Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Πεμπτη 8 Ιουνιου 2017


'To ΙΣΙΣ κανει επιθέσεις στη Συρία. Το ΙΣΙΣ κανει επιθέσεις στο Ιράκ. Το ΙΣΙΣ κανει επιθέσεις στη Ρωσία.Το ΙΣΙΣ κανει επιθέσεις στις φιλιππίνες. Το ΙΣΙΣ κανει επιθέσεις στη δυτική Ευρώπη.Το ΙΣΙΣ κανει επιθέσεις στο Ιράν.
Το ΙΣΙΣ απολογείται στο Ισραήλ για τις δυνάμεις του που επιτίθενται στο Κατεχόμενο Γκολάν. Το Ισραήλ αποδέχεται την απολογία του ISIS.
Απλά τα πραγματα.''

***Τα Υψώματα ή Υψίπεδα του Γκολάν (επίσης ονομαζόμενα Γκολάν ή Συριακό Γκολάν)είναι περιοχή της Μέσης Ανατολής και γεωγραφικώς,τα δύο τρίτα του Γκολάν κατέχονται από το Ισραήλ, ενώ το ανατολικό τμήμα από τη Συρία, πρώην κάτοχο ολόκληρου του Γκολάν.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Το δικαστήριο σε πρωτόδικο βαθμό αθώωσε τον Θεοφίλου για τις κατηγορίες της συμμετοχής στην οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς" και της ανθρωποκτονίας αλλά τον καταδίκασε σε 25 χρόνια φυλάκισης για ληστεία και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Και αυτό γιατί κάτι έπρεπε να γίνει προκειμένου να τεκμηριωθεί όλη αυτή η επιχείρηση που στήθηκε παρά το γεγονός ότι το κατηγορητήριο κατέρρευσε. Είναι γεγονός ότι κανένας από τους μάρτυρες κατηγορίας δεν κατάφερε να συσχετίσει τον Θεοφίλου με τη ληστεία και το κύριο ενοχοποιητικό στοιχείο, ένα καπέλο που φέρεται να έχει το DNA του κατηγορούμενου, είναι αμφιβόλου προελεύσεως και αποδείχθηκε ότι είναι διαφορετικό από αυτό που φορούσε ο ληστής.
Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον!
Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης στις 24/6 στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΚΤΑΚΤΟ: Αστυνομικοί στα σπίτια των δασκάλων Ηλια Σμήλιου και Θανάση Αγαπητού

 Πέμπτη, 8 Ιούνιος, 2017 - 01:38
Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με ενημέρωση του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη αστυνομικοί χθες βράδυ εισέβαλαν στα σπίτια των εκπαιδευτικών Ηλία Σμήλιου και Θανάση Αγαπητού για να τους συλλάβουν. Πρόκειται για δυο γνωστούς αγωνιστές δασκάλους της Θεσσαλονίκης, πρώην μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ οι οποίοι πρωταγωνιστούν σε όλους τους μικρούς και τους μεγάλους αγώνες της συμπρωτεύουσας. Ωστόσο και οι δυο εκπαιδευτικοί απουσίαζαν από τα σπίτια τους και η επιχείρηση της αστυνομίας δεν καρποφόρησε.
Δείτε την ενημέρωση του Χ.Αβραμίδη μέσω της προσωπικής του σελίδας

"Έκτακτο. Αστυνομικοί μόλις πήγαν στα σπίτια των αγωνιστών Ηλία Σμηλιου και Θανάση Αγαπητού για να τους συλλάβουν μέσα στη νύχτα επειδή σήμερα το μεσημέρι ακύρωσαν πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας. Δεν δίστασαν να αναστατώνουν οικογένειες για τα μάτια της τραπεζας Μετά από 9 μήνες που το κίνημα σώζει σπίτια και χωράφια φτωχών ανθρώπων ενάντια στις τράπεζες, "απο πανω" προσπαθούν να κάνουν αντεπίθεση..."




-------------------------------------------------------------------------------------------------





Ειλικρινά, χαίρομαι όταν φωνάζουμε εμείς για κάτι άθλιο που κάνει η κυβέρνηση του αμόρφωτου και βλέπω να διαμαρτύρονται και κάποιοι συριζαίοι. Ανεξαρτήτως προθέσεων, συμβάλλουν έτσι στο να περιοριστούν οι υστερικές κραυγές εκείνων των τσιπροχουλιγκάνων, με το "σύνδρομο του Κούλη".
Όλα καλά ώς εδώ, αλλά με το να λένε οι διαφωνούντες συριζαίοι πως χάρη σ' αυτούς δεν έγινε η παρασημοφόρηση Μέρτζου ή δεν πάει Λευκωσία ο Καμμένος ή πήρε πίσω ο Κοντονής τη ναζιστική τροπολογία, δεν καταλαβαίνουν πως εκτίθενται;
Αν πράγματι παίρνει υπόψη του τη γνώμη τους ο αμόρφωτος, γιατί δεν φωνάζουν και για όσα άλλα άθλια αποφασίζει η κυβέρνησή του; Αυτά τους βρίσκουν σύμφωνους;




-------------------------------------------------------------------------------------------------





Αυτός είναι ο πιο ωραίος απ' όλους! Ξεκάθαρος και ειλικρινής: Θα σας τα παίρνουμε για κάμποσα χρόνια, αλλά κάποτε θα σταματήσει κι αυτό.
Αναρωτιέμαι τι θα 'κανε αν παλάβωνε κάνας απ' τις δεκάδες χιλιάδες που αναγκαστικά κινούνται καθημερινά για λόγους επαγγελματικούς στην Εγνατία και τον πλάκωνε σε τίποτα γρήγορες. Λέγοντάς του, "τώρα και για όσο θα πληρώνω θα τρως μπουνιές και κλωτσιές. Μη φοβάσαι! Όταν πάψω να πληρώνω θα ησυχάσεις κι εσύ".

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Βάζουμε τώρα διόδια στην Εγνατία αλλά θα τα ξηλώσουμε αργότερα
7/6/2017
Στην περίπτωση που η Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες της Καβάλας έφτιαχναν ένα νέο κίνημα «Δεν πληρώνω» σε αντίδραση για τα νέα διόδια που πρόκειται να εγκατασταθούν στην Εγνατία Οδό, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μορφίδης δήλωσε πως θα ήταν «μαζί τους!».
Το παραπάνω σημείωσε ο κ. Μορφίδης σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχαν οι τοπικοί βουλευτές με τον Χρήστο Σπίρτζη την Τρίτη στη Βουλή.
«Είναι μνημονιακή υποχρέωση η εγκατάσταση των νέων μετωπικών σταθμών», οπότε αυτοί θα εγκατασταθούν σε αυτήν τη φάση, με την προϋπόθεση ότι θα «ξηλωθούν» μόλις μπει σε λειτουργία το αναλογικό σύστημα!




--------------------------------------------------------------------------------------------------





Η ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ
"Είμαι συμβολαιογράφος και κάνω πλειστηριασμούς σπιτιών. Να στηριχτούν και οι τράπεζες. Να εφαρμοστεί ο νόμος".
"Αστυνομικός είμαι. Όταν η πλέμπα διαμαρτύρεται επειδή πεινάει, αναλαμβανω να τους τσακίσω για να μην διαταράσσεται η τάξη!"
"Είμαι δημοσιογράφος. Όταν η πλέμπα τα βάζει με τίποτα σοβαρούς και πετυχημένους που με ταΐζουν, παίρνω φωτιά!"
"Υπουργός είμαι. Ζω το δράμα των τραπεζών και των συμβολαιογράφων, και σχεδιάζω οι πλειστηριασμοί να γίνονται ηλεκτρονικά, για ν' αποφεύγουμε την πλέμπα που διαμαρτύρεται. Φροντίζω και για τις σχέσεις με την Τουρκία και της στέλνω πεσκέσι αυτούς που διαταράσσουν τις σχέσεις καλής γειτονίας. Δίνω και φιλέτα στο Ελληνικό, βάζω και διόδια στην Εγνατία, γενικώς κάνω ό,τι μπορώ για να συνεχίσουν οι σοβαροί και πετυχημένοι να προκόβουν. Κι ας τους φθονούν οι αποτυχημένοι.
Κάνω κι άλλα τέτοια εγώ. Και τα βράδια χαϊδεύω και το κεφαλάκι του παιδιού μου, που αύριο θα 'ναι περήφανο για τον πατέρα του και τη δουλειά που έκανε".

Σχολιο.- Και είμαι και εφοριακός και έχω και την "αξιολόγηση" που θα κρίνει πόσο ικανός είμαι και επειδή τα Δημόσια Έσοδα ιδιωτικοποιήθηκαν και είμαστε πλέον " Ανεξάρτητη Αρχή" υπό τους δανειστές και επειδή οι δανειστές τα λεφτά τους δώσανε οι άνθρωποι και πρέπει να τα πάρουν πίσω οι καημένοι. Δεν μας δάνεισαν για την ψυχή της γιαγιάς τους, γι'αυτό και εγώ θα τα τσάκισω τα ανθρωπάκια που δεν πληρώνουν. Θα τους κάνω και κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και θα πάρω από τον ψαρά της Σαλαμίνας την βάρκα που βγάζει τα προς το ζειν και τι με νοιάζει εμένα που η βάρκα ανηκει στα ακατάσχετα??? Χρωστάει???? Να πληρώσει......Και το βράδυ θα χαϊδεύω το κεφαλάκι του παιδιού μου και τότε θα πάθω έμφραγμα όχι γιατί σκέφτηκα ότι και εγώ και το ανήλικο παιδί μου χρωστάμε, αλλά γιατί μου ήρθε κατάσχεση από την ΔΟΥ Ηρακλείου Κρήτης για το πατρικό μου σπίτι. Ακούς εκεί συνάδελφος μου να κάνει ότι κάνω και εγώ??????
ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Τραβάει σε μάκρος κι έχει μεγάλη ιστορία το έωλο επιχείρημα.
Το θυμάμαι να το λέει η Δεξιά, κάθε που έπαιρνε ένα αντιδημοκρατικό μέτρο ή που τα ΜΑΤ έσπαζαν τα κεφάλια διαδηλωτών, απεργών κ.λπ.: Καθίστε καλά, γιατί αν πέσουμε εμείς θα ξανάρθει η Χούντα!
Αργότερα το έλεγε το ΠΑΣΟΚ, ανεμίζοντας το φόβητρο της Δεξιάς.
Τώρα το λένε οι συριζαίοι. Με φόβητρο τον Κυριάκο. Κι έτσι παίζουν παιχνίδια με τις δημοκρατικές μας ελευθερίες.
Αλλά όλοι αυτοί δεν πιάνουν μία μπροστά στον πρώτο διδάξαντα.
Ποιος ήταν ο πρώτος διδάξας; Μα, ο Γεώργιος Τσολάκογλου, που υποστήριζε πως αν δεν κυβερνούσε αυτός θα κυβερνούσαν απευθείας οι Γερμανοί και τότε να δείτε τι θα γινότανε!





-----------------------------------------------------------------------------------------------




Υποχρεώθηκαν να αποσύρουν την τροποποίηση που ποινικοποιούσε το φρόνημα και την ελεύθερη έκφραση.
Άσχημη εξέλιξη για όσους μας λένε πως είτε φωνάξουμε είτε όχι η εξουσία είναι παντοδύναμη και κάνει τα δικά της.
Σχολιο.-  Αποσύρθηκε από την ανοιχτή διαβούλευση στη διαύγεια, γράφει το άρθρο του Left. Μπορεί να επανέλθει αναδιατυπωμένο οποιαδήποτε στιγμή. Από παραπλάνηση σε παραπλάνηση το πάνε. Αν δεν γίνει δημόσια δήλωση από την κυβέρνηση δεν υπάρχει οριστική είδηση.
Σχολιο.-  Προσοχή: ΔΕΝ ακυρώθηκε. Δεν είναι απίθανο να την ξαναδούμε μπροστά μας.
Σχολιο.-   Θα την αλλάξουν προς το μετριοπαθέστερο και θα την ξαναφέρουν. Αυτό είπαν




---------------------------------------------------------------------------------------------




Βλεπω να αναδημοσιεύονται αποσπάσματα από μαρξιστικές αναλύσεις για τη μετανάστευση και πώς αυτή αξιοποιείται από το κεφάλαιο, καθώς οι μετανάστες λειτουργούν ως εφεδρική στρατιά εργασίας κ.λπ. κ.λπ. Και αναδημοσιεύονται  για να επικριθούν οι μετανάστες. Με τη μετανάστευση εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου!
Ελα να βγαίνει η αλήθεια στο φως επιτέλους!




-------------------------------------------------------------------------------------------------




 ΓΑΛΛΙΑ /Γαλλία: Τρομονόμος κατά διαδηλώσεων και κινητοποιησεων
Ο Μακρον υπέβαλε στο Συμβούλιο Αμυνας αυτή την τετάρτη 7 Ιουνίου το πρωί ένα νομοσχέδιο για "ενδυνάμωση του αγώνα κατά της τρομοκρατίας και της εσωτερικής ασφάλειας".
η κυβέρνηση προτείνει να βγει η χωρα απο αυτή την ''κατάσταση έκτακτης ανάγκης'' ανανεωμένη πέντε φορές από τον Νοέμβριο του 2015 εγραφοντας πλεον μονιμα σχεδόν όλα τα μέτρα από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Γαλλικο Κοινό Δίκαιο
Μια αλλαγή σε μια μόνιμη κατάσταση ''έκτακτης ανάγκης'', η οποία εμφανίζεται, λίγες εβδομάδες μετά την ορκωμοσία του, ως ένα από τα σχεδια της ''οικοδομησης Μακρον'' :το σχεδιο ειναι να βαλει μια μακροπρόθεσμη και νομιμη κατασταση ''ασφαλειας'' για την μεσαία τάξη με ενα κατασταλτικό νομικο οπλοστάσιο με προέλευση απο τον πολέμο με την Αλγερία(οταν η Αλγερια πολεμουσε για την ανεξαρτησια της)


Γαλλία: Τρομονόμος κατά διαδηλώσεων
01 Ιουνίου 2017
**Διεθνής Αμνηστία: τα αντιτρομοκρατικά μέτρα στη Γαλλία χρησιμοποιούνται κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων
Συμπλήρωσε ήδη 18 μήνες ζωής και το φθινόπωρο «θα μπορούσε να σβήσει τα πρώτα του δύο κεράκια», όπως εύστοχα επισημαίνει η εφημερίδα «Liberation».
Πρόκειται για τo καθεστώς έκτακης ανάγκης, που ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προτίθεται να ανανεώσει για... έκτη συνεχή φορά, το οποίο όμως αποτελεί σήμερα βασικό εργαλείο για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων, όπως συμπεραίνει η Διεθνής Αμνηστία.
«Η χρήση του δεν ανταποκρίνεται στους λόγους για τους οποίους τέθηκε σε ισχύ το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, δηλαδή την αποτροπή επιθέσεων. Ανταποκρίνεται σε μια ευρύτερη έννοια διατήρησης της δημόσιας τάξης. Τα έκτακτα μέτρα χρησιμοποιούνται καταχρηστικά και χωρίς να συνδέονται με τους διακηρυγμένους στόχους» σημειώνει στη σχετική έκθεση ο ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας Μάρκο Περολίνι.
Για τη σύνταξη της έκθεσης, μέλη της οργάνωσης πραγματοποίησαν 82 συνεντεύξεις με διαδηλωτές, συνδικαλιστές, ακτιβιστές στους οποίους είχε απαγορευτεί η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, κυβερνητικούς αξιωματούχους και δημοσιογράφους, ενώ στάλθηκαν και ειδικοί παρατηρητές στις κινητοποιήσεις κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης Ελ Κομρί που συγκλόνισαν προεκλογικά τη Γαλλία.
Η Διεθνής Αμνηστία συμπεραίνει ότι οι αρχές χρησιμοποίησαν το καθεστώς έκτακτης ανάγκης σε 639 περιπτώσεις για να απαγορεύσουν τη συμμετοχή συγκεκριμένων ακτιβιστών σε κινητοποιήσεις, ενώ προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απαγορεύτηκαν σε άλλες 155 περιπτώσεις. Η πλειονότητα των σχετικών διαταγμάτων εκδόθηκε στη διάρκεια των πολύμηνων κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού κώδικα, άμεση προτεραιότητα σήμερα του Προέδρου Μακρόν.
Η οργάνωση εκτιμά επίσης ότι υπήρξε «δυσανάλογη χρήση βίας» σε πολλές από αυτές τις διαδηλώσεις, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί από πλαστικές σφαίρες μέχρι βομβίδες κρότου - λάμψης, ένα όπλο που η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει ως ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω της «έλλειψης ακρίβειας».





--------------------------------------------------------------------------------------------




Φιλοι Δυτικης Σαχαρας
χρειαζονται 7.9 εκατομμυρια για να τραφουνε ..ΑΛΛΑ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΠΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Εν μέσω Ραμαζανιού και με θερμοκρασίες που εχουν ήδη χτυπήσει κόκκινο, η κατάσταση στους προσφυγικούς καταυλισμούς σημειώνει κατακόρυφη επιδείνωση. Παρατηρείται έλλειψη νερού και οι μερίδες φαγητού έχουν μειωθεί κατά ένα πέμπτο τον τελευταίο χρόνο, ενώ έχουν παγώσει οι διανομές θρεπτικών συμπληρωμάτων για την αντιμετώπιση της αναιμίας και του υποσιτισμού σε εγκύους, θηλάζουσες και παιδιά.
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση στους διεθνείς δωρητές να αυξήσουν επειγόντως τη συνδρομή τους, ενώ ενημέρωσε ότι οι μερίδες τροφίμων θα μειωθούν περαιτέρω κατά 50 % τον Ιούνιο.
Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα θα χρειαστεί 7,9 εκατομμύρια δολάρια για τους επόμενους έξι μήνες.




----------------------------------------------------------------------------------------------




Παλαιστινιος με ισραηλινή υπηκοότητα πυροβολήθηκε χθες το βράδυ στο Καφρ Κέισεμ.Αυτοπτες μαρτυρες αναφερουν οτι Ισραηλινος φρουρός τον πυροβόλησε σκόπιμα στο κεφάλι και τον αφησε νεκρο
(θα μου πεις τι τα γραφω,εχουν γινει καθημερινοτητα ολα αυτα ,το εγκλημα εχει γινει ''μπαναλ''..ουτε συζητησεις,ουτε κραυγες,ουτε αβαταρ,ουτε κειμενα,ουτε διαδηλωσεις ,ουτε καν μπουκοταζ ...




-----------------------------------------------------------------------------------------------





Πέμπτη 8/6/2017, 8.00μμ, σε συνεργασία με την πρεσβεία του Βιετνάμ, ο Πολιτιστικος Συλλογος Ανω Αμπελοκηπων Αθηνας, Λάκωνος 9, πάρκο ΚΑΠΑΨ. Τιμητική εκδήλωση για έναν σπουδαίο Έλληνα, ένα ΘΡΥΛΟ, με την μυθιστορηματική ζωή, τον Κώστα Σαραντίδη,
προβολή της ταινίας του Γιάννη Τριτσιμπίδα : «ΒΙΕΤ-ΚΩΣΤΑΣ»,
έκθεση φωτογραφίας με θέματα από φυσικά τοπία του Βιετνάμ,
χαιρετισμός από την κ.Πρέσβειρα, Tran Thi Ha Phuong,
ντοκιμαντέρ για το σύγχρονο Βιετνάμ και μπουφές με Βιετναμέζικη κουζίνα!




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017
To ΚΚ Βενεζουέλας καταγγέλει ότι η φασιστική βία επιδιώκει να διευκολύνει την ξένη επέμβαση

Η Γενική Εισαγγελέας έχει το μονοπώλιο άσκησης κατηγορίας και πρέπει να ενεργήσει πριν η βία γίνει ανεξέλεγκτη.

Καράκας, 6 Ιουνίου. 2017, Tribuna Popular TP.- Το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PCV) κατάγγειλε για άλλη μια φορά τις εγκληματικές ενέργειες της φασιστικής αντιπολίτευσης που έχουν στόχο να διευκολύνουν την ξένη επέμβαση στη χώρα μας και κάλεσε την Γενική Εισαγγελέας Λουίσα Ορτέγκα Ντιάς να ενεργήσει άμεσα κατά των φυσικών και ηθικών αυτουργών αυτών των εγκλημάτων, στην τέλεση των οποίων χρησιμοποιούνται και ανήλικοι.
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο γενικός γραμματέας των Βενεζολάνων κομμουνιστώνΌσκαρ Φιγιέρα.




------------------------------------------------------------------------------------------------




Ένταση στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς
Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017, 20:10

Ένταση προκλήθηκε για ακόμη μια Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών με τα μέλη των συλλογικοτήτων να δηλώνουν βροντερό παρών, εμποδίζοντας την διεξαγωγή των προγραμματισμένων πλειστηριασμών.

Στην αρχή οι πολίτες που βρίσκονταν στον χώρο του Ειρηνοδικείου Αθηνών για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στους πλειστηριασμούς ήρθαν τετ α τετ με τους συμβολαιογράφους οι οποίοι κάθονταν κοντά στο κυλικείο.
Όταν ένας διαδηλωτής φώναξε ότι οι συμβολαιογράφοι πραγματοποιούν τον πλειστηριασμό ηλεκτρονικά από το κυλικείο, επικράτησε ένταση με τους διαμαρτυρόμενους να διώχνουν έξω από το κτήριο τους συμβολαιογράφους.

Το κλίμα στο κτίριο της οδού Λουκάρεως έγινε θερμό και τελικά η συμβολαιογράφος απομακρύνθηκε από τον χώρο συνοδεία της αστυνομίας.
Παρούσα ήταν και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Μεταξύ των 25 πλειστηριασμών που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα, οι 15 αφορούσαν σπίτια ενώ οι υπόλοιποι δέκα επιχειρήσεις.

Τα επεισόδια ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» κατηγόρησαν τη συμβολαιογράφο για βιαιοπραγία. Γιατι επιτεθηκε εναντιον των συγκεντρωμενων.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου αλλά και τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», ζήτησαν τη σύλληψη της συμβολαιογράφου και η γυναίκα προσήχθη και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
 Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε.έκανε στους παριστάμενους στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας δημοσιογράφους την εξής δήλωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη ενέργεια σε βάρος του ενεργού μέλους του κινήματος κατά των πλειστηριασμών Τζούλιας Λιακοπούλου. Το κίνημα, παρά τους τραμπουκισμούς των “κορακιών” και την προσπάθεια της κυβέρνησης να το εξουδετερώσει με την πρόσφατη νομοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, θα συνεχίσει τον αγώνα του για να μην υπάρξει αρπαγή πρώτης κατοικίας και λαϊκών περιουσιών από τους τραπεζίτες και το μνημονιακό κράτος.

Το κίνημα, όπως σταμάτησε μέχρι τώρα τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία, θα βρει τρόπο να σταματήσει και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».





--------------------------------------------------------------------------------------------------




Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Τα κρούσματα χολέρας ξεπέρασαν τις 100.000 στην Υεμένη
 Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017, 14:14
Ο αριθμός των κρουσμάτων χολέρας στην Υεμένη έχει αυξηθεί σε περισσότερα από 100.000 αφότου ξέσπασε η επιδημία στις 27 Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Μέχρι σήμερα, 101.820 ύποπτα κρούσματα χολέρας και 789 θάνατοι έχουν αναφερθεί σε 19 επαρχίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιασάρεβιτς.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία: Κυβερνητικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στη Ράκα
Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017, 14:02
Συριακά κυβερνητικά αεροσκάφη έπληξαν την Πέμπτη θέσεις του Ισλαμοφασιστικού Κράτους δυτικά της πόλης Ράκα στη νότια όχθη του Ευφράτη ποταμού, μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ. «Η αεροπορία κατέστρεψε θέσεις και τεθωρακισμένα οχήματα» στην ύπαιθρο της δυτικής Ράκα, περίπου 70 χιλιόμετρα από την πόλη, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Ταυτόχρονα, πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ προωθούνται προς τις παρυφές της Ράκα κατά τις πρώτες ημέρες της επίθεσής τους με στόχο την κατάληψη της βάσης επιχειρήσεων του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στη Συρία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), η ένοπλη αυτή συμμαχία αποτελούμενη από Κούρδους και Άραβες μαχητές, που υποστηριζεται από τους αμερικανους, εξαπέλυσαν επίθεση αυτή την εβδομάδα για την κατάληψη της βόρειας αυτής πόλης. Η συμμαχία πλησιάζει στην πόλη εδώ και μήνες επικουρούμενη από τις αεροπορικές επιθέσεις και τις ειδικές δυνάμεις από την υπό τις ΗΠΑ συμμαχία.

Οι τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους έχουν ανοίξει μέτωπα εναντίον τους από όλες τις πλευρές στη διάρκεια της εξαετούς ένοπλης σύγκρουσης στη Συρία και έχουν χάσει εδάφη σε πολλές ξεχωριστές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά τον τελευταίο χρόνο.

Τα σημερινά πλήγματα είχαν στόχο περιοχές κοντά στα σύνορα της επαρχίας, κατά μήκος ενός αυτοκινητοδρόμου που συνδέει την Ράκα με το Χαλέπι και κοντά στην περιοχή Τάμπκα, την οποία η SDF κατέλαβε από το ΙΚ τον Μάιο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΛΣΤΑΤ: Στο 22,5% η ανεργία τον Μάρτιο
 Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017, 12:18
Στο 22,5% υποχώρησε τον Μάρτιο η ανεργία από 23,8% τον αντίστοιχο μήνα του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Παράλληλα, η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε καθοδικά τα στοιχεία του Φεβρουαρίου στο 22,9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής αρχής:

- Το σύνολο των απασχολούμενων τον Μάρτιο του 2017 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.682.416 άτομα. Οι άνεργοι άγγιξαν τα 1.068.469 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.270.865 άτομα.

- Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 31.154 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2016 (αύξηση 0,9%) και κατά 11.439 άτομα σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017 (αύξηση 0,3%).

- Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 74.515 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2016 (μείωση 6,5%) και κατά 19.400 άτομα σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017 (μείωση 1,8%).

- Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 6.875 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2016 (αύξηση 0,2%) και κατά 5.143 άτομα σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017 (αύξηση 0,2%).




---------------------------------------------------------------------------------------------




«Η Βενεζουέλα είναι θύμα μιας διαδικασίας αποσταθεροποίησης της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης»
 Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017, 05:05
Με αφορμή το σκηνικό βίας που εκτυλίσσεται στη Βενεζουέλα τις τελευταίες εβδομάδες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και εν όψει των εκλογών της 30ής Ιουλίου για τη συγκρότηση Συντακτικής Συνέλευσης, ο Βενεζουελάνος πρέσβης στην Αθήνα Φαρίντ Φερνάντες ενημέρωσε τους Έλληνες δημοσιογράφους για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα του.

«Η Βενεζουέλα αυτήν τη στιγμή είναι θύμα μιας διαδικασίας αποσταθεροποίησης της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος εξελέγη το 2013 έως το 2018» υποστήριξε ο κ. Φερνάντες και τόνισε πως προσπαθούν να δημιουργήσουν ασφυξία στη χώρα του μέσω χρηματοοικονομικού αποκλεισμού, θεσμικών παρατυπιών στην Εθνοσυνέλευση, εκδήλωση βίας στους δρόμους και δραματοποίησή της, καθώς και επικοινωνιακού πολέμου.

Διευκρίνισε πως η χώρα του δεν έχει πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και έκανε λόγο για χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό, που, αν και δεν έχει κηρυχθεί επίσημα, έχει επιβληθεί στη Βενεζουέλα παρά το γεγονός ότι έχει καταβάλει 60 δισ. δολάρια στις χρηματοπιστωτικές της υποχρεώσεις τα τελευταία δύο χρόνια και μολονότι το δημόσιο χρέος της είναι στο 30% του ΑΕΠ της.

Απέδωσε τις αιτίες για την κατάσταση αυτή στο ότι η Βενεζουέλα διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, ότι προτείνει ένα μοντέλο ανάπτυξης αντίθετο του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού και επειδή έχει αναπτύξει μια εξωτερική πολιτική ανεξάρτητη και αλληλέγγυα.

Εστιάζοντας στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση και στις βίαιες διαδηλώσεις στο εσωτερικό της χώρας του, επέρριψε τις ευθύνες στον συνασπισμό της Δεξιάς, λέγοντας ότι από τη νίκη του στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2015 εφαρμόζει ένα είδος «αντάρτικου μέσα στην Εθνοσυνέλευση».

Η Εθνοσυνέλευση, ανέφερε, «αντί να επιτελέσει τον ρόλο της, δηλαδή να ψηφίζει νόμους, διεξάγει μια διεθνή εκστρατεία αποσταθεροποίησης των νόμιμων εξουσιών της Βενεζουέλας και δεν ψηφίζει νόμους», συμπληρώνοντας πως την «κατά την κοινοβουλευτική περίοδο του 2017 ακυρώθηκαν συνολικά 36 συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου λόγω έλλειψη απαρτίας, επειδή οι βουλευτές δεν βρίσκονταν στην αίθουσα».

Τον Απρίλιο, σημείωσε ο κ. Φερνάντες, «η Δεξιά στη Βενεζουέλα άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας, με επεισόδια βίας, όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι συμμετείχαν ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες και υπάρχουν στοιχεία ότι καταβάλλονταν χρήματα σε ανηλίκους από λαϊκές οικογένειες για να συμμετέχουν σε βίαιες διαδηλώσεις». Παρουσίασε, μάλιστα, φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται διαδηλωτές με όπλα και παιδιά να φτιάχνουν βόμβες μολότοφ, καθώς και από κατεστραμμένα δημόσια κτήρια και οχήματα, και διερωτήθηκε ποια θα έπρεπε να είναι η στάση της κυβέρνησης ή των δυνάμεων ασφαλείας σε αυτήν την κατάσταση.

Εκτίμησε πως «η φασιστική Δεξιά προσπαθεί να βάλει τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο κα ανέχεται τη βία στις διαδηλώσεις» και προσέθεσε πως μετά την επαναλαμβανόμενη έκκληση του προέδρου Μαδούρο για διάλογο και παύση της βίας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης «διατήρησαν την τακτική του δρόμου και του χάους στη χώρα». Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, επισήμανε, ο Νικόλας Μαδούρο συγκάλεσε την 1η Μαΐου Εθνική Συντακτική Συνέλευση, με κύριους στόχους να ανασυγκροτήσει τους θεσμούς της χώρας, την προάσπιση της ειρήνης, την έξοδο από τον οικονομικό αποκλεισμό και την οικοδόμηση της μετα-πετρελαϊκής οικονομίας και την ενίσχυση της δημοκρατίας και της ασφάλειας.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις επερχόμενες εκλογές της 30ής Ιουλίου για την Εθνική Συντακτική Συνέλευση, σημειώνοντας πως θα έχει ως βάση τον ίδιο τον λαό και σκοπό να απαντήσει στην αυξημένη πόλωση και στην άρνηση της αντιπολίτευσης να συμμετέχει στον διάλογο και να αποτρέψει τη βία. Στην κατεύθυνση αυτή, εξέφρασε την πεποίθηση πως η απάντηση που έρχεται κατευθείαν από τη λαϊκή κυριαρχία και με δημοκρατικούς όρους θα είναι πολύ θετική. Τα μέλη της Συντακτικής στην πλειονότητά τους θα εκλεγούν ανά επικράτεια, ενώ θα υπάρχει αναλογική αντιπροσώπευση για κάθε πρωτεύουσα των πολιτειών της χώρας, εξήγησε και ανέδειξε πως «το σημαντικό σε αυτήν τη διαδικασία που θα αποτελεί και παγκόσμια πρωτοτυπία είναι ότι ένα μέρος των μελών θα εκλεγεί ανά κοινωνικό τομέα του πληθυσμού, όπως αγρότες, αλιείες, φοιτητές, άτομα με ειδικές ανάγκες, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες».

Σημειώνεται πως η επόμενη εκλογική αναμέτρηση πριν από τις προεδρικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2018 είναι στο τέλος του έτους με τις εκλογές για την ανάδειξη των κυβερνητών των πολιτειών του κράτους.




------------------------------------------------------------------------------------------------




Σαουδική Αραβία: Ποινές φυλάκισης σε Σαουδάραβες που εκφράζουν υποστήριξη στο Κατάρ
Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017, 01:30
Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας επέβαλε ποινές φυλάκισης έως και πέντε χρόνια για όσους Σαουδάραβες πολίτες εκφράζουν συμπάθεια στο Κατάρ μέσω κοινωνικών ιστότοπων, εν μέσω της κλιμακούμενης φιλονικίας μεταξύ της Ντόχα και των γειτόνων της, μετέδωσαν τοπικά μέσα χθες.

Νωρίτερα χθες, ο γενικός εισαγγελέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) επίσης ανακοίνωσε την τιμωρία υπηκόοων των Εμιράτων για την έκφραση συμπάθειας προς το Κατάρ, δηλώνοντας ότι θα φυλακίζονται με ποινές κάθειρξης έως και δεκαπέντε χρόνια και θα υποχρεώνονται να καταβάλουν επίσης και υψηλό πρόστιμο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Al Akhbar (Αλ Άκμπαρ), οι πολίτες της Σαουδικής Αραβίας θα υποχρεώνονται επίσης να πληρώσουν πρόστιμο 3 εκατομμυρίων ριγιάλ (πάνω από 700.000 ευρώ) για την εκδήλωση της υποστήριξής τους προς τη Ντόχα.

Τη Δευτέρα, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ και η Αίγυπτος ανακοίνωσαν τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τον Κατάρ, κατηγορώντας την Ντόχα ότι υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις και ότι αποσταθεροποιεί την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Οι αρχές της ανατολικής Λιβύης, της Υεμένης, καθώς και των Μαλδίβων, του Μαυρίκιου, των Νησιών Κομόρες και της Μαυριτανίας αργότερα ανακοίνωσαν επίσης τη διακοπή σχέσεων, ενώ η Ιορδανία είπε ότι θα υποβαθμίσει το επίπεδο των διπλωματικών επαφών με τον Κατάρ.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η χώρα επενέβη στα εσωτερικά άλλων χωρών και εξέφρασε λύπη για την απόφαση των χωρών να διακόψουν διπλωματικές σχέσεις.




----------------------------------------------------------------------------------------------




Εγκαίνια Ορθόδοξου Ιερού Ναού σε χωριό της Κούβας!
Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017, 19:58
Με μεγάλη κατάνυξη τελέστηκαν τα εγκαίνια του ορθόδοξου ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 στο χωριό Ranchuelo της Κουβάς. Ειναι ο δεύτερος Ορθόδοξος Ναός που φιλοξενεί η Κούβα καθώς ο πρώτος ναός του Αγίου Νικόλαου στην Αβάνα εγκαινιάστηκε το 2004 από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Μητροπολίτη Μεξικού και Καραϊβικής Αθηναγόρα.

Πλήθος πιστών προσήλθαν να προσευχηθούν και να συμμετέχουν καθώς η τελετή ήταν συγκινητική και πρωτόγνωρη για τους Κουβανούς. Μετά τα εγκαίνια του ναού ακολούθησαν δυο βαπτίσεις Κουβανών.
Η λειτουργία τελέστηκε απο τον Μητροπολίτη Μεξικού Αθηναγόρα και τον επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κούβας.
Η Εκκλησία του Μεξικού διακρίνεται για το ιεραποστολικό της έργο στους λαούς της Κεντρικής Αμερικής.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη "Γασσάν Καναφάνι" ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Λαϊκού Μετώπου και του Δικτύου για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους SAMIDOUN απευθύνει έκκληση στο δημοκρατικό λαό της Θεσσαλονίκης , σε κάθε αγωνιστή , στις μαζικές οργανώσεις της πόλης , στις πολιτικές οργανώσεις που στέκονται στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης για μαζικό ξεσηκωμό . Η πραγματοποιηση ενός μεγάλου συλλαλητηρίου καταδίκης της επίσκεψης είναι το ελάχιστο χρέος αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού .
Η επίσκεψή Νεντανιάχου στη χώρα μας με ατζέντα τα ενεργειακά αποτελεί μια νέα πρόκληση απο την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Της πιο φιλοσιωνιστικής -φιλοΗΠΑ-φιλοΝΑΤΟ κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μας . Η κυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου πιστή στον ευρωατλαντισμό της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας υποτάσσει τη χώρα στα σχέδια του Ισραήλ των ΗΠΑ και τις ΕΕ Επιδιώκει να μετατρέψει τη χώρα μας σε διαμετακομιστικό ενεργειακό κέντρο από το οποίο θα περνούν οι κλεμμένοι από τον παλαιστινιακό λαό φυσικοί πόροι . Οι ΗΠΑ και η ΕΕ ευλογούν με όλα τα μέσα αφού η κεντρική τους επιδίωξη είναι να ενισχύσουν τον ισχυρότερο χωροφύλακα τους στην περιοχή στον αγώνα τους ενάντια στον άξονα της αντίστασης που ονομάζουν και πάλι άξονα του κακού (Ιράν , Συρία κλπ ) και να απωθήσουν στο περιθώριο την Ρωσία. Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη "Γασσάν Καναφάνι" τονίζει οτι το συμφέρον του ελληνικού λαού και της χώρας μας βρίσκεται στο πλευρό της Παλαιστίνης , στο πλευρό του άξονα της αντίστασης στη Μέση ανατολή , στις χώρες και τους λαούς που μάχονται τις επεμβάσεις του αμερικανονατοικού ιμπεριαλισμού σε όλο το κόσμο .
Στις 15 του Ιούνη έχουμε μόνο ένα χρέος . Να νοιώσει ο Νεντανιάχου και ο Τσίπρας την καυτή ανάσα του λαού της Θεσσαλονίκης . Να καταλάβει εμπράκτως ότι ο ελληνικός λαός τρέφει αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό και είναι αδιάλλακτος εχθρός των καταπιεστών του.
Απαιτούμε την διεθνή απομόνωση του Ισραήλ όσο συνεχίζει τα εγκλήματα του εναντίον του παλαιστινιακού λαού.
Έξω ο Νεντιανάχου απο την Ελλάδα
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Όλοι στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Πέμπτη 15-6 στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου



------------------------------------------------------------------------------------------------




Είμαι με την αλήθεια, άσχετα ποιος τη λέει. Είμαι με τη δικαιοσύνη άσχετα για ποιον είναι υπέρ -ή κατά.
Malcolm X





-----------------------------------------------------------------------------------------------------





Πέμπτη 8/6/2017, 8.00μμ, ο Πολιτιστικος Συλλογος Ανω Αμπελοκηπων Αθηνας, σε συνεργασία με την πρεσβεία του Βιετνάμ, στα γραφεια μας, Λάκωνος 9, πάρκο ΚΑΠΑΨ. Τιμητική εκδήλωση για έναν σπουδαίο Έλληνα, ένα ΘΡΥΛΟ, με την μυθιστορηματική ζωή, τον Κώστα Σαραντίδη,
προβολή της ταινίας του Γιάννη Τριτσιμπίδα : «ΒΙΕΤ-ΚΩΣΤΑΣ»,
έκθεση φωτογραφίας με θέματα από φυσικά τοπία του Βιετνάμ,
χαιρετισμός από την κ.Πρέσβειρα, Tran Thi Ha Phuong,
ντοκιμαντέρ για το σύγχρονο Βιετνάμ και μπουφές με Βιετναμέζικη κουζίνα!

«Βιέτ Κώστας. Υπηκοότης: Ακαθόριστος»
"Από τον λαό, για τον λαό"
Ο λαϊκός αγωνιστής Κώστας Σαραντίδης που πολέμησε με τους Βιετκόνγκ εξιστορείται...
**Ο Έλληνας Βιετκόνγκ όπως θα μπορούσαμε να τον αποκαλέσουμε θα συμμετέχει στην συζήτηση της εκδήλωσης.
Ο Κώστας Σαραντίδης είναι βετεράνος του Λαικού Στρατού του Βιετνάμ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το έτος 1927.
Στη διάρκεια της κατοχής, έφηβο ακόμη, τον συνέλαβαν οι Γερμανοί κατακτητές και το έστειλαν στη Γερμανία.
Στο δρόμο προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης, λίγο πριν τη Βιέννη, δραπέτευσε και κρυβόταν στην Αυστρία, ντυμένος Γερμανός στρατιώτης. Με το τέλος του πολέμου, το Μάη του 1945, βρέθηκε στην Ιταλία και προσπάθησε να επαναπατριστεί στην Ελλάδα. Μετά την άρνηση της ελληνικής πρεσβείας να τον βοηθήσει, κατατάχτηκε στη Λεγεώνα των Ξένων.
Τον Ιανουάριο του 1946, η Γαλλία έστειλε τη Λεγεώνα στο Βιετνάμ, την παλιά της αποικία, παραπλανώντας τους στρατιώτες ότι σκοπός τους ήταν να αφοπλίσουν τους Ιάπωνες φασίστες, που είχαν καταλάβει το Βιετνάμ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μετά την άφιξή του, διαπιστώνει ότι προορισμός της Λεγεώνας ήταν να υποστηρίξει το Εκστρατευτικό Σώμα και να καταστείλει την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση των Βιετναμέζων, που είχαν ιδρύσει ήδη τη Λαϊκή Δημοκρατία του Βιετνάμ. Το βράδυ της 4 Απρίλη 1946 εγκαταλείπει τη Λεγεώνα και βγαίνει στο βουνό με τους Βιετ Μινχ. Πολέμησε στο πλευρό τους, ως στέλεχος του Λαϊκού Στρατού σε διάφορες θέσεις, σε όλη τη διάρκεια του πολέμου. Το Βιετνάμ έγινε η δεύτερη – ίσως και η σημαντικότερη – πατρίδα του και τον τιμά ως ήρωα.
Τα βαπτίσματα του πυρός
«Φτάνοντας στη Σαϊγκόν, εγώ, γενικά όλοι, περιμέναμε να δούμε τους Γιαπωνέζους να έρθουν να μας παραδώσουν τα όπλα τους. Δυστυχώς ούτε Γιαπωνέζους είδαμε ούτε όπλα υπήρχαν να μας παραδώσουν, παρά είδαμε πως πιο μπροστά από εμάς είχαν έρθει κάτι άλλοι: ο γαλλικός στρατός. Η Λεγεώνα ξαναεπιστρέφει στο Βιετνάμ.
Την πρώτη μέρα, κιόλας, πήραμε την χαριστική βολή, πήραμε το βάπτισμα που λέμε. Ήταν ένα παιδάκι που πούλαγε κάτι προϊόντα – καρύδες. Άγνωστο για εμάς τι είναι η καρύδα, προσπαθούσαμε να παζαρέψουμε με το πιτσιρικάκι και να δούμε πως την τρώνε. Και έρχεται ένας αστυφύλακας από την αστυνομία του στρατού, του δίνει μια κλωτσιά του πιτσιρικά και μια κλωτσιά στο καλάθι που κρατούσε. Αντιδράσαμε και τον ρωτάμε «γιατί αυτά;» και αυτός μας λέει «αν κάνετε σαν και μένα λίγο καιρό εδώ, θα δεις, θα κάνεις τα ίδια και τα χειρότερα».
Εκείνη τη στιγμή, ήταν σαν να μπήκε μια μαχαιριά στη καρδιά μου. Θυμήθηκα στην Τούμπα, που πηγαίναμε έξω από τον στρατώνα και περιμέναμε οι Γερμανοί να μας δώσουν το αποφάγι τους να φάμε.
Αλλά μας το δίναν με περισσότερη ευγένεια ενώ εδώ τα παιδιά που πουλάνε πράγματα τα κλωτσάνε. Δεν μπορούσα να καταλάβω. Αυτό ήταν το πρώτο στίγμα που με ενόχλησε και σε συνεννόηση με τους άλλους Έλληνες που ήμασταν μαζί, αποφασίσαμε ότι δε θα κάτσουμε εδώ, διότι δεν είναι για εμάς. Δεν μας ταιριάζει το μέρος.
Από εκείνη τη μέρα μέχρι τη μέρα που το αποφάσισα, πέρασε μια περίοδος 2 μηνών. Στους 2 μήνες μέσα που ήμουν στον γαλλικό στρατό στο Βιετνάμ είδα τα τρισχειρότερα του πολέμου. Φυσικά τα έχω γράψει λεπτομερώς στο βιβλίο, αλλά είδα εν γένει ότι ο σκοπός μας ήταν όχι άδικος αλλά, πώς να το χαρακτηρίσω δεν μπορώ, εγκληματικής φύσης. Μας είχαν στείλει πράγματι να σκοτώσουμε.
Όχι να κάνουμε αυτά που μας έλεγαν, να επιβάλλουμε την τάξη ή οτιδήποτε άλλο, ούτε να πολεμήσουμε τους Γιαπωνέζους. Είδα πολλά περιστατικά μπροστά στα μάτια μου. Κάποια περιστατικά με σοκάρισαν ακόμα περισσότερο.
Η τελευταία στιγμή και που αποφάσισα, ήταν όταν μια ολόκληρη διμοιρία πήρε εργολαβία με τη σειρά να κακοποιούν ένα κοριτσάκι 14-15 χρονών.
Σε πολλές περιπτώσεις, πηγαίναμε σ’ ένα σπίτι και οι γυναίκες για να μας δείξουν ότι ήταν μητέρες άνοιγαν τα στήθη τους και πατούσαν τη ρώγα να βγάλουν γάλα, να δούμε ότι είναι μητέρα για να μην την βιάσουν.
Είχαμε δει να ανοίγουν σε έγκυες γυναίκες τις κοιλιές και να βγάζουν τα μωρά και να τα πετάνε.
Είχαμε δει τέτοια φρικαλέα περιστατικά που όσο η καρδιά να ήτανε από πέτρα ή ατσάλι δεν θα άντεχε. Γι’ αυτό και είπα, τέλος πάντων, αποφάσισα…
Εντωμεταξύ, είχα και το δαιμόνιο να ψάχνω να ερευνήσω, να δω. Έτσι, συμπτωματικά, ο λοχαγός μου, είχε φέρει μια – πώς να την πούμε τώρα αυτή – κονκιμπίνα (ερωμένη), γυναίκα του, μια υπηρέτρια, μια πόρνη δεν ξέρω, μια κοπέλα την οποία την είχε μαζί του.
 Αποδείχθηκε ότι η κοπέλα αυτή δεν ήταν πόρνη, παρά ήτανε μυστική πράκτορας των ανταρτών. Γνωριστήκαμε. Αργότερα, με την κοπέλα τη Λιλί, την ηρωίδα αυτή, χάσαμε επαφή διότι ο αξιωματούχος είχε κάποια μετακίνηση.
vietcong_april
H απόδραση, η έξοδος στο βουνό και… μέλος των Βιετκόνγκ
Σε μια άλλη περιοχή κοντά, που λέγεται «Μουρινέι» πιάσαμε συμπτωματικά έναν αιχμάλωτο, έναν πολίτη. Ο αρχηγός της ομάδας, ο Γερμανός, όταν τον έψαξε τον βρήκε να έχει επάνω του πολλά λεφτά, ποσό! Θάμπωσε το μάτι του και τον πήραμε τάχατες ότι είναι Βιετμίνχ. Το ευτύχημα είναι ότι μου τον παρέδωσε σε εμένα να τον φυλάω. Εγώ, όμως, χάρις τα όσα είδα προηγουμένως κατάλαβα ότι εδώ δεν είναι για εμένα. Ήμουν 17 χρονών παιδάκι, τελείωσα το δημοτικό, δεν έμαθα πολλά γράμματα, αλλά αυτό που έχει μείνει μέσα μου ήταν ότι είμαι Έλληνας και δεν θα ματώσω τα χέρια μου. Ο πατέρας μου, η μάνα μου, ο παππούς μου έχουν ιστορία. Και του ανοίγομαι. Παίρνω πρωτοβουλία.
Με τα λίγα γαλλικά που ξέρω και με κάνα δυο βιετναμέζικες λέξεις που άρχισα να μαθαίνω για να μπορέσω να συνεννοούμαι με τον κοσμάκη. Στην αρχή, δίστασε. Φοβήθηκε ότι είναι κάποιο δόλωμα και ψάχνω να τον ψαρέψω. Εν τέλει, μου σκάει το παραμύθι και μου λέει: «εάν με πας στο βουνό θα σου δώσω 36.000 ντονγκ (νόμισμα Βιετνάμ)». Σαν κι αυτά, όσα λεφτά είχε μαζί του δηλαδή, που τα πήρε ο αξιωματικός.
Του λέω πως «λάθος κάνεις, δεν πάω για λεφτά. Εγώ είμαι Έλληνας και θέλω να πάω μαζί σου, πως δεν με ενδιαφέρει, θέλω μαζί σας…». Με αυτά που μου είχε πει η Λιλί, είχα μια εικόνα, δηλαδή περίπου, και δέχτηκε.
Δέχτηκε.
Σε έναν σύντροφο Ισπανό λεγεωνάριο, τον Σάντο Μερίνο όπως τον λένε, ο οποίος σκοτώθηκε, θυσιάστηκε στο Βιετνάμ, του λέω: «Μερινο, εγώ πάω. Έρχεσαι;». «Πάμε», μου λέει. Είχα και τον τρίτο φίλο, ένα Ιταλό.
Στην αρχή, δίσταζα. Διότι μακαρονάς αυτός, μήπως είναι μπαμπέσης. Εν τέλει αποδείχθηκε ότι ήταν έντιμος, αλλά είχε αρρωστήσει με ελονοσία και μου λέει: «Γκρέκο, πήγαινε. Εγώ είμαι τάφος».
Πράγματι, θα μπορούσε να μας προδώσει για να σωθεί αυτός, αλλά δεν το ‘κανε. Έτσι, με το Μερίνο και με τον Βιετναμέζο, το στέλεχος, συνεννοηθήκαμε και με τους αιχμαλώτους που είχαμε συνάμα, στις 4/4/46, στις 2 τα μεσάνυχτα, αποδράσαμε. Η απόδραση ήταν περιπετειώδης. Τέλος πάντων, να μην τα συζητάμε. Πήγαμε στο βουνό.
Διότι και ο οδηγός μας είχε πλέον και αυτός χάσει τον μπούσουλα του απ’ τα χτυπήματα, φτάσαμε στο βουνό, μετά από ταλαιπωρία 2-3 ημερών μέσα στη ζούγκλα.
Το κεφάλι του είχε ζαλάδες, δεν αισθανόταν καλά, δεν μπορούσε να προσανατολιστεί καλά.
Τέλος πάντων, τα καταφέραμε.
Ανταμώνουμε – γελάω – ένα τάγμα άοπλους ανθρώπους, με κοντάρια, με μαχαίρια, με τόξα, με τσάπες και κάνω τον σταυρό μου. Πρώτη φορά. «Παναγιά μου», λέω, «να πολεμήσω τώρα ποιόν;».
Και λέω στον Μερίνο «αν δεν έρθουν τα γένια μας στα γόνατα». «Τώρα, vamos, πάμε» λέγαμε και οι δυο μας. Εν τέλει μας δεχθήκανε, με μεγάλη ικανοποίηση. Πεινάγανε κι αυτοί, αλλά ψάξανε να βρούνε να σφάξουν ένα γουρούνι, να μας περιποιηθούν την πρώτη μέρα. Και ξέρετε γιατί περισσότερο; Όχι για μας.
Για το οπλοπολυβόλο που είχαμε πάρει μαζί. Έτσι, λοιπόν, μετά από 2 μέρες μας δοκιμάζουν και καλά κάνανε. Χτυπάει συναγερμός και έρχεται ένας αντάρτης με ένα ρώσικο όπλο, που ήταν 3 μέτρα περίπου, – έπρεπε να βάλεις και ένα μπαστούνι από κάτω να το κρατάς, ήταν πολύ βαρύ (γέλια) -, να μας πάει στο βουνό να μας κρύψει.
Εγώ με τον Μερίνο, όμως, δεν προσέξαμε και μιλάγαμε λίγο δυνατά.
Και μας λέει «σσσστ, προσέξτε μήπως από δω περάσουν οι Γάλλοι».
Και έτσι στο στρατιώτη, – επειδή φοβήθηκα δηλαδή, μήπως εκείνη τη στιγμή ήμουν κοντά σε κάποιο δρόμο, δεν ήξερα που βρισκόμαστε – του λέω «εάν έρθουν οι Γάλλοι τίποτα, σκότωσε εμένα και τον φίλο μου, μπαμ-μπαμ, και εσύ όπου φύγει-φύγει να σωθείς».
Σε πέντε ακριβώς λεπτά χτυπάει η λήξη του συναγερμού. Αυτός φυσικά πήγε και έκανε αναφορά.
Τη συμπεριφορά μας. Έρχεται ο αξιωματικός, ο αείμνηστος για μένα ήρωας Ουί Ζάν λέγεται το όνομά του, ταξίαρχος, και μας ζητάει συγνώμη για τη δοκιμασία. … Του λέω «καλά κάνατε». Από εκείνη τη στιγμή πλέον μας ορκίζουνε. Ορκιζόμαστε. Παίρνω το όνομα του Nguyen Van Lap εγώ και Nguyen Vi ο Ισπανός.
The Fall of Saigon, 1975 (25)
Ένας στρατός λαϊκός και άρα… δημοκρατικός
Ποιες ήταν οι σχέσεις των στρατιωτών στη μονάδα, οι σχέσεις με τους ανωτέρους τους, πως λειτουργούσαν δηλαδή οι μονάδες του στρατού;
Η συμπεριφορά μέσα στον στρατό ήτανε απόλυτα δημοκρατική. Υπήρχανε οι κομισάριοι από την πρώτη ομάδα, δηλαδή μια ομάδα 12 ανθρώπων και 5 κομισάριων. Ο κομισάριος έπαιζε το ρόλο ισοβάθμια με της ομάδας, της διμοιρίας, του τάγματος, του λόχου ή οτιδήποτε και ανέβαινε. Έτσι υπήρχε ο λεγόμενος κομισάριος που εμείς σχεδόν τον θεωρούσαμε μάνα και πατέρα της μονάδας. Είχε το ρόλο του στη πολιτική, ήτανε και παιδαγωγικός, ήτανε και κοινωνικός, είχε όλους αυτούς τους ρόλους. Ενώ ο άλλος ο βαθμοφόρος, ο λοχίας με οτιδήποτε είχε τη στρατιωτική πλευρά. Άρα, ήταν σε συνεργασία. Ο στρατός ήταν πλήρως δημοκρατικός, λειτουργούσε άψογα. Τώρα, για πειθαρχίες και για κάτι άλλα, επιφανειακά ήταν… Στον ανταρτοπόλεμο, η πειθαρχεία δεν είναι τόσο χρήσιμη όσο είναι μετά, όταν γίνει ένας κανονικός στρατός. Η ελευθερία είναι διαφορετική, είναι διαφορετικά τα πράγματα. Σιγά σιγά αυτά μπαίνανε…
Όσον αφορά το πρόσωπό μου, εμένα με αγαπούσαν υπερβολικά. Ο στρατός ήτανε πραγματικά λαϊκός, οι λέξεις «από το λαό, για το λαό» είναι πλήρεις.
Γιατί όπου πηγαίναμε, η πρώτη μας δουλειά ήτανε να μάθουμε στο μέρος που πηγαίναμε ποιος, ποια φτωχιά οικογένεια είχε ανάγκη, να μπούμε μέσα να βοηθήσουμε, να καλλιεργήσουμε, οτιδήποτε.
Ο στρατός εκεί δημιουργήθηκε από το μηδέν και από τους χωριάτες.
Όχι από εργάτες.
Από χωριάτες. Και σε κάθε τόπο όπου υπήρχε μια ομάδα, η ομάδα αυτή προσπαθούσε να καλλιεργήσει μια δεύτερη ομάδα, τοπική.
Δηλαδή, διαλέγανε ποιοι θα πάνε στον οργανωμένο στρατό και ποιοι θα είναι αυτοφυλακή στο χωριό, το ένα χέρι τσάπα και τ’ άλλο τ’ όπλο.
Και κάθε φορά που η πρώτη ομάδα, η αυτοφυλακή, συγκέντρωνε καμιά δεκαριά παλικάρια εθελοντικά, περνούσαν από το τεστ «γιατί θέλεις να πας στο στρατό;». Μετέπειτα, όταν ο στρατός μεγάλωσε, τα πράγματα χαλάρωναν. Τότε γινόταν, οργανωμένος πάντα, απ’ τις περιοχές που ήταν ελεύθερες ζώνες. Η κοινότητα, το κόμμα, η οργάνωση και η νεολαία βγάζανε από καιρό σε καιρό πέντε – δέκα, απ’ το τάδε χωριό και τους στέλνανε σε διάφορες μονάδες που είχαν ανάγκη, αλλά γινόταν με τελετή-γιορτή.
Μια εμπειρία μάχης
Την περίοδο που εγώ υπηρετούσα τότε τα δικά μας αντιαεροπορικά ήταν τα μυδράλια 12,7 – 13,2 χιλιοστά, μικρά. Δεν είχαμε… μετέπειτα ήρθαν μεγάλες πυροβολαρχίες, με πυραύλους και τέτοια… τέλος πάντων, τη δικιά μου περίοδο εγώ είχα το λεγόμενο Ντουσέτ 12,7 μυδράλιο.
Γαλλικό όπλο;
Όλα γαλλικά, αμερικάνικα. Εμείς δεν είχαμε.
Λάφυρα όλα. Με συγχωρείτε τώρα, αν θυμάστε που σας είπα προηγουμένως που αντάμωσα ολόκληρη διμοιρία με άοπλους με ξύλα κλπ.
Τώρα είχαμε τα πάντα. Τα παίρναμε απ’ αυτούς (τους Γάλλους). Είχα πολεμήσει και με το πεζικό.
Δηλαδή, ήμουν ένα «ατού» που λέμε, σε διάφορες περιοχές που χρειαζότανε.
Σε περιοχές έκανα αντιεκστρατευτική προπαγάνδα με τον τηλεβόα, με το χωνί.
Αλλού πήγαινα μόνο για να συνοδεύσω τους αιχμαλώτους.
Αλλού πήγαινα σαν οπλοπολυβολιτής για να στήσω μια ενέδρα. Ανάλογα με την ανάγκη πήγαινα όπου χρειαζόμουνα ή όταν ήτανε περιοχές που ξέραμε ότι θα έρθουν τα αεροπλάνα. Τότε είχαμε τα μεγάλα μυδράλια και πιάναμε πόστα γύρω γύρω να φυλάξουμε τους δικούς μας.
Έτσι το ’48 με το οπλοπολυβόλο το Μπρέν, όχι με το μυδράλιο, έριξα ένα αεροπλάνο και πιάσαμε 4 Γάλλους αιχμαλώτους. Οι μάχες ήτανε διαφορετικές.
Αρχίσαμε που λέμε από το μηδέν.
Γινόταν η αρχή που λέγεται «χτύπα, άρπαξε και φύγε».
Χρειάζεται μια περίοδος, αρκετός χρόνος ώσπου το μηδέν να στρογγυλέψει, να γίνει πιο μεγάλο, με σκοπό το αντίστροφο μεγάλο να γίνεται μικρό. Μέχρι την περίοδο δύο που αρχίσαμε να έχουμε κάποιο αρκετά ικανοποιητικό εξοπλισμό και παίρναμε πρωτοβουλίες.
Οι πρωτοβουλίες ήτανε να δημιουργούμε προϋποθέσεις, να ερεθίζουμε τον άλλον να βγει από το φυλάκιο του για να τον χτυπήσουμε. Ύστερα, υπήρχαν οι δυνατότητες να τους αντιμετωπίσουμε πρόσωπο με πρόσωπο, έφτασε σιγά σιγά η περίοδος του «χτύπα και επιθέσου» δηλαδή να παίρνουμε πρωτοβουλίες.
Ήταν διαφορετικές οι μάχες Εγώ στη περίοδο αυτή, 8-9 χρόνια, τραυματίστηκα μια φορά ελαφριά, λίγο έλειψα να πιαστώ, λίγο έλειψε ευτυχώς, αλλά με μια λέξη χαλάλι. Υπέφερα πάρα πολλά ψυχολογικά, υλικά, αρρώστιες, ένα σωρό πράγματα, δίχως φάρμακα, πείνα…''
Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου και σπάνιου πολιτικού ντοκουμέντου «Λαικός Πόλεμος – Λαικός Στρατός» του στρατηγού Γκιάπ, την Παρασκευή 2/6, στις 19:00, στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ NEW STAR ART CINEMA (Ιουλιανού 42, Αθήνα), η Κόκκινη Γραμμή, που είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια, την μετάφραση και την έκδοση του βιβλίου στα ελληνικά, παραχώρησε στο Toperiodiko.gr απόσπασμα συνέντευξης που έδωσε στην Κόκκινη Γραμμή, ο Κώστας Σαραντίδης.




---------------------------------------------------------------------------------------------



7/6/2017

Kοράκι συμβολαιογράφος προσπάθησε να πλειστηριάσει παράνομα ακίνητο στο κυλικείο του ειρηνοδικείου
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ.Παπαδόπουλος Λεωνίδας στο προφίλ του στο f/b συμβολαιογράφος προσπάθησε να πλειστηριάσει ακίνητο κατ εντολή της Eurobank εκτός της αιθούσης του ειρηνοδικείου λόγω του ότι η παρουσία τών αλληλέγγυων θά την εμπόδισε να εκτελέσει την εντολή τών κορακιών τραπεζιτών
Μάλιστα η συγκεκριμμένη δέν δίστασε να βιαιοπραγήσει κατά αλληλέγγυας πού διαμαρτυρήθηκε για την στάση της

Τώρα! Μεταβαίνουμε στο ΑΤ Αμπελοκήπων να υποβάλλουμε μήνυση στην αγνώστων στοιχείων (μέχρι στιγμής) συμβολαιογράφο (φωτο μαζί με το κοράκι-συμβολαιογράφο Νικόλαο Παπαθέου) η οποία επιχείρησε να διαπράξει παράνομο πλειστηριασμό στο κυλικείο του Ειρηνοδικείου Αθηνών και βιαιοπράγησε κατά συναγωνίστριας.
Το Κίνημα απέτρεψε και τα υπόλοιπα κοράκια να διαπράξουν παρανόμως πλειστηριασμούς!
Περισσότερη ενημέρωση σε λίγο

Η εικονιζόμενη συμβολαιογράφος, Μορφονιού Ιορδάνα (Χαριλάου Τρικούπη 24, Εξάρχεια) που βιαιοπράγησε ενάντια της συναγωνίστριάς μας και προσπάθησε να τελέσει παρανόμως πλειστηριασμό για λογαριασμό της Eurobank, στο κυλικείο του Ειρηνοδικείου Αθηνών.
Αυτή τη στιγμή έχει συλληφθεί και βρισκόμαστε στο Α.Τ. Αμπελοκήπων όπου καταθέτουμε μήνυση.
Ο Αγώνας κλιμακώνεται!




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Μετά από την πρόταση της εισαγγελέα για καταδίκη του Τάσου Θεοφίλου παρά το ότι το κατηγορητήριο κατέρρευσε και δεν υπήρξε καμιά απόδειξη ενοχής του, έρχεται η καταδίκη της νεαρής γυναίκας Ηριάννας Β. να επιβεβαιώσει το πόσο επικίνδυνα εξελίσσονται τα πράγματα στον χώρο της Δικαιοσύνης.
Όταν δικάζουν και καταδικάζουν χωρίς στοιχεία, με μόνο στόχο τη δικαίωση των συνδεόμενων με το βαθύ κράτος μηχανισμών δίωξης, κανένας δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος σ' αυτόν τον τόπο.
Πόσο μάλλον, όταν αυτές οι απροκάλυπτες ενδείξεις της ασυδοσίας του βρώμικου δικαστικού σώματος έχουν την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης και του κυβερνητικού κόμματος.





---------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Κολομβια τα κλεμμενα μηχανηματα των νοσοκομειων! Τεσερις κολομβιανοι που δρουσαν κατ εντολη του Καρτελ ναρκωτικων από την Κολομβια πισω από τις κλοπες. Εκλεβαν τα ιατρικα μηχανηματα για τα «αυγα» των ναρκωτικων. Χρησιμοποιουσαν τα ενδοσκοπια  για να εξαγουν ναρκωτικα από ταστομαχια των διακινητων. Στην Κολομβια βρεθηκαν τα κλοπιμ αια. «Δουρειος ιππος» της συμμοριας μια… ασθενης από την Λατινικη Αμερικη. Η γυναικα συνεληφθει και εξεταζεται από τις κολομβιανες αρχες. Τα ιατρικα μηχανηματα  κλαπησαν από νοσοκομεια της Ελλαδας (Αγιος Σαββας Αθηνας, Νοσοκομεια Λαρισας βολου και Λαμιας). Οι δραστες εντοπιστηκαν αλλα δεν συνεληφθησαν καθως εχουν διαφυγει σε άλλη χωρα.  Οι τρεις κολομβιανοι διεφυγαν μεσω Ισπανιας στις 25Μαιου. Στην Κολομβια βρεθηκαν τα 2 από τα 4 ενδοσκοπια. Τα μηχανηματα που εντοπισε η ΕΛΑΣ θα επιστραφουν στα νοσοκομεια από οπου  εκλαπησαν.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επιχειρηματιας ο εκλεκτος του ΑΚΕΛ για την προεδρια της Κυπρου. Ο Μαικ Σπανος διευθυνων συμβουλος επι σειρα ετων της Coca Cola Τουρκιας και Κυπρου και τωρινος επιχειρηματιας είναι ο υποψηφιος του ΑΚΕΛ για την προεδρια της Κυπριακης Δημοκρατιας για το Φεβρουαριο του 2018. Υπηρξε σφοδρος επικριτης του πρωην προδρου Δημητρη Χριστοφια προερχομενου από το ΑΚΕΛ. Ο Σπανος ειχε ταχθει υπερ του μνημονιου σαν λυση για τη διασωση της Κυπρου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελος με νομο οι δωρεαν πλαστικες σακουλες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικων τάζει διάφορα σε λαϊκά στρώματα που έχουν υποστεί τις συνέπειες της κρίσης πλασάροντας ένα διαφορετικό μείγμα και αυταπάτες περί «πιο ανθρώπινου καπιταλισμού». Η επιδείνωση των συνθηκών ζωής, του δημόσιου συστήματος Υγείας αξιοποιείται για να προβάλει φιλολαϊκό προφίλ, που ενισχύεται και από τις αυταπάτες που δημιουργούν τα ΚΚ Βρετανίας και Νέο ΚΚ Βρετανίας, τα οποία καλούν σε στήριξή του, στο όνομα της «ήττας της δεξιάς» και μιας «αριστερόστροφης κυβέρνησης», που δήθεν θα δώσει φιλολαϊκές λύσεις.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Συνεχίζονται οι προτάσεις για τη Συντακτική Συνέλευση
Το ΚΚ Βενεζουέλας δεν συμμετέχει στο Συντονιστικό της κυβέρνησης και κατεβάζει δική του πλατφόρμα με άλλες δυνάμεις
Συνεχίζονται στη Βενεζουέλα οι διαδικασίες για την εκλογή αντιπροσώπων για τη Συντακτική Συνέλευση που έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, και ηγέτης του κυβερνώντος  Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (ΕΣΚΒ), ως βήμα «εθνικής συμφιλίωσης και συμμετοχικής δημοκρατίας». Το ΕΣΚΒ έχει συγκροτήσει το Συντονιστικό «Σαμόρα 200» για την καμπάνια για τη Συντακτική Συνέλευση, ενώ πρότεινε ως υποψηφίους μέλη του ΚΚ Βενεζουέλας σε διάφορές περιοχές χωρίς να υπάρξει συνεννόηση. Την πρόταση αυτή απέρριψε το ΚΚ Βενεζουέλας, σημειώνοντας ότι έχει επανειλημμένα ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο Μαδούρο και το ΕΣΚΒ, κάτι που δεν γίνεται, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δεχτεί ότι κάποιος άλλος εκτός από τα όργανα του κόμματος, τις οργανώσεις του και τη συλλογική απόφαση του κόμματος, θα μπορεί να ορίζει τους υποψηφίους του. Σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, Οσκαρ Φιγκέρα, υπογράμμισε ότι αποστολή του κόμματος είναι να υπερασπιστεί τα δίκαια της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού και να συμβάλλει στο να λυθεί το κύριο θέμα, που είναι το ζήτημα της εξουσίας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματικά εργατική - λαϊκή εξουσία, τον σοσιαλισμό. Υπενθύμισε ότι το ΚΚΒ, μαζί με άλλες δυνάμεις, το κόμμα «Πατρίδα για όλους», το κόμμα «Δίκτυα», το Επαναστατικό Κόμμα Εργασίας και τις οργανώσεις «Γκαγιόνες», «Γενναίος Νότος» και «Αντιιμπεριαλιστικές Φωνές», προχώρησαν στη δημιουργία του Λαϊκού Αντιφασιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου, που επιδιώκει επαναστατική απάντηση στην κρίση του καπιταλισμού, και ταυτόχρονα ανακοίνωσε τη δημιουργία της εκλογικής πλατφόρμας που στηρίζουν αυτές οι δυνάμεις, με την επωνυμία «Ενότητα για να προχωρήσουμε 2017» (Union para Avanzar 2017), που συμβολίζει και την ιστορική συνέχεια και τιμή στα 100χρονα της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης του 1917.
Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι ήδη έχουν προταθεί ως υποψήφιοι 537 στελέχη, μέλη και φίλοι του ΚΚΒ σε όλη τη χώρα, μια διαδικασία που συνεχίζεται, ενώ η τελική εκλογή θα γίνει στα τέλη Ιούλη. Ταυτόχρονα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΒ κατήγγειλε την φασιστική αντιπολίτευση για εγκληματικές ενέργειες και βιαιότητες, που αποσκοπούν στο να προκαλέσουν ξένη ιμπεριαλιστική επέμβαση, και κάλεσε τις κρατικές αρχές να αντιμετωπίσουν πιο αποφασιστικά και να επιβάλουν τιμωρίες στις εγκληματικές φασιστικές ομάδες που επιτίθενται ή καίνε ανθρώπους ζωντανούς. Χτες έγινε γνωστό ότι στο διάστημα των διαδηλώσεων των δύο τελευταίων μηνών, έχουν σκοτωθεί πάνω 60 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τη βία της αντιπολίτευσης, με τελευταίο θύμα τον 21χρονο Ορλάντο Φιγκέρας, που νοσηλευόταν με εγκαύματα και χτυπήματα σε όλο του το σώμα και υπέκυψε στα τραύματά του. Τον είχαν πυρπολήσει στις 20 Μάη, στην περιοχή Αλταμίρα του Καράκας, ομάδες της αντιπολίτευσης, ως υποστηριχτή του κυβερνώντος κόμματος, ενώ σύμφωνα με την οικογένεια, δεν συμμετείχε σε καμία συγκέντρωση, ούτε υπέρ ούτε κατά της κυβέρνησης.
Η αντιδραστική αντιπολίτευση του «Τραπεζιού Δημοκρατικής Ενότητας» έχει καταγγείλει τη Συντακτική Συνέλευση, συνεχίζει τις βίαιες συγκεντρώσεις και τους βανδαλισμούς και ζητάει πρόωρες προεδρικές εκλογές, που κανονικά διεξάγονται το Δεκέμβρη του 2018.
Συνέντευξη του πρέσβη της Βενεζουέλας
Χτες, συνέντευξη Τύπου έδωσε ο πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φαρίντ Φερνάντες, στην οποία παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του, με την προσπάθεια της αντιδραστικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσει χάος για να προκαλέσει ξένη επέμβαση. Εξήγησε ότι αυτό γίνεται «γιατί η Βενεζουέλα διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο (300.878 δισ. βαρέλια), προτείνει ένα μοντέλο ανάπτυξης αντίθετο προς τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό, αναπτύσσει μια ανεξάρτητη και αλληλέγγυα εξωτερική πολιτική» και σημείωσε ότι η διαδικασία της Συντακτικής Συνέλευσης προτάθηκε από τον Πρόεδρο της χώρας γιατί η αντιπολίτευση απέρριψε το διάλογο, κάνει «θεσμικό αντάρτικο» στη Βουλή που ελέγχει και «για να δοθεί δυνατότητα στο λαό να συμμετέχει και να αποφασίσει». Ο πρέσβης έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που επιβεβαιώνουν το βίαιο χαρακτήρα της κινητοποίησης της «φασιστικής δεξιάς», με ένοπλες εγκληματικές ομάδες, που επιστρατεύουν και ανήλικους που ζουν στο δρόμο, τους οποίους πληρώνουν για να συμμετέχουν σε επεισόδια. Κατήγγειλε επίσης την παραποίηση της αλήθειας από ΜΜΕ και εξήγησε τη διαδικασία για την εκλογή των 544 μελών της Συντακτικής Συνέλευσης στις 30 Ιούλη.




------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει διώξεις κομμουνιστών στη Ρωσία
Τη σύλληψη δύο στελεχών του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας, καθώς και την κατάθεση νομοσχεδίου που απαγορεύει τις συναντήσεις εκλεγμένων βουλευτών με εργαζόμενους και που στρέφεται κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας, καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με Ερώτησή του προς την ύπατη εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής, Φ. Μογκερίνι.
Η Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Τις τελευταίες δεκαετίες, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ενωση, παρατηρείται σε μια σειρά χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και στη Ρωσία, μια επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Αποκορύφωμα αυτής της επίθεσης είναι τόσο οι αντικομμουνιστικές απαγορεύσεις σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες που είναι μέλη της ΕΕ, όσο και στην Ουκρανία, καθώς και ανάλογοι περιορισμοί στη δράση των ΚΚ.
Το τελευταίο διάστημα, εμφανίζονται νέα ανησυχητικά κρούσματα στη Ρωσία, όπως η σύλληψη από τις αρχές της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Αντιφασιστικής Νίκης, στις 9 Μάη 2017, δύο στελεχών του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας. Επίσης, η κατάθεση νομοσχεδίου που απαγορεύει κάθε συνάντηση εκλεγμένων βουλευτών όλων των επιπέδων με τους εργαζομένους, χωρίς την άδεια των αρχών, στρέφεται σε βάρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) κι έχει ως στόχο να εμποδίσει την επικοινωνία των βουλευτών του ΚΚΡΟ με τους εργαζόμενους.




----------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ψίχουλα υπόσχεται στους φτωχους συνταξιούχους που είναι το 16%
Μια «σύνταξη αλληλεγγύης» επιφυλάσσει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας για τους «ανθρώπους που έχουν δουλέψει μια ολόκληρη ζωή και στα γεράματα αναγκάζονται να ζουν στη φτώχεια», σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος και υποψήφιο καγκελάριο, Μάρτιν Σουλτς. Ο Μ. Σουλτς έδωσε χτες τους βασικούς άξονες του προεκλογικού προγράμματος σχετικά με το συνταξιοδοτικό, ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς Γερμανούς, καθώς το 16% των συνταξιούχων ζει σε συνθήκες φτώχειας και πολλοί δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τις συντάξεις που παίρνουν, ακόμη και μετά από 40 χρόνια δουλειάς.
Επίσης οι Σοσιαλδημοκράτες υποσχέθηκαν «να σταματήσει η μείωση των συντάξεων» (!) και ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Πάντως στην «Ατζέντα 2010», δηλαδή στα αντεργατικά μέτρα που εισήγαγε το 2003 η κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών - Πρασίνων με καγκελάριο τον Γκέρχαρντ Σρέντερ για την ανταγωνιστικότητα των γερμανικών μονοπωλίων, προβλεπόταν η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 που είναι σήμερα στα 67 χρόνια έως το 2029. Γενικότερα, το πρόγραμμα των Σοσιαλδημοκρατών είναι ένας «ύμνος» στις επενδύσεις, με φοροαπαλλαγές και άλλα κίνητρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και κρατικές επενδύσεις σε υποδομές που θα διευκολύνουν το γερμανικό κεφάλαιο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον πέντε νεκρούς αγρότες άφησε πίσω της η επέμβαση των ινδικών δυνάμεων ασφαλείας για τη «συγκράτηση» διαδηλωτών, στην κεντρική πολιτεία Μάντια Πραντές, σύμφωνα με το BBC. Οι αγρότες διεκδικούσαν απαλλαγή από δάνεια και καλύτερες τιμές για την πώληση των προϊόντων τους.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Ανήγγειλαν δημοψήφισμα για ανεξαρτησία στις 25 Σεπτέμβρη
Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα την ανεξαρτησία του αυτόνομου Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ στις 25 Σεπτέμβρη τρέχοντος έτους ανακοίνωσε, χτες, ο Χέμιν Χαουραμί, βοηθός του Κούρδου Προέδρου, Μασούντ Μπαρζανί.
Η απόφαση φέρεται πως πάρθηκε χτες στο Ερμπίλ στη διάρκεια συνάντησης στελεχών της κουρδικής κυβέρνησης του Προέδρου, Μασούντ Μπαρζανί, και άλλων Κούρδων πολιτικών ηγετών. Από τη συνάντηση απείχαν (σε ένδειξη διαμαρτυρίας) το αντιπολιτευόμενο κίνημα «Γκοράν» και η «Ισλαμική Ομάδα» που έχουν αμφότεροι 30 έδρες στο αυτόνομο 111μελές κουρδικό Κοινοβούλιο.
Δεν διευκρινίστηκε εάν επιτεύχθηκε κάποιου είδους συνεννόηση με την κεντρική ιρακινή κυβέρνηση στη Βαγδάτη ή τις ΗΠΑ. Το βέβαιο είναι πως θα αρχίσει νέος «χορός» αποσταθεροποίησης και πιθανής αλλαγής συνόρων στην ευρύτερη περιοχή, θέτοντας στο διεθνές προσκήνιο, πιο επιτακτικά από ποτέ, το κουρδικό ζήτημα, κάτι που βεβαίως ανησυχεί ιδιαίτερα την τουρκική αστική τάξη.





----------------------------------------------------------------------------------------------------




"Περνούσε φάλαγγα σ' ένα υπόγειο που με είχαν με δύο άλλους και μας χτυπούσαν. Ούτε την οικογένειά μου ενημέρωσαν για το πού βρισκόμουν. Αυτά γίνονταν τότε. Ακούω καμιά φορά κάποιους που λένε μισόλογα για τη χούντα. Εγώ πιστεύω ότι η μεγαλύτερη αξία του ανθρώπου είναι η ελευθερία, να μπορείς να μιλάς. Ξέρεις τι είναι να φοβάσαι να μιλήσεις στο διπλανό σου; Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα".
Αν και έχω ζήσει με λαϊκά τραγούδια, ο Γιώργος Μαργαρίτης δεν ήταν από τους τραγουδιστές που με ενθουσίαζαν. Μέχρι πριν μερικά χρόνια, που άρχισα να μαθαίνω γι' αυτόν και τη ζωή του και να ακούω με περισσότερο ενδιαφέρον τα τραγούδια του.
Αυθεντικός, απλός λαϊκός άνθρωπος, βαθιά δημοκράτης, με πόνο για τον φτωχόκοσμο και ιδιαίτερη έγνοια για εκείνους που βρίσκονται πίσω από τα σίδερα.
Σκέφτομαι πως μόνο αυτός ή ένας Καζαντζίδης θα απέδιδε με τέτοια πειστικότητα "Το κελί 33". Και συγκινήθηκα όταν έμαθα πως επιδίωξε και πέτυχε να τραγουδήσει στον Κορυδαλλό.
Ο Μαργαρίτης, το φτωχόπαιδο που βασανίστηκε από τη Χούντα και δεν ξεχνάει.
Αξίζει, πράγματι, να διαβαστεί αυτή του η συνέντευξη

O Γιώργος Μαργαρίτης Είναι Ένας Μάγκας που Κάνει Γλέντια στις Φυλακές Επειδή «Κανείς Άνθρωπος δεν Περισσεύει»
https://www.vice.com/gr/article/o-giwrgos-margariths-einai-enas-ay8entikos-magkas-poy-kanei-glentia-stis-fylakes-korydalloy-epeidh-kaneis-an8rwpos-den-perisseyei


10 σχόλια:

e-h είπε...



Do your candidates want fair votes? Check before you vote!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
JUN 8, 2017 — It's almost over - and together, in very little time, we've built a good overview of where the General Election candidates stand on Proportional Representation.

Continue to our website to check which of YOUR candidates support fair votes - and then please share it with your friends.

https://www.makevotesmatter.org.uk/news/2017/6/7/your-candidates

You can also see my new video message filmed by Huffpost. Why my first vote won't make a difference: https://youtu.be/Y0XhftsSMJk

Finally, if you’d like to guess the number of votes that will be wasted at this General Election, for the chance to win some awesome Make Votes Matter prizes, you can do so when you make any donation here: www.makevotesmatter.org.uk/donate.

Thank you for all your support, don't forget to vote!

Owen and the Make Votes Matter Team


e-h είπε...


Oι υποψηφίοι σας θέλουν δίκαιους ψήφους; Ελέγξτε πριν ψηφίσετε!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
8 ΤΟΥ ΙΟΎΝΗ 2017 - Εχει σχεδόν τελειώσει - και μαζί, σε πολύ λίγο χρόνο, έχουμε δημιουργήσει μια καλή εικόνα για το πού οι υποψήφιοι για τις Γενικες Εκλογες στεκονται για την αναλογική εκπροσώπηση.

Προχωρήστε στην ιστοσελίδα μας για να ελέγξετε ποιοι υποψηφίου ΣΑΣ υποστηρίζουν τη δίκαιη ψήφο - και, στη συνέχεια, μπορείτε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

https://www.makevotesmatter.org.uk/news/2017/6/7/your-candidates

Μπορείτε επίσης να δείτε το νέο τηλεοπτικό μήνυμα μου που γυρίστηκε από HuffPost. Γιατί η πρώτη μου ψήφος πρεπει να κάνει τη διαφορά: https://youtu.be/Y0XhftsSMJk

Τέλος, αν θέλετε να μαντέψετε τον αριθμό των ψήφων που θα πάει χαμένη σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές, και την ευκαιρία να κερδίσετε κάποιο Καντε τους ψηφους Θεμα βραβείο, μπορείτε να το κάνετε όταν κάνετε κάποια δωρεά εδώ:www.makevotesmatter.org.uk/donate .

Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας, μην ξεχάσετε να ψηφίσετε!

Owen και οι καντε τους ψήφους θέμα Team

e-h είπε...


Special guest speakers from Cuba, live music, comedy and a message from the Miami Five are just a few of the highlights of CSC events this June.
Film premieres at the AGM
Beginning this Saturday 10 June, our AGM will feature a special message recorded by Fernando Gonzalez of the Miami Five to all CSC members.
The AGM runs from 10.30am, is free and open for all to attend, and also premieres two films – one on the 2016 Miami Five UK Tour with Rene Gonzalez and Gerardo Hernandez, the other a tribute to Fidel Castro, recorded at the London memorial following his death last year.


Ειδικοί ομιλητές από την Κούβα, ζωντανή μουσική, κωμωδία και ένα μήνυμα από τους Μαϊάμι Πέντε είναι μερικά μόνο από τα highlights της CSC εκδηλώσεις φέτος τον Ιούνιο.
Πρεμιέρες ταινιών στην Ετήσια Γενική Συνέλευση
Ξεκινώντας αυτό το Σάββατο 10 Ιουνίου η Ετ.Γ.Σ. μας θα διαθέτουμε ένα ειδικό μήνυμα που καταγράφεται από τον Fernando Gonzalez των Μαϊάμι Πέντε για όλα τα μέλη CSC.
Η Ετήσια Γενική Συνέλευση τρέχει από 10:30 π.μ., είναι ελεύθερη και ανοιχτή για όλους να παρευρεθούν και πρεμιέρες και δύο ταινίες - μία για το Μαϊάμι Πέντε Tour 2016 UK με τον Rene Gonzalez και Gerardo Hernandez, από την άλλη ένα αφιέρωμα στον Φιντέλ Κάστρο, που καταγράφονται στο μνημόσυνο του Λονδίνου μετά από το θάνατό του το περασμένο έτος.



e-h είπε...


Garden Party for Cuba
Live bands, comedy, great speakers, free bar and food, and the chance to win flights to Cuba CSC and the RMT invite you to celebrate and show solidarity with Cuba alongside friends from the Labour and trade union movement this summer.
A special set from the Alabama 3 – with their politically fiery brand of “country acid house” music. Superb Cuban salsa band, the Raices Cubanas, led by Afro-Cuban jazz violinist Omar Puente. Plus a special short comedy set from Mark Thomas
Special Guest speakers, including: John McDonnell MP, Shadow Chancellor
Ian Lavery MP
H.E. Teresita Vicente, Cuban Ambassador
Mick Cash, RMT General Secretary
Kevin Courtney, NUT General Secretary
Dave Ward, CWU General Secretary
Plus the chance to win return flights to Cuba in the evening's raffle.
Tickets £15 - Food and drinks included in ticket price. RMT Maritime House, Clapham, London, SW4 0JW



Garden Party για την Κούβα
Ζωντανά συγκροτήματα, κωμωδία, μεγάλα ηχεία, δωρεάν μπαρ και τρόφιμα, και την ευκαιρία να κερδίσετε πτήσεις προς Κούβα CSC και το RMT σας προσκαλούν να γιορτάσουμε και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας με την Κούβα μαζί με τους φίλους από την εργασία και συνδικαλιστικό κίνημα αυτό το καλοκαίρι.
Μια ειδική ομάδα από την Αλαμπάμα 3 - με το πολιτικά φλογερό τους εμπορικό σήμα της «country acid house» μουσική. Εξαιρετικό Κούβας συγκρότημα σάλσα, η Raices Cubanas, με επικεφαλής τον αφρο-κουβανo τζαζ βιολιστή Omar Puente. Συν ένα ειδικό σύντομη κωμωδία που από τον Μάρκο Τόμας
Ειδικοί προσκεκλημένοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων: John McDonnell MP, Σκιωδης καγκελάριος
Ian Lavery MP
HE Teresita Vicente, της Κούβας Πρέσβης
Mick μετρητά, RMT γενικός γραμματέας
του Kevin Courtney, NUT Γενικός Γραμματέας
του Dave Ward, CWU Γενικός Γραμματέας
Πλέον η ευκαιρία να κερδίσετε την μετα επιστροφής πτήσεις προς Κούβα στην κλήρωση της βραδιάς.
Εισιτήρια £ 15 - Τρόφιμα και ποτά περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου. RMT Maritime Σπίτι, Clapham, Λονδίνο, SW4 0JW


e-h είπε...

Cuban Futures: Trump’s threat to Cuba, Latin America and US relations
Free public meeting with special guest speaker from Cuba Carlos Alzugaray, former diplomat and expert in Cuba-US relations, plus other guests including Dr Francisco Dominguez, Middlesex University, Cuban embassy speaker
Monday 26 June, 7pm, Bolivar Hall, London, plus meetings in Scotland on 27/28 June
With Trump set to reverse improved Cuba-US relations in June and US threats against progressive governments in Latin America increasing, this meeting comes at a vital time. Carlos Alzugaray is a former diplomat and expert on US-Cuba relations who with give an up-to-date Cuban perspective on the potential threats and opportunities facing the Cuban people today.

Κούβας Futures: απειλες Trump για την Κούβα, τη Λατινική Αμερική και τις σχέσεις των ΗΠΑ
Δωρεάν δημόσια συνάντηση με τον ειδικό προσκεκλημένος ομιλητή από την Κούβα Carlos Alzugaray , πρώην διπλωμάτης και ειδικός στις σχέσεις της Κούβας και των ΗΠΑ, καθώς και άλλα άτομα, συμπεριλαμβανομένων Δρ Φρανσίσκο Dominguez , Πανεπιστήμιο Middlesex, της Κούβας πρεσβείας ομιλητής
Δευτέρα 26 Ιουνίου 19:00, Bolivar Hall, στο Λονδίνο, καθώς και συναντήσεις στη Σκωτία στις 27/28 Ιούνη
Με τον Trump na prospauei να αντιστρέψει τη βελτίωση των σχέσεων της Κούβας-ΗΠΑ τον Ιούνιο και απειλές των ΗΠΑ κατά προοδευτικων κυβερνήσων της Λατινικής Αμερικής αυξάνεται, η συνάντηση αυτή έρχεται σε μια ζωτικής σημασίας στιγμή. Carlos Alzugaray είναι πρώην διπλωμάτης και ειδικός για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας που με δώσει μια up-to-date της Κούβας προοπτική για τις πιθανές απειλές και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει ο κουβανικός λαός σήμερα.

e-h είπε...



Jewish Voice for Pease

Yesterday, JVP’s website went dark for 24 hours in commemoration of the fiftieth anniversary of the occupation. We put the following text up instead:
Almost 70 years since over 750,000 Palestinians were expelled from their homes in the Nakba of 1948, the catastrophe of Palestinian displacement and oppression continues. Half a century after Israeli forces illegally occupied Palestinian land, the Palestinian people are still fighting for justice.
The war that was being fought 50 years ago today was one that remade the region. 300,000 people were displaced, over a million found themselves living under a brutal occupation, and the settlement enterprise was born, which in the fifty years since has brought approximately 600,000 Jewish settlers into the West Bank and East Jerusalem through land theft, expropriation and violence. Over the past 12 years, since settlers there were pulled out, Gaza has been under siege, subject to embargoes and repeated bombings, creating an “open-air prison” with some of the most unlivable conditions on the planet.

When JVP began in the early 2000s, many of us knew about the occupation, but nothing about the Nakba, or catastrophe, that was part and parcel of the founding of the state of Israel, and is ongoing until today. As we learned, 1967 was not the beginning of Palestinian oppression and dispossession: The seeds of the occupation were laid in 1948, when 750,000 Palestinians were displaced from their homes-- and in fact the history of displacement, segregation, and violence goes back even further. We are deeply thankful to organizations such as Zochrot, Badil, and the Boycott National Committee that have pushed us, educated us, and provided us with resources for educating others, as part of our commitment to ongoing political education and transformation.

As we reflect this week on the meaning of this anniversary, we also need to remind ourselves of the real reason the occupation has reached the rotten old age of fifty. It is not because the solution is impossible to imagine or to achieve. It’s because the Israeli government is simply not interested in it.

And neither is the primary economic, military, and diplomatic guarantor of that government: the United States. Peace talks have always been a cover for further settlement expansion and entrenchment of the occupation, and have avoided almost entirely the underlying issues that predate the occupation-- among them the rights of refugees to return.

We can’t end the occupation without understanding its basis in the history and logic of supremacy and domination. And there can’t be real “peace talks” while one side is actively oppressing, exploiting and disenfranchising the other.

e-h είπε...


Matzpen was an Israeli anti-Zionist organization that was founded less than 20 years after the establishment of the state. Just months after the War of 1967, they published an ad in Ha’aretz that was remarkable prophetic, saying (in Hebrew):
“Our right to defend ourselves against annihilation does not grant us the right to oppress others. Conquest brings in its wake foreign rule. Foreign rule brings in its wake resistance. Resistance brings in its wake oppression. Oppression brings in its wake terrorism and counterterrorism. The victims of terrorism are usually innocent people. Holding onto the territories will turn us into a nation of murderers and murder victims. Let us leave the occupied territories now.” 1
Even in 1967, some Israelis were prescient and brave enough to publicly recognize what would result from the occupation.

We are proud to continue in the lineage of that resistance, recognizing that this work is long and hard-- and that it is necessary, and worth it.

During this solemn week of commemoration and reflection, please join me in re-committing to the struggle for justice and for the long-term future of all the people in Israel/Palestine.
Onward,



e-h είπε...


Eβραικη Φωνη για την Ειρηνη
Χθες, ο ιστότοπος της JVP εσβησε 24 ώρες για να τιμηθεί η πεντηκοστή επέτειος της κατοχής. Στη συνέχεια, θέσαμε το ακόλουθο κείμενο:
Σχεδόν 70 χρόνια από την εξορια περισσότερων από 750.000 Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στο Nakba του 1948, συνεχίζεται η καταστροφή και η καταπίεση των Παλαιστινίων. Μισό αιώνα μετά την παράνομη κατοχή παλαιστινιακής γης από τις ισραηλινές δυνάμεις, ο παλαιστινιακός λαός εξακολουθεί να αγωνίζεται για δικαιοσύνη.
Ο πόλεμος που διεξήχθη πριν από 50 χρόνια σήμερα ήταν ένας πόλεμος που αναμόρφωσε την περιοχή. 300.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν, πάνω από ένα εκατομμύριο βρήκαν τον εαυτό τους να ζουν υπό βίαιη κατοχή και γεννήθηκε η εγκατάσταση οικισμών, η οποία κατά τα πενήντα χρόνια από τότε έχει φέρει περίπου 600.000 Εβραίους εποίκους στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ μέσω κλοπών, απαλλοτριώσεων και βίας. Τα τελευταία 12 χρόνια, καθώς οι έποικοι είχαν εξαφανιστεί, η Γάζα έχει υποστεί πολιορκία, υπόκειται σε εμπάργκο και επαναλαμβανόμενες βομβιστικές επιθέσεις, δημιουργώντας μια "φυλακή υπαίθρου" με μερικές από τις πιο ανεπιθύμητες συνθήκες στον πλανήτη.

Όταν η JVP ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, πολλοί από εμάς ήξεραν για την κατοχή, αλλά τίποτα για το Nakba ή την καταστροφή που αποτελούσε μέρος της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Όπως μάθαμε, το 1967 δεν ήταν η αρχή της παλαιστινιακής καταπίεσης και απέλασης: Οι σπόροι της κατοχής τέθηκαν το 1948, όταν 750.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους - και στην πραγματικότητα η ιστορία της εκτοπίσεως, του διαχωρισμού και της βίας πάει πίσω περαιτέρω. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες σε οργανώσεις όπως ο Zochrot, ο Badil και η εθνική επιτροπή για τα μποϊκοτάζ που μας ώθησαν, μας εκπαίδευσαν και μας έδωσαν πόρους για την εκπαίδευση άλλων, στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για συνεχή πολιτική εκπαίδευση και μετασχηματισμό.

e-h είπε...


Καθώς αντανακλάμε αυτή την εβδομάδα για το νόημα αυτής της επετείου, πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο η κατοχή έφθασε στην σάπια ηλικία των πενήντα ετών. Δεν είναι επειδή η λύση είναι αδύνατο να τη φανταστούμε ή να την επιτύχουμε. Είναι επειδή η ισραηλινή κυβέρνηση απλά δεν ενδιαφέρεται για αυτό.

Και ενας είναι ο πρωταρχικός οικονομικός, στρατιωτικός και διπλωματικός εγγυητής αυτής της κυβέρνησης: οι Ηνωμένες Πολιτείες. Οι συνομιλίες για την ειρήνη αποτελούσαν πάντοτε μια κάλυψη για περαιτέρω επέκταση και εδραίωση της κατοχής και αποφεύγονταν σχεδόν εξ ολοκλήρου τα υποκείμενα θέματα που προηγήθηκαν της κατοχής - μεταξύ των οποίων και τα δικαιώματα των προσφύγων να επιστρέψουν.

Δεν μπορούμε να τερματίσουμε την κατοχή χωρίς να κατανοήσουμε τη βάση της στην ιστορία και τη λογική της υπεροχής και της κυριαρχίας. Και δεν μπορούν να υπάρξουν πραγματικές "ειρηνευτικές συνομιλίες", ενώ η μία πλευρά είναι ενεργά καταπιεστική, εκμεταλλευόμενη και αποεπενδυτική στην άλλη.

Το Matzpen ήταν ισραηλινή αντι-σιωνιστική οργάνωση που ιδρύθηκε λιγότερο από 20 χρόνια μετά την ίδρυση του κράτους. Μόλις λιγους μήνες μετά τον πόλεμο του 1967, δημοσίευσαν μια διαφήμιση στη Ha'aretz που ήταν αξιοθαύμαστη προφητική, λέγοντας (στα εβραϊκά):
"Το δικαίωμά μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας ενάντια στην εκμηδένιση δεν μας δίνει το δικαίωμα να καταπιέζουμε τους άλλους. Η κατάκτηση φέρνει στο πέρασμά της ξένο κανόνα. Η αλλοδαπή κυριαρχία προκαλεί αντίσταση. Η αντίσταση φέρνει την καταπίεση του. Η καταπίεση φέρνει την τρομοκρατία και την αντιτρομοκρατία. Τα θύματα της τρομοκρατίας είναι συνήθως αθώοι άνθρωποι. Η κατοχή των εδαφών θα μας μετατρέψει σε έθνος δολοφόνων και θυμάτων δολοφονίας. Ας αφήσουμε τώρα τα κατεχόμενα εδάφη. "1
Ακόμη και το 1967, μερικοί Ισραηλινοί ήταν ευχεροι και αρκετά γενναίοι για να αναγνωρίσουν δημόσια τι θα προέκυπτε από την κατοχή.

e-h είπε...

Είμαστε υπερήφανοι που συνεχίζουμε από την καταγωγή αυτής της αντίστασης, αναγνωρίζοντας ότι αυτό το έργο είναι μακρύ και σκληρό - και ότι είναι απαραίτητο και αξίζει τον κόπο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσημης εβδομάδας εορτασμού και προβληματισμού, παρακαλώ ελατε μαζί μας στον αγώνα για δικαιοσύνη και για το μακροπρόθεσμο μέλλον όλων των ανθρώπων στο Ισραήλ / Παλαιστίνη.
Προς τα εμπρός,