Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Τριτη 20 Ιουνιου 2017




Η "Καθημερινή",  δημοσιεύει άρθρο του απολογητή των Ταγμάτων Ασφαλείας, Στάθη Καλύβα, που ξεπλένει τη Χούντα.
Σύμφωνοι, κ. Καλύβα! Η Χούντα έφτιαξε δρόμους. Με μεγαλύτερο αυτόν που άρχισε στην Πατησίων και κατέληξε στη Λευκωσία.
Ό,τι σαπίζει πολύ γρήγορα θα πέσει. Και οι μάσκες θα είναι άχρηστες, γιατί όλοι θα ξέρουν τι κρύβεται πίσω απ' αυτές.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τσεκούρι και Φωτιά στους Προσκυνημένους...
Σαν σήμερα το 1827, ο Κολοκοτρώνης απειλεί με θάνατο όσους Έλληνες προσκυνούν τον Μωάμεθ.
Όταν μετά την απελευθέρωσή του, άρχισαν ξανά οι Έλληνες με τις καταδρομικές επιχειρήσεις να έχουν επιτυχίες, ο Ιμπραήμ, για να τις αντιμετωπίσει, και να εμποδίσει την αναπτέρωση τού ηθικού, εκμεταλλεύθηκε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, προσφέροντας τα «ράϊ μπουγιουρντί», προσκυνοχάρτια, σε όσους λιποψυχούσαν. Και πραγματικά, το προσκύνημα άρχισε να εξαπλώνεται με απειλητικό ρυθμό.
Ένας από τους οπλαρχηγούς που δέχτηκε το προσκυνοχάρτι έπειτα από προσφορά χρηματικών αμοιβών, συμπαρασύροντας ολόκληρες ομάδες πληθυσμού ή και περιοχές στην υποταγή, ήταν και ο Δημήτρης Νενέκος· προσκύνησε τον Ιμπραήμ από το 1826, πολεμώντας στο πλευρό του εναντίον των Ελλήνων. Το 1827 ο Ιμπραήμ τον διόρισε «μπέη». Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απάντησε με το σύνθημα, «Τσεκούρι και Φωτιά στους Προσκυνημένους». Έκτοτε το όνομα Νενέκος, ταυτίστηκε με την έννοια τού προσκυνημένου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τη Συρία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών (Βασιλίσσης Σοφίας 1), την Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, διοργανώνει η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Αλληλεγγύης για τη Συρία.

Όπως επισημαίνεται "η υπόθεση της Συρίας αφορά και την τύχη της ίδιας της χώρας μας" και "η νίκη του Συριακού λαού θα είναι νίκη όλων των λαών της περιοχής"!

Δημοσιεύουμε το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου που λάβαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

"ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΣΥΡΙΑΣ

Στην Αθήνα τη Δευτέρα 29 Μαΐου, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αλληλεγγύης για τη Συρία από αλληλέγγυους αγωνιστές, από διαφορετικούς πολιτικούς, κοινωνικούς χώρους και κινήματα με κύριο αίτημα να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον άδικο πόλεμο κατά της Συρίας.
Η Ελλάδα συμμετέχει στην επίθεση στο συριακό λαό και τη νόμιμη κυβέρνησή του, σαν μέλος του ΝΑΤΟ και αποτελεί χώρα υποδοχής ενός τμήματος των προσφυγικών ροών.

Η κυβέρνηση Σαμαρά τον Ιούλιο του 2012, αντίθετα σε οποιαδήποτε λογική Διεθνούς Δικαίου, προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας της Ελληνικής Πρεσβείας στη Δαμασκό. Λίγους μήνες μετά, τον Δεκέμβριο του 2012,έκλεισε και η Πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα.
Εάν υπήρχε η ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό, δεκάδες θάνατοι στο Αιγαίο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.  Θα μπορούσαν οι Σύροι πολίτες, να είχαν νόμιμα ταξιδέψει στη χώρα μας .
Παράλληλα, η έλλειψη συριακής διπλωματικής αντιπροσωπείας, δημιουργεί προβλήματα και στους Σύρους που διαμένουν στην Ελλάδα, καθώς αναγκάζονται να ταξιδέψουν μέχρι τη Σόφια, για τα έγγραφά τους.

Ζητούμε:

Να σταματήσει η χρήση της βάσης της Σούδας, σαν αφετηρία των δολοφονικών αεροπορικών επιθέσεων!
Να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία! Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απο την Μέση Ανατολή.  Να υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα στη περιοχή και να δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας, με βάση τις προτάσεις της νόμιμης κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και των συμμάχων της, ώστε να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό και η δυνατότητα επιστροφής των προσφύγων στη πατρίδα τους!
Να αποκατασταθούν οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Συρίας! Να ανοίξει η Πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στην Αθήνα!

Είναι καιρός να υπάρξει μια πλατιά κινητοποίηση διεθνιστικής αλληλεγγύης υπέρ της νόμιμης κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και των συμμάχων της. Να απομονωθεί η στρατηγική του «ανήκουμε στη Δύση» καθώς και η λογική των «ίσων αποστάσεων» που λειτουργεί ως άλλοθι της ιμπεριαλιστικής επέμβασης".

Η υπόθεση της Συρίας αφορά και την τύχη της ίδιας της χώρας μας.
Η νίκη του Συριακού λαού θα είναι νίκη όλων των λαών της περιοχής!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
(Βασιλίσσης Σοφίας 1)"

Η Επιτροπή είναι Ανοιχτή!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ e - mail: epitropi.syria@gmail.com»




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Επτά μήνες φυλακή στον χρυσαυγίτη που φώναζε στην μητέρα του Π. Φύσσα «που είναι ο Παύλος σου τώρα;»
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, 12:15
Ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον χρυσαυγίτη που, στις 14 του περασμένου Φεβρουαρίου, είχε φωνάξει στη Μάγδα Φύσσα, σε διακοπή της δίκης για τη Χρυσή Αυγή: «που είναι ο Παύλος σου τώρα;».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και της προσβολής μνήμης νεκρού.

Μετά το περιστατικό, η οικογένεια του δολοφονημένου μουσικού είχε καταθέσει μήνυση με βάση την οποία διενεργήθηκε έρευνα, με φωτογραφικό υλικό και μαρτυρίες, η οποία κατάληξε στο πρόσωπο του συγκεκριμένου χρυσαυγίτη. Η πλευρά της οικογένειας Φύσσα κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο φωτογραφικό υλικό για τη δράση του κατηγορουμένου σε αιμοδοσίες και διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής.

Η Μάγδα Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο για το περιστατικό λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο κατηγορούμενος με «χαιρέκακο ύφος» έδειχνε ευχαριστημένος «για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι». Η γυναίκα πρόσθεσε πως οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου, «χυδαίες».

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα κατέθεσε πως στόχος των μελών της Χρυσής Αυγής είναι «να φύγει η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί».

Την ίδια άποψη εξέφρασε στο δικαστήριο και ο αδελφός της κ. Φύσσα λέγοντας πως ο κατηγορούμενος ήθελε να πληγώσει την αδελφή του, «να προσβάλει το παιδί. Σκοπός τους είναι να φύγει αυτή η μάνα από τη δίκη, γιατί τους ενοχλεί».

«Καθώς εκδικαζόταν η υπόθεση, ήταν ένας μάρτυρας που ζήτησε να μπουν μέσα οι δικοί του άνθρωποι που δεν τους άφηνε η αστυνομία. Υπήρξε χλευασμός από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και η πρόεδρος διέκοψε τη δίκη. Είχε δημιουργηθεί ένταση και φώναζαν "αίμα - τιμή - χρυσή αυγή". Εμείς καθόμασταν στην μέση των καθισμάτων προς το κέντρο και άρχισαν να έρχονται προς εμάς με ύβρεις. Μείναμε εκστατικοί γιατί η επίθεση γινόταν με ανοχή της αστυνομίας.. Έρχονταν πάνω μας απειλητικά και αυτός άρχισε να βρίζει την αδελφή μου. Ήταν μέσα στο ακροατήριο.. Συνεχώς λοιδορούμαστε από τον συγκεκριμένο» ανέφερε ο θείος του αδικοχαμένου μουσικού.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, αρνήθηκε ότι ήταν αυτός που φώναξε την επίδικη φράση στη μητέρα του Παύλου Φύσσα και ισχυρίστηκε πως όταν προκλήθηκε ένταση στη δικαστική αίθουσα, αυτός ξεκίνησε να φύγει. Ζήτησε, μάλιστα, να κληθούν αστυνομικοί, αλλά και η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζει τη Χρυσή Αυγή για εγκληματική οργάνωση, για να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του.

«Έχω πάει και άλλες μέρες στη δίκη. Δεν είχα καμία διαφορά. Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ. Όταν άρχισαν οι χειρονομίες, φόρεσα το κασκόλ μου και ξεκίνησα να φεύγω» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο να κάτσουν να ασχοληθούν με εσάς για αυτό το περιστατικό; Εκείνη τη ημέρα είναι λογικό, από όλα τα άτομα που βρίσκονταν εκεί να ασχολούνται με εσάς;

Κατηγορούμενος: Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Φαίνομαι στο βίντεο. Ακούγεται μια βαβούρα και από κάτω ακούγεται "πού είναι ο Παύλος σου τώρα"; Αλλά εγώ δεν ήμουν κάτω...

Πρόεδρος: Τότε, γιατί να στοχοποιήσουν εσάς;

Κατηγορούμενος: Έλα μου ντε; Γι' αυτό θέλω τους αστυνομικούς. Δεν ξέρω γιατί με στοχοποίησαν. Να καλέσουμε και την πρόεδρο να ρωτήσουμε πώς διακόπηκε η δίκη αυτή!

Πρόεδρος: Δεν έχετε κατηγορία για τη διακοπή της δίκης...

Κατηγορούμενος: Ναι, αλλά κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες...

Στο δικαστήριο νωρίτερα κατέθεσε και ο αστυνομικός που διενήργησε την έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη, μετά τη μήνυση της οικογένειας Φύσσα, ο οποίος δήλωσε απολύτως βέβαιος για τον κατηγορούμενο.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο κατηγορούμενος επανέλαβε σε δημοσιογράφους ότι δεν χλεύασε κανέναν, για να συμπληρώσεις πως «υπάρχει και δεύτερος βαθμός».





-------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα λάθη ίσως ακυρώσουν το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, 12:44
Σε πάγωμα των προστίμων για ένα εύλογο διάστημα αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε από τα λάθη στα ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα οχήματα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στους ανασφάλιστους κατόχους οχημάτων και εξετάζει την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα καταργεί επί της ουσίας το παράβολο των 250 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι σε εύλογο διάστημα- πιθανότητα- έξι μηνών θα ασφαλίσουν το όχημά τους.
Σε περίπτωση που δεν το πράξουν, εξετάζεται ακόμη και ο διπλασιασμός του προστίμου, σύμφωνα με την Καθημερινή.


Στην απόφαση αυτή οδηγούν τα σωρεία λαθών που εντοπίστηκαν στα ειδοποιητήρια για 1,1 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία εκτιμάται ότι μπορεί να φτάνουν ακόμη και τις 400.000,  λαθη που  αφορουν κλεμενα οχηματα, οχηματα που εχουν πουληθει η αποσυρθει, μεχρι και μαντρες πωλησεων μεταχειρησμενων οχηματων, με συνέπεια ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που φέρονται ως κάτοχοι αυτοκινήτων να έχουν λάβει ειδοποιητήριο για να πληρώσουν το παράβολο των 250 ευρώ χωρίς να το οφείλουν.

Βασικές αιτίες των λαθών είναι οι περιπτώσεις κλοπής ή καταστροφής των οχημάτων, η μη έγκαιρη καταχώριση στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών για την κατάθεση πινακίδων και η λάθος καταχώριση στοιχείων στο μηχανογραφικο του υπουργειου, η ακομα η μη καταχωριση λογω αδιαφοριας των υπαλληλων. Κοινως το γνωστο μπαχαλο του ελληνικου Δημοσιου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------





Η καταστροφή των Ψαρών
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, 12:06
Σαν σήμερα στις 20 Ιουνίου του 1824, έγινε η άλωση των Ψαρών και η σφαγή των κατοίκων τους από τον Οθωμανικό στρατό.

Κατά το τέταρτο έτος της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ο σουλτάνος Μαχμούτ βρισκόταν σε αδυναμία να καταστείλει την Επανάσταση και ζήτησε τη βοήθεια του υποτελούς του Μεχμέτ Αλή Πασά της Αιγύπτου. Τον Μάρτιο του 1824 συνήφθη μεταξύ των δύο ανδρών συμφωνία, με την οποία ο Μεχμέτ Αλή δεχόταν να συμπράξει, υπό τον όρο να του παραχωρηθεί η Κρήτη, η Κύπρος και να διορισθεί ο θετός γιος του, Ιμπραήμ, διοικητής της Πελοποννήσου. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές δυνάμεις, ευρισκόμενες στη δίνη του Εμφυλίου Πολέμου, είχαν φθαρεί και αποσυντονιστεί.

Οι Τουρκοαιγύπτιοι έδιδαν πρωταρχική σημασία στις κατά θάλασσα επιχειρήσεις, γιατί αν δεν καταστρεφόταν ο ελληνικός στόλος και δεν εξουδετερώνονταν οι ναυτικές βάσεις των Ελλήνων, δεν θα ήταν δυνατό να ευδοκιμήσουν οι κατά ξηρά προσπάθειές τους. Αποφασίσθηκε, λοιπόν, ο αιγυπτιακός στόλος υπό τον περιβόητο Χουσεΐν να προσβάλλει την Κάσο και ο τουρκικός υπό τον Χοσρέφ Πασά τα Ψαρά.

Τα Ψαρά, ένα μικρό νησί στα βορειοδυτικά της Χίου, είχε σπουδαία θαλασσινή παράδοση και ήταν η τρίτη ναυτική δύναμη της Ελλάδας, μετά την Ύδρα και τις Σπέτσες, με ονομαστούς πυρπολητές, όπως ο Παπανικολής, ο Κανάρης και ο Πιπίνος. Ο Χοσρέφ είχε εντολή από τον σουλτάνο να εξαφανίσει από προσώπου γης τα Ψαρά, που τόσα προβλήματα δημιουργούσαν στον δυσκίνητο τουρκικό στόλο.

Το πρωί της 20ης Ιουνίου ο τουρκικός στόλος απέπλευσε από το Σίγρι Μυτιλήνης με προορισμό τα Ψαρά. Απετελείτο από 176 πλοία (πολεμικά και φορτηγά) και 12 χιλιάδες άνδρες (τούρκους και τουρκαλβανούς). Η τουρκική αρμάδα έφθασε στον αβαθή ορμίσκο Κάναλος, στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, το απόγευμα της ίδιας μέρας. Τη στιγμή εκείνη, άρχισε μία εκ των πλέον δραματικών δοκιμασιών του Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Έπειτα από ισχυρό κανονιοβολισμό, οι Τούρκοι πέτυχαν την απόβαση των αγημάτων τους.

Οι κάτοικοι του νησιού ανέρχονταν σε 30.000, οι 7.000 ντόπιοι και οι υπόλοιποι πρόσφυγες από τη Χίο και τις ακτές της Μικράς Ασίας. Το υπερασπίζονταν 1.300 Ψαριανοί, 700 πάροικοι και 1027 μισθοφόροι από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Οι μαχητές των Ψαρών υπέπεσαν σε ένα σοβαρό λάθος, καθώς αποφάσισαν να περιορισθεί ο αγώνας στην άμυνα της νήσου. Έτσι, έθεσαν σε απραξία τον στόλο και δεν χρησιμοποίησαν καθόλου τα πυρπολικά. Μάλιστα, αφαίρεσαν τα πηδάλια των πλοίων. Ακόμη, διασκόρπισαν τις δυνάμεις τους στην ξηρά και δεν έδιωξαν τα γυναικόπαιδα.

Οι αποβιβασθέντες Τούρκοι του Χοσρέφ κατέβαλαν με σχετική ευκολία τους αμυνομένους και μέσα σε δύο μέρες είχαν καταλάβει το νησί. Επακολούθησε η φοβερή καταστροφή. Το πλήθος έσπευσε να σωθεί στα λίγα πλοία, από τα οποία δεν είχαν αφαιρεθεί τα πηδάλια. Λίγοι τα κατέφεραν, καθώς ο στόλος του Χοσρέφ είχε περικυκλώσει το νησί.

Μόνη εστία αντίστασης παρέμεινε το Παλαιόκαστρο, η οχυρή θέση που δεσπόζει της Χώρας. Οι υπερασπιστές του, ανάμεσά τους και πολλά γυναικόπαιδα, αμύνθηκαν σθεναρά εναντίον 6.000 Τούρκων που τους πολιορκούσαν. Όταν η αμυντική γραμμή τους έσπασε και το φρούριο πλημμύρισε από Τούρκους, ο Αντώνιος Βρατσάνος έβαλε φωτιά στην πυριτιδαποθήκη για να μην πέσουν στα χέρια των εισβολέων.

Η καταστροφή και η σφαγή που ακολούθησε υπήρξε τρομερή. Από τους 30.000 κατοίκους του νησιού, οι 18.000 θανατώθηκαν ή πωλήθηκαν ως σκλάβοι. Την εικόνα της καταστροφής δίνει με τον πιο παραστατικό τρόπο ο εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός στο περίφημο επίγραμμά του:

Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη
περπατώντας η Δόξα μονάχη
μελετά τα λαμπρά παλληκάρια
και στην κόμη στεφάνι φορεί
γινωμένο από λίγα χορτάρια
πούχαν μείνει στην έρημη γη.

Από τα περίπου 100 πλοία των Ψαριανών, μόνο 16 διασώθηκαν, καθώς και 7 πυρπολικά με τον Κανάρη. Όσοι από τους κατοίκους των Ψαρών γλίτωσαν από το γιαταγάνι των Οθωμανών εγκαταστάθηκαν στη Μονεμβασιά και μετά την απελευθέρωση στην Αρχαία Ερέτρια, που πήρε την ονομασία Νέα Ψαρά.

Η Καταστροφή των Ψαρών υπήρξε δεινό πλήγμα για την Επανάσταση. Χάθηκε μία από τις σημαντικές βάσεις του ελληνικού ναυτικού, ενώ διέτρεξαν άμεσο κίνδυνο οι υπόλοιποι. Η άμεση κινητοποίηση και η αντίδραση των υπόλοιπων δυνάμεων της μαχόμενης Ελλάδας έσωσε την κατάσταση.

Προσπάθεια ανακατάληψης

Το ολοκαύτωμα των Ψαρών συγκλόνισε την επαναστατημένη Ελλάδα και ιδιαίτερα τα νησιά, που απειλούνταν πλέον άμεσα από τον οθωμανικό στόλο. Όμως, ο Χοσρέφ Πασάς, αντί να επιτεθεί στη Σάμο, όπως ήταν σχεδιασμένο, προτίμησε να επιστρέψει στη Λέσβο για να γιορτάσει το μπαϊράμι. Με πρωτοβουλία τότε του υδραίου Λάζαρου Κουντουριώτη συγκροτήθηκε στόλος υπό τους Σαχτούρη και Μιαούλη, προκειμένου να ανακαταλάβει το μαρτυρικό νησί και να εκδικηθεί τους Οθωμανούς για τη μεγάλη σφαγή.

Οι ναυτικές μοίρες των δύο ναυάρχων συναντήθηκαν στο ακρωτήρι Λιμνιονάρι των Ψαρών τα ξημερώματα της 3ης Ιουλίου 1824. Σε σύσκεψη, που ακολούθησε, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί άμεση απόβαση στο νησί. Το ελληνικό αποβατικό σώμα αριθμούσε 1500 άνδρες, ενώ τα Ψαρά υπερασπίζονταν 600 Τουρκαλβανοί. Οι Έλληνες κατέβαλαν δια περιπάτου τους υπερασπιστές του νησιού, οι περισσότεροι από τους οποίους κατέφυγαν στα τουρκικά πλοία, που ναυλοχούσαν στο λιμάνι των Ψαρών. Γύρω στους 150 δεν μπόρεσαν να φθάσουν στα πλοία και ταμπουρώθηκαν στα σπίτια των Ψαρών, προσπαθώντας να αποκρούσουν τους επιτιθέμενους Έλληνες, που είχαν καταλάβει όλες τις οχυρωματικές θέσεις, μεταξύ αυτών και το Παλαιόκαστρο.

Τα πληρώματα των 25 εχθρικών πλοίων, προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά όταν πληροφορήθηκαν από τους πανικόβλητους Τουρκαλβανούς, ότι οι Έλληνες ήταν κύριοι σχεδόν όλου του νησιού, έλυσαν τους κάβους και προσπάθησαν να διαφύγουν στην Λέσβο. Ο Μιαούλης τους κατεδίωξε και στ' ανοιχτά της Χίου συνήφθη ναυμαχία, που κράτησε σχεδόν 5 ώρες, με νικηφόρο αποτέλεσμα για τους έλληνες. Μόνο 5 από τα 20 τουρκικά σκάφη έφθασαν σώα στον προορισμό τους, ενώ σύμφωνα με τις αναφορές του Μιαούλη οι απώλειές τους ξεπέρασαν τους 1000 άνδρες. Οι Έλληνες είχαν μόνο ένα νεκρό και έξι τραυματίες.

Μετά τη νικηφόρα ναυμαχία, ο Μιαούλης και τα πλοία του επέστρεψαν στα Ψαρά. Αντί, όμως, οι ελληνικές δυνάμεις να φροντίσουν να διώξουν τους λίγους Τουρκαλβανούς που παρέμειναν οχυρωμένοι στα σπίτια και να γίνουν κύριοι του νησιού, άρχισαν το πλιάτσικο. Ναύτες και πλοίαρχοι επιδόθηκαν σε αρπαγή κανονιών, τροφίμων και εμπορευμάτων, όσων είχαν απομείνει στο νησί, για να τα μεταφέρουν ο καθένας στα πλοία του. Τα περισσότερα κανόνια ήταν λάφυρα των Οθωμανών από την καταστροφή του ψαριανού στόλου, ενώ τα τρόφιμα και τα εμπορεύματα τα είχαν αρπάξει οι τουρκαλβανοί από τα σπίτια πλουσίων Ψαριανών, μετά το Ολοκαύτωμα.

Η διαταγή του ναυάρχου Μιαούλη να θεωρηθούν τα κανόνια περιουσία του ελληνικού κράτους δεν εκτελέσθηκε ποτέ. Η διαμάχη για τη μοιρασιά της λείας παρέλυσε την πειθαρχία του στόλου. Με επιστολή του στους προκρίτους της Ύδρας, στις 6 Ιουλίου, ο Μιαούλης διεκτραγωδούσε την κατάσταση:

 «…Σας αφήνω να στοχασθήτε οποία ακαταστασία, ασυμφωνία και ιδιοτέλεια βασιλεύει εις τον στόλο μας και αν εις τοιαύτην κατάστασιν ευρισκομένου του στόλου εμπορούμεν να βάλωμεν βάσιν και να ελπίζομεν εις αυτόν…».

Προφητική διαπίστωση, που θα επαληθευθεί μια μέρα αργότερα. Στις 7 Ιουλίου, η γολέτα του Τομπάζη, που έπλεε μεταξύ Χίου και Ψαρών, ειδοποίησε ότι μοίρα του οθωμανικού στόλου κατευθυνόταν προς τα Ψαρά. Ο Μιαούλης διέταξε τον στόλο να τεθεί σε πολεμική ετοιμότητα. Από τα 51 ελληνικά πλοία μόνο τα 14 πειθάρχησαν. Ο τουρκικός στόλος κατόρθωσε να επιβιβάσει ενισχύσεις στο νησί, που ενώθηκαν με τους ολίγους πολιορκούμενους τουρκαλβανούς. Στις 10 Ιουλίου 1824 ο Μιαούλης βλέποντας την κακή κατάσταση του στόλου έλυσε την πολιορκία και εγκατέλειψε την περιοχή με τα πλοία του. Κατέφυγε στο Σούνιο, όπου περίμενε διαταγές από την Ύδρα, ενώ τα υπόλοιπα ελληνικά πλοία κατευθύνθηκαν προς το Κάβο-Ντόρο.

Έτσι, η εκστρατεία του ελληνικού στόλου για την ανακατάληψη των Ψαρών δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, εκτός από την καταστροφή της τουρκικής ναυτικής μοίρας. Το νησί θα παραμείνει υπό οθωμανική κυριαρχία ως το 1912, οπότε θα ενσωματωθεί στον εθνικό κορμό κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.




-------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αυστραλία διακόπτει βομβαρδισμούς στη Συρία με τη "συμμαχία" των ιμπεριαλιστών...

Είδε το «Καγκουρό» την «Αρκούδα» και... χέστηκε!

Μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας πως η κατάρριψη αεροσκάφους της Συρίας από τις ΗΠΑ ήταν πολεμική πράξη παραβίασης εθνικής κυριαρχίας της Συρίας και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως...
Ήρθε κι ο πύραυλος από το Ιράν κι η "κομπόστα έδεσε"... Η εκτόξευση πυραύλου ακριβείας από το Ιράν με στόχο τα ανθρωπόμορφα κτήνη της δύσης στη Συρία... κουβάλαγε μήνυμα στους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους!
Ως μέτρο πρόληψης, οι επιχειρήσεις βομβαρδισμού στη Συρία από πολεμικά αεροσκάφη της Αυστραλίας διακόπτονται προσωρινά", ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας.

Χωρίς έλεος, ασταμάτητα μέχρι να ελευθερωθεί κι η τελευταία σπιθαμή γης της Συρίας!





------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ
«Παράνομη η διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης» λεει ο αληταρας σουλτανο-δικτατορας
ΑΓΚΥΡΑ.--
«Δεν είναι σωστό το CHP να ξεκινά αυτήν την πορεία», υποστήριξε ο τούρκος ισλαμοφασιστας σουλτανοδικτατορας, Ρ. Τ. Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι συνιστά παραβίαση του Συντάγματος (μιλαει και για το Συνταγμα που παραβθαζει ο αληταρας) η προτροπή «να βγουν οι πολίτες στους δρόμους».
Ενώ η αντιπαράθεση βαθαίνει στη χώρα, ο σουλτανοδικτατορας - και ξανά ηγέτης του κυβερνώντος AKP - συνέχισε: «Το να περιφέρονται με πλακάτ που γράφουν "δικαιοσύνη" δεν φέρνει δικαιοσύνη. Αν θέλουν να τη βρουν, τότε η θέση τους είναι στο κοινοβούλιο». Μάλιστα, ο αληταρας  ισλαμοφασιστας Ερντογάν δεν παρέλειψε να παραλληλίσει το κάλεσμα της αντιπολίτευσης με τις κινήσεις των δικων του πραξικοπηματιών του περασμένου Ιούλη. «Σε τι διαφέρετε από τους πραξικοπηματίες της 15ης Ιούλη; Εκείνοι είχαν F-16 και έκαναν επίθεση με τανκς και ελικόπτερα. Εσείς τώρα κάνετε πορείες στους δρόμους και σταματάτε τη νύχτα. Αλλά αν προσπαθήσετε να πείτε "θα καταλάβουμε τους αυτοκινητοδρόμους", τότε η κατάσταση θα γίνει όπως την 15η Ιούλη και φυσικά δεν έχουμε την πολυτέλεια να το επιτρέψουμε αυτό. Αυτό που κάνουν είναι ήδη παράνομο».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Μόσχα διόρισε νέο πρέσβη στην Αγκυρα μετά τη δολοφονία του Αντρέι Καρλόφ, τον περασμένο Δεκέμβρη. Πρόκειται για τον 57χρονο Αλεξέι Βλαντιμίροβιτς Γερχόφ, που έχει διατελέσει πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σύμβουλος του Ρώσου πρέσβη στη Δαμασκό.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Τρεις νέες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν μια βόμβα εξερράγη το Σάββατο το μεσημέρι (ξημερώματα Κυριακής ώρα Ελλάδας) σε τουαλέτα του δευτέρου ορόφου του εμπορικού κέντρου Αντίνο, στην πρωτεύουσα της Κολομβίας. Την επίθεση καταδίκασαν η κυβέρνηση και οι αντάρτικες οργανώσεις Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) και Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN). Η πρώτη έχει υπογράψει συμφωνία ειρήνευσης και η δεύτερη βρίσκεται στη διαδικασία υπογραφής, ενώ και οι δύο μίλησαν για ενέργεια από τους εχθρούς της διαδικασίας ειρήνευσης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΕΡΒΙΑ - ΝΑΤΟΪΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
«Οι βομβαρδισμοί του 1999 έστελναν μήνυμα στη Ρωσία»
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--
Ο Ιταλός στρατηγός ε.α., πρώην διοικητής της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (ΚFOR), Μπάτζιο ντι Γκράτσια, με αφορμή το βιβλίο του «Γιατί το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη Σερβία», ισχυρίστηκε ότι το 1999 οι δυνάμεις του Βορειοατλαντικού Συμφώνου βομβάρδισαν την τότε ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, μεταξύ άλλων για να χρησιμοποιήσουν νέα όπλα, στέλνοντας γεωπολιτικό μήνυμα με βασικό αποδέκτη τη Ρωσία.
«Ηταν ένας πειραματικός πόλεμος αυτός που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ», είπε ο Ντι Γκράτσια σε συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου, τονίζοντας: «Εάν η ατομική βόμβα που ρίχθηκε στη Χιροσίμα ήταν στο πλαίσιο στρατιωτικής δράσης, τότε η επόμενη ατομική βόμβα που ρίχτηκε στο Ναγκασάκι, σε περίοδο κατά την οποία η Ιαπωνία είχε ήδη ηττηθεί, σηματοδότησε την αρχή του Ψυχρού Πολέμου και ήταν κατά κάποιο τρόπο "μήνυμα" που έστειλαν οι ΗΠΑ στη Σοβιετική Ενωση».
Στη συνέχεια, ο Ιταλός στρατηγός υποστήριξε ότι η σημερινή πραγματικότητα είναι «εντελώς διαφορετική», ότι έκτοτε η Ρωσία «ανέκτησε τον τίτλο της υπερδύναμης» και πως ό,τι έκανε η Ρωσία σε Γεωργία, Μολδαβία και ιδιαίτερα στην Κριμαία «είναι παρόμοιο με αυτό που έκανε το ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο». Υποστήριξε ακόμη ότι σήμερα, λόγω των πυρηνικών όπλων, «κανείς δεν σκέφτεται» να βομβαρδίσει τη ΛΔ Κορέας, «γιατί πίσω είναι η Κίνα που έχει ενισχυθεί».




------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σφοδρός ο ανταγωνισμός για την Ενέργεια

Οι σχεδιαζόμενες νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας προκαλούν έντονες αντιδράσεις
«Δεν πρόκειται για μέτρα που θα κάνουν τη Ρωσία να υποχωρήσει. Πρόκειται για οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ». Ετσι σχολιάζει η γερμανική καγκελαρία την απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας, την περασμένη βδομάδα, να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος εταιρειών στους τομείς εξόρυξης, ναυτιλίας, σιδηροδρόμων, αλλά και Ρώσων πολιτών που θεωρείται πως σχετίζονται με κυβερνοεπιθέσεις κατά των ΗΠΑ. Ουσιαστικά, οι κυρώσεις, που επιβλήθηκαν αρχικά με αφορμή τη σύγκρουση στην Ουκρανία, εντάσσονται στον ανταγωνισμό με γερμανικές και άλλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για την Ενέργεια.
Πρόκειται για έναν ακόμη «γύρο» στην ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ (βασικά με τη Γερμανία) με αντικείμενο την Ενέργεια και συγκεκριμένα τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω του δεύτερου αγωγού, «Nord Stream 2», ο οποίος είναι υπό κατασκευή, όπου συμμετέχουν γερμανικά, αυστριακά και γαλλικά μονοπώλια. Αυτό αντιβαίνει στα σχέδια των ΗΠΑ να προωθήσουν το δικό τους σχιστολιθικό φυσικό αέριο σε υγροποιημένη μορφή (LNG).
Οπως σημειώνει η καγκελαρία, «οι Αμερικανοί, με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη νομοθεσία για τις κυρώσεις, απαιτούν "τρίτες" επιχειρήσεις, στην προκειμένη περίπτωση γερμανικές, αυστριακές ή άλλες ευρωπαϊκές, να υπόκεινται στις αμερικανικές κυρώσεις αν υποδείξουν μια συμπεριφορά που κατά την αμερικανική άποψη είναι αξιόποινη». Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Αν ο νόμος τεθεί σε ισχύ, όπως έχει περάσει από τη Γερουσία των ΗΠΑ, πιστεύουμε ότι είναι αντίθετος με το διεθνές δίκαιο. Σε αυτήν την περίπτωση θα αφορά εταιρείες που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο με την κατασκευή, χρηματοδότηση και λειτουργία των συστημάτων αγωγών».
Σε κοινή τους ανακοίνωση, ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, και ο Αυστριακός καγκελάριος, Κρίστιαν Κερν, τονίζουν χαρακτηριστικά: «Με αξιοσημείωτη ειλικρίνεια το νομοσχέδιο των ΗΠΑ περιγράφει τον πραγματικό του σκοπό: Πρόκειται για την πώληση αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου και την εκτόπιση από την ευρωπαϊκή αγορά του ρωσικού εφοδιασμού με φυσικό αέριο».
Η Γερμανίδα υπουργός Οικονομίας, Μπριγκίτε Τσίπρις, είπε σε συνέντευξή της στο πρακτορείο «Ρόιτερς» ότι σε περίπτωση εφαρμογής του σχεδίου θα πρέπει να σκεφτούν αντίμετρα.
Τον Πάπα Φραγκίσκο συνάντησε - για πέμπτη φορά - η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, το Σάββατο στο Βατικανό. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής του G20 που θα γίνει στις 7 - 8 Ιούλη στο Αμβούργο, δηλαδή η παγκόσμια οικονομία, η αντιπαράθεση ισχυρών μονοπωλίων με πρόσχημα το κλίμα μετά την απόφαση αποχώρησης των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού, ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», αλλά και η διείσδυση στην Αφρική.





-------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ρωσίας
Εντονη η αντίδραση Ρωσίας και Συρίας στην προχτεσινή κατάρριψη συριακού αεροσκάφους από τις ΗΠΑ
Το Ιράν εξαπέλυσε έξι πυραύλους σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις σε Συρία και Ιράκ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.- ΜΟΣΧΑ.- ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--
Νέα επικίνδυνη στρατιωτική κλιμάκωση στη Συρία προκαλεί η επιλογή των ΗΠΑ να καταρρίψουν την Κυριακή συριακό μαχητικό αεροσκάφος Su-22 με πύραυλο αέρος - αέρος μαχητικού F-18 πάνω από την περιοχή Ρασάφαχ, στα νότια περίχωρα της Ράκα, ενώ αυτό επιχειρούσε κατά δυνάμεων τζιχαντοφασιστών.
Η εξέλιξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της συριακής κυβέρνησης, που σημείωσε ότι η κατάρριψη του συριακού αεροσκάφους την ώρα που χτυπούσε δυνάμεις τζιχαντοφασιστών «δείχνει πως οι ΗΠΑ στηρίζουν την τρομοκρατία» και παράλληλα απαίτησε άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταδίκη της αμερικανικής επίθεσης. Επίσης η κυβέρνηση της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι από τις 19 Ιούνη αναστέλλει την ισχύ του μνημονίου διμερούς συνεργασίας που υπογράφηκε στις 20/10/15, με στόχο την αποτροπή θερμών επεισοδίων μεταξύ των αεροπορικών τους δυνάμεων στη Συρία, και ότι θα θεωρεί εχθρικό «οποιοδήποτε ιπτάμενο αντικείμενο» πετά στον συριακό εναέριο χώρο δυτικά του Ευφράτη (προς τη μεριά δηλαδή των συνόρων με το Ιράκ), το οποίο και θα γίνεται εφεξής στόχος είτε από τα ρωσικά χερσαία συστήματα αεράμυνας, είτε από τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη.
Η κατάρριψη είχε ως αποτέλεσμα τη συντριβή του αεροσκάφους σε περιοχή τζιχαντοφασιστών, ενώ ο πιλότος του αγνοείται.
Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ χτυπούν συριακό αεροσκάφος από την έναρξη του πολέμου στη Συρία (Μάρτης 2011) και το γεγονός συνιστά πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, η οποία αναμενόμενα οξύνει την αντιπαράθεση πρωτίστως με τη Ρωσία.
Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας χαρακτήρισε την κατάρριψη κυνική παραβίαση της κυριαρχίας της Συρίας «σε βάρος χώρας - μέλους του ΟΗΕ». Τόνισε πως η αμερικανική επίθεση συνιστά «βοήθεια για τους τρομοκράτες» και ότι οι επανειλημμένες επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Συρία είναι «κατ' ουσίαν στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας». Επιπλέον, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, που θα συναντηθεί στις 23 του μήνα στην Αγία Πετρούπολη με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τόμας Σάνον, είπε ότι μια σειρά νέων αμερικανικών κυρώσεων που πιθανόν να επιβληθούν στη Ρωσία θα οδηγήσει στη λήψη αντίμετρων από την Μόσχα. Πιο συγκρατημένος εμφανίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από το Πεκίνο, που κάλεσε τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του λεγόμενου «διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμοφασιστικού Κράτους» να συντονίσουν τις ενέργειές τους «με σεβασμό στην κυριαρχία της Συρίας και την αποφυγή μονομερών ενεργειών».
Οι αντιδράσεις των ΗΠΑ
Στη Βαγδάτη, ο εκπρόσωπος του «συνασπισμού» των ΗΠΑ Ράιαν Ντίαλαν δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν «την πραγματοποίηση αεροπορικών επιχειρήσεων πάνω από το έδαφος της Συρίας». Στην Ουάσιγκτον, ο επιτελάρχης του αμερικανικού στρατού, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, επισήμανε πως δεν σχεδιάζει να τηλεφωνήσει άμεσα στον Ρώσο ομόλογό του, Βαλέρι Γερασίμοφ, αν και θα του μιλήσει «εν καιρώ». Πρόσθεσε ακόμη ότι ο αμερικανικός στρατός «εξακριβώνει» τα γεγονότα στο έδαφος της Συρίας και πως χτες το πρωί έγινε χρήση της «κόκκινης γραμμής» Ουάσιγκτον - Μόσχας. Διαβεβαίωσε τέλος ότι οι ΗΠΑ θα εργαστούν «διπλωματικά και στρατιωτικά τις επόμενες ώρες» για να επανέλθει το σύστημα «αποσυμφόρεσης» με τη Ρωσία.
          Και ιρανικοί πύραυλοι στο Ντέιρ Εζόρ
Το ίδιο 24ωρο, ο Ιρανός στρατηγός Αμίρ Αλί Χαντζιανέχ, διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης», επιβεβαίωσε ότι την Κυριακή οι ιρανικές δυνάμεις έριξαν «επιτυχώς» έξι πυραύλους από το δυτικό τμήμα της χώρας τους στο Ντέιρ Εζόρ της ανατολικής Συρίας, για να χτυπήσουν βάση διοίκησης των τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους», σε απόσταση 600 χιλιομέτρων! Σημείωσε ότι οι πύραυλοι «πέρασαν από τον ιρακινό εναέριο χώρο και έπληξαν τους στόχους τους στη Συρία», αφενός σε συνεργασία με τη συριακή κυβέρνηση, αφετέρου σε αντίποινα για τη διπλή επίθεση των τζιχαντιστών στο κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του Χομεϊνί στην Τεχεράνη, στις 5 Ιούνη.





----------------------------------------------------------------------------------------------------



#στίχοι_μουσική_PANX_FAKLANA
"Εδώ παραιτηθείτε"
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΗΓΜΕΝΑ ΚΟΛΛΑΓΟΝΑ – ΛΙΓΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ – ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΛΕΛΕΔΕΣ- ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΡΙΣΤΕΙΑ



--------------------------------------------------------------------------------------------------


#Προφητείες
"Τη χώρα που Δεξιά είναι οι Παραιτηθείτε και Αριστερά ο Σύριζα,
θα βρει μεγάλο κακό που θα λέγεται Βασίλης Λεβέντης"
γέροντας Μούργας




----------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυστυχώς για τα τρολ οι #παραιτηθείτε παραιτήθηκαν πριν τις 9 μμ. Άιντε και του χρόνου χιλιαπλάσιοι (δλδ 10.000)
Σχολιο.- Πραγματικά προφήτης ο Αρκάς,μόνος του πήγε
Σχολιο.-  Οι ντίβες δε φτάνουν ποτέ στην ώρα τους στο event




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας: Τώρα που δικαιωθήκαμε απαντήστε και στις εύλογες ερωτήσεις μας..
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δικαίωση για το Δήμο η έγκριση των υψομέτρων του γηπέδου
 από το ΥΜΕ
Η δημοσιοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΥΜΕ) για την έγκριση υψομετρικής μελέτης της Δικέφαλος ΑΕ (ΑΔΑ: Ω17Υ465ΧΘΞ-67Χ),που αφορά μόνο τους δύο αδιάνοικτους πεζοδρόμους και όχι την τροποποίηση των υψομέτρων του δρόμου που σχεδιάζεται να ταπεινωθεί,δικαιώνει απόλυτα τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος και τις ενέργειες των Τεχνικών Υπηρεσιών του, δημιουργώντας παράλληλα μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα:
1.      Γιατί η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε δεν υπέβαλε στο ΥΜΕ μελέτη τροποποίησης των υψομέτρων του δρόμου, όπως υπέβαλε στο Δήμο;
2.      Με ποιο υψόμετρο θα εκδοθεί  οικοδομική άδεια δεδομένου ότι η είσοδος στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του γηπέδου προβλέπεται από τον υπογειοποιημένο δρόμο;
3.      Σε τι ακριβώς βοήθησε η νομοθετική ρύθμιση με την οποία μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες εγκρίσεων και βεβαιώσεων στο ΥΜΕ όταν η δημοτική αρχή επανειλημμένα είχε τονίσει ότι βεβαιώσεις των υφιστάμενων υψομέτρων θα παρείχαν οι υπηρεσίες του Δήμου, όπως από το νόμο είναι υποχρεωμένες;
4.      Θα αποσυρθούν οι μηνύσεις και θα ζητήσουν συγνώμη όλοι όσοι συκοφάντησαν, λασπολόγησαν και στοχοποίησαν τη Δημοτική Αρχή αλλά και υπαλλήλους του Δήμου;




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Μαϊμού "αριστερή" κυβέρνηση, μαϊμού "παραιτηθείτε". Δεν λέει μόνο με ακριβά ντυσίματα και "Καλησπέρα, Νεφέλη μου! Βρήκες, τελικά, άλλη, που έλεγες;". "Ε, ναι, Δανάη μου! Η καινούργια μου Φιλιππινέζα είναι από τη Μολδαβία". "Ίμπιζα το καλοκαίρι;". "Μετά τη Μύκονο, σίγουρα, είπε ο Έκτορας".
Χωρίς ακροβολισμένους πιστολέρος στο Σύνταγμα και τίποτα βόμβες σε φτωχόσπιτα στο Περιστέρι και στο Κερατσίνι, δεν γίνεται Καράκας η Αθήνα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα λέγε ο γέροντας Κολλαγονισιος
"Και θα είναι σαν να παραιτούνται,
αλλά δεν θα παραιτούνται"
Αιντε και του χρόνου παιδιά
να το κάνουμε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Σύνταγμα !