Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Σαββατο 14 Σεπτεμβριου 2024


Δέντρο μπήκε στην καμπίνα του μηχανοδηγού στη Σφενδάλη…

Σήμερα Σάββατο ξημερώματα στις 06:00 στη Σφενδαλη... Κορμός μπήκε στην καμπίνα του μηχανοδηγού...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5 πρσσφορές για το έργο της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Νέα Καρβάλη – Τοξότες.  Μειοδότησε η ΤΕΡΝΑ

Ενώ μόνο 8 εταιρίες έχουν την τεχνολογία ERTMS που εγγυάται ασφάλεια των σιδηροδρόμων στις προηγμένες χώρες… 

Στην Ελλάδα ακόμη βασιλεύουν άλλες εταιρίες… Ως και τώρα οι ίδιοι στα έργα των σιδηροδρόμων για να κάνουν πιο δύσκολη τη δουλειά των πραγματικών ειδικών… 

Ολοκληρώθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ η ηλεκτρονική αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών για το προς ανάθεση έργο της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Νέα Καρβάλη – Τοξότες, με προϋπολογισμό δημοπράτησης 193,2 εκατ. €. Η συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία ήταν μεγάλη, καθώς στη λίστα των υποψηφίων οικονομικών φορέων, περιλαμβάνονται σημαντικές εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, φακέλους οικονομικών προσφορών για το έργο αυτό υπέβαλαν πέντε εταιρείες: ΑΒΑΞ Α.Ε., ΤΕΡΝΑ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. – ΕΚΤΕΡ Α.Ε. – ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Τ.Ε.

Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. έδωσε τη μεγαλύτερη μέση τεκμαρτή έκπτωση 27,63%.

Το έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον Μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη(CEF) 2021-2027», αφορά σε εργασίες για την κατασκευή της υποδομής, επιδομής και σταθμών/στάσεων για νέα μονή σιδηροδρομική γραμμή στο τμήμα Ν. Καρβάλη – Τοξότες (περιοχή Ξάνθης), μήκους 32 χλμ. περίπου, καθώς και του κλάδου από Ν. Καρβάλη προς τον νέο εμπορευματικό λιμένα Καβάλας, μήκους 5,3 χλμ. περίπου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την Γερμανία και η Ολλανδία παίρνει αυστηρότερα μέτρα για το μεταναστευτικό, ζητώντας εξαίρεση από τους κανόνες της ΕΕ!

14/9/2024

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει εντός των επόμενων μηνών να εφαρμόσει σειρά μέτρων για να περιορίσει τη μετανάστευση, όπως ένα μορατόριουμ σε όλες τις νέες αιτήσεις ασύλου.

Οι ολλανδικές ανακοινώσεις έρχονται λίγες ημέρες αφότου η Γερμανία αποφάσισε να επεκτείνει τους ελέγχους σε όλα τα σύνορά της, με μια σειρά νέων νόμων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η επιστροφή μεταναστών στις χώρες πρώτης υποδοχής, δηλαδή στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Η έρευνα του Ινστιτούτου Infratest-dimap για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης ARD, αναδεικνύει την μεταστροφή της γερμανικής κοινωνίας στα θέματα μετανάστευσης. Το 77% των γερμανών θεωρεί ότι η χώρα χρειάζεται «θεμελιωδώς διαφορετική» πολιτική ασύλου και μετανάστευσης, προκειμένου να φθάνουν στην Γερμανία λιγότεροι μετανάστες, ενώ το 73% τάσσεται υπέρ της εφαρμογής πιο σκληρών ελέγχων στα σύνορα και το 72% συμφωνεί να διευρυνθούν οι εξουσίες των αρχών ασφαλείας και να τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε ηλεκτρονικές επικοινωνίες υπόπτων.

Βέβαια παρόμοια δημοσκόπηση είχαμε και στην Ελλάδα με το 78,7 να ζητά πιο αυστηρά μέτρα για το μεταναστέυτικό, αλλα πότε μια κυβέρνηση έδωσε σημασία τι λένε οι Ελληνες..

Το ειρωνικό της όλης υπόθεσης είναι πως σε ένα από τα πλέον θεμελιώδη ζητήματα, όπως είναι η παράνομη μετανάστευση, η ΕΕ ακολούθησε επί σειρά ετών την καταστροφική πολιτική της Γερμανίας, που τώρα έτσι απλά, κάνει στροφή 180 μοιρών επ’ αυτού βλέποντας το τεράστιο λάθος της Μέρκελ. Το πρόβλημα είναι πως στην Ελλάδα εξακολουθούμε να τηρούμε την καταστροφική μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας που είναι και πολιτική της Ε.Ε, αντί να την παρατήσουμε τώρα, πριν είναι πολύ αργά!

Μετά την Γερμανία και την Ολλανδία είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες!

Η νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας, με επικεφαλής το αντιισλαμικό κόμμα PVV του Γκέερτ Βίλντερς, ανέφερε ότι θα κηρύξει εθνική κρίση ασύλου, κάτι που θα της επιτρέψει να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης, χωρίς τη συγκατάθεση του κοινοβουλίου.

Τα κόμματα της παγκοσμιοποιητικής δικαιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβητούν την αναγκαιότητα, ακόμη και τη νομιμότητα, αυτής της κίνησης, αλλά η υπουργός Μετανάστευσης Μαργιολάιν Φάμπερ είπε ότι ενεργεί με βάση τις δυνατότητες που παρέχονται από τους μεταναστευτικούς νόμους της χώρας.

«Παίρνουμε μέτρα για να κάνουμε την Ολλανδία όσο το δυνατόν λιγότερο ελκυστική για τους αιτούντες άσυλο» ανέφερε στην ανακοίνωσή της σήμερα.

Θα ζητήσουμε εξαίρεση από τους ευρωπαϊκούς κανόνες

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι στοχεύει να ζητήσει την εξαίρεσή της Ολλανδίας από τους ευρωπαϊκούς κανόνες για το άσυλο. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση των Βρυξελλών (αν αντιδράσουν), επειδή οι χώρες της ΕΕ έχουν ήδη υιοθετήσει το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο και οι εξαιρέσεις συνήθως συζητούνται στη φάση των διαπραγματεύσεων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήρθε ο "εκπαιδευμένος" χαφιές της CIA Ψαροκασέλας με τη σαγιονάρα και τους πήρε το κόμμα με 2 ευρώ πριν προλάβουν ν' ανοιγοκλείσουν τα μάτια τους. 

Αυτό που απέδειξε ο KassMan εκτός των άλλων είναι η κοινωνική σαπίλα και η ανθρωπολογική παρακμή του κεντροαριστερού χώρου που υποδύεται την "συμπεριληπτική αριστερά". 

Αλλά...απ' ό,τι φαίνεται ακόμα και αυτή η σαπίλα αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τα σχέδια της μεγάλης και συμμάχου χώρας πέραν του Ατλαντικού και σχεδίασε την πλήρη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ με τα 2  ευρώ (γιατί ακόμα και οι σάπιοι κάνουν πότε - πότε κάτι ακούσιες κινήσεις επιβίωσης σαν να ήταν ζωντανοί κι αυτό δεν είναι προβλέψιμο κι ελεγχόμενο).

Τώρα που ο σατανικός ηγέρπης 100ετίας προδότης Τζίφρας έκανε τη βρώμικη δουλειά ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑς των 2 ευρώ πάει για απόσυρση. 

Το σενάριο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ τμων 2 ευρώ από τον ίδιο του τον αρχηγό (τον GAP) αφού πρώτα διέλυσε τη χώρα με τα μνημόνια το 2010 επαναλαμβάνεται το 2024 με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως ο Γιωργάκης Τσαντ (GAP)  εξαερώθηκε μετά την προδοσία του το 2010 και το ΠΑΣΟΚ των 2 ευρώ διαλύθηκε για να μην μπορεί να κάνει ούτε και σαν νεκρό σώμα απρόβλεπτες αντανακλαστικές αντιδράσεις και υποκαταστάθηκε από μια αρένα δελφίνων με στόχο τα παραδοσιακά μεσοστρώματα... 

...Κατά τον ίδιο τρόπο, αναλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑς των 2 ευρώ μετατρέπεται σε ένα Δελφινάριο "συμπερίληψης" και ΝΑΤΟϊκής πρώτης γραμμής με στόχο την νεολαία που λαθροβιεί όσο προετοιμάζει τη φυγή της από τη χώρα για να ζήσει τη ζωή της στη διεθνή αρένα. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ροδόπη, η περιοχη που πέρυσι το Καλοκαίρι κάηκαν τα πάντα πισω στην οροσειρα της Ροδοπης αλλα και στα χωρια αυτα!! 

Πλημμύρισαν τα πάντα, τα νερά παρασέρνουν τα πάντα, με μια απλή βροχούλα!

Αναμενόμενο, σιγά μην νοιαστουν για τους πολιτες. Έρχεται μεγάλη πεινα

Πολύ σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή Πολύανθος στη Ροδόπη



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Νύχτα των Αρχηγών» στη Μονή Βατοπεδίου! Όπως έγραψε από χθες το militaire.gr οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων έκαναν «απόβαση» στο Άγιο Όρος. Η επίσημη δικαιολογία της επίσκεψης είναι ότι οι Αρχηγοί θα επισκέπτονταν τη Μονή της Σιμώνος Πέτρας όπου μοναχός είναι συγγενικό πρόσωπο του Α/ΓΕΣ.

Ωστόσο οι κύριοι Δημ. Χούπης (Α/ΓΕΕΘΑ), Γιώργος Κωστίδης (Α/ΓΕΣ), Δημ.Κατάρας (Α/ΓΕΝ) και Δημοσθένης Γρηγοριάδης (Α/ΓΕΑ) , συνοδευόμενοι από περίπου 15 άτομα βρίσκονται από το μεσημέρι στη μονή Βατοπεδίου όπου και γευμάτισαν.Νωρίτερα στη μονή είχε φθάσει ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους Αλκιβιάδης Στεφανής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη μονή Σιμονώπετρας θα πάνε την Τρίτη.

Δεν θα δινόταν τόσο μεγάλη σημασία στην επίσκεψη των Αρχηγών στο Άγιο Όρος σε άλλη περίοδο. Αυτή που διανύουμε όμως έχει άλλο ενδιαφέρον. Αναφερόμαστε στις πληροφορίες που υπάρχουν για «επέμβαση στρατιωτικού τύπου» προκειμένου να εκκενωθεί η μονή Εσφιγμένου! Στη μονή ζουν πάνω από 120 μοναχοί και είναι μάλλον αδύνατο να εκκενωθεί δια της βίας, «χωρίς να ανοίξει μύτη» όπως φέρεται να διαβεβαιώνει ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους.

Υ.γ ενδιαφέρουσες πληροφορίες οι οποίες προβληματίζουν στα σχόλια της δημοσίευσης 

Παρακαλώ πολύ μη τα αγνοήσετε καθώς η υπόθεση του Αγίου Όρους γενικότερα κ της μονής Εσφιγμένου ειδικότερα θα μπορούσε να σηματοδοτήσει "απρόβλεπτες" εξελίξεις



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το αλήτικο ΛΟΑΤΚΙ Δημοκρατικό Kόμμα της Ιταλίας (PD) ήθελε να μην γίνει έρευνα για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κόβιντ.

Η πρόταση νόμου που κατέβασε το ΔΚ χθες χθες στην Ιταλική Βουλή με την οποία προσπαθούσε να περιορίσει το πεδίο της έρευνας της Εξεταστικής Επιτροπής του κόβιντ περιλάμβανε το εξής απόσπασμα : 

«Οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας βασίστηκαν, στην πραγματικότητα, στα καλύτερα επιστημονικά δεδομένα που ήταν διαθέσιμα εκείνη τη στιγμή και είχαν ως πρωταρχικό στόχο την προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας. Για το λόγο αυτό δεν είναι αποδεκτό η έρευνα της Επιτροπής να επικεντρωθεί και στην αποτελεσματικότητα του προγράμματος εμβολιασμού, αξιολογώντας τον αντίκτυπό του στην εξάπλωση των λοιμώξεων και των νοσηλειών, στα ποσοστά θνησιμότητας και στα αναφερόμενα ανεπιθύμητα συμβάντα. Αυτά τα ζητήματα δεν αποφασίζονται με πλειοψηφία. Η επιστήμη έχει ήδη αποδείξει την ασφάλεια του εμβολίου και την αποτελεσματικότητά του όσον αφορά τη θνησιμότητα».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ποινικολόγος Βασίλης Νουλέζας ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για θανάτους από πειραματικές ενέσεις κόβιντ !



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πρώτο βήμα για την ρευστοποίηση ενός λαού είναι να σβήσει η μνήμη του. Καταστρέψτε τα βιβλία του, τον πολιτισμό του, την ιστορία του. Τότε βάλε κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα κουλτούρα, να εφεύρει μια νέα ιστορία Σύντομα αυτό το έθνος θα αρχίσει να ξεχνά τι είναι και τι ήταν... Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη.

~Μίλαν Κουντέρα

(Βιβλίο: Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανός αυτοπυρπολήθηκε για τη Γάζα στις ΗΠΑ 

Άλλος ένας Αμερικανός αυτοπυρπολήθηκε, σύμφωνα με το γραφείο του NBC στην Βοστώνη - Νοσηλεύεται σε άγνωστη κατάσταση

Πρόκειται για ένα περιστατικό που έχει γνωστοποιηθεί σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα από την ημέρα του συμβάντος. Ο Ματ Νέλσον αποφάσισε να προβεί σε αυτό που περιέγραψε ως μια «ακραία πράξη διαμαρτυρίας» για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα και τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Νέλσον αυτοπυρπολήθηκε την Τετάρτη, όμως σήμερα προέκυψαν περισσότερες πληροφορίες που επιτρέπουν την ασφαλή δημοσίευση. Ο Ματ Νέλσον είχε κοινωνικά δίκτυα, https://bsky.app/profile/gusavocados.bsky.social . οπότε μπορεί να δει κανείς τις απόψεις του.

Bίντεο παρακολούθησης που εξασφάλισε το NBC10 Boston φαίνεται να δείχνει έναν άνδρα να αυτοπυρπολείται έξω από το ξενοδοχείο Four Seasons στο κέντρο της Βοστώνης, σε μια σκηνή που οι μάρτυρες περιέγραψαν ως μια βαθιά αναστατωτική σκηνή.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 20:15 το βράδυ της Τετάρτης. Υπήρχε μεγάλη αστυνομική παρουσία καθώς οι ερευνητές συνέλεγαν στοιχεία και έψαχναν αυτοκίνητα στην περιοχή.


Ονομάζομαι Ματ Νέλσον 

«Ονομάζομαι Ματ Νέλσον και πρόκειται να προβώ σε μια ακραία πράξη διαμαρτυρίας. 

Είμαστε όλοι ένοχοι για τη συνεχιζόμενη γενoκτoνίa στη Γάζα. 

Αυτοαποκαλούμαστε το μεγαλύτερο έθνος στην Ιστορία και παρόλα αυτά ξοδεύουμε περισσότερα σε όπλα παρά στη μόρφωση των παιδιών μας, και βοηθώντας τους άστεγους, διαβεβαιώνοντας πως όλοι οι Αμερικανοί έχουν ίσα δικαιώματα προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.

Είμαστε σκλάβοι του καπιταλισμού και του στρατιωτικού βιομηχανικού συμπλέγματος. 

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πολύ απαθείς για να νοιαστούμε. 

Η διαμαρτυρία στην οποία πρόκειται να συμμετάσχω είναι μια έκκληση προς την κυβέρνησή μας να σταματήσει να προμηθεύει το Ισραήλ με τα χρήματα και τα όπλα που χρησιμοποιεί για να φυλακίζει και να δολοφονεί αθώους Παλαιστίνιιoυς, να πιέσει το Iσραήλ να τερματίσει τη γενοκτονία στη Γάζα και να υποστηρίξει την παραπομπή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του Μπέντζαμιν Νετανιάχoυ και άλλων μελών της ισpαηλινής κυβέρνησης.

Καλώ οποιονδήποτε από εσάς με τις ίδιες απόψεις να καλέσετε τους Γερουσιαστές και τους εκπροσώπους σας και να απαιτήσετε να εισάγουν και να προωθήσουν νομοθεσία, ώστε να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι. 

Αν οι υπάρχοντες νομοθέτες δεν το πράξουν, ψηφίστε αυτούς που θα το κάνουν. 

Η δημοκρατία υποτίθεται ότι υπηρετεί τη θέληση του λαού και όχι τα συμφέροντα των πλουσίων.

Πάρτε πίσω την εξουσία. Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Ματ Νέλσον 11.09.24

Σημ.: Τα αμερικανικά μέσα ανέφεραν πως το συμβάν έγινε έξω από το Four Seasons Hotel για να αποκρύψουν την σύνδεση με το ισpαηλινό προξενείο.

Ο Ματ Νέλσον, είναι το τρίτο άτομο μετά τον Άαρον Μπoύσνελ στρατιωτικό των ΗΠΑ και μια αγνώστων στοιχείων 27χρονη, που αυτοπυρπολείται σε ένα απονενοημένη διάβημα διαμαρτυρίας για τη γενoκτονία στην Παλαιστίνη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ειρηνοποιός Άντονι Μπλίνκεν

Κάθε φορά που πηγαίνει στο  Ισραήλ (27 φορές σε 11 μήνες) το ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις του στη Γάζα εναντίον άμαχου πληθυσμού

 Ο Πολωνός ευρωβουλευτής Grzegorz Braun για τον Antony Blinken που επισκέπτεται σήμερα την Πολωνία:

"Μπλίνκεν, πήγαινε σπίτι σου, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Χάσου απο εδώ! Δεν σε θέλουμε εδώ. Δεν θέλουμε οι Πολωνοί να πληρώνουν και να πεθαίνουν για τους πολέμους σου."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ

Χθές δύο τρένα στην ιδια γραμμη...

Σήμερα τρένο προσεκρουσε σέ πεσμένα δένδρα... 

Τα δρομολόγια του άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη θα υποκατασταθούν από λεωφορεία, μέχρι την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο τμήμα Αφίδναι - Οινόη...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14/9/2024 ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα είχε ενδιαφέρον πάντως η διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος στη χώρα μας, μιας και όλα από εμάς πληρώνονται:

«Σας ενδιαφέρει η περαιτέρω συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ?» ή

«Προτιμάτε να βρισκόμαστε στο ΝΑΤΟ ή προτιμάτε μια συμμαχία με τη Ρωσία και τους συμμάχους της?».

Βέβαια τέτοια δημοψηφίσματα γίνονται μόνο σε δημοκρατίες...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά τον κασσελάκη,έχει φαγωθεί & η νεοδημοκράτισσα φιλενάδα μου,η Μαρία η κουτσή να θέσει υποψηφιότητα για την διαδοχή του…γιατί όχι δηλαδή…αφού θα φέρει & ψήφους,όπως έφερε & ο κασσελάκης…άλλωστε…;)…

Σχολιο.- Και ο Παπάνωτας για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. ρε πόσα καλάμια μοιράζει η TV.

Σχολιο.- Ο νέος υποψήφιος του ψυριζα..

Στηρίζω !  2 ευρώ!

Σχολιο.- Προτείνω Μαρινα Σαττι !!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 50% των γυναικών που δουλεύουν στους οίκους ανοχής στην Γερμανία προέρχονται από την Ουκρανία. 

Άλλη μια επιτυχία Ζελένσκι



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλοι πολεμάν πεθαίνουν 

Άλλοι πίνουν και χορεύουν. 

Πλάνα από έναν πολυτελή γάμο, πιθανώς της κόρης του αναπληρωτή επικεφαλής της Rosreestr της Μόσχας Σεργκέι Ισμούντς, κατέληξαν στα κοινωνικά δίκτυα. Μάλλον προσπάθησαν να κρύψουν τη γιορτή από το κοινό - όλοι όσοι εργάζονταν στην εκδήλωση έπρεπε να υπογράψουν έγγραφα μη αποκάλυψης, η παραβίαση των οποίων θα είχε ως αποτέλεσμα πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ρούβλια, είπε μια πηγή στην Izvestia.

Ο γάμος θα μπορούσε να είχε γίνει στη Βόρεια Οσετία στο κέντρο αναψυχής της χώρας Alpina, το οποίο έκλεισε μια εβδομάδα πριν από την εκδήλωση για να προετοιμάσει τη διακόσμηση - μόνο οι ανθοπώλες εργάστηκαν για περίπου τέσσερις ημέρες. Σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης, ο εορτασμός φέρεται να κόστισε 400 εκατομμύρια ρούβλια. Η πηγή της Izvestia επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για εκατοντάδες εκατομμύρια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ JD Vance του Τραμ και των Ρεπουμπλικάνων: 

Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι για εμάς αν μείνουμε εκεί [στην Ουκρανία] και προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε τους Ουκρανούς να πάρουν πίσω την Κριμαία. Το ερώτημα είναι πόσες ζωές Αμερικανών θα πάρει? Και αν η απάντηση είναι πάνω από το μηδέν, τότε είμαι αντίθετος. Βαρέθηκα να σπαταλάω τις αμερικάνικες ζωές στον ρόλο των παγκόσμιων αστυνομικών.

Άλλο πράγμα το γεγονός ότι εμείς οι ίδιοι διαθέτουμε πολλούς πόρους φυσικού αερίου. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που φαίνονται τόσο ανόητα για τη ρωσική πολιτική μας. Από τη μία, λέμε ότι θέλουμε να εμποδίσουμε τους Ρώσους να βελτιώσουν τους στρατιωτικούς τους πόρους, θέλουμε να φύγουν από την Ουκρανία. Από την άλλη, κόβουμε τους δικούς μας ενεργειακούς πόρους και κόβουμε τους ευρωπαϊκούς ενεργειακούς πόρους. Λοιπόν, ποιος γίνεται πιο πλούσιος από αυτό? Ρωσία. Άρα, από τη μια επιβάλλουμε κυρώσεις κατά της Ρωσίας και από την άλλη την εμπλουτίζουμε με φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Εναι εντελώς παράλογο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Παλαιστίνη επιτυγχάνει διπλωματικό ορόσημο: Ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής θα παρουσιάσει τα διαπιστευτήρια του στον βασιλιά της Ισπανίας

Ο Husni Abdelwahed, ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στη Μαδρίτη, θα παρουσιάσει τα διαπιστευτήριά του στον βασιλιά της Ισπανίας αυτή τη Δευτέρα. 

Το γεγονός αυτό, μετά την επίσημη αναγνώριση της Παλαιστίνης από την Ισπανία τον Μάιο, σηματοδοτεί ένα διπλωματικό ορόσημο καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας Παλαιστίνιος πρεσβευτής λαμβάνει τέτοια αναγνώριση από την ισπανική μοναρχία, αντανακλώντας την αυξανόμενη υποστήριξη για τον παλαιστινιακό σκοπό στην Ευρώπη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν νίπτει κανείς τας χείρας του σε μια σύγκρουση μεταξύ ισχυρών και αδυνάτων, δεν σημαίνει ότι μένει ουδέτερος, σημαίνει ότι παίρνει το μέρος των ισχυρών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μέλος της Κνεσέτ του Ισραηλινού Σιωνιστικού Κόμματος Likud, η Revital Gotliv, ζήτησε τη θανατική ποινή ή τη ισόβια κάθειρξη για τη Γιούλι Νόβακ, την εκτελεστική διευθύντρια της ισραηλινής οργάνωσης για τα δικαιώματα B'Tselem, για αυτό που χαρακτήρισε ως «ύποπτο σοβαρό έγκλημα παροχής βοήθειας στον εχθρό στον πόλεμο. ".

Η Ο B'Tselem είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ιερουσαλήμ, του οποίου οι δηλωμένοι στόχοι είναι να τεκμηριώσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Παλαιστινιακά εδάφη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Medic Hamdan Annaba πέθανε στις ισραηλινές φυλακές όπου κρατείται από τις 2 Δεκεμβρίου 2023. Είχε υπηρετήσει με την ομάδα ασθενοφόρων του υπουργείου Υγείας στο νοσοκομείο Νάσερ, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την ομάδα Jewish Voice for Peace (εβραϊκή φωνή για την ειρήνη)

Στις 2 Σεπτεμβρίου, μετά από οκτώ ημέρες της μεγαλύτερης κλίμακας στρατιωτικής εισβολής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από το 2002, η ισραηλινή κυβέρνηση συνεχίζει να επεκτείνει τη γενοκτονία της κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Ο Νετανιάχου εμφανίστηκε στην τηλεόραση για να αποκαλύψει τα σχέδιά του για τη Γάζα, παρουσιάζοντας έναν χάρτη οπου διέγραψε εντελώς την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, απεικονίζοντας την ως πλήρως προσαρτημένη στο κράτος του Ισραήλ.

Η πρόθεσή του ήταν σαφής - δεν υπήρξε καμία αναφορά για κατάπαυση του πυρός, ούτε καμία ένδειξη ότι σχεδίαζε να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων στη γη τους.

Το όραμά του για το μέλλον της Γάζας δεν επέτρεπε καμία ανοικοδόμηση και ο παλαιστινιακός λαός δεν θα επιτρεπόταν να επιστρέψει στα σπίτια του.

Το νοτιότερο τμήμα της Γάζας, ο Διάδρομος Φιλαδέλφης, θα παρέμενε υπό ισραηλινό στρατιωτικό έλεγχο, ενώ ένας νέος τρίτος διάδρομος θα κατασκευαζόταν μεταξύ Ράφα και Χαν Γιούνις και θα ελέγχεται επίσης από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο χάρτης του Νετανιάχου, με την ετικέτα «Η Γάζα μετά την Αποσύνδεση», δεν έχει να κάνει με την απεμπλοκή - είναι ένα σχέδιο για γενοκτονία των αποικιών.

Αντί να επιδιώκει την κατάπαυση του πυρός, πιέζει για μόνιμη μετατόπιση και συστηματική καταστροφή της ζωής και της γης των Παλαιστινίων.

Με την υποστήριξη των ΗΠΑ, ο Νετανιάχου και η ισραηλινή κυβέρνηση προωθούν τον τελικό στόχο του σιωνισμού: την πλήρη εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων από την πατρίδα τους.

Ως αντισιωνιστές Εβραίοι, αρνούμαστε να είμαστε συνένοχοι και δηλώνουμε: ποτέ ξανά, και για κανέναν. 

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να απαιτήσουμε από τις ΗΠΑ να σταματήσουν να στέλνουν όπλα στον ισραηλινό στρατό. 

Δεσμευόμαστε για ένα μέλλον δικαιοσύνης και ασφάλειας για όλους - ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον Σιωνισμό και την αποικιοκρατία.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΟΠΛΙΖΕΤΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι σιωνιστές ναζί τα βάζουν και με τα ζώα 

Άποικοι δηλητηρίασαν 50 πρόβατα από μια παλαιστινιακή κοινότητα κοντά στην Ιεριχώ 

Zionist Terrorist Settler militias poison more than 50 Palestinian sheep in Arab al-Malihat community west of Jericho.

Σχολιο.- Εξαχρειωμένα υποκείμενα. Συμμορίες εγκληματιών..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πώς μπορεί να πας σε μια τράπεζα και να μην μπορείς να βγάλεις τα δικά σου χρήματα;"

Στο πλαίσιο της ατζέντας των παγκοσμιοποιητών για την εξάπλωση των CBDCs, οι αυστραλιανές τράπεζες αρνούνται να επιτρέψουν στους πελάτες τους να κάνουν αναλήψεις μετρητών.

Σύντομα και στον υπόλοιπο κόσμο....

 -Σε μια τέτοια περίπτωση... μια είναι η λύση.

Ανάληψη των αποταμιεύσεων....αν υπάρχουν.

Σχολιο.- Η Αυστραλία ήταν απάνθρωπη και με τον κορωνοϊο στον λαό της, μέχρι σε φυλακές τους έβαλε. Τώρα γιατί να μην κλέψει τα χρήματα τους;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το CNN “θύμωσε” γιατί στην Ιταλία, στις μεγάλες πόλεις εμφανίστηκαν μεγάλες αφίσες με το κεντρικό σύνθημα:

“Η Ρωσία δεν είναι ο εχθρός μας”

Ενώ γράφεται επίσης:

“Σταματήστε τον εξοπλισμό Ουκρανίας και Ισραήλ - Θέλουμε ΕΙΡΗΝΗ κι όχι πόλεμο!”

-Βάζουμε στοίχημα ότι τα παπαγαλάκια θα σχολιάσουν ότι ήταν πρωτοβουλία … “ακροδεξιών”? 

- Oόχι, δεν αναφέρονται στη Μελόνι! 

Αυτή η νεοφασίστρια απ’ τη στιγμή που υποστηρίζει το ΝΑΤΟ, έγινε …κεντροδεξιά!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιο … πρακτική προειδοποίηση στη Δύση, είναι τα πλάνα που δημοσιεύονται από τις κοινές ασκήσεις Ocean 2024 του Ρωσικού και Κινεζικού πολεμικού ναυτικού:

-Με πάνω από 400 πλοία επιφανείας και υποβρύχια και υποστήριξη αεροπορίας, από τη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τον Ειρηνικό, τον Ατλαντικό, τον Ινδικό και Βόρειο ωκεανούς, είναι η μεγαλύτερη θαλασσινή στρατιωτική κινητοποίηση από την εποχή της ΕΣΣΔ!

-Μετά από τις 2 πρώτες μέρες της άσκησης που δοκιμάστηκαν οι νέοι υπερηχητικοί πύραυλοι, την 3η μέρα, τα πλάνα που δημοσιεύτηκαν αφορούσαν “σενάριο απόβασης” στρατού και βαριών όπλων σε “εχθρική ακτή”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιοί παγκόσμιοι ηγέτες θα συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS, στο Καζάν της Ρωσίας τον Οχτώβρη:

Η Ρωσία, που προεδρεύει στους BRICS αυτή τη χρονιά, δημοσίευσε τα ονόματα των ηγετών που ανταποκρίθηκαν ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ στην πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου Πούτιν, και θα ταξιδέψουν στη Ρωσία για τη Σύνοδο:

-Ο Κινέζος ηγέτης Xi Jinping.

-Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

-Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa.

-Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα.

-Ο Ιρανός Πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν.

-Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdelfattah Sisi.

-Ο Πρόεδρος των ΗΑΕ Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

-Ο Διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ.

-Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Abiy Ahmed;

-Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

-Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko.

-Ο Πρόεδρος της Μογγολίας Ukhnaagiin Khurelsukh,

-Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Luis Arce

-Μέχρι κι Πρωθυπουργός της Αρμενίας Nikol Pashinyan θα παραβρεθεί!

-Η μάζωξη τόσων ηγετών στη Ρωσία και μάλιστα για τους BRICS, είναι και μια προειδοποίηση στον διαμορφωμένο “άξονα” ΗΠΑ, Βρετανίας, ΕΕ και τους μισθοφόρους “μπράβους” τους Ουκρανία, Ισραήλ, Ταϊβάν του είδους: 

“- Έχετε συνειδητοποιήσει με ΠΟΙΟΥΣ θέλετε πόλεμο;”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Roger Waters με την ευαισθησία του στρατευμένου - και μεγάλου - καλλιτέχνη, “έπιασε” την πολεμική υστερία και … θύμωσε!

-Σήμερα ανέβασε ένα βίντεο που απευθύνεται προσωπικά στους Μπάιντεν, Μπλίνκεν, Στάρμερ, Τράμπ, Χάρις και τους υπόλοιπους απαιτώντας ΝΑ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ να χρησιμοποιήσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας!

-Και για να γίνει …αντιληπτός το λέει και στα Ρώσικα:

- “Νιέτ” (όχι) σημαίνει “Νιέτ”!

… ενώ μιλώντας στο κανάλι της Λ. Δ. του Λουγκάνσκ, έβαλε στη θέση τους τα Δυτικά ΜΜΕ:

Ρότζερ Γουότερς:

“Μη δίνετε καμμία σημασία σε ότι γράφουν και μεταδίδουν! Τα mainstream μέσα στη Δύση δεν γράφουν ειδήσεις ή πληροφορίες!

Γράφουν ΜΟΝΟ ότι εξυπηρετεί τα αφεντικά της Δύσης…”



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Τα δυτικά ΜΜΕ, “πήραν φωτιά” σε μια πρωτοφανή πολεμική υστερία μετά την αυστηρή προειδοποίηση του Πούτιν ότι “χτυπήματα στη Ρωσία με Νατοϊκούς πυραύλους σημαίνει πόλεμος με το ΝΑΤΟ”!

-“Αναλυτές” του κ@λου, “ακαδημαϊκοί” κι απόστρατοι του … πενηντάρικου, μπλόγκερς και τρόλς του τάληρου, η “σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα”, λες και κινούνται από το ίδιο χέρι και με “πληροφορίες” από το ίδιο “κέντρο” ξεχύθηκαν για να πείσουν ότι … “ε, δεν είναι και τόσο τρομερή η πυρηνική σύγκρουση”(!), “μη φοβάστε, ο Πούτιν μπλοφάρει” κι ότι αν “βομβαρδιστούν αεροδρόμια, λιμάνια, εργοστάσια, και πόλεις της Ρωσίας απλά θα τη … γονατίσουμε αυτή τη φορά”!

Ενδεικτικά:

1.ο Bloomberg - από τους κύριους εκφραστές της “γραμμής” σε κύριο άρθρο του χτες με τον … άσχετο τίτλο “Ο Τραμπ έχει δίκιο για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά λάθος για την ανάλυση”παρουσιάζει ένα σενάριο γενικού πολέμου -κι όχι μόνο με τη Ρωσία - σύμφωνα με το οποίο:

• “Οι ΗΠΑ είναι πεπεισμένες ότι η επόμενη μεγάλης κλίμακας σύγκρουση θα έχει τη μορφή 3-4 παράλληλων πολέμων. 

• “Οι ειδικοί, εξηγεί, ζητούν τώρα μια στρατηγική «τριών θεάτρων» για να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε ταυτόχρονα στην - Ευρώπη, 

- τη Μέση Ανατολή και

- την Ασία. 

• “Η Επιτροπή Εθνικής Αμυντικής Στρατηγικής, που διορίστηκε από το Κογκρέσο για να επανεξετάσει τη δομή του Πενταγώνου, προχώρησε ακόμη περισσότερο σε αυτό το θέμα, απαιτώντας τη δημιουργία ενός στρατού μαζί με τους “συμμάχους”, που θα μπορεί να νικήσει ταυτόχρονες στρατιωτικές συγκρούσεις με την Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, καθώς και να συντρίψει τρομοκρατικές ομάδες στην πορεία. 

• “Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είτε το θέλουν είτε όχι, πιθανότατα θα πρέπει να πολεμήσουν σε πολλά «θέατρα», όπως κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και αν προετοιμαστούν για μία μόνο αναμέτρηση, μπορεί να χάσουν σε άλλους τομείς.

• “Ακόμη, η Επιτροπή Εθνικής Αμυντικής Στρατηγικής παραδέχεται ότι το σχέδιό της θα απαιτούσε αυξήσεις φόρων και βαθιές περικοπές στην υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική ασφάλιση γιατί είναι καθαρό ότι οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοι τους, πρέπει προετοιμαστούν ότι χρειάζεται να διπλασιάσουν ή να τριπλασιάσουν τις αμυντικές τους δαπάνες σε σύγκριση με τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου!”

2.Ενώ ξαφνικά το διαδίκτυο “γέμισε” με χάρτες  όπου ο καθένας παρουσιάζει το «μακρύ του και το κοντό του» για το … ποιες πόλεις της Ρωσίας θα … χτυπηθούν στο … πρώτο κύμα: Μόσχα, Πετρούπολη, Βορονέζ, Ροστόβ, Νίζνι Νόβγκοροντ κλπ κλπ 

-Βέβαια μέσα στον πολεμικό οίστρο τους, ξεχνούν να αναφερθούν στα βασικά:

-Καλά τα … σενάρια, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να τα αντέξουν αυτά οικονομικά: 

- η Ουάσιγκτον συγκλονίζεται από τη μια κρίση μετά την άλλη και οι τόκοι για το εθνικό χρέος ήδη υπερβαίνουν τις στρατιωτικές δαπάνες! 

-Και το πιο σημαντικό: - Κανείς από τους σεναριογράφους δεν “αναλύει” ότι Ρωσία, Κίνα, Ιράν, Β. Κορέα ΔΕΝ θα μείνουν με … σταυρωμένα χέρια περιμένοντας την … καταστροφή τους! 

Και τα “πληρωμένα πληκτρολόγια” ξεχνούν να συμπληρώσουν παρουσιάζοντας “σχέδια” και “στόχους”, την τελική προϋπόθεση:

- “ΑΝ προκάνουμε…”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάψουλες ύπνου για φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Λιλ. Βρήκαν τη .. λύση.. για στεγαστικό.. δυστοπικό συρτάρωμα! Πολίτες … στις τρύπες σας.

14/09/2024

Κάψουλες ύπνου για φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Λιλ. Βρήκαν τη .. λύση.. έτσι θα λύσουν το στεγαστικό.. δυστοπικό συρτάρωμα! Πολίτες … στις τρύπες σας.

Το πλασάρουν αρχικά ως δωρεάν Πιλοτικό πρόγραμμα μόνο για φοιτητές δήθεν για περιστασιακή ανάπαυση κι αποβολή στρες και άγχους. Στη συνέχεια δεν αποκλείεται να είναι η λύση που ετοιμάζουν και για πληθυσμό λόγω στεγαστικού.. Ατομικός παραδιαστημικός υπνόσακος.. σαν μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας… Ιαπωνία στιλ…” Λιλ, το να κοιμάσαι στο πανεπιστήμιο είναι εφικτό”. Καθώς η υπερκοστολόγηση στέγης και η πολυέξοδη συντήρηση της γίνεται το νο 1 πρόβλημα στην Ευρώπη το να ζεις σε ”σπιρτόκουτο” δεν φαντάζει πλέον ουτοπία. Θα μας βάλουν στις τρύπες. Οι πολίτες θα κλείνουν …. τις τρύπες του συστήματος …

https://twitter.com/i/status/1834825404735013057

Κάψουλες ύπνου εγκαταστάθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Λιλ για φοιτητές

Αυτή είναι μια πρωτότυπη εγκατάσταση στο Πανεπιστήμιο της Λιλ ! Δύο κάψουλες ύπνου τοποθετήθηκαν σε δύο πανεπιστημιουπόλεις, καθώς και δύο καρέκλες ηχομόνωσης.

Εκτός από την εκπαίδευσή του, το Πανεπιστήμιο της Λιλ σκέφτεται επίσης την ευημερία των φοιτητών του: δύο κάψουλες ύπνου και δύο καρέκλες ηχομόνωσης έχουν μόλις εγκατασταθεί σε δύο από τις πανεπιστημιουπόλεις του στη Λιλ…

Αυτές οι κάψουλες ύπνου είναι ελεύθερα προσβάσιμες στον πρώτο όροφο του κέντρου τεκμηρίωσης Lilliad, στο Cité scientifique de Villeneuve d’Ascq, στη λεωφόρο Henri Poincaré.

Η ιδέα για τους υπνάκους προήλθε από μια διαβούλευση με μαθητές, «οι οποίοι εξέφρασαν μεγάλη κούραση και άγχος. Το Health and Sports Sciences UFR είχε ήδη γνωρίσει τα οφέλη των καψουλών για ύπνο, οπότε προσπαθήσαμε να εξοπλιστούμε. Περάσαμε από μια εταιρεία, την Osmose, η οποία εξόπλιζε ήδη χώρους εργασίας.»

Οι «κάψουλες ύπνου» βρίσκονται στο LILLIAD Learning Centre Innovation (πανεπιστημιούπολη Cité Scientifique στο Villeneuve d’Ascq, πρώτος όροφος) και οι καρέκλες ακύρωσης θορύβου βρίσκονται στην Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη της Λιλ – Droit-Gestion (πανεπιστημιούπολη Lille-Moulins).

Μειώστε την κούραση και το άγχος

«Ο στόχος είναι να προσφέρουμε στους μαθητές αλλά και στο προσωπικό μας τρόπους μείωσης της κούρασης και της καταπολέμησης του άγχους», λέει ο αντιπρόεδρος.

Θα επηρεαστούν και άλλες φοιτητικές θέσεις. «Η Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στην πανεπιστημιούπολη Pont de Bois είναι υπό κατασκευή, όταν ανοίξει ξανά στις αρχές του σχολικού έτους 2026, θα είναι επίσης εξοπλισμένη με μερικές από αυτές τις κάψουλες ύπνου».

κάψουλα ύπνου

Μόλις κλείσει, η κάψουλα του ύπνου προσκαλεί πραγματικά ηρεμία, στην καρδιά του κέντρου τεκμηρίωσης LILLIAD, που βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη Cité Scientifique στο Villeneuve d’Ascq Πανεπιστήμιο της Λιλ

Δωρεάν πρόσβαση χωρίς κράτηση ή χρονόμετρο ( στην αρχή δωρεάν και δίχως χρονόμετρο ε βέβαια πόσο ν’αντέξεις στο διαστημικό κελί)

Για να το εκμεταλλευτείτε, προς το παρόν επειδή είναι μια πειραματική φάση, δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση, οι κάψουλες και οι καρέκλες είναι ελεύθερα προσβάσιμες.

Επιπλέον, δεν υπάρχει χρονόμετρο, επομένως η διάρκεια της ανάπαυσης εξαρτάται από τον χρήστη, «κατά μέσο όρο είναι 10 με 20 λεπτά. Κάποιοι το χρησιμοποιούν το πρωί, άλλοι μετά το γεύμα…» εξηγεί η Esther Dehoux.

Γύρω από αυτό το υλικό θα δημιουργηθούν σταδιακά δραστηριότητες γύρω από την υγεία των νέων, όπως εργαστήρια αθλητισμού ή ευεξίας.

Το πανεπιστήμιο διαφημίζει στη σελίδα του το .. επίτευγμα του:

Αυτή είναι μια από τις καινοτομίες για τη φετινή σχολική χρονιά: κάψουλες ύπνου και πολυθρόνες για να απομονωθείτε από τον θόρυβο είναι πλέον διαθέσιμα στο Πανεπιστήμιο της Λιλ!

Για να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας μεταξύ δύο μαθημάτων ..μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε δύο «κάψουλες ύπνου» στο LILLIAD Learning Centre Innovation (Cité Scientifique campus) και δύο πολυθρόνες για να απομονωθείτε από τον θόρυβο στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Lille – Droit-Gestion (Lille -Πανεπιστημιούπολη Moulins). Ρωτήστε στη ρεσεψιόν!

Χρηματοδοτήθηκαν χάρη στο έργο LIBELUL που στοχεύει ειδικότερα στη βελτίωση της ποιότητας των φοιτητικών καταλυμάτων……..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηράκλειο: Πλημμυρίζουν δρόμοι από διαρροή νερού – Περιμένουν πάνω από 3 ημέρες(!) υπάλληλο της ΔΕΥΑΗ

Κατά τα άλλα, έχουμε λειψυδρία….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Florian Philippot: Ας πάψουμε να είμαστε χρήσιμοι ηλίθιοι σ' αυτή την τρελή επιχείρηση...

Ένας δεξιός, λέει αυτά που θα έπρεπε να λέει η αριστερά...

Ο Φλοριάν Φιλιπό, αρχηγός του γκωλικού Γαλλικού Πατριωτικού Κόμματος (Les Patriotes - LP):

«Μέχρι ποιου σημείου είμαστε σύμφωνοι να κάνουμε τους κλόουν;

Απίστευτη ιστορία. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει "γαλλικούς και βρετανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς" σε ρωσικό έδαφος, αλλά όχι τους αμερικανικούς ATACMS!

Μην είστε ανόητοι!...

Το βαθύ κράτος (Deep State) θέλει να κάνουμε τη βρώμικη δουλειά τους και να την πληρώσουμε!

Ας πάψουμε να είμαστε χρήσιμοι ηλίθιοι σ' αυτή την τρελή επιχείρηση.

Ας επιλέξουμε την ειρήνη, ας σταματήσουμε να προμηθεύουμε όπλα στην Ουκρανία και ας φύγουμε από το ΝΑΤΟ!»

Η αριστερά στη Γαλλία συγκεντρώνει περίπου το 30%.

Η χρησιμότητά της είναι η νίκη του Μακρόν.

Τα επιχειρήματα θα είναι τα ίδια: το μικρότερο κακό, να σταματήσουμε την άνοδο της δεξιάς, αντιφασιστική ενότητα.

Συνηθισμένες μαλακίες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 50% των ιερόδουλων στα μπουρδέλα του Βερολίνου είναι Ουκρανέζες... Αυτά δεν θα μας τα πει το βράδυ ο Βαλασόπουλος από το Βερολίνο; Απλώς θα αναμεταδίδει τα Νατοϊκά δελτία προς αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες;

Μια από τις πολλές επιτυχίες της Ουκρανίας με το ναζιστικό Μαϊντάν, το νεοναζιστικό πραξικόπημα της "πολιτισμένης" δύσης το 2014, τις παρελάσεις των ομοφυλοφίλων, τις κλινικές για εμπόριο γυναικείας μήτρας (παρένθετες μητέρες το λένε οι "πολιτισμένοι" δυτικοί), το ξεπούλημα όλων των οικονομικών περιουσιακών στοιχείων της χώρας, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο θάνατοι, η φυγή σχεδόν ολόκληρου του πληθυσμού στην Ευρώπη, η ολική απώλεια κυριαρχίας, εν ολίγοις, μια καταστροφή...

Ο Ντμίτρο Κορτσίνσκι, ο ναζιστής "διανοούμενος συγγραφέας" του κοκαϊνομανή μικρού φύρερ, θέλει να εμποδιστεί η έξοδος παιδιών από την Ουκρανία, γιατί δεν θα επιστρέψουν για να πολεμήσουν τους Ρώσους ιμπεριαλιστές...

Κι εξηγεί στην τηλεόραση:

«Είναι απαραίτητο να απαγορευθεί η αναχώρηση όχι μόνο των ανδρών που πρέπει να υπηρετούν στρατιωτική θητεία, αλλά και των παιδιών. Αυτά τα παιδιά δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία. Τι κίνητρο θα έχουν να επιστρέψουν;

Αν κάποιος δεν καταλάβει ότι πρέπει να αγαπάει την Ουκρανία, θα τον αναγκάσουμε, είτε του αρέσει είτε όχι. Θα τον αναγκάσουμε να μείνει εδώ. Θα τον αναγκάσουμε να πολεμήσει. Και τα παιδιά της Ουκρανίας δεν πρέπει να ακούν πολωνικά ή γερμανικά, πρέπει να έχουν μεγαλώσει με τον ήχο των αεροπορικών επιδρομών. Πρέπει να μεγαλώσουν μισώντας τον εχθρό...»

Τι όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος με τιμιότητα. πολιτισμό κι εμποτισμένος με ναζιστικό πάθος εναντίον της Ρωσίας...

Από τη μια οι πλούσιοι βουτυρομπεμπέδες της αυλής του κοκαϊνομανή (που φυσικά δεν τους στέλνουν στην κρεατομηχανή του μετώπου), οι υποψήφιες πόρνες πολυτελείας ξεφαντώνουν με την κόκα κι από την άλλη οι φτωχοί Ουκρανοί...

Βρείτε τη διαφορά…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΖΗΤΟΥΝ οι εισαγγελείς! "ΕΞΙ χρόνια φυλακή για τον Ματέο Σαλβίνι..."

Οι εισαγγελείς του Παλέρμο της Σικελίας ζήτησαν σήμερα καταδίκη σε έξι χρόνια φυλάκισης για τον Ματέο Σαλβίνι, γραμματέα της Λέγκα, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μελόνι και υπουργός Μεταφορών της.

Η δικαστική υπόθεση αφορά την απόφαση του Σαλβίνι να μην επιτρέψει - όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών τον Αύγουστο του 2019- την αποβίβαση στην Κάτω Ιταλία 147 λαθρομεταναστών που είχαν διασωθεί από το πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms που έφτιαξε ο Τζόρτζ Σόρος.

«Υπάρχει μια βασική αρχή, η οποία δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις. Ανάμεσα στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην προστασία της κυριαρχίας του κράτους, βάσει των δημοκρατικών μας αρχών, πρέπει να υπερισχύουν πάντα τα πρώτα» δήλωσε κατά την αγόρευσή του ο μασόνος σιωναζιστής δικαιωματιστής εισαγγελέας Τζέρι Φεράρα. «Όποιος κινδυνεύει και βρίσκεται στην θάλασσα, πρέπει να διασώζεται. Ανεξάρτητα από το αν είναι επιβάτης, μέλος του πληρώματος ή μετανάστης», πρόσθεσε.

Ο Ματέο Σαλβίνι κατηγορείται για στέρηση της ελευθερίας των μεταναστών και για άρνηση να προχωρήσει σε επιβεβλημένες ενέργειες του κρατικού μηχανισμού.

Από τη μεριά της, η συνήγορος υπεράσπισης του Σαλβίνι, Τζούλια Μπουντζόρνο, υπογράμμισε ότι «με την σημερινή αγόρευσή του, ο εισαγγελέας τάσσεται κατά των κυβερνητικών διαταγμάτων που αφορούν το μεταναστευτικό, κατά της γραμμής βάσει της οποίας πρώτα πρέπει να αποφασίζεται η ανακατανομή των μεταναστών και μόνον στην συνέχεια να ακολουθεί η αποβίβασή τους».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον Σαλβίνι.

«Είναι αδιανόητο, ένας υπουργός της αβασίλευτης δημοκρατίας μας να κινδυνεύει να καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξης επειδή έκανε την δουλειά του, υπερασπιζόμενος τα σύνορα του έθνους, έτσι όπως ζήτησαν οι πολίτες με την ψήφο τους», τόνισε η Μελόνι, μέσω διαδικτύου.

«Το να μετατρέπεται σε αδίκημα η υποχρέωση να προστατεύεις τα σύνορα της Ιταλίας από την παράνομη μετανάστευση, δημιουργεί ένα σοβαρότατο προηγούμενο. Εκφράζω την πλήρη μου αλληλεγγύη στον Σαλβίνι», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ στηρίζει Κασσελάκη...

Φυσιολογικό είναι, αφού είναι χαφιές της CIA. Γιαυτό η πρεσβεία έχει κινητοποιήσει όλους τους χαφιέδες της και τους τραμπούκους της…..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Go Back Μπλίνκεν! Δεν θέλουμε ο πολωνικός λαός να πεθάνει για τους πολέμους σας...

Επιτέλους... ένας ευρωπαίος πολιτικός, που μιλάει εναντίον του πολέμου

και με θάρρος εναντίον των ΗΠΑ... χωρίς φόβο…

Ο νεοεκλεγείς Πολωνός ευρωβουλευτής Γκρέγκορζ Μπράουν, "δεν μασάει τα λόγια" του...

Μιλώντας στους δημοσιογράφους τονίζει με όλες του τις δυνάμεις για τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν:

«Άντονι Μπλίνκεν φύγε (Go Back) είσαι ανεπιθύμητος (persona non grata).

Φύγε από τη Βαρσοβία το συντομότερο δυνατό.

Δεν θέλουμε ο πολωνικός λαός να πληρώσει και να πεθάνει για τους πολέμους σας»

Θα νόμιζε κάποιος πως ο Γκρέγκορζ Μπράουν είναι κάποιος "παλιάς κοπής" ευρωπαίος κομουνιστής, ή απλώς ειρηνόφιλος αριστερός...

Αμ δε!

Είναι ευρωβουλευτής με το κόμμα "Confederation Liberty and Independence", που η ευρωπαϊκή δεξιά κι η ευρωπαϊκή αριστερά κατατάσσουν στον ακροδεξιό εθνικιστικό χώρο.

Ιδρύθηκε μόλις το 2019, για να πάρει μέρος στις βουλευτικές εκλογές, έλαβε το 6,81% των ψήφων και 11 έδρες...

Στις εκλογές του 2023, έλαβε 7,16% και 18 έδρες...

Στις ευρωεκλογές (2024), έλαβε 12,08% κι εξέλεξε 6 από τους 53 ευρωβουλευτές της Πολωνίας...

Τάσσεται υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εναντίον των περιορισμών των ελευθεριών με υποχρεωτικότητα για τα λεγόμενα εμβόλια κι ενώ στην Ευρώπη η Νατοϊκή αριστερά κι η Νατοϊκή δεξιά το χαρακτηρίζουν ακροδεξιό, είναι το δημοφιλέστερο κόμμα της Πολωνίας μεταξύ των νέων 18 και 29 ετών, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του έγκυρου Ινστιτούτου "Instytut Badań Spraw Publicznych - IBSP".

Μάλλον οι νέοι στην Πολωνία δεν είναι αρκετά πρόθυμοι "πατριώτες" ώστε να θέλουν να πεθάνουν για τις ΗΠΑ κι έτσι στρέφονται στην "ακροδεξιά", ή έχουν κατάλοιπα από την εποχή του κομουνιστικού "παραπετάσματος";

Ευτυχώς... στην Ελλάδα όλο το πολιτικό σύστημα, μια γροθιά εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού...

Τώρα κατάλαβες το πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα στα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι ο θρύλος του ρόκ, ιδρυτής των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, μιλώντας σήμερα σε... κανάλι της Λ.Δ. του Λουγκάνσκ, απευθύνεται στους Ουκρανούς:

“Μην έχετε αυταπάτες: οι ΗΠΑ δεν δίνουν δεκάρα για τις ζωές σας!

Σας χρησιμοποιούν σε ένα πόλεμο και δεν νοιάζονται για σας!

Το μόνο που ενδιαφέρει την Αμερική είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας της”



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επικεφαλής Blackwater Έρικ Πρινς: «Η Βενεζουέλα έχει απίστευτα αποθέματα πετρελαίου – Μεγαλύτερα από της Σαουδικής Αραβίας»

«Υπάρχει περισσότερο πετρέλαιο από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε»

14.09.2024 | 23:59

https://twitter.com/i/status/1835043745777258906



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρουμανία: «Δεν μπορούμε πλέον να τροφοδοτούμε τη Μολδαβία και την Ουκρανία με ηλεκτρική ενέργεια»

Μέρος αυτού του κόστους πρέπει να βαρύνει την Ευρω Ένωση

14.09.2024 | 23:49

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας Σεμπάστιαν Μπουρντούτζα, δήλωσε ότι η χώρα του δεν μπορεί πλέον να τροφοδοτεί τη Μολδαβία και την Ουκρανία με ηλεκτρική ενέργεια.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι μέρος αυτού του κόστους πρέπει να βαρύνει την Ευρω Ένωση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίνα: «Οι ΗΠΑ το 2030 θα είναι απλά μέρος ενός πολυπολικού κόσμου»

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών

14.09.2024 | 23:53

Την ανάδειξη ενός «πολυπολικού» κόσμου σημειώνει το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας την νέα διεθνή κατάσταση μετά την ρωσική επέμβαση απελεθέρωσης του Ντονμπάς στην Ουκρανία από τους ουκρανοναζί και το ΝΑΤΟ.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπέργειου Εξωτερικών Mao Ning «Οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να ονομάζονται υπερδύναμη. Μέχρι το 2030 θα είναι απλά μέρος ενός πολυπολικού κόσμου».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με «στρατιωτική επέμβαση από κοινού με την Κίνα» προειδοποίησε η Ρωσία τις ΗΠΑ αν εγκαταστήσουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ιαπωνία!

«Η απάντηση ημών και του Πεκίνου δεν θα είναι πολιτική»

14.09.2024 | 23:59

Αντιστέκεται κι άλλο με τη στάση της η Ρωσία απέναντι στις ΗΠΑ αυτή τη φορά όχι λόγω της Ουκρανίας αλλά λόγω της μεταφοράς αμερικανικών βαλλιστικών  πυραύλων μέσου βεληνεκούς στην Ιαπωνία έστω και εάν πρόκειται για την πραγματοποίηση ασκήσεων.

Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών:

«Εξετάζουμε την περίπτωση πραγματοποίησης μιας συνολικής στρατιωτικής επέμβασης σε περίπτωση ανάπτυξης αμερικανικών πυραύλων στην Ιαπωνία», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τα δημοσιεύματα για εγκατάσταση αμερικανικών πυραύλων στην Ιαπωνία

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ενός συστήματος πυραύλων μέσης  εμβέλειας στην Ιαπωνία για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, δήλωσε η υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, σε μια κίνηση που σίγουρα εξοργίσει τόσο την Κίνα όσο και τη Ρωσία.

Η Christine Wormuth, η γραμματέας του στρατού των ΗΠΑ, είπε σε μια εκδήλωση στη Βιρτζίνια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η ανάπτυξη της Task Force Multi-Domain του Στρατού – μια νέα μονάδα που φιλοξενεί το σύστημα πυραύλων Mid-Range Capability, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως Typhon — είχε συζητηθεί κατά την επίσκεψή της στην Ιαπωνία τον περασμένο μήνα.

Η Ρωσία αντέδρασε την Τετάρτη ότι η συνεργασία της με την Κίνα δεν στοχεύει σε τρίτες χώρες, αλλά οι δύο δυνάμεις θα μπορούσαν να «συνδυάσουν το δυναμικό τους» εάν αντιμετωπίσουν μια απειλή από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η Μόσχα και το Πεκίνο θα απαντήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από κοινού», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα όταν ρωτήθηκε για πιθανή ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στην Ιαπωνία.

Οι Japan Times ανέφεραν στις 7 Σεπτεμβρίου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ενός πυραυλικού συστήματος μεσαίας εμβέλειας Typhon στην Ιαπωνία για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

«Είναι σαφές ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα θα αντιδράσουν στην εμφάνιση πρόσθετων και πολύ σημαντικών πυραυλικών απειλών και η αντίδρασή τους δεν θα είναι πολιτική, κάτι που έχει επίσης επανειλημμένα επιβεβαιωθεί από τις δύο χώρες», είπε η Ζαχάροβα στους δημοσιογράφους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποχωρούν οι οικογένειες των Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ

Ντμίτρι Μεντβέντεφ: «Θα ισοπεδώσουμε το Κίεβο»

14.09.2024 | 20:29

Οι οικογένειες των Ρώσων διπλωματών που υπηρετούν στην πρεσβεία και τα προξενεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ φέρεται να ‘έχουν αποχωρήσει σε μια εξέλιξη η οποία μπορεί να προμηνύει δυσάρεστες εξελίξεις.

Όπως αναφέρεται η οικογένεια του Ρώσου πρεσβευτή στις ΗΠΑ Anatoly Antonov, έχει εγκαταλείψει τη χώρα και ήδη βρίσκεται στην Ρωσία ενώ το ίδιο έχει γίνει και με τις οικογένειες άλλων διπλωματών τόσο στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον όσο και στο προξενείο της στη Νέα Υόρκη.

Η αποχώρηση των οικογενειών των Ρώσων διπλωματών σχετίζεται με την νέα κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ και την άδεια χρήσης δυτικών όπλων από την Ουκρανία σε πλήγματα βαθιά στη ρωσική επικράτεια.

Μετά τις προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν αλλά και του Ρώσου επιτετραμμένου στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια ότι στην περίπτωση που δοθεί άδεια για πλήγματα με δυτικά όπλα εντός της Ρωσίας τότε θα υπάρξει «εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας»  ο Ντμιτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε με την σειρά του ότι η Ρωσία θα μετατρέψει το Κίεβο σε ένα  «γιγάντιο λιωμένο σημείο».

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε το Σάββατο ότι η Μόσχα είχε σοβαρούς  λόγους να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μετά την εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ και να χρησιμοποιήσει νέες τεχνολογίες για να καταστρέψει το Κίεβο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να τεθούν υπό στενή ιατρική παρακολούθηση όσοι έκαναν εμβόλια Covid-19 ζητούν πλέον οι επιστήμονες

Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι αιφνίδιοι θάνατοι - Οι ασθενείς που υπέφεραν από καρδιακές διαταραχές είχαν λάβει δύο ή περισσότερες δόσεις εμβολίων mRNA

14.09.2024 | 18:43

Κορυφαίοι επιστήμονες μετά από μια μεγάλη μελέτη που συνέδεσε τα εμβόλια με την παγκόσμια αύξηση των αιφνιδίων θανάτων, καλούν όλους όσους έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 να τεθούν υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Η ομάδα, με επικεφαλής τον μικροβιολόγο καθηγητή Kai Wei Lee στο Universiti Putra Malaysia (UPM) και επιστήμονες από το Universiti Tunku Abdul Rahman στη Μαλαισία, προσπάθησε να εντοπίσει την αιτία ενός ευρέως φάσματος «καρδιακών και νευρολογικών διαταραχών μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων» μετά από μαζικούς εμβολιασμούς για τον έλεγχο της Covid-19, αναλύοντας αναφορές και σειρές περιπτώσεων από τρεις βάσεις δεδομένων της ιατρικής βιβλιογραφίας, δημοσιεύοντας τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ειρηνευτικό σχέδιο Ν.Τραμπ για την Ουκρανία παρουσίασε ο Τ.Βανς: «Ντόνμπας-Κριμαία στη Ρωσία και αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη»

«Η Ουκρανία δεν θα μπει στο ΝΑΤΟ και σε κανένα συμμαχικό οργανισμό»

14.09.2024 | 14:52

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τ.Βανς αποκάλυψε το ειρηνευτικό σχέδιο του Ν.Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, με βάση το οποίο η Κριμαία και ότι έχει κερδηθεί από τους Ρώσους στα πεδία των μαχών στο Ντόνμπας θα δοθεί στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία ειδικής αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας αλλά πρωτίστως την αναγνώριση της υπάρχουσας εδαφικής πραγματικότητας,

Ο Ν. Τραμπ δεσμεύτηκε δημόσια τον Μάιο του 2023 ότι δεν θα εγγυηθεί τη συνέχιση της αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία εάν κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον Βανς, ο Τραμπ σχεδιάζει να φέρει Ρώσους, Ουκρανούς και Ευρωπαίους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για «μια ειρηνική διευθέτηση».

Η Ουκρανία θα διατηρήσει την κυριαρχία της και την ανεξαρτησία της αλλά ταυτόχρονα θα δώσει γραπτές εγγυήσεις στην Ρωσία ότι δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή σε άλλους συμμαχικούς θεσμούς (άρα εννοεί και την ΕΕ στην οποία προβλέπει είσοδο της Ουκρανίας το σχέδιο της Γερμανίας).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα μελέτη του Harvard: «Οι ανεμογεννήτριες αυξάνουν δραματικά την θερμοκρασία της Γης»

Επηρεάζονται άνθρωποι, ζώα και φυτά

14.09.2024 | 23:43



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Χειροπέδες σε έναν Αμερικανό και δύο Ισπανούς για «σχέδιο αποσταθεροποίησης» της χώρας

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Ντιοσντάντο Καμπέγιο, κατασχέθηκαν περίπου 400 όπλα που προέρχονται από τις ΗΠΑ

14.09.2024 | 23:10



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία θέλει να προμηθευτεί αμερικανικούς κινητήρες της GE Aerospace για τα τουρκικής κατασκευής μαχητικά Hurjet

Η Άγκυρα ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ άδεια για να αποκτήσει τους F404 κινητήρες

14.09.2024 | 22:31

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ άδεια για να αποκτήσει κινητήρες F404 που ελπίζει να χρησιμοποιήσει σε εγχώρια στρατιωτικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη.

Ο Στρατός της Τουρκίας φέρεται να θέλει να αντικαταστήσει τον γερασμένο στόλο των T-38 και F-5 (της επίσης αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας αεροδιαστημικής και αμυντικής τεχνολογίας Northrop Grumman) με το εγχώριας κατασκευής μαχητικό Hurjet, το οποίο θα τροφοδοτήσουν οι κινητήρες της GE (General Electric) Aerospace, αν και εφόσον δοθεί η σχετική άδεια από τις ΗΠΑ, όπως είπαν οι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Εάν οι ΗΠΑ εγκρίνουν τη συμφωνία, θα είναι προφανώς ακόμα ένα σημάδι ότι η πολυετής ένταση μετά την απόφαση της Τουρκίας το 2019 να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400, είναι σε… ύφεση.

«Ανυπομονούμε να εμβαθύνουμε περαιτέρω την αμυντική μας συνεργασία με την Τουρκία, έναν βασικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ», δήλωσε αξιωματούχος της αμερικανικής Πρεσβείας στην Άγκυρα απαντώντας σε ερωτήσεις του Bloomberg.

Δεν σχολίασε όμως τα συγκεκριμένα θέματα για την GE Aerospace και την Τουρκία.

Στο πλαίσιο των σχεδίων αναβάθμισης της πολεμικής αεροπορίας της, η Τουρκία αναζητά επίσης κινητήρες F110 της GE Aerospace που θα τους χρησιμοποιήσει για το πρότζεκτ μαχητικών αεροσκαφών Kaan.

Η GE Aerospace εδρεύει στο Σινσινάτι και είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητήρων αεριωθουμένων στον κόσμο. Έχει μια κοινοπραξία με την κρατική Turkish Aerospace που ονομάζεται TUSAS Engine Industries Inc., ή TEI.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



G7: Μπορούν να δίνουν όπλα στην Ουκρανία αλλά όχι το Ιράν στην Ρωσία

Καταδίκασαν την πώληση ιρανικών πυραύλων στην Ρωσία

14.09.2024 | 21:45

Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών της G7 καταδίκασαν σήμερα «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο» τις εξαγωγές του Ιράν και την προμήθεια ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία.

Από την άλλη δεν βλέπουν κανένα προβλήτα στην παράδοση ανάλογων πυραυλικών συστημάτων στον Ζελένσκι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Σιγή ιχθύος» απο Κ.Μητσοτάκη και Κ.Σακελλαροπούλου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Εξαίρεση αποτελεί ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση

14.09.2024 | 14:22

Σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου, τιμάται η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, το 1922. Γιατί δεν πρέπει να ξεχαστούν τα τουρκικά εγκλήματα κατά του Ελληνισμού, ειδικά της Μικράς Ασίας. Βέβαια κάποιοι και κάποιες δεν έχου πει κουβέντα μέχρι στιγμής.

Η ηγεσία του ελληνικού Κράτους σιωπά. Τουλάχιστον προσώρας. Και είναι ντροπή.

Όπως σιωπά και το Υπουργείο Εξωτερικών του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Όπως σιωπούν και οι άλλοι λαλίστατοι Υπουργοί «πρώτης γραμμής» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Εξαίρεση αποτελεί ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος από το πρωί έκανε σχετική ανάρτηση, γράφοντας:

«Τιμάμε σήμερα την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, η οποία καθιερώθηκε με ομόφωνο Ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων στις 24/4/1998.

Παρά τις εκατόμβες των θυμάτων και τις δυσκολίες, ο Μικρασιατικός Ελληνισμός κατάφερε να ορθοπηδήσει από την Καταστροφή και να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Ελλάδας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Στο πουθενά» η ελληνική οικονομία: Τι σημαίνει για την κυβέρνηση Μητσοτάκη το «χαστούκι» από την Moody’s

Γιατί ο οικονομικός οίκος «χρύσωσε» το «χάπι» να την αναβάθμιση της προοπτικής...

14.09.2024 | 11:27

Στον «γκρεμό» φαίνεται πως οδεύει η ελληνική οικονομία όπως φανερώνει το σημερινό «χαστούκι» από την Moody’s, η οποία δεν αναβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας και παρέμεινε εκτός επενδυτικής βαθμίδας.

Ο γνωστός οικονομικός οίκος περιορίστηκε μόνο σε μια «αναβάθμιση» του outlook από «σταθερό» σε «θετικό», η οποία έγινε καθαρά για γεωπολιτικούς λόγους για να στηριχτεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί με απόλυτο τρόπο τα δυτικά συμφέροντα.

Όπως αναφέρει ο οίκος θα υπάρξει νέα αξιολόγηση μετά από 18 μήνες!

Μετά από 18 μήνες ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να έχει τελειώσει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει εκπληρώσει το σκοπό της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Όλαφ Σολτς παίρνει 250.000 εξειδικευμένους εργάτες από την Κένυα και δίνει στον Κ.Μητσοτάκη τους Αφγανούς που δεν χρειάζεται

Στο πλαίσιο αυτό, «πιάνει κορόιδο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη

13.09.2024 | 21:55

Η νέα πολιτική της Γερμανίας για το Μεταναστευτικό, έχει φέρει τα πάνω κάτω στην Ευρώπη, ειδικά σε ότι αφορά τα ζητήματα της Συνθήκης Σένγκεν.

Ο Σολτς  στέλνει του Μητσοτάκη «πεσκέσι» Αφγανούς που δεν τους χρειάζεται και συνάπτει συμφωνία για την υποδοχή 250.000 εξειδικευμένων εργατών από την Κένυα.

Με άλλα λόγια, πάρε Ελλάδα τους άχρηστους να έχεις να πορεύεσαι και η Γερμανία θα έχει σωστούς εργαζομένους για να τρέξουν την βαριά βιομηχανία της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βολές» Π.Παυλόπουλου κατά κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Προκλητική η ατιμωρησία της Τουρκίας στα εθνικά θέματα»

«Ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής στην Κύπρο»

13.09.2024 | 21:37