Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Κυριακη 4 Δεκεμβριου 2016


Εσύ, που σώπασες ή ίσως και να χάρηκες, όταν είδες το "βγάλε επιτέλους τον σκασμό!" (του Φιλη), το οποίο απηύθυνε στον Μανώλη Γλέζο ένα τίποτα, με υψηλή θέση σήμερα στο πλευρό του Τσίπρα, έχεις κάθε λόγο να λοιδορείς τώρα τον Μίκη Θεοδωράκη. Μέσα στη μικρόνοια, την ψυχική κακομοιριά και τη μικρότητά σου, πού να αντιληφθείς ότι κάποτε θα ντρέπεσαι γι' αυτά σου τα καμώματα! Όταν διαπιστώσεις πως χλεύασες ανθρώπους που παρά τις όποιες αδυναμίες και τα όποια λάθη τους (για ανθρώπους μιλάμε, όχι για θεούς), θα μείνουν στους αιώνες των αιώνων, ως δυο από τις κορυφαίες μορφές της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΤΑΝ ΤΡΩΝΕ ΜΙΛΑΝΕ ΑΛΛΙΩΣ...
Δικτάτορας ο Φιντέλ Κάστρο, σύμφωνα με τον Χρυσογονο. Μια αλλη αθλια άποψη, καθώς ο κ. Κώστας Χρυσόγονος είναι και καθηγητής συνταγματολόγος. Επίσης, είναι και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και ενώνοντας τη φωνή του με αυτήν των Βορίδηδων, των Γεωργιάδηδων, των Τζήμερων, των Κωστέτσων, του γιου του Σκαλούμπακα και τόσων άλλων, είπε κι αυτός να καταδικάσει την παρουσία του Τσίπρα στην κηδεία του δικτάτορα. Μόνο που δεν βγήκε να το πει ξεκάθαρα. Ξέρουν κόλπα οι γερμανοτραφείς καθηγητάδες. Ιδίως όταν τσεπώνουν κάμποσα χιλιάρικα κάθε μήνα ως ευρωβουλευτές κομμάτων που οι αρχηγοί τους εγκωμιάζουν δικτάτορες.
Σχολιο.- Ο Χρυσογονος δεν είναι ένας από κείνους τους Εφιάλτες που κάλεσαν τον λαό να ψηφίσει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα;
Σχολιο.- αυτος ο γερμανοτσολιας είναι της ''σχολης'' Δαμανακη. οσα περισσοτερα λεφτα του δινεις τοσο πιο μεγαλες μπουρδες ευρωζωνικες λεει.μην ξεχναμε είναι ότι υποστηριζει τα μνημονια, εχει κανει λογο για βιωσιμο χρεος ( το χει υπογραψει η κυβερνηση συριζα τον αυγουστο του 15). ο ανθρωπος αυτος είναι πρωτης ταξεως παπαγαλακι. Το τσουτσεκι χρυσογονος ηταν τσουτσεκι του υπουργου Γιανοπουλου του ΠΑΣΟΚ, του κραταγε τη τσαντα, και από κει περασε στο ΤΣΥΡΙΖΑ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γεννημένος δεκατεσσερα χρόνια μετά το 1949, είμαι παιδί της ήττας. Μιας ήττας που "όμως εγώ δεν παραδέχτηκα", μεγαλωμένος με αφηγήσεις για κείνη την εποποιία, μια από τις κορυφαίες στιγμές της οποίας ήταν η 3η Δεκεμβρίου του '44, με το ξέσπασμα της μεγάλης αντιπαράθεσης. Στην επέτειο αυτή γεννήθηκα.
Και ζώντας κατόπιν την άλλη μεγάλη ανάταση, μετα τον Νοέμβρη του 1973, τη δεκαετια του 70. Που έκανε τη γενιά μου να ωριμάζει ξαφνικά μέσα σε λίγα μερόνυχτα. Με τη σκέψη σ' εκείνους, τότε, που "τραβήξανε ψηλά, πολύ ψηλά". Στους πατεράδες και τις μανάδες μας.
Συνεχίζουμε! Όρκος στους ήρωές μας, χρέος στη ζωή!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Γνωρίζω ανθρώπους που γεννήθηκαν με την αλήθεια στην κούνια τους , που δεν ξεγελάστηκαν ποτέ τους , που δεν τους χρειάστηκε να προχωρήσουν ούτε ένα βήμα σε ολόκληρη την ζωή τους , επειδή από τότε που ήταν ακόμα στις φασκιές είχαν κιόλας φτάσει. Ξέρουν ποιο είναι το καλό , πάντοτε το ήξεραν. Για τους άλλους έχουν την αυστηρότητα και την περιφρόνηση που τους δίνει η θριαμβευτική τους σιγουριά πως έχουν δίκιο. Δεν τους μοιάζω.
Εμένα η αλήθεια δεν μου αποκαλύφθηκε στα βαφτίσια μου , δεν την βρήκα ούτε από τον πατέρα μου ούτε από την κοινωνική τάξη της οικογένειάς μου. Ότι έχω μάθει μου κόστισε ακριβά , ότι ξέρω το έχω με δικές μου δαπάνες . Δεν έχω ούτε και μία έστω βεβαιότητα που να μην την σχημάτισα μέσω της αμφιβολίας , του άγχους , του ιδρώτα , της οδυνηρής εμπειρίας.
Έτσι νοιώθω σεβασμό γι αυτούς που δεν ξέρουν , γι αυτούς που ψάχνουν , που ψηλαφούν , που σκοντάφτουν. Για εκείνους που η αλήθεια τους είναι εύκολη , αυθόρμητη , αισθάνομαι βέβαια έναν κάποιο θαυμασμό , αλλά ομολογώ , πολύ λίγο ενδιαφέρον».
Λουί Αραγκόν
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ
οτι εχουμε χωρα οτι ειναι κυριαρχη οτι οι ξενοι μας βοηθανε οτι εχουμε κυβερνηση οτι διοικουμε το κρατος οτι εχουμε κοινοβουλιο οτι εχουμε δικαιοσυνη οτι εχουμε δικαιωματα οτι εχουμε κρατος προνοιας οτι ειμαστε ασφαλεις οτι εχουμε ασφαλιση
οτι εχουμε υγεια, παιδεια οτι εχουμε ιδιοκτησια (ακινητα, καταθεσεις) οτι εχουμε τραπεζες οτι εχουμε νομισμα οτι παιρνουμε συνταξεις και οχι επιδομα οτι οι τωρινοι εργαζομενοι, επαγγελματιες θα παρουνε συνταξεις οι εργαζομενοι (ωφελουμενοι) οτι εχουνε δουλεια οτι οι εργαζομενοι πληρωνονται και παιρνουν μισθο
οτι ο μισθος ειναι μεγαλυτερος απο το επιδομα ανεργειας και φτανει για να ζησουμε οτι οι ελευθεροι επαγγελματιες εχουν δουλεια οτι πληρωνονται οι ελευθεροι επαγγελματιες οτι θα μας σωσουν αυτοι που μας χωριζουν σε δεξιους και αριστερους οτι θα μας σωσουν αυτοι που συνεργαζονται με τους ξενους και τρωνε μαζι τους 200 χρονια οτι θα μας σωσουν αποδεδειγμενα ψευτες, κλεφτες δολοφονοι και τοκογλυφοι οτι θα εχουμε μελλον εμεις και τα παιδια μας οτι δεν θα γινουμε τριτος κοσμος οτι ολο αυτο που ζουμε 6 χρονια ειναι κατι παροδικο
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΤΕ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ
ΕΠΑΜ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανθρώπινη αλυσίδα βετεράνων των ΗΠΑ προς υπεράσπιση των Ινδιάνων της Β.Ντακότα
2/12/2016
Σύμφωνα με το Reuters περισσότεροι από 2.000 βετεράνοι στρατιώτες των ΗΠΑ σχεδιάζουν να σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να προστατέψουν τους διαδηλωτές στην Βόρεια Ντακότα που προσπαθούν να αποτρέψουν τη διέλευση ενός γιγαντιαίου πετρελαϊκού αγωγού από μια περιοχή ιθαγενών. Η απόφαση των βετεράνων έρχεται λίγες μέρες αφού η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα κόψει τις προμήθειες του καταυλισμού των Ινδιάνων, μια ιδέα που προκάλεσε κατακραυγή σχεδόν σε ολόκληρες της Ηνωμένες Πολιτείες. Οι διαδηλωτές προσπαθούν εδώ και μήνες να αποτρέψουν το σχέδιο διέλευσης ενός γιγαντιαίου αγωγού πετρελαίου κόστους 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 3,5 δισ. ευρώ) από την περιοχή των Ινδιάνων Σιού. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο αγωγός αποτελεί απειλή για τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής και βεβηλώνει τα ιερά εδάφη του καταυλισμού τους.
Οι αρχές έχουν εκδώσει τελεσίγραφο για εκκένωση της περιοχής από τους διαδηλωτές μέχρι τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι αυτό γίνεται εξαιτίας των αναμενόμενων δύσκολων καιρικών συνθηκών αλλά η απειλή του Κυβερνήτη Jack Dalrymple δεν αναμένεται να εκτελεστεί τις ερχόμενες ημέρες αφού η κοινή γνώμη τον ανάγκασε να αναστείλει την απαγόρευση εισόδου οχημάτων στην περιοχή. Ο Κυβερνήτης υποστηρίζει ότι δεν είναι πρακτικά δυνατό να παρακαμφθεί η περιοχή των Σιου αλλά ζήτησε να δει εκπροσώπους της Ινδιάνικης φυλής προκειμένου να «ανοικοδομήσουν τις σχέσεις τους». Όσο όμως ο Dalymple θα προσπαθεί αν συζητήσει με τους ιθαγενείς, σύμφωνα με το Reuters, η οργάνωση Veterans Stand for Standing Rock, με περισσότερους από 2.000 βετεράνους στρατιωτικούς των ΗΠΑ σκοπεύουν να μεταβούν στην περιοχή το Σαββατοκύριακο και να σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από την αστυνομία προκειμένου να προστατέψουν τους Ινδιάνους. Ο Σερίφης της περιοχής δήλωσε ότι οι αρχές γνωρίζουν την πρόθεση της οργάνωσης αλλά δεν θέλησε να μαρτυρήσει το καλωσόρισμα που προετοιμάζουν στους νεόφερτους διαδηλωτές. Οι Ιθαγενείς πάντως, που αυτοαποκαλούνται «προασπιστές του νερού» προετοιμάζονται για τον βαρύ χειμώνα όσο περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου στο οποίο έχουν απευθυνθεί προκειμένου να ακυρώσουν την άδεια λειτουργίας εργοταξίου στην περιοχή. Το δικαστήριο έχει μέχρι σήμερα δύο φορές αναβάλει την έκδοση της απόφασής του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 Δεκεμβρίου 1944 ξεκίνησαν σειρά ένοπλων συγκρούσεων στην Αθήνα, γνωστές ως "Δεκεμβριανά, ανάμεσα μεταξύ του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ από τη μία πλευρά και των κυβερνητικών και βρετανικών δυνάμεων, της αστυνομίας και της ακροδεξιάς οργάνωσης Χ του Γεώργιου Γρίβα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
«Βυθίζεται» η τουρκική οικονομία
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016, 22:45
Την ώρα που η τουρκική οικονομία βυθίζεται, με την τουρκική λίρα να αγγίζει ιστορικά χαμηλά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμβουλεύει τους Τούρκους να μετατρέψουν το ξένο συνάλλαγμα σε χρυσό ή τουρκικές λίρες, για να τονωθεί η ανάπτυξη. «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την μείωση των επιτοκίων και δεν λέω τίποτα περισσότερο. Θα ανοίξουμε το δρόμο για τους επενδυτές με χαμηλά επιτόκια», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος και απευθυνόμενος σε όσους «κρατούν ξένο συνάλλαγμα κάτω από το μαξιλάρι τους» ζήτησε να προχωρήσουν στην μετατροπή. Όποιος μετέτρεψε νόμισμα, πριν από μία εβδομάδα, έχει ήδη χάσει περισσότερο από το 2% της αξίας των αποταμιεύσεων του, καθώς η τουρκική λίρα αποδυναμώθηκε πιο γρήγορα.
Εν μέσω ρευστοποιήσεων, οι εφημερίδες ανέφεραν πως υπήρξαν ουρές σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος, με τους πολίτες να ενθαρρύνονται από τους υπουργούς στις εθνικές εφημερίδες και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τσεμίλ Ερτεμ, ανώτερος οικονομικός βοηθός, σε άρθρο του ανέφερε την Παρασκευή για το θέμα: «Το δολάριο είναι ένας ιός που εξαπλώνει αμερικανικές κρίσεις σε όλο τον κόσμος», υπογραμμίζοντας πως η μετατροπή σε χρυσό θα μπορούσε να σώσει την Τουρκία από την «παγκόσμια παγίδα».
Σύμφωνα με το Bloomberg, η τουρκική λίρα έχει εξασθενήσει πιο γρήγορα το τρέχουν έτος από οποιαδήποτε αναδυόμενη αγορά εκτός της Αργεντινής, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και την καταστολή που ακολούθησε, με τους ξένους επενδυτές να «τρομάζουν», επιδεινώνοντας τις επιπτώσεις του ισχυρότερου δολαρίου που χαιρέτησε τη νίκη Τραμπ. Όλα αυτά την ώρα που το τουρκικό χρηματιστήριο να έχει χάσει το 60% της αξίας του από το 2013. Ο περασμένος Νοέμβριος εκτιμάται πως ήταν ο χειρότερος μήνας από το 2008, με το νόμισμα να επηρεάζεται από την ένταση εντός και εκτός Τουρκίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έχασε η Ακροδεξιά στην Αυστρία
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016, 18:43
Ο 72χρονος υποστηριζόμενος από τους Πράσινους πρώην αρχηγός τους, ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν είναι ο νικητής του σημερινού επαναληπτικού γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών, και ως εκ τούτου ο νέος ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας, έχοντας επικρατήσει του ακροδεξιού υποψήφιου Νόρμπερτ Χόφερ, υπαρχηγού του ακροδεξιού φασιστικού Κόμματος των Ελευθέρων. Σύμφωνα με τις πρώτα αποτελέσματα που μετέδωσε η δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, λίγο μετά από το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων στις 18.00 ώρα Ελλάδας, και με καταμετρημένο το 60% των ψήφων, ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν απέσπασε ποσοστό 53,6% έναντι 46,4% του Νόρμπερτ Χόφερ και αυτό το αποτέλεσμα βασίζεται στις ψήφους της κάλπης χωρίς τις επιστολικές ψήφους, των οποίων η καταμέτρηση θα αρχίσει αύριο το πρωί και θεωρείται σίγουρο πως θα ευνοεί ακόμη περισσότερο τον Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, όπως συνέβη και κατά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 22 Μαΐου.
Ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν υπήρξε ο νικητής του δευτέρου γύρου των προεδρικών εκλογών στις 22 Μαΐου, ο οποίος ακυρώθηκε εξ ολοκλήρου την 1η Ιουλίου από το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο, που αποδέχθηκε σχετική προσφυγή την οποία είχε καταθέσει ενώπιον του Κόμματος των Ελευθέρων προφανώς λόγω της ήττας του υποψηφίου του. Ο 45χρονος υποψήφιος του φασιστικού Κόμματος των Ελευθέρων σε ανάρτησή του στο Facebook δήλωσε «βαθύτατα θλιμμένος» και έδωσε συγχαρητήρια στον 72χρονο αντίπαλό του για τη νίκη. Σε δήλωσή του ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ τον κ. Βαν ντερ Μπέλεν για την επιτυχία αυτή και καλώ όλους τους Αυστριακούς να παραμείνουν ενωμένοι και να εργαστούν μαζί. Θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγνώμη που δεν τα κατάφερα».
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεκρή 41χρονη μετά από επέμβαση ρουτίνας
4/12/2016 12.15
Μοιραία κατάληξη είχε για την Ε.Α., 41 ετών, από τη Ζάκυνθο, η χειρουργική επέμβαση ρουτίνας που υπεβλήθη προ ημερών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, προκειμένου να βγάλει λάμα από το πόδι της, καθώς προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Σύμφωνα με τις πληροφοριες, όταν η γυναίκα ξύπνησε, το πόδι της είχε πρηστεί και δεν λειτουργούσαν το συκώτι και τα νεφρά της. Η κρισιμότητα της κατάστασης της, έκρινε αναγκαία την άμεση μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο "Παναγία Βοήθεια". Τελικά η γυναίκα, σήμερα τα ξημερώματα και μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ, έχασε τη "μάχη" για την ζωή, αφήνοντας πίσω της δυο ανήλικα παιδιά και πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες υγιεινής στους νοσοκομειακούς χώρους στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Ζακύνθου.
Σε κατάσταση συναγερμού το νοσοκομείο Ζακύνθου
Μετά από αυτό το περιστατικό, αναστάλθηκαν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και την Παρασκευή 25/11 έγινε έλεγχος για ύπαρξη μικροβίων λοιμώξεων κ.λ.π.. Ελέγχθηκαν ο χώρος του χειρουργείου, τα υλικά, γάζες κ.λ.π. βγήκαν όλα αρνητικά. Μάλιστα επαναλειτούργησε το χειρουργείο αλλά δυστυχώς παρουσιάστηκαν μετεγχειρητικά πάλι τα ίδια προβλήματα, σε πιο ελαφρά μορφή, και ο ασθενής διακομίστηκε στην Πάτρα για λόγους ασφαλείας. Κατόπιν αναστάλθηκαν όλα τα χειρουργεία, ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας και το κέντρο λοιμώξεων. Αναμένεται κλιμάκιο από την Αθήνα αύριο στο νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά και στο Ρίο για να διερευνήσει τα αίτια.
Θα διερευνηθεί αν το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου και άλλες τετοιες βλακεις ή σε άλλη αιτία, όπως οι τονοι σκουπιδιων που εχουν κατακλυσει πλεον τους δρομους της Ζακυνθου, εκπεμποντας βρωμα και δυσοδια εχοντας γινει εστια ποντικιων, φερνοντας κοντα το φαντασμα της χολερας. Μέχρι τότε δεν θα γίνει κανένα χειρουργείο ούτε καισαρικές για λόγους ασφαλείας. Θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά σε ελεγμένο χώρο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Κούβα: Ο Ραούλ Κάστρο ορκίστηκε υπεράσπιση «πατρίδας και σοσιαλισμού». Eπιθυμία του Φιντέλ, θα καταθέσει στην Εθνοσυνέλευση σχέδιο νόμου για να αποτραπεί οποιαδήποτε εκδήλωση προσωπολατρίας.
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016, 08:51
Τη δέσμευση να «υπερασπιστεί την πατρίδα και τον σοσιαλισμό» ανέλαβε ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο σε εκδήλωση - φόρο τιμής στον πατέρα της κουβανέζικης επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, που πέθανε την 25η Νοεμβρίου σε ηλικία 90 ετών. Ανακοίνωσε επίσης πως κατά την επιθυμία του Φιντέλ, θα καταθέσει στην Εθνοσυνέλευση σχέδιο νόμου για να αποτραπεί οποιαδήποτε εκδήλωση προσωπολατρίας. «Μπροστά στο λείψανο του Φιντέλ (...) στην ηρωική πόλη του Σαντιάγο, ορκιζόμαστε να υπερασπιστούμε την πατρίδα και τον σοσιαλισμό» είπε ο Ραούλ Κάστρο μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στο ανατολικό τμήμα της χώρας όπου η τέφρα του Φιντέλ θα ενταφιαστεί την Κυριακή.
Εκπλήσσοντας πολλούς στην Κούβα, ο Ραούλ Κάστρο ανακοίνωσε επίσης πως κατά την επιθυμία του Φιντέλ, θα καταθέσει στην Εθνοσυνέλευση ένα σχέδιο νόμου για να αποτραπεί οποιαδήποτε εκδήλωση προσωπολατρίας. Ο Φιντέλ επέμενε ότι μετά τον θάνατό του «το όνομά του κι η μορφή του να μην χρησιμοποιηθούν ποτέ στις ονομασίες θεσμών, τοποθεσιών, πάρκων, λεωφόρων, δρόμων ή άλλων δημόσιων τόπων, και να μην ανεγερθούν ποτέ γι' αυτόν μνημεία, ανδριάντες, αγάλματα και άλλα τέτοια παρόμοια» υπενθύμισε ο πρόεδρος της Κούβας, που διαδέχθηκε τον αδελφό του Φιντέλ το 2006.
Το πλήθος φώναζε «Ραούλ, ο λαός είναι μαζί σου», υπό τα βλέμματα λιγοστών αρχηγών κρατών-συμμάχων της νήσου. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν επίσης ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα αλλά και η υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Η Ρουαγιάλ υπερασπίστηκε τον Φιντέλ Κάστρο, χαρακτηρίζοντάς τον ιστορική μορφή, και απέρριψε κατηγορηματικά τις δυτικες επιθεσεις σε βάρος του για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Έπειτα από τρεις ημέρες περιοδείας, η αυτοκινητοπομπή με την τέφρα του Φιντέλ Κάστρο έφθασε το μεσημέρι (τοπική ώρα) στο Σαντιάγο. Δεκάδες χιλιάδες Κουβανοί βγήκαν στους δρόμους για να υποδεχθούν το καραβάνι, φωνάζοντας το σύνθημα «είμαι ο Φιντέλ», αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες. Σήμερα τα λείψανα του πρώην προέδρου της Κούβας θα ταφούν στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιχένια ντε Σαντιάγο, δίπλα στο μαυσωλείο του Χοσέ Μαρτί, του ήρωα της ανεξαρτησίας της Κούβας. Θα τελεστεί μια «απλή» κηδεία, κατά τον Ραούλ Κάστρο, σηματοδοτώντας το τέλος του εθνικού πένθους εννέα ημερών που κηρύχθηκε μετά τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τελέστηκε η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016, 16:47
Ολοκληρώθηκε η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο στο Σαντιάγο ντε Κούμπα, λίκνο της κουβανικής επανάστασης που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας. Η τελετή ήταν απλή και κλειστή και σηματοδότησε το τέλος του εννιαήμερου εθνικού πένθους μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου της Κούβας στις 25 Νοεμβρίου σε ηλικία 90 ετών.
«Δεν εκφωνήθηκαν λόγοι, ήταν πολύ απλή, ήταν μόνο η τέφρα που ενταφιάστηκε και η οικογένεια, η κυβέρνηση και δίπλα όλοι οι αξιωματούχοι που βρίσκονταν εκεί», δήλωσε στο AFP η υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία εκπροσώπησε τη γαλλική κυβέρνηση στην κηδεία αυτή, που σύμφωνα με την ίδια χαρακτηρίστηκε από «μεγάλη απλότητα, από ηρεμία». Η κηδεία ξεκίνησε περίπου στις 7 σήμερα το πρωί τοπική ώρα (2 μμ ώρα Ελλάδος) λίγο μετά την άφιξη στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιχένια της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε την τέφρα του «Κομαντάντε», ο οποίος κυβέρνησε το νησί αυτό της Καραϊβικής για περίπου μισό αιώνα.
Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Κούβας μετέδωσαν αρχικά ότι η τελετή θα μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση, αλλά λίγες ώρες πριν από την έναρξή της η κουβανική τηλεόραση διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση. Το κοιμητήριο βρίσκεται δίπλα στο μαυσωλείο του Χοσέ Μαρτί, του ήρωα της ανεξαρτησίας της Κούβας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Ευχαριστώ, Φιντέλ
Λίγο αφού τελείωσα αυτό το ποίημα, έμαθα για το βιολογικό θάνατο του συντρόφου Φιντέλ. Με πρόθεση να τιμήσω αυτόν που τόσο μας τίμησε, έβαλα τον τίτλο «Ευχαριστώ, Φιντέλ», και προς τιμήν του άλλαξα μια λέξη στο ποίημα. Σήμερα το πρωί μου πήρε συνέντευξη ένας δημοσιογράφος σχετικά με το θάνατο του Φιντέλ, ο οποίος για μένα δεν έχει πεθάνει. Έζησε ο Φιντέλ πολύ καιρό. Η ιμπεριαλιστική μαφία προσπάθησε να μη φτάσει ούτε τα 50 χρόνια, αλλά όντως ο Φιντέλ, ο Φιντέλ, το κορμί του αποφάσισε την ημερομηνία της αναχώρησής του.
Το 1977, βρισκόμουν φυλακισμένος σε μια φυλακή των γιάνκιδων στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν σκότωσαν τον πατέρα μου. Χάρη στην πίεση του λαού, η κυβέρνηση των γιάνκιδων υποχρεώθηκε να επιτρέψει τη μεταφορά μου στο Πουέρτο Ρίκο για 7 ώρες για να παραστώ στην κηδεία. Οι δημοσιογράφοι με ρώτησαν πώς ένιωθα λόγω του ξαφνικού θανάτου του πατέρα μου. Τους απάντησα ότι δεν ήρθα να κλάψω το θάνατό του, αλλά να γιορτάσω τη ζωή του, που ήταν η ζωή ενός πατριώτη. Το ίδιο λέω για τον Φιντέλ.
Χάρη στον Φιντέλ και στην Επαναστατική Κυβέρνηση της Κούβας, καθώς και στην διεθνή καμπάνια για την απελευθέρωση των πέντε πατριωτών, βγήκαμε από τη φυλακή στις 10 Σεπτεμβρίου του 1979. Ο Φιντέλ και η Επαναστατική Κυβέρνηση διαπραγματεύτηκαν μια ανταλλαγή κρατουμένων, μεταξύ των οποίων και του Λόρενς Λαντ, ενός πράκτορα της CIAφυλακισμένου στην Κούβα. Ένας ρεπόρτερ με ρώτησε αν θα πήγαινα στην Κούβα, αλλά όπως γνωρίζεις Φιντέλ, εγώ ποτέ δεν δέχτηκα την υπηκοότητα των ΗΠΑ που έχει επιβληθεί στους πορτορικανούς από το κογκρέσο των γιάνκιδων, και γι’ αυτό ούτε μπορώ να δεχτώ το διαβατήριό τους, προαπαιτούμενο που έχει επιβληθεί για να βγεις από το Πουέρτο Ρίκο στο εξωτερικό. Δεν θα μπορέσω να βρίσκομαι εκεί ως φυσική παρουσία, αλλά ψυχικά και συναισθηματικά θα είμαι μαζί σου και με τον ηρωικό λαό της Κούβας.
Είναι πολλά αυτά που θα μπορούσα να πω για σένα, αλλά για την ώρα θέλω μόνο να σου πω, εκ μέρους του Πουέρτο Ρίκο και όλων για τους οποίους το παράδειγμά σου θα συνεχίσει να εμπνέει για έναν κόσμο καλύτερο, «Ευχαριστώ Φιντέλ»! Όπου κι αν βρίσκεσαι, μπροστά πάντα, σύντροφε! Θα νικήσουμε!
Rafael Cancel Miranda 25 Νοέμβρη 2016 Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο
Ευχαριστώ, Φιντέλ Ευχαριστώ τη ζωή, που ο ουρανός μου είναι μπορίκουα (1), η ψυχή μου, πατριωτική, και η πίστη μου, φιντελιστική. Ευχαριστώ τη ζωή, που τόλμησα ν’ αγωνιστώ, που τόλμησα ν’ αντιμετωπίσω, το κτήνος το ιμπεριαλιστικό. Ευχαριστώ τη ζωή, για τη δόνια Ισαμπέλ και τον Αλμπίσου (2), και για κείνους τους φίλους, που γίναν οι οδηγοί μου. Ευχαριστώ τη ζωή, για το λαό μου το γενναίο, που ξέρει με αξιοπρέπεια, να κρατά την ψυχή του ζωντανή. Ευχαριστώ τη ζωή, για το φως στο μονοπάτι μου, και για το σημάδεμα της μοίρας μου, με αυτή της πατρίδας μου.
(1) Boricua: Γηγενής κάτοικος του Πουέρτο Ρίκο. (2) Isabel Rosado Morales (1907-2015) και Pedro Albizu Campos (1891-1965). Ηγετικές μορφές του αγώνα ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο.
Ο Ραφαέλ Κάνσελ Μιράντα (1930) είναι πορτορικάνος αγωνιστής της ανεξαρτησίας, καταδικασμένος σε ισόβια δεσμά το 1954 στις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίθεση, μαζί με τη Λολίτα Λεμπρόν, τον Αντρές Φιγερόα και τον Ίρβιν Φλόρες Ροντρίγκες, στο κογκρέσο των ΗΠΑ για να τραβήξει την διεθνή προσοχή σχετικά με το αποικιακό ζήτημα του Πουέρτο Ρίκο. Κάτω από διεθνή πίεση, ο πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ του παραχώρησε αμνηστία το 1979, μετά από 25 χρόνια φυλακή. Ο Αντρές Φιγερόα Κορντέρο είχε πεθάνει στη φυλακή πριν την προεδρική χάρη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Φιντέλ πάλι τους νίκησε – Hasta la victoria siempre
Με μια λιτή τελετή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον Φιντέλ Κάστρο. Οι αθλιότητες που ακούστηκαν, από τους διεθνείς και εγχώριους φιντελολόγους – δικτατορολόγους, ίσως σταματήσουν για λίγο. Σίγουρα, όμως, θα επανέλθουν και θα μοιάζουν πάλι με άσχημες μαριονέτες, με την ίδια υστερική ανάγκη να υποστηρίξουν πόσο «μισητός δικτάτορας» ήταν ο Φιντέλ. Γιατί ήταν «μισητός δικτάτορας»; Γιατί το λένε αυτοί, παπαγαλίζοντας τρεις –τέσσερις φρασούλες.
Πόσες φορές ακούσαμε ότι δεν έγιναν ποτέ εκλογές στην Κούβα; Ακόμα κι αν έχει δοθεί δεκάδες φορές η απάντηση για το σύστημα εκλογής αυτοί συνέχιζαν. Δεν έμπαιναν, καν, στον κόπο να κρίνουν το σύστημα εκλογής. Συνέχιζαν κουραστικά: Δεν έχουν γίνει εκλογές στην Κούβα, έλεγαν με ύφος «δημοκράτη». Το ίδιο γινόταν και με τα «πλούτη» του Φιντέλ και ό,τι βοηθούσε το παραμύθι των θεωριών συνωμοσίας που και εξυπηρετεί και «πουλάει».
Γελοίοι και θλιβεροί, μαζί, οι φιντελολόγοι – δικτατορολόγοι μίλησαν κι έγραψαν για τις εκδηλώσεις, για τον Κάστρο στην Κούβα. Προβλέψιμοι – και με την ίδια κασέτα – «έκοβαν το χέρι τους» πως «το καθεστώς» ανάγκασε τους χιλιάδες και χιλιάδες Κουβανούς να τιμήσουν τον Φιντέλ της Επανάστασης. Κι όταν το «επιχείρημα» δεν έπιανε, τότε η απάντηση ήταν πιο «ξύπνια»: Η αποδοχή και η πλειοψηφία δεν σημαίνει και δημοκρατικότητα, δεν σημαίνει κάτι – απαραίτητα – θετικό. Διαλέξτε μια ιστορία να λέτε: Οι Κουβανοί «καταπιέστηκαν» να πάνε στις συγκεντρώσεις για τον Φιντέλ ή είναι ηλίθιοι που τίμησαν έναν «δικτάτορα»; Διαλέξτε. Έτσι κι αλλιώς, όποια εκδοχή κι αν υποστηρίζετε, το ίδιο συμπέρασμα θέλετε να βγάλετε, για τον «δικτάτορα».
Αρκετοί «Τραμπίζοντες» αγωνιούν για την Κούβα… Θέλουν, λένε, να βρει την «ελευθερία». Το πρόβλημα τους είναι αλλού και γι’ αυτό λύσσαξαν να «αποδείξουν» πόσο «δικτάτορας» ήταν ο Φιντέλ: Ο κομμουνιστής Κάστρο και το νησί της Επανάστασης, είτε το παραδέχονται είτε όχι, ήταν και είναι ο φόβος τους.
Φοβούνται την Κούβα ως σύμβολο ελευθερίας, την Κούβα που πολεμά την «ελευθερία» στη βαρβαρότητα. Αυτός είναι ένας φόβος, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στην Κούβα. Είναι ο φόβος τους πως μπορεί να συνειδητοποιηθεί ότι η ζωή στις κοινωνίες χτίζεται και αλλιώς. Αυτό το «αλλιώς», έξω από τον ασφυκτικό κλοιό της εκμετάλλευσης, πάντα τους τρόμαζε. Ποιους; Εκείνους που γνωρίζουν ότι εκμεταλλεύονται κι αυτούς που αποτελούν το μικρό χρήσιμο στρατό των εκμεταλλευτών. Εκείνοι, παρέα με τους άλλους, που αντιμετωπίζουν τον Φιντέλ Κάστρο σαν ενθύμιο νεότητας και «αντισυμβατικό» περιτύλιγμα του παρόντος τους, δεν πρόκειται να καταλάβουν ποτέ τι είπε, πριν λίγους μήνες, τον Απρίλιο, στο χαιρετισμό του στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας:
«Για όλους έρχεται η ώρα μας, αλλά οι ιδέες των Κουβανών κομμουνιστών θα παραμείνουν ως απόδειξη σε αυτόν τον πλανήτη ότι αν λειτουργήσουν με θέρμη και αξιοπρέπεια, μπορούμε να πράξουμε τα υλικά και τα πολιτιστικά αγαθά που χρειάζονται οι άνθρωποι. Και πρέπει να πολεμήσουμε χωρίς ανακωχή για την απόκτησή τους»
Ο Φιντέλ πάλι τους νίκησε – Hasta la victoria siempre.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ας μην ανησυχούν οι εγχώριες δημοσιογραφικές πόρνες της Cia... η Ri Sol-ju δεν έγινε βραστή...
...κι επανεμφανίστηκε δημόσια στο πλευρό του συζύγου της Kim Jong-un, του "δικτάτορα" της Βορειας Κορεας που έκανε άνω κάτω τη χώρα με το 3μερο πένθος για τον άλλο "δικτάτορα", τον Φιντέλ!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Oι άνθρωποι πεθαίνουν, αλλά το κόμμα είναι αθάνατο"... Φιντέλ Καστρο
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιστρέφουν στα σπίτια τους, στις απελευθερωμένες περιοχές του Χαλεπίου... Όπως είχε υποσχεθεί το Λιοντάρι της Συρίας!
«Η Συρια θα απελευθερωθει, το Χαλεπι θα γινει ο ταφος των ονειρων του Ερντογαν». ΜπασαρΑλ Ασαντ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Lindsay Lohan, γνωστή αμερικανίδα πόρνη, που δηλώνει "ηθοποιός"... κάνει επίθεση στη Συρία και ζητάει παρέμβαση για τη σωτηρία των δολοφόνων στο Χαλέπι...
Για "επικοινωνιακοιύς" λόγους, στις δηλώσεις του το πορνίδιο με σχετική αμφιέση, μια εμπριμέ μαντίλα... ως πιστή "μουσουλμάνα" της πίπας!
https://www.alaraby.co.uk/english/society/2016/12/3/lindsay-lohan-attacks-syria-regimes-war-crimes-in-aleppo?utm_source=facebook&utm_medium=sf
Ποιος γαμημένος ζήτησε τη γνώμη σου ρε ξεφτιλισμένο πορνίδιο; Και... γιατί φοράς μοντέρνα μαντίλα, αν σου αρέσουν τα ανθρωπόμορφα κτήνη, οι μισθοφόροι-αποκεφαλιστές του χαλιφάτου; Το πορνίδιο, την καλλιτέχνη ηθοποιό των ΗΠΑ, μπορείτε να την θαυμάσετε: ΕΔΩ
https://www.google.gr/search?q=Lindsay+Lohan+porno&client=firefox-b&biw=1024&bih=476&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj5mrfdutrQAhXJHJoKHYCGBB0Q_AUIBigB
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φίλη, που υπηρετεί ως αναπληρώτρια δασκάλα στη Σαντορίνη, η κ. Σοφία Πουλοπούλου, έγραψε χτες 1/12/2016, το παρακάτω κείμενο. Το παραθέτω και τα σχόλια δικά σας:
"Α ρε Αλέξη.. Έφερες την ελπίδα κ την αξιοπρέπεια τρομάρα σου.. Το πρωί ένας μπαμπάς μαθήτριάς μας, σε ηλικία μόλις 33 ετών απαγχονίστηκε πνιγμένος από τα οικονομικά κ οικογενειακά αδιέξοδα.. Ένας άνθρωπος ήσυχος, ήπιος που τίποτα δεν πρόδιδε την...συναισθηματική του πίεση.. Ας είναι ελαφρύ το χώμα του κ ο Θεός να τον συγχωρέσει.. Άφησε πίσω του όμως δυο αγγελούδια μόνα τους.. Όσο δύσκολα κ να περνάμε αΓΑΠημένοι μου, η αυτοχειρία δεν είναι η λύση. Θα μου πείτε, τι γίνεται όταν χάνεται η αξιοπρέπεια κ σε ξεφτιλίζουν ως άνθρωπο αξιοπρεπή κ με φιλότιμο.. Αλληλεγγύη κ ανθρωπιά αΓΑΠημένοι μου. Η κοινωνική αποξένωση κ η μοναξιά οδηγούν στον θάνατο, όχι οι αντιξοότητες. Ένα χαμόγελο, λίγος χρόνος να ενδιαφερθούμε για τον διπλανό μας, ένας γλυκός λόγος παρηγοριάς κ συναισθηματικής στήριξης, μπορεί να είναι πολυτιμότερα από 1€-2€ "φιλανθρωπίας".. Κρίμα.."
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
To πρώτο exit poll στην Ιταλία: ΝΑΙ 42-46% ΟΧΙ 54-58%
Sì: 42 - 46 % No: 54 - 58 %
πηγή: Ipr Marketing-Istituto Piepoli για τη Rai

3 σχόλια:

e-h είπε...


Πολιτιστικος Συλλογος Ανω Αμπελοκηπων (στην Αθηνα)
Πεμπτη & Παρασκευη 9 Δεκεμβρη 2016. Διημερο πολιτιστικων & καλλιτεχνικων εκδηλωσεων σε συνεργασια με την Πρεσβεια της Μπολιβαριανης Δημοκρατιας της Βενεζουελας στην Ελλαδα.
Την Πεμπτη 8 και την Παρασκευη 9 Δεκεμβρη από τις 7.30 μ.μ. στην αιθουσα του Πασρκου ΚΑΠΑΨ οδος Λακωνος 9 στους Ανω Αμπελοκηπους με ελευθερη εισοδο.
Μαθαινουμε την αληθεια για την Βενεζουελα και εκφραζουμε την αλληλεγγυη μας.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ: 2ήμερο Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ στην ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στις 7.30 μ.μ.
• Προβολή της ταινίας “Γράμματα από το Λένινγκραντ”.
• Ομιλία του Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Farid Fernandez για τους αγώνες της Λατινικής Αμερικής και ανοιχτή συζήτηση.
• Συναυλία βενεζουελάνικης και λατινοαμερικάνικης μουσικής με το συγκρότημα “Grupo Pume”.
• Μπουφές.
Παρασκευή 9 Δεκέμβρη στις 7.30 μ.μ.
• Προβολή της πολυβραβευμένης εκπληκτικής ταινίας “TOCAR YLUCHAR- Να παίζεις & να αγωνίζεσαι”.
• Ποιητική βραδιά “Ποιήματα Αγάπης και Εξορίας” με τον Jaime Svart.

e-h είπε...


Share the book of condolence to show your solidarity
Dear
Thank you once again for signing the book of condolence for Fidel Castro.
We have received an amazing international response. More than 6,800 people from 120 countries including South Africa, Palestine, Bangladesh, New Zealand, Armenia, Venezuela and Vietnam have posted messages.
Hundreds of Cubans have also written personal messages about what Fidel meant to them, and the book of condolence was featured on the flagship Cuba discussion programme Mesa Redonda (Round Table) this week.
Please tell your friends and colleagues about the book of condolence so that all those that wish to send a message can do so.

Help counter the media attacks
Unfortunately, the majority of the media in Europe and the US has engaged in vitriolic attacks on Fidel Castro, his legacy and the Cuban Revolution with little respect for the hurt this may cause Cubans who are mourning. The book of condolence provides a mechanism for people to express their solidarity and respect. This is a dangerous time for Cuba with many adversaries seeing it as an opportunity to attack not only Fidel, but the core principles of the Cuban Revolution.
The book is not only a lasting testament to the international legacy of Fidel Castro, Cuban Revolution and the hope and inspiration they continue to give to the world, but a commitment to the people of Cuba that we will continue to stand by them in solidarity.
Please help to increase the messages of support and signatories by sharing the book on your social networks or forwarding this email to sympathetic friends and colleagues and asking them to add their support.

You can read the messages which will be passed on to the people of Cuba here.
http://cuba-solidarity.org.uk/fidel-castro/messages/
Thank you for your support
The Cuba Solidarity Campaign Team

e-h είπε...


Μοιραστείτε το βιβλίο συλλυπητηρίων για να δείξετε την αλληλεγγύη σας
Αγαπητε
Σας ευχαριστώ και πάλι για την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για τον Φιντέλ Κάστρο.
Έχουμε λάβει μια καταπληκτική διεθνή αντίδραση. Περισσότεροι από 6.800 άνθρωποι από 120 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής, την Παλαιστίνη, το Μπαγκλαντές, τη Νέα Ζηλανδία, την Αρμενία, τη Βενεζουέλα και το Βιετνάμ έχουν στείλει μηνύματα.
Εκατοντάδες Κουβανοί έχουν επίσης γράψει προσωπικά μηνύματα σχετικά με το τι ο Φιντέλ σήμαινε για αυτούς, και το βιβλίο συλλυπητηρίων χαρακτηρίστηκε σαν ναυαρχίδα στο προγραμμα συζήτηση στην Κούβα Mesa Redonda (Round Table) αυτή την εβδομάδα.
Παρακαλείσθε να ενημερώσετε τους φίλους και τους συναδέλφους σας για το βιβλίο συλλυπητηρίων, έτσι ώστε όλοι εκείνοι που θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα μπορουν να το κάνουν.

Συμβάλλεται στην αντιμετώπιση των επιθέσεων των μέσων ενημέρωσης
Δυστυχώς, η πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ασχολούνται με βιτριολικες επιθέσεις κατά του Φιντέλ Κάστρο, τη κληρονομιά του και την Κουβανική Επανάσταση και με λίγο σεβασμό για το κακό που αυτό μπορεί να προκαλέσει στους Κουβανούς που θρηνούν. Το βιβλίο συλλυπητηρίων παρέχει ένα μηχανισμό για τους ανθρώπους να εκφράσουν την αλληλεγγύη και το σεβασμό τους. Αυτή είναι μια επικίνδυνη στιγμή για την Κούβα με πολλούς αντιπάλους να βλέπουν ως μια ευκαιρία για να επιτεθούν όχι μόνο στον Φιντέλ, αλλά στις βασικές αρχές της κουβανικής επανάστασης.
Το βιβλίο δεν είναι μόνο μια διαρκής απόδειξη για τη διεθνή κληρονομιά του Φιντέλ Κάστρο, τη Κουβανέζικη Επανάσταση και την ελπίδα και την έμπνευση να συνεχίσουμε να δίνουμε στον κόσμο, αλλά μια δέσμευση για το λαό της Κούβας ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους σε ένδειξη αλληλεγγύης.
Παρακαλώ βοηθήστε να αυξηθουν τα μηνύματα υποστήριξης και οι υπογράφοντες με το να μοιρασετε το βιβλίο στα κοινωνικά δίκτυα σας ή προωθηστε αυτό το email σε συμπαθητικους φίλους και συναδέλφους και ζητώντας τους να προσθέσουν την υποστήριξή τους.

Μπορείτε να διαβάσετε τα μηνύματα που θα μοιραστιτε με τους ανθρώπους της Κούβας εδώ .
http://cuba-solidarity.org.uk/fidel-castro/messages/
Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας
Η ομάδα Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Κούβα