Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Κυριακη 1 Σεπτεμβριου 2024


Οι αναφορές για πλήρη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ώστε να επιτραπεί ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας δεν αληθεύουν, δήλωσε το γραφείο του Νετανιάχου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αληταράς βουτηρόπουστρας Πιερρακάκης το είπε ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν ότι κάθε πράξη έχει συνέπειες. Το είπε το καθυστερημένπ βουτηρόπουστρο που πλήρωναν οι γονείς του για να πάρει πτυχίο από το γυμνάσιο....

Και το είπε τώρα σαν υπουργός της κυβέρνησης των Τεμπών, που έχει ξεπουλήσει τη χώρα, και βάζει φωτιές  στα δάση για να βάλει ανεμογεννήτριες….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έδωσε συνέντευξη ο Αλαφούζος ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι ντρέπεται που έχει βάλει 120 μύρια στον Παναθηναϊκό και είναι υπέρογκα χρήματα την ώρα που η κοινωνία περνάει δύσκολα και δεν θα έπρεπε να τα βάλει...

Πρώτον: Έχει καθαρά κέρδη τον χρόνο 160 μύρια από τον Παναθηναϊκό και ντρέπεται που βάζει 10 κάθε χρόνο στην ομάδα

Δεύτερον: Έχει απόλυτη γνώση της κατάστασης της κοινωνίας αλλά στα παπάρια του, να την κοροϊδεύει μέσα από τα ΜΜΕ του (το ΣΚΑΙ  και την Καθημερινή) δεν υπάρχει πρόβλημα

Και τρίτον: Γι αυτό ακριβώς του βγήκε το παρατσούκλι Οχιά!

Γιατί είναι τόσο υποκριτής, ψεύτης και ύπουλος όπως η Οχιά!

Σχολιο.- η περσινη συνεντευξη ειναι μου την εβγαλε αναμνησεις και ειπα να την ξαναβαλω αφου δεν αλλαξε τιποτα

Σχολιο.- Δεν ξέρω αν έχω ξαναακουστει τόσες μαζεμένες μαλακίες σε μια συνέντευξη. Τατσόπουλος και Κωστόπουλος βγαίνουν εκτός συναγωνισμού. Επίσης δεν ξέρω τι είναι πιο αστείο.Το ότι πλήρωσε 120 μύρια ή ότι κοπτεται για την ελληνική κοινωνία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκαλύψεις σοκ για το Αγία Σοφία.  Έγγραφο-βόμβα του Συνήγορου του Πολίτη

Πέθαναν παιδιά που δεν πρόλαβαν να χειρουργηθούν στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία»

Αυτή την είδηση που δημοσιεύει η εφημερίδα δημοκρατία δεν την πήραν χαμπάρι τα αξιολατρευτα και αμερόληπτα τηλεοπτικά ΜΜΕ μας;

Μάλλον υποθέτω ότι δεν θα την θεώρησαν και τόσο σημαντική, συνέπεσε και με τον γάμο του κασελακη, οπότε λογικό το βρίσκω



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζεύτηκαν παρά την απαγόρευση της αστυνομίας  ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ στο Σύνταγμα σήμερα που πιστεύουν στην ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ότι πρέπει να γίνει Συντακτική Συνέλευση μαζί με Έφεδρους Καταδρομείς, και μετρήθηκαν καμιά 500αρια. Θερίζει τελικά η υπογεννητικότητα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοσιαλισμός… με ‘‘κινεζικά χαρακτηριστικά’’

Σοβιετικού τύπου (ή και σοβιετικής κατασκευής) πολυκατοικίες στο Πεκίνο, με μια κινεζική παγόδα επάνω στη στέγη τους (!) 

Κάτι το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι «ο ραγδαίος μετασχηματισμός της Κίνας στη δεκαετία του 1950 -όπως αναφέρει ο Νορβηγός ιστορικός Odd Arne Westad,- δεν θα ήταν εφικτός χωρίς τη βοήθεια της Σοβιετικής Ένωσης. [Μιας Σοβιετικής Ένωσης η οποία στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1939-1945) -απ’ τις 62 χώρες της υφηλίου που ενεπλάκησαν σε αυτόν,- υπέστη το 33,3% - 50% των συνολικών καταστροφών Θ.Κ.]. 

Το σοβιετικό πρόγραμμα βοήθειας για την Κίνα δεν ήταν μόνο το μεγαλύτερο που εκπόνησε ποτέ η Μόσχα εκτός των δικών της συνόρων. Ήταν επίσης, συγκριτικά, το μεγαλύτερο τέτοιο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από οποιαδήποτε χώρα οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του Σχεδίου Μάρσαλ των ΗΠΑ για την Ευρώπη. 

Η συνολική δαπάνη από το 1946 έως το 1960 ανήλθε σε περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε σημερινές τιμές, λίγο λιγότερο από το 1% του σοβιετικού ΑΕΠ ετησίως.

Στην πραγματικότητα ωστόσο το κόστος ήταν πολύ υψηλότερο, καθώς το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνει τη μεταφορά της τεχνολογίας, τους μισθούς των Σοβιετικών εμπειρογνωμόνων στην Κίνα ή τις επιχορηγήσεις για Κινέζους φοιτητές στην ΕΣΣΔ. 

Ακόμα κι αν αφαιρέσουμε το περίπου 18% που προερχόταν από τους συμμάχους των Σοβιετικών και το 15% που αποπλήρωσαν τελικά οι Κινέζοι, εξακολουθούμε να μιλάμε για ένα πρόγραμμα τόσο εκτεταμένο που είχε τεράστιο αντίκτυπο και στις δύο χώρες.» 

Σχολιο.- Και η Κίνα όμως έκανε ότι μπορούσε. Ένα εκατομμύριο Κινέζοι εθελοντές νεκροί στον πόλεμο της Κορέας. Ανάμεσα τους και ο γιος του Μάο. Παρά τη φτώχεια της βοήθησε ειδικά στις χώρες της Ασίας Αφρικής λατ Αμερικής δεκάδες αντάρτικα κινήματα. Στην Αλβανία μέχρι σήμερα φέρνουν Κινέζους τεχνικούς για να επισκευάσουν παλιά μηχανήματα και ολόκληρα εργοστάσια που τους είχαν δόσει οι Κινέζοι.

Το 1964 οι σοβιετικοί τεχνικοί αποχώρησαν εκβιαστικά από την Κίνα αφήνοντας μισοτελειωμένα τα έργα που είχαν ξεκινήσει την κατασκευή τους, παίρνοντας μαζί τους ακομα και τα σχέδια κατασκευής. Το ίδιο ακριβώς έκαναν και οι κινεζοι στους Αλβανούς μετά τον θάνατο του Μάο το 1976 όταν παλινορθωθηκε ο καπιταλισμός και στην Κίνα.

Σχολιο.- Άδεια από πολεοδομία έχει η παγόδα;  ή αυθαίρετα όπως εδώ;

Σχολιο.- Όπως εδώ. Την έχτισαν, όπως τα εκκλησάκια στις βίλες, για να μην πληρώνουν φόρο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εγκληματική αλλαγή καταργεί τις εποχές. Στηρίξτε την..και..."καλήν απολογίαν" σαν έρθει η ώρα της εξόφλησης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χώρα – μπαταρία για υπερκέρδη του «λόμπι της ενέργειας», αλλά με φτωχούς πολίτες

Η επιτάχυνση στην εγκατάσταση νέων Πάρκων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) είναι η απάντηση των κυβερνητικών στελεχών στις ολοένα και μεγαλύτερες αντιδράσεις κατοίκων στις περιοχές όπου προβλέπεται και αδειοδοτείται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών.

Μετά τα Άγγραφα, την Πίνδο και τον Ταϋγετο οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και στη Ρόδο. Εκεί πριν λίγες ημέρες εκατοντάδες συγκεντρωμένοι εμπόδισαν συνεργείο αυτοψίας πάνω στην καμένη περιοχή της πυρκαγιάς του 2023. Η άδεια ωστόσο για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Προφήτη Ηλία δόθηκε παρά τις αντιδράσεις όχι μόνο των κατοίκων αλλά και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου της Ρόδου!

Και οι φωτιές στα δάση μπαίνουν  εσκεμμένα από την κυβέρνηση, όχι μόνο για να εγκαταστήσουν πιο εύκολα τις ανεμογεννήτριες, αλλά και γιατί οι ανεμογεννήτριες για να λειτουργήσουν θέλουν γυμνό έδαφος και όχι δάσος γύρω τους, γιατί το δάσος έχει τη δυνατότητα να κόβει τον αέρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του ανθρώπου, που αναδείχθηκε σε Αγωνιστή πρώτης γραμμής και η μοίρα το έφερε να «φύγει» αυτήν την ημερομηνία : του Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο, πρώτου και πραγματικά λαϊκού ηγέτη της ΛΔ Ντονιέτσκ, που δολοφονήθηκε σαν χτες πριν από 6 χρόνια από τα χέρια Ουκροναζί σαμποτέρ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



31/8/2024    -   23.00

Παν.Λαφαζάνης

-Μόνο η χούντα απαγόρευε πολιτικές συγκεντρώσεις-Όχι, όμως, σε όλο το Δήμο-Αθήνας!

Η ανελεύθερη , αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απαγόρευση της εξαγγελθείσας εδώ και πολύ καιρό συγκέντρωσης της Κυριακής στο Σύνταγμα από το Κίνημα ”Συντακτική Εθνοσυνέλευση-Άμεση Δημοκρατία’`’ καθώς και της προσυγκέντρωσης την ίδια ημέρα , στις 10.30 , από την ”Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων” στις 12.00, ανακαλεί στους μεγαλύτερους μνήμες από την αμερικανοκίνητη προδοτική χούντα 1967-1973 , ενώ για τους νεότερους προαναγγέλλει ένα σκοτεινό , ανελεύθερο μέλλον μιας αποικιοκρατούμενης ολιγαρχικής χώρας.

Να σημειώσουμε όμως ότι εκτός από την χούντα , και στην κατεχόμενη Ελλάδα 1941-44,  εξεδίδοντο διαταγές για την πλήρη απαγόρευση συναθροίσεων ”άνω των τριών ατόμων” σε όλο το εύρος της πόλης των Αθηνών !

Καλούμε τους κυβερνώντες , έστω την ύστατη στιγμή , να μη μετατρέψουν με το στυγνό αυταρχισμό τους και τις σχιζοειδείς αποφάσεις τους την Κυριακάτικη Αθήνα σε πεδίο δακρυγόνων , ξυλοδαρμών και συλλήψεων ανυπάκουων δήθεν πολιτών

Σχολιο.- Δεν έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον Σταύρο Βιτάλη, αλλά μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση πως το Καθεστώς κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας για αύριο στο Σύνταγμα.

Το γεγονός πως πλήθος κόσμου αναμένεται να κατέβει αύριο στο Σύνταγμα τους τρομάζει και αυτό είναι ξεκάθαρο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



κι όμως υπάρχουν ακόμα προφέσορες της Ιατρικής (τηλεπερσόνες )που στηρίζουν αυτά τα πειραματικά (ακόμα και σήμερα ) σκευασματα ! ή είναι παρ@νοικοί ή ΔΕΝ φτάσαν ακόμα στον πάτο της Χρυσοφόρας μαρμίτας .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κακούργημα η παράνομη βιντεοσκόπηση βιαστή, πλημμέλημα το ολοκαύτωμα στο Μάτι!!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλοί έχουν αγοράσει τους Λειψούς, μαθαίνω. Καταλύμματα και εστίαση.

Και νάταν μόνο οι Λειψοί...

Διόλου άσχετο η τρολιά #hashtag που φτιάξαν αλήτες οννεδιτες για το δήθεν νησί Ψίμυθος για να στρέψουν αλλού την προσοχή από την καταστροφή της χώρας που πραγματοποιεί ο Κούλης και η αληταράδικη νουρδίτικη συμμορία του, γιατί οι Λειψοί διαφημίζονταν 2 χρόνια τώρα από τα πληρωμένα σάιτ, όπως γίνεται σήμερα και με τα Ψαρά και ΚΑΘΕ γωνιά της χώρας, "αναξιοποίητη" και παρθένα.

Κι αγοράζουν οι ξένοι αβέρτα, για να μην μιλήσουμε για τα funds που με τις ευλογίες της Μητσοτάκης ΑΕ καταπατούν νομίμως ακόμη και προστατευόμενες περιοχές, αγροτικές εκτάσεις και βραχονησίδες στο όνομα του τουρισμού, της βαρειάς βιομηχανίας" της χώρας.

Θυμάστε τον Γιασάμ Αγιαβέφε? Τον Τούρκο επιχειρηματία μαφιόζο και καταζητούμενο (!), που έλαβε τιμητική πολιτογράφηση ως Ελληνας της Μυκόνου από την Σακελλαροπούλου πέρισυ?

Ε λοιπόν οι Τούρκοι, δεν πήραν μόνο τα νησιωτικά λιμάνια "νομίμως", αλλά "νομίμως" ελέγχουν ή προσπαθούν έστω να ελέγξουν τη νησιωτική μαφία.

Εγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση ότι αυξήθηκαν φέτος κατά 31% οι νέες επιχειρήσεις στον τουρισμό (καταλύμματα και εστίαση).

Πόσες αλήθεια απ' αυτές ανήκουν σε Ελληνες?

Σχολιο.-  Προς όσους λένε τι Ελληνες, τι ξένοι..

Το 31% της αύξησης των νέων επιχειρήσεων τουρισμού είναι το επιχείρημα της ανάπτυξης της Μητσοτάκης ΑΕ. Αρα...και της δήθεν ευζωίας των Ελλήνων.

Ιδού λοιπόν, μία από τις απαντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, μόνο εθνικιστικά δεν θέτω το θέμα.

Σχολιο.- Δεν το βλέπουμε εθνικιστικά αλλά πατριωτικά το θέμα. Δηλαδή να φύγουν οι Έλληνες από την χώρα ως μετανάστες και να εποικίσουν άλλοι στην θέση μας. Κάτι τέτοιο ήθελε να κάνει και ο Ιμπραημ πασάς όταν έβαλε το πόδι του στην Πελοπόννησο, να πάρει όσους επιζήσουν δούλους στην Αίγυπτο και να φέρει στην θέση τους φελλαχους

Σχολιο.- θα φερνουν ΝΕΡΟ απο την Ιταλία σε λιγο!!

Σχολιο.- γιατι τι νομίζεις θα γινεται στις Κυκλαδες?

Σχολιο.-  Ισχύει αυτό για τους Ιταλούς στους Λειψους. Λειψοι και Κάρπαθος είναι δύο must για τους Ιταλούς, περισσότερο κι από τα Επτάνησα.

Σχολιο.- δεν έχω ιδέα γιατί, αλλά στην πόλη μου την Κρεμόνα παίζει να είμαι από τις λίγες που δεν έχουν πάει στην Κάρπαθο. Η πιο λογική εξήγηση είναι η συνεργασία τοπικού πρακτορείου με τουριστικούς πράκτορες του νησιού και οι απευθείας πτήσεις charter.

Σχολιο.-  στους Λειψούς δεν έχω πάει, Κάρπαθο πήγα σχετικά πρόσφατα το 2019 νομίζω κ όντως μου έκανε εντύπωση που είχε τόσους Ιταλούς κ θυμάμαι έκανα πλάκα, ήρθαμε σίγουρα Κάρπαθο ή είμαστε στην Κεφαλλονιά ρε παιδιά;

Σχολιο.- έχουν φάει καλώς εννοούμενη πετριά με τα μέρη αυτά λόγω δύο ταινιών, το Mediterraneo παρότι γυρίστηκε Καστελόριζο και όχι Κάρπαθο ή Λειψους και πιθανόν τους θυμίζει ακούσματα η ταινία από τους τότε Ιταλούς στρατιώτες παππούδες τους και το απέραντο γαλάζιο  όπως υπάρχουν και λόγω της ταινίας το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι αρκετοί Ιταλοί στη Κεφαλλονιά

Σχολιο.-  Τα Ιόνια πάντα είχαν πολλούς Ιταλούς για ευνόητους λόγους. Κ πριν το μαντολίνο.

Σχολιο.- Εδω στην νοτια πελοποννησο και στο πηλιο ολο ειναι γεματο γερμανους και λοιπους ευρωπαιους του βορρα που εχουν αγορασει τα καλυτερα κομματια και τα εκμεταλλευονται .

Σχολιο.- Στα Κυθηρα Ισραηλινοί επιχειρηματίες έχουν αγοράσει μεγάλες εκτάσεις και ετοιμάζουν πυρετωδώς resorts, Γάλλοι, Ολλανδοί , Ιταλοί έχουν αγοράσει σπίτια τα οποία νοικιάζουν rbnb . Τα ίδια παντου.

Σχολιο.-  Δεν ηξερα οτι οι Ισραηλινοι κανουν παιχνιδι ΚΑΙ στα Κυθηρα.Γιατι αλλου ειναι παντου μεσα.Με τους Ολλανδους Γαλλους κλπ ειναι παλιο,αυτοι απλα αγοραζουν και αναπαλαιωνουν σπιτια

Σχολιο.-  Και Ελληνες μεγαλοεπιχειρηματιες να αγοραζουν κατι παρομοιο ειναι,δεν θα συμβαλουν στην "εθνικη αναπτυξη".Θα χωσουν τα λεφτα τους οπου προσδοκαται κερδος οτι και ναναι αυτο.Φυσικα σε συγκριση με τους ξενους υπαρχει διαφορα, δε θα φυγουν ολα στο εξωτερικο.Το προβλημα ειναι ο μονοδρομος τουρισμου-ακινητων,και με το μαφιοζικο-αγοραιο τροπο που γινεται,σαν Ελληνικο μεριδιο αγορας

Αλλης ποιοτητας προβλημα ειναι αυτο με τους Ισραηλινους.Εχοντας πολυ χρημα ως γνωστο, πηγες αθροας χρηματοδοτησης χωνονται παντου τα τελευταια χρονια και αγοραζουν τα παντα,πολλες φορες με το γνωστο τυπο οικονομικου διαπραγματευτη που εχει πολιτογραφηθει ως "Εβραιος".Και φυσικα δεν ειναι μονο για επιχειρηματικους λογους αλλα για αποκτηση επιρροης στην κοινωνια και "στρατηγικου βαθους" τωρα που απειλουνται.Μιλαμε για κατι σαν κατοχη

Σχολιο.- η τελευταία λέξη εκφράζει πολύ εύστοχα αυτό που γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες: ξένοι πλουτοκράτες σε συνεργασία με εγχώριους δοσίλογους καταλαμβάνουν τη χώρα οδηγώντας τους κατακτημένους στην αθλιότητα -αλλά όχι στα βουνά όπως είχε γίνει στην άλλη Κατοχή..

Σχολιο.- "Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο

Με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο

Πωλείται και το δίνω όσο κι όσο"

Αχ Ελλαδίτσα μου

Σχολιο.- Η χώρα ξεπουλιεται για να ξεπληρώσουμε τα δανεικά που χρειαζόμαστε για τις εισαγωγές μας που έχουν υποκαταστήσει τη παραγωγή, ώστε να μπορούμε να ψωνίζουμε ξένα προϊόντα από χώρες που μας έχουν κάνει αποικία και έχουν εγκαταστήσει γραικίλους να μας κυβερνάνε με πλαστές εκλογές για να νομίζουμε ότι τους ψήφισε κιόλας ο λαός τους προδότες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι, ένας άνδρας τυλίχτηκε με ταινία αποσκευών και ζήτησε, από την εταιρία να τον καταχωρήσει στην πτήση, ως αποσκευή. 

Τεκμηρίωσε το αίτημα του, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή ταυτοποιείται, ως αποσκευή.

"Ανθρώπινο δικαίωμα" κι αυτό!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σημερινή, 1 Σεπτέμβρη 2024, κατάσταση στην περιοχή του Κούρσκ.

Ανταπόκριση του έγκυρου πολεμικού ρεπόρτερ Γιούρι Ποντολιακ, μαζί με την “απορία”: 

- Μα γιατί μεταδίδουν τα κανάλια τέτοιες μ…;

“Κατεύθυνση Kursk για σήμερα 01/09/24...

“Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω γιατί κάποια κανάλια μας «απελευθέρωσαν» οικισμούς από τον εχθρό για δύο συνεχόμενες ημέρες. Την Olgovka (περιοχή Κορενέφσκι), αλλά όχι μόνο δεν υπήρξε απελευθέρωση εκεί. Δεν υπήρχε καν καμία από τις επιθέσεις μας εκεί. Παρεμπιπτόντως, οι δικοί μας δεν είναι ούτε στο γειτονικό Kremyanoy εδώ και πολύ καιρό. Αυτοί οι οικισμοί, δυστυχώς, βρίσκονται κάτω από τον εχθρό.

Μέχρι στιγμής όλα είναι εδώ, τόσο γενικά όσο και ειδικότερα, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές. 

Την ίδια στιγμή, ο εχθρός έχει ακόμη την πρωτοβουλία εδώ.

Υπάρχουν επιθέσεις στην Aleksandrovka (για να παρακάμψουν το Korenevo), προσπάθειες να μας απωθήσουν από τη Malaya Loknya, καθώς και επιθέσεις μεταξύ αυτής και του Cherkasy Porechny (στο Nechaev και τη γύρω περιοχή).

Η κατάσταση στο Cherkasy Porechny είναι ακόμα ασαφής (υπάρχουν πληροφορίες ότι ο εχθρός μας απώθησε από εκεί, αλλά αυτό, όπως λένε στο διαδίκτυο, "δεν είναι ακόμη σίγουρο").

Και οι επιθέσεις στη Martynovka και λίγο προς τα νότια δεν σταματούν.

Ταυτόχρονα, ο εχθρός, πιθανότατα λόγω εξάντλησης των δυνάμεων, σταμάτησε να επιτίθεται στο Komarovka στην περιοχή Glushkovsky.

Και παρόλα αυτά, έχω μια έντονη αίσθηση επικείμενων καλών αλλαγών εδώ μπροστά.

Ας κρατήσουμε τα δάχτυλά μας σταυρωμένα και ας προσευχηθούμε για τα παιδιά”



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην περιοχή του Κούρσκ, στην ουσία η κατάσταση παραμένει σχεδόν αμετάβλητη μετά την αρχική εισβολή και προώθηση των Ουκροναζί, από τις 6-7 Αυγούστου, κοντά 4 βδομάδες τώρα.

-Υπάρχει μια υπέροχη των Ρωσικών δυνάμεων, όμως 

-Ουκρανικές ευέλικτες, πλήρως εξοπλισμένες μονάδες ειδικών δυνάμεων, συνεχίζουν τις επιθέσεις, συχνά σπάνε τη “λεπτή γραμμή” της ρωσικής διάταξης προχωρώντας 8-10 χιλιόμετρα ενώ ακολουθεί στο κενό η προώθηση και εγκατάσταση Ουκρανικών εφεδρειών - που παρά τις απώλειες περίπου 8.000 ανδρών, καταφέρνουν και μεταφέρονται κι ανανεώνονται μέσω της πόλης Σούτζα στα σύνορα που οι Ουκρανοί κρατούν κι έχουν μετατρέψει σε κέντρο εφοδιασμού οπλισμού και προσωπικού.

-Οι ρώσικες δυνάμεις, πραγματικά με σκληρές μάχες, επιχειρούν να μπλοκάρουν τους Ουκρανούς στα νέα σημεία επιθέσεων, ενώ προωθούνται σε περιοχές που δεν υπάρχει ή είναι αδύνατη η συγκέντρωση Ουκροναζί.

-Στο ερώτημα γιατί οι Ρωσικές δυνάμεις δεν επιχειρούν - όπως οι Ουκρανοί- με το κλασσικό μοντέλο του ευέλικτου πολέμου, 

την προώθηση και στη συνέχεια την υποστήριξη από εφεδρείες που έρχονται από πίσω με τελικό σκοπό την περικύκλωση του αντιπάλου, 

η απάντηση που δίνουν οι ίδιοι οι μαχητές από το πεδίο της μάχης, είναι ότι για την ώρα, δεν υπάρχουν στην περιοχή :

• ούτε εφεδρείες,

• ούτε ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου, παρακολούθησης και επικοινωνιών,

• ούτε drones,

• ούτε αεροπορική υποστήριξη …

• ούτε επάρκεια πυροβολικού και βαρέων όπλων…

Μόνο άνδρες και επαρκή πυρομαχικά που πολεμούν ηρωικά αλλά πάντα σε μια “λεπτή γραμμή” διάταξης στο μέτωπο, με τη λογική της παρατεταμένης άμυνας.


Σχολιο.-  Κατά τη διάρκεια της ουκρανικής επίθεσης στην περιοχή του Κουρσκ, η Ρωσία μπόρεσε να καταλάβει περισσότερους οικισμούς στο Ντονμπάς, — Bild

- Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ ο ουκρανικός στρατός μπόρεσε να ελέγξει μόνο μια μικρή ρωσική πόλη, τη Sudzha με επίσημο πληθυσμό 6.000 κατοίκων, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε πέντε ουκρανικούς οικισμούς με συνολικό πληθυσμό άνω των 53.000 κατοίκων μόνο τον Αύγουστο, συμπεριλαμβανομένων των Novogrodovka, Krasnogorovka, Druzhba, Severnoye και Νέας Υόρκης

Η Ουκρανία πληρώνει υψηλό τίμημα στο Ντονμπάς για τις επιτυχίες της κοντά στο Κουρσκ. Η πίεση της Ρωσίας στο Ποκρόβσκ και η εκκένωση του θέτει υπό αμφισβήτηση τη στρατηγική της ουκρανικής ηγεσίας

δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός Νίκο Λανγκ

- Ο Λανγκ βλέπει μια άμεση σύνδεση μεταξύ των «επιτυχιών» των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρωσία και της ολοένα και πιο απειλητικής κατάστασης στο Ντονμπάς

Το Βερολίνο, το Παρίσι, το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον  έχουν αναθεωρήσει τις απαγορεύσεις τους για τη χρήση παραδοθέντων όπλων και δυτικών πυραύλων εναντίον ρωσικών αεροδρομίων και άλλων στρατηγικών στόχων στη Ρωσία αλλά και αμάχων και έχουν πει στην Ουκρανία ότι μπορεί να χτυπάει βαθιά στη ρωσικό έδαφος.


Σχολιο.- Για να κατανοήσει κανείς το ΤΙ πραγματικά συμβαίνει στο Κούρσκ,

καλύτερα να ενημερώνεται από τα νέα των ίδιων των μονάδων που πολεμούν εκεί και γράφουν από πρώτο χέρι.

 Όπως η μετάδοση της Ταξιαρχίας Oplot που από το μέτωπο, ξεφτιλίζει την ωραιοποιημένη εικόνα που μεταδίδει για το Κούρσκ η Κρατική Τηλεόραση της Ρωσίας - και μετά την παίρνουν, έστω με καλή πρόθεση, διάφοροι ανά τον κόσμο, και στην Ελλάδα, μεταδίδοντας καθημερινά “νέα” για δήθεν … θριάμβους ή … αλλαγές στο χάρτη, που υπάρχουν μόνο στη φαντασία όσων τα γράφουν...

Στα ελληνικά:

“Άλλη μια μερίδα χαϊδέματος στα αυτιά από το Channel One h

Προσπαθούν να πείσουν το κοινό ότι “οι ηλίθιοι Ουκρανοί δεν έχουν drones”, και γενικά “τους σπρώχνουμε με επιτυχία στα σύνορα”, και έχουμε επίσης “τη δική μας παραγωγή drones σε κάθε τάγμα”!

Δεν εξηγεί ξεκάθαρα όμως γιατί ενώ υπάρχει “όλη αυτή η ομορφιά”

οι Ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται ακόμα στην επικράτεια της περιοχής Kursk στις 31 Αυγούστου!

Σε περίπτωση που κάποιος το έχει ξεχάσει, η εισβολή ξεκίνησε στις 6.

Είναι φανερό ότι η ομοσπονδιακή τηλεόραση δείχνει μόνο πλάνα από το έργο της ομάδας Aida .

Το οποίο πολλοί εθελοντές και μόνον βοηθούν με ηλεκτρονικό πόλεμο , drones και άλλα πράγματα - από τις πρώτες μέρες της εισβολής.

Αλλού, στην πλειοψηφία, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Για ποιον σκοπό δημιουργούν και μεταδίδουν τέτοιες αναφορές με διογκωμένες προσδοκίες εκατομμυρίων ανθρώπων είναι κατηγορηματικά ασαφές.

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή του Κουρσκ. Εάν το Channel One δεν το ξέρει, τότε του δηλώνουμε ότι είμαστε σε άμυνα εκεί.

ΣΕ Α-ΜΥ-ΝΑ!.

Όταν τελικά η χώρα μπει σε εμπόλεμη βάση, πολλά θα πρέπει να αλλάξουν. Και επίσης, ανάμεσα σ’ αυτά και τα χάλια από ομοσπονδιακά κανάλια,”



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τ. πρωθυπουργός Ισραήλ ο Εχούντ Μπάρακ καλεί σε πολιτική ανυπακοή και ανατροπή Νετανιάχου γιατί δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο. ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

01/09/2024

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ καλεί σε πολιτική ανυπακοή αφού ο στρατός ανακοίνωσε την επιστροφή των σορών 6 ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας και λέει ότι «ο Νετανιάχου δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο και πρέπει να ανατραπεί». Tα συνδικάτα κήρυξαν Γενική Απεργία γι αύριο Δευτέρα και έχουν οργανώσει κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.

Η Ισραηλινή συνδικαλιστική ομοσπονδία προκηρύσσει γενική απεργία τη Δευτέρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στους χειρισμούς της κυβέρνησης και απαιτώντας να υπάρξει συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων.

Η Συνδικαλιστική Ομοσπονδία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν θα είναι κλειστό για όλες τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις αύριο το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης.

όλα άρχισαν μετά την τελευταία ανακοίνωσή του στρατού ότι ανακάλυψε άλλα 6 πτώματα ομήρων στη ΄Γάζα. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι υπάρχουν άλλοι 100 όμηροι..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ο γιος της 11ης ώρας» η ταινία του Raouf Zaki για τους Αιγύπτιους που αποκεφαλίστηκαν από την ISIS στη Λιβύη.

01/09/2024

Η ταινία του Raouf Zaki «Ο γιος της 11ης ώρας» που μιλάει για τους Αιγύπτιους χριστιανούς που αποκεφαλίστηκαν στη Λιβύη από την ISIS είναι σχεδόν έτοιμη και θα κυκλοφορήσει εντός του 2025. Η ταινία μιλάει για «δύναμη, πίστη και τις τελευταίες ώρες πριν από το μαρτύριο τους».

https://www.youtube.com/watch?v=2Er_4GF1A3U&t=14s



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πυρκαγιά στην Αρχιεπισκοπή Beni Suef και στο ναό της στην Αίγυπτο.

01/09/2024

Τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε τις τελευταίες ώρες του Σαββάτου στην Αρχιεπισκοπή Beni Suef, με επικεφαλής τον Επίσκοπο Γαβριήλ, και άφησε καταστροφικές συνέπειες στο κτίριο, με αποτέλεσμα 13 άτομα να υποστούν ασφυξία, πριν προλάβουν οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας να την θέσουν υπό έλεγχο. Πολλές φορές οι Κοπτικές εκκλησίες έχουν πέσει θύματα εμπρησμού από φανατικούς. Προς το παρόν η αιτία είναι άγνωστη

Η φωτιά κατέστρεψε το κτίριο των υπηρεσιών.. Οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό της Αρχιεπισκοπής Beni Suef αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα της καταστροφικής πυρκαγιάς

Δήλωση της Μητρόπολης Μπένι Σουέφ για τη φωτιά: Οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες… και η αιτία άγνωστη

Παρακάτω είναι οι πλήρεις λεπτομέρειες της πυρκαγιάς, καθώς η Al-Masry Al-Youm έλαβε τις πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό της Μητροπολιτικής Εκκλησίας στο Beni Suef, η οποία εκτέθηκε σε πυρκαγιά χθες το απόγευμα, άνδρες της πολιτικής προστασίας, με τη βοήθεια του κόσμου του Beni Suef, κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά και να σβήσουν τις φλόγες.

Η φωτιά που ξέσπασε μέσα σε κτίριο στην Κοπτική Ορθόδοξη Μητρόπολη Μπένι Σουέφ, αργά χθες το απόγευμα, είχε ως αποτέλεσμα 13 άτομα να υποστούν ασφυξία και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες και νοσηλεία.

Ιατρικές πηγές αποκάλυψαν ότι οι τραυματίες είναι: «Μανάλ. σελ. Sh. 42 ετών, Youssef σελ. 17 ετών, Κύριλλος. ΝΤΟ. και. 18 ετών, Sabri A., Murad 57 ετών, Estefanos… R., Nasser. 45 ετών, Χέλμι… 26 ετών, Μιχαήλ. Th. ΕΝΑ. 24 ετών, Ahmed…M 42 ετών, Waseem F. ΕΝΑ. 40 ετών, Ρουμάνος Ε.Υ. 43 ετών, Κύριλλος… 17 ετών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συντονιστικό των οικογενειών των απαχθέντων: ”Ο Νετανιάχου εγκατέλειψε τους απαχθέντες! Από αύριο η χώρα θα τρέμει! ” Εντοπίστηκαν άλλες 6 σοροί.

31/08/2024

Συντονιστικό των οικογενειών των απαχθέντων: Ο Νετανιάχου εγκατέλειψε τους απαχθέντες! Αυτό είναι πλέον γεγονός. Από αύριο η χώρα θα τρέμει. (IsraelHayomHeb)

Το Συντονιστικό των οικογενειών των απαχθέντων εξέδωσε απόψε μια δραματική ανακοίνωση:

Ο Νετανιάχου εγκατέλειψε τους απαχθέντες!

Αυτό είναι πλέον γεγονός.

Από αύριο η χώρα θα τρέμει.

Καλούμε το κοινό να προετοιμαστεί.

Σταματώντας, μπλοκάροντας τη χώρα.

Η εγκατάλειψη τελείωσε!

Πρόσθετα και αναλυτικότερα μηνύματα θα σταλούν το πρωί.

Το συντονιστικό συγκεντρώνεται αυτή την ώρα για έκτακτη συνεδρίαση

Παράλληλα… Ο ισραηλινός στρατός ανακοινώνει ότι βρήκε πολλά πτώματα στη Γάζα και πραγματοποιεί ταυτοποιήσεις

Εκπρόσωπος του IDF: Το IDF εντόπισε πολλά πτώματα κατά τη διάρκεια των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας. Σε αυτή τη φάση οι δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή και διεξάγουν διαδικασία εξαγωγής και ταυτοποίησης των σορών. Μιλάνε για 6 σορούς..

Από τους 251 που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ, 97 κρατούνται ακόμη, οι 33 δηλώθηκαν νεκροί από τον στρατό.

Πριν από λίγο εκπρόσωπος της Τσαχάλ δήλωσε πως τελικά 101 είναι ακόμη οι όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς.

Η Ισραηλινή συνδικαλιστική ομοσπονδία προκηρύσσει γενική απεργία τη Δευτέρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στους χειρισμούς της κυβέρνησης και απαιτώντας να υπάρξει συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων

Η Συνδικαλιστική Ομοσπονδία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν θα είναι κλειστό για όλες τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις αύριο το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ! ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ “ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ” ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΡΟΔΟ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΛΕΝΕ “ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ”! ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – “ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ” ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΤΥΦΛΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΕΣ ΤΗΣ CIA

Επιβεβαιώνοντας τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα στις σημερινές κρατιδιακές εκλογές στη Θουριγγία και τη Σαξονία αναδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων -κυρίως στην πρώην Ανατολική Γερμανία– για την παραδοσιακή πολιτική, η οποία εμφανίζεται όλο και πιο αδύναμη απέναντι στα μεγάλα προβλήματα των καιρών, και προκαλούν πολιτικό σοκ σε όλη τη χώρα.

Με την πατριωτική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) (ακροδεξιά σύμφωνα με το καθεστώς, το γερμανικό και το ευρωενωσίτικο) να κερδίζει, όπως φαίνεται τις εκλογές σε τουλάχιστον ένα κρατίδιο,  και αν δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση στα κρατίδια, κάτι που είναι σίγουρο γιατί δεν συνεργάζεται κανένα κόμμα μαζί της, έχει πετύχει μια από τις σημαντικότερες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας μετά την επανένωση της χώρας το 1990, δείχνοντας περίτρανα ότι τα συνεχή κρούσματα τυφλών” επιθέσεων από ισλαμοπίθηκες της CIA, έχουν φοβίσει τους Γερμανούς που απαιτούν πια καθαρότητα. Πληθυσμιακή και πολιτιστική.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στη Θουριγγία η AfD έρχεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 32,8% (από 23,4% το 2019), ενώ ακολουθούν η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) με 23,6% (από 21,7%) και η πραγματικά  αριστερή «Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) με 15,8%. Το δικαιωματιστικό κόμμα η Αριστερά πήρε 13,1% (από 31% το 2019). Οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του τριμερούς συνασπισμού του καγκελάριου Όλαφ Σολτς πήραν 6,1%, 3,2% και 1% αντίστοιχα από 8,2%, 5,2% και 5% το 2019.

Στη Σαξονία, το αποτέλεσμα φέρνει τους κεντροδεξιούς Χριστιανοδημοκράτες (CDU) να διατηρούν μικρό προβάδισμα (31,9%) (από 32,1% το 2019)  έναντι της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) με 30,6% (από 27,5%). Ακολουθεί η «Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) με 11,8% και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) με 7,3%. (από 7,7% το 2019).

Οι Πράσινοι καταλαμβάνουν 5,1% (από 8,6%), το Die Linke 4,5% (από 10,4%) και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες 1%



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ BAYRAKTAR ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΠΙΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΤΑΕΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟ ΚΑΙ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΙΚΟ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εθνικιστικό παραλήρημα Ερντογάν: “Τα αδέρφια μας από τη Δυτική Θράκη είναι γνήσιοι γιοι της Τουρκίας”

Το χαρτί του εθνικισμού παίζει ξανά ο Ερντογάν, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία κατά τον οποίον θα έχει τη στήριξη του υπερεθνικιστή Σινάν Ογάν.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο στην Κωνσταντινούπολη με τίτλο «Μεγάλη Συνάντηση Ρούμελης», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «τα αδέρφια μας από τη Δυτική Θράκη, τη Βουλγαρία και τα Βαλκάνια δεν είναι μετανάστες αυτής της χώρας, είναι γνήσιοι γιοι της Τουρκίας». 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστολή “φωτιά” του Μητροπολίτη Χαλκίδας Χρυσόστομου για τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια

https://www.youtube.com/watch?v=JeO9R_0pnOw



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στα ΚΤΕΛ Κηφισού – Ταξί χωρίς άδεια και χωρίς… ταξίμετρο

Ειδική αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα ΚΤΕΛ Κηφισού, το διήμερο 30 και 31 Αυγούστου, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας αλλά και η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εντός του σταθμού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διενεργήθηκαν 200 έλεγχοι οχημάτων ταξί και οδηγών, ενώ βεβαιώθηκαν 33 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκ των οποίων 8 για στέρηση ειδικής άδειας ταξί και 9 για μη χρήση ταξιμέτρου.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κηδεύτηκε ο πυροσβέστης που πέθανε στη Θάσο – «Είχε υπηρεσία για 36 ώρες με μόνο 2,5 ώρες ανάπαυση»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόταση-«κόλαφος»: Ποιόν θέλουν να συλλάβουν μετά τον Ρώσο «Mr. Telegram»;

Οι παγκοσμιοποιητές παίζουν τα ρέστα τους…

Ο Ρόμπερτ Ράιχ, ο πρώην υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ, πρότεινε ευθαρσώς στις κυβερνήσεις παγκοσμίως να εξετάσουν το ενδεχόμενο σύλληψης του Έλον Μασκ λόγω του τρόπου με τον οποίο διευθύνει το Twitter/X και την υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Έλον Μασκ μεταμορφώνει γρήγορα τον τεράστιο πλούτο του -είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο- σε μια τεράστια πηγή ακαταλόγιστης πολιτικής δύναμης που τώρα υποστηρίζει τον Τραμπ και άλλους αυταρχιστές σε όλο τον κόσμο», έγραψε ο Ράιχ στον Guardian την Παρασκευή.

Ο Αμερικανός, που υπηρέτησε στο Υπουργείο Εργασίας επί προεδρίας Κλίντον, ισχυρίζεται ότι ο Μασκ έχει γίνει ανοιχτή απειλή για τη δημοκρατία από τότε που εξαγόρασε το Twitter/X και ανακοίνωσε την υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ.