Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Τεταρτη 14 Ιουνιου 2017


Ο συνασπισμός των ΗΠΑ φαίνεται να χρησιμοποιεί λευκό φώσφορο σε περιοχές της Συρίας και του Ιράκ// ΕΔΩ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ χρήση βομβών λευκού φωσφόρου από αμερικανικά αεροπλάνα του συνασπισμού στην Ιρακινή πόλη Μοσούλη, σε κατοικημένες περιοχές.
Όταν είσαι ο επιτιθέμενος που φέρνει την "δημοκρατία" για να προστατεύσεις δηθεν τις ελευθερίες σε όλο τον πλανητη , αυτες οι βομβες σε κάνουν να αναρωτιέσαι ποιοι είναι οι πραγματικοι τρομοκράτες.
#Εγκλήματα πολέμου #crimesagainsthumanity
*Νέα βίντεο φαίνεται να δείχνουν βομβαρδιστικά του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν πυρομαχικά με λευκό φώσφορο σε πυκνοκατοικημένες περιοχές στη Συρία και το Ιράκ.
Ο λευκός φώσφορος είναι μια εμπρηστική και τοξική χημική ουσία. Τα πυρομαχικά που γεμίζουν με την ουσία δημιουργούν ένα πυκνό λευκό σύννεφο όταν εκραγούν. Κατά την επαφή με τη σάρκα, η ουσία μπορεί να ακρωτηριάζει και να σκοτώνει καίγοντας τα οστά. Οι ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν για τη χρήση της ουσίας.
”Η Ράκα Σφάζεται Σιωπηλά” (Raqqah is Being Slaughtered Silently – RBSS), μια ομάδα πολιτών δημοσιογράφων που καταγράφουν καταχρήσεις στο οχυρό της ISIS στη Ράκα, ανήρτησαν στο διαδίκτυο υλικό που δείχνει την εξάπλωση του λευκού φωσφόρου – πιθανώς από βλήματα 155 χιλιοστών σειράς M825 – να εκρήγνυνται πάνω από το ανατολικό τμήμα της Συριακής πόλης.
Πρόσεχε τι συνέβη στη Μοσούλη χθες, η αμερικανική στρατιωτική χρήση παράνομου λευκού φώσφορου σε κατοικημένες περιοχές. Όταν είσαι ο επιτιθέμενος φέρνοντας "Δημοκρατία" για να προστατεύσει τις ελευθερίες μας σε όλο τον κόσμο, σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιος είναι ο πραγματικός  τρομοκράτης. #Εγκλήματα πολέμου




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Αρειος Πάγος: Ε, όχι και νεοναζί... οι οπαδοί του εθνικοσοσιαλισμού
12.06.2017, 15:35
Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η απόφαση του Αρείου Πάγου να απορρίψει την αίτηση αναίρεσης της καταδίκης σε δεύτερο βαθμό του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα και να αποδεχτεί την αιτιολόγηση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Βορείου Αιγαίου, το οποίο είδε «εξύβριση» στην απόδοση του πολιτικού χαρακτηρισμού «νεοναζί» σε γυμνασιάρχη της Μυτιλήνης, παρά τις αναρτήσεις εθνικοσοσιαλιστικού περιεχομένου στα προσωπικά του ιστολόγια.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις 16 Νοεμβρίου 2013, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο Βασίλειος Μακρυπούλιας, διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο pandidaktirio.blogspot.gr μια ανάρτηση με τον προκλητικό τίτλο: «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973».
Στην ανάρτηση αυτή υπήρχε ένα βίντεο το οποίο αναπαρήγαγε τη γνωστή ακροδεξιά προπαγάνδα που επιχειρεί να αμφισβητήσει την ύπαρξη των νεκρών του Πολυτεχνείου.
Το γεγονός λοιπόν ότι αυτήν την ανάρτηση την έκανε διευθυντής Γυμνασίου τις ημέρες της σχολικής γιορτής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον παιδαγωγικό του ρόλο, ήταν και ο λόγος που ώθησε τον δημοσιογράφο Στρατή Μπαλάσκα να γράψει μεταξύ άλλων στην εφημερίδα «Εμπρός» της Λέσβου ότι με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επανέρχεται «ο γνωστός δεδηλωμένος νεοναζί γυμνασιάρχης του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Βασίλης Μακρυπούλιας, ο θεωρητικός του μορφώματος της Χρυσής Αυγής στη Λέσβο».
Επιλέγουμε να παραθέσουμε αυτές τις φράσεις, που δεν περιέχουν τίποτα άλλο πέρα από πολιτικούς χαρακτηρισμούς, γιατί είναι αυτές ακριβώς οι οποίες θεωρήθηκαν «εξυβριστικές» από το Τριμελές Εφετείο Βορείου Αιγαίου, το οποίο καταδίκασε τον δημοσιογράφο, μειώνοντας την πρωτόδικη ποινή από έξι σε τρεις μήνες.
Και στην αιτιολόγηση της απόφασής του περιορίστηκε να πει ότι «ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να διαλάβει στο άρθρο του φράσεις πιο ευπρεπείς και είναι προφανές ότι με τις φράσεις αυτές αποσκοπούσε να προσβάλει την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντος».

Σχολιο.- Θα έγραφα ξανά για τη σαπίλα του βρωμερού δικαστικού σώματος, που δεν διστάζει να συμπαρατάσσεται ακόμη και με απροκάλυπτους ναζί, όπως σ' αυτήν εδώ την περίπτωση. Σκέφτομαι, όμως, εκείνο το απίθανο "όλα είναι θέμα παιδείας" και καταλήγω στο συμπέρασμα πως οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί απλώς δεν ξέρουν οι άνθρωποι. Δεν ξέρουν πως η λέξη "ναζισμός" είναι ταυτόσημη με τη λέξη "εθνικοσοσιαλισμός". Μα, τόση αμορφωσιά με τόσα πτυχία;




------------------------------------------------------------------------------------------------




Εν όψει της επίσκεψης Νετανιάχου, αφήσαμε τους Γερμανούς, που ως γνωστόν έχουν τον ναζισμό στο αίμα τους, κι από σήμερα πιάνουμε τους Εβραίους. Αυτοί, όπως όλοι ξέρουμε, ελέγχουν το παγκόσμιο κεφάλαιο και στο σύνολό τους δολοφονούν Παλαιστίνιους, εκτός του ότι είναι διαχρονικά ανθέλληνες.
Σκέφτομαι πως δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι όλα τα δεινά στον σύγχρονο κόσμο προήλθαν από θεωρίες ανθρώπων που ήταν ταυτόχρονα και Γερμανοί και Εβραίοι.
Κάποιου Κάρλ Μαρξ, που δίδασκε ότι οι αποτυχημένοι πρέπει να πολεμήσουν τους επιτυχημένους, ενός Σίγκμουντ Φρόιντ, που πήγε να μας τρελάνει λέγοντας πως μας καθορίζει το ασυνείδητο, και κάποιου Άλμπερτ Αϊνστάιν, που μίλαγε για σχετικότητες και άλλα αποπροσανατολιστικά της δυνατότητάς μας να ξέρουμε πως ένα κι ένα κάνουν δύο.
Ποιος Χίτλερ και ποιος Νετανιάχου; Το αίμα των Γερμανών και των Εβραίων να εξετάσουμε. Και κυρίως να αποκαλύψουμε το υποχθόνιο σχέδιο των Γερμανοεβραίων.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Συνεντευξη του Πούτιν στον Ολιβερ Στόουν
#The_Putin_interviews
 Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Ολιβερ Στόουν γύρισε ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων με θέμα τον Ρώσο πρόεδρο και τίτλο «The Putin Interviews».
*Σε ερώτηση τι θα συνέβαινε στην περίπτωση που Ρωσία και ΗΠΑ αποφάσιζαν να χρησιμοποιήσουν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους κατά τη διάρκεια μιας σύρραξης, ο πρόεδρος Πούτιν απάντησε πως κανείς δεν θα επιβίωνε πιθανότατα για να διεκδικήσει τη νίκη( !)
Στην ίδια συνέντευξη ο Πούτιν περιέγραψε το ΝΑΤΟ ως εργαλείο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και υποστήριξε ότι τα μέλη που εντάσσονται στη συμμαχία μετατρέπονται αναπόφευκτα σε «υποτελείς» των ΗΠΑ.
Υποστήριξε, μάλιστα, ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση «εχθρού» για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι χήρες της Ινδίας: Απόβλητες, εξόριστες, άπορες παλεύουν για τη ζωή

Διώχθηκαν από τις κοινότητές τους και εγκαταλείφθηκαν από τις οικογένειές τους. Χιλιάδες ινδουίστριες γυναίκες κάνουν τον μακρύ δρόμο μέχρι το Βρίνταβαν, την πόλη που αποτελεί το σπίτι για πάνω από 20.000 χήρες.
Οι περισσότεροι συντηρητικοί ινδουιστές θεωρούν ότι μια γυναίκα της οποίας ο σύζυγος έχει πεθάνει δεν θα πρέπει πλέον να ζει, επειδή απέτυχε να διατηρήσει την ψυχή του. Οι γυναίκες - χήρες είναι πλέον απόβλητες, εξόριστες και άπορες. Μοναδικό τους καταφύγιο η ιερή πόλη Βρίνταβαν που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα νότια του Δελχί.
Εξόριστες, ντυμένες στα λευκά
Εκεί φιλοξενούνται πάνω από 20.000 χήρες που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ζήσουν εκεί, σε ένα άσραμ (ερημητήριο) που διοικείται από την κυβέρνηση, ιδιωτικές επιχειρήσεις και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Ντυμένες πάντα στα λευκά ξέρουν ότι ποτέ δεν θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους κι ότι θα ζήσουν εκεί το υπόλοιπο της ζωής τους.
Από το σάτι στην απομόνωση
Σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση, μια χήρα δεν μπορεί να ξαναπαντρευτεί. Πρέπει να μείνει κρυμμένη στο σπίτι, να μη φοράει κοσμήματα, να φοράει μόνο τα χρώματα του πένθους. Αποτελεί πλέον πηγή ντροπής για την οικογένειά της, χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στη θρησκευτική ζωή και ζει κοινωνικά απομονωμένη.
Οι περισσότερες χήρες είτε διώχνονται, είτε ξεφεύγουν από τα πεθερικά τους - οι γυναίκες συνήθως ζουν στο πατρικό του άντρα τους - και καταφεύγουν στις μεγάλες πόλεις όπου συχνά εξαφανίζονται. Κάποιες καταφεύγουν στην ιερή πόλη Βαρανάσι ή στο Βρίνταβαν, όπου ο θεός Κρίσνα που λατρεύεται από πολλές χήρες υποτίθεται ότι έχει περάσει τα παιδικά του χρόνια.
Οι χήρες της Ινδίας βρίσκονταν πάντα αντιμέτωπες με την απόρριψη ή ακόμη και με διώξεις. Η πρακτική του σάτι ήταν ίσως το παλαιότερο παράδειγμα. Μια χήρα έριχνε τον εαυτό της στην πυρά του συζύγου της κατά την κηδεία ή αυτοκτονούσε με άλλο τρόπο λίγο μετά το θάνατό του. Τέθηκε εκτός νόμου το 1829.
Η ζωή στην κοινότητα
Αρχικά φτάνοντας στο Βρίνταβαν πολλές χήρες εξαφανίζονταν εντελώς. Είχαν να αντιμετωπίσουν τον κόσμο μόνες τους και χωρίς κανέναν να τους βοηθήσει. Περιθωριοποιούνταν από την κοινωνία και περίμεναν απλά να πεθάνουν σε βαθιά μοναξιά και απόγνωση. Αργότερα άρχισαν να σχηματίζονται οι κοινότητες. Οι χήρες άρχισαν να ζουν στα άσραμ.
Στις κοινότητες προσεύχονται όλες μαζί και τραγουδούν θρησκευτικά τραγούδια. Στη συνέχεια μοιράζονται τις δουλειές. Μαγειρεύουν και τρώνε όλες μαζί ή κατά παρέες. Διαβάζουν θρησκευτικά βιβλία και προσεύχονται. Αυτή είναι η ζωή τους.
Προσωπικές ιστορίες
Η Λαλίτα είναι 72 χρονών. Ζει στο άσραμ για 12 χρόνια. «Ποτέ δεν πίστευα ότι μια μέρα θα ικέτευα για λίγο φαγητό. Αλλά τότε πέθανε ο άντρας μου. Ήμουν 54 και οι συγγενείς μου με έδιωξαν από το σπίτι. Έπρεπε να ζήσω στο δρόμο. Τότε γνώρισα έναν άντρα που με βοήθησε να βγάλω ένα εισιτήριο με τρένο για να έρθω στο Βρίνταβαν. Ήρθα εδώ και δεν έφυγα ποτέ».
Η Τούλσι είναι 68 χρονών. Ζούσε σε ένα χωριό κοντά στην Καλκούτα. Τα πεθερικά της πήραν την κληρονομιά της όταν ο σύζυγός της πέθανε. Αναγκάστηκε να μετακομίσει με τα παιδιά της σε μια πολύ φτωχή περιοχή και σύντομα ένας από τους γιους της την πήγε στο Βρίνταβαν με πρόσχημα το προσκύνημα του Θεού Κρίσνα. Μετά την επίσκεψη στο ναό της είπε ότι καλύτερα θα ήταν να μείνει εκεί ακόμη κι αν δεν το ήθελε. Έφυγε και δεν επέστρεψε ποτέ. Η Τούλσι ζει στο άσραμ εδώ και 12 χρόνια.
«Σήμερα είμαι χαρούμενη που έχω όλες αυτές τις γυναίκες γύρω μου. Δεν είμαι πια μόνη» λέει η Πρίμα, 60 ετών. «Έχουμε μάθει να ζούμε μαζί, να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Γίναμε φίλες, πραγματικές φίλες καθώς όλες ξέρουμε τι έχουμε περάσει. Κοιτάζουμε μπροστά, προσπαθούμε να μην κοιτάμε πίσω. Ποτέ δεν μιλάμε για το παρελθόν».
Η αλλαγή είναι τόσο αργή…
Στην Ινδία η κατάσταση αλλάζει αλλά τόσο αργά. Η κατάσταση για τις χήρες είναι καλύτερη σε σχέση με παλαιότερα αλλά φυσικά όχι καλή. Η ντροπή της χηρείας στη χώρα είναι τόσο ισχυρή και τόσο παλιά που δυστυχώς δεν θα εξαφανιστεί γρήγορα ειδικά στην επαρχία. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που κρύβονται όταν βλέπουν μια χήρα στο δρόμο.
Τα τελευταία χρόνια Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις παρέχουν οικονομική υποστήριξη στις χήρες και κάνουν καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε ολόκληρη τη χώρα. Σιγά, σιγά και οι χήρες αρχίζουν να αψηφούν κάποιες απαγορεύσεις.
Για παράδειγμα συμμετέχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις - όπως το Φεστιβάλ των Χρωμάτων - κάτι που οι θρησκευτικές παραδόσεις απαγορεύουν. Το φεστιβάλ των χρωμάτων είναι μια ευκαιρία για τις χήρες να δηλώσουν το αίτημά τους για σεβασμό. Κατά τη διάρκεια αυτής της γιορτής σπάνε οι κοινωνικοί φραγμοί.

Σχολιο.- ξερεις,υπαρχει τπος "εξοριας"κ στην ιαπωνια για οσους θεωρουν εαυτους "αποτυχημενους" να ανταπεξερθουν στο συστημα...




------------------------------------------------------------------------------------------------




Ας αντιστρέψουμε το ερώτημα: εκείνοι που ισχυρίζονται ότι οι Ρομά δεν ενσωματώνονται επειδή δεν θέλουν να ενσωματωθούν ας κάνουν μια βόλτα από την παλιά μου την γειτονιά, τον δήμο Αγίας Βαρβάρας Αττικής όπου ιστορικά οι εκεί Ρομά ήταν οι μόνοι που από την δεκαετία του 70 ενσωματώθηκαν ακριβώς διότι τους δώθηκε νωρίς το δικαίωμα πολιτιγράφησης, και απέκτησαν κανονικά σπίτια.
Οι κάτοικοι της περιοχής ζουν όπως ζουν σε μια οποιαδήποτε άλλη λευκή-μπαλαμό φτωχογειτονιά. Έχουν μαγαζιά, καφετέριες, σχολεία, πάρκα κλπ. Και όχι, στα σπίτια τους δεν στρώνουν κάτω από την πυλωτή το χαλί για να φάνε.
Ρωτήστε τους να σας πουν τι δουλειές κάνουν. Ρωτήστε τους να σας πουν για τους κοινούς αγώνες με τους λευκούς-μπαλαμό γειτόνους. Όπως πχ την μεγάλη μαθητική εξέγερση της Αγίας Βαρβάρας των τελών της δεκαετίας του 70 όταν ξεφτίλισαν και γελοιοποίησαν τα ΜΑΤ του Καραμανλή και ουσιαστικά έθεσαν για 4 δεκαετίες τις αύρες σε αχρηστία.
Ζουν φτωχικά όπως ζουν όλοι οι άνθρωποι στα δυτικά προάστια. Και φυσικά αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό. Όχι τόσο των γειτόνων τους με τους οποίους συνυπάρχουν ειρηνικά αλλά κυρίως της κρατικής μηχανής.
Όσοι λένε ότι οι Ρομά δεν ενσωματώνονται είναι ψεύτες χαζοί και ρατσιστές ανιστόρητοι.
Αντίθετα στο Μενίδι όπως και στον Ασπρόπυργο, το κράτος έσπρωξε όσους Ρομά έδιωχνε από άλλες γειτονιές ιστορικά και τους άφησε απλά και μόνο να κάνουν επαγγέλματα παρα-ανακύκλωσης δίπλα από τις χωματερές.
Και εκεί οι εθνικιστικοί κύκλοι του Υπεξ. πρώτα επί Σαμαρά υπουργού του Μητσοτάκη και μετά επί ΠΑΣΟΚ έστειλαν από κοντά τους ομογενείς που έρχονταν ως πρόσφυγες από την τέως ΕΣΣΔ για "να αλλοιώσουν εθνικά" τον πληθυσμό. Τα περιγράφει καλά η ταινία "Στην άκρη της πόλης".
Και αφού τους έβαλαν εκεί και τους έταξαν "πατρίδα", "σημαία", και "ολυμπιακά μετάλλεια" στην πάλη και την άρση βαρών τους γκετοποίησαν δίπλα από τους Ρομά και τους άφησαν να τσακώνονται για την φτωχική πίτα που συρρικνώονονταν.
Ειδικά μετά το κλείσιμο της χωματερής και μετά την καταγραφή και απογραφή των Σκραπ που έκαναν πάρα πολύ δύσκολο την λειτουργία του μικρο-εμπορίου της παρα-ανακύκλωσης.
Στο τέλος ήρθε και η ναζιστική συμμορία να στρατολογεί πιτσιρικαδες σε απόγνωση και σε αποκλεισμό.
Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ ρομά του Μενιδίου και ρομά της Αγίας Βαρβάρας.

Σχολιο.- Αυτά ξεκινάνε νομίζω απο άλλες "φυλές", απο όσο ξέρω την περιοχή, ομάδες απο ομογενείς απο Ρωσία κλπ που δεν είναι και υποδείγματα νομιμοφροσύνης όλοι τους.
Ισως νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να αποδείξουν ποιός είναι το αφεντικό; (το λεγόμενο και ξεκαθάρισμα λογαριασμών). Πώς τόσο εύκολα σηκώνουν το χέρι να βαρέσουν και να κάψουν;
Μπλέξιμο η κοινωνική διαστρωμάτωση στην περιοχή δυστυχώς ...
Σχολιο.- Δεν είναι ετσι!!! Οι Ποντιοι απλως αντιδρουν στην ξεφτιλα της περιοχης, στην οποια τους εχει ριξει το ελληνικο κρατος! Αντιδρουν δυναμικα, και δεν δεχονται να τους κλεβουν οι γυφτοι!

Σχολιο.- στο συγκεκριμένο στενό λοιπόν, αν περάσεις βράδυ, γίνονται πολλά και διάφορα, βάζουν τα μικρά παιδιά γυφτακια  να κλείνουν το δρόμο στα διερχομενα αυτοκίνητα με σκοπό να σταματήσουν.. θες να μάθεις τι γίνεται αφού σε σταματήσουν ?????
σε ότι αφορά τα ρομα βαπορακια(dealers) έχουν κ εκείνα μερίδιο ευθύνης. Γεννήθηκα και μεγάλωσα για 32 χρόνια σε αυτή την περιοχή, επίσης διατηρώ ακόμα μαγαζί εκεί..
Δεν φταίνε οι έμποροι ναρκωτικών αν οι Ρομά τσακιζουν όποιον βρεθεί στο γκετο τους, όταν κλέβουν τα πάντα κ τους πάντες..
Εχω άποψη και θέση, όποιος ζει σε αυτά τα μέρη καταλαβαίνει πως το ποσοστό εγκληματικοτητας είναι σε τόσο υψηλά ποσοστά λόγω των Ρομά. Προσωπική εμπειρία και όχι θεωρία..
μην μου μιλάς για πολιτεία και αστυνομία.. Προφανώς κ είναι ανύπαρκτοι κ βολευονται από αυτό. Στις Αχαρναις τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου...




------------------------------------------------------------------------------------------------




Ποτέ μην παλεύεις με τα γουρούνια :
Εσύ λερώνεσαι,
τα γουρούνια ευχαριστιούνται !!!
B. Shaw




-----------------------------------------------------------------------------------------------





ΗΠΑ: Πέρασε τελικά από τη Γερουσία η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017, 10:56
Απέτυχε η προσπάθεια γερουσιαστών κι από τα δύο κόμματα των Ρεπουμπλικάνων αλλά και των Δημοκρατικών να εμποδίσουν την πώληση όπλων, αξίας 510 εκατομμυρίων δολαρίων, στη Σαουδική Αραβία, με ψήφους 47-53.

Οι επικριτές της πώλησης υποστήριξαν ότι «τα όπλα αυτά η Σαουδική Αραβία σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Υεμένης, όπου οι βομβαρδισμοί έχουν κοστίσει ακριβά στον άμαχο πληθυσμό».

Επικεφαλής στην προσπάθεια να εμποδίσουν την πώληση ήταν ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής του Κεντάκι Rand Paul, ο Δημοκρατικός του Κονέκτικατ Chris Murphy και ο Al Franken, επίσης Δημοκρατικός από τη Μινεσότα.




-------------------------------------------------------------------------------------------




Μειώθηκε η χρήση χημικών όπλων από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος στη Συρία
 Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017, 21:16
Η χρήση χημικών όπλων στη Συρία από τη τζιχαντοφασιστική συμμορια Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ) μειώθηκε σημαντικά το 2017, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία παρακολούθησης ένοπλων συρράξεων της αμερικανικής εταιρείας αναλύσεων IHS.

«Από την πρώτη χρήση (τους), τον Ιούλιο του 2014, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 71 καταγγελίες για τη χρήση χημικών όπλων από το ΙΚ — 41 στο Ιράκ και 30 στη Συρία — οι οποίες καταμετρήθηκαν από το IHS Conflict Monitor», την υπηρεσία παρακολούθησης των συρράξεων στο Ιράκ και τη Συρία της εταιρείας IHS, η οποία έχει την έδρα της στο Λονδίνο.

Το 2017, «η μοναδική κατηγορία για τη χρήση χημικών όπλων από το ΙΚ στη Συρία έγινε την 8η Ιανουαρίου 2017 στο Ταλ Καμπρ αλ Μάκρι, στην επαρχία του Χαλεπιού», ανέφερε η υπηρεσία, η οποία κατέγραψε δέκα τέτοιες καταγγελίες στο Ιράκ.

Για λόγους σύγκρισης, είχαν υπάρξει «13 κατηγορίες μέσα στους έξι αμέσως προηγούμενους μήνες, συγκεντρωμένες στην επαρχία του Χαλεπιού».

«Όλες οι άλλες κατηγορίες που καταγράφηκαν» αφορούν τη «χρήση χημικών όπλων στο Ιράκ: εννέα στην πολιορκημένη πόλη της Μοσούλης και μία στην αλ Αζίμ, στην επαρχία Ντιγιάλα» (κεντροανατολικό Ιράκ).
Σύμφωνα με την υπηρεσία, στη Μοσούλη βρισκόταν το κέντρο παραγωγής χημικών όπλων του ΙΚ.
«Η επιχείρηση για την απομόνωση και την ανακατάληψη της ιρακινής πόλης της Μοσούλης συνέπεσε με μια σημαντική μείωση της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία από το ΙΚ», επισήμανε ειδικός της IHS για θέματα Μέσης Ανατολής, προσθέτοντας ότι αυτό «υποδεικνύει ότι η οργάνωση (...) δεν διαθέτει άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής χημικών όπλων πέραν της Μοσούλης αν και είναι πιθανό ορισμένοι ειδικοί να πήγαν στη Συρία», κατά την ίδια πηγή.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Αυστρία: ”Υπέρ” της ανέγερσης του πρώτου ελληνορθόδοξου Μοναστηριού στη χώρα, μετά από δημοψήφισμα
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017, 20:51

Θετικό, υπέρ της ανέγερσης του πρώτου ελληνορθόδοξου μοναστηριού στην Αυστρία, στο Σαντ Αντρέ αμ Τσίκζεε του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Μπούργκενλαντ, στην Ανατολική Αυστρία στα σύνορα με την Ουγγαρία, ήταν το αποτέλεσμα του τοπικού δημοψηφίσματος που διεξήχθη εκεί προχθές Κυριακή, μεταξύ των κατοίκων του.
Στο δημοψήφισμα, για τη διεξαγωγή του οποίου είχαν συγκεντρωθεί τους προηγούμενους μήνες υπογραφές -καθώς στο παρελθόν είχαν υπάρξει στην περιοχή αρνητικές φωνές - "υπέρ" της ανέγερσης του μοναστηριού ψήφισαν 569 κάτοικοι και "κατά" 385.
Εξαιτίας των συζητήσεων και των επιφυλάξεων που είχαν διατυπωθεί στο παρελθόν από κάποιους κατοίκους της περιοχής, ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος, με επιστολή του στα τέλη Απριλίου προς τον δήμαρχο του Σαντ Αντρέ είχε αποσύρει το αίτημα χωροταξικής τακτοποίησης της έκτασης που είχε παραχωρηθεί από την Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή του ομόσπονδου κρατιδίου Μπούργκενλαντ στην Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας για την ανέγερση του μοναστηριού.
Όπως ανέφερε τότε στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Αρσένιος, από την αρχή υπήρχαν στην περιοχή φωνές κατά του μοναστηριού, επικράτησαν ο φόβος και το θυμικό, διαδόθηκαν ψευδείς φήμες από τις οποίες πολλές ήταν προσβλητικές τόσο για την ορθόδοξη όσο και την καθολική Εκκλησία, αλλά παρά ταύτα υπήρχε η πεποίθηση πως "ένα χριστιανικό μοναστήρι θα μιλούσε από μόνο του".
Ο καθολικός επίσκοπος του ομόσπονδου κρατιδίου Μπούργκενλαντ Εγίντιους Ζίφκοβιτς είχε εκφράσει "λύπη και ντροπή" για αυτό που μπορεί να συμβαίνει στην δικαιοδοσία της επισκοπής του, διακηρύσσοντας την πρόθεσή του για αναζήτηση νέας τοποθεσίας για την ανέγερση του ελληνορθόδοξου μοναστηριού.
Ανακοινώνοντας τον Οκτώβριο του 2014 την ίδρυση και προσεχή ανέγερση της "πρώτης οργανωμένης ορθόδοξης Μονής στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης", ο Μητροπολίτης Αρσένιος είχε εκφράσει την πεποίθησή του πως αυτή θα αποτελέσει "γέφυρα" που θα ενώνει την Αυστρία με την Ελλάδα, τον Καθολικισμό με την Ορθοδοξία.
Το δωρητήριο συμβόλαιο είχε παραλάβει συμβολικά στις 11 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς, προσωπικά σε τελετή στην Επισκοπή της ΄Αιζενστατ, της πρωτεύουσας του Μπούργκελαντ, ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Στην Αυστρία, όπου ο αριθμός των ορθοδόξων ανέρχεται στις 500.000 και αποτελούν τη δεύτερη θρησκευτική Κοινότητα (μετά τη Ρωμαιοκαθολική), υπάρχουν επτά δικαιοδοσίες ορθοδόξων Εκκλησιών, εκείνες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Αντιοχείας, της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας και της Σερβίας, οι οποίες εκπροσωπούνται στη Συνέλευση των Ορθοδόξων Επισκόπων, της οποίας προεδρεύει ο Μητροπολίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Το μάθημα των Ορθόδοξων Θρησκευτικών, το οποίο παρακολουθούν σήμερα σε μια σειρά σχολείων στην Αυστρία πάνω από 10.000 μαθητές της δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, διδάσκεται από 80 δασκάλους, που διορίζονται από τον Μητροπολίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρσένιο, ως αρμόδια και ανώτατη αρχή, ενώ υπάρχει ένας συντονιστής που συντονίζει και επιβλέπει το έργο των εκπαιδευτικών.





---------------------------------------------------------------------------------------------------





Στην Αθηνα ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ. Συναντησεις και συζητησεις αλλα όχι για το ονομα. Χαμηλωνει τις προσδοκιες της ΠΓΔΜ ο Νικος Κοτζιας, Παρα  τις πιεσεις για ενταξη της γειτονικης χωρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------





ZEI και θα ζει αιώνια στις καρδιές και τους αγώνες των Ελεύθερων Ανθρώπων όλου του κόσμου...

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα
14 Ιούνη 1928 Ροσάριο, Αργεντινή - 9 Οκτώβρη 1967 - (39 ετών) - Λα Ιγκέρα, Βολιβία

''το πιο ολοκληρωμένο πλάσμα που έχω γνωρίσει'' θα πει για αυτόν ο Ζαν-Πολ Σαρτρ...
(Ογδόντα εννέα χρόνια, από τη γέννηση του Τσε)

https://www.youtube.com/watch?v=-FXfYNoLxZU




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Ίση αντιμετώπιση σεισμόπληκτων Λέσβου με τους λαθρομετανάστες: 1.500 το μήνα ευρώ σε όλους (μικρούς μεγάλους), αλλά στο χέρι κι όχι μέσω ΜΚΟ & κρατικών φορέων, όπως στους λαθρομετανάστες!




--------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΛΒΑΝΙΑ
Νέες φασιστικές κορόνες λίγο πριν από τις εκλογές
ΤΙΡΑΝΑ.--
Σηκώσαν για μία ακόμη φορά τους τόνους οι Αλβανοί φασιστες επαναφέροντας τις αξιώσεις τους περί «Τσαμουριάς» αξιοποιώντας, αυτήν τη φορά, την πρόσφατη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Τιράνων, πλατεία Σκεντέρμπεη, δύο περίπου βδομάδες πριν από τις γενικές εκλογές, στις 25 Ιούνη.
Ο δήμαρχος των Τιράνων, Εριόν Βελιάτζ, εγκαινιάζοντας το Σάββατο 10 Ιουνη τη νέα πλατεία, κατέβαλε προσπάθειες να επηρεάσει ψηφοφόρους υπέρ του κυβερνώντος νεοφιλελε Σοσιαλιστικού Κόμματος, από το οποίο προέρχεται, λέγοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν πέτρες «από κάθε σημείο αλβανικών εδαφών, μεταξύ άλλων και από τους Φιλιάτες (Θεσπρωτίας)». Ο Βελιάτζ μάλιστα χαρακτήρισε τους Φιλιάτες «σκλαβωμένη Τσαμουριά» σε προφανή συνεργασία όχι μόνο με το φασιστοκόμμα των φασιστοΤσάμηδων αλλά και με τον πρωθυπουργό, Εντι Ράμα.
Πληροφορίες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «Epiruspost.gr» στις 10 Ιουνη πρωτοανεφεραν πως υπήρξε άμεση η αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, που ενημέρωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Στην ίδια ιστοσελίδα παρατέθηκε δήλωση του επικεφαλής του κόμματος των Τσάμηδων, Σφετίμ Ιντρίζι, ότι η Τσαμουριά είναι «κομμάτι της Αλβανίας, το οποίο έχει καταληφθεί διά της βίας από την Ελλάδα».
Παράλληλα, μερίδα του αλβανικού Τύπου εκανε λόγο μια 24ωρη επίσκεψη του αρχηγού του αντιπολιτευόμενου κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπασά, στις ΗΠΑ, όπου θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ντ. Τραμπ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΑΛΛΙΑ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Διεργασίες για την επόμενη μέρα
ΠΑΡΙΣΙ.--
Καθώς την Κυριακή ο β' γύρος των βουλευτικών εκλογών θα αποτυπώσει με σαφήνεια τη νέα σύνθεση της 577μελούς Εθνοσυνέλευσης, στη Γαλλία εντείνονται οι  διεργασίες με στόχο την υπεράσπιση της θέσης του ντόπιου κεφαλαίου. Ετσι, το κόμμα του νεοεκλεγέντος Προέδρου Εμ. Μακρόν, «Republique en Marche» (REM), εξακολουθεί να προσελκύει δυνάμεις που έχουν διακριθεί στην υπεράσπιση του κεφαλαίου, διεκδικώντας ρόλο νέου πόλου στον αστικό πολιτικό «χάρτη» της χώρας.
Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις της πρώην υπουργού Περιβάλλοντος (και πρώην βασικού στελέχους του Σοσιαλιστικού Κόμματος - PS) Σεγκολέν Ρουαγιάλ, που παραδέχτηκε ότι στον α' γύρο ψήφισε την υποψήφια του REM, Κριστίν Εντς, έναντι της υποψήφιας του PS, και τόνισε ότι «η εναλλαγή δεξιά/αριστερά δεν απαντά πλέον στα προβλήματα που τίθενται». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ήδη βρίσκεται σε επαφή με μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου και θα συνεχίσει «την κλιματική μάχη», θα θέσει τις «ικανότητές της στην υπηρεσία αυτής της μάχης και της κυβέρνησης».
Την ίδια στιγμή, στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας αναμένονται διάφορες ανακατατάξεις, με βάση και διάφορες πρωτοβουλίες που έχουν ανακοινωθεί, όπως τον πρώην υποψήφιο του PS για τις προεδρικές εκλογές, Μπενουά Αμόν (που αποκλείστηκε από τον α' γύρο των βουλευτικών). Ενόψει και των «κινήσεων» που θα ανακοινώσει αρχές Ιούλη για την «αναμόρφωση της αριστεράς», ο Αμόν ανακοίνωσε ότι στην περιφέρεια της Εσόν θα στηρίξει «χωρίς δισταγμό» την υποψήφια της «Ανυπότακτης Γαλλίας» (FI) Φαρίντα Αμράνι, απέναντι στον μέχρι πρότινος συνοδοιπόρο του στο PS και πρώην πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς. Αλλωστε, ο Αμόν έχει συμπεριλάβει την FI στις δυνάμεις με τις οποίες θα μπορούσε να συνεργαστεί.





---------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγέλλει τα ΝΑΤΟικά γυμνάσια κοντά στις ακτές της χώρας
Το ΚΚ Βενεζουέλας κατήγγειλε τις ασκήσεις των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ με 18 χώρες της περιοχής της Καραϊβικής που διεξάγονται κοντά στις βενεζουελάνικες ακτές, ως «πρόβα» για την προετοιμασία μιας στρατιωτικής επέμβασης, που εδώ και καιρό η φασιστική αντιπολίτευση θέλει να προκαλέσει για την ανατροπή του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, της κυβέρνησης του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας.
Οπως ανέφερε ο Ντάγκλας Γκόμες, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, σε συνέντευξη τη Δευτέρα, η επονομαζόμενη άσκηση «Tradewinds 2017», της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ, που υποτίθεται γίνεται για την «αντιμετώπιση θαλάσσιων καταστροφών», δείχνει να είναι το καμουφλάζ για την προετοιμασία της επέμβασης. Στην άσκηση, που διεξάγεται από 12 έως 17 Ιούνη, συμμετέχουν 2.500 στρατιώτες από ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Μεξικό, Ηνωμένο Βασίλειο και Αντίγκουα και Μπαρμπούντος, Μπαχάμες, Μπαρμπάντος, Μπελίζ, Ντομίνικα, Δομινικανή Δημοκρατία, Γρενάδα, Γουιάνα, Αϊτή, Τζαμάικα, Σαν Κριστόμπαλ και Νέβις, Σουρινάμ, Αγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες, Τρινιδάδ και Τομπάγκο.
Το ΚΚ Βενεζουέλας καλεί επίσης σε αγωνιστική ενότητα το εργατικό - λαϊκό κίνημα και τις ένοπλες δυνάμεις, για να αντιμετωπίσουν όποια απόπειρα επέμβασης επιχειρηθεί και ταυτόχρονα σε συσπείρωση με το Λαϊκό Αντιιμπεριαλιστικό Αντιφασιστικό Μέτωπο, που συγκροτούν το ΚΚ Βενεζουέλας με άλλες δυνάμεις για την ήττα τόσο της αντίδρασης όσο και των δυνάμεων του συμβιβασμού στις τάξεις της κυβέρνησης Μαδούρο. Στόχος του Μετώπου έχει καθοριστεί να διατηρηθούν οι κατακτήσεις της λεγόμενης Μπολιβαριανής Διαδικασίας, που ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια, αλλά και να βαθύνουν οι αλλαγές για τον πραγματικό επαναστατικό μετασχηματισμό της χώρας και τη σοσιαλιστική προοπτική.
Το ΚΚ Βενεζουέλας και το κόμμα «Πατρίδα για όλους», το κόμμα «Δίκτυα», το Επαναστατικό Κόμμα Εργασίας και οι οργανώσεις «Γκαγιόνες», «Γενναίος Νότος» και «Αντιιμπεριαλιστικές Φωνές» έχουν συγκροτήσει τη δική τους πλατφόρμα «Ενότητα για να προχωρήσουμε 2017» (Union para Avanzar 2017), που επιδιώκει να δώσει επαναστατική απάντηση στην κρίση του καπιταλισμού και συμβολίζει την ιστορική συνέχεια της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης του 1917. Με αυτή την πλατφόρμα συμμετέχει και στη διαδικασία της εκλογής των αντιπροσώπων για την Εθνική Συντακτική Συνέλευση που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, με τους δικούς τους υποψηφίους στις εκλογές που θα γίνουν στα τέλη Ιούλη. Θυμίζουμε ότι η φασιστική αντιπολίτευση έχει μποϊκοτάρει αυτή τη διαδικασία, συνεχίζει τις βίαιες διαμαρτυρίες και τους βανδαλισμούς και ζητά πρόωρες προεδρικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το Δεκέμβρη του 2018.




---------------------------------------------------------------------------------------------------





ΙΤΑΛΙΑ
Νέες αντιλαϊκές συστάσεις και εκλογές σε δήμους
ΡΩΜΗ.--
Σε φόντο έντονων  διεργασιών προετοιμάζονται τα επόμενα αντιλαϊκά βήματα στην Ιταλία, μετά και τη νέα έκθεση του ΔΝΤ, όπου εκτιμάται ότι οι ρυθμοί καπιταλιστικής ανάπτυξης το 2017 θα κυμανθούν στο 1,3% και την περίοδο 2018 - 2020 θα περιοριστούν στο 1%.
Ο υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Παντοάν, δήλωσε «ευχαριστημένος» αν και «όχι πλήρως ικανοποιημένος» για τις προβλέψεις για το 2017, σημειώνοντας ότι η στήριξη της ανάπτυξης πρέπει να βασιστεί πάνω στις πρόσφατες πρωτοβουλίες των (σημερινών) αρχών που περιέλαβαν και την αντεργατική μεταρρύθμιση «Jobs Act» (η οποία οδήγησε και σε νέα απελευθέρωση απολύσεων). Η έκθεση του ΔΝΤ επισημαίνει ότι βασικές προτεραιότητες πρέπει να είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της χώρας σε σχέση με τους εταίρους της, η αντιμετώπιση των προβλημάτων του τραπεζικού συστήματος (εκφράζεται μεγάλη ανησυχία για το ύψος των «κόκκινων» δανείων). Ακόμα, συστήνει νέες «παρεμβάσεις» στην αγορά εργασίας ώστε π.χ. οι μισθοί στην Ιταλία να μην αυξάνονται με ρυθμό μεγαλύτερο από ό,τι η παραγωγικότητα.
Στο μεταξύ, την Κυριακή έγιναν εκλογές για την ανάδειξη νέων δημοτικών αρχών σε 25 πόλεις της Ιταλίας, όπου οι βασικές πολιτικές δυνάμεις συμμετείχαν μέσα από συνεργασίες διαφόρων ειδών. Αναλυτές κάνουν λόγο για σημαντικές απώλειες του ευρωενωσιτικοσκεπτικιστικού «Κινήματος 5 Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο (αποκλείστηκε από τον β' γύρο στα περισσότερα μεγάλα κέντρα), με τον ίδιο να σχολιάζει ότι αυταπατώνται όσοι εκτιμούν πως το κόμμα του βαίνει προς οριστική εξαφάνιση και να δηλώνει ότι «εμείς συνεχίζουμε την πορεία μας».
Το κυβερνών PD (του οποίου ηγέτης αναδείχτηκε εκ νέου ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι) φέρεται να διατηρεί δυνάμεις σε αρκετές από τις συγκεκριμένες πόλεις, καθώς οι υποψήφιοι που στήριξε είχαν πολύ καλές επιδόσεις σε Παλέρμο, Πάρμα κ.α. Ακόμα, η «δεξιά» συνεργασία της «Φόρτσα Ιτάλια» και της «Λίγκας του Βορρά» επίσης εμφανίζεται ευχαριστημένη, δεδομένου του ότι σε Γένοβα, Βερόνα πάει στον επόμενο γύρο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΪΡΟ.-- Η επιτροπή νομικών και συνταγματικών υποθέσεων του αιγυπτιακού κοινοβουλίου ενέκρινε χτες την πολυσυζητημένη διμερή συμφωνία Αιγύπτου - Σαουδικής Αραβίας, που παραδίδει στη Σαουδική Αραβία τα δύο αιγυπτιακά νησάκια Τιράν και Σαναφίρ, στον Κόλπο της Ακαμπα, και η οποία είχε προκαλέσει πέρυσι την άνοιξη αρνητικές αντιδράσεις στο Κάιρο. 43 βουλευτές ενέκριναν τη συμφωνία και οκτώ την απέρριψαν, παραπέμποντας το θέμα στην κοινοβουλευτική επιτροπή Αμυνας, και στη συνέχεια στην Ολομέλεια.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΥΠΡΟΣ
Εντονες συζητήσεις προκάλεσαν δηλώσεις του προτεινόμενου από την ΚΕ του ΑΚΕΛ ως υποψήφιου Προέδρου Μάικ Σπανού, μεγαλοεπιχειρηματία, ότι χρειάζεται περισσότερη αγορά και λιγότερο κράτος. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι «προτού πάμε στο έκτακτο Συνέδριο (σ.σ. που θα αποφασίσει πάνω στην πρόταση της ΚΕ) πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι αρχές πάνω στις οποίες θα στηρίξει την υποψηφιότητά του ο κ. Σπανός».




------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Σφοδρές συγκρούσεις με επίκεντρο τη Ράκα
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Σκληρές μάχες μαίνονταν χτες ανάμεσα σε τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» και Κούρδους και Αραβες μαχητές των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF) στη συνοικία Ας Σανάα, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Ράκα, μια βδομάδα μετά την έναρξη της επιχείρησης ανακατάληψης της πόλης (που θεωρείται «πρωτεύουσα» του «χαλιφάτου»), σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας των SDF, Τζιχάν Αχμεντ, αναφέρθηκε στις μάχες, τονίζοντας ότι οι τζιχαντοφασιστες αντιστέκονται χρησιμοποιώντας νάρκες, αυτόχειρες βομβιστές και αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι μαχητές των δυνάμεων SDF έχουν έως τώρα καταφέρει να καταλάβουν μια συνοικία στο ανατολικό τμήμα της πόλης και άλλη μια στο δυτικό.
Η Υπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) απαίτησε να υπάρξει «καλύτερη πρόσβαση (...) στους δεκάδες χιλιάδες αμάχους, οι οποίοι έχουν απελπιστική ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια», καθώς υπολογίζει ότι οι πολίτες που χρειάζονται αρωγή στην επαρχία ανέρχονται σε 430.000.
Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι δυνάμεις του συριακού στρατού κατέλαβαν εννιά θέσεις και χωριά στο δυτικό τμήμα της Ράκα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΡΑΚ
Τροφική δηλητηρίαση με εκατοντάδες θύματα στη Μοσούλη
ΒΑΓΔΑΤΗ.--
Σαν να μην έφταναν οι κακουχίες από τον ξεριζωμό των εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων από τη Μοσούλη του βορείου Ιράκ, όπου είναι εδώ και μήνες σε εξέλιξη επιχείρηση του ιρακινού στρατού και του συνασπισμού των ΗΠΑ για ανακατάληψη της πόλης από τους τζιχαντοφασιστες, χτες αναφέρθηκε ότι το βράδυ της Δευτέρας δύο άνθρωποι πέθαναν και εκατοντάδες προσβλήθηκαν από τροφική δηλητηρίαση σε καταυλισμό προσφύγων ανατολικά της Μοσούλης και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής.
Ο καταυλισμός βρίσκεται στο Χάζερ, την οδική αρτηρία που συνδέει τη Μοσούλη με το Ερμπίλ του αυτόνομου Κουρδιστάν, και φιλοξενεί πλήθος εκτοπισμένων αμάχων.





--------------------------------------------------------------------------------------------





Πόσοι Έλληνες ζουν σε Αμερική, Γερμανία, Αυστραλία, Αγγλία, Καναδά

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού η σύγχρονη κατανομή των αποδήμων Ελλήνων ανά Ηπείρους κατανέμεται ως ακολούθως:


Αμερική..61%
Ασία........1%
Αφρική.....2%
Ευρώπη..23% και
Ωκεανία..13% (συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας).
Ο Απόδημος Ελληνισμός διακρίνεται επίσης σε κατά Χώρα κοινότητες, οι πολυπληθέστερες των οποίων κατά Ήπειρο και Χώρα είναι:

Ωκεανία
Αυστραλία: 375.703 (απογρ. 2001)[28]
Νέα Ζηλανδία: (υπολ.)[2]

Αμερική (Ήπειρος)
Αργεντινή: 20.000 (υπολ.)[2]
Βραζιλία: 25.000 (υπολ.)[2]
ΗΠΑ: 1.213.807 (απογρ. 2000)[3] – ο αριθμός ατόμων ελληνικής καταγωγής υπολογίζεται σε 3.000.000[4]
Καναδάς: 215.105 (απογρ. 2001)
Ασία
Αρμενία: 1.176 [2]
Γεωργία: 15.166 (απογρ. 2002)[5]
Καζακστάν: 12.703 (απογρ. 1999)[6]
Ουζμπεκιστάν: 9.500 (est.)[7]
Τουρκία: 4.500 (υπολ. 2014)[8]
Αφρική
Αίγυπτος: 3.800 (υπολ.)[9] - Δείτε επίσης Έλληνες της Αιγύπτου-
Ζαΐρ ή Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό .........5.000 [2]
Ν. Αφρική: 120.000 [2]
Ευρώπη
Αλβανία: 58.785 (απογρ. 1989)[10]
Αυστρία: 5.000 (υπολ.)[11]
Βέλγιο: 35.000 (υπολ.)[12]
Βουλγαρία: 3.408 (απογρ. 2001)[13]
Γαλλία: 35.000 (υπολ.)[14]
Γερμανία: 470.000 (υπολ. 2006)[15]
Ελβετία: 11.000 (υπολ.)[16]
Ηνωμένο Βασίλειο: 212.000 (υπολ.)[2]
Ιταλία: 30.000 (υπολ.)[17]
Λουξεμβούργο: 2.000 (υπολ.)[18]
Μολδαβία: 3.000 (υπολ.)[19]
Ολλανδία: 12.500 (υπολ.)[20]
Ουγγαρία: 2.509 (απογρ. 2001)[21]
Ουκρανία: 91.500 (απογρ. 2001)[22]
Ρουμανία: 6.513 (απογρ. 2002)[23]
Ρωσία: 97.827 (απογρ. 2002)[24]
Σερβία: 15,000 (υπολ.) [25]
Σουηδία: 12.000 – 15.000 (υπολ.)[26]
Τσεχία: 3.231 (απογρ. 2001)[27]
Ωκεανία
Αυστραλία: 375.703 (απογρ. 2001)[28]
Νέα Ζηλανδία: (υπολ.)[2]


1 σχόλιο:

e-h είπε...


La revista de cultura cubana La Jiribilla nos propone esta semana un
dossier dedicado al centenario del natalicio del bailarín, coreógrafo y
director artístico cubano Alberto Alonso. Bajo el título Cien Albertos,
tantas veces el primero, se incluyen diversas apreciaciones sobre su
trayectoria creativa y el legado de su obra al panorama danzario cubano
y universal. Destacan aquí el artículo Un día con Alberto en el solar,
de Norge Espinosa, un texto de Luciano Castillo sobre la presencia de
Alonso en la cinematografía cubana; así como una aproximación a los 50
años de Carmen Suite, su trabajo coreográfico más reconocido
internacionalmente. En su edición 828, La Jiribilla publica también un
artículo de Jorge Ángel Hernández sobre el Centrismo Político y su
relación con el Capital Hegemónico y las transnacionales de la
información, así como un nuevo análisis sobre la realidad política y
social en Venezuela, a través de los artículos Diecisiete días: la
Venezuela mal contada, de Ernesto Pérez Castillo y Venezuela: paz y
democracia ahora, de Juan Nicolás Padrón. Completan la entrega varios
materiales dedicados a músicos como Pacho Alonso, Ignacio Piñeiro y
Electo Silva, y declaraciones exclusivas sobre la venidera edición del
Coloquio Internacional Ernest Hemingway.

A todos estos contenidos usted puede acceder desde intranet e internet,
mediante el sitio web www.lajiribilla.cu


Κούβας περιοδικό για τον πολιτισμό προτείνει η Jiribilla Αυτή την εβδομάδα ένα
φάκελο αφιερωμένο στην εκατονταετηρίδα από τη γέννηση του χορευτή, χορογράφου και
της Κούβας καλλιτεχνικός διευθυντής Alberto Alonso. Υπό τον τίτλο Cien Albertos,
πολλές φορές οι πρώτες, διάφορες εκτιμήσεις του περιλαμβάνουν
δημιουργική πορεία και την κληρονομιά της danzario εργασίας πανόραμα του κουβανικού
και καθολική. Βρίσκομαι εδώ με τον Alberto άρθρο Μια μέρα στον ήλιο,
Norge Espinosa, ένα κείμενο του Luciano Καστίγιο σχετικά με την παρουσία του
Alonso στην κουβανική κινηματογράφου? καθώς και μια προσέγγιση για 50
χρόνια Carmen Suite, χορογραφική δουλειά της πιο αναγνωρισμένη
διεθνώς. Στο θέμα του 828, La Jiribilla δημοσιεύει επίσης ένα
άρθρο του Jorge Ángel Hernández Πολιτικών κεντρισμού και της
σχέσης με την Capital Ηγεμονία και τη διακρατική
ενημέρωση και περαιτέρω ανάλυση για την πολιτική και την πραγματικότητα
του κοινωνικού στη Βενεζουέλα, μέσω της άρθρα Δεκαεπτά ημέρες:
Βενεζουέλα άσχημα είπε, Ernesto Perez Καστίγιο και τη Βενεζουέλα: την ειρήνη και
τη δημοκρατία σήμερα, του Juan Nicolás Padrón. Πλήρης παράδοση διάφορα
υλικά αφιερωμένη στους μουσικούς όπως Pacho Alonso, Ignacio Piñeiro και
ηλεκτροέκλουση Silva, και αποκλειστικές δηλώσεις για την επερχόμενη έκδοση του
Διεθνούς Συνεδρίου για Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

Όλοι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο από το intranet και internet
μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu