Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Τριτη 15 Νοεμβριου 2016


Πού κρύβεται αυτός ο σοβαρός άνθρωπος ο Αντώνης Λιάκος, ο πανεπιστημιακός, που έβαλε στόχο να σώσει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, τρώγοντας με δέκα μασέλες και ως σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας, και είχε εξεγερθεί πριν κάποιες μέρες; Τότε που οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να ψηφίσουν για τα υπηρεσιακά συμβούλια και χάθηκε το μάθημα, με συνέπεια -κατά τον απίθανο αυτόν τύπο- να μην έχουν οι γονείς πού να παρκάρουν τα παιδιά τους! Πού χάθηκε τώρα που επί δυο μέρες θα είναι κλειστά τα σχολεία της Αθήνας λόγω επίσκεψης Ομπάμα; Δεν πονάει τώρα για τους γονείς που δεν θα 'χουν πού να τ' αφήσουν αυτά τα κωλόπαιδα;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατάπτυστη η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Απαγορεύει την αυριανή διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα. Θυροκολεί την απαγόρευση στα γραφεία του ΝΑΡ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων οργανώσεων. Αποφασίζομεν και απαγορεύουμε!
Συγκεκριμένα: Tο απόγευμα της Δευτέρας 14/11 αστυνομικά όργανα θυροκόλησαν την απαγόρευση στην είσοδο των κεντρικών γραφείων του ΝΑΡ στο κέντρο της Αθήνας, αλλά όπως πληροφορηθήκαμε, και στα γραφεία πολλών ακόμα οργανώσεων και φορέων. Το περιεχόμενο της θυροκολήμένης απόφασης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής υπογράφεται από το διοικητή Υποστράτηγο της ΓΑΔΑ και το λεξιλόγιό της είναι ταιριαστό -και άκρως συμβολικό-με τις μέρες τούτες, μέρες της επετείου της εξέγερσης του Νοέμβρη: "Δεν επιτρέπουμε για λόγους δημόσιας τάξης κάθε δημόσια συνάθροιση ή πορεία..." και "Οι συμμετέχοντες σε συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση κλπ...". 43 χρόνια πέρασαν από το Νοέμβρη, η αστική εξουσία επιμένει στις απαγορεύσεις και την καταστολή. Τίποτα δεν έχει αλλάξει... Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και την ανυπότακτη νεολαία να διαδηλώσουν μαζικά και άφοβα, οργανωμένα και αποφασιστικά, την Τρίτη και την Πέμπτη.
Συγκέντρωση: Πολυτεχνείο, Πατησίων, ώρα 5.00 μ.μ. και πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Αντίστοιχα οι συγκεντρώσεις σε πολλές μεγάλες πόλεις.
Όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του το ΝΑΡ από το πρωί-πρωτού ανακοινωθεί η κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση-: "Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μην θέσει κανένα εμπόδιο, καμία απαγόρευση στο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει ελεύθερα στην ίδια του τη χώρα. Να μην στήσει τα ΜΑΤ και τα χημικά, τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, απέναντι στο μαζικό κίνημα λαού και νεολαίας, που διεκδικεί το Ψωμί - Δουλειά – Ειρήνη – Ελευθερία της εποχής μας. Η καταδίκη όσων απλώσουν χέρι πάνω στον αγωνιζόμενο λαό θα είναι ανεξίτηλη". Ντροπή και αίσχος! Η ιστορία τους έχει ήδη κρίνει για την κατάντια τους...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θυμίζω ότι ο υφιστάμενος νόμος για τις διαδηλώσεις είναι το νομοθετικό διάταγμα 794/71. Δεν διαβάσατε λάθος, του 1971. Ισχύει ακόμη. Ο καθηγητής Μανωλεδάκης γύρω στο 1991 ωρυόταν που δεν είχε καταργηθεί. Η κυβέρνηση του "μπρεστ λιτόφσκ" ούτε καν αυτό δεν κατάργησε. Επίσης, δεν είμαι καν σίγουρος ότι έχει καταργηθεί το βασιλικό διαταγμα του 1968 που βάζει σε κόκκινη γραμμή απαγόρευσης όλη την Αθήνα σχεδόν. Οι απαγορεύσεις Κλίντον-Μέρκελ-Ομπάμα με τις κόκκινες γραμμές από αυτό το βασιλικό διάταγμα έχουν πάρει την ιδέα. Σαράντα δύο χρόνια μεταπολίτευση, σαράντα δύο χρόνια απαγόρευση και καταστολή διαδηλώσεων. Επίσης, ένας ποινικός κώδικας για αδικήματα διαδηλώσεων που ψηφίστηκε γύρω στο 1950. Ολοταχώς προς τα μέσα του 21ου αιώνα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όσες «συνθέσεις» κι αν στήσουν, δεν περνάνε οι διώξεις στους αγωνιστές. Συμπαράσταση στον Παντελή Βαϊνά
Τη Δευτέρα 14/11/2016 ο Παντελής Βαϊνάς, αγωνιστής δάσκαλος, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βρίσκεται για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια. Αφορμή μια ανηλεής δίωξη που έχει ξεκινήσει εναντίον του Π. Βαϊνά και του Γ. Χρόνη, αιρετών εκπροσώπων των δασκάλων στην Γ΄ Αθήνας, από τον τότε υποψήφιο διευθυντή κ. Χαρ. Αλεξανδράτο, που τους έκανε μήνυση και αγωγή για χρηματική αποζημίωση (ζητά από τον Π. Βαϊνά 140.000 ευρώ!) γιατί κατά τις κρίσεις διευθυντών το 2011 ως αιρετοί δεν τον είχαν βαθμολογήσει θετικά. Η αρνητική βαθμολογία δεν ήταν ατομική επιλογή, αλλά πολιτικοσυνδικαλιστική πράξη, γιατί υπήρχαν καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά, από Συλλόγους της Γ΄ Αθήνας, εναντίον του συγκεκριμένου υποψηφίου. Οι κατηγορίες για «παράβαση καθήκοντος» και «κατάχρηση εξουσίας» χαρακτηρίζουν τον ίδιο τον μηνυτή και όχι τους αγωνιστές δασκάλους, όπως απέδειξε και η συμπαράσταση δασκάλων, γονιών, εκπαιδευτικών όλα αυτά τα χρόνια που κρατά η δικαστική περιπέτεια των δύο δασκάλων.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων σε μια περίοδο που οι «δανειστές» και η Τρόικα θέλουν να επιβάλλουν «συνδικαλιστικό νόμο» ο οποίος αφαιρεί συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών, εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια απαξίωσης και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης. Όμως γνωρίζουμε κι ότι όλη αυτή η δικαστική περιπέτεια δεν είναι τυχαία. Υπήρξε λόγος που δεν την άφησαν να μπει στο αρχείο (όπως είχε προτείνει αρχικά ο Εισαγγελέας), χωρίς να έχει προκύψει κανένα νέο στοιχείο, και έφτασε ως τις αίθουσες της ευελπίδων. Υπάρχει λόγος που αλλάζουν με περίεργο τρόπο συνθέσεις και πινάκια σε αυτή την υπόθεση, παίρνοντας τα χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης με τη συνέργεια «προθύμων» που δρουν στα δικαστήρια.
Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι μηνύσεις και οι διώξεις. Είμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στο πλευρό των αιρετών Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη. Όσες μηνύσεις και αγωγές κι αν καταθέσουν, δεν μας φοβίζουν. Όσοι σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Το εκπαιδευτικό κίνημα όχι μόνο δεν τρομοκρατείται αλλά θα βάλει κι ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές που στοχεύουν στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Είμαστε όλοι και όλες στο πλευρό του Π. Βαϊνά
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση ΝΑΡ: Όλοι στους δρόμους για Ομπάμα-Πολυτεχνείο. Απαράδεκτη κάθε απαγόρευση-καταστολή...
Η καταδίκη όσων απλώσουν χέρι πάνω στον αγωνιζόμενο λαό θα είναι ανεξίτηλη. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και την ανυπότακτη νεολαία να διαδηλώσουν μαζικά και άφοβα, οργανωμένα και αποφασιστικά, την Τρίτη και την Πέμπτη. Υπογραμμίζουμε πως είναι ιδιαίτερη ανάγκη, όλες οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος να διαδηλώσουν, να συντονιστούν και να πορευτούν στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, να διατρανώσουν τα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά, αντικυβερνητικά αισθήματα του λαού μας, να μην αφήσουν την κυβέρνηση να διαμορφώσει μια υγειονομική ζώνη αποκλεισμού των διαδηλώσεων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τίτλος πρόσφατου άρθρου του μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Τριγάζη: «Δεν θα διαδηλώσω κατά της επίσκεψης Ομπάμα». Τον είδα φευγαλέα κλείνοντας τον υπολογιστή. Ουμβέρτιες ενδεχομενικότητες τριγύριζαν στο μυαλό μου μέχρι να επιστρέψω και να διαβάσω ολόκληρο το άρθρο. -«Δεν θα διαδηλώσω κατά της επίσκεψης Ομπάμα», αφού όπου να ’ναι τον διαδέχεται ο Τραμπ. -«Δεν θα διαδηλώσω κατά της επίσκεψης Ομπάμα», αλλά κατά της πολιτικής που τόσα χρόνια εφάρμοζε ως εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. -«Δεν θα διαδηλώσω κατά της επίσκεψης Ομπάμα» γιατί χειρουργήθηκα για σκωληκοειδίτιδα. Όταν επέστρεψα, διάβασα ολόκληρο το άρθρο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Γράφει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Δεν θα διαδηλώσω κατά της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα, 15 Νοεμβρίου. Σήμερα δεν ισχύουν οι λόγοι για τους οποίους άλλοτε χαρακτηρίζαμε persona non grata όποιον αμερικανό πρόεδρο επισκεπτόταν την χώρα μας. Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει βρεθεί στο πλευρό της Ελλάδας στα χρόνια της κρίσης, κυρίως στο ζήτημα του χρέους, ενώ και στο Κυπριακό έχει υιοθετήσει πολύ εποικοδομητική στάση.»
Ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, έρχεται στην Αθήνα για να επιβάλει τη γραμμή του ΔΝΤ, την pax Americana που θα δημιουργήσει μεγαλύτερο κύμα προσφυγιάς. Για να επιβάλει το πακέτο των ‘’μεταρρυθμίσεων’’ για μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, για πλήρη ελευθερία στο κεφάλαιο. Για ενίσχυση του άξονα Ελλάδας – Ισραήλ – Αιγύπτου. «Όταν ο Ομπάμα παρέλαβε, Γενάρη του 2009, το πηδάλιο των ΗΠΑ από τον Τζορτζ Μπους τον νεώτερο, η ανθρωπότητα βγήκε από έναν εφιάλτη», μας λέει στη συνέχεια. Μια ματιά στις εικόνες φρίκης στις κατεδαφισμένες πόλεις της Συρίας, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, στα πνιγμένα προσφυγόπουλα της Μεσογείου, είναι αρκετή για να δει κανείς αν τέλειωσε ή όχι ο εφιάλτης. Η «συνέχεια του κράτους» δεν ισχύει για τις ΗΠΑ, κ. Τριγάζη; Όμως, και έτσι αν είναι, ο πιο πολεμοχαρής πρόεδρος των ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες είναι ο Ομπάμα. Συμπληρώνει σε άλλο σημείο, ότι ο Ομπάμα: «είχε καλές επιδόσεις και στον τομέα των δικαιωμάτων. Επιδίωξε τον έλεγχο και της οπλοκατοχής, που αποτελεί πληγή για τις ΗΠΑ, αλλά προσέκρουσε στις αντιδράσεις του Κογκρέσου και στην σχετική συνταγματική πρόβλεψη.»
Έτσι «διαβάζει» τις χιλιάδες δολοφονίες αφροαμερικανών που διέπραξαν οι δυνάμεις καταστολής επί των ημερών τού προκλητικά προσκεκλημένου στις μέρες του Πολυτεχνείου από την κυβέρνησή του. «Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, ο Ομπάμα έκανε πράξη τις υποσχέσεις του για αποχώρηση από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ενώ έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την σημαντικότατη συμφωνία ειρήνης του Ιράν με τις μεγάλες δυνάμεις της Δύσης. Επιπλέον, προχώρησε στην δύσκολη εξομάλυνση των σχέσεων με την Κούβα, δρομολογώντας την άρση του αμερικανικού εμπάργκο, την οποία μάλλον θα προλάβει να δει και ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο.», γράφει στη συνέχεια. Διαφεύγουν βέβαια της προσοχής του υπεύθυνου διεθνών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, χώρες όπως Συρία, Λιβύη, Πακιστάν, Υεμένη, Σομαλία, χώρες της Αφρικής και άλλες, τις οποίες βομβάρδισε ή διέλυσε η πολιτική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Ούτε τα εκατομμύρια των προσφύγων, οι πνιγμένοι πρόσφυγες της Μεσογείου και τα παιδιά τους υπέπεσαν στην αντίληψή του. «Επί της προεδρίας του [Ομπάμα] μονάδες ειδικών επιχειρήσεων του Πενταγώνου αναπτύχθηκαν σε τουλάχιστον 133 χώρες – δηλαδή στο 70% του πλανήτη», γράφει χαρακτηριστικά ο Άρης Χατζηστεφάνου.
Μας καλεί τέλος το άρθρο, «να απαλλαγούμε από παλαιές προκαταλήψεις έναντι των ΗΠΑ, διότι πολλά καλά για τον κόσμο έχουν προκύψει από την μεγάλη αυτή χώρα, τον λαό της και το εργατικό της κίνημα. Η ιδέα της πολιτικής ανυπακοής (civil disobedience) εκεί γεννήθηκε και εφαρμόστηκε (Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κ.ά) η Πρωτομαγιά για την θυσία των εργατών του Σικάγο καθιερώθηκε, ενώ πολλά μπορεί να διδαχτεί η Ευρώπη και από την ένταξη των μεταναστών και προσφύγων στην αμερικανική κοινωνία.» Προκαταλήψεις λοιπόν, περί παρεξηγήσεως επρόκειτο… Επικαλείται το εργατικό κίνημα για να δικαιώσει αυτούς που το καταστέλλουν. Τον αιμοσταγή πλανητάρχη υποδέχεστε κ. Τριγάζη, όχι τους Σάκκο και Βαντσέτι. Μπορεί να μην τον φέρνετε την Πρωτομαγιά, όπως θα ήταν φυσικό, σύμφωνα με τα γραφόμενά σας, έχετε το θράσος όμως να τον φέρετε τις μέρες του Πολυτεχνείου! Συμπέρασμα; «Δεν θα διαδηλώσω κατά της επίσκεψης Ομπάμα», γιατί ‘διαδηλώνω’ με το άρθρο μου υπέρ! Αυτό λέει με δύο λόγια ο απολογητής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.
Δυο χρόνια πριν, ο αντιπολιτευόμενος τότε ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε την απο-αμερικανοποίηση της δικτατορίας (βλ. παλαιότερη ανάρτηση: ΣΥΡΙΖΑ για Πολυτεχνείο: Politically ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ…). Φέτος θα γιορτάσουμε το Πολυτεχνείο με την αστερόεσσα στους δρόμους. Η κατρακύλα του αστικού μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει φτάσει στον πάτο. Έχουμε φαίνεται πολλά να δούμε ακόμα. Καταλάβαμε κ. Τριγάζη. «Είναι φίλοι μας οι αμερικανοί, σα φίλοι έρχονται». Ο ελληνικός λαός όμως δεν ξεχνάει ότι οι ναπάλμ που ‘’καίγανε καλύβια’’ στο Βιετνάμ, δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά στο Γράμμο. Δεν ξεχνάει τον Πιουριφόι, την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, τη χούντα, την Κύπρο. Γι’ αυτό θα δώσει ηχηρό ‘παρών’ στις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Υ.Γ. Δεν μου είναι σαφές ποια είναι εν προκειμένω η τραγωδία και ποια η φάρσα. Θυμίζω πάντως ότι κατά την επίσκεψη Κλίντον το 1999 είχε δημιουργηθεί ένας «Σύλλογος φίλων του Μπιλ Κλίντον» τον οποίο εκπροσωπούσε καθημερινά στα κανάλια ο Φιλοκλής Ασημάκης, από τον οποίο το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει σήμερα επάξια τη σκυτάλη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άγριο ξύλο στη βουλή της Ουκρανίας
15/11/2016 10.00
Ντροπιαστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στην Ουκρανική Βουλή, με βουλευτές να πιάνονται στα… χέρια και να ανταλλάσσουν βαριές κατηγορίες. Ο Όλεγκ Λιάσκο, ο ηγέτης του ναζιστικου Ριζοσπαστικού Κόμματος της Ουκρανίας, γρονθοκοπήθηκε από τον ηγέτη του φιλοανεξαρτησιακου αντιαμερικανικου Κόμματος της Αντιπολίτευσης Γιούρι Μπόικο. Όλα ξεκίνησαν όταν ο ναζιστης Λιάσκο κατηγόρησε τον Μπόικο ότι ταξίδεψε στη Μόσχα για να 'λάβει εντολές'. 'Πρέπει να λαμβάνεις εντολές από τους πολίτες της χώρας σου, τους Ουκρανούς' ειπε ο ναζιστης Λιάσκο, που παράλληλα ζήτησε την φυλάκιση του Μπόικο. 'Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα να ρωτήσω την SBU [σ.σ. την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας] γιατί επισκέφτηκαν τη Μόσχα και δεν βρίσκονται ήδη στην φυλακή;' είπε ο Λιάσκο. Τότε, ο Μπόικο σηκώθηκε από τη θέση του που ηταν διπλα στο Λιασκο, ενώ ο Λιασκο σε ολη τη διαρκεια της ομιλιας του κινουσαι το χερι του μπροστα στα μουτρα του, και άρχισε να γρονθοκοπει τον Λιάσκο. Δεν είναι η πρώτη φορά που Λιάσκο, γνωστός για τις ναζιστικες απόψεις του, συμμετέχει σε βίαιες συμπλοκές που έχουν ξεσπάσει εντός του κοινοβουλίου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πίθηκο με ψιλοτάκουνα χαρακτήρισαν τη Μισέλ Ομπάμα
14/11/2016 22.43
Σφοδρές επικρίσεις δέχτηκαν μια σκατομουρη διευθύντρια ενός αναπτυξιακού οργανισμού της Δυτικής Βιρτζίνιας και μια σκατοφατσα δήμαρχος μετά από ένα ρατσιστικό σχόλιό τους σε βάρος της Πρώτης Κυρίας, Μισέλ Ομπάμα, (η οποια κατα κοινη ομολογια ειναι μια πανεμορφη γυναικα)που προκάλεσε κατακραυγή στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου πολλοί χρήστες ζήτησαν την απόλυση των δύο γυναικών. Η διευθύντρια του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Κομητείας Κλέι, Πάμελα Ράμσεϊ Τέιλορ ανάρτησε το επίμαχο σχόλιο μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία. «Θα είναι αναζωογονητικό να έχουμε μια φινετσάτη, όμορφη, αξιοπρεπή Πρώτη Κυρία στον Λευκό Οίκο. Βαρέθηκα να βλέπω έναν πίθηκο με ψηλοτάκουνα» εγραψε η καρακαιδονα. Η δήμαρχος του Κλέι, η Μπέβερλι Γουέιλινγκ, έσπευσε να της απαντήσει: «Μου 'φτιαξες την ημέρα Παμ». Το σχόλιο, το οποίο εντοπίστηκε αρχικά από τον τηλεοπτικό σταθμό WSAZ-TV, λίγο αργότερα διαγράφτηκε, ωστόσο ήδη το είχαν μοιραστεί πολλοί χρήστες στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ούτε η Τέιλορ, ούτε η Γουέιλινγκ απάντησαν στα σχόλια και στις προσπάθειες των δημοσιογράφων να επικοινωνήσουν μαζί τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Τσέλσι Μάνινγκ ζήτησε από τον πρόεδρο Ομπάμα να μειώσει την ποινή της
15/11/2016 7.30
Ο πρώην πληροφοριοδότης του ιστότοπου WikiLeaks Τσέλσι Μάνινγκ, που έχει καταδικαστεί σε 35 χρόνια κάθειρξη, ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να μειώσει την ποινή της προτού αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, αναφέρουν οι New York Times. Ο τρανσέξουαλ στρατιωτικός, που μέχρι πρότινος ονομαζόταν Μπράντλεϊ Μάνινγκ, καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2013 επειδή διέρρευσε περισσότερα από 700.000 απόρρητα έγγραφα στον WikiLeaks. Η Μάνινγκ εξηγεί ότι δεν ζητά να της δοθεί χάρη, σύμφωνα με μια επιστολή που συνοδεύει το αίτημά της για μείωση της ποινής της και η οποία δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή από τους New York Times.
«Η μόνη ελάφρυνση που ζητώ είναι να βγω από τη στρατιωτική φυλακή, αφού έχω περάσει έξι χρόνια στην απομόνωση», πρόσθεσε η Μάνινγκ, η οποία υπογράμμισε ότι ποτέ δεν είχε «την πρόθεση να πλήξει τα συμφέρονται των ΗΠΑ ή των μελών των ενόπλων δυνάμεων». Η 28χρονη στρατιωτίνα προσπάθησε να αυτοκτονήσει τον Οκτώβριο για δεύτερη φορά, έπειτα από μια αποτυχημένη απόπειρα τον Ιούλιο. Τον Σεπτέμβριο η Τσέλσι Μάνινγκ είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά απεργία πείνας στη στρατιωτική φυλακή Φορτ Λέβενγουορθ όπου κρατείται, με αίτημα να λάβει την απαραίτητη φροντίδα για την αλλαγή φύλου στην οποία υποβάλλεται. Στο επίσημο αίτημα της Μάνινγκ περιλαμβάνονται επιστολές υποστήριξης από τον Ντάνιελ Έλσμπεργκ, τον πρώην αναλυτή του αμερικανικού στρατού που αποκάλυψε απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου για τον πόλεμο στο Βιετνάμ το 1971, καθώς και του δημοσιογράφου Γκλεν Γκρίνγουολντ και του πρώην επικεφαλής εισαγγελέα Μόρις Ντέιβις. Ο Ομπάμα θα φύγει από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο για να δώσει τη θέση του στον Ντόναλντ Τραμπ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Προσφυγικά: Υπερασπιζόμαστε το έδαφος από τους φασίστες
Για αυτοάμυνα και προάσπιση του αυτοοργανωμένου κοινωνικού εγχειρήματος από τη φασιστική απειλή κάνουν λόγο οι κάτοικοι της γειτονιάς και αλληλέγγυοι, σχολιάζοντας τα πρόσφατα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην περιοχή των προσφυγικών της Λεωφ. Αλεξάνδρας. «Εδώ και έξι μήνες στο εφετείο, δίπλα στη γειτονιά των προσφυγικών, διεξάγονται οι δίκες της Χρυσής Αυγής. Σε αυτό το διάστημα, οι φασίστες έχουν απειλήσει τους κατοίκους της γειτονιάς είτε φωνάζοντας είτε πετώντας πέτρες στα σπίτια τους. Στις 31 Οκτωβρίου λοιπόν, βρισκόμασταν στη γειτονιά των κατειλημμένων προσφυγικών (όπως και σε όλες τις προηγούμενες δίκες της Χρυσής Αυγής) για να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο φασιστικής-κρατικής επίθεσης» σημειώνουν στην πολιτική τους δήλωση και συμπληρώνουν: «Ήδη από τις 7 το πρωί, η γειτονιά πολιορκούνταν στην οδό Δέγλερη από διμοιρίες των ματ, οι οποίες είχαν εμφανείς προθέσεις να ισοπεδώσουν την αντίστασή μας στη φασιστική απειλή».
«Κάτοικοι της γειτονιάς και αλληλέγγυοι έχουμε αποφασίσει, ότι είναι κρίσιμης σημασίας ζήτημα να υπερασπιστούμε το κατειλημμένο έδαφος από τους φασίστες. Αυτή η περιφρούρηση δηλαδή, εκτός απ το πρακτικό ζήτημα της αυτοάμυνας έχει και χαρακτηριστικά προάσπισης ενός αυτοοργανωμένου κοινωνικού εγχειρήματος. Δε διανοούμαστε, ότι το έδαφος μας μπορεί να κινδυνεύσει σε υλικό και κατ’ επέκταση ιδεολογικό επίπεδο από τα φασιστοειδή. Η συνεχής τους παρουσία στα προσφυγικά, εκ των πραγμάτων παραβιάζει το απελευθερωμένο από το κράτος έδαφος. Απαντάμε με τη συνεχή μας παρουσία. Δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή γης στην κυριαρχία» τονίζουν και συμπληρώνουν: «Αρνούμαστε όλες τις κατηγορίες, καθώς οι διμοιρίες επιτέθηκαν χωρίς αφορμή στη γειτονιά και μας βασάνισαν με σαφή σκοπό να υπερασπιστούν ιδεολογικά τα μέλη της φασιστικής συμμορίας χρυσή αυγή και να μας τρομοκρατήσουν. Δεν τρομοκρατούμαστε. Οχυρωνόμαστε πολιτικά και οργανωτικά. Ως αγωνιζόμενα υποκείμενα είμαστε σε θέση αυτοάμυνας. Ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και φασίστες. Το δικαστήριο είναι απλά ένα ακόμα πεδίο για τη διάχυση του λόγου μας».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ, ΛΟΙΠΟΝ!
Έχει καταντήσει αηδία πια, καθώς προδίδει τεράστια ιστορική άγνοια. Ή μήπως όχι; Μήπως ξέρουν οι άνθρωποι και απλώς λένε αυτό που πιστεύουν; Αναφέρομαι στα περίφημα "Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας" και "Τι μπρόκολα, τι λάχανα", που πετάνε σχεδόν καθημερινά κάμποσοι συριζαίοι για να κατατροπώσουν τον σεχταρισμό της Αριστεράς που αρνείται να επιλέξει μεταξύ αμόρφωτων μνημονιακών και μισανθρώπων, όπως είναι τα δυο ανθρωπάκια Τσίπρας και Κούλης.
Υποψιάζομαι πως πολλοί απ' αυτούς πράγματι ξέρουν πως το "Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας", που είπε ο σοσιαλιστής πρόεδρος της ΕΔΑ Γιάννης Πασαλίδης (και όχι ο Ζαχαριάδης όπως ισχυρίζονται), εξέφραζε τις διαθέσεις του αριστερού κόσμου που μόλις πριν λίγους μήνες από τις εκλογές του Νοέμβρη 1952 θρηνούσε τον εκτελεσμένο από την κυβέρνηση Πλαστήρα, Μπελογιάννη και τους συντρόφους του. Που απέρριψε τον εκβιασμό του Πλαστήρα να τον στηρίξουμε άνευ όρων, λόγω πλειοψηφικού που επέλεξε ο ίδιος, δίνοντας στην ΕΔΑ σχεδόν το ίδιο ποσοστό που της έδωσε και ένα χρόνο πριν. Ξέροντας πως τώρα δεν θα έμπαινε καν στη Βουλή! Ώστε με τη εξαφάνιση της ΕΔΑ από την πολιτική σκηνή και με την υπερψήφιση του Πλαστήρα (των εκτελέσεων, της ένταξης στο ΝΑΤΟ, της αποστολής στρατού στην Κορέα κ.λπ.) θα ήταν οι απίθανοι αυτοί τύποι! Κόντρα στον αριστερό κόσμο!
Θα ήταν όμως και με τον Μαρκεζίνη αργότερα. Γιατί επικρίνοντας τη φράση "Τι μπρόκολα, τι λάχανα", που είπε ο Χαρίλαος Φλωράκης όταν ρωτήθηκε σχετικά με την παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδόπουλου και τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον Μαρκεζίνη τον Οκτώβρη 1973, παίρνουν θέση οι άνθρωποι. Με τον Μαρκεζίνη, βέβαια! Ρεαλιστές είναι οι άνθρωποι. Αφού η Χούντα αποκλειόταν να ανατραπεί, ένας συμβιβασμός ήταν η μόνη ρεαλιστική λύση. Και δεν ντρέπονται!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όλοι και όλες ετοιμαζόμαστε για τη διαδήλωση της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας. Στις 5 το απόγευμα όλοι και όλες στο κέντρο της Αθήνας να σπάσουμε την απαγόρευση που επέβαλε ο αμόρφωτος ηγετίσκος ο ασήμαντος. Στην Ελλάδα δεν περνάνε οι απαγορεύσεις! Έχει χυθεί πολύ αίμα για το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε. Σιγά μην πειθαρχήσουμε στις εντολές του φιρφιρίκου!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Η ειρηνική συμβίωση έχει δοκιμαστεί άγρια και στην Κύπρο, εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται από την τουρκική κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ, υποχρεώνοντας τον λαό και την κυβέρνηση της Κύπρου να κρατήσουν μια ηρωική και σταθερή στάση, υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία τους".
Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.
Τι λες, κ. Τριγάζη; Να το ξεχάσουμε κι αυτό και να πάμε σε κάποιο νέο Σχέδιο Ανάν; Εμείς στους δρόμους θα είμαστε σε μερικές ώρες. Και για την Κύπρο!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και για την Κύπρο έρχεται σήμερα ο Ομπάμα. Και μάλιστα στην επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα. Είκοσι χρόνια μετά τα γεγονότα του 1963-64 με τους βομβαρδισμούς της Κύπρου από την Τουρκία, που καταγγέλθηκαν από το σύνολο των χωρών του τότε "σοσιαλιστικού στρατοπέδου" και αυτών που προήλθαν από τα αντιαποικιακά κινήματα, ως μεθοδευμένο σχέδιο των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ για διχοτόμηση του νησιού και μάλιστα ο Τσε Γκεβάρα, ως εκπρόσωπος της Κούβας, ενέταξε τη σχετική καταγγελία στην περίφημη ιστορική ομιλία του στον ΟΗΕ. Περίπου δέκα χρόνια μετά την εισβολή του Αττίλα και την κατάληψη των 2/5 του κυπριακού εδάφους από τον εξοπλισμένο από το ΝΑΤΟ στρατό της Τουρκίας.
Στις 15 Νοεμβρίου 1983 τα υπό κατοχή εδάφη ανακηρύσσονται "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου", παρά τη διεθνή κατακραυγή, την καταδίκη της από τον ΟΗΕ, από το σύνολο και πάλι των αντιιμπεριαλιστικών χωρών. Περίπου δώδεκα χρόνια μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν που νομιμοποιούσε τα τετελεσμένα του Αττίλα, την εθνοκάθαρση και τη διχοτόμηση, και έθετε το νησί υπό πλήρη ιμπεριαλιστικό έλεγχο, ένα νέο ανάλογο σχέδιο βρίσκεται στα σκαριά. Και ο Ομπάμα έρχεται -εκτός των άλλων- και για την προετοιμασία του πλασαρίματός του. Ας είναι βέβαιοι πως κι αυτό θα έχει την τύχη του προηγούμενου σχεδίου διχοτόμησης. Κι ας μην τολμήσει η κυβέρνηση του αμόρφωτου ηγετίσκου του ασήμαντου να αποδεχτεί τις όποιες αμερικανονατοϊκές αθλιότητες. Μην προσθέσει και την απόπειρα ξεπουλήματος της Κύπρου στα τόσα ξεπουλήματά της.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΕΞΙΣΜΟΣ, ΡΕ ΔΟΛΙΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΕΞ!
Καθημερινά γράφονται τέτοια, συνεχής θα πρέπει να είναι η αντίκρουσή τους. Αν δεν θέλουμε πολύ σύντομα να ζήσουμε κι εδώ με κάποιον Τραμπ στην εξουσία. Όταν λες "θα με πούνε ρατσιστή κάποιοι, αλλά εγώ θα πω ότι ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης ήταν Έλληνες", στην πραγματικότητα ξέρεις πως κανένας δεν θα σε πει ρατσιστή για κάτι τέτοιο. Απλώς, επιχειρείς να γελοιοποιήσεις τον αντιρατσισμό.
Ακριβώς το ίδιο επιδιώκει σε βάρος του αντισεξισμού εκείνος που θα γράψει "θα με πούνε σεξιστή κάποιοι, αλλά εμένα το σεξ μου αρέσει" ή "θα με πούνε σεξιστή, αλλά θα γράψω πως αυτή η γυναίκα είναι ωραία". Ξέρει πως κανένας δεν θα τον πει σεξιστή γι' αυτά, καθώς δεν υποδηλώνουν κάποια υποτίμηση της γυναικείας σεξουαλικότητας και της προσωπικότητας κάποιας ως γυναίκας, λόγω φύλου. Εκτός κι αν πράγματι δεν το ξέρει και νομίζει ο έρμος πως σεξισμός είναι το να μιλάς για σεξ!
σχολιο.- Μην αμφιβαλεις οτι οι καθυστερημενοι ηλιθιοι δεξιοι, (γιατι δεξιοι γραφουν αυτες τις βλακειες), τα εννοουν! Ειναι τοσο ηλιθιοι που πιστευουν οτι ετσι ειναι! Και επειδη ειναι πλειοψηφια, η ηλιθιοτητα τους θα επικρατισει! Και θα νομιζουν οτι ετσι ειναι!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Κουφοντίνας: «Οι πολιτικοί κρατούμενοι συμμετέχουν στις αντιαμερικανικές κινητοποιήσεις»
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016, 14:05
Το καταδικασμένο μέλος της «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας ενημέρωσε διά τηλεφώνου την εβδομαδιαία εφημερίδα «Κόντρα» του αντιεξουσιαστικού χώρου ότι «οι πολιτικοί κρατούμενοι της ειδικής πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού (υπόγεια ΣΤ' πτέρυγα στο συγκρότημα των γυναικείων φυλακών), δε θα μπουν το μεσημέρι στα κελιά. Θα παραμείνουν ολόκληρη την ημέρα στο προαύλιο, συμμετέχοντας μ’ αυτόν τον τρόπο στις κινητοποιήσεις του λαού μας ενάντια στην παρουσία του επικεφαλής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα μας.»
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για Brexit», σύμφωνα με διαρροή εγγράφου
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016, 11:15
Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κάποιο συνολικό σχέδιο για έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. (Brexit) και το υπουργικό συμβούλιο δεν αναμένεται να καταλήξει στη διαπραγματευτική στρατηγική που θα ακολουθήσει για τους επόμενους έξι μήνες εξαιτίας διαφωνιών στους κόλπους της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι, όπως προκύπτει από διαρροή εγγράφου που περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας «Times» και το οποίο είδε το BBC. Στο ίδιο υπόμνημα αναφέρεται ότι το Whitehall επεξεργάζεται 500 μελέτες που σχετίζονται με το Brexit κι ενδεχομένως να χρειαστεί η πρόσληψη 30.000 επιπλέον δημοσίων υπαλλήλων. Το υπόμνημα, που διέρρευσε και το οποίο είχε επεξεργαστεί σύμβουλος ο οποίος δεν κατονομάζεται, για την προεδρία της κυβέρνησης και έχει ημερομηνία 7 Νοεμβρίου, τιτλοφορείται «Ενημέρωση για το Brexit». Υπαινίσσεται ότι θα χρειαστεί ακόμη ένα εξάμηνο προτού η κυβέρνηση αποφασίσει ακριβώς τι θέλει να επιτύχει με την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. ή προτού συμφωνήσει στο ποιες θα είναι οι προτεραιότητες.
Επίσης ασκεί κριτική εις βάρος της Μέι, η οποία «καταλήγει σε αποφάσεις και λεπτομέρειες ώστε να διευθετεί η ίδια το ζήτημα»--μία προσέγγιση που περιγράφεται ως «απίθανο να αποδειχτεί βιώσιμη». «Δεν πρόκειται για μία κυβερνητική έκθεση και δεν αναγνωρίζουμε τους ισχυρισμούς που περιέχει το υπόμνημα. Έχουμε επικεντρωθεί στο να προχωρήσουμε στο Brexit και να επιτύχουμε» δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ωστόσο, ο πολιτικός συντάκτης του BBC Κρις Μέισον, ο οποίος είδε το έγγραφο, δήλωσε ότι αυτό υποδηλώνει πόσο «σύνθετη, ανησυχητική και γεμάτη προκλήσεις θα είναι η διαδικασία της εξόδου».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία
Η πρωτοεμφανιζόμενη Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας ανέλαβε, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, την ευθύνη για την επίθεση στην γαλλική Πρεσβεία με προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στο Indymedia το βράδυ της Δευτέρας. Η Οργάνωση, που επιτίθεται κατά πάντων, αναλαμβάνει συνολικά την ευθύνη για τρία χτυπήματα την τελευταία τριετία, δυο "ορφανές" επιθέσεις με Καλάσνικοφ και το τελευταίο με χειροβομβίδα. Η γνησιότητα της προκήρυξης εξτάζεται από τις Αρχές, αφού υπάρχει λάθος στην ημερομηνία για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία, ενώ πηγή από την Αντιτρομοκρατική ανέφερε στο "Π" ότι "μια πρώτη ανάγνωση της προκήρυξης δείχνει πως υπάρχει ιδεολογικό υπόβαθρο στην Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας". Στην προκήρυξη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, οτι «το γαλλικό κράτος είναι στην πρώτη γραμμή του ληστρικού καπιταλιστικού πολέμου ενάντια στο πλανήτη», «είναι βασικός πυλώνας του ΝΑΤΟ και της στρατιωτικής πτέρυγας της ΕΕ», και «χτυπάει το κοινωνικό κίνημα με στρατιωτικά μέσα».
Ανελαβε επισης την ευθυνη για την επιθεση στην μεξικανικη πρεσβεια.
Τη κυριακή 31 Αυγούστου λίγη ώρα πριν ξημερώσει πραγματοποιήσαμε μια ένοπλη παρέμβαση ενάντια στο μεξικάνικο κράτος πυροβολώντας το κτίριο της πρεσβείας του στην Αθήνα. Την Τετάρτη 9 Οκτώβρη στις πέντε παρά τέταρτο πμ πραγματοποιήσαμε άλλη μια ένοπλη παρέμβαση, ενάντια στο γαλλικό κράτος ρίχνοντας μια χειροβομβίδα δίπλα στη σκοπιά της πρεσβείας του στην Αθήνα, απέναντι από τη βουλή. Ταυτόχρονα, αυτές οι δυο επιθετικές δράσεις της οργάνωσής μας, μαζί με τη πρώτη ένοπλη παρέμβαση στις 25 Μάη 2014 ενάντια στο ΠΑΣΟΚ, αναιρώντας στη πράξη την ένοπλη κυριαρχία του ελληνικού κράτους εκφράζουν το πρόταγμα της κοινωνικής επανάστασης και της καταστροφής των εξουσιαστικών θεσμών εδώ και τώρα. Η κύρια αντίφαση που διέλυσε το επαναστατικό κύμα του 20ού αιώνα είναι ο κρατισμός. Ο κοινοβουλευτισμός, η κομματική δικτατορία. Η καταστολή της εξέγερσης της Κροστάνδης και της επανάστασης στην Ουκρανία το 1921 έδειξε νωρίς το αδιέξοδο του κρατικού σοσιαλισμού. Μετά το 2ο ιμπεριαλιστικό πόλεμο το σοσιαλιστικό διακρατικό μπλοκ με επίκεντρο τη Ρωσία αναδιαρθρωνόταν σταδιακά ενσωματώνοντας στοιχεία καπιταλιστικού ανταγωνισμού. Το 1989 ολοκληρώθηκε η πορεία προς τον ωμό καπιταλισμό.
Το Γαλλικό κράτος βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του ληστρικού καπιταλιστικού πολέμου ενάντια στο πλανήτη. Προστατεύει τη μονοπωλιακή εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και τις επενδύσεις του στη Β.Αφρική και τη Μ.Ανατολή με στρατιωτικές επεμβάσεις και κάθε είδους υποστήριξη σε αντεπαναστατικές δυνάμεις. Ο γαλλικός μιλιταρισμός είναι βασικός πυλώνας του ΝΑΤΟ και της στρατιωτικής πτέρυγας της ΕΕ. Στη γαλλική επικράτεια χτυπάει το κοινωνικό κίνημα με στρατιωτικά μέσα εκεί που εκπονεί κερδοσκοπικά σχέδια καταστροφικά για το φυσικό περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες. Πρόσφατες περιπτώσεις, οι απόπειρες κατασκευής αεροδρομίου στη Notre-Dame-des-Landes και φράγματος στο Testet. Στο τελευταίο σημείο, στο δάσος της Siven δολοφονήθηκε στις 25 Οκτώβρη του 2014 ο διαδηλωτής Ρεμί Φρες από ευθύα βολή δακρυγόνου της γαλλικής χωροφυλακής.
Η υποκρισία της αστικής δημοκρατίας ξεγυμνώνεται με το καθεστώς εξαίρεσης που επιφυλάσει για τους αιχμάλωτους αγωνιστές. Ο λιβανέζος αγωνιστής Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά βρίσκεται στις γαλλικές φυλακές από το 1984 μετά από ένα μπαράζ επιθέσεων ενάντια στο αμερικάνικο και στο ισραηλινό κράτος. Σύμφωνα με τους γαλλικούς νόμους έπρεπε να αποφυλακιστεί από το 1999. Αλλά η κράτησή του Αμπνταλά παρατείνεται παράνομα επειδή παραμένει ένας αμετανόητος επαναστάτης.
Το μεξικάνικο κράτος είναι μια τρανταχτή έκφραση του ολοκληρωτισμού με δημοκρατικό προσωπείο. Για έναν αιώνα εναλλάσονται στη διακυβέρνηση δυο πολιτικές κλίκες. Από το 1919 που η αστική και φεουδαρχική αντίδραση σταμάτησε τη ζαπατιστική επανάσταση το μεξικάνικο κράτος σφάζει τις ιθαγενικές κοινότητες και το κοινωνικό κίνημα με στρατιωτικές επιχειρήσεις και παραστρατιωτικές οργανώσεις των τσιφλικάδων και των τοπικών αρχόντων. Η ένοπλη παρέμβαση στο κτίριο της μεξικάνικης πρεσβείας στη πλατεία Κολωνακίου πραγματοποιήθηκε μια βδομάδα μετά την 20ή επέτειο της δολοφονίας του αναρχικού Χριστόφορου Μαρίνου από τα ΕΚΑΜ. Οι νεκροί του κοινωνικού πολέμου εμπνέουν τους αγώνες μας. Δεν συγχωρούμε τα εγκλήματα της εξουσίας. Μια χειροβομβίδα για κάθε δακρυγόνο. Δυο σφαίρες για κάθε μπάτσο ή φασίστα που σηκώνει χέρι.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο συντάκτης της προκήρυξης κάνει λάθος και στις δυο ημερομηνίες που παραθέτει καθώς η μεν επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικού είχε πραγματοποιηθεί στις 31 Ιουλίου (και όχι 31η Αυγούστου) ενώ η επίθεση στην Γαλλική πρεσβεία έγινε στις 9 Νοέμβρη (και όχι στις Οκτώβρη)! Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης υπενθυμίζουν και την παρθενική τους εμφάνιση που έγινε με πυροβολισμούς στην πίσω πλευρά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια όπου και πάλι είχαν επιτεθεί με ριπή από καλάσνικοφ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναστολη λειτουργιας της Επιτροπης Ειρηνης Τουρκιας από τη σουλτανικη κυβερνηση. Να ανακληθει τωρα η απαραδεκτη αποφαση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Η συμμετοχη στις αμερικανικες εκλογες αυξηθηκε κατά 4,7% παρα τις αρχικες εκτιμησεις.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποφαση των εργαζομενων. Οργανισμος Αστικων Συγκοινωνιων Θεσσαλονικης. Νεα διορια στον Σπιρτζη αλλιως «χειροφρενο» την Πεμπτη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ Κλιμακώνεται ο αυταρχισμός κατά του λαϊκού κινήματος
Αναστάλθηκε η λειτουργία της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας και άλλων κοινωνικών οργανώσεων, ενώ συνεχίζει να ισχύει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης
ΑΓΚΥΡΑ.-- Να βάλει στο «γύψο» τους αγώνες του τουρκικού λαού προσπαθεί ακόμα πιο σχεδιασμένα και αποφασιστικά η τουρκική κυβέρνηση, καθώς το περασμένο Σαββατοκύριακο απαγορεύτηκε η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, που είναι ιστορικό μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης και μέλος σήμερα της Εκτελεστικής του Επιτροπής. Η απόφαση προβλέπει την αναστολή της δράσης της Επιτροπής (αρχικά;) για ένα τρίμηνο και έρχεται ενώ βρίσκεται σε ισχύ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχτηκε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιούλη, που ήδη η κυβέρνηση φρόντισε να παρατείνει για ένα ακόμα τρίμηνο.
Η κυβέρνηση επιμένει ότι στόχος της είναι η εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων και σε αυτήν την κατεύθυνση εντείνει τις διώξεις, έρευνες και άλλες δράσεις διαφύλαξης της «κοινωνικής ειρήνης», στοχοποιώντας το ίδιο το δικαίωμα του λαού να παλέψει ενάντια στην αντιλαϊκή της πολιτική, με σκοπό και να τον παγιδεύσει στην ενδοαστική αντιπαράθεση που δυναμώνει στη χώρα. Είναι ενδεικτικό ότι τις προηγούμενες μέρες αναστάλθηκε η δραστηριότητα 370 κοινωνικών και άλλων οργανώσεων, με το επιχείρημα ότι ερευνώνται οι σχέσεις τους με την τρομοκρατία.
Πάντως, η ίδια η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας σε ανακοίνωσή της διαμηνύει: «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση. Ο αγώνας για την ειρήνη δεν είναι αντικείμενο των δικών σας αποφάσεων. Εμείς αντλούμε τη νομιμοποίησή μας από τη λαχτάρα για την ειρήνη. Και θα συνεχίσουμε. Καλούμε όλες τις φιλειρηνικές οργανώσεις να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον ειρηνόφιλο λαό της Τουρκίας και τον αγώνα του».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΑΝΙΛΑ.-- «Μόλις οι τρομοκράτες της Μέσης Ανατολής χάσουν την περιοχή τους (...) θα περιπλανηθούν σε άλλα μέρη και θα έρθουν εδώ και πρέπει να προετοιμαστούμε», είπε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, που ξεκαθάρισε: «Δεν θα αφήσω απλώς τους πολίτες μου να σφαγιαστούν για χάρη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτά είναι σαχλαμάρες».
ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ο αρχηγός των τζιχαντιστών της «Μπόκο Χαράμ» στη Νιγηρία, Αμπουμπακάρ Σεκάου, δικαιολόγησε το φόνο όλων των Μουσουλμάνων που δέχονται να ζουν σε ένα «λαϊκό και δημοκρατικό κράτος» και που δεν έχουν ενταχθεί στην οργάνωσή του, ενώ αντέδρασε στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, λέγοντας ότι «ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε».