Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Παρασκευη 2 Ιουνιου 2017


Κωνσταντινος  Μητσοτακης
Το 1964 προχωρά στη χειρότερη μέχρι τότε πράξη εθνικού ξεπουλήματος. Διαπραγματεύεται και πετυχαίνει τη χειρότερη δυνατή ρύθμιση των προπολεμικών χρεών της χώρας. Ο Μητσοτάκης προχώρησε σε τέτοια ρύθμιση χρεών, ώστε μπροστά της ωχριούσε ακόμη η παλιότερη της ΕΡΕ, που ο ίδιος ως βουλευτής της «Ένωσης Κέντρου» είχε καταγγείλει. Και την προχώρησε παρά τις αντιδράσεις και εντός του δικού του κόμματος.
«Η ονομαστική αξία των χορηγηθεισών νέων ομολόγων εις τους κομιστάς προπολεμικών εσωτερικών δανείων διαπλασιάζεται, ο τόκος αυξάνεται και θεσπίζεται λαχείον. Εν συγκρίσει προς την ρύθμισιν υπό της κυβερνήσεως της ΕΡΕ, δίνονται ήδη 160% επί πλέον», θριαμβολογούσε τότε η φιλική προς τον Μητσοτάκη «Ελευθερία» (16.7.1964). Ο διακανονισμός αποπληρωμής αυτής της λεόντειας σύμβασης προβλεπόταν να γίνει εντός 42 έως 45 ετών. Ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή, το 1964 υποθήκευσε τη χώρα έως το 2006 και 2009!




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Και το βρισίδι προς τον Γλέζο συνεχίζεται. Από ανθρωπάκια που ξέρουν πως ο Γλέζος "άλλαζε κόμματα, πηγαίνοντας εκεί που κονόμαγε περισσότερα".
Γι' αυτό παραιτήθηκε από τη βουλευτική θέση το 1986, για να γίνει πρόεδρος κοινότητας, υποθέτω! Και γι' αυτό παραιτήθηκε από ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν κατέβηκε με τη ΛΑΕ! Για να κονομήσει!
Και συμπληρώνουν πως αυτοί τιμούν τον "Σάκη Σάντα". Και το γράφει ένας έτσι ακριβώς και το επαναλαμβάνουν κάμποσοι. Που τον τιμούν τόσο πολύ, που ούτε το όνομά του δεν φρόντισαν να μάθουν!
Μόνο αηδία!



----------------------------------------------------------------------------------------------




"Πολιτικός γυρολόγος" ο Μανώλης Γλέζος, σύμφωνα με κάποιον εδώ μέσα. Και παραθέτει τις αποδείξεις:
"Το 1941 δεν ήταν καν μέλος κάποιας αντιστασιακής ομάδας. Η κίνησή του για το κατέβασμα της γερμανικής σημαίας, μαζί με το Σάκη Σάντα, ήταν αυθόρμητη και παρορμητική, χωρίς να στερείται όλο το μεγαλείο του συμβολισμού. Έκτοτε πέρασε από το ΕΑΜ, το ΚΚΕ, την ΕΔΑ, έκανε δική ΕΔΑ, πέρασε αν δεν κάνω λάθος και από το ΚΚΕ Εσωτερικού, από το ΠΑΣΟΚ, την τοπική αυτοδιοίκηση στην Απείραθο Νάξου, την ΕΑΡ, τον ενιαίο Συνασπισμό, τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσφατα από τη ΛΑΕ, και σήμερα έξω από κάποιο κόμμα".
Σάκης Σάντας; Αχ βρε, Λάκη! Και το μικρό σου όνομα έχουν ξεχάσει. Ε! Ήσουν και παρορμητικός, καλά να πάθεις!
Πέρασε από ΕΑΜ, ΚΚΕ και ΕΔΑ; Και γιατί δεν καθόταν σε ένα μόνο απ' όλα αυτά ο "γυρολόγος";
Έκανε δική ΕΔΑ (sic!), εννοώντας τη μεταδικτατορική ΕΔΑ που δεν ήταν προσωπική οργάνωση του Γλέζου, αλλά δεν βαριέσαι!
"Πέρασε αν δεν κάνω λάθος" από το ΚΚΕ εσωτερικού. Λάθος κάνει! Όπως δεν πέρασε κι από το ΠΑΣΟΚ (συνεργάστηκε εκλογικά μαζί του) ούτε κι από την ΕΑΡ ή τον Συνασπισμό. Ούτε κι από τη ΛΑΕ με την οποία, επίσης, συνεργάστηκε εκλογικά.
Λέγοντάς τα όλα αυτά, πώς να μη βγει "πολιτικός γυρολόγος" ο Γλέζος; Τόσο πολύ μάλιστα, που... πέρασε και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο χωριό του! Βρε, τον γυρολόγο!
Πάντως, λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε! Δεν έχεις ιδέα, ρε φίλε! Δεν ξέρεις τι σου γίνεται! Μην εκτίθεσαι τόσο! Τα συμπλέγματά σου προδίδεις!





-------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΑΝ;
Τι ήταν η ΠΕΑΝ; Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιζόμενων Νέων, κεντροδεξιάς πολιτικής τοποθέτησης, συνεργαζόμενη με τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, η οποία ανατίναξε στις 20 Σεπτεμβρίου 1942 τα γραφεία της Εθνικής Σοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργάνωσης, της ΕΣΠΟ. Με την ανατίναξη σκοτώθηκαν κάμποσοι έλληνες και γερμανοί ναζί, ενώ στάλθηκε ηχηρό μήνυμα πως δεν θα γίνει ανεκτή η συγκρότηση ελληνικού στρατιωτικού σώματος που θα πολεμούσε κατά του Κόκκινου Στρατού, όπως σχεδίαζε η ΕΣΠΟ.
Αν και μέλη της οργάνωσης πιάστηκαν τότε και εκτελέστηκαν (ανάμεσά τους ο αρχηγός της, αξιωματικός της αεροπορίας Κώστας Περρίκος, η δασκάλα Ιουλία Μπίμπα, που καρατομήθηκε στη Γερμανία, κ.ά.), η οργάνωση συνέχισε την αντιστασιακή της δραστηριότητα.
Μόνο που από τα τέλη του 1943 άρχισε να συμμετέχει στο αντιεαμικό μέτωπο και να συνεργάζεται ακόμα και με οργανώσεις αμφίβολης αντιστασιακής ταυτότητας.
Να καταδικάσουμε και τη δράση της στα 1942-43; Να αποσιωπήσουμε την ανατίναξη της ΕΣΠΟ;
Αυτό μας λέει να κάνουμε μια λογική που αρνείται να διακρίνει ιστορικές περιόδους και συμπεριφορές που αλλάζουν, καθώς αλλάζει κάθε φορά και το πολιτικό επίδικο.
Και υποθέτω πως αν συνεχίσω να αναφέρομαι στην ανατίναξη της ΕΣΠΟ, κινδυνεύω να χαρακτηριστώ κανελλοπουλικός και υμνητής του αντιεαμισμού!





------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπένζαμιν Νεντανιάχου είσαι ανεπιθύμητος στην Ελλάδα!!
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καλεί όλα τα ελληνικά κινήματα για κοινωνική δικαιοσύνη και υποστηρικτές της Παλαιστίνης, να οργανώσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού του κατεχόμενου κράτους, του εγκληματία πολέμου Μπέντζαμιν Νετανιάχου Σε τριμερή σύνοδο με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, στις 15 Ιουνίου.





----------------------------------------------------------------------------------------------------




ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν "υπήρξεν ο πρωτουργός να αποφευχθεί και να μην υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη, στη διάρκεια της κατοχής" Και ΟΧΙ, " όποια αντίθεση και αν έχεις μαζί του, δεν "οφείλεις να του το αναγνωρίσεις." Απλώς γιατί πρόκειται περί ψεύδους, περί επιμελώς κατασκευασμένου αφηγήματος του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που πλείστα ιστορικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες αγωνιστών της Αντίστασης το έχουν καταρρίψει

ΟΧΙ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν "υπήρξεν ο πρωτουργός να αποφευχθεί και να μην υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη, στη διάρκεια της κατοχής" Και ΟΧΙ, " όποια αντίθεση και αν έχεις μαζί του, δεν "οφείλεις να του το αναγνωρίσεις." Απλώς γιατί πρόκειται περί ψεύδους, περί επιμελώς κατασκευασμένου αφηγήματος του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που πλείστα ιστορικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες αγωνιστών της Αντίστασης το έχουν καταρρίψει.
Το απόσπασμα περί πρωτουργού χάρη στον οποίο απεφεύχθη ο εμφύλιος στη Κρήτη, είναι από την επιστολή που προσκόμισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Μανώλης Γλέζος, σε μια επίσκεψη "υψηλού πολιτικού πολιτισμού" όπως τη χαρακτήρισαν τα ΜΜΕ.
Να μην γνωρίζει ο Μανώλης Γλέζος την ιστορική αλήθεια; Δεν μπορώ να το διανοηθώ...Δεν γνωρίζει για το κεφάλι του καπετάν Ποδιά και ποιοί το περιέφεραν στους δρόμους; Πόσο μάλλον που πρόσφατα το θέμα ανακινήθηκε με την "αιφνίδια" επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δημήτρη Κουτσούμπα και το δώρο του προς τα αρχεία του ΚΚΕ. Δώρο, που δεν ήταν άλλο από την περίφημη συμφωνία του Θερίσου, το 1943, μεταξύ του ΕΑΜ και της ΕΟΚ (Εθνική Οργάνωση Κρήτης) που φέρει υποτίθεται και την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και με την οποία υποτίθεται μπήκαν οι ΄βάσεις για να αποφευχθεί ο εμφύλιος.
Ευτυχώς κάποιοι αντιδράσαμε τότε και άνοιξε πάλι η συζήτηση. Κάποιοι που έχουμε ρίζα αίματος σε αυτή την υπόθεση. Κι επειδή ο Κων, Μητσοτάκης έφτασε τα 99, αλλά ο θείος μου ο Στέφανος Σκαράκης, μόνο τα 19, έχω χρέος να μην σωπαίνω. Παραδομένος από τους Γυπαραίους συνεργάτες του Μητσοτάκη, στους Γερμανούς, ο επονίτης αδελφός της μάνας μου, εκτελέστηκε στην Αγιά το 1944. Μετά τη συμφωνία του Θερίσου δηλαδή. Μόνο 19 χρονώ. Δεν είχε κουπόνι για να τρώει σε τρία συσσίτια, είχε μπογιά για συνθήματα κατά των Γερμανών. Τον παρέδωσαν δεμένο ως "Μεγκάλο κουμμουνιστή", όπως είπε ο Γερμανός διοικητής στον παππού μου που έπεσε στα πόδια του.
Ο θείος μου είναι ένα μικρό δρομάκι στη Νέα Χώρα και μια φωτογραφία στην τραπεζαρία του σπιτιού μας. Δεν κηδεύτηκε με τιμές, δεν κηδεύτηκε καν: Στο αφρόντιστο μνημείο στην Αγιά, στοιβαγμένα τα οστά όλων μαζί των εκτελεσμένων. Θα με στοιχειώνει σε όλη τη ζωή μου, το βογγητό της γιαγιάς μου, ανάμεσα στα κόκκαλα εκεί, μια μέρα που την πήγαμε ν' ανάψει το καντήλι: "Αχ παιδάκι μου και νάξερα ποιο είναι το κεφαλάκι σου, να το φιλήσω"...
Υ.Γ. Ο θείος μου Στέφανος Σκαράκης είναι ο ήρωας του βιβλίου της Μάρως Δούκα "το δίκιο είναι ζόρικο πολύ". Οποιος θέλει να μάθει αλήθειες για το ρόλο του Μητσοτάκη την περίοδο εκείνη, για τον αποκλεισμό του ΕΛΑΣ και την εξόντωσή του από την ανίερη συμμαχία Αγγλων- Γερμανών- Γυπαραίων, ας το διαβάσει. Οποιος θέλει να μάθει γιατί οι Γερμανοί έφυγαν από τα Χανιά 5 μήνες αργότερα απο την απελευθέρωση της υπόλοιπης Ελλάδας ας το διαβάσει.
Οποιος θέλει να μάθει αν όντως "απεφεύχθη" ο εμφύλιος στην Κρήτη, ας διαβάσει το τρίτο της τριλογίας της Μάρως Δούκα,"Ελα να πούμε ψέμματα". Ας δει το συγκλονιστικό ντοκυμανταίρ "Αλλος δρόμος δεν υπήρχε" πάνω στο βιβλίο του Νίκου και της Αργυρώς Κοκοβλή. Πολύ πρόσφατο (10-4) και το εξαιρετικό αφιέρωμα του Μάριου Διονέλλη στην ΕΦ ΣΥΝ με τίτλο "οταν ο Κυριάκος εξαφάνισε τον εμφύλιο στην Κρήτη" και με αφορμή το "δώρο" του Κυριάκου στο ΚΚΕ, το οποίο σημειωτέον ακόμα δεν έχει πάρει θέση...





----------------------------------------------------------------------------------------------------




Καζαριάν – Φελντ: Το πραγματικό χρέος της Ελλάδας μετά το 2015, δεν υπερβαίνει το 91%!
Ιουνίου 1, 2017

Το ελληνικό χρέος έχει υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο και είναι πολύ μικρότερο από αυτό το επίσημα υπολογιζόμενο. Έπειτα από έξι αναδιαρθρώσεις θα πρέπει να υπολογισθεί εκ νέου, σύμφωνα με τον Πολ Καζαριάν, τον μεγαλύτερο Aμερικανό επενδυτή ελληνικών ομολόγων, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Japonica Partners.
«Αυτό το οποίο συζητούν σήμερα οι θεσμοί είναι μια πολιτική επινόηση» τονίζει στη «Süddeutsche Zeitung» του Μονάχου ο Αμερικανός επενδυτής, ο οποίος έλαβε μέρος στο συνέδριο που συνδιοργάνωσαν το βρετανικό περιοδικό «Economist» και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο χθες στη Φρανκφούρτη.
«Αν το ελληνικό χρέος υπολογιστεί βάσει των διεθνών στάνταρ, τότε δεν φθάνει το 180, αλλά μόλις το 91% του ΑΕΠ. Ο υπολογισμός δεν πρέπει να γίνεται πλέον με βάση την ονομαστική αξία του δημόσιου χρέους, αλλά με βάση τη χρονική αξία των δανείων, με την οποία λαμβάνονται υπ’ όψιν οι μέχρι τώρα ελαφρύνσεις, δηλαδή τα χαμηλότερα επιτόκια, η μεγαλύτερη διάρκεια εξόφλησης του χρέους και η μετάθεση του χρόνου έναρξης της αποπληρωμής των δανείων. Η Ελλάδα μπορεί και σήμερα να τα καταφέρει μόνη» είπε δυνατά στην αίθουσα του συνεδρίου, μεταδίδει η εφημερίδα του Μονάχου.
Παρόμοια άποψη υποστήριξε στο συνέδριο και ο οικονομολόγος Λαρς Φελντ, μέλος της επιτροπής των Πέντε Σοφών της Γερμανίας. Εάν υπολογιστεί η χρονική αξία των δανείων, τότε η κατάσταση είναι λιγότερο δραματική. «Με το να επικεντρώνουμε στα υψηλά ποσοστά του χρέους, το πρόβλημα δραματοποιείται στη δημόσια συζήτηση. Η Γερμανία θα επωφελούνταν από έναν τέτοιο υπολογισμό του ελληνικού χρέους, διότι εάν βρισκόταν σε τόσο πολύ καλύτερη κατάσταση, η πολιτική σωτηρίας της Ελλάδας θα μπορούσε να μπει σαφώς ταχύτερα στο αρχείο» εκτίμησε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ανεξαρτησία σημαίνει να έχεις το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου και να του λες: Άντε γαμήσου»
Φιντέλ




-------------------------------------------------------------------------------------------------




ΡΑΜΠΑΤ.-- Εκατοντάδες Μαροκινοί διαδήλωσαν προχτές βράδυ για έκτη συνεχόμενη φορά στη βόρεια πόλη αλ Χοσέιμα, με αίτημα την απελευθέρωση του Νάσερ Ζεφζάφι, επικεφαλής του  «Λαϊκού Κινήματος» που συνελήφθη τη Δευτέρα, τρεις μέρες αφότου οι αρχές άρχισαν να τον καταζητούν με αφορμή τη συμμετοχή του σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς, της φτώχειας και της ανεργίας.

ΡΑΜΑΛΑ.-- Μία 21 χρονη Παλαιστίνια τραυματίστηκε χτες σοβαρά από ισραηλινά πυρά όταν κατηγορήθηκε ότι επιχείρησε να μαχαιρώσει Ισραηλινό στρατιώτη έξω από εβραϊκό εποικισμό στην Τζενίν της Δυτικής Οχθης. Διεθνή πρακτορεία ανέφεραν ότι ο επιπολαια τραυματισμενος ισραηλινοναζιστης στρατιώτης και η νεκρη Παλαιστίνια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.




------------------------------------------------------------------------------------------------






ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΔΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!
Τελικά, θ' αρχίσει να πέφτει πολύ γέλιο!
Βρε, δεν πα' να γίνεται όλη η κουβέντα για την περίοδο της Κατοχής στην Κρήτη; Βρε, δεν πα' να παρατίθενται στοιχεία επί στοιχείων; Βρε, δεν πα' να μη βρίσκει κανένας ούτε μία ανακοίνωση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ μέχρι και το 1944, που να στρέφεται κατά της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης, όπως υπήρξαν δεκάδες για τον ΕΔΕΣ, την ΕΚΚΑ κ.λπ.;
Τίποτα! Αμετάπειστη η κ. Λουπάκη προσκομίζει νέο στοιχείο για να αποδείξει πως η ΕΟΚ (και ο Μητσοτάκης) διεξήγαγε εμφύλιο επί Κατοχής κατά του ΕΑΜ. Στοιχείο ατράνταχτο!
Το 1945, λέει, οι Άγγλοι έδωσαν στον Μητσοτάκη το τυπογραφείο όπου έβγαινε η γερμανόφιλη εφημερίδα "Παρατηρητής" για να βγάζει τον "Κήρυκα".
Και θριαμβολογεί για το νέο στοιχείο που φέρνει στη φόρα. Και να τα λάικ από κάτω. Από κόσμο που ούτε που μπήκε στη διαδικασία της πιο απλής σκέψης: Αφού ήταν 1945 και ήταν πλέον Άγγλοι στην Κρήτη, για ποια περίοδο της Κατοχής μιλάμε;
Έως και τραγικό. Όχι γι' αυτήν την ανιστόρητη κυρία που τη δουλίτσα της κάνει. Γι' αυτούς που χάφτουν τόσο οφθαλμοφανείς ασυναρτησίες! Ή μόνο για γέλια;

Σχολιο.-  Στην εκπομπή είπε πως οι Γερμανοί έμειναν στην Κρήτη περισσότερο από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα με την ανοχή των Άγγλων για να εκκαθαρίσουν το ΕΑΜ.