Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Τεταρτη 21 Ιουνιου 2017



Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017
Τσακίζουν την διαπλοκή. Τον έπιασαν γιατί πούλαγε σκόρδα στο Αγρίνιο

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ στο Αγρίνιο ένας 21χρονος, γιατί πωλούσε σκόρδα δίχως άδεια.
Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα που έγινε σε υπαίθριο πωλητή χθες το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Δελφών και Πανεπιστημίου διαπιστώθηκε πως δεν διέθετε την απαραίτητη άδεια ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 πλεξίδες σκόρδα.

σχολιο.-  Δεν οφείλεται μόνο στην κακοψυχιά τους. Παντελώς άσχετοι με τον φτωχό λαϊκό κόσμο είναι και λόγω κοινωνικής προέλευσης και εξαιτίας της απόστασης που δημιουργεί η αναρρίχηση σε θέσεις εξουσίας.
Δεν τον ξέρουν και δεν τον πονάνε ετούτο τον φτωχό λαϊκό κόσμο. Κι έτσι, πού να καταλάβουν πως όταν κυνηγάς ένα άνεργο παλικάρι που πουλάει σκόρδα για να ζήσει, διαπράττεις έγκλημα;
Ο άλλος πιτσιρικάς, ο φίλος, ο γνωστός του, κάποιος που θα μάθει τι συνέβη, θα βρει άλλη διέξοδο. Παραβατική κι αυτή, αλλά όχι πουλώντας σκόρδα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ηράκλειο Κρητης: Καίριο χτύπημα στο οργανωμένο έγκλημα από την ΕΛΑΣ!- Βαριά πρόστιμα για πώληση... 21 μπαλονιών χωρίς άδεια!

 19 Ιουνίου 2017 - 10:30 ΠΜ
Φαίνεται ότι οι διωκτικές αρχές του Ηρακλείου τα έβαλαν για τα καλά με το οργανωμένο έγκλημα! Μετά τα πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για χωρίς άδεια πώληση... γυναικείων εσωρούχων σε πάγκο, σειρά είχαν οι πωλητές... μπαλονιών και λουλουδιών!

Σε μία περίπτωση επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ σε νεαρή επειδή πιάστηκε στα Λιοντάρια να πουλάει... παιδικά μπαλόνια! Κατά τον έλεγχο της ΕΛΑΣ, βρέθηκαν στην κατοχή του 21 μπαλόνια!
Σε μια δεύτερη περίπτωση, νεαρή γυναίκα βρέθηκε στην 25ης Αυγούστου να εγκληματεί πουλώντας λουλούδια! Και μάλιστα, κατά την περιγραφή του "εγκλήματος" βρέθηκε να κατέχει 19 τεμάχια λουλουδιών! Το πρόστιμο ήταν επίσης 200 ευρώ...
Δείτε ακόμα: Ηράκλειο Κρητης: Πρόστιμο 2.500 € σε πολύτεκνο επειδή πωλούσε...εσώρουχα χωρίς άδεια!- Η άσχημη οικονομική του κατάσταση δε θεωρείται "ουσιώδης λόγος"...
15 Ιουνίου 2017
Το ανώτατο πρόστιμο που προβλέπει η νομοθεσία, και το οποίο φτάνει τι 2.500 ευρώ, επιβάλλουν Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και ΕΛΑΣ σε πολίτη, πατέρα 4 παιδιών, επειδή πωλούσε εσώρουχα στη λαϊκή των Μοιρών χωρίς να έχει άδεια! Μάλιστα η Αποκεντρωμένη αναγνωρίζει τους ουσιώδεις, όπως αναφέρει, λόγους που ο ίδιος επικαλείται σε σχετική προσφυγή του, ότι δηλαδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει και ότι είναι πολύτεκνος, αλλά θεωρεί ότι αυτοί δεν είναι λόγοι για να τον αντιμετωπίσει διαφορετικά, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο!
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του ΑΤ Μοιρών το Σάββατο 29 Απριλίου να πουλάει σε πάγκο γυναικεία εσώρουχα και του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεν είχε άδεια, αν και έχει κάνει αίτηση, και αναγκάστηκε να πουλήσει παράνομα γιατί χρειαζόταν εκείνη την ημέρα 30-40 ευρώ... Στους αστυνομικούς είπε ότι είναι πολύτεκνος, πατέρας 4 παιδιών, κι ότι αφού αναγκάστηκε να ανοίξει πάγκο χωρίς άδεια για να βγάλει μερικά χρήματα, δεν μπορεί να πληρώσει ένα ποσό της τάξης των 2.500 ευρώ.
Στη συνέχεια έκανε και προσφυγή στην Αποκεντρωμένη, επικαλούμενος αυτούς τους λόγους.
Η Αποκεντρωμένη έκρινε ότι "ο προσφεύγων με την από 9-5-2017 ενδικοφανή προσφυγή του επιδιώκει την ακύρωση της αριθμ. 163/29-4-2017 Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης του άρθρου του 32 του Ν.4264/2014, επικαλούμενος και λόγους ουσίας, οι οποίοι όμως εν προκειμένω δε συνιστούν ουσιώδη λόγο ακύρωσης ή μείωσης του επιβαλλόμενου προστίμου", κι ότι "η δυσχερής οικονομική κατάσταση του προσφεύγοντα δεν τον απαλλάσσει από την παράβαση των διατάξεων του άρθρου 32 του Ν.4264/2014".
Και απέρριψε την προσφυγή του, επαναβεβαιώνοντας το πρόστιμο των 2.500 ευρώ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Μιλούσαμε πρόσφατα για τον Γιώργο Θεοτοκά, με αφορμή τη λογοκρισία κειμένου του. Η σημερινή παρωδία συγκέντρωσης των χορτάτων στο Σύνταγμα μου έφερε στο μυαλό τις εντυπώσεις του φιλελεύθερου αντικομμουνιστή συγγραφέα από τις εαμικές και αντιεαμικές κινητοποιήσεις αμέσως μετά την Απελευθέρωση, όπως τις κατέγραψε στο Ημερολόγιό του. Αξίζει να διαβαστούν:
"13 Οκτωβρίου 1944.
Σήμερα ήτανε διαδηλώσεις οργανωμένες, που αποτελούσαν ουσιαστικά μιάν ατέλειωτη διαδήλωση του ΕΑΜ, με το πλήθος μοιρασμένο κατά συνοικίες και επαγγέλματα και με ολοφάνερη επικράτηση του ΚΚ. Το πλήθος είχε πολλές κόκκινες σημαίες ανακατωμένες με τις ελληνικές και τις συμμαχικές και μεγάλες κομματικές πινακίδες. Γυναίκες και παιδάκια συμμετείχαν σε μεγάλο αριθμό, πάντα με αυστηρή οργάνωση. Υπήρχαν και παπάδες μέσα στις εαμικές εκδηλώσεις. Συνολικά ήτανε μια επιβλητική επίδειξη των δυνάμεων του κομμουνισμού στην Αθήνα, που την παρακολουθούσε ο άλλος κόσμος με κάποιαν αμηχανία.
14 Οκτωβρίου 1944.
Στα καθαυτό αθηναϊκά πλήθη προστέθηκαν οι συνοικισμοί και εν μέρει τα περίχωρα. Ποτέ δεν είδε η Αθήνα τέτοια συγκέντρωση λαϊκών μαζών, που γεμίζανε ακατάπαυστα το Σύνταγμα, την Ομόνοια και όλο το μήκος των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου και άλλους δρόμους γειτονικούς με πλήθος σημαίες και πινακίδες. Το πλήθος ήταν οργανωμένο αξιοθαύμαστα για πλήθος ελληνικό και διαιρεμένο κατά τομείς και επαγγέλματα. Είδα πάλι μες στη διαδήλωση παπάδες και γριές και παιδάκια σε μεγάλο αριθμό. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τούτος ο λαός που βλέπουμε αυτές τις μέρες είναι άλλος από κείνον που ξέραμε, πιο δυναμικός, πιο γενναίος και πιο περήφανος, αληθινά χειραφετημένος και λεύτερος, όπως φαντάζεται κανείς πως θα ήταν η γενεά του Εικοσιένα, μα όπως δεν ήτανε πια ο αστικοποιημένος λαός που γνωρίσαμε στις μέρες μας.
15 Οκτωβρίου 1944
Σήμερα αποκρίθηκε η αστική τάξη. Ο φόβος και το πείσμα των αντικομμουνιστικών στοιχείων θαυματούργησαν και κατάφεραν να οργανώσουν σε μια νύχτα μια μεγάλη διαδήλωση όλων των εθνικιστικών οργανώσεων, που δεν είχε βέβαια τον όγκο της χθεσινής διαδήλωσης, ήταν όμως και αυτή εξαιρετικά επιβλητική. Πρόκειται βέβαια για το κοινό του κέντρου της πόλης που είναι κατά πλειοψηφία αστικό. Συχνά άκουε κανείς σχόλια για τα θρυλικά "σαλόνια του Κολωνακίου". Πραγματικά η σημερινή διαδήλωση ήταν πολύ αισθητά πιο καλοντυμένη και ευπαρουσίαστη από τη χθεσινή και περιείχε αρκετές κομψές γυναίκες.
Είναι η πρώτη φορά αυτές τις μέρες που ένοιωσα στην Ελλάδα τόσο έντονα, τόσο ξεκάθαρα και απόλυτα τον κοινωνικό διχασμό, την ατμόσφαιρα του ταξικού πολέμου. Αυτή είναι πια στο εξής η "ελληνική πραγματικότητα".




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Συγκεντρωση Παραιτηθηται. Τατσοπουλος-Χειμωνας.
Καταραμένο σούρουπο!
Θλίβονται οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου. Τσάμπα η θυσία στη μισή Αθήνα. Τσάμπα έλιωσαν τα σιντί με τον Πάριο. Μόνη ανταπόδοση η αχαριστία και η μοναξιά...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν υπερασπίστηκα τη δικτατορία. Εγώ ερωτήσεις έκανα, λέει ο Στάθης Καλύβας, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το άρθρο του στην "Καθημερινή".
Αν δεν είχε κάνει επάγγελμα τη διαστρέβλωση της ιστορίας και το επί δεκαετίες ξέπλυμα των Ταγμάτων Ασφαλείας, θα ήταν καθηγητής σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο;
Αν δεν λειτουργούσε ως λαγός για την αναθεώρηση της ιστορίας με τη δικαίωση των μαύρων συνταγματαρχών, αν δεν έφτυνε πάνω στο αίμα των αγωνιστών της αντιδικτατορικής Αντίστασης, του Πολυτεχνείου και των θυμάτων του πραξικοπήματος στην Κύπρο και του Αττίλα, δεν θα κατάφερνε να είναι τόσο ξευτιλισμένος;
Αν δεν ήταν τόσο θρασύδειλος, τι άλλο θα έκανε για να δείξει πόσο γλίτσας είναι;
Δεν του προσάπτω τίποτα του ανθρώπου. Κι εγώ ερωτήσεις κάνω.
Σχολιο.- Μεγαλύτερος ''Δούρειος Ίππος'' ξεπλύματος από το κοινό βιβλίο τους για τον Εμφύλιο μαζί με τον Μαραντζίδη , δεν έχω διαβάσει. Ψιλοβελονιά σε μπερδεύουν και σου περνάνε όλα. Χρόνια ''αποδομούν'' και χτίζουν κατά το δοκούν...Επικίνδυνοι βεβαίως.
Σχολιο.- Ο τύπος δε δίστασε να γράψει, με έναν εκλεπτυσμένο τρόπο, ότι "η Χούντα έφτιαξε δρόμους"!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ισραηλινος Μίκο Πέλεντ σχολιαζει: "το Ισραήλ είναι η καλύτερη εκπαιδευμένη, η καλύτερη εξοπλισμένη και η καλύτερη υποστηριζομενη τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο"
**Ο Μίκο Πέλεντ, είναι γιος του στρατηγού Μάτι Πελεντ που πολέμησε στον πόλεμο των έξι ημερών αλλά μετά έγινε υπερασπιστής της ειρήνης. Ο Μίκο Πέλεντ επίσης υπηρέτησε στις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής αλλά μετά έγινε ακτιβιστής για την ειρήνη. Το 1997 η 13χρονη ανιψιά του σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου. Αλλά παρόλα αυτά συνέχισε να τάσσεται κατά της κατοχής και υπέρ της ειρήνης, και υποστηρίζει το κίνημα για Μποϊκοτάζ – Απόσυρση Επενδύσεων – Κυρώσεις (BDS).




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Όταν το gentrification δολοφονεί
18/06/2017
Πώς θα εξηγούσε ο Ένγκελς τη μεγάλη πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο; Ήταν οι ένοικοι θύματα ενός τυχαίου δυστυχήματος ή ανθρώπινες απώλειες σε έναν ταξικό πόλεμο που μαίνεται από τη δεκαετία του ’80;
Ο Αλεχάντρο Νιέτο έδειχνε εξαντλημένος εκείνο το πρωινό της 21ης Μαρτίου του 2014 στο πάρκο του Μπέρναλ Χιλ στο Σαν Φρανσίσκο. Είχε μόλις τελειώσει τη νυχτερινή εργασία του, σαν πορτιέρης σε κλαμπ, και έτρωγε μηχανικά ένα σάντουιτς.
Λίγα μέτρα μακρύτερα ο Έβαν Σνόου, ένας λευκός γραφίστας, έκανε το πρωινό του τζόκινγκ με τον σκύλο του, ο οποίος μόλις είδε τον Αλεχάντρο τού επιτέθηκε για να του φάει το σάντουιτς.
Όταν ο σκουρόχρωμος Νιέτο απείλησε να χτυπήσει το σκυλί με ένα taser (συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης), αρκετοί λευκοί περίοικοι κάλεσαν την αστυνομία λέγοντας ότι ένας ένοπλος Λατίνος κινείται ύποπτα στη γειτονιά τους. Δέκα λεπτά αργότερα ο Αλεχάντρο κειτόταν νεκρός με το κεφάλι του πολτοποιημένο από τις 14 σφαίρες που άδειασαν πάνω του τέσσερις αστυνομικοί.
Ο Νιέτο γεννήθηκε και μεγάλωσε σε εκείνη τη γειτονιά. Η μητέρα του ήταν καθαρίστρια και ο πατέρας του έκανε διάφορες δουλειές για να συντηρεί την οικογένειά του.
Αυτοί που κάλεσαν την αστυνομία είχαν μετακομίσει πριν από μερικούς μήνες, όταν το Μπέρναλ Χιλ άρχισε να βιώνει το λεγόμενο gentrification – τον εξωραϊσμό και την «αναβάθμιση» μιας γειτονιάς, που συνοδεύεται από εκτίναξη των ενοικίων και σταδιακή εκκένωση της περιοχής από τους παλιούς, φτωχούς κατοίκους του.
Το gentrification, με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα, θεωρείται φαινόμενο της δεκαετίας του ’80 – την εποχή που οι όμιλοι του real estate γιγαντώνονταν ενώ τα στεγαστικά προγράμματα του κράτους συρρικνώνονταν. Στις ΗΠΑ, βέβαια, συναντάμε μορφές gentrification ήδη από το 1968 και συγκεκριμένα μετά τις εξεγέρσεις για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Τα δεκάδες καμένα κτίρια και ο διαρκής φόβος νέων συγκρούσεων σε περιοχές μαύρων οδήγησαν σε κατάρρευση των τιμών των ακινήτων και επέτρεψαν σε μεγάλες εταιρείες real estate να αγοράσουν μαζικά ολόκληρες γειτονιές.
Κάποιοι θα εντοπίσουν βέβαια μορφές gentrification ακόμη στο έργο του Ενγκελς, ο οποίος εξηγούσε πώς το γαλλικό κράτος του Βοναπάρτη έφτιαχνε μεγάλες λεωφόρους, με πολυτελή καταστήματα και κατοικίες, μέσα στις πιο πυκνοκατοικημένες εργατικές γειτονιές.
Με τον τρόπο αυτό, σημείωνε ο Ένγκελς, όχι μόνο γινόταν πιο δύσκολο να στήνονται χαρακώματα στο κέντρο μιας πόλης αλλά δημιουργούνταν και θύλακες πολυτελούς διαβίωσης σε όποιο σημείο το επιθυμούσε η αστική τάξη.
Οι διαβόητες τρύπες και τα κελάρια, όπου καταχωνιάζει τους εργάτες το καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής, δεν καταργούνται, απλώς μετακομίζουν
Ένγκελς – «Για το ζήτημα της κατοικίας»
Το gentrification που περιέγραφε ο Ένγκελς περιελάμβανε τρομακτικές ποσότητες φυσικής και «πολεοδομικής βίας». Πόσο καλύτερη είναι όμως η κατάσταση σήμερα;
Ο μύθος του πρωτοπόρου χίπστερ, που μετακομίζει στην αστική ζούγκλα μιας φτωχογειτονιάς και χάρη στον καινοτόμο χαρακτήρα του τη μετατρέπει σε μποέμικο κέντρο των τεχνών και των γραμμάτων, κρύβει πίσω του έναν τρομακτικό μηχανισμό ταξικής «εθνοκάθαρσης».
Εταιρείες ακινήτων, κατασκευαστικές και αλυσίδες σούπερ μάρκετ και εστιατορίων χρησιμοποιούν το μονοπώλιο της κρατικής βίας, που τους προσφέρει η αστυνομία, για να καθορίσουν τον βαθμό ασφάλειας μιας περιοχής και μέσω αυτής τις τιμές των ακινήτων.
Οι παλιοί ένοικοι, όταν δεν νιώθουν τη σιδερένια γροθιά της κρατικής καταστολής, αισθάνονται να τους διώχνει το «αόρατο χέρι της αγοράς» που εκτινάσσει στα ύψη τις τιμές των ακινήτων μετατρέποντάς τες σε νησίδες κέρδους.
Στα νέα Ελντοράντο του real estate οι εύποροι κάτοικοι θυμίζουν τους πρώτους εποίκους που εξόντωναν τους Ινδιάνους ή τους Ισραηλινούς που κατέλαβαν τα παλαιστινιακά εδάφη. Ολοι θα μιλήσουν για το δικαίωμά τους στην επιβίωση. Λίγοι θα αναρωτηθούν τι στον διάολο γυρεύουν εκεί.
Ο λευκός χίπστερ που καλεί την αστυνομία για να εκδιώξει τους ενοχλητικούς ντόπιους δεν το κάνει λόγω κάποιας αφηρημένης ή έμφυτης έννοιας ρατσισμού (συνήθως μάλιστα δηλώνει φιλελεύθερος και φανατικός οπαδός των ατομικών δικαιωμάτων).
Γνωρίζει όμως ότι μια παρέα μαύρων παιδιών που παίζει στη γειτονιά δημιουργεί αίσθημα φόβου («ο νέγρος είναι φοβογενετικό αντικείμενο» έλεγε ο μαύρος διανοητής Φραντζ Φανόν) και μπορεί να ρίξει την αξία μετενοικίασης του διαμερίσματός του. Για τον χίπστερ–έποικο αυτό το διαμέρισμα δεν είναι απλώς το σπίτι του αλλά μια επένδυση με την οποία κερδοσκοπεί, όπως θα έκανε και με ένα πακέτο μετοχών.
Ο ενοικιαστής μπορεί να φύγει σε μερικούς μήνες ενώ κάποια από τα παιδιά θα έχουν καταλήξει σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα για… μεταπτυχιακό στην εγκληματικότητα. Στην πιο ακραία εκδοχή κάποιος σαν τον Αλεχάντρο μπορεί να πέσει νεκρός από τις σφαίρες ενός αστυνομικού. Η ταξική εθνοκάθαρση έχει μόλις ολοκληρωθεί χωρίς κανείς να καταλάβει τους μηχανισμούς που ενεπλάκησαν.
Οι κάτοικοι του πύργου του Λονδίνου βρέθηκαν σε μια ιδιότυπη μάχη αυτού του ταξικού πολέμου. Δεν ήταν η παρουσία τους αλλά η άσχημη πολυκατοικία τους που χαλούσε τη θέα (και συνεπώς έριχνε την αξία) στα πολυτελή διαμερίσματα της περιοχής.
Ο οργανισμός που διαχειριζόταν το κτίριο, προκειμένου να ομορφύνει τη γειτονιά, αποφάσισε να καλύψει τον πύργο με μια εξωτερική κατασκευή, αδιαφορώντας για τις συνθήκες στο εσωτερικό του κτιρίου. Εξαιτίας όμως αυτού του περιβλήματος η φωτιά κατάφερε μέσα σε μόλις δεκαπέντε λεπτά να καταπιεί ολόκληρο το κτίριο. Το «έγκλημα» των ενοίκων ήταν ότι χαλούσαν τη βιτρίνα σε μία από τις ακριβότερες περιοχές του Λονδίνου.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ ---Στην ερειπωμενη απο τον πολεμο, πόλη Δούμα,προαστειο στα περίχωρα της πρωτεύουσας, (βορειανατολικά της Δαμασκού) οι κάτοικοι της πόλης κανουν διάλειμμα της νηστειας με δυο τεραστια μοκροσυρτα τραπεζια για 100 ατομα για το δειπνο Ιφτάρ κατά τη διάρκεια του μουσουλμάνικου ιερού μήνα του Ραμαζάνιου.
Μέσα στα ερείπια.
Στο Ραμαζάνι; Τα δυο κύρια γεύματα του είναι το Σουχούρ πριν την ανατολή και το άλλο μετά τη δύση που λέγεται Ιφτάρ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




85% των υποδομων στη Συρια κατεστραφησαν. Και ξαναφτιαχνονται με δικο τους νομισμα.
"....στην ελεύθερη ζώνη της Συρίας όπου πλέον έχουν εξαλειφθεί οι απειλές από τους μισθοφόρους «τρομοκράτες» έχει ξεκινήσει ήδη η ανοικοδόμηση με ρυθμούς εντυπωσιακούς. Η Χαλέπα – η πιο κατεστραμμένη πόλη της Συρίας – ανοικοδομείται ταχύτατα. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις – ιδιαίτερα στον τομέα της βιοτεχνίας και της μεταποίησης – ανοίγουν ξανά με τη βοήθεια χρηματοδοτήσεων του κράτους και των εγχώριων τραπεζών, οι οποίες σημειωτέον δεν έκλεισαν ούτε μια ημέρα από την έναρξη του πολέμου.
Ο κόσμος αρχίζει να βρίσκει δουλειά και η φυσιολογική ζωή επανέρχεται σιγά-σιγά. Κι όλα αυτά σχεδόν αποκλειστικά με εγχώρια χρηματοδότηση. Χωρίς ξένες επενδύσεις και ξένα κεφάλαια. Προς μεγάλο εκνευρισμό των διεθνών αρπακτικών που περίμεναν να «αξιοποιήσουν» προς ίδιον όφελος την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Συρία. Το γεγονός αυτό έχει αυξήσει το μένος των αγορών εναντίον του Άσαντ και της κυβέρνησής του, που τολμούν να ανοικοδομούν τη χώρα χωρίς να παρακαλάνε για ξένες επενδύσεις και ξένα δάνεια."




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




(το ''αριστερο''ξεπουλημα συνεχιζεται...)
" το Ισραήλ υπόσχεται στην Ελλαδα να ανακτήσει την ελληνική γεωπολιτική δύναμη στην περιοχή μέσω της ενισχυμένης συνεργασίας τους στον τομέα του πετρελαίου, του τουρισμού και των στρατιωτικών υποθέσεων.
Σε αντάλλαγμα, η Ελλάδα θα πρεπει να στηρίζει το Ισραήλ σε κρίσιμες διεθνείς ψηφοφορίες, όπως η πρόσφατη απόπειρα βέτου σε ψήφισμα της ΕΕ για τους παράνομους Ισραηλινους Οικισμούς και το" ΟΧΙ" σε ψήφισμα του Ισραήλ σχετικά με την Ιερουσαλήμ και τη Γάζα στην Εκτελεστική Επιτροπή της UNESCO"
"..Η. μετονομασία των έθνων της ως ανταπόκριση στις κρίσεις ''εικόνας''
... Η Ελληνο-Ισραηλινη συμμαχία απειλεί να επαναπροσδιορίσει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με ορους με ένος φαντασιακου Ιουδαιο-Χριστιανικου Ναυτικου χώρου."





--------------------------------------------------------------------------------------------------




F-16 του ΝΑΤΟ επιχείρησε να προσεγγίσει αεροσκάφος όπου επέβαινε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
 Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017, 14:33
Ένα μαχητικό F-16 του ΝΑΤΟ επιχείρησε να προσεγγίσει το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος υπουργός Αμύνης Σεργκέι Σόϊγκου, αλλά αναχαιτίσθηκε από ρωσικό μαχητικό Su-27, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο το αμερικανικό μαχητικό επιχείρησε να προσεγγίσει το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος υπουργός, ενώ πετούσε πάνω από τα διεθνή ύδατα της Θάλασσας της Βαλτικής με προορισμό το Καλίνινγκραντ. Το αεροσκάφος συνόδευαν μαχητικά αεροσκάφη Su-27 της αεροπορίας Ναυτικού.

Ένα από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ επιχείρησε τότε να προσεγγίσει το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος υπουργός, αλλά εμποδίστηκε από ένα ρωσικό μαχητικό SU-27 της συνοδείας, το οποίο «έδειξε» στο F-16 τον οπλισμό του, κουνώντας τα φτερά του. Μετά τον ελιγμό αυτό το F-16 απομακρύνθηκε.

Ο Ρώσος υπουργός Αμύνης, μιλώντας εξάλλου σήμερα σε σύσκεψη του υπουργείου του, δήλωσε ότι η κατάσταση στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας επιδεινώνεται εξαιτίας της αυξανόμενης στρατιωτικής δραστηριότητας του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη. Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε επίσης ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία ενισχύει την παρουσία της στις χώρες της Βαλτικής, βελτιώνει τις υποδομές της σε λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες στρατιωτικές μονάδες.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό, ότι προχθές ένα ρωσικό μαχητικό Su-27 κατά την διάρκεια πτήσης που πραγματοποιούσε σε διεθνή εναέριο χώρο προσέγγισε ένα σουηδικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο. Το περιστατικό επιβεβαίωσε σήμερα το Σουηδικό Υπουργείο Αμύνης στο πρακτορείο Tass.

«Το περιστατικό συνέβη την Δευτέρα στον διεθνή εναέριο χώρο. Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε και να πούμε σε ποιά απόσταση έφθασαν τα δύο αεροσκάφη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του σουηδικού υπουργείου Αμύνης Γιέσπερ Τενγκρούτ.

Στη ιστοσελίδα του υπουργείου Αμύνης της Σουηδίας αναφέρονται τα εξής σε σχέση με το περιστατικό: «Δεν υπάρχει τίποτα το ασυνήθιστο στο γεγονός ότι τα σουηδικά αεροσκάφη που πραγματοποιούν ασκήσεις αναγνωρίζονται από τα ρωσικά. Ωστόσο αυτή τη φορά οι ενέργειες του ρώσου πιλότου μπορούν να χαρακτηριστούν 'ιδιαίτερες' και λόγω της απόστασης στην οποία βρέθηκαν τα δύο αεροσκάφη, η οποία ήταν άκρως ασήμαντη». Το σουηδικό υπουργείο ενημέρωσε την κυβέρνηση για το περιστατικό αυτό.




---------------------------------------------------------------------------------------------------





Σε περίπου 100 ανέρχονται οι νεκροί από τις μάχες στην πόλη Μπριά της Κεντροαφρικανικης Δημοκρατιας
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017, 19:36
Έως και 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις χθεσινές μάχες που ξέσπασαν μεταξύ αντίπαλων ένοπλων οργανώσεων στην πόλη Μπριά της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης.

«Ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σίγουρα. Προς το παρόν υπάρχει η εκτίμηση ότι έως και 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί», τόνισε ο Μορίς Μπελικουσού σε τηλεφωνική επικοινωνία. «Υπάρχουν άνθρωποι που ακόμη κείτονται νεκροί στους δρόμους», πρόσθεσε.

Σήμερα η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη και εργαζόμενοι αποικιοκρατικων ανθρωπιστικών οργανώσεων άρχισαν την περισυλλογή πτωμάτων, ανέφερε ένας αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού.

Τον περασμένο μήνα τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, σε ένα ακόμη περιστατικό της αναζωπύρωσης της βίας στον πολυετή πολεμο που μαίνεται στη χώρα.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία βυθίστηκε στο χάος το 2013 μετά την ανατροπή του προέδρου Φρανσουά Μποζιζέ από τους μουσουλμανοφασιστες μισθοφορους Σελεκά, οι οποιοι ενεργησαν κατοπιν εντολων των γαλλων αποικιοκρατων, που είναι αφεντικα τους. Oι μουσουλμανοφασιστες εκαναν πολλα εγκληματα εναντιον του λαου της χωρας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντεπίθεση των αποκαλούμενων λαικων χριστιανικων ομάδων αντιμπαλακά, ενόπλων που ανήκαν κατά κύριο λόγο στη χριστιανική κοινότητα της χώρας.
Το μεγαλύτερο τμήμα τουπληθυσμού παραμένει προσηλωμένο στις τοπικές θρησκευτικες λατρείες με επιρροη του χριστιανισμου (35%), υπάρχουν όμως καθολικοί (25%), προτεστάντες (25%) καθώς και μουσουλμάνοι (15%). Ο ανιμισμός ασκεί ισχυρότατη επίδραση στα πλαίσια της χριστιανικής πίστης.

Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες εξανέμισαν τις ελπίδες ότι μια συμφωνία ειρήνης που υπεγράφη τη Δευτέρα στη Ρώμη, κανονισμενη από τους γαλλους αποικιοκρατες που εχουν εισβαλλει πλεον στη χωρα με τον μανδυα του κυανοκρανου καλυπτομενοι πισω από τον ξεφτιλοΟΗΕ, και η οποία καλούσε σε άμεση κατάπαυση του πυρός, θα μπορούσε να οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου, που έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους και εκτοπίσει το ένα πέμπτο των 5 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




To Kρεμλίνο «θα απαντήσει» στις κυρώσεις των ΗΠΑ
 Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017, 13:40
Το Κρεμλίνο σκέφτεται να δώσει τη δική του απάντηση στις πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Ρωσία, επικαλούμενες την εμπλοκή της στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι ήδη εξετάζει το ζήτημα αυτό, στο οποίο -όπως λέει- θα τηρήσει την αρχή της αμοιβαιότητας.

«Όπως δείχνουν οι κυρώσεις που είχαν επιβληθεί όλα τα προηγούμενα έτη, η βασική αρχή που διέπει αναμφίβολα την επιβολή κυρώσεων είναι η αρχή της αμοιβαιότητας, συνεπώς είναι κάτι εντελώς αιτιολογημένο και κατανοητό» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε ποια θα είναι η απάντηση της Μόσχας στις κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Πεσκόφ είπε ότι «σε επίπεδο των δικών μας εμπειρογνωμόνων, διατυπώνονται διάφορες εκδοχές κυρώσεων, οι οποίες και θα προταθούν».

Αναφερόμενος μάλιστα στο τετ α τετ Πούτιν -Τραμπ, που αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα κατά τη διάρκεια της συνάντησης κορυφής της G20 στο Αμβούργο, είπε ότι δεν ακυρώνεται η συνάντηση, αλλά «δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη τίποτα το συγκεκριμένο» για αυτή.





----------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ακυρώνει τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του
 Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017, 18:49
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Ριάμπκοφ, γνωστοποίησε σήμερα ότι ακυρώνει τη συνάντηση την οποία θα είχε εντός της εβδομάδας με τον Αμερικανό ομόλογό του Τόμας Σάνον σε αντίποινα για τις νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσέθεσε χθες 38 πρόσωπα και οργανισμούς στον κατάλογο όσων υφίστανται κυρώσεις εξαιτίας των ρωσικών ενεργειών στην Ουκρανία, ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η κίνηση αυτή «αποτελεί συνέχιση της τάσης που δημιούργησε η κυβέρνηση Ομπάμα κι έχει στόχο να καταστρέψει τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας», ανέφερε ο Ριάμπκοφ σε ανακοίνωσή του, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Οι αμερικανικές κυρώσεις αναιρούν σε μεγάλο βαθμό τις διαβεβαιώσεις της Ουάσινγκτον ότι επιδιώκει έναν διάλογο με τη Μόσχα, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο Ριάμπκοφ είχε ανακοινώσει προχθές Δευτέρα ότι ο ίδιος και ο Σάνον θα είχαν μια συνάντηση στην Αγία Πετρούπολη την 23η Ιουνίου για να συζητήσουν τα «προβλήματα στις διμερείς σχέσεις».




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Παράκρουση ισλαμιστών στην Τουρκία
 Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017, 11:52
Δεκάδες περιστατικά βίας καταγράφονται κάθε χρόνο την εποχή του Ραμαζανιού στην Τουρκία, εναντίον ανθρώπων που δεν τηρούν αυστηρά τους κανόνες.

Πρόκειται για χαρακτηριστικές ενέργειες ισλαμικής βίας την περίοδο αυτή, κατά την οποία απαγορεύεται αυστηρά από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου η κατανάλωση τροφίμων, νερού ή ποτών, το κάπνισμα κ.ο.κ.

Στο παρακάτω βίντεο, το οποίο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σε λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη, αποτυπώνεται στο έπακρο η έκρηξη βίας κατά πολιτών που δεν τηρούν τους κανόνες του Ισλάμ.
Μία κοπέλα κάθεται αμέριμνη στη θέση της, όταν ξαφνικά δέχεται επίθεση από έναν νεαρό.

Ο δράστης είναι ο Ercan Kızılateş, ο οποίος συνελήφθη και κατά την απολογία του ανέφερε ότι το θύμα προκαλούσε λόγω του ντυσίματός του (σ.σ.: φορούσε σορτς).

Ο Kızılateş συνεληφθει από την αστυνομια και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος. Αλλα μετα την δημοσιοποιηση του βιντεο του λεωφορειου και την οργη που ξεσπασε ξανασυνεληφθει.

Σε παρόμοιο περιστατικό πέρυσι, την ίδια εποχή, ένας νεαρός που τόλμησε να ανάψει ένα τσιγάρο στον δρόμο δέχθηκε απρόκλητη επίθεση με γρονθοκοπήματα από έναν άλλο άνδρα, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος λιπόθυμος.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέες αποχωρήσεις από την κυβέρνηση Μακρόν
 Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017, 09:52
Την παραίτησή τους από την κυβέρνηση του νέου Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσαν ακόμη δύο υπουργοί, ο κυβερνητικός εταίρος Φρανσουά Μπαϊρού, που είχε το χαρτοφυλάκιο Δικαιοσύνης, και η αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Μαριέλ ντε Σαρνέζ.

Πρόκειται για το δεύτερο κύμα παραίτησης για τη νεοσυσταθείσα κυβέρνηση Μακρόν σε διάστημα μόλις 24 ωρών, καθώς μόλις χθες αποχώρησε από το υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Άμυνας Σιλβί Γκουλάρ.

Οι τρεις παραιτηθέντες υπουργοί ανήκουν στο «Δημοκρατικό Κίνημα» του κ. Μπαϊρού, το οποίο αποτελεί αντικείμενο προκαταρκτικής εισαγγελικής έρευνας στη Γαλλία λόγω καταγγελιών ότι τοποθετούσε παράνομα βοηθούς ευρωβουλευτών του σε κομματικά καθήκοντα. Αυτά υποθετικα, γιατι το τι εχει συμβει στην πραγματικοτητα, μαλλον δεν θα το μαθουμε. Η ουσια είναι ότι υπαρχει ρηξη μεταξυ του νεοφιλελευθερου κομματος του Μακρον και του κεντροδεξιου κομματος του Μπαυρου.





------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Αυστραλία αναστέλλει τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία
 Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017, 07:10
Η Αυστραλία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναστέλλει τις αεροπορικές αποστολές της στη Συρία μετά τις ρωσικές απειλές που ακολούθησαν την κατάρριψη ενός συριακού καταδιωκτικού από αμερικανικό αεροσκάφος ότι θα καταρριψει πλεον οποιοδηποτε αεροσκαφος που χτυπαει τις ενοπλες δυναμεις της Συριακης Δημοκρατιας που πολεμανε το ισλαμοφασιστικο κρατος.

«Ως προληπτικό μέτρο, οι επιχειρήσεις των αυστραλιανών δυνάμεων άμυνας (ADF) στη Συρία σταμάτησαν προσωρινά» επισημαίνεται σε ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Η Δαμασκός γνωστοποίησε την Κυριακή ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ  κατέρριψε ένα συριακό μαχητικό αεροπλάνο, την ώρα που αυτό διεξήγαγε μια επιχείρηση εναντίον του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στην επαρχία Ράκα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Στην άκρη του δρόμου συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα του CHP
 Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, 18:47
Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία ηγήθηκε σήμερα μιας άκρως ασυνήθιστης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία διεξήχθη στην άκρη ενός δρόμου, καθώς οι βουλευτές του συμμετέχουν για έκτη συναπτή ημέρα στην «πορεία για τη Δικαιοσύνη» κατά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), έχει ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη μια πορεία όπου θα διανύσει πάνω από 400 χιλιόμετρα ταξιδεύοντας από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη. Στόχος να διαμαρτυρηθεί για τη φυλάκιση ενός βουλευτή του κόμματός του την προηγούμενη εβδομάδα.

Σήμερα, έκτη ημέρα της κινητοποίησης, έχει ήδη διανύσει περίπου 100 χιλιόμετρα. Ένα βήμα στήθηκε στην άκρη του δρόμου, κοντά στο Τσαμλιντερέ, στην επαρχία της Άγκυρας προκειμένου ο επικεφαλής του CHP να εκφωνήσει την εβδομαδιαία του ομιλία προς τους βουλευτές του κόμματος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι παρεμβαίνει στις δικαστικές υποθέσεις.

«Εάν αποδείξω ότι εσύ και η κυβέρνησή σου δώσατε εντολές στα δικαστήρια, θα παραιτηθείς όπως θα έκανε ένας τίμιος άνδρας;» ρώτησε ο ηγέτης του CHP απευθυνόμενος στον επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Δίνω τον λόγο μου: εάν δεν καταφέρω να το αποδείξω, θα αποσυρθώ από την πολιτική ζωή. Διότι εγώ είμαι ένας έντιμος άνδρας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η πορεία αυτή διοργανώθηκε μετά τη φυλάκιση την Τετάρτη του βουλευτή Ενίς Μπερμπέρογλου, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών με την κατηγορία ότι αποκάλυψε κρατικά μυστικά.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι ήταν παρόντες σήμερα, αψηφώντας τη βροχή. Κοντά στο βήμα απ’ όπου εκφώνησε την ομιλία του ο Κιλιντσντάρογλου, είχε εγκατασταθεί επίσης ένα αναψυκτήριο προκειμένου οι παριστάμενοι να μπορούν να φάνε και να πιούνε κάτι.

«Ο Μπερμπέρογλου είναι ένα σύμβολο» εξήγησε η Εϊλέμ Ουζουνέρ, στέλεχος του CHP που ήρθε από την Κωνσταντινούπολη για να πάρει μέρος στην πορεία: «Ο στόχος είναι να υπάρχει δικαιοσύνη για όλους, διότι όλος ο κόσμος έχει ανάγκη τη Δικαιοσύνη».

Για τον Γιουσούφ Μουλντούρ, που φορούσε ένα λευκό μπλουζάκι με τη λέξη «Δικαιοσύνη» γραμμένη με κόκκινα γράμματα, η «μάχη θα συνεχιστεί μέχρις ότου όλος ο κόσμος να μπορέσει να ζήσει ελεύθερα, ανθρώπινα και επί ίσοις όροις».




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Μη επανδρωμενο αεροσκάφος των συριακών δυνάμεων κατερρίφθη από τους Αμερικάνους στην Ατ Τανφ
 Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, 18:27
Ένα αεροσκάφος τύπου F-15 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατέρριψε τη Δευτέρα το βράδυ ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που ανήκε σε δυνάμεις που πρόσκεινται στο συριακό καθεστώς, κοντά στην πόλη Ατ Τανφ της Συρίας, όταν αξιολογήθηκε ότι έγειρε μια απειλή ενάντια στις δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού, που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

«Ένα αμερικανικό αεροσκάφος F-15 αναχαίτισε ένα μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος (UAV) - τύπου Shaheed-129, ιρανικής κατασκευής - καθώς παρατηρήθηκε ότι κατευθυνόταν προς μια θέση του συνασπισμού. Όταν το UAV συνέχισε να κατευθύνεται προς την θέση χωρίς να αλλάξει την πορεία του », ανέφερε η ανακοίνωση της δυτικής συμμαχίας.





----------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραήλ: Ξεκίνησε η κατασκευή ενός νέου εβραϊκού οικισμού στην κατεχόμενη παλαιστινιακή Δυτική Όχθη
 Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, 16:44
Το Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα την οικοδόμηση ενός νέου οικισμού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια, την ώρα που αμερικανοί απεσταλμένοι προσπαθούν να επανεκκινήσουν την ειρηνευτική διαδικασία που βρίσκεται σε τέλμα κυρίως εξαιτίας των ισραηλινών εποικιστικών δραστηριοτήτων.

Ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, κατήγγειλε αμέσως μια «απόπειρα να οδηγηθούν σε αποτυχία οι αμερικανικές προσπάθειες» υποστηρίζοντας πως η οικοδόμηση του οικισμού αποδεικνύει πως «το Ισραήλ δεν πιστεύει στις αμερικανικές προσπάθειες».

«Έπειτα από δεκαετίες, έχω το προνόμιο να είμαι ο πρωθυπουργός που κατασκευάζει έναν νέο οικισμό στην Ιουδαία-Σαμάρεια», έγραψε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στον λογαριασμό του στοTwitter. Η Ιουδαία-Σαμάρεια είναι το βιβλικό όνομα που χρησιμοποιείται από τους ισραηλινούς ηγέτες όταν αναφέρονται στη Δυτική Όχθη, μια μικρή παλαιστινιακή περιοχή που κατέχεται εδώ και 50 χρόνια από τον ισραηλινό στρατό και όπου ζουν αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 400.000 έποικοι, παράνομα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

«Σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες επί του εδάφους, όπως έχω υποσχεθεί, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος οικισμός για τους εποίκους της Αμόνα», πρόσθεσε ο Νετανιάχου κάτω από μία φωτογραφία ενός εκσκαφέα και ενός γεωτρύπανου επί το έργον σε έναν βραχώδη λόφο.

Ο οικισμός Αμιτσάι, ο πρώτος που κατασκευάζεται έπειτα από 25 χρόνια, αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου σαράντα οικογένειες που εκκενώθηκαν τον Φεβρουάριο από την Αμόνα, έναν οικισμό που θεωρείται παράνομος ακόμη και σύμφωνα με το ισραηλινό δίκαιο.

Οι εργασίες συνίστανται για την ώρα στην εξομάλυνση του εδάφους ώστε να τοποθετηθούν περίπου δέκα τροχόσπιτα, δήλωσε εκπρόσωπος της κύριας οργάνωσης των κατοίκων στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την επομένη της άφιξης του Τζέισον Γκρίνμπλατ, του απεσταλμένου του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με ισραηλινούς και παλαιστίνιους αξιωματούχους στην προσπάθεια να ξεκινήσει και πάλι τις διαπραγματεύσεις που διακόπηκαν για τελευταία φορά την άνοιξη του 2014.

Αύριο θα τον συνοδεύσει ο γαμπρός και σύμβουλος του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ.
Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ, που θεωρείται πιο θετικά διακείμενος στις ισραηλινές θέσεις απ΄ό,τι ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα, το Ισραήλ προχώρησε σε πέντε ανακοινώσεις παράτασης οικισμών που αφορούν συνολικά περισσότερες από 6.000 κατοικίες.
Ο Λευκός Οίκος είχε καλέσει το Ισραήλ σε αυτοσυγκράτηση.

Η ισραηλινή κυβέρνηση, η πιο δεξιά στην ιστορία του εβραϊκού κράτους και θετικά διακείμενη στον εποικισμό, επιδιώκει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις προκειμένου να συνεχίσει η κατασκευή οικισμών σε παλαιστινιακά εδάφη χωρίς να έρχεται σε αντιπαράθεση με την αμερικανική κυβέρνηση.
Η κατασκευή οικισμών, που συνεχίζεται από όλες τις ισραηλινές κυβερνήσεις από το 1967, "ξακρίζει" τα εδάφη στα οποία θα ιδρυθεί ένα παλαιστινιακό κράτος ή θέτει σε κίνδυνο την εδαφική συνέχεια άρα και τη βιωσιμότητα ενός τέτοιου κράτους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι 10.000 απολυσεις με αποφαση των δεξιομουτρων δικαστικων και της κυβερνησης γεμιζουν σκουπιδια τους δρομους.
Ακαρπη η συναντηση Σκουρλετη με ΠΟΕ-ΟΤΑ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------



Ποντιος Πιλατος ο Γαβρογλου για τα ναρκωτικα στο Αριστοτελειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονικης. Ενώ συγκλητος και φοιτητες ζητανε επεμβαση της αστυνομιας γιατι δεν είναι δυνατον το πανεπιστημιακο ασυλο που καλυπτει την ελευθερη διακινηση ιδεων να καλυπτει ενοπλους παρανομους, ο Γαβρογλου λεει ότι πρεπει να περιφρουρησουν οι φοιτητες τους χωρους. Λες και είναι δυνατον φοιτητες να τα βαλουν με ενοπλους παρανομους.



---------------------------------------------------------------------------------------------




Βομβα Ακη Τζοχατζοπουλου. Εθνικη προδοσια Σημιτη – Γιωργακη Παπανδρεου. «Παρεδωσαν τη χωρα στους δανειστες σε συνεργασια με ξενες μυστικες υπηρεσιες!»



--------------------------------------------------------------------------------------------



Οι συγγενεις των θυματων του φονικου σεισμου της 24 Αυγουστου 2016  στο Αματριτσε της κεντρικης Ιταλιας πρεπει να καταβαλουν φορο κληρονομιας για σπιτια που δεν υπαρχουν πλεον



-----------------------------------------------------------------------------------------


Νικησαν οι απεργοι στη Γεωργιου ΑΕ στην Ασπροπυργο. Επαναπροσληφθηκαν οι μεταναστες εργατες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------


Aλλαξαν την «τιμωρια» των μαθητων στο Ρεθυμνο



-----------------------------------------------------------------------------------------------



«Διαμαντή τον λέγανε, οι φασίστες έτρεμαν…» – Γιάννης Αλεξάνδρου (Διαμαντής), ο θρυλικός καπετάνιος της Ρούμελης

«Απλός σαν χωριάτης, σεμνός, σαν άγιος, αθόρυβος και αφανής, σαν ήρωας»… Στις 21 του Ιούνη 1949 πέφτει νεκρός από βόλι ο θρυλικός Καπετάν Διαμαντής (Γιάννης Αλεξάνδρου), υποστράτηγος, διοικητής της 2ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) και
στέλεχος του ΚΚΕ

«Στο τρίτο δεκαήμερο του Ιούνη έφτασε ως εμάς η είδηση ότι σκοτώθηκε ο Διαμαντής. Στην αρχή δεν την πιστεύαμε. Τη θεωρούσαμε προπαγανδιστικό κόλπο. Πόσες φορές δεν κυκλοφορούσαν ψεύτικες ειδήσεις για θανάτους αγωνιστών! Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Δεν θέλαμε κιόλας να το πιστέψουμε. Μείναμε, όμως, άφωνοι όταν έπεσε στα χέρια μας μια εφημερίδα “Ακρόπολις”, που είχε τον Διαμαντή νεκρό. Όσο κι αν φρόντισε ο Γκούρας να την εξαφανίσει για να μην την δουν όλοι οι μαχητές που ήταν κοντά μας κι επηρεαστούν, το κακό είχε γίνει. Ο Διαμαντής είχε σκοτωθεί, ο κυβερνητικός στρατός κατάφερε να δώσει το μεγαλύτερο πλήγμα στο ΔΣ Ρούμελης, στο κίνημα της περιοχής μας. Γι’ αυτό και πανηγύριζε».*
Στις 21 του Ιούνη 1949 πέφτει νεκρός από βόλι ο θρυλικός Καπετάν Διαμαντής (Γιάννης Αλεξάνδρου), υποστράτηγος, διοικητής της 2ηςΜεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) και στέλεχος του ΚΚΕ.
Ο Διαμαντής υπήρξε λαογέννητος ηγέτης με τεράστιο κύρος σε δικούς κι εχθρούς. Ήταν ο διοικητής που αγαπούσαν  οι μαχητές και οι μαχήτριες του ΔΣΕ και ο λαός και που θαύμαζαν ―αν και τον έτρεμαν και τον μισούσαν―, οι πολιτικοί και στρατιωτικοί του αντίπαλοι. Οι στρατιωτικές μέθοδοι που εφάρμοσε ο καπετάνιος της Ρούμελης έγιναν αντικείμενο μελέτης στα επιτελεία του κυβερνητικού στρατού και μάθημα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Ο θάνατός του συντάραξε τη Ρούμελη που τον έκλαψε απ’ άκρη σ’ άκρη και σκόρπισε θλίψη στους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ και στο λαό, που έχασαν έναν από τους πιο αγαπητούς ηγέτες τους.

Ο Γιάννης Αλεξάνδρου, του Κομνά, γεννήθηκε το 1914 στην Κάτω Αγόριανη (Λιλαία) του νομού Φωκίδας, από αγροτική οικογένεια. Ο παππούς του Λουκάς Αλεξάνδρου, υπήρξε συμπολεμιστής του Οδυσσέα Ανδρούτσου στο Χάνι της Γραβιάς. Μόλις έβγαλε το γυμνάσιο οργανώθηκε στην Ένωση Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ). Θα γίνει μέλος του ΚΚΕ όντας φοιτητής της Νομικής στη Θεσσαλονίκη και θα συμμετέχει ενεργά και αγωνιστικά  στο φοιτητικό και λαϊκό κίνημα.
Πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο και στην Κατοχή (1941) ήταν από τους πρωτεργάτες της οργάνωσης της Αντίστασης στο χωριό του και στην ευρύτερη περιοχή, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ. Στις αρχές του 1942 θα συναντηθεί με τον Άρη Βελουχιώτη που προσπαθεί να δώσει σάρκα και οστά στον ένοπλο αγώνα, και τον Ιούλη του ίδιου χρόνου θα βγει στον Παρνασσό, αποτελούμενη από ένοπλους αντάρτες, η περίφημη «8η Ομάδα». Της ομάδας  ηγείται ο καπετάν Διαμαντής.
Χαρακτηριστικό της ευστροφίας και των ικανοτήτων του να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις είναι το περιστατικό στο οποίο οφείλεται το αγωνιστικό του ψευδώνυμο «Διαμαντής», όπως το περιγράφει ο Γιώργης Μωραΐτης: «Πήγε σε μια παράνομη σύσκεψη στη Λαμία, προπολεμικά. Έπεσαν σε παρακολούθηση. Ξέφυγε. Στο κοντινό χωριό Κόμα καταφθάνουν οι χωροφύλακες. Στο καφενείο που κάθισε, έριξαν μια ματιά. Εσύ πώς λέγεσαι; ρώτησαν. Διαμαντής, απάντησε. Οι Διαμανταίοι είχανε καλό όνομα στο χωριό. Δεν τον γνώριζαν. Και γλίτωσε. Όταν βγήκε αντάρτης, το ανέσυρε από το παρελθόν και έγινε ο Καπετάν Διαμαντής».
Μέσα από τη δράση της «8ης Ομάδας» θ’ αρχίσουν να ξεδιπλώνονται οι πολιτικές, οργανωτικές και στρατιωτικές του ικανότητες. Ο Διαμαντής θα συμμετέχει στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου αναλαμβάνοντας μια από τις πιο υπεύθυνες αποστολές και στη συνέχεια θ’ αναδειχτεί πολιτικός καθοδηγητής του Αρχηγείου ΕΛΑΣ Παρνασσίδας.
Όταν ο ΕΛΑΣ θα γίνει ταχτικός στρατός, ο Διαμαντής θα βρεθεί στη θέση του καπετάνιου στο 34ο Σύνταγμα της 2ης Μεραρχίας, με χώρο ευθύνης κυρίως την Αττικοβοιωτία. Μετά από πολλές μάχες, τον Δεκέμβρη του ΄44, στην ένοπλη επέμβαση των Άγγλων, συμμετέχει με το Σύνταγμά του στη Μάχη της Αθήνας και υπερασπίζεται με ηρωισμό τον τομέα του Σανατορίου «Σωτηρία». Παίρνει το βαθμό του ταγματάρχη.
Μετά την απαράδεκτη συμφωνία της Βάρκιζας αναγκάζεται καταδιωκόμενος να βγει στο βουνό. Εκεί, στον Παρνασσό, θα σχηματίσει το 1946 την πρώτη ομάδα ενόπλων της περιοχής και θα συμβάλλει στη συγκρότηση του ΔΣΕ στην Παρνασσίδα και στη Ρούμελη.
Ως επικεφαλής του Αρχηγείου Παρνασσίδας, το 1947 θα δώσει σημαντικές μάχες (Αράχωβα, Λοκρίδα, Άμφισσα) και θα ελευθερώσει όλο τον ορεινό όγκο της Ρούμελης. Οι ικανότητές του και η δράση του μαθεύονται παντού. Το όνομά του προφέρεται από συναγωνιστές και εχθρούς με δέος.

Οι αντίπαλοι τον φοβούνται, οι φασίστες τον τρέμουν.
Το 1948 ο Καπετάν Διαμαντής αναλαμβάνει διοικητής της 2ηςΜεραρχίας του ΔΣΕ (πρώην Αρχηγείο Ρούμελης). Ονομάζεται συνταγματάρχης και στη συνέχεια υποστράτηγος. Από τη θέση αυτή αναδεικνύονται πλήρως οι στρατηγικές του ικανότητες και τα ηγετικά του προσόντα. Μαζί με τον Καπετάν Γιώτη, υποστράτηγο Χαρίλαο Φλωράκη,  διοικητή της 1ης Μεραρχίας, στις αρχές του 1949 καταλαμβάνουν το Καρπενήσι (στις 20-21 Γενάρη 1949 – ίσως η κορυφαία επιχείρηση του ΔΣΕ στη Ρούμελη), και το κρατούν για είκοσι μέρες. Ήταν επιτυχία μεγάλης πολιτικοστρατιωτικής σημασίας, που συνοδεύτηκε με παρασημοφορία τους από την Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση.
Ο Διαμαντής είχε πολλά ψυχικά και ηθικά χαρίσματα. Ήταν ψύχραιμος, αποφασιστικός και υπομονετικός στα δύσκολα. Τέρας αντοχής, οδηγούσε τις ατέλειωτες πορείες από βουνό σε βουνό φορτωμένος, αν και διοικητής, το βαρύ οπλοπολυβόλο, χωρίς ν’ αγκομαχά ή να παραπονιέται, νηστικός και άυπνος. Ενθάρρυνε τους αδύναμους και υπήρχαν φορές που στερούταν ακόμα και την πενιχρή μερίδα του για να φάει κάποιος μαχητής ή μαχήτρια που λιγοθυμούσε. Να, πώς τον θυμάται ο Χαρίλαος, πολλά χρόνια αργότερα:  «Ο Διαμαντής ήταν καλόκαρδος και το χαρακτηριστικό του ήτανε το γέλιο. Ήτανε άνθρωπος που γελούσε» (βλέπε περισσότερα παρακάτω).
Τον χαρακτήριζε η άκαμπτη επιμονή. Δεν σταματούσε, αν η αποστολή (μικρή η μεγαλύτερη δεν τη ξεχώριζε) δεν ολοκληρωνόταν. Έβρισκε πάντα τρόπους να ξεπερνάει τις μεγαλύτερες δυσκολίες και εμπόδια, χωρίς αυτά να φτάνουν προς τα κάτω (μαχητές) και κυρίως χωρίς να χάνει τον προσανατολισμό του.
Ήταν σεμνός, απλός και καταδεχτικός με όλους. Ανιδιοτελής, δεν προέβαλλε τον εαυτό του, αναδείκνυε τα λάθη του, έκανε πρώτος αυτοκριτική μετά τη μάχη και παρακινούσε το ίδιο να κάνουν κι οι άλλοι. Μετά απ’ αυτά δεν είναι ν’ απορεί κανείς γιατί ο Καπετάν Διαμαντής είχε κατακτήσει, εκτός από την εμπιστοσύνη, και τις καρδιές των μαχητών του.
Ισάξια και πάνω ίσως απ’ όλα τ’ άλλα, ο Διαμαντής ήταν ατρόμητος πολεμιστής και μεγάλος μάστορας της πολεμικής τέχνης. Δίνοντας  εκατοντάδες μάχες στον ΕΛΑΣ και στο ΔΣΕ έκανε πολλούς μεγαλογαλονάδες του κυβερνητικού στρατού ν’ αναγνωρίσουν το μεγαλείο της ευφυΐας του  και την υπεροχή του και ακόμα και αυτοί που, από εγωισμό, δεν το έκαναν ανοιχτά, από τις καταγραμμένες διαταγές τους στις πολεμικές  επιχειρήσεις φαίνεται ότι όχι απλά τον υπολόγιζαν μα και τον φοβούνταν.




------------------------------------------------------------------------------------------------------




«ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΠΕΣΕ Ο ΓΡΑΜΜΟΣ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ»
Το ντοκιμαντέρ για τον ΔΣΕ στους κινηματογράφους
Aπό αύριο Πέμπτη 22 Ιούνη, η «New Star» θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στους κινηματογράφους «Αλκυονίς New Star Art Cinema» και «Studio New Star Art Cinema», σε α' προβολή, το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε», σε παραγωγή της ΚΕ του ΚΚΕ. Η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκει στον Κώστα Σταματόπουλο και είναι γυρισμένο από κινηματογραφική ομάδα που συστήθηκε γι' αυτό το σκοπό.
Το ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται στο «Studio» (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής) στις 7 μ.μ. και τις 9 μ.μ. Για την «Αλκυονίδα» θα υπάρξει ενημέρωση.
Το ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο, με πρωτότυπο υλικό από το κινηματογραφικό συνεργείο του ΔΣΕ, ηχητικά ντοκουμέντα της εποχής, αλλά και νεότερο υλικό και σύγχρονα πλάνα από τα βουνά και τις άλλες περιοχές όπου απλώθηκε η δράση του ΔΣΕ. Η σκηνοθετική ομάδα δούλεψε με αρχεία που αντλήθηκαν κατά κύριο λόγο από το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ, αλλά και Κρατικά Αρχεία της ΕΡΤ και του Πολεμικού Μουσείου, ενώ έκανε και γυρίσματα στα ίδια τα βουνά όπου ανέπτυξε τη δράση του ο ΔΣΕ.
Κινηματογραφική ομάδα: Λεωνίδας Βαρδαρός, Κώστας Σταματόπουλος, Σήφης Στάμου, Θεοδοσία Γραμματικού και Γιάννης Μαρούδας. Κείμενα - Ερευνα: Παύλος Ρούφας, Θανάσης Λεκάτης. Μοντάζ: Σωτήρης Γκέκας. Ακούστηκαν οι ηθοποιοί: Μίλτος Δημουλής, Βασίλης Κολοβός, Νίκος Μόσχοβος, Μαριάνθη Σοντάκη, Χριστόφορος Γιακουμέλος. Μουσική: Γιώργος Καλτσούνης.
Η είσοδος για άτομα κάτω των 17 και άνω των 65 χρόνων θα είναι δωρεάν.
Για πληροφορίες ή για οργανωμένα γκρουπ στο τηλέφωνο 210 8220008.
Η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ θα επισκεφτεί τις προβολές του ιστορικού ντοκιμαντέρ, με το εξής πρόγραμμα:
Την Πέμπτη 22 Ιούνη, στην προβολή στις 7 μ.μ. η ΠΟ Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, στο «Studio».
Την Παρασκευή 23 Ιούνη, στην προβολή στις 7 μ.μ. η ΠΟ ΤΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, στο «Studio».
Την Κυριακή 25 Ιούνη, στην προβολή στις 7 μ.μ. η ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΝΕ, και στην προβολή στις 9 μ.μ. η ΤΟ Βόρειων Συνοικιών της ΚΝΕ, στο «Studio». Την ίδια μέρα, στην προβολή στις 6 μ.μ. οι κλαδικές Οργανώσεις, και στην προβολή στις 8 μ.μ. η ΤΟ Κατάρτισης - Μαθητείας της ΚΝΕ, στην «Αλκυονίδα».
Την Τρίτη 27 Ιούνη, στην προβολή στις 7 μ.μ. η ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου της ΚΝΕ, και στην προβολή στις 9 μ.μ. η ΤΟ Νότιων Συνοικιών της ΚΝΕ, στο «Studio». Την ίδια μέρα, στην προβολή στις 6 μ.μ. η ΤΟ Μεσογείων της ΚΝΕ, και στην προβολή στις 8 μ.μ. η ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ, στην «Αλκυονίδα».
Την Πέμπτη 29 Ιούνη, στην προβολή στις 7 μ.μ. η ΠΟ Δυτικής Αθήνας της ΚΝΕ, και στην προβολή στις 9 μ.μ. η ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ, στο «Studio».




-------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΑΛΛΙΑ
Προχωρούν οι νέες συνεργασίες σε βάρος του λαού
Μετά και τις βουλευτικές εκλογές, συνεχίζονται οι «αναταράξεις» στις «παλιές» αστικές πολιτικές δυνάμεις
ΠΑΡΙΣΙ.--
Καθώς μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές όλες οι αστικές δυνάμεις παίρνουν θέση μάχης για την υπεράσπιση του ντόπιου κεφαλαίου, το κόμμα του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, «La Republique en Marche» (LREM), εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στις διεργασίες για τη σφυρηλάτηση νέων συνεργασιών υπέρ της αστικής τάξης.
Πάνω στο έδαφος αυτών των νέων αντιλαϊκών διεργασιών, το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η επίθεση στα λαϊκά στρώματα, αφού η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού πρέπει να εγκριθεί τουλάχιστον το πρώτο μέρος των νέων αντεργατικών αναδιαρθρώσεων (νέα αναβάθμιση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, νέες περικοπές σε παροχές Πρόνοιας, ασφαλιστικά δικαιώματα κ.λπ.). Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο πρωθυπουργός, Εντουάρντ Φιλίπ, δήλωσε χτες ότι υπάρχει κίνδυνος το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας να ξεπεράσει και πάλι το όριο του 3% του ΑΕΠ που ορίζει η ΕΕ. Προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας εμφανίζουν το έλλειμμα να διαμορφώνεται για τη φετινή χρονιά στο 3,1%, αν και η προηγούμενη κυβέρνηση το είχε εκτιμήσει στο 2,8%.
Βεβαίως, ζητήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας, ειδικά με βάση τους κανόνες που έχουν συνδιαμορφωθεί στις Βρυξέλλες, αξιοποιούνται και στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που αποτυπώνονται έντονα στις διεργασίες και για την πορεία της ΕΕ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση
ΚΑΡΑΚΑΣ.--
Συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα οι συγκεντρώσεις της φασιστικής αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, με το ανατολικό Καράκας (οι πλούσιες συνοικίες) να γίνεται και πάλι το επίκεντρο των βίαιων εκδηλώσεων και των συγκρούσεων με την αστυνομία. Χτες έγινε γνωστό ότι από πυρά αστυνομικού βρήκε το θάνατο ο 17χρονος Φαμπιάν Ουρβίνα και υπήρξαν ακόμα 27 τραυματίες. Ο υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ, αναφερόμενος στο επεισόδιο, σημείωσε ότι υπήρξε «ανάρμοστη και δυσανάλογη χρήση βίας» και ήδη διώκονται δύο αστυνομικοί. Πάντως έως τώρα πάνω από 70 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε διαδηλώσεις, καποιοι από τη βία των ένοπλων ομάδων της φασιστικης αντιπολίτευσης, αλλά υπάρχουν και θύματα αστυνομικών με «υπέρμετρο ζήλο», που αλληλοτροφοδοτούν τον κύκλο των βίαιων συγκρούσεων των φασιστικών δυνάμεων, που επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες χάους και πρόκληση ακόμα και ξένης επέμβασης. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών, όπου οι ΗΠΑ επιχειρούν να επιβάλουν τη λογική της επέμβασης, στο όνομα της «προάσπισης της ελευθερίας και της δημοκρατίας». Ωστόσο, στη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ του Οργανισμού που έγινε τη Δευτέρα δεν πέρασαν αυτά τα σχέδια.
Παρόλα αυτά, η αντιδραστική αντιπολίτευση συνεχίζει το σχέδιό της, και φαίνεται ότι και στις τάξεις της κυβέρνησης υπάρχουν δυνάμεις που επιδιώκουν συμβιβασμό, ενώ όπως κατήγγειλε το ΚΚ Βενεζουέλας η Γενική Εισαγγελέας Λουίζα Ορτέγκα Ντίας ουσιαστικά νομιμοποιεί και σιγοντάρει την βίαιη τακτική της φασιστικής αντιπολίτευσης.
Θυμίζουμε ότι οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν από τον περασμένο Απρίλη και προβάλλουν ως βασικό αίτημα την παραίτηση του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος έχει εξαγγείλει διαδικασία Συντακτικής Συνέλευσης, με την εκλογή των αντιπροσώπων να γίνεται στα τέλη Ιούλη. Τη διαδικασία αυτή μάλιστα την εντάσσει στην προσπάθεια «εθνικής συνεννόησης και διαλόγου» με τη λεγόμενη «συμμετοχική δημοκρατία».
Το ΚΚ Βενεζουέλας, μαζί με άλλες δυνάμεις, το κόμμα «Πατρίδα για όλους», το κόμμα «Δίκτυα», το Επαναστατικό Κόμμα Εργασίας και τις οργανώσεις «Γκαγιόνες», «Γενναίος Νότος» και «Αντιιμπεριαλιστικές Φωνές», προχώρησαν στη δημιουργία του Λαϊκού Αντιφασιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου, που επιδιώκει επαναστατική απάντηση στην κρίση του καπιταλισμού που βιώνει η χώρα. Οι δυνάμεις αυτές δεν συμμετέχουν στην κυβερνητική «πλατφόρμα» για τη Συντακτική Συνέλευση και δημιούργησαν τη δική τους, με την επωνυμία «Ενότητα για να προχωρήσουμε 2017» (Union para Avanzar 2017), που συμβολίζει και την ιστορική συνέχεια και τιμή στα 100χρονα της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης του 1917.
Τη Δευτέρα, πάντως, ο Γιούλ Τζαμπούρ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, εξέφρασε την ανησυχία του Κόμματος για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί το χρονοδιάγραμμα για την εκλογική διαδικασία και ζήτησε από την Εθνική Εκλογική Επιτροπή να προχωρήσει άμεσα στη δημοσίευσή του, ενώ επιφυλάχτηκε για επανεκτίμηση της κατάστασης για το αν τελικά θα συμμετάσχει στη διαδικασία.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Το Ισραήλ ξεκίνησε χτες την οικοδόμηση νέου εποικισμού στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια, λίγες μέρες πριν την άφιξη Αμερικανών απεσταλμένων σε Ιερουσαλήμ και Ραμάλα με στόχο την επανέναρξη της «ειρηνευτικής» διαδικασίας. Ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής προεδρίας, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, κατήγγειλε την εξέλιξη ως «απόπειρα να οδηγηθούν σε αποτυχία οι αμερικανικές προσπάθειες», υποστηρίζοντας πως η οικοδόμηση του οικισμού αποδεικνύει πως «το Ισραήλ δεν πιστεύει στις αμερικανικές προσπάθειες».

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Δύο Ολλανδοί, ο 62χρονος δημοσιογράφος Ντερκ Γιοχάνες Μπολτ και ο 58χρονος εικονολήπτης Ευγένιος Ερνεστ Μαρί, που εργάζονται στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Spoorloos» («Οι Αγνοούμενοι»), έχουν πέσει θύματα απαγωγής στην Κολομβία από το ELN. Η απαγωγή έγινε το Σάββατο σε μια περιοχή συγκρούσεων στα βορειοανατολικά της Κολομβίας και φέρεται να εμπλέκεται η ομάδα ανταρτών ELN. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι δίνει μέγιστη προτεραιότητα στον χειρισμό της υπόθεσης αυτής, ενώ οι κολομβιανές αρχές απαιτούν την άμεση απελευθέρωσή τους.


3 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
Today in the Gaza Strip, power is expected to be cut down to two hours a day. Two!
This should be big news - just think about what your life would be like: 22 hours with no refrigeration or lights, 22 hours a day without power even in hospitals. But as of now, the top headline out of Israel/Palestine is: Jared Kushner arrives “in pursuit of peace.”
This is absurd. There’s silence over a crushing humanitarian and political crisis in Gaza, and an hour’s drive away, a million cameras are focused on a settlement-funder whose only “diplomatic experience” is being friends with Benjamin Netanyahu.
But I think we can work with the media to our advantage right now. Tell the NY Times Jerusalem Bureau Chief Ian Fisher to #AskKushner:

Will ending the Gaza blockade be part of your peace process?
Click here to tweet this message to the NY Times.
https://twitter.com/intent/tweet?text=Kushner%20is%20going%20to%20Israel.%20%40fisheri%20%40nytimes%20%23AskKushner%20is%20end%20of%20%23Gaza%20blockade%20part%20of%20your%20peace%20process%3F%20pic.twitter.com%2FqNjDDGzrRb&source=webclient
Click here to email this message to the NY Times.
mailto:fisheri@nytimes.com?subject=Ask%20Jared%20Kushner%20about%20Gaza&body=Dear%20Ian%20Fisher%2C%0A%0AThe%20Gaza%20power%20crisis%20absolutely%20needs%20to%20be%20the%20main%20focus%20on%20media%20attention%20in%20Israel%2FPalestine%20right%20now.%20And%20Jared%20Kushner%E2%80%99s%20visit%20is%20an%20opportunity%20to%20put%20that%20issue%20into%20a%20larger%20context.%20%0A%0APlease%2C%20ask%20Jared%20Kushner%3A%20Would%20ending%20the%20Gaza%20blockade%20be%20part%20of%20your%20peace%20process%3F

This is wrapped up in a bigger question we shouldn’t even have to ask: What will it take for the Israeli government to respect Palestinian human rights in Gaza? The Times hasn’t been afraid to criticize Kushne before, and he shouldn’t get a pass when it comes to Palestine.
So now I want to see them ask: Would your “peace process” end the blockade of Gaza?
Click here to tweet this message to the NY Times.
Click here to email this message to the NY Times.
No matter how tenuous your trust in the mainstream media, the fact is we’re in a moment where they are responsive to pressure to ask tougher questions and give more context.
Otherwise...well, we’ve seen this story over, and over, and over again.

The US starts a peace process, which sucks up all the attention media and the general public have for the issue. And what happens happens? Israel’s control over Palestinian life deepens, Palestinians are asked to “negotiate” for human rights, and then blamed if they refuse.
One of the hardest things about working on the issue from here is that we’re so far away. Some days, it feels like there’s really so little we can do. But we do have leverage over The New YorkTimes and other media outlets.
We all need to be pressuring Kushner to answer this question: will ending the blockade of Gaza be part of your peace process?
Click here to tweet this message to the NY Times.
Click here to email this message to the NY Times.
Onward,

e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, το ρευμα αναμένεται να μειωθεί σε δύο ώρες την ημέρα. Δύο!
Αυτό πρέπει να είναι μεγάλη είδηση - σκεφτείτε μόνο ποια θα είναι η ζωή σας: 22 ώρες χωρίς ψυγείο ή φώτα, 22 ώρες την ημέρα χωρίς ρευμα ακόμη και στα νοσοκομεία. Αλλά μεχρι τώρα, η κορυφαία επικεφαλίδα στο Ισραήλ / Παλαιστίνη είναι: Ο Jared Kushner φτάνει "για την επιδίωξη της ειρήνης".
Αυτό είναι παράλογο. Υπάρχει σιωπή σχετικά με μια συντριπτική ανθρωπιστική και πολιτική κρίση στη Γάζα και σε απόσταση μίας ώρας με το αυτοκίνητο, ένα εκατομμύριο κάμερες επικεντρώνονται σε έναν διακανονιστη-χρηματοδότη του οποίου η μόνη «διπλωματική εμπειρία» είναι ότι είναι φίλοι με τον Benjamin Netanyahu.
Νομίζω όμως ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με τα μέσα ενημέρωσης προς όφελός μας αυτή τη στιγμή. Ενημερώστε τον αρχηγό του γραφείου NY Times Ιερουσαλήμ Ian Fisher στο #AskKushner:

Θα τερματίσετε τον αποκλεισμό της Γάζας να είναι μέρος της ειρηνευτικής σας διαδικασίας;
Κάντε κλικ εδώ για να τουιταρετε αυτό το μήνυμα στους NY Times.
Κάντε κλικ εδώ για να στείλετε μήνυμα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο NY Times.

Αυτό έχει τεθεί σε μια μεγαλύτερη ερώτηση που δεν θα πρέπει καν να αναρωτηθούμε: Τι θα κάνει την ισραηλινή κυβέρνηση να σεβαστεί τα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα στη Γάζα; Ο Times δεν φοβόταν να επικρίνουν τον Kushne πριν και δεν πρεπει να περάσει, όταν πρόκειται για την Παλαιστίνη.
Τώρα λοιπόν θέλω να τους δω να ρωτήσουν: Θα μπορούσε η "ειρηνευτική διαδικασία" σας να σταματήσει τον αποκλεισμό της Γάζας;
Κάντε κλικ εδώ για να τουιταρετε αυτό το μήνυμα στους NY Times.
Κάντε κλικ εδώ για να στείλετε μήνυμα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο NY Times.
Ανεξάρτητα από το πόσο αδύναμη είναι η εμπιστοσύνη σας στα mainstream μέσα ενημέρωσης, το γεγονός είναι ότι βρισκόμαστε σε μια στιγμή όπου ανταποκρίνονται στην πίεση για να ζητήσουμε πιο σκληρές ερωτήσεις και να δώσουμε περισσότερο περιβάλλον.
Διαφορετικά ... λοιπόν, θα δουμε αυτή την ιστορία ξανα και ξανα και ξανά.

Οι ΗΠΑ ξεκινούν μια ειρηνευτική διαδικασία, η οποία απορροφά όλα τα μέσα ενημέρωσης και το ευρύ κοινό για το θέμα. Και τι συμβαίνει; Ο έλεγχος του Ισραήλ για την παλαιστινιακή ζωή εμβαθύνει, οι Παλαιστίνιοι καλούνται να "διαπραγματευτούν" για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στη συνέχεια να κατηγορηθουν εάν αρνούνται.
Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για την εργασία στο θέμα από εδώ είναι ότι είμαστε τόσο μακριά. Κάποιες μέρες, αισθάνεται κανεις σαν να υπάρχει πραγματικά τόσα λίγα που μπορούμε να κάνουμε. Αλλά έχουμε σκουντηση τους New YorkTimes και άλλα μέσα ενημέρωσης.
Πρέπει όλοι να πιέσουμε τον Kushner να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση: θα σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας να είναι μέρος της ειρηνευτικής σας διαδικασίας;
Κάντε κλικ εδώ για να τουιταρετε αυτό το μήνυμα στους NY Times.
Κάντε κλικ εδώ για να στείλετε μήνυμα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο NY Times.
Προς τα εμπρός,


e-h είπε...


Hoy compartimos con usted la revista de cultura cubana La Jiribilla, que
esta semana nos propone el dossier titulado Fernando Martínez Heredia:
el ejercicio de pensar la Patria. Destacan aquí los textos “Mi compañero
y su fuerza”, de Fernando Rojas; “Ni diálogos de sordos, ni discursos de
academia”, de la autoría de Yosvany Montano Garrido y “Fernando, el
centro en el rojo”, de Omar Valiño. Asimismo, se incluyen textos
publicados por Martínez Heredia en La Jiribilla, acerca del Partido de
los Independientes de Color y la utilización en espacios públicos de
nuestros símbolos nacionales, incluida la bandera de Estados Unidos. En
esta edición, la revista publica también las palabras de agradecimiento
de Silvio Rodríguez, al recibir el título de Dr. Honoris Causa por el
Instituto Superior de Arte. Completan esta entrega un análisis de
Ernesto Limia sobre la ideología neoliberal, titulado “Pensar o no
Pensar, he ahí el dilema”; así como un artículo dedicado a la película
Son o no Son, con el cual La Jiribilla continúa su homenaje al
centenario del natalicio del bailarín y coreógrafo cubano Alberto
Alonso.

A todos estos contenidos usted puede acceder desde intranet e internet,
mediante el sitio web www.lajiribilla.cu


Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας το κουβανικο περιοδικό πολιτισμού La Jiribilla, που
αυτή την εβδομάδα μας προσφέρει το φάκελο με τίτλο Fernando Martínez Heredia:
η άσκηση της σκέψης της χώρας. Από την ιδιαίτερη σημείωση εδώ κείμενα «Ο σύντροφός μου
και δύναμη» του Fernando Rojas? «Οι διάλογοι το κωφών, ομιλίες
ακαδημία , » έχει συγγράψει ο Yosvany Montano Garrido και «Φερνάντο, το
κόκκινο κέντρο» Ομάρ Valino. Θα περιλαμβάνει επίσης κείμενα που
δημοσιεύτηκαν από Martínez Heredia στο La Jiribilla, για το Κόμμα
των Ανεξαρτήτων των χρωμάτων και τη χρήση σε δημόσιους χώρους τα
εθνικα μας σύμβολα, συμπεριλαμβανομένου της σημαίας της Ηνωμένες Πολιτείες. Σε
αυτή την έκδοση, το περιοδικό δημοσιεύει επίσης τις ευχαριστίες
προς τον Silvio Rodríguez, λαμβάνοντας τον τίτλο του Δρ Τιμής Ένεκεν από το
Superior Institute of Art. Συμπληρώστε αυτό παρέχει μια ανάλυση των
Ernesto Limia από την νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, με τίτλο « Για να σκέφτονται ή να μην
πιστεύουν, ότι είναι η ερώτηση»? και ένα άρθρο αφιερωμένο στην ταινία
θα είναι, με την οποία η Jiribilla συνεχίζει αφιερώματος την
εκατονταετηρίδα από τη γέννηση της Κούβας χορογράφο Alberto χορεύτρια και
Alonso.

Όλοι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο από το intranet και internet
μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu