Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Σαββατο 31 Αυγουστου 2024


Συναγερμός επείγουσας δράσης καθώς το Ισραήλ πραγματοποιεί μαζική στρατιωτική επίθεση στην παράνομα κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Τις τελευταίες 3 ημέρες, το Ισραήλ εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές επιθέσεις σε όλη την παράνομα κατεχόμενη Δυτική Όχθη, η οποία περιλαμβάνει την Ανατολική Ιερουσαλήμ, την πιο βίαιη από το 2002. Κύριος στόχος είναι οι καταυλισμοί Παλαιστινίων προσφύγων, ιδιαίτερα στις βόρειες πόλεις Τζενίν, Τουλκάρμ και Τούμπας.

Οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιους από την έναρξη της μαζικής στρατιωτικής επίθεσης τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Επαναλαμβάνοντας σε μικρότερη κλίμακα μερικές από τις πιο αδίστακτες τακτικές που χρησιμοποίησε στη γενοκτονία του εναντίον 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στην κατεχόμενη και πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ έχει αποκλείσει όλα τα νοσοκομεία στην Τζενίν και στο Τουλκάρμ.

Τον Μάιο, ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι «οι ισραηλινές δυνάμεις [φέρουν] πόλεμο στη Δυτική Όχθη». Την Τετάρτη, ο Ισραήλ Κατς, Υπουργός Εξωτερικών της ισραηλινής γενοκτονικής κυβέρνησης, κάλεσε για έναν πόλεμο στη Δυτική Όχθη που μοιάζει με τη Γάζα και το Ισραήλ να εκδώσει εντολές εκκένωσης των Παλαιστινίων, γνωστό και ως εθνοκάθαρση γενοκτονίας.

Το κίνημα BDS καλεί για μεγιστοποίηση της πίεσης της βάσης και της κοινωνίας των πολιτών σε όλα τα κράτη, τα Ηνωμένα Έθνη και τους περιφερειακούς φορείς:

Επιβολή ολοκληρωμένου στρατιωτικού εμπάργκο στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της εξαγωγής, εισαγωγής και μεταφοράς όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και ειδών διπλής χρήσης, καθώς και στρατιωτικής εκπαίδευσης, κοινής έρευνας, επενδύσεων κ.λπ.).

Επιβολή νόμιμων στοχευμένων κυρώσεων κατά του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων διπλωματικών, οικονομικών, οικονομικών, ακαδημαϊκών, πολιτιστικών και αθλητικών.

Τερματίστε όλες τις άλλες μορφές συνενοχής στην παράνομη στρατιωτική κατοχή του Ισραήλ, το σύστημα του απαρτχάιντ και τη ολοένα πιο βάναυση γενοκτονία της Γάζας.

Ενεργοποιήστε ξανά την Ειδική Επιτροπή του ΟΗΕ κατά του Απαρτχάιντ για να βοηθήσετε στην εξάρθρωση του καθεστώτος του απαρτχάιντ του Ισραήλ και να θέσετε τους υπεύθυνους υπόλογους.

Αποκλείστε το Ισραήλ από τον ΟΗΕ, όπως έγινε με το απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική.

Να αναστείλει το Ισραήλ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη FIFA και όλα αυτά τα διεθνή και περιφερειακά φόρουμ.

Διοχετεύστε την οργή, την απογοήτευση και τη θλίψη σας σε αποτελεσματική, στρατηγική δράση BDS και αυξήστε την πίεση τώρα!

Σε ένδειξη αλληλεγγύης,

Η Παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή BDS (BNC)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ο Ντάνιελ Ορτέγκα, ο ηγέτης της Νικαράγουα, δεν σταμάτησε μόνο εκεί, πρόσφερε μαχητές, τους περιβόητους Σαντινίστας, στον Νικολάς Μαδούρο για έναν πιθανό πόλεμο

-Ο Ορτέγκα είπε ότι αυτές οι διαφωνίες σχετικά με τις εκλογές στη Βενεζουέλα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πόλεμο με τη Βραζιλία και την Κολομβία. Συμβούλεψε τον Νικολάς Μαδούρο να είναι προετοιμασμένος και πρόσφερε μαχητές των Σαντινίστας για αυτή τη σύγκρουση

Μην αποκλείετε το ενδεχόμενο να οργανώσουν μια ένοπλη αντεπανάσταση όπως αυτή που οργάνωσαν για εμάς το 1979-80, μετά τον θρίαμβο της Επανάστασης, την οποία χρηματοδότησαν, όπλισαν και εκπαίδευσαν, με την υποστήριξη των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στην Ονδούρα. Ήταν μια μακρά μάχη, 10 χρόνια πολέμου που έπρεπε να πολεμήσουμε, με χιλιάδες νεκρούς, περισσότερους από 50.000.

Νικόλα, πρέπει να προετοιμαστείς να πολεμήσεις και να τους νικήσεις. Είμαι σίγουρος ότι αν γίνει αυτή η μάχη, θα ηττηθούν και να είστε σίγουροι ότι αν συμβεί, θα έχετε τους μαχητές Σαντινίστας δίπλα σας

-Η τοποθέτηση αυτή έγινε σε έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ειδικά για την υποστήριξη των επίσημων εκλογικών αποτελεσμάτων στη Βενεζουέλα. Ο Ortega συνοδευόταν αυτοπροσώπως από τη σύζυγό του και συγκυβερνήτη του, Rosario Murillo, όπως συνηθίζεται. Παρόντες ήταν επίσης ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στη Νικαράγουα, José Arrúe. ο επικεφαλής των πολιτικών υποθέσεων σε εκείνη την πρεσβεία, Ansonith Albano και Valdrack Ludwing Jaentschke Whitaker, σύμβουλος σε θέματα πολιτικής και διεθνών υποθέσεων

-Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι και οι δύο (Ορτέγκα και Λούλα) είναι αρκετά ηλικιωμένοι και....."ρετάρουν". Υπάρχει, και θα υπάρχει πάντα μια διαφορά. Ιδίως όταν ο Ορτέγκα μιλάει για πόλεμο. Την εποχή λοιπόν που ο Ορτέγκα (ο ένας γέρος της ιστορίας μας) έκανε όπως είπε πόλεμο και αντιμετώπιζε όλες τις δυνάμεις της Αμερικής στην περιοχή, και τελικά τις νίκησε. Ο άλλος γέρος της ιστορίας μας (ο Λούλα) επισκεπτόταν τον Λεχ Βαλέσα στην Πολωνία για να του δηλώσει την υποστήριξη του.

Υπάρχει λοιπόν μια μακρά ιστορία και στις δύο πλευρές, 

ο ένας ως αντιμέτωπος και πολέμιος της CIA, 

ο άλλος ως...ενεργούμενο της

-Ως γνωστόν λοιπόν, "ο λύκος και εάν γέρασε και ασπρίσε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη του άλλαξε ούτε την κεφαλή του"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Και για να μην υπάρχουν αυταπάτες περί … “λογικής κι αυτοσυγκράτησης” της Δύσης στην προοπτική επίθεσης, εισβολής και βομβαρδισμών της Ρωσίας - άρα στην επιλογή ενός γενικευμένου παγκόσμιου πολέμου:

1.Το ΝΑΤΟ με δηλώσεις του Γ.Γρ. του Στόλτενμπεργκ  ΕΠΙΣΗΜΑ κάλυψε και υποστηρίζει την εισβολή των Ουκροναζί στο Κούρσκ - “και σε όποια άλλη περιοχή του ρωσικού εδάφους” συμπλήρωσε - γιατί, λέει, “το δικαίωμα της αυτοάμυνας της Ουκρανίας δεν περιορίζεται εντός των συνόρων της”! 

2.Ενώ η “γκαουλάιτερ του αμερικανικού Ράιχ” στην Ευρώπη, κυρα Ούρσουλα  θύμωσε με τη Σλοβακία και την Ουγγαρία που δεν της … επέτρεψαν “να κηρύξει σαν ΕΕ τον πόλεμο στη Ρωσία”!

-Τώρα λέει μετά το βέτο των 2 χωρών, θα στείλει το θέμα για συζήτηση και τελική απόφαση στις Κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των 27 χωρών-μελών!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΩΝ 

- ΤΕΜΠΩΝ

- ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

- ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

- ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ

- ΧΡΕΩΝ

- ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

- ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

- ΜΙΖΩΝ 

- ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΩΝ

και λοιπών…

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΥΤΑ, 

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΟΘΡΟΙ ΚΙ ΟΙ ΑΠΑΤΩΝΕΣ ΘΑ 

«ΔΙΔΑΞΟΥΝ» ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ 

«ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ» 

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΗΤΑΡΣ ΧΟΝΤΡΟΠΟΥΣΤΡΑΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

ΑΝ Η ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ολόκληρη η χώρα έχει γίνει έρμαιο του τουρισμού σβήνοντας κάθε προοπτική και ελπίδα των νέων για καλύτερη εργασία και ένα αξιοπρεπή μισθό. Θα έλεγε κανείς πως η πιθανότητα να αλλάξουν τα πράγματα είναι σχεδόν ανύπαρκτη γιατί βολεύεται η μεταπρατική ελίτ, οι ξένοι τουριστικοί πράκτορες και ορισμένοι τοπικοί μεγαλοεπιχειρηματίες. Ακούστηκε υπουργός να λέγει πως «πρέπει να πουλήσουμε (ναι, να πουλήσουμε) τα νησιά ώστε αυτά να αναπτυχθούν τουριστικά από ξένους κεφαλαιοκράτες»! Άλλος κρατικός υψηλόβαθμος έκανε την ακόλουθη τυλώδη δήλωση: «Όποιος Έλληνας δεν μπορεί να κάνει διακοπές στα νησιά λόγω ακρίβειας ας παραθερίσει στο χωρίο του!» Όχι μόνο δεν αναμένεται να βελτιωθεί η κατάσταση αλλά πιθανότατα θα έλθουν και χειρότερα γιατί το National Recovery and Resilience Plan της Ελλάδος στοχεύει στην περεταίρω ανάπτυξη του τουρισμού. Τουρισμός σε κάθε γωνιά της χώρας και ότι θέλει ας γίνει! Σε κάποιο ελληνικό νησί των Κυκλάδων προγραμματίζεται ‘ανάπτυξη’ με δημιουργία τουριστικού χωριού που θα είναι μεγαλύτερο από τη Χώρα!

Η άλλη επιλογή, εφόσον η πρώτη δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, είναι να συνεχίσει ο κατευνασμός, ο ενδοτισμός και η ατολμία κάθε φορά που απειλείται ο τουρισμός από θερμά επεισόδια που θα δημιουργήσει η Τουρκία. Με αυτό τον τρόπο η μεταπρατική ελίτ θα έχει συνεχώς ‘γαλήνη’ και ‘ήρεμα νερά’ για να μην χαλάσει η τουριστική σεζόν και πληγεί η ‘βαριά βιομηχανία’ και μειωθεί η εικόνα του κράτους και τα κέρδη των τουριστικών πρακτόρων. Και έτσι βλέπουμε την κατάσταση στην Κάσο όπου στην υφαλοκρηπίδα η Τουρκία έβαλε την σφραγίδα της και δημιούργησε προηγούμενο που θα βρούμε μπροστά μας. Σαν αντάλλαγμα η Ελλάδα κέρδισε ‘ήρεμα νερά’ που τόσο θέλουν οι τουριστικοί πράκτορες και οι του μεταπρατικού ελίτ. Η Τουρκία πήγε και ένα βήμα πιο πέρα ευχαριστώντας(sic) την Ελλάδα για την καλή της συμπεριφορά: «Ευχαριστούμε τις ελληνικές αρχές για τον σεβασμό στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας» (έμφαση στο τουρκικό μας) ξεκαθαρίζοντας επίσης πως το ιταλικό σκάφος «εγκατέλειψε την υφαλοκρηπίδα μας». (ακόμα ένα τουρκικό μας). "



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουμε γίνει ο βόθρος της Ευρώπης: Εν κρυπτώ διαβούλευση της κυβέρνησης για τα πυρηνικά και ραδιενεργά απόβλητα της Βουλγαρίας!

31/8/2024

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος, να θέσει, επί της ουσίας, σε εν κρυπτώ διαβούλευση, τη «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου επικαιροποιημένης στρατηγικής για τη διαχείριση των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων και των ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας».

Πρόκειται για μια Στρατηγική Μελέτη χιλιάδων σελίδων με αντικείμενο ένα εξαιρετικά δύσκολο και τεχνικό θέμα το οποίο αφορά στη διαχείριση πυρηνικών και ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας, θέμα για το οποίο σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία θα πρέπει να τοποθετηθούν επισήμως και με σοβαρότητα όμορες χώρες που μπορεί να κινδυνεύσουν από τον τρόπο διαχείρισης που θα επιλεγεί για τα πυρηνικά και ραδιενεργά απόβλητα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε, όμως, να «πνίξει» το μείζον θέμα.  Και αυτό γιατί η Στρατηγική Μελέτη, η οποία περιγράφει το σχέδιο σχετικά με τις «ενδεχόμενες διασυνοριακές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό ή εξάλειψη των εν λόγω επιπτώσεων»:

– Δεν έχει αναρτηθεί η μελέτη αλλά δίνεται στη διαβούλευση λινκ που παραπέμπει σε συμπιεσμένα αρχεία χιλιάδων σελίδων μόνο στα αγγλικά

-Οι τοποθετήσεις επί των πυρηνικών και ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας δεν είναι δημόσιες αλλά στέλνονται σε συγκεκριμένο email. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εν κρυπτώ διαβούλευση «το ενδιαφερόμενο κοινό καλείται να διατυπώσει τις απόψεις του μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης αυτής. Οι απόψεις θα πρέπει να διαβιβαστούν προς την αρμόδια Αρχή (Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης) με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τη διεύθυνση sec.dipa@prv.ypeka.gr».

Σε συνέχεια της εν κρυπτώ διαβούλευσης το ΥΠΕΝ πέταξε το μπαλάκι στις 13 Περιφέρειες της χώρας και έστειλε την κρίσιμη Στρατηγική Μελέτη που αφορά στους κινδύνους στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον από τα πυρηνικά και ραδιενεργά απόβλητα της Βουλγαρίας, ζητώντας εδώ και τώρα να τοποθετηθούν. Στα αγγλικά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκάλυψη σοκ απο την “Le Figaro”: Η Ελλάδα αύξησε κατα 222% τους μετανάστες στην Ελλάδα… Απόφαση Μητσοτάκη για φτηνά εργατικά χέρια που ζητούν οι εγχώριοι ολιγάρχες!

31/8/2024

Σοκ απ’ την γαλλική “Le Figaro”. Αυξήσεις 222% των παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα! Πολιτική απόφαση του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τα φτηνά εργατικά χέρια που ζητούν τα αφεντικά τους οι εγχώριοι ολιγάρχες και αυτοί εκτελούν.

Παράλληλα Le Figaro κάνει λόγω για μείωση στην Ιταλία κατα 65% (πολύ απο αυτούς ήρθαν στην Ελλάδα), το θέμα το παρουσία σε η ΕΣΤΙΑ στο πρωτοσέλιδο της:

Γιατί το μαθαίνουμε απο ξένα ΜΜΕ;

Καταρχάς να πούμε πως το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης δεν ευνοεί την πολιτική κανενός κόμματος και γιαυτό το λόγο τα ΜΜΕ που είναι πλήρως ελεχόμενα απο την ΝΔ είναι λογικό να τα κρύβουν. Το ότι δεν καταγγέλεται απο την αντιπολίτευση δεν είναι φυσικά επειδή δεν γνωρίζουν. Αλλά επειδή οι Έλληνες ψηφοφόροι είχαν την φαεινή ιδέα να τοποθετήσουν στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση, φιλομεταναστευτικά κόμματα.

Θα ήταν οξύμωρο ο Σύριζα ή το Πασόκ να καταγγέλει την κυβέρνηση για τις συμφωνίες νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών απο άλλες χώρες. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που μαθαίνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό απο ξένα ΜΜΕ: Πέρυσι μάθαμε απο ρεπορτάζ Ισπανικής εφημερίδας πως: «Αυξήθηκε κατά 235% σε ένα χρόνο η εισροή παράνομων αλλοδαπών στην Ελλάδα»!

Να υπενθυμίσουμε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη κάνει συμφωνίες με Αίγυπτο, Μπαγκλαντές και Πακιστάν με τις οποίες νομιμοποιεί την είσοδο πολλών χιλιάδων αλλοδαπών, υπό το πρόσχημα της έλλειψης «εργατών γης».

Σημειώνεται επίσης ότι τον Σεπτέμβριο του 2023 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ.Αυγενάκης σε συνέδριο στο Ηράκλειο είπε ότι «η χώρα χρειάζεται 180.000 εργάτες γης σε ετήσια βάση».

«Σε ετήσια βάση χρειαζόμαστε 180.000 εργάτες γης. Οι χώρες που διαχρονικά κάλυπταν αυτή την ανάγκη είναι η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Βιετνάμ κ.α..

Γι’ αυτό το λόγο ζητήσαμε επιμόνως να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Εξωτερικών σε ενίσχυση των κατά τόπους πρεσβειών μας, γραφείων μας ώστε να εξετάζονται οι φάκελοι αλλά όχι με διάθεση απόρριψης γιατί αυτό συμβαίνει το τελευταίο διάστημα μονίμως, αλλά με πραγματική διάθεση ελέγχου του φακέλου του κάθε ενδιαφερόμενου να έρθει στην Ελλάδα για αν εργαστεί κατόπιν αιτήματος συγκεκριμένης εταιρείας η οποία θα τον απασχολήσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



22 εκατομμύρια χρήστες απο τη Βραζιλία του αληταρά κεντροαριστερού αντιδημοκράτη και αντισυνταγματιστή Λούλα δε θα χουν πια πρόσβαση στο “Χ” (γιατί η ελευθερία του λόγου είναι εξτρεμισμός) – Οργή του Ελον Μασκ για την απόφαση!

31/8/2024

Την Τετάρτη ο δικαστής Μοράες, που φυσικά εκτελεί της παράνομες εντολές του υπο την καθοδήγηση του αληταρά αντιδημοκράτη προέδρου Λούλα Ντα Σίλβα, ‘που έχει εμπλακεί σε ένα «μπρα ντε φερ» με τον ιδιοκτήτη του Χ, τον Έλον Μασκ, εδωσε διορία 24 ωρών στην πλατφόρμα να ορίσει τον νομικό εκπρόσωπό της στη χώρα. 

Η διορία αυτή έληξε το βράδυ της Πέμπτης. Λίγο αργότερα, το πρώην Twitter εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι αναμένει πως θα μπλοκαριστεί «εντός ολίγου» επειδή αρνείται να συμμορφωθεί με τις «παράνομες εντολές» του δικαστή Μοράες, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής απο την κυβέρνηση για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στη Βραζιλία. Η πλατφόρμα Χ υποστήριζε ότι στόχος του είναι «να λογοκρίνει τους πολιτικούς αντιπάλους του» και να μην επιτρέπει σε κανέναν να κάνει κριτική στη κυβέρνηση.

Η πλατφόρμα Χ έχει περισσότερους από 22 εκατομμύρια χρήστες στη Βραζιλία, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο DataReportal.

Οργή του Μάσκ για την απόφαση

Ο Μασκ εξαπέλυσε φραστική επίθεση στο καθεστώς και τον δικαστή Μοράες αυτήν την εβδομάδα, χαρακτηρίζοντάς τον «δικτάτορα» και κατηγορώντας τον ότι καταπνίγει την ελευθερία της έκφρασης

«Ποιος νομίζει ότι είναι;» είπε ο αληταράς αντιδημοκράτης αντισυνταγματιστής παγκοσμιοποιητής πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, αναφερόμενος στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία. «Κάθε πολίτης, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, εάν έχει επενδύσεις στη Βραζιλία υπόκειται στο Σύνταγμα και τους νόμους της Βραζιλίας», τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό MaisPB.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Οκτώβριο του 2020, κυκλοφόρησε η είδηση ότι βρέθηκε το laptop του Hunter Biden, στο οποίο υπήρχαν email που αποδείκνυαν την διαφθορά της οικογένειας και τις συναλλαγές της με Ουκρανούς ολιγάρχες. 

Η ιστορία αυτή διαψεύστηκε μετά βδελυγμιας από το FBI το οποίο κατηγόρησε (πάλι) την Ρωσία για διάδοση ψευδών ειδήσεων ώστε να επηρεαστούν οι ψηφοφόροι εν όψει των προεδρικών εκλογών τον Νοέμβριο. 

Στα "σοβαρά" ΜΜΕ, οι Τιτάνες της Αδέσμευτης Κρατικής Δημοσιογραφίας, Αυτιαδες, Πορτοσαλτηδες, Χατζηνικολάκηδες και αλλοι κρατικοί υπάλληλοι στην υπηρεσία της μαζικής εξημέρωσης, χαρακτήριζαν fake news το δημοσίευμα της New York Post. Τα δε social media, κατέβαζαν οποιαδήποτε ενοχλητική ανάρτηση, υλοποιώντας άλλη μια εκστρατεία μαζικής λογοκρισίας στο όνομα της προστασίας της «ελεύθερης έκφρασης». Της δικιάς τους «ελεύθερης έκφρασης» των ψεμάτων.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι η ιστορία αυτή ήταν αληθινή, ότι όντως ο υιός Biden είχε αλληλογραφία με τους Ουκρανούς και τελικά, ότι αυτοί που πουλούσαν fake news ήταν τα "σοβαρά" ΜΜΕ και οι "αξιόπιστοι" βραβευμένοι Ευαγγελάτοι, ενώ η επιχείρηση λογοκρισίας ήταν κάτ εντολή του ίδιου του FBI. 

Μάθαμε δηλαδή, ότι όντως στις εκλογές του 2020, υπήρξε νόθευση του αποτελέσματος από τις κρατικές αρχες, τουλάχιστον μέσω της παραπληροφόρησης. 

Ποιος ξέρει τι άλλο θα μάθουμε στο μέλλον...

Η ουσία λοιπόν είναι μια. 

Κάποτε μπορεί να υπήρχε κάποια δικαιολογία να είναι κάποιος ανύποπτος και να καταπίνει αμάσητο ότι του σερβίρουν οι "ειδικοί". 

Πλέον δεν υπάρχει καμία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεράστιο το πλήγμα στους αμπελώνες της Κρήτης - Ελάχιστο το κρασί που θα παραχθεί

Κρήτη - αμπέλια: Εγκρίθηκαν μόνο 80 στρέμματα για νέες φυτεύσεις! - Ελάχιστο φέτος το κρασί

Τεράστιο είναι το πλήγμα που αφήνει μία σειρά παραγόντων στους αμπελώνες της Κρήτης.  Με κυριότερο αυτός της λειψυδρίας αλλά και της τεχνητής κλιματικής αλλαγής λόγω ψεκασμών, φέτος καταγράφεται μεγάλη πτώση στην παραγωγή των οινοσταφύλων, η οποία εκτιμάται ότι ξεπερνάει το 75%.

Αυτό βέβαια έχει ως συνέπεια να μειωθεί ταυτόχρονα και η παραγωγή του κρασιού με αποτέλεσμα τα οινοποιεία να μην μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της αγοράς.

Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις, η παραγωγή στα οινοστάφυλα δεν θα ξεπεράσει φέτος τους 3.000 τόνους ενώ όπως φαίνεται το έλλειμμα στην παραγωγή του κρασιού θα καλυφθεί από ποσότητες που θα έρθουν από το εξωτερικό, ενώ την ίδια ώρα, η ΕΑΣΗ πραγματοποιεί επαφές προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα με ποσότητες κρασιού από την Βόρεια Ελλάδα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τέλος της ζωής όπως τη γνωρίζαμε

27 Μαΐου 2022 ~ 

Τον Σεπτέμβριο του 2021 το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (New York Stock Exchange, NYSE) ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου επενδυτικού προϊόντος, το οποίο εδώ και χρόνια αποκαλείται κυνικά “φυσικά περιουσιακά στοιχεία (natural assets)” από τους παγκόσμιους εξουσιαστές και τα φερέφωνα τους. Ουσιαστικά σε αυτό περιλαμβάνονται όλα τα χερσαία και θαλάσσια οικοσυστήματα του πλανήτη (είτε αυτά είναι παρθένα, είτε έχουν δεχτεί ανθρώπινη επέμβαση), οι φυσικοί τους πόροι, καθώς και όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο παρανοϊκός πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ, ζητά απο την Ουκρανία να κάνει χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο εσωτερικό της Ρωσίας!

30.8/2024

Το Ηνωμένο Βασίλειο τάσσεται υπέρ του να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους της Storm Shadow για χτυπήματα βαθιά μέσα στη Ρωσία. Ωστόσο, η Βρετανία διατηρεί την υποστήριξή της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να μην προκαλέσει σύγκρουση με την Μόσχα, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Telegraph.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ καταδίκασε τις συζητήσεις για τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας και παρουσίασε «ψευδές» ότι η Δύση θέλει να αποφύγει την υπερβολική κλιμάκωση, όπως είπε ισχύει το αντίθετο.

Το RT αναφέρει: Η Ουκρανία έχει ήδη το πράσινο φως από τη Βρετανία να χρησιμοποιήσει το Storm Shadows για να χτυπήσει την Κριμαία και άλλες περιοχές που διεκδικεί το Κίεβο, αλλά όχι για να στοχεύσει διεθνώς αναγνωρισμένο ρωσικό έδαφος. Εν μέσω της συνεχιζόμενης εισβολής του Κιέβου στην περιοχή του Κουρσκ, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι έχει εντείνει τις εκκλήσεις του προς τους δυτικούς υποστηρικτές να άρουν τους περιορισμούς στη χρήση των όπλων τους για χτυπήματα στη Ρωσία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους βρετανικούς πυραύλους, οι οποίοι μπορούν να αποφύγουν τα εχθρικά ραντάρ και να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση έως και 305 χλμ. (190 μίλια).

Ωστόσο, σύμφωνα με την Telegraph, η απόφαση για το πώς η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους δεν εξαρτάται από το Λονδίνο, καθώς παράγονται σε στενή συνεργασία με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ και χρησιμοποιούνται παράλληλα με διαβαθμισμένα αμερικανικά συστήματα.

Ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους για να χτυπήσει τοποθεσίες στη Ρωσία από τις οποίες η τελευταία εξαπολύει τις δικές της επιθέσεις, Αμερικανοί αξιωματούχοι ήταν απρόθυμοι να χορηγήσουν παρόμοια άδεια.

Πηγή του Λευκού Οίκου ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί ότι η χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, ακόμη και χωρίς την εξωτερική έγκριση της Ουάσιγκτον, θα μπορούσε να κλιμακώσει σοβαρά τα πράγματα και να οδηγήσει αμερικανικά στρατεύματα να παρασυρθούν στη σύγκρουση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Οι αστυνομικοί που σκότωσαν στο ξύλο τον Κωστή Μανιουδάκη κατηγορούνται πλέον για ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.

-Ο Εισαγγελέας άσκησε στους 4 αστυνομικούς ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

-«Η δική μας πλευρά κατάφερε να γυρίσει ένα ολόκληρο αφήγημα που στηριζόταν από την πλευρά της αστυνομίας. Ισχυρές δυνάμεις θέλανε τη συγκεκριμένη υπόθεση να τη θάψουν αλλά η συγκεκριμένη υπόθεση δεν θα θαφτεί»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Borell: Η Ευρω Ενωση δεν αναγνωρίζει τη «δημοκρατική νομιμότητα»  του προέδρου Maduro  στη Βενεζουέλα

Τί λε ρε σκατοτζουτζέ 

Εκείνος ο Γκουαϊντω τί εγινε σάς τελειωσε....

Ο Maduro στη Βενεζουελα ειχε μιά φαγούρα επειδη δέν αναγνωρίζει την Δημοκρατική του Νομιμοτητα η ΕΕ καί ο Borrel...

Ειναι αληθεια οτι καί εγω εχω εναν επιμονο κνησμό γιά την ΕΕ καί τον Borrel ....

Σχολιο.- Έχουν πέσει με μανία όλα τα γεράκια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, όλοι οι πράκτορες πάνω στη Βενεζουέλα, αλλά ο λαός και ο Μαδούρο τους έγραψαν εκεί που ήταν πάντα η θέση τους να είναι γραμμένοι!!!

Σχολιο.- Αυτά τα Ευρωενωσιακα τομαρια επειδη βλέπουν ότι οι Νενεκοι των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ειναι πάντα σκυμμένοι και με κατεβασμένα τα βρακάκια τους και νομίζουν ότι κάπως ετσι τους αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι

Σχολιο.- Πήρανε τον πουλο και δε μπορούν να το χωνέψουν

Παρατηρητές πήγαν αποστολές πήγαν

Χαφιέδες και πράκτορες

Τι άλλο θέλουν....

Πονάει πολύ!

Μάλλον τη δημοκρατία που επιβάλλει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους θέλουν

Ουστ....καριοληδες..Γιάνκιδες!!!!!

Σχολιο.- Η φασίζουσα ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΉ προπαγάνδα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και λοιπών συγγενών!

Δύσκολα,...Αλλάζει ο κόσμος βρε στρατόκαυλοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών;!?... Ακόμα να το νιώσετε;!?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή την είδηση δεν την πήραν χαμπάρι τα αξιολατρευτα και αμερόληπτα ΜΜΕ μας;

Μάλλον υποθέτω ότι δεν θα την θεώρησαν και τόσο σημαντική,συνέπεσε και με τον γάμο του κασελακη, οπότε λογικό το βρίσκω

Έγγραφο-βόμβα του Συνηγόρου του Πολίτη

Πέθαναν παιδιά που δεν πρόλαβαν να χειρουργηθούν στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με το λεγόμενο «Πρωτόκολλο του Χάνιμπαλ», οι Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν εντολή από την ίδια τους την κυβέρνηση να σκοτώνουν κάθε Ισραηλινό στρατιώτη που αιχμαλωτίζεται από τον εχθρό.

«Ένας νεκρός στρατιώτης είναι καλύτερος από έναν αιχμάλωτο στρατιώτη»


Ο Hannibal δεν είναι στρατιωτική οδηγία, είναι ένα βαθύ, ανελέητο δόγμα που πηγαίνει πίσω στη Masada.

"Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να δήλωσε την Πέμπτη στον υπουργό Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ ότι δίνει προτεραιότητα στη στάση του για τη διατήρηση των ισραηλινών στρατευμάτων στον Διάδρομο Φιλαδέλφι αντί για τη διάσωση των ζωών των εναπομείναντων ομήρων στη Γάζα. ” (Η εποχή του Ισραήλ 30/8/2024)

Ήδη από το απόγευμα της 7ης Οκτωβρίου ορισμένοι από εμάς συγκεντρώσαμε ότι η οδηγία για τον Αννίβα αναπτύχθηκε από τους IDF στους οικισμούς των δακτυλίων της Γάζας εκείνη την ημέρα. Το Ισραήλ φυσικά το αρνήθηκε. Κι όμως, λίγο μετά, μαρτυρίες επιζώντων, στρατιωτών και πιλότων πρότειναν το αντίθετο.

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος μέχρι ο Ταξίαρχος του IDF Barak Hiram παραδέχτηκε στο Ouvda του N12, το πρόγραμμα στέψης της ερευνητικής δημοσιογραφίας του Ισραήλ, ότι ήταν αυτός που έδωσε στην πραγματικότητα την εντολή να χρησιμοποιήσουν οι βομβες των τανκ εναντίον ενός σπιτιού με πολλούς ομήρους.

Χρειάστηκαν πολλοί ακόμα μήνες για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ταξίαρχος Hiram «έκανε το σωστό. ’ Στη συνέχεια πήρε προαγωγή.

Εν τω μεταξύ ο ισραηλινός στρατός έχει συλληφθεί πολλές φορές να σκοτώνει Ισραηλινούς ομήρους. Πολλοί Ισραηλινοί μπερδεύτηκαν από την απρόσεκτη συμπεριφορά του στρατού και της αεροπορίας στη Γάζα, αλλά καθώς περνούσε ο καιρός έγινε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για μια διευθέτηση που θα εγγυάται την ασφαλή επιστροφή των ισραηλινών ομήρων.

Αυτή η διαμάχη αποτελεί τώρα ανοιχτό ρήγμα μεταξύ του υπουργού Άμυνας Galant, του στρατού, της Μοσάντ από τη μία και του Νετανιάχου από την άλλη. Ενώ η Galant & Co είναι απεγνωσμένα να βάλουν την υπόθεση της Γάζας σε ένα κλείσιμο και να φέρουν σπίτι τους υπόλοιπους ομήρους, ο Νετανιάχου, όπως καταθέτει ο ίδιος ο Galant, προτιμά να θέσει σε κίνδυνο οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία και από την οπτική γωνία του Galant, καταδικάζοντας τους ομήρους σε θάνατο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



31/8/2024

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη Γάζα, επιβάλλουν πολιορκία στην κατεχόμενη Τζενίν της Δυτικής Όχθης

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις στο Nuseirat, στην κεντρική Γάζα, μεταξύ τουλάχιστον των 34 συνολικά που σκοτώθηκαν σε όλη τη Λωρίδα σήμερα, λένε ιατρικές πηγές στην ομάδα μας στο έδαφος

Η πολιορκία της πόλης Τζενίν από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις αφήνει τους Παλαιστίνιους κατοίκους χωρίς φαγητό, νερό, ηλεκτρισμό ή πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς συνεχίζεται η πιο έντονη στρατιωτική επιδρομή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εδώ και δεκαετίες.

Η UNRWA –η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες– αναφέρει ότι 20 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την έναρξη της ισραηλινής εισβολής την Τετάρτη, μεταξύ των οποίων ένα άτομο με αναπηρίες και πολλά παιδιά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πουθενά στον κόσμο δεν συγκεντρώνονται εκατομμύρια άνθρωποι υπέρ της Παλαιστίνης όπως κάνουν στην Υεμένη



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μην ξεχνιόμαστε:

Όταν λοιπόν η ΕΕ θα απαιτήσει από την Ελληνική κυβέρνηση να εγκρίνει την εισβολή και τον πόλεμο κατά της Ρωσίας,

-απλά θυμίζω την απάντηση/προειδοποίηση του Πούτιν για το ζήτημα, που ίσως πέρασε απαρατήρητη όσο ο Μητσοτάκης έκανε τα … μπάνια του, 

ο Κασελάκης ασχολιόταν με τον … γάμο και το τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑΨ, 

ο Ανδρουλάκης … τίποτα, κλπ κλπ κλπ:

Πούτιν: “Οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ, ιδίως στην Ευρώπη, και ιδίως οι μικρές χώρες θα πρέπει να γνωρίζουν με τι παίζουν. 

Το γεγονός ότι τα κράτη τους είναι συνήθως κράτη με μικρό έδαφος και πολύ πυκνό πληθυσμό, είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να έχουν κατά νου, πριν μιλήσουν για χτύπημα βαθιά στο ρωσικό έδαφος!”



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι δεν πρόκειται για παραπληροφόρηση, οι εταιρίες ενέργειας που δραστηριοποιούνται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν κάνει deal με την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς… ώστε να γεμίσουν την Ελλάδα με ανεμογεννήτριες παρακάμπτοντας την κοινωνική αντίδραση

Κύμα οργής έχει πλημμυρίσει όλη την Ελλάδα… με τις ανεμογεννήτριες.

Από την μια τα καμένα και από την άλλη οι ανεμογεννήτριες... όχι δεν θα αντικαταστήσουμε και υποκαταστήσουμε την λογική με την παράνοια αλλά γιατί... οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν;

Έχουμε διερωτηθεί;

Δεν πρέπει να γίνουν σεβαστές οι θέσεις των πολιτών;

Οι πολίτες βλέπουν καμένα... βλέπουν ανεμογεννήτριες και βλέπουν και έκρηξη στις τιμές ρεύματος... που υπάρχει λογική...

Όχι δεν πρόκειται για παραπληροφόρηση, οι εταιρίες ενέργειας που δραστηριοποιούνται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν κάνει deal με την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς… ώστε να γεμίσουν την Ελλάδα με ανεμογεννήτριες παρακάμπτοντας την κοινωνική αντίδραση.

Είναι πάρτι για λίγους ενώ την ίδια ώρα εκτινάσσονται οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος.

Αφού αυξάνεται η συμμετοχή στο ενεργειακό μείγμα των ανεμογεννητριών γιατί έχουμε έκρηξη στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος;

Η απάντηση είναι απλή… γιατί έχουν πει ψέματα στις τοπικές κοινωνίες ότι οι ανεμογεννήτριες θα φέρουν φθηνό ρεύμα.

Κάθε ανεμογεννήτρια κοστίζει 2,25 με 2,5 εκατ και κάθε εταιρία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θέλει γρήγορη απόσβεση οπότε είναι αδιάφορο εάν το ρεύμα είναι ακριβό ή πανάκριβο…

Οι ανεμογεννήτριες καταστρέφουν την φύση, δεν μειώνουν τις τιμές ρεύματος και προκαλούν πάρτι διαφθοράς… στα καμένα

Επίσης σε κάθε καμένη περιοχή πρέπει να θεωρείται έγκλημα κακουργηματικού χαρακτήρα η τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Κορυφαίος έλληνας επιστήμονας αποκάλυψε ότι οι ανεμογεννήτριες αλλάζουν την συχνότητα των βροχοπτώσεων και τροποποιούν προς το χειρότερο το τοπικό περιβάλλον υγρασίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιας και μιλάμε για Αριστερά:

-Στη Γαλλία, εκείνος ο Μελανσόν -που έλεγε ότι … δεν θα γίνει Τσίπρας - 

• αφού έδωσε ότι φιλοΝατοϊκά διαπιστευτήρια προεκλογικά βρίζοντας τη Ρωσία και ζητώντας νέα όπλα για τους Ουκροναζί,

• αφού έκανε μάγκα τον μισοπεθαμένο πολεμοκάπηλο αρχιΑκροδεξιό Μακρόν, χαρίζοντας του 130 έδρες στο β´ γύρο των εκλογών,

-τώρα το πιο πιθανό είναι να μείνει αυτός και το κόμμα του παρότι πρώτο, χωρίς συμμετοχή καν στην νέα κυβέρνηση. Τη Δευτέρα ο Μακρόν που απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ιδέα κυβέρνησης του «Λαϊκού Μετώπου», συναντιέται με τη ΛεΠέν για να τα … βρούνε!

-Η πλάκα είναι ότι ο Μελανσόν έκανε ότι κωλοτούμπα του βρισκότανε κι έδωσε “γη και ύδωρ” στο Μακρόν, στο όνομα του κινδύνου της … Ακροδεξιάς!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκνευρίζουν πολλούς οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές αυτής της Κυριακής στα ομόσπονδα γερμανικά κράτη της Σαξονίας (Δρέσδη, Λειψία κλπ) και Θουριγγίας (Ερφούρτη, Ιένα, Βαϊμάρη κλπ).

Το Αριστερό κόμμα BSW της Σάρα Βάγκενκνεχτ, προβλέπεται να συγκεντρώσει ποσοστά 15-19% παρόλο που ιδρύθηκε μόλις τον Φλεβάρη - ενώ αναμένεται να καταποντιστούν Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι του κυβερνητικού συνασπισμού με ποσοστά αντίστοιχα …6% και … 3% πάνω κάτω!

-Έτσι σήμερα, σε ομιλία της στην Ερφούρτη, η Σάρα Βαγκενκνεχτ δέχθηκε επίθεση με ροζ μπογιά από άνδρα που ζητωκραύγαζε υπέρ της Ουκρανίας!

-Οι εκλογές στη Σαξονία και Θουριγγία, μπορεί να αποτελέσουν τον “προσεισμό” για μεγάλες ανατροπές στη Γερμανία σε βάρος του “κόμματος του πολέμου”,

αλλά 

-κυρίως αποτελούν απόδειξη επιτυχίας και δημοτικότητας μιας Αριστεράς που δεν είναι ΟΥΤΕ Ρωσοφοβική ΟΥΤΕ “των … ίσων αποστάσεων” ΟΥΤΕ δικαιωματική, αλλά με καθαρή θέση κατά του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση στην Ουκρανία!

-Τα Δυτικά ΜΜΕ και οι διάφοροι “σχολιαστές” (λέμε τώρα) ετοιμάζουν ήδη … “αναλύσεις” κυρίως για την προβλεπόμενη άνοδο του κόμματος AfD με τον …γνωστό μπαμπούλα της “Ακροδεξιάς”. 

Το AfD έχει όμως επίσης πεντακάθαρες θέσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία - και μεταξύ μας δεν κατάλαβα: 

-“Γιατί στο κάτω της γραφής ο σοσιαλδημοκράτης Σόλτς και η πράσινη Μπέρμποκ είναι … λιγώτερο ακροδεξιοί από το AfD;”

-Εξάλλου ακόμα και την ίδια τη Σάρα Βάγκενκνεχτ και το Αριστερό BSW τους κατηγορούν για …συντηρητισμό (!) οι ίδιοι “σχολιαστές” και τα ΜΜΕ*!

-*Ξέρετε οι … “δημοκράτες” και … “προοδευτικοί” (μη χέσω…)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούλης Μητσοτάκουλας

30.8.24:«Στο τραπέζι η μείωση ΦΠΑ στο ελαιόλαδο»

21.6.24:«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι στο λάδι γιατί είναι χρηματιστηριακό αγαθό κ συμπαρασύρει τον πληθωρισμό των τροφίμων»

Τι άλλο θέλεις να ακούσεις απο αυτον τον γελοίο για να καταλάβεις ότι μας δουλεύει όλους !!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παιδιά, τώρα, που ο Ζούκι μετανόησε, κάνει να λέμε την λέξη "covid-19" ή θα πεταχτεί από κάτω κανένα μήνυμα από τους γνωστούς fact-checkers πάλι; Ξέρει κανείς;

Σχολιο.- Η ανάρτησή σας περιέχει ψευδείς πληροφορίες. Σύμφωνα με τα ελληνικά χόαξις, ο Ζούκι δεν μετανόησε ποτέ.

Σχολιο.- Τωρα το ΡΑΔΙΟ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΣΕ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα περιοριστεί στην Ευρώπη. ΑΠΕΙΛΕΙ ΗΠΑ.

31/08/2024

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα περιοριστεί στην Ευρώπη. Απειλεί ΗΠΑ.

«Έχουν τη νοοτροπία ενός κυρίου που κάθεται κάπου στο εξωτερικό και πιστεύει ότι είναι απολύτως ασφαλής, νομίζοντας ότι όχι μόνο οι Ουκρανοί, αλλά και… οι Ευρωπαίοι θα ήταν έτοιμοι να κάνουν τη βρώμικη δουλειά και να πεθάνουν για αυτούς».

Την Τρίτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακωθεί σε μια ευρύτερη στρατιωτική σύγκρουση, ένας πιθανός Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα περιοριστεί στα πεδία των μαχών στην Ευρώπη.

Ενώ απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δυόμισι χρόνια μετά την έναρξη της επιχείρησης, ο Λαβρόφ κλήθηκε να απαντήσει σε πρόσφατη αναφορά του Guardian ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ήθελε να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow που «απειλούν τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη» για να αναγκάσει τη Ρωσία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα: «Οι πύραυλοι Storm Shadow αναπτύχθηκαν κυρίως από αγγλογαλλική συνεργασία και κατασκευάζονται από την ευρωπαϊκή κοινοπραξία MBDA, η οποία έχει και Ιταλό εταίρο. Όμως, δεδομένου ότι ορισμένα από τα εξαρτήματά του τα προμηθεύονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Λευκός Οίκος πρέπει επίσης να αποδεχθεί τη χρήση τους κατά της Ρωσίας. Μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να το κάνει, φοβούμενος μια κλιμάκωση της σύγκρουσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερντογάν παραληρηματικός: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα (που την βρήκε την Γαλάζια πατρίδα αχρωματοψία έχει;)

31/08/2024

Ερντογάν παραληρηματικός: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα (που την βρήκε την Γαλάζια πατρίδα αχρωματοψία έχει;) Η θάλασσα του καθενός φτάνει τόσο μακριά όσο ο ορίζοντας του ( σε άλλη φάση μας έλεγε όσο τα ποδάρια του που δεν μπορεί να τα βρέξει και θέλει να απλώσει αρίδες του κατά το Αιγαίο)!

Ερντογάν παραληρηματικός άρα επικίνδυνος… “Η θάλασσα του καθενός φτάνει τόσο μακριά όσο ο ορίζοντας του ( σε άλλη φάση μας έλεγε όσο τα πόδια του που δεν μπορεί να τα βρέξει και θέλει να απλώσει αρίδες του κατά το Αιγαίο). Κάποιοι μπορεί να βλέπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” ως ένα “παραμύθι” και κάποιοι μπορεί να κατηγορούν την Τουρκία ότι αναζητά την περιπέτεια ( ή και την πειρατεία ακόμη). Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα (που την βρήκε την Γαλάζια πατρίδα αχρωματοψία έχει), που κάποιοι αποκαλούν ‘παραμύθι’ μέχρι τέλους” ( όχι παραμύθι παραμύθα). – «Θα υλοποιήσουμε ό,τι απαιτούν τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο με αποφασιστικότητα και πίστη, χωρίς να πάρουμε έγκριση από κανέναν ( ε βέβαια αφού τόσοι άλλοι το κάνουν με την αμέριστη και αγαστή υποστήριξη και συνέργεια τής διεθνούς κοινότητας σου λέει κι εγώ) , ανεξάρτητα από το ποιος λέει τι».

– “Το γεγονός ότι υπάρχουν σύνορα μεταξύ ημών και των λαών με τους οποίους ζούσαμε ( μας εμφανίζει την οθωμανική Κατοχή ως ευνομούμενη Πολιτεία) μαζί μόλις πριν από έναν αιώνα ( δεν μα ςέλειψε καθόλου όπως και στους άλλους λαούς), δεν σημαίνει ότι θα κόψουμε τους δεσμούς μας ( δεν είναι Γόρδιοι άραξε) με τη γεωγραφία της καρδιάς μας ( τι μεγαλόκραδη γεωγραφία.. στη Γεωγραφία λες να ήταν καλός ξεπέρασε και το Στράβων και θέλει σώνει και καλά να μας ξεστραβώσει). Είμαστε μια χώρα με 78 ηρώα από 34 διαφορετικές χώρες του κόσμου, είμαστε επίσης μια χώρα που φιλοξενεί τους γιους της Γάζας( με αυτά που λέει την καίει τη Γάζα εννοείται), του Χαλεπίου ( που ήθελε να το κατακτήσει και δεν του έκατσε), της Δαμασκού (που οραματιζόταν ότι θα μπει σαν τον Πορθητή στο Μεγάλο τζαμί των Ομεϋαδών  και δεν τον αφήνει η Συρία ούτε σαν μουσαφίρη να πάει εκλιπαρεί να τα βρούνε) , της Ιερουσαλήμ (ποιους εννοεί κάτι πράκτορες που πιάνει καλά κάθε τόσο), της Κομοτηνής (Κομοτινή κόψε κάτι δώσε θάρρος στο χωριάτη μάλλον του παραδώσαμε ) και της Βαγδάτης (κάτι άκουσα για κάτι τούρκικα drones που πέφτουν τελευταία στο Κιρκούκ αληθεύει) στο μνημείο των Δαρδανελίων».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θρίλερ με σύλληψη 2 Τούρκων στην παραλιακή με βαρύ οπλισμό μέσα σε τζιπ.

31/08/2024

Θρίλερ με σύλληψη 2 Τούρκων στην παραλιακή με βαρύ οπλισμό μέσα σε τζιπ.

Μια περίεργη υπόθεση με τη σύλληψη δυο Τούρκων, που κουβάλαγαν βαρύ οπλισμό και πιάστηκαν χθες αργά το βράδυ στην παραλιακή μέσα σε ένα θηριώδες Mercedes SUV, εξετάζουν οι διωκτικές αρχές.

Όπως αποκαλύπτει το newsit.gr, η σύλληψη των δυο Τούρκων, ηλικίας 43 και 45 ετών σημειώθηκε χθες (30/8/24) αργά το βράδυ στην λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Αλίμου. Το λευκό Mercedes G63, διέσχιζε την παραλιακή, όταν ξαφνικά μια εποχούμενη περιπολία, τους έκανε σήμα να σταματήσουν. Οδηγός ανέβασε χειρόφρενο, ενώ ο συνοδηγός κατέβηκε κάτω χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το θηριώδες τζιπ και μέσα εντόπισαν δύο πιστόλια μάρκας Glock με γεμιστήρες και μετρητά περίπου 3000 ευρώ. Αμέσως ειδοποιήθηκε το «Διαρρηκτών» της Ασφάλειας Αττικής και ακολούθησαν κατ’ οικον έρευνες όπου βρέθηκαν άλλα πέντε όπλα.

Οι δυο Τούρκοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία όπου έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν ενώ τα όπλα, έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι «καθαρά» ή αν όχι, σε ποιες ενέργειες έχουν απασχολήσει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψίμυθος. Η πουστιά που έφτιαξαν τα οννεδίτικα τρόλια για να βγει ο Άδωνι να τρολάρει τους Έλληνες για τα χάλια που φτιάχνει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΕΙΠΕ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ Ο ΣΩΓΑΜΠΡΟΣ! ΑΔΙΑΝΟΗΤΟΣ ΓΕΡΝΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΣΟ: ΑΝ ΕΙΧΕ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΡΙΣΗ, ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΣΑΜΕ – ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ – ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ Ή ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ;;

Μας θύμισε Θεόδωρο Πάγκαλο, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. Όταν ερωτήθηκε για το ζήτημα της Κάσου διαστρέβλωσε τελείως την εικόνα και ομολόγησε στο Πανελλήνιο ότι “είμαστε ευχαριστημένοι που δεν υπήρξε κρίση που θα οδηγούσε σε εθνική υπαναχώρηση”.  Το Αιγαίο είναι Turkaegean πλέον και ας το κρύβουν από το λαό.

Δείτε το συγκλονιστικό απόσπασμα:

https://twitter.com/i/status/1829845671890874765



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΙΜΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΥΑΙΝΑ ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ – ΟΙ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ WOKE ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ: ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ, Η «ΜΑΥΡΗ» ΚΑΒΑΛΑ ΧΑΡΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ – «ΕΑΝ ΒΓΩ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΣΟΣΙΑΛ ΜΙΝΤΙΑ»

Την προαναγγελία ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου σε ότι αφορά τη λειτουργία των δικτύων κοινωνικής διασύνδεσης έκανε η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις σε μια από τις ελάχιστες συνεντεύξεις της ως υποψήφια.

Η Καμάλα Χάρις ουσιαστικά περιέγραψε πως εάν βγει πρόεδρος των ΗΠΑ θα εφαρμόσει ένα αυστηρότατο ρυθμιστικό πλαίσιο αναφορικά με τη λειτουργία των πλατφόρμων αυτών λέγοντας ότι το υπάρχον καθεστώς πρέπεθι να σταματήσει.

«Αυτό που πρέπει να λεχθεί είναι ότι δεν μπορείς να έχεις διαφορετικούς νόμους για το facebook και διαφορετικούς για το twitter.

Πρέπει να υπάρχει μια υπευθυνότητα από τα αυτά τα δίκτυα και να αντιληφθούν τη δύναμη που έχουν.

Μιλούν ευθέως σε εκατομμύρια, εκατομμυρίων χρηστών χωρίς κανένα επίπεδο ελέγχου ή νομοθεσίας. Αυτό πρέπει να σταματήσει», είπε η Κ. Χάρις.

Ουσιαστικά η Κ. Χάρις περιέγραψε την λογοκρισία που θα εισάγει στην λειτουργία των δικτύων, καθώς με τον όρο νομοθεσία εννοεί στην πραγματικότητα τον απόλυτο έλεγχο της πληροφορίας.

Ως βασική αιτιολόγηση είναι η πεπατημένη της «παραπληροφόρησης», των «ψευδών ειδήσεων», του «εξτρεμιστικού και εχθροπαθούς λόγου».

Οτιδήποτε που δεν θα συμπορεύεται με το επίσημο εκάστοτε διήγημα απλώς θα εντάσσεται στις τρεις πιο πάνω κατηγορίες μέσω του «νομοθετικού πλαισίου» και θα λογοκρίνεται ύη θα απαγορεύεται.

Φυσικά μετά τις ΗΠΑ θα ακολουθήσει η ΕΕ και οι υπόλοιποι «ακόλουθοι».

Υπενθυμίζεται ότι της Καμάλα Χάρις είχε προηγηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητστοτάκης.

Σε ομιλία του στη Βουλή τον Μάρτιο του 2021 είχε σημειώσει πως τα social media δημιουργούν πρόβλημα στη Δημοκρατία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ – Ο… ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά… πήγε η μελέτη των Ολλανδών για την Θεσσαλία: Άδειαζαν την Λίμνη Κάρλα χωρίς δίχτυ για τα ψάρια – Στο βυθό του Παγασητικού  χιλιάδες ψάρια της λίμνης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Ο ΑΔΩΝΑΚΟΣ! Επιτέθηκε φραστικά σε κατοίκους της Λήμνου

Φορείς και σωματεία της Λήμνου κατήγγειλαν την κατάσταση στο νοσοκομείου του νησιού στον υπουργό Υγείας και τον έκαναν έξαλλο. Ο Άδωνις Γεωργιἀδης επιχείρησε να παρουσιάσει μια τέλεια εικόνα του ΕΣΥ και στην συνέχεια επιτέθηκε στους νησιώτες.

Οι κάτοικοι ζήτησαν την στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό για την εξυπηρέτηση των ασθενών από τον υπουργό, ο οποίος είχε συνάντηση με τον διοικητή. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο «μεγάλη πρόοδο» στο νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια και κατηγόρησε τους πολίτες ότι ψεύδονται. «Έρχεστε για πολιτικούς λόγους να πείτε ψέματα» είπε.

«Εγώ εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα από τα 12, δεν είμαι κανένας άνεργος ούτε δημόσιος υπάλληλος της ΑΔΕΔΥ. Είμαι του ιδιωτικού τομέα. Δεν είμαι μόνιμος, είμαι κανονικός εργαζόμενος» είπε προκλητικά στους κατοίκους της Λήμνου ο υπουργός Υγείας.

Οι νησιώτες του είχαν απαντήσει: «Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Εμείς ζούμε εδώ. Ελάτε να ζήσετε εδώ, να δείτε τι θα αντιμετωπίσετε. 400 ευρώ τα δύο άτομα το εισιτήριο για Αθήνα. Είναι ζητήματα ζωής, δεν είναι θέμα χρόνου. Εσείς μιλάτε με νούμερα, εμείς ζούμε εδώ πέρα. Μιλάτε εκ του ασφαλούς».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι γονείς «γυρνούν τη πλάτη» στο καλάθι του μαθητή και κάνουν λόγο για ψύλλους στα άχυρα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερυθρά θάλασσα: Αύριο θα ξεκινήσει η επιχείρηση ρυμούλκησης του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «Sounion»

Ο υπουργός Εξωτερικών των Χούθι της Υεμένης, Τζαμέλ Άμερ, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο (31/8) πώς αύριο Κυριακή (1/9) ρυμουλκά αναμένεται να ξεκινήσουν την επιχείρηση ρυμούλκησης του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «Sounion».

Το «Sounion» χτυπήθηκε επανειλημμένα σε επίθεση των Χούθι στις 21 Αυγούστου ανοικτά του λιμανιού Χοντάιντα, που ελέγχουν οι υεμενίτες αντάρτες, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Χούθι τόνισαν πως το έπληξαν με drones και πυραύλους.

Οι αντάρτες είχαν δηλώσει ότι είναι σύμφωνοι να εφαρμοστεί «προσωρινή ανακωχή» για να μεταφερθεί σε ασφαλές λιμάνι το δεξαμενόπλοιο στο οποίο επιτέθηκαν, καθώς εκφράζεται ανησυχία για οικολογική καταστροφή στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε την Τετάρτη η διπλωματική αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ, ωστόσο εκπρόσωπός τους έσπευσε να διευκρινίσει λίγο αργότερα πως δεν κηρύσσεται κατάπαυση του πυρός από πλευράς τους, αλλά απλώς αποφασίστηκε να επιτραπεί να γίνει επιχείρηση ρυμούλκησης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ να μην έχουν αυταπάτες: Εάν ο Πούτιν το «πατήσει» θα γεμίσουν ραδιενέργεια

Σε μια συνέντευξη στο podcast «Judging Freedom», ο πρώην αξιωματικός του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, Scott Ritter, σχολιάζει την πιθανότητα πυρηνικής κλιμάκωσης μετά από το «πράσινο φως» πολλών δυτικών χωρών για χτυπήματα βαθιά μέσα στη Ρωσία.

Αναφέρεται στην πρόσφατη δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ότι η Δύση «παίζει με τη φωτιά» και προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν πρόκειται να περιοριστεί στην Ευρώπη.

«Στις ΗΠΑ μιλάμε για το σενάριο μιας πυρηνικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία. Λέμε ότι η Ρωσία θα πλήξει με πυρηνικά την Ουκρανία, ίσως πλήξει ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και μετά ότι αυτό θα περιοριστεί εκεί.

Κι αυτό που ο Λαβρόφ έχει πει και ελπίζω όλοι να άκουσαν αυτό που είπε. Ότι δηλαδή εάν ξεσπάσει ένας πυρηνικός πόλεμος, οι ΗΠΑ θα χτυπηθούν.

Εάν γίνει ένας πυρηνικός πόλεμος στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ θα χτυπηθούν. Οι Ρώσοι μπορούν να φτάσουν τις ΗΠΑ πολύ ταχύτερα από ότι μπορούμε εμείς (να φτάσουμε εκείνους).

Ελπίζω ο κόσμος να δει τους χάρτες με το τι θα γίνει εάν πυρηνικές κεφαλές 150-300 μεγατόνων ή κιλοτόνων πέσουν σε αμερικανικές πόλεις. Την εξάπλωση της ραδιενέργειας και της μόλυνσης.

Παιδιά εκεί τέλος! Οι Ρώσοι δεν παίζουν, ξέρουν πολύ καλά τη σοβαρότητα του θέματος».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο «χαλίφης» Ταγίπ Ερντογάν διοχετεύει όπλα στη σιωνιστική οντότητα!

H Λιβανέζa δημοσιογράφος και καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Marwa Osman, ξεσκεπάζει τον ρόλο της Τουρκίας στη Γενοκτονία της Γάζας, αλλά σήμερα κι εκείνη στη Δυτική Όχθη!

Ένα πλοίο φορτωμένο με πυρομαχικά που προοριζόταν για το σιωνιστικό καθεστώς ελλιμενίστηκε στο λιμάνι του Πάνορμου, σήμερα στα τουρκικά Μπαντίρμα!

Η Διεθνής Επιτροπή για το Μποϊκοτάζ του Ισραήλ στην Τουρκία (BDS Türkiye) αναφέρει:

«Το ολλανδικό σκάφος "Nordic", φορτωμένο με πυρομαχικά για το Ισραήλ, εισήλθε ανεμπόδιστα από τα τουρκικά τελωνεία και παρέμεινε στο λιμάνι Μπαντίρμα (στην ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά) για αρκετές ημέρες»!

«Το "Χαλιφάτο" στην Τουρκία, υπό την ηγεσία του "χαλίφη" Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποδέχεται ένα ολλανδικό πλοίο φορτωμένο με όπλα που προορίζονται την σιωνιστική οντότητα, με σκοπό να σκοτώσει τα αδέρφια μας στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και το Λίβανο.

Μόλις πριν από λίγες μέρες η Ναμίμπια απέρριψε μια τέτοια κίνηση ελλιμενισμού του πλοίου με όπλα για το σιωνιστικό καθεστώς, αλλά η Τουρκία συμφώνησε!

Από τη μία ο Ερντογάν ανεβαίνει στο βήμα, καλώντας σε αποκλεισμό εναντίον του Ισραήλ και οι αφελείς (για να μην χρησιμοποιήσω έναν πιο σκληρό όρο) τον χειροκροτούν»... σημειώνει η Marwa Osman.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



325 ημέρες σιωνιστικού πολέμου Γενοκτονίας...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιαπωνία: Εννέα εκατομμύρια κατοικίες είναι κενές στη χώρα! – Ποιοι είναι οι λόγοι

Η χώρα παλεύει με την υπογεννητικότητα

Τουλάχιστον 9 εκατομμύρια κατοικίες στην Ιαπωνία καταγράφονται κενές χωρίς ενοίκους, σύμφωνα τουλάχισοτν με την στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ο αριθμός των κενών σπιτιών στην Ιαπωνία έχει αυξηθεί σε ένα ρεκόρ των εννέα εκατομμυρίων καθώς η χώρα της ανατολικής Ασίας συνεχίζει να αγωνίζεται με τον συνεχώς μειούμενο πληθυσμό της.

Τα εγκαταλειμμένα σπίτια είναι γνωστά στην Ιαπωνία ως “akiya” – ένας όρος που συνήθως αναφέρεται σε εγκαταλελειμμένα σπίτια κατοικιών σε αγροτικές – κυρίως – περιοχές.

Αλλά περισσότερα akiya παρατηρούνται και σε μεγάλες πόλεις, όπως το Τόκιο και το Κιότο, και αυτό είναι ένα πρόβλημα για μια κυβέρνηση που ήδη αντιμετωπίζει τη γήρανση του πληθυσμού και μια ανησυχητική μείωση του αριθμού των παιδιών που γεννιούνται κάθε χρόνο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν.Δένδιας για εξοπλιστικά: «Δεν μπορώ να υπογράψω ούτε μια επιταγή γιατί έχω την ΕΕ πίσω μου να το απαγορεύει»

Ο υπουργός Άμυνας για το παράλογο των πολιτικών της ΕΕ

31.08.2024 | 19:29

Για το παράλογο των πολιτικών της ΕΕ αναφορικά με την ενίσχυση της άμυνας των χωρών μελών της ΕΕ έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος τόνισε πως από τη μια οι Βρυξέλλες καλούν για την ενίσχυση της Άμυνας από την άλλη απαγορεύουν την διάθεση κονδυλίων υπό το πρόσχημα του χρέους και των ελλειμμάτων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θρίλερ με το ελληνικό τάνκερ “Delta Sounion” στην Ερυθρά: Αν βυθιστεί θα είναι η 5η μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή του πλανήτη

Οι Χούθι το χτύπησαν πολλαπλά αλλά η ιδιοκτήτρια του φορτίου Motor Oil ανακοίνωσε «επιτυχία στις διαπραγματεύσεις»

30.08.2024 | 17:44

Τελείως διαφορετική εικόνα έρχεται στην δημοσιότητα από τα γεγονότα που μεταδίδονται επισήμως από το πλήγμα στο τάνκερ “Delta Sounion” από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και από την ιδιοκτήτρια του πετρελαίου που μετέφερε, τον όμιλο Βαρδινογιάννη, σε σχέση αυτά που μεταδίδουν οι Χούθι.

Σε περίπτωση βύθισής του, θα επρόκειτο για την πέμπτη μεγαλύτερη διαρροή πετρελαίου στα χρονικά, ξεπερνώντας περιστατικά όπως η διαρροή του Sanchi το 2018 κοντά στην Κίνα.

Κάτι που κάνει ακόμα πιο κρίσιμη την επιχείρηση μετάγγισης του πετρελαίου, την οποία δεν εγκρίνουν όμως οι ΗΠΑ, καθώς την θεωρούν «άκρως επικίνδυνη»

Το ίδιο το τάνκερ ανήκει στην εταιρεία Delta Sounion, του Έλληνα Διαμαντή Διαμαντίδη και είναι το τρίτο του ομίλου που κτυπούν οι Χούθι!

Έτσι λοιπόν οι Χούθι δημοσιοποίησαν βίντεο όπου φαίνεται ότι το τάνκερ έχει κτυπηθεί από βλήμα (μάλλον RPG-7) στην πρύμνη όπου βρίσκεται το μηχανοστάσιο, πλήγμα που πέτυχε να ακινητοποιήσει το σκάφος, παρά τα όσα αρχικά μεταδίδονταν στην Ελλάδα ότι «υπέστη ελαφρές ζημιές».

Εν συνεχεία εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του και έπλεε ακυβέρνητο, μέχρις ότου… οι Χούθι το κατέλαβαν το παγίδεψαν με εκρηκτικά και το… ανατίναξαν!

Σύμφωνα με την σιιτική οργάνωση που ελέγχει την Υεμένη «Η εταιρεία που το κατέχει παραβίασε την απόφαση εισόδου στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης».

Το δεξαμενόπλοιο Sounio υπό ελληνική σημαία, μετέφερε 1 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου (150.000 τόνους).

Σήμερα η διοίκηση του ομίλου της Motor Oil ανακοίνωσε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ότι «Μετά από επιτυχείς διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε προσωρινή ανακωχή και το πλοίο θα ρυμουλκηθεί ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα θαλάσσιας ρύπανσης της Ερυθράς Θάλασσας». 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόπειρα βιασμού στη Σαλαμίνα – 35χρονος: «Δεν την απείλησα πως έχω μαχαίρι» – Δίωξη και στον 39χρονο φίλο της 20χρονης

Κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά από την απολογία του στον εισαγγελέα, στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά

31.08.2024 | 21:47

Ο 35χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει μία 20χρονη κοπέλα σε παραλία στη Σαλαμίνα, δήλωσε πώς «ποτέ δεν την απείλησα, και ουδέποτε της είπα πως έχω μαχαίρι προκειμένου να την βιάσω».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, φέρεται να επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα.

Ο άνδρας κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά από την απολογία του στον εισαγγελέα, στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Star, ο ίδιος επιμένει ότι δεν θέλησε να βιάσει την κοπέλα: «Της πρότεινα αν ήθελε να κάτσουμε μαζί να κάνουμε παρέα. Εκείνη, έντρομη σηκώθηκε, πήρε κάποιον τηλέφωνο και μου είπε πως δεν θέλει. Αποδεχόμενος την άρνησή της επέστρεψα στην αρχική μου θέση. Ποτέ δεν την απείλησα, και ουδέποτε της είπα πως έχω μαχαίρι προκειμένου να την βιάσω».

Την ίδια ώρα, ασκήθηκε αυτεπαγγέλτως ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 39χρονο, που ισχυρίζεται πως η παρέμβασή του έσωσε την 20χρονη από βιασμό.

«Είναι μία λάθος αντίδραση αυτή να διώκομαι εγώ για το βιντεοσκοπικό υλικό ενός βιαστή που πάσχει από σχιζοφρένεια από ό,τι έχω ακούσει, από ό,τι έχω ενημερωθεί» είπε ο 39χρονος μιλώντας στο Star.

«Πέφτω από τα σύννεφα, εκτός αυτού είναι ένα αποδεικτικό υλικό. Δεν μπορώ να το πιστέψω καν ότι διώκομαι εγώ για κακούργημα επειδή βιντεοσκόπησα το υλικό του βιαστή της κοπέλας» πρόσθεσε.