Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Σαββατο 3 Ιουνιου 2017



Ποιος Έλληνας υπ. Οικονομικών αναγνώρισε το 1964 όλα τα προπολεμικά χρέη της Ελλάδας και «έδεσε» τη χώρα!
2 Ιουνίου 2017, 19:15
Tην Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013, με άρθρο του στο site, ενας δημοσιογραφος, έκανε ένα «ταξίδι» στο έτος 1964, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, όχι μόνο αναγνώρισε όλα τα προπολεμικά χρέη της Ελλάδας από το 1881, αλλά και με ποσά διπλάσια από την αξία τους.
Στις συμβάσεις διακανονισμού των χρεών της χώρας μας που υπέγραψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ορίστηκε η αποπληρωμή για 42 με 45 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2009, μέχρι δηλαδή να προσφύγει η χώρα στον μηχανισμό στήριξης το 2010.
Διαβάστε:
Αν ο επίτιμος και η συν αυτώ νεοφιλελεύθερη κλίκα, αντιμετώπιζαν με ψυχραιμία και σοβαρή επιστημονική προσέγγιση το ζητούμενο του «ποιος ευθύνεται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», τότε θα εντόπιζαν πολλές από τις αιτίες της σημερινής οικονομικής κατάστασης στο μακρινό έτος 1964.
Εκείνη τη χρονιά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου.
Στο οικονομικό επιτελείο εκείνης της κυβέρνησης μπορεί να εντοπίσει κανείς τη ρίζα του κακού της σημερινής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών και μετέπειτα αποστάτης, χειρίστηκε τη ρύθμιση των προπολεμικών χρεών της χώρας. Πως;
Εκείνη την εποχή και ενώ πάγια θέση της Αριστεράς (από την εποχή του ΕΑΜ) ήταν η διαγραφή των προπολεμικών χρεών, η κυβέρνηση πιεζόμενη από τα βρετανικά και αμερικανικά συμφέροντα, τα οποία πρότειναν επαναδιαπραγμάτευση των χρεών με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατραπεί η Ελλάδα από προτεκτοράτο σε κανονική αποικία, ενέδωσε τελικά στις αξιώσεις των «συμμάχων».
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, από τη θέση, τότε, του υπουργού Οικονομικών υπέγραψε τέτοιες συμβάσεις διακανονισμού των χρεών της χώρας, ώστε ορίστηκε η αποπληρωμή για 42 με 45 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2009, μέχρι δηλαδή να προσφύγει η χώρα στον μηχανισμό στήριξης το 2010.
Και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι το 1994 ο ίδιος, από το βήμα της βουλής, είχε εκφράσει τους έντονους προβληματισμού του για το ενδεχόμενο να προσφύγει η χώρα ως ικέτιδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών το 1964 υποθήκευσε το μέλλον της χώρας μας, ένα μέλλον το οποίο είναι πια εφιαλτικό παρόν.
Πως το υποθήκευσε; Αναγνωρίζοντας, μέσω των συμβάσεων, ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από το 1881 με ποσά διπλάσια από την αξία τους.
Οπότε αν θέλει κανείς να αναζητήσει τις αιτίες για το τερατώδες χρέος, το οποίο καταπίνει ήδη την Ελλάδα, θα ανατρέξει στη θητεία του K. Μητσοτάκη την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, αλλά και στις εφημερίδες της εποχής.
Έγραφε στις 16 Ιουλίου 1964, η προσκείμενη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εφημερίδα «Ελευθερία» τα εξής:
«Η ονομαστική αξία των χορηγηθεισών νέων ομολόγων εις τους κομιστάς προπολεμικών εσωτερικών δανείων διαπλασιάζεται, ο τόκος αυξάνεται και θεσπίζεται λαχείον. Εν συγκρίσει προς την ρύθμισιν υπό της κυβερνήσεως της ΕΡΕ, δίνονται ήδη 160% επί πλέον».
Και κάτι ακόμα: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης, η οποία μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε και υπερδιπλασίασε το έλλειμμα.




-----------------------------------------------------------------------------------------




Το αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν απαγόρευσε τη συμμετοχή αγωνιστών του EMEP στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αναιρέσεις
1.06.17
Σήμερα, Πέμπτη 1 Ιούνη, το απόγευμα, απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα του στον σύντροφο Λεβέντ Τουζέλ, πρώην πρόεδρο, πρώην βουλευτή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Εργασίας Τουρκίας – EMEP. Ο σύντροφος Λ. Τουζέλ είχε μεταβεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για να ταξιδέψει για την Ελλάδα, όπου είναι προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2017, ώστε να συμμετάσχει μαζί με άλλες διεθνείς αντιπροσωπείες στις συζητήσεις-εκδηλώσεις με θέμα την αντιπολεμική διεθνιστική πάλη των λαών της περιοχής. Στον έλεγχο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης οι αρχές ασφαλείας του ανακολινωσαν ότι απαγορεύεται η έξοδός του από την Τουρκία και του κατέσχεσαν το διαβατήριό του. Στις ερωτήσεις του, οι ίδιοι του απάντησαν ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνησή του λόγω του Νόμου Εσωτερικής Ασφάλειας που ισχύει για να εφαρμοστεί το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που παρατείνεται εδώ και μήνες (με αφορμή το περσινό πραξικόπημα).





------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Ισραήλ συλλαμβανει τακτικά Παλαιστίνιους χωρίς κατηγορια ή δίκη μέσα από μια διαδικασία που ονομάζεται " διοικητική κράτηση."
Είναι ένα από τα πιο ισχυρά και άδικα εργαλεία της κατοχής του Ισραήλ, η οποία εισέρχεται στο 50ο έτος στη Δυτική όχθη, Γάζα, και Ανατολική Ιερουσαλήμ.




----------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκαλουν ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ την αμυνα των Κρητικων κατα των Γερμανων οι ιδεολογικοι προγονοι της Χρυσης Αυγης...
Ουτε λογος για αποζημιωση Ουτε καν για διωξη: ο μεν διοικητης της Κρητης αμνηστευστηκε απ τον βασιλεα των Ελληνων Παυλο, ο δε επικεφαλης των αλεξιπτωτιστων διοριστηκε συμβουλος των μεταπολεμικων γερμανικων κυβερνησεων!





------------------------------------------------------------------------------------------------




Μετά από την κατακραυγή αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω και να ακυρώσουν την παρασημοφόρηση του αρχιεκοφίτη τραμπούκου και στελέχους της στρατιωτικής δικτατορίας Νικόλαου Μέρτζου.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ! Ο ΠΑΚΗΣ υποχρεώθηκε να ακυρώσει την παρασημοφόρηση Μέρτζου...
6/02/2017 03:20:00 μ.μ.
Μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε, τις οξείες αντιδράσεις αλλά και τις 103 υπογραφές βουλευτών και ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο κείμενο με το οποίο ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων της Δικτατορίας (ΣΦΕΑ) ζητούσε να ανακληθεί η παρασημοφόρηση του Ν. Μέρτζου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναγκάστηκε να υποχωρήσει και ακύρωσε την απόφαση απονομής του παράσημου «Aνώτερος Tαξιάρχης του Tάγματος του Φοίνικος».
Με πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τρ. Μηταφίδη, Μ. Μπαλαούρα και Ν. Μανιού μαζεύτηκαν 103 υπογραφές στήριξης στο ψήφισμα του ΣΦΕΑ. Το βράδυ της Πέμπτης, ακυρώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η βράβευση του Ν. Μέρτζου.
Ο  Ν. Μέρτζος είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της χούντας και  η απόφαση του Πρ. Παυλόπουλου, μετά από πρόταση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά,  να του απονείμει το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα είχε προκαλέσει ομόθυμες αντιδράσεις από κόμματα και οργανώσεις, αλλά κυρίως από πρώην αντιστασιακούς και διωχθέντες από την δικτατορία.



Εγω καπου διαβασα οτι αναβληκε επειδη ο ΠΔ θα ηταν εξωτερικο
Αναβάλλεται η παρασημοφόρηση του Μέρτζου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
02 Ιουνίου 2017 19:01
Λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του Προέδρου της Δημοκρατίας και της επικείμενης επίσκεψης στο Βερολίνο όπου θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η παρασημοφόρηση του Νικολάου Μέρτζου αναβάλλεται.





-----------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΧΑΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ (3Η) ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ
Αυτό το κείμενο βγαίνει για να αναδείξει την 3η κατά σειρά και πιο καραμπινάτη μεθόδευση εις βάρος μου, πάντα με σκοπό να στερηθώ τις τακτικές άδειες που δικαιούμαι εδώ και περίπου 1 χρόνο. Λόγω του "θολού" τοπίου γύρω από τη νέα μεθόδευση και δεδομένης της χρονικής στιγμής δε γνωρίζω ορισμένες λεπτομέρειες κάτι που όμως δεν έχει καμία σημασία καθώς η ουσία παραμένει ίδια.
Από τις 18 Αυγούστου 2016 που έχω τη δυνατότητα να λάβω τακτική άδεια και μέχρι σήμερα (Ιούνιος 2017) μπαίνουν συνεχώς από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό, καθώς και από το συμβούλιο της φυλακής (με μπροστάρη την εισαγγελέα Περιμένη) προσκόμματα με νομότυπο ή όχι περίβλημα με σκοπό να μου κόψουν τις άδειες. Μία στοχοποίηση στα όρια της προσωπικής βεντέτας που πέρα από το προφανές, στόχο έχει και τη δική μου ψυχική εξόντωση καθώς και των ανθρώπων του κοντινού μου περιβάλλοντος που περιμένουν να με δουν έστω και για λίγες ημέρες ελεύθερο.
Εν κατακλείδι θεωρώ πως πρόκειται για μια οφθαλμοφανέστατα στημένη υπόθεση από τον αστυνομικό μηχανισμό για να στερηθώ άλλη μία φορά την άδεια που δικαιούμαι. Μια υπόθεση που προκλητικά εκμεταλλεύεται με τη σειρά του το συμβούλιο της φυλακής και ενώ δεν είμαι υπόδικος καθυστερεί να μου χορηγήσει άδεια. Μια υπόθεση που εξυπηρετεί το σκοπό του συμβουλίου που δεν είναι άλλος από τη ψυχολογική μου εξόντωση. Δεν καταλαβαίνουν όμως πως για όσους έχουμε δεσμεύσει τις ζωές μας στον αγώνα για την ατομική και συλλογική απελευθέρωση από τα κρατικά και εξουσιαστικά δεσμά είναι αδύνατο να μας λυγίσουν με τέτοια τερτίπια. Και επειδή η οργή μεγαλώνει και η υπομονή ελαττώνεται απαιτώ ΑΜΕΣΑ να μου χορηγηθεί η τακτική άδεια που μου στερείται τους τελευταίους 10 μήνες. Ένα "δικαίωμα" που κατακτήθηκε μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες τη δεκαετία του '90 και που αν χρειαστεί και εγώ με τη σειρά μου θα το διεκδικήσω με τον ίδιο τρόπο.
Χαρίσης Φοίβος
Φυλακές Κορυδαλλού Ιούνιος 2017





-------------------------------------------------------------------------------------------




ενας γενναιος και γνησιος ανθρωπος.
σύμφωνα με Iρακινους ακτιβιστές, ο άνδρας αναγνωρίστηκε ως ο Νajih Σέικερ αλ-Baldwai,ενας μουσουλμανος ντοπιος κάτοικος του Μπαλάντ. Σταμάτησε τον τρομοκρατη βαζοντας το σωμα του μπροστα του στην είσοδό στο ναό πριν ο τελευταίος πυροδότησει το γιλέκο αυτοκτονίας, σκοτώνοντας και τους δύο στη διαδικασία αυτη "
εσωσε ετσι εκατονταδες ανθρωπους ...

Μουσουλμανος άνθρωπος πεθαίνει σώζοντας εκατοντάδες ζωές Αγκαλιάζοντας ένα βομβιστή αυτοκτονίας
29η του Μάη, 2017
Ενας ιρακινος άνθρωπος σταμάτησε επίδοξο βομβιστή αυτοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Αλ-Sham από την επίτευξη σε επιδιωκόμενο στόχο βράδυ της Πέμπτης του, σωζοντας πολλους στη διαδικασία
Σύμφωνα με τους ιρακινους ακτιβιστές, ο άνδρας αναγνωρίστηκε ως ο Najih Shaker Al-Baldwai, κάτοικος της Balad. Αυτός φυσικά σταματησε τον τρομοκρατη από την είσοδο στου ιερο πριν ο τελευταίος πυροδοτησει γιλέκο αυτοκτονίας του, σκοτώνοντας και τους δύο στη διαδικασία.
Σε μια υπενθύμιση ότι οι μουσουλμάνοι είναι ο κύριος στόχος των ισλαμιστών εξτρεμιστών και της βαρβαρότητας τους, ένας Ιρακινός μουσουλμάνος άνδρας στην πιστώνεται με σώζοντας τις ζωές εκατοντάδων συμπολιτών του, με απόλυτη γενναιότητα και αυτοθυσία.




--------------------------------------------------------------------------------------------




Η μόνη τρομοκρατική οργάνωση είναι η κυβέρνηση...

Στη φυλακή πανεπιστημιακός ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης

Υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου οδηγείται στη φυλακή ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, επειδή διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

Και μπορεί ο σύντροφος της να αθωώθηκε από το πρωτόδικο κιόλας Δικαστήριο, η ίδια όμως, με αφορμή αυτή τη σχέση αλλά και ένα επισφαλές "εύρημα" των εργαστηρίων της αντιτρομοκρατικής, ενεπλάκη σε μια μακροχρόνια δικαστική περιπέτεια που είχε σαν κατάληξη την σημερινή της καταδίκη σε συνολική κάθειρξη 13 ετών και χωρίς να δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή της.
Στην καταδίκη της 29χρονης κοπέλας που βρέθηκε υπόλογη με ένα βαρύ κατηγορητήριο, το οποίο όπως τονίζουν από την πρώτη στιγμή της σύλληψης της οι συνήγοροι της είναι ο ορισμός της ποινικοποίησης των κοινωνικών συναναστροφών, προχώρησε μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας , με σύμφωνη εισήγηση και της εισαγγελέως της έδρας.
Το Δικαστήριο την έκρινε ένοχη χωρίς να της αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό και μετά την καταδίκη της προχώρησε και σε μια ακόμα πιο βαριά τιμωρία στέλνοντάς την στη φυλακή.
Στερώντας της την ελευθερία αλλά και την ακαδημαϊκή καριέρα την οποία "έχτιζε" όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις αντιξοότητες λόγω της δικαστικής της εμπλοκής.




---------------------------------------------------------------------------------------------




Η ελευθερία δεν δίνεται ποτέ εθελοντικά από τον καταπιεστή. Πρέπει να κατακτηθεί από τον καταπιεζόμενο.
Martin Luther King



---------------------------------------------------------------------------------------------



Ζαπατίστας οι κανονικοί όχι οι άλλοι οι ιμιατασιόν του Αγίου Όρους.
"Εκατοντάδες αυτόχθονες αντιπρόσωποι που συγκεντρώθηκαν στην Εθνική Συνέλευση Αυτοχθόνων από ολόκληρο το Μεξικό, εξέλεξαν την περασμένη Κυριακή μια επιφανή ιθαγενή γυναίκα ως την ανεξάρτητη υποψήφια τους για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στο Μεξικό που θα πραγματοποιηθούν το 2018 τον Ιουλιο.
Είναι η Maria de Jesus Patricio Martinez γνωστή ως "Marichui" την οποία υποστηρίζει και ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός των Ζαπατίστας (EZLN)"




----------------------------------------------------------------------------------------------




ΥΠΕΞ Σκοπίων: Θα ασκήσουμε «σοφή και συνετή πολιτική» στο θέμα του ονόματος
Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017, 05:13
Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ θα ασκήσει μία «σοφή και συνετή πολιτική» στο θέμα του ονόματος, δήλωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, αναφερόμενος στη γνωστή διένεξη με την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο κ. Ντιμιτρόφ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ, είπε επ' αυτού, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την εξωτερική πολιτική της νέας κυβέρνησης:

«Θα ασκήσουμε μία σοφή και συνετή πολιτική, από κοινού με την αντιπολίτευση, για να βγάλουμε το ζήτημα της ονομασίας από την πολιτική αντιπαράθεση, να οικοδομήσουμε συναίνεση και, όταν θα υπάρξει αξιοπρεπής λύση, όλοι μαζί να στηρίξουμε τη λύση αυτή. Το όνομα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο κομματικής πολιτικής διαμάχης, εάν θέλουμε να κλείσει πράγματι αυτό το ζήτημα. Ξέρετε, όταν υπήρξε το 2012 μία προσπάθεια εκ μέρους μιας ολόκληρης ομάδας κρατών-μελών της ΕΕ να ξεκινήσει η χώρα διαπραγματεύσεις παρά το ζήτημα της ονομασίας, η προσπάθεια αυτή ανακόπηκε από τη "μαύρη Δευτέρα" τον Δεκέμβριο του 2012 (σ.σ. επεισόδια στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ κατά την υιοθέτηση του προϋπολογισμού) και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013 δεν κάναμε τίποτα.»

Ο κ. Ντιμιτρόφ ανακοίνωσε επίσης, σύμφωνα πάντα με το ΜΙΑ, ότι προς όφελος των σχέσεων καλής γειτονίας, οι πρώτες διμερείς επισκέψεις του θα είναι κυρίως στην περιοχή, και ιδιαίτερα εκεί όπου η ΠΓΔΜ έχει προβλήματα, για να πει ότι η χώρα έχει νέο πρόσωπο και ότι επιθυμεί την ανάπτυξη νέων σχέσεων.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Σκόπια: Απεταξάμην τον Μεγάλο Αλέξανδρο! Ρίχνουν τα αγάλματα του - Τέλος στο "εθνικιστικό κιτς"
02.06.2017 | 22:38

- Η νέα κυβέρνηση κάνει την ανατροπή και προμηνύει πως θα "ξεφορτωθεί" ό,τι θυμίζει... Μακεδονία
- Θέλουν να ξηλώσουν τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα μπει τέλος στο εθνικιστικό κιτς
- Ίσως είναι η τελευταία φορά που κυβέρνηση των Σκοπίων ορκίζεται στην χώρα ως... Μακεδονία
- Για πρώτη φορά στην Βουλή της χώρας ακούστηκαν Αλβανικά ενώ οι Αλβανόφωνοι κυριαρχούν

Το κοινοβούλιο των Σκοπίων εξέλεξε αργά το βράδυ της Τετάρτης (31.05.2017) πρωθυπουργό τον σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ, ως πρώτο βήμα για την έξοδο της χώρας από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια.
Ο 42χρονος οικονομολόγος, πολιτικός αντίπαλος του Νίκολα Γκρούεφσκι (VMRO-DPMNE) εξασφάλισε την υποστήριξη των βουλευτών του κόμματός του και των δύο κυριότερων παρατάξεων που εκπροσωπούν την αλβανική κοινότητα της χώρας. Ο Ζόραν Ζάεφ είχε την υποστήριξη 62 βουλευτών του 120μελούς κοινοβουλίου.
Η κυβέρνηση διορίστηκε περίπου έξι μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου και είναι έτοιμη να κάνει μεγάλες αλλαγές. Νέος Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων ορίστηκε ο Νικολά Διμιτρόφ, ο οποίος δήλωσε πως το πρώτο του ταξίδι θέλει να είναι στην Ελλάδα.

"Ξηλώνουν" τον Μεγάλο Αλέξανδρο
Τα δεκάδες αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πάνω στον Βουκεφάλα σε δρόμους, γέφυρες και πλατείες, τα συντριβάνια με τους Αρχαίους Έλληνες πολεμιστές, τα άλογα που καλπάζουν και τα λιοντάρια, το τρελό, ανιστόρητο και κιτς όνειρο του Γκρούεφσκι θέλει να κατεδαφίσει η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων. Ο υπουργός Πολιτισμού των Σκοπίων Ρόμπερτ Αλαγκιοζόφσκι έκανε λόγο για: "Απολύμανση του "μακεδονικού" πνεύματος, από την ψευδοιδεολογία που εκπέμπει το σχέδιο Γκρουέφσκι και συνεχίζει να κρατά σε ομηρία τη χώρα σαν κατάρα κάποιου κακού μάγου".
Μάλιστα, η νέα κυβέρνηση λέει πως θέλει λύση και για το όνομα, καθώς επιδιώκει ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.  Ίσως αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για την τελευταία κυβέρνηση που ορκίστηκε χρησιμοποιώντας το όνομα της Μακεδονίας. Ωστόσο, οι διεθνολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Αλβανικά στην Βουλή
Τα αλβανικά κόμματα, που κατέχουν 8 από τις 25 υπουργικές θέσεις, ζητούν η αλβανική να γίνει εκ των επισήμων γλωσσών της χώρας στο σύνολο του εθνικού εδάφους και όχι μόνο στις ζώνες που κατοικούνται από Αλβανούς. Για να τονίσει την σημασία της διεκδίκησης αυτής, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι άνοιξε στα αλβανικά την συνεδρίαση για την εκλογή του Ζόραν Ζάεφ εν αναμονή της υιοθέτησης νέου νόμου περί γλωσσών. Κάποιοι από τους βουλευτές τον χειροκρότησαν και άλλοι τον... γιούχαραν. Για ακόμη μία φορά η ισορροπία κρεμόταν από ένα σχοινί.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Πούτιν: Ο Σνόουντεν δεν είναι προδότης
 Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017, 21:23
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν,  δήλωσε πως πιστεύει ότι ο πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν υπέπεσε σε σφάλμα όταν διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ωστόσο δεν είναι προδότης.

Οι ρωσικές αρχές χορήγησαν άσυλο στον 33χρονο Σνόουντεν το 2013 αφού εκείνος αποκάλυψε διαβαθμισμένες πληροφορίες σχετικά με τις κατασκοπευτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ. Ο δικηγόρος του είπε τον Ιανουάριο ότι ο Σνόουντεν έχει το δικαίωμα να παραμείνει στη Ρωσία έως το 2020 και να υποβάλει επίσημα αίτημα για ρωσική υπηκοότητα τον επόμενο χρόνο.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που έδωσε στον Αμερικανό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα ενόψει της προβολής της από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Showtime από την 12η Ιουνίου.

«Ο Σνόουντεν δεν είναι προδότης» τόνισε ο Πούτιν.

«Δεν πρόδωσε τα συμφέροντα της χώρας του ούτε διαβίβασε πληροφορίες σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, οι οποίες έβλαψαν τους συμπολίτες του» εξήγησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Εντούτοις, ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι ο Έντουαρντ Σνόουντεν θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τη δουλειά του ακριβώς όπως ο ίδιος έκανε και υπέβαλε την παραίτησή του από τον KGB παρά να διαρρεύσει διαβαθμισμένες πληροφορίες, εάν δεν του άρεσε η δουλειά του.

«Δεν θα έπρεπε να το κάνει (να διαρρεύσει απόρρητες πληροφορίες). Η άποψή μου είναι ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος» είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον Στόουν.

Όμως, ο 33χρονος πρώην συνεργάτης της NSA είχε το δικαίωμα να ενεργήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν γίνει πολύ αδιάκριτες, ενώ την ίδια ώρα εγκωμίασε τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του καθώς επιχειρούν εντός των ορίων του νόμου.

«Το να προσπαθείς να κατασκοπεύσεις τους συμμάχους σου, εφόσον τους θεωρείς πραγματικά συμμάχους σου κι όχι υποτελείς σου, είναι απλά αισχρό» προσέθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφερόμενος στις υποκλοπές των ΗΠΑ σε βάρος χωρών συμμάχων τους όπως η Γερμανία.

«Αυτό υπονομεύει την εμπιστοσύνη και στο τέλος προκαλεί πλήγμα στην εθνική ασφάλεια της χώρας σου».





------------------------------------------------------------------------------------------------




Σαν σήμερα το 1921, κεμαλικοί συλλαμβάνουν 1.320 επιφανείς Έλληνες κατοίκους της Σαμσούντας του Πόντου. Την επομένη δολοφονούν 701 από τους κρατουμένους.
Τα θύματα θάβονται σε ομαδικό τάφο πίσω από την οικία του Μπεκίρ πασά. Οι υπόλοιποι των κρατουμένων εξορίζονται στο εσωτερικό της Ανατόλιας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Σαν σήμερα στα 1914, τούρκοι βασιβουζούκοι προβαίνουν σε ωμότητες εναντίων ομοεθνών μας της Μικράς Ασίας.
Απόσπασμα απ' την περιγραφή της λεηλασίας της Φώκαιας στα 1914 απ' τον κ. Manciet έγραφε: «Βεβαιώνω ότι όλοι εκείνοι οι πληγωμένοι, με εξαίρεση δύο η τριών ήταν επάνω από εξήντα ετών. Ανάμεσά τους υπήρχαν γριές επάνω από ενενήντα ετών, που είχαν πυροβοληθεί και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι είχαν τραυματιστεί υπερασπιζόμενες τα αγαθά τους. Επρόκειτο απλούστατα περί σφαγών».
H βαθμιαία θηριώδης εξόντωση των Χριστιανών που διενεργήθηκε στην Μικρά Ασία και την τουρκική αυτοκρατορία στα τελευταία αυτά χρόνια, αποκορυφώθηκε στην φρικαλέα καταστροφή της Σμύρνης το 1922.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

27|05|2017 12:38
Αίσθηση προκάλεσε μία ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου.
«Εγώ δεν θα βγω να ''καταδικάσω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται''. Δεν θα το κάνω αυτό σήμερα», έγραψε στην ανάρτησή της στο Facebook η πρώην πρόεδρος της Βουλής, συμπληρώνοντας ότι καταδικάζει τη βία εναντίον των πολιτών, τη βία των Μνημονίων και τη βία της επιβολής του «Ναι σε όλα», μεταξύ άλλων.
Σε ό,τι αφορά τον κ. Παπαδήμο, τον αποκαλεί «δοτό Μνημονιακό πρωθυπουργό που κατέλαβε το αξίωμα με πραξικόπημα και υπηρέτησε πιστά την Μνημονιακή τυραννία», του εύχεται ταχεία ανάρρωση, αλλά συμπληρώνει «Όταν αποκατασταθεί η Δημοκρατία και λειτουργήσει η Δικαιοσύνη στη χώρα, θα κριθεί».
Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Κωνσταντοπούλου:
«Εγώ δεν θα βγω να «καταδικάσω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».
Δεν θα το κάνω αυτό σήμερα.
Καταδικάζω σε ολόκληρη τη ζωή μου τη βία εναντίον των πολιτών και της δημοκρατίας, τη βία των Μνημονίων.
Καταδικάζω τη βία της οικονομικής δολοφονίας του λαού μας.
Τη βία της επιβολής του «Ναι σε Όλα».
Καταδικάζω τη βία του να ζεις χωρίς ρεύμα. Τη βία του να ψάχνεις να φας στα σκουπίδια. Τη βία του να σου παίρνουν το σπίτι με το πάτημα ενός κουμπιού.
Τη βία του να σου κλέβουν τους κόπους μιας ζωής.
Τη βία του να μεταναστεύεις καταναγκαστικά από την πατρίδα σου.
Τη βία του να πουλιούνται οι ακτές, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το νερό, η ενέργεια.
Τη βία του να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις στη χώρα σου αν δεν πληρώσεις διόδια στους νταβατζήδες.
Τη βία του να χρεώνονται τα νεογέννητα μωρά 40.000 ευρώ από την πρώτη μέρα της ζωής τους. Τη βία του να θυσιάζονται οι επόμενες γενιές στο βωμό του Χρέους.
Καταδικάζω τη βία του να μεγαλώνουν παιδιά σε μια χώρα που ξεπουλιέται. Να λιποθυμούν σε σχολεία χωρίς θέρμανση και χωρίς δασκάλους.
Καταδικάζω τη βία του να πεθαίνουν αβοήθητοι ασθενείς στα νοσοκομεία.
Τη βία του να μην έχουν πρόσβαση οι καρκινοπαθείς στα φάρμακά τους.
Τη βία του να πνίγονται τόσοι άνθρωποι στο Αιγαίο.
Καταδικάζω τη βία του να πηγαίνουν στη φυλακή για μικρο-χρέη έντιμοι άνθρωποι και να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι πολιτικοί και ποινικοί μεγαλοαπατεώνες.
Καταδικάζω τη βία του να μην αποδίδεται Δικαιοσύνη για το έγκλημα του Μνημονίου.
Και να απαλλάσσεται ξανά σήμερα ο Ανδρέας Γεωργίου για την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Μετά τις απειλές των δανειστών, το περασμένο καλοκαίρι.
Στον τραυματισθέντα δοτό Μνημονιακό Πρωθυπουργό, που κατέλαβε το αξίωμα με πραξικόπημα και υπηρέτησε πιστά την Μνημονιακή τυραννία, εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Όταν αποκατασταθεί η Δημοκρατία και λειτουργήσει η Δικαιοσύνη στη χώρα, θα κριθεί.
Στους απανταχού μνημονιακούς, Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, που με αφορμή τη χθεσινή επίθεση και τον (ευτυχώς ελαφρύ) τραυματισμό δηλώνουν ότι «θα νικήσει η Δημοκρατία μας» και αναζητούν αφορμή για Κυβερνήσεις «Εθνικής» Ομοφωνίας και διαιώνισης των Μνημονίων, και στα ΜΜΕ της διαπλοκής που προσκαλούν σε σιωπητήριο, έχω να πω ότι ναι, η Δημοκρατία την οποία έχετε βίαια καταλύσει, θα αποκατασταθεί.
Από τους πολίτες. Που ξέρουν ποιο είναι το έγκλημα και ποιοι οι θύτες.
Ως προς τη χθεσινή ημέρα, καταδικάζω τη βία της υποβάθμισης του σοβαρού εργατικού ατυχήματος στον Ασπρόπυργο, με θύματα τρεις αθώους συνανθρώπους μας.
Η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και απαραβίαστη.
ΚΑΘΕ ανθρώπινη ζωή».




------------------------------------------------------------------------------------------------




H Κωνσταντοπουλου  σημερα στο facebook για τον θανατο Μητσοτακη
3/6/2017
Παρεθεσε το ποιημα του Μανωλη Αναγνωστακη, «Αρε Λαυρεντη, τωρα ολοι λενε ποσο καλος ησουνα, μονο εγω ξερω τι καθαρμα ησουν»
Αισθηση έχει προκαλέσει μία ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο προφίλ της στο facebook . Χρήστες των social media λενε οτι με την εν λόγω ανάρτηση  μιλαει για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Εκεί, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, έχει ποστάρει ένα γνωστό ποίημα του Μανωλη Αναγνωστάκη, που μεταξύ άλλων αναφέρει «Πέθανες – κι έγινες και συ: ο καλός. Ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης. (…) Α, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο το ‘ξερα τι κάθαρμα ήσουν, τι κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα» .
Η σχετική ανάρτηση έγινε  μία μέρα μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Πολλοί χρήστες στα social media   θεώρησαν οτι πρόκειται για ευθύ «φωτογραφικό» σχόλιο για τον αποθανόντα επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ . Δεν λείπουν βέβαια στην ανάρτηση και σχόλια που επικροτούν τον μέσω ποιήματος σχολιασμό της κ. Κωνσταντοπούλου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------





Μαθήτρια μήνυσε καθηγητή επειδή την εγκάλεσε για τις απαξιωτικές προς τη δημοκρατία απόψεις της

Πέμπτη, 1 Ιούνιος, 2017 - 08:31
1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου
Η Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Περιστέρι, εξέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον εκπαιδευτικό Δ. Δημητούλη τον οποίο μήνυσε ενήλικη μαθήτριά του. Η αιτία της μήνυσης, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, είναι η παρατήρηση που έκανε ο καθηγητής προς τη μαθήτρια όταν αυτή εξέφρασε απόψεις υπέρ της δικτατορίας των συνταγματαρχών στη χώρα μας.
Διαβάστε την ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής:
Πέρασαν 50 χρόνια από την αμερικανοκίνητη επιβολή της Χούντας των συνταγματαρχών στη χώρα, ενός από τα πιο ανελεύθερα και καταπιεστικά καθεστώτα που υπήρξαν στον Πλανήτη, με χιλιάδες εκτοπίσεις, βασανισμούς και δολοφονίες αγωνιστών και δημοκρατικών ανθρώπων.
Σήμερα μέσα στην μνημονιακή δίνη που συμπαρασύρει εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, έστω και μετά χιλίων εμποδίων, οι νοσταλγοί της Χούντας-η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής- λογοδοτούν για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους στην  Ελληνική δικαιοσύνη.
Μέσα στην καθημερινή σχολική ζωή δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες οι όποιες επικλήσεις της δικτατορίας των συνταγματαρχών ως σωτήρων, δεν είναι ανεκτές προκλητικές συμπεριφορές στη δημοκρατική συνείδηση των συναδέλφων μας.
Για ακριβώς αυτούς τους λόγους το μέλος της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι), ο συνάδελφος και συνδικαλιστής Δ. Δημητούλης, καθηγητής στο 1ο Εσπ. ΕΠΑΛ Περιστερίου, διώκεται από ενήλικη μαθήτρια γιατί την εγκάλεσε για τις απαξιωτικές προς τη δημοκρατία απόψεις της, ενώ βέβαια έπραξε αυτό που όφειλε ως λειτουργός του Δημόσιου σχολείου, υπερασπίζοντας τις δημοκρατικές αξίες.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο και καλούμε την Τρίτη 6 Ιούνη 2017 στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου όπου εκδικάζεται αγωγή σε βάρος του.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ!
       Για το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




απ'οτι διαβαζω απο δω και κει παλι με τον Μανωλη Γλεζο τα βαλατε..αν ειναι ενας ανθρωπος που εχει ακεραιοτητα και που εχει κερδισει τον σεβασμο μου ειναι αυτος ,ασχετως αν καποιες φορες μπορει να διαφωνω με καποιες επιλογες του ..
το χω ξαναπει,καποιοι ανθρωποι τοποθετουνται εκτος της περιβοητης ''ηθικης''σας η οποια συνηθως ειναι βολικο κουστουμακι που περιφερετε οι περισσοτεροι και το βγαζετε οποτε βολευει ..
υπαρχουν ανθρωποι που εχουν ηθος /για μενα ειναι περα της μικροαστικης στενης εννοιας του ''καλου''και του ''κακου''...
(και καντε λιγο αυτοκριτικη,διοτι συνηθως αυτοι που δεν κανουν τιποτα κυκλοφορουν με το δαχτυλο και κανουν κρα κρα )




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017
Η επέλαση των βαρβάρων συνεχίζεται. Εκοψαν το ρεύμα σε 80χρονη καρκινοπαθή στη Κόρινθο.
Στη Κόρινθο σήμερα χτύπησε η καρδιά και φάνηκε η ψυχή του κινήματος.

Το κίνημα Κινημα Αλ.ανυ.α Μαχητες των Δρομων επανασύνδεσε πριν λίγο το ρεύμα 80χρονης καρκινοπαθούς με πενιχρό εισόδημα στη Κόρινθο...
Η επιτροπή του κινήματος στη περιοχή της Κορίνθου ειδοποιήθηκε εχθές το βράδυ από γειτόνους της ηλικιωμένης και πριν λίγη ώρα επανέφεραν την ηλεκτροδότηση στο σπίτι της ηλικιωμένης.

Οι γερμανοστολιάδες του Παναγιωτάκη το τελευταίο διάστημα έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου ''επιχείρηση κοινωνικής εκκαθάρισης'' σε βάρος των κοινωνικών αυτών ομάδων που αφανίζονται στο πέρασμα της μνημονιακής βαρβαρότητας.

Για ακόμα μια φορά είμασταν δίπλα στους συμπολίτες μας εκεί, στο δρόμο, όπου γεννιούνται συνειδήσεις και συντελλούνται οι μεγάλες Ανατροπές.

Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ.
http://kinhmaalanya.blogspot.gr




--------------------------------------------------------------------------------------------------





Να υποθέσω πως αν κάποιος γράψει ότι ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν ο μοναδικός αστός πολιτικός που πρόβλεψε την ήττα στη Μικρά Ασία και γι' αυτό δεν συμμετείχε και στις κυβερνήσεις της παράταξής του στα 1920-22, θα πεταχτούν οι οπαδοί της κοπτοραπτικής στην ιστορική έρευνα και την ιστορική αλήθεια, να τον χαρακτηρίσουν οπαδό της 4ης Αυγούστου!
Κι αν πει πως ο Κύρκος είχε καταδικαστεί σε θάνατο και γλύτωσε την τελευταία στιγμή, τοτε είναι σίγουρα οπαδός της ΕΑΔΕ θα είναι και απολογητής της ΕΑΡ, της συμμετοχής στις κυβερνήσεις 1989-90, υποστηρικτής της ΔΗΜΑΡ το 2010 κ.λπ.
Ελπίζω να γίνεται κατανοητό ότι η ιστορική έρευνα είναι κάτι άλλο από τις κοπτοραπτικές.

Σχολιο.- Πιθανόν και αν πει ότι ο Παπαδόπουλος ήταν ο μοναδικός στρατοδίκης που δεν ψήφισε υπέρ της καταδίκης σε θάνατο του Μπελογιάννη, να ανακηρυχθεί πάραυτα σε οπαδό της χούντας των συνταγματαρχών...
Είχε ψηφίσει λευκό και είναι γεγονός (παράδοξο μεν, με βάση την ιδεολογία του μετέπειτα δικτάτορα, γεγονός δε).




-------------------------------------------------------------------------------------------------




"Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους διαμορφωτές της νεότερης Ελλάδας. Υπήρξε ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας και κατά τη Μεταπολίτευση συνέβαλε αποφασιστικά στην εμπέδωση της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας".
Δεν είδα να βγαίνουν οι συριζαίοι και να καταγγέλλουν τον Αλέξη Τσίπρα γι' αυτή του τη δήλωση που ξεπλένει πλήρως τον Μητσοτάκη ακόμη και για τη δολοφονία του Τεμπονέρα. Επιλεκτική η ευαισθησία, ε;
Ας πάρουν θέση ξεκάθαρα γι' αυτή την άθλια δήλωση του αμόρφωτου και μετά συζητάμε και για το ποιος είναι απολογητής του Μητσοτάκη. Αν δεν το κάνουν, απλώς είναι βρωμεροί συκοφάντες.
Η δήλωση του Γλέζου πως ο Μητσοτάκης συνέβαλε στο να μην υπάρξει εμφύλιος στην Κρήτη κατά την Γερμανικη Κατοχή είναι απαράδεκτη, αν και ακριβώς έτσι συνέβη επί Κατοχής. (Όπως εγινε με τον ΕΔΕΣ στην Κεντρικη Ελλαδα). Η δήλωση του αμόρφωτου ότι ο Μητσοτάκης συνέβαλε αποφασιστικά στην εμπέδωση της δημοκρατίας, τότε που δολοφονούσε τον Τεμπονέρα, είναι αδιάφορη ακριβώς γι' αυτούς που τάχα είναι ευαίσθητοι και τους ενόχλησε ο Γλέζος!





--------------------------------------------------------------------------------------------------



Εφημερίδα "δημοκρατία", πόσο κότα πρέπει να είσαι για να μοιράζεις τον αντικομμουνιστικό λίβελο του ναζιστή Κωνσταντίνου Πλεύρη χωρίς να τολμάς να αναγράψεις το όνομα του συγγραφέα του; Πραγματικά, βιβλίο που αυτολογοκρίνεται παραλείποντας τελείως (!) το όνομα του συγγραφέα του, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, αλλά και αποκάλυψη ιδεολογικής δειλίας.
Άντε, και μια που σπάνε σιγά σιγά τα όποια ταμπού, από την άλλη εβδομάδα να ξεκινήσεις να μοιράζεις τον "Αντιδημοκράτη" (του ίδιου συγγραφέα), αλλά και το "Εβραίοι, όλη η αλήθεια". Βιβλία που ταιριάζουν άψογα στην ιδεολογία σου, σε αντίθεση με το σουρεάλ "Δημοκρατία".




-----------------------------------------------------------------------------------------------



Απόλυση μετά… ξύλου για μετανάστη εργάτη σε γνωστή εταιρεία πλαστικών!


Την Τρίτη 30 Μάη, ο Ασίφ Μαχμούντ, ένας μετανάστης εργάτης που δούλευε στην εταιρία πλαστικών Κώστας Γεωργίου ΑΕ για τέσσερις μήνες και απολύθηκε στις 25 Μάη, πήγε στο χώρο του εργοστασίου για να ζητήσει τα χαρτιά της απόλυσης του και το πιστοποιητικό υγείας που είχε δώσει στον εργοδότη όταν προσελήφθη. Όπως κατήγγειλε η Επιτροπή Εργαζομένων στην εταιρεία, ο εργοδότης αντί να του δώσει τα έγγραφα που ζήτησε άρχισε να τον χτυπά και τον έριξε κάτω μέσα στο γραφείο του. Ούρλιαζε και έβριζε χυδαία. Σταμάτησε την επίθεση όταν άλλοι εργάτες μπήκαμε στη μέση.

Η ανακοίνωση περιγράφει τη συνέχεια του σκηνικού:

Στη συνέχεια ο Ασίφ βγήκε έξω από το εργοστάσιο. Το αφεντικό του έκανε νόημα να περιμένει. Ο Ασίφ νόμισε ότι θα του δώσει τα έγγραφα του. Το αφεντικό τον έσπρωξε και άρχισε πάλι να τον χτυπά μπροστά σε εργάτες. Εμφανίστηκε ο γυιός του αφεντικού που άρχισε και αυτός να γρονθοκοπά τον Ασίφ τραυματίζοντας τον. Αρκετοί εργάτες βγήκαμε έξω και σταματήσαμε την επίθεση του γυιού του αφεντικού. Ο Ασίφ κάλεσε την Αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό. Η Αστυνομία προσήγαγε τους εργοδότες και τον απολυμένο εργάτη. Εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του αυτόφωρου στην Ευελπίδων και ορίστηκε για την Παρασκευή 2/6 η δίκη.
Οι εργαζόμενοι μετά από αυτό προχωρήσαμε σε απεργία.

Ο εργοδότης έχει ιστορικό ρατσιστικής μεταχείρισης των εργατών και τρομοκρατίας. Παραβιάζει ανοικτά τα εργατικά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Έχει βάλει παντού κάμερες ενώ χρησιμοποιεί μεγάφωνα…για να βάζει τις φωνές στους εργάτες βρίζοντας χυδαία. Τα χρησιμοποιεί ακόμη και για ανακοινώσεις στους εργάτες που έχουν πάει το πρωί στη δουλειά όπως: “ Φύγε σήμερα, δεν σε χρειάζομαι, έλα αύριο” χωρίς να σε έχουν ειδοποιήσει από την προηγούμενη μέρα τουλάχιστον. Οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες. Τρώμε στον ίδιο χώρο που δουλεύουμε, γεμάτος σκόνη και βρώμα. Δεν υπάρχει ντούς για να πλενόμαστε. Το ζεστό νερό το έχει κλειδώσει το αφεντικό! Η τουαλέτα είναι ακατάλληλη για 70 άτομα. Δεν υπάρχει καθαρό πόσιμο νερό στο χώρο για μας. Δουλεύουμε καθημερινά σε τρεις βάρδιες. Την δουλειά μας την ξέρουν καλά όλοι οι εργαζόμενοι καθώς προμηθεύουμε με τσάντες τον Σκλαβενίτη, τα Τζάμπο, την Προμηθευτική , τον Γρηγόρη και πολλούς άλλους. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιζόμαστε σαν ζώα, είμαστε εργάτες. Θέλουμε σεβασμό και όχι ρατσισμό.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Κώστας Γεωργίου ΑΕ ζητούν δικαιοσύνη για τον απολυμένο εργάτη Ασίφ Μαχμούντ, να τιμωρηθεί η εργοδοσία για τις επιθέσεις και να σταματήσει η ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία, καθώς υπάρχουν κάμερες και… μεγάφωνα στο χώρο δουλειάς. Οι εργάτες ζητούν επίσης πληρωμή των αργιών, υπερωριών και νυχτερινών αλλά και καθαρό πόσιμο νερό, γάλα, γάντια, μάσκες, φόρμες. Ζητούν δε την συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και όλων των σωματείων.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Δυτικη Σαχαρα. Ορυκτός πλούτος από μια χώρα που δεν υπάρχει

Όταν το υπέδαφος κρύβει «διαμάντια» αλλά δεν αναγνωρίζεται ο τόπος που του ανήκουν τότε τι γίνεται; μα τι άλλο από χρήμα και μεγάλες μπίζνες!
-πώς είπατε; δεν υπάρχουν πια αποικίες στην Αφρική;
Η φτώχεια δε γνωρίζει διαβατήρια, είναι άθλιο βάρος, όμως όταν δεν ζεις τα...
προβλήματα τότε δε θέλεις να γνωρίζεις, ούτε να πολυ-μπλέκεσαι μαζί τους.
Ο λόγος για τους ταλαίπωρους, σχεδόν αόρατους Σαχράουι και την περίπτωση της Δυτικής Σαχάρας, της μεγαλύτερης περιοχής στον κόσμο που ακόμη και σήμερα δεν είναι αυτο-αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη!
Αμφισβητείται από το Μαρόκο, στην άλλη άκρη παλεύει για την ανεξαρτησία το τοπικό Απελεθερωτικό Μέτωπο, το Πολισάριο, δηλαδή η στρατιωτική-πολιτική οργάνωση που εκπροσωπεί τους ντόπιους και το σύνολο των τοπικών φυλετικών ομάδων.
Πρόκειται για μια περιοχή 266.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και περίπου 400.000 κατοίκων που βρίσκεται κοντά μας. Όμως η Δυτική Σαχάρα δεν ακούγεται συχνά, βρίσκεται στον Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό, στα νότια στνορα του Μαρόκου και συνορεύει προς νοτο και ανατολικα με τη Μαυριτανία.
Οι Ισπανοί άποικοι αποσύρθηκαν το 1975, έπειτα από 91 χρόνια κατοχής, τότε άρχισαν τα προβλήματα «ιδιοκτησίας». Ήταν ο πόλεμος μεταξύ του Μαρόκου και του ντόπιου απελευθερωτικου  κινήματος Πολισάριο.
Μέτα από μια μακριά περίοδο διαφωνιών, εντάσεων και συγκρούσεων έφτασε η κατάπαυση του πυρός και η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών MINURSO.
Το 1991, η περιοχή «έσπασε» σε δυο ξεχωριστά τμήματα, μέχρι σήμερα εξακολουθούν να χωρίζονται από ένα ανάχωμα άμμου χτισμένο κατά μήκος 2.700 χιλιομέτρων. Από τη μια πλευρά είναι η έξοδος στη θάλασσα, υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου, ορυχεία φωσφόρου και ελέγχεται από το Μαρόκο κι από την άλλη πλευρά συναντάς τη φτώχεια, αυτή την περιοχή διαχειρίζεται το Polisario.

Προσφυγιά και λεφτεριά, ξέχωρες μα τόσο ταιριαστές λέξεις
Ενώ το Μαρόκο αμφισβητεί την ύπαρξη της Δυτ. Σαχάρας περίπου 85 χώρες έχουν υπογράψει την αναγνώριση (η Ελλάδα δεν είναι μέσα σε αυτές), όσο για τους Σαχράουι, είναι οι «άνθρωποι της ερήμου», σήμερα δίχως τόπο, γεννιούνται και πεθαίνουν στη προσφυγιά.
Η κυβέρνηση της Αλγερίας ισχυρίζεται ότι στο έδαφος της υπάρχουν 165.000 Σαχράουι, τα Ηνωμένα Έθνη 90.000, ενώ το Μαρόκο λέει ότι δεν είναι περισσότεροι από 50.000.
Άξιο αναφοράς είναι το περιβόητο δημοψήφισμα από τον ΟΗΕ που περιμένουν οι κάτοικοι της Δυτικής Σαχάρας από το 1991, με αυτό υποτίθεται ότι θα αποφασίσουν αν θέλουν δικό τους κράτος ή διαλέγουν την προσάρτηση στο Μαρόκο.
Μέχρι σήμερα, αν και έχουν περάσει 26 χρόνια, δεν κατάφεραν να στηθούν κάλπες και να γίνει ψηφοφορία!
Ο «θησαυρός» δεν ανήκει σ' αυτούς τους κληρονόμους
Θα βρεθεί λύση για τους Σαχράουι; Στην απορία δεν υπάρχουν άμεσες απαντήσεις, κάποτε, στο μέλλον ίσως κάτι και να γίνει! Μέχρι τότε οι θησαυροί του υπεδάφους δεν θα μένουν φυσικά ανεκμετάλλευτοι και παρατημένοι.
Ο λόγος για τα χρυσοφόρα ορυχεία φωσφόρου, που μπορεί να βρίσκονται στα βουνά της Δυτικής Σαχάρας, αλλά δεν ανήκουν στο λαό της.
Ο φώσφορος είναι ένα από τα δομικά στοιχεία της ζωής. Είναι απαραίτητος σε κάθε ζωντανό κύτταρο, ειδικά για τα φυτά είναι απαραίτητος όσο και το νερό, ενώ δεν υπάρχει αντίστοιχο υποκατάστατο του!
Πολλά εδάφη δεν έχουν αρκετό φώσφορο, ώστε να ανταποκριθούν στις τρομερές απαιτήσεις των εντατικών καλλιεργειών, από εκεί ξεκινά η περιπέτεια της εξόρυξης και του εμπορίου.
Ένας τόνος φωσφορικών αλάτων είναι απαραίτητος για να παραχθούν 130 τόνοι σιτηρών, γι 'αυτό το λόγο κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο εξορύσσονται περίπου 170 εκατομμύρια τόνοι φωσφορικού πετρώματος, στη συνέχεια φορτώνονται σε πλοία και ταξιδεύουν, μεταφέρονται στις καλιέργειες, με σκοπό να διατηρηθούν γόνιμα τα εδάφη.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία περίπου το 15% προέρχεται από ορυχεία στη Δυτική Σαχάρα και του Μαρόκου. Οι μοναδικοί μεγάλοι παραγωγοί, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κίνα, κρατάνε τις προμήθειες κυρίως για τις δικές τους ανάγκες. Έτσι το Μαρόκο γίνεται ο σπουδαιότερος παίχτης στο διεθνές εμπόριο φωσφόρου!
Σε μια Γεωλογική Έρευνα των Η.Π.Α. που αφορά το μέλλον και αφορά τα παγκόσμια απόθέματα φωσφόρου, αναφέρεται ότι περίπου το 80% βρίσκεται στη Δυτική Σαχάρα και στο Μαρόκο.

Θαλάσσιες μεταφορές, μια επικοινωνιακή ευκαιρία για τους Σαχράουι
Πως να παλέψουν για την ανεξαρτησία τους; Πέρα από τις κάθε είδους διαμαρτυρίες, υπάρχει τρόπος να μάθει αλλά και να σκύψει στα προβλήματα της Δυτικής Σαχάρας η παγκόσμια κοινή γνώμη; Μια λύση φαίνεται πως είναι τα φορτηγά πλοία που αναλαμβάνουν τη μεταφορά προϊόντων που ανήκουν στους Σαχράουι. Αυτή η ιστορία ξεκινά στις αρχές του 2017, το KEY BEY φόρτωσε ιχθυέλαιο από τo Laayoune της Δυτικής Σαχάρας.
Το πλοίο έφτασε και ξεφόρτωσε στον προορισμό του, το γαλλικό λιμάνι Fecamp, όμως είχε ήδη γίνει θόρυβος, ακούστηκαν οι διεκδικήσεις και το κυνηγητό.
Ακόμη μια περίπτωση πλοίου συνέβη την 1η Μαϊου 2017, έπειτα από καταγγελία και με εισαγγελική παραγγελία, το ελληνόκτητο φορτηγό CHERRY BLOSSOM παραμένει δεμένο στο λιμάνι Ngqura της Ν. Αφρικής.
Το πλοίο είχε φορτώσει 50.000 τόνους φωσφορικού λιπάσματος (αντιστοιχούν περίπου σε 5 εκατ. δολάρια) με προορισμό τη Νέα Ζηλανδία.
Η κράτηση του φορτηγού ήταν αποτέλεσμα καταγγελίας για μεταφορά παράνομου φορτίου, το ζήτημα έχει να κάνει με τον φώσφορο που εξάγεται από τα ορυχεία της Δυτικής Σαχάρας, εδώ να σημειώσουμε ότι η Ν. Αφρική έχει αναγνωρίσει την Δυτ. Σαχάρα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Andre Bowley, συνήγορου του Πολισάριο (Απελευθ. Μετώπου της Δ. Σαχάρας) «τελικός στόχος είναι η επιστροφή του περιουσιακού στοιχείου», δηλαδή του φωσφόρου, αφού το ορυκτό εξορύσσεται χωρίς τη συγκατάβαση της χώρας.
Από την άλλη πλευρά, ο αρμόδιος υπουργός για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο και την κοινωνία των πολιτών, εκπροσώπος της κυβέρνησης του Μαρόκου κ. Mustapha Khalfi την Πέμπτη 5 Μαΐου δήλωνε στα ΜΜΕ για την υπόθεση:
«Το Μαρόκο είναι νόμιμο. Οι ελιγμοί των αντιπάλων (του Μαρόκου) θα αποτύχουν. Οι φυσικοί πόροι της Μαροκινή Σαχάρας επενδύονται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των απαιτήσεων της εθνικής κυριαρχίας».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Μαροκινών Μ.Μ.Ε., «η κράτηση του πλοίου NM CHERRY BLOSSOM από τις αρχές της Ν. Αφρικής έχει τεθεί υπό αμφισβήτιση, αφού τα άρθρα 17, 18 και 19 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, εγγυώνται ότι όλα τα κράτη έχουν το δικαίωμα να διασχίσουν ελεύθερα τα χωρικά ύδατα άλλων κρατών. Το δικαίωμα του περάσματος μπορεί να αμφισβητηθεί μόνο εάν το εν λόγω σκάφος αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του παράκτιου κράτους, αλλά μέχρι στιγμής στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει εντοπιστεί καμία απειλή». Στις 9 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση των δικαστών της Ν. Αφρικής για την υπόθεση του CHERRY BLOSSOM.
Ακόμη πιο πρόσφατα έρχεται το Δανικό πλοίο ULTRA INNOVATION, που μετέφερε 55.000 τόνους φωσφόρου προς το λιμάνι του Βανκούβερ και κρατήθηκε στον Παναμά στις 18 Μαίου. Μόλις 5 μέρες κράτησε η ταλαιπωρία του πλοίου, στις 22 Μαίου το θέμα τακτοποιήθηκε και το φορτηγό συνέχισε για τον προορισμό του.
Στις 9 Ιουνίου το δικαστήριο της Ν. Αφρικής θα εκδώσει την απόφαση του για το CHERRY BLOSSOM, με κάποιο τρόπο θα βρεθεί η λύση για το πλοίο και το φορτίο, που παραμένει δεμένο ένα μήνα.

Μια Ελληνίδα παλεύει για την Δυτική Σαχάρα
Η ακτιβίστρια Βούλα Μαραγκού τα τελευταία τρια χρόνια παρακολουθεί από πολύ κοντά την υπόθεση των Σαχράουι, μας δίνει απαντήσεις και την εκτίμηση της για αυτή την τραγωδία δίχως τέλος.
-Εμείς, οι Έλληνες κ. Μαραγκού, τι λέτε, καταλαβαίνουμε τον πόνο αυτών των ανθρώπων;
«Ο λαός μας ξέρει από προσφυγιά. Από κατοχή, από πείνα, από αδικία.
Ξέρει επίσης από περηφάνια και αξιοπρέπεια. Και αλληλεγγύη. Πώς είναι δύνατον να καμαρώνουμε για τον ελληνικό στόλο που διατρέχει τις θάλασσες του πλανήτη, όταν συμμετέχει σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;
Να πουλάμε όπλα σε μια κατοχική δύναμη που δεν τηρεί ούτε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, ούτε καν αυτές τις συνθήκες που έχει υπογράψει;
Να τους ακούσουμε. Και να γίνουμε η φωνή τους. Κανείς δε θέλει να λύσει ένα πρόβλημα που δεν ξέρει ότι υπάρχει. Και οι Σαχράουι... δεν υπάρχουν. Τους έχουμε σβήσει από το χάρτη. Τους χρησιμοποιήσαμε για τα γεωπολιτικά παιχνίδια μας και τους πετάξαμε σα στυμένη λεμονόκουπα».
- Με ποιους τρόπους μπορούμε να βοηθήσουμε τους Σαχράουι;
«Να πιέσουμε. Η χώρα μας συμμετέχει σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς και με την ψήφο της επηρεάζει το μέλλον αυτών των ανθρώπων. Όσο χαιδεύουμε τα αυτιά του Μαρόκου, όσο υπογράφουμε συμφωνίες που τροφοδότουν τον κατοχικό στρατό και συντηρούν το μεγαλύτερο στρατιωτικό οχυρό, τους κρατάμε φυλακισμένους. Τους μισούς μέσα στο κελί και τους άλλους μισούς ακριβώς απ έξω. Να ακούνε τις κραυγές για να ξεχνάνε την πείνα τους».
- Τι λέτε για το Μαρόκο και τη στάση του;
«Το Μαρόκο δεν είναι ο εξωτικός προορισμός που διατείνεται. Ούτε κανένα υπόδειγμα δημοκρατίας. Είναι ένα αυταρχικό ανελεύθερο κατοχικό βασίλειο. Και δε φταίει το Μαρόκο. Κάνει τη δουλειά του. Με ζήλο και μεθοδικότητα. Εμείς φταίμε. Όλοι όσοι δεν είμαστε Μαρόκο αλλά το παραβλέπουμε».
Οι Σαχράουι κι ο τόπος τους παραμένουν στην παρασκιά της παγκόσμιας ιστορίας.
Άραγε εάν σε αυτή τη γη της Αφρικής δεν υπήρχε όλος αυτός ο πλούτος, θα είχαν αναγνωριστεί οι κάτοικοι του;
Είναι κατάρα να υπάρχουν θησαυροί σε έναν τόπο!
Πριν σηκώσουμε για ακόμη μια φορά φοβικά τους ώμους μας, ας γυρίσουμε το βλέμμα στους Σαχράουι.
- Αυτοδιάθεση ή σιωπή; και μια αποικία ντροπή για τον πλανήτη.
- Επιτέλους εκείνο το δημοψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών πότε θα γίνει;




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Δυτική Σαχάρα, Μέτωπο Πολισάριο (1973-2017): 44 χρόνια Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα!




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Μπορεί να κόψουν όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν την άνοιξη!

Η Nada Ibdah, 16χρονη Παλαιστίνια, περπατούσε με τους φίλους της στη γιορτή του Ραμαζανιού...
Ανθρωπόμορφο σιωνιστικό κτήνος, έποικος στην κατεχόμενη Παλαιστίνη τη δολοφόνησε με το αυτοκίνητό του κι "εξαφανίστηκε"...

Η Θεσσαλονίκη θα δώσει τη δική της απάντηση στους φονιάδες, τους σιωνιστες ναζί κατακτητές: Ο ΣΦΑΓΕΑΣ Νεντανιάχου είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στην Ελλάδα!

Αυτή η γη δεν είναι για πούλημα: αυτή η γη ανήκει στο λαό μας!
Κάποιοι είναι νεκροί, κάποιοι είναι ζωντανοί, αλλά, πολλοί ακόμη δεν έχουν γεννηθεί...






-------------------------------------------------------------------------------------------------------





Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Πέμπτης, 8 του Ιούνη, στο Ηνωμένο Βασίλειο για 650 έδρες με το σύστημα των μονοεδρικών γίνονται μέσα σε κλίμα εκβιασμών του βρετανικού λαού, ώστε να εγκλωβιστεί στις εκδοχές αστικής διαχείρισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας κυρίως ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα εκείνα των Συντηρητικών της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, και των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Σε μία χώρα σαν τη Βρετανια, 65.000.000 κατοίκων αυτό που δείχνει να ανησυχεί πραγματικά τον λαό - ο οποίος όμως είναι εγκλωβισμένος στην αναζήτηση καλύτερης αστικής διαχείρισης και όχι ριζικής αντιμετώπισης των δεινών που αντιμετωπίζει - είναι η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου, η ακριβή στέγη, η χειροτέρευση των υπηρεσιών Υγείας, τα πανάκριβα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, η επίθεση στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς, που παραμένουν καθηλωμένοι, παρά την τεράστια κερδοφορία των μονοπωλίων. Πάνω από 8.000.000 άνθρωποι παλεύουν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαΐ τη μέρα, κυνηγώντας ένα πακέτο μακαρόνια και λίγο ρύζι από τις «Τράπεζες Τροφίμων». Από αυτούς, πάνω από 4.000.000 είναι παιδιά και έφηβοι.
Δεν είναι τυχαίο πως το βίντεο - κλιπ του τραγουδιού «Liar liar GE 2017» («Ψεύτρα, ψεύτρα Γενικές Εκλογές 2017») του συγκροτήματος «Kaptain Ska», έχει μεγάλη διάδοση στα λεγόμενα μέσα «κοινωνικής δικτύωσης» και ξεκινά με έναν αριθμό: Με τα 4.370.000 παιδιά στη Βρετανία που ζουν σήμερα βουτηγμένα στη φτώχεια. Δεν είναι, επίσης, τυχαίο πως οι περικοπές των τελευταίων «συντηρητικών» κυβερνήσεων στις υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας προκάλεσαν ανάμεσα στον Δεκέμβρη του 2011 και τον Φλεβάρη του 2014 το θάνατο πάνω από 4.000 ανήμπορων αναπήρων που είδαν τα επιδόματα Πρόνοιας να τους κόβονται επειδή κρίθηκαν ξαφνικά «κατάλληλοι για εργασία»! Βεβαίως, αυτά τα στοιχεία αξιοποιούνται κυρίως από τους άλλους αστούς ανταγωνιστές της Μέι, αφού αποδίδονται στη διακυβέρνηση των Συντηρητικών και όχι στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που αναπαράγει τις κρίσεις, τη φτώχεια, τη βαρβαρότητα, τους πολέμους και τη δυστυχία των λαών.

 Το ΚΚ Βρετανίας και το Νέο ΚΚ Βρετανίας, στο όνομα της ήττας των Συντηρητικών και των αυταπατών ότι θα συγκροτηθεί «μια αριστερή κυβέρνηση που μπορεί να αντιμετωπίσει τα λαϊκά προβλήματα», δεν κατεβάζουν  δικό τους ψηφοδέλτιο, και καλούν στη στήριξη των Εργατικών και του Τζ. Κόρμπιν παντού. Παλιότερα, υπήρχε η στήριξη των Εργατικών, που πάντα δικαιολογούνταν ως «βήμα για την προοπτική του σοσιαλισμού», αλλά και η συμμετοχή κάποιων υποψήφιων βουλευτών σε ορισμένες περιοχές. Ωστόσο, τώρα προτάσσεται η «ήττα της Μέι», δίνοντας ουσιαστικά πάτημα στις σοσιαλδημοκρατικές διαχειριστικές αυταπάτες του Κόρμπιν, τον οποίο στηρίζει επίσης όλο το φάσμα των οπορτουνιστών και τροτσκιστών.
Ειδικότερα, φέτος το ΚΚ Βρετανίας (σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 24/4) εκτιμά μεταξύ άλλων ότι «οι Εργατικοί θα ακολουθήσουν πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας, ενίσχυσης των συνδικάτων και θα προωθήσουν ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική στη βάση της ειρήνης και της διεθνούς αλληλεγγύης».
Το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας επισημαίνει ότι οι πολιτικές λιτότητας έφεραν περισσότερες κακουχίες σε εκατομμύρια ανθρώπων, πως οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Θεωρεί τον Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών «άνθρωπο του λαού» που πιέζει για διάσωση του ΕΣΥ και κατάργηση των Τραπεζών Τροφίμων.