησε σε προηγούμενη ανοικτή επιστολή μας στον προκάτοχό του, τον John Penrose. Η επιστολή του κ Skidmore επαναλαμβάνει το ψευδή ισχυρισμό ότι το 2011 το AV δημοψήφισμα έδειξε ότι οι Βρετανοί δεν θέλουν αναλογική εκπροσώπηση, και απέτυχε να απαντήσει στα ζητήματα που θέσαμε για δυσαναλογία των κοινοβουλευτικών εδρών και τον αποκλεισμό των εκατομμυρίων ψηφοφόρων από την εκπροσώπηση στη Βουλή των Κοινων.

Μπορείτε να δείτε όλες τις επικοινωνίες μας με την κυβέρνηση εδώ: http://www.makevotesmatter.org.uk/challenging-government/

Παρ 'όλα αυτά, ο Chris Skidmore χρησιμοποιησε στην πρώτη έξοδό του στο Κοινοβούλιο ως Υπουργός να κάνει κάποιες ελπιδοφόρες παρατηρήσεις σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της δημοκρατίας μας, να κάνει τη φωνή του καθενός να ακουστει, και να εξασφαλίσει ότι οι Συνταγματικες ρυθμίσεις μας θα προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες πραγματικότητες και ανάγκες.

Η νέα ανοικτή επιστολή μας καλεί τον υπουργό και την πρωθυπουργό να θέσει αυτές τις αρχές στην πράξη κάνοντας μια πλήρη, δίκαια και δημόσια αξιολόγηση του εκλογικού μας συστήματος και την ανάγκη για PR.

Καθώς με την υπογραφή της επιστολής, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε ένα σύντομο σχόλιο δικό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό για να πειτε γιατί χρειαζόμαστε PR, τι είναι λάθος με το σημερινό σύστημα, γιατί το Εναλλακτικο δημοψήφισμα δεν θα πρέπει να είναι η τελευταία λέξη για την εκλογική μεταρρύθμιση, ή κάτι άλλο - είναι στο χέρι σας.

Γνωρίζουμε την αδράνεια της κυβέρνησης για τον καθορισμό στο σύστημα ψηφοφορίας μας είναι απογοητευτικό, αλλά σας παρακαλώ να κάνετε τα σχόλιά σας με ευγενια !

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Owen & Ομαδα κάνετε τους ψήφους θέμα