Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Πεμπτη 22 Ιουνιου 2017


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ
12.103 υπογραφές
Η Ηριάννα είναι υποψήφια διδάκτωρ της Φιλοσοφικής και επιστημονική συνεργάτις σε διάφορα πανεπιστημιακά προγράμματα.
Την 1η Ιουνίου 2017 η Ηριάννα καταδικάστηκε σε 13χρόνια κάθειρξη και βρίσκεται σήμερα στις φυλακές της Θήβας ,αποτέλεσμα μιας δίκης η οποία σε κανένα σημείο της δεν απέδειξε την ενοχή της!
Με ανύπαρκτους μάρτυρες, με ανύπαρκτα στοιχεία και με αυθαίρετες κατασκευές ,ένας συνάνθρωπος μας ,αυτή τη στιγμή ,χάνει τα πιο δημιουργικά του χρόνια ,κλεισμένος σε ένα κελί ,μετά από μια κατάφωρα άδικη απόφαση δικαστηρίου.

Το χρονικό.
Στις 14 Μαρτίου 2011 η Αντιτρομοκρατική έκανε έφοδο στο σπίτι του φοιτητή ΕΜΠ και φίλου της Ηριάννας, Κωνσταντίνου.
Στο σπίτι κοιμόταν ,εκείνο το βράδυ και η Ηριάννα, φοιτήτρια φιλοσοφικής.
Προσάγεται στη ΓΑΔΑ όπου δίνει προανακριτική κατάθεση , οικειοθελώς DNA, αποτυπώματα και την ίδια μέρα αφήνεται ελεύθερη.
18 Νοέμβρη 2011. Σύμφωνα με την κατάθεση ενός «μάρτυρα» που δεν ξανά εμφανίζεται ποτέ στο εξής, ούτε στο δικαστήριο, ανακαλύπτονται όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά σε χώρο του ΕΜΠ στου Ζωγράφου.
11 Ιανουαρίου 2013. Συλλαμβάνεται η Ηριάννα και κατηγορείται ως μέλος της ΣΠΦ και για οπλοκατοχή με βάση ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA σε γεμιστήρα εκτός όπλου , από τα ευρήματα στο ΕΜΠ.
Ενάμισι χρόνο μετά την υποτιθέμενη ανακάλυψη των όπλων και δύο χρόνια με το DNA της να υπάρχει στα χέρια της αστυνομίας.
Γίνεται έρευνα στο σπίτι της, στο αυτοκίνητο, παντού, και δεν βρίσκεται το παραμικρό στοιχείο.

Η φοιτήτρια αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους οι οποίοι αργότερα αίρονται και έτσι η κοπέλα ταξιδεύει στο εξωτερικό για να παρουσιάσει τις δημοσιεύσεις της.

Ο ,σύντροφός της, Κωνσταντίνος παραπέμπεται ως μέλος της ΣΠΦ χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο πέρα από τη φιλική του σχέση με δύο μέλη των Πυρήνων.
Με πρόταση του εισαγγελέα Σωτήρη Μπάγια και με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Κωνσταντίνος αθωώνεται αμετάκλητα.

Κι ενώ λοιπόν ο σύντροφος της Ηριάννας ,αθωώνεται αμετάκλητα ,η ίδια οδηγείτε σε δίκη ,στην οποία δεν υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εναντίων της ,κανένας μάρτυρας κατηγορίας και το μόνο στοιχείο είναι ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Το δείγμα αυτό του DNA όταν ζητήθηκε ,από το στάδιο κιόλας της ανάκρισης, για επανέλεγχο σε πιστοποιημένο και εξειδικευμένο εργαστήριο, που συνεργάζεται με δικαστικές αρχές σε όλη την Ευρώπη (ανατέθηκε σε ειδικό γενετιστή καθηγητή, διδάκτορα Μοριακής Βιολογίας γαλλικού πανεπιστημίου αλλά και γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γενετικής και Ταυτοποίησης DNA) η απάντηση που δόθηκε από την αστυνομία ήταν ότι « τελείωσε». Δεν υπήρχε δηλαδή άλλο ,για να γίνει επανεξέτασή του!
Ο καθηγητής δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ταυτοποίηση του DNA της κοπέλας με το επίμαχο μερικό δείγμα που βρέθηκε στον γεμιστήρα.

Τελικά το δικαστήριο δεν πείστηκε ούτε από τη μη ύπαρξη μαρτύρων ούτε από την πραγματογνωμοσύνη του ειδικού ούτε από την κατάθεση της Ηριάννας και των μαρτύρων υπεράσπισης ούτε από τίποτα και αποφάσισε την 1η Ιουνίου 2017 να καταδικάσει την κοπέλα σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη και μάλιστα χωρίς ελαφρυντικά, με δεδομένη τη βασιμότητα του βουλεύματος και με μόνο στοιχείο το αμφιλεγόμενο δείγμα.

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα όχι μόνο με το ποινικό δίκαιο αλλά και με σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων, δεν μπορεί η καταδίκη να βασίζεται σε ένα και μάλιστα μερικό δείγμα DNA. Η έφεσή της δεν είχε καν ανασταλτικό χαρακτήρα!

Μ’ αυτό το σκεπτικό ,με όρους συλλογικής ευθύνης, οποιοσδήποτε μπορεί να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί για οτιδήποτε. Αρκεί να είναι φίλος με κάποιον που είναι φίλος με κάποιον…

Η αδικία στο πρόσωπο της Ηριάννας είναι αδικία εναντίων όλων μας και μας αφορά όλους.
Η Ηριάννα είναι κάποιος από εμάς.

Να μην την αφήσουμε μόνη της
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ

https://secure.avaaz.org/el/petition/Elliniki_Dikaiosyni_Elliniki_Kyvernisi_Areios_Pagos_LEYTERIA_STIN_IRIANNA/?fnyfMhb&pv=2&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-430673-Elliniki_Dikaiosyni_Elliniki_Kyvernisi_Areios_Pagos_LEYTERIA_STIN_IRIANNA&utm_term=nyfMhb%2Bel




--------------------------------------------------------------------------------------------------




ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΟΣ !!
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ,ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ,ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑς ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ,
ΚΑΙ ΕΧΤΕς ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ,ΕΙΔΕ 9.000 ΕΥΡΩ .ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΠΟΤΑ !!
ΤΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΑ 9.000 ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΧΡΟΝΙΑ !!
ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ !
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΞΕΦΤΥΛΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ !!
ΔΕΣ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΑΜ ΚΑΙ ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ !!ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ !!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Τροτσκιστική εισβολή στο Εργατικό Κόμμα, στην ηγεσία του οποίου βρίσκεται ένας επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια μαρξιστής, φίλος των τρομοκρατών της Χεζμπολλά, της Χαμάς και του IRA, που παίρνει θέση ενάντια στους πολέμους που διεξάγει η πατρίδα του σε Μαγκρέμπ και Μέση Ανατολή. Στο εσωτερικό μέτωπο, το διακηρυγμένο πρόγραμμά του περιλαμβάνει αντιλιτότητα – αύξηση των κοινωνικών δαπανών, επανεθνικοποίηση επιχειρήσεων, φορολόγηση πλουσίων κλπ.
Το πρόγραμμα αυτό κινητοποιεί μαζικά την οργανωμένη (και σκεπτόμενη)  εργατική τάξη και τη νεολαία, γεμίζοντας το Εργατικό Κόμμα με νέα μέλη και απελευθερώνοντας μια αναζωογονητική και πολύ καλοδεχούμενη αριστερόστροφη δυναμική – απάντηση στο δεξιό ρεύμα που έφερε η καμπάνια του μπρέξιτ πέρσι.
Στις ΗΠΑ είδαμε την καμπάνια του Σάντερς, ενός σοσιαλδημοκράτη από το Δημοκρατικό Κόμμα που κατήγγειλε (έστω και στα λόγια) τη Wall Street, στήριζε απεργούς, μιλούσε για το «1% εναντίον του 99%» και για 15 δολλάρια την ώρα κατώτατο μεροκάματο, να σηκώνει ένα τεράστιο ρεύμα υποστήριξης. Είδαμε τους υποστηρικτές του να συγκροτούνται κατά περιπτώσεις σε μαχητικά υποκείμενα που διέλυαν συγκεντρώσεις του Τραμπ. Έχοντας πετύχει το στόχο που του είχε ανατεθεί από το κόμμα του (να φέρει ψηφοφόρους), ο Σάντερς έριξε την υποστήριξή του στην εγκληματία πολέμου Χίλαρι. Και κάπου εκεί το ρεύμα του έπαψε να υπάρχει, με τον ίδιο τρόπο που έπαψε να υπάρχει το κοινωνικό υποκείμενο του ΟΧΙ έπειτα από αυτό που αντιλήφθηκε ως ‘προδοσία’ από τον Τσίπρα. Ο κόσμος του, απογοητευμένος, άρχισε να ψάχνει για ατομικές λύσεις μη βλέποντας αλλού φως. Ένας υποστηρικτής του επιτέθηκε σε Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς και τους τραυμάτισε πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες της αστυνομίας. Η συμπάθειά μας είναι φυσικά στο πλευρό του τραγικού αυτού ήρωα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το λυπηρό γεγονός πως ένας άνθρωπος του δικού μας ταξικού στρατοπέδου είναι πια νεκρός λόγω της απελπισίας που του δημιούργησε η έλλειψη διεξόδου για το ριζοσπαστισμό του.
https://avantgarde2009.wordpress.com/2017/06/19/ston_apohxo_twn_bretanikwn_eklogwn/




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Δύο ισραηλινοί στρατιώτες αυτοκτονησανε στη Κατεχομενη Δυτική Οχθη σε 2 ξεχωριστες περιπτωσεις την κυριακή.
Το 2016, 15 ισραηλινοί στρατιώτες αυτοκτονησανε αφού υπηρετησανε στην Κατεχόμενη Δυτική Οχθη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




(Απο τον ισραηλινο δημοσιογραφο Gideon Levy.
"Οι δύναμεις κατοχής είναι πάντα το θύμα και οποιος γράφει για τα εγκλήματα τους είναι προδοτης" - Γκιντεον Λεβυ

Γκίντεον Λεβί: Ο πιο μισητός (και ταυτόχρονα πιο ηρωικός) άνθρωπος στο Ισραήλ
Το να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα θέλει πολύ κουράγιο – πόσω μάλλον όταν αυτό το «ρεύμα» είναι το κυρίαρχο δόγμα του Ισραήλ, κι εσύ είσαι κάποιος που απλά θέλει να πει την αλήθεια.
Ο Ισραηλινός συγγραφέας και δημοσιογράφος Γκίντεον Λεβί, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, στην οποία παραχώρησε συνέντευξη, είναι «ο πιο μισητός άνθρωπος στο Ισραήλ – και ίσως ο πιο ηρωικός». Ο Λεβί έχει πυροβοληθεί επανειλημμένα από τον ισραηλινό στρατό, έχει απειληθεί να ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου στους δρόμους του Ισραήλ, ενώ υπουργοί της χώρας έχουν ζητήσει τη στενή παρακολούθησή του, ως «κινδύνου» για την ασφάλεια του Ισραήλ.
Κι αυτό γιατί κάνει κάτι πολύ απλό, κάτι που κανένας σχεδόν Ισραηλινός δεν έχει κάνει: Σχεδόν κάθε βδομάδα εδώ και τρεις δεκαετίες ταξιδεύει στα κατεχόμενα της Γάζας και περιγράφει αυτό που βλέπει, ξεκάθαρα και χωρίς προπαγάνδα. «Η ταπεινή αποστολή μου είναι να αποτρέψω μία κατάσταση στην οποία πολλοί Ισραηλινοί να μπορούν να πουν, ‘δεν ξέραμε’», δηλώνει ο ίδιος.
«Υπάρχει ένας ολόκληρος μηχανισμός πλύσης εγκεφάλου στο Ισραήλ, που πραγματικά μας συνοδεύει όλους μας από τα παιδικά μας χρόνια, και είμαι προϊόν αυτού του μηχανισμού όπως όλοι. Είναι κάποιες προκαταλήψεις που είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις. Ότι εμείς οι Ισραηλινοί είμαστε τα απόλυτα και μοναδικά θύματα. Ότι οι Παλαιστίνιοι είναι γεννημένοι για να σκοτώνουν, και το μίσος τους είναι παράλογο. Ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είναι ανθρώπινα όντα όπως εμείς… Έτσι, έχεις μία κοινωνία χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό, χωρίς ερωτηματικά, σχεδόν χωρίς καθόλου πολιτικό διάλογο. Τα να υψώσεις τη φωνή σου σε όλα αυτά είναι πολύ δύσκολο», σημειώνει ο Λεβί, που αυτήν την περίοδο προωθεί το τελευταίο του βιβλίο, με τίτλο «Η Τιμωρία της Γάζας».




----------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επέλαση των σκουπιδιών
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017, 09:20

Συσσωρεύονται τα σκουπίδια σε αρκετούς δήμους της Αττικής. Εν μέσω τουριστικής περιόδου και μετά τα άκρως ενθαρρυντικά στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος για τις αφίξεις τουριστών στη χώρα, οι υπάλληλοι στην καθαριότητα σκληραίνουν τη στάση τους, ζητώντας να αρθεί η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία τους οδηγεί στην ανεργία και τους υποχρεώνει να δώσουν πίσω ένα σημαντικό ποσό από τα δεδουλευμένα προηγούμενων μηνών.
Παράλληλα, κάνουν λόγο για υπόγειες διεργασίες, ώστε η αποκομιδή να δοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Ήδη, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έχουν αποκλείσει τα αμαξοστάσια, με αποτέλεσμα η αποκομιδή των απορριμμάτων είτε να μη γίνεται καθόλου είτε να πραγματοποιείται με σημαντικά προβλήματα. Σε μια προσπάθεια να αυξήσει την πίεση προς την κυβέρνηση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) προχωρεί σήμερα σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αθηναίων

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβασιούχων αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους εργαζομένους στους δήμους.

Τουρισμός και σκουπίδια

Το αποτέλεσμα του αδιεξόδου είναι μικροί λόφοι να κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία της Αττικής, ενώ την ίδια ώρα οι δήμαρχοι καλούν (ανεπίσημα) τον κόσμο να κρατεί τα απορρίμματα στα μπαλκόνια και στις αυλές.
Εφόσον δεν βρεθεί άμεσα λύση, το πρόβλημα θα διογκωθεί, εγκυμονώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις υψηλές θερμοκρασίες λόγω καλοκαιριού. Παράλληλα, η τουριστική περίοδος οδεύει προς την κορύφωσή της, με αποτέλεσμα να είναι αυξημένος ο όγκος των σκουπιδιών ως απόρροια του πολλαπλασιασμού των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Οι λόφοι με το… σκουπιδαριό στα γραφικά σοκάκια και στους κεντρικούς δρόμους λειτουργούν αρνητικά στην εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό.

Έπειτα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ είναι προγραμματισμένη συνάντηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξει άρση του αδιεξόδου μέσω ρύθμισης για τους 6.700 συμβασιούχους στην Καθαριότητα, με την οποία θα παραταθεί η παραμονή τους μέχρι να γίνουν προσλήψεις.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υπάλληλοι στην Καθαριότητα πέταξαν σκουπίδια στο Υπουργείο Εσωτερικών
 Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017, 11:42
Άναψαν τα αίματα λίγο μετά τις 11.40 το πρωί της Πέμπτης έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών. Μαινόμενοι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα των δήμων όρμησαν στην είσοδο του κτηρίου, άρπαξαν τα μεταλλικά κιγκλιδώματα και προσπάθησαν να τα σπάσουν.
Με συνοπτικές διαδικασίες κατάφεραν να το ξηλώσουν. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν στη συνέχεια σακούλες με απορρίμματα στο εσωτερικό, όπου και βρίσκονταν αστυνομικοί.




------------------------------------------------------------------------------------------------





Αμερικανικα στρατευματα στην Ουκρανια εναντιον του Ντομπας /η (Αμερικανικη)Αυτοκρατορια εγκαθισταται
Τι αστείο. Δεν ήταν η μεγάλη κατακραυγή, ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν να είναι στο donbass - ένα γεγονός που αντιστάθηκε σε όλες τις προσπάθειες να γίνει prooved.???? Nα δούμε τώρα, ποιος μιλάει.
ΚΊΕΒΟ ΑΝΑΚΟΙΝΏΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΎΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΣΤΟ  DONBASS
Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 06 2017, 13:46
Κίεβο, Ουκρανία. Σε αξιοσημείωτα γεγονότα, που τώρα φαίνονται παράξενα συναφή, ο ουκρανος ομιλητής του Κοινοβουλίου, στη Ράντα όπως λεγεται, ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έχει συνάψει συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για την πολεμική λειτουργία του νόμου ή την επανένταξη του σχεδίου Donbass να αναπτύξει στρατεύματα για να «βοηθήσει».
Μια συμφωνία ασφαλείας με τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει υπογραφεί η οποία προβλέπει την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο έδαφος της Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Verkhovna Rada, ο Αντρέι Parubiy, στον αέρα κατά τη διάρκεια της εκπομπής του προγράμματος «Ελευθερη ομιλία» στην τηλεόραση του  Κίεβο.
«Η συμφωνία προβλέπει ειδικές δράσεις, κοινές επιστημονικές και τεχνικές εξελίξεις, ακόμα και την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην Ουκρανία», είπε.
Σύμφωνα με τον ομιλητή, η πρακτική των εν λόγω συμβάσεων έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό στις ΗΠΑ, ενω παρόμοια έγγραφα  έχουν υπογραφεί με την Ιαπωνία, την Αυστραλία και το Ισραήλ. Σημείωσε ότι η συμφωνία προβλέπει ένα προνόμιο το δικαίωμα να παρέχουν στρατιωτικα βαθμού θανατηφόρα όπλα στην Ουκρανία.
Parubiy πιστεύει ότι το ζήτημα της παροχής θανατηφόρα όπλα μπορεί να επιλυθεί στο εγγύς μέλλον. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ τάχθηκε υπέρ της παροχής στην Ουκρανία αμυντικά όπλα.
Οι αμερικανικές δυνάμεις σήμερα ενεργούν ως σύμβουλοι και λειτουργούν σε μια μυστική βάση στην Donbass. Η πραγματική ανάπτυξη των δυνάμεων των ΗΠΑ ως εφεδρική δύναμη για τις ουκρανικες μονάδες που ασχολούνται με τα πολεμικα  καθήκοντά  των μαχών στο Donbass είναι μια απότομη, σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Donbass σε ένα επίπεδο που δεν φαίνεται προηγουμένως.



----------------------------------------------------------------------------------------------



κρατη καταστολη (προσεχως παντου)
70 ομαδικά κελιά και 50 κελιά απομόνωσης ετοιμάστηκαν σε αναμονή των αντι G20 διαδηλωτών. Η Γερμανία φέρεται να έχει πληρώσει για αυτή τη μεταβατική φυλακή το ποσό των τουλάχιστον 3 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά οι πραγματικές δαπάνες αναφέρεται οτι είναι πολύ υψηλότερες.
Σύνοδος των G20 . Κόστος 130 εκατομμύρια ευρώ
Η σύνοδος κορυφής των G20 θα κοστίσει τουλάχιστον 130 εκατομμύρια ευρώ, και θα έχει 20 χιλιάδες αστυνομικούς, 61 άλογα και 153 σκυλιά σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από τη Γερμανία, την Αυστρία και τις Κάτω Χώρες. 11 ελικόπτερα θα περιπολούν πάνω από την πόλη και η ασφάλεια του κάθε επικεφαλής κράτους που θα παραστεί στην σύνοδο κορυφής θα προστεθεί πάνω σε όλα αυτά. Οι έλεγχοι στα σύνορα που καταργήθηκαν από τη συμφωνία του Σένγκεν σε όλη την Ευρώπη θα επανέλθουν για να αποτρέψουν τους διαδηλωτές από το εξωτερικό.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Αυστραλία θα επαναλάβει τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία
 Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017, 04:32
Η Αυστραλία δήλωσε σήμερα ότι θα αρχίσει ξανά τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, θέτοντας τέλος σε μια διήμερη αναστολή που είχε υιοθετήσει μετά την κατάρριψη συριακού πολεμικού αεροσκάφους από τις ΗΠΑ που είχε ως συνέπεια την απειλή της Ρωσίας εναντίον μαχητικών της αμερικανικής συμμαχίας.

Η Ρωσία δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα θεωρήσει τα αεροσκάφος της συμμαχίας που πετούν δυτικά του Ευφράτη ποταμού στη Συρία ως πιθανούς στόχους και θα τα παρακολουθήσει με πυραυλικά συστήματα και πολεμικά αεροσκάφη, απέφυγε όμως να δηλώσει ότι θα τα καταρρίψει.

Ως αποτέλεσμα της απειλής, η Αυστραλία είχε πει την Τρίτη ότι θα διακόψει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη Συρία.

Σήμερα αποφάσισε να επαναφέρει τις αεροπορικές επιδρομές, μετά από εκτίμηση των ρωσικών δηλώσεων, αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα ξεκινήσουν ξανά.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα κλάματα του Θεοδωράκη στο τελευταίο τραγούδι της συναυλίας του στο Καλλιμάρμαρο
 Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017, 14:06
Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο μια από τις σημαντικότερες συναυλίες των τελευταίων ετών: η ιστορική παράσταση-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη – 1.000 Φωνές», η οποία έφερε κοντά για πρώτη φορά 1.000 χορωδούς από 30 πόλεις της Ελλάδας.

Ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης έφτασε στο στάδιο καθισμένος σε αμαξίδιο και παρακολούθησε τη συναυλία από τις πρώτες θέσεις, ενώ συγκινημένος διηύθυνε το κλείσιμο της συναυλίας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια του τραγουδιού «Άρνηση» δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα, ενώ το κοινό τον καταχειροκρότησε.




------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καταστράφηκε το εμβληματικό τέμενος αλ Νούρι στη Μοσούλη
 Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017, 02:57
Το μεγάλο τέμενος αλ Νούρι, με τον εμβληματικό μιναρέ του, στην παλιά πόλη της Μοσούλης, είναι παρελθόν. Το εμβληματικό μνημείο ανατινάχθηκε την Τετάρτη και ο ιρακανινός στρατός κατηγορεί τους τζιχαντοφασιστες γι' αυτό, ενώ το Ισλαμοφασιστικό Κράτος δείχνει ως υπεύθυνη την αμερικανική πολεμική αεροπορία.

Ο στρατηγός Αμπντουλαμίρ Γιαράλα, επικεφαλής της επιχείρησης για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από τη Μοσούλη, κατηγόρησε νωρίτερα τον ISIS ότι ανατίναξε το τέμενος.

Ο ηγέτης των τζιχαντοφασιστών Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί είχε κάνει σε αυτό το τέμενος τη μοναδική δημόσια εμφάνισή του, το 2014.

Ο Γιαράλα, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι καθώς οι δυνάμεις του προωθούνταν στην παλιά πόλη, όταν έφθασαν σε απόσταση 50 μέτρων από το τέμενος αλ Νούρι, ο ISIS «διέπραξε ένα νέο ιστορικό έγκλημα».

Πολύ γρήγορα, το Ισλαμοφασιστικό Κράτος αντέδρασε μέσω του Άμακ, του πρακτορείου προπαγάνδας του, κατηγορώντας την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ότι κατέστρεψε το μνημείο σε βομβαρδισμό του.

Η καταστροφή καταγράφηκε την τέταρτη ημέρα της νέας επίθεσης που εξαπέλυσε ο ιρακινός στρατός για να ανακτήσει τον έλεγχο των τελευταίων τετραγωνικών χιλιομέτρων της πόλης όπου παραμένουν οχυρωμένοι οι τζιχαντοφασιστες και προβάλλουν σφοδρή και αιματηρή αντίσταση.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Μέλη του Ισλαμοφασιστικού Κράτους ανατίναξαν το Μεγάλο Τέμενος αλ Νούρι της Μοσούλης
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017, 22:59
Τζιχαντοφασιστες της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος ανατίναξαν σήμερα το Μεγάλο Τέμενος αλ Νούρι της Μοσούλης και τον μιναρέ του, ιστορικό χώρο λατρείας της πόλης.

Την είδηση γνωστοποίησε ο ιρακινός στρατός σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΗΕ: Ρώσος διπλωμάτης ορίστηκε επικεφαλής του Γραφείου καταπολέμησης της τρομοκρατίας
 Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017, 21:04
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες διόρισε σήμερα έναν βετεράνο διπλωμάτη της Μόσχας επικεφαλής του νεοσύστατου Γραφείου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Ρώσος πρέσβης Βλαντίμιρ Βορόνκοφ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι συναντήθηκε χθες Τρίτη με τον Γκουτέρες. Το Reuters μετέδωσε νωρίτερα σήμερα τον διορισμό του.

Ο εκπρόσωπος των ΗΕ Φαρχάν Χακ τόνισε ότι στον νέο του ρόλο ο Βορόνκοφ «θα αναλάβει να ηγηθεί στις στρατηγικές προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας του ΟΗΕ, θα συμμετέχει στην διαδικασία λήψης αποφάσεων στον διεθνή οργανισμό και θα διασφαλίσει ότι στις εργασίες του Γραφείου θα λαμβάνονται υπόψη οι πηγές προέλευσης και η επίδραση της τρομοκρατίας».

Ο Χακ δήλωσε ότι ο Βορόνκοφ διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια διπλωματικής εμπειρίας, καθώς εργάστηκε κυρίως για ζητήματα των ΗΕ.

«Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι ένα από τα πράγματα στα οποία οι περισσότερες χώρες μπορούν να συνεργαστούν με την Ρωσία» υπογράμμισε ένας ανώτερος δυτικός διπλωμάτης, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Έχουμε διαφορετικές οπτικές με τη Ρωσία στο τι συνιστά τρομοκρατία και ποια πρέπει να είναι η κατάλληλη απάντηση σε αυτή, αλλά τουλάχιστον αυτή είναι μια συζήτηση που μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολα από ό,τι για πολιτικές υποθέσεις ή για διαδικασίες ειρήνευσης», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε τη περασμένη εβδομάδα την δημιουργία του Γραφείου Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, που θα βοηθήσει τα 193 κράτη-μέλη των ΗΕ να εφαρμόσουν μια παγκόσμια στρατηγική ενάντια στην τρομοκρατία, η οποία υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση το 2006.



---------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουνε λυσσάξει! Νεοφιλελέδες, ακραίοι κεντρώοι, κυβερνητικοί βαστάζοι, ξεπλυματίες πρεζεμπόρων, όλος ο αντικοινωνικός βόρβορος της παρακμής σκυλιάζει γιατί το μονοπώλιο του δημόσιου λόγου έσπασε πια. Γιατί ο κάθε απλός λαϊκός άνθρωπος μπορεί να εκφέρει δημοσίως άποψη και να τη γνωστοποιήσει και να τη συζητήσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Και αποκαλύπτονται ως κρυπτοφασίστες, καθώς δεν διστάζουν να πουν ότι λόγο πρέπει να έχουν αυτοί "που ξέρουν". Η σαπίλα, δηλαδή!
Αύριο θα απαιτήσουν να στερηθεί και το δικαίωμα ψήφου όποιος "δεν ξέρει". Τι αύριο, που ήδη το πετάνε κάμποσοι όταν μιλάνε για τον απλό κόσμο που δεν συμφωνεί μαζί τους!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σκεφτόμουν την κ. Σοφία από τους "Παραιτηθείτε". Όταν λέει ότι τη νοιάζουν μόνο τα 3 παιδιά της και δεν το βρίσκει δίκαιο να παίρνει το κράτος απ' αυτήν που έχει για να δίνει σ' αυτούς που δεν έχουν, είναι εντυπωσιακά ειλικρινής.
Η κ. Σοφία εκφράζει ανοιχτά και χωρίς φτιασιδώματα αυτό που σκέφτονται και λένε μεταξύ τους όλοι οι βολεμένοι φιλελεύθεροι, αλλά, δυστυχώς, όχι μόνο αυτοί:
"Η κοινωνία είναι μια ζούγκλα και σ' αυτήν επιβιώνει ο ισχυρότερος. Τα περί κοινωνικής αλληλεγγύης είναι παραμύθια που τα ΄λεγε ο ξυπόλητος και γι' αυτό σταυρώθηκε, και οι άλλοι που άφησαν την τελευταία τους πνοή στις Καισαριανές και στους Γράμμους. Και τα λένε πάντα οι χαμένοι της ζωής. Ε! Εγώ και οι κόρες μου θέλω να 'μαστε με τους κερδισμένους".




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Μόλις χθες έγιναν κυβέρνηση και ξαφνικά ανακάλυψαν πως θα απολυθούν οι συμβασιούχοι των δήμων. Δεν πειράζει, όμως! Θα προκηρύξει αργότερα ο Σκουρλέτης -μάλλον, αφού περάσουν άλλα δυόμισι χρόνια- διαγωνισμό ΑΣΕΠ και θα τους επαναπροσλάβει ως μόνιμους.
Αυτά είπε σε συνέντευξή του, με τον τυπικό κυνισμό του ανθρώπου που ουδέποτε βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο να μην έχει εισόδημα. Και τι εισόδημα!
Η πλέμπα των σκουπιδιαραίων ας τρώει, πια, απ' τα σκουπίδια...




------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η κυβέρνηση των γόνων της πλουτοκρατίας, των Τσακαλώτων, των Σταθάκηδων, των Καμμένων και των Λαιμών, σήκωσε και πάλι χέρι πάνω σε εργαζόμενο κόσμο.
Αυτοί που σήμερα έπνιξαν στα χημικά την κινητοποίηση των εργαζόμενων στους δήμους πήραν για μια ακόμη φορά θέση κατά του κόσμου της εργασίας και της ανάγκης.
Όλα καταγράφονται! Τίποτα δεν ξεχνιέται!



---------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
1 5 5 0 μέρες
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την επαναλειτουργία του τσιμεντάδικου!!!




------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα ξημερώματα της 22 Ιουνίου 1941 η ναζιστική Γερμανία επιτίθεται και εισβάλει στην ΕΣΣΔ .Ο λαός της σοβιετικής ένωσης πολέμησε από το πρώτο λεπτό από την πρώτη ώρα τον εχθρό παρόλο που οι...δυνάμεις του κόκκινου στρατού ήταν συντριπτικά λιγότερες. Τιμή στους ήρωες του Μπρεστ και σε αυτούς που υπερασπίστηκαν την σοβιετική πατρίδα.
ΤΟ ΟΝΟΜΑΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟ...




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Κινήσεις τουρκικών στρατευμάτων προς τη βόρεια Συρία
Ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας - Γαλλίας συμφωνούν σε «ανυποχώρητο αγώνα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων» στη Συρία
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Αυξημένη κινητικότητα δυνάμεων του τουρκικού στρατού και ισλαμοφασιστών του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», που υποστηρίζονται από την Αγκυρα, σημειώνεται το τελευταίο 24ωρο στη μεθόριο της βόρειας Συρίας με την Τουρκία, αντανακλώντας μία νέα φάση όξυνσης των συγκρούσεων.
Το  «Αποικιοκρατικό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια», που εδρεύει στο Λονδίνο, μετέδωσε χτες βράδυ την ανάπτυξη σημαντικού αριθμού τεθωρακισμένων οχημάτων του τουρκικού στρατού στην περιοχή. Επιπλέον, το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων «ARA News» μετέδωσε πως ισλαμοφασιστες μισθοφοροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία ξεκίνησαν, χτες το πρωί, επίθεση με όλμους σε κουρδικά χωριά κοντά στην πόλη Κομπανί, από το Τζαραμπλούς της βόρειας Συρίας. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν αρκετοί άμαχοι και καταστράφηκε ανεξακρίβωτος αριθμός σπιτιών.
Τα σχέδια για την εξαπόλυση νέας επίθεσης τουρκικών και φιλοτουρκικών δυνάμεων σε βάρος Κούρδων στη βόρεια Συρία ξεδιπλώνονται σε μία περίοδο κατά την οποία παρατηρείται όξυνση της κόντρας ΗΠΑ - Ρωσίας Συριας  κοντά στη στρατηγική περιοχή της νότιας Συρίας, αλ Τανφ, που θεωρείται κρίσιμη για τον ανεφοδιασμό σιιτικών και ιρανικών πολιτοφυλακών που πολεμούν στο πλευρό του συριακού στρατού της Συριακης Δημοκρατιας και του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ.
Ως γνωστόν, την Κυριακή οι ΗΠΑ κατέρριψαν συριακό πολεμικό αεροσκάφος με το πρόσχημα ότι εξαπέλυσε επιθέσεις κατά των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF) Κούρδων και Αράβων που συνεργάζονται με την Ουάσιγκτον. Ωστόσο, χτες Σύροι αξιωματούχοι αμφισβήτησαν αυτή την εκδοχή, κατηγορώντας τους Αμερικανούς πως στηρίζουν έμπρακτα τους τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» και της «Αλ Κάιντα».
Αμφισβήτησαν μάλιστα ακόμη και αν τελικά πρόλαβε ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους Su-22 να βομβαρδίσει, υποστηρίζοντας ότι έχασαν επαφή με το αεροσκάφος προτού αρχίσει την αποστολή του. Ορισμένα κουρδικά ΜΜΕ ανέφεραν χτες ότι ο πιλότος του αεροσκάφους, που αγνοείται, εντοπίστηκε από ενόπλους των δυνάμεων SDF, ότι είναι καλά και ότι αναμένεται κάποια στιγμή, μέσω διαπραγμάτευσης, να παραδοθεί στις συριακές δυνάμεις. Εντούτοις, αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές.
Συνάντηση ΥΠΕΞ Ρωσίας - Γαλλίας
Νωρίτερα, προχτές βράδυ, συναντήθηκαν στη Μόσχα οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, συμφωνώντας πως κατανοούν αμφότεροι τη σημασία της «επίλυσης του συριακού προβλήματος», κάνοντας «ανένδοτο αγώνα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων».
«Αντιλαμβανόμαστε πως είναι σημαντικό να επιλυθεί η συριακή κρίση μέσω διαλόγου που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις πλευρές, με την ενεργή βοήθεια της διεθνούς κοινότητας, υπό τον όρο του ανυποχώρητου αγώνα κατά τρομοκρατικών ομάδων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σ. Λαβρόφ. Πρόσθεσε ακόμη ότι ενημέρωσε τον ομόλογό του για τις επικείμενες (αρχές Ιούλη) ενδοσυριακές διαπραγματεύσεις στην Αστάνα του Καζακστάν και στη Γενεύη της Ελβετίας.
Αίσθηση προκάλεσε αργότερα χτες βράδυ η δήλωση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι δεν βλέπει «κανέναν διάδοχο του Μπασάρ αλ Ασαντ» στην ηγεσία της Συρίας που να διαθέτει επαρκή νομιμοποίηση και ότι το Παρίσι δεν θεωρεί την αποχώρησή του από την εξουσία αναγκαία προϋπόθεση για την επίλυση της σύρραξης.
Πρόσθεσε ακόμη ότι πιστεύει πως είναι «εφικτή» η συνεργασία με τον Πούτιν για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία και να βρεθεί λύση στην κρίση, τονίζοντας ότι το Παρίσι «δεν θα αφήσει στο εξής ατιμώρητη» τη χρήση χημικών όπλων.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΡΑΗΛ
 Χτες ο Ισραηλινός στρατηγός Αμίρ Εσέλ εξήρε την «ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση» της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, λέγοντας ότι σε περίπτωση νέου πολέμου με τον Λίβανο και πολεμικής αναμέτρησης με τη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση «Χεζμπολάχ» θα μπορούσαν να εξαπολύσουν «σε δύο ή τρεις μέρες τόσες βόμβες όσες εξαπέλυσαν μέσα στις 34 μέρες βομβαρδισμών στον Λίβανο το 2006». Ετσι εξηγειται οι κοινες ασκησεις ισραηλινης και ελληνικης πολεμικης αεροπορειας στην Κυπρο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




 ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Ενισχύονται η στρατιωτική «κινητικότητα» και η ένταση Ρωσίας - ΝΑΤΟ
ΝΑΤΟικό F-16 επιχείρησε χτες να πλησιάσει αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος υπουργός Αμυνας
ΜΟΣΧΑ.--
Ενταγμένο στις ευρύτερες αντιθέσεις μεταξύ Ρωσίας - ΝΑΤΟ είναι το νέο, χτεσινό περιστατικό που εκδηλώθηκε πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, σε μια περίοδο που το ΝΑΤΟ ενισχύει σχεδιασμένα τη στρατιωτική του παρουσία σε όλη την Ανατολική Ευρώπη και η Ρωσία μελετά τις δικές της κινήσεις, στο πλαίσιο και των ευρύτερων ανταγωνισμών που φουντώνουν σε «μέτωπα» όπως αυτό της Συρίας.
Ενα ΝΑΤΟικό μαχητικό F-16 επιχείρησε να πλησιάσει αεροσκάφος στην ουδέτερη ζώνη της περιοχής, το οποίο μάλιστα μετέφερε τον Ρώσο υπουργό Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, στην πιο δυτική πόλη της Ρωσίας, Καλίνινγκραντ. Ενα ρωσικό μαχητικό, Su-27, που συνόδευε το αεροπλάνο του Σόιγκου, αναχαίτισε το F-16, το οποίο τελικά αποχώρησε.
Είχε προηγηθεί, τη Δευτέρα, αντίστοιχη αναχαίτιση δύο αμερικανικών αναγνωριστικών RC-135 από ρωσικά μαχητικά Su-27, όταν τα πρώτα πλησίασαν «προκλητικά» ένα από τα δεύτερα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Καθόλου τυχαία, μιλώντας σε συνάντηση στο υπουργείο Αμυνας, ο Σόιγκου είπε: «Η κατάσταση στα δυτικά σύνορά μας τείνει να επιδεινωθεί. Αυτό συνδέεται με την αυξανόμενη στρατιωτική δραστηριότητα των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη. Η βορειοατλαντική συμμαχία εντείνει την παρουσία της στα κράτη της Βαλτικής. Η υποδομή στα λιμάνια τους, τα στρατιωτικά αεροδρόμια και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αναπτύσσεται».
Αναφέρθηκε συγκεκριμένα «στο σχηματισμό συνολικά 5.000 στρατευμάτων με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό», λέγοντας ότι όλα αυτά «μας αναγκάζουν να λάβουμε μέτρα αντιποίνων, ιδιαίτερα στα δυτικά σύνορά μας». Πρόσθεσε, τέλος, ότι «περίπου 20 στρατιωτικές μονάδες και βάσεις θα εγκατασταθούν στη δυτική στρατιωτική περιφέρεια της Ρωσίας πριν το τέλος του χρόνου και βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία στρατιωτικών υποδομών σε 40 πόλεις».

Στο μεταξύ, η αναπληρώτρια γγ του ΝΑΤΟ, Ρόουζ Γκότεμελερ, δήλωσε χτες ότι η πρόληψη τέτοιων περιστατικών με ρωσικά αεροσκάφη πάνω από τη Βαλτική θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση ΝΑΤΟ - Ρωσίας, λέγοντας πως «είναι σημαντικό και οι δυο πλευρές να αποφεύγουν επικίνδυνα περιστατικά».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Ρώσος πρέσβης στη Σουηδία κλήθηκε από το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών, επειδή τη Δευτέρα ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος (Su-27) πετούσε κοντά σε σουηδικό αναγνωριστικό αεροσκάφος στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.
Τέλος, σε σχέση με την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών να προσθέσει στη λίστα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ακόμη 38 άτομα και επιχειρήσεις, ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως η απάντηση της Ρωσίας «θα βασίζεται στην αρχή της αμοιβαιότητας» και ήδη συζητιούνται πιθανά μέτρα αντιποίνων. Σαν «αντίποινα» ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, ακύρωσε την αυριανή συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τόμας Σάνον, προκειμένου να συζητήσουν «προβλήματα στις διμερείς σχέσεις».




------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΑΛΛΙΑ
Νέα σχήματα και σύνθετες διεργασίες στο πολιτικό σύστημα
ΠΑΡΙΣΙ.--
Σύνθετη είναι η διαδικασία αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού στη Γαλλία, όπου χτες ανακοινώθηκε νέο υπουργικό σχήμα, μετά την αποστασιοποίηση των δυνάμεων που προέρχονταν από το κεντρώο κόμμα «Modem» του Φρανσουά Μπαϊρού.
Χτες ήταν η σειρά της Μαριέλ ντε Σαρνέζ (είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) αλλά και του ίδιου του Μπαϊρού (ήταν υπουργός Δικαιοσύνης) να δηλώσουν ότι δεν προτίθενται να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση, ενώ έχουν ξεκινήσει έρευνες σε βάρος του «Modem» για κατάχρηση κονδυλίων της ΕΕ.
Χτες το βράδυ αναμενόταν η ανακοίνωση νέου υπουργικού σχήματος, ενώ ο Μπαϊρού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είπε ότι «επέλεξα να μην εκθέσω την κυβέρνηση Μακρόν».
Στο μεταξύ, χτες, ο Κριστιάν Ζακόμπ (ηγέτης των «δεξιών» Ρεπουμπλικάνων - LR) εκλέχτηκε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ), η οποία ωστόσο μετρά ήδη ένα οριστικό ρήγμα, από την αρχή ακόμα της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της περιφέρειας Ο-ντε-Σεν, Τιερί Σολέρ, που είχε εκλεγεί με τη στήριξη των «LR», ανακοίνωσε ότι συγκροτήθηκε «εποικοδομητική» ΚΟ, με βουλευτές των «LR» και όλους τους εκλεγμένους του UDI, δηλαδή του κεντρώου κόμματος που όλα τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με τους «LR», αλλά και το UMP, δηλαδή τον πρόγονο των «LR». Η νέα αυτή ΚΟ δηλώνει ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Φιλίπ - Μακρόν και μάλιστα φιλοδοξεί τις επόμενες μέρες να αθροίζει 40 - 50 μέλη (από περίπου 33 που αριθμούσε μέχρι χτες).
Οπως εξήγησε το μέλος της Μ. Ριστέρ, «πρόκειται για μια ομάδα δημιουργικών μελών των Ρεπουμπλικάνων και του UDI που έχουν μια ευαισθησία φιλελεύθερη, ανθρωπιστική και ευρωπαϊκή (...) Δεν πρόκειται για κόμμα, αλλά για αντίληψη πάνω στην κοινοβουλευτική εργασία. Αντί για συστηματική αντιπολίτευση, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις μεταρρυθμίσεις που δεν θα τολμούσαμε ούτε στα πιο τρελά όνειρά μας, προσπαθώντας να τις επηρεάσουμε».




-----------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Ο Ρουμάνος Πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις απέπεμψε χτες τον πρωθυπουργό Σορίν Γκριντεάνου, λίγες ώρες αφότου ψηφίστηκε εναντίον του πρόταση μομφής από την πλειοψηφία των βουλευτών.Την πρόταση μομφής είχε καταθέσει το Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα (SDP) της συμπολίτευσης (συγκυβερνά με την κεντροδεξιά Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών), αντιδρώντας αφενός στην προώθηση πολιτικών που ευνοούν την ουγγρική μειονότητα της χώρας και αφετέρου στην αδυναμία του Γκριντεάνου να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Ρωσία.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών  ενέκρινε ομόφωνα την ανάπτυξη 5.000 στρατιωτών από πέντε αφρικανικές χώρες στη Λιβυη (Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Μαυριτανία, Νίγηρα και Τσαντ) στην αχανή περιοχή Σαχέλ, με υποτιθέμενο στόχο την καταπολέμηση ισλαμιστών εξτρεμιστών που δρουν στην περιοχή.




----------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟΥΡΚΙΑ
Δημοσιεύματα για νέο κουρδικό κόμμα
ΑΓΚΥΡΑ.--
Δεμένη με την ευρύτερη «κινητικότητα» στη Μέση Ανατολή και ίσως την αναβάθμιση του ρόλου των Κούρδων (που βέβαια δεν αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο και έχουν επαφές με διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα) είναι η είδηση ότι στην Τουρκία προετοιμάζεται η ίδρυση νέου κουρδικού κόμματος. Σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα στη «Χουριέτ», το νέο κόμμα θα ονομάζεται Δημοκρατικό Κόμμα Κουρδιστάν (KDP) και «επιδιώκει να εμφανιστεί ως εναλλακτική στο φιλοκουρδικό HDP».
Οι ίδιες πηγές εμφανίζουν το νέο κόμμα να αποτελείται από υποστηρικτές του ηγέτη του ημιαυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν, γνωστου αληταρα προδοτη λακε των αμερικανων Μασούντ Μπαρζανί, και να αποτελεί ουσιαστικά συνένωση μικρότερων κουρδικών οργανώσεων. Στελέχη του νέου σχηματισμού έδωσαν συνέντευξη Τύπου στην οποία, μεταξύ άλλων, άσκησαν κριτική στο HDP επειδή ακολουθεί «πολιτική των χαρακωμάτων». Πρόσθεσαν ότι θα ακολουθήσουν μια πολιτική που θα δίνει απαντήσεις σε ένα ξεπουλημενο  φιλοκουρδικό κόμμα, ισχυριζόμενα ότι περισσότερο θέλουν να «γεμίσουν το κενό» που αφήνει το HDP, παρά να ανταγωνιστούν μαζί του.


2 σχόλια:

e-h είπε...



Jewish Voice for Peace

I’ m writing to ask for your help. There’s a 60 person Student Skillshare coming up in July for campus activists fighting for equality and justice in Israel/Palestine. The problem? We only have funding for 50 of them.
Please, will you donate $25 to help students attend the Summer Skillshare for Student Palestine Activists this year?
https://org.salsalabs.com/o/301/p/salsa/donation/common/public/?donate_page_KEY=15340&amt=25
The Summer Skillshare is a four-day retreat focused on building practical tools and political skills that enhance campus organizing. It is a program JVP has been a part of for many years, alongside allies like NSJP and AFSC. But a retreat like this hasn’t been held in years, and now everyone who has attended one has already graduated, leaving a knowledge gap on campuses. This Skillshare will meet the urgent needs of student activists, and build relationships across campuses that will boost the movement for years to come. So it’s essential that we get as many people in the door as we can.
But, as they say, don’t take my word for it -- click here to read a testimonial from Lauren, a JVP member, organizer and educator who attended a Skillshare as an undergraduate, about the importance of this kind of education at this critical moment in the movement.
https://org.salsalabs.com/o/301/p/salsa/donation/common/public/?donate_page_KEY=15340&amt=25
There is a right wing assault on the Palestine Solidarity movement on college campuses. Student activists are still fighting back -- and they’re gaining ground. But they need your help.
Click here to learn more about the Summer Skillshare.
We don’t have bankrollers like Sheldon Adelson and the Jewish National Fund throwing tens of millions of dollars behind our efforts. But even though we’re completely outspent, we’ve got something better: each other. And we can’t afford not to invest together in the next generation of student leaders.
Click here to donate now, and help us pass the torch.
With gratitude,

e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη

Γράφω για να ζητήσω τη βοήθειά σας. Υπάρχει 60 ατομα φοιτητες Skillshare που έρχεται τον Ιούλιο για τους πανεπιστημιακούς ακτιβιστές που αγωνίζονται για την ισότητα και τη δικαιοσύνη στο Ισραήλ / Παλαιστίνη. Το πρόβλημα? Έχουμε χρηματοδότηση μόνο για 50 από αυτούς.
Παρακαλούμε, θα δώσετε 25 δολάρια για να βοηθήσετε τους μαθητές να παρακολουθήσουν το Summer Skillshare για Φοιτητές Παλαιστίνιους Ακτιβιστές φέτος;
Το Summer Skillshare είναι μια τετραήμερη παρουσιαση που επικεντρώνεται στην οικοδόμηση πρακτικών εργαλείων και πολιτικών δεξιοτήτων που ενισχύουν την οργάνωση της πανεπιστημιούπολης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο έχει συμμετάσχει η JVP εδώ και πολλά χρόνια, παράλληλα με συμμάχους όπως το NSJP και το AFSC. Αλλά μια τέτοια παρουσιαση δεν έχει πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια και τώρα όλοι όσοι έχουν παρακολουθήσει ένα έχουν ήδη αποφοιτήσει, αφήνοντας ένα κενό γνώσης στις πανεπιστημιουπόλεις. Αυτό το Skillshare θα καλύψει τις επείγουσες ανάγκες των ακτιβιστών μαθητών και θα δημιουργήσει σχέσεις σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις που θα τονώσουν το κίνημα για τα επόμενα χρόνια. Επομένως, είναι σημαντικό να φτάσουμε όλοι στην εξοδο όσο μπορούμε.
Αλλά, όπως λένε, μην πάρετε το λόγο μου - κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε μια μαρτυρία από τον Lauren, μέλος του JVP, διοργανωτή και εκπαιδευτικό που παρακολούθησε Skillshare ως προπτυχιακό, σχετικά με τη σπουδαιότητα αυτού του είδους εκπαίδευσης σε αυτό στην Κρίσιμη στιγμή της κίνησης.
Υπάρχει μια δίκαιη επίθεση από το κίνημα της Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης στις πανεπιστημιακές σχολές. Οι ακτιβιστές των φοιτητών εξακολουθούν να αγωνίζονται - και κερδίζουν έδαφος. Αλλά χρειάζονται τη βοήθειά σας.
Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για το Summer Skillshare.
Δεν έχουμε τραπεζίτες όπως η Sheldon Adelson και το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο που ρίχνουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια πίσω από τις προσπάθειές τους. Αλλά παρόλο που είμαστε εντελώς χωρις σεντζ, έχουμε κάτι καλύτερο: ο ένας τον άλλον. Και δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην επενδύσουμε μαζί στην επόμενη γενιά των ηγετών των φοιτητών.
Κάντε κλικ εδώ για να δωρίσετε τώρα και να μας βοηθήσετε να περάσουμε τη φλόγα.
Με ευγνωμοσύνη,