Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Πεμπτη 15 Ιουνιου 2017


Δυτική Αχαΐα: Πακιστανός εργάτης γης πήγε να ζητήσει τα δεδουλευμένα του και του έσπασαν το κεφάλι!

14 Ιούν 201716:12
Καταγγελία από την Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών που μιλά για μία ιδιότυπη ομερτά στην περιοχή
Από τις ματωμένες φράουλες της Μανωλάδας πάμε στα ματωμένα καλοκαίρια της Δυτικής Αχαΐας;
Σύμφωνα με καταγγελία που κάνει στο facebook το μέλος της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών, Νίκος Παπαγεωργίου, ένας Πακιστανός εργάτης γης που εργαζόταν στο Λάππα της Αχαΐας, δέχτηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι όταν είχε το "θράσος" να ζητήσει από τον γαιοκτήμονα εργοδότη του τα δεδουλευμένα του.
Η καταγγελία έχει ως εξής: "Τα ματωμένα καλοκαίρια στο κάμπο της Δυτικής Αχαίας, εκεί που η αυθαιρεσία παραμένει σαν  βασικός νόμος της ζωής των προσφύγων μεταναστών. Ζήτησε τα μεροκάματα του (5 μηνων) και τον ξεπλήρωσαν με μια τσάπα στο κεφάλι! Είναι Πακιστανός εργάτης γης που τον Δεκέμβρη περνά ακρόαση για άσυλο. Μέχρι τότε ,αν ζει, θα υφίσταται και αυτό, όπως και χιλιάδες άλλοι, την αυθαιρεσία, το καθεστώς ενός εργασιακού μεσαίωνα, που τρέφεται από την εγκληματική, στα όρια της κάλυψης, αδιαφορίας του κράτους.
Τα φαινόμενα αυτά θέλουν κυριολεκτικά εκστρατεία για να ελεγχτούν όλοι οι ξένοι εργάτες, να εφαρμοστεί το εργόσημο παντού. Να σπάσουν τα στεγανά που καλύπτουν και θεριεύουν αυτή την ασυδοσία. Το σύστημα της εκμετάλλευσης διαπλέκεται με κάθε εξουσία της περιοχής, εκεί είναι που βλέπεις πάμφθηνο και σε αφθονία εργατικό δυναμικό, αλλά μια ιδιότυπη ομερτά που επικρατεί και καλύπτει τα πάντα.
Το διαπίστωσε πρόσφατα και η ομάδα της Κίνησης μας, όταν αναζητούσαμε ώρες τον υπεύθυνο της επιχείρησης". Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου θα υπάρξει προσεχώς ενημέρωση για την πορεία του θέματος αλλά και για την γενικότερη αντιμετώπιση της κατάστασης. Για την ώρα πάντως η Κίνηση προχώρησε σε έγγραφο προς την Επιθεώρηση εργασίας όπου ενημερώνει τον φορέα του κράτους για την όλη κατάσταση, καλώντας την να κάνει κάτι.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Άρης Βελουχιώτης (Αθανάσιος Κλάρας), Λαμία, 27 Αυγούστου 1905 – Μεσούντα, 15 Ιουνίου 1945.
Και 'σεις βουνά μου κλάψτε με και πάρτε με μαζί σας.
H άνοιξη κι αν λαχταρά ο κούκος δεν τη φέρνει.
Πότε, ωρέ, πότε θα 'ρθει της ξαστεριάς το πότε.
https://www.youtube.com/watch?v=NNaiEJblWc8





----------------------------------------------------------------------------------------------




Επίθεση με (ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ)βόμβες φωσφόρου στη Μοσούλη(ΙΡΑΚ) και Ρακκα(ΣΥΡΙΑ)
Νεοζηλανδός στρατηγός παραδέχτηκε χτες ότι βομβαρδίστηκε απο την διεθνη συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, με βόμβες λευκού φωσφόρου η Μοσούλη(στο Ιρακ)αλλα και η Ρακκα (στην Συρια)
14/06/2017

**Λευκός φωσφόρος: Ένα πολύ επικίνδυνο υλικό που προκαλεί οδυνηρά τραύματα επάνω στο ανθρώπινο σώμα, αλλά και σε κάθε άλλο ζώντα οργανισμό.. μόλις έλθει σε επαφή με τον αέρα, καίγεται ασταμάτητα..Η επαφή του λευκού φωσφόρου με το ανθρώπινο σώμα, προκαλεί επώδυνα χημικά εγκαύματα. Το έγκαυμα εμφανίζεται σαν μια νεκρωμένη περιοχή με κιτρινωπό χρώμα και έχει την χαρακτηριστική οσμή του σκόρδου.
Επειδή είναι εξαιρετικά διαλυτός στο λίπος, έχει ταχεία διείσδυση μέσα στο δέρμα και προχωρεί σε βάθος στους ιστούς, φτάνοντας ακόμη να καίει και τα οστά.
Εξ αιτίας της διαλυτότητας αυτής, τα εγκαύματα που προκαλεί είναι δευτέρου και τρίτου βαθμού και επουλώνονται δύσκολα. Αν κομμάτια λευκού φωσφόρου πέσουν σε μάτια, τα καταστρέφουν.
**Χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ..
έγινε από τους Ισραηλινούς στη Γάζα το 2014 όπως είχε συμβεί και το 2009.
Στις επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα στο Ιράκ και ειδικότερα κατά την μάχη της Φαλούτζα, τα βλήματα (συνδυασμός καπνογόνων λευκού φωσφόρου και εκρηκτικών) έπεφταν στις οχυρωμένες θέσεις των αντιπάλων σε κτίρια, για να προκαλέσουν αρχικά καπνό και φωτιά και στη συνέχεια, πλήρη εξουδετέρωση. Η μέθοδος αυτή ονομάστηκε "Shake and Bake"(τραντάζεις και ψήνεις) για τα έντονα αρνητικά ψυχολογικά αποτελέσματα που προκαλούν στον αντίπαλο, μαζί με την τρομακτική δράση τους επάνω στο ανθρώπινο σώμα)
*το χρησιμοποιει και η Σαουδικη Αραβια εναντιον των αμαχων στην Υεμενη (μα αφου η Δυση της (μοσχο)πουλαει τα οπλικα συστηματα θανατου)
ΜΑ ...μα που ειναι τα κειμενα διαμαρτυριες? οι καταγγελιες για τα χημικα που καινε ζωντανους τους ανθρωπους? οι οργισμενες φωνες ? στο Ιντυ?στις αριστερες εφημεριδες? τιποτα?




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΤΡΟΠΗ!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΕΛΕΝΗΣ.. ΜΕ ΕΡΑΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΚΑΤ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΕΙ…
15/6/2017   7.41
Απίστευτες οι καταγγελίες που έκανε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Γιώργος Βαλελής, ο άνδρας της άτυχης 43χρονης γυναίκας που σκοτώθηκε στον μεγάλο σεισμό της Δευτέρας στη Βρίσα..
Όπως δήλωσε πήγε τραυματισμένος με το πλοίο στο ΚΑΤ με χρήματα που μάζεψε με έρανο γιατί πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί !!!!!!

Διαβάστε τι είπε..

"Ακόμα με τα μπάζα είμαι εδώ στο Κατ, τώρα έβγαλα τα σεντόνια.. τα 180 ευρώ για να πληρώσω τα εισιτήρια και τα άλλα έξοδα, μου τα έδωσαν οι φίλοι μου από το χωριό και οι συγγενείς..

Δεν είχα χρήματα να πληρώσω για να έρθω με το αεροπλάνο και πήρα το πλοίο.. στον Πειραιά περίμενα μια ώρα για να έρθει το ασθενοφόρο..

Δεν θα έπρεπε όλα αυτά να τα πληρώσει το κράτος; είμαι αυτός που χτυπήθηκε πιο πολύ από τον σεισμό.. έχασα την γυναίκα μου.. δεν έπρεπε να με στηρίξει το κράτος;;"


Lesvos Voice:  Πρόκειται για μια απίστευτη είδηση και πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους..

Αυτό δεν πρέπει να περάσει έτσι..

Είναι απαράδεκτο, πρόκειται για πραγματική ..ξεφτίλα !!!

Αυτός ο άνθρωπος πριν δυο μέρες έχασε με τραγικό τρόπο την γυναίκα του, ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά, δεν μπορούσε κάποιος να φροντίσει να μεταβεί με αξιοπρέπεια στη Αθήνα, να πάει στο ΚΑΤ και να χειρουργηθεί;;..

Τι είναι όλο αυτό που έγινε;; ..δεν ντρέπονται οι υπεύθυνοι που "παρέλασαν" τις τελευταίες μέρες από τα χαλάσματα της Βρίσας και έκαναν και .."μεγαλειώδεις" δηλώσεις ;;;;

Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό;; ..ποιος θα δώσει τελικά λόγο;;;

http://lesvosvoice.blogspot.gr/2017/06/blog-post_14.html





-----------------------------------------------------------------------------------------------------





Μήνυση της Σερβίας κατά του ΝΑΤΟ...
Δευτέρα, 12 Ιουνίου  2017
Θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν 20 κράτη-μέλη της Συμμαχίας από την καλά οργανωμένη αγωγή.Η Σερβία ετοίμασε μια ομάδα δικηγόρων που έχουν επιφορτιστεί με την προετοιμασία μιας αγωγής εναντίον του ΝΑΤΟ για τις ζημιές που προκάλεσε στη χώρα κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του 1999.

Η ομάδα θα περιλαμβάνει τους καλύτερους δικηγόρους από τη Σερβία, καθώς και από την ΕΕ, τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία και θα έχει επικεφαλής τον εξέχοντα Σέρβο δικηγόρο Σρντγάν Αλεξιτς (Srdjan Aleksic).

«Θέλουμε να φέρουμε σε δίκη τα κράτη του ΝΑΤΟ που συμμετείχαν στην επιθετικότητα εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Ήτοι 20 κράτη που συμμετείχαν άμεσα, ή έμμεσα σε αυτήν. Οι αγωγές θα απευθύνονται άμεσα σε κάθε ένα από αυτά τα κράτη», δήλωσε ο Αλεξιτς στο Sputnik Serbia.

Σύμφωνα με τον Aleksic, οι δικηγόροι δεν σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση στο Διεθνές Δικαστήριο. Αντ ‘αυτού, οι αγωγές θα κατατεθούν στα εθνικά δικαστήρια καθενός από τα 20 κράτη.
«Πιστεύουμε ότι αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητα των εθνικών δικαστηρίων. Αυτά τα κράτη παραβίασαν τις αρχές που διατυπώνονται στο έβδομο κεφάλαιο του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο απαγορεύει την επιθετικότητα εναντίον οποιουδήποτε κράτους. Επιπλέον, το ΝΑΤΟ παραβίασε τα κεφάλαια 5 και 6 του χάρτη του, δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ είναι αμυντική συμμαχία και όχι επιθετική. Πρόκειται για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και συγκεκριμένα για συμβάσεις που απαγορεύουν την επιθετικότητα και τη χρήση βίας εναντίον κυρίαρχων κρατών»,
εξήγησε ο δικηγόρος.
Τα μέλη της ομάδας του Aleksic αναμένεται να προετοιμάσουν περίπου 20 υποθέσεις υποστηριζόμενες από πειστικές υλικές αποδείξεις, όπως ιατρικά έγγραφα που δείχνουν μια σχέση μεταξύ της χρήσης πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού και της αύξησης του αριθμού των ογκολογικών ασθενειών στη Σερβία τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

«Έριξαν 10 έως 15 τόνους απεμπλουτισμένου ουρανίου στο έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Η αύξηση του αριθμού των ασθενών με καρκίνο έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες. Κακοήθεις όγκοι εντοπίζονται ετησίως σε 33.000 Σέρβους πολίτες. Κάθε μέρα αυτή η φοβερή ασθένεια διαγιγνώσκεται τουλάχιστον σε ένα παιδί στη χώρα μας. Σε σύγκριση με το 1999, ο αριθμός των καρκινοπαθών αυξήθηκε κατά πέντε φορές, κυρίως στη νότια Σερβία, καθώς και στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια»,
δήλωσε ο Αλεξιτς.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, εξαιρετικοί Σέρβοι γιατροί, ογκολόγοι και τοξικολόγοι θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της αγωγής. «Όλες οι δηλώσεις μας αποδεικνύονται από το γεγονός ότι 45 Ιταλοί στρατιώτες που υπηρετούσαν σε εκείνες τις περιοχές του Κοσσυφοπεδίου που επλήγησαν από τον βομβαρδισμό με απεμπλουτισμένο ουράνιο, τελικά έπαθαν καρκίνο. Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η ευθύνη για το περιστατικό πρέπει να βαρύνει το κράτος της Ιταλίας και τώρα καταβάλλει σοβαρές αποζημιώσεις, από 200.000 έως 1.200.000 ευρώ σε κάθε άτομο που διαγνώστηκε με τη νόσο. Η αγωγή μας θα βασίζεται σε αυτό», δήλωσε ο Σέρβος νομικός.

Η αγωγή θα λάβει επίσης υπόψη τις συνέπειες της χρήσης βομβών διασποράς, με αποτέλεσμα πολυάριθμα ανθρώπινα θύματα, καθώς και βομβιστικές επιθέσεις χημικών και πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που έχουν βλάψει το περιβάλλον.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Όπως μας ενημερώνει ο σ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, (του Κινηματος «Δεν Πληρωνω») σήμερα πρωί-πρωί έκοψαν το νερό σε οικογένεια στη Νίκαια με άτομο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Φυσικά, το νερό θα επανασυνδεθεί κι αν τολμήσουν ας ξανάρθουν.
Ο κλεφτοπόλεμος συνεχίζεται. Και, ως γνωστόν, τον πόλεμο αυτού του είδους συνήθως τον κερδίζουν οι από κάτω.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο οικονομικός δολοφόνος Παπαδήμος μέρες επί ημερών στην Εντατική, με το νοσοκομείο να σταματάει τις εφημερίες του για πάρτη του.
Ο σεισμόπληκτος τραυματίας από την Λέσβο ταξίδεψε με λεφτά που μαζεύτηκαν με έρανο, χωρίς κρεβάτι στο καράβι και χωρίς να τον περιμένει ασθενοφόρο για το ΚΑΤ.
Αυτή τη σύγκριση η παλιανθρωπιά τη χαρακτηρίζει "λαϊκισμό". Γιατί, για την παλιανθρωπιά, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια αξία.
Άλλο ένας οικονομικός δολοφόνος, πρώην δοτός πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ακαδημίας των χορτάτων παλιανθρώπων, που όπως και επί Μεταξά, επί Κατοχής και επί Χούντας, έτσι και επί μνημονίων, δεν έβγαλαν τσιμουδιά για το δράμα του λαού μας, και άλλο ένας απλός άνθρωπος από τη Λέσβο.





----------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΟΜΙΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ;
Γιωργος Αλεξατος
Σκεφτόμουν την εκδήλωση που ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει στην πλατεία Εξαρχείων η συνδικαλιστική οργάνωση των αστυνομικών, για να μιλήσει για ανοιχτή και ελεύθερη πόλη, και για την πάταξη της ανομίας.
Γιατί στα Εξάρχεια; Όσα προβλήματα ανομίας κι αν υπάρχουν εκεί, σ' αυτή τη συνοικία μπορεί να κυκλοφορήσει ένας άνθρωπος χωρίς φόβο όλο το 24ωρο. Κάτι που δεν συμβαίνει σε όλα τα σημεία του κέντρου της Αθήνας.
Για ποια ελεύθερη και ανοιχτή πόλη, και για ποια ανομία θα μιλήσουν;
Θα καταγγείλουν τις συμμορίες της ΔΙΑΣ που όταν δεν πίνουν φραπέ στα Έβερεστ σπέρνουν την τρομοκρατία σε όποιον πιτσιρικά δεν εγκρίνουν την εμφάνισή του και χυδαιολογούν σε όποιο κορίτσι βρεθεί στον δρόμο τους;
Θα μιλήσουν για τις σχέσεις της ΕΛ.ΑΣ. με την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής;
Θα αναφερθούν στην κάλυψη που προσφέρει η αστυνομία στο εμπόριο ναρκωτικών και στην προστασία των μαγαζιών και της πορνείας;
Θα καταγγείλουν τα άντρα βασανιστηρίων, όπως, π.χ., τα Αστυνομικά Τμήματα Ομόνοιας, Πλάκας και Άγιου Παντελεήμονα;
Κι αν πρόκειται να τα κάνουν όλ' αυτά, γιατί, λοιπόν, δεν οργανώνουν την εκδήλωσή τους έξω από κάποιο τέτοιο Αστυνομικό Τμήμα;
Να πάω κι εγώ να μιλήσω. Έχω σχετική εμπειρία και δεν αναφέρομαι στα πολύ παλιά. Αναφέρομαι στο Α.Τ. της Ομόνοιας τον Μάιο 2006 (η ολοσέλιδη αποκαλυπτική καταγγελία μου στην "Εποχή" αποτέλεσε το ερέθισμα για να συγκροτηθεί η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων) και στον Άγιο Παντελεήμονα λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, που καταγγέλθηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της οποίας ήμουν υποψήφιος βουλευτής.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΛΗΘΕΥΕΙ;
Γιατί αν αληθεύει πρόκειται για μέγιστη ξευτίλα όλων αυτών των κυβερνητικών που σουλατσάρανε στη Λέσβο, και πρώτα και κύρια του Υπουργείου Υγείας.
Ο μοναδικός σοβαρά τραυματίας από τον σεισμό στη Μυτιλήνη είναι ο σύζυγος της νεκρής γυναίκας. Μετά από έρανο φίλων και συγγενών ήρθε με το καράβι στον Πειραιά, χωρίς καν καμπίνα, και στο λιμάνι δεν τον περίμενε ασθενοφόρο. Πήρε ταξί για να πάει μόνος του στο ΚΑΤ...




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Πέθανε ο σ. Ηλίας Μεταλλίδης. Μαχητής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ στην κεντρική Μακεδονία, πολιτικός πρόσφυγας στην ΕΣΣΔ επί δεκαετίες, από αυτούς που αντιτάχθηκαν στην πραξικοπηματική και με ξένη παρέμβαση ανατροπή της καθοδήγησης του ΚΚΕ το 1956, συνέχισε μέχρι το τέλος της ζωής του να αγωνίζεται από τις γραμμές του Μ-Λ ΚΚΕ.
Τις αναμνήσεις του από τον αγώνα του ΔΣΕ έγραψε στο βιβλίο του "Θυμόμαστε, διδασκόμαστε, προχωράμε!" και στη βάση των αναμνήσεών του γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ του Nikos Noulas, "Γεια σας και καλή αντάμωση, ως νικητές!".
Αθάνατος!





----------------------------------------------------------------------------------------------------




Πηγαίνοντας σε μια δημόσια υπηρεσία να πληρώσω ένα λογαριασμό, ένας "σοφός" γεροντάκος μπροστά μου ανακοίνωσε προς όλους πως πληρώνει με κάρτα "για το αφορολόγητο." Όταν του είπα πως θέλουν να παρακολουθούν ακόμα και την τσίχλα που αγοράζουμε, δεν ήθελε να ακούσει τίποτα ενώ ξεπετάχθηκε και άλλος ένας να μιλήσει για την "καταπολέμηση της φοροδιαφυγής." Το γεγονός ότι πλήρωνε με κάρτα ο άλλος για το "αφορολόγητο" τους ξεπέρασε εντελώς. Και φυσικά δεν τους άρεσε όταν ανέφερα πως τα μετρητά είναι ελευθερία και πως η Γερμανία είναι πρώτη σε φοροδιαφυγή στην Ευρώπη.
Δυστυχώς αυτά τα γεροντάκια, που πολλοί μας το βαράνε πως ήταν "καλύτερη" γενιά από τις νεότερες, με "αξίες" και "παιδεία" και "ιδανικά", είναι αυτή που όχι μόνο δεν διαθέτει τίποτα από όλα αυτά, αλλά ψηφίζει στο μεγαλύτερο ποσοστό, είναι κομματοποιημένη στο μεγαλύτερο ποσοστό, θέλει "Ευρώπη πάση θυσία" στο μεγαλύτερο ποσοστό, και αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού. Ντροπή.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιδού πώς κατάντησαν την λεβεντογέννα Κρήτη...
Σωρηδόν μπαίνουν τα λουκέτα στις επιχειρήσεις καθημερινά.
Στο κόκκινο οι κλήσεις προς τις γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης των Ομοσπονδιών Ηρακλείου και Χανίων.
565 οι επιχειρήσεις κυρίως του μεταποιητικού τομέα που έκλεισαν από την αρχή του χρόνου στην περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.
114 οι κλήσεις που δέχτηκε η γραμμή υποστήριξης το πρώτο πεντάμηνο του 2017. Το 56% αυτών από το Ηράκλειο και οι υπόλοιπες από την υπόλοιπη χώρα.





------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πάλευαν από παλιά, θυμάμαι το 2002-2003 έκαναν απανωτές απεργίες στην Αγγλία, στις διαδηλώσεις ήταν πάντα πρώτη γραμμή (πρώτη γραμμή στην Αγγλία σημαίνει ότι θα φας πολύ ξύλο από τους μπάτσους, δεν είναι καθόλου εύκολο, ειδικά από το 2003 και μετά), αλλά να μωρέ, περικοπές κι έτσι, να πάνε να βρουν αλλού δουλειά, κινητικότητα εργασίας, δεν χρειαζόμαστε τόσους πυροσβέστες, και γιατί έχουν απαίτηση για αυξήσεις, αυτό μας έλειπε, ανειδίκευτοι δεν είναι;

Ηνωμενο Βασιλειο
Πυροσβέστες κλαίνε για 10 σταθμούς του Λονδίνου, συμπεριλαμβανομένων Clerkenwell κοντά κλεινουν λόγω των περικοπών
Υπήρχαν συναισθηματικές σκηνές, όπως firestations σε όλη την πρωτεύουσα έκλεισαν τις πόρτες τους
Πέμπτη 9η Ιανουαρίου 2014 19:24
Πυροσβέστες στο Λονδίνο έκλαψαν και αγκάλιασαν ο ένας τον άλλον όπως οι πυροσβεστικοί σταθμοί, συμπεριλαμβανομένης στη Βρετανία παλαιότερα, έκλεισαν την Πέμπτη λόγω των περικοπών.
Υπάρχουν φόβοι ότι το κλείσιμο θα θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφαλεια, ως 10 σταθμούς του Λονδίνου έκλεισαν τις πόρτες τους για τελευταία φορά, ως μέρος μιας προσπάθειας να γίνει αξίας £ 45 εκατομμύρια των εισφορων κατά τα επόμενα δύο χρόνια.
Οι διακοπές λειτουργίας σημαίνει 552 θέσεις εργασίας πυροσβεσης και 14 μηχανές, επίσης, να κοπεί από ταξιαρχία της πρωτεύουσας μετά από επτά Δήμοι του Λονδίνου απέτυχαν πέρυσι να αμφισβητήσει νομικά τα κλεισίματα.
Clerkenwell του σταθμού, η οποία είναι 140 ετών, έκλεισε μετά από Πράσινο Ρολόι παρακολούθησαν την τελική κλήση τους: μια φλόγα σε πολυκατοικία στο Regents Park κοντά στο Σταυρό σταθμό του βασιλεια.

Alex Baddock, ο οποίος έχει εργαστεί στο σταθμό για 29 χρόνια φώναξε όπως ο ίδιος έφυγε από το κτίριο.
«Αυτό είναι ένα λυπηρό, θλιβερή ημέρα. Μπόρις Τζόνσον δεν ξέρει τι κάνει.»
Περίπου 50 κάτοικοι και οι πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν για την τελική ρολόι στο σταθμό Westminster Φωτιά Horseferry Road.





-----------------------------------------------------------------------------------------------




Δυτική Αχαΐα: Πακιστανός εργάτης γης πήγε να ζητήσει τα δεδουλευμένα του και του έσπασαν το κεφάλι..
Τα ματωμενα καλοκαιρια στο καμπο της Δυτικης Αχαιας ,εκει που η αυθαιρεσια παραμενει σα βασικος νομος της ζωης των προσφυγων μεταναστων.
Ζητησε τα μεροκαματα του (5 μηνων) κ τον ξεπληρωσαν με μια τσαπα στο κεφαλι!!!
Ειναι πακιστανος,εργατης γης,τον Δεκεμβρη περνα ακροαση για ασυλο.Μεχρι τοτε ,αν ζει,θα υφισταται κ αυτος κ χιλιαδες αλλοι,την αυθαιρεσια ,το καθεστως ενος εργασιακου μεσαιωνα,που τρεφεται απο την εγκληματικη κ στα ορια της καλυψης ,αδιαφοριας του κρατους.!
Τα φαινομενα αυτα θελουν κυριολεκτικα εκστρατεια για να ελεγχθουν ολοι οι ξενοι εργατες,να εφαρμοσθει το εργοσημο παντου .
Να σπασουν τα στεγανα που καλυπτουν κ θεριευουν αυτη την ασυδοσια.
Το συστημα της εκμεταλευσης διαπλεκεται με καθε εξουσια της περιοχης,ειναι βλεπεις παμφθηνο κ σε αφθονια εργατικο δυναμικο,κ μια ιδιοτυπη ομερτα επικρατει που καλυπτει τα παντα.
Το διαπιστωσε κ ομαδα της Κινησης μας και αναζητουσαμε ωρες τον υπευθυνο της επιχειρησης.
Προσεχως ενημερωση για την πορεια του θεματος αλλα κ για την γενικοτερη αντιμετωπιση της καταστασης(Επιθεωρηση Εργασιας κλπ).




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο αντιφασίστας αναρχικος κρατούμενος Jock Palfreeman καταγγέλλει...
την ελληνική εταιρία Mybags για κερδοσκοπία μέσω της εργασίας στη φυλακή
12/6/2017
Για αρκετά χρόνια, περισσότερο απ’ όσο εγώ βρίσκομαι στην φυλακή, λειτουργεί μία εταιρία που παράγει τσάντες και εκμεταλλεύεται τους κρατούμενους στη φυλακή της Σόφιας. Το όνομα της στη Βουλγαρία είναι MKD96. Αυτή η εταιρία προμηθεύει ακριβά καταστήματα στην Ελλάδα και οι παραγγελίες και τα συμβόλαια τα διαχειρίζεται η ελληνική εταιρία Mybags.

Η ίδια ομάδα ατόμων διαχειρίζεται τις δύο εταιρίες και στις δύο πλευρές των συνόρων. Δύο παράγοντες καθορίζουν τον μισθό και την πληρωμή των κρατουμένων. Ο πρώτος είναι η πληρωμή με βάση τον αριθμό των παραγόμενων προϊόντων και τα χρήματα όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ λίγα.
Ο πραγματικός λόγος πίσω από την εργασία στη φυλακή είναι πως για κάθε δύο εργάσιμες μέρες αφαιρούνται 3 μέρες από την ποινή. Αλλά αυτό που έχει καταφέρει η Εθνική Αρχή Φυλακών βασίζεται στην θεώρηση πως ο κατώτατος μισθός πρέπει να διαιρείται ανά εργάσιμες ώρες.
Αυτό σημαίνει πως για να μπορέσει ένας κρατούμενος να δείξει πως εργάστηκε ένα μήνα, πρέπει να κερδίσει 460 leva (230€) το μήνα. Αυτό είναι αδύνατο αφού οι κρατούμενοι βγάζουν 5 stotinki ανά προϊον (0.25€), που σημαίνει ότι πρέπει να παράξουν 460 τσάντες την ημέρα για να βγάλουν 23 leva μεροκάματο.
Εν τέλει πρέπει να παραχθούν 9200 τσάντες το μήνα ανα κρατούμενο, γεγονός που είναι αδύνατο. Ένας εργάτης στη φυλακή μπορεί κατά μέσο όρο να παράξει 70 με 100 τσάντες την ημέρα, λιγότερο από το ένα τέταρτο του ορίου που απαιτεί η εταιρία από τους εργάτες.

Σαν να μην έφτανε η εργασιακή εκμετάλλευση, η εταιρία μεσολαβεί για να καταγραφεί αριθμός παραγόμενων προϊόντων κάτω από τα ονόματα άλλων κρατουμένων, οι οποίοι έχουν δωροδοκήσει τη διεύθυνση της εταιρίας. Λόγω αυτής της πρακτικής, ακόμα κι αν οι κρατούμενοι φτάσουν το μέγιστο ρυθμό παραγωγής κατασκευάζοντας 100 τσάντες την ημέρα, μόνο τέσσερις μέρες θα ληφθούν υπόψη ως εργάσιμες.
Όλα αυτά είναι εις γνώση και γίνονται υπό την προστασία της Εθνικής Αρχής Φυλακών. Οι εργάτες παραδίνουν τα προϊόντα τους σε ένα διευθυντή της εταιρίας MKD96 ο οποίος τα καταχωρεί κάτω από τα ονόματα κρατουμένων που του έχουν δώσει χρήματα. Στην περίπτωση που κάποιος κρατούμενος έχει υποστεί κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το γνωρίζει πριν από το τέλος του μήνα αφού τότε θα ενημερωθεί για την κατάσταση όταν οι εργάσιμες μέρες αναρτηθούν σε πίνακα στο κατάστημα της φυλακής.

Παράλληλα όμως δεν νιώθουμε και κάποια συμπάθεια για την εταιρία MKD96, που κερδοσκοπεί μέσω της φοροαποφυγής, της κατάχρησης χρημάτων και της άρνησης να καταβάλει στους κρατούμενους τα μεροκάματα τους που έχει ως αποτέλεσμα και την παρατεταμένη φυλάκισή τους, αφού οι εργάσιμες μέρες τους δεν καταγράφονται ως τέτοιες.

Το σύστημα έχει παραμείνει το ίδιο εδώ και χρόνια. Κάποιοι κρατούμενοι δεν μετρούν τις εργάσιμες μέρες που έχουν συγκεντρώσει και δεν γνωρίζουν πως τους κλέβουν. Όταν οι κρατούμενοι συνειδητοποιήσουν τι γίνεται, οι αρμόδιοι τους λένε ψέμματα, πως ήταν ένα λάθος και πως τον άλλο μήνα θα τις προσθέσουν τις εργάσιμες μέρες, κάτι που φυσικά δεν γίνεται ποτέ.
Κάποιοι κρατούμενοι λαδώνονται με τσιγάρα και καφέ για να μην απαιτήσουν να γίνει κάτι γι’ αυτή την τεράστια κατάχρηση χρημάτων. Οι εργάτες της φυλακής που αποδέχονται τα τσιγάρα και τον καφέ το κάνουν επειδή νιώθουν πως δεν υπάρχει ελπίδα ούτε κάποιος τρόπος να παλέψουν ενάντια στην εταιρία. Αυτό όμως σημαίνει πως κάποιοι κρατούμενοι πουλάνε την ελευθερία τους για να μπορέσουν κάποιοι Έλληνες και Βούλγαροι καπιταλιστές να γίνουν πλουσιότεροι ενώ οι εργάτες γίνονται φτωχότεροι και μένουν στη φυλακή για περισσότερο.

Η εταιρία MKD96 χαίρει της προστασίας της Εθνικής Αρχής Φυλακών λόγω της εξασφάλισης κρατικών συμβολαίων. Ό,τι γίνεται στην Ελλάδα γίνεται και στη Βουλγαρία. Κάποιες εταιρίες καταφέρνουν να εξασφαλίσουν κρατικά συμβόλαια παράνομα, δίνοντας μίζες στους κρατικούς αξιωματούχους που τα ενέκριναν.

Ακόμα μία αηδιαστική όψη αυτής της απάτης είναι πως οι χάρτινες αυτές τσάντες γίνονται έπειτα από παραγγελία ακριβών καταστημάτων που προσφέρουν τα προϊόντα τους σε μία ελίτ καταναλωτών. Μόνο οι πλούσιοι μπορούν να παραλάβουν τα πανάκριβα ρούχα και παπούτσια που αγόρασαν μέσα σε αυτές τις εξίσου πανάκριβες τσάντες που φέρουν το λογότυπο του καταστήματος. Κανείς από αυτούς τους αδαείς καταναλωτές δεν έχει ιδέα πόσο υπέφεραν και πόσο άγχος πέρασαν οι άνθρωποι που σχετίζονται με την παραγωγή τους.
Παραμυθιάζουν τους κρατούμενους πως με την συμμετοχή τους στην παραγωγή θα βγουν από τη φυλακή πιο σύντομα κι αυτοί αρχίζουν να κάνουν σχέδια γύρω από την ημερομηνία που υπολογίζουν να αποφυλακιστούν.
Λένε στις γυναίκες και τα παιδιά τους πως θα έρθουν γρήγορα σπίτι αλλά όταν έρθει η ώρα, η διεύθυνση της φυλακής τους αναγγέλλει πως δεν είναι δυνατή η αποφυλάκισή τους και πως τα προϊόντα που κατασκεύαζαν για μήνες ολόκληρους δεν έχουν δηλωθεί από την εταιρία.




--------------------------------------------------------------------------------------------




Γράμμα από μια γυναίκα Ρομά
17/03/2014
Γνωρίσαμε τη Φανή, η οποία θέλησε να μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες Ρομά. Αρχικά της προτείναμε να της πάρουμε συνέντευξη και μας απάντησε «κι αν εσείς δε με ρωτήσετε αυτά που έχω σκοπό να πω;». Προτίμησε λοιπόν να γράψει μόνη της ένα κείμενο και μας φάνηκε εξαιρετική η ιδέα.
Το όνομα μου είναι Φανή και είμαι μια γυναίκα Ρομά. Η περίπτωση μου είναι μάλλον εξαίρεση, γιατί είχα την τύχη να τελειώσω το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, να μάθω οδήγηση, ακόμα και λίγα Αγγλικά, κάτι που οι περισσότερες γυναίκες Ρομά δεν έχουν την ευκαιρία να πετύχουν στη ζωή τους. Υπάρχουν πολλές καταστάσεις που περιορίζουν τις επιλογές μας και που μας καταπιέζουν.
Πολλές φορές με ρωτάνε αν οι Τσιγγάνες θεωρούνται κατώτερες από τους άντρες τους και αν καταπιεζόμαστε από την κουλτούρα ή τον τρόπο ζωής μας. Αυτό με κάνει να σκέφτομαι: άραγε οι μη Τσιγγάνες έχουν πλήρη ελευθερία στο τι θα κάνουν στη ζωή τους ή στον τρόπο που σκέφτονται; Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα και συνήθειες που μας καταπιέζουν, αλλά είναι δική μας υπόθεση να δούμε ποια είναι αυτά και πώς μπορούμε να τα αλλάξουμε.
Όμως δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα γίνει αυτό, αν δεν αλλάξουν πρώτα οι βασικές συνθήκες της ζωής μας. Όποιοι πιστεύουν ότι για τα προβλήματα μας ευθύνεται η κουλτούρα μας, δε βλέπουν ή δε θέλουν να δουν ότι υπάρχει κάτι που λέγεται κοινωνικός αποκλεισμός. Το ότι στην περιοχή που μένουμε δεν περνάει ούτε λεωφορείο για το κέντρο της πόλης και πρέπει να περπατήσω μιάμιση ώρα αν χρειαστεί να πάω τα παιδιά μου στο νοσοκομείο, είναι αποτέλεσμα της κουλτούρας μου ή του κοινωνικού αποκλεισμού;
Επίσημα το κράτος λέει ότι προσπαθεί να «μας βοηθήσει» μέσα από διάφορα προγράμματα όπου μας μαθαίνουν γράμματα ή μας βοηθάνε να βρούμε δουλειά. Αυτό λέγεται «κοινωνική ένταξη», αλλά είναι κάτι που ο καθένας καταλαβαίνει με πολύ διαφορετικό τρόπο. Στην πραγματικότητα, δε θα έπρεπε η προετοιμασία να αφορά και τις δύο πλευρές; δηλαδή αυτήν που ετοιμάζεται να ενταχθεί και αυτήν που θα υποδεχτεί την άλλη; Όμως εγώ νιώθω σα να μας λένε ότι όλη η προσπάθεια πρέπει να είναι δική μας, ότι πέφτει όλο το βάρος αποκλειστικά σε εμάς, σα να πρέπει εμείς να αποδείξουμε πρώτα ότι «το αξίζουμε» και μετά να μας αποδεχτεί η κοινωνία. Για παράδειγμα, γιατί να μην έχω το δικαίωμα να με προσλάβουν σε μια δουλειά με τις τσιγγάνικες φούστες μου, χωρίς να πρέπει να τις αλλάξω; Είναι σα να υπάρχει ένας κρυφός εκβιασμός: «σε δέχομαι μόνο αν καταφέρεις να μου μοιάσεις». Μπροστά σε αυτό, νομίζω ότι εμείς έχουμε μόνο δύο επιλογές: ή να «κλειστούμε στον εαυτό μας» για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας ή να αντιγράψουμε κάποιες ξένες για μας συμπεριφορές. Το πρώτο σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να ζούμε στο περιθώριο και το δεύτερο ότι θα εξαφανιστεί η κουλτούρα μας.
Αλλά ακόμα κι αν κάνουμε μερικά βήματα προς την ένταξη, πού ακριβώς θα ενταχθούμε; Στις κατώτερες κοινωνικές ομάδες. Όταν δεν απασχολούνται στο εμπόριο με την οικογένεια τους, ποιες δουλειές κάνουν οι γυναίκες Ρομά; Ή είναι άνεργες ή κάνουν τις χειρότερες δουλειές και με το μικρότερο μισθό. Γιατί; Σίγουρα επειδή πολλές είμαστε αγράμματες, άρα τι επιλογές έχουμε; Στην καθαριότητα, σε λαϊκή, σε κουζίνα. Μας λείπουν οι γνώσεις, «τα εφόδια», όπως λένε και αυτό ισχύει μέχρι κάποιο σημείο, όμως η άλλη μισή αλήθεια είναι ότι η διαφορετική κουλτούρα μας είναι σαν δικαιολογία για την εκμετάλλευση μας. Θα μπορούσαμε, ας πούμε, να δουλεύουμε προσέχοντας παιδιά, αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε καλά, μιας και έχουμε μεγαλώσει πολλά δικά μας, ποιος όμως θα έπαιρνε μια Τσιγγάνα για να μεγαλώσει το παιδί του;
Θα ήθελα επίσης να πω ότι ο ρατσισμός δεν ξεκινάει από τους απλούς ανθρώπους, αλλά προέρχεται από το ίδιο το κράτος, και εμείς αυτό το βιώνουμε καθημερινά: από την Αστυνομία, τις υπηρεσίες, την τηλεόραση που επαναλαμβάνει ότι «οι Τσιγγάνοι αρπάζουν παιδιά». Αλλά νομίζω και ότι ο καθένας έχει ευθύνη: ο υπάλληλος του ΙΚΑ που θα μας μιλήσει άσχημα, κάποιοι διευθυντές σχολείων που λένε «μέχρι 5 τσιγγανόπουλα σε ένα τμήμα μπορώ να δεχτώ», λες και είναι δικό τους το σχολείο, κάποιοι γονείς που ζητάνε να τους δείξουμε βιβλιάρια ότι τα παιδιά μας έχουν κάνει εμβόλια, ενώ δε θα ζητούσαν κάτι τέτοιο από τα παιδιά μη Ρομά. Οι ίδιοι γονείς που λένε ότι δε στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, ενοχλούνται αν το παιδί τους καθίσει στο διπλανό θρανίο με ένα τσιγγανόπουλο. Οι ίδιοι που μας κατηγορούν ότι δε θέλουμε «να γίνουμε άνθρωποι», θέλουν να είμαστε στο περιθώριο. Αν πάμε σε μια ταβέρνα ή σε μία καφετέρια όπως όλοι οι άνθρωποι, το πιο πιθανό είναι ότι θα έρθει ο ιδιοκτήτης και θα μας διώξει όχι για κάτι που κάναμε, αλλά γι’ αυτό που είμαστε. Και το πιο πιθανό, επίσης, είναι ότι κανένας πελάτης από τα διπλανά τραπέζια δε θα μας υποστηρίξει.
Δεν είναι όλοι ίδιοι, ευτυχώς. Καλοί άνθρωποι και κακοί υπάρχουν παντού, τίμιοι ή ανέντιμοι, όμως νιώθω ότι εμάς μας κρίνουν πιο αυστηρά, δε μας επιτρέπεται ούτε ένα λάθος: αν εγώ κάνω μια ζημιά στη δουλειά μου, θα πούνε «τσιγγάνα είναι, τι περιμένεις;», θα το συνδέσουν με την κουλτούρα μου. Και αν χαθεί κάποιο αντικείμενο, θα είμαι η πρώτη που θα κατηγορηθώ ότι το έκλεψα. Πολλές γνωστές μου μη Ρομά πιστεύουν ότι τα παραλέω, τις καταλαβαίνω, είναι επειδή δεν έχουν ανάλογες εμπειρίες. Σίγουρα δεν τους έχει τύχει ποτέ να τις δείχνει στο δρόμο μια μητέρα στο παιδί της και να του λέει «αν δεν καθίσεις φρόνιμα θα σε κλέψει η γύφτισσα».
Νομίζω θα ήταν καλό, πριν φέρει ο καθένας στο μυαλό του την έτοιμη εικόνα που έχει για εμάς τις Τσιγγάνες, να σκεφτεί ποια είναι η δική του στάση. Όσοι νομίζουν ότι μας ξέρουν, αλήθεια πόσα γνωρίζουν για τη ζωή μας ή για τα προβλήματα μας; Κυρίως ζητάω να με καταλάβουν οι γυναίκες και να αναρωτηθούν αν θα τις ενδιέφερε μια πραγματική επαφή μαζί μας, χωρίς να έχουν μια πρόχειρη εντύπωση, αν θα θέλανε ακόμα και να έχουν φίλες Ρομά χωρίς όμως να μας βλέπουν σαν κατώτερες, αλλά να πιστεύουν ότι μπορούν κι εκείνες να μάθουν πράγματα από εμάς.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα προβληματα στο Μενίδι αρχισαν το 2014, οπως λενε οι ιδιοι οι κατοικοι, όταν ο δημαρχος Αθηνας Καμινης, εδιωξε τα πρεζονια από το κεντρο της Αθηνας στο πλαισιο της αναβαθμισης του κεντρου, και ολοι αυτοι μεταφερθηκαν στο Μενιδι. Από τοτε υπηρξε κατακορυφη αυξηση της εγκληματικοτητας στο Μενιδι.
Σχολιο.-  Το προβλημα ειναι οτι το κρατος δεν ηθελε ποτε να αφομοιωσει τους ρομα αλλα δεν ηθελαν ποτε και οι ιδιοι να αφομοιωθουν...Πχ εδω στο μεταξουργειο που δεν γκετοποιηθηκαν ποτε δεν εχουμε τετοια θεματα ισα ισα μπορω να πω απο την αλλη στον κολωνο που τους εχουν γκετοποιησει παλι υπαρχει προβλημα!
Σχολιο.- Το προβλημα είναι ότι υπαρχουν διαφορετικες «φυλες» τσιγγανων. Όπως ολες οι φυλες, υπαρχουν καποιες που είναι εγκληματικες, και καποιες που δεν είναι. Οι εγκληματικες μαζευονται σε καποια μεση, και υπαρχει κατακορυφη αυξηση της εγκληματικοτητας. Οι  φιλησυχοι μαζευονται σε μερη όπως η Αγια Βαρβαρα και το Μεταξουργειο.




------------------------------------------------------------------------------------------------




Διαμαρτυρία στην Τουρκία του Κιλιτσνταρογλου με πεζοπορία από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 13:58

Πορεία διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Τ. Ερντογάν ξεκίνησε σήμερα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, όπως γράφει η εφημερίδα Hurriyet.

Ο κ. Κιλιτσντάρογλου πρόκειται να περπατήσει επί 28 ημέρες από την πρωτεύουσα της χώρας μέχρι την Κωνσταντινούπολη θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για την καταδίκη του δημοσιογράφου και βουλευτή  Ένις Μπερμπέρογλου σε 25 χρόνια φυλακή.

Ο Ε. Μπερμπέρογλου είχε γράψει το 2014 δημοσιεύματα στην εφημερίδα Cumhuriyet που υποστήριζαν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MİT) εξόπλιζαν αντάρτες στη γειτονική Συρία.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Άρης Βελουχιώτης ήξερε το τέλος του
 Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 09:12
Παστρικές κουβέντες, όχι μπαρίστικες και καφενειακές. Ο Άρης Βελουχιώτης ήταν ένας τεράστιος άνδρας. Μιλάμε για τον αρχηγό του ΕΛΑΣ. Του αντάρτικου στρατού την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Τον έχω εικόνα τον Άρη όχι μονο επειδή ήταν κομμουνιστής. Ούτε μονο επειδη ηταν πατριώτης. Ούτε μονο επειδη ηταν Έλληνας. Καλά και άγια αυτά, δεν λέω. Μ’ έχει κερδίσει ο Άρης διότι ήταν Άνδρας. Παλληκάρι. Και καθαρός. Πεντακάθαρος.

Γεννήθηκε 27 Αυγούστου το 1905 και στις 15 Ιουνίου, σαν σήμερα το 1945, ο Άρης τέλειωσε τη γήινη ζωή του, την κρυφή και τη φανερή τραγωδία του Έλληνα κομμουνιστή, κομματικού κι όχι.

Ο Διονύσης Χαριτόπουλος έφτιαξε μια πληρέστατη και σε λεπτομέρειες δουλειά, την πιο σπουδαία έρευνα που έγινε ποτέ για τον αρχηγό, τον Άρη Βελουχιώτη.

Αν δεν έχεις στη βιβλιοθήκη σου το βιβλίο ΑΡΗΣ, Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ, του Διονύση Χαριτόπουλου, τότε σου λείπει ένας δρόμος για να πάρεις πρέφα σε ποια χώρα γεννήθηκες, μεγάλωσες και βιώνεις τον κύκλο σου. Στην ιστορική βιογραφία για τον Άρη πολλά θα δεις για την Ελλάδα της αντίστασης και της π@@στι@ς. Δίνω ένα απόσπασμα από το έργο ζωής του Χαριτόπουλου (σελ. 731-2).
... Οι παρακρατικοί που κατέλαβαν το παρατηρητήριο του Δράκου είδαν πιο χαμηλά τους άνδρες του Άρη και άρχισαν να τους βάλλουν με τα αυτόματα, αλλά φοβόντουσαν να προχωρήσουν. Σε λίγο έφτασε το υπόλοιπο τμήμα με τον Βόιδαρο και σχεδόν ταυτόχρονα ακούστηκαν πυρά από την κάτω μεριά, όπου είχαν πιάσει θέσεις οι θεσσαλικές ομάδες.

Η παγίδα είχε κλείσει. Αλλά οι διώκτες του αρχηγού δεν τόλμησαν να προχωρήσουν εναντίον του και μόνο η σκέψη ότι απέναντί τους έχουν τον Άρη τούς γεμίζει δέος. Αντί να διενεργήσουν επίθεση, προτίμησαν να πιάσουν θέσεις στα περάσματα και να θερίζουν στα τυφλά τη χαράδρα με οπλοπολυβόλα και αυτόματα. Αυτή η τακτική έδινε αρκετά περιθώρια διαφυγής στους εγκλωβισμένους. Ο Άρης μπορούσε να σωθεί, αν ήθελε, όπως σώθηκαν οι αντάρτες του, περνώντας το ποτάμι, αλλά δεν ήθελε. Σε δύο μήνες θα έκλεινε τα 40 και έδειχνε ήδη γερασμένος, γύρω από τα λυπημένα μάτια του είχαν εμφανιστεί βαθιές ρυτίδες και τα γένια του είχαν γεμίσει άσπρες τρίχες.

Ο Άρης ήξερε από την αρχή το τέλος του. Τις παλιές καλές ημέρες στο Βουνό έκανε καμιά φορά παρέα με τον μόνιμο λοχαγό Κουταλίδη, που έπαιζε στο βιολί κάποια κλασικά κομμάτια. Μια ημέρα ο λοχαγός τού είπε με θαυμασμό ότι μοιάζει με τον επαναστάτη Πουγκατσέφ, που έφτιαξε δικό του στρατό και κυριάρχησε σε μεγάλο τμήμα της τσαρικής Ρωσίας. Ο αρχηγός τον ρώτησε με νόημα:

- Θυμάσαι το τέλος του;

- Ναι, απάντησε ο λοχαγός. Κυκλώθηκε από τα τσαρικά στρατεύματα, πιάστηκε αιχμάλωτος και το κεφάλι του έμεινε κρεμασμένο για ημέρες σε κοινή θέα.

- Εμένα, όμως, δεν θα με πιάσουν ποτέ αιχμάλωτο.

Κι αυτό έκανε. «Αυτοπυροβολήθηκε κι έπεσε στα πόδια μας». (Συνέντευξη Γκονέζου)

Αμέσως μετά τον μοιραίο πυροβολισμό οι τέσσερις πέντε άνδρες που είδαν τι έγινε έτρεξαν κοντά στον πεσμένο αρχηγό τους. Ο Τζαβέλας ρίχτηκε πάνω στο άψυχο σώμα του, το αγκάλιασε και τον μοιρολογούσε:

- Τι έκανες! Τι έκανες!

Οι άλλοι κοίταζαν αμίλητοι. Τότε ο Τζαβέλας, που όλη του η ζωή ήταν ο Άρης, πρότεινε στους υπόλοιπους, αφού ο αρχηγός διάλεξε τον θάνατο, να αυτοκτονήσουν και αυτοί ομαδικά. Ο Θάνος αντέδρασε:

- Ο Άρης δεν ήταν στα καλά του τελευταία. Υπάρχει ακόμη τρόπος να φύγουμε. Όσο κρατάω το όπλο κι έχω σφαίρες, εμένα δεν πρόκειται να με πιάσουν.

Ο Τζαβέλας τον αποπήρε θυμωμένος. Ο Θάνος με τον Έκτορα έφυγαν προς το ποτάμι και σώθηκαν, όπως και όλοι οι άλλοι, πλην του Ζαγκλάρα, που δεν τα κατάφερε, τον παρέσυρε το ρεύμα και πνίγηκε. Ο Γκονέζος απομακρύνθηκε μέσα στα έλατα και ο Λέων έτρεξε πίσω του.

- Πού πας, ρε Λέων;..., του φώναξε ο Τζαβέλας. Δεν θέλεις να πεθάνεις σαν άνδρας;

Εκείνος δεν απάντησε σύμφωνα με τον Γκονέζο, «έπαθε ψυχικό κλονισμό. Σε κάθε κίνηση έπρεπε να τον βοηθάω». Ο Τζαβέλας έσπασε το πιστόλι του, τον αγαπημένο του «Ελβετό», όπως το έλεγε, έσκισε όσες φωτογραφίες και χαρτιά είχε πάνω του, τράβηξε την περόνη μιας χειροβομβίδας και αγκάλιασε τον Άρη.
Η έκρηξη της χειροβομβίδας ακούστηκε τρομερή στη χαράδρα. Την άκουσαν οι διώκτες τους και ήταν ακόμη ένας λόγος να μην πλησιάσουν, έμειναν στις θέσεις τους περιμένοντας το ξημέρωμα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ
15/06/2017
Αχός πολύς είχε ακουστεί πριν τέσσερα χρόνια τέτοια εποχή στο Καφενείο η Ελλάς με κουβέντα στη Βουλή ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όταν ολοκλήρωσε τις παπαρδέλες του με φινάλε ηρωικό και πένθιμο: «Και όπως έλεγε ο Άρης Βελουχιώτης..., καλή αντάμωση στα γουναράδικα». Τι είναι αυτό;
Άρης Βελουχιώτης. Ο πιο μεγάλος άνδρας που γέννησε το ΚΚΕ σ’ αυτό τον τόπο. Αληθινό όνομα Θανάσης Κλάρας, αντάρτικο Άρης Βελουχιώτης, πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, του ενόπλου αντιστασιακού στρατού στη γερμανική κατοχή. Μιλάμε για αυτόν, με αφορμή το θάνατό του, σα σήμερα 15 Ιουνίου, το 1945.
Ευτυχώς που αυτοκτόνησε πριν 72 χρόνια. Αν ζούσε ίσως να μη γλύτωνε τη ξεφτύλα ως πολιτικός. Το παιχνίδι είχε μοιραστεί και δεν ήταν γραφτό να γινόταν ο Έλληνας Τίτο. Άσε ότι αν ζούσε θα βίωνε την προδοσία της πρακτορικής κλίκας του ΚΚΕ. Αυτοί, άλλωστε, τον έφαγαν, αυτοί τον έστειλαν.
Με την ευκαιρία. Το τιμημένο ΚΚΕ αποκηρύσσει τέσσερις ημέρες πριν την αυτοκτονία του, στις 11 Ιουνίου 1945, τον Άρη, τον οποίο... αποκαθιστά απλά ως αντιστασιακό, στις 20 Ιουνίου 1962. Το ίδιο κάνει το ένα είναι το κόμμα και επί Αλέκας Παπαρήγα στις 21 Ιουνίου 2012, όμως χωρίς να τον αναγνωρίζει και κομματικά.
Υποτίθεται ότι αλεπούδες και κουνάβια που τα κυνηγάνε για τη γούνα τους είναι που ''λένε'' τη μεγάλη ατάκα του Άρη. Ξεμυτάει για να βρει τροφή το ζώο και δεν ξέρει αν θα επιστρέψει στη φωλιά του. Λέει ο αλεπούς στην σύντροφό του: «Αν δεν σε ξαναδώ, κυρά αλεπού, καλή αντάμωση στα γουναράδικα». Επειδή αν τον τσακώσουν, θα το γδάρουν.
Ξεκινήσαμε μια κουβέντα από την ιστορική ατάκα του Άρη Βελουχιώτη, ενός άνδρα που τα είχε πολύ μεγάλα και πολυ βαρειά κάτω από το σώβρακο.
''Καλή αντάμωση στα γουναράδικα, αν δεν ξαναβρεθούμε'' είχε πει ο κομουνίσταρος Άρης, στο μεγαλείο του οποίου ποτέ δεν πλησίασε το κόμμα του.
Άρης Βελουχιώτης, το αντάρτικο όνομα. Ο Θανάσης Κλάρας ήρθε στον κόσμο στις 27 Αυγούστου 1905 από τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Λαμίας και μητέρα από οικογένεια συμβολαιογράφων.
Με την ευκαιρία, μια άλλη τεράστια κουβέντα του Άρη. Επιτόπου τράβηξε το πιστόλι και καθάρισε έναν αντάρτη του, που ειχε βιασει μια  χωριάτισσα. Καταλάβαινε ότι οι ελασίτες συνέχεια στο βουνό υπέφεραν από αγαμία, όμως ούτε έκανε τα στραβά μάτια, ούτε άφηνε ατιμώρητο παρόμοιο περιστατικό. Αφού εκτέλεσε τον αντάρτη, με τη φωνάρα του άστραψε στους άνδρες του:
«Είμαστε στρατιώτες και πολεμάμε για την πατρίδα. Μη ξαναπλησιάσετε γυναίκα χωρίς τη θέλησή της. Κι αν δεν κρατιέστε, δέστε τον κόμπο».




------------------------------------------------------------------------------------------------




Μαζική συγκέντρωση και πορεία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας
 Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 11:42

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης συνταξιούχοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές των εισοδημάτων τους.

Τη σημερινή κινητοποίηση συνδιοργάνωσαν συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις που αντιδρούν στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία οδηγούν, όπως υποστηρίζουν, σε περαιτέρω φτωχοποίηση και εξαθλίωση τους συνταξιούχους.

Χιλιάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.




------------------------------------------------------------------------------------------------




Παρέμβαση αναρχικών σε εταιρεία που θα αναλάβει την πλατφόρμα των πλειστηριασμών
 Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 14:40

Εισβολή έξι ατόμων έγινε σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της εταιρείας Newsphone που που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου 280, στην Καλλιθέα.

Οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, έσπασαν με σφυριά τις τζαμαρίες, πέταξαν μαύρη μπογιά καθώς και τρικάκια κατά των πλειστηριασμών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Indymedia: «Σήμερα 15 Ιουνίου η Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου έκανε παρέμβαση στην εταιρεία Newsphone ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε. που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου 280, Καλλιθέα. Ο λόγος της παρεμβασής μας αφορούσε την προθυμία 2 εταιριών, της Newsphone και της Cosmoone να κονταροχτυπηθούν για την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με την πρώτη να βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης εδώ και μήνες για τον διαγωνισμό που είναι να γίνει.

»Αφού λοιπόν η εταιρεία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναλάβει τον τρόπο με τον οποίο νομίζουν οι τραπεζίτες και το κράτος ότι θα μπορέσουν να παρακαμφθούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς από συλλογικότητες στα Ειρηνοδικεία σε όλη την Ελλάδα, θελήσαμε να τους δώσουμε μία πρώτη γεύση για το ενδεχόμενο που επιτύχουν στις αρχές Ιούνη να αναλάβουν την δημιουργία την πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης πετάχτηκαν τρικάκια που ανέγραφαν τα εξής: "ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ", "ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"».





------------------------------------------------------------------------------------------------




Πούτιν: Η Ρωσία βγήκε από την κρίση αλλά πρέπει να αντιμετωπισθεί η φτώχεια
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 14:38

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στην απευθείας επικοινωνία του με τους Ρώσους πολίτες, που έχει καθιερωθεί να γίνεται κάθε χρόνο εδώ και αρκετά χρόνια και είναι γνωστή ως «απευθείας γραμμή», άρχισε να απαντά από τις 12.00 το πρωί ώρα Μόσχας, στα ερωτήματα που του έθεταν από διάφορες περιοχές της Ρωσίας.

Τα οικονομικά ζητήματα και η οικονομική κρίση που έπληξε την ρωσική κοινωνία, ήταν και αυτά που τέθηκαν στα πρώτα ερωτήματα. Στο πρώτο ερώτημα που τέθηκε «Μπορείτε να θεωρήσετε ότι τελείωσε η οικονομική κρίση;», ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι « η ρωσική οικονομία εισήλθε σε μια περίοδο ανοδικής πορείας» καθώς «επί τρία συνεχή τρίμηνα καταγράφεται ανοδική πορεία της οικονομίας, αύξηση του ΑΕΠ».

Ωστόσο ο ίδιος επεσήμανε ότι ιδιαίτερη ανησυχία του προκαλεί η μείωση των εισοδημάτων του κόσμου, παρότι ο πραγματικός μισθός από την περίοδο Ιουλίου- Αυγούστου άρχισε να αυξάνεται σιγά-σιγά.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε το χαμηλό επίπεδο του πληθωρισμού που έφθασε στο ρεκόρ του 4,1%, εκτιμώντας ότι στο τέλος του χρόνου μπορεί να αγγίξει το 4%. Με τα δεδομένα αυτά, είπε ο Πούτιν, μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή ότι η κρίση πέρασε.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα λάβει μέτρα για να αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια.




------------------------------------------------------------------------------------------------




Κατάρ: Υπογραφή συμφωνίας για την αγορά 36 αμερικανικών μαχητικών F-15
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 06:14

Το υπουργείο Άμυνας στο Κατάρ ανακοίνωσε ότι το εμιράτο υπέγραψε συμφωνία οικονομικού ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις ΗΠΑ, για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-15.

Η συμφωνία υπογράφτηκε παρά το γεγονός ότι το Κατάρ έχει δεχτεί κριτική από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε ότι το εμιράτο ενισχύει την τρομοκρατία.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά 36 μαχητικών αεροσκαφών, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ενώ η υλοποίησή της θα αυξήσει την επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα μεταξύ των ΗΠΑ και του Κατάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.





---------------------------------------------------------------------------------------------------




Τραυματίστηκε ναυτικός σε επίθεση πυραύλου από Χουτι εναντίον πλοίου των ΗΑΕ, στα ανοικτά της Υεμένης
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 06:07

Οι μαχητές Χούτι επιτέθηκαν σε πλοίο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στα ανοικτά της Υεμένης, τραυματίζοντας ένα μέλος του πληρώματος, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, SPA, σήμερα.

«Πλοίο των ΗΑΕ δέχθηκε επίθεση από πύραυλο που εκτόξευσαν οι μαχητές Χούτι, χωρίς να καταφέρουν ζημιά στο πλοίο. (...) Ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε», μετέδωσε το SPA, επικαλούμενο μια δήλωση της αποικιοκρατικης συμμαχίας των σειχιδων και των ισλαμοφασιστων της Σαουδικής Αραβίας που μάχεται στην Υεμένη.

Το πλοίο δέχθηκε επίθεση μόλις έφυγε από το λιμάνι Αλ Μόχα της Υεμένης, είπε το πρακτορείο. Το λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας βρίσκεται κοντά στον θαλάσσιο διάδρομο Μπαμπ Αλ Μαντάμπ, σημείο διέλευσης της πλειοψηφίας των πετρελαιοφόρων του κόσμου.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης 189 δικηγόρων για σχέσεις με τον Γκιουλέν
 Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 05:30

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης 189 δικηγόρων στο πλαίσιο της έρευνας για υποστηρικτές του μουσουλμάνου κληρικού ο οποίος κατηγορείται ότι οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, μετέδωσε την Τετάρτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σκοπός των διώξεων, στο πλαίσιο των οποίων περισσότερα από 130 μμε έχουν κλείσει και κάπου 150 δημοσιογράφοι έχουν φυλακιστεί, έχουν προκαλέσει ανησυχία σε οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας, που φοβούνται πως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί το πραξικόπημα ως πρόσχημα για να φιμώσει τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας πραγματοποίησε επιχειρήσεις σε οκτώ επαρχίες, περιλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, για τη σύλληψη των 189 υπόπτων οι οποίοι φέρονται ότι είχαν διασυνδέσεις με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, ανέφερε το πρακτορείο. Ο Γκιουλέν έχει αρνηθεί ότι είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στην απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Η αστυνομία έχει προσαγάγει μέχρι τώρα 78 από τους 189 δικηγόρους, ορισμένοι από τους οποίους φέρεται να χρησιμοποιούσαν το BylLock, μια εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων την οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση χρησιμοποιούσαν οι οπαδοί του Γκιουλέν.

Από την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουνίου, οι αρχές έχουν προφυλακίσει εν αναμονή της δίκης τους 50.000 ανθρώπους και απέλυσαν ή έθεσαν σε διαθεσιμότητα 150.000 άλλους, περιλαμβανομένων στρατιωτικών, αστυνομικών, εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Ένα παιδί μολύνεται κάθε λεπτό από χολέρα, προειδοποιεί η οργάνωση «Save the Children»
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 03:02

Η επιδημία χολέρας που σημειώνεται στην Υεμένη έχει τεθεί εκτός ελέγχου και περίπου ένα παιδί μολύνεται κάθε λεπτό, προειδοποίησε σήμερα η οργάνωση αρωγής «Save the Children».

Χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν μέσα στους επόμενους μήνες οπότε αναμένεται να σημειωθούν έως και 300.000 κρούσματα, προειδοποίησε η οργάνωση και πρόσθεσε ότι ο ρυθμός μόλυνσης έχει τριπλασιαστεί μέσα σε δύο εβδομάδες.

Τα δύο χρόνια αποικιοκρατικου πολέμου, των καθυστερημενων ισλαμοφασιστων σαουδαραβων και των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων που τους υποστηριζουν υλικα, η πείνα που τείνει να εξελιχθεί σε λιμό και η έλλειψη πρόσβασης σε πόσιμο νερό, έχουν επιτείνει την εξάπλωση της χολέρας, μιας οξείας διαρροϊκής νόσου που μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο μέσα σε λίγες ώρες.

Το σύστημα υγείας της χώρας, το οποίο είναι ήδη σε άθλια κατάσταση, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, με τα νοσοκομεία να είναι γεμάτα και τις προμήθειες σε φάρμακα και ενδοφλέβια σκευάσματα να εξαντλούνται γρήγορα.

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 920 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια αυτή από τα τέλη Απριλίου και τουλάχιστον 124.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί--σχεδόν τα μισά σε παιδιά.

Ο Γκραντ Πρίτσαρντ, ο εκπρόσωπος της «Save the Children» στην Υεμένη, έκανε έκκληση για αύξηση στην επείγουσα χρηματοδότηση για την καταπολέμηση της επιδημίας.

«Ήρθε η ώρα να αναλάβει δράση η διεθνής κοινότητα προτού χιλιάδες αγόρια και κορίτσια στην Υεμένη χαθούν από μια ασθένεια που μπορεί απολύτως να προληφθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Η ασθένεια, η πείνα και ο πόλεμος προκαλούν μια τέλεια καταιγίδα καταστροφής για τον λαό της Υεμένης. Η φτωχότερη χώρα της περιοχής βρίσκεται στο χείλος της απόλυτης κατάρρευσης και τα παιδιά πεθαίνουν επειδή δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Ο αποικιοκρατικος πόλεμος στην Υεμένη ανάμεσα στους σιίτες αντάρτες Χούτι και στον λαο της Υεμενης και στην αραβική αποικιοκρατικη συμμαχία των σειχιδων υπό την ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία, η οποία υποστηρίζεται από την Δύση, έχει ως αποτέλεσμα 19 εκατομμύρια άνθρωποι να έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια και πολλοί από αυτούς να βρίσκονται στο χείλος του λιμού.

Περισσότερα από δύο εκατομμύρια παιδιά είναι σοβαρά υποσιτισμένα, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετικά ευάλωτα στην χολέρα καθώς το αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι λιγότερο ικανό να καταπολεμήσει την ασθένεια, λέει η οργάνωση.

Σύμφωνα με τον Πρίτσαρντ, οι περιορισμοί στην μεταφορά της ανθρωπιστικής και φαρμακευτικής βοήθειας στην Υεμένη, περιλαμβανομένων των καθυστερήσεων στην πρόσβαση του λιμανιού Χοντέιντα και το κλείσιμο του αεροδρομίου της Σαναά, καθιστούν δύσκολη της καταπολέμηση της επιδημίας.

Το ίδιο δύσκολη είναι και η μετακίνηση των ασθενών για να λάβουν την θεραπεία καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να εξασφαλίσουν την μεταφορά τους.

Ένας άνδρας είπε στην φιλανθρωπική οργάνωση ότι υποχρεώθηκε να αναζητήσει βοήθεια για τα παιδιά του στην πρωτεύουσα Σαναά, που απέχει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από το σπίτι του, επειδή το τοπικό νοσοκομείο ήταν πλήρες. Το ταξίδι αυτό του κόστισε 140 δολάρια.

Μια νοσοκόμα σε μονάδα αντιμετώπισης της χολέρας σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας είπε ότι μέσα σε μια μέρα δέχτηκαν 550 ασθενείς.

«Κάθε ώρα δεχόμαστε ασθενείς. Εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο. Έρχονται άνθρωποι από όλα τα κυβερνεία της χώρας. Έχω συναντήσει πολλές θλιβερές περιπτώσεις», πρόσθεσε η ίδια.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




«Η κυβέρνηση της Τουρκίας επιδίδεται σε ένα πραγματικό κυνήγι εναντίον του Τύπου», καταγγέλλει ο Γάλλος φωτορεπόρτερ

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 02:30
Ο φωτοειδησεογράφος Ματιάς Ντεπαρντόν, που απελάθηκε προς τη Γαλλία αφού κρατήθηκε επί ένα μήνα στην Τουρκία, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση της χώρας επιδίδεται σε ένα «πραγματικό κυνήγι εναντίον των μέσων ενημέρωσης».

«Έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολο, δηλαδή αδύνατο» να ασκήσει κανείς ελεύθερα το επάγγελμα του δημοσιογράφου στην Τουρκία, δήλωσε ο Γάλλος φωτογράφος στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Οι πιέσεις είναι τεράστιες, είτε οικονομικές είτε άλλες».

«Πρόκειται για ένα πραγματικό κυνήγι των μέσων ενημέρωσης το οποίο έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση», τόνισε.

Ο 36χρονος Ντεπαρντόν συνελήφθη στις 8 Μαΐου στη νοτιοανατολική Τουρκία στην επαρχία Μπατμάν, όπου έκανε ρεπορτάζ για το περιοδικό National Geographic, με την κατηγορία ότι εργαζόταν χωρίς να διαθέτει δημοσιογραφική ταυτότητα.

Πολύ γρήγορα μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης που χειρίζεται η τουρκική υπηρεσία μετανάστευσης στη Γκαζιάντεπ, επίσης στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου παρέμεινε για πολλές εβδομάδες, παρά το ότι είχε ληφθεί απόφαση να απελαθεί την 11η Μαΐου.

Μόλις έφτασε στη Γαλλία ο Ντεπαρντόν δήλωσε ότι τον κατηγορούσαν «για τρομοκρατική προπαγάνδα, παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε τρομοκρατικές οργανώσεις, δηλαδή το PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν)».

Ο Γάλλος φωτογράφος επεσήμανε ότι οι συνθήκες κράτησής του ήταν «σχετικά καλές», όμως το γεγονός ότι τον κρατούσαν στην απομόνωση ήταν «αρκετά πολύπλοκο από ψυχολογική άποψη». «Γνώριζα ότι θα φύγω. Το ερώτημα ήταν πότε», τόνισε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους στη Συρία με τη μετακίνηση αυτοκινούμενου εκτοξευτήρα ρουκετών
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017, 19:37

Ο στρατός των ΗΠΑ μετακίνησε έναν νέο, εγκατεστημένο σε φορτηγά, εκτοξευτήρα ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς από την Ιορδανία σε μια αμερικανική βάση στην Τανφ της Συρίας, κοντά στα σύνορα της χώρας αυτής με το Ιράκ και την Ιορδανία, ενισχύοντας την παρουσία του επί του συριακού εδάφους, δήλωσαν δύο πηγές προσκείμενες σε υπηρεσίες πληροφοριών κρατών της περιοχής σήμερα.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, το συγκεκριμένο αμερικανικό οπλικό σύστημα, που είναι γνωστό με την ονομασία HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems), βρίσκεται πλέον σε ένα στρατόπεδο στην έρημο, όπου οι αμερικανοί ενισχύουν συνεχώς τις δυνάμεις τους, καθώς κλιμακώνεται η ένταση αφότου οι Αμερικανοί έπληξαν εθελοντες στρατιωτικούς υποστηριζόμενους από το Ιράν που υποστηριζουν την κυβερνηση της Συριας και την Συριακη Δημοκρατια για να τους εμποδίσουν να προελάσουν προς τη βάση στην Τανφ.

«Τα συστήματα και οι χειριστές βρίσκονται τώρα στην Τανφ και ενισχύουν σημαντικά την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ εκεί», σημείωσε η μία από τις πηγές, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Το HIMARS, κατά την ίδια πηγή, είχε ήδη αναπτυχθεί στη βόρεια Συρία, όπου δυνάμεις που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ.




----------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε βουλευτής της αντιπολίτευσης για κατασκοπεία
 Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017, 17:26

Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα ένας βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP στην Τουρκία, με την κατηγορία της «κατασκοπείας».

Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, που εξέδωσε την απόφαση, διέταξε την άμεση κράτησή του, μετέδωσαν τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Ενίς Μπερμπέρογλου κρίθηκε ένοχος διότι έδωσε στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet ένα βίντεο όπου φέρονται να καταγράφονται φορτηγά τα οποία ανήκουν στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (MIT) ενώ μεταφέρουν όπλα στη Συρία. Το βίντεο είναι ημερομηνίας Ιανουαρίου του 2014 και γυρίστηκε στα σύνορα με τη Συρία. Η υπόθεση προκάλεσε σκάνδαλο στη χώρα και την οργή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μπερμπέρογλου είναι ο πρώτος βουλευτής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης.

Το CHP χαρακτήρισε σήμερα τη φυλάκιση του βουλευτή του με κατηγορίες περί κατασκοπείας «απόπειρα εκφοβισμού» που στοχοθετεί τους αντιπάλους του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του προέδρου Ερντογάν.

«Η φυλάκιση του βουλευτή μας είναι ένα πικρό παράδειγμα που δείχνει ότι η δικαστική εξουσία βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος του CHP Ενγκίν Αλτάι.




---------------------------------------------------------------------------------------------



Επιασαν τον εμπνευστη της μπλε φαλαινας που οδηγει στον  θανατο εφηβους.


--------------------------------------------------------------------------------------


STOP στα Σκοπια! Πρωτα το ονομα και μετα η ενταξη στο ΝΑΤΟ.



-------------------------------------------------------------------------------------



Χωρις Ευαγγελιο τα δικαστηρια της Θεσσαλονικης. Κωμικες καταστασεις με τους ορκους.



-----------------------------------------------------------------------------------



Η Ομοσπονδια Αστυνομικων Υπαλληλων οργανωνει εκδηλωση στην πλατεια Εξαρχειων. Προγραμματιζεται για τις 29 Ιουνιου. Οι αντιεξουσιαστες ετοιμαζουν θερμη υποδοχη και δηλωνουν «δεν θα το επιτρεψουμε».



---------------------------------------------------------------------------------------




Στην πλατεια Εξαρχειων ανακοινωσαν ότι θα κανουν εκδηλωση στις 29 Ιουνη οι αστυνομικοι συνδικαλιστες  της ΠΟΑΣΥ.
Προκαλωντας ευλογα ερωτηματα για τη σκοπιμοτητα μιας τετοιας εκδηλωσης , την οποια εσπευσε να χαιρετισει με ενθουσιασμο ο Αδωνις  Γεωργιαδης




---------------------------------------------------------------------------------------------




Παγιδα  θανατου 24οροφος ουρανοξυστης στο Λονδινο.
Μια τραγωδια που ειχε προαναγγελθει από το 2016. Η πυροσβεστικη  ειχε προειδοποιησει τον συμβουλο της Μευ, ότι ηταν χτισμενος με εφλεκτα υλικα, και μπορει ανα πασα στιγμη να γινει παραναλομα, αλλα αυτος τους αγνοησε.
Μεχρι τωρα 12 ατομα εχασαν τη ζωη τους, και τα 100 ατομα που αγνοουνται πιθανον είναι όλα νεκρα, η πυροσβεστικη δεν εχει αρχισει τις ερευνες, σε ουρανοξυστη με εργατικες κατοικιες, στην πλουσια συνοικια του βορειου Κενσιγκτον του Λονδινου. Κυριως βιοπαλαιστες μεταναστες ηταν οι ενοικοι του κτιριου.
Οι ενοικοι πετουσαν τα παιδια τους από τα παραθυρα για να τα σωσουν από τον πυρινο εφιαλτη.
Από το Νοεμβριο του 2016 οι ενοικοι του πυργου Γκρενφελ ειχαν προειδοποιηση με εγγραφο την διαχειριστρια  εταιρεια  και τις Αρχες   για τον κινδυνο πυρκαγιας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ευρωκαψώνι» για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ: Για να πάρουν τη δόση, πρέπει να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα του!

Παύση δικαστικών διώξεων, αλλά και πληρωμή δικαστικών εξόδων απαίτησαν οι δανειστές στο Eurogroup από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, πρίν δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί, στη συνεδρίαση του EuroWorking Group που προηγήθηκε του σημερινού Eurogroup στο Λουξεμβούργο τέθηκε το αίτημα προς την ελληνική πλευρά να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου για τις διώξεις που έχουν ασκηθεί κατά καιρούς εναντίον του για τα στατιστικά στοιχεία του 2010.
Οι δύο επιφυλάξεις του EuroWorking Group αφορούν στην υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να αποζημιώσει τον Ανδρέα Γεωργίου για τη δικαστική περιπέτεια που είχε ως πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και να απαλλάξει τρεις κοινοτικούς εμπειρογνώμονες συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, μία Ιταλίδα, έναν Ισπανό και έναν Σλοβάκο, που διώκονται ποινικά.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Η ηχώ μιας ιαχής! ...επικαλείται τον Βελουχιώτη για να προσκυνάει τον Σόιμπλε
"ΣΤΑΘΗΣ"

Ενα παράδοξο φαινόμενο, που συμβαίνει τελευταίως κατά κόρον. Οσον πιο νεοφιλελεύθερη πολιτική ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσον πιο πολύ πολλά στελέχη του καταφεύγουν και προσφεύγουν στην ιστορία της Αριστεράς -συχνά της κομμουνιστικής- τη σημειολογία της, την... παράδοση, τον πολιτισμό και τη γλώσσα της.
Ομως,
όλα αυτά, παρακολουθώντας τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέπονται εν τω άμα σε κούφια λόγια, προκαλούν στους αριστερούς θλίψη και στους δεξιούς κατάπληξη.
Αν το πράγμα συνέβαινε κατά κάποιαν οικονομία, θα ήταν απλώς γκροτέσκ. Θα περιοριζόταν, ας πούμε, σε μεμονωμένες στιγμές γλίτσας και γελοιότητος, όπως εκείνη του κ. Κατρούγκαλου που δήλωνε αυτάρεσκα «κομμουνιστής» την ίδια ώρα που έκοβε συντάξεις και δολοφονούσε συνταξιούχους.
Ομως το πράγμα παίρνει «επικές» (κατά τη λέξη του συρμού) διαστάσεις. Οσο πιο δεξιά πάει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσον πιο πολύ πολλοί Συριζαίοι αναφέρονται στο παρελθόν της Αριστεράς,
αποχυμώνοντας απ’ το περιεχόμενό τους αρχαία κλέη, αλλά και πένθη. Με ευκολία πονηρού πολιτευτή που τα έχει δώσει όλα στον Σόιμπλε, επικαλούνται μεγάλες σκιές, κάνοντας έτσι τον λόγο τους απλώς διχαστικό, απλώς εμφυλιοπολεμικό. Τροφοδοτώντας έτσι τον αντίστοιχο διχαστικό-εμφυλιοπολεμικό λόγο της άκρας Δεξιάς, της Δεξιάς και της νέας Δεξιάς.
Αυτό το παράδοξο της αριστερής «μνήμης» που ανασύρει ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνοντας όλο και πιο δεξιά, συντελείται και σε σοβαρό και σε γελοίο επίπεδο. Και το μεν γελοίο επίπεδο είναι προφανές, όταν τύποι όπως ο κ. Πολάκης συνδέουν το γονίδιό(!) τους με την Εθνική Αντίσταση ή ζωγραφίζουν τον Βελουχιώτη πάνω σε τούρτες, αλλά το σοβαρό ούτε τόσο προφανές είναι, αλλά ούτε και λιγότερο επικίνδυνο.
Αίφνης, το αν έγινε εμφύλιος στην Κρήτη, τα Δεκεμβριανά, η Βάρκιζα, η ΕΔΑ του ’60, οι εξορίες μπαίνουν σε ένα μίξερ ανθρώπων που πουλάνε λιμάνια και αεροδρόμια, κάνουν πλειστηριασμούς, πετσοκόβουν συντάξεις, ατιμάζουν και σκλαβώνουν εργάτες, γονατίζουν μπροστά στους Επικυριάρχους και εξοστρακίζουν τους νέους στην ξένη.
Την ίδια ώρα που ο Τσίπρας πάει να τρουπώσει στο κλίμα Μακρόν, διάφοροι τύποι παίζουν αδιάντροπα με τον Μπελογιάννη και το Σκοπευτήριο.
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με «αριστερομετρημένους» ή όχι. Εχουμε να κάνουμε με ένα παράξενο υβρίδιο νέου τύπου. Βεβαίως, ίσως όχι και τόσο παράξενο για έναν χώρο που είχε την οίηση αλλά και την αμάθεια να διεκδικεί «ηθικά πλεονεκτήματα», πτύοντας κατάμουτρα τη σεμνότητα της Αριστεράς. Ομως
αυτό το παράξενο υβρίδιο (εκείνου που πράττει δεξιά και μιλάει αριστερά), παρ’ ότι γνωστό στο παρελθόν εις μικρόν, τώρα αυξάνεται και πληθύνεται. Αλλοι φανατισμένοι, άλλοι πονηροί κι άλλοι ακόμα όντως αριστεροί που δεν έχουν εισέτι απελπιστεί από την πολιτική του Τσίπρα, βρίσκονται στον ίδιο παρονομαστή που πάει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με προσευχές στην ιστορία των αθώων. Θλιβερά βέβηλο. Να ομνύεις μνημόνια και να μαγαρίζεις αντάρτες...
Σε μιαν εποχή που ο άμουσος λόγος, νεοφιλελεύθερος και ακροδεξιός, σε μιαν εποχή που η ακροδεξιά αναθεώρηση της νεότερης κυρίως ιστορίας, υποβαθμίζουν τον πολιτικό λόγο, αλλά και την πολιτική σκέψη, καταφθάνει από την άλλη πλευρά, εκείνη της Αριστεράς που Γονάτισε, ένας λόγος ρηχός, προσβλητικός για τους αριστερούς και εκείνους που εκτιμούν τους αριστερούς, διότι είναι αναντίστοιχος προς τα σύμβολα που επικαλείται. Είναι, με έναν λόγο,
σαν να κρεμάνε κόκκινες σημαίες στους ιστούς τους οι πολυεθνικές και να αναρτά πορτρέτα του Βελουχιώτη η Rothschild.
Θα μου πείτε, βεβαίως, ότι αυτή ακριβώς η Rothschild συμβουλεύει επισήμως και επ’ αμοιβή τον Τσίπρα πώς να ξεπουλήσει και τα τελευταία ασημικά. Να μην τραγουδάει, λοιπόν, αντάρτικα ο Καρανίκας και να μην κυνηγάει το παιδί τους αστούς κάτω στον κάμπο;

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η νεότερη Αριστερά στην Ελλάδα επέζησε περισσότερο και μπήκε στη μεταπολίτευση με τη δυναμική που της έδωσαν οι παρακαταθήκες της Εθνικής Αντίστασης. Προσέτι, μέγα μέρος της νεότερης πολιτισμικής παραγωγής συνετέθη πάνω στο σώμα της τραγωδίας των ηττημένων. Σύντομα όμως, από τα μέσα της θητείας Παπανδρέου κι ύστερα,
η δυναμική της Αριστεράς που προερχόταν από τις ΕΑΜικές παρακαταθήκες μετατράπηκε (επειδή ουδέν νεότερο σπουδαίο μετά τη μεταπολίτευση ήρθε να την εμπλουτίσει) σε δύναμη της αδράνειας.
Μέσα λοιπόν σε αυτό το λιμνάζον τοπίο (στο οποίο ανδρώθηκαν οι νεότερες γενιές της Αριστεράς) άρχισαν να φύονται αυτά που θερίζουμε σήμερα. Ολες οι εκδοχές των αριστερών στιγματίσθηκαν από αυτή τη διαδικασία. Συνεπώς αυτές
οι εύκολες αναφορές των νεότερων (όσοι τις κάνουν) σε λάβαρα από τα οποία οι ίδιοι έχουν αφαιρέσει τη σημασία τους, έχουν να κάνουν με τη δύναμη της αδράνειας και όχι με τη δυναμική μιας ιστορίας, που άλλωστε έχει κλείσει τον κύκλο της. Μέσα στην εντροπία της αδράνειας κάποιοι αριστεροί (από όλες τις εκδοχές της Αριστεράς) απέκτησαν επαφή με την αλαζονεία, την οίηση, την αυτοαναφορικότητα, την ευκολία, την ήσσονα προσπάθεια - αυτοί οι άνθρωποι αντικατέστησαν την αγάπη προς τον πλησίον, προς τον λαό, με την εύκολη διδακτική της τύφλας τους, δηλαδή με τον σεχταρισμό του αδιάβαστου και του αφιλοσόφητου. Αντικατέστησαν τον μειλίχιο λόγο και το διαλέγεσθαι με τον ξερολισμό και εν τέλει την απανθρωπιά. Κι έτσι, τώρα μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σαν έτοιμο από καιρό να κόβει μισθούς και συντάξεις,
να επαίρεται για «ηθικά πλεονεκτήματα» και να επικαλείται τον Βελουχιώτη για να προσκυνάει τον Σόιμπλε.
Ο κύκλος αυτός έκλεισε.
Ο Τσίπρας δεν έγινε το πρελούδιο μιας νέας εποχής, αλλά ο επίλογος μιας περιόδου που περιέχει μέσα της και τον εκφυλισμό μιας Αριστεράς, όχι μόνον κατά τον τρόπο που τον περιγράφουν εναργώς οι Καρανικοπολάκηδες, αλλά κυρίως κατά τον τρόπο που μετέρχονται όσοι κάνανε τις (βασιμότατες) προσδοκίες του λαού, κουρέλια...





--------------------------------------------------------------------------------------------------





Ο Άρης απαντάει... Ήρθε η ώρα να σηκώσει κεφάλι κι ο κλήρος, απέναντι σην υποταγμένη & μνημονιακή ηγεσία της εκκλησίας;

Θα γδάρουμε τους παπάδες; Μα γιατί; Εμείς βλέπουμε, ότι χιλιάδες παπάδες βρίσκονται τώρα στην πρωτοπορία του κινήματος μας και η συμβολή του κλήρου, που στάθηκε στο πλευρό μας, υπήρξε ανεκτίμητη.
Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Γιατί αυτοί που εμφανίζονται σαν προστάτες της εκκλησίας, γκρεμίσανε μαζί με τους Γερμανούς και γδέρνουνε παπάδες.
Ο κομμουνισμός, λένε, θα καταργήσει την θρησκεία. Μα η θρησκεία είναι ζήτημα συνείδησης. Πώς θα καταργηθεί λοιπόν; Η κατάργηση της θρησκευτικής συνείδησης είναι πράμα αδύνατο, έστω κι αν ακόμα οι κομμουνιστές θέλανε να την καταργήσουν. Η θρησκευτική συνείδηση δεν καταργείται με απλές διαταγές. Αν συνέβαινε ένα τέτοιο πράμα, αυτό θα έμοιαζε με την... διαταγή πού έβγαλε κάποτε ένας αστυνόμος στην Ανάφη, με την οποία απαγόρευε την πάλη των τάξεων!
Το τι θα γίνει στο πολύ μακρινό μέλλον, το πώς θα σκέπτονται οι άνθρωποι τότε, είναι άλλο πρόβλημα. Και κανένας πολιτικός δε μπορεί να βγάλει νόμο για το τι θα πρέπει να γίνει ύστερα από 200 η 500 χρόνια. Ούτε λοιπόν κι εμείς θα βγάλουμε τέτοιο νόμο. Μας ενδιαφέρει το πώς θα προκόψει ο λαός μας σήμερα κι όχι το τι φιλοσοφικές πεποιθήσεις θα έχει ύστερα από 500 χρόνια.
Συνεπώς καταλαβαίνετε τώρα, ότι αυτοί που διαδίδουν αυτές τις συκοφαντίες επιδιώκουν άλλους σκοπούς, προσπαθώντας με το μέσο αυτό της συκοφαντίας να εξαπατήσουν το λαό και να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους πάνω του. Αν μάλιστα εξετάσουμε βαθύτερα το πράμα αυτό, θα δούμε ότι αυτοί είναι άθρησκοι, γιατί σε αυτούς δεν υπάρχει ούτε ίχνος θρησκευτικής συνείδησης κι ο μόνος που λατρεύουν είναι ο Θεός Μαμμωνάς, ο Θεός του χρήματος…
Από τον λόγο στη Λαμία, του Πρωτοκαπετάνιου Άρη Βελουχιώτη




------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
Οργή και πλήθος ερωτημάτων
Τουλάχιστον 12 οι νεκροί. Οι ένοικοι είχαν καταγγείλει ανεπάρκεια μέτρων ασφάλειας
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Πολλά ερωτήματα εγείρονται για την πυρκαγιά στον 24ώροφο πύργο «Grenfell» στο δυτικό Λονδίνο, χτες, λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα Τρίτης προς Τετάρτη, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων, τον τραυματισμό 74 άλλων, εκ των οποίων οι 20 χαροπαλεύουν με σοβαρά εγκαύματα.
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έστειλε δυνάμεις στον φλεγόμενο πύργο έξι λεπτά μετά το πρώτο τηλεφώνημα για φωτιά, δεν ήταν σε θέση να κάνουν εκτίμηση για τα πιθανά αίτια. Ωστόσο, η ομάδα «Grenfell Action Group», που είναι επιτροπή δράσης ενοίκων της 24ώροφης πολυκατοικίας (ιδιοκτησίας της βασιλικής δημοτικής υπηρεσίας Κέσινγκτον - Τσέλσι) είχε τα τελευταία χρόνια προειδοποιήσει για το χτεσινό πύρινο εφιάλτη καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, ανεπαρκή μέτρα πυρόσβεσης, κακή ηλεκτρική καλωδίωση πολλών διαμερισμάτων, που προκαλούσε συχνά επικίνδυνες υπερφορτώσεις στο σύστημα ηλεκτροδότησης του κτιρίου, παραβίαση των κανονισμών ασφάλειας σε εξόδους και εισόδους του κτιρίου καθώς και στους παρακείμενους χώρους στάθμευσης που συχνά κατακλύζονταν από παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα κ.ά. Τον περασμένο Νοέμβρη μάλιστα ήταν η πιο πρόσφατη φορά που είχαν αναρτήσει στο μπλογκ τους επιστολή διαμαρτυρίας με τον προφητικό τίτλο: «Παίζοντας με τη φωτιά».
Πρώην πύραρχος σε αμερικανική στρατιωτική βάση στην Αγγλία μιλώντας στο πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες» δήλωσε χαρακτηριστικά πως παρά την πολυετή εμπειρία του «ποτέ στη ζωή του» δεν είχε δει τόσο ραγδαία εξάπλωση πυρκαγιάς, εκτιμώντας πως η αιτία πρέπει να οφείλεται σε συνδυασμό «πολλών παραγόντων».
Προβληματισμό επίσης προκαλεί το γεγονός πως στον πύργο «Γκρένφελ» κατοικούσαν και αρκετές οικογένειες μουσουλμάνων, κάποιοι εκ των οποίων λόγω της νηστείας του Ραμαζανιού ήταν ξύπνιοι έως αργά το βράδυ και μπόρεσαν να ειδοποιήσουν έγκαιρα τους γείτονές τους ώστε να εγκαταλείψουν το κτίριο προτού τυλιχθεί σε μαύρους καπνούς και φλόγες μέσα σε ελάχιστη ώρα.
Πετούσαν τα παιδιά από τα παράθυρα...
Περιττό να αναφέρει κανείς πως η ραγδαία εξάπλωση της φωτιάς προκάλεσε σκηνές πανικού και αλλοφροσύνης. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είδαν γονείς να πετούν τα παιδιά τους από τα παράθυρα ακόμη και του δεκάτου ορόφου με την ελπίδα πως θα διασωθούν από την πύρινη λαίλαπα. Αλλοι κατήγγειλαν πως αρχικά τους δόθηκε οδηγία να μείνουν... «ψύχραιμοι» και να αναμένουν τις οδηγίες των πυροσβεστών, χάνοντας προφανώς πολύτιμο χρόνο στο να βγουν από τον πύργο, που χτες πολλές βρετανικές εφημερίδες χαρακτήρισαν «παγίδα θανάτου»...
Η πυρκαγιά προκάλεσε τα κροκοδείλια δάκρυα ηγετών αστικών κομμάτων, με πρώτη την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, που συγκάλεσε (όπως συνηθίζει) «έκτακτο συμβούλιο» με υπουργούς και αρμόδιους αξιωματούχους ώστε να εξακριβωθεί εάν οι αρχές είναι στα νοσοκομεία του Λονδίνου, όπως είπε, «καλά προετοιμασμένες» αφενός για την περίθαλψη των δεκάδων θυμάτων και εάν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι έχουν λάβει μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.
Ο αρχηγός των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, απέδωσε και αυτό το δυστύχημα στις «κυβερνητικές πολιτικές λιτότητας» που στέρησαν, όπως υποστήριξε, πόρους από τις δημοτικές αρχές για τη σωστή εγκατάσταση μέσων πυρόσβεσης και ασφάλειας. Ωστόσο, χτες, ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται τον πύργο «Γκρένφελ» είχε δαπανήσει πριν από λίγους μήνες 11.000.000 δολάρια για παρεμβάσεις που αφορούσαν την εξωτερική εμφάνιση του κτιρίου, το σύστημα θέρμανσης, την αλλαγή παραθύρων και πορτών αλλά όχι μέτρα ουσίας, όπως η εγκατάσταση αισθητήρων ανίχνευσης καπνού και αυτόματης πυρόσβεσης, η αλλαγή του δικτύου ηλεκτρικής καλωδίωσης ενός κτιρίου που φτιάχτηκε το 1974 εξυπηρετώντας έως χτες τις ανάγκες στέγασης περίπου 400 ανθρώπων σε 120 διαμερίσματα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Αμερικανικές δυνάμεις σε «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις
ΜΑΝΙΛΑ.--
Εκπρόσωποι της κυβέρνησης Ντουτέρτε επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στις «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις που συνεχίζουν οι Ενοπλες Δυνάμεις στην περιοχή Μαράουι των Φιλιππίνων, ενάντια σε ισλαμοφασιστες. Στελέχη του στρατού τόνισαν σε ΜΜΕ ότι η στήριξη των ΗΠΑ στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» αποτελεί ήδη μέρος των αμυντικών συμφώνων που οι δυο χώρες έχουν υπογράψει εδώ και χρόνια. Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ερνέστο Αμπέγια υπογράμμισε ότι «ωστόσο, η πάλη κατά της τρομοκρατίας δεν αποτελεί ανησυχία μόνο των Φιλιππίνων ή των ΗΠΑ, αποτελεί ανησυχία πολλών εθνών στον κόσμο» και συμπλήρωσε: «Οι Φιλιππίνες είναι ανοιχτές σε βοήθεια και από άλλες χώρες, αν την προσφέρουν».
Οσον αφορά την κατάσταση στη Μαράουι, οι τελευταίες πληροφορίες ανέβαζαν το συνολικό αριθμό των νεκρών από τις μάχες σε πάνω από 100 (τουλάχιστον 20 οι άμαχοι).
Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε ισχυρίστηκε ότι η Μανίλα δεν υπέβαλε σχετικό αίτημα στην Ουάσιγκτον, ωστόσο εξέφρασε «ευγνωμοσύνη».




-------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Σε κινήσεις που οξύνουν τη σύγκρουση προχωρούν οι ΗΠΑ
Αμερικανοί ανέπτυξαν φορητούς εκτοξευτήρες ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς σε στρατηγική περιοχή της Νότιας Συρίας, κοντά στα σύνορα με Ιορδανία και Ιράκ...

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Επικίνδυνη κινητικότητα στη μεθόριο Συρίας - Ιορδανίας - Ιράκ αναπτύσσουν τα τελευταία 24ωρα οι ΗΠΑ, κοντά στη στρατηγική περιοχή αλ Τανφ, αυξάνοντας τις κόντρες με τη Ρωσία, σε μία ιδιαιτέρως στρατηγική περιοχή, που αφορά μεταξύ άλλων και τον ανεφοδιασμό ιρανικών και ιρακινών σιιτικών πολιτοφυλακών που πολεμούν στο πλευρό του συριακού στρατού απέναντι σε τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» και της «Αλ Κάιντα».
Χτες οι Αμερικανοί εγκατέστησαν φορτηγά με εκτοξευτήρα ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς (τύπου HIMARS) κοντά στην παράνομη στρατιωτική βάση που έχουν φτιάξει στο συριακό έδαφος κοντά στη μεθόριο με την Ιορδανία και το Ιράκ, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τις κινήσεις στρατευμάτων που στηρίζουν τον συριακό στρατό και τους συμμάχους τους, που  είναι  ιρανικές δυνάμεις, σιιτικές πολιτοφυλακές.
Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η ανάπτυξη εκτοξευτήρων ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς γίνεται σε μία περιοχή όπου οι ΗΠΑ έχουν βομβαρδίσει τουλάχιστον τρεις φορές τους τελευταίους μήνες δυνάμεις του συριακού στρατού, για να τους αναγκάσουν να απομακρυνθούν από τη στρατηγική περιοχή. Ωστόσο, την περασμένη Κυριακή, η γενική διοίκηση του συριακού στρατού ανακοίνωσε ότι κατάφερε να στήσει φυλάκιο ελέγχου, προκαλώντας χτες την «απάντηση» των αμερικανικών δυνάμεων. Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι για πρώτη φορά αναπτύσσουν στη νότια Συρία τέτοιους εκτοξευτήρες, σημειώνοντας ότι τους χρησιμοποίησαν νωρίτερα, αφενός στη Βόρεια Συρία προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση Κούρδων και Αράβων μαχητών των λεγόμενων «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» και αφετέρου στο Ιράκ κατά των τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους».
Οι κινήσεις των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Νότια Συρία, όπως και οι πρόσφατες επιδρομές των ΗΠΑ κατά δυνάμεων του συριακού στρατού στην περιοχή, προκαλούν την έντονη αντίδραση της Ρωσίας. Το Σάββατο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά του συριακού στρατού, τονίζοντας ότι συνιστούν «κατάφωρη παραβίαση των συριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων» και του «διεθνούς δικαίου». Κάλεσε μάλιστα τον ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον, να λάβει «συγκεκριμένα μέτρα» ώστε να αποτραπούν «παρόμοια συμβάντα στο μέλλον».

Καταγγελίες για τον όλεθρο των αμερικανικών επιδρομών
Παράλληλα, χτες, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», με έδρα τη Ν. Υόρκη, κατήγγειλε τη χρήση βομβών φωσφόρου σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ράκα, αλλά και της Μοσούλης του Βορείου Ιράκ από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Τη χρήση των βομβών φωσφόρου, που προκαλούν μεγάλες πυρκαγιές και καθολικά εγκαύματα σε ανθρώπους, παραδέχθηκε την περασμένη βδομάδα εκπρόσωπος του Πενταγώνου, με τον απαράδεκτο ισχυρισμό πως γίνεται «νόμιμη χρήση»...




----------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017
Γραβάτες με πούτσες ανέβασε στο τουίτερ ο υπουργός Καμμένος

Ο Καμμένος προφανώς ανακάλυψε νίκη στο Eurogroup και με το γνωστό ήθος και αισθητική αποφάσισε να ανεβάσει κάτι καυστικό στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ!

Μία γραβάτα (που θα φόραγε ο Τσίπρας όταν θα λυνόταν το θέμα του χρέους, που ΔΕΝ λύθηκε πάλι) με σχέδια αντρικών γεννητικών μορίων, κοινώς πούτσες!!!

Συγνώμη που δεν χρησιμοποιούμε πιο κομψές λέξεις, αλλά αυτός είναι ο Υπουργός των Ελλήνων!

* Μετά βέβαια ως δειλός κατέβασε την ανάρτηση λέγοντας ότι την έκανε το παιδί του! Τσάμπα μάγκας!


2 σχόλια:

e-h είπε...


Watch our video on #GE2017 and sign-up to #SaveOurDemocracy
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
https://www.youtube.com/watch?v=heX8SpqNwh0
JUN 14, 2017 — Our democracy is coming apart at the seams, and only Proportional Representation can fix it. People sometimes claim that First Past the Post is decisive or stable, but for the third election in a row it has failed on its own terms.

At the same time it manages to reaffirm all of its proven weaknesses: millions were forced to vote tactically, over 68% of votes had no impact on the outcome, seats do not match votes and we’ve ended up governed by parties that just 43% voted for. It’s time for change.

Join us on Saturday 24th June outside Parliament to demand fair votes and #SaveOurDemocracy.

Sign up on Facebook now: https://www.facebook.com/events/1740200812687579/

Or register on our website: https://www.makevotesmatter.org.uk/local-meetings/ge2017-demo

Co-hosted with Unlock Democracy, this will be both a demonstration and a summit to plan how we can fix our broken voting system, to #SaveOurDemocracy. High profile speakers from across the political spectrum will be confirmed shortly.

Like all of our demonstrations, this will be a positive, family-friendly event - so please invite everyone you know!

If you can’t make it to the demo, find out how else you can get involved at: www.makevotesmatter.org.uk


e-h είπε...


Παρακολουθήστε το βίντεο για # GE2017 και υπογράψτε για να #SaveOurDemocracy
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
14 ΙΟΥΝΊΟΥ, 2017 - Η δημοκρατία μας έρχεται χώρια στις ακρες, και μόνο αναλογική εκπροσώπηση μπορεί να το διορθώσει. Οι άνθρωποι μερικές φορές ισχυρίζονται ότι ο πρώτος περναει το νημα είναι καθοριστική ή σταθερή, αλλά για τρίτες εκλογές στη σειρά απετυχε με τους δικούς της όρους.

Την ίδια στιγμή καταφέρνει να επιβεβαιώσει όλες τις αποδεδειγμένες αδυναμίες της: εκατομμύρια αναγκάστηκαν να ψηφίσουν από τακτική, πάνω από το 68% των ψήφων δεν είχε καμία επίδραση στην έκβαση, οι εδρες δεν ταιριάζουν με τους ψήφους και καταλήξαμε να έχουμε διέπεται από κομματα που μόνο 43 % ψήφισε υπέρ. Ήρθε η ώρα για αλλαγή.

Ελάτε μαζί μας το Σάββατο 24 του Ιούνη έξω από το Κοινοβούλιο να ζητήσουμε δίκαιους ψήφους και #SaveOurDemocracy.

Εγγραφείτε στο Facebook τώρα: https://www.facebook.com/events/1740200812687579/

ή εγγραφείτε στην ιστοσελίδα μας: https://www.makevotesmatter.org.uk/local-meetings/ge2017-demo

συνδιοργάνωσε με το ξεκλείδωμα της δημοκρατίας, αυτό θα είναι και μια επίδειξη και μια σύνοδος κορυφής για να σχεδιάσουμε το πώς μπορούμε να καθορίσουμε το σπασμένο σύστημα ψηφοφορίας μας, για να #SaveOurDemocracy. Υψηλό προφίλ ομιλητές από όλο το πολιτικό φάσμα θα επιβεβαιωθουν σύντομα.

Όπως όλες οι διαδηλώσεις μας, αυτό θα είναι ένα θετικό, φιλικό προς την οικογένεια εκδήλωση - γι 'αυτό παρακαλώ να καλέσετε όλους τους γνωστούς σας!

Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε στο demo, μάθετε πώς αλλιώς μπορείτε να συμμετέχετε σε: www.makevotesmatter.org.uk