Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Τριτη 13 Ιουνιου 2017



Συρία: Ο στρατός πέρασε στην επαρχία της Ράκας

Οι ένοπλες δυνάμεις που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μπήκαν σήμερα στην επαρχία της Ράκας και κατέλαβαν δύο χωριά, εκδιώκοντας τους τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους, μια προέλαση που συμπίπτει με την έναρξη της επιχείρησης –με τη στήριξη των ΗΠΑ– για την ανακατάληψη της ομώνυμης πόλης.
Σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του πέρασαν στη Ράκα από τη γειτονική επαρχία του Χαλεπιού. Τα χωριά που κατέλαβαν οι κυβερνητικές δυνάμεις, το Χιρμπέτ Μόχσεν και το Χιρμπέτ αλ Σάμπα, απέχουν περίπου 80 χιλιόμετρα από την πόλη της Ράκας και βρίσκονται 7 χιλιόμετρα νοτίως του αυτοκινητόδρομου που συνδέει τη Ράκα με το Χαλέπι.
Στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκας που στηρίζεται από τις ΗΠΑ μετέχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία Αράβων και Κούρδων μαχητών. Τον Μάιο, η Δαμασκός χαρακτήρισε "νόμιμο" τον αγώνα των Κούρδων κατά του Ισλαμοφασιστικού Κράτους, διαμηνύοντας ότι οι στρατιωτικές προτεραιότητές της είναι η απελευθέρωση του Ντέιρ αλ Ζορ και της περιοχής Μπάντια, στα σύνορα με την Ιορδανία και το Ιράκ. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι στους στόχους της να παρέμβει στην εκστρατεία των SDF για τη Ράκα.
Στο μεταξύ, μια από τις κυριότερες ανθρωπιστικές οργανώσεις που δρα στη Συρία προειδοποίησε σήμερα ότι οι άμαχοι που έχουν παγιδευτεί στη Ράκα κινδυνεύουν να σκοτωθούν είτε από ελεύθερους σκοπευτές του ΙΚ είτε από τις νάρκες, αν προσπαθήσουν να φύγουν από την πόλη. Από την άλλη, αν παραμείνουν κινδυνεύουν να γίνουν "ανθρώπινες ασπίδες" για τους τζιχαντοφασιστες.
Η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC) επισήμανε ότι από την περασμένη εβδομάδα παρατηρείται μείωση του αριθμού των αμάχων που φεύγουν από την ντε φάκτο "πρωτεύουσα" των τζιχαντοφασιστών. "Αυτό ίσως να υποδηλώνει ότι το ΙΚ σκοπεύει να χρησιμοποιήσεις τους 200.000 παγιδευμένους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες", ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων του τμήματος Μέσης Ανατολής της IRC, Τόμας Γκαροφάλο. "Αυτοί που θα προσπαθήσουν να δραπετεύσουν αφού προωθηθούν στην πόλη οι SDF κινδυνεύουν να σκοτωθούν από τις νάρκες, από τους ελεύθερους σκοπευτές του ΙΚ και από τις αεροπορικές επιδρομές", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Γκαροφάλο, οι ομάδες της IRC που δραστηριοποιούνται στα βόρεια της πόλης έχουν ήδη κληθεί να βοηθήσουν ανθρώπους που τραυματίστηκαν από νάρκες στην προσπάθειά τους να φύγουν.
Η IRC παρέχει υγειονομική περίθαλψη αλλά και μετρητά σε ανθρώπους που φεύγουν από την περιοχή για να γλιτώσουν από τις μάχες.





-------------------------------------------------------------------------------------------------




Νίκη του κινήματος και της ΛΑ.Ε. Η ΓΣΕΕ ανέβαλε μπροστά στην κατακραυγή και τις κινητοποιήσεις την ημερίδα-μνημονιακή φιέστα
Από Iskra -
12/06/2017
Μπροστά στην κατακραυγή σωματείων, συλλογικοτήτων και συνδικαλιστικών παρατάξεων, ιδίως του ΜΕΤΑ και κυρίως μπροστά στις δυναμικές αντιδράσεις της ΛΑ.Ε και της ιστοσελίδας Iskra και τις προγραμματισμένεςκινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, η ΓΣΕΕ υποχρεώθηκε να αναβάλλει την ημερίδα-μνημονιακή φιέστα που είχε σχεδιάσει και ανακοινώσει για την Τρίτη στις 10:30 στο Ίδρυμα Β κ Μ Θεοχαράκη με τη συμμετοχή των μνημονιακών εγκληματιών σε βάρος της χώρας και του λαού Τσακαλώτο, Στουρνάρα,Χατζηδάκη και Σαχινίδη (το εγχώριο κουαρτέτο).
Σε λιτή ανακοίνωση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η αναβολή της ημερίδας για την ‘‘2η αξιολόγηση και την προοπτική της οικονομίας,” αποδίδεται προσχηματικά και προκαλώντας γέλωτες μέχρι δακρύων, στοέκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που ορίστηκε όλως τυχαίως την ίδια μέρα και την ίδια ώρα με την ημερίδα.
Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι χαρακτήριζαν ως μια νίκη του κινήματοςκαι των κινητοποιήσεων την άτακτη υποχώρηση της ΓΣΕΕ και τόνιζαν ότι αυτή η πανικόβλητη οπισθοχώρηση της ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνει την ανάγκη να συνεχισθούν ενωτικά και μέχρι τέλους οι αντιδράσεις, μέχρι η αναβολή επ’ αόριστον να μετατραπεί στην πράξη σε ματαίωση της ημερίδας-φιέστας της μνημονιακρατίας.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν την σημασία των ενωτικών, συντονισμένων καιγενικών αντιδράσεων της πολιτικής και συνδικαλιστικής Αριστεράς και όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων, αντιδράσεων που μπορούν να έχουνθετικές συνέπειες και να κατακτούν μικρές αλλά ουσιώδεις νίκες.
Θεωρούμε χρήσιμο να τονίσουμε ότι η ιστοσελίδα της Iskra υπήρξε η μόνη που είχε ως πρώτο θέμα (ίσως και ως θέμα γενικά), δείγμα του μνημονιακούολοκληρωτισμού στα μίντια, την καταγγελία της μνημονιακής μονοφωνίας του εγχώριου πολιτικού κουαρτέτου των ενόχων και συνενόχων υπό την ομπρέλα της ντροπής από την ηγεσία της ΓΣΕΕ και καλούσε σεκινητοποιήσεις εναντίον της.
Όπως οφείλουμε να σημειώσουμε τις δυναμικές αντιδράσεις της ΛΑ.Ε που προκάλεσαν την κατάπτυστη συκοφαντική αρθρογραφία του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ, ο οποίος κατέφυγε σε ένα παραλήρημα εμετικών συκοφαντιών σε βάρος της ΛΑ.Ε και των αντιδράσεων της, παρουσιάζοντας την τελευταία ωςτρομοκρατική οργάνωση!
Η αναβολή αυτή της μνημονιακής φιέστας και η αποπνικτική κατάσταση που κυριαρχεί στις ξεπουλημένες κορυφές του συνδικαλιστικού κινήματος, δείχνει την απόλυτη αναγκαιότητα αλλά και δυνατότητα για μια ανατροπή ταξικούπροσανατολισμού στα συνδικάτα και στην ίδια την ΓΣΕΕ.
Σε αυτό το άμεσο και επείγον καθήκον οφείλουν να προσανατολιστούν με μιαπλατιά ενωτική στη βάση των προβλημάτων προσπάθεια όλες οι συνεπείς ταξικές εκφάνσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.
Τέρμα στην απαισιοδοξία, την μιζέρια, στους εμφύλιους ανταγωνισμούς.
Μπροστά, ενωτικά και δυνατά!
http://www.iskra.gr/%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B1-%CE%B5-%CE%B7-%CE%B3%CF%83%CE%B5%CE%B5-%CE%B1/




------------------------------------------------------------------------------------------------




Σκληρή απάντηση για τη φωτογραφία με το όπλο
Πολάκης: Άκου Καμπουράκη, οι πυροβολισμοί στην κηδεία του επίτιμου δε σου περνούν από το μυαλό;
13.06.2017 | 09:01
Πύρινη απάντηση έδωσε μέσω facebook ο Παύλος Πολάκης στον Δημήτρη Καμπουράκη για το κείμενο του δημοσιογράφου στο protagon.gr, που αφορούσε σχολιασμό για τη φωτογραφία του αναπληρωτή Υπουργού με το όπλο.
Ο δημοσιογράφος άσκησε σκληρή κριτική, με αφορμή το θάνατο του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι, για να λάβει την έντονη απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού.
Το πιστολι στη χερα
Το να ζητας από ένα Σφακιανο να μην  εχει «παιξει» ποτε μπαλωτε σε γλεντι, είναι σαν να ζητας από τιγρη να μην εχει φαει ποτε κρεας
 "ΑΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ :-επειδή έρχεσαι πεντηκοστος ή εξηκοστός (εχω χάσει το λογαριασμό ) στη δημοσίευση και σχολιασμό της παρακάτω φωτογραφίας η οποία πλέον ανασύρεται σε κάθε "πρόσφορη" περίπτωση για να δείξουν ποσο "άγριος",ποσο ορεσίβιος" ,ποσο "απολίτιστος" ,ποσο "επικίνδυνος " ειμαι για να κατέχω τη θέση του αναπληρωτή Υπ υγείας
-επειδή ξερω οτι η καλοσχεδιασμένη (πλην ομως ΜΑΤΑΙΗ) απο συστημικά μεςα ενημέρωσης και υλοποιούμενη απο γνωστές γραφίδες η μικρόφωνα καλοταισμενων μεχρι πρόσφατα παπαγάλων ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ εναντιον μου θα συνεχιστεί
-επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση προσπαθήσατε να συνδέσετε τη φωτογραφία με το τραγικό γεγονός της απώλειας ζωής του 11χρονου στο Μενιδι απο τη μια αλλά και με την ψήφιση "μνημονίων" απο την άλλη( !!!! )ξεπερνώντας κάθε ΟΡΙΟ διαστρέβλωσης και βρώμικης "δημοσιογραφίας"-παρότι ξερω οτι απαντώντας σου θα αποκτήσει λιγο παραπάνω αναγνωσιμότητα το Σαιτ που γράφεις ,αλλα το σφακιανό γονίδιο ΔΕΝ μου επιτρέπει να μην σου απαντήσω
ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1) η φωτογραφία που ανέβασες ειναι το ΜΑΗ του 2009 οταν ως πρόεδρος της Ενωσης απανταχού Σφακιανων δωρισαμε στο δήμο Σφακιων ενα πλωτό ασθενοφόρο το οποίο απο τοτε σώζει 35-40 ζωές κάθε χρόνο στο τμήμα των σαράντα χιλιομέτρων της νότιας ακτής του λιβυκού στο νόμο χανιων που εχει πρόσβαση μόνο απο τη θάλασσα .Η φωτογραφία ειναι απο το γλεντι που ακολούθησε απο το δήμο Σφακιων σε ταβέρνα στο λιμάνι στη χώρα Σφακιων, που την ανέβασε στο δίκτυο καποιο μέλος των συλλόγων φουσκωτών που συνόδεψαν το Σκαφος στο ταξίδι .Οι βολές ειναι προς τη θάλασσα και προφανως δεν ειναι περίστροφο .
2) εγω μεγάλωσα σε μια οικογένεια των Σφακιων που στην αδερφοσυνη του πατέρα μου οι πέντε στα επτά αδέρφια πήραν πτυχίο απο πανεπιστήμιο (2 δασκάλες ,2 δάσκαλοι και 1 καθηγητής)Μπορείς νομιζω να καταλαβεις τι σημαίνει αυτο για το πολιτισμικό, αξιακό και ηθικό υπόβαθρο μιας οικογένειας στα Σφακια τις δεκαετίες αμέσως μετα τον πόλεμο και τον εμφύλιο στην οποία μεγάλωσα οπου στη δεύτερη γενια μας στα 11 πρώτα ξαδέρφια συνολικά οι 9 εχουν πανεπιστημιακό πτυχίο .Λαβέ υπόψην σου προς επίρρωση αυτών που λέω οτι ο πατέρας μου και τα αδέρφια του (22 χρονών ο πατέρας μου και 4 ο μικρότερος αδερφός του ) ορφανεψαν το 1943 οταν οι Γερμανοί έκαψαν τον Καλλικρατη και σκότωσαν τον παππού μου .Ο πατέρας μου κατέβηκε στο χωριό κανονικά μετα το 1951-52 γιατι μεχρι τοτε τον κυνηγούσαν οι Μαυδες και τα Τεα ,ενος εμφυλίου που κάποιοι προσπάθησαν να μας πουν τελευταία οτι ΔΕΝ εγινε στην Κρητη !!!Τα όπλα λοιπόν που κρατούσε αυτή η Γενια των ανθρώπων δεν ήταν αγορασμένα απο λαθρεμπόριο ,ουτε επιδεικνύονταν σε γλέντια ,ουτε πυροβολούσαν άσκοπα .Διαφυλατταν τη ζωη τους όπως και σε αλλες γενιές πιο πριν παλεύοντας ενάντια στον κατακτητή ,παλεύοντας για μια άλλη ΕΛΛΑΔΑ !!! Η παράδοση που δημιούργησαν αυτες οι γενιές λοιπον(που μόνο εκ του μακρόθεν καταλαβαίνω οτι εχεις παραστάσεις και ακούσματα και μαλλον απο βιβλία εχεις διαβάσει για καλοσειρους και κακοσειρους) και με την οποία εγω εχω βιωματική σχέση έλεγε και επέβαλλε τους πυροβολισμούς (μετρημένους ,απο συγκεκριμένους ,ψηλά και μακρυά απ την παρέα ) σε συγκεκριμένες στιγμές σημαντικών γεγονότων για την οικογένεια η την ευρύτερη κοινότητα (γάμος ,βάφτιση,ιστορική εκδήλωση κλπ) .
ΕΓΩ με αυτήν την αντίληψη ηρθα σε επαφή με αυτα τα πραγματικα έθιμα εχω μνήμες. Αντίληψη και έθιμα που δεν εχουν καμία σχέση με την προσπάθεια που εγινε τα χρονια μετα το 85 να εμφανιστεί ως έθιμο η ως παληκαριά η λεβεντιά οι εκατοντάδες πυροβολισμοί απο πανάκριβα όπλα που επιτήδειοι λαθρέμποροι υπό ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ διακινούσαν στα χωριά που έπιαναν λεφτά στα χερια τους απο τις επιδοτήσεις, κάνοντας τρελλα κέρδη και δημιουργώντας ενα πολιτισμικό πρότυπο που βόλευε κομματάρχες να πουλάνε προστασία και να εξαργυρώνουν σε ψήφους την πλασματική "καπετανιά".Δεν υπηρέτησα εγω Καμπουρακη αυτόν τον εξανδραποδισμο αλλα πολλοί γνωστοί πολιτικοί που κατα περιόδους λιβανισες και Εσυ οταν ήσουν στο μεγαλο κανάλι ...3) και σημαντικότερο .Ξερω οτι με εντολή, μετα τις βρωμιες του Κεελπνο που εβγαλα στη φορα ,το κόψιμο του ταΐσματος με αέρα λεφτά πολλών ΜΜΕ και των παπαγάλων τους,με το νέο νόμο για τις Προμηθειες με έχετε στοχοποιήσει ..
Πάρτε το ΧΑΜΠΑΡΙ :ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ .Το αν μου" αξίζουν τ άρματα να τα βαστώ" θα το αποφασίσει ο λαός στο τελος της θητείας μας οταν θα εχουμε βγάλει τη χώρα Απ τα μνημόνια και την επιτροπεία (που την έβαλαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που τους στήριξες μεχρι θανάτου απο την εκπομπή σου )Γιατι ειδικα στο υπουργείο ΥΓΕΙΑΣ ,το 1 δις παραπάνω χρηματοδοτηςη στην τριετία ,οι 8500 χιλιάδες προςληψεις και οι 10000 που ειναι στο δρομο, η υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και η κατάργηση του πενταευρου ,η αλλαγή των διοικήσεων στα νοσοκομεία ,η μεγάλη μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ που δεν δημιουργεί νέα χρέη ,η βαςη των αεροδιακομιδων στη Σύρο που εχει σώσει 170 νησιώτες , η έναρξη του σχεδίου της Πρωτοβαθμιας στα αστικά κέντρα,η εξεταστική για τα 85 δις μαύρο χρήμα στην Υγεια ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ (και πολλα αλλα)ΝΑΙ ειναι μπαλωτες απο σαρανταπενταρι στην καρδιά και όχι στον αέρα του σάπιου συςτήματος της μίζας και της παραοικονομίας ,που πιστά υπηρέτησες και Εσυ Καμπουρακη για πολλα χρονια και τωρα με τέτοια άρθρα ξανά δίνεις πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης για μελλοντική σου αξιοποίηση .......Μπορω να γράψω κι αλλα ,αλλά σταματώ εδω γιατι νομιζω το θέμα καλύφθηκε .
Μια τελευταία μόνο ερώτηση .Τις τελευταίες μέρες μετα το πραγματικα δραματικό γεγονός του 11 χρόνου , η μόνη σκηνή με πυροβολισμούς που σου ήρθε στο μυαλό για να το συςχετιςεις με το γεγονός ήταν αυτή η φωτογραφία η δικιά μου; Σταμάτησες να βλέπεις τηλεόραση και δεν πρόσεξες πως μεταδόθηκαν πυροβολισμοί σε απευθείας μετάδοση;;; Τόσο ανενημέρωτος πια Η εκει σέβεσαι τα έθιμα ,επειδή αφορούσαν την κηδεία του επίτιμου;;;"
http://www.documentonews.gr/article/polakhs-akoy-kampoyrakh-oi-pyrobolismoi-sthn-khdeia-toy-epitimoy-de-soy-pernoyn-apo-to-myalo#.WT-Cove0Y2I.twitter




---------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΕΣΒΟΥ
Να µη βρεθεί κανείς στο δρόµο χωρίς σπίτι φαγητό, ρεύµα και νερό
Μια νεκρή πάνω από δέκα τραυματίες και ένα ολόκληρο χωριό η Βρίσα, ισοπεδωμένο, ζημιές στα χωριά και στο οδικό δίκτυο του νότιου νησιού είναι μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα του σεισμού που έπληξε σήμερα το Βόρειο Αιγαίο.
Η καταστροφή όμως που έπληξε τη Βρίσα δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του Εγκέλαδου. Δείχνει την ανεπάρκεια της αντισεισμικής πολιτικής ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης ειδικότερα στην ύπαιθρο και τα χωριά της χώρας. Τίποτα δεν έχει αλλάξει από προηγούμενες σεισμικές καταστροφές που έπληξαν την χώρα (π.χ. Κεφαλονιά 2014)
Επειδή ήδη έχει αρχίσει η παρέλαση κυβερνητικών στελεχών απαιτούμε άμεσα για τους πληγέντες από το σεισμό:
-Πλήρη αποζηµίωση όλων και αποκατάσταση των ζηµιών µε χρήµατα από τον κρατικό προϋπολογισµό
- Να µη βρεθεί κανείς στο δρόµο χωρίς σπίτι (εγκατάσταση οικίσκων βαρέως τύπου, επιδότηση ενοικίου κ.λπ.), φαγητό, ρεύµα και νερό για όσο καιρό χρειασθεί προκειµένου να αποκατασταθούν οι ζηµιές και να επιστρέψουν όλοι µε ασφάλεια στα σπίτια τους
- Αναστολή πληρωμών χρεών σε εφορία, ταμεία, τράπεζες.
- Να ελεγχθούν άμεσα και ουσιαστικά όλα τα σχολεία και γενικά τα δημόσια κτίρια καθώς και πρόγραμμα καθολικού και δωρεάν ελέγχου των σπιτιών όλης της πληγείσας περιοχής.
- Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας καθώς και κάθε ιδιοκτησίας εργατικών, και φτωχομεσαίων λαϊκών οικογενειών.
Ζούμε σε μια σεισμογενή περιοχή του πλανήτη. Δεν είναι δυνατόν να πετσοκόβονται στα πλαίσια της πολιτικής της παραμονής στο Ευρώ και την ΕΕ πάση θυσία τα κονδύλια για την αντισεισμική προστασία μαζί με κάθε άλλο κονδύλι προστασίας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου εκφράζει την συμπαράσταση της στους πληγέντες του νησιού και θα είναι δίπλα τους στις δύσκολες αυτές στιγμές αλλά και στον αγώνα για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.




----------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΕ Φθιώτιδας ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Για το εργατικό ατύχημα ντελιβερά στη Λαμία
Λίγες μέρες μετά το εργατικό ατύχημα ντελιβερά που εργάζονταν σε αλυσίδα καφέ στη Λάρισα, άλλο ένα ατύχημα ήρθε να προστεθεί στα εκατοντάδες που συμβαίνουν κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο εργασιακό κλάδο, αυτή τη φορά στην πόλη μας στη Λαμία, την προηγούμενη εβδομάδα.
Πολλοί αμέσως έτρεξαν με επιπολαιότητα να χαρακτηρίσουν το γεγονός σαν ένα συνηθισμένο ατύχημα που οφείλεται σε απροσεξία, αποκρύπτοντας ηθελημένα ή άθελα τα πραγματικά αίτια πίσω από όλα τα ατυχήματα των «ντελιβεράδων», που δεν είναι παρά η εντατικοποίηση που επιβάλουν οι εργοδότες και οι επικίνδυνες συνθήκεςεργασίας, κάτω πάντα από την ανάγκη της επιβίωσης και τον φόβο της απόλυσης και πάντα με άθλιους μισθούς.
Οι εργαζόμενοι στο χώρο του επισιτισμού και του τουρισμού, αλλά και όλοι οι νέοι άνθρωποι που προσπαθούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν με αξιοπρέπεια,γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει εντατικοποίηση στη δουλειά, τι θα πει ανασφάλιστη και επισφαλής εργασία, μισθοί ψίχουλα και άθλιες συνθήκες εργασίας ακόμη και με κίνδυνο της ζωή τους.
Αυτό είναι το μοντέλο «εργασίας» που χτίζουν σε όλους τους κλάδους δουλειάς από κοινού Κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ένωση - Κεφάλαιο, αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν, αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχονται.
Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα εργατικό δυστύχημα αναπάντητο. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των διανομέων που διεκδικούν ανθρώπινους ρυθμούς εργασίας και ζωή με αξιοπρέπεια. Έχουμε χρέος να αντισταθούμε.
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ.
Υποχρέωση της επιχείρησης να παρέχει δικά της οχήματα στους διανομείς, τα οποία θα πρέπει να συντηρεί ο εργοδότης σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Όλο το κόστος να βαραίνει την επιχείρηση και μόνο.
Υποχρέωση να παρέχονται τα απαραίτητα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (Κράνος, γάντια, ειδικά μπουφάν, μπότες και γάντια μηχανής).
Απαγόρευση διανομών σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες (Βροχή, ψύχος, υψηλές θερμοκρασίες).
Προσλήψεις και Στελέχωση του σώματος Επιθεωρητών Εργασίας με ταυτόχρονη εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα επισιτιστικά καταστήματα που εργάζονται διανομείς.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΖΕΙ ΜΕ 3 και 4 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ
Αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
ΟΧΙ στις απλήρωτες υπερωρίες και την ανασφάλιστη εργασία.
7ωρο – 5ήμερο -35ωρο για όλους και όλες.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διόδια Εγνατίας: Εκεί που το χαράτσι συναντάει την υποκρισία
Σε λίγους μήνες, τα διόδια στην Ήπειρο θα κοστίζουν συνολικά πάνω από 10 ευρώ στους πολίτες. Αυτή είναι η «ανάπτυξη» και ο «εκσυγχρονισμός» που ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις της τελευταίας επταετίας, ΟΛΕΣ εκείνες που υποστηρίζουν σθεναρά το ξεπούλημα κάθε είδους και έννοιας δημόσιας περιουσίας, ΟΛΕΣ που ψήφισαν και δικαιολόγησαν μνημόνια και μονόδρομους "σωτηρίας", προσφέρουν στους πολίτες.
Αφού πρώτα ΟΛΟΙ οι υπουργοί και υφυπουργοί ΠΕΧΩΔΕ και Υποδομών έδωσαν (κυριολεκτικά) γη και ύδωρ στις κατασκευάστριες εταιρίες, υπογράφοντας παράλογες και ληστρικές για τους πολίτες συμβάσεις, τώρα μας ζητάνε να ξαναπληρώσουμε για το αυτονόητο: Για τη μετακίνηση σε δημόσιους δρόμους. Η Θάτσερ θα έκλαιγε από συγκίνηση στον ώμο του «αριστερού» Σπίρτζη, διαβάζοντας την απόφαση που επιβάλλει 38 σταθμούς στην Εγνατία και 4 μέσα στα όρια του ίδιου νομού, του νομού που πριν από μερικά χρόνια οι ίδιοι που κραυγάζουν τώρα, υπέγραφαν φαρδιά-πλατιά τα κλεισίματα σχολείων και υπηρεσιών.
Σήμερα λοιπόν, που οι κάτοικοι των Γιαννίνων και άλλων περιοχών θα υποστούν το χαράτσι για να πάνε στις δουλειές τους ή για να πάνε τα παιδιά τους σχολείο, οι άμεσα υπεύθυνοι, βουλευτές και αυτοδιοικητικοί της ΝΔ, πρώην ΠΑΣΟΚοι-νυν ΣΥΡΙΖΑ, πρώην και νυν ΣΥΡΙΖΑ που έφτιαξαν «αγωνιστικό προφίλ» στις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων και τώρα τις προδίδουν με τον πιο μακιαβελικό και αισχρό τρόπο, αναμασούν τα «αναλογικά διόδια».
Τα αναλογικά διόδια δεν πρόκειται να εφαρμοστούν πριν το 2018 γιατί το ΤΑΙΠΕΔ θέλει έσοδα από την Εγνατία για να την ξεπουλήσει οριστικά και αυτά τα έσοδα, θα τα φέρουμε και πάλι εμείς. Το αναλογικό σύστημα καθυστερεί επίτηδες εδώ και τρία χρόνια και σε μια ιδιωτικοποιημένη Εγνατία, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.
Επίσης, καλλιεργείται η αυταπάτη ότι «με το αναλογικό καλύτερα». Και πάλι, η διέλευση θα είναι ακριβή και απλώς θα μειώνεται το κόστος για όσους τη χρησιμοποιούν εντός του νομού. Γιατί δεν λένε υπουργοί και παρατρεχάμενοι πόσο υπολογίζεται το κόστος του χιλιομέτρου στο αναλογικό σύστημα;
Γιατί, αλήθεια, το υπουργείο παίρνει τα διόδια από τη δικαιοδοσία της Εγνατίας; Γιατί, ενώ μιλάει για αναλογικά διόδια εντός 18μήνου, κατασκευάζει νέους σταθμούς διοδίων;
Οι δρόμοι πρέπει να είναι στην υπηρεσία και για την ανάγκη των πολιτών και δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.
Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην Εγνατία
Κανένα χαράτσι για τους εργαζόμενους
OXI στο ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας.





------------------------------------------------------------------------------------------------




"Θύμα μπαλοθιάς 11χρονη.Το κοριτσάκι έπαιζε αμέριμνο στο Σάρχο Ηρακλείου, όταν αδέσποτη σφαίρα τη χτύπησε στον ώμο, ελάχιστα εκατοστά μακριά από την καρδιά-9χρονος τραυατίστηκε σοβαρά από αδέσποτη σφαίρα στη Βιάννο Ηρακλείου-Ανήμερα το Πάσχα του 2004 ο 77χρονος συνταξιούχος του Ναυτικού, Σταμάτης Νικολάου, σκοτώθηκε όταν δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι.Ο ηλικιωμένος καθόταν στον κήπο της αυλής του.-Γερμανός τουρίστας άφηνε την τελευταία του πνοή στη Χερσόνησο Ηρακλείου, όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από αδέσποτη σφαίρα. Ο άτυχος τουρίστας, που είχε πάει στην Κρήτη για ταξίδι του μέλιτος, δέχτηκε τη σφαίρα καθώς περπατούσε αμέριμνος στον κήπο του ξενοδοχείου."
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα δεκάδες περιστατικά που έχουν συμβεί στη Κρήτη. Κανένας δεν ξεσηκώθηκε ποτέ εναντίον όλων των Κρητικών (και καλώς μιας και το αντίθετο ανήκει στη ναζιστικής έμπνευσης συλλογική εύθηνη), κανένας δεν έριξε μολότοφ σε σπίτι ανθρώπου που έπαιζε μπαλωθιές. Αντίθετα στο άκουσμα του "εθίμου" μας, όλοι χαμογελούν με ελληναράδικη μαγκιά εκθειάζοντας τους συμπατριώτες μου. Είναι λογικό, είμαστε Κρητικοί λεβέντες, ατρόμητοι και περήφανοι και όχι γύφτοι κλέφτες, ντίλερ ναρκωτικών.


οταν εχουμε νεκρό από μπαλωθιά στην Κρήτη (η στην Καρπαθο διοτι η ελληνιδα γιαγια μου ηταν απο κει και ριχνουν αβερτα μπαλωθιες στους γαμους και στις γιορτες)οταν εχουμε νεκρο λοιπον ,ειναι ατυχες ''ατύχημα'' και ''ελληνικό έθιμο''
οταν παλι εχουμε νεκρό από μπαλωθιά στο Μενίδι ειναι ''έγκλημα'',''φταινε ολοι οι τσιγγανοι'' .''να τους καψουμε ζωντανους και να τους κοψουμε κομματακια'' και ειναι ολοι πρεζεμποροι
ρε σκαστε λιγο και κοιταχτειτε στον καθρεφτη




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκια /12.08.2016 δολοφονία της τρανς ακτιβίστριας Hande Kader, την οποία βίασαν και μετά την πυρπόλησαν.
Το σώμα της 22χρονης Hande Kader βρέθηκε απανθρακωμένο και ακρωτηριασμένο στη γειτονιά Zekeriyaköy της Κωνσταντινούπολης περσι στις 12 Αυγούστου 2016
Η Kader ήταν μια τρανς γυναίκα και ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και συμμετείχε σε αρκετές διαμαρτυρίες. Μία από τις φωτογραφίες της που κάνει το γύρο του διαδικτύου τη δείχνει στην πρώτη γραμμή του Gay Pride της Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο του 2015, όπου αστυνομικοί είχαν διαλύσει την πορεία υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ στην Τουρκία.
Η δολοφονία της Kader δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο έγκλημα μίσους κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην γειτονική χώρα. Μόλις δύο εβδομάδες πριν από τη δολοφονία της Kader, ο gay Σύρος πρόσφυγας Muhammad Wisam Sankari βρέθηκε αποκεφαλισμένος σε μια περιοχή αρκετά μίλια μακριά από το σημείο όπου ανακαλύφθηκε και το σώμα της Kader.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Για να επιτευχθεί η ασφάλεια για όλους τους ανθρώπους στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη θα πρέπει να τερματίσουμε την κατοχή
— Ατάλια Μπεν Άμπα, αντιρρησίας συνείδησης
**Ο ισραηλινός στρατός φυλακίζει 19χρονη αντιρρησία συνείδησης για 4η φορά
Η Ατάλια Μπεν Άμπα, 19 ετών, έχει ήδη εκτίσει 80 ημέρες φυλάκισης εξαιτίας της άρνησής της να καταταγεί στις «Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας» (IDF), και να συμμετάσχει στην κατοχή. Την Τετάρτη καταδικάστηκε σε μια τέταρτη περίοδο φυλάκισης.
Η Μπεν Άμπα, κάτοικος Ιερουσαλήμ, φυλακίστηκε αφότου παρουσιάστηκε στο κέντρο κατάταξης, όπου διακήρυξε την άρνησή της να υπηρετήσει στο στρατό επειδή δεν προτίθεται να λάβει μέρος στην κατοχή και την καταπίεση του παλαιστινιακού λαού.
Η Μπεν Άμπα, καταδικάστηκε σε 30 ημέρες φυλάκιση, μετά από την οποία αναμένεται να λάβει νέες κλήσεις για κατάταξη, οπότε και θα συνεχίσει να αρνείται να καταταγεί επαναλαμβάνοντας ότι ζητά να αντικατασταθεί η στρατιωτική της θητεία με την εθνική πολιτική υπηρεσία.
Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη Διεθνή Ημέρα Αντίρρησης Συνείδησης, η Διεθνής Αμνηστία Ισραήλ δημοσίευσε τα ευρήματα έρευνας στην οποία συνέκρινε την άρνηση στράτευσης στο Ισραήλ με αυτήν σε άλλες χώρες με υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Σύμφωνα με την έρευνα, συγκρινόμενη με άλλες δυτικές χώρες, το Ισραήλ είναι μια από αυτές που παραβιάζουν περισσότερο τα δικαιώματα των αντιρρησιών συνείδησης, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Σύμφωνα με τις συστάσεις της Διεθνούς Αμνηστίας Ισραήλ, η άρνηση των αντιρρησιών συνείδησης θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι πηγάζει από μια θεμιτή σύγκρουση μεταξύ των πεποιθήσεών τους – για παράδειγμα πασιφισμός ή θρησκευτική πίστη – και της στρατιωτικής θητείας.
Η Μπεν Άμπα υποστηρίζεται από το «Μεσαρβότ – Άρνηση να υπηρετήσουμε την Κατοχή», ένα δίκτυο που συσπειρώνει άτομα και ομάδες που αρνούνται να καταταγούν στις IDF διαμαρτυρόμενα για την κατοχή.
Τον Μάρτιο, ο στρατός αναγνώρισε την άρνηση να υπηρετήσει κανείς την κατοχή ως αντίρρηση συνείδησης για πρώτη φορά τα τελευταία 13 χρόνια, καθώς αποφυλάκισε την Ταμάρ Ζεεβί, αφότου είχε εκτίσει συνολικά 118 μέρες στη φυλακή.
Διάφορες άλλες αντιρρησίες συνείδησης αρνήθηκαν να καταταγούν στον στρατό πέρυσι, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊρ Καμινέρ και της Αϊντάν Κάτρι.


Ελεύθερη η Ισραηλινή αντιρρησίας συνείδησης
Μετά από 67 ημέρες σε στρατιωτική φυλακή, η ισραηλινή αντιρρησίας Όμρι Μπαράνες απαλλάχτηκε επίσημα από την θητεία στις IDF («Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας»), την Πέμπτη. Η Μπαράνες, από την πόλη Ρος ΧαΑγίν στο κεντρικό Ισραήλ, αναγνωρίστηκε από μια επιτροπή των IDF ως πασιφίστρια και έτσι απαλλάχτηκε για λόγους συνείδησης. Η επιτροπή αντιρρησιών συνείδησης αρχικά είχε απορρίψει το αίτημά της, οδηγώντας την Μπαράνες να αρνηθεί να υπηρετήσει στο στρατό και να παραμείνει στη φυλακή.
Σύμφωνα με τις IDF, οι αντιρρησίες συνείδησης που αντιτίθενται σε όλες τις μορφές βίας ή στη θητεία σε οποιονδήποτε στρατό μπορούν να απαλλαγούν, εν αντιθέσει με εκείνους που αρνούνται να καταταγούν εξαιτίας της αντίθεσής τους στην πολιτική ενός συγκεκριμένου στρατού – όπως η κατοχή. Τέτοιοι αντιρρησίες συνείδησης συνήθως παραμένουν για μια μακρά περίοδο στην στρατιωτική φυλακή, και συνήθως απαλλάσσονται για λόγους ακαταλληλότητας όπως συνέβη πρόσφατα στην περίπτωση της Ταϊρ Καμινέρ που παρέμεινε στη φυλακή για περίπου 150 ημέρες.
«Είμαι πολύ χαρούμενη που τελικά έλαβα την απαλλαγή από την επιτροπή αντιρρησιών συνείδησης», είπε η Μπαράνες στο +972. «Ήταν ένα μακρύ ταξίδι και ίσως θα μπορούσα να το είχα αποφύγει, αλλά τώρα που έχω απαλλαγεί, τα αφήνω όλα πίσω μου. Το πρώτο βήμα, να μην καταταγώ στο στρατό, τελείωσε, και τώρα θα εργαστώ μέσα από διαφορετικά κανάλια για την ειρήνη και την ισότητα».
Η Γιασμίν Γιαμπλόνκο, μέλος της οργάνωσης αντιρρησιών συνείδησης Μεσαρβότ, σχολίασε την απαλλαγή της Μπαράνες:
«Η περίπτωση της Όμρι Μπαράνες δείχνει ξεκάθαρα την στρεβλή οπτική του στρατού για τους αντιρρησίες συνείδησης. Η Όμρι μπορεί να είναι πασιφίστρια, αλλά η αντιμετώπιση του πασιφισμού από το στρατό είναι επίσης στρεβλή. Γίνεται προσπάθεια να αποσυνδεθεί η αντίρρηση συνείδησης από το πολιτικό της πλαίσιο όπως και από την ισραηλινή πραγματικότητα – μια πραγματικότητα κατοχής και παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.»



Omer Goldman. Η 19χρονη Ισραηλινή αντιρρησίας συνείδησης που τα έβαλε με το κράτος του Ισραήλ (Bίντεο και φωτογραφίες)
Το όνομά της είναι Omer Goldman, ήταν 19 χρόνων και δηλώνε αντιρρησίας συνείδησης του Ισραηλινού στρατού (Shministim). Η Omer αρνήθηκε να καταταγεί στον Ισραηλινό στρατό το 2008 και αντιμετώπισε ποινές φυλάκισης. Ο πατέρας της μάλιστα, δεν είναι ένας οποιοσδήποτε γονιός. Διετέλεσε αναπληρωτής επικεφαλής της Μοσάντ, και εξακολουθεί να θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον τομέα της ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών στο Ισραήλ.
Ο δικαστής ο οποίος έκρινε την υπόθεσή της, προσπάθησε να την πείσει να εγκαταλείψει την επιλογή της "asternersi" (αντιρρησίας συνείδησης αντί της στρατιωτικής θητείας) λέγοντας της, "ίσως στα σημεία ελέγχου, μπορείτε να δώσετε καραμέλες στα παιδιά της Παλαιστίνης" (χωρίς ειρωνεία).
Η Omer απάντησε, "Τι προσφέρει μια καραμέλα αν αυτά τα παιδιά υπάρχουν εκεί σε εδάφη που δεν αναγνωρίζονται ως δικά τους; Πλήρης σεβασμός και αλληλεγγύη σε αυτά τα νιάτα". Μια απάντηση που της κόστισε 21 ημέρες στη φυλακή. Η ίδια έχει κρατηθεί και πάλι στο παρελθόν, μετά τη συμμετοχή της σε ακτιβιστικές δράσεις ενημέρωσης και διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι λαμβάνει μέρος σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις από τα 16 της.
"Αρνούμαι να συμμετάσχω στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει η χώρα μου. Η βία δε θα φέρει κανενός είδους λύση. Δε θα συμμετάσχω στη βία, κι ας γίνει ό,τι είναι να γίνει", δηλώνει η ίδια.
Τι λέει για τον πατέρα της; "Έχουμε τον ίδιο ακριβώς χαρακτήρα. Είμαστε επίμονοι και θέλουμε να φέρουμε εις πέρας αυτό για το οποίο παλεύουμε. Είμαστε όμως και εντελώς ιδεολογικά αντίθετοι. Εγώ παλεύω για το τέλος της αιματοχυσίας".
"Κατάλαβα την πραγματικότητα που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι, μόνο όταν πέρασα στην αντίπερα όχθη και είδα τι γίνεται με τα ίδια μου τα μάτια. Οι Αρχές του Ισραήλ παραπληροφορούν τον κόσμο. Λένε ψέμματα ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε άμυνα ενάντια στην τρομοκρατία. Έχουμε τη μεγαλύτερη λογοκρισία παγκοσμίως".
Με βάση τα επίσημα στοιχεία του στρατού, το 25% των ανδρών και το 43% των γυναικών αρνούνται να καταταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις. Η άρνηση στράτευσης δεν είναι καινούριο φαινόμενο στο Ισραήλ. Η πρώτη περίπτωση καταγράφηκε το 1954, όταν ο δικηγόρος Αμνόν Ζιχρόνι δήλωσε αρνητής συνείδησης ως φιλειρηνιστής.
Η Omer Goldman έχει αντιδράσει πολλές φορές στα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ και είναι μέλος της ακτιβιστικής οργάνωσης December18th των Shministim.
Οι Shministim δημιουργήθηκαν από ισραηλινούς μαθητές στις 18 Δεκεμβρίου του 2008. Μαθητές που φυλακίστηκαν επειδή «αρνήθηκαν να υπηρετήσουν τον ισραηλινό στρατό που καταλαμβάνει τα παλαιστινιακά εδάφη». Ο μεγαλύτερος ήταν 19 ετών.
Αυτά τα παιδιά δεν είχαν περιορισμούς μόνον λόγο φυλάκισης. Δεν μπορούσαν να εργαστούν όπου ήθελαν, δε μπορούσαν αν πάνε όπου θέλουν, δε μπορούσαν να ζήσουν ελεύθερα όπως συνομήλικοί τους στην Παλαιστίνη.
Η Omer μαζί με ακόμη 39 συμμαθητές της το 2008 υπέγραψαν μια επιστολή διαμαρτυρίας για τα εγκλήματα του Ισραήλ. Και αυτή αλλά και πολλοί συμμαθητές της μπήκαν στην φυλακή.
«Πιστεύω στην κοινωνία. Είμαι μέρος της. Κι αυτός είναι ο λόγος που αρνούμαι να πάρω μέρος στα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από την χώρα μου. Η βία δεν οδηγεί σε καμία λύση»!
Το 2009 κι ενώ ήταν 19 ετών, έγραφε μέσα από τις φυλακές: «Μεγάλωσα μέσα στον στρατό. Ο πατέρας μου ήταν επικεφαλής της Μοσάντ και είδα την αδελφή μου, οκτώ χρόνια μικρότερη μου, να υπηρετεί τον στρατό».
Μέχρι κι ένα χρόνο πριν πίστευε πως ο Ισραηλινός στρατός είναι εκεί για να προστατεύει εκείνην και τους φίλους της. Αλλά όταν βρέθηκαν σε μία ειρηνική διαδήλωση στα Παλαιστινιακά εδάφη και οι Ισραηλινοί έριξαν πυρ εναντίον τους, η νεαρή Omer άρχισε να βλέπει τον κόσμο διαφορετικά.





------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ
ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΣΤΟΝ Τ/Σ ΑΝΤ1


Για το θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι

«Έχουμε ένα φόνο, που ουσιαστικά αποτελεί χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου. Γιατί η κατάσταση το Μενίδι είναι γνωστή, ο φόνος απλά την έφερε στην επιφάνεια, στα φώτα της δημοσιότητας. Η εγκληματικότητα στο Μενίδι, το γεγονός ότι οι μαφίες όλων των ειδών και λειτουργούν και συγκρούονται για τα δικά τους συμφέροντα, δείχνει και ευθύνες της κυβέρνησης και ευθύνες της τοπικής εξουσίας. Υπάρχει η φτώχεια, η ένδεια, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, που πλήττει την πλειοψηφία του λαού μας και στο Μενίδι πλήττεται ιδιαίτερα αυτό το κομμάτι του λαού μας, που ζει εκεί, αλλά υπάρχει και το έγκλημα, η εγκληματική δραστηριότητα, τα δίκτυα τα οποία πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν και αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης, να προστατεύσει έστω τη στοιχειώδη ανάγκη να ζήσει ο άλλος στη φτώχια του, όχι για να συμβιβαστεί μ’ αυτή, αλλά να παλέψει να την ξηλώσει.»

Για τη στάση της Ζ. Κωνσταντοπούλου στην εκδήλωση στο Δίστομο

«Επιτρέψτε μου να πω ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ το να παρακολουθούμε κακοπαιγμένο θέατρο απ’ την κ. Κωνσταντοπούλου. Η τιμή στους εκτελεσθέντες του Διστόμου γίνεται πάρα πολλά χρόνια, η παρουσία του εκπροσώπου της σημερινής γερμανικής κυβέρνησης είναι επίσης γνωστή εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δεν ξεπλένονται οι ευθύνες της κ. Κωνσταντοπούλου, γιατί συμμετείχε στο θίασο «πρώτη φορά Αριστερά», γιατί έπαιξε αυτό το κακοπαιγμένο έργο ότι εμείς θα τα αλλάξουμε στην Ελλάδα, με την ΕΕ και τις αγορές να «χορεύουν το χορό του Ησαΐα». Και το έπαιξε αυτό το θέατρο η κ. Κωνσταντοπούλου, αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, γιατί την Παρασκευή η κυβέρνηση ψήφισε την ουρά του 4ου μνημονίου, γιατί ο κόσμος που μας παρακολουθεί έχει χάσει το λογαριασμό πλέον απ’ τα μέτρα που έχουν ψηφίσει και με τα δύο χέρια οι βουλευτές της συγκυβέρνησης, τα μέτρα τα οποία η ΝΔ δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι όταν έρθει η ώρα της θα ισχύουν, γιατί το κράτος έχει συνέχεια. Και έχεις έναν κόσμο ο οποίος είναι πραγματικά ζαλισμένος απ’ αυτή την πολιτική και πρέπει να αντιδράσει γιατί τα χειρότερα δεν αποτρέπονται, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη συνεχώς τα πράγματα χειροτερεύουν. Το 4ο μνημόνιο είναι το μνημόνιο της περίφημης ανάπτυξης που θα έρθει. Είναι το μνημόνιο όπου θα ανεβαίνει ο δείκτης στο 2% και οι συντάξεις θα μειώνονται στο 30% και η φορολογία θα ενισχύεται από τη σημερινή άγρια φοροληστεία και θα πληρώνουν φόρο όσοι έχουν 400 ευρώ εισόδημα.»




---------------------------------------------------------------------------------------------



Υπογραφή έτσι ώστε τα παιδιά μπορούν να κάνουν τουλάχιστον ένα πλήρες γεύμα την ημέρα
1 στα 3 παιδιά ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
Στην Ισπανία, ένα στα τρία παιδιά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού , χιλιάδες από αυτά δεν έχουν εγγυημένη επαρκή τροφή.
Περισσότερα από 253.000 παιδιά δεν μπορούν να φάνε κρέας ή ψάρι κάθε δεύτερη μέρα.

https://ilead.itrack.it/clients/ESEduco/c19857/popup.asp?campaignid=19857&websiteid=14006&scriptid=132451&subwebsiteid=educoger_13Jun&trackid=&viralref=0




----------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΓΣΕΕ του "Ναι! Μένουμε Ευρώπη!" υποχρεώθηκε να ματαιώσει την ημερίδα στην οποία θα συμμετείχαν οι υπεύθυνοι για την κοινωνική καταστροφή που υφίσταται ο κόσμος της εργασίας. Τσακαλώτοι, Στουρνάρες, Χατζηδάκηδες και άλλοι πρωταγωνιστές του συνεχιζόμενου εγκλήματος σε βάρος του λαού μας.
Μια ακόμη απόδειξη πως δεν είναι μάταιο να αγωνίζεσαι. Πως οι από πάνω δεν είναι παντοδύναμοι.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Προειδοποιήσεις Πούτιν για ολέθρια επακόλουθα σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου
 Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017, 12:42

Αναφερόμενα στην προετοιμασία της συνέντευξης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στον Όλιβερ Στόουν, τα αμερικανικά Μέσα αποκάλυψαν ότι οι δυο τους παρακολούθησαν την ταινία του Stanley Kubrick «Dr. Strangelove» με τον Πήτερ Σέλερς, του 1964, που αναφέρεται στην πραγματοποίηση πυρηνικής σύγκρουσης ΗΠΑ- ΕΣΣΔ.
Η μετάδοση της συνέντευξης ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα επεισόδια από το Showtime.
Όπως ακούγεται να λέει στη συνέντευξη ο Πούτιν, «ο Stanley Kubrick είχε προβλέψει εκείνα τα απευκταία ενδεχόμενα, που σήμερα είναι ακόμη πιο επικίνδυνα, επειδή υπάρχουν πλέον ''σοφιστικέ'' και πολύπλοκα όπλα.
»Όσο για το ενδεχόμενο πιθανής σύγκρουσης ΗΠΑ-Ρωσίας, η ιστορία έχει δείξει πως σε παρόμοιες κρίσεις, που συχνά συμβαίνουν όταν φτάσουμε κοντά στη φάση της "θερμής αντιπαράθεσης" (πολέμου), πάντοτε βρίσκουμε λύσεις σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο.
»Όλοι μπορούμε ξεκάθαρα να καταλάβουμε πως ΗΠΑ και Ρωσία είναι δύο υπερδυνάμεις με στρατηγικά και τακτικά πυρηνικά όπλα, και ενδεχόμενη κλιμάκωση της σύγκρουσης, όχι σε επίπεδο περιφερειακού πολέμου αλλά παγκόσμιας σύρραξης, θα οδηγήσει σε καταστροφή της ανθρωπότητας».
Για να καταλήξει πως «η αμερικανική ηγεσία θα πρέπει να το λάβει αυτό υπ' όψιν της».
Αναφερόμενος στην τωρινή κατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας, ο Πούτιν είπε πως «αν η αμερικανική στρατηγική απέναντι στη Μόσχα έχει στόχο να την οδηγήσει σε οικονομική κατάρρευση για να ανατρέψει την κυβέρνησή της, προκειμένου να ελέγξει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, τότε είναι εξαιρετικά κοντόφθαλμη».
«Πιστεύω πως αυτή είναι λανθασμένη πολιτική, επειδή αυτή η αντιμετώπιση των σχέσεων με τη Ρωσία δεν βλέπει προς το μέλλον, επειδή δεν διακρίνει τα επακόλουθα» πρόσθεσε.
Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης, ο Πούτιν είπε στον Στόουν: «Μ' αρέσει ο πατριωτισμός του Μακέιν και η σταθερότητα στις απόψεις του, αλλά ζει στο παρελθόν».
Υπενθυμίζεται πως ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μακέιν είναι από τους δριμύτερους επικριτές του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Στην ερώτηση του σκηνοθέτη αν οι ΗΠΑ μπορούν να γίνουν κυρίαρχη δύναμη έπειτα από «θερμό πόλεμο» με τη Ρωσία, απάντησε: «Ουδείς θα μπορέσει να επιβιώσει ύστερα από παρόμοια ενδεχόμενη σύγκρουση».
Αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως «ψάχνει να βρει εχθρούς για να δικαιολογεί την ύπαρξή του». Πάντως, εξέφρασε την ελπίδα του ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για βελτίωση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων.

Πούτιν: Οι ΗΠΑ υποστήριξαν τους τρομοκράτες στην Τσετσενία

Ο Πούτιν ρίχνει το φταίξιμο στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη της al-Qaeda, με στόχο να πολεμήσουν τα σοβιετικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν.
Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς Showtime, που μεταδόθηκε χθες το βράδυ, ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ανάπτυξη των ισλαμικών εξτρεμιστικών ομάδων, ξεκινώντας από την Al-Qaeda, για να προσθέσει πως «οι ΗΠΑ θα έπρεπε να έχουν προβλέψει πως ενισχύοντας φανατικούς ισλαμιστές σταδιακά θα έχαναν το έλεγχό τους».
Επίσης, ο Πούτιν μιλώντας στον Όλιβερ Στόουν κατηγόρησε τη CIA πως είχε χρηματοδοτήσει «ισλαμικά μαχητικά κινήματα», τα οποία αποκαλούσε «αντιπολίτευση» στην Τσετσενία του Βορείου Καυκάσου, στη διάρκεια των δύο πολέμων εκεί.
Είπε ακόμη ότι είχε έρθει σε σύγκρουση με τον τότε πρόεδρο George W. Bush, κατηγορώντας τον ότι ενισχύει τους εξτρεμιστές στην Τσετσενία, για να πάρει την απάντηση: «Αντιμετώπισε το πρόβλημα».




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας φέτος στη Γερμανία
 Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017, 16:39

Νοσοκομεία και παιδικοί σταθμοί, εταιρείες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και κατασκευαστικές – το κοινό τους στοιχείο είναι ότι σκοπεύουν να προσλάβουν φέτος νέους εργαζόμενους.
Εκπρόσωποι από τον χώρο της γερμανικής οικονομίας εκτιμούν ότι έως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς θα δημιουργηθούν μισό εκατομμύριο νέες θέσεις απασχόλησης, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης του Γερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου (DHIK). Όπως επισήμανε στην εφημερίδα Rheinische Post ο γενικός διευθυντής του DHIK Μάρτιν Βανσλέμπεν, «βασικοί κινητήριοι μοχλοί των θετικών εξελίξεων στο πεδίο της απασχόλησης παραμένουν οι κλάδοι της παροχής υπηρεσιών».
Σύμφωνα με την έρευνα του DHIK, μόνο παροχείς υπηρεσιών στο πεδίο της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, όπως νοσοκομεία, ιατρεία, παιδικοί σταθμοί και ιδρύματα μέριμνας, σκοπεύουν να δημιουργήσουν 130.000 νέες θέσεις εργασίας. Η ζήτηση για εργατικό δυναμικό στους συγκεκριμένους τομείς αυξάνεται λόγω της δημογραφικής αλλαγής και του αυξανόμενου βαθμού συνειδητοποίησης των ανθρώπων για θέματα υγείας, εκτίμησε ο Μάρτιν Βανσλέμπεν. Όπως λέει, πολλές νέες ευκαιρίες απασχόλησης αναμένεται να προκύψουν έως το τέλος της χρονιάς σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών που απευθύνονται σε επιχειρήσεις (π.χ. συμβουλευτικές εταιρείες, ινστιτούτα δημοσκοπήσεων, εταιρείες security).
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του DHIK, 100.000 νέες θέσεις εκτιμάται ότι θα ανοίξουν στους κλάδους του εμπορίου, των συγκοινωνιών και της εστίασης, 50.000 στην εκπαίδευση και 35.000 στον κλάδο των οικοδομών.

«Πονοκέφαλος» για τους εργοδότες η έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων

Ο Έντζο Βέμπερ, οικονομολόγος του Ινστιτούτου Ερευνών για την Αγορά Εργασίας και το Επάγγελμα (IAB), το οποίο υπάγεται στη γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας, θεωρεί μάλιστα ότι ο αριθμός των 500.000 νέων θέσεων εργασίας έως το τέλος του έτους θα ήταν απογοητευτικός. Ο ίδιος εκφράζει την πεποίθηση ότι μπορούν να προκύψουν έως 760.000 νέες θέσεις εργασίας με ασφαλιστικές παροχές μέχρι την εκπνοή του 2017. Κατά τη γνώμη του Έντζο Βέμπερ, το αξιοσημείωτο δεν είναι μόνο οι νέες θέσεις εργασίας, αλλά και ο εξαιρετικά μικρός αριθμός των θέσεων εργασίας που αναμένεται να καταργηθούν εντός της χρονιάς στη Γερμανία.
Τον προηγούμενο μήνα το ποσοστό ανεργίας στη χώρα υποχώρησε στο 5,6%. Ωστόσο ολοένα και περισσότεροι εργοδότες εκφράζουν προβληματισμό για την έλλειψη εξειδικευμένων εργατικών χεριών. Όπως τόνισε ο Μάρτιν Βανσλέμπεν, "η έλλειψη εξειδεικευμένων εργαζομένων εδραιώνεται ως κίνδυνος υπ' αριθμόν ένα για τις επιχειρήσεις –και μάλιστα σε όλες τις περιοχές και σε πολλούς κλάδους". Όπως τονίζει ο γερμανός οικονομολόγος, η αισθητή αύξηση της απασχόλησης είναι εφικτή μόνον εφόσον υπάρχει επαρκές διαθέσιμο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.




---------------------------------------------------------------------------------------------




 Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017, 16:25
O ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, σε ανάρτηση στο ιστολόγιό μετα τις δημοτικες εκλογες τόνισε:

«Όλοι χαίρονται και παρουσιάζονται αναλύσεις επιπέδου σχετικά με το τέλος του Κινήματος Πέντε Αστέρων, την επιστροφή του δικομματικού συστήματος, την ήττα μας, την οριστική εξαφάνιση των πεντάστερων. Το έκαναν μετά τις ευρωεκλογές, τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το συνταγματικό δημοψήφισμα. Κάντε το και τώρα, είναι μια αυταπάτη για να κοιμάστε πιο ήσυχα. Εμείς συνεχίζουμε την πορεία μας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------




Φιλιππίνες: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις βομβαρδισμού κατά των ισλαμοφασιστών στην πόλη Μαράουι
 Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017, 07:08
Εκρήξεις βομβών συγκλόνισαν σήμερα την πόλη Μαράουι στα νότια των Φιλιππίνων, την ώρα που υψωνόταν η σημαία της χώρας για τον εορτασμό της σημερινής ημέρας της ανεξαρτησίας.
Οι πολεμικές επιχειρήσεις συνεχίζονται εδώ και τρεις εβδομάδες από την κατάληψη της πόλης από τους ισλαμοφασιστες, που χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.
Καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη τελετή μνήμης για την επέτειο με τη συμμετοχή ανδρών των σωστικών συνεργείων, στρατιωτών και πυροσβεστών, τρία επιθετικά ελικοφορα αεροσκάφη OV-10 διέσχιζαν τον συννεφιασμένο ουρανό, βομβαρδίζοντας περιοχές στις οποίες έχουν οχυρωθεί οι ισλαμοφασιστες.




--------------------------------------------------------------------------------------------




Αμερικανικά P-3C με OV-10 Bronco των Φιλιππίνων εναντίον ISIS
Ιούνιος 11, 2017

Φιλιππινέζικα OV-10 Bronco με καθοδήγηση αμερικανικών P-3C Orion επιχειρούν εναντίον ισλαμοφασιστών στο Marawi.

 Οι πολεμικές επιχειρήσεις συνεχίζονται εδώ και τρεις εβδομάδες από την κατάληψη της πόλης από τους ισλαμοφασιστες, που χρησιμοποιούν τους αμάχους, ως ανθρώπινες ασπίδες.
Καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη τελετή μνήμης για την επέτειο με τη συμμετοχή αντρών των σωστικών συνεργείων, στρατιωτών και πυροσβεστών, τρία επιθετικά αεροσκάφη OV-10 διέσχιζαν τον συννεφιασμένο ουρανό, βομβαρδίζοντας περιοχές στις οποίες έχουν οχυρωθεί οι αντάρτες.
«Στους αδερφούς μας μουσουλμάνους, θέλουμε να τους πούμε να σταματήσουν αυτή την μάχη χωρίς νόημα, επειδή είμαστε όλοι μουσουλμάνοι» δήλωσε ο αντιδήμαρχος της πόλης, Μαμιντάι Άντιονγκ Τζ..
Σχεδόν όλος ο πληθυσμός της πόλης, περίπου 200.000 άνθρωποι, έχουν φύγει από την πόλη, ενώ υπολογίζεται πως περίπου 500-1.000 άμαχοι έχουν μείνει εγκλωβισμένοι. Σύμφωνα με το Reuters, ο αριθμός των δυνάμεων ασφαλείας που σκοτώθηκαν στη μάχη μέχρι στιγμής εκτιμόνται στους 58, ενώ ο αριθμός των πολιτών ξεπερνά τους 20.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, η μάχη στο Μαράουι είναι σοβαρή, ενώ υποστηρίζει πως την επίθεση έχει διατάξει η ηγεσία του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους».




--------------------------------------------------------------------------------------------------



Δουλειες του ποδαριου. Μια στις δυο νεες θεσεις, εντασσονται στις λεγομενες ευελικτες μορφες εργασιας, με συνεπεια οι απασχολουμενοι να λαμβανουν μισθους πεινας και τα ασφαλιστικα Ταμεια μειωμενες εισφορες.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




-Τρέχετε μία φωτογραφία που δείχνει κάποιον που έχει βγάλει το "πέος" του έξω, σε ένα λεωφορείο.
-Αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει πρόσωπο αλλά κάποιον που φοράει μαύρα ρούχα.
-Στην ίδια φωτογραφία η καταγγέλουσα δείχνει μία αξιοζήλευτη αποτελεσματικότητα και στοχεύει εκεί που θέλει, χωρίς να την πάρει χαμπάρι ο διπλανός της, την στιγμή που αυτός την κοιτάει και την βρίσκει μαζί της
- Αυτή η φωτογραφία συνοδεύεται από μία άλλη φωτογραφία που δείχνει έναν ιερέα που κατά τύχη τράβηξε μία άλλη επιβάτης
- Σε αυτήν την φωτογραφία ο ιερέας είναι μαυροφορεμένος αλλά κυριότερα, κρατάει μία τσάντα η οποία μοιάζει κατά πολύ με αυτή της πρώτης φωτογραφία
- Αυτή η τσάντα όμως μόνο μοιάζει, αν κάποιος θα παρατηρήσει καλύτερα, είναι διαφορετική στις χειρολαβές(καφέ-μπορντό χρώμα), που στην δεύτερη δεν υπάρχουν καν
-Όλη αυτή η καταγγελία έχει γίνει από μία κοπέλα που δεν φαίνεται να έχει και την καλύτερη σχέση με την θρησκεία και τον χριστιανισμό
- Κανένας δεν μπήκε στον κόπο να το διερευνήσει και όλοι. πρωτοστατούντος των γνωστών εκφραστών της Νατοικής Αριστεράς, τρέξανε να υιοθετήσουν αυτή την είδηση
-Όλοι αυτοί θέλουν και να αλλάξουν τον κόσμο
Περαστικά μας...

Σχολιο.- Το εξηγεί η κοπέλα στις φωτογραφίες γιατί είναι διαφορετικές μην κάνεις ερωτήσεις που έκαναν άνθρωποι με iq χρυσαυγιτη από κάτω... Είναι από άλλη μέρα η φώτο που τις έστειλε άλλη κοπέλα που είχε υποστεί κι αυτή παρενόχληση από τον ίδιο... Ελεος
Σχολιο.-  Αν κ δεν ασχολούμαι είπε πως η 3η φωτο - με το πρόσωπο - είναι τραβηγμένη από άλλο άτομο και απλά την πρόσθεσε μαζί με τις 2 που χε τραβήξει η ίδια
Σχολιο.- Μα δεν έχει να κάνει σχέση η λήψη. Στην μία φωτογραφία, δεν υπαρχουν καθόλους χειρολαβές
Δημόσια διαπόμπευση είναι από την στιγμή που βλέπουμε δύο άκυρες φωτογραφίες με διαφορετικά στοιχεία η μία από την άλλη
Σχολιο.- είναι γνωστός στη Θεσσαλονίκη, έχει γίνει καταγγελία από την κοπέλα και με τη δημοσιοποιηση των φωτογραφιών έγιναν κι άλλες... Κατέβασε το εκτίθεσαι χωρίς λόγο...

Σχολιο.- Γνωστός στην αστυνομία ο ρασοφόρος – Νέα καταγγελία για παρενόχληση σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ανάρτηση μιας 18χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, όπου ένας ρασοφόρος εμφανίζεται εντός λεωφορείου του ΟΑΣΘ να την παρενοχλεί σεξουαλικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ThessNews η 18χρονη Π.Φ. κατήγγειλε το περιστατικό, το μεσημέρι της Τρίτης, στο Α.Τ. Τούμπας.

Η δεύτερη καταγγελία

Παράλληλα ένας πατέρας, ο Κώστας Θεοδωρίδης, μίλησε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και στον Στέφανο Διαμαντόπουλο καταγγέλλοντας ότι και η δική του 18χρονη κόρη είχε αντιμετωπίσει την ίδια κατάσταση σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ από τον ίδιο ρασοφόρο άνδρα.
«Η κόρη μου βρισκόταν στο λεωφορείο 83 και πήγαινε στη σχολή της. Ο ρασοφόρος ανέβηκε στην στάση ‘Αγία Παρασκευή’ επί της Λαγκαδά και έκατσε δίπλα της. Έβαλε το χέρι του πάνω από το γόνατό της και εκείνη τραβήχτηκε. Θεώρησε, βλέποντας ότι είναι ιερέας, ότι έγινε κατά λάθος. Μαζί του είχε και μια μαύρη τσάντα για φορητό υπολογιστή και την έβαλε πάνω του και έβαλε το χέρι του μέσα από το ράσο του. Επιχείρησε να αγγίξει ξανά το πόδι της κόρης μου και εκείνη του φώναξε ‘τι κάνεις;’ βάζοντας την τσάντα πάνω στα πόδια της. Μετά την αντίδρασή της, εκείνος κατέβηκε αμέσως, ενώ κανένας από τους επιβάτες του λεωφορείου δεν έκανε κάτι» ανέφερε με λεπτομέρειες στην ThessNews.

Γνώριμος ο ρασοφόρος «Καλόγερος Τέλης» στην αστυνομία

Σύμφωνα με πληροφορίες της ThessNews, o ρασοφόρος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν την αστυνομία. Συστήνεται με το όνομα «Καλόγερος Τέλης» και φαίνεται ότι προσεγγίζει με τον ίδιο τρόπο νεαρά κορίτσια εντός των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.
Η 18χρονη κόρη του κ. Θεοδωρίδη δηλώνει στην ThessNews ότι τρεις φίλες της τον αναγνώρισαν στη δημοσιοποίηση της 18χρονης Π.Φ. και μόλις της έστειλαν τη φωτογραφία της ανάρτησης τον αναγνώρισε και η ίδια. «Πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να κάνει μια κοπέλα εκείνη τη στιγμή είναι να φωνάξει και να απευθυνθεί στον οδηγό, ο οποίος να μην τον αφήσει να φύγει μέχρι να έρθει η αστυνομία», τονίζει.

Σε εξέλιξη η αστυνομική έρευνα

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης στην ThessNews, μετά την δημοσιοποίηση της ιστορίας της κόρης του, κλήθηκε από τους αστυνομικούς να καταθέσει αύριο στο Α.Τ. Τούμπας, ενώ ερευνώνται και άλλες αντίστοιχες καταγγελίες και αναμένεται να κληθούν και άλλες «παθούσες» ώστε να αναγνωρίσουν τον ρασοφόρο.
Παράλληλα, η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αναζητά  τον ρασοφόρο ενώ σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Εντείνονται οι μάχες σε στρατηγικές περιοχές
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Τον έλεγχο της στρατηγικής περιοχής Μπάντια, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, επιβεβαίωσε η Γενική Διοίκηση του συριακού στρατού, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αποτέλεσμα της συνεργασίας με συμμάχους τους στην περιοχή αλλά και «στρατηγικό σημείο καμπής στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».
Η εξέλιξη είναι σημαντική, καθώς αφορά περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στο Αλ Τανφ, όπου οι Αμερικανοί και οι ντόπιες ισλαμοφασιστικές δυνάμεις που συνεργάζονται μαζί τους έχουν φτιάξει βάση και επιχειρούν να ελέγξουν τα σύνορα της Συρίας με Ιορδανία και Ιράκ, ώστε να σταματήσουν, όταν θελήσουν, τον ανεφοδιασμό σιιτικών πολιτοφυλακών και ιρανικών δυνάμεων που είναι στο πλευρό της κυβέρνησης του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.
Επιπλέον, δυνάμεις του συριακού στρατού και των συμμάχων του εντείνουν τις επιθέσεις τους κατά του νότιου τμήματος της πόλης Ντεράα, που ελέγχεται από ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων. Στο επίκεντρο των επιχειρήσεων βρίσκεται το νότιο τμήμα της πόλης, που συνορεύει στρατηγικά με την Ιορδανία.
Στο μεταξύ, προχτές, ομάδες του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», που στηρίζονται από τουρκικά στρατεύματα, άρχισαν να συγκρούονται μεταξύ τους, μερικούς μήνες αφότου ανακατέλαβαν την πόλη που είχε πέσει τα τελευταία χρόνια στα χέρια τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους». Δεν έγινε σαφής η αιτία των συγκρούσεων των ομάδων αυτών, ωστόσο τοπικές πηγές ανέφεραν ότι είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό αρκετών δεκάδων ενόπλων.
Το ίδιο διάστημα αναφέρθηκαν συγκρούσεις έξω από την πόλη Μααράτ αλ Νουμάν της βορειοδυτικής συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, ανάμεσα σε μισθοφόρους του πρώην «Μετώπου Νούσρα» («Αλ Κάιντα», που τώρα αποκαλούνται «Ταχρίρ αλ Σαμ») και ομάδες ισλαμοφασιστών του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού».
Επιπροσθέτως, Κούρδοι μαχητές ανακοίνωσαν χτες πως Τούρκοι πράκτορες και ομάδες τζιχαντοφασιστών μισθοφόρων συνεχίζουν συστηματικά επιχειρήσεις εκτοπισμού Κούρδων από κατεχόμενες περιοχές στο αλ Σάχμπα, ώστε να αλλάξει τη δημογραφική σύνθεση των παρακείμενων χωριών Ταλ Μπατάλ, Νόμαν, Καέρ, Καλμπίν κ.ά.
Στο Κομπανί της βόρειας Συρίας, Κούρδοι αξιωματούχοι κατήγγειλαν (σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων «Hawar») τις τουρκικές αρχές ότι έχουν περιορίσει σημαντικά τη ροή των υδάτων του ποταμού Ευφράτη στα φράγματα Τισχρίν και αλ Τάμπκα, για πρώτη φορά μετά 17 χρόνια. Η εξέλιξη χαρακτηρίστηκε «καταστροφική» από τους ντόπιους, τονίζοντας πως το Κομπανί και παρακείμενες περιοχές Κούρδων στη βόρεια Συρία υποφέρουν πλέον από έλλειψη νερού, με συνέπεια και συχνότερες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΓΔΜ
Θελει να επιταχύνει τη διαδικασία ένταξης σε ΕΕ – ΝΑΤΟ
Αλλα κρατα διφορουμενη σταση για το ονομα
Αύριο Τετάρτη στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών
ΣΚΟΠΙΑ.--
Ανοιχτή σε προτάσεις για πιθανή αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εμφανίστηκε χτες η νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της χώρας, ενώ ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, υπουργός Εξωτερικών αναμένεται αύριο Τετάρτη στην Αθήνα για συναντήσεις.
Σε χτεσινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Financial Times», ο Ντιμιτρόφ φέρεται να λέει πως η νέα κυβέρνηση θα εξετάσει «νέες προτάσεις» για την προσωρινή της ονομασία, προκειμένου να ξεπεράσει «τις αντιρρήσεις της Ελλάδας» ως προς την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Ο ίδιος ωστόσο επισήμανε ότι, επί του παρόντος, «είναι πολύ νωρίς» για να συζητήσει «ειδικότερες προτάσεις ονομασίας».
Εξήγησε, επίσης, ότι οποιαδήποτε νέα ονομασία θα τεθεί προς έγκριση με δημοψήφισμα και ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει νωρίτερα «διακομματική συναίνεση».




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Στρατιωτικές ασκήσεις στη Σερβια με τη συμμετοχή των ΗΠΑ

Την Κυριακή, περίπου 80 εθνοφρουροί από τις ΗΠΑ (κάτι σαν στρατιωτική αστυνομία) έφτασαν στο διεθνες αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις με την κωδική ονομασία «Πλατινένιος Λύκος», που θα πραγματοποιηθούν έως τις 23 του μηνός με τη συμμετοχή περίπου 10 χωρών κοντά στο Μπουγιάνοβατς της νότιας Σερβίας.
Τους Αμερικανούς υποδέχθηκαν ο Σέρβος υπουργός Αμυνας, Ζόραν Τζόρτζεβιτς, και ο Αμερικανός πρέσβης στη Σερβία, Κάιλ Σκοτ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΪΡΟ.-- Την αναθεώρηση της αμφιλεγόμενης συμφωνίας του 2016 για την παράδοση του ελέγχου δύο νησίδων, Τιράν και Σαναφίρ, στον Κόλπο της Ακαμπα στην Ερυθρά Θάλασσα, από την Αίγυπτο στη Σαουδική Αραβία, εξετάζει από την Κυριακή το 596μελές αιγυπτιακό κοινοβούλιο. Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί τον περσινό Απρίλη, προκαλώντας θυελλώδεις διαδηλώσεις, καθώς επικρίθηκε από διάφορες πλευρές και κόμματα της αντιπολίτευσης περίπου σαν προσπάθεια απεμπόλησης τμήματος της εδαφικής επικράτειας της Αιγύπτου από την κυβέρνηση του Προέδρου της χώρας Αμπντέλ Φατάχ Σίσι.

TΡΙΠΟΛΗ.-- Ο 44χρονος γιος του Λίβυου πρώην Προέδρου Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, αφέθηκε το Σάββατο ελεύθερος από φυλακές που διατηρούσαν ισλαμιστές κοντά στην περιοχή Ζέντεν της Λιβύης. Η απελευθέρωσή του έγινε με βάση το νόμο περί αμνηστίας που ψηφίστηκε από το αναγνωρισμένο από τους αποικιοκρατες κοινοβούλιο στο Τομπρούκ.




------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟΥΡΚΙΑ
Προσπάθεια τρομοκράτησης μελών του ΚΚ
ΑΓΚΥΡΑ.--
Στο κενό έπεσε η απόπειρα ομάδας τραμπούκων να τρομοκρατήσουν μέλη του ΚΚ Τουρκίας, που διακινούσαν την εβδομαδιαία εφημερίδα «Μπογιούν Εγκμέ» στην πόλη Ερντέκ, στα παράλια της θάλασσας του Μαρμαρά. Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα του Κόμματος, περίπου 50 - 60 φασίστες, οπλισμένοι με ρόπαλα του μπέιζμπολ και αιχμηρά αντικείμενα, επιτέθηκαν σε μέλη του Κόμματος.
Σε ανακοίνωσή της, η περιφερειακή Οργάνωση του ΚΚ Τουρκίας σημειώνει ότι «το ΤΚΡ δεν πρόκειται να παραδοθεί σε τέτοιες επιθέσεις» και ότι «η σημαία του σοσιαλισμού θα συνεχίσει να κυματίζει παντού». Τονίζει ακόμα πως «το ΤΚΡ θα εξακολουθήσει να μάχεται ενάντια στο φασισμό και τη θρησκευτική αντίδραση, και να δυναμώνει τον αγώνα του».



------------------------------------------------------------------------------------------------




ΡΩΣΙΑ
Γιορτή για την καπιταλιστική παλινόρθωση
Με αφορμή τη Μέρα της Ρωσίας, που καθιερώθηκε στις 12 Ιούνη του 1992 ως μέρα «ανεξαρτησίας» της Ρωσικής Ομοσπονδίας - τότε δηλαδή που επισημοποιήθηκαν η διάλυση της ΕΣΣΔ και η καπιταλιστική παλινόρθωση με την ανατροπή του σοσιαλισμού - το σημερινό αστικό κράτος διοργάνωσε χτες διάφορες γιορτές σε όλη τη χώρα, με συναυλίες και βεγγαλικά. Η μέρα έχει καθιερωθεί ως αργία και το κυβερνών κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» του Προέδρου Βλ. Πούτιν και του πρωθυπουργού Ντ. Μεντβέντεφ έκανε επίδειξη δύναμης.