Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Τεταρτη 16 Νοεμβριου 2016


ΤΣΙΠΡΑΣ: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΚΟΤΩΣΤΕ!
Βασικός κανόνας σε κάθε απόπειρα διάλυσης πλήθους, που εφαρμόζεται από την αστυνομία διαχρονικά σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι η επίθεση εναντίον του, αφήνοντας διέξοδο διαφυγής. Θεωρείται -και έτσι είναι- πως η περικύκλωση του πλήθους θα έχει ως συνέπεια τον πανικό και μπορεί να προκαλέσει θανάτους. Αυτό τον βασικό κανόνα παραβίασαν χθες οι χρυσαυγίτες των ΜΑΤ, που όχι μόνο περικύκλωσαν το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά έριχναν και χειρομομβίδες κρότου-λάμψης και χημικών πάνω στα σώματα των εγκλωβισμένων. Μόνο από καθαρή τύχη και χάρη στην αξιοθαύμαστη ψυχραιμία των συντρόφων-ισσών δεν σκοτώθηκε χθες άνθρωπος. Καθώς δεν ακούστηκε τίποτα απολύτως για αναζήτηση ευθυνών γι' αυτή την εγκληματική ενέργεια, είναι ολοφάνερο πως οι ένστολοι ναζί εφάρμοζαν την εντολή που έδωσε ο συμπλεγματικός ανθρωπάκος που παριστάνει τον ηγέτη: "Μηδενική ανοχή και εν ανάγκη σκοτώστε!"
Σχολιο.- Εμείς πώς οφείλουμε να υποδεχτούμε τους όποιους συριζαίους έρθουν αύριο στο πολυτεχνείο; Σχολιο.- Αυτοί θα έρθουν για να καταθέσουν και στεφάνι. Σχολιο.- Και οι πασόκοι έρχονταν επί χρόνια παρά τα όσα έκαναν οι κυβερνήσεις τους. Είναι ζήτημα αυτοεκτίμησης που μπορεί να 'χει καθένας απ' αυτούς. Σχολιο.- Κατέθεσαν σήμερα το πρωί κανονικότατα στεφάνι. Βούτσης και Γαβρόγλου Σχολιο.- Πάντως τα τελευταία χρόνια θυμάστε ότι οι πασοκοι κατέβαιναν με μπράβους Σχολιο.- Οι ΣΥΡΙΖΑιοι κατεθεσαν σημερα στα μουλωχτά και στα βιαστικά. πρωί-πρωί. Μην πέσουν πάνω σε κόσμο. Σχολιο.- και με 100 μπραβους τους με κράνη περιφρούρηση. Το θέμα είναι οτι ήρθαν, τα κανάλια ήταν εκεί αλλά η περιφρούρηση απούσα. Το 2003 που ήμουν περιφρούρηση, περιμέναμε την οννεδ η οποία ήρθε 9:00 το πρωί.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Κουμής - Κανελλοπούλου! Τα ΜΑΤ δολοφονούν. Εδώ και τώρα να διαλυθούν!"
Ήταν σαν και σήμερα, στις 16 Νοεμβρίου 1980, όταν τα ανθρωποειδή των ΜΑΤ δολοφόνησαν τον 24χρονο Κύπριο εργάτη-φοιτητή Ιάκωβο Κουμή και την 20χρονη εργάτρια Σταματίνα Κανελλοπούλου. Για σκέψου! Επρόκειτο και πάλι για μια πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που απαγόρευσε η κυβέρνηση Ράλλη και η απόπειρα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς να την πραγματοποιήσει αντιμετωπίστηκε με λουτρό αίματος.
Το αίτημα για διάλυση του δολοφονικού σώματος των ΜΑΤ θα αγνοηθεί από το ΠΑΣΟΚ που θα γίνει κυβέρνηση τον επόμενο χρόνο, ενώ δεν θα τιμωρηθεί ούτε ένας από τους δολοφόνους. Ούτε καν θα αναζητηθούν. Θα μείνουν στο εγκληματικό αυτό σώμα για να διδάσκουν και τους νεότερους φονιάδες.
Για σκέψου! Μόλις χθες σε απόπειρα πραγματοποίησης απαγορευμένης πορείας προς την αμερικάνικη πρεσβεία, έδρασαν ξανά αυτές οι δολοφονικές ορδές. Με εντολή αυτή τη φορά ενός πρωθυπουργού που εμφανίζεται σαν... αριστερός, αλλά τρέφει απύθμενο συμπλεγματικό μίσος προς καθετί το αριστερό. Φάνηκε ξεκάθαρα από τις εντολές που είχε δώσει: "Μηδενική ανοχή και εν ανάγκη σκοτώστε!"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τσίπρας μιλάει ελληνικά με αμερικάνικη προφορά !
https://www.youtube.com/watch?v=1fu9hQXwFKo&feature=youtu.be
Πάντως, μόνο ένα τόσο βαθιά συμπλεγματικό ανθρωπάκι όπως αυτός θα μπορούσε να διανοηθεί να μιλήσει σ' έναν Αμερικανό στα ελληνικά αλλά με προφορά αμερικάνικη. Κάποτε το λέγαμε ως ανέκδοτο για τον σερβιτόρο που πρότεινε στους ξένους πελάτες "μακαρονέιντ με κιμέισον και τυρέξ". Κι ήμασταν στο δημοτικό τότε! Πού να φανταστούμε πως θα 'φτανε μια μέρα που θα γινόταν πρωθυπουργός κάποιος τόσο γελοίος, όσο ετούτος ο συμπλεγματικός ανθρωπάκος!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η στιγμή που επιχειρούμε να αποκαταστήσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες που εξευτέλισε σήμερα ο ηγετίσκος ο ασήμαντος. Λίγο αφότου αυτοξευτελίστηκε παγκοσμίως ο ίδιος, μιλώντας στον Ομπάμα στα ελληνικά, με αμερικάνικη προφορά! Το βίντεο συνοδεύεται και από τα σχόλια που έχω κάνει ήδη εδώ.
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016
Video απο την στιγμή της σύγκρουσης διαδηλωτών-ΜΑΤ στην επίσκεψη Ομπάμα. Σάπισαν στον ξύλο κόσμο οι μπάτσοι του Τσίπρα
https://www.youtube.com/watch?v=ww4Ggk2PRsw
Δυστυχώς μετά το αληταρίο της αστυνομίας Τσίπρα-Τόσκα έδειρε κόσμο και ακολουθούν σχόλια του συντρόφου Γιώργου Αλεξάτου
Μια φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ είναι στο νοσοκομείο με σκισμένο το κεφάλι και ίσως σπασμένο το τύμπανο του αυτιού από μία από τις χειροβομβίδες που έριξαν οι ένστολοι χρυσαυγίτες του Τσίπρα στην πορεία πάνω στον κόσμο. Για λόγους ιστορικούς υπενθυμίζω πως ο Πέτρουλας ήταν επίσης φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και πως χτυπήθηκε στο ίδιο σημείο στην οδό Σταδίου από δακρυγόνο. Τσίπρα, έβαψες τα χέρια σου με αίμα, αλητάμπουρα!
Έκλεισαν το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από παντού και έριχναν χημικά, χωρίς ν' αφήνουν διέξοδο διαφυγής. Κατά συνέπεια, επιδίωκαν να πεθάνουν άνθρωποι. Κοπάναγαν κόσμο με ανάστροφο το γκλομπ, με το σίδερο στο κεφάλι, άρα και πάλι να σκοτώσουν άνθρωπο ήθελαν. Αυτά συνέβησαν σήμερα. Επί πρωθυπουργίας Τσίπρα! Ο οποίος έδινε, έτσι, διαπιστευτήρια αφοσίωσης στην αμερικανοδουλεία, μακελεύοντας αριστερό κόσμο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Γεώργιος Γεωργαλάς ήταν στέλεχος της ΕΠΟΝ, στην κομματική διαφώτιση κατά τον Εμφύλιο και μέχρι το 1956, οπότε έφυγε από την Ουγγαρία όπου ζούσε ως πολιτικός πρόσφυγας και επιστρέφοντας στην Ελλάδα έκανε τον αντικομμουνισμό προσοδοφόρο επάγγελμα. Μέχρι και υπουργός της Χούντας έγινε ο παλιός επονίτης και ένας από τους ιδεολογικούς απολογητές της. Ο Γεωργαλάς ουδέποτε διανοήθηκε να έρθει σε κάποια κομμουνιστική εκδήλωση ή σε πορεία του Πολυτεχνείου κ.λπ. κ.λπ., στο όνομα του ότι κάποτε ήταν... κομμουνιστής! Ήξερε πως θα αντιμετώπιζε το μυριόστομο "το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεσηκωνει για το νέο ΟΧΙ και συλλεγει υπογραφες για την προστασια της Οικογενειας
"...Η οικογένεια αποτελεί το βασικό, το πρωτογενές κύτταρο της κοινωνίας. Αν οι οικογένειες που αποτελούν την κοινωνία είναι υγιείς, τότε και η κοινωνία θα είναι υγιής και εύρωστη. Η ελληνική οικογένεια, παρ’ ότι κρατιέται ακόμα σε ανώτερο επίπεδο από τη μέση ευρωπαϊκή, έχει επηρεαστεί από τη γενικότερη κρίση, δεν έχει μείνει αλώβητη. Αυτό καταδεικνύεται από την τεράστια αύξηση των διαζυγίων, των μονογονεϊκών οικογενειών, των γεννήσεων εκτός γάμου, την καθιέρωση των συμφώνων συμβίωσης, και δη μεταξύ ομοφυλόφιλων ατόμων, ως νέων μοντέλων συμβίωσης. Ίσως δεν είναι πολύ μακριά η εποχή που οι τόσο όμορφες και περιεκτικές λέξεις «Πατέρας» και «Μητέρα» θα εξαφανιστούν από τα δημόσια έγγραφα και θα αντικατασταθούν από τους όρους «Γονέας 1» και «Γονέας 2» για χάρη των ομοφυλόφιλων ζευγαριών."
Εθνικος Συντονιστης είναι η Ανωτατη Συνομοσπονδια Πολυτεκνων Ελλαδας (ΑΣΠΕ)
Η φορμα συλλογης υπογραφων βρισκεται εδώ.
http://www.mumdadandkids.eu/files/home/PAPER%20FORMS/GRelpaperform_final.pdf
http://www.mumdadandkids.eu/el/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εθνική Ανεξαρτησία, ή χρεοκοπία εντός ευρωένωσης και συνέχιση της κατοχής;
του Όθωνα Κουμαρέλλα*
Είναι απορίας άξιον το πως μετά από σχεδόν επτά χρόνια που επιβλήθηκε στη χώρα ένα καθεστώς κατοχής με πρόσχημα το χρέος και με όπλο την αποστέρηση της δυνατότητας έκδοσης εθνικού νομίσματος, μερικοί εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται τα βασικά. Εντύπωση και μεγάλη απορία προκαλεί η επιμονή των κυρίων αυτών, ενώ αναλύουν -ως ένα βαθμό- σωστά την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, να επιμένουν, να ρίχνουν τις ευθύνες στον ελληνικό λαό για τα δεινά που υφίσταται, να ομιλούν για λάθη του ιδίου και να προτείνουν ανεδαφικές λύσεις. Λύσεις είτε μη ρεαλιστικές, είτε τέτοιες, που αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερα αδιέξοδα. Αναφέρομαι στο γνωστό οικονομικό site «analyst.gr», στο οποίο με πρόσφατα άρθρα τους τόσο ο κ. Άρης Οικονόμου (Η λύση της χρεοκοπίας), όσο και ο κ. Β. Βιλιάρδος (Ελλάδα και ΗΠΑ, βίοι παράλληλοι), μας προτείνουν -και όχι για πρώτη φορά- τη λύση της χρεοκοπίας εντός της ευρωένωσης. Κατ’ αρχήν, ο κ. Οικονόμου -παθιασμένος ως φαίνεται εραστής του ευρώ- προσπαθεί να συγκαλύψει την παλιά(;) τους θέση υπέρ του διπλού νομίσματος για τη χώρα, προκειμένου αυτή να.... παραμείνει στην ευρωζώνη πάσει θυσία, συγχέοντας το εθνικό κρατικό νόμισμα με το διπλό, ή εναλλακτικό νόμισμα και με τη συνοδεία ενός 4ου σκληρού μνημονίου, ως απόρροια της μη εφαρμογής της δικής τους πρότασης (χρεοκοπία και στάση πληρωμών εντός ευρωένωσης, η οποία και αναπόδραστα θα φέρει το διπλό κατοχικό νόμισμα). Από την άλλη πλευρά, ο κ. Βιλιάρδος ομιλεί πλέον περί κατοχικής δραχμής, προσπαθώντας να απεμπλακεί ο ίδιος από την άμεση στήριξη που έδινε μέχρι τώρα σε ένα διπλό νομισματικό σύστημα, χωρίς βεβαίως να φαίνεται από κάπου, ότι άλλαξε γνώμη.
...εμείς του ΕΠΑΜ που προτείνουμε τη μη αναγνώριση του χρέους και την οριστική παύση αποπληρωμής του, δεν το κάνουμε διότι το θεωρούμε απλά επαχθές -όπως ο ίδιος ισχυρίζεται-, αλλά διότι είναι απολύτως παράνομο και ληστρικό σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Οι δε δανειακές συμβάσεις που το διέπουν -όπως είναι ομολογημένο από το ίδιο το ΔΝΤ στην έκθεσή του στις αρχές Αυγούστου του 2016, αλλά και από πάμπολλες άλλες πλευρές-, απετέλεσαν προϊόν εκβιασμού, απάτης, πλάνης και εν τέλει συνομωσίας σε βάρος της χώρας μας, προκειμένου να διασωθούν οι τράπεζες της Γαλλίας και της Γερμανίας.
*Ο Όθωνας Κουμαρέλλας είναι αρχιτέκτονας και μέλος της ΠΓ του ΕΠΑΜ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
Σαν σήμερα, στις 16 Νοεμβρίου 1980, δολοφονήθηκαν ο Κύπριος φοιτητής Ιάκωβος Κουμής και η εργάτρια από το Περιστέρι, Σταματίνα Κανελλοπούλου -θύματα και οι δύο της δολοφονικής βίας που άσκησαν οι δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης Ράλλη στην πορεία του Πολυτεχνείου του 1980, για να μη φτάσει η απαγορευμένη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Την πολιτική πρωτοβουλία για την προσπάθεια να σπάσει η απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου είχαν πάρει οι δυνάμεις της τότε Επαναστατικής Αριστεράς (συγκεκριμένα πέντε οργανώσεις: ΕΚΟΝ Ρ.Φ.-Β´ Πανελλαδική, ΚΚΕ (μ-λ), Κ.Ο.ΜΑΧΗΤΗΣ, ΟΚΔΕ, ΟΣΕ) και υποστηρίχτηκαν από τη μειοψηφία του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ. Μπορεί να μην καταφέραμε να διαπεράσουμε τα αστυνομικά φράγματα και να θρηνήσαμε ακόμα δυο νεκρούς σε σχέση με το Πολυτεχνείο (όπως και τον Μιχάλη Καλτεζά λίγα χρόνια αργότερα επί ΠΑΣΟΚ), αλλά η ιστορική συνέχεια δεν έσπασε και ο γιορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία διατηρείται 40 χρόνια τώρα, συνιστώντας μέχρι τώρα μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Γι' αυτό και η αστική εξουσία συνεχίζει να επιτίθεται με δολοφονική μανία ενάντια σε όσους συνεχίζουν να παλεύουν για τη διατήρηση του εξεγερτικού πνεύματος του Πολυτεχνείου και θέλει να το καταστείλει, αν μπορεί να μας κάνει λοβοτομή και να το αφαιρέσει από την ενεργό μνήμη μας...
Εμείς όμως θα συνεχίσουμε (και) να φωνάζουμε: ΚΟΥΜΗΣ-ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑ ΜΑΤ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκδιώχτηκε η εγκάθετη διοίκηση του ΕΚΑ από το Πολυτεχνείο
15/11/2016
Σήμερα το πρωί γύρω στις 11 πμ, εκδιώχτηκε από το Πολυτεχνείο, η διορισμένη διοίκηση του ΕΚΑ και δεν μπόρεσε καν να καταθέσει στεφάνι. Χωρίς επεισόδια, όταν έφτασαν οι διορισμένοι, συνδικαλιστές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι, που ήταν στο Πολυτεχνείο, μπήκαν μπροστά τους και τους διεμήνυσαν πως δεν υπάρχει χώρος για εγκάθετες διοικήσεις. Οι καρεκλοκένταυροι έκαναν μεταβολή και αποχώρησαν. Το μήνυμα έλαβαν και οι γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ που δεν πλησίασαν καν!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΜ - Κάλεσμα για συγκέντρωση στις 17 Νοεμβρίου 2016
ΚΑΛΕΣΜΑ
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ! ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Η 17 Νοέμβρη 2016 βρίσκει την Ελλάδα στη χειρότερη κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ από την μεταπολίτευση. Το τρίτο μνημόνιο βρίσκεται εν πλήρη εφαρμογή, συνεχίζοντας έτσι την φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Λαού, μέσω της υπερφορολόγησης, της περικοπής συντάξεων, του καλπασμού της ανεργίας, του πλειστηριασμών της περιουσίας, της απορρύθμισης της – όποιας – αγοράς εργασίας. Για 7 χρόνια ο Ελληνικός Λαός υποχρεώνεται να πληρώνει ένα χρέος που δεν δημιούργησε και που είναι αδύνατο να ξεχρεωθεί, με το αίμα του και χωρίς καμιά προοπτική. Η χώρα έχει μετατραπεί σε αποικία χρέους, προτεκτοράτο υπό την κηδεμονία της ΕΕ και του ΔΝΤ. Τίποτα δε μπορεί να γίνει αν δεν ρωτηθούν πρώτα οι τοκογλύφοι «εταίροι» μας. Δεν έχουμε ούτε ΨΩΜΙ, ούτε ΠΑΙΔΕΙΑ, ούτε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Δωσίλογες κυβερνήσεις, με νέα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, μας έχουν επιβάλει μια ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ! Με ό,τι σημαίνει αυτό: Απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας, απώλεια ελέγχου και αμφισβήτηση των συνόρων, θαλάσσιων και χερσαίων, με δυνάμεις της FRONTEX και του ΝΑΤΟ να τα διαχειρίζονται. Και όλα αυτά σε μια γεωγραφική γειτονιά, όπου ο Αμερικανικός και ΕΕ ιμπεριαλισμός έχουν στήσει πολέμους, για να αλλάξουν τις ισορροπίες της περιοχής, κατά πώς τους βολεύουν τα συμφέροντα τους: Από την Ουκρανία έως την Συρία η περιοχή φλέγεται με εμπρηστές τους εταίρους μας. Και από κοντά και η κατάσταση στην Κύπρο, όπου με την ίδια μέθοδο του χρέους και των μνημονίων, οδηγείται με απόλυτη συναίνεση του πολιτικού της κατεστημένου σε μια λύση δικοινοτικής ομοσπονδίας, απεμπολώντας το ενιαίο του Κυπριακού Κράτους και την διεκδίκηση των κατεχόμενων εδαφών της από τη χώρα εισβολέα.
Τότε ο Λαός, με πρώτη την Νεολαία του, επαναφέροντας τα συνθήματα του ΕΑΜ που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, εξεγέρθηκε κατά της ξενοκίνητης Χούντας. Το 1973 ο λαός πάλευε για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Το 1973 ο λαός πάλευε για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Το 1973 ο λαός πάλευε ενωμένος κάτω από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!
Σήμερα 17 Νοέμβρη 2016, τα αιτήματα αυτής της εξέγερσης είναι ακόμα επίκαιρα γιατί είναι ακόμα αδικαίωτα. Σήμερα παρά ποτέ, η αδήριτη ανάγκη απελευθέρωσης του τόπου από τα μνημόνια και το παράνομο χρέος δεν μπορεί παρά να είναι απαίτηση απελευθέρωσης από τους κηδεμόνες της ΕΕ και των ΗΠΑ και του ντόπιους λακέδες τους. Σήμερα παρά ποτέ, έχουμε το καθήκον αλλά και την ιστορική ευκαιρία να παλέψουμε για να δικαιωθούν τα διαχρονικά αιτήματα του Λαού για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία. Σήμερα 17 Νοέμβρη 2016, ενώνουμε τις φωνές μας για να ξεριζώσουμε το πολιτικό σύστημα που γεννά δικτατορίες, κατοχές, πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά και όλεθρο.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ!
Ε.ΠΑ.Μ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΕΠΑΜ για την επίσκεψη Ομπάμα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την προσπάθεια κατοχύρωσης των συμφερόντων των γερακιών των ΗΠΑ, των αγορών του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της καταρρέουσας γερμανοκρατούμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης σηματοδοτεί η έλευση του απερχόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην χώρα μας. Η συνεχής κατάρρευση της ευρωζώνης που βρίσκει την ακραία της εκδήλωση στην οικονομική κατάσταση στην χώρα μας, σε συνδυασμό με το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις βίαιες μεταβολές στην εμπόλεμη περιοχή από την Ουκρανία έως και την Συρία, είναι οι κύριοι λόγοι της επίσκεψης Ομπάμα. Μια επίσκεψη, που πραγματοποιείται σε μια ιστορική περίοδο, που στην Ελλάδα έχει επιβληθεί καθεστώς κατοχής. Ταυτόχρονα η ενδοτική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Η ελληνόφωνη κυβέρνηση, δεν διστάζει να επιτρέψει στον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, να δρομολογήσει από ελληνικό έδαφος εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού δραματικές εξελίξεις, μετατρέποντας την Ελλάδα σε πεδίο άσκησης και εφαρμογής των πιο ακραίων μέτρων και πολιτικών, προκειμένου να μην καταρρεύσει η ευρωζώνη και η ΕΕ, ενώ παράλληλα να εξασφαλισθούν τα πολεμοκάπηλα συμφέροντα των φιλόδοξων παγκόσμιων ηγεμόνων και ιδίως των ΗΠΑ.
Η μετατροπή της πρωτεύουσας σε πόλη υπό ομηρία το διήμερο της παραμονής του Ομπάμα, έρχεται να συμπληρώσει το όνειδος της κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας, διαλύοντας και τις τελευταίες ψευδαισθήσεις περί ευνομούμενης πολιτείας. Αυτοί που σήμερα ευθύνονται για τους πολέμους, τις σφαγές αμάχων, τον καταναγκασμό σε μετανάστευση και προσφυγιά, αυτοί που επιβάλλουν την φτώχεια, τον εξανδραποδισμό και την εξαθλίωση, όχι μόνο δεν δικαιούνται να ομιλούν για πανανθρώπινες αξίες, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά ούτε μπορούν να είναι σύμμαχοί μας. Αλλά και όσοι δίνουν γη και ύδωρ στους πολεμοκάπηλους «ειρηνιστές», παραδίδοντας τις ζωές μας στην δικαιοδοσία τους, δεν μπορεί να είναι κυβερνήτες μας. Οι ημέρες της επετείου των αγώνων του Πολυτεχνείου είναι πολύ κοντά και ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση.
Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει την επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, το περιεχόμενο της οποίας θα παράξει αποτελέσματα αντίθετα με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας. Καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για την υποτελή και δωσίλογη στάση της, που επιτρέπει με την επικίνδυνη πολιτική της την πλήρη παράδοση της Ελλάδας σε ξένα και αλλότρια συμφέροντα.
Αθήνα 14 Νοεμβρίου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
HΠΑ: Παραιτήθηκε η δήμαρχος που γέλασε με την «πίθηκο με τακούνια», Μισέλ Ομπάμα
16/11/2016 16.00
Παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της η δήμαρχος Μπέβερλι Γουέιλινγκ της πόλης Clay της Δυτικής Βιρτζίνια μετά την αντίφαση στην οποία υπέπεσε για τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε για την Μισέλ Ομπάμα. Η κα Γουέιλινγκ φέρεται να έχει «επαινέσει» μια δημοσίευση του Facebook η οποία αναφερόταν στο πρόσωπο της Μισέλ Ομπάμα με το χαρακτηρισμό πίθηκος με τακούνια. Αρχικά η πρώην δήμαρχος δήλωσε ότι η δημοσίευση της έφτιαξε τη μέρα αλλά αργότερα είπε ότι αναφερόταν στο αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.
Μετά από το περιστατικό 170.000 άνθρωποι υπέγραψαν υπόμνημα με το οποίο ζητούσαν την παραίτηση της δημάρχου. Η Clay έχει μόλις 491 κατοίκους και δεν έχει καθόλου αφροαμερικανούς σύμφωνα με τον απολογισμό του 2010. Μάλιστα από τους 9.000 κατοίκους της κομητείας Clay το 98% είναι λευκοί. Παρόλο που οι κάτοικοι της συγκεκριμένης πόλης είναι πολλοί λίγοι η είδηση της αντίδρασης της δημάρχου διαδόθηκε πολύ γρήγορα. Η πρώην πλέον δήμαρχος απέστειλε γραπτή απολογία προς τα ΜΜΕ στην οποία λέει ότι το σχόλιό της δεν είχε ρατσιστικό χαρακτήρα και ότι αυτοί που την γνωρίζουν ξέρουν ότι ποτέ δεν θα έλεγε κάτι ρατσιστικό για κάποιον.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άρχισαν οι ρωσικές επιδρομές από το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» στη Συρία
Μία ακόμα ρωσική δύναμη κρούσης μπήκε στη μάχη στη Συρία, καθώς μαίνεται η μάχη για την πόλη του Χαλεπίου.
15/11/2016 - 15:54
Τις πρώτες επιδρομές εναντίον στόχων στη Συρία εξαπέλυσαν ρωσικά αεροσκάφη που επιχειρούν από το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», στη Μεσόγειο Θάλασσα, βάζοντας μία ακόμα ρωσική δύναμη κρούσης στον συριακό εμφύλιο πόλεμο. Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί ήλθαν λίγες ώρες μετά την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για την πρώτη φορά που το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, τη στιγμή που οι συριακές καθεστωτικές δυνάμεις συνεχίζουν την προσπάθειά τους για να ανακαταλάβουν ολόκληρη την πόλη του Χαλεπίου, στο βόρειο τμήμα της χώρας, από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες. Όπως δήλωσε ρώσος ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοίγου, οι επιδρομές έπληξαν στόχους στις κεντρικές επαρχίες της Ιντλίμπ και της Χομς, όχι του Χαλεπίου, και συγκεκριμένα χτύπησαν αποθήκες όπλων και πυρομαχικών και χώρους παραγωγής όπλων.
Οι αποθήκες, όπως είπε ο κ. Σοίγου, χρησιμοποιούνται από το Ισλαμικό Κράτος και την οργάνωση που ήταν γνωστή ως Μέτωπο αλ-Νούσρα, τον άλλοτε βραχίονα της αλ-Κάιντα στη Συρία. Η Ρωσία έχει στείλει στολίσκο κρούσης στη Μεσόγειο Θάλασσα, που περιλαμβάνει και την πυραυλοφόρα φρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς». Ένα από τα ρωσικά μαχητικά που υπηρετούσαν στο αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» συνετρίβη χθες Δευτέρα στη Μεσόγειο, όμως ο πιλότος κατόρθωσε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος εγκαίρως.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
H Ρωσία σκοπεύει να αποχωρήσει από το Αποικιοκρατικο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016, 14:50
Η Ρωσία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποσύρει την υπογραφή της από το Καταστατικό της Ρώμης, την ιδρυτική συνθήκη του Αποικιοκρατικου Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, κατηγορώντας το δικαστήριο αυτό ότι δεν είναι «αληθινά ανεξάρτητο» και ότι δεν έχει αρθεί στο ύψος των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει. Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα υπέγραψε το 2000 -αλλά ουδέποτε επικύρωσε- το Καταστατικό της Ρώμης με το οποίο δημιουργήθηκε το Αποικιιοκρατικο Διεθνές Δικαστήριο, το οποίο είναι αρμόδιο για να δικάζει πρόσωπα που κατηγορούνται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
24 Noεμβριου Απεργια στο Δημοσιο. 8 Δεκεμβριου Πανεργατικη Απεργια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τεως Πρυτανης του Παντειου Βασιλης Φιλιας.
«Δεν θα κερδισουν την παρτιδα οι δυναμεις της ακροδεξιας»
«Οι θεσμοι στη χωρα μας παραβιαζονται διαρκως. Πρωτα – πρωτα της Δικαιοσυνης αλλα και πολύ αλλοι. Είναι ανεπαρκεις και ποδηγετουνται από την πολιτικη.» «Οι ανθρωποι οι οποιοι στη χωρα μας αναμειγνυονται με την πολιτικη είναι ανθρωποι οι οποιοι εχουν τεραστιες προσωπικες ανεπαρκειες, από αποψη προσωπικης επαγγελματικης διαδρομης». «Οι αξιολογοτερες δυναμεις του Πολυτεχνειου ηταν αυτά τα προσωπα που τελικα παραιτηθηκαν γιατι η κατασταση που ανεκυψε μετα τη δικτατορια δεν ηταν τετοια για να ανεχθει ριζικες αλλαγες και το αιτημα του Πολυτεχνειου ειχε ριζικες αλλαγες».
----------------------------------------------------------------------------------------------------
εμεις θα πιστευουμε παντα στο "μυθο"του Πολυτεχνειου,στο "μυθο" της Μακρονησου,του Αη-Στρατη και της Γυαρου,στο "σφαγεα" Αρη Βελουχιωτη,στο "μυθο" των εκτελεθεντων της Καισαριανης και της Κοκκινιας,στο"μυθο" της Εθνικης Αντιστασης και του Δημοκρατικου Στρατου,στο "μυθο" των Αετοπουλων και της ΕΠΟΝ,στο "μυθο" του Τατακη και του Μαλτεζου,στα "παραμυθια" των παππουδων και των γονιων μας μας για μερες δυσκολες και αγριες,για κυνηγητα και εξοριες,για βασανιστηρια και αιμα,μα και για ιδανικα και αξιες που αξιζουν ακομη και τη ζωη σου να δωσεις...
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ,ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΥΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΤΑΝΚΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ,ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απογοητευμένοι από τον πόλεμο στη Συρία, Τυνήσιοι τζιχαντιστές μισθοφόροι, στην Τηλεόραση της Τυνησίας παρουσία υπουργού, εξηγούν γιατί "εξαπατήθηκαν".
Έκαιγαν τα πτώματα των νεκρών συντρόφων τους, με διαταγή της ηγεσίας του FSA, για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους. Ανατίναζαν νοσοκομεία, για να φορτωθεί το έγκλημα το καθεστώς του Assad. To βίντεο δημοσιεύτηκε στις 27/12/2012. Οι τύποι έχουν ήδη επιστρέψει, έχοντας πολεμήσει στη Συρία. Πέστε μου και άλλα για τη Συριακή Επανάσταση και τον FSA.
https://www.youtube.com/watch?v=qI5I7-WIuSY
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΖΑ: Χαράματα …ως κλέφτες …στο Πολυτεχνείο
Το κατάντημα είναι πολύ λίγο για να χαρακτηρίσει κάποιος τον εξευτελισμό του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ και των μεγαλο-στελεχών του. Χαράματα, ως κλέφτες, έσπευσαν σήμερα Τετάρτη (16/11) να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο οι Βούτσης, Φίλης, Δρίτσας, Γαβρόγλου, Ρήγας και λοιποί καμπαλέρος της χαμερπούς νεοαποικίας με ισχυρή συνοδεία κομματικής περιφρούρησης. Ο λόγος αυτής της πρωϊνιάτικης κατάθεσης ήταν να αποφύγουν οι νεομνημονιακοί αξιωματούχοι τα κακά συναπαντήματα, αν και πάλι δεν απέφυγαν τα “γιούχα” από τους... λιγοστούς νέους και νέες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Πολυτεχνείο.
Την προηγούμενη μέρα οι ίδιοι αυτοί κυβερνο-κομματικοί αξιωματούχοι, καταργώντας το Σύνταγμα και γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις δημοκρατικές λαϊκές ελευθερίες, απαγόρευαν κάθε συνάθροιση και πορεία στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας και συνέτρωγαν, λιβανίζοντας τον, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Την προηγούμενη μέρα, λοιπόν, οι νεομνημονιακοί του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα ενάντια στους διαδηλωτές και την επόμενη, πρωί – πρωί, στεφάνι στους νεκρούς της αμερικανοκίνητης Χούντας και της αμερικανοκρατίας στη χώρα, μια χώρα που έχει καταντήσει σκέτη αποικία. Ποτέ πριν η υποκρισία δεν είχε ξεπεράσει κάθε όριο!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα που δεν χρειάζονται την ISIS οι Άγγλοι πέφτουν από τα σύννεφα καθώς "ανακαλύπτουν" ότι χιλιάδες μισθοφόροι αποκεφαλιστές ταξίδευαν με ασφάλεια στην εμπόλεμη Συρία για να σφάξουν Σύρους... παριστάνοντας τους ατρόμητους αλληλέγγυους ,ανιδιοτελείς εθελοντές που ήθελαν να βοηθήσουν τα "θύματα" του "κακού" Άσαντ... μέσω ΜΚΟ που χρηματοδοτούσε ο Soros κι άλλοι "φιλάνθρωποι".
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ορκωμοσία των 7 εξόριστων βουλευτών της ΕΔΑ τον Νοέμβρη του 1951…
Στις 26.7.1951 ψηφίστηκε ο εκλογικός νόμος της «ενισχυμένης αναλογικής» και οι εκλογές ορίστηκαν για τις 9 Σεπτεμβρίου 1951. Ο Παπάγος, που είχε παραιτηθεί από την αρχιστρατηγία στις 30.5.1951, για να συμμετάσχει στον προεκλογικό αγώνα, ανακοίνωσε στις 6 Αυγούστου την ίδρυση κόμματος με την ονομασία Ελληνικός Συναγερμός. Στο νέο κόμμα προσχώρησε αμέσως το Λαϊκό Ενωτικό Κόμμα – ΛΕΚ (Στεφ. Στεφανόπουλος και Παν. Κανελλόπουλος), το Νέο Κόμμα (ΝΚ) του Σπ. Μαρκεζίνη, τα οποία αυτοδιαλύθηκαν, καθώς και οι περισσότεροι βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος. Επίσης στις εκλογές αυτές συμμετέχει για πρώτη φορά η ΕΔΑ που είχε δημιουργηθεί στις 2/8/1951.
Στις εκλογές μετείχαν 4 συνασπισμοί και 12 μεμονωμένα κόμματα. Εκτός από τον Ελληνικό Συναγερμό του Αλέξανδρου Παπάγου, η νεοσύστατη τότε ΕΔΑ (Διοικούσα επιτροπή: Ιωάννης Πασαλίδης, Δημήτρης Μαριόλης, Διονύσιος Χριστόκος, Σταμάτης Χατζήμπεης, Μιχάλης Κύρκος και Ιωάννης Κακορέλης), το Κόμμα Φιλελευθέρων του Σοφοκλή Βενιζέλου και η ΕΠΕΚ (Εθνική Πολιτική Ένωσις Κέντρου) του Νικολάου Πλαστήρα.
Τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν: Ελληνικός Συναγερμός: 624,316, (36,53%) ,114 έδρες Εθνική Πολιτική Ενωσις Κέντρου (ΕΠΕΚ): 401,379, (23,49%), 74 έδρες Κόμμα Φιλελευθέρων: 325.390 (19,04%) , 57 έδρες ΕΔΑ: 180.640 (10,57%), 10 έδρες Λαϊκό Κόμμα (Κ. Τσαλδάρης) :113.876, (6,66%), 2 έδρες Συναγερμός Εργατών Εργαζομένων (Α. Μπαλταζής) : 21.009 (1,23%), 1 έδρα Κόμμα Γεωργίου Παπανδρέου: 35.810 (2.10%) καμία έδρα. Στη συνέχεια με την συμμαχία του Κόμματος των Φιλελευθέρων και της ΕΠΕΚ του Πλαστήρα σχηματίστηκε κυβέρνηση συνασπισμού εξ αυτών όπου μαζί είχαν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή (131 από 258 έδρες).Στις 27 Οκτωβρίου 1951, ο Νικόλαος Πλαστήρας ανέλαβε Πρωθυπουργός.
Ποιοι εκλέχτηκαν από την ΕΔΑ: Εκλέχτηκαν επτά εξόριστοι και τρεις φυλακισμένοι. Οι επτά εξόριστοι ορκίστηκαν στις 12/11 του ίδιου έτους. Στους τρεις φυλακισμένους (Αντώνης Αμπατιέλος, Μανώλης Γλέζος και Μάνθος Τσιμπουκίδης) δεν επετράπη να ορκιστούν. Οι επτά εξόριστοι βουλευτές ήταν : Κώστας Γαβριηλίδης (αρχηγός του Αγροτικού Κόμματος, συνεργαζό¬μενου με το ΚΚΕ από την εποχή του Μεσοπολέμου), Στέφανος Σαράφης (στρατηγός, στρατιωτικός αρχηγός του ΕΛΑΣ κατά την κατοχή), Μιχάλης Χατζημιχάλης (στρατηγός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΛΑΣ), Μανώλης Πρωιμάκης (δικηγόρος, μέλος του Πολιτικού Συνασπισμού του ΕΑΜ μετά την απελευθέρωση) Ηλίας Ηλιού (δικηγόρος, παλιός ΕΑΜίτης και αργότερα πρόεδρος της ΕΔΑ), Γιάννης Ιμβριώτης (πρώην καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) Και Νίκος Τσόχας (συνδικαλιστής Βόλου). Επίσης, εκλέχτηκαν και τρεις φυλακισμένοι: Αντώνης Αμπατιέλος, Μανώλης Γλέζος και Μάνθος Τσιμπουκίδης. Οι πρώτοι επτά ορκίστηκαν κανονικά ως βουλευτές, κάτι που δεν επετράπη στους άλλους τρεις.
Τελικά όμως στις 8 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, το εκλογοδικείο ακύρωσε την εκλογή και των δέκα. Πιο συγκεκριμένα το Εκλογοδικείο ακυρώνει την εκλογή των βουλευτών Αθηνών Σ. Σαράφη, Μ.Γλέζου, Μ. Χατζημιχάλη, Μ.Τσιμπουκίδη και των αναπληρωματικών τους ,μια απόφαση που βασίστηκε στο ότι «δεν είχαν τα προσόντα του εκλόγιμου ως διατελούντες εν εκτοπίσει και φυλακίσει». Με μεταγενέστερη απόφαση του ακυρώνει επίσης την εκλογή βουλευτών της ΕΔΑ σε Πειραιά, Θεσ/νικη, Βόλο και Λέσβο. Την θέση τους παίρνουν σε Αθήνα οι Μ. Κύρκος, Γ. Σπηλιόπουλος, Α. Μπριλάκης και Β. Εφραιμίδης,στον Πειραιά ο Ε. Μάντακας και Π. Κατερίνης στη Θεσσαλονίκη ο Γ. Πασαλίδης και Λ. Καραμαούνας, στη Λέσβο ο Γ.Σίμος και στο Βόλο ο Γ. Βλαμόπουλος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από τον αιώνιο Ιάκωβο Κουμή στους πρόσκαιρους «εθνικάφρονες»…
Πολέμησα καιρό σε όλα τα πεδία, και με τυφλή μανία ξέσκιζα τον εχθρό. Τώρα με χειρουργεί μια αλλήθωρη νεολαία, μια τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική.
Ξέρουν άραγε αυτοί που μιλούν και ξαναμιλούν για «μύθο του Πολυτεχνείου» (λες και θα πείσουν κανένα λογικό άνθρωπο) γιατί κατέβηκε ο Ιάκωβος Κουμής σ’ εκείνη την πορεία της 16ης Νοεμβρίου 1980, γιατί δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση της ελληνικής αστυνομίας, γιατί άφησε την τελευταία του πνοή 7 μέρες αργότερα; Μάλλον όχι. Διότι αν ήξεραν, θα ένιωθαν την ελάχιστη ντροπή όταν μιλούσαν για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, θα προτιμούσαν να σιωπήσουν κάθε χρόνο τέτοιες μέρες. Δεν συνέλαβαν στιγμή το νόημα της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου, δεν κατάλαβαν τίποτα από την επταετία της Χούντας. Συνεχίζουν να θεωρούν ότι επρόκειτο για «ανθρώπους» που αγαπούσαν την πατρίδα τους, αλλά παρασύρθηκαν. Παρασύρθηκαν και έδωσαν τη μισή Κύπρο;
Οι ίδιοι άνθρωποι που μιλούν για τον «μύθο» του Πολυτεχνείου, είναι οι ίδιοι που οργίζονται όταν αμφισβητηθεί η εισβολή (και καλά κάνουν, αλλά δεν είναι άραγε το ίδιο;), είναι οι ίδιοι που θέλουν μονοπώλιο στον «πατριωτισμό». Δεν τους χωράει ο τόπος όταν άλλοι αμφισβητούν τη «δική τους» ιστορία. Αλλά, «το Πολυτεχνείο δεν έγινε». Είναι προϊόν μυθοπλασίας. Μυθοπλασίας ποιών ρε εξυπνάκηδες; Των μασόνων; Η μορφή του Ιάκωβου Κουμή, από τη Σωτήρα Αμμοχώστου, είναι ικανή να ξεγράψει όσους μιλούν έτσι για το Πολυτεχνείο. Μετουσιώνει ολόκληρη την ιστορία αυτού του τόπου. Ένας Κύπριος ενωτικός, μέλος της Επιτροπής Αυτοδιάθεσης Κύπρου, δολοφονείται από τις ελλαδικές αστυνομικές δυνάμεις ασφαλείας, ενώ ξεκουράζεται μετά την καθιερωμένη πορεία για το Πολυτεχνείο. Αφού ξεψυχά, μεταφέρεται στην Κύπρο. Πρώτα στη Φανερωμένη, μετά στη Σωτήρατου. Οι τότε «εθνικάφρονες», μάλλον σχεδιάζουν πως θα λασπολογήσουν εναντίον του Πολυτεχνείου. Όπως κάνουν άλλοι τώρα με την ΕΟΚΑ…
Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να παίζουν με την ιστορία που μας κρατά ζωντανούς; Άγνωστο. Πότε καταντήσαμε ζώα και υπάνθρωποι; Επίσης άγνωστο. Πάντως, ο Κουμής χαμογελά. Δίπλα στις νεκρές ελληνικές σημαίες, ποδοπατημένες από τα «εθνικόφρονα» τανκ της Χούντας, χαμογελά. Αρνείται να πιστέψει ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που «λησμονούν» το καθεστώς που παρέδωσε τη μισή Κύπρο στους Τούρκους. Στέκεται καλά έξω από την καταπατημένη πύλη του Πολυτεχνείου και αγναντεύει την Αμμόχωστο. Σαν να ‘ναι στη Σωτήρα. Ακούει από μακριά τους φοιτητές: «Κουμής, Κανελλοπούλου, Μιχάλης Καλτεζάς». Συνεχίζει να χαμογελά. Εν τω μεταξύ, στο πίσω μέρος της ίδιας πορείας, κάποιοι, αφού φωνάξουν το σύνθημα, θα διερωτηθούν ποιος είναι ο Κουμής. Κάπου αλλού, άλλοι, θα διοργανώνουν εκδηλώσεις για τον «μύθο» (οι άφρονες), θα γράφουν εξυπνακίστικα σχόλια, θα περιπαίζουν εκείνο τον αξεπέραστο Νοέμβρη του ’73 για να προκαλέσουν εντύπωση (;) και θα νοσταλγούν τους τρελούς συνταγματάρχες, την ώρα που θα προσπαθούν να πείσουν (τον εαυτό τους) πως έχουν ιδέα τι συνέβη και τι συμβαίνει σ’ αυτή την εσχατιά του ελληνισμού. «Η γαλάζια σου μορφή μας τυραννά», Ιάκωβε Κουμή. Μας άφησες μόνους με τους «Έλληνες», να γυρεύουμε «μια σταγόνα λευτεριάς στα βήματά σου».
Ο Ιακωβος Κουμης ηταν οπαδος του ΚΚΕ (μ-λ) ενώ η Κανελοπουλου οπαδος της ΟΣΕ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
ΣΕΟΥΛ.-- Συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις στη Νότια Κορέα, με αίτημα την παραίτηση της Προέδρου, Παρκ Γκεούν-χι, που εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς με πρωταγωνιστή μια έμπιστή της σύμβουλο, που φέρεται να «πίεζε» στελέχη κρατικών επιχειρήσεων για να καταβάλουν μεγάλα ποσά σε διάφορα «ιδρύματα». Μάλιστα, τις επόμενες μέρες, η εισαγγελία της Σεούλ φέρεται ότι θα καλέσει και την ίδια την Παρκ να καταθέσει, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης. Στις διαδηλώσεις κυριαρχούν και συνθήματα όπως αυτά που εμφανίζουν την Παρκ «ακατάλληλη» να κυβερνήσει, προσπερνώντας τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής που ασκεί και η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Αλλωστε, το κυνήγι του κέρδους, που αποτελεί βάση για την καπιταλιστική οικονομία, τρέφει και τρέφεται από φαινόμενα διαφθοράς που δεν μπορούν να εκλείψουν σε αυτές τις συνθήκες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Επανέναρξη σφοδρών ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν μεγάλες αεροπορικές επιδρομές στις συριακές επαρχίες Ιντλίμπ και Χομς κατά θέσεων του «Ισλαμικού Κράτους» και του πρώην «Μετώπου Νούσρα». Οι βομβαρδισμοί επαναλαμβάνονται μετά από αρκετές βδομάδες και σε αυτούς συμμετέχουν δυνάμεις από τη ρωσική ναυτική βάση στο Ταρτούς, την Χμέιμιμ στη Λαττάκεια και δυνάμεις που πλέουν ανοικτά της Συρίας, με τη συμμετοχή του αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ». Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, τόνισε ότι θα συνεχιστούν «οι επιθέσεις κατά των τρομοκρατών» και σημείωσε ότι στάλθηκαν στην περιοχή επτά πυραυλικά συστήματα «S-300» που καλύπτουν «τα συριακά εγχώρια ύδατα ως την Κύπρο» σε συνάρτηση με πυραύλους «S-400» που είναι εγκατεστημένα στη Συρία «εδώ και πολύ καιρό».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υποκριτικές αντιδράσεις για τους νέους ισραηλινούς εποικισμούς
ΠΑΡΙΣΙ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εντείνεται η αντιπαράθεση Γαλλίας - Ισραήλ ενόψει της διπλωματικής πρωτοβουλίας που προωθείται από τη γαλλική κυβέρνηση, φυσικά για λογαριασμό των συμφερόντων των γαλλικών μονοπωλίων στην περιοχή, για την πραγματοποίηση διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για το Παλαιστινιακό έως το τέλος τρέχοντος έτους. Εντονες είναι οι αντιδράσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που επιμένει σε «διμερείς» ισραηλινο-παλαιστινιακές διαπραγματεύσεις. Χτες, ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Ρομέν Ναντάλ, εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για το νομοσχέδιο που έφερε στην ισραηλινή Βουλή κυβερνητική επιτροπή με στόχο τη νομιμοποίηση παράνομων εβραϊκών εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης. «Εάν εγκριθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, διακυβεύεται εκ νέου η λύση δύο ανεξάρτητων κρατών ενώ θα συμβάλει στην επιδείνωση των εντάσεων στο έδαφος. Η Γαλλία ανησυχεί βαθιά», δήλωσε ο Ρομέν Ναντάλ.
Είχε προηγηθεί σχέδιο νόμου από ισραηλινή υπουργική επιτροπή για τη νομιμοποίηση παράνομων εβραϊκών εποικισμών σε περιοχές της Δυτικής Οχθης, όπου έχουν τίτλους ιδιοκτησίας Παλαιστίνιοι πολίτες. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, Αμερικανοί αξιωματούχοι επιφύλαξαν παρόμοια αντίδραση καθώς επέκριναν το παραπάνω νομοσχέδιο ως «προβληματικό», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι τελικώς δεν θα ψηφιστεί από τη Βουλή. Φυσικά, η διαφωνία και των ΗΠΑ και της Γαλλίας δεν προέρχεται από ευαισθησία στα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού, αλλά χυνουν υποκριτικα κροκοδειλια δακρυα χωρις να κανουν τιποτε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΪΡΟ.-- Αίσθηση προκάλεσε χτες η απόφαση δευτεροβάθμιου δικαστηρίου στο Κάιρο να ακυρώσει τη θανατική ποινή που είχε επιβληθεί στον πρώην Δικτατορα – «πρόεδρο» της Αιγύπτου, τον ισλαμοφασιστα Μοχάμεντ Μόρσι, και διέταξε τη διεξαγωγή νέας δίκης ενώπιον ποινικού δικαστηρίου. Ο Μοχάμεντ Μόρσι είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών τον Ιούνη 2015, για βιαιότητες που ξέσπασαν στη διάρκεια ενδοαστικών συγκρούσεων το 2011. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ακύρωσε και τις καταδικαστικές αποφάσεις κατά άλλων των πέντε κατηγορούμενων, ανάμεσά τους και ο πνευματικός αρχηγός των «Αδελφών Μουσουλμανοφασιστων», Μοχάμεντ Μπάντιε.
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Η «Διεθνής Ομοσπονδία για Ανθρώπινα Δικαιώματα» (FIDH) άσκησε χτες πιέσεις σε χώρες της Αφρικής, της Ευρώπης και σε αξιωματούχους του ΟΗΕ να στείλουν ομάδες αξιωματούχων στο Μπουρούντι «για να αποτρέψουν έναν πιθανό εμφύλιο πόλεμο και μία γενοκτονία», καταγγέλλοντας για αυταρχισμό και καταπίεση της αντιπολίτευσης από την κυβέρνηση του σημερινού Προέδρου Πιερ Νκουρουνζίζα.
ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ - ΚΑΪΡΟ.-- Το Κουβέιτ συμφώνησε χτες να δώσει στην Αίγυπτο από τις αρχές Γενάρη 2.000.000 βαρέλια αργού πετρελαίου, με τιμή πώλησης τις τρέχουσες διεθνείς τιμές, αλλά εννεάμηνη περίοδο χάριτος στην καταβολή πληρωμής. Η εξέλιξη ανακοινώνεται λίγες βδομάδες μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να σταματήσει τις εξαγωγές «μαύρου χρυσού» στο Κάιρο, εξαιτίας της αντίθεσης των αιγυπτιακών αρχών στην πολιτική της σαουδαραβικής μοναρχίας στη Συρία.

8 σχόλια:

e-h είπε...


Το ΕΠΑΜ για την επίσκεψη Ομπάμα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την προσπάθεια κατοχύρωσης των συμφερόντων των γερακιών των ΗΠΑ, των αγορών του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της καταρρέουσας γερμανοκρατούμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης σηματοδοτεί η έλευση του απερχόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην χώρα μας.
Η συνεχής κατάρρευση της ευρωζώνης που βρίσκει την ακραία της εκδήλωση στην οικονομική κατάσταση στην χώρα μας, σε συνδυασμό με το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις βίαιες μεταβολές στην εμπόλεμη περιοχή από την Ουκρανία έως και την Συρία, είναι οι κύριοι λόγοι της επίσκεψης Ομπάμα. Μια επίσκεψη, που πραγματοποιείται σε μια ιστορική περίοδο, που στην Ελλάδα έχει επιβληθεί καθεστώς κατοχής.
Ταυτόχρονα η ενδοτική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Η ελληνόφωνη κυβέρνηση, δεν διστάζει να επιτρέψει στον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, να δρομολογήσει από ελληνικό έδαφος εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού δραματικές εξελίξεις, μετατρέποντας την Ελλάδα σε πεδίο άσκησης και εφαρμογής των πιο ακραίων μέτρων και πολιτικών, προκειμένου να μην καταρρεύσει η ευρωζώνη και η ΕΕ, ενώ παράλληλα να εξασφαλισθούν τα πολεμοκάπηλα συμφέροντα των φιλόδοξων παγκόσμιων ηγεμόνων και ιδίως των ΗΠΑ.
Η μετατροπή της πρωτεύουσας σε πόλη υπό ομηρία το διήμερο της παραμονής του Ομπάμα, έρχεται να συμπληρώσει το όνειδος της κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας, διαλύοντας και τις τελευταίες ψευδαισθήσεις περί ευνομούμενης πολιτείας.
Αυτοί που σήμερα ευθύνονται για τους πολέμους, τις σφαγές αμάχων, τον καταναγκασμό σε μετανάστευση και προσφυγιά, αυτοί που επιβάλλουν την φτώχεια, τον εξανδραποδισμό και την εξαθλίωση, όχι μόνο δεν δικαιούνται να ομιλούν για πανανθρώπινες αξίες, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά ούτε μπορούν να είναι σύμμαχοί μας. Αλλά και όσοι δίνουν γη και ύδωρ στους πολεμοκάπηλους «ειρηνιστές», παραδίδοντας τις ζωές μας στην δικαιοδοσία τους, δεν μπορεί να είναι κυβερνήτες μας.
Οι ημέρες της επετείου των αγώνων του Πολυτεχνείου είναι πολύ κοντά και ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση.
Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει την επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, το περιεχόμενο της οποίας θα παράξει αποτελέσματα αντίθετα με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας. Καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για την υποτελή και δωσίλογη στάση της, που επιτρέπει με την επικίνδυνη πολιτική της την πλήρη παράδοση της Ελλάδας σε ξένα και αλλότρια συμφέροντα.
Αθήνα 14 Νοεμβρίου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.



e-h είπε...


ΕΠΑΜ - Κάλεσμα για συγκέντρωση στις 17 Νοεμβρίου 2016
ΚΑΛΕΣΜΑ
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Η 17 Νοέμβρη 2016 βρίσκει την Ελλάδα στη χειρότερη κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ από την μεταπολίτευση.
Το τρίτο μνημόνιο βρίσκεται εν πλήρη εφαρμογή, συνεχίζοντας έτσι την φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Λαού, μέσω της υπερφορολόγησης, της περικοπής συντάξεων, του καλπασμού της ανεργίας, του πλειστηριασμών της περιουσίας, της απορρύθμισης της – όποιας – αγοράς εργασίας.
Για 7 χρόνια ο Ελληνικός Λαός υποχρεώνεται να πληρώνει ένα χρέος που δεν δημιούργησε και που είναι αδύνατο να ξεχρεωθεί, με το αίμα του και χωρίς καμιά προοπτική. Η χώρα έχει μετατραπεί σε αποικία χρέους, προτεκτοράτο υπό την κηδεμονία της ΕΕ και του ΔΝΤ. Τίποτα δε μπορεί να γίνει αν δεν ρωτηθούν πρώτα οι τοκογλύφοι «εταίροι» μας.
Δεν έχουμε ούτε ΨΩΜΙ, ούτε ΠΑΙΔΕΙΑ, ούτε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Δωσίλογες κυβερνήσεις, με νέα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, μας έχουν επιβάλει μια ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ!
Με ό,τι σημαίνει αυτό: Απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας, απώλεια ελέγχου και αμφισβήτηση των συνόρων, θαλάσσιων και χερσαίων, με δυνάμεις της FRONTEX και του ΝΑΤΟ να τα διαχειρίζονται. Και όλα αυτά σε μια γεωγραφική γειτονιά, όπου ο Αμερικανικός και ΕΕ ιμπεριαλισμός έχουν στήσει πολέμους, για να αλλάξουν τις ισορροπίες της περιοχής, κατά πώς τους βολεύουν τα συμφέροντα τους: Από την Ουκρανία έως την Συρία η περιοχή φλέγεται με εμπρηστές τους εταίρους μας. Και από κοντά και η κατάσταση στην Κύπρο, όπου με την ίδια μέθοδο του χρέους και των μνημονίων, οδηγείται με απόλυτη συναίνεση του πολιτικού της κατεστημένου σε μια λύση δικοινοτικής ομοσπονδίας, απεμπολώντας το ενιαίο του Κυπριακού Κράτους και την διεκδίκηση των κατεχόμενων εδαφών της από τη χώρα εισβολέα.
Τότε ο Λαός, με πρώτη την Νεολαία του, επαναφέροντας τα συνθήματα του ΕΑΜ που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, εξεγέρθηκε κατά της ξενοκίνητης Χούντας.
Το 1973 ο λαός πάλευε για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Το 1973 ο λαός πάλευε για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Το 1973 ο λαός πάλευε ενωμένος κάτω από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!
Σήμερα 17 Νοέμβρη 2016, τα αιτήματα αυτής της εξέγερσης είναι ακόμα επίκαιρα γιατί είναι ακόμα αδικαίωτα.
Σήμερα παρά ποτέ, η αδήριτη ανάγκη απελευθέρωσης του τόπου από τα μνημόνια και το παράνομο χρέος δεν μπορεί παρά να είναι απαίτηση απελευθέρωσης από τους κηδεμόνες της ΕΕ και των ΗΠΑ και του ντόπιους λακέδες τους.
Σήμερα παρά ποτέ, έχουμε το καθήκον αλλά και την ιστορική ευκαιρία να παλέψουμε για να δικαιωθούν τα διαχρονικά αιτήματα του Λαού για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.
Σήμερα 17 Νοέμβρη 2016, ενώνουμε τις φωνές μας για να ξεριζώσουμε το πολιτικό σύστημα που γεννά δικτατορίες, κατοχές, πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά και όλεθρο.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ!

Ε.ΠΑ.Μ.


e-h είπε...


Trump election makes Latin America 2016 more crucial than ever
The election of Donald Trump and its impact on US policy towards Latin America will be a key focus of this year’s Latin America – Adelante! Conference 2016 which takes place at the TUC Congress House on Saturday 26 November.
The largest event of the year for Latin America solidarity in Britain – now in its 12th year –will feature contributions from over 50 speakers from Argentina, Brazil, Colombia, Cuba, Ecuador, Nicaragua, Venezuela and the UK.
As well as the main plenary sessions, three seminars on Cuba have also been confirmed:
1] Living with the enemy: the truth behind the headlines of Cuba-US relations two years on
Experts from Cuba and North America discuss what has been achieved in two years of diplomatic relations between Cuba and the US. Should we be optimistic for the future, or is the US continuing a policy of regime change by another name, and how will a Trump presidency affect this?
With Teresita Vicente, Cuban Ambassador to the UK, Keith Bolender, academic and author from Canada, Bernard Regan, CSC National Secretary.
2] Pillars of the Revolution: How health, education and cultural advances have shaped Cuban society and the world
British experts in health, education and culture discuss the Cuban Revolution’s achievements in these fields, how Cuba's internationalism supports international development, and what more could be shared to inspire progressive social policies.
With Dr Imti Choonara, paediatric doctor and Emeritus Professor, University of Nottingham, Kiri Tunks, teacher and vice president of the National Union of Teachers, Dr Rebecca Gordon-Nesbitt, writer and researcher in arts for health.
3] The Struggle Continues: ending the US blockade and occupation of Guantánamo. Why, and what needs to be done?
As the blockade enters its 55th year, and the occupation of Guantánamo its 115th, we look at their impact on the people of Cuba and what we in Britain can do to help end them once and for all.
With George Galloway, broadcaster, filmmaker and former MP, Teresita Vicente, Cuban Ambassador to the UK, Rob Miller, director of Cuba Solidarity Campaign

e-h είπε...

H εκλογή Trump κάνει για τη Λατινική Αμερική το 2016 πιο κρίσιμο από ποτέ
Η εκλογή του Donald Trump και ο αντίκτυπός της στην πολιτική των ΗΠΑ έναντι της
Λατινικής Αμερικής θα αποτελέσει βασικό επίκεντρο της φετινής Λατινική Αμερική - Adelante! Διάσκεψη 2016 που λαμβάνει χώρα στο TUC Συνέδριο Βουλή το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.
Το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για τη Λατινική Αμερική αλληλεγγύης στη Βρετανία - τώρα στο 12ο έτος της -θα διαθέτουν συνεισφορές από πάνω από 50 ομιλητές από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κολομβία, την Κούβα, τον Ισημερινό, τη Νικαράγουα, η Βενεζουέλα και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Καθώς και τις κύριες συνόδους ολομέλειας, τρία σεμινάρια για την Κούβα έχουν επίσης επιβεβαιωθεί:
1] Ζώντας με τον εχθρό: η αλήθεια πίσω από τα πρωτοσέλιδα των σχέσεων Κούβας και ΗΠΑ δύο έτη
Εμπειρογνώμονες από την Κούβα και τη Βόρειο Αμερική θα συζητήσουν τι έχει επιτευχθεί σε δύο χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κούβας και των ΗΠΑ.Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, ή συνεχίζει η αμερικανική πολιτική αλλαγή καθεστώτος από ένα άλλο όνομα, και πώς θα επηρεάσει αυτό μια προεδρία Trump;
Με Teresita Vicente, Πρέσβης της Κούβας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Keith Bolender, ακαδημαϊκών και συγγραφέας από τον Καναδά, Bernard Regan, CSC Εθνικό Γραμματέα.
2] Πυλώνες της Επανάστασης: Πώς υγεία, εκπαίδευση και των πολιτιστικών εξελίξεις έχουν διαμορφώσει κουβανική κοινωνία και τον κόσμο
Βρετανοί ειδικοί στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού να συζητήσουν τα επιτεύγματα της Κουβανικής Επανάστασης σε αυτούς τους τομείς, πώς διεθνισμού της Κούβας υποστηρίζει τη διεθνή ανάπτυξη, και τι περισσότερο θα μπορούσε να μοιραστεί για να εμπνεύσει προοδευτικές κοινωνικές πολιτικές.
Με Δρ Imti Choonara, παιδιατρική γιατρό και Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Nottingham, Kiri Tunks, δάσκαλος και αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Εκπαιδευτικών, Δρ Rebecca Gordon-Nesbitt, συγγραφέας και ερευνητής στο τεχνών για την υγεία.
3] Ο αγώνας συνεχίζεται: τον τερματισμό του αποκλεισμού των ΗΠΑ και την κατοχη του Γκουαντάναμο. Γιατί, και τι πρέπει να γίνει;
Καθώς ο αποκλεισμός εισέρχεται 55ο έτος της, και η κατάληψη του Γκουαντάναμο 115η του, θα εξετάσουμε τις επιπτώσεις τους στο λαό της Κούβας και τι μπορούμε στη Βρετανία μπορεί να κάνει για να βοηθήσει στον τερματισμό τους μια για πάντα.
Με George Galloway, ραδιοτηλεοπτικός φορέας, σκηνοθέτης και πρώην βουλευτής, Teresita Vicente, Πρέσβης της Κούβας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Rob Μίλερ, διευθυντής της Εκστρατείας Κούβα Αλληλεγγύης.




e-h είπε...


Productive exchanges between British and Cuban teachers
Members of the National Union of Teachers (NUT) took part in a CSC organised delegation to Cuba during the October half-term and visited primary, secondary and special education schools. They also had meetings with the Cuban Workers’ Federation (CTC), the National Union of Education, Science and Sports Workers (SNTECD), the Federation of University Students (FEU), the Institute of Friendship with the Peoples (ICAP) and the Federation of Cuban Women (FMC).
According to a report in Granma they were “deeply impressed to hear that Cuban educational policy is not changed without the agreement of teachers, students, and unions.”

Παραγωγικές ανταλλαγές μεταξύ των Βρετανών και της Κούβας καθηγητές
Τα μέλη της Εθνικής Ένωσης Εκπαιδευτικών (NUT) πήρε μέρος σε μια CSC οργανωμένη αντιπροσωπεία στην Κούβα κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου του μισού χρόνου και επισκέφθηκε την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και ειδικά σχολεία. Είχαν, επίσης, συναντήσεις με την Ομοσπονδία της Κούβας Εργαζομένων (CTC), της Εθνικής Ένωσης Παιδείας, Επιστημών και Αθλητισμού Εργαζομένων (SNTECD), η Ομοσπονδία των φοιτητών (FEU), το Ινστιτούτο Φιλίας με Λαών (ICAP) και η Ομοσπονδία της Κούβας Γυναίκες (FMC).
Σύμφωνα με μια έκθεση στο Granma ήταν «βαθιά εντυπωσιασμένος να ακούσω ότι η κουβανική εκπαιδευτική πολιτική δεν έχει αλλάξει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εκπαιδευτικών, των μαθητών, και τα συνδικάτα."




Cuba leads Latin America in girls’ rights
A new report by Save the Children has placed Cuba 34th out of 144 countries in relation to girls’ rights. The charity analysed key indicators such as the prevalence of child marriage, maternal mortality as well as access to healthcare and levels of education for girls.
The report, titled "Save Every Last Girl," places Cuba ahead of many other developed countries such as Japan, and ahead of all other Latin American nations.

Κούβα οδηγεί τη Λατινική Αμερική στα δικαιώματα των κοριτσιών
Μια νέα έκθεση από Save the Children έχει τοποθετηθεί Κούβα 34η από 144 χώρες σε σχέση με τα δικαιώματα των κοριτσιών ». Η φιλανθρωπική οργάνωση ανέλυσε τους βασικούς δείκτες, όπως η επικράτηση του γάμου παιδιού, η μητρική θνησιμότητα, καθώς και την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για τα κορίτσια.
Η έκθεση, με τίτλο "Σώστε το τελευταίο κορίτσι», τοποθετεί την Κούβα μπροστά από πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες, όπως η Ιαπωνία, και μπροστά από όλες τις άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής έθνη.


e-h είπε...



Ανακοίνωση ΜΕΚΕΑ: Να δώσουμε στον Ομπάμα την υποδοχή που του αξίζει
Είναι το λιγότερο προσβλητικό να υποδέχονται με δάφνες και τιμές τον σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ. Είναι προσβλητικό διότι ένας εγκληματίας του βεληνεκούς του Ομπάμα, που στη θητεία του πρόλαβε να μακελέψει τον Λιβυκό και τον Συριακό λαό και να συνεχίζει να υποστηρίζει τις ήδη υπάρχουσες αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν, αντί για κόκκινο χαλί και ακριβά δείπνα, θα έπρεπε να να διωχθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος μαύρος σε αυτό το αξίωμα δεν έφερε (όπως ήταν αναμενόμενο) οποιαδήποτε βελτίωση των όρων διαβίωσης των μαύρων μειονοτήτων των γκέτο. Αντίθετα, σε ένα σύστημα στο οποίο η ιεραρχία αποτελεί αδιαχώριστο συστατικό, η βία από τα πάνω και τους έχοντες εξουσία στους από κάτω, οξύνθηκε.
Από τους πολέμους στην Μέση Ανατολή, και επεμβάσεις όπως στην Ουκρανία όπου υπηρέτησε σαν πιστός σκύλος τα συμφέροντα των αφεντικών του, των Πολυεθνικών, μέχρι το εσωτερικό της Αμερικής, της χώρας με τον τεράστιο πλούτο και, ταυτόχρονα, της τεράστιας ανισότητας, πρόσφερε αυτό ακριβώς που ήταν διατεταγμένος να εφαρμόσει: δηλαδή την ενσωμάτωση χωρών και λαών στη Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Την ενσωμάτωσή τους είτε με τη σφαγή μέσω των «ομαλών» θεσμών και μηχανισμών των ανοιχτών και απελευθερωμένων αγορών (ΕΕ, ΔΝΤ, ΠΟΕ, ΤΤΙΡ κλπ…) είτε με τη στρατιωτική σφαγή τους μέσω του ΝΑΤΟ, των μισθοφόρων που ονομάστηκαν «εξεγερμένοι» και προορίστηκαν για την ανατροπή καθεστώτων που διατηρούσαν και υπερασπίζονται μέχρι σήμερα την οικονομική και εθνική τους κυριαρχία..
Παρόλα αυτά το 2009 του πρόσφεραν το Νόμπελ Ειρήνης. Ναι, εξωφρενικό κι όμως αληθινό. Ο σφαγέας της Μέσης Ανατολής τιμήθηκε για την προσφορά του στην Ειρήνη! Ένα γεγονός που θα αντιστοιχούσε στο σύμπαν που έχτισε ο Όργουελ στο «1984», όπου στο μότο του Κόμματος πέρα από το «Η ελευθερία είναι σκλαβιά, η άγνοια είναι δύναμη» αντιστοιχούσε και το «Ο πόλεμος είναι ειρήνη». Δυστυχώς το 2016, κάτι τέτοιο δεν είναι μυθιστόρημα αλλά αληθινό γεγονός και φανερώνει την ουσία τέτοιων θεσμών που είναι η πλήρης διαστρέβλωση της ίδιας της πραγματικότητας προς όφελος της κυριαρχίας της Υπερεθνικής Ελίτ και των ελίτ που έχουν ταυτόσημα συμφέροντα με αυτήν...

e-h είπε...

Στα παρ'ημίν, βέβαια, η παρουσία Ομπάμα στην Αθήνα λαμβάνεται ως «θετικό» σημάδι για τις διαπραγματεύσεις και τις επενδύσεις. Δεν είναι τυχαίο, ούτε ξαφνικό κάτι τέτοιο, καθώς η παγκοσμιοποιητική «αριστερά» στην Ελλάδα εξυμνούσε κάθε πολιτικό υπηρετικό προσωπικό της Παγκοσμιοποίησης, από τον Ομπάμα και την Χίλαρι, μέχρι σιωνιστές, αλλά και κάθε είδους εκφυλισμένη πολιτική προσωπικότητα από τον καιρό που ήταν στην αντιπολίτευση. Και αυτό είναι «λογικό» για την νεοταξίτικη «αριστερά», όπου η πολιτική της επιλογή από την στιγμή της ίδρυσής της δεν ήταν άλλη από τον πλήρη αποπροσανατολισμό των λαϊκών στρωμάτων και την αναβάπτιση της στρατηγικής της Νέας Διεθνούς Τάξης, με αριστερίστικη γλώσσα προσαρμοσμένη στην ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης. Μια «γλώσσα» βγαλμένη κατ' ευθείαν από τα think tanks (δεξαμενές σκέψης) της παγκοσμιοποίησης, που στοχεύει στην οικονομική και πολιτική παγκόσμια διακυβέρνηση.
Η παγκοσμιοποιητική «αριστερά» φρόντιζε να παραπλανά επί δεκαετίες για την «καλή» και «δημοκρατική» ΕΕ, για το χρέος που δεν το αιτιολογούσε ποτέ ως συνέπεια της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΕ, συνυπέγραψε ακόμα και τυπικά το 1992 τη συνθήκη του Μάαστριχ για την εφαρμογή των ανοιχτών και απελευθερωμένων αγορών στην Ελλάδα και εφάρμοσε κάθε συστημικό πρότζεκτ για τον έλεγχο του «εσωτερικού εχθρού», όπως οι πλατείες των «αγανακτισμένων», όπου τα πάντα ελέγχονταν από τις επιτροπές των Συριζαίων και των γνωστών πολιτικών του συγκοινωνούντων δοχείων. Ως κυβέρνηση, τώρα, φρόντισε να οδηγήσει ένα ολόκληρο λαό στα δόντια της Υπερεθνικής Ελίτ και των ευρωπαϊκών ελίτ, αφού εκτέλεσε την μεγαλύτερη πολιτική εγκληματική απάτη από καταβολής ελληνικού κράτους, με την πλήρη διαστρέβλωση της εντολής του δημοψηφίσματος και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Το ξεπούλημα ολόκληρης της χώρας απ' άκρη σε άκρη με τον νόμο για το «υπέρ-ταμείο», όπου ουσιαστικά αφαιρείται ακόμα και ο τυπικός έλεγχος της κοινωνίας στη δημόσια περιουσία, ήταν και η πιο χαρακτηριστική πράξη των σημερινών «νέο»-δωσίλογων της Υπερεθνικής Ελίτ.
Αυτή είναι η «αριστερά» που κυβερνάει. Μία «αριστερά» που επιχείρησε να οικειοποιηθεί λαϊκούς αγώνες και εξεγέρσεις του Ελληνικού λαού (με συνθήματα όπως «έξω οι ΗΠΑ» και «έξω το ΝΑΤΟ») για να καλύψει τον σημερινό δωσιλογισμό της, ενώ σήμερα καλωσορίζει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ σαν λυτρωτή και σωτήρα και βγάζουν δήθεν εθνικά λογύδρια για την αυτοδιάθεση του Κυπριακού λαού, ξεχνώντας ποια συμφέροντα εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί ο διαμελισμός της Κύπρου.
Από ότι φαίνεται, η παρουσία Ομπάμα στην Αθήνα είναι πολύ σημαντικό γεγονός για την ντόπια κοινοβουλευτική χούντα και τις παρασιτικές ελίτ της Ελλάδας. Τόσο σημαντικό, ώστε η εφαρμογή δικτατορικών μέτρων ελέγχου των συναθροίσεων του Ελληνικού λαού να θεωρείται αναγκαία. Αυτή είναι η «δημοκρατία» για την οποία κόπτονται τα τσιράκια του «πλανητάρχη».

e-h είπε...



Ο λαϊκός παράγοντας πρέπει να αφυπνιστεί και να αντιδράσει με αφορμή αυτές τις προσβολές. Είναι ώρα να δείξουμε ότι τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ και οι αποπροσανατολισμοί του συστήματος δεν περνάνε άλλο. Η ηχηρή ιαχή των Βρετανών ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, μαζί με τη νίκη των θυμάτων της (και όχι του Τραμπ) στις ΗΠΑ, πρέπει να εισακουστεί από τους Έλληνες καταπιεζόμενους. Ας δώσουμε στον μακελάρη Ομπάμα και σε κάθε προσκυνημένο στην παγκοσμιοποίηση και την Υπερεθνική Ελίτ την υποδοχή που του αξίζει, παρά τις απαγορεύσεις των πολιτικών καθαρμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ
15/11/2016

ΠΗΓΗ: ΜΕΚΕΑ - ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
http://www.mekea.org/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%ba%ce%b5%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%cf%89%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bf%ce%bc/