Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Κυριακη 11 Ιουνιου 2017



Μια ακόμη αφορμή για διατάραξη της ησυχίας όσων προσπαθούν να μας πείσουν να κάτσουμε ήσυχοι και ν' αποδεχτούμε μοιρολατρικά πως ό,τι κι αν κάνουμε τίποτα δεν βγαίνει .
Από τον ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ:
Η δύναμη της επιμονής, της προσπάθειας και κυρίως της ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ όταν παίρνει μαζικό χαρακτήρα φέρνει αποτελέσματα.
Μετά το κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε για το δικαίωμα του Φοίβου να πάρει άδεια, το συμβούλιο της φυλακής συνεδρίασε χθες εκτάκτως και ο Φοίβος από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη θα είναι αδειούχος!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ - ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ - ΠΟΥ ΣΤΆΘΗΚΑΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!




----------------------------------------------------------------------------------------------




Θα ήταν ανόητο και θα ΄δειχνε αναισθησία το να μην καταλαβαίνουμε τι ζουν οι άνθρωποι στο Μενίδι, όπου η διακίνηση ναρκωτικών και η οπλοχρησία συνιστούν στοιχείο της καθημερινότητας.
Έτσι συμβαίνει πάντα, εκεί που γκετοποιείται ένας κόσμος, και η ευθύνη των εκάστοτε κυβερνώντων για τη γκετοποίηση μόνο ως εγκληματική μπορεί να χαρακτηριστεί.




--------------------------------------------------------------------------------------------




"Ακροδεξιές" χαρακτηρίζονται οι αντιδράσεις στην υποψηφιότητα του Κύπριου Στουρνάρα, Μάικ Σπανού, από το ΑΚΕΛ.
Όποιος κοιμάται υποστηρικτής των Σχεδίων Ανάν, ξυπνάει υποστηρικτής των μεγαλοεπιχειρηματιών.


Έτσι! Να κυλάει ο χρόνος και ν' αποκαλύπτονται ένας-ένας!
Και τι πρόβλημα έχετε, μας λένε, που ο Μάικ Σπανός είναι ένας επιτυχημένος; Επειδή, δηλαδή, θέλει λύση στο Κυπριακό που εσείς δεν την θέλετε, σας ενόχλησε η ταξική του θέση;
Είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως ήταν εγκληματικές πράξεις οι εκτελέσεις βρετανών στρατιωτικών στα χρόνια της αποικιοκρατίας. Οι ίδιοι που καταγγέλλουν τον Μακάριο γιατί δεν αποδεχόταν τα νατοϊκά σχέδια για την "επίλυση" του Κυπριακού. Αυτοί που στήριξαν με νύχια και με δόντια το Σχέδιο Ανάν, όπως στηρίζουν με νύχια και με δόντια μια επανέκδοσή του. Και βασίζουν αυτές τους τις απόψεις στο ότι αυτοί έχουν ταξική-διεθνιστική σκοπιά, ενώ το να πολεμάς την αποικιοκρατία και τα νατοϊκά σχέδια είναι εθνικισμός.
Κι έτσι, φτάνουν να στηρίζουν και τον Μάικ Σπανό. Και πάνε περίπατο τα περί ταξικής θέσης! Όταν ο μεγαλοαστός είναι υπέρ των σχεδίων του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε., παύει να 'ναι ταξικός εχθρός!




---------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ .(.Ο Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς ήταν Γερμανός πολιτικός και Υπουργός Προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας από το 1933 έως το 1945)...... ..........Στόχος της δραστηριότητας του Γκαίμπελς ήταν να οδηγήσει το NSDAP στην εξουσία με κάθε μέσο που επέτρεπε το δημοκρατικό Κράτος δικαίου και να ακυρώσει κατόπιν τη δημοκρατική συνταγματική δομή του. Γράφει σχετικά, το 1928, στο άρθρο του στην εφημερίδα Der Angriff, 30 Απριλίου 1928, σελ. 1): "Was wollen wir im Reichstag" (Τι θέλουμε στην Βουλή):
Θα μπούμε στο Ράιχσταγκ για να εφοδιαστούμε από το οπλοστάσιο της δημοκρατίας με τα όπλα της. Θα γίνουμε βουλευτές για να εξουδετερώσουμε το πνεύμα της Βαϊμάρης χρησιμοποιώντας το ίδιο. Εάν η δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια ώστε να μας δώσει το ελεύθερο, και μάλιστα και βουλευτική αποζημίωση για αυτό, είναι θέμα δικό της. ... Κάθε νομικό μέσο μάς είναι ευπρόσδεκτο για την ανατροπή των σημερινών καταστάσεων. Εάν πετύχουμε στις εκλογές να βάλουμε εξήντα έως εβδομήντα αγκιτάτορες του κόμματος στα διάφορα κοινοβούλια, μελλοντικά το ίδιο το κράτος θα εξοπλίσει και θα υποστηρίξει οικονομικά τον αγώνα μας. ... Και ο Μουσολίνι είχε μπει στο κοινοβούλιο. Κι όμως δεν άργησε να οργανώσει την πορεία προς τη Ρώμη. ... Ερχόμαστε ως εχθροί! Όπως ο λύκος που πέφτει σε κοπάδι προβάτων, έτσι ερχόμαστε. Τώρα δεν είστε πλέον μεταξύ σας! Και δε θα έχετε μεγάλη χαρά με εμάς!

Αναλόγως κινητοποίησε ολόκληρο το Κόμμα για τις κοινοβουλευτικές εκλογές στις 14 Σεπτεμβρίου 1930. Ανακοίνωσε δημοσίως το στόχο των Εθνικοσοσιαλιστών να αποκτήσουν 40 έδρες στη νέα Βουλή. Στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα, ο ίδιος και άλλοι εκλεγμένοι ομιλητές μίλησαν σε περισσότερες από 6.000 εκδηλώσεις, ενώ αμέτρητες αφίσες σε όλη τη Γερμανία έκαναν γνωστό το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα. Ο αριθμός πωλήσεων των εφημερίδων του NSDAP πολλαπλασιάστηκε.

Αποτέλεσμα των εκλογών: Ο Χίτλερ πήρε το 18 τοις εκατό των ψήφων, αποκτώντας έτσι 107 έδρες στο Ράιχσταγκ. Η δύναμη του Γκαίμπελς αυξήθηκε, αφού από εδώ και εμπρός αρκετοί βιομήχανοι έκαναν μεγάλες δωρεές και χρηματοδοτούσαν, έτσι, την προπαγάνδα του




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Χρυσή Αυγή : «ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ»

Σαν σήμερα, οι ναζιστές γερμανοί κατακτητές, δολοφονούν στο Δίστομο 104 άνδρες και 114 γυναίκες (μεταξύ αυτών 45 παιδιά και 20 βρέφη). Τους εκτελούν και στη συνέχεια πυρπολούν το χωριό, αφήνοντας πίσω τους κρανίου τόπο.

Στη μνήμη αυτής της άνανδρης δολοφονίας, υποψήφια του εγκληματικού ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, ενοχοποιεί με δηλώσεις της, αυτούς που πραγματικά αντιστάθηκαν στη ναζιστική λαίλαπα (δηλαδή το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ) και ουσιαστικά αθωώνει τους ομοϊδεάτες τους κατακτητές γερμανούς ναζιστές.

Τι δηλώνει η υποψήφια της ΧΑ; «Τη σφαγή στο Δίστομο την επεδίωξαν και την προκάλεσαν οι... Κομμουνιστές»




----------------------------------------------------------------------------------------------------





Το λαϊκό μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης απαίτησε από την παλαιστινιακή αρχή άμεση απελευθέρωση του Παλαιστινιου Νεολαίου ακτιβιστή nassar jaradat, που συνεληφθει από τις υπηρεσίες ασφαλείας της παλαιστινιακής αρχής  στη ραμάλα πριν τρεις μέρες. Αυτό έρχεται στο πλαίσιο της καταστολής της ελευθερίας της έκφρασης στο παλαιστινιακό πλαίσιο που παρέχει απευθείας δρομολόγια για το επάγγελμα.

Το λμαπ κατέχει την παλαιστινιακή αρχή και την ασφάλειά της δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για τη συνεχιζόμενη κράτηση του jaradat, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου συλληφθεί από την κατοχή μέσω της " περιστρεφόμενης πόρτας πολιτική," η οποία οδήγησε στη σύλληψη και το μαρτύριο του έναν αριθμό νεαρών ακτιβιστών Ταλαίπωροι και αντίσταση.

Το μέτωπο σημειώνει ότι τα δικαιολογητικά της pa δυνάμεων ασφαλείας, για τη σύλληψη jaradat για τη συγγραφή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους εαυτούς τους δείχνουν μεγάλη αδιαφορία για τα συναισθήματα του παλαιστινιακού λαού. Η αρχή θα πρέπει να λογοδοτεί συμμετοχών και σύλληψη όσων αδιαφορία και υπονομεύουν τα θεμελιώδη δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, όχι όσοι επικρίνουν την πολιτική της ασφάλειας του συντονισμού και της παλαιστινιακής αρχής είναι πολιτική κατεύθυνση και ηγεσία.

Το λμαπ προέτρεψε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να δράσουν γρήγορα για την απελευθέρωση του jaradat και όλων των πολιτικών κρατουμένων που κατέχονται από την παλαιστινιακή αρχή. Η pa είναι συνεχής καταστολή είναι απαράδεκτη και καταδίκασε πλήρως.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Τεντωμένα τα νεύρα στο Μενίδι
 Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, 13:10

Τα χρόνια τεράστια προβλήματα που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη, στην κυριολεξία, εγκλήματικότητα, σε περιοχές της δυτικής Αττικής, ανέδειξε το τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός 11χρονου μαθητή από «αδέσποτη» σφαίρα, και οι κάτοικοι του Μενιδίου είναι αποφασισμένοι να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο και να βροντοφωνάξουν ένα εμφατικό «ως εδώ».
Απειλώντας ακόμα και με αυτοδικεία, αφού οι φωνές τους επί σειρά ετών δεν εισακούονται από τους αρμόδιους, οι κάτοικοι συγκεντρώνονται καθημερινά από την Παρασκευή και μετά στο δημαρχείο, το αστυνομικό τμήμα και σε άλλα σημεία, προκειμένου να διατρανώσουν ένα αίτημα που αποτελεί φυσιολογικό κεκτημένο για άλλες περιοχές μιας ευνομούμενης ευρωπαϊκής χώρας.
Αρνούνται να συνεχίσουν να δέχονται τους ήχους των πυροβολισμών, ακόμα και μέρα μεσημέρι, ως τη φυσιολογική «μουσική» της πόλης τους, το εμπόριο ναρκωτικών ως φυσιολογική συνδιαλλαγή στην κεντρική πλατεία τους, τις κλοπές και τις ληστείες, ως μια αναπόφευκτη πραγματικότητα.
Και η κατάσταση ξέφυγε. Οι -κατόπιν εορτής- γιγαντιαίες αστυνομικές επιχειρήσεις και έφοδοι σε σπίτια παραβατικών δεν κατεύνασε τα πνεύματα όσων ζητούν δικαιοσύνη και ασφάλεια -πόσω μάλλον δε την ώρα που ο ένοχος για τον θάνατο του 11χρονου κυκλοφορεί ελεύθερος. Η απογευματινή πορεία του Σαββάτου συνοδεύτηκε από επεισόδια, μολότοφ και συγκρούσεις, η περιοχή - για αυτές τις ημέρες τουλάχιστον - αποτελεί αστυνομοκρατούμενη ζώνη και το ραντεβού για νέα αντίστοιχη κινητοποίηση δόθηκε για το απόγευμα της Κυριακής, στις 19:00.
Την ίδια ώρα, δημοτικοί σύμβουλοι, κάτοικοι και γνώστες της κατάστασης μιλώντας  κάνουν λόγο για «εγκληματική» απραξία της κεντρικής πολιτείας, για έωλες υποσχέσεις και για ύποπτη αναλγησία, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι η κατάσταση παραμένει ως έχει, διότι «πολλοί κερδίζουν από το εμπόριο ναρκωτικών». Σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις κατοίκων με αστυνομικούς, η απάντηση των τελευταίων στο μεγάλο ερώτημα της αναλγησίας είναι ότι «η αστυνομία αν θέλει μπορεί να λύσει το θέμα σε μια μέρα, αρκεί να τους δώσει εντολή το κεντρικό κράτος»...

Ομολογία Τόσκα: Η Δυτική Αττική είναι μια εγκαταλειμμένη από χρόνια περιοχή

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, «η Δυτική Αττική είναι μια εγκαταλειμμένη για χρόνια περιοχή με τεράστια προβλήματα όπου κανένας δεν είχε τολμήσει να πει καν τα προβλήματα, όχι να τολμήσει να λύσει προβλήματα. Εμείς αρχίσαμε και βγαίνουμε και κάνουμε έρευνες. Χθες 200 αστυνομικοί με ειδικές δυνάμεις έκαναν έρευνες. Τέτοιες έρευνες είχαν ξεκινήσει καιρό πιο πριν, όχι με αφορμή μόνο το περιστατικό αυτό», αν και οι κάτοικοι έχουν αντίθετη άποψη.
«Το θέμα των εγκαταλειμμένων περιοχών δεν είναι μόνο θέμα αστυνομικής αντιμετώπισης. Εχει κοινωνικές προεκτάσεις και προσπαθούμε σε συνεργασία και με άλλα υπουργεία να το δούμε στο σύνολο του. Δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν λύνεται με επιχειρήσεις της μιας μέρας ή μόνο με αστυνομικές δράσεις», δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους στο περιθώριο των εγκαινίων της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαίδα.

Δείτε τι δηλώνουν κάτοικοι του Μενιδίου :

«Να γίνει πράξη το μνημόνιο συνεργασίας που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου, να γίνει καινούριο αστυνομικό τμήμα και να ισχύσει ο νόμος περί ηχορύπανσης. Δεν πάει άλλο», αναφέρει το Γιώργος Κουλόγιαννης.

«Η οργή ξεχείλισε. Ακούσατε τα συνθήματα και την αγανάκτηση του κόσμου», δηλώνει ο Κώστας Καρυδάκης, πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Αχαρνών.

«Εμείς δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένο το αίμα του παιδιού. Θα είμαστε κάθε μέρα εδώ, δεν θα πεθαίνουν παιδιά επειδή κάποιοι θέλουν να πουλάνε ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί εδώ μας έχουν πει ότι μπορούν να λύσουν το θέμα σε μια μέρα αρκεί να τους δώσει εντολή το κεντρικό κράτος», δηλώνει ο Στάθης Τομπαλίδης, Αντιδήμαρχος στον τομέα Αθλητισμού.

Τα επεισόδια του Σαββάτου

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Μενίδι μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 1.500 κάτοικοι είχαν προγραμματίσει το απόγευμα του Σαββάτου πορεία προς τον καταυλισμό των Ρομά όταν σημειώθηκαν επεισόδια.
Συγκεκριμένα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ σε σπίτι στο Μενίδι την ώρα που ήταν σε εξέλιξη  πορεία διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής μετά τον χθεσινό θάνατο 10χρονου μαθητή.
Στόχος των κουκουλοφόρων έγινε το σπίτι στο οποίο φέρεται να έμενε ο 23χρονος που έχει συλληφθεί.
Κατά τη διάρκεια της πορείας 10 περίπου άτομα εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά της οικίας προκαλώντας  υλικές ζημιές στην κατοικία.
Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων από τους κατοίκους μετά το τραγικό περιστατικό και τόνισε πως έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι το Μενίδι δεν είναι πόλη δεύτερης κατηγορίας.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φρουρούν σπίτια των Ρομά καθώς υπάρχει φόβος για αντίποινα.




-------------------------------------------------------------------------------------------




Ανδρέας Μιαούλης ο θρυλικός πυρπολητής του 1821
 Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, 11:45
Ο Ανδρέας Μιαούλης ήταν Έλληνας καραβοκύρης, δηλαδή πλοιοκτήτης - έμπορος, ο οποίος διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανάσταση του 1821, ως διοικητής ναύαρχος του ελληνικού στόλου, αλλά και στη μετέπειτα πολιτική ζωή του τόπου, με αποκορύφωμα την ανταρσία της Ύδρας κατά του Καποδίστρια, που είχε ως αποτέλεσμα την πυρπόληση του εθνικού στόλου στον Πόρο.

Ναύαρχος του ελληνικού στόλου κατά την Επανάσταση του 1821. Ο τόπος της γέννησής του δεν είναι επακριβώς γνωστός. Ορισμένοι βιογράφοι του υποστηρίζουν ότι γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1769 στα Φύλλα της Εύβοιας, απ' όπου η οικογένεια του μετοίκησε στην Ύδρα, ενώ άλλοι στο νησί του Αργοσαρωνικού.

Το πραγματικό του επίθετο ήταν Βώκος ή Μπώκος. Για το παρωνύμιο Μιαούλης υπάρχουν δύο εκδοχές: Η μία ότι του τo κόλλησαν οι ναύτες του, όταν τους έδινε τη διαταγή «Μία ούλοι!» για να κωπηλατούν συγχρόνως. Η δεύτερη, από ένα τουρκικό μπρίκι που αγόρασε, με την ονομασία «Μιαούλ». Ο Μιαούλης ήταν σχεδόν αγράμματος, σύμφωνα με τον ιστορικό Καρλ Μέντελσον - Μπαρτόλντι, εν τούτοις υπερείχε σε ευφυΐα και ναυτική τέχνη. Είχε ανεπτυγμένη την αίσθηση του καθήκοντος μέχρι υπερβολής, που πολλές φορές έφθανε στα όρια της σκληρότητας για τους υφισταμένους του.

Από τα εφηβικά του χρόνια, ο Ανδρέας Μιαούλης ασχολήθηκε με τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Για την ακρίβεια, ήταν ένας από τους πιο ονομαστούς κουρσάρους της Ανατολικής Μεσογείου. Έκανε σεβαστή περιουσία κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων, όταν έσπαγε τον ναυτικό αποκλεισμό των Άγγλων υπό τον ναύαρχο Νέλσον και ανεφοδίαζε τις ισπανικές πόλεις. Το 1816 ο Ανδρέας Μιαούλης παρέδωσε τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις στον γιο του Δημήτριο και ο ίδιος ασχολήθηκε με το εμπόριο.

Κατά την κήρυξη της Επανάστασης στην Ύδρα, στις 28 Απριλίου 1821, ο Μιαούλης υπέγραψε μαζί με άλλους πλοιοκτήτες έγγραφο, με το οποίο διέθεταν τα πλοία τους, αλλά και θα αναλάμβαναν τις δαπάνες για τις ναυτικές επιχειρήσεις του Αγώνα. Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου αναλαμβάνει ναύαρχος του υδραϊκού στόλου και στις 28 Σεπτεμβρίου έρχεται αντιμέτωπος για πρώτη φορά με τουρκική ναυτική μοίρα στην Πύλο. Το Φεβρουάριο του 1822 καταστρέφει μία τουρκική φρεγάτα και προξενεί ζημιές σε άλλα πλοία στο λιμάνι της Πάτρας. Τον Οκτώβριο του 1823 ο Μιαούλης, επικεφαλής του ελληνικού στόλου, νικά τους Τούρκους στο Αρτεμίσιο και του Ωρεούς.

Μετά την καταστροφή των Ψαρών (20 - 22 Ιουνίου 1824), σημαντική υπήρξε η συμβολή του στην εξουδετέρωση της τουρκικής δύναμης, που είχε παραμείνει στο νησί και στην ανακατάληψή του, στις 3 Ιουλίου. Στις 29 Αυγούστου 1824, ο Μιαούλης, επικεφαλής του ενωμένου ελληνικού στόλου, καταναυμαχεί τον τουρκοαιγυπτιακό στον Γέροντα. Οι απώλειες του εχθρού ανέρχονται σε 27 πλοία, ανάμεσά τους και η επιβλητική φρεγάτα «Ασία».

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης πολιορκίας του Μεσολογγίου το 1826 τα ελληνικά πλοία υπό τις διαταγές του βοηθούν με την παροχή εφοδίων τους πολιορκουμένους. Τις παραμονές της Εξόδου, ο Μιαούλης αποτυγχάνει να διασπάσει επανειλημμένως τον αποκλεισμό της πόλης και διαμηνύει στους κατοίκους ότι δεν είναι δυνατή καμιά βοήθεια από τη θάλασσα.

Το 1827, με απόφαση της Γ' Εθνοσυνέλευσης, η αρχηγία του στόλου ανατίθεται στον Λόρδο Κόχραν και ο Μιαούλης υποβιβάζεται σε πλοίαρχο. Όταν ο Ιωάννης Καποδίστριας αναλαμβάνει Κυβερνήτης της Ελλάδας, αναθέτει στο Ανδρέα Μιαούλη την αρχηγία του Στόλου του Αιγαίου. Η συνεργασία Μιαούλη - Καποδίστρια κράτησε ως τον Αύγουστο του 1829, όταν οι δύο άνδρες ήλθαν σε σύγκρουση για την πολιτική του Καποδίστρια απέναντι στους Υδραίους πλοιοκτήτες, που ζητούσαν προνομιακή μεταχείριση σε αντάλλαγμα της συμβολής τους στον Αγώνα.

Ο Μιαούλης, ηγέτης πλέον της αντικαποδιστριακής παράταξης, οξύνει την κατάσταση και ο Καποδίστριας διατάσσει τον αποκλεισμό της Ύδρας από τα πλοία του εθνικού στόλου που ναυλοχούν στον Πόρο. Ο Μιαούλης μαθαίνει το σχέδιο και καταλαμβάνει τη φρεγάτα «Ελλάς». Την 1η Αυγούστου 1831 ο Ρώσος ναύαρχος Ρίκορντ επιχειρεί να καταστείλει την εξέγερση και ο Μιαούλης διατάσσει την πυρπόληση των πλοίων του στόλου. Η ανατίναξη της φρεγάτας «Ελλάς» και της κορβέτας «Ύδρα» προκαλούν την πανελλήνια κατακραυγή.

Μετά την εκλογή του Όθωνα, ο Μιαούλης με τον Κίτσο Τζαβέλα και τον Δημήτριο Πλαπούτα ορίστηκαν μέλη της επιτροπής, που πήγε στο Μόναχο για να προσφέρει το στέμμα στον πρώτο βασιλιά της Ελλάδας. Επί Όθωνος, ο Μιαούλης αναλαμβάνει αρχηγός του Ναυτικού Διευθυντηρίου με τον βαθμό του ναυάρχου, ενώ το 1834 διορίζεται Σύμβουλος Επικρατείας και γενικός επιθεωρητής του Στόλου.

Ο Ανδρέας Μιαούλης πέθανε στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου 1835. Ετάφη στον Πειραιά, στη δεξιά ακτή του λιμανιού, που ονομάστηκε Ακτή Μιαούλη. Αργότερα, έγινε ανακομιδή των οστών του σε τάφο στην είσοδο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.




-----------------------------------------------------------------------------------------------





Βρέμη: Δεκάδες τραυματίες από πυρκαγιά σε κέντρο στέγασης προσφύγων
 Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, 11:37
Τουλάχιστον 37 άτομα τραυματίστηκαν σε φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Κυριακής σε κέντρο που στεγάζει πρόσφυγες στη Βρέμη, στη βόρεια Γερμανία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και δέκα παιδιά.

Η φωτιά ξεκίνησε από κάδο σκουπιδιών στο υπόγειο του κτιρίου, όπου διαμένουν περισσότεροι από 100 μετανάστες, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και είναι υπό διερεύνηση σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία είναι και ο εμπρησμός από κάποιον με αντιμεταναστευτικά κίνητρα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βρέμης ανακοίνωσε ότι 14 από τους τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων των 10 παιδιών μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ άλλοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επιτόπου.

Η εισροή 1 εκατομμυρίου μεταναστών περίπου στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια έχει προκαλέσει έκρηξη βίας από αντιλαθρομεταναστευτικές ομάδες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Λιβύη: Ένοπλη οργάνωση ισχυρίζεται ότι απελευθέρωσε τον νεότερο γιο του Καντάφι
 Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, 00:55
Μια ένοπλη λιβυκή οργάνωση ανακοίνωσε το Σάββατο στη σελίδα της στο Facebook πως απελευθέρωσε τον νεότερο γιο του έκπτωτου Λίβυου ηγετη Μουάμαρ Καντάφι, τον Σαΐφ αλ-Ισλάμ, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο στη Λιβύη και εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Αποικιοκρατικο Ποινικό Δικαστήριο (CPI).

Η "Ταξιαρχία Αμπού Μπακρ αλ-Σαντίκ", μία από τις ένοπλες οργανώσεις που ελέγχουν την πόλη Ζέντεν (170 χλμ. νοτιοδυτικά της Τρίπολης), δήλωσε πως ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ απελευθερώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, "που αντιστοιχεί στη 14η του μήνα του ραμαζανιού", εφαρμόζοντας έναν νόμο περί αμνηστείας που ενέκρινε το κοινοβούλιο που εδρεύει στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Αποφασίσαμε να απελευθερώσουμε τον Σαΐφ αλ-Ισλάμ Μουάμαρ Καντάφι. Στο εξής είναι ελεύθερος και εγκατέλειψε την πόλη Ζέντεν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ταξιαρχία.

Εναντίον του γιου του πρώην ηγετη της Λιβύης έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του αποικιοκρατικου CPI που τον καταζητεί σε σχέση με κατηγορίες που στηνουν οι αποικιοκρατες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη διάρκεια των οκτώ μηνών της στημενης εξεγερσης της CIA και της εισβολης των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων  που οδήγησε στην πτώση και στον θάνατο του πατέρα του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

Οι διορισμενες δοσιλογες προδοτικες αρχές της Λιβύης και το αποικιοκρατικο CPI, που εδρεύει στη Χάγη, διεκδικούν το δικαίωμα να τον δικάσουν.

Καταδικάστηκε σε θάνατο τον Ιούλιο του 2015 από δικαστήριο στην Τρίπολη για τον ρόλο του στη  καταστολή της στημενης εξέγερσης της CIA του 2011.

Η ίδια ταξιαρχία της πόλης Ζέντεν είχε κάνει μια παρόμοια ανακοίνωση για την απελευθέρωσή του τον Ιούλιο του 2016, η οποία όμως στη συνέχεια διαψεύστηκε από τις αρχές της πόλης.

Η Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος μετά την πτώση του Καντάφι και δύο αντίπαλες αρχές διεκδικούν την εξουσία, υποστηριζόμενες από συμμαχίες διαφόρων πολιτοφυλακών των οποίων η πίστη μπορεί να κυμαίνεται: η διορισμενη από τους αποικιοκρατες «κυβέρνηση εθνικής ενότητας», με έδρα την Τρίπολη, και μια ισλαμοφασιστικη αρχή η οποία έχει την έδρα της στο ανατολικό τμήμα της χώρας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Μέι τελικά δεν έδωσε τα χέρια με το DUP - Οι συζητήσεις συνεχίζονται
 Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, 08:23
Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες οι οποίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου σχετικά με τη σχέση της Μέι και του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας. Αν και οι πρώτες πληροφορίες τόνισαν πως τα βρήκαν δίνοντας τα χέρια η πληροφορία αργότερα απορρίφθηκε καθώς οι συζητήσεις δεν ολοκληρώθηκαν αλλά συνεχίζονται.

Σημειώνεται πως αρχικά η  Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν, αλλά η ανακοίνωση του DUP ανέφερε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

«Είχαμε πολύ καλές συζητήσεις χθες με το Συντηρητικό Κόμμα αναφορικά με το πώς μπορούμε να τους υποστηρίξουμε για να σχηματίσουν μια εθνική κυβέρνηση, που θα έφερνε σταθερότητα στο έθνος. Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Έχουμε κάνει καλή πρόοδο αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται», δήλωσε η ηγέτης του DUP, Αρλίν Φόστερ στο Sky News.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό η Φόστερ θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να συναντήσει την Τερέζα Μέι στην Ντάουνινγκ Στριτ την Τρίτη.

Το πρωθυπουργικό γραφείο της Βρετανίας στην ανακοίνωσή του έκανε λόγο για μία συμφωνία «εμπιστοσύνης και προσφοράς» με το DUP και πρόσθεσε ότι αυτή θα υποβληθεί στο υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα.

Λίγες μόνο ώρες αργότερα το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα έβαλε «φρένο», ανακοινώνοντας ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και πως δεν έχουν οριστικοποιηθεί, όπως αναφέρει ο Guardian.

Τέλος ακολούθησε νέα ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ στην οποία διευκρινίζεται ότι δεν έχει επιτευχθεί οριστική συμφωνία. Εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου δήλωσε ότι η πρωθυπουργός συζήτησε «την οριστικοποίηση μίας συμφωνίας εμπιστοσύνης και προσφοράς» και ότι όταν οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες, οι δύο πλευρές θα τις ανακοινώσουν.





---------------------------------------------------------------------------------------------------





Αυστηρό μήνυμα από τη Ρωσία στις ΗΠΑ για τους βομβαρδισμούς στη Συρία
 Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, 08:11
Το δικό της αυστηρό μήνυμα με αποδέκτη τις ΗΠΑ έστειλε η Ρωσία υπογραμμίζοντας πως διαφωνεί με τους βομβαρδισμούς φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία και ζητώντας να σταματήσουν.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον μετέφερε την έντονη διαφωνία της Μόσχας για τους βομβαρδισμούς αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εναντίον δυνάμεων που πρόσκεινται στο συριακό καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην Συρία.

«Οι πλευρές αντάλλαξαν τις αξιολογήσεις τους αναφορικά με την κατάσταση στην Συρία, ενώ επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους για ενδυνάμωση της συνεργασίας για τον τερματισμό του πολέμου στη χώρα. Ο Λαβρόφ εξέφρασε την έντονη διαφωνία της Μόσχας για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς σε φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και κάλεσε για λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν τον περασμένο μήνα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή εναντίον μονάδων πολιτοφυλακής που μάχονται υπέρ της κυβέρνησης του Άσαντ, καθώς, όπως τόνισαν, έγειραν απειλή για τις αμερικανικές δυνάμεις και τις αντικαθεστωτικές συριακές δυνάμεις στα νότια της χώρας.

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει τότε ότι η ενέργεια των αμερικανικών δυνάμεων μπορεί να εμποδίσει τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στον πόλεμο και ότι αυτή αποτελούσε μια παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Την Τρίτη αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον υποστηριζόμενων από το Ιράν μαχητών στην αλ Τανφ στη νότια Συρία, ενώ την Τετάρτη εκπρόσωπος του δυτικού συνασπισμού που, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, επιχειρεί στη Συρία, ανέφερε πως αεροσκάφη των ΗΠΑ κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος δυνάμεων προσκείμενων στη συριακη δημοκρατια  του προεδρου Άσαντ, έπειτα από επίθεση που δέχθηκαν.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Όταν κάφροι και πράκτορες γίνονται ένα:
ΤΙΤΛΟΣ protothema.gr: "Δεν πλήρωσε...." ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: "αναμένει ότι μπορεί να μην προχωρήσει σε έγκαιρη πληρωμή...." KAI TO MΕΡΟΚΑΜΑΤΟ: " κάποιος ανώνυμος υπέβαλε αίτημα στην ISDA για να εξεταστεί αν υπάρχει χρεοκοπία...."

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass
Η Βενεζουέλα δεν πλήρωσε δάνειο ενός δισ. δολαρίων στη Ρωσία
10/06/2017    14:50

Το Reuters μεταδίδει πως η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει μειώσει τα προβλεπόμενα έσοδα κατά 1 δισ. δολάριο, καθώς αναμένει ότι η Βενεζουέλα μπορεί να μην προχωρήσει σε έγκαιρη πληρωμή δόσεων σε διμερή δάνεια
H κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει πληρωμή για δάνειο 1 δισ. δολαρίων, που έλαβε από τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το Reuters μεταδίδει πως η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει μειώσει τα προβλεπόμενα έσοδα κατά 1 δισ. δολάρια, καθώς αναμένει ότι η Βενεζουέλα μπορεί να μην προχωρήσει σε έγκαιρη πληρωμή δόσεων σε διμερή δάνεια.

Eν τω μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο απεσταλμένος της Βενεζουέλας στη Μόσχα δήλωσε πως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για αναδιάρθρωση του χρέους.

Σημειώνεται πως τα δάνεια είχαν χορηγηθεί για την αγορά όπλων.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, μετά τα δημοσιεύματα για αθέτηση πληρωμών από τη Βενεζουέλα, κάποιος ανώνυμος υπέβαλε αίτημα στην ISDA για να εξεταστεί αν υπάρχει χρεοκοπία.

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επιτροπή της ISDA θα αποφασίσει να συζητήσει αν υφίσταται περίπτωση χρεοκοπίας.

Τα ομόλογα της Βενεζουέλας που λήγουν το 2022 διαπραγματεύονται στα 57 σεντς το δολάριο, με την απόδοση να έχει εκτοξευτεί στο 29,3%.




-----------------------------------------------------------------------------------------------





Εγώ ειμαι με τις γυναίκες που μάζευαν στις απόμερες παραλίες και στα βουνά, τους σκοτωμένους Γερμανούς μετά τη Μάχη της Κρήτης και τους έθαβαν, είμαι.
Μ' εκείνη τη μαυροφόρα γιαγιά στην Κρήτη με τα παιδιά της σκοτωμένα, που φρόντιζε τα μνήματα των γερμανών στρατιωτών, γιατί "οι δικές τους μανούλες είναι μακριά".
Είμαι με τους ελασίτες της Βοιωτίας και τον παπά του Διστόμου, που όταν ο σουηδικός Ερυθρός Σταυρός, λίγες μέρες μετά την Απελευθέρωση, έφερε τρόφιμα για τη μαρτυρική κωμόπολη, τα έδωσαν στους πεινασμένους αιχμάλωτους Γερμανούς.
Με τον Ντιμιτρόφ είμαι, που επικεφαλής των λαϊκών δικαστηρίων που θα δίκαζαν τους φασίστες εγκληματίες έβαλε πρώην μελλοθάνατους κομμουνιστές. Αυτούς που ήξεραν τι θα πει καταδίκη σε θάνατο. Και πόσο σίγουρος πρέπει να 'σαι για την ενοχή αυτού που θα καταδικάσεις σε θάνατο.
Ναι! Εγώ που υπερασπίζομαι τη μνήμη των αγωνιστών της ΟΠΛΑ και δεν απολογούμαι για τον Μελιγαλά.
Άλλο ο αγώνας κι άλλο η αγριανθρωπιά




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Μία από τις μεγάλες ιστορικές στιγμές του 20ού αιώνα ήταν όταν, τον Δεκέμβριο 1970, ο καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Βίλλυ Μπραντ προσκύνησε το Μνημείο των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Άουσβιτς, κατά την επίσκεψή του στη Λ.Δ. της Πολωνίας.
Η απότιση φόρου τιμής στα θύματα του ναζισμού από τους εκπροσώπους του γερμανικού κράτους αποτελεί αναγνώριση των εγκλημάτων στα οποία συμμετείχε, ηθελημένα ή και από φόβο, μεγάλο μέρος των Γερμανών. Το μήνυμα απευθύνεται κυρίως στον γερμανικό λαό: έχουμε εγκληματίσει και δεν πρέπει να ξεχνάμε.
Κατά συνέπεια, δεν είναι αυτές οι στιγμές που στέλνεται αυτό το μήνυμα οι κατάλληλες για την έκφραση της αντίθεσής μας προς το σημερινό γερμανικό κράτος. Και θεωρώ χυδαιότητα τα όσα άθλια γράφονται από χθες για τον Μανώλη Γλέζο, αυτόν που επί δεκαετίες βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, που παράτησε θέσεις και αξιώματα για να συνεχίσει τον αγώνα κατά της μνημονιακής πολιτικής και των γερμανικών εκβιασμών.
Πόσα συμπλέγματα βγάζει ο κάθε άκαπνος, όταν βουτάει το πληκτρολόγιο και χαρακτηρίζει "προδότη" έναν άνθρωπο που ακόμη και στη δέκατη δεκαετία της ζωής του προσφέρει πολλά περισσότερα στον αγώνα κατά της γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρώπη απ' όσα όλοι μαζί οι χυδαιολόγοι επικριτές του! Πόση αρρωστημένη ηδονή νιώθει ο κάθε κακομοίρης όταν βρίσκει αφορμή να χαρακτηρίσει "προδότη" έναν Γλέζο!




--------------------------------------------------------------------------------------------




Επεισόδιο Κωνσταντοπούλου - Γλέζου για την κατάθεση στεφάνου στο Δίστομο από τον Γερμανό πρέσβη
 Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, 14:24

Το Σάββατο η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσπάθησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι στο Δίστομο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της θλιβερής επετείου της σφαγής εκατοντάδων Ελλήνων το 1944 από τους Ναζί. Στο συμβάν, όμως, παρενέβη ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος έπιασε από το χέρι τον πρέσβη και προχώρησαν μαζί για την κατάθεση του στεφάνου.
H Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να εξηγήσει τη μαλακια της γιατί προχώρησε στην πράξη αυτή τονίζοντας πως δεν έχει δικαίωμα η Γερμανία να καταθέτει στεφάνι γράφοντας «τα στεφάνια που επικυρώνουν την άρνηση αποκατάστασης αυτών των εγκλημάτων δεν είναι συγγνώμη, αλλά κοροϊδία».




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Διαδήλωση στη Βαρκελώνη υπέρ του δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία
 Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, 17:02
Πολλές χιλιάδες Καταλανοί κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Βαρκελώνης για να υπερασπιστούν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα οργανώσει την 1η Οκτωβρίου ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, μολονότι κάτι τέτοιο έχει απαγορευτεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Η ισπανική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι έσπευσε να διαμηνύσει ότι θα εμποδίσει οποιαδήποτε απόπειρα να προχωρήσει η διαδικασία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

 Μπροστά από το Μέγαρο Μοντζουίκ, ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα (και νυν της Μάντσεστερ Σίτι) Πεπ Γκουαρδιόλα –δεδηλωμένος υπέρμαχος της ανεξαρτησίας– διάβασε ένα μανιφέστο ενώπιον των συγκεντρωμένων και του ίδιου του Πουτζδεμόν. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν 30.000 άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου ή 47.000, σύμφωνα με τους οργανωτές.

"Θα ψηφίσουμε, ακόμη και αν το ισπανικό κράτος δεν το θέλει (...) Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος: η μοναδική δυνατή, είναι να ψηφίσουμε", είπε ο Γκουαρδιόλα στα καταλανικά, τα ισπανικά και τα αγγλικά, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας απέναντι "στις καταχρήσεις ενός αυταρχικού κράτους".
"Πιστεύω ότι η ανεξαρτησία είναι η μοναδική λύση" είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας διαδηλωτής, ένας 67χρονος συνταξιούχος που κρατούσε τη σημαία των αυτονομιστών.

Σύμφωνα με μια έρευνα ενός κυβερνητικού, καταλανικού ινστιτούτου, πάνω από το 73% των Καταλανών επιθυμούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στα πρότυπα εκείνου που οργανώθηκε στη Σκωτία το 2014 με τη σύμφωνη γνώμη της βρετανικής κυβέρνησης. Η Μαδρίτη όμως απορρίπτει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η ίδια έρευνα δείχνει επίσης ότι με οριακή πλειοψηφία (48,5% έναντι 44,3%) οι Καταλανοί θα τάσσονταν κατά της ανεξαρτησίας.





-------------------------------------------------------------------------------------------------




ενω λοιπον γινοτανε το TEL AVIV PRIDE ,οι ισραηλινοι στρατιωτες φυτευαν μια σφαιρα σε εναν 20χρονο Παλαιστινιο που τους πετουσε πετρες ...
(4ος νεκρος δολοφονημενος εν πλήρη ατιμωρησίατην περασμενη εβδομαδα)
*αν δεν ειναι ολοι ελευθεροι ,αν δεν εχουν ολοι δικαιοσυνη,αν δεν ζησουμε ολοι μαζι σ'αυτη την γη,εγω θα συνεχισω να ειμαι με αυτους που αδικουνται,βομβαρδιζονται,δολοφονουνται,καιγονται,πνιγονται,βασανιζονται,θα 'μαι με τους ''αορατους''...
Κατεχομενη Παλαιστινη
Ο 20 χρονος Αγεντ Τζούμα δολοφονήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής χτες . RIP
(ο τεταρτος την περασμενη εβδομαδα)



αχ αυτοι οι φιλελευθεροι γκευ που σπουδασανε στο Χαρβαρντ & ποσταρουν εικονες απο το γκευ πραιντ στο Τελ Αβιβ αλλα αν σχολιασεις οτι τα δικαιωματα μιας μειονοτητας δεν πρεπει να χρησιμοποιουνται για να νομιμοποιειται η εγκληματικη αδικια & να τσακιζονται τα δικαιωματα μιας αλλης φυλετικης ομαδας,σε βριζουν ως ''αριστεροναζιστρια αντισημιτρια (τι ειναι το αριστεροναζιστρια χαχαχα,δεν ξερω)..
καλα μου το λεγε ενας απο τους διοργανωτες του euro gay pride στην Μασσαλια ,το 2013 ,οτι υπαρχουν ΚΑΙ ακροδεξιοι & ισλαμοφοβικοι γκευ
(και φυσικα ταξικα επισης υπερασπιζονται τα ταξικα τους προνομια )...
ε ναι υπαρχουν και ρατσιστες γκευ οπως υπαρχουν και σιωνιστες αναρχικοι (ετσι δηλωνουν)...
απ'ολα εχει ο μπαξες
εγω σταθερα ειμαι με τους μαχομενους queer ;)



ΙΣΡΑΗΛ/ PINK WASHING =η το “ροζ ξέπλυμα” (pinkwashing),ο υποκριτικος εξωραϊσμός εταιρειών αλλά και κρατών όπως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.Οι κυβερνήσεις τους τολμούν να μιλάνε για τους γκέι και τις λεσβίες τη στιγμή που δολοφονούν Παλαιστίνιους/ες, Σύριους/ες και Ιρακινούς/ές........
(μολις χτες δολοφονηθηκε ατιμωρητα αλλος ενας 20χρονος Παλαιστινιος/ο τεταρτος την περασμενη βδομαδα)
Με χορηγούς-πρεσβείες οπως οι ΗΠΑ και το ΙΣΡΑΗΛ , κυρίως δλδ ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών που χορηγούν pride σε χώρες της«περιφέρειας» στον παγκόσμιο καταμερισμό δύναμης, ξεπλένοντας συστηματικά τα δικά τους εγκλήματα.
 (να θυμηθουμε και την απόπειρα συνεργασίας του Athens Pride με τη Eldorado ,την γνωστη πολυεθνική εταιρεία εξόρυξης χρυσού που δείχνει ποσο υποκριτικό να μιλάς στο όνομα ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως η κατάργηση των διακρίσεων εξαιτίας σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, ενώ ταυτόχρονα να χρηματοδοτείσαι από εταιρείες κολοσσούς που τσαλαπατάνε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα –όπως το δικαίωμα στο νερό, τη γη, τον αέρα– ή εργασιακά δικαιώματα όπως η Vodafone των υποκλοπών, που παραμένει χορηγός του pride /για να μην μιλησουμε για τα στρατοπεδα προσφυγων και τις παρανομες απελασεις ..η για τα δικαιωματα ανθρωπων που διωκονται ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ μονο και μονο λογω ιδεολογιας ...
Πάνω από 200,000 πληθος στο Τελ Αβίβ για το ετήσιο gay pride parade




------------------------------------------------------------------------------------------------





Υποψήφια προς επιτροπή θεμάτων Μαθηματικών: "Και σας ρωτώ, σε ποια ύλη βασιστήκατε;"

Κυριακή, 11 Ιούνιος, 2017 - 07:16
"απευθύνεστε σε μαθητές λυκείου και όχι σε ανθρώπους του πανεπιστημιακού κλάδου"

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
Προς την επιτροπή θεμάτων μαθηματικών προσανατολισμού.

Είμαι μια μαθήτρια της Γ'ΛΥΚΕΙΟΥ, η οποία εξεταζόταν χθες στο μάθημα των μαθηματικών προσανατολισμού. Είμαι μια μαθητρια που δεν σταμάτησα
να διαβάζω όλη τη χρονιά και τα μαθηματικά ήταν η προτεραιότητα μου. Και σας ρωτώ, με τα θέματα σας τι καταφέρατε; Πιστεύετε ότι εξετάσατε τις γνώσεις μίας μαθήτριας λυκείου - και όποιου άλλου μαθητή - που αγωνίστηκε αυτή τη χρονιά για το στόχο της/του; Αν θεωρείτε πως με τα θέματά σας καταφέρατε να προτάξετε τη γνώση πάνω από καθετί, είστε αβάσιμοι.
Αυτό που καταφέρατε ωστόσο, είναι να πατήσετε κάτω κάθε μαθητή-μαθήτρια. Να του κόψετε τα φτερά. Να τον κάνετε να αισθανθεί πως ο κόπος που κατέβαλε ήταν άχρηστος - μιας και με τα θέματά σας τον εξετάσατε ελάχιστα γι'αυτόν. Αν νομίζετε πως τα θέματά σας ήταν προσιτά από την πλειονότητα των μαθητών των δημόσιων σχολείων, μάλλον δεν περάσατε ποτέ από αυτά τα θρανία ή ίσως λησμονείτε την δυσκολία αυτής της χρονιάς.
Είμαι μια μαθήτρια της Γ'ΛΥΚΕΙΟΥ. Δεν είμαι υπολογιστική μηχανή ώστε να μπορώ σε τρεις ώρες να σκεφτώ και να λύσω τα άπιαστα θέματά σας (αναφέρομαι στα υποερωτήματα του Θέματος Γ', Δ').
Και σας ρωτώ, σε ποια ύλη βασιστήκατε; Οφείλετε ή όχι να στηριχτείτε στα ζητήματα του σχολικού βιβλίου; Αν θεωρείτε πως εξετάσατε τον μέσο διαβασμένο μαθητή, είστε πραγματικά αιθεροβάμονες.
Αυτό που καταφέρατε, για μία ακόμη χρονιά, είναι να αποδείξετε περίτρανα ότι δεν ενδιαφέρεστε για τον συνεπή μαθητή. Μήπως τελικά ψάχνετε για διάνοιες και μαθηματικά ταλέντα; Διότι τότε οι πανελλαδικές εξετάσεις δε θα έπρεπε να είναι το μέσο αναζήτησής σας, αλλά οι μαθηματικές ολυμπιάδες. Ποιός πιστέυτε ότι θα επιλέξει τις μετέπειτα χρονιές να διδαχτεί το μάθημα αυτό;
Κάνετε κάθε μαθητή να στραφεί εναντίον του μαθήματος και μάλιστα να αισθάνεται απέχθεια για οτιδήποτε το θυμίζει.
Επαναπροσδιορίστε λοιπόν τους στόχους σας και προσπαθήστε να θυμηθείτε κάθε φορά που πιάνετε το στυλό σας για να γράψετε τα θέματά σας, πως απευθύνεστε σε μαθητές λυκείου και όχι σε ανθρώπους του πανεπιστημιακού κλάδου. Να θυμηθείτε και να εκτιμήσετε τον προσωπικό μόχθο κάθε μαθητή και να μην τον καταρακώνετε με τα σκληρά θέματα που επιλέγετε. Και τέλος, προς τι αυτή η εντατικοποίηση σπουδών, αφού στη συνέχεια μας περιμένει μία ακόμη θέση στα ταμεία ανεργίας;
Μια υποψήφια.

Thomas  • 9 ώρες πριν
Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια με τα θέματα. Ήταν δύσκολα και δεν μπορούμε να γράψουμε. Τα ίδια για όλους είναι τα θέματα. Δεν γίνεται να γράψουν όλοι άριστα. Είτε εύκολα είτε δύσκολα οι καλύτεροι θα γράψουν παραπάνω από τους άλλους.
Ορφέας • 3 ώρες πριν
Εγώ λοιπόν θα αναλάβω την ευθύνη να εκπροσωπήσω όλους όσους έγραψαν καλά . Γιατί εκείνοι δεν εκφράζουν την άποψη τους στο διαδίκτυο και επικρατούν τα παράπονα. Εγώ ξέρετε γιατί έγραψα καλά ; Ούτε επειδή έχω βραβευθεί ποτέ σε διαγωνισμό μαθηματικών ούτε επειδή ήξερα τα θέματα. Αλλά επειδή δουλεύω όλη μου τη ζωή και δεν έπαισα στην παγίδα εκείνων που λένε ότι θα σου δώσουν τα απαραίτητα εφόδια μέσα σε ενάμιση χρόνο για να νικήσεις τον άλλο τον "χαζό" που δουλεύει όλη του τη ζωή. Ε λοιπόν όχι. Ούτε όλοι θα μπούν νομική ή ιατρική αθήνας. Ούτε θα νικήσουν οι εξυπνάκιδες. Και δεν εννοώ τα θύματα. Τους μαθητές. Αλλά τους άπληστους που κοροϊδεύουν τους μαθητές. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι το μόνο αδιάβλητο, αντικειμενικό σύστημα που έχω συναντήσρι σε όλη μου την εμπειρία στην Ελλάδα. Και είναι και ο μόνος λόγος που παραπονιούνται πολλοί. Δεν έχουν συνηθήσει έτσι.
gnm  • 35 λεπτά πριν
Ενταξει παιδια. Πολλη συζητηση για το τιποτα.
Δεν εχει σημασια. Θα πεσουν οι βασεις και δεν προκειται να γινει και καμια καταστροφη.
Ειναι ομως αξιοσημειωτο οτι απο την ιστορια των θεματων μπορουμε να δουμε οτι μια πανε εδω, μια εκει, καμμια σχεση με το τι περιεχουν τα σχοιλικα βιβλια (γιατι δεν τα πετανε αυτα τα σκουπιδια αραγε; ειναι απολυτως αθλια), ολοι πανε στα φροντιστηρια. Και του χρονου ολοι θα ξεπατωθουν παλι στο φροντιστηριο. Οτι κι αν εγινε, ειναι η χαρα των ΜΑΥΡΑΤΖΗΔΩΝ=ιδιαιτερατζηδων που κονομανς μαυρο χρημα.
Α! ξεχασα και κατι. Αν αυτα τα θεματα (Γ&Δ) τα βαλει κανεις στο τελος του 1ου εξαμηνου στα μαθηματικα τμηματα η τα πολυτεχνεια τον ερχομενο Ιανουαριο, θα αποτυχει το 80% φοιτητων και λιγο λεω.
Συμπερασμα: Καλη μας τυχη!!!
ΥΓ. Θα ηταν ενδαιφερον οσοι μαθητες γραφουν σχολια να αναφρουν και ποσες ωρες και ποσες χιλιδες ευρω εδωσαν στα φροντιστηρια.




---------------------------------------------------------------------------------------------




- ειναι δεδομενο πως η Κωνσταντοπουλου εχει υποκαταστησει την πολιτική με επικοινωνιακά σωου (δεν συζητω την αηθη σταση της απεναντι σε αριστερες δυναμεις) οπως και οτι ο Γλεζος ειναι μεγαλος και τιμιος αγωνιστης, δρα πολιτικά και κρινεται
- Το οτι το λαικο κινημα και η αριστερα σνομπαραν αυτην την ιστορια και επετρεψε στην Κωνσταντοπουλου να σπεκουλαρει, δεν αναιρεί την ουσια,
Σχολιο.- Ο γερμανός πρέσβης καταθέτει στεφάνι εδώ και παρά πολλά χρόνια και αυτό δεν είναι μόνο απόφαση του Δήμου Διστόμου, αλλα το θέλουν και οι ίδιοι οι συγγενείς των θυμάτων. Γι αυτο έγινε η κίνηση του Γλέζου. Αυτό. που όλοι εμείς, που δεν έχουμε εμπλακεί στη διεκδίκηση, ξέρουμε καλύτερα από αυτούς που την κινούν την διεκδίκηση, να το.προσέξουμε λιγο. Αν θεωρουμε οτι ειναι.λαθος να καλουν τον πρεσβη, μα παμε πρωτα να το κουβεντιασουμε με τους συγγενείς των θυμάτων. Δεν είναι σωστό αυτό;




--------------------------------------------------------------------------------------------



Φως στο μεγαλο προβλημα, που πληρωνει σημερα με πονο και δακρυα ο ελληνικος λαος. Σωσαμε με το PSI  τις γερμανικες και γαλλικες  τραπεζες.  Διασωθηκε η Ευρωπη και βυθιστηκε η Ελλαδα.



-------------------------------------------------------------------------------------------



Ηρθε η ωρα για νεα Σεισαχθεια. Αδιστακτος τοκογλυφος το Δημοσιο. Τρελες οι προσαυξησεις, εξωφρενικα τα προστιμα. Για εισοδημα 100.000 που δεν εχει δηλωθει καλειται ο φορολογουμενος να πληρωσει 484.000 ευρω!




--------------------------------------------------------------------------------------------



Θελει ο Σοιμπλε να καταστρεψει και την ελληνικη ναυτιλια. Δεν μπορει να χωνεψει ότι εχει την πρωτια στην ΕΕ, με την γερμανικη να εχει φουνταρει.



---------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμαστε την υφεση των Σαμαρο-Βενιζελων? Ξεχαστε την! 89.534 θεσεις εργασιας. Η επιδοση του Μαιου 2017 είναι η υψηλοτερη καταγεγραμμενη θετικη επιδοση ισοζυγιου μηνος Μαιου από το 2011 εως σημερα. Το πρωτο τριμηνο αναπτυξη 0,4%, Το τελευταιο τριμηνο του 2016 αναπτυξη 0,7% . Το Μαιο φετος νέο ρεκορ 17ετιας στην αυξηση της απασχολησης στον ιδιωτικο τομεα. Όμως τα καναλια επιμενουν ότι βυθιζομαστε στην υφεση και την ανεργια. Βεβαια υπαρχουν και αρκετοι που πιστευουν τον ΣΚΑΙ περισσοτερο. Τι να κανουμε τωρα? Καποια στιγμη και αυτοι θα συνελθουν…



------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξενο fund επιχειρει να αγορασει κλινικη γεματη παρανομιες. «Επενδυση»-σκανδαλο με το Μετροπολιταν.





--------------------------------------------------------------------------------------------






Τα "ανθρώπινα δικαιώματα" των ατόμων με σεξουαλικές "ιδιαιτερότητες" βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της "κοινωνίας των πολιτών" και κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στην προβολή από τα διεθνή ΜΜΕ. Πρόσφατη (μέσα Μάη 2017) είναι η περίπτωση του Ιταλού ακτιβιστή Yuri Guaiana, που είχε προσαχθεί στη Μόσχα όπου διαμαρτυρόταν για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων (Επιτέλους ελεύθερος ο "όμορφος Γιούρι"!).
Φυσικά δεν βρίσκεις ούτε μία νύξη στα ΜΜΕ της δύσης, αλλά και τα ελληνικά, που ασχολήθηκαν με τον "όμορφο Γιούρι", από τις δηλώσεις του Nikolai Alexandrovich Alexeyev, ηγέτη των Ρώσων ομοφυλόφιλων (www.gayrussia.eu/), ο οποίος παίρνει αποστάσεις από τον Ιταλό "ακτιβιστή" και του θυμίζει πως συμπεριφέρθηκε η "δημοκρατική" Γαλλική αστυνομία (όταν βρέθηκε ο Ρώσος ομοφυλόφιλος ακτιβιστής στη Γαλλία τον κτύπησαν ανελέητα), πως είναι Ρωσόφοβος, ανήκει σε οργάνωση που χρηματοδοτεί το αμερικάνικο Στέιτ Ντιπάρτμεντ κι αναρωτιέται:"Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τι θα συνέβαινε αν η ομάδα αυτή (του Ιταλού ομοφυλόφιλου) είχε ίδια συμπεριφορά στις ΗΠΑ. Θα τους είχαν πυροβολήσει εν ψυχρώ"!
Μάλιστα ενημερώνει ότι η Ρωσική οργάνωση Gay Russia έχει μηνύσει για "διασπορά ψευδών και κατασκευασμένων ειδήσεων"  την εφημερίδα "Novaya Gazeta", η οποία είχε γράψει περί "στρατοπέδων εξόντωσης ομοφυλόφιλων", που προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του Ιταλού γκέι και της παρέας του και "ευαισθητοποιήθηκαν" ώστε μετέβησαν στην Τσετσενία και Ρωσία, ακολουθούμενοι από δεκάδες ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ της δύσης... στα πλαίσια της "διεθνιστικής αλληλεγγύης".