Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Δευτερα 12 Ιουνιου 2017



Πολιτικη επικρατηση του Μακρόν με 32% με τεραστια αποχη 51%!
 Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, 20:33
Στις 19.17 πρώτα λεπτά ώρα Γαλλίας, έγινε γνωστή η πρώτη προσέγγιση των εκλογικών αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου. Σύμφωνα με αυτά το νεοφιλελευθερο κόμμα του Μακρόν «Η Δημοκρατία εμπρος», παίρνει 32,32%. (Από το οποιο, 28,2% η Δημοκρατια εμπρος του Μακρον και 4,1% το κεντροδεξιο Δημοκρατικο Κινημα του Μπαιρου). Δεύτερο κόμμα η κεντροδεξιά των Ρεπουμπλικανών με 21,56% . Στην τρίτη θέση έρχεται το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν Εθνικο Μετωπο με 13,2%. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η αριστερά Ανυποτακτη Γαλλια του Μελανσόν με 11,02% και στην Πέμπτη θέση βρίσκεται το Σοσιαλιστικό Κόμμα με 9,51%.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας έλαβε 2,72% οι Οικολογοι  4,3% και η άκρα αριστερά 0,77%.  Πρόκειται για την πρώτη πληροφόρηση η οποία διακινήθηκε αλλά με την επισήμανση ότι απαγορεύεται η δημοσιοποίησή της.
Ως γνωστόν οι κάλπες στα μεγάλα αστικά κέντρα έκλεισαν στις 21.00 ώρα Ελλάδας.

Παραλήπτες αυτής της πρώτης πρόβλεψης – exitpoll είναι μεταξύ των άλλων, όλα τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι διεθνείς τηλεοπτικοί σταθμοί France24 καθώς και η εφημερίδα Point.
Κατόπιν τούτου και με δεδομένο το αδικο αντιδημοκρατικο πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα της Γαλλίας, στον δεύτερο γύρο, το κόμμα του Μακρόν, αναμένεται να κερδίσει άνετη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση και στη Γερουσία με 32% μονο.

Όπως εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κανείς, τα παραδοσιακά κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, δεν κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους, μετά και τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το πολύ χαμηλό ποσοστό που συγκεντρώνει η ακροδεξιά της Λεπέν, την οποία οι δημοσκοπήσεις έφεραν να κινείται μεταξύ του 17- 18%. Στα χαμηλα ποσοστά  κινήθηκε και ο Μελανσόν της Γαλλικής Αριστεράς, σε  σχεση με τα ποσοστα που ειχε συγκεντρωσει στις προεδρικες εκλογες, ενώ αναμενόμενο ήταν και το ποσοστό του Κομουνιστικού Κόμματος Γαλλίας.

Μια αξιοσημείωτη παρατήρηση. Για πρώτη φορά στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας, ένα κόμμα της Αριστεράς, αυτό του Μελανσόν, προπορεύεται του παραδοσιακού σοσιαλιστικού κόμματος. Άλλη μια ένδειξη πως όλα έχουν αλλάξει στη Γαλλία.

Πρόβλεψη για την κατανομή των εδρών

Σύμφωνα με τα ποσοστά των κομμάτων στο exitpoll και με την προβολή στον δεύτερο γύρο σε μια εβδομάδα, με το αδικο πλαστο αντιδημοκρατικο πλειοψηφικο εκλογικο συστημα της Γαλλιας το κόμμα του Μακρόν λαμβάνει από 390 έως 435 έδρες. Το κόμμα των Ρεπουμπλικανών της Κεντροδεξιάς από 85 έως 125 έδρες και το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν από τρεις έως 10 έδρες. Το κόμμα της Αριστεράς του Μελανσόν από 11 έως 21 έδρες. Η γαλλική Εθνοσυνέλευση αριθμεί 577 έδρες, άρα το κόμμα του Μακρόν και μετά τον δεύτερο γύρο αναμένεται να διαθέτει μια σαρωτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Πολιτική ηγεμονία του Μακρόν
 Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017, 08:10
Οι δημοσκοπήσεις το είχαν προβλέψει, αλλά τελικά το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Με 32,32% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων στον α' γύρο και με μια διασπορά των ψήφων κάθετα και οριζόντια σε όλη τη Γαλλία, ο Εμανουέλ Μακρόν μπορεί να υπολογίζει σε έναν εκλογικό θρίαμβο στον β' γύρο με 390-430 έδρες στη γαλλική εθνοσυνέλευση επί συνόλου 577.
 Ο ξαφνικός θάνατος των παραδοσιακών κομμάτων

Η γαλλική Κεντροδεξιά, οι κληρονόμοι του Γκωλισμού, οι Σοσιαλιστές, οι κληρονόμοι του Μιτεράν ένιωσαν ξαφνικά το έδαφος να καταρρέει κάτω από τα πόδια τους. Από το 1958 μέχρι και χθες η γαλλική Κεντροδεξιά και το Σοσιαλιστικό Κόμμα ήταν οι πυλώνες αυτού του γαλλικού διπολισμού που διοίκησε τη χώρα όλες αυτές τις δεκαετίες. Και η μεν Κεντροδεξιά επιβίωσε πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί με ένα θα έλεγε κάποιος ανέλπιστα συμπαθητικό ποσοστό της τάξεως του 21%, αλλά οι Σοσιαλιστές βλέπουν πλέον την πρόσφατη πολιτική ιστορία τους στον γαλλικό πολιτικό χάρτη να εξαφανίζεται. Είναι ανήκουστο η Αριστερά να κερδίζει τους Σοσιαλιστές, έστω και με μία ποσοστιαία μονάδα διαφορά.

Οι τακτικισμοί του Ζαν-Λυκ Μελανσόν, του δημοφιλούς ηγέτη της γαλλικής Αριστεράς, τον οδήγησαν στο φυσιολογικό ποσοστό για τα γαλλικά πράγματα του 11%, αλλά το τελικό αποτέλεσμα των Σοσιαλιστών που άγγιξε το 10,1% καταδεικνύει την πορεία κατάρρευσης του πολιτικού αυτού σχηματισμού. Προφανώς υπάρχει εξήγηση. Και μια από αυτές τις εξηγήσεις είναι το γεγονός ότι το 70% των υποψηφίων στις λίστες του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν προερχόταν από τους κόλπους της νεοφιλελευθερης Κεντροαριστεράς των Σοσιαλιστων. Οι υπολοιποι ηταν νεοφιλελευθεροι κεντροδεξιοι. Αυτό και μόνο το στοιχείο δείχνει το πώς ο νεαρός πρόεδρος της Γαλλίας ανακάτεψε την τράπουλα και κατάφερε να συνθέσει ένα επί της ουσίας εντελώς διαφορετικό τοπίο.

Η μεγάλη ήττα της Ακροδεξιάς

Οι δημοσκοπήσεις τής έδιναν σταθερά ένα ποσοστό της τάξεως του 17-18%, με τις πλέον αισιόδοξες προσεγγίσεις να φθάνουν και το 19%. Η πραγματικότητα τοποθέτησε το Εθνικό Μέτωπο της οικογενείας Λεπέν στο 14%, δηλαδή στα πρόσφατα ιστορικά χαμηλά του. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το ζήτημα, όπως φαίνεται, θα αντιμετωπιστεί στην αμέσως επόμενη περίοδο από τη Μαρίν Λεπέν, η οποία βλέπει τον σχηματισμό της να καταρρέει και τους εσωκομματικούς της αντιπάλους να τρίβουν τα χέρια τους.

Δηλωσεις Ζαν Λικ Μελανσον
«Η τεράστια αποχή δείχνει πως δεν υπάρχει πλειοψηφία για να καταστραφεί ο εργατικός κώδικας, για να μειωθούν οι δημόσιες ελευθερίες ούτε για την οικολογική ανευθυνότητα ούτε για να καλοπιάνονται οι πλούσιοι», δήλωσε ο Μελανσόν από τη Μασσαλία.
Αυτή τη φορά κάλεσε μάλιστα αμέσως τους ψηφοφόρους του «να μην επιτρέψουν σε καμιά περίπτωση την εκλογή υποψηφίου του Εθνικού Μετώπου».
Για τον ιδρυτή της, η Ανυπότακτη Γαλλία, «μια εντελώς καινούρια πολιτική κίνηση», «ανταμείβεται με την επιβεβαίωσή της στην εξέχουσα θέση που κατέλαβε στις προεδρικές εκλογές».

Δηλωσεις Πιερ Λοραν

Ο Πιέρ Λοράν, ο εθνικός γραμματέας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF), δήλωσε στο τέλος του σημερινού πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών πως «η διαίρεση των δυνάμεων της αριστεράς πληρώνεται πολύ ακριβά» και κάλεσε σε κινητοποίηση μπροστά στον κίνδυνο μιας ηγεμονίας του En Marche και των Ρεπουμπλικάνων (LR) στο κοινοβούλιο.
«Οι δυνάμεις που υποστήριξαν τον Ζαν-Λικ Μελανσόν βρέθηκαν σε ανταγωνισμό έπειτα από τις αποφάσεις της ηγεσίας της Ανυπότακτης Γαλλίας», ανέφερε ο Λοράν σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος είχε συγκεντρώσει πάνω από 19% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, είχε αρνηθεί να συνάψει συμφωνία με το PCF για τις βουλευτικές εκλογές. Οι δυνάμεις αυτές «υφίστανται όλες απόψε τις συνέπειες. Αυτό συμβαίνει και με το Κομμουνιστικό Κόμμα, το εθνικό αποτέλεσμα του οποίου είναι πολύ χαμηλό», προσθέτει ο Λοράν στην ανακοίνωσή του.
Προσκεκλημένος στο πλατό της France 2, ο Λοράν υποστήριξε πως κατ' αυτόν η λέξη που συνοψίζει τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών είναι «απειλή για τη δημοκρατία, με μια Εθνοσυνέλευση στην οποία κυριαρχούν το En Marche και οι Ρεπουμπλικάνοι (LR)».
«Επειδή το είδαμε στον εργασιακό κώδικα, το LR δεν θα είναι μια αντιπολίτευση, αλλά ερέθισμα για να προχωρήσει πιο μακριά», κατήγγειλε ο επικεφαλής του PCF.
Κατ' αυτόν, στο σενάριο αυτό προστίθενται «οι κοινωνικές απειλές που επιβαρύνουν όλα τα σχέδια του Εμανουέλ Μακρόν».
«Καλώ λοιπόν σε κινητοποίηση, υπάρχουν δεκάδες περιφέρειες που μπορούν την ερχόμενη Κυριακή να είναι στην αριστερά», αναφέρει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η δημιουργία μιας κομμουνιστικής κοινοβουλευτικής ομάδας παραμένει εφικτή καθώς γύρω στους είκοσι υποψήφιοί μας περνούν στον δεύτερο γύρο», δήλωσε πριν προσθέσει: «η αριστερά είναι προς ανοικοδόμηση από σήμερα».

Πρόβλεψη για την κατανομή των εδρών

Σύμφωνα με τα ποσοστά των κομμάτων και με την προβολή στον δεύτερο γύρο σε μία εβδομάδα, συμφωνα με το αντιδημοκρατικο πλειοψηφικο εκλογικο συστημα, το κόμμα του Μακρόν λαμβάνει από 390 έως 435 έδρες, το κόμμα των Ρεπουμπλικανών της Κεντροδεξιάς από 85 έως 125 έδρες και το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν από τρεις έως 10 έδρες. Το κόμμα της Αριστεράς του Μελανσόν αποσπά από 11 έως 21 έδρες. Η γαλλική Εθνοσυνέλευση αριθμεί 577 έδρες, άρα το κόμμα του Μακρόν και μετά τον δεύτερο γύρο αναμένεται να διαθέτει μια σαρωτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία.





--------------------------------------------------------------------------------------------------




Λιβύη: Ο δικηγόρος του Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι επιβεβαίωσε την αποφυλάκισή του
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017, 04:10
Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι απελευθερώθηκε από μια ένοπλη οργάνωση στη δυτική Λιβύη, όπου παρέμενε κρατούμενος μετά την εξέγερση, το 2011, εναντίον του πατέρα του, Μουαμάρ Καντάφι, επιβεβαίωσε ένας δικηγόρος του.

Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ αποφυλακίστηκε στην πόλη Ζέντεν με βάση έναν νόμο περί αμνηστίας, τον οποίο πέρασε το (μη αναγνωρισμένο από τους αμερικανοευρωπαιους αποικιοκρατες) ισλαμικο κοινοβούλιο που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη, είπε ο δικηγόρος Χάλεντ αλ Ζαΐντι. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, έχει ήδη αναχωρήσει για κάποια άλλη πόλη, την οποία δεν αποκάλυψε για λόγους ασφαλείας.

Ο 44χρονος Σαΐφ ήταν το γνωστότερο από τα παιδιά του Καντάφι και κάποιοι τον θεωρούσαν πιθανότερο διάδοχο του πατέρα του. Δεν είναι σαφές τι ρόλο θα μπορούσε να παίξει σήμερα στη Λιβύη, όπου αντίπαλες ένοπλες οργανώσεις, κοινοβούλια και κυβερνήσεις ανταγωνίζονται για την εξουσία. Ορισμένοι όμως στην ανατολική Λιβύη, όπου ο στρατιωτικός διοικητής Χαλίφα Χάφταρ ενισχύει τη θέση του, πίεζαν για την αποφυλάκισή του, σε μια προσπάθεια να ασκήσουν και πάλι την επιρροή τους στις πολιτικές εξελίξεις προσωπικότητες του παλαιού καθεστώτος.

Η Ταξιαρχία Αμπού Μπακρ αλ Σαντίκ, που ήταν υπεύθυνη για την κράτηση του Σαΐφ, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να τον απελευθερώσει έπειτα από αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης της κυβέρνησης που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη. «Επιβεβαιώνουμε ότι αναχώρησε από τη Ζεντέν την 14η ημέρα του Ραμαζανιού», δηλαδή την Παρασκευή, ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Το 2015 δικαστήριο της Τρίπολης είχε καταδικάσει σε θάνατο τον Σαΐφ για εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένης και της εκτέλεσης διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της επανάστασης κατά του πατέρα του.

Η πόλη Ζέντεν, που ενίσχυσε τον ρόλο της μετά την επανάσταση και βρίσκεται σε σύγκρουση με τις Αρχές της Τρίπολης, είχε αρνηθεί να τον παραδώσει. Να σημειωθεί ότι ο Σαΐφ καταζητείται και από το Αποικιοκρατικο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Παραμένει επίσης αδιευκρίνιστο ποιους όρους μπορεί να έθεσε η Ταξιαρχία για να απελευθερώσει τον κρατούμενο ο οποίος θεωρείτο ισχυρό «διαπραγματευτικό χαρτί». Μια ανακοίνωση, πάντως, του στρατιωτικού και του δημοτικού συμβουλίου της Ζέντεν καταδίκαζε την απόφαση της αποφυλάκισής του χαρακτηρίζοντάς την «προδοσία» απέναντι στο αίμα των μαρτύρων.





------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Ιράν έστειλε πέντε αεροπλάνα με λαχανικά στο Κατάρ
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017, 04:27
Το Ιράν απέστειλε πέντε αεροσκάφη γεμάτα με λαχανικά στο Κατάρ για να στηρίξει το εμιράτο μετά το εμπάργκο που επέβαλαν η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, όπως ανέφερε σήμερα ο Σαχρόχ Νουσαμπαντί, ένας εκπρόσωπος της ιρανικής αεροπορικής εταιρείας Iran Air.

«Μέχρι τώρα έχουν σταλεί πέντε αεροσκάφη, το καθένα από τα οποία μεταφέρει περίπου 90 τόνους λαχανικά. Άλλο ένα αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα. Θα συνεχίσουμε τις αποστολές για όσο διάστημα μας το ζητεί το Κατάρ» είπε ο εκπρόσωπος, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν πρόκειται για ανθρωπιστική βοήθεια ή για κάποια εμπορική συμφωνία.

Περίπου 350 τόνοι φρούτα και λαχανικά έχουν ήδη φορτωθεί σε τρία μικρά σκάφη και θα σταλούν στο Κατάρ, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim επικαλούμενο τον Μοχαμάντ Μεχντί Μπονσαρί, τον διευθυντή του λιμένος του Νταγιέρ, στο νότιο Ιράν. Το λιμάνι αυτό, στην επαρχία Μπουσέχρ, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κατάρ.

Το εμιράτο έχει απομονωθεί μετά την απόφαση της Σ. Αραβίας, των ΗΑΕ, του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου και άλλων χωρών να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με την Ντόχα, την οποία κατηγορούν ότι «στηρίζει την τρομοκρατία» και προσεγγίζει το Ιράν. Η Σαουδική Αραβία έκλεισε τα μοναδικά χερσαία σύνορα του Κατάρ, απ' όπου περνούσε περίπου το 40% των εισαγόμενων τροφίμων.

Το Ιράν, η Ρωσία και η Τουρκία έχουν ταχθεί υπέρ της έναρξης ενός διαλόγου για να βρεθεί μια λύση στην κρίση.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιταλία: Oι υποψήφιοι του Γκρίλο δεν περνούν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών
 Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017, 03:07
Οι πρώτες προβολές των χθεσινών δημοτικών εκλογών στην Ιταλία, οι οποίες βασίζονται σε ποσοστά πραγματικών ψήφων, επιβεβαιώνουν ότι στις μεγάλες πόλεις της όπου διεξήχθησαν χθες δημοτικές εκλογές (συνολικά σε χίλιους τέσσερις δήμους της χώρας) η κύρια πολιτική μάχη εστιάστηκε μεταξύ των υποψηφίων της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς, ενώ οι υποψήφιοι των Πέντε Αστέρων δεν κατάφεραν να περάσουν στον δεύτερο γύρο που θα γίνει σε δύο εβδομάδες.

Οι υποψήφιοι των συμμαχιών της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς πρόκειται να δώσουν μάχη για τη διεκδίκηση των δημοτικών συμβουλίων της Γένοβας και της Βερόνας στον δεύτερο γύρο της 25ης Ιουνίου.

Στο Παλέρμο της Σικελίας οι προβολές δείχνουν ότι εκλέγεται από τον πρώτο γύρο ο κεντροαριστερός δήμαρχος, Λεολούκα Ορλάντο, με ποσοστό 42%. (Το όριο που θέτει ο εκλογικός νόμος για την επικράτηση από τον πρώτο γύρο είναι το 40%.)

Στην Πάρμα θα πάρουν μέρος στην τελική αναμέτρηση για την δημαρχία ο δήμαρχος Φεντερίκο Πιτσαρότι (πρόκειται για πολιτικό που διαγράφηκε από τα Πέντε Αστέρια και λαμβάνει το 37% από τις μέχρι τώρα προβολές) και ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς, Πάολο Σκάρπα.

Στο Λέτσε της Κάτω Ιταλίας, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι εκλέγεται στο πρώτο γύρο ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης, ενώ στο Καταντζάρο της Καλαβρίας, σύμφωνα με τις δημοσκοπικές προβλέψεις, πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωποι οι υποψήφιοι της κεντροαριστεράς με αυτούς της κεντροδεξιάς.

Οι σχολιαστές τονίζουν ότι εντυπωσιάζει το θετικό αποτέλεσμα της κεντροδεξιάς, παρά τις τόσες ρήξεις σε εθνικό επίπεδο, ότι καταγράφεται μια ικανοποιητική επίδοση της κεντροαριστεράς του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, και ότι σημειώνεται μια μεγάλη δυσκολία σε ό,τι αφορά τα Πέντε Αστέρια του Γκρίλλο να επιλέξουν υποψήφιους που μπορούν να πείσουν τους ψηφοφόρους να τους υποστηρίξουν.

Συγχρόνως τονίζουν όμως ότι ούτε και στην Ιταλία δεν μπορούν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών να χρησιμεύσουν ώστε να εξαχθούν, αυτόματα, συμπεράσματα που να ισχύουν σε εθνικό επίπεδο, ενόψει των βουλευτικών εκλογών.




--------------------------------------------------------------------------------------------




Κόσοβο: Ο κεντροδεξιός συνασπισμός οδεύει προς τη νίκη, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών
 Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017, 00:32
Ο συνασπισμός του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσόβου (PDK) ήρθε πρώτος στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν από τη μη κυβερνητική οργάνωση Democracy in Action (Δημοκρατία στην Πράξη).

Με καταμετρημένο το 70% των ψήφων, ο συνασπισμός του οποίου ηγείται το PDK πήρε 34,6% των ψήφων, η αντιπολίτευση VV (κόμμα αυτοδιάθεσης) 26,7%, και ο συνασπισμός του οποίου ηγείται ο Δημοκρατικός Σύνδεσμος του Κοσόβου 25,8%, η Σερβικη Λιστα 5,5%, σύμφωνα με την οργάνωση Democracy in Action.




----------------------------------------------------------------------------------------------



Αλληλεγγύη στους μετανάστες εργάτες στην Αυλώνα

Οι εργαζόμενοι στην Κ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕ συνεχίζουν για 12 μέρα την απεργία τους ενάντια στην ρατσιστική εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία και χρειαζονται την αλληλεγγυη μας.
Χρειαζόμαστε άμεσα ψηφίσματα συμπαραστασης.
Χρειάζονται χρήματα και η επιτροπή τους αποφάσισε να ανοίξει απεργιακό ταμείο.
Χρειάζονται παρουσία κόσμου την Τετάρτη 14 Ιούνη στις 8.30πμ στα δικαστηρια στην Ευαλπίδων.
Χρειάζονται στηριξη στην εκδήλωση αλληλεγγυης που οργανώνουν την Πέμπτη 15 Ιούνη στις 7 μμ στην Αυλώνα.
Σας στέλνω σχέδιο προκήρυξης και επίσης σας στέλνω την τελευταία ανακοίνωση της επιτροπής τους. Επίσης στέλνω την προκήρυξη του Συντονισμού και την αφίσσα που τυπώσαμε.
Θερμή παρακληση να ανταποκριθείται γιατί προκειται για μεγάλη μάχη που πρέπει να την στηρίξουμε.


ΨΗΦΙΣΜΑ
Αλληλεγγύη στους απεργούς της Κώστας Γεωργίου ΑΕ
Όχι στη ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία
Από την Τετάρτη 31 Μαΐου οι μετανάστες εργάτες της βιομηχανίας πλαστικών «Κώστας Γεωργίου ΑΕ» στην Αυλώνα, απεργούν ενάντια στην εργοδοτική - ρατσιστική τρομοκρατία. Την Τρίτη 30 Μάη, ο εργάτης Ασίφ Μαχμούντ, που δούλευε στην εταιρία για τέσσερις μήνες και απολύθηκε λίγες μέρες πριν,  πήγε εργοστάσιο για να ζητήσει τα χαρτιά της απόλυσης του και το πιστοποιητικό υγείας που είχε δώσει στον εργοδότη όταν προσελήφθη. Ο εργοδότης αντί να του δώσει τα έγγραφα που ζήτησε, άρχισε να τον χτυπά μαζί με τον γιό του τραυματίζοντας τον. Οι εργάτες κάλεσαν την αστυνομία έκαναν μήνυση και μετά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε  απεργία απέναντι στην εργοδοσία που  έχει μακρύ ιστορικό ρατσιστικής μεταχείρισης των εργατών και τρομοκρατίας.
Η εργοδοσία της επιχείρησης που φτιάχνει πλαστικές και χάρτινες σακούλες για μεγάλες εταιρίες  όπως (Σκλαβενίτη, Βασιλόπουλο, Τζάμπο, Προμηθευτική, Γρηγόρης κλπ) όχι μόνο συμπεριφέρεται ρατσιστικά στους μετανάστες εργάτες, αλλά και παραβιάζει συστηματικά όλα τα στοιχειώδη  εργατικά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Έχει βάλει παντού κάμερες και χρησιμοποιεί μεγάφωνα, για βρίζει συνέχεια χυδαία τους εργάτες. Οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες. Δεν υπάρχει χώρος ξεκούρασης για τους εργάτες, ούτε πόσιμο νερό γι’ αυτούς. Το ζεστό νερό το έχει κλειδώσει το αφεντικό, και υπάρχει μία τουαλέτα ακατάλληλη για 70 άτομα. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε τρείς 8ωρες βάρδιες καθημερινά αλλά και τις Κυριακές, χωρίς να  παίρνουν ούτε ένα ευρώ για υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες.
Η εργοδοσία πίστεψε ότι θα ήταν παιχνιδάκι να επιβάλλει την ρατσιστική τρομοκρατία της πάνω στους μετανάστες εργάτες. Διαψεύστηκε όμως μια που χωρίς εξαίρεση, οι πενήντα μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν βγήκαν σε απεργία, και  συνεχίζουν απεργιακά μέχρι να δικαιωθούν.
Η εργοδοσία αντί να δεχτεί τα δίκαια αιτήματα τους, προχώρησε την Τετάρτη 7 Ιούνη στην κοινοποίηση, σε ακόμη τέσσερις εργαζόμενους τις απολύσεις τους. Πρόκειται για μέλη της εκλεγμένης επιτροπής των εργατών που από την αρχή είναι στον αγώνα και τον οργανώνουν.
Η νίκη των μεταναστών εργατών στην «Κ. Γεωργίου ΑΕ» θα είναι νίκη για όλους στη μάχη που δίνουμε ενάντια στα Μνημόνια και τα αφεντικά αλλά και ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό.
Στηρίζουμε τους απεργούς εργάτες της Κ Γεωργίου ΑΕ μέχρι τη νίκη.
Απαιτούμε από την εργοδοσία την άμεση πρόσληψη των απολυμένων και την τήρηση των εργατικών δικαιωμάτων.
Στηρίζουμε οικονομικά τον αγώνα τους ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της επιτροπής τους.



Επιτροπή εργαζομένων εταιρίας πλαστικών  Κώστας Γεωργίου ΑΕ
10 μέρες απεργία
Συνεχίζουμε την απεργία μας μέχρι τη Νίκη
Από την Τετάρτη 31 Μαΐου οι εργάτες στην επιχείρηση πλαστικών «Κώστα Γεωργίου ΑΕ» είμαστε σε απεργία. Ο ξυλοδαρμός του συναδέλφου μας Ασίφ Μαχμούντ, στις 30 Μαΐου ήταν η αφορμή και βρισκόμαστε στο δρόμο μέχρι να κερδίσουμε τα αιτήματα μας.
Η εργοδοσία, εχει βάλει παντού κάμερες ενώ χρησιμοποιεί μεγάφωνα...για να βάζει τις φωνές στους εργάτες βρίζοντας χυδαία. Τα χρησιμοποιεί ακόμη και για ανακοινώσεις στους εργάτες που έχουν πάει το πρωί στη δουλειά όπως: “ Φύγε σήμερα, δεν σε χρειάζομαι, έλα αύριο” χωρίς να σε έχουν ειδοποιήσει από την προηγούμενη μέρα τουλάχιστον.
Οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες. Τρώμε στον ίδιο χώρο που δουλεύουμε, γεμάτος σκόνη και βρώμα. Δεν υπάρχει ντους για να πλενόμαστε. Το ζεστό νερό το έχει κλειδώσει το αφεντικό! Η τουαλέτα είναι ακατάλληλη για 70 άτομα. Δεν υπάρχει καθαρό πόσιμο νερό στο χώρο για μας.
Δουλεύουμε καθημερινά σε τρεις βάρδιες.
Την δουλειά μας την ξέρουν καλά όλοι οι εργαζόμενοι καθώς προμηθεύουμε με τσάντες τον Σκλαβενίτη, τα Τζάμπο, την Προμηθευτική , τον Γρηγόρη και πολλούς άλλους.
Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιζόμαστε σαν ζώα, είμαστε εργάτες. Θέλουμε σεβασμό και όχι ρατσισμό.
Έχουμε δίπλα μας την στήριξη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, της ΚΕΕΡΦΑ-Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια, του κλαδικού Συνδικάτου Χημικής Βιομηχανίας, της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
Με όπλο μας την εκλεγμένη Επιτροπή μας συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε:
Δικαιοσύνη για τον απολυμένο εργάτη Ασίφ Μαχμούντ. Να τιμωρηθεί η εργοδοσία για τις επιθέσεις.
Όχι απολύσεις όποτε θέλει το αφεντικό. Μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Να σταματήσει η ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία. Όχι κάμερες και μεγάφωνα στο χώρο δουλειάς.
Σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα και στις συλλογικές συμβάσεις. Όχι δουλειά την Κυριακή. Ανάπαυση
Πληρωμή των αργιών, υπερωριών και νυχτερινών.
Καθαρό πόσιμο νερό, γάλα, γάντια, μάσκες, φόρμες.
Η εργοδοσία αντί να δεχτεί τα δίκαια αιτήματα μας, προχώρησε την Τετάρτη 7 Ιούνη στην κοινοποίηση, σε ακόμη τέσσερις εργαζόμενους τις απολύσεις τους, αν δεν επιστρέψουν στη δουλειά μέσα σε 24 ώρες. Πρόκειται για μέλη της εκλεγμένης επιτροπής μας και εργάτες που από την αρχή είναι στον αγώνα και τον οργανώνουν. Εμείς λέμε ότι αυτά που κάνει η εργοδοσία δεν μας σταματάνε και δεν μας φοβίζουν.
Συνεχίζουμε με απεργία και ζητάμε από όλα τα σωματεία και τους εργάτες να μας στηρίξουν. Με ευθύνη της επιτροπής μας:
Ζητάμε τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας.
Ξεκινάμε Απεργιακό Ταμείο για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στον αγώνα που θα είναι μακρύς. Ζητάμε από όλα τα σωματεία να έρθουν στο εργοστάσιο και να μας ενισχύσουν ηθικά και οικονομικά.
Καλούμε όλους την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 10πμ στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων στην δίκη που έχουμε ενάντια στην εργοδοσία.
Συνδιοργανώνουμε εκδήλωση με την Πακιστανική Κοινότητα, την ΚΕΕΡΦΑ και τον Συντονισμό ενάντια στα Μνημόνια την Πέμπτη 15 Ιούνη στις 7μμ στην Αυλώνα για συμπαράσταση στον αγώνα μας και καλούμε όλους να είναι εκεί.
Με την στήριξη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, της ΚΕΕΡΦΑ-Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή,
του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια.




------------------------------------------------------------------------------------------------




Υπάρχουν κι άλλο τρόποι, εκτός από το κλίμα, για απότομη πληθυσμιακή αλλαγή μιας χώρας
Σχεδόν 3 τόνους θανατηφόρο, ψεύτικο πλαστικό ρύζι πιάστηκε από τα Νιγηριανά τελωνεία, που διάσωσαν ανείπωτες ζωές
28, Δεκεμβρίου 2016, 1:03:47 πμ
Μια απίστευτα μεγάλη αποστολή του πλαστικού ρυζιού κατασχέθηκε από τελωνειακούς υπαλλήλους της Νιγηρίας, αποτρέποντας μια δυνητικά τρομακτική κρίση υγείας που έκαναν τον τρόπο τους στην προμήθεια τροφίμων.
«Μόνο ο Θεός ξέρει τι θα είχε συμβεί» αν οι άνθρωποι έτρωγαν το ψεύτικο ρύζι, δήλωσε στο Λαγός ο επικεφαλής των τελωνειακών Αρούνα Mamudu.
Αηδώς, το πλαστικό φαίνεται και αισθάνεται σαν πραγματικό ρύζι . Φαίνεται ακόμη,  το ρύζι όταν είναι μαγειρεμένο,  γίνεται μαλακό και κολλώδες. Υπάρχει μια μικρή διαφορά, δεδομένου ότι δίνει μια μικρή χημική οσμή και γίνεται υπερβολικά κολλώδες, αλλά όχι αρκετά διαφορετικό να εγγυηθεί ότι θα έχουν αλιευθεί από κάθε εστιατόριο ή των καταναλωτών που πέρασε στα χέρια τους μέσα.
Κάθε ένα από τα 102 σάκων περιείχε 55 λίβρες πλαστικού ρύζι και στιγματίστηκαν «Best Ντομάτα Ρύζι.» Είναι άγνωστο εάν οποιοδήποτε από τα πλαστικά που έχουν ήδη γίνει στο δρόμο του μέσα στο εφοδιασμού τροφίμων και την προέλευση της αποστολής είναι άγνωστες.
Η εύρεση αυτή, ενδεχομένως, θανατηφόρα αποστολή των πλαστικών που τα θέτουν ως τρόφιμα είναι μια τεράστια νίκη για το λαό της Νιγηρίας. Δεν είναι η πρώτη φορά πλαστικό έχει τεθεί ως τρόφιμα, όπως ένα παρόμοιο πλαστό προϊόν αποκαλύφθηκε στην Κίνα το περασμένο έτος.
https://www.minds.com/blog/view/660618934554206216




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτό πάντως το ότι θα ανοίγουν τα μαγαζιά κ τις Κυριακές είναι δήθεν επιστροφή μεταμέλειας στην ευρωπαϊκή κ διεθνή ομαλότητα, από μια εθνική ιδιορρυθμία της εποχής που εμείς..."ζούσαμε πάνω απ τις δυνάμεις μας" (ποιοι ακριβώς εμείς;;), καθώς και η λεωφόρος προς την πολυπόθητη ανάπτυξη, μαζί με την απαξίωση αυτής της κυριακάτικης εργασίας κ της εργασίας εν γένει, είναι το πιο μακάβριο νεοφιλελέ ανέκδοτο της κρίσης!




---------------------------------------------------------------------------------------------




Αντιπολεμικός ξεσηκωμός κατά ΗΠΑ-Ισραήλ
11.06.2017
Αντιιμπεριαλιστικό συναγερμό σημαίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντιπολεμικές-αντιρατσιστικές κινήσεις, συντονισμοί, πρωτοβάθμια σωματεία, σύλλογοι, πολιτικές ορ-γανώσεις και κινήσεις πόλεις, φίλοι του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καθώς και το Δίκτυο Αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους Samidoun μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, ΛΑΕ και ΚΚΕ (μ-λ) καλούν το λαό της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη, 15/6 στις 19.00 σε μεγάλη διαδήλωση στο Άγαλμα Βε¬νιζέλου ενάντια στην σύ¬νοδο Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το ενωτι¬κό κάλεσμα τάσσεται ενα¬ντίον των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβά¬σεων, εναντίον των κοινών στρατι¬ωτικών ασκήσεων Ελλάδας-Ισραήλ και του μαύρου άξονα Ελλάδας-Ισ¬ραήλ-Κύπρου και Αιγύπτου. Όπως τονίζουν οι οργανώσεις στο κάλεσμά τους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει ήδη αποφασίσει να δώσει «γη και ύδωρ» στη νέα ιμπεριαλιστική εκστρατεία των ΗΠΑ. Η βάση της Σούδας έχει παραχωρηθεί για τα πιο προκλητικά επι¬χειρησιακά σχέδια στις γει¬τονικές χώρες, ενώ παράλ¬ληλα η κυβέρνηση προ-σφέρει και προετοιμάζει νέο στρατιωτικό «οικόπε¬δο» στην Κάρπαθο!
Ο αντιπολεμικός συντονισμός στην Αθήνα καλεί με τη σειρά του σε διαδήλωση την Πέμπτη 15 Ιου¬νίου στις 7 το απόγευμα στην Ισ¬ραηλινή Πρεσβεία και πορεία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέρα που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του Ισραήλ Νετανιά¬χου. Όπως ση¬μειώνεται, είναι μια διάσκεψη με την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ, προκει¬μένου να μοιράσουν την πίτα στην εξόρυξη και μεταφορά φυσικού αε¬ρίου προς την Ευρώπη, να προω¬θήσουν τη στρατιωτική συνεργα¬σία στην Ανατολική Μεσόγειο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και τις επενδύ¬σεις της οικονομικής ολιγαρχίας σε έρευνα, τεχνολογία, τουρισμό κλπ. Το ίδιο διάστημα 6-14/6 η Β. Ελ¬λάδα γίνεται «πεδίο βολής φτηνό» εξαιτίας της μεταφοράς στρατιωτι¬κών δυνάμεων για την πολεμική άσκηση του ΝΑΤΟ «Noble Jump 2017» στη Ρουμανία, με συμμετο¬χή 10 κρατών μελών.




------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη για την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Δευτέρα 12/06/2017 - 13:47
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη στην πόλη μας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καλεί η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 15 Ιούνη στις 19.00, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΘ τονίζει πως «η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη κι επικίνδυνη για το παλαιστινιακό λαό και για όλους τους λαούς της περιοχής, που το Ισραήλ - το κράτος δολοφόνος επεκτείνει τους εποικισμούς, τρομοκρατεί και δολοφονεί καθημερινά τον αγωνιζόμενο λαό και τα παιδιά της Παλαιστίνης, είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ άλλοτε να εκφραστεί η διεθνιστική μας αλληλεγγύη και η αντίθεσή μας στη στήριξη, που προσφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο δολοφονικό έργο των ιμπεριαλιστών».
Αναφέρει πως «όλη η περιοχή, από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική μυρίζει μπαρούτι» και ότι «το Ισραήλ στηριγμένο στην ολόπλευρη υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ εδραιώνει το ρόλο του ως χωροφύλακα της περιοχής, για την προώθηση αυτών των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Η σημερινή κυβέρνηση, στα χνάρια όλων των προηγούμενων, κοροϊδεύει το λαό μας, ότι δήθεν εξασφαλίζει την ασφάλειά του εδραιώνοντας όλο και πιο στενές οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις μαζί του».




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτοί που μισούσαν τους αλλόφυλους Γερμανούς ήταν οι ίδιοι που πήγαν στο πλευρό τους για να πολεμήσουν εκείνους που μισούσαν τους ναζί. Εκείνους που ήταν περήφανοι για τους γερμανούς αντιφασίστες που προσχώρησαν στον ΕΛΑΣ.
Είναι τραγική η διαπίστωση και δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο.
Είναι πολύς ο κόσμος που δεν ξέρει ή δεν θέλει να συζητήσει. Που έχει μια προκατασκευασμένη εικόνα στο μυαλό του και τρελαίνεται όταν κάποιος του τη χαλάσει. Ή που από κακεντρέχεια κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς λέει ο άλλος.
Έτσι, αν θεωρεί πως όλοι οι Μανιάτες είναι φασίστες και του πεις ότι στη Μάνη υπήρχε και ισχυρό εαμικό κίνημα, που το πέρασαν από λεπίδι, συμπληρώνοντας με μια αναφορά στον Πέτρουλα που ήταν ακριβώς από οικογένεια σφαγιασθέντων αγωνιστών της Μάνης, δεν το 'χει σε τίποτα να σου πει πως ξεπλένεις τους φασίστες.
Το ίδιο θα κάνει κάποιος άλλος αν πεις ότι 4,5 εκατομμύρια γερμανοί αντιφασίστες πέρασαν από τα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Θα φτύσει πάνω στη μνήμη αυτών των 4,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, προκειμένου να μην κλονιστεί η βεβαιότητά του πως όλοι οι Γερμανοί ήταν ναζί. Και θα σου πει πως ξεπλένεις τον ναζισμό. Επειδή τιμάς τους αντιφασίστες!
Και για να κλείνουμε και το ζήτημα με τους ναζί και τον γερμανικό λαό, εγώ τιμάω τα 4,5 εκατομμύρια των Γερμανών που πέρασαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χίτλερ. Για να το καταλάβει και ο πιο ανόητος που μισεί τον γερμανικό λαό, η σχέση με τη σημερινή Ελλάδα θα 'ταν κάπου μισό εκατομμύριο σε στρατόπεδα.
Με το πιο μαζικό κίνημα στην Ευρώπη, από τα ελληνικά στρατόπεδα συγκέντρωσης του Εμφυλίου πέρασαν κάπου 130.000. Συγκριτικά, λιγότεροι από τους μισούς κρατούμενους γερμανούς αντιφασίστες.
Μαζέψτε, λοιπόν, τον αντιγερμανισμό σας. Αντιφασίστες, αντιιμπεριαλιστές και αντικαπιταλιστές είμαστε. Τους λαούς τους μισούν οι εχθροί των λαών. Όχι οι επαναστάτες.

Σχολιο.- Γνώρισα τον πατέρα φίλης γερμανίδας σε αναπηρική πολυθρόνα από βασανιστήρια των ομοφύλων του γιατί αντιστάθηκε στους ναζί!
Σχολιο.- Ρίτσος, Βρεττάκος... Κομμουνιστές και Μανιάτες... Χωρίς πολύ ψάξιμο...
Σχολιο.- Δεν ήταν Μανιάτης ο Ρίτσος. Λάκωνας μεν, από την Μονεμβασια, αλλά όχι Μανιάτης. Αλλά θα μπορούσα να παραθέσω ατέλειωτο κατάλογο με ονόματα αγωνιστών και αγωνιστριών από τη Μάνη. Κι όμως! Για τον κάθε εξυπνάκια αναίσθητο, πας Μανιάτης φασίστας! Και πολεμάει και τον αντιρατσισμό ο τυπάκος!





---------------------------------------------------------------------------------------------------





Το ένα λάθος φέρνει το άλλο και η υπερβολή μερικές φορές οδηγεί σε έναν απίστευτο κατήφορο.
 H Ζωή Κωσταντοπούλου επέλεξε να απαντήσει στα όσα έγιναν στο Δίστομο με την ανάρτηση του στελέχους της Πλεύσης, Διαμαντή Καραναστάση.
 Και ναι μεν αυτή η ανάρτηση προκαλεί θλίψη, αλλά το ότι "Προσυπόγραψε" όπως η ίδια λέει, αποτελεί για την ίδια ακόμα μεγαλύτερο ολίσθημα.
Εμείς να θυμίσουμε ότι δεν είχε τις ίδιες απόψεις στο 22-2-2015, όταν σαν πρόεδρος της βουλής παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης της Μεγαλόπολης. Εκεί, όταν το επίσημο Γερμανικό κράτος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο, και στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της πρεσβείας μίλησε από μικροφώνου στην εκδήλωση.  Βίγλες Μεγαλόπολης: 71 χρόνια από την εκτέλεση 212 Ελλήνων (video)
Υπάρχει άλλωστε και το βίντεο με τις καταθέσεις στεφάνων, αλλά και η ομιλία (μετά το 8.00)
https://www.youtube.com/watch?v=n3ugZ6iG6rM
Δεν είχε επίσης την ίδια αντίληψη για το θέμα ούτε στις 10 Ιουνίου 2015, στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο. Πάλι σαν πρόεδρος της Βουλής, μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που στην ομιλία του εξήρε την παρουσίας του επίσημου Γερμανικού κράτους.
 Τον Ιούνιο του 2016, στις εκδηλώσεις μνήμης, πάλι στο Δίστομο, υπήρχε πάλι επίσημη Γερμανική παρουσία, η Ζωή Κωσταντοπούλου δεν ήταν πρόεδρος της βουλής, πορεύτηκε μαζί με την ομάδα AK DISTOMΟ από την Γερμανία, μαζί με την Ραχήλ Μακρή και τον Γιάννη Σταθά και παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις.
 Εκείνη την ημέρα αποδοκίμασε τον Νίκο Βούτση κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων, δεν την ενόχλησε όμως,  παρουσία και οι πράξεις  του Γερμανού πρέσβη.
 Να δεχτούμε λοιπόν την αλλαγή στο τρόπο σκέψης της.
 Όμως η προσυπογραφή ενός κειμένου σαν αυτό του στελέχους της Πλεύσης, δείχνει ότι οι κινήσεις και οι πράξεις της, είχαν τελικά κίνητρα αυτοπροβολής ή δε πικρία της οφείλεται στην απομόνωση που ένιωσε το Σάββατο στο Δίστομο μετά τα γεγονότα που προκάλεσε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Μέχρι πριν λίγο καιρό την αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αντιστασιακών ως συμβολικά πρώτη αντιστασιακή ενέργεια στην κατεχόμενη Ευρώπη την αμφισβητούσαν μόνο κάποιοι από τους φασίστες. Για να απαξιώσουν τον Γλέζο, που όπως λένε έγινε ήρωας επειδή είπαν ψέματα οι κομμουνιστές.
Τελευταία, κάθε που κάποιοι αριστεροί ή "αριστεροί" θα διαφωνήσουν με κάτι που θα πει ή θα κάνει ο Γλέζος δεν αρνούνται βέβαια την ιστορική εκείνη ενέργεια, αλλά θυμούνται τον Λάκη Σάντα, που δεν εξαργύρωσε κ.λπ. κ.λπ.
Και δεν ντρέπονται να χαρακτηρίζουν εξαργύρωση τα 18 χρόνια φυλακής και εξορίας. Το ότι ουδέποτε ο Γλέζος ανέλαβε κυβερνητικό πόστο. Το ότι παραιτούνταν από βουλευτικές θέσεις, όταν θεωρούσε πως μια πολιτική είναι αντιλαϊκή.
Όσο για το πόσο τιμούν τον Σάντα, φαίνεται από το ότι δεν ξέρουν ούτε καν το όνομά του. Συνήθως, Σάκη τον γράφουν ή σκέτο Σάντα!




----------------------------------------------------------------------------------------------




 Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη "Γασάν Καναφάνι".
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Ο ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΝΕΝΤΑΝΙΑΧΟΥ
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη "Γασσάν Καναφάνι" ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Λαϊκού Μετώπου και του Δικτύου για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους SAMIDOUN απευθύνει έκκληση στο δημοκρατικό λαό της Θεσσαλονίκης , σε κάθε αγωνιστή , στις μαζικές οργανώσεις της πόλης , στις πολιτικές οργανώσεις που στέκονται στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης για μαζικό ξεσηκωμό .
Η πραγματοποίηση ενός μεγάλου συλλαλητηρίου καταδίκης της επίσκεψης είναι το ελάχιστο χρέος αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού . Η επίσκεψή Νεντανιάχου στη χώρα μας με ατζέντα τα ενεργειακά αποτελεί μια νέα πρόκληση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Της πιο φιλοσιωνιστικής -φιλοΗΠΑ-φιλοΝΑΤΟ κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μας . Η κυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου πιστή στον ευρωατλαντισμό της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας υποτάσσει τη χώρα στα σχέδια του Ισραήλ των ΗΠΑ και τις ΕΕ Επιδιώκει να μετατρέψει τη χώρα μας σε διαμετακομιστικό ενεργειακό κέντρο από το οποίο θα περνούν οι κλεμμένοι από τον παλαιστινιακό λαό φυσικοί πόροι . Οι ΗΠΑ και η ΕΕ ευλογούν με όλα τα μέσα αφού η κεντρική τους επιδίωξη είναι να ενισχύσουν τον ισχυρότερο χωροφύλακα τους στην περιοχή στον αγώνα τους ενάντια στον άξονα της αντίστασης που ονομάζουν και πάλι άξονα του κακού (Ιράν , Συρία κλπ ) και να απωθήσουν στο περιθώριο την Ρωσία. Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη "Γασσάν Καναφάνι" τονίζει οτι το συμφέρον του ελληνικού λαού και της χώρας μας βρίσκεται στο πλευρό της Παλαιστίνης , στο πλευρό του άξονα της αντίστασης στη Μέση ανατολή , στις χώρες και τους λαούς που μάχονται τις επεμβάσεις του αμερικανονατοικού ιμπεριαλισμού σε όλο το κόσμο .
Στις 15 του Ιούνη έχουμε μόνο ένα χρέος . Να νοιώσει ο Νεντανιάχου και ο Τσίπρας την καυτή ανάσα του λαού της Θεσσαλονίκης . Να καταλάβει εμπράκτως ότι ο ελληνικός λαός τρέφει αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό και είναι αδιάλλακτος εχθρός των καταπιεστών του.
Απαιτούμε την διεθνή απομόνωση του Ισραήλ όσο συνεχίζει τα εγκλήματα του εναντίον του παλαιστινιακού λαού.
Έξω ο Νεντιανάχου απο την Ελλάδα
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Όλοι στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Πέμπτη 15-6 στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου




-----------------------------------------------------------------------------------------------



TO NEO ΔΟΓΜΑ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ Σ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ




-------------------------------------------------------------------------------------------------



Χειροπέδες σε 25χρονο Αφγανο που λήστευε πεζούς στον Πεδίον του Άρεως
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017, 15:34
Συνελήφθη μετά από αναζητήσεις από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ένας 25χρονος υπήκοος Αφγανιστάν για ληστείες σε πεζούς στο Πεδίον του Άρεως.
Ειδικότερα ο δράστης λίγη ώρα νωρίτερα, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, επιτέθηκαν σε έναν άνδρα και του αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα καθώς και χρηματικό ποσό.
Οι αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν τον 25χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα.
Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης εξιχνιάσθηκε άλλη μία περίπτωση ληστείας σε βάρος αλλοδαπού, στην ίδια περιοχή.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.




---------------------------------------------------------------------------------------------




Νέα συγκέντρωση κατά της εγκληματικότητας στο Μενίδι
 Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017, 16:06
Για τις 19.00 έχει προγραμματιστεί και σήμερα νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Μενιδίου, κατά της εγκληματικότητας και του καταυλισμού Ρομά.
Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός, αφού τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται συνεχώς επεισόδια.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Κλιμακώνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017, 06:48
Ο στρατός της Συρίας, αλλά και οι παραστρατιωτικές δυνάμεις του Ιράν που τον υποστηρίζουν έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους κατά του νότιου τμήματος της πόλης Ντεράα που ελέγχεται από τους ισλαμοφασιστες.
Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι ίσως προαναγγέλλει τη διεξαγωγή μιας πολεμικής επιχείρησης μεγάλης κλίμακας με στόχο την ανάκτηση από τη Δαμασκό του συνολικού ελέγχου της πόλης, σύμφωνα με ισλαμοφασιστες, αλλά και κατοίκους.
Στο επίκεντρο της διεξαγωγής των πολεμικών επιχειρήσεων, αλλά και των βομβαρδισμών βρίσκεται το νότιο τμήμα της πόλης, το οποίο συνορεύει στρατηγικά με την Ιορδανία.
Σε αυτην την περιοχή αυτή άρχισε η στημενη «εξέγερση» της CIA κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ πριν από έξι χρόνια.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Διαμαρτυρία για τις γερμανικές αποζημιώσεις στα εγκαίνια της Έκθεσης Documenta 14 στο Κασέλ της Γερμανίας
11/06/2017
Μια ιστορικά συμβολική κίνηση των κατοίκων Κάσελ της Γερμανίας, σημάδεψε την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην πόλη όπου μαζί με την Αθήνα οργανώνεται η κορυφαία διεθνής έκθεση σύγχρονης Τέχνης documenta 14.
Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν κάτοικοι του Κασέλ της Γερμανίας, στις 10 Ιουνίου, στα εγκαίνια της Έκθεσης Documenta 14 στο Κασέλ με παρέμβαση που συνδέθηκε με τις σφαγές στο Δίστομο, στο Οραντούρ και στο Λίντιτσε αφού οι ημερομηνίες των γεγονότων συμπίπτουν με τα εγκαίνια.
Τα εγκαίνια της έκθεσης σημάδεψε και η επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου αλλά και του Προέδρου της Γερμανίας Φρανκ Βαλτερ Σταινμάγερ.
Την προηγούμενη ημέρα προβλήθηκε η ταινία “ένα τραγούδι για τον Αργύρη” παρουσία του Αργύρη Σφουντούρη, του επιζώντα από τη σφαγή στο Δίστομο ενώ πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και παρουσιάστηκαν σκηνές από θεατρικό για το Δίστομο,
Την ημέρα των εγκαινίων υπήρχε διαμαρτυρία με 50 πλακάτ και τα ονόματα των μαρτυρικών δήμων της Ελλάδας με ημερομηνία των σφαγών και τον αριθμό των θυμάτων. Στο κεντρικό πλακάτ έγραφε “Θυμόμαστε το Δίστομο”. Πλακάτ υπήρχαν και για τα εγκλήματα των ναζί στην Άνω Βιάννο, στον Ταυρωνίτη, στο Κοντομαρί, στις Στέρνες, στο Γερακάρι.
Να αναφέρουμε εδώ ότι το ΑΠΕ – ΜΠΕ ανέφερε σε δελτίο τύπου του ότι τα πλακάτ των διαδηλωτών υπέγραψαν οι πρόεδροι της Ελλάδας και της Γερμανίας.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας αρχικά διέψευσαν την αναφορά του ΑΠΕ – ΜΠΕ τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, αν και δύο άτομα από τους συγκεντρωμένους βρέθηκαν στο σημείο υποδοχής των Παυλόπουλου – Στάινμαγιερ, απομακρύνθηκαν από την αστυνομία. Με μία περαιτέρω όμως έρευνα εξακριβώθηκε ότι πράγματι οι δύο προέδροι υπέγραψαν πλακάτ διαδηλωτών, οι οποίοι όμως ήταν ανεξάρτητοι από την διαδήλωση που είχε οργανωθεί και δεν ήταν σε γνώση των διοργανωτών αυτή τους η ενέργεια.
Να σημειώσουμε ότι τα εγκαίνια της Έκθεσης Documenta 14 στην Αθήνα έγινε στις 6 Απριλίου του 2017, την ίδια, δηλαδή, ημερομηνία όπου έγινε η εισβολή της Βέρμαχτ (6 Απριλίου 1941) ενώ τα εγκαίνια της Έκθεσης Documenta στο Κασέλ συνέβη στις 10 Ιουνίου του 2017, την ίδια ημερομηνία όπου έγινε η Σφαγή του Διστόμου (10 Ιουνίου του 1944).
Είναι η πρώτη φορά στην 60χρονη ιστορία της Έκθεσης που φιλοξενείται και σε δεύτερη πόλη, στην Αθήνα.
Στο Κάσελ έχουν φτάσει για τα εγκαίνια της έκθεσης περίπου 4.000 δημοσιογράφοι και 10.000 καλλιτέχνες και επαγγελματίες.
Στην εκδήλωση παρέστη επίσης η υπουργός Πολιτισμού Λυδια Κονιόρδου
Η έκθεση documenta14 θα διαρκέσει στην Αθήνα ως τις 16 Ιουλίου, ενώ στη γερμανική πόλη θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου.




------------------------------------------------------------------------------------------------




Κύριε Καζάκο, είμαι μία από τους χιλιάδες “προδότες” που κοίταξα την πάρτη μου
11/06/2017
Της Νίκης Λατινάκη
«Ο νέος πρέπει να παλέψει στον τόπο του… Αυτό που κάνουν οι νέοι που φεύγουν και πάνε να δουλέψουν στο εξωτερικό είναι στην ουσία προδοσία”
Τι και αν το ημερολόγιο δείχνει 6 Ιουνίου του 2017 έξω το ξεροβόρι χτυπά αλύπητα τα τζάμια του κουκλόσπιτου μου.
Τα παλτά μουσκεμένα κρέμονται στην κρεμάστρα, όσο και αν προσπαθώ να βρω μια χαραμάδα στον μαυρισμένο ουρανό της Αγγλίας μου είναι αδύνατον.
Ποιο αδύνατον να βρω μέσα μου μια χαραμάδα ηλιαχτίδας…”Η προδότρα”.
Προσπαθώ εδώ και μέρες να αντισταθώ και να μην ασχοληθώ με ανούσιες δηλώσεις κάποιων βολεμένων. Κάποιων που είναι ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ για την κατάσταση και την ασυδοσία πολλών χρόνων στην Ελλαδα μας.
Κύριε Καζάκο, το όνομα μου είναι Νίκη Λατινάκη, είμαι μια από τους χιλιάδες «προδότες» που κοίταξα την πάρτη μου και πήρα των αματιών μου.
Ξεβολεύτηκα από την θαλπωρή του σπιτιού μου «Διότι στα πενήντα μου με πλημμύρισε μια δίψα για περιπέτεια» μακριά από ότι αγάπησα και αγωνιστικά , έτσι γιατί μου ήλθε να κάνω ασκητική ζωή.
Ήλθα με “τουρίστες” σε μια άγνωστη χώρα,κοιμόμασταν στα πατώματα, περπατούσα χιλιόμετρα μέσα στα χιόνια, για να φθάσω στο σπίτι των διακοσίων τετραγωνικών, που έπρεπε να καθαρίσω μέσα σε τρις ώρες, ΌΧΙ από ανάγκη αλλά από «Χόμπι»
Συνάντησα εδώ στην ξενιτιά πολλούς”ΠΡΟΔΟΤΕΣ” που δεν είχαν ούτε να φάνε. ΟΧΙ γιατι δεν είχαν χρήματα αλλα από “επιλογη”
Δυο μέρες διαβάζω τις απρεπείς δηλώσει σας για τους νέους που εγκαταλείπουν την Κατεχόμενη Ελλάδα αλλά και όλους εμάς που αποφασίσαμε με «ελαφρά την καρδιά» να «προδώσουμε» την χώρα όπου μας έθρεψε και μας γαλούχησε.
Οι απρεπείς δηλώσεις σας με πρόσβαλαν και με πλήγωσαν.
Κύριε Καζάκο απ’οσο γνωρίζω ήσασταν εκλεγμένος βουλευτής με το Κ.Κ.Ε δυο τετραετίες αλλά και την χρονική περίοδο 2009-2013.
Και απ οτι διαβαζω αν και είσαστε 82 ετών, ζωή να έχετε δε λέω το αντίθετο, από το 2015 εν καιρό Μνημονικής κατοχής επιλεχθήκατε καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και αμείβεστε με το αστρονομικό ποσόν των 4.000 ευρώ κάθε μήνα.
Αναρωτιέμαι δεν υπήρχα νεώτεροι και καταλληλότεροι από εσάς για αυτήν την θέση;
Γιατί δεν αφήσατε έναν «προδότη» να πάρει την θέση αυτή και να μην αναγκαστεί να “προδώσει”την Ελλαδα ;
Αναρωτιέμαι γιατί οι πρώην και νυν βολευτές πρέπει να αμείβεστε με αυτά τα προκλητικά αστρονομικά ποσά;
Γιατί εσείς οι δήθεν αριστεροί δεν τα δίνετε σε δομές αλληλεγγύης, αλλά τα διαθέτετε προς το κόμμα όπως εσείς ισχυρίζεστε;
Τι προσφέρατε εσείς σαν πνευματικός άνθρωπος ,για να ελευθερωθεί η χώρα μας από τα δεινά των Μνημονίων;
Να σας πω εγώ λοιπόν η «προδότρα»:
Συνεχίσατε να ροκανίζετε τους παχυλούς μισθού σας, θρονιαστήκατε στις καρέκλες σας και δεν έχετε σκοπό να αποχωρήσετε αν δεν σας αποχωρίσουν….
Αν και οι συνομήλικοι σας δεινοπαθούν από τα απάνθρωπα μέτρα των διεστραμμένων κατακτητών και των δοσίλογων που μας κυβερνουν τα τελευταια επτά χρονια,εσείς εξακολουθείτε να είσαστε βάρος στον κρατικό προϋπολογισμό και να κηφήνιάζεται μαζί με τόσους άλλους κηφήνες μέσα και έξω από την βουλή των Ελλήνων και ο λαός σας ανέχεται ακόμα.
Πηγαίνετε από κανάλι σε κανάλι και λέτε “Άρες μάρες κουκουνάρες” έτσι για να περνά η πλήξη σας και για να σας παίξουν οι μεσημεριανές κουτσομπολίστικες εκπομπες που μονο στόχο έχουν να κοιμίζουν και να εξαπατούν όλους εμάς.
Κύριε Καζάκο τι πράξατε εσείς προσωπικά και το κόμμα σας στις μεγάλες συγκεντρώσεις του 2011;Που ήσασταν όταν τα εγκληματικά Μ.Α.Τ έπνιγαν χιλιάδες πολίτες,που ήθελαν να ζήσουν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ στην χώρα τους, με φονικά χημικά;
Να σας πω εγώ η «προδότρα» ερχόσασταν συντεταγμένα στρατιωτάκια κάνατε «ΤΣΑ» και φεύγατε και σαν να μην έφτανε αυτό, σας βρίσκαμε απέναντι μας να κρατάτε τα ρόπαλα εναντίων μας.
Δεν ήταν τυχαίοι οι στοίχοι του Γεωργίου Σουρή:
“Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα.”
Κύριε Κοζάκο εν κατακλείδι θα περίμενα απ’όλους εσάς τους βολεμένους τουλάχιστον μια συγγνώμη, αντ’αυτού με περίσσιο θράσος μας αποκαλείτε “ΠΡΟΔΟΤΕΣ” και μας εμπαίζετε καθημερινά,διότι δεν αντέχαμε όλη αυτήν την διαφθορα,την δυσοσμία των τελευταίων σαράντα και χρόνων.
Αλλα πάνω απ όλα δεν θέλαμε να χάσουμε την αξιοπρέπεια μας.Σας λεει κάτι αυτή η λέξη;
Μετά από επτά χρόνια Μνημονικής Κατοχής και πέντε χρόνια ξενιτιάς έχω να πω μόνο τούτο:
Οι «προδότες» προκόβουν με την αξια τους μέσα σένα σύστημα που τους σέβεται και τους ανταμείβει .
Οι «προδότες» κάνουν την χώρα μας υπερήφανη και καλύπτουν την βρωμιά όλων εσάς των βολεμένων.
Να ξέρετε οτι όλοι εμεις οι “προδότες” την Ελλαδα την κουβαλάμε μέσα μας καθε στιγμή και καθε λεπτό.
Ενώ οι πραγματικοί ΠΡΟΔΟΤΕΣ εξακολουθούν να ρημάζουν, να διασύρουν μια υπερήφανη χώρα σαν την Ελλάδα μας.
ΟΛΟΙ εσείς οι βολεμένοι δεν προσφέρετε τίποτα στην χώρα μας το αντίθετο θα έλεγα.
Τουλάχιστον βγάλτε το σκασμό.
Καλή Λευτεριά Ελλαδα μου.




---------------------------------------------------------------------------------------------------





Δέλτα όπως Δίστομο ή όπως Δελφινάριο;
Ιούν 11, 2017
H Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωρίζει, ως έγκριτη νομικός, ότι για να ενεργοποιηθεί η εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, αποζημίωσης των συγγενών των θυμάτων του Δίστομου χρειάζεται μια και μοναδική υπογραφή από έναν υπουργό Δικαιοσύνης.
Γιατί δεν διεκδίκησε ως όφειλε από τη θέση της Προέδρου του ελληνικού Κοινοβουλίου, από τον πρώτο υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να τηρηθεί η δέσμευσή του, όπως την είχαμε ακούσει με τα αυτιά μας στις προγραμματικές δηλώσεις του μέσα στο Βουλή, από την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία θα υπέγραφε, για να ενεργοποιηθεί αυτή η εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, αποζημίωσης των συγγενών των θυμάτων του Δίστομου; Γιατί δεν πράττει τα αυτονόητα, δηλαδή, απευθυνόμενη στον σημερινό Υπουργό Δικαιοσύνης, εξακολουθώντας όποτε της δίνεται η ευκαιρία να παριστάνει τον αυτόκλητο τιμωρό, προκαλώντας με τη στάση της, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα μέγιστη ασέβεια στο πρόσωπο των συγγενών όλων των θυμάτων του αγώνα της Εθνικής Αντίστασης αλλά και του ίδιου του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος σιωπηλός παρακολουθούσε άλλο ένα επικοινωνιακό «muppet show» – παιχνίδι της πριν παρέμβει ο ίδιος ως «από μηχανής θεός» για να τελειώνει η φαρσοκωμωδία;
Αυτή η φαρσοκωμωδία  που επέλεξε να πρωταγωνιστήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την απαράδεκτη συμπεριφορά της, υποδυόμενη την «καπετάνισσα» της Πλεύσης, επηρεασμένη, προφανώς, από το σημερινό πολιτικό περιβάλλον της, οδηγεί το «πλεούμενό» της στα βράχια του πλέον απολίτικου λαϊκισμού.
Ενός λαϊκισμού που σε μεγάλο βαθμό βασίζεται σε έναν νέου τύπου «αντιγερμανισμό», όχι απέναντι στο γερμανικό κράτος, τους γερμανούς πολιτικούς και την νεοφιλελεύθερη πολιτική τους αλλά καταδικάζοντας συλλήβδην ο,τιδήποτε γερμανικό ως «ναζιστικό», ψαρεύοντας ψήφους ακόμη κι από τα ακροδεξιά. Η ωμή πολιτική εκμετάλλευση των νεκρών του Δίστομου, όπως και κάθε τέτοια που αφορά στην, με κάθε τρόπο, αυτοπροβολή ενός εγωπαθητικού  – εγωκεντρικού μορφώματος το οποίο ψαρεύει ψήφους ένθεν κακείθεν, συνιστά αποκλειστικά το αποτέλεσμα της εφαρμοσμένης πράξης από τη πολιτική θεωρία συνωμοσίας που βρίσκεται στα ράφια της γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας των Lidl.
Η φυσική κατάληξη μετατροπής του πολιτικού φορέα της Πλεύσης Ελευθερίας σε… καλλιτεχνική στοά (με όλο το σεβασμό σε ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο και κάθε καλλιτεχνική προσπάθεια) είναι το αποτέλεσμα της  αποκλειστικής πολιτικής  επιλογής της να απομακρυνθεί η ίδια και όσοι την περιβάλλουν μακριά από κάθε έννοια που παραπέμπει ακόμα και στο όνομα της ζωντανής ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.  Αυτής της Αριστεράς, δηλαδή, που βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους, στο κίνημα, στους χώρους εργασίας, στον αντιφασιστικό αγώνα,  στους πρόσφυγες και μετανάστες, στα σχολειά και τα Πανεπιστήμια, δίπλα στους νέους και τις νέες, δίπλα σε ολόκληρη τη κοινωνία η οποία πλήττεται από την μνημονιακή λαίλαπα.
Είναι αλήθεια ότι επιβεβαιώθηκαν τελικά οι φόβοι και οι επιφυλάξεις πολλών μετά τη ιδρυτική διακήρυξη στο Χυτήριο, ότι η Πλεύση μπορεί να έχει πολλά «δέλτα» (Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα Διαγραφή, Διεκδίκηση) αλλά κανένα «άλφα» (αυτό της Αριστεράς).
Ίσως μετά τα όσα συνέβησαν στο Δίστομο χρειάζεται να προστεθεί άλλο ένα «δέλτα».
Όχι αυτό της ιστορικής πόλης που επέζησε του Ναζιστικού Ολοκαυτώματος στις 11 Ιούνη του 1944, αλλά αυτό του Δελφινάριου…




----------------------------------------------------------------------------------------------------





Η περίπτωση του Φοίβου Χαρίση στην περιλάλητη υπόθεση της Σαλαμίνας για την οποία κατηγορήθηκε και αναγνωρίστηκε ότι δήθεν συμμετείχε - την ώρα που βρίσκονταν ήδη φυλακισμένος- η περίπτωση ενοχοποίησης του Τάσου Θεόφιλου, η ποινικοποίηση της συγγενικής σχέσης για την Ηριάνα Β.Λ., όπως και η καθόλα αυθαίρετη στέρηση του δικαιώματός να λάβει άδεια εξόδου από τη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μαζί με τόσες άλλες περιπτώσεις, αποτελούν τη κορυφή του παγόβουνου στην αλα καρτ απονομή δικαιοσύνης μέσα από δύο μετρά και δύο σταθμά.

Νίκη του Κινήματος Αλληλεγγύης στον Γιώργο Χαρίση για τον γιο του Φοίβο
12.06.2017, 00:15

Νίκη του Κινήματος Αλληλεγγύης στον πάτερα του Φοίβου Χαρίση, αλλά και στον ίδιο, αποτελεί η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού και η έγκριση τελικά της άδειάς του.
Όπως τόνισε  το πρωί του Σαββάτου, 10 Ιούνη, ο ίδιος ο Γιώργος Χαρίσης,  αποτελεί σημαντικό ζήτημα η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση μεγάλης μερίδας αλληλέγγυων μέσω της έμπρακτης στήριξης στο πρόσωπο του Φοίβου για τη γενικότερη υποστήριξη των δικαιωμάτων των κρατουμένων.
Η διεκδίκηση ταυτόχρονα με το σεβασμό και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των φυλακισμένων αποτελεί υπόθεση του οργανωμένου αλληλέγγυου πολιτικού κινήματος και της Αριστεράς, την ώρα που απειλούνται συλλογικές κατακτήσεις, ελευθερίες και δικαιώματα όπως κατοχυρώθηκαν από μαζικούς και συλλογικούς αγώνες.
Μέσα από τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες η δικαστική εξουσία έχει υποχρέωση να ασκεί το έργο της διαφυλάσσοντας κανόνες, νόμους, τον ίδιο τον νομικό πολιτισμό, δηλαδή, χωρίς ίχνος ανελευθερίας ή αποδόμησης στα αυτονόητα.
Αν ο ρόλος αυτός δεν υφίσταται, καλούμαστε να τον επινοήσουμε με τρόπο που θα ανακινεί το αξιακό πρότυπο κατοχύρωσης δικαίου και ισονομίας..
Οι  εισαγγελικές - δικαστικές υπερβάσεις ταυτόχρονα με αυτές των ανακριτικών και  διωκτικών αρχών, προκαλούν την οργή στον νομικό κόσμο δυναμιτίζοντας το λαϊκό περί δίκαιου αίσθημα.
Ακυρώνουν κάθε έννοια ισονομίας αποτελώντας επίδειξη ισχύος στην προσπάθεια να επιβάλλουν τον φόβο, την αντεκδίκηση, την ιδιώτευση και κατά περίσταση  προάγει έναν ιδιότυπο χαφιεδισμό.
Η εμμονή από δικαστικούς κύκλους επιβεβαιώνει έμπρακτα τον τρόπο που επιθυμούν να ασκούν τα καθήκοντά τους προσβάλλοντας τους νόμους, κατασκευάζοντας νέο ιδιώνυμα αδίκηματα. Αποβλέποντας να αποδείξουν την κατασταλτική, υπερεξουσιαστική επιβολή αποφάσεων, έξω από την εφαρμογή του νόμου και των διατάξεων, σε βάρος της ισονομίας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο δικος μας Μανωλης Γλεζος διδάσκει ηθος και αξιοπρεπεια
Βίντεο: Η στιγμή που ο Γλέζος αγνοεί την Κωνσταντοπούλου
και οδηγεί τον Γερμανό πρέσβη για κατάθεση στεφάνου
την 6/11/2017 12:18:00 π.μ.
Μεγάλος σεβάσμος στον Μανώλη Γλέζο για τη στάση του στο Δίστομο,
χωρίς ψευτοεπαναστατικά σόου..
Tο παιδί του εγκληματία
όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του
δεν ευθύνεται για αυτά,
εξήγησε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς




-----------------------------------------------------------------------------------------------



«Θριαμβος» της αποχης στις γαλλικες εκλογες. «Πυρρειος νικη» στον πρωτο γυρο των βουλευτικων εκλογων για το νεοσυστατο νεοφιλελε κομμα του αληταρα Εμανουελ Μακρον. Η προαναγγελθεισα πρωτια συνοδευτηκε από το υψηλοτατο σε όλα τα χρονια των εκλογων στη Γαλλια ποσοστο αποχης (51,2%)




-------------------------------------------------------------------------------------------




Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ – Οι έδρες των παρατάξεων
 ENΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ  ΑΘΗΝΩΝ
     
        ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017
Ώρα: 06.50
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
          Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης και 8ης Ιουνίου 2017 για τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Ψήφισαν:                            3109
Βρέθηκαν φάκελοι:        3109
Έγκυρα:                              2851
Άκυρα:                                   169
Λευκά:                                     89

Εκλογικό μέτρο: 259

Έλαβαν:

Ι. Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»
Ψήφους: 1345       Έδρες:  5

ΙI. Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»
Ψήφους: 305        Έδρες:  1

ΙΙI. Συνδυασμός «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Financial Crimes,
Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)»
Ψήφους: 287        Έδρες:  1

ΙV. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Ψήφους: 259        Έδρες:  1

V. Συνδυασμός «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΡΤ»
Ψήφους: 255        Έδρες:  1

VI. «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»
Ψήφους: 222        Έδρες:  1

VII. Συνδυασμός «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»
Ψήφους: 178        Έδρες: 1

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ



------------------------------------------------------------------------------------------------




Συλλήψεις τρομοκρατών στή Βενεζουέλα έπαιρναν χρήματα γιά να δημιουργήσουν επεισόδια


Τό Σάββατο συνελλήφθη ένας  από τους διοργανωτές και υποκινητές των τρομοκρατικών ενεργειών στό Καράκας  ο οποίος γνώριζε βασικές πληροφορίες γιά την χρηματοδότηση της αντιπολίτευσης γιά τη πρόκληση βίαιων επεισοδίων μετά από παρακολούθηση της υπηρεσίας πληροφοριών  της Βενεζουέλας (SEBIN)
Ο υπεύθυνος  της SEBIN Gonzalez Lopez, μέσω του λογαριασμού του  στο Twitter  έκανε γνωστό πώς πολίτης  Alfredo Rodríguez, «μέ το ψευδώνυμο Yeison» έπεσε στα χέρια της αστυνομίας μετά από συστηματική παρακολούθηση
Κατάφεραν να παγιδέψουν και να ηχογραφήσουν συνομιλίες του πού αποδεικνύουν την διάπραξη αδικημάτων (τρομοκρατικών ενεργειών),ο Gonzalez Lopez επίσης ανέφερε πώς ο συλληφθής είχε επαφές με  τους ηγέτες της αντιπολίτευσης οι οποίοι τόν χρηματοδότησαν  προκειμένου να προβεί σε τρομοκρατικές ενέργειες στις περιοχές της Altamira,Chacao,El Cafetal καί άλλες περιοχές του Ανατολικού Καράκας καθώς και στό Montalbán
Στό λογαριασμό του @GonzalezLSEBIN δημοσιεύτηκαν επτά ηχητικά ντοκουμέντα και καταγραφές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πού είχε με πολίτες καθώς και με ένα κυβερνητικό υπάλληλο της πολιτείας Miranda που αποδεικνύουν τήν τρομοκρατική/εγκληματική δραστηριότητα του συλληφθέντος
Στήν πρώτη ηχογραφημένη συνομιλία μιά γυναίκα ρωτά τον ύποπτο γιά « εντολή» του Capriles Radonski, που θα πρέπει να πληρώνουν 300 χιλιάδες Μπολίβαρ στούς συμμετέχοντες  guarimbas


Στή δεύτερη ηχογραφημένη συνομιλία μιά άλλη κυρία του λέει πώς πρέπει να επαναλάβει και σε άλλες περιοχές το λιντσάρισμα όπως ακριβώς στη πολιτεία Λάρα
Στην τρίτη εγγραφή συνομιλία , μιλάει με έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος τον καλεί  «προσέχει » στό Μονταλμπάν  νότια του Καράκας, γιατί υπάρχει αστυνομία λέγοντας του  χαραχτηριστικά «σκατά στή  GNB (πολιτοφυλακή) καί την αστυνομία. «
Στή τέταρτη συνομιλία ένας άγνωστος τού λέει πώς δέν συμμετείχε γιατί δέν έχει προμηθευτεί ακόμη αλεξίσφαιρο γιλέκο αλλά παρόλα αυτά θά βρίσκεται εκεί συμμετέχοντας στίς διαμαρτυρίες
Στή 5η συνομιλία συνομιλεί με κάποιον με το ψευδώνυμο «Leony»και του ζητά να συμμετάσχει σε βίαιες ενέργειες όπως αυτή τής πυρπόλησης οχημάτων(φορτηγών,λεωφορείων) και τον διαβεβαιώνει πώς θά παρακολουθεί τη πορεία πρός το Consejo Nacional Electoral(CNE)
Στήν 6η συνομιλία συνομιλεί με κάποιον με το ψευδώνυμο «Daniel» ο οποίος του ζητά μεταλλικές ασπίδες γιά τη πλατεία Αλταμίρα(Plaza Altamira)συγκεκριμμένα ζητά 90 ασπίδες για να τις παραδώσει σε διαδηλωτές,αλλά εκείνος του απαντά πώς είναι κουρασμένος και δέν μπορεί να τον εξυπηρετήσει πρός το παρόν
Στή τελευταία συνομιλία ένας υπάλληλος της πολιτείας Μiranda τον καλεί γιά να τον ενημερώσει ότι πρέπει να παρουσιαστεί στην ακαδημαϊκή διεύθυνση της Περιφερειακής Αστυνομίας Μιράντα (PoliMiranda) στο Los Teques, για να παρουσιαστεί την τελετή ψυχοτεχνικής εξέτασης την Πέμπτη 1η Ιουνίου
«Η αντιπολίτευση είναι ισχυρή απόδειξη της τρομοκρατίας » σχολίασε  ο  González López


https://solidariagriega.wordpress.com/2017/06/12/%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB/




-------------------------------------------------------------------------------------------------




[τουτ... τουτ... μπαίνει σοβιετικό εμβατήριο που διακόπτεται από τη γνώριμη πια φωνή, την πιο ψυχρή και από τους πάγους τής Σιβηρίας]
- Ντα.
- Καλησπέρα, σύντροφε Πρόεδρε Πουτιν.
- Σύντροφε Καρυστινόφ! Τι κάνεις;
- Καλά, εδώ. Άκου, στη σημερινή διαδήλωση στη Μόσχα πιάσανε οι σύντροφοι αστυνομικοί ένα παλληκάρι από το ΚΚΡΟ, τον Ντένις Ποπόφ. Άσε σε παρακαλώ ελεύθερο το σύντροφο.
- Από το ΚΚΡΟ; Και τι διάβολο έκανε στις διαδηλώσεις τού πεμπτοφαλαγγίτη τού Ναβάλνι;
- Ε, το ΚΚΡΟ συμμετέχει, μην τυχόν και αποκοπεί από τις κινητοποιούμενες μάζες...
- Ποιες μάζες;;
- Τέλος πάντων, κατέβηκε με τη δική του ατζέντα.
- Να κάνει την ουρά τού τσουτσεκιού αυτού;
- Ξέρω κι εγώ... Τέλος πάντων, απελευθέρωσε το παιδί.
- Θα το κοιτάξω.
- A, και κάτι ακόμα.
- Ναι;
- Σε παρακαλώ να μην πειράξεις τους συντρόφους από το Ρωσικό Σοσιαλιστικό Κίνημα.
- Ποιοι είναι αυτοί;
- Η νέμεσίς σου.
- Ααααααχχχ...
- Τι έπαθες;
- Τίποτα, τίποτα, μια φαγούρα... Συνέχισε σε παρακαλώ.
- Αυτό. Να μην τους πειράξεις σε παρακαλώ.
- Καλά. Ρε συ, σε κείνο το Κίνημα που λες είναι ο Μπουντράιτσκις, καλά δε θυμάμαι;
- Ναι, ο σύντροφος είναι ηγέτης τού κινήματος.
- Ρε συ αυτός δεν είναι που έχει φάει λεφτά από το μισό διεθνή τροτσκισμό παρουσιαζόμενος με διαφορετικά ονόματα να εκπροσωπεί ανύπαρκτες οργανώσεις βιτρίνες;
- ...αυτός, ναι.
- Σύντροφε Καρυστινόφ, αυτός δεν είναι που τα παίρνει τώρα από το ινστιτούτο Φρίντριχ Έμπερτ για να παριστάνει τον αριστερό αναλυτή;
- ...αυτός είναι, ναι.
- Αυτός δεν είναι που τα άρθρα του δημοσιεύονται στο όπεν ντιμόκρασι;
- ...ναι, αυτός είναι. Αλλά δεν καταλαβαίνω πού το πας. Μήπως υπονοείς κάτι για το σύντροφο;
- Αυτός δεν είναι που δοξολογούσε τα ναζίδια στο Μαϊντάν;
- Διάολε, πού τα ξέρεις όλα αυτά πια!
- KGB μάννα μου...
- FSB θες να πεις.
- Ξέρω πολύ καλά τι θέλω να πω, σύντροφε Καρυστινόφ. KGB. Γκέγκε ή νούκου γκέγκε;
- ...γκέγκε.
- Ξέρεις τι τους κάνουμε εμείς αυτούς τούς τύπους, σύντροφε;
- Α, σε παρακαλώ! Δεν ξέρω και δε θέλω να μάθω. Εμείς οι αριστεροί είμαστε πολιτισμένοι. Σύντροφοι είμαστε όλοι, τι έχουμε να χωρίσουμε;
- Ξέρεις, όταν ήμουν στην υπηρεσία...
- Δε θέλω να ακούσω. Εμείς συζητάμε με τους συντρόφους που έχουν άλλη άποψη και συνθέτουμε. Πχ λέει αυτός πως οι ναζί είναι το πιο θαρραλέο και μαχητικό τμήμα τού κινήματος το οποίο πρέπει να υποστηρίξουμε, λέω εγώ πως είναι καθάρματα, τα βρίσκουμε στη μέση. Αλλά πού να τα καταλάβεις αυτά εσύ. Αυταρχικέ βάρβαρε.
- Είναι ωραία εκεί στα Μάταλα;
- ...ε;
- Χίπηδες... Άντε, νταζβιντάνια.
- Το παιδί από το ΚΚΡΟ να αφήσεις ελεύθερο. Νταζβιντάνια...




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017
Απίστευτη καταγγελία των Ρώσων στη Συρία, κατά των Αμερικανών!

Ο στρατιωτικός διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία κατηγόρησε τη συμμαχία υπό αμερικανική ηγεσία για συμπαιγνία με το Ισλαμικό Κράτος! Η συμμαχία των ΗΠΑ και της «Ένωσης των Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF) που διεξάγουν επίθεση στη Ράκκα, έρχονται σε συμφωνία με τους ηγέτες του «Ισλαμικού Κράτους», και αυτοί, χωρίς μάχη, τους παραδίδουν τις κατοικημένες περιοχές που ελέγχουν, δήλωσε ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν.
«Αντί να εξολοθρεύσουν τους τρομοκράτες, που είναι ένοχοι για το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ειρηνικών πολιτών της Συρίας, η συμμαχία, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, μαζί με την ελεγχόμενη από αυτούς SDF κλείνουν κρυφές συμφωνίες με τους ηγέτες του ΙΚ» μεταδίδει το RIA Novosti.

Σημείωσε ο στρατηγός, ότι κατόπιν συμφωνίας οι τρομοκράτες αμαχητί παραδίδουν στη συμμαχία και στους μαχητές της τις κατοικημένες περιοχές που ελέγχουν και έπειτα κατευθύνονται στις επαρχίες, που δρα ο Συριακός Στρατός».

Πρόσθεσε ότι «δημιουργείται η εντύπωση, πως στον θρυλούμενο πόλεμό τους εναντίον του διεθνούς τρομοκρατίας οι Αμερικανοί, στο έδαφος της Συρίας, χρησιμοποιούν το ‘‘Ισλαμικό Κράτος’’ για ανακόψει τα κυβερνητικά στρατεύματα από την περαιτέρω προώθησή του».

Ο επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι, με τη σειρά του επιβεβαίωσε ότι, λόγω της δράσης της διεθνούς συμμαχίας, το ΙΚ στην Παλμύρα και στο Ντέιρ εζ Ζορ ενισχύονται με νέες ομάδες μαχητών, όπως μεταδίδει το TACC.

«Η συμμαχία κτυπά τον συριακό στρατό και αφήνει ανεμπόδιστους τους μαχητές του ΙΚ από τις περιοχές που τους έχουν περικυκλώσει, έτσι ώστε να ενισχύσουν τις ομάδες των τρομοκρατών στις περιοχές της Παλμύρας και του Ντέιρ εζ Ζορ. Θα ήθελα πραγματικά να τους ρωτήσω γιατί το κάνουν αυτό και ποιοί είναι οι πραγματικοί τους σκοποί».

Θυμίζουμε, ότι νωρίτερα υπήρξαν κατ’ επανάληψιν πληροφορίες για το ότι η SDF συμφώνησε με το ΙΚ να αφήσει τους μαχητές του χωρίς μάχη στη Ράκκα, ώστε οι τρομοκράτες να μπορέσουν να κατευθυνθούν στην περιοχή της Παλμύρας και να αντιπαρατεθούν εκεί με το συριακό στρατό. Η ρωσική αεροπορία, ως γνωστόν, ήδη έχει αποτρέψει τέτοιες απόπειρες εξόδου των μαχητών του ΙΚ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------





ΣΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ! ΠΟΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ του ΣΥΡΙΖΑ κυνήγησαν με ...καρέκλες
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβει χτες στην Δραπετσώνα όπου σε συγκέντρωση του πολιτιστικού συλλόγου ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ που συζητήθηκε το... θέμα της διαμαρτυρίας για τα ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ... μέλη του συλλόγου...κόντεψαν να χτυπήσουν με τις καρέκλες την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Β Πειραιά κ Εύη Καρακώστα...
Από πληροφορίες μάθαμε ότι οι αγανακτισμένοι που απείλησαν με "καρεκλιές" την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...ανήκουν στον ιδεολογικό χώρο του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ...
Η ΕΥΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΓΟ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ
ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ
 ΓΙΑ
ΤΙΣ Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...
Αιτία της "επίθεσης" ήταν η ψήφιση του 4ου μνημόνιου από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...
Μόλς αντιλήφθηκαν την παρουσία της Εύης Καρακώστα στην συγκέντρωση της επιτέθηκαν φραστικά και λίγο έλειψε να πέσουν και καρεκλιές...
Εμείς σε καμία περίπτωση δεν επικροτούμε τέτοιες εκδηλώσεις σε βάρος πολιτικών... καθώς δεν είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να πετάς καρέκλες σε όσους διαφωνείς μαζί τους..
ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΣΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΓΕΣΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΑΛΛΑ 2 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΚΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ...
Άλλωστε οι πρώτοι που δίδαξαν τα γιαουρτώματα και τους προπηλακισμούς ήταν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...
ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΟΥΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ... ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ...
Όσον αφορά την Εύη Καρακώστα είναι η μόνη από τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Β Πειραιά η οποία ασχολείται με τα προβλήματα του Κερατσινίου-Δραπετσώνας και δεν θυμάται την περιοχή μόνο στις εκλογές όπως κάνουν άλλοι...
ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ..
ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ ΜΕΝ ...ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ!