Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Δευτερα 19 Ιουνιου 2017




Κι ο πολύς Διονύσης Χαριτόπουλος μπήκε δυστυχώς στο κόλπο του "χρωστάμε λεφτά", "ζούσαμε πάνω απ τις δυνάμεις μας, αλλά είμαστε καλά παιδιά". Τη δεκαετία του 80 σπούδασα στη Θεσσαλονίκη με ένα γραφείο που πήρα απ τα παλιατζίδικα και με ένα στρώμα που στερέωσα πάνω σε καφάσια φρούτων. `Ενα παλιό πικάπ και μια ηλεκτρική κιθάρα από 4ο χέρι, που την συνέδεα σε ένα ραδιοφωνάκι που βραχυκύκλωνα, για να παριστάνει τον ενισχυτή, ήταν οι μοναδικές μου πολυτέλειες. Δεν ήμουν από φτωχή οικογένεια, απλώς δεν ήθελα να εξαρτώμαι απ τα λεφτά του μπαμπά. Δούλευα περιστασιακά γκαρσόνι, οικοδομή, μεταφορές. `Ολα μου τα χρήματα τα επένδυα σε αγορά βιβλίων και δίσκων βινυλίου. Ούτε τότε, ούτε αργότερα, πήρα ποτέ επιπλοδάνειο, διακοποδάνειο, γκομενοδάνειο κ όλα τα σχετικά. Ούτε ξέρω κανέναν από τον δικό μου κύκλο ανθρώπων που πήρε. `Οπως εγώ, έτσι οι φίλοι μου τότε, με την πυροβολιά της αριστεράς στην κεφάλα, ζούσαμε όχι πάνω, αλλά ΚΑΤΩ από τις δυνατότητές μας, γιατί σιχαινόμασταν αυτά που άρεσαν στον υπόλοιπο κόσμο της επίδειξης, του 90%, του τότε δικομματισμού. Συνεπώς `αει σιχτίρ ρε Διονύση Χαριτόπουλε! Αν νοιώθεις ότι χρωστάς επειδή ζούσες πάνω απ τις δυνάμεις σου, να τα πληρώσεις εσύ και να μας δώσεις και το τόκο! `Αει σιχτίρ!
Σχολιο.- Κρίμα! Κρίση και πενία ήθους, από ανθρώπους που θα έπρεπε να βγουν μπροστάρηδες ενάντια σε αυτό το συνεχές έγκλημα.




------------------------------------------------------------------------------------------------




ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ
Αυτό το ψήφισμα αναμένει έγκριση από το Avaaz: Ψηφίσματα Πολιτών
7.921 υπογραφές
Η Ηριάννα είναι υποψήφια διδάκτωρ της Φιλοσοφικής και επιστημονική συνεργάτις σε διάφορα πανεπιστημιακά προγράμματα.
Την 1η Ιουνίου 2017 η Ηριάννα καταδικάστηκε σε 13χρόνια κάθειρξη και βρίσκεται σήμερα στις φυλακές της Θήβας ,αποτέλεσμα μιας δίκης η οποία σε κανένα σημείο της δεν απέδειξε την ενοχή της!
Με ανύπαρκτους μάρτυρες, με ανύπαρκτα στοιχεία και με αυθαίρετες κατασκευές ,ένας συνάνθρωπος μας ,αυτή τη στιγμή ,χάνει τα πιο δημιουργικά του χρόνια ,κλεισμένος σε ένα κελί ,μετά από μια κατάφωρα άδικη απόφαση δικαστηρίου.

Το χρονικό.
Στις 14 Μαρτίου 2011 η Αντιτρομοκρατική έκανε έφοδο στο σπίτι του φοιτητή ΕΜΠ και φίλου της Ηριάννας, Κωνσταντίνου.
Στο σπίτι κοιμόταν ,εκείνο το βράδυ και η Ηριάννα, φοιτήτρια φιλοσοφικής.
Προσάγεται στη ΓΑΔΑ όπου δίνει προανακριτική κατάθεση , οικειοθελώς DNA, αποτυπώματα και την ίδια μέρα αφήνεται ελεύθερη.
18 Νοέμβρη 2011. Σύμφωνα με την κατάθεση ενός «μάρτυρα» που δεν ξανά εμφανίζεται ποτέ στο εξής, ούτε στο δικαστήριο, ανακαλύπτονται όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά σε χώρο του ΕΜΠ στου Ζωγράφου.
11 Ιανουαρίου 2013. Συλλαμβάνεται η Ηριάννα και κατηγορείται ως μέλος της ΣΠΦ και για οπλοκατοχή με βάση ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA σε γεμιστήρα εκτός όπλου , από τα ευρήματα στο ΕΜΠ.
Ενάμισι χρόνο μετά την υποτιθέμενη ανακάλυψη των όπλων και δύο χρόνια με το DNA της να υπάρχει στα χέρια της αστυνομίας.
Γίνεται έρευνα στο σπίτι της, στο αυτοκίνητο, παντού, και δεν βρίσκεται το παραμικρό στοιχείο.

Η φοιτήτρια αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους οι οποίοι αργότερα αίρονται και έτσι η κοπέλα ταξιδεύει στο εξωτερικό για να παρουσιάσει τις δημοσιεύσεις της.

Ο ,σύντροφός της, Κωνσταντίνος παραπέμπεται ως μέλος της ΣΠΦ χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο πέρα από τη φιλική του σχέση με δύο μέλη των Πυρήνων.
Με πρόταση του εισαγγελέα Σωτήρη Μπάγια και με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Κωνσταντίνος αθωώνεται αμετάκλητα.

Κι ενώ λοιπόν ο σύντροφος της Ηριάννας ,αθωώνεται αμετάκλητα ,η ίδια οδηγείτε σε δίκη ,στην οποία δεν υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εναντίων της ,κανένας μάρτυρας κατηγορίας και το μόνο στοιχείο είναι ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Το δείγμα αυτό του DNA όταν ζητήθηκε ,από το στάδιο κιόλας της ανάκρισης, για επανέλεγχο σε πιστοποιημένο και εξειδικευμένο εργαστήριο, που συνεργάζεται με δικαστικές αρχές σε όλη την Ευρώπη (ανατέθηκε σε ειδικό γενετιστή καθηγητή, διδάκτορα Μοριακής Βιολογίας γαλλικού πανεπιστημίου αλλά και γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γενετικής και Ταυτοποίησης DNA) η απάντηση που δόθηκε από την αστυνομία ήταν ότι « τελείωσε». Δεν υπήρχε δηλαδή άλλο ,για να γίνει επανεξέτασή του!
Ο καθηγητής δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ταυτοποίηση του DNA της κοπέλας με το επίμαχο μερικό δείγμα που βρέθηκε στον γεμιστήρα.

Τελικά το δικαστήριο δεν πείστηκε ούτε από τη μη ύπαρξη μαρτύρων ούτε από την πραγματογνωμοσύνη του ειδικού ούτε από την κατάθεση της Ηριάννας και των μαρτύρων υπεράσπισης ούτε από τίποτα και αποφάσισε την 1η Ιουνίου 2017 να καταδικάσει την κοπέλα σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη και μάλιστα χωρίς ελαφρυντικά, με δεδομένη τη βασιμότητα του βουλεύματος και με μόνο στοιχείο το αμφιλεγόμενο δείγμα.

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα όχι μόνο με το ποινικό δίκαιο αλλά και με σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων, δεν μπορεί η καταδίκη να βασίζεται σε ένα και μάλιστα μερικό δείγμα DNA. Η έφεσή της δεν είχε καν ανασταλτικό χαρακτήρα!

Μ’ αυτό το σκεπτικό ,με όρους συλλογικής ευθύνης, οποιοσδήποτε μπορεί να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί για οτιδήποτε. Αρκεί να είναι φίλος με κάποιον που είναι φίλος με κάποιον…

Η αδικία στο πρόσωπο της Ηριάννας είναι αδικία εναντίων όλων μας και μας αφορά όλους.
Η Ηριάννα είναι κάποιος από εμάς.

Να μην την αφήσουμε μόνη της
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ

https://secure.avaaz.org/el/petition/Elliniki_Dikaiosyni_Elliniki_Kyvernisi_Areios_Pagos_LEYTERIA_STIN_IRIANNA/?fnyfMhb&pv=2&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-430673-Elliniki_Dikaiosyni_Elliniki_Kyvernisi_Areios_Pagos_LEYTERIA_STIN_IRIANNA&utm_term=nyfMhb%2Bel




------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΞΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
Πριν κάμποσες δεκαετίες, παραμονές Χριστουγέννων, είχαμε πάει τρεις οικοδόμοι στο γραφείο ενός εργολάβου να μας κολλήσει τα ένσημα. Μαζί ήταν και το δωρόσημο, οπότε θα παίρναμε άμεσα λεφτά ενόψει των εορτών. Ο τύπος προφασίστηκε οικονομικές δυσχέρειες και μας τα μάσαγε.
"Δεν πειράζει!", του είπε ένα δερβισόπαιδο. "Μην τα κολλάς! Κάθε βραδάκι που 'ρχονται οι πελάτες σου, θα τη στήνουμε στην είσοδο με το κονιακάκι μας και θα πιάνουμε κουβέντα, τάχα μεταξύ μας. Θα λέω εγώ, "ρε σεις, μεγάλη γάτα ο τύπος! Θυμάστε που μας έβαζε να χτίζουμε ολόκληρο διαμέρισμα με δυο σακιά τσιμέντο;" Κι ο άλλος θα λέει για τα πατάρια με τις πέντε μπετόβεργες που θα πέσουν να πλακώσουν κάναν χριστιανό".
Ο εργολάβος τα πήρε κανονικά κι άρχισε να φωνάζει, καθώς, πράγματι, δεν ίσχυαν όλ' αυτά. Κι αφού μας έκανε κι ένα πεντάλεπτο ηθικολογικό κήρυγμα κατά του ψέματος και των εκβιασμών, μας είπε να πάμε την επόμενη να μας κολλήσει τα ένσημα.




------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!
Εγώ τη βρίσκω εξαιρετική την πρόταση:
"Ένας τρόπος να ανατρέψουμε στην πράξη τον σχεδιασμό του υπουργείου για την τεχνική/επαγγελματική εκπαίδευση είναι να μπούμε όλοι και να εγγραφόμαστε ηλεκτρονικά σε τομείς των ΕΠΑΛ, ώστε στο τέλος της εβδομάδας όχι μόνο να μην κλείσει κανένας τομέας αλλά να μην χωράνε οι μαθητές στα σχολεία και να μην επαρκούν οι καθηγητές. Όλοι έχουμε δικαίωμα να πάρουμε ένα πτυχίο ακόμα! Μου φαίνεται πολύ πιο αποτελεσματικό από τα κείμενα και τις διαμαρτυρίες στο υπουργείο και την διεύθυνση".




--------------------------------------------------------------------------------------------




Με το συνηθισμένο εξυπνακίστικο ύφος του, ο Διονύσης Χαριτόπουλος, έρχεται να μας πει πως ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας κι έτσι χρωστάμε. Ε! Δεν είναι και έγκλημα! Αναγνωρίζουμε το χρέος μας και θα το πληρώσουμε!
Ναι! Με μπόλικο αντιιμπεριαλισμό της πλάκας, για το ξεκάρφωμα, ο βιογράφος της ζωής του Άρη Βελουχιώτη (το μονο αξιολογο βιβλιο που εγραψε) πετάει τις γνωστές αθλιότητες για τους φτωχούς, που δεν ξέρουν να διαχειριστούν το χρήμα και το σπαταλάνε κι έτσι να που τώρα βρεθήκαμε να χρωστάμε.
"Όλοι μαζί τα φάγαμε", μας λέει από τις σελίδες του άθλιου Lifo. Γιατί το περίφημο "χρέος" δεν προήλθε από τις απατεωνιές των τότε κυβερνώντων για την είσοδο στην ΟΝΕ ούτε από την κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου για τα φαραωνικά έργα των Ολυμπιακών Αγώνων και όχι μόνο, ούτε και από τις επιδοτήσεις κατασκευαστών, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων. Από την έγχρωμη τηλεόραση που αγόρασε ο άλλος στο Αιγάλεω και από το διακοποδάνειο που πήρε η άλλη στην Καλλιθέα προήλθε.
Σιχασιά!




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Αν είσαι τραυματίας από σεισμό, ταξιδεύεις κατάστρωμα με λεφτά από έρανο γνωστών σου και περιμένεις μιάμιση ώρα για ασθενοφόρο που θα σε πάει στο ΚΑΤ.
Αν είσαι οικονομικός δολοφόνος, πρώην δοτός μνημονιακός πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ακαδημίας των χορτάτων που παρακολουθούν παγερά αδιάφοροι την κοινωνική καταστροφή, νοσηλεύεσαι για κάνα μήνα σε δημόσιο νοσοκομείο που το πληρώνουν τα θύματά σου. Γιατί, λέει, έχεις πάθει σοκ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια μικρή αλλά σημαντική νίκη!
Έληξε η απεργία στο εργοστάσιο Γεωργίου στον Αυλώνα, που είχε αρχίσει εδώ και είκοσι μέρες, όταν ο εργοδότης και ο γιος του βιαιοπράγησαν κατά απολυμένου εργάτη.
Οι απεργοί -σχεδόν στο σύνολό τους μετανάστες- διεκδίκησαν να πληρώνονται χωρίς καθυστερήσεις, να μην κάνουν απλήρωτες υπερωρίες και να παρθούν μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. Η ενότητα και η αποφασιστικότητά τους υποχρέωσε την εργοδοσία σε αποδοχή των αιτημάτων.
Φυσικά, η απεργία δεν έγινε γνωστή από τα καθεστωτικά ΜΜΕ κι έτσι δεν έμαθαν γι' αυτήν ούτε και οι αραχτοί του "δεν κουνιέται φύλλο".



------------------------------------------------------------------------------------------------




Συρια /η αμηχανη στιγμη οπου αμερικανικό μαχητικό αεροπλάνο καταρριπτει έναν συριακό μαχητικό κοντά στην πόλη Αλ-Ρακκά που βομβαρδιζε θεσεις του ΙΣΙΣ ,και οι Αμερικανοι δικαιολογουν το χτυπημα ως ''Αυτοάμυνα''
(** πόλη Αλ-Ρακκά /συγκεκριμένα το συριακό μαχητικό πετούσε στην περιοχή Αλ Ρεσάφα εκεί σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πηγές έχουν ξεσπάσει και ένοπλες συγκρούσεις του στρατού του Άσαντ με τους Κούρδους που πολεμούν υπέρ των ΗΠΑ μέσα στη Συρία ..)



-----------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ εχουν εξελιχτει πλεον οι δολοφονιες αοπλων Αφροαμερικανων ..απο τους αοπλους αντρες τωρα περασανε σε αοπλη μητερα εγκυος που τους ειχε καλεσει για βοηθεια λογω κλεφτων ...
την πυροβολησανε μπροστα στα παιδια της

Σιάτλ αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε Charleena Lyles, ένα 30-year-old αφρικανική-αμερικανική γυναίκα και  έγκυος μητέρα  τεσσάρων παιδιων, που τους είχε καλέσει για να αναφέρει μια απόπειρα διάρρηξης στο διαμέρισμά της στο Magnuson πάρκο ακριβώς μετά από δέκα την Κυριακή. Τρία από τα παιδιά της ήταν στο διαμέρισμα μαζί της και είδαν τη μητέρα τους, που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε.
Οι αστυνομικοί  λένε ότι Lyles  κραδαίνοντας ένα μαχαίρι κατά τη διάρκεια του περιστατικού, το οποίο είναι ο λόγος που πυροβοληθηκε. Ωστόσο, οι επικριτές στο Facebook και το Twitter είναι επιφυλακτικοί, λέγοντας ότι είναι απολύτως κατανοητό ότι μια μητέρα, του οποίου το σπίτι είχε μόλις σπάσει, θα αισθάνονταν προστατευτικη των παιδιών της.
Άλλοι που είναι επικριτικοί των αστυνομικών δράσεων περιλαμβάνουν μερικά από Lyles' μέλη της οικογένειας που την περιγράφουν ως “μικρό” και μακριά από εκφοβισμό. Πιστεύουν ότι η φυλή της ήταν ένας παράγοντας.
«Γιατί δεν θα μπορούσαν να έχουν την Tased;» αμφισβήτησε η αδελφή Lyles', Monika Williams. «Θα μπορούσαν να την  έχουν  λάβει  κάτω. Θα μπορούσε να έχει λάβει  κάτω της «.
Williams ενημέρωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι Lyles ήταν έγκυος και ότι είχε ήδη ασχολούνταν με ορισμένα θέματα ψυχικής υγείας κατά το παρελθόν έτος. Αλλά αμφισβήτησαν την ανάγκη οι αστυνομικοί να πυροβολήσουν Lyles.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος γι 'αυτήν να την πυροβόλησουν μπροστά από τα μωρά της,» Williams φώναξε στους δημοσιογράφους έξω από τα διαμερίσματα Brettler Οικογένεια Τόπος όπου συνέβη η σκοποβολή. «Η αστυνομία του Σιάτλ πυροβόλησε κατα λάθος σήμερα.»
Σιάτλ Δήμαρχος Ed Murray ονομάζεται η κατάσταση μια «τραγωδία για όλους τους εμπλεκόμενους» σε δήλωσή του το απόγευμα της Κυριακής. Ντετέκτιβ Mark Jamieson είπε ότι οι αστυνομικοί είχαν ειδοποιηθεί για την «πληροφορίες κινδύνου» μετά από προηγούμενες συναντήσεις με Lyles, η οποία κατέστησε αναγκαία μια απάντηση δύο αξιωματικών με την έκκλησή της για βοήθεια.
Williams είπε ότι η αδελφή της είχε συλληφθεί νωρίτερα μέσα στο μήνα από αξιωματικούς οι οποίοι είχαν ανταποκριθεί στην έκκληση αφού είχε οπλίσει τον εαυτό της με ένα ψαλίδι για την προστασία από το φίλο της. King County αρχεία δείχνουν ότι Lyle είχε συλληφθεί στις 5 Ιουνίου, αλλά οι ακριβείς λεπτομέρειες της προηγούμενης περιστατικό δεν ήταν διαθέσιμα.
«Αξιωματικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα 30-year-old γυναίκα οπλισμένη με ένα μαχαίρι,» δήλωσε ο Αστυνομικό Τμήμα Σιάτλ. «Και οι δύο αξιωματικοί πυροβολησαν με όπλα καθήκον τους, που χτυπά τη γυναίκα. Υπήρχαν πολλά παιδιά μέσα στο διαμέρισμα κατά τη στιγμή του πυροβολισμού, αλλά δεν τραυματίστηκαν. Η φροντίδα τους στα  άλλα μέλη της οικογένειας αυτή τη στιγμή.»



------------------------------------------------------------------------------------------------




Μεγαλοεπιχειρηματίας στα Τρίκαλα και στέλεχος της ΝΔ συνελήφθη ως πρεζέμπορας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------



''Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ότι εκτόξευσε έξι βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται μέση στην πόλη Ντέρ Αλ-Ζούρ στη Συρία. Αυτή θεωρείται η πρώτη χρήση της βαλλιστικής δύναμης του Ιράν. Το Ιράν ανακοίνωσε επίσης ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από από δυο στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στις επαρχίες Κερμανσάχ και Κουρδιστάν.

το Ιράν μπήκε στο παιχνίδι μέσα στη Συρία με την πυραυλική του δύναμη για πρώτη φορά..
* πριν λίγη ώρα επίσης οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν ότι αμερικανικό μαχητικό αεροπλάνο κατέρριψε έναν συριακό μαχητικό κοντά στην πόλη Αλ-Ρακκά και συγκεκριμένα πετούσε στην περιοχή Αλ Ρεσάφα ..εκεί σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πηγές έχουν ξεσπάσει ένοπλες συγκρούσεις του στρατού του Άσαντ με τους Κούρδους που πολεμούν υπέρ των ΗΠΑ μέσα στη Συρία ..πιστεύω ότι το Ιράν δεν ενημέρωσε τους Αμερικανούς για τις πυραυλικές επιθέσεις αλλά σίγουρα ενημέρωσε τη Ρωσία και τη Συρία...Οι ΗΠΑ δεν θα έδιναν πράσινο φως στο Ιράν για να χρησιμοποιήσει την πυραυλική του δύναμη

* άλλες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι μια ειδική ομάδα που ελέγχεται από τον Συριακό Στρατό συνέλαβε ομάδα Κούρδων "Δημοκρατικής Συρίας" που έχουν σταλεί από τις αμερικανικές δυνάμεις για να εμποδίσουν το συριακό στρατό πριν φτάσει στην όχθη του Ευφράτη



------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Twitter μπλοκάρει 180 λογαριασμούς στη Βενεζουέλα
19/06/2017
Από το Σάββατο το Twitter έχει μπλοκάρει 180 λογαριασμούς που συνδέονται με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο καταδίκασε το Twitter και το χαρακτήρισε ως «έκφραση φασισμού», επισημαίνοντας ότι όλοι οι λογαριασμοί αντιστοιχούν είτε σε κυβερνητικούς θεσμούς, είτε σε κοινωνικούς ακτιβιστές.
Ένας από τους λογαριασμούς ανήκει στο Radio Miraflores, το οποίο έχει ιδρύσει ο ίδιος ο πρόεδρος. Σύμφωνα με τον Υπουργό Επικοινωνιών και Πληροφοριών, Ερνέστο Βιγιέγκας, ο λογαριασμός του Radio Miraflores στοχοποιήθηκε από την αμερικανική εταιρεία, επειδή κοινοποιούσε απαντήσεις του προέδρου Μαδούρο σε επιθετικές δηλώσεις του Αντιπροέδρου των Η.Π.Α., Μάικ Πενς.
Κανένας από τους λογαριασμούς δεν ειδοποιήθηκε πριν από την απενεργοποίησή του, ενώ μέχρι στιγμής το Twitter δεν έχει δώσει καμία επίσημη απάντηση. Μάλιστα, το πρακτορείο ειδήσεων Prensa Latina σε ρεπορτάζ του αναφέρει ότι το Twitter αρχικά επιδίωξε να παρουσιάσει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ως υπεύθυνη για αυτή τη μορφή λογοκρισίας.
Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι αυτή η παραπληροφόρηση αποσκοπεί στην πρόκληση μιας ακραίας αντίδρασης που θα δικαιολογούσε ένα πραξικόπημα παρόμοιο με αυτό του Απριλίου του 2002, από τους υποστηρικτές της κυβέρνησης και τους Μπολιβαριανούς επαναστάτες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------



για τις δολοφονιες Αφροαμερικανων απο την αστυνομια στις ΗΠΑ /
κανενας αστυνομικος δεν καταδικαστηκε
(Εάν είσαι μαύρος, στις ΗΠΑ, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να σε πυροβολήσει η αστυνομία.Στο «στόχαστρο» της αστυνομίας είναι οι άοπλοι αφροαμερικανοί πολίτες σε φτωχες γειτονιες συνηθως
Οι μαύροι άνδρες δεν είναι παραπάνω από 6% του συνολικού πληθυσμού, στις ΗΠΑ.Το 40 % των άοπλων που δολοφονήθηκαν, από την αστυνομία, ήταν μαύροι. Παράλληλα, η πλειοψηφία των ενόπλων που σκότωσαν οι αστυνομικοί ήταν λευκοί. Επίσης, τρεις στους πέντε, που δολοφονήθηκαν, χωρίς να έχουν δείξει πως απειλούν τους αστυνομικούς, ήταν μαύροι ή ισπανόφωνοι)



----------------------------------------------------------------------------------------------



Η αμερικανική ηγεσία μαχητικου αποικιοκρατικου συνασπισμού έχει καταρριψει ένα συριακό στρατιωτικό αεροπλάνο στην επαρχία Raqqa, οι ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωσει.
Το SU-22 μαχητικό βομβαρδιστικό προσεβλήθει από ένα F / A-18E Σούπερ Hornet, αφού είχε ριξει βόμβες κοντά απο τις ΗΠΑ-που υποστηρίζουν Συριακες Δημοκρατικών Δυνάμεων, δήλωσε το Πεντάγωνο.
Είναι η πρώτη φορά στη συριακή σύγκρουση που η αμερικανική ηγεσία στη συμμαχία έχει κατέρριψε ένα συριακό τζετ.
Συρία καταδίκασε αυτό που ονομάζεται «κατάφωρη επίθεση» που θα έχει «επικίνδυνες συνέπειες».




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Χάος με τα ραβασάκια για τα ανασφάλιστα οχήματα
 Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017, 13:27
Πολλα λαθη της εφοριας που ταλαιπορει για άλλη μια φορα τους πολιτες – κομφουζιο στις εφοριες.
Δεν πιστεύουν οι πολιτες στα μάτια τους, αλλά είναι πραγματικότητα.

Δεκάδες χιλιάδες πολιτες αποδέκτες των προστίμων για ανασφάλιστα οχήματα αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να πληρώσουν 250 ευρώ πρόστιμο κι ότι, αν δεν σπεύσουν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, έρχεται δεύτερη «λυπητερή» έως και 3.000 ευρώ.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Εκείνο που προκαλεί πρόβλημα είναι ότι μεγάλο ποσοστό από τα ειδοποιητήρια προστίμου που έφθασαν στους ιδιοκτήτες οχημάτων είναι… λάθος.

Γιατι τα οχηματα, η εχουν κλαπει, η εχουν πουληθει, η εχουν αποσυρθει, και ενώ εχουν προσκομισθει όλα τα δικαιολογιτικα, το βλαμενο μηχανογραφικο της εφοριας, δεν τα εχει καταχωρησει!
Κι εδώ αρχίζει ένας πραγματικός γολγοθάς μέσα στο καλοκαίρι. Σε οσους έχει γίνει λάθος πρεπει να το αποδείξουν βρισκοντας όλα τα χαρτια από το παρελθον που μπορει να είναι εδώ και 25 χρονια (!), και πρεπει να τα πάνε, μέσα στο ωράριο εργασίας, στη ΔΟΥ όπου ανήκουν ή στο Yπουργείο Μεταφορών προσπαθώντας να βρουν… άκρη.
Προηγουμένως, θα πρέπει να έχουν μαζέψει έναν σωρό χαρτιά και πιστοποιητικά, ώστε να έχουν πιθανότητες να δικαιωθούν, έστω και… αναδρομικά. Πρέπει να συγκεντρώσουν βεβαιώσεις από ΚΕΠ, βεβαίωση ακινησίας ή ιστορικό μεταβολών του συγκεκριμένου οχήματος, βεβαιώσεις από τις ασφαλιστικές τους εταιρείες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί νους ανθρώπου.

Κι αυτό για όσους έχουν λάβει τις σχετικές ειδοποιήσεις.

Αν όμως δεν έχει μπει κάποιος μόνος ή με τη βοήθεια λογιστή στο Taxisnet, δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν περιλαμβάνεται στη μακροσκελή λίστα των… παρανόμων.
Αν κάποιος δεν δώσει σημασία και πει «δεν μου έχουν κοινοποιήσει τίποτα», προχωρώντας τη ζωή του, απειλείται πολλαπλάσια. Μπορεί να δεχτεί την επίσκεψη της αστυνομίας, η οποία θα του βεβαιώσει πρόστιμο και θα χάσει άδεια κυκλοφορίας, πινακίδες κ.λπ.

«Υπάρχουν λάθη» παραδέχεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Στο μήνυμα που έχει αποστείλει στους ιδιοκτήτες των 1.151.000 οχημάτων που έχουν εντοπιστεί πως στις 6/6/2017 ήταν ανασφάλιστα, η ΑΑΔΕ αναγνωρίζει εκ προοιμίου ότι μπορεί να έχουν υπάρξει και λάθη, δίνοντας οδηγίες στους πολίτες για τις ενέργειες που απαιτούνται από μέρους τους για να μη βρεθούν αντιμέτωποι με τα χειρότερα.

Συνήθη λάθη που ήδη εντοπίζονται είναι π.χ. να έχει ασφαλιστεί μεν το όχημα, αλλά η ασφαλιστική να μην έχει ενημερώσει σωστά την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, να μην έχει διαγραφεί από την εφορία κάποιο όχημα που έχει κλαπεί ή τεθεί σε ακινησία από χρόνια ή εχει πουληθει ή το εχουν παει για αποσυρση, και το μηχανογραφικο της εφοριας από δικη του βλακεια και υπαιτιοτητα δεν το εχει καταχορησει ενώ του εχουν προσκομισθει όλα τα δικαιολογιτικα. Και ενώ είναι βλακειες της εφοριας ταλαιπορουν τους πολιτες.

Στις περιπτώσεις που από λάθος κάποιο όχημα περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μη ασφαλισμένων, θα πρέπει, κατά περίπτωση, οι ιδιοκτήτες να απευθύνονται:

1) στην ασφαλιστική τους εταιρεία, στην περίπτωση που έχουν πληρώσει και το όχημα ήταν κανονικά ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία διασταύρωσης (6/6/2017), αλλά παρ' όλα αυτά εμφανίζεται να ήταν ανασφάλιστο - θα ζητήσει από την εταιρεία να προβεί εκείνη στις αναγκαίες διορθώσεις για τα λανθασμένα στοιχεία που αυτή έστειλε στην ΑΑΔΕ.

2) στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών, στην οποία έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή έγινε μεταβίβασή του, στις περιπτώσεις που:
- το όχημα δεν ανήκε ποτέ στον φορολογούμενο που δέχτηκε ειδοποίηση
- το όχημα έχει αλλάξει αριθμό κυκλοφορίας
- το όχημα έχει διαγραφεί
- το όχημα ήταν σε ακινησία κατά την ημερομηνία διασταύρωσης 6/6/2017

3) στην αρμόδια ΔΟΥ όπου ανήκει, σε περιπτώσεις όπως:
- αν υποβλήθηκε αίτηση μεταβίβασης του οχήματος σε ΚΕΠ και δεν έχει εκδοθεί ακόμα η νέα άδεια κυκλοφορίας. Απαιτείται να πάει πρώτα στο ΚΕΠ και να ζητήσει να πάρει σχετική βεβαίωση για την υποβολή του αιτήματος μεταβίβασης, την οποία θα προσκομίσει εν συνεχεία στη ΔΟΥ.
-αν υπάρχει νόμιμη εξαίρεση από την υποχρέωση ασφάλισης του οχήματος (άρθρο 3 του π.δ.237/1986 - ΦΕΚ Α΄ 331).
- αν πριν εντοπιστεί το όχημα, έχει ήδη εντοπιστεί από την αστυνομία να κυκλοφορεί ανασφάλιστο και επιβλήθηκαν στον ιδιοκτήτη του οι προβλεπόμενες ποινές και πρόστιμα. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν απαιτείται να πληρώσει ο ιδιοκτήτης και το παράβολο των 250,00 ευρώ για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Πριν μεταβεί όμως στη ΔΟΥ, θα πρέπει να έχει διαφυλάξει για να καταθέσει τη σχετική πράξη επιβολής της ποινής από την αστυνομική αρχή, ώστε να εξαιρεθεί από την πληρωμή του παραβόλου.

Σε περίπτωση που οι πολίτες δεν πράξουν τα δέοντα για να διορθώσουν οι ίδιοι τα λάθη, έπειτα από παρέλευση διμήνου από την έκδοση της ειδοποίησης (δηλαδή από τον Αύγουστο του 2017) τα στοιχεία τους και τα στοιχεία του οχήματος θα αποσταλούν στην αρμόδια αστυνομική αρχή, προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, δηλαδή αφαίρεση αδείας κυκλοφορίας, πινακίδων κ.λπ.

Σχολιο.- Ενας ακομα φορος δυσβασταχτος και αδικος ειδικα για εκπροθεσμους εστω και μια ημερας που τους εξισωνει με οσους κυκλοφορουν ανασφαλιστοι χρονια ! Διεστραμενοι αλητες κι εμεις οι ηλιθιοι απαθεις που ακομα τους ανεχομαστε ! Στους γιατρους να τα φανε τα καθαρματα !
σχολιο.- Οχτώ μέρες εκπρόθεσμος ένας φίλος με ευθύνη του ασφαλιστή του για αυτοκίνητο και μηχανάκι και πρέπει να πληρώσει ένα 500ευρω.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Γαλλικές εκλογές: Νικητής η αποχή με 57,36% αφου η συμμετοχη δεν ξεπερασε το 42,64%
Δευτερα, 19 Ιουνίου 2017, 18:16
Το κόμμα του Μακρόν παρότι κερδίζει με άνεση την απόλυτη πλειοψηφία με 350 έδρες σε σύνολο 577 που διαθέτει η Γαλλική Εθνοσυνέλευση εν τούτοις αυτές οι εδρες δεν λενε τιποτε λογο της αποχης. 308 εδρες παιρνει το κομμα του Μακρον Πορεια της Δημοκρατιας με 28,21%, και  42 εδρες το συμμαχο του κομμα του Μπαυρου Δημοκρατικο Κινημα με 4,12%.
Με μια αποχή 57,36% που ξεπερνά κάθε ιστορικό προηγούμενο στην ιστορία της 5ης γαλλικής Δημοκρατίας από το 1958, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκλογών στη Γαλλία με την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση να ανήκει πλέον στα χέρια του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.
Και με το αντιδημοκρατικο πλειοψηφικο συστημα που ένα κομμα σαν του Μακρον που πηρε 28,21% και επρεπε να εχει 163 εδρες, με το αντιδημοκρατικο γαλλικο εκλογικο συστημα παιρνει 308 εδρες!!!!

Στη δεύτερη δέση οι Ρεπουμπλικανοί της κεντροδεξιάς με 119 έδρες με 18,53% και 18 εδρες το συμμαχο του Ενωση Δημοκρατων και Ανεξαρτητων με 3,03%, ενώ η ομάδα της κεντροαριστεράς με επικεφαλής το Σοσιαλιστικό κόμμα και τους συμμάχους του βρίσκονται στην τρίτη θέση με 44 έδρες με 9,51% (το Ριζοσπαστικο Κομμα εχει 3εδρες από τις44 με 0,47%), ενώ η αριστερη Ανυποτακτη Γαλλια  του Μελανσόν παιρνει 17 εδρες με 11,03% και το Κομμουνιστικό Κόμμα, κατορθώνει να κερδίσει 10 έδρες με 2,72%, στην Εθνοσυνέλευση. Τελευταία με μόλις 8 έδρες το ακροδεξιό Εθνικο Μετωπο της Λεπέν με 13,20%. Οι τοπικιστες παιρνουν 5 εδρες με 0,90%, διαφοροι (DIV) 3 εδρες με 2,21%, οι Οικολογοι 1 εδρα με 4,30%,  το ακροδεξιο Γαλλια Ξεσηκωσου 1 εδρα με 1,17%, και 1 εδρα ανεξαρτητος ακροδεξιος με 0,30%.

Με δεδομένο ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ένα κόμμα για να καταφέρει να συγκροτήσει πολιτική δύναμη χρειάζεται 15 έδρες, η Αριστερά του Μελανσόν καθώς και η συμμαχία των Σοσιαλιστών θα μπορούν να κινηθούν στη νέα Εθνοσυνέλευση με μεγαλύτερη άνεση, κάτι που δεν θα καταφέρει το κόμμα της Λεπέν.
Στον δεύτερο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών, πραγματοποιήθηκε τελικά μια αναδιάρθρωση του αποτελέσματος του πρώτου γύρου πριν από μια εβδομάδα. Έτσι οι γάλλοι ψηφοφόροι που μετακινήθηκαν και πήγαν να ψηφίσουν έδωσαν στον δεύτερο γύρο περισσότερες ευκαιρίες στον Μελανσόν και τη συμμαχία της Κεντροαριστεράς. Γι αυτόν τον λόγο το κόμμα του Μακρόν παρότι κερδίζει με άνεση την απόλυτη πλειοψηφία με 350 έδρες σε σύνολο 577 που διαθέτει η Γαλλική Εθνοσυνέλευση εν τούτης δεν κατάφερε να φτάσει τα νούμερα που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις την περασμένη εβδομάδα και που έφταναν ακόμη και στο ισοπεδωτικό ρεκόρ για την ιστορία της 5ης γαλλικής Δημοκρατίας τους 430 βουλευτές. Τελικά η διόρθωση στον δεύτερο γύρω δίνει κάποιες δυνατότητες άσκησης αντιπολίτευσης στην Κεντροδεξιά και κάποιες δυνατότητες συγκρότησης αντιπολιτευτικού λόγου στην Κεντροαριστερά και την Αριστερά.
Από τη Δευτέρα το πρωί αναμένονται σαρωτικές εξελίξεις στα πλαίσια της Κεντροδεξιάς. Ήδη αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο εκπρόσωπος τον Ρεπουμπλικανών απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του κόμματός του ανακοίνωσε πως αρχίζει αμέσως η αναδιάρθρωση του Κεντροδεξιού πόλου καλώντας τα μέλη του κόμματος να μην τα παρατήσουν αλλά να εξακολουθήσουν να εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση των πληγών που υπέστη η κεντροδεξιά οικογένεια στη Γαλλία.

Επισημαίνεται πως η απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών που εκλέχθηκαν με το κόμμα του Μακρόν δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την πολιτική. Πρόκειται δηλαδή για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο στη γαλλική πολιτική ζωή όπου το πολιτικό προσωπικό του κόμματος της πλειοψηφίας έχει πλήρως ανανεωθεί με άτομα γυναίκες και άνδρες που ανήκουν σε αργοσχολα βολεμενα κτηνη.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων υπέβαλε την παραίτηση του ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς καλώντας και αυτός με τη σειρά του τους ψηφοφόρους και τα μέλη του σοσιαλιστικού κόμματος να παραμείνουν σε ετοιμότητα διότι όπως είπε «η ομίχλη θα διαλυθεί πολύ πιο γρήγορα απ' ότι φαντάζεστε».




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι αληταραδες προδοτες «Μενουμεευρωπακιδες» κανουν συγκέντρωση την Τρίτη στο Σύνταγμα με σύνθημα «Παραιτηθείτε»
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017, 09:23
Οι αληταραδες προδοτες ανθελληνες «μενουμεευρωπακιδες» απευθύνουν κάλεσμα στους ανθελληνες μέσω Facebook για συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τρίτη 20 Ιουνίου, στις 20.00, με κεντρικό σύνθημα «Παραιτηθείτε».

Οι καριολιδες προδοτες λενε «Όλοι οι ΠΟΛΙΤΕΣ οι οποίοι ανήκουμε στο δημοκρατικό τόξο δεν ανεχόμαστε άλλο αυτό το εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα της αριστερο-δεξιάς συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικά οι προδοτες ανθελληνες ζητούν, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους:
Ζητανε υπακοη στον Σοιμπλε και στο ΔΝΤ, ζητανε δραστικες περικοπες στην Παιδεια και στην  Υγεια και λιγοτερο κρατος, ζητανε βολεμα των δικων τους αχρηστων σαν αργομισθων.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Φρίκη: 42 πτώματα σ’ ένα δωμάτιο
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017, 21:05
Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για την απίστευτη τραγωδία στον Πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου, ο οποίος τυλίχτηκε στις φλόγες, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.
Με τον αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται σε 79, μια νέα μαρτυρία έρχεται να προκαλέσει σοκ. Σε ερασιτεχνικό βίντεο που ανέβηκε στο Youtube, ένας άνδρας ισχυρίζεται ότι οι πυροσβέστες εντόπισαν την Κυριακή 42 πτώματα σ’ ένα δωμάτιο. «Ήταν σαν να είχαν βρει καταφύγιο εκεί» ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι η πληροφορία προέρχεται από φίλο του που εργάζεται στην πυροσβεστική υπηρεσία.
Παράλληλα, εκτίμησε πως δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση ακόμη, καθώς οι αρχές φοβούνται τις αντιδράσεις του κόσμου. Η ατμόσφαιρα στη βρετανική πρωτεύουσα παραμένει τεταμένη, καθώς ολοένα και περισσότερα στοιχεία για λάθη και παραλείψεις στην πυρασφάλεια του κτηρίου έρχονται στο φως.
Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε επισημάνει, νωρίτερα, ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί τα επόμενα 24ωρα.
Την Κυριακή η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το εσωτερικό του κατεστραμμένου ουρανοξύστη. Στάχτη και αποκαΐδια είναι ότι άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα...




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Μπρούνο Ροντρίγκες, υπουργος Εξωτερικων Κουβας: «Η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ για την Κουβα ήταν ένα αλλόκοτο θέαμα»
 Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017, 18:23
Η ομιλία που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την Κούβα ήταν ένα «αλλόκοτο θέαμα», βγαλμένο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, και θα ενισχύσει το αίσθημα του πατριωτισμού στη νήσο, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Βιέννη.

Ο Ροντρίγκες, ο οποίος κάνει μια περιοδεία σε χώρες της Ευρώπης, τόνισε επίσης ότι η Αβάνα δεν θα υποκύψει στην απαίτηση του ρεπουμπλικάνου οι αρχές της Κούβας να στέλνουν πίσω στις ΗΠΑ ανθρώπους που καταζητούνται από τις αμερικανικές αρχές.

«Η Κούβα έχει παραχωρήσει πολιτικό άσυλο ή διεθνή προστασία σε αμερικανούς αγωνιστές για τα πολιτικά δικαιώματα», σημείωσε ο Ροντρίγκες. «Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα επαναπροωθηθούν στις ΗΠΑ».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------





Μόσχα: «Κυνική παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας η κατάρριψη του αεροσκάφους»
 Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017, 15:58
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, με ανακοίνωσή του αναφέρει, όπως μετέδωσαν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ότι θα θεωρεί ως στόχο κάθε ιπτάμενο αντικείμενο που πετάει στον εναέριο χώρο της Συρίας στις περιοχές όπου επιχειρεί η ρωσική αεροπορία.

Στην ανακοίνωσή του, το ρωσικό Υπουργείο χαρακτηρίζει την κατάρριψη του συριακού αεροσκάφους «κυνική παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας» και τις επανειλημμένες αεροπορικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ με πρόσχημα «την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» εναντίον των ενόπλων δυνάμεων ενός κράτους-μέλους του ΟΗΕ, ως «ωμές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και στην ουσία στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας».

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης αναφέρει ότι η Ρωσία «από τις 19 Ιουνίου διακόπτει τη συνεργασία με την αμερικανική πλευρά στο πλαίσιο του μνημονίου για την αποτροπή ατυχημάτων και την ασφάλεια των πτήσεων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία και απαιτεί από την αμερικανική διοίκηση λεπτομερή έρευνα, όπως και να παρουσιάσει τα αποτελέσματά της και τα μέτρα που έχει λάβει».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης, οι ΗΠΑ δεν επεδίωξαν να επικοινωνήσουν με τη Ρωσία, μέσω του διαύλου επικοινωνίας μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν εναντίον του συριακού μαχητικού S-22.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Κολομβία: Αρνούνται τη συμμετοχή τους στη βομβιστική επίθεση FARC και ELN
 Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017, 01:00
Τόσο η οργάνωση Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) όσο και η οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) διαβεβαίωσαν ότι δεν είχαν καμία ανάμιξη στη βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στη Μπογοτά, η οποία στοίχισε τη ζωή τριών νεαρών γυναικών, η μία εκ των οποίων ήταν μια 23χρονη Γαλλίδα, και τραυμάτισε άλλους εννέα ανθρώπους χθες το απόγευμα (τοπική ώρα).

Σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης τόνισε ότι «δεν θα προχωρούσε ποτέ σε ενέργειες με στόχο τον άμαχο πληθυσμό», καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε την κυβέρνηση να διεξαγάγει εξονυχιστική έρευνα για να βρεθούν οι υπεύθυνοι.

Η οργάνωση αυτή άρχισε ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση της Κολομβίας την 8η Φεβρουαρίου. Στις αρχές Απριλίου, συμφωνήθηκε να διεξαχθούν κοινές επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης, κατά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των διαπραγματεύσεων, ο οποίος διεξήχθη στον Ισημερινό.

Από την πλευρά της, η οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) επίσης αρνήθηκε ότι ευθύνεται για την επίθεση στο Centro Andino και εξέφρασε την «αλληλεγγύη της στα θύματα».

«Η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να διαπραχθεί μόνο από εκείνους που θέλουν να φράξουν τον δρόμο προς την ειρήνη και τη συμφιλίωση», τόνισε μέσω Twitter ο ηγέτης των FARC, ο Ροδρίγο Λοντόνιο Ετσέβερι.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας υπέγραψε μια συμφωνία ειρήνης με την οργάνωση αυτή τον Νοέμβριο του 2016 και η διαδικασία αφοπλισμού των ανταρτών των FARC άρχισε τον Φεβρουάριο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Μελανσόν προειδοποιεί με «κοινωνική αντίσταση» στα μεταρρυθμιστικά σχέδια του Μακρόν
 Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017, 22:05
Ο επικεφαλής του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία Ζαν-Λυκ Μελανσόν δήλωσε ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει την νομιμοποίηση για την διάλυση του εργασιακού νόμου και προειδοποίησε ότι θα υπάρξει «κοινωνική αντίσταση» στα μεταρρυθμιστικά σχέδια του Μακρόν.

Το υψηλό ποσοστό αποχής είναι σαν γενική απεργία από το πολιτικό καθήκον, πρόσθεσε ο Μελανσόν.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Μόσχα αντιδρά στην πολιτική Τραμπ κατά της Κούβας
 Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017, 17:47
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι ενέργειες «κατά της Κούβας που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την Ουάσινγκτον είναι λυπηρές, και η Μόσχα στέκεται αλληλέγγυα προς την Αβάνα, ανακοίνωσε την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επισήμανε επιπλέον ότι η νέα αμερικανική προσέγγιση προς την Κούβα θυμίζει «ψυχροπολεμική ρητορική».

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την Παρασκευή την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Κούβα και την λήψη αυστηρών μέτρων για συμφωνίες που συνάπτουν αμερικανικές επιχειρήσεις με τον στρατό της Κούβας.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η «φρικτή» και «λανθασμένη» συμφωνία που είχε πετύχει ο τέως πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «δεν βοηθά τους Κουβανούς και κάνει πλουσιότερο το καθεστώς».

«Με άμεση ισχύ, ακυρώνω την άδικη συμφωνία που υπέγραψε με την Κούβα η προηγούμενη κυβέρνηση» δήλωσε την Παρασκευή ο αμερικανός ηγέτης, υποσχόμενος την επίτευξη μιας «καλύτερης συμφωνίας» για τους Κουβανούς και τις ΗΠΑ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρομικο παιχνιδι με τα σκουπιδια. Μπλοκο από το ελεκτικο συνεδριο σε 15.000 συμβασιουχους των δημων.  Πολιτικες σκοπιμοτητες βλεπει η κυβερνηση.
Τον εφιαλτη της ανεργιας επαναφερει για 15.000 συμβασιουχους εργατες  η επισημη αποφαση της Ολομελειας του Ελεκτικου Συνεδριου μεπαραλληλη συνεπεια την υποστελεχωση των δημοτικων υπηρεσιων και τη διευκολυνση σχεδιων για ιδιοτικοποιησεις.
Κυβερνητικες πηγες καθησυχαζουν για την καταβολη των δεδουλευμενων, ενώ δυναμικες κινητοποιησεις προαναγγελει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αναβρασμος στους εργαζομενους που ζητουν τη μετατροπη των συμβασεων σε αοριστου χρονου.
Συμβασιουχοι  ΟΤΑ. Καταληψεις από σημερα, 24ωρη απεργια την Πεμπτη αποφασισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέο χαος με τις Επικουρικες. Νομος Κατρουγκαλου, αρθρο 96.  Θα ζητηθει και επιστροφη χρηματων. Ακυρωνουν οσες εκδοθηκαν από 1ης Ιανουαριου 2015.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




 O Μακρόν σε ένα εκλογικό σώμα 47,5 εκατ. πήρε 7,5 εκατ. ψήφους!
15,78% και όλοι μιλάνε για συντριπτική νίκη!!!!
Θα φάει καλά και αυτός. Ολλάντ νούμερο δύο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το καλύτερο παράδειγμα για την "ΑΠΟΧΗ" είναι οι Γαλλικές εκλογές... Το 57,3% δεν πήγε να ψηφίσει και νικητής είναι ο Μακρόν με συντριπτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Άντε και στα δικά μας... Καλή εβδομάδα σε όλους...




--------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ανασφαλιστα αυτοκινητα τα βρηκαν σε μηδεν χρονο.
Τις λιστες «Λαγκαρντ» τις  εβαλαν στον κωλο τους!
Ελλας Ελληνων Εξαθλιωμενων Ηλιθιων
Οταν ο δημοσιογράφος πληρώνεται με 500 ευρώ θα τρώει αμάσητα ό,τι του πλασάρουν. Ξέρετε πόσα από αυτά τα αυτοκίνητα έχουν αποσυρθεί τρία, τεσσερα και πέντε χρόνια? Αλλά οι εφορίες δεν έχουν ενημερωθεί? Το δικό μας πάντως έχει αποσυρθεί 4 χρόνια. Γελοίοι....Ε γελοίοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------


Καλιμαρμαρο Παναθηναικο Σταδιο
Και..το όνειρο έγινε πραγματικότητα...
" Η άρνηση" υπό την διεύθυνση του Μίκη...Ζήσαμε ιστορικές στιγμές και αύριο πια ακόμα καλύτερα...Ενα μικρό στιγμιότυπο... με το ένα χέρι το κινητό, με το άλλο οι παρτιτούρες και η ψυχή...να πετάει στα ουράνια...Μας το υποσχέθηκε....να διευθύνει το αγαπημένο του τραγούδι: " Στο περιγιάλι το κρυφό" όπως λέει ο ίδιος την "Αρνηση"...Δώρο ζωής....Ευχαριστούμε....
ΌΛΗ Η ΕΛΛΆΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΊΚΗ. . .!!!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσο υπάρχει κράτος δεν υπάρχει ελευθερία. Όταν υπάρχει ελευθερία, δεν υπάρχει κράτος.: ( Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν )



-------------------------------------------------------------------------------------------------




18 Ιούνη 2010, έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου
Ζοζέ Σαραμάγκου, σε όλη τη ζωή του πάλεψε για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση

Ο νομπελίστας κομμουνιστής Πορτογάλος συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου γεννήθηκε 16 Νοέμβρη 1922 στο χωριό Aζινιάγκα της Πορτογαλίας. Ήταν παιδί ακτήμονων χωρικών, που για να επιβιώσουν μετεγκαταστάθηκαν στη Λισαβόνα.
Στα 12 του χρόνια εγκατέλειψε το σχολείο και για περίπου μία διετία εργάστηκε ως κλειδαράς. Στη συνέχεια, εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας της οικογένειάς του, γράφτηκε σε τεχνική σχολή, αντί για το κλασικό γυμνάσιο που ήθελε. Μετά την αποφοίτησή του, εργάστηκε για δύο χρόνια ως μηχανικός αυτοκινήτων. Αλλά ο νεαρός Σαραμάγκου είχε πάθος με τα Γράμματα, με την ανάγνωση, τη μάθηση και τελικά το γράψιμο.
Αυτομόρφωτος ο Σαραμάγκου, έμαθε μόνος του ξένες γλώσσες, μεταξύ άλλων εργάστηκε ως διοικητικός υπάλληλος, ως υπάλληλος εκδοτικών οίκων και συνεργάτης πολλών εφημερίδων. Εργάστηκε στην εφημερίδα «Diario de Νoticias» ως το 1975, όταν πλέον μπορούσε να ζήσει αξιοπρεπώς από τα συγγραφικά δικαιώματα των βιβλίων του.
Το πρώτο του μυθιστόρημα «Γη της Αμαρτίας» εκδόθηκε το 1947. Μετά από 19 χρόνια εξέδωσε την ποιητική ανθολογία «Os Poemas Possiveis».
Το 1964 εντάχθηκε στο Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα και τον Απρίλη του 1974 συμμετείχε στην «Επανάσταση των Γαριφάλων», που οδήγησε στην πτώση της χούντας του Σαλαζάρ.
Το δεύτερο μυθιστόρημά του ήταν το «Εγχειρίδιο ζωγραφικής και καλλιγραφίας» (1977). Ευρέως γνωστός έγινε με το «Χρονικό του μοναστηριού» (1982).
«Σκάνδαλο» θεωρήθηκε, το 1992, το βιβλίο «Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιον». Το βιβλίο πολέμησε λυσσαλέα η Εκκλησία. Η πορτογαλική κυβέρνηση απέρριψε την υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας και ο συγγραφέας κατηγόρησε την κυβέρνηση για λογοκρισία.
Στην παρουσίαση της τελευταίας νουβέλας του, το 2009, δήλωσε ότι «η Βίβλος είναι ένα εγχειρίδιο κακής ηθικής και ένας κατάλογος με ό,τι χειρότερο έχει η ανθρώπινη φύση».
Το 1993 ο Σαραμάγκου εγκατέλειψε την Πορτογαλία και έζησε αυτοεξόριστος στο Λανθαρότ (το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων), ενώ το Νοέμβρη του 2009 εξέδωσε το τελευταίο του αλληγορικό μυθιστόρημα «Κάιν».
Ο Ζοζέ Σαραμάγκου συμμετείχε σε συνέδρια και συναντήσεις σε όλον τον κόσμο για λογοτεχνικά, πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Αγωνίστηκε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μια κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και το σεβασμό των δικαιωμάτων του και όχι το κέρδος.
Εξέφραζε πάντα την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους λαούς όπου Γης, στη σοσιαλιστική Κούβα απαιτώντας την άρση του βάρβαρου αποκλεισμού από τις ΗΠΑ και μέχρι την τελευταία του πνοή σταθερός στα ιδανικά του πάλευε ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Σε κάθε ευκαιρία, δε δίσταζε να συστήνεται όχι μόνον ως άθεος, αλλά και ως κομμουνιστής .

«Ο κομμουνισμός είναι στις ορμόνες μου. Όπως το σώμα μου έχει ορμόνες που κάνουν τα γένια μου να μεγαλώνουν, έτσι έχει κι ορμόνες που με κάνουν κομμουνιστή. Δεν πρόκειται να αλλάξω, θα ήταν ντροπή να γίνω κάποιος άλλος».


Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,
ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,
ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,
ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,
ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,
ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,
ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.
Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,
ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,
παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων
σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.
Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…
Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.
Ζοζέ Σαραμάγκου (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)




----------------------------------------------------------------------------------------------------





Κατάμεστο το Καλλιμάρμαρο για τη μεγάλη συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη
19-06-2017 - 22:45μμ
Για πρώτη φορά στην ιστορία 1.000 χορωδοί από 30 πόλεις της Ελλάδας σχημάτισαν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας απέδωσε μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού, Μίκη Θεοδωράκη.
Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το βράδυ της Δευτέρας το παρών στο στο Καλλιμάρμαρο στάδιο για να τιμήσουν τον εμβληματικό μουσικοσυνθέτη, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος από την υποδοχή, πήρε τη θέση του δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και στον προεδρο της Βουλης Νικο Βουτση. Εκει ηταν και ο Μανωλης Γλεζος, ο Δημητρης Κουτσουμπας του ΚΚΕ, και πολλοι αλλοι.
Χίλιοι ερμηνευτές και τριάντα χορωδίες από τριάντα πόλεις της Ελλάδας κάλυψαν ολόκληρο το πέταλο του Καλλιμάρμαρου, για την ιστορική παράσταση «Όλη Η Ελλάδα για τον Μίκη – 1.000 φωνές» – αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη.
Την παράσταση παρακολούθησαν αρχηγοί κομμάτων, πολιτικοί και καλλιτέχνες, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαιτέρως φορτισμένη.
Στη συναυλία ακούστηκαν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης. Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή του Παναγή Μπαρμπάτη.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




«Η σημερινή κατάληψη της ΠΟΕ ΟΤΑ  με τους εργαζόμενους στο υπουργείο εσωτερικών είναι η πρώτη απάντηση συναντήσαμε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών που απαιτήσαμε να δώσει λύση το υπουργείο και να δώσει ο υπουργός εσωτερικών νομοθετική ρύθμιση όπως είχε δεσμευτεί ο γενικός γραμματέας μας απάντησε ότι θα γίνει συνάντηση αύριο στις 12 η ώρα με τον υπουργό εσωτερικών συνάδελφοι μόνο ένα περιεχόμενο πρέπει να έχει αυτή η νομοθετική ρύθμιση την διασφάλιση των συναδέλφων μας και την παραμονή τους στη δουλειά συνεχίζουμε τον αγώνα συνεχίζουμε το κλείσιμο των γκαράζ είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να δώσουμε και αυτή τη μάχη και να νικήσουμε…» , δηλώνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας , δήλωση που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο fb.


2 σχόλια:

e-h είπε...




US blockade is tightened by Trump
On Friday 16 June, President Trump set back Cuba-US relations and any prospect of ending the US blockade in the near future when he announced his new policy on Cuba.
It is clear that Trump succumbed to pressure from hardline pro-blockade politicians in Florida who have been lobbying to reverse Obama’s Cuba policy for the last two years.

By choosing to make the announcement in a Miami theatre named after a Bay of Pigs veteran, Trump will further antagonise relations between the two countries and undo much of the goodwill that US and Cuban diplomats have worked hard to build since diplomatic relations were re-established.
The announcement also flies in the face of US public opinion which according to a recent poll shows 65 per cent of citizens in support of improving relations with Cuba.
More importantly, it will be a huge disappointment to the people of Cuba who saw a glimmer of hope that the blockade may end when relations were re-established between the two countries in December 2014.
The aim of the blockade has always been to inflict economic hardship and suffering on the Cuban people to bring about a change in government and these measures are a continuation of this policy. Reducing the ability of US citizens to travel to the island and limiting the number of Cuban state companies that US businesses can work with is a blatant attempt to damage the Cuban economy and create unrest in the country with the ultimate aim of regime change.
Trump’s actions serve as a reminder to friends of Cuba that the blockade is far from over. In the forthcoming months it is critical that we maintain pressure on the United States’ government to continue on the path to normalise relations with Cuba, and ultimately to end its 55 year blockade against the island and illegal occupation of Guantánamo Bay.
What you can do
Please join the Cuba Solidarity Campaign today – Join today
http://www.cuba-solidarity.org.uk/get-involved/join/
If you are already a member please make a donation to support out work – Donate today
Keep informed by coming to the Urgent Public Meeting on Trump’s threat to Cuba, Latin America and US relations - on Monday 26 June, 7pm, at Unite, 128 Theobalds Road, London, WC1X 8TN. Find out more
Thank you for your support
The Cuba Solidarity Campaign team


e-h είπε...


ΗΠΑ ο αποκλεισμός σφίγγεται από Trump
Την Παρασκευή 16 Ιουνίου ο Πρόεδρος Trump γυρίσε πίσω τις σχέσεις της Κούβας και των ΗΠΑ, καθώς και κάθε προοπτική τερματισμό του αποκλεισμού των ΗΠΑ στο εγγύς μέλλον, όταν ανακοίνωσε τη νέα πολιτική του για την Κούβα.
Είναι σαφές ότι Trump υπέκυψε στην πίεση από σκληροπυρηνικούς πολιτικούς προ-αποκλεισμό στη Φλόριντα που έχουν πιέσει για να αντιστρέψει την πολιτική της Κούβας Ομπάμα για τα τελευταία δύο χρόνια.

Επιλέγοντας να κάνει την ανακοίνωση σε ένα θέατρο του Μαϊάμι το όνομά του από μια Κόλπο των Χοίρων βετεράνος, Trump θα ανταγωνίζεται περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και θα ανατρέψει μεγάλο μέρος της υπεραξίας που ΗΠΑ και Κούβας διπλωμάτες έχουν εργαστεί σκληρά για να χτίσει από το διπλωματικές σχέσεις αποκαταστάθηκαν .
Η ανακοίνωση πετά και στο πρόσωπό της κοινής γνώμης των ΗΠΑ η οποία σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει το 65 τοις εκατό των πολιτών για τη στήριξη της βελτίωσης των σχέσεων με την Κούβα.
Το πιο σημαντικό, θα είναι μια τεράστια απογοήτευση για το λαό της Κούβας που είδε μια αχτίδα ελπίδας ότι ο αποκλεισμός μπορεί να τελειώσει, όταν οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν μεταξύ των δύο χωρών τον Δεκέμβριο του 2014.
Ο σκοπός του αποκλεισμού ήταν πάντα να προκαλέσουν οικονομικές δυσκολίες και τα βάσανα για τον κουβανικό λαό να επιφέρει μια αλλαγή στην κυβέρνηση και τα μέτρα αυτά είναι η συνέχιση αυτής της πολιτικής. Η μείωση της ικανότητας των πολιτών των ΗΠΑ να ταξιδέψουν στο νησί και τον περιορισμό του αριθμού των Κούβας κρατικές επιχειρήσεις που οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ μπορεί να λειτουργήσει με είναι μια κραυγαλέα προσπάθεια να βλάψουν την κουβανική οικονομία και να δημιουργήσει αναταραχή στη χώρα, με απώτερο στόχο την αλλαγή καθεστώτος.
ενέργειες ατού χρησιμεύσει ως μια υπενθύμιση για τους φίλους της Κούβας που ο αποκλεισμός δεν έχει τελειώσει. Στους προσεχείς μήνες θα είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσουμε την πίεση στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για να συνεχίσει την πορεία προς την εξομάλυνση των σχέσεων με την Κούβα, και τελικά να τερματίσει 55 χρόνια εμπάργκο της εναντίον του νησιού και παράνομη κατοχή του Γκουαντάναμο.
Τι μπορείς να κάνεις
Παρακαλείστε να ενταχθούν στην εκστρατεία Κούβα Αλληλεγγύης σήμερα - Εγγραφείτε σήμερα
http://www.cuba-solidarity.org.uk/get-involved/join/
Αν είστε ήδη μέλος μπορείτε να κάνετε μια δωρεά για την υποστήριξη των εργασιών - Δωρεά σήμερα
Κρατήστε ενημερωθεί από που έρχονται στην δημόσια συνεδρίαση Επείγουσα στην απειλή Trump στην Κούβα, τη Λατινική Αμερική και τις σχέσεις ΗΠΑ - Δευτέρα 26 Ιουνίου 19:00, στην Unite, 128 Theobalds Road, Λονδίνο, WC1X 8TN. Βρες περισσότερα
Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας
Η ομάδα της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα